Aanvullende informatie op het inkoopbeleid voor zorggroepen 2015, Coöperatie VGZ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvullende informatie op het inkoopbeleid voor zorggroepen 2015, Coöperatie VGZ"

Transcriptie

1 Aanvullende informatie op het inkoopbeleid voor zorggroepen 2015, Coöperatie VGZ Onderwerpen 1. Nieuwe huisartsenbekostiging 2. Voetzorg 3. CQI 4. Meekijkconsult en consult medisch specialist 5. Labonderzoek 6. Brede rol zorggroep 7. Contract Toelichting algemeen: Het addendum geeft u informatie voor zover deze beschikbaar is op dit moment. Als de landelijke uitwerking nog aanpassing in dit addendum noodzakelijk maakt, dan zullen we dit doorvoeren en u hierover informeren.

2 1. Nieuwe huisartsenbekostiging Zeer recent heeft de NZa de beleidsregels van de nieuwe huisartsenbekostiging vastgesteld. Dit betreft de beleidsregels: - BRCU-7105 huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg; - NR_CU720 regeling multidisciplinaire zorg; en de tariefbeschikking: - TB-CU Tariefbeschikking huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. De nieuwe beleidsregel geeft de mogelijkheid een dooreen tarief af te spreken voor Diabetes Mellitus II en CVRM. Wij hebben ervoor gekozen om in 2015 een apart tarief te behouden voor de prestaties Diabetes Mellitus II en CVRM. Nu de tarieven van S1 definitief zijn, kan er nog een noodzakelijke, logische aanpassing volgen van de tarieven die wij tot op heden voor de multidisciplinaire zorg hebben genoemd. Indien deze aanpassing nog aan de orde is, informeren we u hier zo spoedig mogelijk over. 2. Voetzorg Een openstaand punt in ons inkoopbeleid was de voetzorg, voor wat betreft de Simms s 1 die onder zorgprofiel 2 valt. Deze categorie patiënten valt vanaf 2015 namelijk wel onder de vergoeding van de ketenzorg, in tegenstelling tot de overige Simm s 1. Een patiënt met een Simm s 1 valt onder Zorgprofiel 2 en dus binnen de ketenzorg als sprake is van: - verlies PS of PAV met vastgesteld verhoogd risico op huiddefecten/infectie; Dit is het geval o.a. bij perifeer arterieel vaatlijden vanaf Fontaine IIb, nefropathie,gebruik van immunosuppressiva / prednison, chemotherapie. Of - verlies PS of PAV met vastgesteld verhoogd risico op drukplekken; Dit is het geval bij voetdeformiteiten en/of limited joint mobility, bijvoorbeeld door reumatoïde artritis. Verder verwijzen we naar het document Zorgmodule Preventieve diabetische voetulcera.

3 3. CQI Binnen stichting Miletus wordt het jaar 2014 gebruikt om te onderzoeken of het mogelijk is om tot een integrale vragenlijst te komen voor huisartsenzorg en ketenzorg. Deze nieuwe vragenlijst moet leiden tot een rapportage die de praktijk (en zorggroep) in staat stelt om gericht de klanttevredenheid over de geleverde zorg verder te vergroten. Bovenstaande houdt in dat er voor 2015 geen geschikte vragenlijst beschikbaar is en dat wij daarom geen CQi onderzoek verplicht zullenl stellen. In 2016 zullen we wel weer invulling geven aan het element klanttevredenheid (CQi). 4. Meekijkconsult en specialistenconsult In de nieuwe huisartsenbekostiging is vanuit VWS de mogelijkheid geboden om het meekijkconsult op te nemen in de contractering Het doel is om de patiënt in de 1 e lijn te houden en de expertise van de specialist binnen de 1 e lijn te halen. Op landelijk niveau is daar een algemene omschrijving over opgenomen. Wij streven ernaar om voor 2015 zowel het specialistenconsult als het meekijkconsult bij u in te kopen. De insteek op dit moment is dat het specialistenconsult meer het karakter zal krijgen van consultatie en zich meer zal richten op het mail/telefonisch contact tussen huisarts(kaderarts) en specialist. Ons beeld is dat de kaderarts een belangrijke rol gaat spelen in het proces van opleiden, informeren en beleidsbepaling t.a.v. verwijzen/meekijkconsult. Het meekijkconsult zal zich meer richten op de daadwerkelijk fysieke contact tussen specialisten en patiënt en de vastlegging van het gegeven advies. Het bovenstaande zal uiteraard ook invloed hebben op onze vergoeding voor het specialistenconsult, aangezien in 2015 het meekijkconsult geïntroduceerd zal worden. Wij zullen hier nog een verdere uitwerking aan geven. We informeren u zo spoedig. 5. Labonderzoek Lab in de diabetesketen Tijdens de regionale bijeenkomsten in juni, waarin we ons beleid voor 2015 aan u hebben gepresenteerd, hebben we aangegeven dat we bezig waren met het analyseren van lab in de diabetesketen en dat daar nog nadere informatie over zou volgen. Hieronder vindt u deze informatie.

