Bijlage 3: Beantwoording reacties informatieavond december 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 3: Beantwoording reacties informatieavond december 2015"

Transcriptie

1 Bijlage 3: Beantwoording reacties informatieavond december 2015 Nota Parkeernormen Delft 2013: Parkeervisie bij grote gebiedsontwikkelingen In onderstaande tekstblok wordt ingegaan op waar een parkeervisie over gaat volgens de Nota Parkeernormen. Grote gebiedsontwikkelingen binnen de gemeente vragen om anders om te gaan met de parkeerbehoefte. Het betreft bijvoorbeeld de ontwikkelingen TU-campus/TICD, Poptahof en het Spoorzonegebied. De gemeente kan in de toekomst andere grootschalige ontwikkelingen als grote gebiedsontwikkeling bestempelen. Bij dergelijke grote ontwikkelingen geven de parkeernormen nog steeds een best-guess van de te verwachten parkeerbehoefte, maar hier kan in de praktijk anders mee worden omgegaan. Bij deze ontwikkelingen dient een parkeervisie voor het betreffende gebied te worden opgesteld. Zo wordt in de parkeervisie van het Spoorzonegebied als uitgangspunt een dynamische parkeerbalans gehanteerd. Dit betekent dat er gedurende de gebiedsontwikkeling de werkelijke parkeerbehoefte nauwgezet wordt gemonitord en op basis daarvan al dan niet extra parkeercapaciteit wordt gerealiseerd. Dit vereist tevens een visie op de locaties waar extra parkeerbehoefte gedurende de ontwikkeling gefaciliteerd kan worden. Indien een dergelijke visie de goedkeuring van de gemeente heeft gekregen worden aanvragen van een omgevingsvergunning niet aan deze nota, maar op basis van de visie getoetst. Het uitgangspunt in dergelijke gebiedsontwikkelingen blijft dat de omgeving wordt beschermd tegen overlast door uitwijkgedrag. Dit vereist aanvullende afspraken over hoe bij deze ontwikkelingen op een gebiedsgerichte manier met het parkeervraagstuk omgegaan dient te worden. Hoewel voor de reactiegevers uiteraard relevant, vallen vragen over sociale veiligheid, regulering, aanleg van parkeerplaatsen etc. niet binnen de reikwijdte van een parkeervisie. Specifieke punten Onderwerp Reactie Reactie BESTAANDE FUNCTIES BESTAANDE FUNCTIES Er dient rekening gehouden te worden met parkeerplaatsen voor de reeds aanwezige bestaande functies binnen en buiten het gebied. Kan de TU Delft een overzicht maken met de nieuwbouwprojecten en hoeveel parkeerplaatsen ervoor zijn aangelegd? Er is rekening gehouden met bestaande functies binnen het gebied. Belangrijkste uitgangspunt voor bestaande functies buiten het gebied is dat er geen parkeeroverlast ontstaat vanuit de TU-campus. Deze vraag gaat in op al gerealiseerde nieuwbouwplannen. De parkeervisie is bedoeld voor toekomstige ontwikkelingen, waarbij getoetst zal worden aan de parkeervisie.

2 DUBBELGEBRUIK JURIDISCH JURIDISCH LOOPAFSTANDEN Is er onderzocht naar de mogelijkheden tot dubbelgebruik gedurende de dagperiode, het moment wanneer veel studenten die met de auto zijn aanwezig zijn en niet verplaatsen? Wat is de juridische status van de parkeervisie, mede in relatie tot de aanvragen voor omgevingsvergunningen? Waarom kan er tegen de parkeervisie geen beroep of bezwaar worden aangetekend en kan dat pas bij het verlenen van een omgevingsvergunning? Wat is de onderbouwing van de genoemde loopafstanden van 400 meter voor bewoners en 800 meter voor werknemers/studenten/ bezoekers? Voor de bestaande situatie is uitgegaan van tellingen op de meest drukke momenten. Hierdoor is rekening gehouden met het dubbelgebruik. Op basis van het bestaande gebruik zijn normen voor de toekomst opgesteld. De parkeervisie zal het document zijn waar lopende en nieuwe aanvragen aan getoetst gaan worden in plaats van de Nota Parkeernormen. Dit is wettelijk zo geregeld (Algemene wet bestuursrecht artikel 8:3). Wat betreft de parkeervisie gaat het om een beleidsregel, die door het college van burgemeesters & wethouders vastgesteld wordt. Pas bij een besluit voor de verlening van een omgevingsvergunning is er wel indirect een bezwaar- en beroepsmogelijkheid en hierbij toetsing van de parkeervisie. De ambitie is om de gehele campus in navolging van het Mekelpark een parkkarakter te geven met ruimte voor groen, water en een plezierige, veilige omgeving voor voetgangers en fietsers. De campus lijkt qua principe op de gewenste bereikbaarheid en ontsluitingsstructuur van de binnenstad van Delft. Een relatief groot autoluwgebied met daaromheen een ontsluitingsring met parkeervoorzieningen. De maximale loopafstand van 800 meter voor werknemers/studenten/ bezoekers is vergelijkbaar met de Delftse binnenstad. Door de langere verblijfstijd in het gebied is de bereidheid langere loopafstanden af te leggen groter. De 400 meter voor wonen is nodig om het campusconcept met meer groen, geclusterde parkeervoorzieningen en een kwalitatief hoogwaardige inrichting van de binnengebieden te kunnen doorvoeren.

