Belangrijke data. Weekthema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belangrijke data. Weekthema"

Transcriptie

1 Nr november 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 11 nov. First MUN-weekend vwo + ljr nov. Open vergadering OAR thema leerling in regie 16 nov. Excursie Den Haag klas havo-3, atheneum-3, vmbo-4 en mavo-4 (voor alle leerlingen) 18 nov. BA pepernoten bakken en darts 23 nov. Bezoek rechtbank Zwolle voor exa- menkandidaten met geschiedenis in hun pakket (zie nieuwsbrief) 30 nov. Bezoek rechtbank Zwolle voor examenkandidaten met geschiedenis in Weekthema hun pakket (zie nieuwsbrief) Weekthema: commentaar hebben Meer naar links... nee, toch naar rechts!... Zie je niet waar je tegenstander staat!... Je kunt het toch zien!... Kijk dan beter! Als je zo doorgaat dan... Als je de voorgaande zinnetjes met veel nadruk uitspreekt voel je als het ware het thema in je zelf klinken. Probeer maar eens. Het zijn opmerkingen die regelmatig klinken langs de lijn. Tijdens een wedstrijd die er toe doet, om het maar eens zo te zeggen. Hoe fanatiek kunnen mensen worden als het wedstrijdelement een rol speelt? Ze schreeuwen het uit alsof het als het ware gaat om leven en dood. Commentaar hebben is altijd van je af kijken. Commentaar heb je immers op die ander. Zelden op jezelf. Ja toch? En commentaar hebben leidt ook af van jezelf. Bewust of onbewust. Weet je. Bij het geloof in God zijn de rollen juist omgekeerd. De Bijbel, Gods Woord, is ook wel het boek van de omkering. De koning is dienaar. De eerste de laatste. Wellicht ken je deze uitdrukkingen wel. Natuurlijk, God heeft zijn geboden gegeven. En het is de bedoeling dat je daar naar leeft. De tien geboden kun je overigens beter de tien leefregels noemen. Dat is beter vertaald. Als alle mensen deze tien leefregels zelf zouden naleven dan zou de wereld er een stuk aangenamer uitzien. Neem alleen maar de leefregel dat je niet mag doden. Stel je voor dat iedereen die regel naleefde. Dan zou er vervolgens ook geen verdriet meer zijn om datgene wat mensen elkaar aandoen. Of niet meer liegen tegen elkaar. Lees die leefregels nog maar eens goed na. En kijk dan maar niet naar die ander. Kijk maar niet van je af, want dát is commentaar hebben, maar kijk naar je eigen mogelijkheden. En leef vanuit Gods Woord. Het zou enorm helpen op weg naar een betere wereld. En weet je. Als je de fout ingaat is God niet een straffende God die commentaar op je heeft. Ja, eerlijk is eerlijk. Hij laat je wel weten dat het fout is wat je deed, maar tegelijkertijd vergeeft Hij. Omdat Hij de Here Jezus naar deze aarde liet komen. Om ons onder die druk vandaan te halen. Zullen we ook maar stoppen met commentaar hebben? Probeer het maar eens. Het voelt vast veel fijner. P. Bloemberg, docent godsdienst en filosofie. Vanwege de vele excursies en een studiedag van de sectie wiskunde op woensdag 16 november, is er die dag behoorlijk lesuitval. We vragen om uw begrip.

