de duurzame revolutie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de duurzame revolutie"

Transcriptie

1

2 2 snelst groeiende plant Bamboe is de verzamelnaam voor een grassoort met hoge, houtige halmen en gelede bladeren. Hij geldt als de snelst groeiende plant, komt voor over de hele wereld en kent maar liefst 1400 soorten. Een van die soorten, Phyllostachys pubescens ook wel timber bamboo (houtbamboe) genaamd is bij uitstek geschikt voor onze hout -toepassingen. Wist u overigens dat men in Nederland en België binnenkort bamboe gaat telen op, door economische tegen wind onontwikkelde, braakliggende terreinen? Deze bamboe-energiegewassen worden gebruikt in biomassa ketels voor de energie voorzie ning van gebouwen in de buurt. Voor meer info zie zo n groot verschil? Bamboe groeit extreem snel in uitgestrekte bossen (de snelst groeiende soort groeit zelfs één meter per dag!). Terwijl traditionele houtsoorten 60 tot 120 jaar nodig hebben om na de kap te herstellen, kan de door ons gebruikte bamboe al na vier tot zes jaar worden geoogst en verwerkt. Bamboe, een grassoort, neemt ruim vier maal zoveel CO 2 op als hout en geeft 36 procent meer zuurstof af. Een goed beheerd bamboebos blijft altijd evenveel CO 2 opnemen. De dichte worstel structuur van bamboe houdt bovendien erosie tegen. Zo draagt het gebruik en de teelt van bamboe bij aan een gezond ecosysteem. En de panda? Regelmatig krijgen we de vraag of de winning van bamboe niet ten koste gaat van het leefgebied van de panda; die eet immers uitsluitend bamboe. Het antwoord daarop is helder: neen, want de panda leeft in beschermde, afgesloten gebieden in centraal China, terwijl ons bamboe uit de oostelijke provincies komt. Los daarvan brengt de panda de meeste tijd op de grond door. De jonge bamboe scheuten die hij eet zoekt hij zo dicht mogelijk bij de grond. Het door ons gebruikte type bamboe heeft de eerste vijf meter(!) geen zijscheuten. Het goede nieuws is overigens dat verschillende rapporten een groei laten zien van het aantal in het wild levende panda s.

3 Het mooiste hardhout is geen hout, maar Solid Bamboo het kan ook anders Vooruitgang leek tot voor kort slechts samen te kunnen gaan met aantasting, uitputting en vernietiging van onze natuur. Het ongebreideld uitputten van onze natuurlijke hulpbronnen laat nu al dagelijks zijn sporen na. Wij van Green Import vinden dat dat anders moet. Gelukkig vindt een steeds groter wordende groep burgers, politici en ondernemers dat ook. De consequenties van de almaar groeiende vraag naar hardhout zijn inmiddels wel bij iedereen bekend. En dan hebben we het nog niet over de teruglopende kwaliteit en de scherp stijgende prijzen als gevolg van de steeds schaarser wordende tropische houtsoorten. 3 Worden die bamboe-terrassen niet heel glad? Houten terrassen en steigers zijn berucht omdat ze, eenmaal nat, erg glad zouden worden. Dat ligt echter niet aan het materiaal. Hardhout, en ook solid bamboo, is van nature stroef. Gladheid ontstaat door begroeiing met een laagje mos of alg dat, eenmaal nat, erg glad kan zijn. Als een terras of steiger regelmatig wordt schoon gehouden, zal het ook niet glad worden. Wij bieden onze klanten desgewenst een periodieke reinigingsservice. Wanneer absolute zekerheid vereist is denk bijvoorbeeld aan de openbare ruimte biedt Solid Bamboo verschillende anti-slip profielen, die zelfs bij een niet gereinigd terras voor vaste grond onder de voet zorgen. De tijd van nog langer praten, overleggen of wachten op internationale politieke afspraken is echt voorbij. Nú is de tijd om te handelen, want het kan ook anders. Voor ons betekent dat heel concreet anders durven denken, anders durven doen en gebruik maken van innovatieve technieken. En levert dat dan een alternatief voor hardhout op? Jazeker! Bamboe is hét alternatief voor tropisch hardhout. Onze bamboeproducten zijn mooi en sterk en hebben dezelfde sfeervolle uitstraling als hardhout. Wij vinden zelfs een nog mooiere uitstraling En daarbij bieden onze bamboeproducten dezelfde gebruiksmogelijkheden van traditioneel hardhout. Niet alleen voor de tuin Wij bieden een breed pakket aan producten. Voor binnen en buiten, voor meubels en kozijnen, voor brugdekken en trappen, voor terrassen en schuttingen. De grondstof bamboe komt van een nagenoeg onuitputtelijk bron. Het groeit extreem snel en kan vrijwel onbeperkt worden geoogst. De winning en verdere productie van ons bamboe voldoen aan de strengste eisen. linkerpagina: dakterras uitgevoerd in gelamineerd bamboe GreenLine. deze pagina: terras van solid bamboo VisionLine.

4 4 a b van stam naar plank of balk Het bamboe hout verdelen we in twee soorten: het klassieke bamboe plaatmateriaal dat wordt gelamineerd en het relatief nieuwe solid bamboo, dat wordt geperst. Allereerst zagen en daarna schaven we uit de holle stam (afb. a) gelijke strips, van ongeveer vijf bij twintig millimeter met een lengte van ongeveer tweeënhalve meter (afb. b). Gelamineerd bamboe Aansluitend volgt het carbonising-proces een soort koken waardoor de bamboe onder andere van zijn suikers wordt ontdaan. De strips lijmen we dan liggend of staand tegen elkaar tot platen of balken (afb. c). Wat echt uniek is, is dat we dit gelamineerde bamboe vervolgens op een verantwoorde manier verduurzamen, iets dat steeds meer toegepast wordt bij bijvoorbeeld naaldhout en vurenhout. Solid bamboo Voor solid bamboo worden de strips nog verder uit elkaar gerafeld tot lange strengen. Die strengen gaan, na het carbonising-proces, in een mal om onder zeer hoge warmte en druk (tweeënhalf- tot drieduizend ton!) tot plaatmateriaal of balk te worden geperst. Hierdoor ontstaat een nieuw materiaal met een klassieke hout - structuur en met een warme en natuurlijke uitstraling. Dit solid bamboo is veel zwaarder en harder dan gelamineerd bamboe: ongeveer 1200 kg per kubieke meter in vergelijking met 750 kg/m 3 voor gelamineerd bamboe. Nu hebben we een, in alle opzichten duurzaam, materiaal dat ook geschikt is voor allerlei buitentoepassingen (afb. d). c ook in grote maten Solid Bamboo levert ook in grote maten. Balken en planken zijn uit één stuk in lengtes van 2,40 meter leverbaar. Daarnaast zijn er echter ook lengtes mogelijk tot 7,20 meter, waarbij delen zijn samengevoegd door middel van vingerlassen. Die zijn nog sterker dan het materiaal dat ze verbinden. grote foto: speelbank op een Amsterdams schoolplein, uitgevoerd in solid bamboo TopLine.

5 Solid Bamboo : een even exclusief als bewezen visitekaartje voor u geproduceerd Solid Bamboo produceert voor elke afnemer die het belang van duurzaamheid inziet en deze visie wil uitdragen. Tot onze klantenkring mogen we vooral hoveniers, tuinarchitecten en landschapsarchitecten rekenen. Maar buiten de tuinhouttoepassingen hebben we ook veel klanten uit de bouw- en interieurwereld en natuurlijk gemeenten en andere overheden. 5 d stadsmeubilair In nauw overleg met een ontwerpstudio hebben we in 2011 de duurzame bank ontwikkeld voor parken, winkelstraten of langs de waterkant. Mooi, degelijk en zeer duurzaam. Inmiddels is deze bank opgenomen in het assortiment van een Nederlandse straatmeubelfabrikant. Ook andere stads- en straatmeubilairfabrikanten in binnen- en het buitenland hebben gekozen voor banken met zittingen en leuningen van Solid Bamboo. Banken die bovendien bewezen hebben hardhandig stadsgebruik te weerstaan. Ook hierbij maakt bamboe het verschil. Bouw Duurzaam bouwen is geen hype maar realiteit. Duurzaam bouwen betekent dat gebruik gemaakt wordt van duurzame (hernieuwbare) materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers. Solid Bamboo levert nu binnen- en buitenkozijnen, gevelbekleding, wanden en plafonds. De toepassingen lenen zich voor nieuwbouw- en verbouwprojecten. Voor kantoren, bedrijven, woningen en sportaccommodaties. Bruggen Nederland waterland, bruggenland. Geen stad of dorp zonder grote en kleine bruggen. Bijzondere bruggen bepalen het beeld van een wijk, tegelijk worden terecht hoge eisen aan constructie en materiaal gesteld. Inmiddels zijn al diverse brugdekken vervaardigd van solid bamboo. Tuin De tuinsector is een van de grootste gebruikers van Solid Bamboo. Onze producten lenen zich uitstekend voor buitengebruik. Voor terrassen, schuttingen, steigers, plantenbakken en het aanbrengen van niveaus. Vloeren en wanden die van binnen naar buiten doorlopen; de tuin als verlengstuk van huis, kantoor of restaurant. Door de terrasdelen in de olie te zetten houdt het een chique nieuwe uitstraling. Binnen Bamboe leent zich uitstekend voor binnengebruik. Een prachtig tafelblad, een balie, wanden, plafonds of een planken vloer die een visuele eenheid vormt met het terras buiten. Er is veel mogelijk, zowel in de zakelijke als privé-omgeving. Bamboe is mooi en draagt bij aan een duurzame uitstraling van uw huis of bedrijf.

6 6 TopLine 10 lijm VisionLine jaar 1-2 E0 Solid Bamboo Garantie! Duurzaamheids NEN-EN 113 NEN-EN formaldehydeemissie FSC -gecertificeerd 10 jaar 1-2 E0 Solid Bamboo Garantie! Duurzaamheids NEN-EN 113 NEN-EN formaldehydeemissie garantie Bij de productie van solid bamboo Wij van Solid Bamboo zijn ons Zowel ons solid bamboo als ons wordt gebruik gemaakt van bewust van onze maatschappelijke gelamineerde buitenbamboe is formaldehydehars als lijm. verantwoordelijkheid. Wij bestand tegen alle weersomstan Formaldehyde komt in ons dagelijks onderschrijven daarom volledig de digheden. Gerenommeerde leven voor in honderden zoniet uitgangspunten van de Forest Nederlandse instituten testen onze duizenden producten. Toch is een Stewardship Council (FSC) en zijn ook producten voortdurend en geven te hoge concentratie slecht voor de vanaf de oprichting FSC-gecertificeerd. daar certificaten voor af. Daarom gezondheid. Vandaar dat er binnen Ons Chain of Custody-nummer is: geven we met een gerust hart Europa strenge richtlijnen gelden. SGS-COC Toch hebben nog standaard tien jaar garantie op al Sterker nog, de huidige E1-norm zal lang niet al onze producten het onze producten. binnen enkele jaren verder worden FSC-label. Ons streven is dat medio aangescherpt naar E0. Wij van 2013 meer dan 90 procent van ons Solid Bamboo zijn hierop al bamboe FSC-gecertificeerd is. helemaal voorbereid. De afgifte van Zie voor meer informatie onze site: ons solid bamboo is nog minder dan 50 procent van de toekomstige strengere E0-norm! grote foto: kunst-/speelobject Gemeente Leidschendam-Voorburg; twee schepen uitgevoerd in solid bamboo VisionLine.

7 Solid Bamboo een meer dan compleet pakket GreenLine Solid Bamboo Garantie! E0 formaldehydeemissie anti-graffiti coating Ideaal voor in de openbare ruimte! Door een unieke samenwerking met een van de meest innovatieve olie- en coatingfabrikanten kunnen wij onze bamboe planken, dekdelen en dergelijke vooraf behandelen. Deze speciale anti-graffiti coating zorgt dat wanneer er graffiti (door spuitbussen of stiften) op de delen is aangebracht deze op een supereenvoudige manier is te verwijderen. Zie hiervoor het filmpje op het grootste assortiment Solid Bamboo is gespecialiseerd in de import en distributie van louter bamboe en is daarom het aangewezen adres voor al uw wensen en vragen op het gebied van bamboe. Ons assortiment bestaat uit een zeer groot aantal verschillende soorten terrasdelen, uiteraard leverbaar in diverse soorten, diktes en maten. Dekdelen, rabatdelen, kozijnbalken, plaatmateriaal, enz. Neemt u voor verdere productinformatie en/of prijzen alstublieft contact met ons op. uit voorraad leverbaar Of het nu gaat om de aanleg van een terras of het vervangen van de zitting van een stadsbank, een snelle levering is essentieel. Wij herkennen die behoefte en hebben daarom de breedste collectie bamboeprodukten op voorraad bij onze dealers en in onze magazijnen in Hillegom. Daarnaast leveren we ook de noodzakelijke accessoires zoals speciale schroeven, houtproppen, olie, reiniger, clips, enz. duurzaamheids 1-2 Met het begrip duurzaamheids wordt in het Houtvademecum de resistentie van het kernhout van houtsoorten tegen ongunstige omstandigheden aangegeven. De duurzaamheid wordt gemeten door onbehandeld hout onder vastgelegde testomstandigheden in contact te brengen met vijf verschillende houtaantastende schimmels. Vervolgens wordt geregistreerd hoe lang het duurt tot het hout wordt aangetast. We onderscheiden vijf n: 1 wil zeggen dat het kernhout na 25 jaar nog niet is aangetast. Voor 2 tot en met 5 geldt respectievelijk: jaar, jaar, 5- en minder dan 5 jaar. Ons solid bamboo valt in duurzaamheids 1-2. Solid Bamboo en het milieu Bij Solid Bamboo vinden we het tijd om te handelen in plaats van te praten over het milieu. Dat wil niet zeggen dat we de vooruitgang willen tegenhouden, sterker nog we geloven in de menselijke kracht tot verandering; van vooruitgang in balans met het milieu. Bij ons handelen streven we voortdurend naar vermindering van energiegebruik en chemische toevoegingen. Maar ook de menselijke of sociale kant van ons handelen ook die van onze Aziatische partners heeft steeds onze aandacht. Voorbeeld: bij de productie van ons bamboe plaatmateriaal en balken is veel energie nodig. Al onze partners die dit voor ons produceren genereren hun eigen energie door het restafval van de bamboestammen als biomassa te gebruiken in hun eigen verbrandingsovens. Voor meer voorbeelden o.a. het transport van zeecontainers zie 7

8 Satellietbaan 6a 2181 MH Hillegom t f e info@solidbamboo.nl Solid Bamboo Garantie! 1-2 Duurzaamheids NEN-EN 113 NEN-EN E0 formaldehydeemissie Solid Bamboo is een merk van Green Import b.v. gedrukt op fsc gecertificeerd papier.

Uniek parket voor het bijzondere buitenleven

Uniek parket voor het bijzondere buitenleven Uniek parket voor het bijzondere buitenleven 1 Inhoudsopgave Systemen PLUS 7 Magnet 8 Classic 9 Materialen Hout 11 Bamboe 12 Composiet 13 2 Op het (buiten)leven Een ijskoud glaasje rosé op een warme zomeravond

Nadere informatie

revolutionair in hout Dé duurzame houtsoort voor nieuwbouw en renovatie

revolutionair in hout Dé duurzame houtsoort voor nieuwbouw en renovatie revolutionair in hout Dé duurzame houtsoort voor nieuwbouw en renovatie Hoge isolatie waarde λ D 0,095 W/(m 2.K) - λ 90/90 0,092 W/(m 2.K) Onderhoudsvriendelijk, 15 jaar onderhoudsvrij 2 Duurzaamheidklasse

Nadere informatie

Moso Bamboo Information

Moso Bamboo Information bamb.inf Moso Bamboo Information moso.inf Moso Bamboo Information Inhoudsopgave Company Info 5 Bamboe, meer dan een alternatief voor hardhout 6 Misverstanden over parket 7 De basisbewerking van een bamboestam

Nadere informatie

zo kiest u het juiste tuinhout

zo kiest u het juiste tuinhout tuin zo kiest u het juiste tuinhout Overzicht assortiment Toepassingsmogelijkheden Tuinhout Het assortiment tuinhout dat GAMMA in het assortiment voert, bestaat uit verschillende soorten hout. Elke houtsoort

Nadere informatie

zo kiest u het juiste tuinhout

zo kiest u het juiste tuinhout tuin zo kiest u het juiste tuinhout Overzicht assortiment Toepassingsmogelijkheden Hardhout Hardhout hoeft niet behandeld te worden en is onderhoudsarm. Hardhout zal echter wel in de loop van de tijd vergrijzen.

Nadere informatie

buitenparket Bamboe, de juiste keuze voor uw terras

buitenparket Bamboe, de juiste keuze voor uw terras buitenparket Bamboe, de juiste keuze voor uw terras 1 inleiding INHOUD B-Wood Outdoor omvat een collectie buitenparket met als hoofdbestanddeel bamboe. pag 4 pag 6 pag 8 pag 10 pag 12 Moderno Buitenparket

Nadere informatie

gras Weet hoe hout werkt

gras Weet hoe hout werkt gras Weet hoe hout werkt Plafond- & Gevelbekleding Introductie Gras weet hoe hout werkt Onze kennis van de vele soorten gevel- en plafondbekleding, de bewerking en de verwerking ervan is groot. U krijgt

Nadere informatie

Wij zijn een betrouwbare houtleverancier werkend vanuit een klantgerichte benadering. Door het snel en op maat kunnen leveren van een breed en groot

Wij zijn een betrouwbare houtleverancier werkend vanuit een klantgerichte benadering. Door het snel en op maat kunnen leveren van een breed en groot Onthout ons! Wij zijn een betrouwbare houtleverancier werkend vanuit een klantgerichte benadering. Door het snel en op maat kunnen leveren van een breed en groot assortiment hout, wordt de klant ontzorgd

Nadere informatie

hard als steen mooi als hout

hard als steen mooi als hout MOSO bamboo solida 100% bamboe 2 3 hard als steen mooi als hout 4 5 bamboo solida MOSO Bamboo Solida is bijzonder dankzij de enorme hardheid. Daarnaast bestaat Bamboo Solida voor 100% uit bamboevezels

Nadere informatie

In dit boekje komt u alles te weten over

In dit boekje komt u alles te weten over hout 100 0/ 0 duurzaam In dit boekje komt u alles te weten over 4 Voordelen van hout Duurzaam bosbeheer Redenen om duurzaam geproduceerd hout te kopen Het kopen en verkopen van miljard hectare van de

Nadere informatie

BETONNEN PARKBANKEN. parkbanken, die u overzichtelijk terugvindt in dit productblad.

BETONNEN PARKBANKEN. parkbanken, die u overzichtelijk terugvindt in dit productblad. Betonnen Parkbanken VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD BETONNEN PARKBANKEN Deze tijdloze FalcoPark banken gaan niet zonder reden al zolang mee. Het is een beproefde serie die nog steeds populair is bij veel

Nadere informatie

Hardhouten plantenbakken

Hardhouten plantenbakken Compleet aanbod van hardhouten plantenbakken voor binnen en buiten Eigen design, handmatige fabricage en verkoop Kwaliteit, dienstverlening en een persoonlijke benadering staan centraal Ondersteunt het

Nadere informatie

Mogelijke bijdrage MOSO aan hogere BREEAM-NL certificering

Mogelijke bijdrage MOSO aan hogere BREEAM-NL certificering Datum: Mei 2013 Onderwerp: Mogelijke bijdrage MOSO aan hogere BREEAM-NL certificering De toepassing van verschillende MOSO bamboe producten kan een bijdrage leveren aan een hogere BREEAM NL classificering

Nadere informatie

ModiWood NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I

ModiWood NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I ModiWood Gemodificeerd hout Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II/I Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk Vormvast 10 jaar garantie

Nadere informatie

Uw partner voor de grond-, weg-, en waterbouw sinds 1983

Uw partner voor de grond-, weg-, en waterbouw sinds 1983 GWW-hout Innovatief van Foreco Uw partner voor de grond-, weg-, en waterbouw sinds 1983 60.000 m 2 voorraad Vakmanschap Betrouwbaarheid Concurrerend prijsniveau Oplossingsgericht meedenken Totaalleverancier

Nadere informatie

VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: WaxedWood:

VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: WaxedWood: TUINHOUT 2013 VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: Verduurzaamd hout is geïmpregneerd: het is behandeld met bestrijdingsmiddelen zodat het minder snel gaat rotten. Verduurzaamd hout is vaak herkenbaar aan

Nadere informatie

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 1 Onze houtsoorten INHOUD FRAKÉ PAG. 4 Duurzaam hout met unieke eigenschappen 2 Natuurlijke vergrijzing 3 Echtheidsgarantie 3 VUREN PAG. 6 HOUTSOORTEN Platowood

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bamboo Acoustics teksten website Opmerkingen vooraf van Nico Hallo Dick, Jandik, Michel, Hieronder teksten voor de website op basis van brochure De teksten zijn korter, compacter, met minder franje dan

Nadere informatie

Marnar Bruk Royal. geïmpregneerde gevelproducten SCANDINAVISCH GRENEN. Timber is our passion

Marnar Bruk Royal. geïmpregneerde gevelproducten SCANDINAVISCH GRENEN. Timber is our passion Marnar Bruk Royal geïmpregneerde gevelproducten SCANDINAVISCH GRENEN Timber is our passion KIES KLEUR Waarom Marnar Bruk Royal? Gras Wood Wide handelt al sinds 1868 in Grenenhout. Deze hoogwaardige naaldhout

Nadere informatie

100% groene energie. uit eigen land

100% groene energie. uit eigen land 100% groene energie uit eigen land Sepa green wil Nederland op een verantwoorde en transparante wijze van energie voorzien. Dit doen wij door gebruik te maken van duurzame energieopwekking van Nederlandse

Nadere informatie

Natuurlijk Fairwooth

Natuurlijk Fairwooth Natuurlijk Fairwooth Natuurlijke uitstraling Thermische houtbehandeling geeft Fairwooth een warm bruine kleur, met de uitstraling van hardhout. Zonlicht zal het hout op dezelfde manier vergrijzen als hardhout.

Nadere informatie

GREENPLANK DE NIEUWE GENERATIE HOOGWAARDIGE COMPOSIET VLONDERDELEN

GREENPLANK DE NIEUWE GENERATIE HOOGWAARDIGE COMPOSIET VLONDERDELEN GREENPLANK DE NIEUWE GENERATIE HOOGWAARDIGE COMPOSIET VLONDERDELEN topkwaliteit onderhoudsarm duurzaam De gebruiksvriendelijke vlonderplanken van GreenPlank zijn vervaardigd uit een homogeen mengsel van

Nadere informatie

Echt #vanhout is toch het mooist

Echt #vanhout is toch het mooist Echt #vanhout is toch het mooist HOUT0006-Brochure A5.indd 1 Dit is een uitnodiging om uw ogen te openen. Kijk om u heen. Zoek het hout in uw omgeving. Heel goed mogelijk dat uw tafel of bureau van hout

Nadere informatie

GREENLINE VOOR HET OMRANDEN VAN GROEN

GREENLINE VOOR HET OMRANDEN VAN GROEN GREENLINE VOOR HET OMRANDEN VAN GROEN De openbare ruimte groener met Greenline. De serie Greenline is een nieuwe reeks ranke betonranden die dienst kunnen doen als bloembakband, parkband of zitrand. Vanwege

Nadere informatie

Ontdek de mogelijkheden van een karakteristieke en stijlvolle vloer

Ontdek de mogelijkheden van een karakteristieke en stijlvolle vloer Ontdek de mogelijkheden van een karakteristieke en stijlvolle vloer Kwalitatief hoogwaardige houtcomposiet vloerdelen. Uitermate duurzaam, veilig én kleurbehoudend. Een vloer met een natuurlijke houtlook,

Nadere informatie

Cape Cod J A A R I E G A R A N T. Weet hoe hout werkt. ship. op van pro. s Steward. Forest St. rel. u het. en we. C. t de aa anko.

Cape Cod J A A R I E G A R A N T. Weet hoe hout werkt. ship. op van pro. s Steward. Forest St. rel. u het. en we. C. t de aa anko. Weet hoe hout werkt 15 JAAR 1 5 GARANTIE J A A R I E G A R A N T Cape Cod SGS-CO -COC-0 C-0677 FSC t m Counc il A. Me rademark ark 1996 Forest St s Steward ship C. t de aa anko op van pro ducten met het

Nadere informatie

glaslatten aluminium profi elen

glaslatten aluminium profi elen AVABEL NEDERLAND BV 3.1 glaslatten aluminium profi elen AVABEL NEDERLAND BV 3.2 AVABEL NEDERLAND BV 3.3 ZIJ- EN BOVENLATTEN Houtsoort Meranti, 1e keuze, klasse A (KVT 95) Kwaliteit Kernhout, 98% spintvrij

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

Bamboe plaatmateriaal

Bamboe plaatmateriaal Bamboe plaatmateriaal Bamboe in opmars BAMBOE ALS ALTERNATIEF Één van de grootste huidige problemen is de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen zoals bijvoorbeeld hardhout van met name

Nadere informatie

VAN DE BOVENSTE PLANK...

VAN DE BOVENSTE PLANK... HOUTEN STELLINGEN VAN DE BOVENSTE PLANK... METALEN STELLINGEN BREEDVAK STELLINGEN Kantoor- en bedrijfsinrichting...tot DE ONDERSTE PLANK Gemaakt uit natuurlijk FSC gecertificeerd Scandinavisch vurenhout

Nadere informatie

Bijl Bruggen. specialist in dragende composietconstructies

Bijl Bruggen. specialist in dragende composietconstructies Bijl Bruggen specialist in dragende composietconstructies BIJL BRUG VOLLEDIG COMPOSIET BIJL kwaliteit Het Dintelmondse Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen én complete bruggen.

Nadere informatie

BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES

BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES BIJL BRUG VOLLEDIG COMPOSIET Het Dintelmondse Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen én complete bruggen. De draagconstructie

Nadere informatie

ModiWood. Algemene informatie NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling

ModiWood. Algemene informatie NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling ModiWood Gemodificeerd hout Algemene informatie Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II/I Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk

Nadere informatie

Terras VOORRAADGAMMA 2018 Kebony Clear

Terras VOORRAADGAMMA 2018 Kebony Clear Kebony Clear Terras VOORRAADGAMMA 2018 Een terras in hout mooi, duurzaam en ecologisch., nieuw geplaatst. Onze tuin vormt een steeds belangrijker aspect van onze wooncultuur en steeds meer mensen kiezen

Nadere informatie

LINK BANKENLIJN ComBINEEr EN CrEëEr uw EIgEN BANK Struyk Verwo Infra. Straatbepalend.

LINK BANKENLIJN ComBINEEr EN CrEëEr uw EIgEN BANK Struyk Verwo Infra. Straatbepalend. LINK BANKENLIJN Combineer en creëer uw eigen bank Houten zitting Afronding voorzijde LINK Bankenlijn Voor iedere locatie een passende opstelling Ieder landschap of stedelijke omgeving heeft zijn eigen

Nadere informatie

gras Weet hoe hout werkt

gras Weet hoe hout werkt gras Weet hoe hout werkt Gras weet hoe hout werkt Onze kennis van de vele houtsoorten, de bewerking en de verwerking ervan is groot. U krijgt dan ook altijd deskundige voorlichting en een praktisch advies.

Nadere informatie

Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY

Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY DOING GOOD IS EASY Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY Doe het goed. Doe het duurzaam. Wij streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren. Wij geloven in een productieketen die rond is. In de zogenaamde

Nadere informatie

THE QUIET CONFIDENCE OF LUXURIOUS LIVING. solidfloor.com/pietboon

THE QUIET CONFIDENCE OF LUXURIOUS LIVING. solidfloor.com/pietboon THE QUIET CONFIDENCE OF LUXURIOUS LIVING 2 solidfloor.com/pietboon Solidfloor ontwerpt en vervaardigt hoogwaardige houten vloeren. Vloeren die zorgen voor een warme, intieme sfeer in elke leefruimte in

Nadere informatie

Flame Delay brandvertrager en veiligheidsverhoger

Flame Delay brandvertrager en veiligheidsverhoger Flame Delay brandvertrager en veiligheidsverhoger Leegwater keert de keerzijde van hout Hout is een natuurlijk en gemakkelijk te verwerken materiaal dat door z n warme karakter en vele toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

FSC drukwerk. Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U.

FSC drukwerk. Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC DRUKWERK WAT KUNT U ER ALLEMAAL MEE? Drukkerij Wihabo is volledig FSC-gecertificeerd. Dat past binnen onze filosofie

Nadere informatie

WIJ REGELEN HET VOOR U.

WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC Drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? Drukkerij Wihabo is volledig FSC-gecertificeerd. Dat past binnen onze filosofie

Nadere informatie

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre FRIESCHE KUNSTSTOF BOUW Meer dan 25 jaar bouwervaring Wij zijn een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de bouw waarbij we de traditionele bouw methodiek toepassen met moderne productie technieken.

Nadere informatie

AANLEG EN ONDERHOUD ERFAFSCHEIDING PERGOLA VLONDER + STEIGER OVERKAPPING

AANLEG EN ONDERHOUD ERFAFSCHEIDING PERGOLA VLONDER + STEIGER OVERKAPPING AANLEG EN ONDERHOUD ERFAFSCHEIDING PERGOLA VLONDER + STEIGER OVERKAPPING Aanleg algemeen Tekening uitvoering = constructietekening Bij iedere constructie zou een tekening aanwezig moeten zijn Je voorkomt

Nadere informatie

ASCO-Timber KK: Ecologisch Duurzaam hout op basis van kokoshout, voor bouw en industrie. ASCO-Timer is a registered trademark of:

ASCO-Timber KK: Ecologisch Duurzaam hout op basis van kokoshout, voor bouw en industrie. ASCO-Timer is a registered trademark of: ASCO-Timber KK: Ecologisch Duurzaam hout op basis van kokoshout, voor bouw en industrie. ASCO-Timer is a registered trademark of: Asian Cottages B.V. Idzardaweg 59 8476 EP Ter Idzard The Netherlands website:www.asco-timber.com

Nadere informatie

voor een woning-leven-lang Bovinci Naaldhouten Gevelelementen

voor een woning-leven-lang Bovinci Naaldhouten Gevelelementen voor een woning-leven-lang Bovinci Naaldhouten Gevelelementen Waarom de naam Bovinci? De naam Bovinci is gekozen met een knipoog naar Da Vinci vanwege zijn bijzondere talent voor architectuur en schilderkunst.

Nadere informatie

HANDIG KWALITEIT TUINHOUT

HANDIG KWALITEIT TUINHOUT TUINHOUT HANDIG KWALITEIT TUINHOUT DE BESTE OPLOSSING BINNEN HANDBEREIK 2 Disclaimer: De informatie in dit boekje is met de grootst mogelijke zorg samen gesteld, om de keuze voor het juiste product te

Nadere informatie

Tuinplank geschaafd. Vierkantpaal. Vierkantpaal dik. Tuinplank geschaafd met ronde kanten. Potdeksel Zweeds rabat. Scandinavisch Rabat

Tuinplank geschaafd. Vierkantpaal. Vierkantpaal dik. Tuinplank geschaafd met ronde kanten. Potdeksel Zweeds rabat. Scandinavisch Rabat Tuintimmerhout Tuinplank geschaafd D 20 x B 200 mm L 400 cm 1501008 11,- D 28 x 145 mm Vuren 3,35 p/m. L 360 cm 1501009 12,60 L 390 cm 1501010 13,60 L 420 cm 1501011 14,60 L 450 cm 1501012 15,70 L 540

Nadere informatie

Kijk op bouwen. Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel

Kijk op bouwen. Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel Samenvatting Van der Geest Oud Ade is een betrouwbaar en ervaren bouwbedrijf dat u volledig terzijde staat

Nadere informatie

U kan dit document gratis downloaden via deze link www.govaplay.com

U kan dit document gratis downloaden via deze link www.govaplay.com U kan dit document gratis downloaden via deze link www.govaplay.com Mijn naam is professor GOVA en ik ga jullie wat leren over recyclage van kunststof bij het bedrijf Govaerts-Recycling nv uit Alken in

Nadere informatie

Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I. Milieuvriendelijk verduurzaamd

Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I. Milieuvriendelijk verduurzaamd Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II/I Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk Vormvast 10 jaar garantie PEFC gecertificeerd hout

Nadere informatie

VLAGGENINDUSTRIE GRONINGEN B.V.

VLAGGENINDUSTRIE GRONINGEN B.V. VLAGGENINDUSTRIE GRONINGEN B.V. 2015 Vlaggenindustrie Groningen bv staat voor: innovatief, vooruitstrevend, kwalitatief hoog niveau, concurrerende prijzen en snelle levertijden. Bovendien werken we met

Nadere informatie

Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall. Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels

Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall. Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels Onderhouds vriendelijke houttoepassing Schuurwoningen Nederhorst den

Nadere informatie

FSC-gecertificeerde producten van SCA

FSC-gecertificeerde producten van SCA FSC-gecertificeerde producten van SCA Wat is FSC? Forest Stewardship Council (FSC) is een onafhankelijke internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC weegt de verschillende belangen

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Parketlak Projectlak voor harde houtsoorten en intensieve belasting TRAE LYX PARKETLAK is een waterverdunbare

Nadere informatie

tegels en tegeldragers

tegels en tegeldragers Decoratieve oplossingen hout vloer keramische zandsteen buiten tegels en tegeldragers tegels en tegeldragers introductie afneembaar slipvast duurzaam INNOVATIEVE KERAMISCHE EN HOUTEN TEGELS SOPRADALLE

Nadere informatie

Waarom kiest u voor PEFC? Redenen die hout snijden.

Waarom kiest u voor PEFC? Redenen die hout snijden. Waarom kiest u voor PEFC? Redenen die hout snijden. Hout kom je overal tegen... 2 Nog wel ja. De vloer. Een pak kopieerpapier. Een verhuisdoos. Een deur. Een tuinstoel. Openhaardhout. Overal komen we hout

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

snel geschikt voor vloerverwarming oneindig veel mogelijkheden

snel geschikt voor vloerverwarming oneindig veel mogelijkheden de snelle en ideale parketvloeroplossing ook voor gebruik op vloerverwarming. inhoud 04 comfort behaaglijke warmte, esthetishe vrijheid snel geschikt voor vloerverwarming oneindig veel mogelijkheden Bamboe

Nadere informatie

Echt #vanhout is toch het mooist

Echt #vanhout is toch het mooist Echt #vanhout is toch het mooist Hout is om te koesteren Dit is een uitnodiging om uw ogen te openen. Kijk om u heen. Zoek het hout in uw omgeving. Heel goed mogelijk dat uw tafel of bureau van hout is.

Nadere informatie

CLT Cross Laminated Timber

CLT Cross Laminated Timber CLT Cross Laminated Timber Cross laminated timber CLT is een houtbouwproduct wat opgebouwd wordt uit kruislings verlijmde éénlaagsplaten. Deze platen hebben een maximale grootte van 2,95 x 16 meter. De

Nadere informatie

In elke kleur mogelijk. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II

In elke kleur mogelijk. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II In elke kleur mogelijk Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk 10 jaar garantie PEFC gecertificeerd

Nadere informatie

Parket / Parquet. High Quality Flooring

Parket / Parquet. High Quality Flooring Parket / Parquet High Quality Flooring Parket / Parquet K waliteit Warmte Gezelligheid S feer D uurzaamheid 2 V loeren met karakter E en echt houten vloer van Intra Parket vervolmaakt elk interieur en

Nadere informatie

WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER?

WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER? WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER? PEFC. HET KEURMERK VOOR DUURZAAM BOSBEHEER PRODUCTEN UIT HET BOS KOM JE OVERAL TEGEN PEFC, het keurmerk voor duurzaam bosbeheer, heeft als doel om duurzaam bosbeheer wereldwijd

Nadere informatie

Een geniaal alternatief voor tropisch hardhout

Een geniaal alternatief voor tropisch hardhout Een geniaal alternatief voor tropisch hardhout Grondstof naaldhout Gemodificeerd met biopolymeren Door en door homogeen Duurzaam en stabiel Blijvend mooi Uitstekend te bewerken NobelWood, een geniaal alternatief

Nadere informatie

Houten Jaloezieën. Natuurlijke warme sfeer in uw huis

Houten Jaloezieën. Natuurlijke warme sfeer in uw huis Houten Jaloezieën Natuurlijke warme sfeer in uw huis 1941-50 mm Luxaflex Houten Jaloezieën Luxaflex is al jaren aangesloten bij de Forest Stewardship Council (FSC ) voor gecertificeerde producten als Houten

Nadere informatie

Flowerpots. Duurzame en vandalismebestendige planten- en boombakken van polymeerbeton

Flowerpots. Duurzame en vandalismebestendige planten- en boombakken van polymeerbeton Flowerpots Duurzame en vandalismebestendige planten- en boombakken van polymeerbeton 2 3 Meerwaarde voor de natuur Beconcrete & polymeerbeton 4 Eigenschappen, voordelen en kleurmogelijkheden Polymeerbeton

Nadere informatie

VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND

VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND HET GEZICHT VAN... PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER ParketGroep Nederland bestaat uit een groep ondernemers uit de vloerenbranche, met in totaal ruim 25

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding:

NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding: NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding: NovaWood of thermisch essen is hét beste alternatief voor kostbare exotische houtsoorten. Voordelen van thermisch essen gevelbekleding: Essenhout wordt bij een thermobehandeling

Nadere informatie

BLOC FALCO FALCOBLOC SERIE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd

BLOC FALCO FALCOBLOC SERIE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd FALCO BLOC FALCOBLOC SERIE De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd solide serie straatmeubilair die opvalt door haar vormgeving. De combinatie FSC gecertificeerd hardhout en thermisch verzinkt staal

Nadere informatie

WOOD PRODUCTS. Balken, bekantrecht, planken en meer. by Carpentier Hardwood Solutions

WOOD PRODUCTS. Balken, bekantrecht, planken en meer. by Carpentier Hardwood Solutions WOOD PRODUCTS Balken, bekantrecht, planken en meer by Carpentier Hardwood Solutions Gespecialiseerd in eiken, thermisch behandeld hout en Europees loofhout SMART WOOD FOR NICE PLACES Carpentier wordt al

Nadere informatie

Fornature vindt van wel!

Fornature vindt van wel! Fornature vindt van wel! Fornature filosofie Over Fornature Als we met onze huidige manier van produceren en afwaarderen doorgaan, zal de voorraad ruwe materialen in de toekomst uitgeput raken. Deze schaarste

Nadere informatie

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Productinformatie Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Plaatmateriaal is een veelzijdig materiaal dat zowel voor decoratieve als constructieve doeleinden geschikt is. GAMMA heeft voor iedere toepassing

Nadere informatie

Kopse speling (mm) die tussen de planken dient aangehouden te worden w w w. e c o - p r o f i l. c o m

Kopse speling (mm) die tussen de planken dient aangehouden te worden w w w. e c o - p r o f i l. c o m TERRASDEKKING www.eco-profil.com Eco-Profil is producent van terrasdekking in massief houtcomposiet. Het ecologisch aspect vormt de basis waarin we streven naar duurzame producten om u het leven zo aangenaam

Nadere informatie

REVOLUTIONAIR VLOER SYSTEEM

REVOLUTIONAIR VLOER SYSTEEM REVOLUTIONAIR VLOER SYSTEEM Onbeperkt combineren van bamboecomposiet tegels met kunstgras, aluminium en diverse natuursteen soorten Snelle realisatie door gepatenteerd KLIKTEGEL systeem state of the art

Nadere informatie

TeL. 0180-317 590 SIZO IN AND OUTDOOR SIGNING I 0180-317 590

TeL. 0180-317 590 SIZO IN AND OUTDOOR SIGNING I 0180-317 590 SIZO IN AND OUTDOOR SIGNING ADRES Albert van t Hartweg 17 2913 LE Nieuwerkerk a/d IJssel TeL. 0180-317 590 Site sizo.nl e-mail info@sizo.nl SIZO IN AND OUTDOOR SIGNING I 0180-317 590 INLEIDING Een groot

Nadere informatie

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer Natuurlijk en duurzaam verpakken Consumenten vinden dat bedrijven een belangrijke rol spelen als het gaat om maatschappelijke

Nadere informatie

Thema 1 De wereld om je heen

Thema 1 De wereld om je heen Naut samenvatting groep 7 Mijn Malmberg Thema 1 De wereld om je heen Samenvatting De wereld van hout Veel dingen om je heen zijn gemaakt van hout. Hout is een natuurlijk materiaal, het komt van bomen.

Nadere informatie

leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur

leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur Luisteren en ingaan op de vraag van de klant LEI IMPORT Lei Import levert al meer dan 25 jaar leisteen voor alle denkbare toepassingen.

Nadere informatie

Parquet hardwood floors

Parquet hardwood floors HARDWOOD Premium Collection Parquet hardwood floors Nature walks with you Hardhouten parketvloeren Puur natuur De natuur levert ons in haar weelderige, exotische wouden één van de meest waardevolle design-materialen

Nadere informatie

01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14. Parket / Parquet. High Quality Flooring CMY

01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14. Parket / Parquet. High Quality Flooring CMY 01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14 Parket / Parquet High Quality Flooring 02. Intra ompulatie.pdf 1 23-04-13 14:27 Parket / Parquet waliteit Warmte Gezelligheid S feer D uurzaamheid 2 03. Intra Voorwoord.pdf

Nadere informatie

BLOC FA LCO FALCOBLOC SERIE. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd. solide serie straatmeubilair die opvalt door haar

BLOC FA LCO FALCOBLOC SERIE. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd. solide serie straatmeubilair die opvalt door haar FA LCO BLOC FALCOBLOC SERIE De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd solide serie straatmeubilair die opvalt door haar vormgeving. De combinatie FSC gecertificeerd hardhout en thermisch verzinkt staal

Nadere informatie

Glijbanen. Glijbanen. De glijbaan is niet weg te denken uit de speeltuin of het speelveldje om de hoek.

Glijbanen. Glijbanen. De glijbaan is niet weg te denken uit de speeltuin of het speelveldje om de hoek. VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD De glijbaan is niet weg te denken uit de speeltuin of het speelveldje om de hoek. Voordeel van de glijbaan is dat jonge en oudere kinderen er op kunnen glijden. Falco biedt

Nadere informatie

Bewust met hout. Overstappen naar verantwoord hout

Bewust met hout. Overstappen naar verantwoord hout Bewust met hout Overstappen naar verantwoord hout Hout is een belangrijk bouwmateriaal. Bovendien komt het uit een onuitputtelijke bron: onze bossen. Maar als we op lange termijn verzekerd willen blijven

Nadere informatie

BUITENPLANKEN. ipodeck

BUITENPLANKEN. ipodeck BUITENPLANKEN ipodeck WAAROM IPODECK? Amorim Wood Supplies introduceert een innovatief systeem voor het gebruik van hout in verschillende natuurlijke omgevingen zoals tuinen, zwembaden, voetgangersbruggen

Nadere informatie

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER Wie aan duurzaamheid denkt, denkt misschien niet direct aan papieren handdoekjes en toiletpapier. In breder perspecfief

Nadere informatie

Aalst VIDEO:

Aalst VIDEO: Aalst VIDEO: http://www.sablo.eu/project/aalst Uitvoeringsdossier Technische beschrijving van de materialen De gebruikte materialen Hout staat beschreven op de 2 volgende paginas. Onze touwen

Nadere informatie

Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit.

Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit. Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit. voor een houten gevel op kleur GECERTIFICEERDE KWALITEIT voor een houten gevel op kleur 15 JAAR GARANTIE Een pand of woning krijgt het

Nadere informatie

KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN.

KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN. KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN. HOUT KOM JE OVERAL TEGEN... NOG WEL JA. De vloer. Een pak kopieerpapier. Een verhuisdoos. Een deur. Een tuinstoel. Openhaardhout. Overal komen we hout tegen. Hout

Nadere informatie

BOOG! Stijlvol, Sterk en op Maat!

BOOG! Stijlvol, Sterk en op Maat! BOOG! Stijlvol, Sterk en op Maat! BOOG Wilt u uw auto beschermen tegen weers- en andere invloeden? Beschut en in privacy genieten van uw terras? Of droog staan als u thuiskomt? Dan bent u bij Boog aan

Nadere informatie

HET BESTE IN HARDHOUT. Wij begrijpen de noden van kwaliteitskopers, wereldwijd

HET BESTE IN HARDHOUT. Wij begrijpen de noden van kwaliteitskopers, wereldwijd HET BESTE IN HARDHOUT Wij begrijpen de noden van kwaliteitskopers, wereldwijd Ervaren aankopers vragen nooit om het goedkoopste, maar om het minst dure. AFKOMSTIG UIT DE BESTE BOSSEN Het vinden van buitengewoon

Nadere informatie

Specialist in bamboe toepassingen Bamboe platen, planken, latten en balken op voorraad Productie in Nederland van traptreden, werkbladen, kozijnen,

Specialist in bamboe toepassingen Bamboe platen, planken, latten en balken op voorraad Productie in Nederland van traptreden, werkbladen, kozijnen, Specialist in bamboe toepassingen Bamboe platen, planken, latten en balken op voorraad Productie in Nederland van traptreden, werkbladen, kozijnen, plafond- en wandsystemen Industriële bamboe producten

Nadere informatie

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Outdoor Comfort & More Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Buitengewoon: Trebbiano Met gepaste trots presenteren wij u onze Trebbiano terrasoverkapping. De Trebbiano een krachtige mix van

Nadere informatie

www.houtcompagnie.nl

www.houtcompagnie.nl www.houtcompagnie.nl Houtinkoop voor bijzondere afmetingen: Wie en wat zijn wij: Nick Faber, ik ben Directeur/eigenaar van Houtcompagnie Almenum BV in Harlingen. Wij zijn een houthandel/zagerij. Ik ben

Nadere informatie

Eersel. Speelterreinen Knegsel

Eersel. Speelterreinen Knegsel Eersel Speelterreinen Knegsel Bij de POELENLOOP hebben we geprobeerd het buurtgevoel een duw in de rug te geven. Door een spelaanleiding te creeëren voor de kinderen en een zitplaats te voorzien, zorgen

Nadere informatie

METAGLAS. transparante oplossingen in glas en metaal. meer informatie. bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl. metaglas bv Postbus 270

METAGLAS. transparante oplossingen in glas en metaal. meer informatie. bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl. metaglas bv Postbus 270 meer informatie bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl metaglas bv Postbus 270 4000 AG Tiel T (0344) 750 400 info@metaglas.nl www.metaglas.nl twitter.com/metaglas www.linkedin.com/company/metaglas-b.v.

Nadere informatie

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & NORTH RIVER ÉCHT DUURZAAM PRODUCEREN 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

Bijl Composiet planken. Voor nieuwbouw en renovatie

Bijl Composiet planken. Voor nieuwbouw en renovatie Bijl Composiet planken Voor nieuwbouw en renovatie Bijl Composiet planken Voor nieuwbouw en renovatie BIJL Profi elen produceert sinds 1995 glasvezel versterkte polyester profi elen. Naast vele klantspecifi

Nadere informatie

Prefab maatwerk: Duurzaam, flexibel en zorgeloos. Foreco Houtconstructies Duurzame projecten met hout

Prefab maatwerk: Duurzaam, flexibel en zorgeloos. Foreco Houtconstructies Duurzame projecten met hout Foreco Houtconstructies Duurzame projecten met hout Prefab maatwerk: Duurzaam, flexibel en zorgeloos Bergingen Geveltimmerwerk Erfafscheidingen Pergola s en Carports Vlonders en Terrassen Foreco Houtconstructies

Nadere informatie