3 LOOPAFSTANDEN LOOPAFSTANDEN MITIGERENDE MAATREGELEN MITIGERENDE MAATREGELEN Hoe haalbaar acht de gemeente de afstand van 400 meter voor alle bewoners in het gebied? Is de genoemde loopafstand van 400 meter voor bewoners een definitieve of tijdelijke norm? In de parkeervisie wordt genoemd dat er mitigerende maatregelen worden getroffen op het moment dat er sprake is van uitwijkgedrag. Om welke mitigerende maatregelen gaat het? De vrees bestaat dat er een mitigerende maatregel uit het oude plan wordt ingezet, namelijk betaald parkeren of het afsluiten van Deze reactie heeft geleid tot wijziging van de parkeervisie. De afwijkende acceptabele loopafstand voor bezoekers van andere functies misten in Figuur 2, maar daarover wordt wel in de tekst gesproken. In de parkeervisie zijn daarom afwijkende acceptabele loopafstand voor bezoekers van alle overige functies van de Nota Parkeernormen toegevoegd in Figuur 2. Hierdoor zijn tekst en figuur in overeenstemming. Het oplossen van het parkeren binnen de maximaal acceptabele loopafstand van de 400 m zal getoetst worden bij de omgevingsvergunning bij elke nieuwe ontwikkeling. De maximaal acceptabele loopafstand voor wonen van 400 m komt in de plaats de loopafstand voor wonen in de Nota Parkeernormen. De TU Delft verbetert de vindbaarheid van parkeerplaatsen, door (dynamische) bewegwijzering en betere communicatie. Er is minder sprake van omrijden en zoekgedrag en een betere benutting van parkeerplaatsen doordat de vindbaarheid en herkenbaarheid van het parkeren verbetert als gevolg van het nog meer concentreren van het parkeren in enkele grotere parkeervelden. Mocht er desondanks sprake zijn van excessief en voortdurend uitwijkgedrag dan zijn er andere maatregelen mogelijk. Daar is vooralsnog geen sprake van en daarom is daar nog geen invulling aangegeven. Een uiterste maatregel is invoering van parkeerregulering in de omgeving. Dit gebeurt echter alleen bij voldoende draagvlak. Een parkeervisie gaat niet in op betaald parkeren en afsluiten van parkeerplaatsen voor openbaar gebruik. De TU heeft voor betaald parkeren en afsluiten van parkeerplaatsen voor openbaar gebruik

4 NIEUWE ONTWIKKELINGEN NIEUWE ONTWIKKELINGEN NIEUWE ONTWIKKELINGEN OMRIJDEN parkeerplaatsen voor openbaar gebruik. Waarom ontbrak de parkeervisie van de TU Delft in de aanvraag voor een omgevingsvergunning Korveezeestraat/ Balthasar van der Polweg? Bestaat er een verwevenheid tussen de parkeervisie en de aanvraag voor een omgevingsvergunning Korveezeestraat/ Balthasar van der Polweg door woningbouwvereniging DUWO? Waarom wordt de beoogde studentenflat niet op een plek gebouwd waar nu een parkeeroverschot is? Het plan houdt geen rekening met het omrijden dat er als gevolg van de parkeervisie zal plaatsvinden. medewerking nodig van de gemeenteraad in de vorm van een onttrekkingsbesluit. Indien heel goed onderbouwd kan afgeweken worden van de Nota Parkeernormen. De onderbouwing voor de omgevingsvergunning Korveezeestraat/Balthasar van der Polweg was echter onvoldoende. In de Nota Parkeernormen uit 2013 is de mogelijkheid geboden om parkeervisie voor de TU-campus te maken, die in de plaats komt van de Nota Parkeernormen. Hiermee kan een meeromvattend en samenhangend verhaal gemaakt worden voor het hele gebied. Met de parkeervisie kunnen alle lopende en nieuwe omgevingsvergunningen getoetst worden conform die parkeervisie. Dit maakt onderbouwing van omgevingsvergunningen op het aspect parkeren eenvoudiger. Ja. Omgevingsvergunningaanvragen, zoals Balthasar van der Polweg-Noord zullen getoetst gaan worden aan de parkeervisie. De positionering van verschillende functies in een gebied zijn afhankelijk van meerdere aspecten, waarvan parkeren er een is. De parkeervisie is het toetsingskader als er een keuze is gemaakt voor een locatie en een omgevingsvergunning wordt aangevraagd. Er is minder sprake van omrijden en zoekgedrag doordat de vindbaarheid en herkenbaarheid van het parkeren verbetert doordat het parkeren meer wordt geconcentreerd in enkele grotere parkeerterreinen.

5 OVERIG PARKEERBALANS PARKEERDUUR PARKEERNORMEN PARKEERNORMEN In de bijlage staat een fout. 9 plaatsen bezet van de 9 plaatsen beschikbaar geeft 100% bezetting en niet 0% De parkeerplaatsen bij de 'Speelnatuur Hammenpoort' dienen uitgezonderd te worden van de parkeerbalans. Let op auto's die meerdere maanden geparkeerd staan. De parkeernorm van 0,15 per studentenwoning is minimaal. Hoe verhouden de normen uit 2012 zich tot de geldende CROW normen? Er vervallen parkeerplaatsen ten oosten van de Leeghwaterstraat/parkeerplaats Balthasar van der Polweg Noord. Waar komen de parkeerplaatsen ter vervanging hiervan? Er is inderdaad sprake van een fout in het rapport van Arcadis, pagina 26, regel 36. Deze reactie heeft geleid tot aanpassing van bijlage 5 van de parkeervisie. De parkeerplaatsen bij de Speelnatuur Hammenpoort zijn geen onderdeel van de tellingen en de parkeerbalans. In een parkeervisie wordt niet ingegaan op parkeerduur. De 0,15 pp/wo is al de gemeentelijke norm voor de TU-campus, zover gelegen ten noorden van de Kruithuisweg (schil binnenstad). Onder de Kruithuisweg is de gemeentelijke norm (rest Delft) 0,20 pp/wo. De waarde van 0,15 pp/wo is gebaseerd op lokaal onderzoek in opdracht van DUWO door een verkeerskundige adviesbureau. CROW stelt kencijfers (richtlijnen) op, geen normen. De kencijfers zijn eind 2012 herzien. De normen van de parkeervisie zijn bepaald op basis van tellingen uit De gemeentelijke normen zijn grotendeels gebaseerd op de nieuwe landelijke kencijfers. De normen in de parkeervisie vallen binnen de bandbreedte van de CROWkencijfers en gemeentelijke normen. Daar waar gegevens over de specifieke Delftse situatie een betere inschatting van de werkelijke parkeerbehoefte geven, zoals het onderzoek van DUWO over studentenwoningen, is afgeweken van de landelijke kencijfers. Bij toetsing op nieuwe ontwikkelingen wordt gekeken naar parkeerbehoefte van die ontwikkeling en voldoende beschikbare parkeercapaciteit. Die parkeercapaciteit moet voldoende zijn voor bestaande gebouwen én nieuwe ontwikkelingen.

6 PLANNING SOCIALE VEILIGHEID In de oude parkeervisie wordt een tweetal parkeergarages genoemd die in het huidige autoluwe gebied liggen. Hoe verhouden beide zich? Hoeveel parkeerplaatsen zijn er op de campus en hoeveel verdwijnen er bij de nieuwe inrichting? In hoeverre is het aantal parkeerplaatsen in de toekomst voldoende om in de parkeerbehoefte op het terrein van de Technische Universiteit Delft te voorzien? De parkeerplaats 'Speeldernis' kan worden benut voor als extra parkeervoorziening. Kan er inzicht worden verschaft in de tijdlijn van dit project en de daarbij horende procedure? Algemeen aandachtspunt van het parkeren op afstand is de veiligheid / sociale controle op deze locaties. De parkeerlocatie 'P-sport' is bijvoorbeeld een onveilige parkeerlocatie. Dit heeft betrekking op het achterlaten van de auto, maar ook het moeten lopen van en naar deze locaties. In de parkeervisie worden voorts ook geen maatregelen benoemd die worden getroffen om dit punt te ondervangen. Het betaald parkeren bij de Haagsche Hogeschool zorgt voor uitwijkgedrag, terwijl men zich onttrekt van deelname aan deze visie. Het plan voor een tweetal parkeergarages is niet meer actueel. Er zijn in de huidige situatie parkeerplaatsen beschikbaar. De toekomstige situatie is nog niet bekend. Er zal voldaan worden aan de Parkeervisie. Deze parkeerplaats valt buiten het gebied, maar kan uiteraard gebruikt worden. Met toevoeging van de Nota van Beantwoording is de parkeervisie ter besluitvorming neergelegd bij het college van B&W. De parkeervisie wordt daarna gepubliceerd. De parkeervisie gaat over toetsing van toekomstige ontwikkelingen. Het gaat bij deze vraag om sociale veiligheid bij bestaande parkeerplaatsen. Opmerking is doorgegeven aan de TU. De parkeervisie zorgt niet voor verandering van het betaald parkeren bij de Haagse Hogeschool. Het uitwijkgedrag van de Haagse Hogeschool, zover het parkeren op de TU-campus betreft (een deel parkeert in de buurt Princehaven), zit in de tellingen.

7 Er is geen bepaling opgenomen ten aanzien van de openbaarheid van parkeerplaatsen en het al dan niet toestaan van betaald parkeren. Er wordt in de parkeervisie niet gesproken over uitwijkgedrag in het weekend als gevolg van het Sportcentrum/Muzisch Centrum/Evenemententerrein. Het parkeerprobleem van TU Delft wordt door de gemeente Delft verschoven naar de omliggende wijken. Een parkeervisie gaat over parkeernormenbeleid. Betaald parkeren en openbaarheid maken geen onderdeel uit daarvan. Voor onttrekken aan de openbaarheid heeft de TU een besluit van de gemeenteraad nodig. In het weekend worden de faculteiten beperkt gebruikt en is er ruim voldoende parkeercapaciteit op de campus. Voorkomen van uitwijkgedrag is het belangrijkste uitgangspunt van de parkeervisie. De TU Delft zal uitwijkgedrag ontmoedigen door heldere bewegwijzering en de bewoners en bezoekers van de campus te wijzen op de voor hen bedoelde parkeerplaatsen. Daarnaast stuurt de TU Delft er op dat medewerkers, studenten en bezoekers van de TU Delft op de parkeercapaciteit van de campus parkeren en niet daarbuiten en neemt indien nodig aanvullende maatregelen.

GEMEENTEBLAD. Nr. 10362. Parkeren Campus TU Delft Januari 2016

GEMEENTEBLAD. Nr. 10362. Parkeren Campus TU Delft Januari 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 10362 1 februari 2016 Parkeren Campus TU Delft Januari 2016 1. Inleiding Als gevolg van wijzigingen en verdichting van de functies op de campus van

Nadere informatie

Zienswijzen/inspraakreacties/bezwaarschriften ontvangen in week 06 van 2014

Zienswijzen/inspraakreacties/bezwaarschriften ontvangen in week 06 van 2014 Zienswijzen/inspraakreacties/bezwaarschriften ontvangen in week 06 van 2014 Omgevingsvergunning Korvezeestraat/Balthasar van der Polweg en onttrekking Kluyverweg 1 Bewonerscommissie Korvezeestraat (1553282)

Nadere informatie

Parkeervisie Veld 3 Noord, Nieuw Delft gemeente Delft

Parkeervisie Veld 3 Noord, Nieuw Delft gemeente Delft GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Delft Nr. 128439 25 juli 2017 Parkeervisie Veld 3 Noord, Nieuw Delft gemeente Delft Op 4 juli 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van Delft

Nadere informatie

Nota parkeernormen Winterswijk

Nota parkeernormen Winterswijk Afdeling OPR team Civiel en Verkeer Mei 2013 1 1. Inleiding. Het parkeerbeleid in Winterswijk is onderdeel van het verkeer- en vervoersbeleid, zoals vastgelegd in het Verkeersstructuurplan (VSP 2010) en

Nadere informatie

Nota Zienswijzen. Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Facetherziening Parkeren

Nota Zienswijzen. Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Facetherziening Parkeren Nota Zienswijzen Samenvatting en beantwoording zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Facetherziening Parkeren Gemeente Delft Afdeling Ruimte en Economie Advies April 2018 1. Inleiding Met ingang van 29 november

Nadere informatie

Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand. 5 januari 2016

Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand. 5 januari 2016 Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand 5 januari 2016 Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand Vastgesteld door de gemeenteraad op 2016 Contactpersoon Loon op Zand: A. van der Lee Tekst en advies: Adviesbureau Met

Nadere informatie

Parkeernormen Eindhoven

Parkeernormen Eindhoven Parkeernormen Eindhoven (ten behoeve van toetsing omgevingsvergunning) concept nota parkeernormen Naam / afdeling / datum Welkom 2 Fleur Wouters / verkeer en milieu Programma 19.00 uur Ontvangst met koffie

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR466535_1. Beleidsregels Parkeervisie Spoorzonegebied. 3 oktober Officiële uitgave van Delft. Aanleiding

CVDR. Nr. CVDR466535_1. Beleidsregels Parkeervisie Spoorzonegebied. 3 oktober Officiële uitgave van Delft. Aanleiding CVDR Officiële uitgave van Delft. Nr. CVDR466535_1 3 oktober 217 Beleidsregels Parkeervisie Spoorzonegebied Aanleiding In het Spoorzonegebied wordt het Spoorzoneproject gerealiseerd. Het project bestaat

Nadere informatie

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli Toepassing ASVV2012

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli Toepassing ASVV2012 Nota Parkeernormen Toepassing ASVV2012 Vastgesteld door het college van B en W op 16 juli 2013 Nota Parkeernormen Gemeente Bodegraven Reeuwijk 2013 1 Inhoud 1. Parkeernormen en parkeereis... 3 2. Parkeernormen

Nadere informatie

inzake Parkeren In Morgenstond Midden tussen Hoogeveenlaan-Leyweg te

inzake Parkeren In Morgenstond Midden tussen Hoogeveenlaan-Leyweg te MEMO Datum : 19 april 2011 Aan : en Rechtbank Den Haag Sector Bestuursrecht Onderwerp Reactie op aanvullend verweer van de gemeente Den Haag d.d. 8 april 2011 inzake Parkeren In Morgenstond Midden tussen

Nadere informatie

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 10 maart Toepassing CROW (publicatie 317)

Nota Parkeernormen. Vastgesteld door het college van B en W op 10 maart Toepassing CROW (publicatie 317) Nota Parkeernormen Toepassing CROW (publicatie 317) Vastgesteld door het college van B en W op 10 maart 2015 Nota Parkeernormen Gemeente Bodegraven Reeuwijk 2013 1 Inhoud 1. Parkeernormen en parkeereis...

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Parkeervisie Veld 5 Nieuw Delft. 28 december Officiële uitgave van gemeente Delft.

GEMEENTEBLAD. Nr Parkeervisie Veld 5 Nieuw Delft. 28 december Officiële uitgave van gemeente Delft. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 185556 28 december 2016 Parkeervisie Veld 5 Nieuw Delft Op 20 december 2016 heeft B&W van de gemeente Delft de parkeervisie voor veld 5 Nieuw Delft

Nadere informatie

Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4

Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4 Parkeer 3 juni 2008 jaargang 4 3 Beleid Betaalt de gebruiker? Beleid Clearing House zorgt voor eenvoudiger parkeren Ontwerp Quick scan biedt inzicht Operationeel Betrouwbare rapportages voor groeiend Almere

Nadere informatie

Verkeer en vervoer 1 RAADSINFORMATIE inzake beleidsregels parkeren bij nieuwbouwprojecten

Verkeer en vervoer 1 RAADSINFORMATIE inzake beleidsregels parkeren bij nieuwbouwprojecten DORDRECHT Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spui boulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14 078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum Begrotingsprogramma Bijlage(n)

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA. woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht. Zienswijzennota woningbouwplan Koningshof te Zwijndrecht Maart 2016 Blad

ZIENSWIJZENNOTA. woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht. Zienswijzennota woningbouwplan Koningshof te Zwijndrecht Maart 2016 Blad ZIENSWIJZENNOTA woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht 1. Inleiding In de voorliggende zienswijzennota wordt de zienswijze behandeld die is ingediend naar aanleiding van de terinzagelegging van de ontwerp

Nadere informatie

Memo * * Registratienummer / 16Z : Guido de Bruijn. : College van burgemeester en wethouders. Datum : 16 november 2016

Memo * * Registratienummer / 16Z : Guido de Bruijn. : College van burgemeester en wethouders. Datum : 16 november 2016 Memo Registratienummer 2016-36408 / 16Z.002701 Van Aan : Guido de Bruijn : College van burgemeester en wethouders Datum : 16 november 2016 Onderwerp : Parkeeroplossingen Centrum Schipluiden Inleiding De

Nadere informatie

Gemeente Delft. Ondenwerp Toezending ter informatie de notitie "aanpassing nota Parkeren en Statiën".