2 Van de decaan Excursies Politiek Den Haag 16 november 2016 (zie toelichting onderaan deze pagina) Rechtbank Zwolle 23 nov. Examenkandidaten geschiedenis bij dhr. van Rheenen 30 nov. Examenkandidaten geschiedenis bij dhr. van der Linden Deze excursie is alleen voor examenkandidaten met geschiedenis in hun pakket. Een informatiebrief ontvangen ouders vandaag per mail. Betaalwijze ouderbijdrage Voor de elektronische inning van ouderbijdragen en kosten als deelname aan excursies maakt het Vechtdal College gebruik van WIS Collect. Ouders ontvangen volgende week een mail met daarin een link naar het webadres: Wanneer u daar bent ingelogd, kunt u aangeven of u wilt bijdragen. Vervolgens kunt u kiezen uit een tweetal betalingsmogelijkheden (via IDEAL of via een overboeking). Betaling in termijnen is in beide gevallen mogelijk. We willen u vriendelijk verzoeken altijd te reageren op deze link, ook als u niet wenst bij te dragen. Na het maken van een keuze krijgt u automatisch een ter bevestiging van uw betaling bij IDEAL, óf een met daarin de digitale factuur, die u daarna kunt overboeken. We stellen uw medewerking bij deze nieuwe betalingswijze van de ouderbijdrage op prijs. Mocht u vragen hebben over deze werkwijze, dan kunt u contact opnemen met onze school, te weten met dhr. R. Renkema. Dit kan via: r.renkema@vechtdalcollege.nl Dag van de Franse taal Donderdag 10 november 2016 was de derde landelijke Dag van de Franse Taal. Ook de docenten Frans op het Vechtdal College Dedemsvaart hadden deze dag extra aandacht voor de Franse taal en cultuur. Zo werd in iedere les een Franse flipquiz gespeeld, waarbij leerlingen antwoord moesten geven op vragen over de Franse geschiedenis en cultuur of een Franse chanson af moesten zingen. Het doel van deze dag is om de Franse taal meer onder de aandacht te brengen en te laten zien dat het voor jongeren heel nuttig is om naast het Engels, ook de Franse taal te beheer- Excursie Den Haag Zo spectaculair als afgelopen week in Amerika zal het vermoedelijk niet worden Maar dat politiek helemaal niet saai hoeft te zijn gaan onze leerlingen van havo/vwo 3, Basis 4, Kader 4 en Mavo 4 hopelijk ook ervaren. Aankomende woensdag 16 november gaan al deze klassen namelijk naar Den Haag. De leerlingen zullen daar onder andere de Tweede Kamer en de Gevangenpoort bezoeken. Alle ouders van deze klassen hebben inmiddels separaat een brief ontvangen met vertrektijd en vermoedelijke tijd van thuiskomst. Aangezien er ook vrij veel collega s meegaan met deze excursie, bestaat er de kans dat voor de andere klassen vrij veel lessen uitvallen. Het kan dus zijn dat uw zoon of dochter wat eerder vrij is dan normaal.

3 Scholieren in het Landschap Scholieren uit de derde klas van het Vechtdal College in Dedemsvaart gaan aan het werk in het Landschap van de Reest. Dit natuurgebied hoort voor een gedeelte bij Landschap Overijssel en voor een gedeelte in het Drentse Landschap. De leerlingen kunnen hiermee een hun Plus-document aanvullen. Aan het einde van een schoolcarrière op het Vechtdal College, hebben deze leerlingen naast het behalen van hun diploma, zich nog extra ingezet voor de natuur en zichzelf! Periode: november 2016 t/m half maart 2017 Week Datum 46 woensdag 16 november 47 dinsdag 22 november 49 dinsdag 06 december 51 dinsdag 20 december 2 woensdag 11 januari woensdag 25 januari woensdag 08 februari dinsdag 14 februari dinsdag 07 maart dinsdag 14 maart 2017 Leerlingen die deelnemen aan het project: B3a: Quinten, Gerjan (2) M3a: Sheryona, Marissa, Monique, Tamar (4) M3b: Rick, Kirsten, Marit B (3) Wat gaan de leerlingen de komen de tijd in het landschap doen? Opslag van wilgen verwijderen Kikkerpoelen vrij maken van wilg en els Wilgen knotten Opslag in de heide verwijderen Boswal opsnoeien Houtwal afzetten VWO + naar First MUN Hardenberg Dit weekend nemen er leerlingen uit 2 en 3 vwo en 3 havo deel aan first mun. Een first mun is een voorbereiding op een "echte" mun. Mun staat voor models united nations. Dit is een conferentie in het Engels waarbij de verenigde Naties worden nagebootst. Bij een mun doen er verschillende scholen uit Nederland maar ook Europa mee. De leerlingen vertegenwoordigen een land en praten over allerlei issues zoals IS, water shortage, nuclear weapons etc. De first mun wordt gehouden op het Vechtdal College Hardenberg. Hier zullen ze leren en ervaren hoe het er aan toe gaat bij een mun. Er worden workshops aangeboden om het spreken in het openbaar te oefenen, hoe ze een resolutie moeten schrijven of juist een policy statement. Voor meer info kunt u kijken op We wensen de leerlingen heel veel succes en plezier toe.