4 Uit onze analyse is naar voren gekomen dat voor patiënten van zorggroepen waarbij lab is ingekocht ook nog verschillende bepalingen, die waren ingekocht bij de zorggroepen, door labs bij ons zijn gedeclareerd. Daarnaast is het verschil in declaraties met zorggroepen waarbij geen lab is ingekocht minimaal (het gaat hier dus om lab declaraties voor diabetespatiënten van zorggroepen waar door ons geen lab is ingekocht). Het lijkt daarom in sommige gevallen om dubbele declaraties te gaan. De mogelijke oorzaken worden momenteel onderzocht maar de verschillen zijn van dien aard dat we per direct het inkoopbeleid hierop willen aanscherpen. We zullen het volgende beleid voor de inkoop van 2015 en de afhandeling van voorgaande jaren gaan voeren: Inkoop 2015 Bij die zorggroepen waar we lab in 2014 (en in voorgaande jaren) inkochten, kopen we dit ook in 2015 in. Dit sluit aan bij onze integrale visie op ketenzorg. We kopen voor 2015 een basispakket aan lab in de diabetesketen in. De bepalingen uit dit basispakket worden exclusief bij de zorggroep ingekocht en kunnen door derden niet meer bij ons worden gedeclareerd. Dit betekent dat bij de frequentie van de bepalingen rekening wordt gehouden met niet diabetes specifieke aandoeningen (niet elke bepaling is uitsluitend diabetes gerelateerd). Dit basispakket wordt ingekocht bij de zorggroep voor een bedrag wat gelijk is aan het bedrag als we het bij een lab hadden ingekocht. Wanneer u het basispakket niet kan leveren voor dit bedrag, wordt lab niet ingekocht. Tijdens de onderhandelingen voor 2015 is het van belang om op bepalingsniveau afspraken te maken. Wilt u meer bieden dan het basispakket dan moet dit worden overlegd met onze medisch adviseurs en geldt voor deze bepalingen dat ze exclusief worden ingekocht bij de zorggroep. Voor wat betreft nacalculatie op lab wordt aangesloten bij de algemene lijn (nacalculeren op Q). Afhandeling van voorgaande jaren We gaan dubbele declaraties met betrekking tot lab over de afgelopen jaren terugvorderen. Wanneer dit voor u geldt, wordt u hier in een later stadium verder over geïnformeerd. 6. Brede rol zorggroep Zoals we in het inkoopkader zorggroepen 2015 hebben aangegeven, willen we graag naast de multidisciplinaire zorg Diabetes Mellitus II, COPD en CVRM, ook afspraken met u maken over basis GGZ, ouderenzorg, doelmatig voorschrijven en diagnostiek. De afspraken die hieruit volgen met u, zullen als volgt worden vastgelegd: - ouderenzorg en (basis) GGZ: hetzij via zelfstandige overeenkomst (voor rechtspersonen), en als dat niet aan de orde/mogelijk is, bevestiging van de afspraken met u via de mail. - doelmatig voorschrijven: indien we met u (kunnen) afspreken dat de resultaatbeloning S3 via de zorggroep verloopt, en dus niet uitsluitend via de individuele huisartsen, zullen we daarvoor een overeenkomst met u afsluiten.

5 - diagnostiek: met een aantal zorggroepen willen we graag nadere afspraken over diagnostiek maken. Deze afspraken leggen we vast in een overeenkomst en worden bekostigd via de prestatie S3. 7. Overeenkomst multidisciplinaire zorg Het huidige concept contract is toegespitst op, en aangepast aan de nieuwe beleidsregels van de huisartsenbekostiging. Omdat de nieuwe beleidsregels pas zeer recent zijn vastgesteld, willen we de komende periode verifiëren of de overeenkomst zoals deze nu voorligt, inderdaad helemaal in lijn is met de beleidsregels. Na de zomer ontvangt u het definitieve (blanco) contract. Ten aanzien van de paragraaf BTW in Bijlage 1 Tarieven, nacalculatie en reserves, zijn wij nog bezig met het formuleren van een tekst. Deze heeft u dus nog van ons tegoed. Verder willen we uw aandacht vestigen op de eenduidige manier van nacalculatie die wij voor alle zorggroepen zullen doorvoeren per Deze staat beschreven in bijlage 1 van de overeenkomst. Tot slot willen we nog helderheid scheppen over het donkerblauw zijn van zorggroepen in relatie tot de mogelijkheid van resultaatbeloning: Zorggroepen die op 31 december 2015 donkerblauw zijn, komen in aanmerking voor de resultaatbeloning. Wij stellen de resultaatbeloning voor u vast aan de hand van de door u aangeleverde data. Indien wij gerede twijfel hebben over de betrouwbaarheid of de validiteit van de data zullen we een nader onderzoek instellen. Dit kan resulteren in alsnog een beloning, of geen beloning. U kunt dit alles nalezen in Bijlage 1 van de overeenkomst. ---

Simms classificatie, voetverzorging en vergoedingen. Hoe geven we de juiste voet zorg/ voetzorg!

Simms classificatie, voetverzorging en vergoedingen. Hoe geven we de juiste voet zorg/ voetzorg! Simms classificatie, voetverzorging en vergoedingen Hoe geven we de juiste voet zorg/ voetzorg! René Ottens, Diabetes podotherapeut Geen (potentiële) Disclosure belangenverstrengeling Niet in sponsoring.

