VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE"

Transcriptie

1 VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE A. Algemene voorschriften 1 Het bestaande reliëf dient zoveel mogelijk te worden behouden. Tenzij anders vermeld, kunnen reliëfwijzigingen worden toegelaten, met een maximaal hoogteverschil t.o.v. het oorspronkelijke maaiveld van 50 cm. 2 Alle werken en/of constructies die noodzakelijk zijn voor de goede werking van collectoren behorende tot het gemeentelijke rioleringsnet, voorkomend binnen het plangebied, zijn steeds toegelaten. 3 Werken en constructies van openbaar nut : werken en constructies ten behoeve van openbaar nut, milieutechnische ingrepen, waterbergende- en/of infiltrerende constructies e.d. kunnen in alle zones toegelaten worden mits ze qua volume en voorkomen niet storend zijn en qua uitbating geen abnormale hinder en/of risico betekenen voor de omgeving. 4 Alle hoogtes worden gemeten vanaf de onderste dorpel van betreffend bouwvolume, dat zelf maximaal 0.35m boven het aanliggend openbaar domein is gelegen. De kroonlijsthoogte wordt gemeten tot de onderkant van de kroonlijst. 5 Uitspringende geveldelen voor de voorbouwlijn of boven het openbaar domein zijn beperkt tot een breedte van max. 2/3 van de gevelbreedte en een diepte van max. 1,0m t.o.v. het voorgevelvlak. De vrije hoogte tussen maaiveld en uitspringende geveldelen bedraagt min. 2,50m. B. Voorschriften voor bouwzones I. Zone voor gestapelde woningen (d) I.1 Deze zone is bestemd voor het oprichten van gestapelde woningen. Daarnaast kunnen ook activiteiten worden toegelaten die verenigbaar zijn met de onmiddellijke woonomgeving en niet in een speciaal daartoe aangewezen gebied afgezonderd dienen te worden. I.2 Per woning mag 30% van de vloeroppervlakte worden gebruikt voor nevenfuncties, verzoenbaar met de woonfunctie. Op het gelijkvloers mag de woonfunctie worden vervangen door een handel-, horeca- of dienstenfunctie, voor zover die verenigbaar is met de woonfunctie. I.3 Nieuwe eigendomsscheidingen moeten derwijze geschikt worden dat de laterale scheidingsgrenzen, welke de richting van de gebouwen aangeven, zich zoveel mogelijk rechthoekig vertonen op de rooilijn. De minimum perceelsbreedte voor nieuwe percelen bedraagt binnen deze zone 20m. I.4 De maximale bouwdiepte van de gebouwen binnen deze zone is aangegeven op plan.

2 I.5 De maximale kroonlijsthoogte van de gebouwen binnen deze zone bedraagt 9m, de maximale nokhoogte bedraagt 15m50. Met uitzondering van schouwen, zijn enkel bij platte daken uitbouwen boven de maximale bouwhoogte mogelijk voor technische dakconstructies. In dat geval dienen zij te worden geplaatst volgens de 45 regel. Dit betekent dat de technische constructies t.o.v. de dakrand moeten worden geplaatst, op een afstand minstens gelijk aan hun hoogte. De dakvorm is hellend tussen 30 en 45. Het dakvolume mag bewoonbaar gemaakt worden. Platte daken tot 25% van de bebouwde oppervlakte zijn toegelaten. Dakuitbouwen en dakinsnijdingen moeten beperkt blijven tot maximum 2/3 van de gevelbreedte. I.6 / I.7 Alle gevelvlakken van de bouwwerken dienen op een volwaardige manier architectonisch te worden uitgewerkt, wat betreft gebruikte materialen en gevelcompositie. De aansluiting tussen gebouwen die onderwerp uitmaken van verschillende bouwaanvragen, dient harmonisch te gebeuren. Over een gevellengte van 3m dient de bouwhoogte gelijk te zijn, evenals in geval van hellend dak, de kroonlijsthoogte. De eerst verleende bouwvergunning bepaalt het gabarit. I.8 Per woongelegenheid moet één autostelplaats worden voorzien op het perceel. De parkings kunnen ondergronds worden ingericht. De ondergrondse parking mag groter zijn dan de bovengrondse bouwvolumes, maar kan niet onder het openbare domein worden gerealiseerd. I.9 Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, ingericht als tuin ingeval zij aansluiten bij de zone voor tuinen en gelden de voorschriften van artikel XIV. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor voortuinstrook, worden ze ingericht als voortuin en gelden de voorschriften van artikel XIII. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor wegenis met erffunctie worden zij ingericht conform de bepalingen van artikel XI. zone voor gestapelde woningen perceelgrootte bouwdiepte kroonlijsthoogte dakvorm materiaal breedte min. 20m zie plan max. 9m nokhoogte max. 15m50 vrij II. II.1 II.2 II.3 Zone voor geschakelde en/of gestapelde woningen (c) Deze zone is bestemd voor het oprichten van geschakelde en/of gestapelde woningen. Daarnaast kunnen ook activiteiten worden toegelaten die verenigbaar zijn met de onmiddellijke woonomgeving en niet in een speciaal daartoe aangewezen gebied afgezonderd dienen te worden. Per woning mag 30% van de vloeroppervlakte worden gebruikt voor nevenfuncties, verzoenbaar met de woonfunctie. Op het gelijkvloers mag de woonfunctie worden vervangen door een handel-, horeca- of dienstenfunctie, voor zover die verenigbaar is met de woonfunctie. Nieuwe eigendomsscheidingen moeten derwijze geschikt worden dat de laterale scheidingsgrenzen, welke de richting van de gebouwen aangeven, zich zoveel mogelijk rechthoekig vertonen op de rooilijn. De minimum perceelsbreedte voor nieuwe percelen bedraagt binnen deze zone 8m.

3 II.4 II.5 II.6 II.7 II.8 De maximale bouwdiepte van de gebouwen binnen deze zone bedraagt 18m op het gelijkvloers en 12m op de verdiepingen. De bestaande, vooruit springende woningen langsheen de Staatsbaan, mogen worden behouden en verbouwd binnen het bestaande gabarit. Bij volledige afbraak en nieuwbouw moet de, op het plan, gearceerde zone als verharde voortuin behouden blijven. De nieuwe bouwlijn zal, in dit geval, 9m achter de rooilijn liggen. De maximale kroonlijsthoogte van de gebouwen binnen deze zone bedraagt 9m, de maximale nokhoogte bedraagt 15m50. Met uitzondering van schouwen, zijn enkel bij platte daken uitbouwen boven de maximale bouwhoogte mogelijk voor technische dakconstructies. In dat geval dienen zij te worden geplaatst volgens de 45 regel. Dit betekent dat de technische constructies t.o.v. de dakrand moeten worden geplaatst, op een afstand minstens gelijk aan hun hoogte. De dakvorm is hellend tussen 30 en 45. Het dakvolume mag bewoonbaar gemaakt worden. Het gelijkvloerse bouwvolume dat dieper komt dan de verdieping(en) mag afgewerkt worden met platdak, dakrandhoogte max. 3,5m. Dakuitbouwen en dakinsnijdingen moeten beperkt blijven tot maximum 1/3 van de gevelbreedte. Indien op het gelijkvloers het bouwvolume dieper is dan 12m, moet het dak ingericht worden als daktuin bij de woning op de eerste verdieping. Per woning moet één autostelplaats worden voorzien op of in de onmiddellijke omgeving van het perceel, doch binnen het plangebied. Alle gevelvlakken van de bouwwerken dienen op een volwaardige manier architectonisch te worden uitgewerkt, wat betreft gebruikte materialen en gevelcompositie. De aansluiting tussen gebouwen die onderwerp uitmaken van verschillende bouwaanvragen of aansluiten bij bestaande gebouwen, dient harmonisch te gebeuren. Over een gevellengte van 3m dient de bouwhoogte gelijk te zijn, evenals in geval van hellend dak, de kroonlijsthoogte. De eerst verleende bouwvergunning bepaalt het gabarit. Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, ingericht als tuin ingeval zij aansluiten bij de zone voor tuinen en gelden de voorschriften van artikel XIV. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor verharde voortuinstrook, worden ze ingericht als verharde voortuin en gelden de voorschriften van artikel XV. zone voor geschakelde woningen perceelgrootte bouwdiepte kroonlijsthoogte dakvorm Materiaal gesloten bebouwing: breedte min. 8m. halfopen bebouwing: breedte min. 8m 18m op gelijkvloers 12m op verdieping max. 9m hellend tussen 30 & 45 nokhoogte max. 15m50 Vrij III. III.1 Zone voor gestapelde sociale woningen (g) Deze zone is bestemd voor het oprichten van gestapelde sociale woningen.

4 III.2 III.3 III.4 III.5 III.6 III.7 Nieuwe eigendomsscheidingen moeten derwijze geschikt worden dat de laterale scheidingsgrenzen, welke de richting van de gebouwen aangeven, zich zoveel mogelijk rechthoekig vertonen op de rooilijn. De minimum perceelsbreedte voor nieuwe percelen bedraagt binnen deze zone 20m. De maximale bouwdiepte van de gebouwen binnen deze zone is aangegeven op plan. De maximale kroonlijsthoogte van de gebouwen binnen deze zone bedraagt 9m, de maximale nokhoogte bedraagt 15m50. Met uitzondering van schouwen, zijn enkel bij platte daken uitbouwen boven de maximale bouwhoogte mogelijk voor technische dakconstructies. In dat geval dienen zij te worden geplaatst volgens de 45 regel. Dit betekent dat de technische constructies t.o.v. de dakrand moeten worden geplaatst, op een afstand minstens gelijk aan hun hoogte. De dakvorm is hellend tussen 30 en 45. Het dakvolume mag bewoonbaar gemaakt worden. Platte daken tot 25% van de bebouwde oppervlakte zijn toegelaten. Dakuitbouwen en dakinsnijdingen moeten beperkt blijven tot maximum 1/3 van de gevelbreedte. Per woning moet één autostelplaats worden voorzien op of in de onmiddellijke omgeving van het perceel, doch binnen het plangebied. Alle gevelvlakken van de bouwwerken dienen op een volwaardige manier architectonisch te worden uitgewerkt, wat betreft gebruikte materialen en gevelcompositie. De aansluiting tussen gebouwen die onderwerp uitmaken van verschillende bouwaanvragen, dient harmonisch te gebeuren. Over een gevellengte van 3m dient de bouwhoogte gelijk te zijn, evenals in geval van hellend dak, de kroonlijsthoogte. De eerst verleende bouwvergunning bepaalt het gabarit. Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, ingericht als tuin ingeval zij aansluiten bij de zone voor tuinen en gelden de voorschriften van artikel XIV. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor voortuinstrook, worden ze ingericht als voortuin en gelden de voorschriften van artikel XIII. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor parkplein worden zij ingericht conform de bepalingen van artikel XII. zone voor gestapelde sociale woningen perceelgrootte bouwdiepte kroonlijsthoogte dakvorm materiaal breedte min. 20m zie plan max. 9m hellend tussen 30 & 45 nokhoogte max. 15m50 Vrij IV. IV.1 Zone voor geschakelde sociale woningen (e) Deze zone is bestemd voor het oprichten van geschakelde sociale woningen.

5 IV.2 IV.3 IV.4 IV.5 IV.6 IV.7 Nieuwe eigendomsscheidingen moeten derwijze geschikt worden dat de laterale scheidingsgrenzen, welke de richting van de gebouwen aangeven, zich zoveel mogelijk rechthoekig vertonen op de rooilijn. De minimum perceelsbreedte voor nieuwe percelen bedraagt binnen deze zone 5m. De maximale bouwdiepte van de gebouwen binnen deze zone is aangegeven op plan. De maximale kroonlijsthoogte van de gebouwen binnen deze zone bedraagt 6m, de maximale nokhoogte bedraagt 12m. Met uitzondering van schouwen, zijn enkel bij platte daken uitbouwen boven de maximale bouwhoogte mogelijk voor technische dakconstructies. In dat geval dienen zij te worden geplaatst volgens de 45 regel. Dit betekent dat de technische constructies t.o.v. de dakrand moeten worden geplaatst, op een afstand minstens gelijk aan hun hoogte. De dakvorm is hellend tussen 30 en 45. Het dakvolume mag bewoonbaar gemaakt worden. Platte daken tot 25% van de bebouwde oppervlakte zijn toegelaten. Dakuitbouwen en dakinsnijdingen moeten beperkt blijven tot maximum 1/3 van de gevelbreedte. Per woning moet één autostelplaats worden voorzien op of in de onmiddellijke omgeving van het perceel, doch binnen het plangebied. Alle gevelvlakken van de bouwwerken dienen op een volwaardige manier architectonisch te worden uitgewerkt, wat betreft gebruikte materialen en gevelcompositie. De aansluiting tussen gebouwen die onderwerp uitmaken van verschillende bouwaanvragen of aansluiten bij bestaande gebouwen, dient harmonisch te gebeuren. Over een gevellengte van 3m dient de bouwhoogte gelijk te zijn, evenals in geval van hellend dak, de kroonlijsthoogte. De eerst verleende bouwvergunning bepaalt het gabarit. Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, ingericht als tuin ingeval zij aansluiten bij de zone voor tuinen en gelden de voorschriften van artikel XIV. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor voortuinstrook, worden ze ingericht als voortuin en gelden de voorschriften van artikel XIII. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor parkplein worden zij ingericht conform de bepalingen van artikel XII. zone voor geschakelde sociale woningen perceelgrootte bouwdiepte bouwhoogte dakvorm materiaal breedte min. 5m zie plan max. 6m hellend tussen 30 & 45 nokhoogte max. 12m vrij V. Zone voor geschakelde bejaardenwoningen (f) V.1 Deze zone is bestemd voor het oprichten van geschakelde bejaardenwoningen.

6 V.2 Nieuwe eigendomsscheidingen moeten derwijze geschikt worden dat de laterale scheidingsgrenzen, welke de richting van de gebouwen aangeven, zich zoveel mogelijk rechthoekig vertonen op de rooilijn. De minimum perceelsbreedte voor nieuwe percelen bedraagt binnen deze zone 5m. V.3 De maximale bouwdiepte van de gebouwen binnen deze zone is aangegeven op plan. V.4 De maximale kroonlijsthoogte van de gebouwen binnen deze zone bedraagt 6m, de maximale nokhoogte bedraagt 12m. Met uitzondering van schouwen, zijn enkel bij platte daken uitbouwen boven de maximale bouwhoogte mogelijk voor technische dakconstructies. In dat geval dienen zij te worden geplaatst volgens de 45 regel. Dit betekent dat de technische constructies t.o.v. de dakrand moeten worden geplaatst, op een afstand minstens gelijk aan hun hoogte. De dakvorm is hellend tussen 30 en 45. Het dakvolume mag bewoonbaar gemaakt worden. Platte daken tot 25% van de bebouwde oppervlakte zijn toegelaten. Dakuitbouwen en dakinsnijdingen moeten beperkt blijven tot maximum 1/3 van de gevelbreedte. V.5 Per woning moet één autostelplaats worden voorzien op of in de onmiddellijke omgeving van het perceel, doch binnen het plangebied. V.6 Alle gevelvlakken van de bouwwerken dienen op een volwaardige manier architectonisch te worden uitgewerkt, wat betreft gebruikte materialen en gevelcompositie. De aansluiting tussen gebouwen die onderwerp uitmaken van verschillende bouwaanvragen of aansluiten bij bestaande gebouwen, dient harmonisch te gebeuren. Over een gevellengte van 3m dient de bouwhoogte gelijk te zijn, evenals in geval van hellend dak, de kroonlijsthoogte. De eerst verleende bouwvergunning bepaalt het gabarit. V.7 Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, ingericht als tuin ingeval zij aansluiten bij de zone voor tuinen en gelden de voorschriften van artikel XIV. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor voortuinstrook, worden ze ingericht als zone voor voortuin en gelden de voorschriften van artikel XIII. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor parkplein moeten ze worden ingericht conform de bepalingen van artikel XII. zone voor geschakelde bejaardenwoningen perceelgrootte bouwdiepte bouwhoogte dakvorm materiaal breedte min. 5m zie plan max. 6m hellend tussen 30 & 45 nokhoogte max. 12m vrij VI. VI.1 VI.2 Zone voor geschakelde woningen (b) Deze zone is bestemd voor het oprichten van geschakelde woningen. Daarnaast kunnen ook activiteiten worden toegelaten die verenigbaar zijn met de onmiddellijke woonomgeving en niet in een speciaal daartoe aangewezen gebied afgezonderd dienen te worden. Per woning mag 30% van de vloeroppervlakte worden gebruikt voor nevenfuncties, verzoenbaar met de woonfunctie.

7 VI.3 VI.4 VI.5 VI.6 VI.7 VI.8 VI.9 Nieuwe eigendomsscheidingen moeten derwijze geschikt worden dat de laterale scheidingsgrenzen, welke de richting van de gebouwen aangeven, zich zoveel mogelijk rechthoekig vertonen op de rooilijn. De minimum perceelsbreedte voor nieuwe percelen bedraagt binnen deze zone 8m voor percelen bestemd voor aaneengesloten bebouwing en 11m voor koppercelen bestemd voor halfopen bebouwing. Binnen deze zone kunnen de woningen min. 2 en max. per 4 worden geschakeld. Tussen aanpalende koppercelen moet min. 3m t.o.v. de zijdelingse perceelsgrens onbebouwd blijven, tenzij het om de oprichting van geschakelde garages of overdekte autostelplaatsen gaat. Hiervoor kan toestemming worden verleend om tot op de perceelsgrens te bouwen, indien het een gezamenlijk ontwerp betreft en indien de garages zich 5m achter de rooilijn bevinden en een bouwdiepte hebben van minder dan 7m en niet hoger zijn dan 3,5m. De maximale bouwdiepte van de gebouwen binnen deze zone is aangegeven op plan. De maximale bouwhoogte van de gebouwen binnen deze zone bedraagt 10m. Met uitzondering van schouwen, zijn enkel bij platte daken uitbouwen boven de maximale bouwhoogte mogelijk voor technische dakconstructies. In dat geval dienen zij te worden geplaatst volgens de 45 regel. Dit betekent dat de technische constructies t.o.v. de dakrand moeten worden geplaatst, op een afstand minstens gelijk aan hun hoogte. De dakvorm is vrij. Het dakvolume mag bewoonbaar gemaakt worden. Alle gevelvlakken van de bouwwerken dienen op een volwaardige manier architectonisch te worden uitgewerkt, wat betreft gebruikte materialen en gevelcompositie. De aansluiting tussen gebouwen die onderwerp uitmaken van verschillende bouwaanvragen, dient harmonisch te gebeuren. Per geschakelde groep woningen moet het gabarit gelijkvormig zijn, wat betreft dakvorm en kroonlijsthoogte. De eerst goedgekeurde bouwvergunning bepaalt het gabarit. Binnen de zone moet per woning één autostelplaats worden voorzien op het perceel. Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, ingericht als tuin ingeval zij aansluiten bij de zone voor tuinen en gelden de voorschriften van artikel XIV. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor voortuinstrook, worden ze ingericht als voortuin en gelden de voorschriften van artikel XIII. Zone voor geschakelde woningen Perceelsgrootte Aaneengesloten bebouwing = min. 8m Halfopen bebouwing = min. 11m Bouwdiepte Zie plan Bouwhoogte Dakvorm Materiaal Max. 10m Vrij vrij VII. VII.1 Zone voor vrijstaande of per twee gegroepeerde woningen (a) Deze zone is bestemd voor het oprichten van vrijstaande of per twee gegroepeerde woningen. Daarnaast kunnen ook activiteiten worden toegelaten die verenigbaar zijn met de onmiddellijke woonomgeving en niet in een speciaal daartoe aangewezen gebied afgezonderd dienen te worden.

8 VII.2 VII.3 VII.4 VII.5 VII.6 Per woning mag 30% van de vloeroppervlakte worden gebruikt voor nevenfuncties, verzoenbaar met de woonfunctie. Nieuwe eigendomsscheidingen moeten derwijze geschikt worden dat de laterale scheidingsgrenzen, welke de richting van de gebouwen aangeven, zich zoveel mogelijk rechthoekig vertonen op de rooilijn. De minimum perceelsbreedte voor nieuwe percelen bedraagt binnen deze zone 16m voor percelen bestemd voor vrijstaande bebouwing en 9m voor percelen bestemd voor halfopen bebouwing. Binnen deze zone kunnen de woningen max. per 2 worden geschakeld. Tussen aanpalende percelen moet min. 3m t.o.v. de zijdelingse perceelsgrens onbebouwd blijven. De maximale bouwdiepte van de gebouwen binnen deze zone is aangegeven op plan. De maximale bouwhoogte van de gebouwen binnen deze zone bedraagt 10m. Met uitzondering van schouwen, zijn enkel bij platte daken uitbouwen boven de maximale bouwhoogte mogelijk voor technische dakconstructies. In dat geval dienen zij te worden geplaatst volgens de 45 regel. Dit betekent dat de technische constructies t.o.v. de dakrand moeten worden geplaatst, op een afstand minstens gelijk aan hun hoogte. VII.7 / VII.8 VII.9 Alle gevelvlakken van de bouwwerken dienen op een volwaardige manier architectonisch te worden uitgewerkt, wat betreft gebruikte materialen en gevelcompositie. De aansluiting tussen gebouwen die onderwerp uitmaken van verenigbaar zijn met de onmiddellijke woonomgeving en niet in een speciaal daartoe aangewezen gebied afgezonderd dienen te worden. Binnen de zone moet per woning één autostelplaats worden voorzien op het perceel. VII.10 Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, ingericht als tuin ingeval zij aansluiten bij de zone voor tuinen en gelden de voorschriften van artikel XIV. Ingeval zij aansluiten bij de zone voor voortuinstrook, worden ze ingericht als voortuin en gelden de voorschriften van artikel XIII. zone voor vrijstaande op per 2 gegroepeerde woningen perceelsgrootte bouwdiepte bouwhoogte dakvorm materiaal vrijstaande bebouwing = min. 16m halfopen bebouwing = min. 9m zie plan max. 10m vrij vrij VIII. VIII.1 Zone voor parkeervoorzieningen (h) Deze zone is bestemd voor het aanleggen van parkeervoorzieningen.

9 VIII.2 De zone dient onbebouwd te blijven. VIII.3 / VIII.4 / VIII.5 IX. IX.1 IX.2 IX.3 Deze zone kan voor 100% worden verhard. Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, die niet zijn verhard, ingericht als groenzone. Zone voor openbaar nut (l) Deze zone is bestemd voor gemeenschapsvoorzieningen De bestaande gebouwen kunnen worden herbouwd en verbouwd binnen het bestaande gabarit. Deze zone kan voor 90% worden verhard. Boven het maaiveld worden alle niet bebouwde delen van deze zone, die niet zijn verhard, ingericht als groenzone. C. Voorschriften voor bouwvrije zones X. Zone voor wegenis (i) X.1 Deze zone is bestemd voor de aanleg van wegenis en alle bijhorende voorzieningen. Minimum 10% van de oppervlakte moet worden ingericht met groen. X.2 In deze zone kan toelating worden verleend voor het oprichten van kleine constructies ten behoeve van openbare nutsvoorzieningen zoals bushokjes, postbussen, telefooncellen, elektriciteitscabines, straatmeubilair en dergelijke. X.3 In deze zone kunnen parkeerplaatsen worden aangelegd. Indien deze parkeergelegenheden worden gegroepeerd in parkeerhaven, moet per 2 parkings één hoogstammig boom worden geplant. X.4 De delen van deze zone die niet worden verhard, moeten worden aangelegd als groenzone. XI. XI.1 Zone voor wegenis met erffunctie (j) Deze zone is bestemd voor de aanleg van wegenis die uitsluitend is bedoeld om de verschillende woonpercelen te ontsluiten of om pleinen te realiseren. Min. 15% van de oppervlakte moet worden ingericht als groenzone. De verharding dient te geschieden in kleinschalig, niet-monoliet materiaal.

10 XI.2 In deze zone kan toelating worden verleend voor het oprichten van kleine constructies ten behoeve van openbare nutsvoorzieningen zoals bushokjes, postbussen, telefooncellen, elektriciteitscabines, straatmeubilair en dergelijke. XI.3 In deze zone kunnen parkeerplaatsen worden aangelegd. Indien deze parkeergelegenheden worden gegroepeerd in parkeerhaven, moet per 2 parkings één hoogstammige boom worden geplant. XI.4 XI.5 XI.6 XII. XII.1 XII.2 XII.3 XIII. XIII.1 XIII.2 XIII.3 XIII.4 XIII.5 De delen van deze zone die niet worden verhard moeten worden aangelegd als groenzone. De woonstraten moeten dusdanig worden aangelegd dat de snelheid van het gemotoriseerde verkeer wordt afgeremd. De aansluiting van deze wegenis met erfstructuur op de N43 is enkel bedoeld voor de gebruikers van de zone voor openbaar nut en de zone voor gestapelde woningen, voetgangers & fietsers en voor noodverkeer. Bij de aanleg zullen de nodige maatregelen getroffen worden om de toegang te beperken zoals voorgeschreven, inzonderheid mag geen doorgaand verkeer mogelijk zijn tussen de zone voor parkplein en de N43. Zone voor parkplein (k) Deze zone is bestemd voor de aanleg van een stedelijk parkplein met een sociale, culturele en recreatieve ontmoetingsfunctie. Deze zone kan voor 70% worden verhard met kleinschalig en niet-monoliet materiaal. De overige oppervlakte wordt aangelegd met groenelementen. Werken en handelingen die noodzakelijk zijn voor de openstelling, het behoud, de verfraaiing en/of aanleg van het parkplein zijn toegelaten. In deze zone kan toelating worden verleend voor het oprichten van kleine constructies ten behoeve van openbare nutsvoorzieningen zoals bushokjes, postbussen, telefooncellen, elektriciteitscabines, straatmeubilair en dergelijke. Tevens kan toelating worden verleend voor het oprichten van kleinschalige constructies die verband houden met de recreatieve functies van het plein, zoals terrassen. Tijdelijke constructies die verband houden met de recreatieve en/of culturele functie zijn toegelaten. Zone voor voortuin (n) Deze zone is bestemd om te worden ingericht als voortuin. Deze zone mag voor 30% worden verhard met kleinschalig en niet-monoliet materiaal. Afsluitingen moeten worden gerealiseerd met hagen of soortgelijke groenvolumes, al dan niet voorzien van een niet Afsluitingen die percelen scheiden van de openbare wegenis dienen te worden ingeplant volgens de 45 regel. Dit betekent dat de afsluiting t.o.v. de rooilijn moet worden ingeplant, op een afstand die gelijk is aan de hoogte van de afsluiting. In deze zone kunnen geen grondgebonden of verplaatsbare constructies worden toegelaten, m.u.v. een brievenbus. Ondergrondse parkings en hun toeritten kunnen groter zijn dan de bovengrondse bouwvolumes, maar kunnen niet onder het openbare domein worden gerealiseerd.

11 XIV. XIV.1 XIV.2 XIV.3 XIV.4 XV. XV.1 XV.2 XV.3 XV.4 XVI. XVI.1 XVII. Zone voor tuinen (o) Deze zone is bestemd om als tuin te worden ingericht. 10% van deze zone mag worden verhard met kleinschalig, niet-monoliet materiaal. Het overige gedeelte moet worden ingericht met groen. Afsluitingen moeten worden gerealiseerd met hagen of soortgelijke groenvolumes, al dan niet voorzien van een niet Bestaande tuinmuren tussen het domein van de vroegere brouwerij en aanleunende, bestaande woningen mogen behouden blijven of vervangen tot een hoogte van 2m. In deze zone kunnen vijvertjes, rotstuintjes, pergola s, barbecues, ingegraven zwembaden, speeltoestellen, tuinhuisjes en kleine serres worden opgericht met een gezamenlijke maximale oppervlakte van 30m². Ten behoeve van gecentraliseerde vuilnisophaling kan aansluitend bij sociale groepswoningbouw een semi-ondergronds systeem worden ingeplant op voorwaarde dat deze door een haagstructuur visueel van de openbare en private wegenis wordt afgeschermd. Zone voor verharde voortuinen (m) Deze zone is bestemd om te worden ingericht als verharde voortuin. Deze zone mag volledig worden verhard met kleinschalig en niet-monoliet materiaal. Afsluitingen moeten worden gerealiseerd met hagen of soortgelijke groenvolumes, al dan niet voorzien van een niet Afsluitingen die percelen scheiden van de openbare wegenis dienen te worden ingeplant volgens de 45 regel. Dit betekent dat de afsluiting t.o.v. de rooilijn moet worden ingeplant op een afstand die gelijk is aan de hoogte van de afsluiting. In deze zone kunnen terrassen worden ingericht. Niet verharde gedeelten van deze zone moeten worden ingericht met groen. Zone voor openbaar groen met nabestemming wegenis (p) Deze zone dient te worden ingericht als groene ruimte. Het bestaand groen moet worden behouden en bij ontstentenis ervan, dient de zone te worden beplant met streekeigen hoogstammige bomen en/of streekeigen dicht struikgewas, zodat een visueel en werkelijk scherm wordt gevormd tussen de gebieden met verschillende bestemmingen. Minstens ¼ van de beplanting is bladhoudend tijdens de winter. In deze zone kunnen geen constructies of verhardingen worden toegelaten. Zone met overgangsbepalingen XVII.1 Deze zone behelst het terrein dat thans in gebruik is door PROFI. De handelsfunctie mag blijven bestaan, maar heeft een uitdovend karakter. Na verloop van de huidige exploitatie dient de handelsfunctie te verdwijnen. De huidige gebouwen mogen ondertussen worden behouden en kunnen worden verbouwd binnen het bestaande gabarit.

12 XVIII. Zone voor semi-verharde voortuin (p) XVIII.1 Deze zone is bestemd om te worden ingericht als voortuin. XVIII.2 Deze zone mag voor 60% worden verhard met kleinschalig en niet-monoliet materiaal. XVIII.3 Afsluitingen moeten worden gerealiseerd met hagen of soortgelijke groenvolumes, al dan niet voorzien van een niet Afsluitingen die percelen scheiden van de openbare wegenis dienen te worden ingeplant volgens de 45 regel. Dit betekent dat de afsluiting t.o.v. de rooilijn moet worden ingeplant, op een afstand die gelijk is aan de hoogte van de afsluiting. XVIII.4 In deze zone kunnen geen grondgebonden of verplaatsbare constructies worden toegelaten, m.u.v. een brievenbus.

1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 1 Het bestaande reliëf dient zoveel mogelijk te worden behouden. Tenzij anders vermeld, kunnen reliëfwijzigingen worden toegelaten, met een

Nadere informatie

VOORONTWERP

VOORONTWERP 1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 1 Tenzij in de voorschriften anders vermeld, kunnen in elke zone reliëfwijzigingen worden toegelaten, met een maximum van plus of min 1 m t.o.v.

Nadere informatie

ONTWERP VOORSTEL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN B. VOORSCHRIFTEN VOOR BOUWZONES. I Zone voor openbaar nut. (b) A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN

ONTWERP VOORSTEL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN B. VOORSCHRIFTEN VOOR BOUWZONES. I Zone voor openbaar nut. (b) A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN VOORSTEL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 1 Tenzij in de voorschriften anders vermeld, kunnen in elke zone reliëfwijzigingen worden toegelaten, met een maximum van plus of min

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Leeswijzer voor tabel: De grafische plannen en de erbij horende stedenbouwkundige voorschriften (kolom 1 weergegeven op een grijze ondergrond) hebben verordenende

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede

STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN Verkaveling LEDE Kleine Kouterrede TOELICHTING STEDENBOUWKUNDIG VOORSCHRIFT A. Algemene Voorschriften De dichtheid is op plan aangegeven, ze bedraagt ongeveer 20 woningen

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1 0.1 Algemene Definities... 1 0.1.1 Hoofdbestemming nevenbestemming van het hoofdgebouw... 1 0.1.2 Bouwdiepte... 1 0.1.3 Bouwlaag...

Nadere informatie

ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN Art.0.1 Wanneer een bestaand gebouw niet in overeenstemming is met de inrichtingsvoorschriften kunnen toch zowel verbouwingen binnen

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. TERMINOLOGIE Voor de toepassing van de onderhavige voorschriften wordt verstaan onder: 1. Halfopen bebouwing: bebouwingswijze waarbij het hoofdgebouw slechts één gemene

Nadere informatie

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften 1 Vul dit addendum zo veel keer in als u verschillende groepen van voorschriften wil opmaken. 2 Vul in op welke kavels deze specifieke voorschriften van

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw Eigendom Vennootschap MAFAR, Louizalaan 149/24, 1050 Brussel. gevolmachtigde : NV. Select Bouw, Iepersestraat 181-185, 8800 Roeselare. BPA nr 1- Dorpskom, gedeeltelijke wijziging E. VK plan dd. 30. 10.

Nadere informatie

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 ZONE VOOR BEBOUWING (open) 1.1 HOOFDBESTEMMING Er wordt geopteerd voor open bebouwing met een logische ruimtelijke inplanting.

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat goedgekeurd dd. 6/04/1994 tabel open ruimten zone 25 26 27 28 kleur en/of raster zijkavelgrens plaatsing in meter t.o.v. achterkavelgrens bouwstrook max. % bezetting

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018 RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018. Gemeentelijk RUP nr. 2ter 'Zeedijk - Mouchotteplein' te Middelkerke Verordenend grafisch

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND 1. Algemeen Openbaar nut en gemeenschapsvoorzieningen kleine inrichtingen van openbaar nut zoals infrastructuur in verband met openbare

Nadere informatie

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het grafisch plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1: AMBACHTELIJKE ZONE 1. Bestemmingsomschrijving 1.1. Hoofdbestemming Lokale ambachtelijke bedrijven die geen abnormale hinder veroorzaken voor de directe omgeving.

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6) Stad Ieper Provincie West-Vlaanderen West-Vlaamse Intercommunale Dienstverlenende vereniging Project Verkaveling Veurnsestraat te Elverdinge Project: 04/6076 VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Lot 1-2 Toelichting bij stedenbouwkundig voorschrift Verordenend stedenbouwkundig voorschrift Strook voor de gebouwen Inplanting zoals aangeduid op het verkavelingsontwerp.

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

Projectzones Leemhoek. Zone P2

Projectzones Leemhoek. Zone P2 Projectzones Leemhoek Zone P2 Het Lot P2 is gelegen in de zone voor wonen 5 Meergezinswoningen binnen het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leemhoek zone 2. Volgende voorschriften zijn van toepassing

Nadere informatie

TERMINOLOGIE... 2 1. BESTEMMING... 4

TERMINOLOGIE... 2 1. BESTEMMING... 4 INHOUDSOPGAVE DEEL 1: ALGEMENE BEPALINGEN...2 TERMINOLOGIE... 2 ALGEMEEN GELDENDE VOORSCHRIFTEN... 2 DEEL 2: BIJZONDERE BEPALINGEN... 4 ART 1. ZONE VOOR KANTOREN... 4 1. BESTEMMING... 4 2. BEBOUWING...

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Verkaveling 010/070 (3b) Provincie ANTWERPEN Gemeente BERLAAR Ligging Smidstraat - Hemelshoek Kad. Afd. 1 Sectie D nrs. 548/b&c 544/n 545/c 546/d Verkaveling 010/070 (3b) Dossier

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE VOOR HOOFDGEBOUW(EN) BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE VOOR HOOFDGEBOUW(EN) BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Dossier nr : Daalbroekstraat 40 en Heirbaan, aantal kavels : 3 Gemeente : Lanaken, 3 de afdeling, Rekem Aanvrager : Consoorten Gorissen 1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUW(EN) 1.1. ZONE

Nadere informatie

VERKAVELINGSVERGUNNING - STEDELIJK WOONGEBIED DREEF

VERKAVELINGSVERGUNNING - STEDELIJK WOONGEBIED DREEF STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN TYPE 3 1. Bouwzone type 3 kavels 1 t/m 31 Behoudens de verplichte toegangen / opritten tot de kavels zijn geen andere rechtstreekse toegangen voor autoverkeer naar de openbare

Nadere informatie

GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE. Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing

GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE. Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing Informatief Toelichting bij de gewenste ruimtelijke context Bepalingen met betrekking tot bestemming - De hoofdbestemming: residentieel

Nadere informatie

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Cardiff nv Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Cardiff nv' te Zulte Verordenend grafisch plan 1121B3 Legende Perimeter RUP art. 1: Zone

Nadere informatie

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning RUP Gerda ontwerp april 2011 Stedenbouwkundige voorschriften Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen RUP Le Lis Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HAMME COLOFON Opdracht: RUP Le Lis Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei

Nadere informatie

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1.

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1. Voorschriften Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen 1. Begrippen 1.1. Eéngezinswoning Gebouw geschikt voor de huisvesting van één gezin of alleenstaande. 1.2. Nevenbestemming De nevenbestemming

Nadere informatie

-1_. ff" ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit.

-1_. ff ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit. -1_ STEDENBQUWKUNENGE VQORSCHR FTEN B J DE AANVRAAG VOQR EEN VERKAVEL NGSVERGUNN NG VUUR GRUNDEN GELEGEN TE ANZEGEM - KASTER, KASTERSTRAAT. Gezien en 90edgekeurd door ff" ming van Deseøfé - --2-a~-ME+-za-w----»

Nadere informatie

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7 VERORDENEND DEEL 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7.2.1 Gemeenschap- en openbare nutsvoorzieningen Gebouwen en/of constructies en infrastructuur

Nadere informatie

BIJZONDERE BEPALINGEN EN VOORSCHRIFTEN PER ZONE WONEN. Art. 1. Zone voor gemengde bestemming wonen en handel. Stedenbouwkundig voorschrift

BIJZONDERE BEPALINGEN EN VOORSCHRIFTEN PER ZONE WONEN. Art. 1. Zone voor gemengde bestemming wonen en handel. Stedenbouwkundig voorschrift BIJZONDERE BEPALINGEN EN VOORSCHRIFTEN PER ZONE WONEN Art. 1. Zone voor gemengde bestemming wonen en handel Gebiedscategorie Wonen, cfr. het besluit van de Vlaamse Regering van 11 april 2008 tot vaststelling

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND 1. Algemeen Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in elke bestemmingszone worden toegelaten mits

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING Provincie Arrondissement Gemeente/Stad Verkaveling VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE GRIMBERGEN MEERSTRAAT 1 / 7 1. Voorschriften

Nadere informatie

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 H. HARTLAAN STEDEBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Art. 1 : Algemeenheden

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Getekend door: Katrien Coenegrachts (Signature) Getekend door: Lode Schops (Signature) Getekend op: 2018-10-10 17:28:29 +01:00 Getekend op: 2018-10-17 08:06:37 +01:00 Reden: Ik keur dit document goed Reden:

Nadere informatie

RUP Herziening Hofstraat

RUP Herziening Hofstraat RUP Herziening Hofstraat Openbaar onderzoek Bewonersvergadering 4 september 2017 Inhoud toelichting Situering plangebied Situering planningscontext Aanleiding en procesverloop Doelstellingen van het RUP

Nadere informatie

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE. eengezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen worden toegelaten.

BESTEMMING HOOFDGEBOUW, BIJGEBOUW, NIET-BEBOUWD GEDEELTE. eengezinswoningen, met inbegrip van zorgwoningen worden toegelaten. STEDENBOUWKUNDIGE EN (DOOR DE GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR AANGEPASTE VERSIE) OMGEVINGSVERGUNNING 201800250 VERKAVELEN VAN GRONDEN VAN ZAND LIGGING AANVRAAG: ELSSCHOT 12 (LOT 1 ) en ELSSCHOT 14 (LOT

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 2. Bepalingen. toelichting en visie

ALGEMENE BEPALINGEN TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 2. Bepalingen. toelichting en visie Voorschriften ALGEMENE BEPALINGEN 1. V e r k a v e l i n g s v oor s c h r i f te n De bepalingen (tekstueel en grafisch) van de delen van de verkaveling VK136/65 dd. 04/03/1966 en dd. 14/05/1997 en VK

Nadere informatie

RUP Herziening BPA Centrum deelgebied Statielei -Krijgsbaan. Toelichting bewonersvergadering 11 januari 2017 Koen Janssens en Jill Loos

RUP Herziening BPA Centrum deelgebied Statielei -Krijgsbaan. Toelichting bewonersvergadering 11 januari 2017 Koen Janssens en Jill Loos RUP Herziening BPA Centrum deelgebied Statielei -Krijgsbaan Toelichting bewonersvergadering 11 januari 2017 Koen Janssens en Jill Loos 2 Situering plangebied RUP in uitvoering van het GRS/ aanleiding -

Nadere informatie

VERKAVELING ADEGEM, VELDEKENS +17

VERKAVELING ADEGEM, VELDEKENS +17 VERKAVELING - 9991 ADEGEM, VELDEKENS +17 HET VERKAVELINGSPLAN De verkaveling is gelegen in woongebied met landelijk karakter en geniet een prachtig verzicht over het achterliggende agrarisch gebied. Ze

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT Verordenende voorschriften toelichting 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Opgave van de voorschriften die strijdig zijn met het RUP en die

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING i STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING VK CAYEPOLDER 9e-Li NIELAAN 4 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VAN EEN VERKAVELING, GELEGEN TE DESTELBERGEN (Heusden), LANGS DE WELLINGSTRAAT. BEKEND TEN KADASTER DESTELBERGEN 4 e AFDELING HEUSDEN 1 STE AFDELING, SECTIE

Nadere informatie

grens van het bijzonder plan van aanleg. toepassingsniveau van de stedenbouwkundige voorschriften. architecturale kwaliteit.

grens van het bijzonder plan van aanleg. toepassingsniveau van de stedenbouwkundige voorschriften. architecturale kwaliteit. INHOUD DEEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: grens van het bijzonder plan van aanleg. toepassingsniveau van de stedenbouwkundige voorschriften. architecturale kwaliteit. DEEL 2.

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften RUP Hertshage 2

stedenbouwkundige voorschriften RUP Hertshage 2 Aalst, augustus 2008 VOORONTWERP Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 26 februari 2008 Op bevel, Zegel van de gemeente de adjunct-stadssecretaris, de voorzitter, Reginald

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 13/c WOONCONCENTRATIE HOUTSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting

VOORSCHRIFTEN RUP 13/c WOONCONCENTRATIE HOUTSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting VOORSCHRIFTEN RUP 13/c WOONCONCENTRATIE HOUTSTRAAT Verordenende voorschriften toelichting 0. Algemene bepalingen 0.1. Opgave van de voorschriften die strijdig zijn met het RUP en die opgeheven worden.

Nadere informatie

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 5 EREMBODEGEM - LEUVESTRAAT

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 5 EREMBODEGEM - LEUVESTRAAT STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 5 EREMBODEGEM - LEUVESTRAAT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE EREMBODEGEM BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 5 LEUVESTRAAT STEDEBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Art. 1 : Algemeenheden

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017 GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017 1. Bestemmingsvoorschriften 1.1. Hoofdbestemming Bouwen van ééngezinswoningen 1.2. Nevenbestemming

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE A. VOORAFGAANDELIJKE BEPALINGEN

INHOUDSOPGAVE A. VOORAFGAANDELIJKE BEPALINGEN INHOUDSOPGAVE A. VOORAFGAANDELIJKE BEPALINGEN 1.1. Grens van het Bijzonder Plan van Aanleg "WURFELDER BOSSCHEN" 1.2. Verordenende kracht 1.3. Geldigheid van deze voorafgaandelijk bepalingen 1.4. lnstandhoudingswerken

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING De Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening vastgesteld door de gemeenteraad op 26.06.2012 is van toepassing. 1. VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING :

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING : STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING : FASE 1 EN FASE 2 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW Voorzieningen

Nadere informatie

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Gelet op de bestaande woonvormen in de onmiddellijke omgeving, de ligging

Nadere informatie

De terreinbezetting wordt uitgedrukt in het procent van het perceeldeel gelegen binnen de betrokken zone.

De terreinbezetting wordt uitgedrukt in het procent van het perceeldeel gelegen binnen de betrokken zone. GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN EN DEFINITIES Volgende gemeenschappelijke bepalingen (GB) zijn van toepassing. GB 1: verklaring van voorkomende afkortingen. - max.: maximum - min.: minimum - z.p : zie plan

Nadere informatie

1 ALGEMENE BEPALINGEN

1 ALGEMENE BEPALINGEN 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN 1.1.1 De voorgestelde werken moeten optimaal geïntegreerd worden in hun ruimtelijke omgeving. Dit houdt in dat zij inzake dichtheid, terreinbezetting,

Nadere informatie

GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN. Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN. Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 24 september

Nadere informatie

Gemeente Niel. Verkaveling voor woningbouw. van gronden gelegen te Niel. Verkaveling omgeving Keizerstraat. Dossier NIE210

Gemeente Niel. Verkaveling voor woningbouw. van gronden gelegen te Niel. Verkaveling omgeving Keizerstraat. Dossier NIE210 Gemeente Niel Verkaveling voor woningbouw van gronden gelegen te Niel Verkaveling omgeving Keizerstraat Dossier NIE210 Stedenbouwkundige voorschriften 5.00/11030/830062.1 Gevoegd bij de vergunning met

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit Stedenbouwkundige voorschriften Februari 2010 Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan

Nadere informatie

Stedenbouwkundige. voorschriften

Stedenbouwkundige. voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua

Nadere informatie

GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN SECT/E E, ~~ DE HEIDE

GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN SECT/E E, ~~ DE HEIDE GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN (Houtha/QD ) 2 q af de/ing SECT/E E, ~~ DE HEIDE \ \ MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN - VLAAMSE AANGELEGENHEDEN STAATSSECRETARIAAT VOOR STREEKECONOMIE Bestuur van de Stedebouw

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 90 Sint-Andriesdreef

voorschriften bpa nr. 90 Sint-Andriesdreef voorschriften bpa nr. 90 Sint-Andriesdreef goedgekeurd dd. 28/08/1979 tabel bouwzones zone 1 kleur en/of raster plaatsing in meter t.o.v. achterkavel max.% bezetti ng breedte in m. kavel min gevel max

Nadere informatie

Gemeente Hemiksem. Verkaveling voor woningbouw. Heiligstraat Gemeenteplaats. Dossier HEM205. Stedenbouwkundige voorschriften

Gemeente Hemiksem. Verkaveling voor woningbouw. Heiligstraat Gemeenteplaats. Dossier HEM205. Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Hemiksem Verkaveling voor woningbouw Heiligstraat Gemeenteplaats 1 ste afdeling sectie A, 107v(deel), 107t(deel), 107y(deel), 108a(deel) Dossier HEM205 Stedenbouwkundige voorschriften Opdrachtgevend

Nadere informatie

RUP Willaert Stad Roeselare. Stedenbouwkundige voorschriften Definitieve vaststelling 26 mei 2014

RUP Willaert Stad Roeselare. Stedenbouwkundige voorschriften Definitieve vaststelling 26 mei 2014 RUP Willaert Stad Roeselare Stedenbouwkundige voorschriften Definitieve vaststelling 26 mei 2014 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het APA Roeselare (d.d. 29/04/1991).