4 Uitnodiging open OAR-vergadering 15 november, uur Leerlingen meer verantwoordelijk geven? Het Vechtdal College Dedemsvaart is bezig haar koers te wijzigen, waarbij voor leerlingen de woorden regie, actief en verantwoordelijkheid centraal staan. Na een inleiding over dit onderwerp door teamleider Jaap Willem van der Linden, wil de OAR graag aan de hand van stellingen met u in gesprek over deze koerswijziging. De OAR wil zo onderzoeken hoe u tegenover deze nieuwe richting staat en de school input geven. Ons standpunt over verantwoordelijkheid/regie Steeds vaker horen we in onderwijsland dat jongeren autonoom zijn en dat ze regisseur moeten worden van hun eigen schoolcarrière en loopbaan. Als school zijn we het daar mee eens! We geloven dat een actieve houding en zelfverantwoordelijkheid vaardigheden zijn die uw kind verder helpen in zijn leven. Het leren regie nemen mag met vallen en opstaan. Juist daarvan leert een kind. We willen minder opleggen, maar juist meer vragen, het open gesprek met de leerling voeren over zijn eigen doelen en ontwikkeling. Regie bij leerlingen leggen, vraagt een andere houding van de leerling, maar ook van de docent. Daarmee leert hij nieuwe vaardigheden. Die geven hem op langere termijn meer zelfvertrouwen, zelfkennis, veerkracht en zelfredzaamheid. Voorbeeld: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun loopbaan.oriëntatie Daarom hebben we in klas 3 havo/vwo een strippenkaart ontwikkeld, waarbij leerlingen zelf drie keer een dag weg kunnen gaan om zich te oriënteren op hun loopbaan. Verantwoordelijkheid/regie bij leerlingen op school; wat vindt u ervan? We zijn nieuwsgierig naar hoe u aankijkt tegen de koerswijziging: het neerleggen van meer regie en verantwoordelijkheid bij leerlingen. We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen over de thema s regie, verantwoordelijkheid en initiatief (actief). We zijn ons ervan bewust dat regie niet altijd volledig bij een leerling kan liggen, maar dat we zijn regiefuncties wel kunnen versterken. Door op en buiten school zoveel mogelijk situaties te creëren waarin de leerling zelf stappen kan ondernemen. Aanmelden voor deze avond? We willen er graag een interactieve avond met u van maken en de school input geven. Wilt u deelnemen aan deze vergadering, meld u dan uiterlijk 14 november per mail aan via: dedemsvaart@vechtdalcollege.nl Graag tot ziens op 15 november! Leerlingen meer verantwoordelijkheid geven Wat vindt u ervan? Open OAR-vergadering 15 november, uur Botermanswijk 1, Dedemsvaart Met vriendelijke groet, Stefan Wellenberg voorzitter OAR