Nadere informatie

Wijziging Voetzorg binnen de diabetes keten in 2015

Wijziging Voetzorg binnen de diabetes keten in 2015 Wijziging Voetzorg binnen de diabetes keten in 2015 Zoals u weet, vinden er per 1 januari 2015 wijzigingen plaats in de voetzorg voor diabetici. Dit komt doordat het Zorginstituut Nederland (voorheen College

Nadere informatie

Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus buiten ketenzorg

Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus buiten ketenzorg Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus buiten ketenzorg Wij sluiten overeenkomsten met podotherapeuten die als hoofdaannemers de Voetzorg voor diabetes mellitus patiënten buiten de ketenzorg gaan organiseren.

Nadere informatie

Overeenkomst multidisciplinaire zorg 2015

Overeenkomst multidisciplinaire zorg 2015 Bijlage 1: Tarieven, nacalculatie en reserves Artikel 1 Opbouw bekostiging De opbouw van de tariefvaststelling voor de S2 prestatie is vastgelegd in het Inkoopbeleid 2015 voor Zorggroepen, Coöperatie VGZ

Nadere informatie

NDF diabetes standaard

NDF diabetes standaard Deze presentatie behandelt.. DM voetzorg Samen sterker!! Een korte terugblik waar we vandaan komen Waar staan we nu En..waargaan we naar toe NDF diabetes standaard Pakketscan Diabetes CVZ 2008 Pakket a

Nadere informatie

Deelprestatie pedicure OIM Orthopedie

Deelprestatie pedicure OIM Orthopedie Deelprestatie pedicure OIM Orthopedie 2 Inhoudsopgave Deelprestatie Omschrijving deelprestatie pedicure... 3 Algemene verantwoording overeenkomst gehele voetzorg... 3 Omschrijving deelprestatie pedicure

Nadere informatie

Inkoopdocument 2016 Multidisciplinaire zorg

Inkoopdocument 2016 Multidisciplinaire zorg < Inkoopdocument 2016 Multidisciplinaire zorg Sector Huisartsenzorg, Versterking eerste lijn en Ketenzorg - 1 juli 2015 Inleiding & inhoud In het Inkoopbeleid 2016 Multidisciplinaire zorg hebben wij u

Nadere informatie

Overeenkomst multidisciplinaire zorg 2016/2017

Overeenkomst multidisciplinaire zorg 2016/2017 Bijlage 1: Tarieven, nacalculatie en reserves Artikel 1 Opbouw bekostiging Voor invulling van de tarieven voor ketenzorg geldt de NZA Tariefbeschikking TB/CU-7123-01 huisartsenzorg en multidisciplinaire

Nadere informatie

Algemeen Doorverwijzing Verwijzing naar internist en overige specialisten Contracten pedicures en podotherapeuten...

Algemeen Doorverwijzing Verwijzing naar internist en overige specialisten Contracten pedicures en podotherapeuten... 5.2 Voetzorg Algemeen... 1 Doorverwijzing... 4 Verwijzing naar internist en overige specialisten... 5 Contracten pedicures en podotherapeuten... 5 Algemeen De gebruikelijke voetscreening wordt verricht

Nadere informatie

Het is van belang uitleg aan de patiënt te geven waarbij een voetverzorgings- en schoenadvies niet mag ontbreken.

Het is van belang uitleg aan de patiënt te geven waarbij een voetverzorgings- en schoenadvies niet mag ontbreken. 5.2 Voetzorg De gebruikelijke voetscreening wordt verricht door de POH. De frequentie van voetonderzoek hangt af van de Simm's classificatie en het zorgprofiel. naar pedicure en podotherapeut vindt plaats

Nadere informatie

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 Partijen zoals genoemd in de overeenkomst basishuisartsenzorg 2015 2016 komen in aanvulling op de overeenkomst

Nadere informatie

FAQs voetzorg. Frequently Asked Questions ten aanzien van voetzorg binnen de eerstelijns ketenzorg DM2 Regio Maastricht-Heuvelland

FAQs voetzorg. Frequently Asked Questions ten aanzien van voetzorg binnen de eerstelijns ketenzorg DM2 Regio Maastricht-Heuvelland FAQs voetzorg Frequently Asked Questions ten aanzien van voetzorg binnen de eerstelijns ketenzorg DM2 Regio Maastricht-Heuvelland 1. Welke patiënten ontvangen vanaf 1 januari 2015 voetzorg binnen de ketenzorg

Nadere informatie

Verslag kwaliteitstraject voetzorg Zorggroep Synchroon

Verslag kwaliteitstraject voetzorg Zorggroep Synchroon Verslag kwaliteitstraject voetzorg Zorggroep Synchroon 02 februari 2016 Inleiding Voetzorg in de DBC diabetes mellitus type 2 (DBC DM2)wordt door Synchroon bij de zorgverzekeraars ingekocht conform de

Nadere informatie

Afspraken Levering Voetzorg 2015

Afspraken Levering Voetzorg 2015 Afspraken Levering Voetzorg 2015 Samenwerkingsovereenkomst podotherapeut en pedicure inzake preventieve voetzorg voor diabetes mellitus patiënten Ondertekening Naam podotherapiepraktijk Adres: Postcode:

Nadere informatie

VOETZORGEN. Woensdag 15 april Jan van Herpen, kaderhuisarts DM2 Marlies Dennemann, podotherapeute René Ottens, podotherapeut

VOETZORGEN. Woensdag 15 april Jan van Herpen, kaderhuisarts DM2 Marlies Dennemann, podotherapeute René Ottens, podotherapeut VOETZORGEN Woensdag 15 april Jan van Herpen, kaderhuisarts DM2 Marlies Dennemann, podotherapeute René Ottens, podotherapeut Voetenzorg binnen OCE Onderzoek en classificaties van Simm s en zorgprofiel:

