Behandeld door Zorginkoop MCA. Onderwerp Overeenkomst Hulpmiddelen via de apotheek 2015 Regeling Zorg Asielzoekers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Behandeld door Zorginkoop MCA. Onderwerp Overeenkomst Hulpmiddelen via de apotheek 2015 Regeling Zorg Asielzoekers"

Transcriptie

1 Menzis COA Administratie B.V. Postbus AK Wageningen t f e zorginkoop@rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA_HVA_2015 Onderwerp Overeenkomst Hulpmiddelen via de apotheek 2015 Regeling Zorg Asielzoekers Geachte heer, mevrouw, Graag bieden we u voor 2015 een overeenkomst voor de levering van hulpmiddelen via de apotheek aan met Menzis COA Administratie (MCA) ten behoeve van de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA). Sinds 1 januari 2009 organiseert en koopt MCA zorg in voor asielzoekers in opdracht van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Digitaal contracteren MCA biedt een aantal overeenkomsten voor het leveren van hulpmiddelen digitaal aan. Helaas is het niet mogelijk om voor het contractjaar 2015 de overeenkomsten voor het leveren van hulpmiddelen via de apotheek digitaal aan te bieden. Deze overeenkomst zal dus op papier worden aangeboden en zal op papier ondertekend worden. Inhoud overeenkomst Deze overeenkomst bestaat uit: - de Overeenkomst Hulpmiddelenzorg 2015/2016 o Bijlage I Diabetes-materialen en injectiematerialen voor het toedienen van insuline; - Bijlage II Incontinentiematerialen: - Absorberende incontinentiematerialen - Afvoerende incontinentiematerialen - Bijlage III Verbandmiddelen en compressiezwachtels met toebehoren - Bijlage IV Overige hulpmiddelen: - Injectiematerialen (niet diabeteszorg gerelateerd) - Hulpmiddelen voor infuustherapie met behulp van zwaartekracht alsmede medicatiecassettes - Universele losse voorzetkamers - Hulpmiddelen voor anticonceptie (pessaria en koperhoudende spiraaltjes) - Oogpleisters voor de behandeling van strabismus - Stomamaterialen - de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V

2 Inhoudelijke wijzigingen De belangrijkste veranderingen hebben wij voor u op een rij gezet. Ten aanzien van teststrips: MCA stapt over naar een eenheidsprijs van 0,37 exclusief BTW per teststrip in plaats van korting op de AIP. U mag eventueel een andere meter leveren, mits deze voldoet aan de ISO norm (2013) en/of het TNO-keurmerk/TüV-Rheinlandkeurmerk. De EADV richtlijn 2012 met de aanvullingen van maart 2014 voor aantallen teststrips is onderdeel van het contract. De aanvullingen vindt u op: Ten aanzien van incontinentiemateriaal: We gaan ervan uit dat u op elk voorschrift functioneel levert. Dat wil zeggen dat u de laagst geprijsde variant van een product aan een asielzoeker aflevert op basis van de AIP van het product. Ten aanzien van verbandmiddelen: De wettelijke omschrijving voor verbandmiddelen is gewijzigd in hulpmiddelen te gebruiken bij stoornissen in de functie van de huid als omschreven in artikel 2.18 van de Regeling zorgverzekering. De behandelaar dient te omschrijven aan welke functionele eisen het voorgeschreven verbandmiddel dient te voldoen. Ten aanzien van injectieartikelen: Injectiematerialen voor het toedienen van insuline vallen onder de omschrijving diabetestestmaterialen. MCA heeft een bepaling opgenomen wanneer veiliger injectienaalden ter voorkoming van prikaccident mogen worden geleverd en gedeclareerd. Ten aanzien van diverse artikelen: Apotheken en apotheekhoudend huisartsen mogen in 2015 géén toebehoren meer leveren voor voedingspompen en infuuspompen met uitzondering van medicatiecassettes. MCA hanteert in 2015 een eenheidsprijs voor voorzetkamers. De mogelijkheid tot het leveren van stomamaterialen is in deze overeenkomst wel opgenomen. Ondertekening van de overeenkomst Wilt u de overeenkomst met Menzis COA Administratie aangaan? Dan verzoeken we u de overeenkomst binnen vier weken na dagtekening te ondertekenen. Ingangsdatum contract Ondertekent u de overeenkomst binnen vier weken na dagtekening, dan geldt de overeenkomst vanaf 1 januari Indien u niet op tijd getekend heeft, heeft u geen overeenkomst met MCA, dan kunnen we u niet als zorgaanbieder voor de RZA registreren en vergoeden we de zorg aan asielzoekers niet. Overige informatie/mededelingen Tolkendienst Ook in 2015 worden de tolk- en vertaaldiensten voor de zorg voor asielzoekers vergoed. Voor de behandeling van een asielzoeker kunt u een tolk boeken. Het COA voert op dit moment een aanbesteding uit met betrekking tot de tolkendienst. Op de website wordt zo spoedig mogelijk informatie vermeld welke partij vanaf 1 januari 2015 gecontracteerd is voor de tolkendienst. We verzoeken u vooral niet te schromen om, indien nodig, een tolk in te schakelen. We willen wel graag benadrukken dat de tolkendienst alleen bedoeld is ter ondersteuning van de zorgverlening en niet voor bijvoorbeeld het vertalen van brieven.