5 Wekelijkse Social Media Tip MediaNest is een nieuwe website voor ouders over mediaopvoeding en games. De site moet ouders informeren en sensibiliseren over games, media en technologie en biedt tips en antwoorden op concrete vragen van de ouders. MediaNest is een initiatief van Ketnet en Mediawijs, het Vlaamse Kenniscentrum voor Mediawijsheid. De link naar de website: Uitdrukking van de week Zijn bedje is gespreid Betekenis: Hij kan gerust zijn over de toekomst, voor hem is gezorgd. Bron: heimwee.info Weekmenu Dag Product Prijs Maandag Italiaans broodje Ham 0,70 Dinsdag Clubsandwich Zalm 0,70 Woensdag Broodje Kip-Kerrie Salade 0,80 Donderdag Verse Groentesoep 0,50 Vrijdag Panini Ham/Kaas of Kaas 1,00 Vanuit de directiekamer De eerste maanden van dit jaar zijn zwaar voor bijna alle medewerkers van de locatie. Mijn gedachten gaan in de eerste plaats uit naar die collega's die hun werk niet kunnen doen omdat ze langdurig thuis zijn vanwege ziekte of andere omstandigheden of omdat zij slechts gedeeltelijk hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Gelukkig kan ik vaststellen dat niet één van de ziektegevallen werkgerelateerd is. Dat neemt niet weg dat het voor hen een moeilijke periode is. We hopen op spoedig herstel van allen. In de tweede plaats moet ik denken al alle collega's die door dit alles stapjes en stappen harder moeten lopen. Een situatie die ongewenst is, maar die door hen allen zonder mopperen wordt opgepakt en die ervoor zorgen dat veruit de meeste lessen en andere onderwijskundige ontwikkelingen kunnen doorgaan. Langs deze weg wil ik al deze collega's danken voor hun extra inzet en voor de veerkracht die zij tonen. Een goed weekend! Jan Riphagen

Belangrijke data. Weekthema: na de storm. Weekthema: na de storm

Belangrijke data. Weekthema: na de storm. Weekthema: na de storm Nr. 9 4 november 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 7 nov. Stageweek mavo-3 9+10 nov. Onderwijsbeurs, IJsselhallen Zwolle

Nadere informatie

Commentaar hebben. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Commentaar hebben. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 11 november 2016 nr. 16/17 10 Commentaar hebben Meer naar links... nee, toch naar rechts!... Zie je niet waar je tegenstander staat!... Je kunt het toch zien!... Kijk dan beter! Als je zo doorgaat dan...

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken!

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken! Nr. 20 1 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 8/2 Praktijkdag mavo4b (te/hv) 12/2 Stageweek mavo-3 (t/m 16/2) 13/2

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Wijs zijn... Weekthema: wijs zijn

Belangrijke data. Weekthema: Wijs zijn... Weekthema: wijs zijn Weekthema: wijs zijn Nr. 36 30 juni 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Ma 3 juli Di 4 juli Diploma-uitreiking TGR Diploma-uitreiking

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: voorkomen is beter. Weekthema: voorkomen is beter

Belangrijke data. Weekthema: voorkomen is beter. Weekthema: voorkomen is beter Weekthema: voorkomen is beter Nr. 06 5 oktober 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 9/10 Startactiviteit leerjaar 1 10/10

Nadere informatie

Weekthema: Na de storm

Weekthema: Na de storm 4 november 2016 nr. 16/17 09 Weekthema: Na de storm We hoeven elkaar niet te vertellen dat het in ieders leven wel eens flink kan stormen. Het hoeft niet, maar het mag wel. Als je de storm mag delen, houd

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Dat is bedreigend

Belangrijke data. Weekthema: Dat is bedreigend Nr. 25 15 maart 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 17/3 Open bedrijvendag (zie vorige week) 19/3 Mentorspreekavond 20/3

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: fouten maken. Weekthema: Fouten maken

Belangrijke data. Weekthema: fouten maken. Weekthema: Fouten maken Weekthema: Fouten maken Nr. 26 24 maart 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Vrij 24 maart Ma 27 maart BA Paintbal CPE BV

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Onder invloed. Weekthema: Onder invloed

Belangrijke data. Weekthema: Onder invloed. Weekthema: Onder invloed Weekthema: Onder invloed Nr. 35 23 juni 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Di 27 juni Vrij 30 juni Ma 3 juli Di 4 juli Presentatie-avond

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: mijn grote voorbeeld

Belangrijke data. Weekthema: mijn grote voorbeeld Nr. 17 13 januari 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 16 jan. Voorlichtingsavond groep 8, Regenboog Voor groep 8 ers en hun

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: ik wens

Belangrijke data. Weekthema: ik wens Nr. 16 22 december 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 22 dec. Les volgens rooster (tot 11.00 uur) Kersvieringen (1.00 13.00