Nadere informatie

4.1 Geneeskundige zorg in het kader van individuele zorg bij tuberculose en infectieziekten

4.1 Geneeskundige zorg in het kader van individuele zorg bij tuberculose en infectieziekten BELEIDSREGEL Beleidsregel overige geneeskundige zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Overeenkomst multidisciplinaire zorg 2016/2017

Overeenkomst multidisciplinaire zorg 2016/2017 Bijlage 1: Tarieven, nacalculatie en reserves Artikel 1 Opbouw bekostiging Voor invulling van de tarieven voor ketenzorg geldt de NZA Tariefbeschikking TB/CU-7123-01 huisartsenzorg en multidisciplinaire

Nadere informatie

Overzicht Financiering eerste lijn

Overzicht Financiering eerste lijn Overzicht Financiering eerste lijn Wat gaan we doen? Terugblik inventarisatie ZonMw onder 22 praktijkprojecten Overzicht financieringsbronnen Goed voorbeeld In dialoog met Waarom deze workshop? Quickscan

Nadere informatie

4.1 Geneeskundige zorg in het kader van individuele zorg bij tuberculose en infectieziekten

4.1 Geneeskundige zorg in het kader van individuele zorg bij tuberculose en infectieziekten BELEIDSREGEL Beleidsregel overige geneeskundige zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Overige Geneeskundige Zorg

Overige Geneeskundige Zorg TARIEFBESCHIKKING Overige Geneeskundige Zorg Nummer Datum ingang Datum beschikking Datum verzending TB/CU-7091-01 1 januari 2015 31 juli 2014 1 augustus 2014 Volgnr. Geldig tot Behandeld door 2 Directie

Nadere informatie

Overeenkomst multidisciplinaire zorg 2016/2017

Overeenkomst multidisciplinaire zorg 2016/2017 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC NV VGZ Cares NV Univé Zorg Zowel elk afzonderlijk als tezamen aangeduid

Nadere informatie

Diabetische voetzorg

Diabetische voetzorg Diabetische voetzorg Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Michel Boerrigter, diabetespodotherapeut Programma Theoretisch deel Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2014 Perifeer arterieel

Nadere informatie

Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen.

Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen. Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg Veel gestelde vragen. 1 Start: Welk zorgprofiel (ZP) heeft de verzekerde? (Weet niet? Verwijs naar huisarts.) ZP 0 (geen

Nadere informatie

Op het verplichte en vrijwillige eigen risico zijn niet van toepassing: - de kosten van ketenzorg bij diabetes, vasculair risicomanagement en COPD.

Op het verplichte en vrijwillige eigen risico zijn niet van toepassing: - de kosten van ketenzorg bij diabetes, vasculair risicomanagement en COPD. Ketenzorg 2017 Amersfoortse (de) / Ditzo Op het verplichte en vrijwillige eigen risico zijn niet van toepassing: - de kosten van ketenzorg bij diabetes, vasculair risicomanagement en COPD. Onder ketenzorg

Nadere informatie

Overige Geneeskundige Zorg

Overige Geneeskundige Zorg TARIEFBESCHIKKING Overige Geneeskundige Zorg Nummer Datum ingang Datum beschikking Datum verzending TB/REG-17622-01 1 januari 2017 21 juni 2016 23 juni 2016 Volgnr. Geldig tot Behandeld door 4 directie

Nadere informatie

4.1 Geneeskundige zorg in het kader van individuele zorg bij tuberculose en infectieziekten

4.1 Geneeskundige zorg in het kader van individuele zorg bij tuberculose en infectieziekten BELEIDSREGEL Beleidsregel overige geneeskundige zorg Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Bekostiging ketenzorg. 18 november 2009

Bekostiging ketenzorg. 18 november 2009 Bekostiging ketenzorg De veranderingen 2010 18 november 2009 Huidige bekostiging Ontwikkelingen bekostiging Basisaanbod (overdag) - Inschrijftarieven - Consulttarieven A. Nieuwe - Opslagmodules Bekostigingsstructuur

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-7073

BELEIDSREGEL BR/CU-7073 BELEIDSREGEL Stoppen-met-rokenprogramma Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Veelgestelde vragen Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland is verplicht zich te verzekeren voor de zorgverzekering. De overheid stelt vast welke

Nadere informatie

Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015

Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015 Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015 Bijeenkomst InEen, 28 oktober 2014 Ambities regeerakkoord Gemeenten AWBZ Zvw Wmo Wpg Extramuraal Intramuraal Eerstelijns zorg

Nadere informatie

Verandering op komst: functionele, integrale bekostiging voor niet-complexe chronische zorgvormen. Wat betekent dit voor u!