Nadere informatie

verkavelingsvoorschriften verkaveling elleboogstraat, helkijn

verkavelingsvoorschriften verkaveling elleboogstraat, helkijn verkavelingsvoorschriften verkaveling elleboogstraat, helkijn oktober 2013, bijlage 3 2 1. Rijwoningen 1.1. Bestemming Wonen: woningen en de bijbehorende uitrusting zoals tuinen, tuinhuisjes, garages,

Nadere informatie

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V

MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V MOTIVATIENOTA BETREFFENDE DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING HASSELT 16 e AFDELING SECTIE B nr. 162V A. VOORWERP VAN DE AANVRAAG Verkavelingsaanvraag voor 2 nieuwe bouwkavels in half-open bebouwing

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING VIJVERSTRAAT (1-3) TE MECHELEN. 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

Stad Roeselare. Gedeeltelijke herziening BPA Buurt van Maerlantwijk. stedenbouwkundige voorschriften

Stad Roeselare. Gedeeltelijke herziening BPA Buurt van Maerlantwijk. stedenbouwkundige voorschriften baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 05573 Departement RUIMTELIJKE ORDENING, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed NR 2.24/36015/640.6 Brussel, 20 juni 2011 Vlaamse

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. Gemeente Knesselare

Stedenbouwkundige verordening. Gemeente Knesselare Stedenbouwkundige verordening Gemeente Knesselare Algemene richtlijnen die gelden bij een omgevingsvergunningsaanvraag voor ééngezinswoningen of verkavelingsaanvraag Advies van het college van burgemeester

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN Art. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN Art. 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BETREFFENDE KAVELS 1 TOT EN MET 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BETREFFENDE KAVELS 1 TOT EN MET 14 Bijlage 3 Verkaveling VICHTE Waregemstraat STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BETREFFENDE KAVELS 1 TOT EN MET 14 Bij onduidelijkheden of tegenstrijdigheden hebben de grafische voorstellingen op het verkavelingsplan

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 39 Sint-Jozefskwartier

voorschriften bpa nr. 39 Sint-Jozefskwartier voorschriften bpa nr. 39 Sint-Jozefskwartier goedgekeurd dd. 14/11/1978 tabel bouwzones zone 1 2 3 4 5 6 7 kleur en/of raster plaatsing in meter t.o.v. achterkavel max.% bezetti ng breedte in m. kavel

Nadere informatie

G e m e e n t e Z o n n e b e k e R U P G u i d o G e z e l l e l a a n

G e m e e n t e Z o n n e b e k e R U P G u i d o G e z e l l e l a a n west-vlaamse intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 5371 Bijgaand bij het besluit van Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen houdende de gedeeltelijke

Nadere informatie

Verkaveling Herzele Kouterstraat. Bestemming

Verkaveling Herzele Kouterstraat. Bestemming Verkaveling Herzele Kouterstraat Bestemming De verkaveling voorziet de bouw van eengezinswoningen en appartementsgebouwen (met maximum vier bouwlagen en één penthouse) en is onderverdeeld in 11 bouwblokken

Nadere informatie

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 6 EREMBODEGEM - FONTEINBOS

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 6 EREMBODEGEM - FONTEINBOS STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 6 EREMBODEGEM - FONTEINBOS PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE EREMBODEGEM BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 6 FONTEINBOS STEDEBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Art. 1 : Algemeenheden

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 18 Kerklaan Noord

voorschriften bpa nr. 18 Kerklaan Noord voorschriften bpa nr. 18 Kerklaan Noord goedgekeurd dd. 3/05/1978 tabel bouwzones zone 1 2 3 4 5a 5b 6 7 8 9 10 11 kleur en/of raster plaatsing in meter t.o.v. achterkavel max.% bezetti ng breedte in m.

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ AANVRAAG VAN EEN VERKAVELINGSVERGUNNING voor kavel 1 van het voorgelegd ontwerp Gemeente 2290 VORSELAAR, Sectie G, nrs.: 16/K, 16/L, 16/P2 Hildering 1 Keizershofstraat

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING NV ZUIDERPARK AMERSVELDESTRAAT-SPOORWEG KORTEMARK 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 80 La Brugeoise

voorschriften bpa nr. 80 La Brugeoise voorschriften bpa nr. 80 La Brugeoise goedgekeurd dd. 19/01/2001 zones zone kleur en/of raster 1 2 3 4 5 Bpa 80 La Brugeoise goedgekeurd dd. 19/01/2001. Pagina 1 van 8 bestemmingen per zone Zone 1 bemerking(en)

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVERGUNNING V0647 d.d. 26.09.2014 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Voorzieningen voor een inwonende

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE DESTELBERGEN 16 maart 2009 ONTWERP RUP CENTRUM 1 (gedeeltelijke herziening BPA Centrum, delen 1 t/m 7) STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Wijzigingen na definitieve vaststelling

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

RUP ZONEVREEMDE WONINGEN

RUP ZONEVREEMDE WONINGEN RUP ZONEVREEMDE WONINGEN Gemeente Denderleeuw Stedenbouwkundige voorschriften Ontwerp januari 2014 Joseph Cardijnstraat 60 9420 Erpe- Mere T 053 64 65 20 - F 053 64 65 30 - info@so-lva.be Versie 1 April

Nadere informatie

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Leeswijzer voor tabel: De grafische plannen en de erbij horende stedenbouwkundige voorschriften (kolom 1 weergegeven op een grijze ondergrond) hebben verordenende

Nadere informatie

AANVRAAG VERKAVELINGSVERGUNNING: Stad MECHELEN Geerdegemdries 3 e afdeling Sectie E - Nr. 768 T 3

AANVRAAG VERKAVELINGSVERGUNNING: Stad MECHELEN Geerdegemdries 3 e afdeling Sectie E - Nr. 768 T 3 AANVRAAG VERKAVELINGSVERGUNNING: Stad MECHELEN Geerdegemdries 3 e afdeling Sectie E - Nr. 768 T 3 Het verkavelingsvoorstel voorziet in het creëren van 5 bouwloten bestemd voor gesloten bebouwing en 2 bouwloten

Nadere informatie

RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat"

RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat Provincie ANTWERPEN Stad MORTSEL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat" Verordenend deel RUP Stedenbouwkundige voorschriften datum versie 4-05-09 aanpassingen

Nadere informatie