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: moeders. Weekthema: moeders

Belangrijke data. Weekthema: moeders. Weekthema: moeders Weekthema: moeders Nr. 31 4 mei 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Do 4 mei Vrij 5 mei Cijfers SE inleveren bij Inspectie

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: een echte leider. Weekthema: een echte leider

Belangrijke data. Weekthema: een echte leider. Weekthema: een echte leider Weekthema: een echte leider Nr. 12 23 november 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 27/11 Leerlingpanel leerjaar 1 (gesprek

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: daar heb ik recht op

Belangrijke data. Weekthema: daar heb ik recht op Nr. 11 18 november 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 22 nov. BA pepernoten bakken 23 nov. Bezoek rechtbank Zwolle voor

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Bruggerinfo VMBO. gelooft

Bruggerinfo VMBO. gelooft Bruggerinfo VMBO gelooft Aangenaam: Guido Een VMBO-school waar jij met plezier naar toe gaat! We zien elkaar echt staan en zoeken naar verbinding. Verbinding met elkaar, en ook met de wereld. Wat gebeurt

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014. Ouderavond Media.

Nieuwsbrief. Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014. Ouderavond Media. Nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014 Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: Ouderavond Media In de maanden mei en juni krijgen de kinderen van groep 7/8 een aantal medialessen.

Nadere informatie

In de lokalen laten wij graag ons onderwijs aan jou zien. Er zijn lessen (zie schema onder plattegrond) en doorlopende activiteiten.

In de lokalen laten wij graag ons onderwijs aan jou zien. Er zijn lessen (zie schema onder plattegrond) en doorlopende activiteiten. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Dinsdag 7 en woensdag 8 februari 2017, 18.30 21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College!

Nadere informatie

Informatieavond HAVO 4. Welkom

Informatieavond HAVO 4. Welkom Informatieavond HAVO 4 Welkom Informatieavond 4 havo Programma informatieavond Ons motto Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 4 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer 3 08-11-2018 Enquêtes Op korte termijn zullen op alle scholen van Arcade dus ook onze school - diverse enquêtes uitgezet worden (ouders,

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Onderwijsmiddag gepersonaliseerd leren Fietsenkeuring groep 8

Onderwijsmiddag gepersonaliseerd leren Fietsenkeuring groep 8 INFO Jaargang 21, Nummer 29, 29-3-2016 30-03-2016 Onderwijsmiddag gepersonaliseerd leren. 31-03-2016 Fietsenkeuring groep 8 4 t/m 7-04-2016 Ontwikkelingsgesprekken 07-04-2016 Theoretisch verkeersexamen

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: liefde! Weekthema: liefde!

Belangrijke data. Weekthema: liefde! Weekthema: liefde! Weekthema: liefde! Nr. 21 8 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 12/2 Stageweek mavo-3 (t/m 16/2) 13/2 Leerlingenpanel

Nadere informatie

Vooroordelen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Vooroordelen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 12 mei 2017 nr. 16/17-32 Vooroordelen Als inleidende bezinning in deze nieuwsbrief zou ik het thema vooroordelen deze week vanuit drie invalshoeken willen benaderen. Allereerst taalkundig, ten tweede via

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur. Hardenberg, 20 april 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2016-2017, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: zie je dat?! Weekthema: zie je dat?!

Belangrijke data. Weekthema: zie je dat?! Weekthema: zie je dat?! Weekthema: zie je dat?! Nr. 26 22 maart 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 27/3 CPE mavo-4 (met te/ha in pakket) Let op!

