Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB-PIMS/LPS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB-PIMS/LPS"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB-PIMS/LPS Inleiding De projectgroep implementatie IKB krijgt veel vragen. Zij ziet dat er binnen de sector een behoefte is aan aanvullende informatie. Om hierin te voorzien heeft zij besloten nieuwsbrieven uit te brengen aan de implementatieteams. In deze vijfde nieuwsbrief staat het live gaan van de IKB module centraal. Deze vijfde nieuwsbrief wordt per salarislijn uitgebracht. Salaris en IKB berekening In de afgelopen weken heeft de projectgroep de salarissystemen bij zowel Raet als Centric kunnen testen. Op basis van deze testen kunnen we concluderen dat de beide leveranciers met de drie hoofdsystemen de CAO per 1 januari kunnen uitvoeren. De systemen berekenen het juiste salaris en het juiste budget in ieder door ons bedachte situatie. De keuzemodule-planning De door Centric ontwikkelde keuzemodule werkt op de PIMS/LPS lijn. De testen op functionaliteit hebben nog enkele verbeteringen aan het licht gebracht. Deze worden doorgevoerd en de tweede week van december opnieuw getest. Zijn deze testresultaten goed dan wordt half december getest op locatie en kan vervolgens de uitrol plaatsvinden. De door Centric ontwikkelde keuzemodule sluit nog niet aan op de Persmaster/PASO lijn. Centric spant zich tot het uiterste in om de problemen met de connector opgelost te krijgen. In overleg is een nieuwe planning gemaakt, waarbij we uit gaan van het openstellen van de keuzemodule per 1 februari voor deze salarislijn. Beide Centric lijnen staan onder grote tijdsdruk. De projectgroep adviseert op de eerst mogelijke datum live te gaan en de keuzemodule open te stellen voor medewerkers per 1 februari. Bij deze openstellingsdatum blijft het mogelijk voor medewerkers om keuzes te maken voor de februari betaling. Voor implementatie bij vooral de Persmaster Waterschappen worden vier weken gewonnen. De grootste zorg van de projectgroep gaat uit naar de Persmaster waterschappen. De projectgroep adviseert de VDW indringend om de openstellingsdatum van de PIMS/LPS waterschappen mee naar achteren naar 1 februari te schuiven. Op deze wijze blijft de druk op Centric om de Persmaster problemen op te lossen groter. De projectgroep vindt het niet opportuun om de openstellingsdatum na 1 februari te leggen. Zijn de Persmaster problemen niet opgelost dan stelt zij de VDW voor om de openstellingsdata te ontkoppelen. Voor de Persmaster waterschappen wordt inmiddels aan een nood (papieren) scenario gewerkt.

2 Invoeringsadvies implementatieteams De projectgroep wil de PIMS waterschapen de volgende zaken meegeven. Zij gaat er daarbij vanuit dat de VDW het advies volgt en de openingsdatum van de keuzemodule voor alle Centric waterschappen op 1 februari stelt: Per 1 januari worden de wijzigingen in PIMS LPS doorgevoerd, met andere woorden de CAO afspraken worden uitgevoerd. De 16 januari brief naar alle medewerkers met berekening van salaris en IKB moet nog steeds verzonden worden. De instructie voor de keuzemodule moet uit de brief gehaald worden. De keuzemodule/youpp gaat daar niet mee open op 16 januari. Jullie zullen voor het eigen waterschap moeten vaststellen of voor jullie waterschap 1 februari een haalbare datum voor open gaan van de IKB module is. Is 1 februari niet haalbaar dan is in de nieuwsbrief van de Persmaster lijn meer informatie voor een noodscenario te vinden. De projectgroep verwacht dat de PIMS/LPS waterschappen op 1 februari de keuzemodule open kunnen stellen en hebben dit als uitgangspunt voor deze nieuwsbrief gekozen. Lopende keuzes voor levensloop of ABP extra zullen door de salarisadministratie overgebracht moeten worden naar Let op de eigen systemen/gegevens van YOUPP moeten aansluiten op het IKB. Er zal een tweede brief voor 30 januari voorbereid moeten worden. Een opzet van deze brief is als bijlage bijgesloten. Januari brief met uitleg en persoonlijke berekening IKB De verzending van deze brief blijft staan. Dit jaar is er sprake van een overgang. Nu hebben we diverse arbeidsvoorwaardelijke regelingen overgebracht naar het IKB, van tijd geld gemaakt en het betalingsmoment verandert. Een complexe overgang die geresulteerd heeft in een complexe regeling. Om de medewerker inzicht te geven in het IKB is afgesproken dat iedere medewerker in januari een brief krijgt waarin de opbouw van het eigen IKB uitgelegd wordt. De gegevens die in deze brief moeten worden opgenomen, maakt dat de brief pas in de loop van januari verzonden kan worden. Door voor de verzending 16 januari aan te houden kan de brief gelijk vallen met de introductie. De brief is een verduidelijking van de opbouw van het budget dat zichtbaar zal zijn op de salarisstrook van januari. Bijgesloten is een opzet van de brief. Met Raet en Centric is overeengekomen dat zij zorgen voor de benodigde overzichtsdocumenten waarmee deze brieven opgesteld kunnen worden. Bij deze brief kan de tekst van de IKB regeling gevoegd worden en het eveneens hieronder opgenomen keuzeformulier. Bij het open gaan van de keuzemodule per 1 februari kan de instructie met inlogcode verspreid worden onder de medewerkers.