3 Controle op recht op vergoeding Alle cliënten die vallen onder de RZA krijgen direct na inschrijving een zorgpas toegestuurd. Het verzekeringsrecht controleert u op basis van deze zorgpas in combinatie met een identiteitsbewijs (vreemdelingendocument of ander ID bewijs). U hebt het zorgpasnummer ook nodig om te kunnen declareren. Graag wijzen we u erop dat MCA om privacyredenen en om fraude tegen te gaan, dit nummer niet (telefonisch) kan verstrekken. Dit kunt u alleen opvragen bij de asielzoeker zelf. Meer informatie hierover kunt u vinden in artikel 6 en bijlage 2 van de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V Heeft u nog vragen? Heeft u vragen over de inhoud van deze overeenkomst met bijlagen of over de uitvoering van de RZA, dan kunt u contact opnemen met Nisanne Atto, contractmanager MCA, of Daphne Martoredjo, zorginkoper MCA, via adres rzainformatie@rzasielzoekers.nl of via telefoonnummer Ook kunt u voor informatie terecht op de website Heeft u vragen over de administratieve verwerking van de overeenkomst, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Contractbeheer, telefoon (088) of via adres ovkmutaties@menzis.nl. We zien uit naar een prettige samenwerking in Met vriendelijke groet, Bep Snelder manager Menzis COA Administratie Bijlagen - overeenkomst in tweevoud; - bijlage I Diabetes- en injectiematerialen voor het toedienen van insuline; - bijlage II Incontinentiematerialen; - bijlage III Verbandmiddelen en compressiezwachtels met toebehoren; - bijlage IV Overige Hulpmiddelen; - algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V. 2015; - antwoordenvelop.

4 Overeenkomst hulpmiddelenzorg 2015, voor de levering van: - Diabetes- en injectiematerialen voor het toedienen van insuline - Incontinentiematerialen: - Absorberende incontinentiematerialen - Afvoerende incontinentiematerialen - Verbandmiddelen en compressiezwachtels met toebehoren - Overige hulpmiddelen: - Injectiematerialen (niet diabeteszorg gerelateerd) - Hulpmiddelen voor infuustherapie met behulp van zwaartekracht alsmede medicatiecassettes - Universele losse voorzetkamers - Hulpmiddelen voor anticonceptie (pessaria en koperhoudende spiraaltjes) - Oogpleisters voor de behandeling van strabismus - Stomamaterialen Partijen Menzis COA Administratie B.V., Lawickse Allee 130, 6709 DZ te Wageningen, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw A.A.M. (Bep) Snelder, hierna te noemen MCA En De zorgaanbieder : Vestigingsadres : AGB-code : KvK nummer : Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen als volgt overeen: Definities Artikel 1 In aanvulling op de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V artikel 1 hanteren partijen de volgende definities: n. apotheek: de als zodanig in de overeenkomst bedoelde apotheek, waar de zorgaanbieder is gevestigd; o. KNMP: De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie, gevestigd en kantoorhoudend te 's-gravenhage; p. VeCoZo: de besloten vennootschap VeCoZo B.V., die digitale certificaten uitgeeft aan een partij, die daartoe een overeenkomst heeft gesloten met MCA, waarmee beveiligde (internet)communicatie tussen MCA en die partij mogelijk is; Artikel 2 In deze overeenkomst wordt onder zorgaanbieder verstaan: 1. de apotheekhoudend huisarts, die voldoet aan de volgende eis: de apotheekhoudend huisarts heeft krachtens artikel 61 lid 10 van de Geneesmiddelenwet vergunning tot het bereiden en ter handstellen van UR medicatie voor patiënten van zijn praktijk, conform de voorwaarden die daaraan gesteld worden. De apotheekhoudend huisarts is beroepsmatig verantwoordelijk voor het leveren van farmaceutische zorg. 2. De gevestigd apotheker oefent praktijk uit en is ingeschreven krachtens artikel 61 lid 5 van de Geneesmiddelenwet in het register van gevestigde apothekers en is tevens opgenomen in het register van openbare apothekers van de KNMP en professioneel onafhankelijk. 3. De gevestigd apotheker kan zich laten bijstaan door een tweede apotheker en door gediplomeerde apothekersassistenten mits voldaan wordt aan artikel 10 van het besluit Geneesmiddelenwet. 4. De gevestigd apotheker is eigenaar van een of meerdere apotheken, waar in elke apotheek één gevestigd apotheker beroepsmatig verantwoordelijk is voor het verlenen van de in bijlagen I-IV genoemde zorg. 5. De gevestigd apotheker die zelf geen (mede)eigenaar is van de apotheek dient het vigerende Professioneel Statuut zoals opgesteld door de KNMP ondertekend te hebben of een vergelijkbaar document. De gevestigd apotheker/eigenaar werkt volgens het Professioneel Statuut.

5 Zorgverlening Artikel 3 1. De overeenkomst heeft betrekking op het leveren van hulpmiddelenzorg zoals omschreven in artikel 2.6 van de Regeling zorgverzekering, zoals deze thans luidt dan wel in de toekomst komt te luiden. Meer specifiek gaat het over de levering van hulpmiddelen zoals omschreven in de bijlagen I t/m IV van de overeenkomst. 2. De in lid 1 genoemde hulpmiddelenzorg wordt uitsluitend geleverd, indien en voorzover deze hulpmiddelen zijn opgenomen in de Regeling Zorg Asielzoekers. 3. Op verzoek van de asielzoeker geeft de zorgaanbieder bij asielzoekers die voor hun hulpmiddelenzorg naar een andere zorgaanbieder willen gaan, of bij ziekenhuisopname, een actueel overzicht mee van het hulpmiddelenverbruik, dan wel voorschrift met medische toelichting op basis waarvan het hulpmiddel is aangevraagd. 4. Het is de zorgaanbieder niet toegestaan asielzoekers om andere dan medische redenen door te verwijzen naar een andere zorgaanbieder. Artikel 4 1. Indien van toepassing vraagt de zorgaanbieder namens de asielzoeker voorafgaand toestemming bij MCA voor verstrekking van het hulpmiddel. In de bijlagen I t/m IV is aangegeven in welke gevallen voorafgaande toestemming van MCA is vereist. 2. Indien voorafgaande toestemming van MCA is vereist, dient de aanvraag voor toestemming in ieder geval vergezeld te gaan met een toelichting van de behandelaar met daarin minimaal opgenomen de medische indicatie op basis waarvan het hulpmiddel wordt aangevraagd. Specifieke voorwaarden per hulpmiddel zijn opgenomen in bijlagen I t/m IV. 3. In geval de asielzoeker niet voldoet aan de leveringsvoorwaarden voor het hulpmiddel zoals vermeld in bijlagen I t/m IV, of in geval het gevraagde hulpmiddel om andere reden volgens de zorgaanbieder niet voor vergoeding in aanmerking komt, stuurt de zorgaanbieder de aanvraag naar MCA ter beoordeling. 4. Aanvragen voor toestemming voor de levering van hulpmiddelen als bedoeld in lid 2, dan wel een aanvraag als bedoeld in lid 3, worden door de zorgaanbieder doorgezonden aan: Menzis COA Administratie t.a.v. Machtigingen RZA Postbus AK Wageningen machtigingen@rzasielzoekers.nl 5. MCA maakt binnen 2 weken, nadat het verzoek om toestemming dan wel aanvraag als bedoeld in lid 2 en 3 van dit artikel, zijn beslissing schriftelijk kenbaar aan de asielzoeker en de zorgaanbieder. Als aanvullend onderzoek door de inhoudelijk adviseur van MCA noodzakelijk wordt geacht kan van deze termijn worden afgeweken. 6. Voor een verzoek om toestemming dan wel aanvraag, als bedoeld in lid 2 en 3 van dit artikel, met een spoedeisend karakter kan de zorgaanbieder contact opnemen met de afdeling Machtigingen van MCA. Artikel 5 De zorgaanbieder houdt per asielzoeker een dossier bij waarin tenminste de volgende gegevens zijn opgenomen: Algemeen - NAW-gegevens, telefoonnummer en zorgpasnummer; - (een kopie van) de toelichting van de behandelend arts of verpleegkundige die tenminste de medische indicatie bevat voor het betreffende hulpmiddel. De toelichting dient de naam van de behandelaar en het praktijkadres te bevatten; - indien van toepassing een (kopie) van de voorafgaande toestemming van MCA; - datum eerste levering en vervolgleveringen, aangevuld met de geleverde aantallen; - indien van toepassing de medische toelichting van de voorschrijver waaruit blijkt dat incidenteel en/of tijdelijk meerverbruik ten opzichte van het gestelde normverbruik geïndiceerd is.

6 Intake Bij aanvang van gebruik hulpmiddelen van een van de overeenkomsten: - registratie van ziektebeeld, benodigde materialen en vaststelling normgebruik, gebruiksaantallen; - registratie van het afgeleverde product inclusief Z-indexnummer, afleverdata; - indien van toepassing registratie van eventuele problemen, klachten, tijdelijk meerverbruik van een hulpmiddel; - bij overname van de asielzoeker van een andere zorgaanbieder en overname van het dossier met indien van toepassing: registratie van het ZN aanvraagformulier, eventueel aanwezige machtiging en nog aanwezige voorraad. Vervolggebruik - Registratie van (aantal) geleverde materialen inclusief Z-indexnummer en afleverdata; - indien van toepassing de reden van een wijziging in (aantallen) materiaalgebruik of hulpmiddel; - registratie van alle klantcontacten, eventueel aangevuld met verbruiksveranderingen en advies; - indien van toepassing registratie van voorkomende klachten en de afhandeling van de zorgaanbieder; - indien van toepassing specifieke afspraken over leverfrequentie en leveringswijze; - aantekening dat zorgaanbieder met asielzoeker heeft besproken dat asielzoeker maar van één zorgaanbieder tegelijk gebruik mag maken voor de levering van hulpmiddelen; - eventuele bijkomende bijzonderheden. Bewaartermijn - Een dossier wordt tenminste 5 jaar bewaard, gerekend vanaf het laatste moment van verstrekking. Opvragen dossier door MCA De zorgaanbieder is in staat om op verzoek van MCA op afroep minimaal de volgende gegevens aan te leveren: - aantal asielzoekers van MCA waaraan de zorgaanbieder hulpmiddelen of een categorie van hulpmiddelen verstrekt; - een dossier waarin minimaal de gegevens zoals hiervoor onder 5 opgesomd, zijn opgenomen; - indien van toepassing de medische toelichting van de behandelaar waaruit blijkt dat meerverbruik van een betreffend hulpmiddel geïndiceerd is. Artikel 6 1. De zorgaanbieder verschaft de hulpmiddelen overeenkomstig de voor het hulpmiddel in het kader van de Zorgverzekeringswet gebruikelijke medische en technische eisen. 2. Alle hulpmiddelen zijn voorzien van minimaal een CE-markering. 3. De zorgaanbieder beschikt over een goed functionerend bezorgsysteem. 4. De zorgaanbieder bezit aantoonbare kennis en vaardigheid op het terrein van het leveren van hulpmiddelen voor welke hij deze overeenkomst aangaat. 5. De levering omvat tevens het geven van mondeling (en indien aanwezig schriftelijke) instructie en voorlichting over het gebruik van de geleverde hulpmiddelen. 6. De zorgaanbieder beschikt over minstens één gediplomeerde apothekersassistent, die aantoonbare kennis en vaardigheid bezit op het gebied van de hulpmiddelen waarvoor deze overeenkomst wordt aangegaan. 7. Hiernaast beschikt de zorgaanbieder over voldoende gespecialiseerde medewerkers die voldoende kennis en inzicht hebben, zodat zij bekwaam de asielzoeker de benodigde informatie en instructie kunnen verschaffen over: - de eigenschappen van het verstrekte hulpmiddel; - de toepassing van het verstrekte hulpmiddel; - de mogelijke negatieve effecten bij toepassing van het verstrekte hulpmiddel; - hoe de asielzoeker dient te handelen bij negatieve effecten van het verstrekte hulpmiddel; - het meest doelmatige product; - de vergoedingsmogelijkheden. 8. Tenzij partijen daarvoor andere afspraken maken, beschikt de zorgaanbieder over een spreekkamer die visueel en voor het gehoor afgesloten kan worden van de overige bedrijfsruimten, zodat de privacy van de asielzoeker steeds is gewaarborgd.

7 9. De zorgaanbieder onderhoudt met patiëntenorganisaties, belangengroeperingen, voorschrijvers en/of de instelling waar de voorschrijver in dienst is, geen financiële binding waardoor (de schijn van) belangenverstrengeling ontstaat of kan ontstaan. 10. De zorgaanbieder volgt het gebruik/verbruik van de hulpmiddelen en onderneemt zo nodig activiteiten om overmatig of ondoelmatig gebruik/verbruik terug te dringen. 11. Bij overmatig of ondoelmatig gebruik/verbruik dat blijft bestaan ondanks de inzet van de zorgaanbieder om tot volumebeheersing te komen, zal de zorgaanbieder MCA hiervan schriftelijk op de hoogte stellen, waarna MCA in overleg treedt met de voorschrijver (en zo nodig met de asielzoeker) teneinde de noodzaak van eventuele aanpassing vast te stellen. 12. De zorgaanbieder zal verspilling van hulpmiddelen voorkomen, o.a. door: - geen hulpmiddelen af te leveren als de asielzoeker nog voorraad heeft; - hulpmiddelen uitsluitend te leveren op verzoek van de asielzoeker; - indien van toepassing rekening te houden met het stadium van ziekte van de asielzoeker; - indien nodig neem de zorgaanbieder hiervoor contact op met de voorschrijver. 13. De zorgaanbieder garandeert de hulpmiddelenzorg gedurende de gebruikelijke openingstijden van het bedrijf. 14. Buiten de openingstijden biedt de zorgaanbieder gelegenheid tot het verkrijgen van spoedeisende hulpmiddelenzorg of neemt deel in een zodanige dienstregeling met één of andere zorgaanbieders, dat spoedeisende hulpmiddelenzorg redelijkerwijs binnen 45 minuten beschikbaar is. 15. De zorgaanbieder zorgt ervoor dat voor aflevering gegevens van de bronapotheek aanwezig zijn en dat bij aflevering de bronapotheek geïnformeerd wordt over welk hulpmiddel afgeleverd is tijdens de dienstwaarneming. Privacy Artikel 7 Artikel 10 lid 3 van de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V komt te vervallen. Declaratie- en betalingsverkeer Artikel 8 1. De zorgaanbieder brengt de kosten van de door hem verleende zorg in rekening door indiening van een declaratie bij MCA conform de tarieven zoals opgenomen in bijlage I t/m IV. 2. Een huisbezoek kan niet afzonderlijk worden gedeclareerd. 3. Bij levering zijn alle afleverkosten bij de prijs inbegrepen. 4. De zorgaanbieder levert de bestanden farmacie en hulpmiddelen gescheiden aan, conform de vigerende Vektis standaarden. 5. De zorgaanbieder dient UZOVI code 2650 te gebruiken voor de declaraties. 6. De zorgaanbieder brengt zorg, waarvan na controle blijkt dat deze niet voor vergoeding in aanmerking komt, niet alsnog in rekening bij de asielzoeker. 7. Retour gezonden voorraden van niet gebruikte hulpmiddelen worden -mits inzetbaar voor nieuw aanvragen- ingenomen door de zorgaanbieder en gecrediteerd bij MCA. 8. De betaling geschiedt binnen 30 dagen na ontvangst van de declaratie aan de zorgaanbieder. 9. MCA kan de voldoening van declaraties opschorten indien hij een tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst door de zorgaanbieder constateert, waaronder het structureel indienen van onterechte declaraties. Reclame uitingen Artikel 9 De zorgaanbieder doet geen aanbiedingen - zoals gratis geschenken, waardebonnen, kortingen - gekoppeld aan de levering van een hulpmiddel in het kader van RZA.

8 Informatieverstrekking Artikel 10 De zorgaanbieder is gehouden op eerste verzoek van MCA, dan wel op verzoek van een door haar aangewezen accountant of derde, toe te laten tot de bedrijfsruimte en inzage te verstrekken in alle boeken, bescheiden en gegevens verband houdend met de uitvoering van deze overeenkomst. Geheimhouding Artikel De zorgaanbieder verplicht zich onvoorwaardelijk en onherroepelijk absolute geheimhouding te betrachten ten aanzien van informatie met betrekking tot de (inhoud van) de overeenkomst, klanten relatiegegevens (hierna te noemen: gegevens) van MCA (en/of rechtspersonen en/of natuurlijke personen die (in)direct verbonden zijn met of gelieerd zijn aan MCA) die haar op welke wijze dan ook ter kennis komt of wordt gebracht. De gegevens blijven te allen tijde eigendom van MCA. De gegevens zullen slechts worden gebruikt voor zover dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst. De zorgaanbieder zal ervoor zorgdragen dat de geheimhoudingsverplichting tevens aan alle door de zorgaanbieder ingeschakelde (hulp)personen zal worden opgelegd en dat op geen enkele wijze de gegevens aan een derde partij op welke wijze dan ook geopenbaard of ter beschikking worden gesteld. De zorgaanbieder zal met deze hulppersonen en/of derden vooraf minimaal gelijkwaardige schriftelijke geheimhoudingsverklaring overeenkomen als onderhavig. 2. De geheimhoudingsverplichting uit hoofde van het vorige artikellid geldt niet ten aanzien van: a. kennisgeving van gegevens aan de leden van de organen, werknemers of adviseurs van de zorgaanbieder voor zover dat noodzakelijk is met oog op de uitvoering van de overeenkomst en/of ter verkrijging van interne goedkeuringen en interne besluitvorming, voor zover de betreffende personen aan een vergelijkbare geheimhoudingsverplichting gebonden zijn; b. gebruik of kennisgeving van gegevens waartoe de zorgaanbieder verplicht is op grond van de wet of een uitspraak van de rechter of een besluit van enig bevoegd overheidsorgaan; c. gebruik of kennisgeving van gegevens aan de relevante, bevoegde toezichthouders. Klachtenprocedure Artikel De zorgaanbieder draagt zorg voor een klachtenprocedure die in ieder geval voldoet aan het bepaalde in het tweede tot en met het zevende lid. 2. Schriftelijke en mondelinge klachten van asielzoekers die betrekking hebben op de dienstverlening van de zorgaanbieder of door haar ingekochte hulpmiddelen worden ontvangen en geregistreerd door de zorgaanbieder. 3. De zorgaanbieder handelt de klacht schriftelijk af binnen 15 werkdagen. 4. Indien een klacht naar het oordeel van de asielzoeker niet afdoende is afgehandeld wordt deze klacht voorgelegd aan de contactpersoon van MCA. 5. De zorgaanbieder registreert zorgpasnummer, naam, adres, woonplaats van asielzoeker, onderwerp van klacht, moment van ontvangst, moment van afhandeling, de activiteiten die worden ingezet om de klacht te voorkomen. 6. Bij de registratie van het onderwerp van de klacht wordt een onderverdeling gemaakt in in ieder geval de volgende aspecten: klacht over service zoals levertijden en bejegening, klachten over het hulpmiddel zoals kwaliteit en werking. 7. De zorgaanbieder registreert zodanig dat op verzoek van MCA een overzicht verkregen kan worden Contractuele relatie Artikel Op de overeenkomst zijn de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V van toepassing. De partijen verklaren door ondertekening van deze overeenkomst een exemplaar te hebben ontvangen van de algemene inkoopvoorwaarden en kennis te hebben genomen van de inhoud ervan en de daarin genoemde wet- en regelgeving en ermee in te stemmen.

9 2. De bijlagen bij de overeenkomst vormen een integraal onderdeel van de overeenkomst en enige verwijzing naar de overeenkomst zal tevens een verwijzing inhouden naar de bijlagen en andersom. 3. De contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door: - deze overeenkomst; - Bijlage I Diabetes- en injectiematerialen voor het toedienen van insuline; - Bijlage II Incontinentiematerialen: - Absorberende incontinentiematerialen - Afvoerende incontinentiematerialen - Bijlage III Verbandmiddelen en compressiezwachtels met toebehoren - Bijlage IV Overige hulpmiddelen: - Injectiematerialen (niet diabeteszorg gerelateerd) - Hulpmiddelen voor infuustherapie met behulp van zwaartekracht alsmede medicatiecassettes - Universele losse voorzetkamers - Hulpmiddelen voor anticonceptie (pessaria en koperhoudende spiraaltjes) - Oogpleisters voor de behandeling van strabismus - Stomamaterialen - de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V Artikel 14 De overeenkomst is tussen partijen van kracht vanaf 1 januari 2015 en is aangegaan voor een bepaalde duur, te weten tot 1 januari Opgemaakt in tweevoud te Wageningen, d.d, Namens Menzis COA Administratie B.V. Namens de zorgaanbieder mevrouw A.A.M. (Bep) Snelder manager Naam: AGB-code:

Overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016, voor de levering van:

Overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016, voor de levering van: Overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016, voor de levering van: - Diabetes- en injectiematerialen voor het toedienen van insuline - Incontinentiematerialen: - Absorberende incontinentiematerialen - Afvoerende

Nadere informatie

Behandeld door Zorginkoop MCA

Behandeld door Zorginkoop MCA Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MZ/2015

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Kraam2015

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Fysio2015

Nadere informatie

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Oefen2015. Onderwerp Overeenkomst Oefentherapie 2015

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Oefen2015. Onderwerp Overeenkomst Oefentherapie 2015 Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Oefen2015

Nadere informatie

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Verlos2015. Onderwerp Overeenkomst Verloskunde 2015

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Verlos2015. Onderwerp Overeenkomst Verloskunde 2015 Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Verlos2015

Nadere informatie

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Onderwerp Overeenkomst farmaceutische zorg RZA 2015

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Onderwerp Overeenkomst farmaceutische zorg RZA 2015 Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Onderwerp Overeenkomst

Nadere informatie

Bijlage II Incontinentiematerialen: Absorberende incontinentiematerialen

Bijlage II Incontinentiematerialen: Absorberende incontinentiematerialen Bijlage II Incontinentiematerialen: - Absorberende incontinentiematerialen - Afvoerende incontinentiematerialen Onderdeel van de overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016 Dit document bestaat uit vier onderdelen:

Nadere informatie

Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers

Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers De ondergetekenden A Menzis COA Administratie: Menzis COA Administratie B.V., Lawickse Allee 130, 6709

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Diabetes testmaterialen en injectiematerialen voor het toedienen van insuline Onderdeel van de overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016

Diabetes testmaterialen en injectiematerialen voor het toedienen van insuline Onderdeel van de overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016 Bijlage I Diabetes testmaterialen en injectiematerialen voor het toedienen van insuline Onderdeel van de overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016 Dit document bestaat uit drie onderdelen: 1. Zorgverlening 2.

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2014

Overeenkomst Logopedie 2014 Overeenkomst Logopedie 2014 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Menzis N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2015

Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities Artikel

Nadere informatie

DEELNEMERSOVEREENKOMST

DEELNEMERSOVEREENKOMST 1 DEELNEMERSOVEREENKOMST De ondergetekende(n): 1. Naam en (alle) voorletters * (m/v Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats* Telefoonnummer* E-mailadres* Geboortedatum en plaats BSN-nummer/Sofi-nummer

Nadere informatie

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer:

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie

Overeenkomst Fysiotherapie Overeenkomst Fysiotherapie Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen:

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling

Nadere informatie

Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie

Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie 2018-2019 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: Praktijknaam Praktijk: Praktijk AGB-code

Nadere informatie

Apoth. Huisartsen Cooperatie Ahc Ua t.a.v. de directie Zorgverlenersnr. : Briedelaan BB MAARN

Apoth. Huisartsen Cooperatie Ahc Ua   t.a.v. de directie Zorgverlenersnr. : Briedelaan BB MAARN Ringbaan West 236 Postbus 5130 5004 EC TILBURG www.cz.nl/zorgaanbieder Ons kenmerk : BD202-50904/RBSZ/CAP13003 Behandeld door : groep RZ Breda Telefoonnummer : (076) 524 32 58 Apoth. Huisartsen Cooperatie

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2016

Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling Hierna gezamenlijk te noemen

Nadere informatie

Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017

Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017 Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V.

Nadere informatie

3. De Zorg wordt verleend in overeenstemming met de daarvoor geldende wet- en regelgeving.

3. De Zorg wordt verleend in overeenstemming met de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Deel III Specifiek Deel Overeenkomst 1.76.120 Artikel 16. Klachtafhandeling 1. De Zorgaanbieder beschikt over een (interne) klachtenregeling die voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld in artikel

Nadere informatie

P.09.02 Versie : 004 Proceduresops Pagina : 1/9 Geldig Printdatum : 18-Aug-15

P.09.02 Versie : 004 Proceduresops Pagina : 1/9 Geldig Printdatum : 18-Aug-15 Proceduresops Pagina : 1/9 Procedure Waarborgen van privacy Proceduresops Pagina : 2/9 Ingangsdatum: januari 2011 1. Doel... 3 2. Procedure... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Regelgeving om de privacy te waarborgen...

Nadere informatie

OVEREENKOMST HULPMIDDELEN. Zorgverzekeraars Achmea. Apotheekhoudende huisarts

OVEREENKOMST HULPMIDDELEN. Zorgverzekeraars Achmea. Apotheekhoudende huisarts OVEREENKOMST HULPMIDDELEN Zorgverzekeraars Achmea - Apotheekhoudende huisarts OVEREENKOMST HULPMIDDELEN APOTHEEKHOUDENDE HUISARTS 2012 1 De partijen: De ZORGVERZEKERAARS die de Zorgverzekeringswet uitvoeren:

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: Naam praktijk Praktijk: AGB praktijkcode : XX Adres : XX Naam vertegenwoordigingsbevoegd

Nadere informatie

BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019

BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019 BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019 De ondergetekenden: 1. De naamloze vennootschap MENZIS ZORGVERZEKERAAR N.V., kantoorhoudende te (6709 DZ) Wageningen aan de Lawickse Allee 130, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Zorgovereenkomst verbandmiddelen, voorzetkamers, oogpleisters/bandagelenzen en toebehoren bij zwachtelen 2013

Zorgovereenkomst verbandmiddelen, voorzetkamers, oogpleisters/bandagelenzen en toebehoren bij zwachtelen 2013 Zorgovereenkomst verbandmiddelen, voorzetkamers, oogpleisters/bandagelenzen en toebehoren bij zwachtelen 2013 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016

Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016 Zorgovereenkomst Tandheelkundige Zorg 2016 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC NV VGZ Cares NV Univé Zorg

Nadere informatie

Inkoopbeleid Farmaceutische Zorg 2019

Inkoopbeleid Farmaceutische Zorg 2019 Inkoopbeleid Farmaceutische Zorg 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En in geval de Zorgaanbieder in het Handelsregister van de KvK als maatschap 1 is ingeschreven,

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN:

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN: ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN: Deze Algemene Voorwaarden van De Kruipruimte-Isolatiespecialist.nl en de aan haar gelieerde ondernemingen zijn tot stand gekomen naar aanleiding van het vigerend Nederlandsrecht

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren Kraamzorg 2016

Bijlage 1 Handleiding declareren Kraamzorg 2016 Bijlage 1 Handleiding declareren Kraamzorg 2016 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde kraamcentra bij Menzis COA Administratie.

Nadere informatie

Klachtenreglement voor cliënten

Klachtenreglement voor cliënten Klachtenreglement voor cliënten Goede zorg staat bij helpgewoon voorop en wij vinden het belangrijk dat u over onze zorgverlening tevreden bent. Wij stellen alles in het werk om u de zorg te geven waar

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN GEHEIMHOUDINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. [ ] B.V., statutair gevestigd en kantoorhoudende te ( ), aan de, hierna te noemen de Koper, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair

Nadere informatie

Dental Medical Care BV. Privacy statement

Dental Medical Care BV. Privacy statement Privacy statement Inleiding In dit document wordt uitleg gegeven over de bescherming van privacygevoelige informatie in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN De Isolatiespecialist.be Deze Algemene Voorwaarden van De Isolatiespecialist.be en de aan haar gelieerde ondernemingen zijn tot stand gekomen

Nadere informatie

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 Partijen zoals genoemd in de overeenkomst basishuisartsenzorg 2015 2016 komen in aanvulling op de overeenkomst

Nadere informatie

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer>

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer> De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Verder

Nadere informatie

Controleplan Hulpmiddelen 2015

Controleplan Hulpmiddelen 2015 Formele en materiële controle Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 12-02-2015 Menzis Zorgverzekeraar NV Concept 1.0 Controleplan Hulpmiddelen 2015 01-04-2015, Menzis. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 3 november 2014 Gezien in aanmerking

Nadere informatie

Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp

Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp De ondergetekenden A. De (Zorg)verzekeraar: - Menzis Zorgverzekeraar N.V.; - Anderzorg N.V.; - Menzis N.V.; - Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

PARTNEROVEREENKOMST. De ondergetekenden:

PARTNEROVEREENKOMST. De ondergetekenden: PARTNEROVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap 2Value B.V., handelend onder de naam 2Value, kantoorhoudende te (2106 AP) Heemstede aan de Zandvoortselaan nr. 190, ingeschreven in het

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper,

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, INTENTIEVERKLARING DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap naar Nederlands recht [ ], (statutair) gevestigd [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017 Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde logopedisten bij Menzis COA

Nadere informatie

Klachtenregeling VeWeVe

Klachtenregeling VeWeVe Klachtenregeling VeWeVe Artikel 1. Definities Aangeklaagde: Auditbureau: Beroep: Bestuur: Cliënt: Klacht: Klachtencommissie: Klager: Kwaliteitsprotocol: Lid: Secretaris: de natuurlijke of rechtspersoon

Nadere informatie

ANONIEM Bindend advies

ANONIEM Bindend advies ANONIEM Bindend advies Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, wijziging prothesemaker Zaaknummer : ANO07.369 Zittingsdatum : 21 november 2007 1/6 BINDEND ADVIES Zaak: ANO07.369 (Hulpmiddelenzorg,

Nadere informatie

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de [rechsvorm invullen] NAAM RECHTSPERSOON, statutair gevestigd te [plaats] (uitsluitend bij BV/stichting/vereniging), kantoorhoudende (of bij eenmanszaak:

Nadere informatie

Inkoopbeleid Farmaceutische Zorg en verbruikersartikelen (DISV) 2020

Inkoopbeleid Farmaceutische Zorg en verbruikersartikelen (DISV) 2020 Inkoopbeleid Farmaceutische Zorg en verbruikersartikelen (DISV) 2020 Inkoopbeleid Farmaceutische Zorg en verbruikersartikelen (DISV) 2020 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2020 de inkoop voor de zorgverzekeraars

Nadere informatie

K L A C H T E N R E G E L IN G

K L A C H T E N R E G E L IN G KLACHTENREGELING Klachtenregeling Amnesty International, Afdeling Nederland, 2007 Inhoudsopgave I ALGEMENE BEPALINGEN 3 Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Definities Doelstellingen Geheimhouding II DE KLACHTENCOÖRDINATOR

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement 1.2.04 20130426 cliënten ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 1.1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2020

Zorginkoopbeleid 2020 Zorginkoopbeleid 2020 Farmacie ONVZ Versie 29 maart 2019 leid 2018 Zorginkoopbeleid Farmacie ONVZ 2020 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Zorgverzekeraar... 3 2.2 Zorg... 3 2.3 Minimumeisen...

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN HULPMIDDELEN MULTIZORG VRZ

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN HULPMIDDELEN MULTIZORG VRZ ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN HULPMIDDELEN MULTIZORG VRZ Artikel 1 Toepasselijkheid Deze inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de zorgovereenkomsten tussen leveranciers van hulpmiddelen en de zorgverzekeraars

Nadere informatie

Klachtenregeling Zorgbureau Daadkracht. Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen zorg (Wkkgz)

Klachtenregeling Zorgbureau Daadkracht. Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen zorg (Wkkgz) Klachtenregeling Zorgbureau Daadkracht Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen zorg (Wkkgz) Inleiding We doen bij Zorgbureau Daadkracht uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het verlenen

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017

Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017 Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ergotherapeuten bij Menzis

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Extramurale zorg Hulpmiddelen 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Extramurale zorg Hulpmiddelen 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Extramurale zorg Hulpmiddelen 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 1. Inhoudsopgave 3. Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen...

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST (COLLEGIALE IN- EN UITLEEN)

ARBEIDSOVEREENKOMST (COLLEGIALE IN- EN UITLEEN) ARBEIDSOVEREENKOMST (COLLEGIALE IN- EN UITLEEN) De ondergetekenden: Bedrijf Plaats Vertegenwoordigd door hierna te noemen uitlener. Bedrijf Plaats Vertegenwoordigd door hierna te noemen inlener. en Naam

Nadere informatie

Klachtenreglement Vitaalpunt. december PR P0040 Klachtenreglement Vitaalpunt versie

Klachtenreglement Vitaalpunt. december PR P0040 Klachtenreglement Vitaalpunt versie Klachtenreglement Vitaalpunt december 2017 PR P0040 Klachtenreglement Vitaalpunt versie 2.0 05-12-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Begripsbepalingen... 3 3. Algemeen... 4 5. Doelstellingen van

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 2 2014 REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 25 september 2014 Gezien de aanwijzing

Nadere informatie

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Office Support SG Arnhem B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Arnhem, gedeponeerd ter Griffie van de arrondissementsrechtbank

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Payroll Resources B.V. handelend onder de naam WePayroll, gevestigd te Eindhoven, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

1 Begrippen. Algemene voorwaarden

1 Begrippen. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Met het invullen en ondertekenen van het formulier en zorgovereenkomst gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Robert Pieters (begeleider op maat) zoals deze hieronder zijn

Nadere informatie

- OVEREENKOMST - INZAKE GEHEIMHOUDING

- OVEREENKOMST - INZAKE GEHEIMHOUDING - OVEREENKOMST - INZAKE GEHEIMHOUDING DE ONDERGETEKENDEN: De heer/mevrouw.., geboren op.. 19, wonende aan de.. te.., hierna te noemen de Verstrekker, De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid..

Nadere informatie

de aan de website van Stipezo gekoppelde database opname van persoonsgegevens in de database

de aan de website van Stipezo gekoppelde database opname van persoonsgegevens in de database Algemeen Artikel 1 Definities en begrippen In het kader van dit reglement wordt verstaan onder: Stipezo: Database: Registratie: Geregistreerde: Geregistreerde gegevens: Website: Stipezo-lid: Categorie:

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. de cliënt een vertegenwoordiger van een cliënt nabestaande(n) van een overleden cliënt. b Klacht een klacht kan zijn:

KLACHTENREGELING. de cliënt een vertegenwoordiger van een cliënt nabestaande(n) van een overleden cliënt. b Klacht een klacht kan zijn: KLACHTENREGELING Artikel 1 Begripsbepalingen In deze Klachtenregeling wordt verstaan onder: a Klager de natuurlijke persoon die een klacht indient. Klager kan zijn: b Klacht een klacht kan zijn: c Klachtenfunctionaris

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017 De ondergetekenden: Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017 De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC NV VGZ Cares

Nadere informatie

b) Medisch management Het medisch management van de Stichting Levenseindekliniek.

b) Medisch management Het medisch management van de Stichting Levenseindekliniek. KLACHTENREGELING STICHTING LEVENSEINDEKLINIEK Bewerkt door Datum Omschrijving Steven Pleiter 23 oktober 2017 Versie 1 Revisiefrequentie Eerstvolgende Omschrijving Jaarlijks Oktober 2018 Introductie: Het

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ Artikel 1 Toepasselijkheid Deze inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de zorgovereenkomsten tussen zorgaanbieders en de zorgverzekeraars die bij het aangaan

Nadere informatie

Klachtenreglement Versie 2016

Klachtenreglement Versie 2016 Klachtenreglement Versie 2016 Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 3 Artikel 2 Omschrijving van een klacht 3 Artikel 3 Recht op indiening klacht 3 Artikel 4 Behoorlijke behandeling 3 Artikel

Nadere informatie

Privacy- en klachtenreglement

Privacy- en klachtenreglement Privacy- en klachtenreglement PRIVACY- en KLACHTENREGLEMENT Het klachten- en privacyreglement ligt ter inzage op de vestiging van MEO Werkt en is online terug te vinden op www.meowerkt.nl. Dit reglement

Nadere informatie

Klachtenregeling n.a.v. ingang WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg) per

Klachtenregeling n.a.v. ingang WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg) per GROEPSPRAKTIJK ASSEN-OOST Klachtenregeling Gezondheidscentrum Assen-Oost Klachtenregeling n.a.v. ingang WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg) per 1-1-2017 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze

Nadere informatie

Privacyreglement BedrijfsartsPlus BV

Privacyreglement BedrijfsartsPlus BV Inleiding In dit Privacyreglement van BedrijfsartsPlus BV wordt uitleg gegeven over de bescherming van privacygevoelige informatie. De verantwoordelijke in de zin van de privacywetgeving is de besloten

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

ARTIKEL 3 Totstandkoming van de behandelingsovereenkomst

ARTIKEL 3 Totstandkoming van de behandelingsovereenkomst Algemene voorwaarden ARTIKEL 1 Definities en begrippen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die voor zichzelf of voor een bepaalde derde een behandelingsovereenkomst sluit met

Nadere informatie

U kunt de ingevulde formulieren ook scannen en uploaden via het contactformulier via www.onvz.nl.

U kunt de ingevulde formulieren ook scannen en uploaden via het contactformulier via www.onvz.nl. pagina 1 INFORMATIE BIJ ZVW-PGB VERPLEGING EN VERZORGING Bijgaand vindt u de aanvraagformulieren (deel 1, 2 en 3) voor het aanvragen van het Zvw-pgb verpleging en verzorging. We vragen u het Reglement

Nadere informatie

Module 2 implantaten onderkaak

Module 2 implantaten onderkaak Module 2 implantaten onderkaak Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: naam zorgverlener of organisatie - AGB-code X - AGB-code X - Adres X - Postcode

Nadere informatie

Privacystatement Tandartspraktijk Mondiaal

Privacystatement Tandartspraktijk Mondiaal Privacystatement Tandartspraktijk Mondiaal Welke gegevens van u heeft de praktijk (nodig) Tandartspraktijk Mondiaal* vraagt u persoonsgegevens om u optimale zorg en behandeling te bieden en u zo goed mogelijk

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST 1 LICENTIEOVEREENKOMST De ondergetekenden: AntrAciet gevestigd aan de Franseweg 80 te Elst, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 24450322 en ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT HET AANGAAN VAN ZORG WOONZORGCENTRA

OVEREENKOMST TOT HET AANGAAN VAN ZORG WOONZORGCENTRA OVEREENKOMST TOT HET AANGAAN VAN ZORG WOONZORGCENTRA Stichting Zorggroep Oude en Nieuwe Land, statutair gevestigd te Emmeloord bij het aangaan van deze overeenkomst vertegenwoordigd door de zorgbemiddelaar

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) oefentherapie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg Vrijgevestigde praktijken en maatschappen (monodisciplinair) oefentherapie OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Eerstelijns Paramedische Zorg 2016 DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Deze overeenkomst heeft betrekking op paramedische zorg zoals deze

Nadere informatie

OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN

OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN DE ONDERGETEKENDEN: 1. Geclusterde Woonzorgvoorziening, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer, statutair gevestigd en kantoorhoudende

Nadere informatie

KLACHTENREGELING PROMEN

KLACHTENREGELING PROMEN KLACHTENREGELING PROMEN Klachtenregeling, van toepassing zijnde op klachten over de behandeling door Promen Holding B.V. van haar Cliënten. Artikel 1 Definities Tenzij het tegendeel uitdrukkelijk blijkt,

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT VAN KRAAMZORG PUCK & CO. Klachtenreglement. Kraamzorg Puck & Co. (KPC) De zorgleverende organisatie

KLACHTENREGLEMENT VAN KRAAMZORG PUCK & CO. Klachtenreglement. Kraamzorg Puck & Co. (KPC) De zorgleverende organisatie KLACHTENREGLEMENT VAN KRAAMZORG PUCK & CO. Klachtenreglement Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Definities Kraamzorg Puck & Co. (KPC) De zorgleverende organisatie Directie

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL II OVEREENKOMST HULPMIDDELENZORG 2015

ALGEMEEN DEEL II OVEREENKOMST HULPMIDDELENZORG 2015 ALGEMEEN DEEL II OVEREENKOMST HULPMIDDELENZORG 2015 Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a. aanvullende ziektekostenverzekering: een ziektekostenverzekering in aanvulling op de zorgverzekering en

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Op de dienstverlening van Drukwerkservice.nl is onderstaande verwerkersovereenkomst van toepassing. In deze verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: Verwerkingsverantwoordelijke

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: OutSight Media: te Hoorn, ingeschreven bij de kamer van koophandel in Hoorn onder nummer: 37128750 Online

Nadere informatie

b) Directeur De directeur van de Stichting Levenseindekliniek, of diens vervanger.

b) Directeur De directeur van de Stichting Levenseindekliniek, of diens vervanger. KLACHTENREGELING STICHTING LEVENSEINDEKLINIEK Bewerkt door Datum Omschrijving Steven Pleiter 16 oktober 2014 Versie 1 Revisiefrequentie Eerstvolgende Omschrijving Jaarlijks Augustus 2015 1) Definities

Nadere informatie

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen. VERSIE januari 2011 OVEREENKOMST INZAKE AANVRAAG ESF SUBSIDIES 2007-2013 AANVRAAGTIJDVAK FEBRUARI 2011 De Ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), gezeteld te Den Haag, aan

Nadere informatie