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Lichamelijke Opvoeding Niveau mavo. Jaar Toetsnaam Type Omschrijving Afnamemoment Weegfactor Herkansbaar 10 handelingsdeel 1 handelingsdeel

Lichamelijke Opvoeding Niveau mavo. Jaar Toetsnaam Type Omschrijving Afnamemoment Weegfactor Herkansbaar 10 handelingsdeel 1 handelingsdeel Opvoeding Niveau mavo 1) Leerlingen die hun absentie niet op orde hebben dienen dit in te halen door lessen te volgen van andere klassen. Dit gaat in samenspraak met de betreffende docent. medische redenen,

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN

21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN 21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN Elke werkdag, aan het begin van het derde lesuur heeft elke docent een moment van bezinning met haar of zijn klas. Bezinning, dat is even langs de zijlijn van de dag

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 5 (11-03 t/m 19-04)

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 5 (11-03 t/m 19-04) Nr. 14 schooljaar 2018-2019 Opening Wereldwijs 27 oud papier 29 peuterochtend Open dag 14 Groep 3 naar bibliotheek op 19 Kind op maandag Periode-overzicht nr. 5 (11-03 t/m 19-04) We lezen deze weken uit

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

DIGITAAL 09 10 11 12 13 - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN

DIGITAAL 09 10 11 12 13 - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN Maandag 18 april Dinsdag 19 april Woensdag 20 april Donderdag 21 april Vrijdag 22 april DIGITAAL - OEFENEN DIGITAAL - OEFENEN DIGITAAL - OEFENEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Er tussenin

Belangrijke data. Weekthema: Er tussenin Nr. 7 14 oktober 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 17 okt. Herfstvakantie (t/m vrij 21 oktober) 27 okt. Voorlichting profielkeuze

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen BORNEGO COLLEGE 25 oktober 2016 Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter Hier kan een onderschrift komen 1 Programma (in hoofdlijnen) (voortgezet) Onderwijs in Nederland Bornego College:

Nadere informatie

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2014-2015 Den Haag, juli 2014 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Voorlichting. Examenjaar LOB

Voorlichting. Examenjaar LOB Voorlichting Examenjaar LOB 3-10 - 2017 PTA Programma van Toetsing en Afsluiting PTA Leerjaar 3 en 4 Alle toetsen en opdrachten die meetellen voor SE Planning van het schooljaar Wanneer ben je geslaagd?

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: wat kies je? Weekthema: wat kies je?

Belangrijke data. Weekthema: wat kies je? Weekthema: wat kies je? Nr. 24 10 maart 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Ma 13 maart Di 14 maart Veilig uit en Thuis voorstelling leerjaar 3 BA

Nadere informatie

Waarom Wolfert Dalton?

Waarom Wolfert Dalton? Waarom Wolfert Dalton? Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat jij klaar bent voor de toekomst. Dat doen we door ons daltononderwijs, door masterclasses en door waardevolle ervaringen zoals het reizenprogramma.

Nadere informatie

Daadkracht in Rotterdam

Daadkracht in Rotterdam Daadkracht in Rotterdam De bedoeling van onderwijs is dat je leert. Dat je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo simpel is het. Nuchter, maar waar! Hiervoor heb je een school nodig, die jou

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door dhr. v/der Belt MBO nog niet genoeg /

Nadere informatie

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met ondergetekende. Beste ouders/verzorgers, In deze Ruif aandacht voor de volgende onderwerpen: AGENDA Resultaten RIVM onderzoek kunstgrasvelden Leerlingen afzetten met de auto Examentraining Schaatsen Week van 16 januari

Nadere informatie

Hierbij berichten wij u over de projectweek in de week van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015.

Hierbij berichten wij u over de projectweek in de week van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015. Aan de ouders/verzorgers van: Leerlingen havo 2 Datum 12 oktober 2015 Contactpersoon mw. N. Kaak, mw. M. Verbeek Referentie BSA15316.BRC E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp projectweek havo 2 Klas 2Ha, 2Hb,

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Groepering leerjaar 1 schooljaar

Groepering leerjaar 1 schooljaar 1 Groepering leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 basis-/kaderberoepsgerichte leerweg theoretische leerweg TL/havo havo/vwo vwo Regulier Accent Emmalaan Oranjelaan Wilhelminalaan 2 Hoe begeleiden we de overstap

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Quest #1

Nieuwsbrief Quest #1 Nieuwsbrief Quest #1 Inhoud Duitse rap Quest 3 Oproep speeddate Wiskunde Quest 1 Verder in Quest WereldQuest 1 Mentorles Q3b Belangrijke data Duitse rap Quest 3 (Paul Halma en Kim Bartels) Quest 3 doet

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Littekens!