Gemeente Delft. Ondenwerp Toezending ter informatie de notitie aanpassing nota Parkeren en Statiën. Gemeente Delft RetoLiradres : Centra;le staf, postbus 79, 2600 ME Delfl. Gemeenteraad van Delft Afd. QslL Gemeente Delft Kopie 0 7 OKT 2009 VERZONDEN " 7 OKT. 2009 Datum 23-09-2009 Ons kenmerk 1023895

Nadere informatie

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Waarom is er gekozen voor een Review Panel? Uit eerdere enquêtes blijkt dat er niet voldoende draagvlak is in de Bomenwijk voor het invoeren van betaald parkeren.

Nadere informatie

Parkeerbalans ontwikkeling Parkstaete Hattem

Parkeerbalans ontwikkeling Parkstaete Hattem Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2013 1/7 1. Inleiding In maart 2009 is de Notitie toepassing parkeernormen vastgesteld. Deze notitie was gebaseerd op de CROW normering uit september

Nadere informatie

Presentatie raadscommissie 14 november 2013 bouwplannen B. van der Polweg en Stieltjesweg

Presentatie raadscommissie 14 november 2013 bouwplannen B. van der Polweg en Stieltjesweg Presentatie raadscommissie 14 november 2013 bouwplannen B. van der Polweg en Stieltjesweg TU Delft, Stichting DUWO en Bes de Blaay en Partners BV 1 TU Delft Programma Studentenhuisvesting - Stieltjesweg

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZON 7',1 2 2 L:C, Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZON 7',1 2 2 L:C, Geachte leden van de raad, Programmeurs en Directie Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 2018

Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 2018 CVDR Officiële uitgave van Westland. Nr. CVDR488671_1 29 mei 218 Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 218 Artikel 1 Reikwijdte Deze beleidsregel is van toepassing bij alle planologische besluiten,

Nadere informatie

Parkeerbalans ontwikkeling woontoren Bètaplein

Parkeerbalans ontwikkeling woontoren Bètaplein Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek Beleidskader Parkeren Gemeente Oude IJsselstreek Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergronden 4 3. Visie 5 3.1 Visie 5 3.2 Hoofdvarianten 5 3.3 Meetbaar 5 4. Beleidskader 6 2 1. Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem Gemeente Kaag en Braassem SPARK Nieuwstraat 4 2266 AD Leidschendam T. 070 3177005 F. 070 3178066 www.spark-parkeren.nl 24 februari 2010 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Situatiebeschrijving...

Nadere informatie

Nota parkeernormen 2016

Nota parkeernormen 2016 Nota parkeernormen 2016 Samenvatting en rekenvoorbeelden voor ontwikkelaars in Asten Inleiding De gemeente Asten heeft in 2016 een nieuwe Nota Parkeernormen vastgesteld. Daarin zijn parkeernormen opgenomen

Nadere informatie

Parkeren. Met innovatieve concepten plannen haalbaar maken. Ernst Bos Maaike de Wit. DVDP parkeren 1

Parkeren. Met innovatieve concepten plannen haalbaar maken. Ernst Bos Maaike de Wit. DVDP parkeren 1 Parkeren Met innovatieve concepten plannen haalbaar maken Ernst Bos Maaike de Wit DVDP 2019 - parkeren 1 Vraagstelling Wat hebben we nodig om de parkeervraag - als gevolg van de nieuwe ontwikkelingen -

Nadere informatie

NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA

NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA NOTITIE PARKEERNORMEN LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA INHOUDSOPGAVE Parkeernormen 3 Uitgangspunten 3 Parkeernorm woningen 3 Rekenfactoren parkeren op eigen terrein 5 Parkeernormen overige voorzieningen 6 Dubbelgebruik

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan Partiële herziening regeling parkeren in bestemmingsplannen Dordrecht

Toelichting bestemmingsplan Partiële herziening regeling parkeren in bestemmingsplannen Dordrecht Toelichting bestemmingsplan Partiële herziening regeling parkeren in bestemmingsplannen Dordrecht Gemeente Dordrecht fase: ontwerpbestemmingsplan datum: oktober 2017 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding

Nadere informatie

PARKEERVOORZIENING HOF VAN HOLLAND HILVERSUM PARKEERBALANS

PARKEERVOORZIENING HOF VAN HOLLAND HILVERSUM PARKEERBALANS PARKEERVOORZIENING HOF VAN HOLLAND HILVERSUM PARKEERBALANS Adviesbureau Omega Groevenbeeklaan 6 3881 LP Putten The Netherlands t. +31 (0)341 27 97 74 (office) m. +31 (0)6 145 169 96 e. info@schaikomega.com

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Gasfabriekterrein

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Gasfabriekterrein Reactienota zienswijze bestemmingsplan Gasfabriekterrein 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Procedure... 3 Beantwoording zienswijze... 4 Overzicht ingekomen zienswijze... 4 Zienswijze en beantwoording... 4

Nadere informatie

Notitie parkeren Frans Klooster.

Notitie parkeren Frans Klooster. Notitie parkeren Frans Klooster. Inleiding. De locatie van het Frans Klooster, gelegen op de hoek Heinseweg/Walramstraat, wordt herontwikkeld tot een Hotel gekoeld aan een Centrum voor Chinese geneeskunde

Nadere informatie

Gemeente RVB Voorstel:

Gemeente RVB Voorstel: Gemeente i t) Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Nota Parkeernormering

Nadere informatie

Parkeerkundige onderbouwing bestemmingsplan ABC-gebouw Nieuwpoortstraat, Amsterdam

Parkeerkundige onderbouwing bestemmingsplan ABC-gebouw Nieuwpoortstraat, Amsterdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Datum: 15 juli 2015 Algemeen Algemene bevindingen op basis van het parkeeronderzoek in 2014 (Parkeerbalans 2014 en 2020, dd. 19 september 2014).

Nadere informatie

verkeersgeneratie"). Figuur 1 Onderzoeksgebied

verkeersgeneratie). Figuur 1 Onderzoeksgebied Memo anteagroup memonummer 2 datum 14 september 2015 van Jacob Tiellemans William Jacobs kopie project Opstellen bestemmingsplan en onderzoeken realisatie sporthal Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard-Noord

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 2 FEB J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart. . T. W. Andriessen Ls. Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 2 FEB J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart. . T. W. Andriessen Ls. Geachte leden van de raad, Ruimte en Economie Advies ~ Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure) Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: XXXX adres: XXXX postcode en woonplaats: XXXX ingekomen op: 22-03-2013 geregistreerd

Nadere informatie

Adviesnotitie Inleiding Stap 1: bepalen parkeerbeleid

Adviesnotitie Inleiding Stap 1: bepalen parkeerbeleid Adviesnotitie Aan : De heer R. Toffolo, gemeente Nuth Van : De heer M. Brust, Buiten-Ruimte Onderwerp : Parkeerbalans ontwikkelingen tenniscomplex Hulsberg Projectnummer : 2015NUT01 Datum : 8 december

Nadere informatie

Beleidsregels toepassing parkeernormen gemeente Eindhoven, Maart 2012

Beleidsregels toepassing parkeernormen gemeente Eindhoven, Maart 2012 Beleidsregels toepassing parkeernormen gemeente Eindhoven, Maart 2012 Burgemeester en wethouders van gemeente Eindhoven; gelezen de nota parkeernormen gemeente Eindhoven, maart 2012; overwegende dat het

Nadere informatie

Notitie parkeren bestemmingsplan Goedentijd 21b 23 te Alphen

Notitie parkeren bestemmingsplan Goedentijd 21b 23 te Alphen Notitie parkeren bestemmingsplan Goedentijd 21b 23 te Alphen Een ontwikkeling, een bouwactiviteit en/of een wijziging van gebruik, kan dat tot gevolg hebben dat er (meer) ruimte nodig is voor het parkeren

Nadere informatie

Expertsessie Parkeren. Expertsessie Parkeren. 31 mei 2016

Expertsessie Parkeren. Expertsessie Parkeren. 31 mei 2016 1 Expertsessie Parkeren Expertsessie Parkeren 31 mei 2016 2 Even voorstellen Daniëlle Roelands-Fransen Danny van Beusekom Laura van der Meulen Aukje van de Reijt 3 Wat gaan we doen? Thema's: Parkeernormen

Nadere informatie

Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg.

Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg. Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Tiel. Achterweg 2 4000 HH Tiel Tiel, 12.02.2019 Betreft: Zienswijze met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan Tiel West sportschool Schaarsdijkweg. Geachte Gemeenteraad,

Nadere informatie

Informatienota. Onderwerp Bewoners naar de garage. Nummer 2019/ Portefeuillehouder Berkhout, R Programma/beleidsveld 5.

Informatienota. Onderwerp Bewoners naar de garage. Nummer 2019/ Portefeuillehouder Berkhout, R Programma/beleidsveld 5. Informatienota Onderwerp Bewoners naar de garage Nummer 2019/240231 Portefeuillehouder Berkhout, R Programma/beleidsveld 5.2 Parkeren Afdeling BBOR Auteur Brant, S. van den Telefoonnummer 023-5113862 Email

Nadere informatie

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente 1 2 Heeft het geheel niet te maken met het weren van parkeerders die er niet horen ipv het toestaan van de parkeerders

Nadere informatie

Parkeerbehoefte Project Langerhuize Amstelveen

Parkeerbehoefte Project Langerhuize Amstelveen Parkeerbehoefte Project Langerhuize Amstelveen Opdrachtgever: M.J. de Nijs Care ECORYS Transport en Mobiliteit Amsterdam, 23 september 2011 ECORYS Transport en Mobiliteit Rhijnspoorplein 28 1018 TX Amsterdam

Nadere informatie

Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen

Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen ex artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 2, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht j o artikel 4 van bijlage II Besluit omgevingsrecht Gemeente Barneveld maart 2013 Afwijkingenbeleid

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nota parkeernormen. gemeente Overbetuwe 2014

Nota parkeernormen. gemeente Overbetuwe 2014 Nota parkeernormen gemeente Overbetuwe 2014 Samenvatting Beleid In de Toekomstvisie+ is de beleidslijn van de gemeente Overbetuwe voor de komende periode bepaald. Het thema verkeer is verder uitgewerkt

Nadere informatie

Beleidsregels toepassing parkeernormen Gemeente Borne

Beleidsregels toepassing parkeernormen Gemeente Borne Ontwerp Beleidsregels toepassing parkeernormen Gemeente Borne Borne, 19 mei 2017 Nieuwe ontwikkeling Pagina 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Werkwijze parkeerbalans... 4 2.1 Stappenplan... 4 2.2 Bepalen

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 2 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf

Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf Voorgeschiedenis Het oorspronkelijke bestemmingsplan Bijenkorf ging uit van een berekening van de parkeerbehoefte volgens de op dat moment geldende

Nadere informatie

PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN. Eindrapport d.d. 8 mei 2013

PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN. Eindrapport d.d. 8 mei 2013 PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN Eindrapport d.d. 8 mei 2013 1 2 Inhoud 1 INLEIDING 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 HUIDIGE PARKEERSITUATIE 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Huidige parkeercapaciteit

Nadere informatie

De Belangenverenigingen Binnenstad Noord, De Oude en De Nieuwe Delf, en Zuidpoort p/a Rietveld LG Delft

De Belangenverenigingen Binnenstad Noord, De Oude en De Nieuwe Delf, en Zuidpoort p/a Rietveld LG Delft De Belangenverenigingen Binnenstad Noord, De Oude en De Nieuwe Delf, en Zuidpoort p/a Rietveld 15 2611 LG Delft Aan: Het college van burgemeester en wethouders van Delft I.a.a.: De gemeenteraad van Delft

Nadere informatie

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam Z I E N S W I J Z E Aan: het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus 1005 2260 BA Leidschendam 25 februari 2018 Betreft: Zienswijze inzake het Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gemeente Delft. nr^(f Kü^.ti. Afd. Gemuönte Delft. 18MR.'2i. Doc'bijiags Pror.M-

Gemeente Delft. nr^(f Kü^.ti. Afd. Gemuönte Delft. 18MR.'2i. Doc'bijiags Pror.M- Wijk- en Stadszaken Mobiliteit Gemeente Delft Barbarasteeg 2 2611 BM Delft Bankrekenirig BNG 28.50.01.787. t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Wijk- an Stadszaken. Postbus 340,2600 AH Dellt Gemeenteraad

Nadere informatie

Nota parkeernormen. gemeente Overbetuwe 2016

Nota parkeernormen. gemeente Overbetuwe 2016 Nota parkeernormen gemeente Overbetuwe 2016 Samenvatting Aanleiding Aanleiding In de Nota parkeernormen gemeente Overbetuwe 2014 (vastgesteld 18 februari 2014) zijn afwijkingsbevoegdheden opgenomen die

Nadere informatie

Onderbouwing parkeerbalans (her)ontwikkeling Schalkstad

Onderbouwing parkeerbalans (her)ontwikkeling Schalkstad Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeerbeleid. Juli 2014

Parkeerbeleid. Juli 2014 Parkeerbeleid Juli 2014 Colofon Een product van de gemeente Waddinxveen Tekst: Rick Luimes Foto s: Rick Luimes Parkeerbeleid Versie: 10 juni 2014 Vastgesteld door de gemeenteraad: 9 juli 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zienswijzennota Stadsring #

Zienswijzennota Stadsring # Zienswijzennota Stadsring 65-69 #4744071 0 A 1 Zienswijzennota Stadsring 65-69 Behorend bij het besluit over de omgevingsvergunning voor Stadsring 65-69 september 2014 2 Inhoud 1. INLEIDING... 4 1.1. ALGEMEEN...

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 1 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Nota Parkeemormen 2013 parkeren bij nieuwe ontwikkelingen en functiewijzigingen in Delft Gemeente Delft

Nota Parkeemormen 2013 parkeren bij nieuwe ontwikkelingen en functiewijzigingen in Delft Gemeente Delft 1 3 0 6 6 8 1 Gescand archief datum il8-06- 2013 Nota Parkeemormen 2013 parkeren bij nieuwe ontwikkelingen en functiewijzigingen in Delft Gemeente Delft 3 juni 2013 Nota Parkeemormen 2013-1- Samenvatting

Nadere informatie

Parkeerbehoefte berekenen, niet schatten

Parkeerbehoefte berekenen, niet schatten (Bijdragenr. 71) Parkeerbehoefte berekenen, niet schatten Sjoerd Stienstra (ir. Sj. Stienstra Adviesbureau stedelijk verkeer BV) Samenvatting: Parkeerkentallen geven slechts een globale benadering van

Nadere informatie

Onderbouwing parkeereis verpleeghuis Leiden

Onderbouwing parkeereis verpleeghuis Leiden Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis

7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis 7 Parkeren op orde: Parkeernormen en parkeereis 2. PROTOCOL VOOR BEPALING PARKEEREIS STAP 1: VASTSTELLEN PARKEERNORMEN 1.1 De te hanteren parkeernormen zijn bijeengebracht in het 'Overzicht parkeernormen

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Wijhe, Enkweg 56 en 54a NL.IMRO.1773.BP2018004020-0301 Olst-Wijhe, 14 juni 2018 doc. nr.: 18.002944 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Zienswijzen en

Nadere informatie

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Datum 26 oktober 2013 Kenmerk BLM002/Mdm/0007 Eerste versie 24 september

Nadere informatie

Informatienota. Onderwerp Bewoners naar de garage Nummer 2018/ Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 5.

Informatienota. Onderwerp Bewoners naar de garage Nummer 2018/ Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 5. Informatienota Onderwerp Bewoners naar de garage Nummer 2018/684410 Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 5.2 Parkeren Afdeling BBOR Auteur Brant, S. van den Telefoonnummer 023-5113862

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbalans ontwikkeling ROC Leiden. Figuur 1.1: Bestemmingsplanlocatie indicatief (bron ondergrond: Bing Maps)

1 Inleiding. Parkeerbalans ontwikkeling ROC Leiden. Figuur 1.1: Bestemmingsplanlocatie indicatief (bron ondergrond: Bing Maps) Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersaspecten ontwikkeling Geldermalsen

Verkeersaspecten ontwikkeling Geldermalsen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

plaats/ datum: Zaandam, 13 februari 2012 betreft: Zienswijze parkeervisie Eenvoudiger en Duidelijker Parkeren d.d uw kenmerk:

plaats/ datum: Zaandam, 13 februari 2012 betreft: Zienswijze parkeervisie Eenvoudiger en Duidelijker Parkeren d.d uw kenmerk: Belangenvereniging Westzanerdijk aan: Burgemeester & Wethouders en Gemeenteraad van de gemeente Zaanstad Postbus 2000, 1500 GA Zaandam plaats/ datum: Zaandam, 13 februari 2012 betreft: Zienswijze parkeervisie

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerp van de omgevingsvergunning Vlietkade 1a t/m c Bodegraven, gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

2 Ruimtelijk programma en uitgangspunten

2 Ruimtelijk programma en uitgangspunten Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Notitie. Punt 7 van het document Bespreekpunten werkvergadering Raad

Notitie. Punt 7 van het document Bespreekpunten werkvergadering Raad Notitie Aan: Van: - Gemeente Loenen - Handelsmaatschappij Spruijt Breukelen B.V. SAB Amsterdam BV, Contactpersoon: dhr. E. de Bos datum: 22-03-2010 betreft: Parkeren op locatie Kroon in Loenen aan de Vecht

Nadere informatie

VERZONDEN 2 6 APit 2D18

VERZONDEN 2 6 APit 2D18 Ruimte en Economie Advies ~ Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de raad

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Paraplubestemmingsplan Parkeren

Paraplubestemmingsplan Parkeren Paraplubestemmingsplan Parkeren status: ontwerp idn: NL.IMRO.0281.BP00040-on01 gemeente Tiel datum: juni 2018 Bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Parkeren Gemeente Tiel Toelichting INHOUD TOELICHTING

Nadere informatie

MEMO BERICHT. aan: CommissieRuimte. van: Burgemeesteren Wethouders. datum: 29maart2017. onderwerp: Ophefenparkeerplaatsen Waalkade

MEMO BERICHT. aan: CommissieRuimte. van: Burgemeesteren Wethouders. datum: 29maart2017. onderwerp: Ophefenparkeerplaatsen Waalkade GemeenteTiel Achterweg2,4001MVTiel Postbus6325,4000HHTiel Telefoon: (0344)637111 Telefax: (0344)637299 Doorkiesnummer:(0344)637403 MEMO BERICHT aan: van: datum: CommissieRuimte Burgemeesteren Wethouders

Nadere informatie

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Parkeerbalans centrumgebied Epe 2 juli 2013 - nadere onderbouwing - Gemeente Epe 1. Inleiding In het centrum van Epe worden mede

Nadere informatie

NOTITIE VERKEER EN PARKEREN KROMHOUT/WARMOEZIERSPAD TE DORDRECHT

NOTITIE VERKEER EN PARKEREN KROMHOUT/WARMOEZIERSPAD TE DORDRECHT NOTITIE VERKEER EN PARKEREN KROMHOUT/WARMOEZIERSPAD TE DORDRECHT notitie verkeer en parkeren Kromhout/Warmoezierspad te Dordrecht Opdrachtgever ReadyforLiving Schoepenweg 59A 8243 PX Lelystad Rapportnummer

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

Tonnaer T.a.v. de heer B. Weekers Vonderweg 14 5616 RM EINDHOVEN Boxmeer, 7 oktober 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage parkeeronderzoek definitief versie D1 14083711 MGW.TON.PAR Geachte heer

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte bedrijventerreinen Oss Leidraad beoordelen van verzoeken en klachten van ondernemers

Kwaliteit openbare ruimte bedrijventerreinen Oss Leidraad beoordelen van verzoeken en klachten van ondernemers Kwaliteit openbare ruimte bedrijventerreinen Oss Leidraad beoordelen van verzoeken en klachten van ondernemers Gemeente Oss Afdeling Beheer Openbare Ruimte Definitief Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbalans Markt en omgeving. Gemeente Hardenberg. Definitief. 25 mei 2011 HDB152/Bkc/1702

1 Inleiding. Parkeerbalans Markt en omgeving. Gemeente Hardenberg. Definitief. 25 mei 2011 HDB152/Bkc/1702 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Opinienota Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2019/401758 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling PCM Auteur Dieben, G.C. Telefoonnummer

Nadere informatie

2 Beschouwing op de parkeersituatie

2 Beschouwing op de parkeersituatie Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeren. Analyse n.a.v onderzoek Ontwikkelingen in vraag en aanbod Oplossingsrichtingen

Parkeren. Analyse n.a.v onderzoek Ontwikkelingen in vraag en aanbod Oplossingsrichtingen Parkeren Analyse n.a.v onderzoek Ontwikkelingen in vraag en aanbod Oplossingsrichtingen Parkeerbalanscentrum Son Opiniërende bespreking commissie GZ 16 januari 2017 25 Aanleiding - Ontwikkelprogramma centrum

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Mark van der Leest 15 oktober 2015 De gemeenteraad heeft op 2 juli 2015 het college opgedragen om een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien.

In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien. In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien. Programma en parkeereis In het bestemmingsplan Hart van Zuid zijn de parkeernormen uit

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Zienswijzen Verordening Parkeerbelastingen Invoeren betaald parkeren Sluisdijkbuurt en omgeving d.d. 22 november 2010 Nota van Beantwoording zienswijzen Betaald parkeren Sluisdijkbuurt

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende Regels 13 1. Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlage. 1.2. Plan Het bestemmingsplan

Nadere informatie

Hoogte van de parkeernormen

Hoogte van de parkeernormen Inleiding Het aantal parkeerplaatsen dat ten behoeve van een te ontwikkelen functie of gebied dient te worden gerealiseerd, wordt bepaald aan de hand van parkeernormen. Een parkeernorm geeft het aantal

Nadere informatie

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013 P.J. Veldhuijzen van Zanten Turfmarkt 10 2801 HA Gouda 10 januari 2013 Aan: College van Burgemeester en Wethouders Gouda Centraal Juridische Afdeling Gemeenteraad Gouda Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de

Nadere informatie