Samenhang met andere maatregelen: Effect vergroten: 3: Ontmoedigen sloepen op de Gouwe

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenhang met andere maatregelen: Effect vergroten: 3: Ontmoedigen sloepen op de Gouwe"

Transcriptie

1 V2(b) V2(b) - Aanleggen sloepenroute tussen Gouda- Reeuwijkse Plassen en Bodegraven In deze maatregel wordt een alternatieve route voor sloepen gerealiseerd parallel aan de Gouwe. De route begint ter hoogte van Bodegraven aan de Oude Rijn en gaat daarna door Reeuwijk naar Gouda. Na de A12 sluit de route aan op de bestaande recreatieve vaarroute van de Reeuwijkse plassen naar Gouda. Na Gouda sluit de route aan op de Hollandse IJssel. opmerkingen Organisatie De vaarroute kan verdeeld worden in 5 trajecten: 1. Oude Rijn Gemaal Buleaus Brack; 2. Gemaal Buleaus Brack Oud-Reeuwijk; 3. Oud-Reeuwijk; 4. Reeuwijkse plassen; 5. Gouda. Door deze vaarroute te realiseren kan de overlast door sloepen op de Gouwe gereduceerd worden en verbetert de veiligheid op de Gouwe. De maatregel zorgt voor een betere verdeling tussen sloepen en overig vaarverkeer op de Gouwe. Meekoppel-)kansen: Visie op water Alpen aan den Rijn Hoogheemraadschap van Rijnland: Duikerverbinding onder de Gouwe Dijkverbetering - Route biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen van recreatie in de omgeving. - Door aanleg nieuwe route wordt de bestaande route langs de Reeuwijkse plassen meer gebruikt. Effect vergroten: 3: Ontmoedigen sloepen op de Gouwe 4: Verbetering verbinding N11-A12 ( Bodengravenboog ) Mogelijk kan bij aanpassing van de boog ook gelijk de onderdoorgang bij afrit 12 en de N459 aangepakt worden.

2 V3 V3 - Verbreden Gouwe Deze maatregel gaat in op het versterken en verbreden van de Gouwe. Het tracé wordt niet alleen verdiept, maar ook op drie trajecten verbreed tot een krap profiel conform CEMT-Va. Dit met uitzondering van het Nauw van Boskoop, hier worden geen aanpassingen doorgevoerd. De Coenecoopbrug wordt wel verbreed en de zichtlijnen op het tracé worden verbeterd. Door de verbreding krijgt de beroepsvaart meer ruimte, wat geen direct effect heeft op de vaarwegcapaciteit, maar wel op de veiligheid op de vaarweg. Met deze maatregel is het mogelijk niet langer nodig om schepen (w.o Gouwenaar II) ontheffing te verlenen. Organisatie Aanpassing van de waterkering door het hoogheemraadschap van Rijnland of Schieland en Krimpenerwaard. Aanpassing van vaarbreedte kan een vliegwiel zijn om andere maatregelen uit te voeren die langs de Gouwe zijn beoogd. Onderhoud oevers Gouwe (levensuur aanpassen naar 100 jaar). Als nieuwe brug aangelegd wordt, kan ook de breedte voor autoverkeer vergroot worden. Alleen het verbreden zorgt niet voor meer doorstroming. Om ook de doorstroming te verbeteren zijn andere maatregel nodig die de verbreding versterken: Ontmoedigen sloepen Gouwe (3) Alternatieve vaarroute (1,9,15 en 21). Bij het afwaarderen van de N207 (11, 13 en 23) kan deze makkelijker verplaatst worden

3 V4 (a) V4(a) - Ontmoedigen sloepen op de hele Gouwe Het Groene Hart en de Reeuwijkse Plassen zijn een aantrekkelijk doel voor sloepen. Op de Gouwe varen nu veel verschillende soort boten en schepen met een recreatief en een beroepsmatig doel. De Gouwe is een druk bevaren traject voor beroepsvaart. De sloepen kunnen de doorvaart en veiligheid belemmeren. Voor het varen van een sloep is geen vaarbewijs nodig. Hierdoor is de kans groot dat de bestuurders minder bekend zijn met de vaarregels. Om de veiligheid en de doorstroming te verhogen is deze maatregelen voorgesteld om het varen met sloepen op de Gouwe te ontmoedigen. Het aantal sloepen op de Gouwe is niet recentelijk geteld, maar de recreatievaart is ongeveer 60% van de totale hoeveelheid verkeer over de Gouwe. Een deel hiervan zijn sloepen. Organisatie n.v.t. Om het ontmoedigen van de sloepen te versterken is een aantrekkelijk alternatief noodzakelijk. Hier gaan de volgende maatregelen op in: Alternatieve sloeproute: (1,9,15 en 21).

4 W9 W9 - Verbeteren aansluiting N11-A12 De verbinding tussen de N11 en de A12 is op dit moment een onvolledige aansluiting: voor het verkeer tussen de richtingen Alphen aan den Rijn en Utrecht is een ongelijkvloers kruispunt aanwezig. Verkeer van en naar Gouda moet gebruik maken van het onderliggende wegennet om deze beweging te kunnen maken. De Bodegravenboog is de aanleg van deze ontbrekende verbinding. Op deze manier kan mogelijk de N207 deels ontlast worden omdat doorgaand verkeer een makkelijkere en mogelijk snellere route heeft tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Op dit moment zijn nog verschillende varianten van de Bodegravenboog mogelijk, bijvoorbeeld een variant waarbij met een directe boog over de A12 heen gegaan wordt, maar ook de elleboog-oplossing waarbij het kruispunt als het ware voorbij gereden wordt en daarna met een bocht rechtsom op de N11 komt. Dit heeft als voordeel dat minder ruimte gebruikt wordt. Organisatie n.v.t. Deze maatregel hangt samen met alle maatregelen die voorzien in noord-zuid bewegingen, maar vooral de maatregelen waarbij de N207 deels of geheel afgewaardeerd of geknipt wordt. Dit zijn maatregelen 5,11,13,18 en 23. Door één van deze maatregelen te combineren met de Bodegravenboog wordt verkeer aan de ene kant gestimuleerd om de alternatieve route over de rijkswegen te nemen en anderzijds ontmoedigd om de N207 te gebruiken als noord-zuid verbinding tussen Gouda en Alphen aan den Rijn.

5 W11(a) W11(a) - N207 tweemaal knippen voor doorgaand verkeer. In deze variant wordt de N207 afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit gebeurt door middel van een dubbele knip op strategische locaties. De afsluitingen zijn dynamisch (door middel van bijvoorbeeld beweegbare afsluiters zoals pollers of slagbomen, waar lokaal verkeer met pasje of kentekenherkenning wel doorheen kan rijden), zodat lokaal verkeer nog wel gebruik kan maken van de wegen. Ook fietsers kunnen nog altijd langs de afsluitingen rijden. De afsluitingen liggen ten noorden van Boskoop, tussen de Halve Raak en de J.C Hoogendoornlaan en ten zuiden van Waddinxveen, tussen de aansluiting met de N451 (parallelweg A12 Gouda) en de Henegouwernesse. Door het afwaarderen van de weg gaat de hoeveelheid verkeer op de weg aanzienlijk omlaag, daardoor kan de weg afgewaardeerd worden van een gebiedsontsluitingsweg met 80km/u naar een erftoegangsweg met 60km/u. De druk op andere wegen zal bij het uitvoeren van deze maatregel zonder aanvullende maatregelen toenemen. Verbeteren verkeersveiligheid van de N207 (meekoppelkans gemeente Waddinxveen) Moet samen met maatregel 4, 12 en/of 24. Zonder maatregelen om het doorgaande verkeer vanaf de N207 op te vangen kunnen grote problemen op overige wegen verwacht worden. Daarnaast heeft deze maatregel samenhang met het noord-zuid fietspad langs de N207 (maatregel 7). Door het afwaarderen van de weg wordt het eenvoudiger om het fietspad in te passen. Op een 60km/u weg mogen fietsers zelfs op fietsstroken op de weg geplaatst worden, hoewel dit minder gewenst is voor de verkeersveiligheid.

6 OVF1 OVF1 - Verbeteren fietsroutes naar R-net-haltes In het gebied zijn nieuwe R-Net haltes gerealiseerd. Het doel is om de toegankelijkheid van deze R-Net haltes te vergroten, door het snel en veilig bereikbaar maken van de haltes naar de woon- en werklocaties in de omgeving. Het betreft het nemen van de volgende maatregelen: Fietsstraat realiseren waar auto s te gast zijn, drempels voor auto s zijn, geen mogelijkheid tot parkeren (hinder door auto s), geen obstakels (stoepranden, paaltjes), ruimte om (door) te fietsen. Het betreft de R-net haltes: Waddinxveen Triangel Waddinxveen Waddinxveen Noord Boskoop Snijdelwijk Boskoop Bij de verbeterde fietsbereikbaarheid van de haltes, is de verwachting dat de haltes meer benut worden door de lokale bevolking en werkenden in het gebied en het gebruik van het OV toeneemt. De verwachting is daarmee dat bij toename van het OV-gebruik, het autogebruik afneemt in het gebied. - Station Gouweknoop - Deelprogramma recreatie Groene Hart De koppeling van de recreatienetwerken met regionale OV-netwerken en knooppunten o.a. door realisatie van TOP s en transferia. Organisatie Effect vergroten: - het effect van het verbeteren van fietsroutes in het gebied vergroten, wordt mogelijk gemaakt bij realisatie van alle fietsmaatregelen: 7,8,20 'Wanneer alle maatregelen gericht op fiets (6,7,8,20) worden doorgevoerd, zorgen deze maatregelen tezamen voor een verschuiving van transportmiddelen ten gunste van OV en fiets van 2%' [gebaseerd op het rapport van RHDHV Bereikbaarheidsscenario'].

7 OVF1(a) OVF1(a) - Aanleggen fietsroute langs de Gouwe/N207 Het doel is om een snelle, veilige fietsverbinding tussen Gouda en Alphen aan den Rijn te realiseren. Vanuit het oogpunt van veiligheid is er een separaat fietspad voorzien langs de N207. Dit wordt een snelfietspad, separaat gelegen van de autoweg, tussen de autoweg en de Gouwe in. Bij toepassing van maatregel 5 (knippen van N207 autoverkeer), wordt de N207 opnieuw ingericht. Het fietspad komt naast de Gouwe te liggen i.p.v. de autoweg. Op deze manier worden de fietsers zo min mogelijk gehinderd door het resterende autoverkeer. 'Wanneer alle maatregelen gericht op fiets (6,7,8,20) worden doorgevoerd, zorgen deze maatregelen tezamen voor een verschuiving van transportmiddelen ten gunste van OV en fiets van 2%' [gebaseerd op het rapport van RHDHV Bereikbaarheidsscenario']. - Deelprogramma recreatie Groene Hart De complementering van bestaande routenetwerken, en waar noodzakelijk het herstel van historische routenetwerken voor wandelaars, fietsers en toervaartrecreanten. - Verbeteren van de verkeersveiligheid op de N207 is heel belangrijk. - het effect van het verbeteren van fietsroutes in het gebied vergroten, wordt mogelijk gemaakt bij realisatie van alle fietsmaatregelen: 7,8,20 - afwaarderen N207: fietsgemak vergroten door snelheidsverhoging motorverkeer te verlagen (maatregel 11, 23) - knip N207 voor motorvoertuigen leidt tot minder verkeer, dus fietsgemak te vergroten (maatregel 5, 18) - bereikbaarheid vergroten door afname drukte op Gouwe (minder vaak brug open) (maatregel 1, 3,9,15, 21) - 1 locatie bevorderen fietsveiligheid door snelheidsafname op de Zijde + verbod vrachtverkeer (14, 24) - Verbreden Gouwe (maatregel 2) geeft mogelijk ruimte voor fietspad. maatregel 5: het fietspad ligt naast de Gouwe, separaat van de autoweg. In huidige situatie is dit andersom.

8 OVF1(b) OVF1(b) - Aanleggen fietsroute tussen Gouda en Zoetermeer Het doel is om een snelle fietsroute tussen Gouda en Zoetermeer, via Waddinxveen te realiseren. Deze route loopt over huidige fietspaden en wegen. Op verschillende locaties kan een fietsstraat gerealiseerd worden (denk aan de bebouwde kom) en op de landelijke delen ruimte te maken voor snelfietspaden. Kruispunten kunnen ingericht waarbij fietsers voorrang hebben. Hier is (route 'Kleikade') reeds en verbetering van de fietsroute ingezet door de gemeente en de provincie. Door het realiseren van deze route, wordt het aantrekkelijker om middellange afstanden (<20km) per fiets af te leggen. 'Wanneer alle maatregelen gericht op fiets (6,7,8,20) worden doorgevoerd, zorgen deze maatregelen tezamen voor een verschuiving van transportmiddelen ten gunste van OV en fiets van 2%' [gebaseerd op het rapport van RHDHV Bereikbaarheidsscenario']. - Snelfietsroute Rotterdam-Gouda (gemeente Gouda) Er vindt met de provincie overleg plaats over een snelfietsverbinding tussen Rotterdam en Gouda. In het gebied tussen de A12 en het sluizencomplex moet de fietsroute de Gouwe kruizen. Hier zijn meerdere varianten voor bedacht, met een korte en lange realisatietermijn. Een van de varianten betreft een route langs het spoor en de koppeling met de spoorbrug over de Gouwe. Effect vergroten: - het verbeteren van fietsroutes in het gebied, wordt mogelijk gemaakt bij realisatie van alle fietsmaatregelen: 7,8,20 - bereikbaarheid vergroten door afname drukte op Gouwe (minder vaak brug open) (maatregel 1, 3,9,15, 21) - oversteekbaarheid vergroten door afname snelheid + drukte N207 (5, 11, 18, 23) Effect verminderen: - uitbreiding oostelijke randweg, wordt een grote drukke weg, minder aantrekkelijk voor fietsers (deels gecombineerd op deze route (26)) Naam

9 V2(c) V2(c) - Aanleggen sloepenroute om Nauw van Boskoop + lokaal sloepenverbod eschrijving van de maatregel: Om het smalste stuk van de Gouwe veiliger te maken gaat deze maatregel in om de sloepen om het Nauw van Boskoop heen te leiden. Door een kort alternatief te maken en een sloepverbod ter plaatse van Het Nauw van Boskoop in te stellen, word een deel van de vaarverkeer omgeleid, waardoor ruimte voor de beroepsvaart en staande mast route overblijft. Naam De maatregel bevordert de veiligheid op de Gouwe omdat beroepsvaart en sloepen op een risicovol smal deel van de Gouwe van elkaar gescheiden worden. De alternatieve vaarroute is grotendeels gesitueerd over bestaande watergangen dwars door en langs boomkwekerij percelen. n.v.t. Om de route te realiseren zijn twee doorsteken nodig aan de west kade van de Gouwe. Hierdoor is samenhang met maatregelen die betrekking hebben op de west kade: N207: W11 (b), W13. W14 (a), W16 Maatregel gaat niet samen met: Om een nieuw Aquaduct tussen Boskoop en W veen(o3 (b) ) of het verbeteren van de oostelijke randweg Boskoop (W15) aan te leggen, moet mogelijk een tracéwijziging plaatsvinden omdat al deze maatregelen in hetzelfde gebied plaatsvinden.

10 O3(a) O3(a) - Aanleggen aquaduct ten noorden van Boskoop Aan de noordzijde van Boskoop wordt een nieuw aquaduct aangelegd ten behoeve van het kruisen van autoverkeer met de Gouwe. Door deze nieuwe oeververbinding kunnen andere oeververbindingen ontlast worden. Het aquaduct wordt daarnaast gecombineerd met een ongelijkvloerse kruising met het spoor, waardoor ook de barrièrewerking van het spoor wordt hiermee verminderd. De weg onder het aquaduct stuit niet aan op bestaande infrastructuur. Om deze weg een functie te laten vervullen in het wegennet is aanvullend op de maatregel altijd een aansluiting op bestaande infrastructuur nodig. Daarnaast is ook een aansluiting op de N207 noodzakelijk, deze is nu ingetekend als haakse aansluiting, wat betekent dat de N207 ter plaatse verdiept moet worden. Een andere optie is om de onderdoorgang onder de N207 door te trekken en met een grote lus daarop aan te laten sluiten. n.v.t. Moet samen gerealiseerd worden met de randweg Boskoop (12), omdat de maatregel anders nergens op aansluit. De maatregel kan bovendien samen uitgevoerd worden met maatregelen waarbij de N207 wordt afgewaardeerd (5, 11, 13, 18 en 23). Omdat hiermee een nieuwe mogelijkheid gecreëerd wordt om de Gouwe te passeren wordt de N207 minder belangrijk. Daarnaast is een belangrijke samenhang met de afwaardering van de Zijde en de Kerkweg-oost (14 en 19), omdat een nieuwe oeververbinding ontstaat, worden deze wegen minder belangrijk.

11 W11(b) W11(b) - N207 in zuid en midden afwaarderen van 80km/uur -> 60km/uur Met het stimuleren van de doorstroming op alternatieve routes in de noord-zuidrichting kan de intensiteit op de N207 verminderen, waardoor deze afgewaardeerd kan worden tot een erftoegangsweg waardoor de snelheid omlaag kan naar 60km/u. De verlaging tot 60km/u zal bovendien de aantrekkelijkheid van de route verminderen (de tijd om van noord naar zuid te rijden wordt verhoogd), waardoor de intensiteit verder af kan nemen. Nvt. Moet samen met maatregel 4, 12 en/of 24. Zonder maatregelen om het doorgaande verkeer vanaf de N207 op te vangen kan een toename van de intensiteit van het verkeer, met bijbehorende verkeersonveiligheid op overige wegen verwacht worden. Daarnaast heeft deze maatregel samenhang met het noord-zuid fietspad langs de N207 (maatregel 7). Door het afwaarderen van de weg wordt het eenvoudiger om het fietspad in te passen. Op een 60km/u weg mogen fietsers zelfs op fietsstroken op de weg geplaatst worden, hoewel dit minder gewenst is voor de verkeersveiligheid.

12 W12 W12 - Aanleggen noordwestelijke randweg Boskoop Een noordwestelijke randweg bij Boskoop zorgt voor een alternatieve route voor verkeer op de N207 en een deel van het verkeer door Hazerswoudedorp. De route vanaf de nieuw aan te leggen Bentwoudlaan naar de N207 ten noorden van Boskoop kent twee belangrijke kruisingen met andere lijninfrastructuur: de spoorlijn Gouda-Alphen en de Gouwe. Om deze te kruisen moeten ongelijkvloerse kruisingen aangelegd worden. Nvt. Maatregel moet samen aangelegd worden met aquaduct ten noorden van Boskoop (10) De maatregel kan bovendien samen uitgevoerd worden met maatregelen waarbij de N207 wordt afgewaardeerd (5, 11, 13, 18 en 23). Omdat hiermee een nieuwe mogelijkheid gecreëerd wordt om de Gouwe te passeren wordt de N207 minder belangrijk. Daarnaast is er een belangrijke samenhang met de afwaardering van de Zijde en de Kerkweg-oost (14 en 19), omdat een nieuwe oeververbinding ontstaat, worden deze wegen minder belangrijk.

13 W13 W13 - Afwaarderen N209 bij Hazerswoude-Dorp van 80 km/uur -> 60 km/uur Door het creëren van alternatieve noord-zuid verbindingen kan de N209 bij Hazerswoude- Dorp mogelijk afgewaardeerd worden. Door het verminderen van de intensiteiten op de weg kan de weg afgewaardeerd worden tot erftoegangsweg. Bovendien kan het verlagen van de snelheid leiden tot een grotere afname in de hoeveelheid verkeer omdat de route minder aantrekkelijk is geworden (de reistijd noord-zuid wordt langer). Nvt. Deze maatregel moet genomen worden samen met een maatregel waarbij de noord-zuid verbinding op een andere wijze versterkt wordt. Waarschijnlijk heeft de Bodegravenboog (4) op deze verbinding minder effect dan op het afwaarderen van de N207. Maatregelen die dichterbij liggen hebben naar verwachting meer effect (12 en 25) op de intensiteit op de N209. Daarnaast hebben de diverse afwaarderingen van de N207 (5, 11, 13, 18 en 23) naar verwachting ook een effect op deze maatregel, vooral als deze niet samen met maatregel 12 of 25 wordt aangelegd.

14 W14(a) W14(a) - Afwaarderen De Zijde van 50 km/h -> 30 km/h en verbod voor vrachtverkeer In deze maatregel wordt de Zijde afgewaardeerd van 50 naar 30km/u. Op deze manier ontstaat meer ruimte voor andere modaliteiten dan autoverkeer. Daarnaast wordt een verbod op vrachtverkeer ingevoerd, waardoor het zware verkeer uit het dorp geweerd wordt. Door het afwaarderen van de Zijde wordt bovendien de overgang over de Gouwe een minder logische route. Deze maatregel moet samen met andere maatregelen genomen worden om de ontsluiting van Boskoop en omgeving te garanderen. Door vermindering verkeer op de Zijde kan de brug vaker open. Deze maatregel hangt sterk samen met het creëren van alternatieve routes, met name over de Gouwe (12). Wanneer het verkeer makkelijker aan de westzijde van het water kan komen, kan de intensiteit afnemen. Wanneer de intensiteit lager is, kan volgens het principe Duurzaam Veilig volstaan worden met een lagere wegcategorie en bijbehorende lagere toegestane snelheid en wegindeling. Daarnaast is er samenhang met de varianten die de doorstroming op de N207 beperken (5, 11, 13, 18 en 23), doordat daar minder verkeer rijdt, kan op de Zijde ook minder verkeer gaan rijden.

15 V2(d) V2(d) - Aanleggen sloepenroute tussen Gouda en Alphen aan den Rijn Om de beroepsvaart meer ruimte te geven op de Gouwe wordt een alternatieve vaarroute voorgesteld van Koudekerk aan de IJssel naar Gouda dwars door de Greenport voor sloepen. Vanaf de Oude Rijn tot de Ambachtspolder sluis maakt de route gebruik van de bestaande vaarroute: Papenvaart. De vaart ligt een stuk hoger dan de omliggende polder waardoor de sloepen een mooi uitzicht hebben op de landelijke omgeving. De route vervolgt de watergang door Rietveld vlak langs bestaande percelen, waaronder veel boomkwekerijen. Sloepen moeten in deze variant de Gouwe oversteken om de route te vervolgen. Na de Gouwe gaat de route langs boomkwekerijen richting de Ringvaart Tempelpolder. Waarna de route door Oud- Reeuwijk gaat. In Oud-Reeuwijk gaat de route vlak langs bestaande woningen met veel erftoegangsbruggetjes om de percelen te ontsluiten. Waarna de route onder de A12 via de Reeuwijkse plassen en Gouda aansluit op de Hollandse IJssel. Bij aanpassen van de bestaande watergangen kan mogelijk waterberging voor Greenport ontwikkeld worden (Hoogheemraadschap van Rijnland). Hoogheemraadschap van Rijnland: Duikerverbinding onder de Gouwe Dijkverbetering - Route biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen van recreatie in de omgeving. - Door aanleg nieuwe route wordt de bestaande route langs de Reeuwijkse plassen meer gebruikt. W9: Verbetering verbinding N11-A12 ( Bodengravenboog ) Mogelijk kan bij aanpassing van de boog ook gelijk de onderdoorgang bij afrit 12 en de N459 aangepakt worden Effect vergroten: V4: Ontmoedigen sloepen op de Gouwe

16 V4(b) V4(b) - Ontmoedigen sloepen op de Gouwe, behalve bij Otwegwetering Het Groene Hart en de Reeuwijkse Plassen zijn een aantrekkelijk doel voor sloepen. Op de Gouwe varen nu veel verschillende soorten boten en schepen met een recreatief en een beroepsmatig doel. De Gouwe is een druk bevaren traject voor beroepsvaart. De sloepen kunnen de doorvaart en veiligheid belemmeren. Voor het varen van een sloep is geen vaarbewijs nodig. Hierdoor is de kans groot dat de bestuurders minder bekend zijn met de vaarregels. Om de veiligheid en de doorstroming te verhogen is deze maatregelen voorgesteld om sloepen te ontmoedigen op de gehele Gouwe behalve bij de oversteek bij Otwegwetering. n.v.t. Het ontmoedigen van sloepen op de Gouwe wordt versterkt door een alternatief aan te bieden. Deze maatregel hangt sterk samen met maatregel V2(d), dit is de reden dat de uitzondering bij Otwetering gemaakt wordt.

17 W15 W15 - Verbeteren oostelijke randweg Boskoop en van 60 km/uur -> 80 km/uur In deze maatregel wordt de oostelijke randweg van Boskoop opgewaardeerd van 60 naar 80 km/u. Daarnaast wordt het tracé geoptimaliseerd, waardoor de maximumsnelheid van 80km/u gehaald kan worden. Op sommige plaatsen is hierbij een parallelweg noodzakelijk voor de ontsluiting van de woningen (op een 80km/u weg mogen percelen niet rechtstreeks ontsluiten). Door het verbeteren van deze route kan het verkeer om de kern heen geleid worden en de hoeveelheid doorgaand verkeer verminderd worden (de route wordt langer, dus minder aantrekkelijk). Nvt. Deze maatregel moet samen met een knip in de N207 (18) genomen worden, anders blijft het doorgaande verkeer gewoon over de N207 rijden. In het geval van deze maatregel is het niet logisch om deze te combineren met andere maatregelen die de doorstroming op de N207 beperken, omdat deze maatregel juist gericht is op het verbeteren van de doorstroming op de noord-zuid richting. Deze maatregel kan wel gecombineerd worden met de noordwestelijke randweg Boskoop (12) waardoor een bijna volledige randweg ontstaat.

18 W16 W16 - Verbieden doorgaand verkeer N207 ten noorden van Boskoop In deze maatregel wordt de N207 net ten noorden van Boskoop geknipt. Op deze manier wordt voorkomen dat doorgaand verkeer over de N207 van noord naar zuid kan rijden. Het vermindert de bereikbaarheid van het gebied vanaf de noordzijde echter wel. Door deze maatregel met een andere route voor het noord-zuid verkeer te combineren kan voorkomen worden dat het verkeer op de N209 te druk wordt en kan de bereikbaarheid van het gebied gegarandeerd worden. Nvt. Deze maatregel kan met veel maatregelen samen genomen worden. De maatregelen die een goed alternatief leveren zijn de rondweg Boskoop (12 of 26), de noordwestelijke rondweg Boskoop (17) en de alternatieve N209 (25) Daarnaast kunnen verschillende maatregelen op de N207 genomen worden waarmee de snelheid verminderd wordt, omdat de route niet meer als doorgaande, maar als ontsluitende weg gebruikt zal worden. In combinatie met de rondweg Boskoop kan een deel van de weg afgewaardeerd worden (23), terwijl bij een alternatief aan de westzijde van de Gouwe de hele weg afgewaardeerd kan worden (11). Het afwaarderen van de oost-west verbindingen (14 en 19) lijkt in het geval van een alternatief aan de westzijde juist onverstandig, omdat veel verkeer vanaf de oostkant dan naar de westkant moet rijden. Voor het fietspad langs de N207 (7) neemt de drukte van het autoverkeer af en daarmee de een veilig gevoel op de fiets toe.

19 W17 W17 - Afwaarderen Kerkweg-oost van 50 km/uur -> 30 km/uur en verbod voor vrachtauto s Bij het creëren van goede alternatieven op de oost-west verbinding aan de zuidzijde van het gebied of een goede ontsluiting van Waddinxveen richting de A12 en N11 kan de Kerkweg-oost afgewaardeerd worden van 50km/u naar 30km/u. Hiervoor is het belangrijk dat de hoeveelheid verkeer sterk afneemt. Door het verlagen van de snelheid kan de hoeveelheid verkeer vervolgens verder afnemen. Daarnaast wordt het in deze maatregel voor vrachtauto s verboden deze weg te gebruiken. - Minder verkeer over de brug geeft de mogelijkheid om de brug vaker open te laten gaan. Wanneer de N207 minder aantrekkelijk wordt (5, 11, 13, 18 en 23), wordt deze verbinding ook minder belangrijk. Voor deze route is het vooral belangrijk dat verkeer vanuit Waddinxveen nog altijd makkelijk naar de N11 kan. Dit kan door de Bodegravenboog (4) of de alternatieve N209 (25)

20 OVF1(c) OVF1(c) - Aanleg fietsroute Gouda Alphen langs de spoorlijn Een snelfietspad ten westen van de Gouwe, langs de spoorlijn. Het doel is om een snelle en veilige verbinding aan te leggen. Aangezien de meeste werkgelegenheid zich aan de westzijde bevindt, hebben de (meeste) fietsers hierdoor minder kans op stremming die veroorzaakt wordt door een geopende hefbrug. Wanneer alle maatregelen gericht op fiets (6,7,8,20) worden doorgevoerd, zorgen deze maatregelen tezamen voor een verschuiving van transportmiddelen ten gunste van OV en fiets van 2%' [gebaseerd op het rapport van RHDHV Bereikbaarheidsscenario']. n.v.t. Effect vergroten: - het verbeteren van fietsroutes in het gebied, wordt mogelijk gemaakt bij realisatie van alle fietsmaatregelen: 7,8,20 - aanleg noordwestelijke randweg Boskoop (12) zorgt voor betere doorstroming fietsverkeer - bevorderen fietsveiligheid en betere doorstroming door snelheidsafname op de Zijde + verbod vrachtverkeer (14, 24)

21 V2(e) V2(e) - Aanleggen sloepenroute tussen Gouda en Gouwe (ten noorden van Otwegwetering) Bij deze maatregel blijven sloepen op het noordelijke deel van de Gouwe wel toegestaan. Voor de Nauw van Boskoop worden de sloepen oostwaarts geleid. De route loopt na de Gouwe door de boomkwekerijen, waarna de vaarroute langs Na de Gouwe gaat de route langs boomkwekerijen richting de Ringvaart Tempelpolder. Waarna de route door Oud- Reeuwijk gaat. In Oud-Reeuwijk gaat de route vlak langs bestaande woningen met veel erftoegangsbruggetjes om de percelen te ontsluiten. Waarna de route onder de A12 via de Reeuwijkse plassen en Gouda aansluit op de Hollandse IJssel. Visie op water Alpen aan den Rijn Hoogheemraadschap van Rijnland: Duikerverbinding onder de Gouwe Dijkverbetering - Route biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen van recreatie in de omgeving. - Door aanleg nieuwe route wordt de bestaande route langs de Reeuwijkse plassen meer gebruikt. V4: Ontmoedigen sloepen op de Gouwe Om de route te realiseren is een doorsteek nodig aan de west kade van de Gouwe. Hierdoor is samenhang met maatregelen die betrekking hebben op de west kade: N207: W11 (b), W13. W14 (a), W16 OVF1 (a): Verbeteren fietsroute Noord-zuid naast N207

22 V4(c) V4(c) - Ontmoedigen sloepen op de Gouwe ten zuiden van Otwegwetering Het Groene Hart en de Reeuwijkse Plassen zijn een aantrekkelijk doel voor sloepen. Op de Gouwe varen nu veel verschillende soort boten en schepen met een recreatief en een beroepsmatig doel. De Gouwe is een druk bevaren traject voor beroepsvaart. De sloepen kunnen de doorvaart en veiligheid belemmeren. Voor het varen van een sloep is geen vaarbewijs nodig. Hierdoor is de kans groot dat de bestuurders minder bekend zijn met de vaarregels. Om de veiligheid en de doorstroming te verhogen is deze maatregelen voorgesteld om sloepen te ontmoedigen op het zuidelijke deel van de Gouwe onder Otwegwetering. n.v.t. Het ontmoedigen van sloepen op de Gouwe wordt versterkt door een alternatief aan te bieden. Deze maatregel hangt sterk samen met maatregel V2(e).

23 W11(c) W11(c) - N207 in middendeel afwaarderen van 80 km/uur -> 60 km/uur In deze variant is de N207 rondom Boskoop afgewaardeerd van gebiedsontsluitingsweg (80km/u) naar erftoegangsweg (60km/u). Dit kan als alternatieve maatregelen ervoor zorgen dat de hoeveelheid verkeer op dit stuk weg verminderd wordt. Deze maatregel is vooral nuttig in samenhang met de aanleg van de randweg Boskoop of de noordwestelijke randweg Boskoop. Nvt. Om deze maatregel te laten slagen is het noodzakelijk dat de rondweg Boskoop (12 of 26) of de noordwestelijke rondweg Boskoop (17) wordt aangelegd. Ook de alternatieve N209 (25) kan een duidelijk effect hebben op de hoeveelheid verkeer op deze route. Voor het fietspad langs de N207 (7) neemt de drukte van het autoverkeer af en daarmee de een veilig gevoel op de fiets toe.

24 W14(b) W14(b) - Afwaarderen De Zijde van 50 km/uur -> 30 km/uur In deze maatregel wordt de Zijde afgewaardeerd van 50 naar 30km/u. Op deze manier ontstaat meer ruimte voor andere modaliteiten dan autoverkeer. Door het afwaarderen van de Zijde wordt bovendien de overgang over de Gouwe een minder logische route. Deze maatregel moet samen met andere maatregelen voor de ontsluiting van Boskoop en omgeving. Nvt. Deze maatregel hangt sterk samen met het creëren van alternatieve routes, met name over de Gouwe (12) en de Verlengde Bentwoudlaan. Wanneer het verkeer makkelijker aan de westzijde van het water kan komen, kan de intensiteit afnemen waardoor de categorisering aangepast kan worden. Daarnaast is er samenhang met de varianten die de doorstroming op de N207 beperken (5, 11, 13, 18 en 23), doordat daar minder verkeer rijdt, kan hier ook minder verkeer gaan rijden. Voor het fietssnelroute naar de R-nethalte toe (6) neemt de drukte van het autoverkeer af en daarmee de een veilig gevoel op de fiets toe.

25 W18 W18 - Aanleg alternatieve N209 De alternatieve N209 is een maatregel die vooral bedoeld is om het noord-zuid verkeer in de regio beter door te laten stromen en deze hoeveelheid verkeer bovendien niet door de kern Hazerswoudedorp heen te laten gaan. De alternatieve N209 kan zorgen voor een vermindering van het verkeer op zowel de N207 als de huidige N209. De route vraagt onder meer een nieuwe aansluiting op de N11, waar momenteel toch al veel op- en afritten op liggen, waardoor een extra aansluiting mogelijk lastig te realiseren is. Nvt. Het ligt voor de hand om ofwel deze maatregel te nemen ofwel de bodegravenboog (4) aan te leggen, gezien beide maatregelen voorzien in een verbetering van de doorstroming tussen de N11 en A12. De twee maatregelen sluiten elkaar echter niet uit. Daarnaast is ook het verminderen van de doorstroming op de N207 (5, 11, 13, 18 en 23) en N209 (13) een mogelijkheid met deze maatregel. Doordat het doorgaande verkeer met deze route een snelle en doorgaande verbinding door het gebied krijgt, zal dit verkeer minder geneigd zijn om over deze andere routes te rijden, waardoor deze rustiger worden en een andere snelheid kunnen krijgen.

26 W19 W19 - Uitbreiding oostelijke randweg Boskoop en 60 km/uur -> 80 km/uur Deze maatregel voorziet in een uitgebreidere variant van de randweg Boskoop, waarbij de randweg een verhoogde snelheid krijgt (van 60 naar 80km/u), de route geoptimailseerd wordt voor deze snelheid en plaatselijk een parallelweg krijgt voor de ontsluiting van de percelen langs de weg. In deze variant wordt de rondweg bovendien verder naar het zuiden doorgetrokken om ter hoogte van de brug bij Waddinxveen weer aan te sluiten. Op deze manier wordt een minder grote en abrupte omweg voor het autoverkeer gecreëerd en wordt het verkeer bovendien van een groter deel van de N207 geweerd. Nvt. Deze maatregel moet samen met een knip in de N207 (18) genomen worden, anders blijft het doorgaande verkeer gewoon over de N207 rijden. In het geval van deze maatregel is het niet logisch om deze te combineren met andere maatregelen die de doorstroming op de N207 beperken, omdat deze maatregel juist gericht is op het verbeteren van de noord-zuid richting. Deze maatregel kan wel gecombineerd worden met de noordwestelijke randweg Boskoop (12) waardoor een bijna volledige randweg ontstaat.

Oplegger. Bestuurlijke Afstemgroep (BAG) Programmatische Aanpak Gouwe, 5 november 2018

Oplegger. Bestuurlijke Afstemgroep (BAG) Programmatische Aanpak Gouwe, 5 november 2018 Oplegger Contact G. Massom T 070-441 85 31 g.massom@pzh.nl Datum 31-10-2018 Aan Bestuurlijke Afstemgroep (BAG) Programmatische Aanpak Gouwe, 5 november 2018 Kopie aan Onderwerp Instemmen met advies om

Nadere informatie

Beter bereikbaar Gouwe

Beter bereikbaar Gouwe Beter bereikbaar Gouwe Programmatische aanpak Gouwe www.beterbereikbaargouwe.nl Aanleiding en doel van het programma Problemen met verkeer en leefbaarheid in Boskoop, Waddinxveen en Alphen a/d Rijn Oplossen

Nadere informatie

en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt

en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt EEN BETERE BEREIKBAARHEID EN LEEFBAARHEID VOOR DE REGIO WADDINXVEEN / BOSKOOP / HAZERSWOUDE en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt (Aangepaste) presentatie najaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN druk. Als we niets doen, wordt dat waarschijnlijk OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN DE GEMENE DELER Hoogwaardig OV-corridor 9x (Schiphol-Hilversum) a. OV-knooppunt Loenersloot b. Vrije OV-infrastructuur

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés

Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés Tracé Weerlaanbrug tussen Hillegom noord N205 De Weerlaanweg is een 2x1-rijbaansweg (80 km/h) vanaf het kruispunt N205 Getsewoud-noord. De Weerlaanweg kruist

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN MIDDEN-ZUID EINDBEELDSTUDIE, R E S U LT A A T V E R K E N N I N G S F A S E FIETSSNELWEG ASSEN/ GRONINGEN 3 NOVEMBER 217 II. DEELGEBIED MIDDEN-ZUID 4 MIDDEN-ZUID GRONINGEN

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Informatiebijeenkomst Inhoud De MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda Drie alternatieven Voorlopig voorkeursalternatief Resultaten onderzoek

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen )

Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen ) Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen ) Waarom de voorgestelde plannen de gestelde doelen niet bereiken en hoe het beter

Nadere informatie

MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren. Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer

MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren. Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer definitief 17 december 2015 MIRT-Verkenning N65 Vught-Haaren Resultaten uitwerking Quickscan,

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto.