Belangrijke data. Weekthema: Littekens! Nr. 23 22 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 22/2 Onderwijsmarkt, aanvang 19.00 uur (Rhn) 24/2 Start voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13e nieuwsbrief, vrijdag 6 maart 2015 Beste ouders, De voorjaarsvakantie is achter de rug en we zijn weer fris gestart.

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Vakantietijd. Weekthema: vakantietijd

Belangrijke data. Weekthema: Vakantietijd. Weekthema: vakantietijd Weekthema: vakantietijd Nr. 38 14 juli 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Vrij 14 juli Ma 17 juli Di 18 juli Inzage toetsen

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: vertel!

Belangrijke data. Weekthema: vertel! Nr. 25 17 maart 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Vrij 17 maart Di 21 maart Woe 22 maat Vrij 24 maart Ma 27 maart BA Trainen

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij hebben aparte programma s voor

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr.

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr. Einde schooljaar 2017-2018 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2016 2017 Versie 24 oktober 2016 Wijzigingen voorbehouden. Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 9 43 24 okt. 25 okt.

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: veranderen

Belangrijke data. Weekthema: veranderen Nr. 12 25 november 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 28/29 nov Cijferlijstbespreking leerjaar 1 t/m 4 30 nov. Bezoek rechtbank

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K Sterk in toekomst Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl Het onderwijs VWO: Gymnasium en Atheneum Het vwo op SGR biedt meer dan een gewone vwo-opleiding.

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Welkom Belangrijke algemene zaken Oké Informatie MET-concept Advisory/ expert Tijdlijn Vragen stellen / afsluiting Het Optimaal Klimaat Elde College ( 1) Dit houdt in dat we werken

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend Open Dag za 18 januari 2014 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 27 januari 2014 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 29 januari 2014 aanvang 14.00 uur aanmelden vóór 27 januari Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018

NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018 Middelland College NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De verbouwing is al een aantal weken gaande, in eerste instantie hebben de bouwers zich gericht op het verwijderen

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond determina.e

Welkom. Ouderavond determina.e Welkom Ouderavond determina.e Programma Determinatie Doorstroming vmbo-t havo atheneum gymnasium Agenda Pauze Procedure-uitleg door de mentoren Proefles Latijn in lokaal A16/A17 (aansluitend) Determineren

Nadere informatie

Koffie en fris Op iedere verdieping en in de schoolstraat/aula zal er koffie, thee en frisdrank worden geschonken.

Koffie en fris Op iedere verdieping en in de schoolstraat/aula zal er koffie, thee en frisdrank worden geschonken. Welkom op de Open Avond van onze school In dit boekje vindt u het programma van deze avond. We hopen dat u op deze avond een indruk krijgt van het reilen en zeilen op de Gomarus. We willen u een beeld

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Hardenberg, 8 mei 2014 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2014-2015, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

Weekjournaal nr. 543 19-1-2012

Weekjournaal nr. 543 19-1-2012 OBS de Regenboog Vergouwlaan 3 7776 BA Slagharen 0523-682206 directie@regenboogslagharen.nl www.regenboogslagharen.nl Weekjournaal nr. 543 19-1-2012 Aan de ouders, Schoolfruit. De eerste week schoolfruit

Nadere informatie

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig.

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig. BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de oud der(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, maart 2018 Geachte mevrouw, mijnheer, beste

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij bieden in de brugklas tto aan vmbo-tl,

Nadere informatie

Decanaat. Decaan: Marbella Uhlenbeck lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO

Decanaat. Decaan: Marbella Uhlenbeck lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO Welkom!. Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaigne lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Communicatie in beeld Wat na het examen? 1. Werken

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond determina.e

Welkom. Ouderavond determina.e Welkom Ouderavond determina.e Programma Determinatie Doorstroming vmbo-t havo atheneum gymnasium Agenda Pauze Procedure-uitleg door de mentoren Proefles Latijn in lokaal A4/A5 (20.50) Determineren Wie

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie