Kerygma Nederland. Stichting. Ontstaan en principes van Kerygma. Voorthuizen November 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kerygma Nederland. Stichting. Ontstaan en principes van Kerygma. Voorthuizen November 2005"

Transcriptie

1 Stichting Kerygma Nederland Ontstaan en principes van Kerygma Voorthuizen November 2005 Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen Tel Fax Website: Verkondiging van Jezus Christus

2 1. HET ONTSTAAN VAN STICHTING KERYGMA De stichting wordt geleid door Kees de Vlieger, die zijn beroep als h.t.s.-constructeur en directeur van een ingenieursbureau in Utrecht opgaf omdat God hem riep voor Zijn dienst. Het was tijdens een conferentie in 1980 dat Kees de roeping ervoer om zijn leven in dienst van God te stellen. Ook liet de Heer toen door een preek uit Luc.24:13-35 zien wat het accent van de komende bediening zou zijn. De tekst waardoor de Heer sprak, was vers 32: En zij zeiden tot elkander: Was ons hart niet brandende in ons, terwijl Hij onderweg tot ons sprak en ons de Schriften opende? Dit is dan ook het hart van de bediening van Kerygma: verkondiging van het Woord van God in de kracht van de Heilige Geest (Rom.16:25,26). In 1982 vertrok Kees met zijn vrouw Marian en hun toen nog twee kleine kinderen naar Engeland voor een opleiding aan het Lebanon Missionary Bible College. Na deze opleiding werkten ze bij Jeugd met een Opdracht in Amsterdam. In die tijd werkte Kees samen met de Noorderkerk in de binnenstad van Amsterdam om toerusting te geven en te evangeliseren. Daarna brak er een periode aan van oriëntatie en verdere studie, zoals enkele jaren de H.O.-opleiding theologie en een diepgaande studie over de vele opwekkingen uit de geschiedenis. Dit leidde tot een vernieuwing van de visie: Toerusting van de Gemeente in de principes van discipelschap. Deze visie werd sterk gestimuleerd door de bediening van dr. Bob Gordon, die Kees in 1988 leerde kennen. Bob was de leider van de Engelse organisatie Kerygma International Christian Ministries, het latere Proclaimers International. In deze bediening lag het accent op de verkondiging van het Woord, profetisch onderwijs en evangelisatie. Door de relatie met de Kerygma bediening in Engeland bemoedigde de Heer Kees opnieuw in de roeping die hij in 1980 had ontvangen. Vanuit het onderwijs van Bob Gordon begon Kees in 1990 met het samenstellen van cursusmaterialen voor toerusting binnen de gemeenten in Nederland. Om het werk een juridische en zakelijke basis te geven, werd in 1991 de stichting Het Licht der wereld opgericht. Door de groeiende samenwerking met Kerygma in Engeland werd in september 1993 besloten om de naam van de stichting te wijzigen in Kerygma Nederland. (Na het plotselinge overlijden van Bob in 1997 verminderde geleidelijk aan het contact met Proclaimers International, mede vanwege het feit dat er met de nieuwe leiders een ander accent op de bediening kwam te liggen.)

3 2. VISIE EN DOELSTELLING De visie van de stichting kan in drie karakteristieke aspecten worden onderverdeeld: Discipelschap Willen christenen een persoonlijke opwekking ervaren en daardoor vrijmoedig in de kracht van de Heilige Geest leven en getuigen, is toerusting in de principes van het christelijk geloof noodzakelijk. Leiderschap Discipelschap leidt tot leiderschap. Dit is de visie die Jezus deelt in Matt.28:19. Als discipelen tot leiders worden getraind, zullen deze leiders op hun beurt de principes van discipelschap aan anderen gaan doorgeven. Op deze manier ontstaat er een proces van vermenigvuldiging. Evangelisatie Wil het Koninkrijk van God gestalte krijgen dan is een krachtige proclamatie van het evangelie noodzakelijk. Deze proclamatie bestaat niet alleen uit woorden, maar wordt geleid en bekrachtigd door de Heilige Geest. Deze visie wordt uitgewerkt in de volgende doelstellingen: Toerusten van de gemeente van Jezus Christus in de principes van het christelijk geloof. Stimuleren van een vernieuwd geestelijk leven door de kracht van de Heilige Geest. Uitbreiden van het Koninkrijk van God door middel van de proclamatie van het evangelie.

4 3. ACTIVITEITEN Stichting Kerygma Nederland tracht haar doelstellingen te verwezenlijken door het uitvoeren en stimuleren van de volgende activiteiten: De Gemeente van Jezus Christus dienen d.m.v. toerusting in discipelschap, leiderschap en evangelisatie. Dit door van buitenaf met een plaatselijke gemeente of groep een, zo mogelijk langdurige, relatie aan te gaan teneinde samen te dienen tot opbouw van elkaar en de gemeente. Dit volgens de visie, zoals die in Ef.4:1-16 door Paulus is uitgewerkt. Activiteiten, studiematerialen en andere hulpmiddelen ontwikkelen die deze toerusting mogelijk maken. Onder Gods leiding zoeken naar en werken aan mogelijkheden om deze toerusting als vermenigvuldigingsprincipe door te laten werken in plaatselijke gemeenten en groepen; hen hierin te ondersteunen en te bemoedigen. Organiseren van seminars voor o.a. discipelschaps- en leiderschapstraining, opwekking en evangelisatie. Gemeenten en individuele gelovigen trainen in praktische evangelisatie. Stimuleren van betrokken christenen om te bidden voor de realisering van de doelstellingen van de stichting. Zoeken naar kanalen en het stimuleren van gelovigen om, vanuit een vernieuwd geestelijk leven, dienstbaar te zijn in de maatschappij.

5 4. ONZE GELOOFSBASIS De oorspronkelijke tekst van de Bijbel is het door de Heilige Geest geïnspireerde, enige onfeilbare, gezaghebbende Woord van God. Er is één God, voor eeuwig bestaand uit drie Personen: de Vader, Jezus Christus de Zoon, en de Heilige Geest. Jezus Christus is volledig God en volledig mens, geboren uit de maagd Maria. Hij leefde zonder te zondigen, deed wonderen, stierf voor onze zonden aan het kruis, en verzoende ons met God. Hij stond lichamelijk op uit de dood en ging naar de hemel, waar Hij nu aan de rechterhand van God de Vader regeert en voor ons pleit. Op een dag zal Hij terugkomen in grote kracht en glorie. De gehele mensheid staat sinds de zondeval schuldig voor God. Hierdoor is de mens onderworpen aan Gods toorn en oordeel. Voor de redding van verloren en zondige mensen is verlossing door het bloed van onze Heer Jezus Christus en vernieuwing door de Heilige Geest absoluut noodzakelijk. De christen wordt door de bediening en de toerusting van de Heilige Geest door Zijn gaven in staat gesteld God op een krachtige wijze te dienen en een godvruchtig leven te leiden. De opstanding uit de dood is zowel voor degenen die Jezus Christus als hun persoonlijke Verlosser hebben aangenomen als voor hen die dit niet hebben gedaan: de eersten tot de opstanding ten leven, de laatsten tot de opstanding ten oordeel. In Jezus Christus is er een geestelijke eenheid van alle gelovigen uit alle culturen: de Gemeente, het Lichaam van Christus.

6 5. KERYGMA PRINCIPES Het is belangrijk te beseffen dat we niet zomaar een organisatie of een gemeente vertegenwoordigen, maar bovenal Iemand en de Gemeente in het algemeen. Dit zal tot uiting moeten komen in alles wat wij doen, en daarom verwacht Kerygma Nederland van haar werkers, dat zij volgens de hieronder beschreven principes willen leven en werken. Wij beseffen dat niemand volmaakt is, maar verlangen er wel naar dat we in deze dingen groeien. A. Verbrokenheid van hart Verbrokenheid van hart is het merkteken van Gods aanraking in ons leven. Door ons te spiegelen aan Zijn majesteit, heerlijkheid en macht worden wij ons bewust van onze afhankelijkheid, nederigheid en beperktheid (Jes.57:15; Gen.32:22-31; 1Kor.1:26-31; Joh.15:1-4). God gebruikt omstandigheden, aanvechtingen, overtuigingen in ons hart, en de omgang met andere christenen om ons tot een diepere afhankelijkheid en verbrokenheid te brengen. Om vrucht te kunnen dragen zullen we de weg van de graankorrel moeten gaan (Joh.12:24). B. Eenvoud van hart Ondanks onze eigen verantwoordelijkheid om het werk zo goed mogelijk te doen, zijn we afhankelijk van Gods genade. Hij zal de deuren moeten openen of sluiten. Hij zal de zalving moeten geven, wil het werk blijvende vrucht voortbrengen (Joh.6:63; Opb.3:8). God vraagt van ons dat we leven vanuit een innige relatie met Hem, om te kunnen zien waar Hij ons naartoe leidt (1Kor.2:10-13). Hij vraagt ons te leven en te dienen door Zijn Geest. Dat brengt ontspanning, omdat we beseffen dat het Gods bekwaamheid is en niet de onze (2Kor.3:4-6). C. Roeping Gods specifieke roeping is het fundament voor een gemotiveerde toewijding aan het werk van God, waarvoor Hij ook Zijn gaven zal geven. Omdat God voor iedere christen een plaats heeft binnen Zijn plan, zal Hij een ieder roepen voor die werken die Hij heeft voorbereid, opdat we daarin met heel ons hart betrokken zullen zijn (Ef.2:10). D. Betrouwbaarheid Het evangelie van het Koninkrijk bestaat niet alleen maar uit woorden. Het wordt in de eerste plaats zichtbaar op de manier waarop we leven. Daarom vraagt God van ons dat we op alle terreinen van ons leven betrouwbaar zijn. De woorden van Paulus in 2Tim.2:2 en 15 hebben niet alleen betrekking op ons geestelijk leven maar ook op ons gedrag, ons rentmeesterschap, ons gezinsleven, onze integriteit, en op hoe we ons gedragen in tijden van stress etc. God geeft ons een geweldige verantwoordelijkheid: Hij vertrouwt de verkondiging van Zijn evangelie aan ons toe. Als we effectief van het evangelie willen getuigen dan is het leiden van een heilig leven een absolute vereiste (1Kor.4:2).

7 E. Eenheid in verscheidenheid We moeten ons realiseren dat alle medewerkers verschillend van aard zijn en verschillende gaven hebben. Om deze diversiteit tot uiting te laten komen, is het belangrijk dat we ons door de Heilige Geest laten samenvoegen en er hard aan werken om één team te vormen (Rom.12:3-8; 1Kor.12:13). Van alle medewerkers wordt daarom een nederige houding verwacht waarin de één de ander uitnemender acht dan zichzelf (Fil.2:3-7; Ef.4:1-3). Iedere medewerker dient soepel te zijn in zijn of haar werkwijze en gelovigen uit andere gemeenten met respect te benaderen. F. Geloof Geloof heeft alles te maken met onze persoonlijke relatie met God. Het is het kinderlijke vertrouwen dat God door Zijn Woord en door omstandigheden aan ons leven bouwt. Het is het geloof dat we, als we Hem naar Zijn wil iets vragen, het zullen ontvangen. Geloof uit zich in daden. Het is niet primair een activiteit van ons verstand of onze emoties, maar het is het in praktijk brengen van de zekerheid, de hoop en de rijkdom die we in Christus Jezus hebben ontvangen. G. Effectiviteit Als medewerkers van Kerygma kunnen we alleen effectief zijn, als iedere medewerker zijn of haar persoonlijke relatie met de hemelse Vader op de eerste plaats blijft zetten (Hos.6:3). Kerygma Nederland zal in beleid en arbeid alleen effectief blijven als alle medewerkers de visie in het oog houden en de te bereiken doelen in de lijn van die visie uitzetten. We geloven dat God de stichting gebruikt voor een specifiek doel binnen het geheel van de bouw van Zijn Koninkrijk en tot verheerlijking van Zijn Naam. H. Uitnemendheid Van medewerkers wordt verwacht dat zij alles van harte en voortreffelijk doen, als voor de Heer (Kol.3:23). Wij zijn het visitekaartje van onze Koning en daarom wordt van medewerkers verwacht dat ze zichzelf goed verzorgen en liefdevol met anderen omgaan. Ook al ons gereedschap (de cursusmaterialen, de King s Coach en de Prayer Post) is een visitekaartje van onze Koning; van medewerkers wordt verwacht hier met zorg mee om te gaan. U mag ons als team van Kerygma op deze Kerygma principes aanspreken!

8 6. HET BESTUUR Kerygma Nederland is een stichting. Dit heeft een zakelijke betekenis. Voor de Nederlandse wet wordt een stichting beschouwd als een ondernemer, met alle juridische, financiële en sociale rechten en plichten van dien. De stichting staat ingeschreven in het stichtingenregister van de Kamer van Koophandel te Amersfoort onder nummer Het dagelijks bestuur wordt gevormd door de voorzitter, secretaris en penningmeester. De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse en uitvoerende leiding van de stichting. Het bestuur zorgt samen met de directeur voor het bewaken van de visie en de doelstellingen van de door God gegeven bediening van Kerygma Nederland. De directeur van Kerygma heeft een adviserende taak naar het bestuur toe, maar maakt geen deel uit van het bestuur. 7. FINANCIËN Betreffende het omgaan met financiën hanteert Stichting Kerygma Nederland de volgende principes: God voorziet in onze noden (Gen.22:14). Kerygma Nederland wordt onderhouden d.m.v. vrijwillige offers van gelovigen. Onder geen beding mogen er door of ten behoeve van de stichting schulden worden gemaakt. De boekhouding moet nauwkeurig bijgehouden worden, en wordt regelmatig gecontroleerd en in orde gemaakt voor inspectie. Alle gelden die aan de stichting worden gestuurd voor het onderhoud van medewerkers worden voor dat doel gebruikt. Giften met een andere bepaalde bestemming worden voor het aangegeven doel gebruikt. Stichting Kerygma is een geloofswerk. Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door giften. Deze giften zijn voor de belasting aftrekbaar. Het is ook mogelijk om Kerygma testamentair te gedenken. Postbank Rabobank Kamer van Koophandel Amersfoort nr

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail:

Nadere informatie

CURSUSMAP 1 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 1 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 1 (NBG) Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen

Nadere informatie

CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

CURSUSMAP 4. Discipelen van Jezus. Dienend leiderschap. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 4. Discipelen van Jezus. Dienend leiderschap. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 4 Discipelen van Jezus Dienend leiderschap Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen Tel. 0342-475048 Fax 0342-474826

Nadere informatie

Dagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

Dagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie Dagboek Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Dagboek. De brief van Paulus aan Efeze

Dagboek. De brief van Paulus aan Efeze Dagboek De brief van Paulus aan Efeze Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl www.kerygma.nl De Schriftgedeelten zijn overgenomen

Nadere informatie

CURSUSMAP 4 (NBG) Discipelen van Jezus. Dienend leiderschap. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 4 (NBG) Discipelen van Jezus. Dienend leiderschap. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 4 (NBG) Discipelen van Jezus Dienend leiderschap Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Terug naar de essentie

Terug naar de essentie DE GEMEENTE ALS BEWEGING Terug naar de essentie Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Geloven in Scholen met de Bijbel

Geloven in Scholen met de Bijbel Geloven in Scholen met de Bijbel Inleiding Wij willen in onze scholen samenwerken met Gereformeerde Scholen zijn opgericht door ouders vanuit christenen die, net als wij, willen leven naar de Gereformeerde

Nadere informatie

BIJBELSTUDIE. De brief van Paulus aan de EFEZIËRS. Leren wandelen in de liefde. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

BIJBELSTUDIE. De brief van Paulus aan de EFEZIËRS. Leren wandelen in de liefde. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus BIJBELSTUDIE De brief van Paulus aan de EFEZIËRS Leren wandelen in de liefde Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren dienen in de gaven van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus Leren dienen in de gaven van de Geest Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen

Nadere informatie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagenboek Zeven bouwstenen voor een groeiende gemeente Kees de Vlieger Een Kerygma studie 1 Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Geloofsdocument Baptisten Gemeente Winschoten

Geloofsdocument Baptisten Gemeente Winschoten Geloofsdocument Baptisten Gemeente Winschoten De tekstverwijzingen in dit document komen uit de Herziene Statenvertaling (HSV). Het kan zijn dat een andere vertaling niet helemaal overeen komt. U kunt

Nadere informatie

E.G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 32, blz. 242)

E.G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 32, blz. 242) Les 2 voor 14 juli 2018 1. Handelingen 2: 1-3. De vroege regen. 2. Handelingen 2: 4-13. De gave van tongen. 3. Handelingen 2: 14-32. De eerste preek. 4. Handelingen 2: 33-36. De verheerlijking van Jezus.

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

FUNDAMENTELE WAARHEDEN

FUNDAMENTELE WAARHEDEN FUNDAMENTELE WAARHEDEN De Bijbel is ons enig richtsnoer voor geloof en beleven. Deze opsomming van fundamentele waarheden is bedoeld als basis van onze geestelijke gemeenschap, dat wil zeggen dat wij vast

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

CURSUSMAP 1 Module 1. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 1 Module 1. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 1 Module 1 Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

De brief van Paulus aan de Romeinen

De brief van Paulus aan de Romeinen Dagboek De brief van Paulus aan de Romeinen Romeinen 5-8 en 12 Leren wandelen in de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

Mag ik jou een vraag stellen?

Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou, die dit leest, een zeer belangrijke vraag stellen? Stel dat je vandaag zou sterven, doordat er iets verschrikkelijks gebeurt, bijvoorbeeld een auto ongeluk of

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Dit visiedocument beschrijft de gezamenlijke visie van de gemeente in een aantal uitgangspunten, teneinde eensgezind en doelgericht samen te werken. De

Nadere informatie

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon 1.1 Wie is Christus? Deze vraag (Matth. 16:15) is de belangrijkste die je ooit onder ogen zult krijgen. Het Evangelie naar Johannes werd geschreven opdat u gelooft

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N.

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 1 t/m 4

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 1 t/m 4 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 1 t/m 4 Werkboek 7 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 1 t/m 4 Hoofdstuk 3 en 4 gaat over de bekering. Hoofdstuk 3 en 4 heeft 17 artikelen. In dit werkboek

Nadere informatie

Deltacursus. Onderdelen van de cursus

Deltacursus. Onderdelen van de cursus Deltacursus Een discipelschapstraining om christenen toe te rusten voor het werk in zijn dienst, tot opbouw van het Lichaam van Christus (Efeziërs 4:11-16) Boeken over de Bijbel zijn er vele. Boeken over

Nadere informatie

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 )

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) 1. Het hoofd van de gemeente: Onze Here Jezus Christus is het hoofd van Zijn gemeente. Hij werkt in en door de gemeente door

Nadere informatie

Namen van God en van Christus in de eerste brief aan Timoteüs

Namen van God en van Christus in de eerste brief aan Timoteüs Kris Tavernier Namen van God en van Christus in de eerste brief aan Timoteüs 1 Timoteüs 1-6 Het is mijn bedoeling in dit artikel een overzicht te geven van de namen van God en van Zijn Zoon Jezus, die

Nadere informatie

Geloven in Scholen met de Bijbel

Geloven in Scholen met de Bijbel Geloven in Scholen met de Bijbel Inleiding Wij willen in onze scholen samenwerken met Gereformeerde Scholen zijn opgericht door ouders vanuit christenen die, net als wij, willen leven naar de Gereformeerde

Nadere informatie

Geloven in onderwijs

Geloven in onderwijs Geloven in onderwijs Wij willen in onze scholen samenwerken met christenen die, net als wij, willen leven naar Gods woord en zich in hun dagelijks handelen hierdoor willen laten leiden. De kern van Gods

Nadere informatie

LICHT IN DE STAD

LICHT IN DE STAD LICHT IN DE STAD 2010-2015 Visieplan CGK De Graankorrel Hoofddorp Wat wij verlangen (visie) 2010-2015 Wij verlangen er naar als gemeente licht in de stad te zijn te zijn: aantrekkelijk, inspirerend en

Nadere informatie

Hoe is Jezus volledig mens en volledig God, maar toch één Persoon?

Hoe is Jezus volledig mens en volledig God, maar toch één Persoon? Zout & Licht Hilversum INCARNATIE Het belang van de vleeswording van de Zoon van God Teksten: Hebr.1:1-3; 4:14-15; Joh.1:1-5, 14-15 Hoe is Jezus volledig mens en volledig God, maar toch één Persoon? 1..

Nadere informatie

De straf op de zonde 15

De straf op de zonde 15 A1 1 De straf op de zonde 15 Lezen en bespreken Romeinen 2:1-12 Wat is het gevolg van de zonden van de mens? (vers 3) Hoe komt het dat mensen zich niet bekeren tot de Heere? (vers 5) Welke mensen ontvangen

Nadere informatie

AANTEKENINGEN WAAROM WERD GOD EEN MENS?

AANTEKENINGEN WAAROM WERD GOD EEN MENS? AANTEKENINGEN Alles draait om de visie op Jezus Christus. Door de eeuwen heen is er veel discussie geweest over Jezus. Zeker na de Verlichting werd Hij zeer kritisch bekeken. De vraag is waar je je op

Nadere informatie

Geloof Brengt Verandering Toets 1 - antwoorden

Geloof Brengt Verandering Toets 1 - antwoorden Toets 1 - antwoorden Geloof (1-11) Lesstof: Hoofdstuk 1 1. Wat is noodzakelijk om van God te kunnen ontvangen? Geloof [1] 2. Noem vier uitingen van geloof. - Geloof voor redding [1.2] - Geloof en werken

Nadere informatie

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK Les 5 voor 3 november 2018 De vroege kerk is een geweldig voorbeeld van eenheid. Hoe bereikten ze die eenheid? Kunnen we dezelfde eenheid hebben in de kerk

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5 De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 1 Artikel 1 t/m 5 Werkboek 1 De Dordtse Leerregels Geschiedenis Het gaat in dit werkboek over de Dordtse Leerregels, of de vijf artikelen tegen de remonstranten. In het

Nadere informatie

Er waren twee dingen waar Jezus vaak op wees in Zijn bediening geloof in God en de kracht van de Heilige Geest.

Er waren twee dingen waar Jezus vaak op wees in Zijn bediening geloof in God en de kracht van de Heilige Geest. Leven door geloof Veel christenen hebben door de eeuwen heen oprecht gezocht naar heiligheid en overwinning over de zonde, door hun kruis op zich te nemen en zichzelf te verloochenen. Maar ze hebben het

Nadere informatie

Pastorale Theologie Soteriologie. Soteriologie Inleiding. Indeling

Pastorale Theologie Soteriologie. Soteriologie Inleiding. Indeling Pastorale Theologie Soteriologie Centrum voor Pastorale Counseling v.z.w. Soteriologie Inleiding Indeling Algemene genade Uitverkiezing Het reddende Evangelie De wedergeboorte Bekering Rechtvaardigverklaring

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 24 (22-06)

De Bijbel open 2013 24 (22-06) 1 De Bijbel open 2013 24 (22-06) In Mattheus 16 komen we een bijzondere uitdrukking tegen. Jezus zegt daar tegen Petrus en de andere discipelen dat zij zullen binden en ontbinden. Dat roept bij iemand

Nadere informatie

Christelijk Centrum Groningen 21 augustus 2011

Christelijk Centrum Groningen 21 augustus 2011 Christelijk Centrum Groningen 21 augustus 2011 Inleiding: De vorige keer heeft Emmanuel gesproken over extreme worship, m.a.w. God eren en verhogen met alles wat we hebben en zijn. Emmanuel noemde enkele

Nadere informatie

Vooraf. Het bestuur van Stichting Metgezel. H. Morren, Voorzitter

Vooraf. Het bestuur van Stichting Metgezel. H. Morren, Voorzitter Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Metgezel. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het

Nadere informatie

Korte doopstudie. Uitleg over de betekenis van de doop

Korte doopstudie. Uitleg over de betekenis van de doop Korte doopstudie Uitleg over de betekenis van de doop Inleiding Waarom zouden we ons laten dopen, wat betekent de doop en voor wie is de doop bedoeld? Het antwoord op deze en andere frequently asked questions

Nadere informatie

CURSUSMAP 3. Discipelen van Jezus. Groeien in je roeping. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 3. Discipelen van Jezus. Groeien in je roeping. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 3 Discipelen van Jezus Groeien in je roeping Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen,

opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen, Zending verbindt opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u

Nadere informatie

Pijler II: Geloof in God

Pijler II: Geloof in God Pijler II: Geloof in God Algemeen Jezus zegt, dat we geloof in God moeten hebben (Marc.11:22) en dat wie Hem kent ook de Vader kent (Joh.14:9). Als we dus spreken over geloof in God zullen we altijd bij

Nadere informatie

Groei in de genade en in de kennis van onze Heer en redder Jezus Christus. Hem komt de eer toe, nu en in eeuwigheid. Amen. (2 Petr.

Groei in de genade en in de kennis van onze Heer en redder Jezus Christus. Hem komt de eer toe, nu en in eeuwigheid. Amen. (2 Petr. Groei in de genade en in de kennis van onze Heer en redder Jezus Christus. Hem komt de eer toe, nu en in eeuwigheid. Amen. (2 Petr. 3:18 NBV) Zo zal God, in de eeuwen die komen, laten zien hoe overweldigend

Nadere informatie

HET WERK VAN DE HEILIGE GEEST

HET WERK VAN DE HEILIGE GEEST HET WERK VAN DE HEILIGE GEEST (Johannes 16:12-15) 1. VOORWOORD Het thema 'werk van de Heilige Geest' bestaat uit veel dingen, zoals de belofte van de Heilige Geest, de vervulling met de Heilige Geest en

Nadere informatie

Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader.

Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader. Les 3 voor 20 oktober 2018 Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader. Dit gebed staat bekend als het Hogepriesterlijke Gebed. Eenheid is een van de belangrijkste

Nadere informatie

Vanwaar Hij komen zal. Geschreven door D. J. Steensma zaterdag, 09 april 2016 08:19

Vanwaar Hij komen zal. Geschreven door D. J. Steensma zaterdag, 09 april 2016 08:19 Velen hebben moeite met de tekenen en wonderen die in de Bijbel staan beschreven, ook met de opstanding van Christus uit de doden en met zijn hemelvaart. Maar als we daarmee moeite hebben, dan kunnen we

Nadere informatie

Anbi 7 3, Generation Church

Anbi 7 3, Generation Church Anbi 7 3, Generation Church De naam van de kerkgenootschap Zeven Drie, Generation Church RSIN/fiscaal nummer 857259775 KvK-nummer 67998623 Contactgegevens Lange Veenteweg 4A 8161 PB Epe 0627077802 info@73epe.com

Nadere informatie

Niveau 3 - Les 14: Een oproep tot Discipelschap Andrew Wommack

Niveau 3 - Les 14: Een oproep tot Discipelschap Andrew Wommack Niveau 3 - Les 14: Een oproep tot Discipelschap Andrew Wommack Vandaag gaan we spreken over een discipel zijn, en over hoe een discipel te maken. Ik wil je eraan herinneren dat de Heer ons het bevel gaf,

Nadere informatie

Want: In Hem (Jezus) hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom van zijn genade.

Want: In Hem (Jezus) hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom van zijn genade. Er zijn uitgebreide studies te schrijven over bekering en wat bekering in een mensenleven betekent. Deze studie beperkt zich echter tot de meest fundamentele betekenis van bekering. Toen de Zoon van God,

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Pas op voor eenrichtingsverkeer bij evangelisatie

Pas op voor eenrichtingsverkeer bij evangelisatie Pas op voor eenrichtingsverkeer bij evangelisatie Voor de eerste christenen was evangelisatie een dagelijkse zaak. Hun ijver in de verspreiding van het evangelie zette de toenmalige wereld op zijn kop.

Nadere informatie

BIJBELSTUDIE. De brief van Paulus aan de ROMEINEN. Leren wandelen in de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

BIJBELSTUDIE. De brief van Paulus aan de ROMEINEN. Leren wandelen in de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus BIJBELSTUDIE De brief van Paulus aan de ROMEINEN Leren wandelen in de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Genade. Pluspunt, 7 mei 2005

Genade. Pluspunt, 7 mei 2005 Genade Pluspunt, 7 mei 2005 De mens is niet in staat om tot zijn doel te komen: relatie met God hebben. God bracht ons daarom de genade door het offer van Zijn Zoon, Jezus Christus. Nu zijn we in staat

Nadere informatie

Community Bible Study International Nederland (CBSI-NL) Beleidsplan 2008 2013

Community Bible Study International Nederland (CBSI-NL) Beleidsplan 2008 2013 Bestuur Community Bible Study International Nederland (CBSI-NL) Voorwoord Beleidsplan 2008 2013 CBSI-NL is de Nederlandse tak van Community Bible Study International. Het is een interkerkelijke beweging

Nadere informatie

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: mvr. Gera den Dikken uit Wageningen Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Dringende oproep: Vrijwilligers gevraagd voor het

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord)

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord) Inleiding De kerkenraad heeft u tot twee keer toe bekend gemaakt dat een aantal broers benoemd is tot ouderling en diaken van onze gemeente. Het zijn (namen). Daarmee is ook ruimte gegeven om eventueel

Nadere informatie

De gemeente wordt gebouwd op openbaring, zodat het koninkrijk van God krachtig voortgang kan vinden.

De gemeente wordt gebouwd op openbaring, zodat het koninkrijk van God krachtig voortgang kan vinden. 1 Visie - en missie Christelijke Gemeente Outreach Center Delft Visie-missie statement Wij geloven dat wij bestemd zijn, en de autoriteit hebben gekregen om samen Gods Koninkrijk te bouwen en Zijn heerschappij

Nadere informatie

HSV. Een nieuw begin. Lessen in de fundamenten van het christelijk geloof. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

HSV. Een nieuw begin. Lessen in de fundamenten van het christelijk geloof. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus HSV Een nieuw begin Lessen in de fundamenten van het christelijk geloof Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 AP Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen Discipelschap Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem

Nadere informatie

Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte. november 2018

Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte. november 2018 Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte november 2018 Baptisten Gemeente De Fontein Ds. J. van der Zeeuw Kruitmolenlaan 70 Prinsenlaan 75 4337 KS MIDDELBURG 4336 HK MIDDELBURG Tel. 0118 370005

Nadere informatie

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1 - 1 - Efeze 1 We gaan het woord van God lezen uit Efeze 1 vanaf vers 3: Gezegend zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, die ons met allerlei geestelijke zegen in de hemelse gewesten gezegend

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15 De Bijbel open 14-10-15 Mijn hoop is op U Heer, G mijn kracht is in U Heer, mijn hart is van U Heer, van U. Ik prijs U met heel mijn hart, ik prijs U met al mijn kracht. Met heel mijn hart, met al mijn

Nadere informatie

Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT

Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT De wortel van zelfhaat De eerste zonde; verlangen als God te zijn; de ontkenning van wie je bent Eerste gevolg van de zonde: Schaamte voor je lichaam

Nadere informatie

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees.

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees. - 1 - Geheimenissen Er wordt in het nieuwe testament op verschillende plaatsen gesproken over "geheimenissen". Een geheim is een verborgenheid, die niet iedereen weet. Als wij vroeger als kind tegen elkaar

Nadere informatie

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA Gered door Jezus Geleid door de Geest Gezonden in de wereld In dit document verwoorden we onze visie voor de gemeente. Het is ons verlangen dat

Nadere informatie

het Woord was bij God en het Woord was God. Christus, Eerstgeborene van heel de schepping

het Woord was bij God en het Woord was God. Christus, Eerstgeborene van heel de schepping - 1 - Christus, Eerstgeborene van heel de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het Beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

dieper weg, in het moeras van zonde en ongerechtigheid. De mens kan zichzelf niet redden. Daar hoor ik iemand zeggen: "Ik geloof in

dieper weg, in het moeras van zonde en ongerechtigheid. De mens kan zichzelf niet redden. Daar hoor ik iemand zeggen: Ik geloof in Ik wil! Onlangs zij iemand tegen mij, "Ik wil wat jij wilt". Ik antwoordde daarop, "als jij wilt wat ik wil, dan ziet het er goed voor je uit". Ik wil, dat het doel van God openbaar wordt op deze aarde.

Nadere informatie

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017 STICHTING DE OPENBARING Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55228801 BELEIDSPLAN 2016-2017 Contactgegevens STICHTING DE OPENBARING Website: www.stichtingdeopenbaring.nl Email: info@stichtingdeopenbaring.nl

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20 Maak discipelen LES 7 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20 Welke opdracht geeft Jezus

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. God de Heere heeft het christelijk geloof voorgeschreven om de zaligheid, die alleen in Christus is, ook werkelijk te ontvangen

Hoofdstuk 1. God de Heere heeft het christelijk geloof voorgeschreven om de zaligheid, die alleen in Christus is, ook werkelijk te ontvangen Hoofdstuk 1 God de Heere heeft het christelijk geloof voorgeschreven om de zaligheid, die alleen in Christus is, ook werkelijk te ontvangen Inleiding Gajus. De Heere, onze goede God, heeft mij in Zijn

Nadere informatie

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon Workshop Inventaris van Bijbelstudiematerialen Peter Bordon Conferentie De Kerk Binnenste Buiten OM Zaventem 20 april 2013 Pre-evangelisatie Startstudies (volw. / tieners) Doopstudie Lidmaatschap Nazorgstudies

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

Zijn we bereid om te delen? En draag de rijken van deze wereld op om goed te doen, rijk te zijn aan goede daden, vrijgevig, en bereid om te delen. (1 Tim. 6:18) Hij kwam om te delen In zijn opstanding

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20 Maak discipelen LES 7 DEEL 5 DISCIPLE MENTOR OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20 Welke opdracht geeft

Nadere informatie

1. Samuël de profeet. Lezen: Handelingen 3:11-26

1. Samuël de profeet. Lezen: Handelingen 3:11-26 1. Samuël de profeet Lezen: Handelingen 3:11-26 En ook al de profeten, van Samuël aan en die daarna gevolgd zijn, zovelen als er hebben gesproken, die hebben ook deze dagen tevoren verkondigd. Handelingen

Nadere informatie

TEAMWORK GEMEENTE ZIJN WE SAMEN, HOE DAN?

TEAMWORK GEMEENTE ZIJN WE SAMEN, HOE DAN? Themadag Zout en Licht Hilversum Mei 2017 TEAMWORK GEMEENTE ZIJN WE SAMEN, HOE DAN? Doel van dit onderwerp: Het verkrijgen van (meer) inzicht en begrip voor het belang van werken in een team. Het begrijpen

Nadere informatie

Gemeente van onze Here Jezus Christus, De leer over de doop is als volgt samen te vatten:

Gemeente van onze Here Jezus Christus, De leer over de doop is als volgt samen te vatten: FORMULIER VOOR DE BEDIENING VAN DE HEILI- GE DOOP AAN VOLWASSENEN (Zij die in hun jeugd niet gedoopt zijn en op latere leeftijd te kennen geven de christelijke doop te willen ontvangen, dienen vooraf onderwezen

Nadere informatie

Wat betekend pinksteren

Wat betekend pinksteren Wat betekend pinksteren Jes. 35-8 Daar zal een gebaande weg zijn die de Heiligeweg genaamd wordt. Pinkstergemeenten leggen de nadruk op de Heilige Geest. Een persoonlijk geloof De overwinningskracht van

Nadere informatie

Wat zegt de Bijbel over het eeuwige leven? Hoopt u of weet u waar u de eeuwigheid zult doorbrengen?

Wat zegt de Bijbel over het eeuwige leven? Hoopt u of weet u waar u de eeuwigheid zult doorbrengen? Wat zegt de Bijbel over het eeuwige leven? www.dougdoddsbg.com Hoopt u of weet u waar u de eeuwigheid zult doorbrengen? Veel mensen geloven dat ze naar de hemel gaan omdat ze in God geloven, kerkdiensten

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Impact Nations For Christ

Beleidsplan Stichting Impact Nations For Christ Beleidsplan 2018-2022 Stichting Impact Nations For Christ Inhoudsopgave 1. Indeling 2 2. Missie 3 3. Visie 3 4. Strategie 3 5. Grondslag 4-5-6 6. Overtuigingen 7 7. Activiteiten 8 7 a) Kerkplanting 7 b)

Nadere informatie

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Welkom en mededelingen Apostolische geloofsbelijdenis Evangelisch Liedboek 147 Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Inleiding onderwijs Kom tot Mij die vermoeid en belast zijn

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15 De Bijbel open 16-09-15 2 Petr.3: 3 Dit vooral moet u weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen, 4 en zeggen: Waar blijft de belofte

Nadere informatie

Christus, de Eerstgeborene van de schepping

Christus, de Eerstgeborene van de schepping - 1 - Christus, de Eerstgeborene van de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

Deel 6 Disciple. De nederigen van hart zullen het koninkrijk zien les 1 DISCIPLE

Deel 6 Disciple. De nederigen van hart zullen het koninkrijk zien les 1 DISCIPLE De nederigen van hart zullen het koninkrijk zien les 1 Deel 6 Disciple De Romeinen gebruikten vroeger het woord cultuur als zij spraken over het bebouwen van hun akker. De filosoof Cicero introduceerde

Nadere informatie

Gevaren voor geestelijk leiders (1).

Gevaren voor geestelijk leiders (1). Gevaren voor geestelijk leiders (1). Studie over geestelijk leiderschap Deel 1. de taak. In de huidige tijd zien we steeds meer leiders opstaan in evangelische kringen die zichzelf eerder zien als een

Nadere informatie

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding Als kerkenraad hebben we u tweemaal de naam bekendgemaakt van de predikant die we beroepen hebben, broeder

Nadere informatie