Verandering op komst: functionele, integrale bekostiging voor niet-complexe chronische zorgvormen. Wat betekent dit voor u! Verandering op komst: functionele, integrale bekostiging voor niet-complexe chronische zorgvormen Wat betekent dit voor u! Agenda 1. Actuele ontwikkelingen in de bekostiging 2. Wat is functionele bekostiging

Nadere informatie

Uitwerking Inkoopbeleid Multidisciplinaire zorg 2018

Uitwerking Inkoopbeleid Multidisciplinaire zorg 2018 Uitwerking Inkoopbeleid Multidisciplinaire zorg 2018 Aanvulling op Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018, zoals gepubliceerd op 31 maart 2017 voor goede zorg zorg je samen Inhoud Samen werken aan zinnige ketenzorg

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING Overige geneeskundige zorg Nummer Datum ingang Datum verzending TB/REG-18626-01 1 januari 2018 5 september 2017 Volgnr. Geldig tot Behandeld door 5 1 januari 2019 directie

Nadere informatie

4.1 Geneeskundige zorg in het kader van individuele zorg bij tuberculose en infectieziekten

4.1 Geneeskundige zorg in het kader van individuele zorg bij tuberculose en infectieziekten BELEIDSREGEL Beleidsregel overige geneeskundige zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

WAT ROLT ER UIT DE KOKER VAN DE ZORGVERZEKERAAR? 24 INKOOP HUISARTSENZORG Substitutie. Anderhalvelijnsconsult. Diagnostiek

WAT ROLT ER UIT DE KOKER VAN DE ZORGVERZEKERAAR? 24 INKOOP HUISARTSENZORG Substitutie. Anderhalvelijnsconsult. Diagnostiek 24 INKOOP HUISARTSENZORG 2015 T EK S T: S A N D ER P E T ER S // B EELD: A N P-P H OTO Substitutie Anderhalvelijnsconsult Diagnostiek WAT ROLT ER UIT DE KOKER VAN DE ZORGVERZEKERAAR? LHV DE DOKTER OKTOBER

Nadere informatie

Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen.

Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen. Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg Veel gestelde vragen. 1 Start: Welk zorgprofiel (ZP) heeft de verzekerde? (Weet niet? Verwijs naar huisarts.) ZP 0 (geen

Nadere informatie

Indicatie Classificatie Zorgprofiel. Jaarlijks gericht voetonderzoek en voetverzorgingsadviezen 1/2/3/4. Overige indicaties Ziekenhuiszorg

Indicatie Classificatie Zorgprofiel. Jaarlijks gericht voetonderzoek en voetverzorgingsadviezen 1/2/3/4. Overige indicaties Ziekenhuiszorg Voor de behandeling van diverse voetklachten is pedicure zeer geschikt. Ook kan pedicure worden toegepast voor het onderhouden en mooi houden van de voeten. Denk hierbij aan het het knippen en lakken van

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities

Nadere informatie

Overzicht Ketenzorg 2015

Overzicht Ketenzorg 2015 Overzicht Ketenzorg 2015 De Amersfoortse/ BeterDichtbij/Ditzo Voor iedere verzekerde van achttien jaar of ouder geldt een verplicht eigen risico van 375,- aan kosten van zorg of overige diensten die voor

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst 2015 tussen Podopedie (praktijk voor podotherapie) en zelfstandige Pedicure

Samenwerkingsovereenkomst 2015 tussen Podopedie (praktijk voor podotherapie) en zelfstandige Pedicure Samenwerkingsovereenkomst 2015 tussen Podopedie (praktijk voor podotherapie) en zelfstandige Pedicure Gecontracteerde zelfstandig Pedicure hierna aangeduid met Pedicure Podopedie hierna aangeduid met Podotherapeut

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst 2016

Samenwerkingsovereenkomst 2016 Samenwerkingsovereenkomst 2016 Podotherapie Sneek en Pedicure. Gecontracteerde medisch Pedicure/ Pedicure DM, hierna aangeduid met Pedicure Podotherapie Sneek, hierna aangeduid met Podotherapeut. Deze

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

DiHAG-statement voetzorg. Inleiding

DiHAG-statement voetzorg. Inleiding DiHAG-statement voetzorg Secretariaat: p/a Nederlands Huisartsen Genootschap Mercatorlaan 1200 Postbus 3231 3502 GE Utrecht Tel. 030 2823500 Fax 030 2823501 E-mail: dihag@nhg.org www.dihag.nl KvK: 41261381

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 16 September 2014 Zwolle. Nederlandse Vereniging van Diabetes Podotherapeuten

Algemene Leden Vergadering 16 September 2014 Zwolle. Nederlandse Vereniging van Diabetes Podotherapeuten Algemene Leden Vergadering 16 September 2014 Zwolle Nederlandse Vereniging van Diabetes Podotherapeuten Ingekomen stukken/mededelingen Vaststellen notulen Jaarverslag (Ingrid) Financieel verslag (Rene)

Nadere informatie

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Janneke van den Berg / Erwin Kappert VvAA consultants in de gezondheidszorg 12 september 2013 Onderwerpen Hoe gaat GBGGZ 2014 eruit zien? Hoe verloopt financiering

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-rokenprogramma leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-rokenprogramma leveren. REGELING Stoppen-met-rokenprogramma Gelet op de artikelen 36 derde lid, 37 eerste lid aanhef onder a, 38 derde en zevende lid van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst en het inkoopbeleid

Toelichting op de overeenkomst en het inkoopbeleid Toelichting op de overeenkomst en het inkoopbeleid 2018-2019 Graag informeren wij u via deze oplegger over de wijze waarop Zorg en Zekerheid de huisartsenzorg in 2018 en 2019 inkoopt. In deze oplegger

Nadere informatie

Rekenmodel voor integrale bekostiging

Rekenmodel voor integrale bekostiging Rekenmodel voor integrale bekostiging Spreker: Marjolein Dijns-van der Hoek 10 november 2009 Leerhotel het Klooster, Amersfoort Financiering 2010 -Integrale bekostiging -Ketenfinanciering/ DBC s -Kostprijsberekeningmodel

Nadere informatie

De diabetische voet en de Simm s classificatie

De diabetische voet en de Simm s classificatie De diabetische voet en de Simm s classificatie De diabetische voet en de Simm s classificatie Margreet van Putten Houten 2012 2012 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst podotherapeut en pedicure inzake preventieve voetzorg 2016 voor patiënten met diabetes mellitus

Samenwerkingsovereenkomst podotherapeut en pedicure inzake preventieve voetzorg 2016 voor patiënten met diabetes mellitus 1 Samenwerkingsovereenkomst podotherapeut en pedicure inzake preventieve voetzorg 2016 voor patiënten met diabetes mellitus Persoonsgegevens en Ondertekening gegevens Podotherapiepraktijk Podotherapiepraktijk:

Nadere informatie

Bijeenkomst Zorggroepen Inkoopkader Lucie Martijn & Bart Verhulst 8 juni 2015

Bijeenkomst Zorggroepen Inkoopkader Lucie Martijn & Bart Verhulst 8 juni 2015 Bijeenkomst Zorggroepen Inkoopkader 2016 Lucie Martijn & Bart Verhulst 8 juni 2015 Agenda 1. Visie, Ontwikkelingen & Actualiteit 2. Denktank & Klankbord 3. Kerntaken & Brede rol 4. Inkoop Ketenzorg 2016

Nadere informatie

Consultatieve raadpleging in huisartsenpraktijk en Generalistische Basis GGZ Jenneke Netjes, adviseur ggz bij ROS Friesland, 29-5-2015.

Consultatieve raadpleging in huisartsenpraktijk en Generalistische Basis GGZ Jenneke Netjes, adviseur ggz bij ROS Friesland, 29-5-2015. Consultatieve raadpleging in huisartsenpraktijk en Generalistische Basis GGZ Jenneke Netjes, adviseur ggz bij ROS Friesland, 29-5-2015. 1. Inleiding Met invoering van het nieuwe GGZ-stelsel per 1 januari

Nadere informatie

Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg

Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg Aanvulling op inkoopbeleid Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Ingangsdatum 1 januari 2016 Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg De afgelopen jaren is de zorgvraag in Nederland

Nadere informatie

FAQ pedicures. 1. Algemeen:

FAQ pedicures. 1. Algemeen: FAQ pedicures 1. Algemeen: a. Wat is diabetesketenzorg? Het woord zegt het eigenlijk al, een keten van zorg rondom een patiënt met diabetes. In dit geval specifiek patiënten met Diabetes Mellitus type

Nadere informatie

Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015

Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015 Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015 In 2015 zet Menzis weer een stap in de resultaatbeloning voor de huisartsenzorg. De beloning vindt deels plaats op indicatoren die landelijk zijn

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-Rokenprogramma leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-Rokenprogramma leveren. Regeling CU/NR-703 Stoppen-met-Roken-programma Gelet op de artikelen 36, derde lid, 37, zevende lid, 38, derde lid, en artikel 40, vierde lid, van de Wet marktordening gezondheidszorg - (Wmg), heeft de

Nadere informatie

Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg

Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg Dit format is een samenvatting van een contract tussen preferente zorgverzekeraar en een zorgaanbieder

Nadere informatie

Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016

Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016 Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: Verder aangeduid als: de Zorgverzekeraar VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016

Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 4-11-2014 Inhoudsopgave Inleiding 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen 2. Wat betekent het voor u 2.1 Segment 1 M&I verrichtingen 2.2 Segment

Nadere informatie

Overzicht Ketenzorg 2013

Overzicht Ketenzorg 2013 Overzicht Ketenzorg 2013 Agis / Take Care Now Ketenzorg voor Diabetes Mellitus type 2 voor verzekerden vanaf 18 jaar. Een zorgprogramma voor diabetes type 2 door een team van zorgverleners, waarbij de

Nadere informatie

Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016

Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016 Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016 In 2016 continueert Menzis resultaatbeloning voor de huisartsenzorg zonder grote wijzigingen. De beloning vindt plaats op indicatoren die landelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage 11. Inleiding. 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen. 2. Wat betekent het voor u

Inhoudsopgave. Bijlage 11. Inleiding. 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen. 2. Wat betekent het voor u Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Inhoudsopgave Inleiding 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen 2. Wat betekent het voor u 2.1 Segment 1 M&I verrichtingen 2.2 Segment 2 Ketenzorg

Nadere informatie

LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Op 15 juli jl. heeft de NZa de Tariefbeschikking 2015 en de bijbehorende beleidsregel huisartsenzorg

Nadere informatie

Ketenzorg en integrale bekostiging: waar gaan we naar toe? Integrale bekostiging Een zorg minder of meer?

Ketenzorg en integrale bekostiging: waar gaan we naar toe? Integrale bekostiging Een zorg minder of meer? Ketenzorg en integrale bekostiging: waar gaan we naar toe? Integrale bekostiging Een zorg minder of meer? Geert Groenenboom, senior manager zorginkoop eerste lijn Achmea Divisie Zorg & Gezondheid 14 juni

Nadere informatie

Bijlage 8 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 8 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 8 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 8 Ketenzorg DM2, VRM, COPD en Astma Programmatische multidisciplinaire zorg (ketenzorg) wordt ingekocht op basis van

Nadere informatie

Proces en toelichting

Proces en toelichting Substitutie Zorgvernieuwing Proces en toelichting 1 Substitutie Samenwerkingsverbanden kunnen met Achmea onderhandelen over: Astma/COPD op basis s van substitutie substtute (komt dan in plaats van bestaand

Nadere informatie

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer>

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer> De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Verder

Nadere informatie

Integrale bekostiging multidisciplinaire zorgverlening chronische aandoeningen (DM type 2, VRM, COPD)

Integrale bekostiging multidisciplinaire zorgverlening chronische aandoeningen (DM type 2, VRM, COPD) BELEIDSREGEL Integrale bekostiging multidisciplinaire zorgverlening chronische aandoeningen (DM type 2, VRM, COPD) Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie... 4 2. Kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

De horizon verlegd. Het inkoopbeleid van CZ Multidisciplinaire zorg 2015

De horizon verlegd. Het inkoopbeleid van CZ Multidisciplinaire zorg 2015 De horizon verlegd Het inkoopbeleid van CZ Multidisciplinaire zorg 2015 Sector Huisartsenzorg, Versterking eerste lijn en Ketenzorg juni 2014 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Leeswijzer 4 1. Externe ontwikkelingen

Nadere informatie

Huisartsenzorg & Integrale zorg 2015

Huisartsenzorg & Integrale zorg 2015 Huisartsenzorg & Integrale zorg 2015 Regiobijeenkomst juli 2014 1 Programma 1 2 Welkom Verbetering contracteringsproces 2015 19.00-19.10 uur 19.10 19.15 uur 3 Hoofdlijnen voorgenomen beleid HIZ 2015 19.15

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: Naam praktijk Praktijk: AGB praktijkcode : XX Adres : XX Naam vertegenwoordigingsbevoegd

Nadere informatie

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410 Beleid Coöperatie VGZ module POH-S 2015 D0084-201410 1. Inleiding VGZ investeert in een sterke laagdrempelige eerste lijn en vindt het van belang dat de eerstelijnszorg geïntegreerd en in de nabije omgeving

Nadere informatie

Overeenkomst multidisciplinaire zorg

Overeenkomst multidisciplinaire zorg De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC NV VGZ Cares NV Univé Zorg Zowel elk afzonderlijk als tezamen aangeduid

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Voorwoord Voor u ligt het Zorginkoopbeleid huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2017. Dit beleid vormt de basis voor de contractering

Nadere informatie

Toekomst CVRM, binnen veranderende eerstelijnszorg. Op weg naar goede zorgresultaten. Martien Bouwmans Zorgverzekeraars Nederland sept 2015

Toekomst CVRM, binnen veranderende eerstelijnszorg. Op weg naar goede zorgresultaten. Martien Bouwmans Zorgverzekeraars Nederland sept 2015 Toekomst CVRM, binnen veranderende eerstelijnszorg. Op weg naar goede zorgresultaten. Martien Bouwmans Zorgverzekeraars Nederland sept 2015 Thema s Achtergrondontwikkelingen: substitutie, ouderenzorg in

Nadere informatie

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 POH-GGZ Menzis zet het inkoopbeleid POH-GGZ van de afgelopen jaren voort. Zo willen we gezamenlijk de beweging voortzetten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Coöperatie VGZ Digitale contractering GGZ 28 juli 2014

Nieuwsbrief Coöperatie VGZ Digitale contractering GGZ 28 juli 2014 In deze nieuwsbrief van Coöperatie VGZ vindt u actuele informatie rondom digitale contractering Curatieve Geestelijke Gezondheidszorg. Wordt u gecontracteerd door het regionale inkoopteam, dan is deze

Nadere informatie

Zorginkoopdocument 2014 Ketenzorg Diabetes Mellitus Type 2

Zorginkoopdocument 2014 Ketenzorg Diabetes Mellitus Type 2 Zorginkoopdocument 2014 Ketenzorg Diabetes Mellitus Type 2 Zorginkoopdocument 2014 Ketenzorg Diabetes Mellitus Type 2 1 Inleiding Dit document bevat een omschrijving van het Diabetes Mellitus type 2 (hierna

Nadere informatie

Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging

Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging 1 Algemeen Met ingang van 2013 verandert de vergoeding voor Stoppen-met-Roken begeleiding (SMR). De vergoeding van gedragsmatige ondersteuning

Nadere informatie

Integrale bekostiging multidisciplinaire zorgverlening chronische aandoeningen (DM type 2, VRM, COPD)

Integrale bekostiging multidisciplinaire zorgverlening chronische aandoeningen (DM type 2, VRM, COPD) BELEIDSREGEL BR/CU-7012 Integrale bekostiging multidisciplinaire zorgverlening chronische aandoeningen (DM type 2, VRM, COPD) Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST PODOTHERAPEUT EN ZELFSTANDIGE PEDICURE Inzake 3D Voetcentrum Nederland locaties Eindhoven.

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST PODOTHERAPEUT EN ZELFSTANDIGE PEDICURE Inzake 3D Voetcentrum Nederland locaties Eindhoven. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST PODOTHERAPEUT EN ZELFSTANDIGE PEDICURE Inzake 3D Voetcentrum Nederland locaties Eindhoven. ONDERTEKENING Naam : 3D Voetcentrum Nederland (Sport) Podotherapie (hoofdvestiging)

Nadere informatie

Deel II Algemeen Deel

Deel II Algemeen Deel Deel II Algemeen Deel Artikel 1. Definities a. zorgverzekeraar: De Friesland Zorgverzekeraar in zijn hoedanigheid van De Friesland Zorgverzekeraar N.V., die als zodanig is toegelaten en verzekeringen in

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Op alle zorg zoals beschreven in deze overeenkomst zijn te allen tijde de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Krach&ge Fysiotherapie in Groningen. Monday, December 7, 2009

Krach&ge Fysiotherapie in Groningen. Monday, December 7, 2009 Krach&ge Fysiotherapie in Groningen 2010 Verslag kartrekkers groep Groningen INFO Stand van zaken t.a.v. Integrale Bekos3ging (IB)? Ons advies Samenwerking Fyness Top groep Groepsprak3jk stad Groningen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Voetzorg

Veelgestelde vragen Voetzorg Veelgestelde vragen Voetzorg Overeenkomst podotherapeuten Wat zijn de voorwaarden voor een praktijk podotherapie om in aanmerking te komen voor een overeenkomst met Zorg en Zekerheid? - Op alle podotherapeuten

Nadere informatie

Overzicht bekostiging van behandeling bij Wlz-cliënten in 2016

Overzicht bekostiging van behandeling bij Wlz-cliënten in 2016 Overzicht bekostiging van behandeling bij -cliënten in 2016 Waarom dit overzicht? Naar aanleiding van de vragen die de NZa heeft gekregen over de bekostiging van behandeling bij verzekerden die zorg op

Nadere informatie

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 5 GEZ-module 2017 Via de GEZ-module worden de personele inzet, organisatie en infrastructuur van samenwerkingsverbanden bekostigd

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma CVRM

Werken met het ketenprogramma CVRM Werken met het ketenprogramma CVRM Praktijkinformatie Zorgprogramma CVRM voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET CVRM!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET

Nadere informatie

Visie op de rol van de zorggroep

Visie op de rol van de zorggroep Beleid Integrale Zorg 2014 e.v. Zorggroep RCH 09 september 2013

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. Huisartsenzorg en 2018Multidisciplinaire zorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. Huisartsenzorg en 2018Multidisciplinaire zorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en 2018Multidisciplinaire zorg Eno Zorgverzekeraar Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2018 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid huisartsenzorg en multidisciplinaire

Nadere informatie

Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis. Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0

Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis. Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0 Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0 Segment 1 Inschrijving 11000 Inschrijving verzekerden tot 65 jaar niet woonachtig in een opslagwijk

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En in geval de Zorgaanbieder in het Handelsregister van de KvK als maatschap 1 is ingeschreven,

Nadere informatie

Zorginkoopdocument 2012

Zorginkoopdocument 2012 Zorginkoopdocument 2012 2a Ketenzorg 0 Basisdocument (visie, uitgangspunten, Achmea Divisie Zorg en Gezondheid) 1 Basis Huisartsenzorg 2 Ketenzorg Inkoopvoorwaarden 3 Geïntegreerde Eerstelijnszorg Inkoopvoorwaarden

Nadere informatie

Ketenzorg inleiding. Ph.E. de Roos

Ketenzorg inleiding. Ph.E. de Roos Ketenzorg inleiding Ph.E. de Roos Waarom ketenzorg Vormen van financiering KOP tarief, hoe en wat Aanpak ketenzorg CVRM en HF Spelers in CVRM en HF keten Workshop VRM en HF Discussie en vragen Agenda Waarom

Nadere informatie

Afspraken ketenzorgindicatoren in S3

Afspraken ketenzorgindicatoren in S3 Afspraken ketenzorgindicatoren in S3 De nieuwe bekostiging voor huisartsen- en multidisciplinaire zorg voorziet in honorering via drie segmenten (S1, S2 en S3). Segment 3 biedt de mogelijkheid voor het

Nadere informatie

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 Resultaatbeloning doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen Vanaf 2018 heeft Menzis in samenspraak met een vertegenwoordiging

Nadere informatie

Werkinstructie Consultatie via het KIS Voor de huisartsenpraktijk

Werkinstructie Consultatie via het KIS Voor de huisartsenpraktijk Werkinstructie Consultatie via het KIS Voor de huisartsenpraktijk Inhoud Inleiding... 1 Doel... 1 Randvoorwaarden... 1 Verwijzing/aanvragen consult voor patiënt met DM2... 2 Verwijzing/aanvragen consult

Nadere informatie

Preventie diabetische voetulcera Jaar 2015

Preventie diabetische voetulcera Jaar 2015 Preventie diabetische voetulcera Jaar 2015 Auteur: Eigenaar: M. Jacobs J. van Herpen Ingangsdatum: 1 januari 2015 Aangepast door: M. Jacobs en J. Theloesen Versie 3.2: d.d. 9 september 2015 Geautoriseerd

Nadere informatie

LHV-informatiebijeenkomst. Onderhandelaarsresultaat eerste lijn 2014 t/m 2017

LHV-informatiebijeenkomst. Onderhandelaarsresultaat eerste lijn 2014 t/m 2017 LHV-informatiebijeenkomst Onderhandelaarsresultaat eerste lijn 2014 t/m 2017 9 september 2013 Patricia Brands en Theo Bisschops Inleiding Huidige convenant VWS-LHV (2012-2013) Geen korting overschrijding

Nadere informatie