3 Aandachtspunten bij de introductie Ieder waterschap zal kritisch moeten toetsen of de eigen (administratieve) procedures aansluiten op het IKB. In nieuwsbrief 2 is een aantal belangrijke processen aan de orde geweest. Voor meer informatie verwijzen we naar deze nieuwsbrief. Verlengen implementatie De projectgroep heeft de VDW voorgesteld met ondersteuning van de externe projectleider de centrale implementatie van het IKB te verlengen tot 1 juni De projectgroep ziet in dit kader de volgende vraagstukken: 1. Centraal begeleiden en testen van de afgesproken aanpassingen aan de Benefitplanner bij Raet, doorlooptijd tot april. 2. Bij Centric zorg dragen voor een werkende keuzemodule voor de Persmaster waterschappen, doorlooptijd zeker februari/maart. 3. Waarborgen van het toekomstvraagstuk van het IKB gewaarborgd zien. Zorgvuldige overdracht naar een nog in te richten centrale werkgroep door P&O. Helpdesk De start van het IKB gaat met veel vragen gepaard. De projectgroep raadt aan om voor je eigen waterschap na te denken over een helpdeskfunctie. Wie kunnen vragen beantwoorden en hoe maak je deze medewerkers in voldoende mate vrij. FAQ voor leidinggevende Bij deze nieuwsbrief is een FAQ gevoegd. In onderstaande FAQ staan veelgestelde vragen met antwoord bij de introductie van het IKB. Deze FAQ is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden. De eerste vier vragen spitsen zich toe op de samenloop van IKB en werktijdregelingen. Het tweede deel van de FAQ staan vragen die wij verwachten van medewerkers. Met dit hulpmiddel kunnen leidinggevende de eerste vragen van de eigen medewerkers beantwoorden. Deel I: 1. Kan een medewerker zonder mijn toestemming verlof kopen en moet ik dit verlof dan verlenen? Antwoord: De medewerker gaat over het aankopen van het verlof uit het IKB. De leidinggevende gaat over het goedkeuren van de verlofaanvraag. Adviseer medewerkers om bij de aankoop van substantieel verlof eerst met de leidinggevende te overleggen. Is er in je waterschap een regeling met een maximum verlofsaldo dat mee mag naar een volgend kalenderjaar, dan kunnen de eigen afspraken vermeld worden. 2. Wat gebeurt er met de meeruren? Kan een medewerker hier weer verlof voor aanvragen? De medewerker kan aangeven het geld te storten in het IKB. Maakt hij geen keuze dan worden de meeruren uitbetaald. De medewerker kan verlof terug kopen uit zijn budget in het IKB. Voor het kopen en opnemen van verlof tellen de afspraken zoals bij vraag 1 aangegeven. Enkele verlof uren kopen om toch vier weken vakantie te hebben ligt voor de hand. Substantieel verlof kopen om de werkweek structureel weer terug te brengen naar 36 uur is misbruik. Immers bij het meerwerk is ook een extra arbeidsprestatie afgesproken, deze komt in het gedrang.

4 3. Overwerk wordt geld in het IKB. Moeten medewerkers dan verschillende aanvragen doen om overwerk weer in vrije tijd om te zetten? Vanaf 1 januari 2012 kan de medewerker aangeven het geld te storten in het IKB. Verlof kopen is een doel in het IKB. Hiervoor tellen de interne afspraken ( zie vraag 1) en moet er een aparte aanvraag voor worden ingediend. Het is niet mogelijk om overwerk rechtreeks in verlofuren om te zetten. Kent je waterschap een regeling voor plus en minuren dan kun je het overwerk administratief ook anders verwerken. Je registreert de overwerkuren als plusuren en betaald alleen de toeslag uit. Dit laatste alleen als er recht is op een toeslag. 4. Wachtdienst bestond uit drie onderdelen: Vaste wachtdienst vergoeding, overwerk uit wachtdienst en de extra verlof uren. Hoe zit dit in het IKB? De vaste wachtdienst vergoeding wordt uitbetaald met het salaris. Overwerk uit wachtdienst wordt op dezelfde manier verwerkt als het andere overwerk in het IKB. De extra verlofuren (14,4 uur) worden geld in het IKB. Je hebt dus geen extra verlofuren meer in tijd, dit is geld geworden. Ieder waterschap werkt met eigen begrippen en werktijdregelingen. Je kunt dit deel van de FAQ aanpassen en laten aansluiten bij de eigen regelingen en begrippen van het waterschap. Deel II Veel gestelde vragen door medewerkers over het IKB: 1. Kan ik van mijn IKB verlof kopen, zonder dat dit gevolgen heeft voor mijn pensioen? Ja, je kunt tot 30% van je inkomen gebruiken voor bijvoorbeeld verlof of levensloopsparen, zonder dat dit gevolgen heeft voor het pensioen. Kies je ook voor minderwerk dan tellen de uren minderwerk mee voor het bepalen van de grens van 30%. 2. Hoe kom ik bij mijn budget voor keuzes? Vanaf 1 februari kun je inloggen op de keuzemodule. Je krijgt eind januari een brief met instructie hoe dit moet. Je kunt tot.. * februari keuzes maken voor de salarisbetaling van februari. Keuzes na deze datum worden verwerkt in de betaling van maart. 3. Wat gebeurd er als ik niets doe? Maak je zelf geen keuzes dan wordt in mei het saldo van het IKB over de eerste vijf maanden uitbetaald. In december wordt het saldo van de volgende 7 maanden uitbetaald. Voor het uitbetalen van het saldo in mei en in december hoef je niets te doen. 4. Hoe kan ik zien wat een keuze netto kost? In de keuzemodule kun je de netto gevolgen van een keuze uit rekenen. * de datum van de salarissluiting van het eigen waterschap kan hier vermeld worden Je kunt deze lijst aanvullen met een aantal vraag en antwoorden uit de Q&A. Je kunt daarbij als leidraad nemen wat de veel gestelde vragen in de informatiebijeenkomsten in jullie waterschap zijn.

5 Bijlage: Voorbeeldbrief: berekening van jouw IKB op 16 januari Beste, Iedere medewerker bij de waterschappen heeft per 1 januari een Individueel KeuzeBudget. In deze brief rekenen we je voor hoe het IKB voor jou tot stand komt. Om het collectieve deel van het IKB te berekenen gaan we van een aantal gegevens uit. We beginnen in deze brief met deze basisgegevens voor jou: Je maandsalaris februari 2012: Je maandbezoldiging februari 2012: Je functieschaal februari 2012: Parttime percentage februari 2012: Je geboortedatum: Je indiensttredingdatum: Deelnemer aan de seniorenregeling: ja/nee Wachtdienst: ja/nee ORT: ja/nee Met deze gegevens wordt het collectieve deel van het IKB uitgerekend. In bijlage 1 vind je de berekening terug van de onderdelen die voor jou geld inbrengen in het IKB. In bijlage 2 is de IKB regeling opgenomen. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om in te loggen op het keuzesysteem. We werken er hard aan om dit per 1 februari mogelijk te maken. Eind januari ontvang je van ons een brief hoe je keuzes kunt maken van je budget. Voor vragen over de berekening of over het maken van keuzes in het IKB kun je contact opnemen met je P&O adviseur of de salarisadministratie...* hier kan de sluitingsdatum voor het eigen waterschap worden opgenomen.

6 Bijlage bij de brief van 16 januari Artikel opbouw van het collectief pensioengevend deel van het IKB Lid 1: 8% van de in de maand februari gelden bezoldiging is: Lid 2:??% van het in de maand februari geldende salaris is: Lid 3:??% van het maximum salaris van de functieschaal is: Artikel opbouw van het collectief niet pensioengevend deel van het IKB Op grond lid 1 en jouw geboorte jaar is het basis percentage:??% Op basis van lid 2 is dit met.. procentpunt verhoogd; Op basis van lid 3 is dit met.. procentpunt verhoogd; Op basis van lid 4 is dit met.. procentpunt verhoogd: Totaal??% van het in de maand februari geldende salaris is: Het totale collectieve IKB is: Naast deze collectieve rechten kunnen er op grond van artikel ook individuele rechten in het IKB worden opgenomen. Maak als waterschap een keuze of je de individuele IKB rechten ook uitwerkt of hier verwijst naar de P&O adviseur voor vragen.

7 Bijlage: Voorbeeldbrief: de keuzemodule gaat 1 februari open Beste, Iedere medewerker bij de waterschappen heeft per 1 januari een Individueel KeuzeBudget. Twee weken terug hebben we je geïnformeerd over de hoogte van je budget. Per 1 februari gaat de keuzemodule open en kun je inloggen op het keuzesysteem. In het keuzesysteem zie je de gegevens van de februari betaling. Een instructie is als bijlage bijgesloten, inclusief jouw inlogcode. Tot..* februari kun je in het systeem keuzes maken. Jouw keuzes worden verwerkt bij de salarisbetaling van februari. Maak je geen keuzes dan wordt het collectief saldo IKB gereserveerd en in de maand mei uitbetaald. In onderstaand overzicht kun je zien hoe hoog het saldo wordt als je in het IKB geen keuzes maakt: IKB per maand: IKB saldo mei: Oude vakantietoeslag mei: IKB saldo december: Fictieve 13 e maand: Het IKB is bedoeld voor eigen keuzes in geld en tijd. Het is belangrijk om vooruit te kijken, verwacht je extra verlof nodig te hebben, wil je sparen via de levensloop voor latere jaren of extra sparen voor je pensioen? Je zult zelf deze vragen moeten beantwoorden en je keuzes regelen. Bij je keuzes kun je ook rekening houden met de nabetaling van de vakantietoeslag 2011 in mei Je krijgt in mei dus je salaris, het IKB saldo en nabetaling van 7/12 de vakantietoeslag. De afgelopen maanden is de vitaliteitsregeling regelmatig in het nieuws geweest. Het LAWA wil onderzoeken op welke afspraken wij als sector willen maken. Meer informatie volgt te zijner tijd. Voor vragen over de berekening of over het maken van keuzes in het IKB kun je contact opnemen met je P&O adviseur of de salarisadministratie...* hier kan de sluitingsdatum voor het eigen waterschap worden opgenomen.

Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB-Persmaster

Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB-Persmaster Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB-Persmaster Inleiding De projectgroep implementatie IKB krijgt veel vragen. Zij ziet dat er binnen de sector een behoefte is aan aanvullende informatie. Om hierin te voorzien

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB/Benefitplanner/Raet

Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB/Benefitplanner/Raet Nieuwsbrief 5 - live gaan IKB/Benefitplanner/Raet Inleiding De projectgroep implementatie IKB krijgt veel vragen. Zij ziet dat er binnen de sector een behoefte is aan aanvullende informatie. Om hierin

Nadere informatie

Nieuwsbrief administratieve procedures

Nieuwsbrief administratieve procedures Nieuwsbrief administratieve procedures Inleiding: De projectgroep implementatie IKB krijgt veel vragen. Zij ziet dat er binnen de sector een behoefte is aan aanvullende informatie. Om hierin te voorzien

Nadere informatie

Nieuwsbrief belastingen en tekst regeling

Nieuwsbrief belastingen en tekst regeling Nieuwsbrief belastingen en tekst regeling Inleiding: De projectgroep implementatie IKB krijgt veel vragen. Zij ziet dat er binnen de sector een behoefte is aan aanvullende informatie. Om hierin te voorzien

Nadere informatie

3.2 Individueel KeuzeBudget

3.2 Individueel KeuzeBudget 3.2 Individueel KeuzeBudget Artikel 3.2.1 Algemeen 1. Voor de ambtenaar is er een IKB, dat door het bevoegd gezag wordt beheerd. 2. Het IKB wordt voorzien van in geldwaarde uitgedrukte aanspraken, welke

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot eind juni 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. Dit is slechts een selectie van de

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot medio maart 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. De definitieve LOGA-circulaire met

Nadere informatie

Minder regels, meer mogelijkheden

Minder regels, meer mogelijkheden INFORMATIEBLAD VOOR P&O Minder regels, meer mogelijkheden. Dat is het doel van het Individueel KeuzeBudget (IKB). Geld uit diverse regelingen is voortaan beschikbaar voor medewerkers in een vrij besteedbaar

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

Werkinstructie Flex Benefits. Individueel Keuze Budget (IKB)

Werkinstructie Flex Benefits. Individueel Keuze Budget (IKB) Werkinstructie Flex Benefits Individueel Keuze Budget (IKB) 1 Inhoudsopgave IKB Pagina 03 Inloggen bij Flex Benefits in Youforce Pagina 05 IKB overzicht Pagina 05 IKB reserveren Pagina 06 Gereserveerd

Nadere informatie

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING Versie: 1.0 Datum: 27-07-2016 Afdeling: HR & Payroll Solutions Versie: 1.0 HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Menu IKB 5 2.1

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget

Individueel Keuzebudget Individueel Keuzebudget Checklist voor implementatie december 2015 Toelichting In deze checklist staan per maand suggesties voor communicatie en uitvoering. Waar relevant is extra informatie vermeld of

Nadere informatie

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik?

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO KPN 2008-2009 VRAGEN EN ANTWOORDEN De antwoorden op de gestelde vragen zijn gebaseerd op het Onderhandelingsresultaat tussen KPN en de vakbonden d.d. 22 februari 2008. De hierna

Nadere informatie

Invoering Individueel Keuzebudget

Invoering Individueel Keuzebudget Invoering Individueel Keuzebudget Aandachtspunten voor salarisen financiële administratie december 2015 Vanaf 1 januari 2016 wordt voor werknemers in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening het Individueel

Nadere informatie

Bijlage III. Flex Benefits. Individualisering arbeidsvoorwaarden

Bijlage III. Flex Benefits. Individualisering arbeidsvoorwaarden Bijlage III Flex Benefits Individualisering arbeidsvoorwaarden Human Resources, september 2015 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1 FLEX BENEFITS... 2 1.2 DEELNAME... 2 1.3 KEUZEMOMENT EN LOOPTIJD... 2 2. BRONNEN...

Nadere informatie

LAWA Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen

LAWA Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen LAWA Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen Bijlage Bijlage LAWA 10-30 Agendapunt 4 Concept besluit IKB Inleiding In de CAO 2009-2011 (verder de SAW) zijn partijen overeengekomen per 31 december

Nadere informatie

REKENREGELS EN REKENVOORBEELD IKB

REKENREGELS EN REKENVOORBEELD IKB REKENREGELS EN REKENVOORBEELD IKB April 2016 VANAF 1 JANUARI 2016 WORDT HET IKB OPGEBOUWD In dit document over het individueel keuzebudget (IKB) worden de door de cao-tafels vastgestelde rekenregels aan

Nadere informatie

Mijn Budget, Mijn Keuze. Stel een deel van je arbeidsvoorwaarden

Mijn Budget, Mijn Keuze. Stel een deel van je arbeidsvoorwaarden Mijn Budget, Mijn Keuze Stel een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen 120 Mijn Keuze Mijn Budget, Mijn Keuze bestaat uit een aantal arbeidsvoorwaarden, uitgedrukt in geld, die je Budget vormen. Hieronder

Nadere informatie

REKENREGELS EN REKENVOORBEELD IKB

REKENREGELS EN REKENVOORBEELD IKB REKENREGELS EN REKENVOORBEELD IKB November 2016 VANAF 1 JANUARI 2016 IS HET IKB OPGEBOUWD In dit document over het individueel keuzebudget (IKB) worden de door de cao-tafels vastgestelde rekenregels aan

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget

Individueel Keuzebudget Individueel Keuzebudget Checklist voor implementatie november 2016 Toelichting In deze checklist staan per maand suggesties voor communicatie en uitvoering. Waar relevant is extra informatie vermeld of

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer

Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer Veelgestelde vragen over uren, looptijden, uitbetaling en meer 1. Wat is het verschil tussen contracturen, looptijd en werktijd? Contracturen Het

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Daar waar de term gemeente wordt gebruikt moet Regio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

Samenvattende informatie IKB november 2016

Samenvattende informatie IKB november 2016 Samenvattende informatie IKB november 2016 Invoering Individueel Keuzebudget Wat is het Individueel Keuzebudget, hoe kan ik ervoor zorgen dat medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen om keuzes te maken

Nadere informatie

Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits

Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits Inhoudsopgave IKB Overzicht... 3 IKB uitbetalen... 4 Extra vakantie-uren kopen... 6 Vakantie-uren verkopen... 8 Reiskosten woonwerk (1x

Nadere informatie

LOGA. Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden GPD 01.07, CMHF

LOGA. Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden GPD 01.07, CMHF LOGA k ArbeidszakenIVNI:. FNV Overheb:1 (:NV Overheid CMHF GPD 01.07,2015 0001 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatiecentrum tel.

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 151215 1 november 2016 Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO

Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO Beste collega s, De afgelopen maanden hebben DocMorris, de Vakbond ABW en vakbond De Unie onderhandeld over een nieuwe CAO. Zoals gebruikelijk werden deze onderhandelingen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb

Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb 2018-2021 6 december 2018 1. SALARIS A. Welke salarisverhoging is afgesproken? Tijdens de looptijd van de cao ontvangen medewerkers een structurele

Nadere informatie

Ouderschapsverlof (module verlof): Info van Rijksoverheid:

Ouderschapsverlof (module verlof): Info van Rijksoverheid: Ouderschapsverlof (module verlof): Info van Rijksoverheid: Met ouderschapsverlof werkt u tijdelijk minder om meer tijd te besteden aan een kind tot 8 jaar. Uw recht op ouderschapsverlof bedraagt 26 keer

Nadere informatie

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten.

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. MIJN CAO In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. In dit hoofdstuk Mijn Cao wordt uitgelegd wanneer de cao van toepassing is en

Nadere informatie

Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING. 20 april 2017

Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING. 20 april 2017 20 april 2017 Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING 1. Waarom komt er een nieuwe regeling Levensfase-uren (LFU)? In het Arbeidsvoorwaardenakkoord 2015-2017 is afgesproken dat het wenselijk

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. 1 ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. Looptijd Looptijd van de CAO: 24 maanden, van 1 januari 2013 t/m 31 december 2014. Salarissen Verhoging van de salarissen te verdelen

Nadere informatie

Presentatie Roadshow 1 CAO Februari 2014

Presentatie Roadshow 1 CAO Februari 2014 Presentatie Roadshow 1 CAO Februari 2014 1DSM 1CAO Hoofdpunten 1CAO Transitieregeling Praktische informatie Ruimte voor vragen Pagina 2 Q1 2012 intentieverklaring Q2-Q3 2012 designfase Q3 2012 Q4 2013

Nadere informatie

4a UITWISSELEN VAN ARBEIDSVOORWAARDEN

4a UITWISSELEN VAN ARBEIDSVOORWAARDEN 4a UITWISSELEN VAN ARBEIDSVOORWAARDEN Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 4a: * Vakantie-uren uitwisselen tegen geld 4a:1 * Bepaling minimum aantal uren na verkoop van vakantie- en/of

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de gevolgen per voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc

Vragen en antwoorden over de gevolgen per voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc Vragen en antwoorden over de gevolgen per 1-1-2019 voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc 2018-2020 28-2-2019 Op 5 november 2018 is een cao-akkoord bereikt tussen de NFU en de vier centrales

Nadere informatie

AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM

AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM Foto: Ed Blaas AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM 1 Inleiding... 3 2 Algemene bepalingen... 4 2.1 Werkingssfeer... 4 2.2 Voorwaarden aanbieding...

Nadere informatie

ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14

ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft IKB regeling Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 bijlage(n) 1

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Vakantieverlof en het Persoonlijk Levensfase Budget in de CAO VVT

Vakantieverlof en het Persoonlijk Levensfase Budget in de CAO VVT Vakantieverlof en het Persoonlijk Levensfase Budget in de CAO VVT Programma 1. Welke wijzigingen in de vakantieregelingen staan er op stapel? 2. Wat zijn de wijzigingen in het BW? 3. Hoe ziet de (vakantie)verlof

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers waterschappen

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers waterschappen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 48348 29 augustus 2018 Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers waterschappen Ministerie van Binnenlandse Zaken en

Nadere informatie

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer IKB OFGV I. Het IKB VI. Fiscaal vriendelijk verrekenen van woonwerkverkeer V. Fiscaal vriendelijk verrekenen van de vakbondscontributie OFGV wegwijzer in het IKB IV. Fiscaal vriendelijk verrekenen van

Nadere informatie

Werkinstructie Flex Benefits. Individueel Keuze Budget (IKB)

Werkinstructie Flex Benefits. Individueel Keuze Budget (IKB) Werkinstructie Flex Benefits Individueel Keuze Budget (IKB) Inhoudsopgave Wat is IKB Pagina 03 Inloggen bij Flex Benefits in Youforce Pagina 04 IKB overzicht Pagina 04 IKB reserveren Pagina 05 Gereserveerd

Nadere informatie

Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits

Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits Inhoudsopgave IKB Overzicht... 3 IKB uitbetalen... 4 Extra vakantie-uren kopen... 7 Vakantie-uren verkopen... 9 Reiskosten (1x per jaar)...

Nadere informatie

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014 Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014-1 - Een nieuw onderhandelingsresultaat Op donderdag 24 april hebben vakbonden en Carglass

Nadere informatie

Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling

Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 6726 13 januari 2017 Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling De arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren zijn vastgelegd in de gemeentelijke

Nadere informatie

OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CONTACT KPN herzien concept d.d. 05-03-2009

OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CONTACT KPN herzien concept d.d. 05-03-2009 OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CONTACT KPN herzien concept d.d. 05-03-2009 Partijen: KPN B.V. te 's-gravenhage, hierbij vertegenwoordigd door drs. Hein J.M. Knaapen, directeur Human Resources KPN en - ABVAKABO

Nadere informatie

SAMENVATTING PRINCIPE AKKOORD OVERGANGSAFSPRAKEN KPN GETRONICS

SAMENVATTING PRINCIPE AKKOORD OVERGANGSAFSPRAKEN KPN GETRONICS SAMENVATTING PRINCIPE AKKOORD OVERGANGSAFSPRAKEN KPN GETRONICS KPN en vakorganisaties hebben overeenstemming over de overgangsafspraken voor de ZM medewerkers die door de integratie in 2009 hun werk volgen

Nadere informatie

Introductie Loopbaanbudget. De toekomst creëer je samen

Introductie Loopbaanbudget. De toekomst creëer je samen Introductie Loopbaanbudget De toekomst creëer je samen Basis voor de nieuwe cao Proactief gericht op ontwikkeling van iedereen versus reparatie achteraf voor een enkeling Heldere kaders, met ruimte voor

Nadere informatie

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Gewijzigde CAO-artikelen Artikel 1.3 Structuur 1. Voor de bedrijven geldt tevens een bedrijfs-cao waarin nadere

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING IKAP. Individuele Keuze Arbeidsvoorwaarden Pakket. Gebruikershandleiding IKAP 1.3 0

GEBRUIKERS HANDLEIDING IKAP. Individuele Keuze Arbeidsvoorwaarden Pakket. Gebruikershandleiding IKAP 1.3 0 GEBRUIKERS HANDLEIDING IKAP Individuele Keuze Arbeidsvoorwaarden Pakket Gebruikershandleiding IKAP 1.3 0 Inhoudsopgave: Wat is IKAP?... 2 Aanvragen IKAP... 3 IKAP-bronnen... 4 IKAP-doelen... 6 Uitbreiding

Nadere informatie

NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT)

NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) NVTZ Handreiking afbouw bezoldiging bestuurder (overgangsrecht WNT) (VERSIE 4.2, 22 DEC 2017) 1. Voor wie is deze handreiking bestemd? Deze handreiking van NVTZ is bedoeld voor de bestuurders en de RvT-leden

Nadere informatie

van de salarisbedragen van de voorzitter en dagelijks bestuurder alsmede de tegemoetkoming ziektekostenverzekering van de Algemeen bestuursleden

van de salarisbedragen van de voorzitter en dagelijks bestuurder alsmede de tegemoetkoming ziektekostenverzekering van de Algemeen bestuursleden De voorzitter van het waterschap, de leden van het Algemeen Bestuur, de leden van het Dagelijks Bestuur, de secretaris-directeur, het hoofd van de Personeelsafdeling en het hoofd van de salarisadministratie

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

Reglement. Compensatieregeling pensioen RTL Nederland

Reglement. Compensatieregeling pensioen RTL Nederland Reglement Compensatieregeling pensioen RTL Nederland 1 juli 2013 1 Inhoudsopgave Compensatieregeling pensioen RTL Nederland Artikel 1.1 Wat bedoelen we met bepaalde begrippen en afkortingen in dit reglement?

Nadere informatie

Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ

Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ Versie 19 januari 2015 1. Wat is mijn opzegtermijn? >>Uw opzegtermijn wordt bepaald door het UWV. U ontvangt van UWV hieromtrent, naar

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden Gewijzigd op 27 juni 2018 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Waaraan kunt u het IKB besteden?... 4 Fiscale consequenties...

Nadere informatie

Workshop 19 november Present Nederland Goed werkgeverschap en de cao WMD

Workshop 19 november Present Nederland Goed werkgeverschap en de cao WMD Workshop 19 november Present Nederland Goed werkgeverschap en de cao WMD 2016-2017 Maaike Verheul Alexandra Krop Team Arbeidszaken Wat gaan we doen? Korte introductie van brancheorganisatie Sociaal Werk

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13 Secundaire arbeidsvoorwaarden Schoorl, september 2017 Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d. 26-9-2017 Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 1.1 De spelregels 3 Pagina Hoofdstuk

Nadere informatie

Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ

Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ Versie 28 januari 2015 1. Wat is mijn opzegtermijn? >>Uw opzegtermijn wordt bepaald door het UWV. U ontvangt van UWV hieromtrent, naar

Nadere informatie

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten?

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Kwaliteitscheck 1.)Verloop en tijdsduur Voordat je een hypotheek afsluit, moet de adviseur met jou een aantal stappen doorlopen. Hij moet jou van tevoren uitleggen welke stappen dat zijn. De stappen die

Nadere informatie

Uitleg salarisstrook NAAM

Uitleg salarisstrook NAAM Uitleg salarisstrook NAAM 12345678 9 NAAM Je salarisstrook bestaat uit twee pagina s. Op de eerste tref je een aantal basisgegevens aan en op de tweede pagina vindt de daadwerkelijke loonberekening plaats.

Nadere informatie

academisch ziekenhuis Maastricht Persoonlijk budget

academisch ziekenhuis Maastricht Persoonlijk budget academisch ziekenhuis Maastricht Persoonlijk budget 2 Het persoonlijk budget Uw persoonlijk budget Vanaf 2008 bouwt u als medewerker van het Maastricht UMC+ een persoonlijk budget op. De opbouw van het

Nadere informatie

Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V.

Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V. Bedrijfs-cao TenneT Looptijd 1 mei 2013 tot en met 30 oktober 2015 Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V. Binnen TenneT

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden 2017 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Hoe is het Individueel Keuze Budget opgebouwd... 4 Waaraan kunt u het IKB besteden?...

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget. Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016

Individueel Keuzebudget. Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016 Individueel Keuzebudget Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016 Wie zijn wij Roelianne Wevers: Projectleider implementatie IKB sector gemeenten Marcel Marra: Petra den Boer: Projectsecretaris

Nadere informatie

B&W. Voordracht voor de collegevergadering van 27 september 2016

B&W. Voordracht voor de collegevergadering van 27 september 2016 Nummer ZD2016-005434 Directie directie middelen en control Portefeuille Agendapunt B0 Tekst van openbare besluiten wordt gepubliceerd Onderwerp Collegevoordracht inzake wijziging rechtspositieregeling

Nadere informatie

Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling

Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 18215 3 februari 2017 Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op

Nadere informatie

Cafetariasysteem. Flexibilisering arbeidsvoorwaarden

Cafetariasysteem. Flexibilisering arbeidsvoorwaarden Cafetariasysteem Flexibilisering arbeidsvoorwaarden Human Resources, juli 2013 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1 CAFETARIASYSTEEM... 2 1.2 DEELNAME... 2 1.3 KEUZEMOMENT EN LOOPTIJD... 2 2. BRONNEN... 3 2.1

Nadere informatie

De leden-waterschappen. pensioengrondslag minderwerk 070 351 98 66 en verlof. Geachte leden,

De leden-waterschappen. pensioengrondslag minderwerk 070 351 98 66 en verlof. Geachte leden, UNIL VAN WATHRSCHAPPUN Komngskade 40 2596 AA Den Haag Postadres Postbus 93218 2509 AE Den Haag Telefoon 070 35' 97 5" Fax 070 354 46 4^ De leden-waterschappen datum ons kenmerk contactpersoon 23 mei 2012

Nadere informatie

Handleiding Collectief verlofuren toekennen

Handleiding Collectief verlofuren toekennen Handleiding Collectief verlofuren toekennen In deze handleiding zal je een beschrijving lezen over de werking van het collectief toekennen van verlofuren. Met de term collectief wordt bedoeld dat je vanuit

Nadere informatie

Hieronder is een handreiking opgenomen voor de uitvoering in de praktijk bij situaties van loondoorbetaling van zieke medewerkers.

Hieronder is een handreiking opgenomen voor de uitvoering in de praktijk bij situaties van loondoorbetaling van zieke medewerkers. CvA-notitie juli 2008 Handreiking loondoorbetaling bij ziekte Hieronder is een handreiking opgenomen voor de uitvoering in de praktijk bij situaties van loondoorbetaling van zieke medewerkers. In deze

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Inzetbaarheidsbudget, Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget en Employability Budget

Informatiebijeenkomst. Inzetbaarheidsbudget, Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget en Employability Budget Informatiebijeenkomst Inzetbaarheidsbudget, Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget en Employability Budget Doelen Informatie over: - FAB, IB,EB - Wat kan ik ermee? - Wanneer kan ik daar wat mee? 2 Salaris

Nadere informatie

Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits

Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits Handleiding Individueel Keuze Budget (IKB) Youforce Flex Benefits Inhoudsopgave IKB Overzicht... 3 IKB uitbetalen... 4 IKB verlofuren kopen... 7 Verkoop verlofuren... 9 Reiskosten fiscale uitruil (1x per

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Regio Rivierenland Nr. 449 6 mei 2019 Besluit van het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Regio Rivierenland

Nadere informatie

Uitleg salarisstrook. HR Services. Challenge the future

Uitleg salarisstrook. HR Services. Challenge the future Uitleg salarisstrook HR Services 1 Uitleg salarisstrook De salarisstrook bestaat uit 6 onderdelen. Elk onderdeel wordt in dit document kort toegelicht. In dit voorbeeld worden alleen de basiselementen

Nadere informatie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Groep Sociale partners Datum 2 april 2019 Contact VVVF, Jaitske Feenstra, 06 250 433 84 De VVVF legt hieronder haar eindbod voor aan de vakorganisaties, dat bestaat

Nadere informatie

Harmony Mijn online rooster. Handleiding voor medewerkers.

Harmony Mijn online rooster. Handleiding voor medewerkers. Harmony Mijn online rooster. Handleiding voor medewerkers. 1. Inleiding Harmony WebAcces is het programma waarmee medewerkers toegang hebben tot het roosterprogramma Harmony. Via OLVG, locatie West intranet

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Vraag en antwoord versie 2 (20/08/2015)

Vraag en antwoord versie 2 (20/08/2015) Imtech Nederland Vraag en antwoord versie 2 (20/08/2015) Vragen en antwoorden voor die medewerkers die getroffen zijn door het faillissement en de gevolgen daarvan. Beste collega s, We begrijpen dat het

Nadere informatie

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 1

Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 1 #4 Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen - DEEL 1 In deze specials treft u de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2017 aan, zodat u weer helemaal op de hoogte

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders Openbaar Registratienummer: 229134 Portefeuillehouder: De heer P. de Koning Datum voorstel: 5 oktober 2016 Afdeling: BV P&O agendapunt 2 Niet openbaar, want ook toelichten in paragraaf communicatie Onderwerp/Titel:

Nadere informatie

circulaire Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

circulaire Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De voorzitter van het waterschap, de leden van het Algemeen Bestuur, de leden van het Dagelijks Bestuur, de secretaris-directeur, het hoofd van

Nadere informatie

^^ti^n^, GESCAND OP 3 O JUNI Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling. Page 1 of2. Tjoelker, Nicolien. Gemeente Oostzaan.

^^ti^n^, GESCAND OP 3 O JUNI Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling. Page 1 of2. Tjoelker, Nicolien. Gemeente Oostzaan. Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling Tjoelker, Nicolien Onderwerp: FW: Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling Oostzaan Page 1 of2 GESCAND OP 3 O JUNI 2016 Gemeente Oostzaan Van: VNG [mailto:vng=vng.nl@maill53.atllol.mcdlv.net]

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING

TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Payrolling... 2 1.2 Wat is Pay-People?... 2 2. Rechten en plichten... 3 2.1 Opbouw van je rechten... 3 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Handleiding ProNet. 1 P a g i n a

Handleiding ProNet. 1 P a g i n a Handleiding ProNet 1 P a g i n a ni- (standaard) Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. ProNet opstarten... 3 2. Homepage... 4 3. Algemene informatie... 5 4. ProNetEE Vandaag... 5 5. Acties... 6 5.1. Wachtwoord

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers provincies

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers provincies STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 48347 29 augustus 2018 Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers provincies Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 CAO collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 Bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinkt industrie,

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies en diverse uitvoeringsregelingen Provincie Groningen

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies en diverse uitvoeringsregelingen Provincie Groningen PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Groningen. Nr. 4008 31 december 2014 Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies en diverse uitvoeringsregelingen Provincie Groningen De

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013 TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS Datum: 9 oktober 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Payrolling... 3 1.2 Online- People... 3 2. Rechten en plichten... 4 2.1 Opbouw van je rechten... 4 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Handleiding Webservices Flexwerker

Handleiding Webservices Flexwerker Handleiding Webservices Flexwerker 1 Inhoudsopgave 1. Webservices... 3 1.1 Heb je nog geen account of ben je de inloggegevens kwijt?... 3 1.2 Inloggen... 3 2. Mijn gegevens... 3 3. Urenportaal... 4 3.1

Nadere informatie

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar. Inhoudsopgave Salaris... 2 Vakantietoeslag... 2 Beschermingsmiddelen... 2 Ziek... 3 Detachering... 3 Uitzenden... 3 Procedure ziekmelding... 4 Loonaanvulling door uitzendonderneming... 4 Vakantie en feestdagen...

Nadere informatie

Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao)

Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao) Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao) 12 april 2017 1. De invoeringsdatum van de nieuwe set bijzondere beloningen is 1 januari 2018. 2. De salarissen en salarisschalen van de groepen

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017)

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. november Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per januari ) Het college van burgemeester en wethouders; Gelezen de ledenbrief

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers gemeenten

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers gemeenten STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 48346 29 augustus 2018 Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers gemeenten Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V.

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Op 6 oktober 2017 hebben Pipelife Nederland B.V., FNV en CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Pipelife Nederland B.V. met de volgende

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Werk en Inkomen Lekstroom. Nr. 84 2 februari 2017 Wijziging CAR/UWO Werk en Inkomen Lekstroom ECWGO/U201600159 Het dagelijks

Nadere informatie

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS)

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS) JUS Jaarurensystematiek een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg JaarUrenSystematiek (JUS) Inleiding In de CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 (CAO) is opgenomen dat per 1 januari

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Doelgroep: medewerkers werkzaam onder CAO VVT Duur regeling: onbepaalde tijd Ingangsdatum

Nadere informatie