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Inleiding In het verkiezingsprogramma van D66 Meierijstad staat dat we de infrastructuur van de fietspaden willen versterken door goede, veilige en duurzame fietspaden. Dit plan voor snelfietsroutes is

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied West Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED WEST Het gebied Het deelgebied West ligt binnen de gemeente Rotterdam. De A13/A16 sluit door middel van een (hoog) dijklichaam

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015 Verkenning N65 Vught - Haaren Informatieavond 25 November 2015 25 november 2015 Opbouw presentatie Het waarom van de verkenning: wat is het probleem? Proces en bestuurlijke uitgangspunten (mei 2013) Tussenbalans

Nadere informatie

Veilig varen op de Gouwe

Veilig varen op de Gouwe Veilig varen op de Gouwe Door de komst van de overslagterminal (het Alpherium) langs de Gouwe in Alphen aan den Rijn is er meer containerscheepvaart op de Gouwe. De provincie Zuid-Holland is vaarwegbeheerder

Nadere informatie

Fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid

Fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid 1 Alternatief 1A doortrekken Bentwoudlaan tot Hoogeveenseweg 25 tot 30 miljoen excl. BTW Bereikbaarheid Greenport = goed: Met name goed voor Greenport, snelle verbinding naar A12 en A20. Met doortrekken

Nadere informatie

Factsheets De Liemers

Factsheets De Liemers Factsheets snelfietsroute De Liemers Informatie over De Liemers, de snelfiets route tussen Arnhem en Zevenaar. 9 factsheets met infor matie, kosten en planningen. Uitgave mei 2011 Factsheets De Liemers

Nadere informatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Impressie nieuwe HOV halte Ruimzicht aan het Osdorpplein Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Westtangent Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Volgens

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Overwegingen randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van de nadere onderbouwing van de wijze waarop wij de knelpunten op de

Nadere informatie

Gemeente Uithoorn. Uitwerking varianten. landbouwverkeer N201

Gemeente Uithoorn. Uitwerking varianten. landbouwverkeer N201 Gemeente Uithoorn Uitwerking varianten landbouwverkeer N201 Gemeente Uithoorn Uitwerking varianten landbouwverkeer N201 Datum 14 augustus 2012 Kenmerk UHN031/Bqt/0173 Eerste versie 10 augustus 2012 Documentatiepagina

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

Verslag Ontwerperscafé Dijken Rivierenland 25 mei 2016

Verslag Ontwerperscafé Dijken Rivierenland 25 mei 2016 Verslag Ontwerperscafé Dijken Rivierenland 25 mei 2016 Inleiding Veilig Verkeer Nederland heeft een meldpunt voor verkeersonveilige situaties. Burgers kunnen verkeerservaringen op het meldpunt registreren.

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat Bij17-289 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

n.v.t. Hollandse Delta - Kostenverdeling niet aan

n.v.t. Hollandse Delta - Kostenverdeling niet aan Bijlage 2 Tabel met vaarwegen Waterschap Hollandse Delta Wateren Lijst A Categorie Handreiking Vaarwegbeheer(der) -- Categorie Handreiking Vaarwegbeheer(der) Voedingskanaal (1.127) - BZM n.v.t. Hollandse

Nadere informatie

Extra inloopavond op 28 september

Extra inloopavond op 28 september September 2017 Nieuwsbrief voor Woerden, Waarder, Nieuwerbrug en Driebruggen Aanleg Zuidelijke randweg Woerden Waarom een zuidelijke randweg? De provincie Utrecht is bezig met de aanleg van de Zuidelijke

Nadere informatie

Algemeen. De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen.

Algemeen. De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen. Algemeen De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen. De vraag In het kader van de Visie A15 Zone is een quick scan is uitgevoerd om inzicht te krijgen welke verkeerskundige

Nadere informatie

Module bereikbaarheid

Module bereikbaarheid Module bereikbaarheid Inleiding Bereikbaarheid gaat over de uitwisseling van verkeer, tussen de dorpen van de gemeente onderling en naar het hoofdwegennet. Een goede bereikbaarheid is belangrijk, maar

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

1 Het tracé. Definitief ontwerp De Hoef. Gemeente Amersfoort. 21 november 2016 AMF182/Ldl/ augustus 2016

1 Het tracé. Definitief ontwerp De Hoef. Gemeente Amersfoort. 21 november 2016 AMF182/Ldl/ augustus 2016 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Varianten Raadhuisplein. Linksomvariant

Varianten Raadhuisplein. Linksomvariant Varianten Raadhuisplein Uit het onderzoek blijkt dat er meerdere oorzaken bestaan die de verkeersonveiligheid op het Raadhuisplein veroorzaken. Op basis van deze oorzaken zijn elf mogelijke varianten opgesteld

Nadere informatie

Onderzoek landbouwverkeer (Kadaster-methode) Bijeenkomst met wegbeheerders, stakeholders Regio Midden-Holland 24 januari 2017

Onderzoek landbouwverkeer (Kadaster-methode) Bijeenkomst met wegbeheerders, stakeholders Regio Midden-Holland 24 januari 2017 Onderzoek landbouwverkeer (Kadaster-methode) Bijeenkomst met wegbeheerders, stakeholders Regio Midden-Holland 24 januari 2017 Debbie Ammerlaan, Geertje Hegeman Project related Toelichting op deze presentatie

Nadere informatie

Memo. Concept

Memo. Concept Memo Aan Jan Bosman Van Carlo Murtas Datum 4 december 2014 Onderwerp projecten opstellen Uitgeest Telefoonnummer 06-52179016 E-mail Status Carlo.Murtas @ProRail.nl Concept Eigenaar Hierbij een korte notitie

Nadere informatie

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Tekst fact-sheet Vragen en commentaar betreffen: Alternatief 3A verbinding Roemer N11 lokale verbinding Kostenindicatie Oplossend vermogen

Nadere informatie

Gemeente Woerden. b) Om Ç 4,6 miljoen beschikbaar te stellen om scenario 1 te kunnen laten uitvoeren

Gemeente Woerden. b) Om Ç 4,6 miljoen beschikbaar te stellen om scenario 1 te kunnen laten uitvoeren RAADSVOORSTEL 15R.00054 Gemeente Woerden 15R.00054 Ik gemeente WOERDEN Indiener: College van burgemeester en wethouders Datum: 28 april 2015 Portefeuillehouder(s): wethouder M. Stolk Portefeuille(s): Verkeer

Nadere informatie

Van: Aan: Gecontroleerd door: J. Mazier M. Schurink

Van: Aan: Gecontroleerd door: J. Mazier M. Schurink MEMO Onderwerp: Ontwerpnota N786 Arnhem, Projectomschrijving: 23 maart 2018 MKBA#varianten en variant 4 voor de studie N786 Van: Aan: Gecontroleerd door: J. Mazier M. Schurink Kopieën aan: S. Wattimena,

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Tussenresultaten Inhoud Waar staan we nu, vervolgstappen en planning? NRD januari 2018 en zienswijzen Drie alternatieven A20 Resultaten van het onderzoek:

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

Move 31 fase 1 Boxtel, opmerkingen fietsersbond Datum

Move 31 fase 1 Boxtel, opmerkingen fietsersbond Datum Aan: Raadsleden gemeente Boxtel. Betreft Move 31 fase 1 Boxtel, opmerkingen fietsersbond uitgangspunt; Visiedocument fase 1 Move 31 van Bram Louwers okt 2018. Ons Kenmerk; FB181115 Opzet van de visie De

Nadere informatie

Aanvulling evaluatie Duurzaam Veilig

Aanvulling evaluatie Duurzaam Veilig Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : Gemeente Sittard-Geleen : drs. ing. A.W.H. Erhardt : C0304-01-001 : Evaluatie Duurzaam Veilig Gemeente Sittard-Geleen : Evaluatie Duurzaam Veilig Ons kenmerk

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 VERBINDEN MET DE FIETS Bijlagen RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 SAMENHANG 1. Herkenbaarheid als doorgaande Fietsroute Plus, bijvoorbeeld door minimaal twee continu toe te passen 2. Zo veel mogelijk eenduidigheid

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Tilburg, 21 februari Aanvulling op BMF-Informatieblad N69 van 18 januari 2011

Tilburg, 21 februari Aanvulling op BMF-Informatieblad N69 van 18 januari 2011 Tilburg, 21 februari 2011 Aanvulling op BMF-Informatieblad N69 van 18 januari 2011 In de concept-verklaring Gebiedsopgave Grenscorridor/N69 staat dat naast het alternatief Westparallel en Nulplus ook het

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Opheffen overweg Beuvinkweg

Opheffen overweg Beuvinkweg Opheffen overweg Beuvinkweg gemeente Dinkelland, geo 026, km. 21.857 Hf Vaan ProRail Kenmerk 370441 8-v2 Datum 18 februari 2015 O n d e r w e r p Opheffen overweg Beuvink w e g Status Definitief Inhoudsopgave

Nadere informatie

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december 2011 Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Rijkswaterstaat heeft voor de aansluiting Utrecht Noord een aantal mogelijke

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM Bijlage 4 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van

Nadere informatie

Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2

Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2 TNO-rapport TNO 2015 R10073 Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2 Earth, Life & Social Sciences Princetonlaan 6 3584 CB Utrecht Postbus 80015 3508 TA Utrecht www.tno.nl T +31 88 866 42 56 Datum 14

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden,

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden, Leden van Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Onderwerp Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid Datum 10

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase

Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Variantenstudie uitgevoerd... 3 Status en vervolg...

Nadere informatie

Inbreng van de gezamenlijke fracties uit de raad in de commissie van 16 juni 2010

Inbreng van de gezamenlijke fracties uit de raad in de commissie van 16 juni 2010 Inbreng van de gezamenlijke fracties uit de raad in de commissie van 16 juni 2010 Wij doen het volgende verzoek: Verzoek om te ramen wat het verschil is in de kosten wanneer wordt uitgegaan van een wegprofiel

Nadere informatie

Vervoerregio Amsterdam. Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn

Vervoerregio Amsterdam. Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Vervoerregio Amsterdam Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn I Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn II Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Vervoerregio

Nadere informatie

Uithoflijn ongelijkvloerse kruisingen. De tram naar de Uithof rijdt nog niet. maak er gebruik van.

Uithoflijn ongelijkvloerse kruisingen. De tram naar de Uithof rijdt nog niet. maak er gebruik van. Uithoflijn ongelijkvloerse kruisingen Hoofdfietsnet / Doorfietsnet Schaalsprong OV en fiets in de praktijk De tram naar de Uithof rijdt nog niet. maak er gebruik van. Cor van Angelen, 9 oktober 2014 Waarom

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK Memo Advies werkgroep VLK Datum: 20 januari 2017 Deelproject: Verbindingsweg Ladonk - Kapelweg (VLK) Leden: Frans van Oorschot (bewoner buurtschap Kalksheuvel) Beatrix v.d. Kolk (Hippische Sport) Co van

Nadere informatie

PM KAFT. Integrale Gebiedsvisie Gouwe. Deel B: Vijf Bereikbaarheidsscenario s. Provincie Zuid-Holland. Referentie: BG1636T&PRP

PM KAFT. Integrale Gebiedsvisie Gouwe. Deel B: Vijf Bereikbaarheidsscenario s. Provincie Zuid-Holland. Referentie: BG1636T&PRP PM KAFT Integrale Gebiedsvisie Gouwe Deel B: Vijf Bereikbaarheidsscenario s Klant: Provincie Zuid-Holland Referentie: BG1636T&PRP1808271722 Versie: 0.1/Concept Datum: HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. Jonkerbosplein

Nadere informatie

Situatie 1. Binnenkomst via rotonde noordzijde van Eefde De rotonde is snelheidsbeperkend. De afslag naar Eefde is merkbaar door van asfalt naar stenen te gaan; de markering 50 km en het bord bebouwde

Nadere informatie

ZAAK NUMMER , D.D. 11 M EI

ZAAK NUMMER , D.D. 11 M EI STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 28312 24 mei 2017 N271/N846; verkeersbesluit diverseverkeersmaatregelen in de gemeente Heumen VERKEERSBESLUIT ZAAK NUMMER

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Naar een veiligere N35 Wijthmen tussen Wijthmen en Nijverdal

Naar een veiligere N35 Wijthmen tussen Wijthmen en Nijverdal Naar een veiligere N35 Wijthmen tussen Wijthmen en Nijverdal Verslag Meepraatbijeenkomst Haarle Datum 3-10-2017 Locatie Sportorant Sprengendal, Haarle 1. Plenaire opening Fred Tank van Rijkswaterstaat

Nadere informatie

TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK. Bijlagenrapport

TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK. Bijlagenrapport TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK Bijlagenrapport INHOUDSOPGAVE Bijlage 1: Telgegevens fiets 3 Bijlage 2: Telgegevens landbouwvoertuigen 8 Bijlage 3: Afwijkingen van

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure Memo Aan: ECN Petten, de heer J. Schrover Van: Martin Wouters en Lucien De Baere Datum: 17 december 2015 Kopie: - Ons kenmerk: N002_INFRA_BE4386 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland

Nadere informatie

Sprong over het IJ Kaders

Sprong over het IJ Kaders Betreft: Input waterrecreatie MKBA Sprong over het IJ Datum: 20 oktober 2016 Contactpersonen: Jaap Brouwer Waterrecreatie Nederland Auke Bender ANWB / Watersportverbond Sprong over het IJ De gemeente Amsterdam

Nadere informatie

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den IJssel Maart 2017 Voorwoord Met dit document doet de -fractie een voorstel om de bereikbaarheid van Krimpen aan de IJssel te verbeteren.

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie