Nieuwsbrief November 2014 Jaargang:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief November 2014 Jaargang: 2014-2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief November 2014 Jaargang: Nieuwe leerlingen op onze school Senne van Oene is onze nieuwe leerling in groep 1a. Welkom Senne, een hele fijne tijd bij ons op school toegewenst! Belangrijke data in november en december 7 november strippenkaartverkoop 18 november Informatieavond groep 8 Voortgezet Onderwijs 24 november 10 minuten gesprekken 26 november 8.30 tot 9.00 inloopspreekuur jeugdverpleegkundige 27 november 10 minuten gesprekken 28 november Pietenochtend groep 1 en 2 3 december strippenkaartverkoop 5 december Sinterklaasfeest 18 december Kerstfeest 19 december Kerstvakantie, kinderen om uur vrij Een woord vooraf Beste ouders en verzorgers, Tijdens de laatste teambijeenkomst zijn we bezig geweest met het aanscherpen en herijken van onze visie. Waar staan we voor en wat willen we bereiken. Een boeiend proces waarbij we met elkaar in gesprek gaan over datgene wat voor ons het belangrijkste is; onze leerlingen en de manier waarop we onze leerlingen in de maatschappij zetten. We zijn er nog niet, er zitten nog een aantal sessies aan te komen, maar het gesprek is al erg boeiend. Want: wat willen we bereiken met ons onderwijs? Natuurlijk willen we het beste uit onze leerlingen halen en ook willen we dat ze gewoon een hele leuke schooltijd hebben en dat ze weten: Ik mag er zijn! Daarnaast willen we onze leerlingen leren te kijken zonder oordeel en respect te hebben voor verschillen. Maar vooral willen we onze leerlingen vertrouwen geven, vertrouwen in zichzelf en in de omgeving. We zitten in een veranderende wereld, het is niet altijd meer het belangrijkste dat je kennis paraat hebt, maar het wordt steeds belangrijker dat je weet waar je de kennis vandaan moet halen en hoe je de gevonden informatie kan toetsen op betrouwbaarheid.

2 U ziet; veel woorden, die nog niet tot een krachtige visie zijn samen gebracht, maar die al wel effect hebben op de manier van lesgeven. Want de vraag wordt niet alleen: Welke kennis heb je opgedaan?, maar steeds meer Welke vaardigheden heb je ontwikkeld?. Dat betekent ook dat samenwerken en samen spelen bijvoorbeeld steeds belangrijker worden omdat je door middel van spel leert samenwerken en nieuwe vaardigheden opdoet. In de groepen 1, 2 en 3 krijgt het samenspel en het rollenspel dan ook een steeds grotere rol. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen! Vriendelijke groeten, Daphne Lodeweges Directeur OBS Heidepark Verkeer Wij krijgen regelmatig de vraag Op welke leeftijd kan een kind veilig op de fiets naar school? Hierbij de richtlijn: Een kind kan doorgaans veilig op de fiets naar school tussen de leeftijd van 9 en 12 jaar. Dit is afhankelijk van het kind zelf en de gevaarszetting op de route naar school. Anders dan een volwassene is een kind snel afgeleid, en kijkt hij als het ware door een koker naar zijn omgeving. Een kind heeft een langere reactietijd en zit op een andere hoogte waardoor het sneller last heeft van obstakels. In en rond Lemelerveld is veel vracht- en landbouwverkeer, een extra gevaarszetting. Kijk als ouder(s) dus kritisch naar uw eigen kind en de route die het moet afleggen naar school, voordat hij/ zij alleen naar school gaat op de fiets. Hoofdluis Er is op dit moment bij veel kinderen in Lemelerveld hoofdluis geconstateerd. Wilt u daarom extra alert zijn en uw kind(eren) regelmatig controleren. Wanneer uw kind(eren) inderdaad hoofdluis heeft, meld dit dan direct bij de leerkracht. Op is veel informatie te lezen over dit onderwerp. Kinderpostzegels Vanaf woensdag 5 november gaan de kinderen van groep 7 en 8 de bestelde artikelen afleveren. Iedereen bedankt voor de bestellingen en groep 7 en 8, bedankt voor jullie inzet!

3 Activiteiten in de school: Voorleeswedstrijd, boomtuintjes planten, Polyhymnia, Nestkastjes schoonmaken, Bezoek Carmel door groep 8 Voor meer foto s en activiteiten verwijzen we u graag naar de website!

4 Nieuwe vloeren in de groepen 5,6 en 7 en een aangepaste huishoek! Zoals u misschien gezien heeft zijn de vloeren in de groepen 5, 6 en 7 in de herfstvakantie vervangen. Dat was even hard werken voor de verschillende mensen, maar het resultaat mag er zijn. In groep 1 is de vloer nog niet vervangen, dat was in eerste instantie wel de planning, vaders zijn daarom ook speciaal in het weekend samen met juf Henja en André aan de slag gegaan om de verhoogde huishoek in te korten om zo meer licht en ruimte te creëren in het lokaal. Uiteindelijk bleek het niet mogelijk om tegelijk de vloer te vervangen en het keukenblok te verplaatsen, dus dat hebben we op de begroting voor komend jaar moeten plaatsen. Niettemin zijn we erg blij met al het werk dat de timmerende vaders hebben verricht, veel dank! De methode Leefstijl Sinds een aantal jaren werken wij met de methode Leefstijl, een methode voor sociaal emotionele ontwikkeling. Doel van deze methode is dat kinderen opgroeien tot zelfstandige, sociaal vaardige en betrokken mensen. Een doel dat kinderen in de toekomst, in deze snel veranderende maatschappij, goed van pas komt. De volgende 6 thema s worden in de lessen behandeld: 1 De groep dat zijn wij! In dit thema wordt aandacht besteed aan de sfeer in de groep. Er worden afspraken gemaakt over gedrag. Verder is er aandacht voor samen spelen en vriendschap. 2 Praten en luisteren. Dit thema gaat over communicatie: praten en luisteren en stil zijn. Hoe maak je contact met anderen? Hoe laat je zien dat je belangstelling hebt voor het verhaal van een ander. 3 Ken je dat gevoel? Hoe voel je je en hoe kun je gevoelens delen met klasgenoten. Vaak vinden kinderen het nog moeilijk om gevoelens onder woorden te brengen. In dit thema breiden kinderen hun emotionele woordenschat uit. 4 Ik vertrouw op mij. Dit thema gaat over zelfvertrouwen. Kinderen krijgen zelfvertrouwen door te werken aan een positief en realistisch zelfbeeld. 5 Iedereen anders, allemaal gelijk. In dit thema leren kinderen omgaan met verschillen. Hoe ga je om met conflicten, hoe kom je op voor jezelf en hoe bied je weerstand aan groepsdruk. In dit thema wordt aandacht besteed aan pestgedrag. 6 Lekker gezond. In dit laatste thema staat gezondheid centraal. In de hoogste groepen komen o.a. de risico s van alcohol en tabak aan de orde. De werkwijzen van Leefstijl zijn zeer verschillend. Vaak wordt er begonnen met een opwarmspel, om in de sfeer van de les te komen. Verder zijn er kringgesprekken, verhalen, groepsspelletjes in de kring, werkboekjes, gedichten en samenwerkingsopdrachten. Op 17 november start het 3 e thema, Ken je dat gevoel voor de groepen 1 t/m 8.

5 Aanpassing Cito normen 2014 Op onze school worden elk jaar in januari en juni de toetsen van het leerlingvolgsysteem (LVS) van Cito afgenomen. Met ingang van het schooljaar zijn de normen van een aantal toetsen door Cito herzien. Het gaat om de toetsen Begrijpend lezen, Rekenen & Wiskunde en Spelling (groepen 3-8). We willen graag u uitleggen wat dit betekent. Waarom aangepaste normen? Alle toetsen van Cito zijn landelijk genormeerd. De scores zijn gebaseerd op de resultaten van alle kinderen in Nederland. Zo kan je aan de scores zien of het kind zijn of haar eigen ontwikkelingslijn volgt en hoe hij of zij scoort ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Ook kijken we als school naar groepsgemiddelden om ons onderwijs voortdurend te evalueren. Cito geeft aan dat de scores en daarmee ook de landelijke gemiddelden stijgen. Dit komt doordat toetsen langer in gebruik zijn en kinderen gewend raken aan de manier van vragen stellen. Daarom heeft Cito besloten de normering aan te passen, dat kan tot gevolg hebben dat een score lager uitvalt dan het in het verleden zou hebben gedaan. Wat betekent dit voor uw kind? Het is niet zo dat een kind opeens minder goed kan rekenen of spellen. Wel krijgt het dus een andere waardering van zijn score; de toetsen zelf zijn niet veranderd. Wat betekent dit voor ons zorgsysteem? In de groeps- en leerling besprekingen wordt besproken welk gevolg de norm-aanpassing heeft voor de hulp en zorg die we aan de kinderen bieden. In de rapportgesprekken wordt uitgelegd op welk niveau uw kind zit, maar vooral maken wij u duidelijk welke ontwikkeling uw kind heeft gemaakt t.o.v. de vorige toets periode (juni 2014). In de groep zal de leerkracht ook stilstaan bij de norm-aanpassing en dit klassikaal bespreken. Tot slot De normaanpassing is geen keuze van ons als school maar een stap die landelijk genomen moet worden. Als u nog vragen heeft kunt u uiteraard terecht bij de leerkracht van uw kind. Daarnaast kunt u op de website van Cito meer informatie vinden over de normaanpassingen:

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

Donderdag 6 september 2012 week 36

Donderdag 6 september 2012 week 36 Donderdag 6 september 2012 week 36 AGENDA - Maandag 10 september: Informatieavond groepen 1 t/m 4 o Groepen 1/2 van 19.00 uur t/m 20.00 uur o Groepen 3 en 4 van 20.00 uur t/m 21.00 uur - Dinsdag 11 september:

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

Nr. 12 18 februari 2015

Nr. 12 18 februari 2015 Nr. 12 18 februari 2015 De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Voor velen een tijd om even gas terug te nemen en wat rustiger aan te doen, voor anderen misschien een tijd om actief te zijn of met vakantie

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2014 Jaargang:

Nieuwsbrief Oktober 2014 Jaargang: Nieuwsbrief Oktober 2014 Jaargang: 2014-2015 Nieuwe leerlingen op onze school Ties Nijenkamp is onze nieuwe leerling in groep 1b. Welkom Ties, we wensen jou een hele fijne schooltijd toe. Belangrijke data

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe!

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe! www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-08 Inhoud Algemeen...1 Gelukkig nieuwjaar!... 1 Maandagmiddag 26 januari vrij... 1 Normering Cito aangepast... 1 Agenda... 1 Groep 3...2 Groep 7...2 De complimentenbox...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar.

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Kringgesprek Beste ouders, Nummer 5 2012-2013 2013 De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen.

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Belangrijke data Op de website staan belangrijke data ook vernoemd in de jaarkalender.

Belangrijke data Op de website staan belangrijke data ook vernoemd in de jaarkalender. PC Basisschool Matzer Molenstraat 31 8131 BH Wijhe Tel: 0570-521342 E-mail: matzer@mijnplein.nl www.matzer.nl Nieuwsbrief 6 2014 Jaargang 25 nr.5 Belangrijke data Op de website staan belangrijke data ook

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWS UIT HET TEAM Na een goede kerstvakantie zijn we in januari bijna allemaal weer met veel plezier begonnen. Helaas is juf Rina in januari ziek geweest. Op het moment van

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang:

Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang: Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in september en oktober 6 oktober Start SOVA training 7 oktober Start Kinderboekenweek 7 oktober Fietscontrole 7 oktober Ouderavond met spreker

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Brief voor ouder over thema 1

Brief voor ouder over thema 1 Brief voor ouder over thema 1 Steeds meer scholen besteden aandacht aan sociaal-emotionele vaardigheden en gezondheidsvaardigheden. Niet alleen om probleemgedrag te bestrijden en om ongewenst gedrag te

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 9 18-02-2015

Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 9 18-02-2015 Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 9 18-02-2015 Agenda van de maand februari: - 20 februari Studiedag, kinderen hele dag vrij - 23 februari t/m 1 maart Voorjaarsvakantie - 12 maart Ouderavond Lentekriebels

Nadere informatie

OBS De Poolster Jaarplanning 2014-2015 Augustus 2014 1 V Zomervakantie 2 Z 3 Z 4 M Zomervakantie 5 D Zomervakantie 6 W Zomervakantie 7 D

OBS De Poolster Jaarplanning 2014-2015 Augustus 2014 1 V Zomervakantie 2 Z 3 Z 4 M Zomervakantie 5 D Zomervakantie 6 W Zomervakantie 7 D OBS De Poolster Jaarplanning 2014-2015 Augustus 2014 1 V Zomervakantie 2 Z 3 Z 4 M Zomervakantie 5 D Zomervakantie 6 W Zomervakantie 7 D Zomervakantie 8 V Zomervakantie 9 Z 10 Z 11 M Zomervakantie 12 D

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 1 en 3 november Voorlopig advies groep 8 3 november Groep 7 naar Rijksmuseum Amsterdam 4 november Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016

Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum...

Nadere informatie

Nr. 4, februari 2015.

Nr. 4, februari 2015. Nr. 4, februari 2015. Beste ouders/verzorgers, Voorstellen Hannie Hertgers Schoolfotograaf start 08.30 met broertjes/zusjes Tevredenheidspeiling Schoolplein Andere Tijden Vakanties 2015-2016 Begrijpend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: 2017-2018 Belangrijke data in maart en april 7 maart Luizencontrole 13 maart Kijkmiddag 13 maart Groep 7 gaat naar Deltion, week van de techniek 14 maart Open dag basisscholen

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Nederland in alle units

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Nederland in alle units FEBRUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 26 JANUARI

Nadere informatie

Zorg voor onze kinderen

Zorg voor onze kinderen Zorg voor onze kinderen Versie 5.0 juni 2011 Gelukkig de kinderen, die zonder angst, naar school gaan. Gelukkig de kinderen, die zonder hoge cijfers zich geaccepteerd weten. Gelukkig de kinderen, die ondanks

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015. Jaarvergadering IN DIT NUMMER:

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015. Jaarvergadering IN DIT NUMMER: SEPTEMBER 2015 Nieuwsbrief Jaarvergadering Woensdag 30 September is de jaarvergadering van de oudervereniging van onze school. Deze avond start om 20.00 uur. De oudervereniging stelt deze avond een aantal

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Blok 1 We horen bij elkaar Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat

Nadere informatie

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk Nr. 2 schooljaar 2015-2016 Aanpassing Cito-scores op rapporten Schoolfotograaf Hulpouders gezocht voor de creatieve middag Informatieavond groep 1/2 en groep 2/3 Een goed begin is het halve werk De eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang: 2015-2016

Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang: 2015-2016 Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in maart en april 8 maart Overblijfavond 9 maart Open dag 9 maart GGD Jeugdverpleegkundige 16 maart Luizencontrole groep 2 t/m 8 en Open avond

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels

Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels Relationele en seksuele opvoeding op school en thuis Naam Christel van Helvoirt GGD Hart voor Brabant Waar denken jullie aan bij seksualiteit? Gevoelens Veiligheid

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Lijster eens. 26 november 2018 schooljaar nieuwsbrief 07

Lijster eens. 26 november 2018 schooljaar nieuwsbrief 07 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 26 november 2018 schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 07 Van de Directie Wat vliegt de tijd! Het is alweer bijna Sinterklaas! In deze Lijstereens

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief December 2016 Jaargang: Nieuwsbrief December 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 2 december Strippenkaartverkoop 5 december Sinterklaasviering 6 december Start toetsweken groep 8 8 december Koffie

Nadere informatie

INFORMATIE OVER HET SCHOOLLEVEN OP PC BASISSCHOOL DE MORGENSTER TE SLEEUWIJK

INFORMATIE OVER HET SCHOOLLEVEN OP PC BASISSCHOOL DE MORGENSTER TE SLEEUWIJK INFORMATIE OVER HET SCHOOLLEVEN OP PC BASISSCHOOL DE MORGENSTER TE SLEEUWIJK JAARGANG 2015/2016 NUMMER 4, 09-10-2015 Deze nieuwsbrief is onderdeel van de informatievoorziening aan ouders, zoals in de schoolgids

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief Juli 2016 Jaargang: Nieuwsbrief Juli 2016 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in juli 30 juni en 4 juli 10 minuten gesprekken 8 juli Strippenkaartverkoop 11 juli 14.00 uur doordraaimoment voor het nieuwe schooljaar 13 juli

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool.

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool. Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 3 Inhoud Kreet van de week Geboren! De school is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Daarna gaan we op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting.

Daarna gaan we op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting. 19 november 15 Voorwoord In de nieuwsbrief voor de komende weken zeggen we welkom tegen een nieuwe leerling in groep 3, feliciteren we de zwemkanjers, lezen we over activiteiten die plaats vonden op school,

Nadere informatie

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport?

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport? Les 1 Wat is een rapport? 1 En jij? 1. Krijgt jouw kind een rapport? O ja O nee 2. Krijgen kleuters ook een rapport? O ja O nee 3. Kreeg jij vroeger in de school ook een rapport? O ja O nee Wanneer? Wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van januari. Citotoetsen. Binnenkort starten we weer met een ronde Citotoetsen door de gehele school. Op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

2013-2017. Actief burgerschap en sociale integratie

2013-2017. Actief burgerschap en sociale integratie 201-2017 Actief burgerschap en sociale integratie Inhoudsopgave: Kwaliteitszorg actief burgerschap en sociale integratie Visie en planmatigheid Visie Doelen Invulling Verantwoording Resultaten Risico s

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos.

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos. Kbs de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 19 21 januari 2015 Algemeen Honden op de speelplaats We willen alle ouders vriendelijk verzoeken om met hun hond achter het hek van de speelplaats te blijven. Vooral

Nadere informatie

Handleiding ouderportaal ParnasSys

Handleiding ouderportaal ParnasSys Handleiding ouderportaal ParnasSys Inleiding Als team van WSKO basisschool Het Kompas vinden wij openheid naar ouders belangrijk. Tijdens de oriëntatie op een nieuw leerlingvolgsysteem hebben wij bewust

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Renovatie toiletten. Vervolg op volgende pagina

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Renovatie toiletten. Vervolg op volgende pagina Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 9 13-01--2017 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Renovatie toiletten Cito-toetsen Luizencontrole Nieuws uit de groepen Vreedzame School Aanmelden

Nadere informatie

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019 jongeren geen of minder risico s nemen, als ze 3 bijtjes eenmaal gaan experimenteren met seksuele relaties. Relationele en seksuele vorming binnen het basisonderwijs omvat meer dan alleen informatie over

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers,

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers, Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013 Geachte ouders / verzorgers, Zending Elke maandag mogen de kinderen zendingsgeld meenemen naar school. Dit geld gaat naar een aantal

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Groep 4/5 Nick van Leent (ma, di en woe) Fleur Verhagen (do en vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact

Nadere informatie

Toets DMT E3 DMT E4 Rekenen / Wiskunde E4 Begrijpend Lezen M6 Rekenen / Wiskunde E6

Toets DMT E3 DMT E4 Rekenen / Wiskunde E4 Begrijpend Lezen M6 Rekenen / Wiskunde E6 Analyse resultaten juni 2018 De voor onderwijs kijkt bij het beoordelen van de kwaliteit naar de resultaten van de Eindtoets basisonderwijs, die in april wordt afgenomen. IKC Stella Nova heeft als Eindtoets

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Pedagogisch klimaat. Na.v. leerling-ouder en personeel enquête Beoordeling uitslagen

Pedagogisch klimaat. Na.v. leerling-ouder en personeel enquête Beoordeling uitslagen Pedagogisch klimaat Na.v. leerling-ouder en personeel enquête Beoordeling uitslagen De vragenlijsten zijn opgebouwd uit verschillende rubrieken. De vragen binnen de rubrieken worden items genoemd. Per

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 2.0 juli 2012 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 2.0 Stellingen

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken.

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Welkom op de infoavond van groep 6 Even voorstellen Meester Dennis en zijn werkdagen

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 In dit nummer Klussenmorgen Spelling Koningsdag Cultuurmiddag Website vergadering Etc. De klussenmorgen.

Nadere informatie

Informatie avond groep 7. Welkom. Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder

Informatie avond groep 7. Welkom. Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder Informatie avond groep 7 Welkom Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder Een moment uit de klas door de leerlingen gemaakt Waar gaan we het over hebben? Welkom Sfeer en gedrag Werkvormen De vakken Wat

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen op onze school Wes Hulsman en Noé Wunnink worden in april 4 jaar en starten deze maand bij ons op school.

Nieuwe leerlingen op onze school Wes Hulsman en Noé Wunnink worden in april 4 jaar en starten deze maand bij ons op school. Nieuwsbrief April 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in april en mei April Mei 5 april Schoolvoetbal 1 mei Maandopening 6 april Theoretisch verkeersexamen 3 mei Luizencontrole 7 april Grote Peuterdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

CITO-uitslag Schoolfotograaf. Nieuws omtrent CITO Leerlingvolgsysteem. Nieuwsbrief 4 april 2014

CITO-uitslag Schoolfotograaf. Nieuws omtrent CITO Leerlingvolgsysteem. Nieuwsbrief 4 april 2014 Nieuwsbrief 4 april 2014 CITO-uitslag 2014 De laatste jaren zijn we, zoals we u al eerder lieten weten, hard aan het werk rond het onderwerp kwaliteitszorg. Zo analyseren we opbrengsten van medio- en eindtoetsen

Nadere informatie

Een lied, dat we leren op school

Een lied, dat we leren op school KALENDER 13 t/m 26 januari 2015 do. 15 januari schoonmaakavond groep 3 t/m 8. woe. 21 januari Start Nationale Voorleesdagen. KALENDER vooruitblik ma. 26 januari di. 27 januari woe. 28 januari do. 29 januari

Nadere informatie

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen In Het Openbaar Obs De Boogerd Maurik Basis voor Groei en Bloei Maurik, 14 januari 2016 Dinsdag 12 januari Woensdag 27 jan. t/m 6 febr. Woensdag 27 januari MR vergadering Nationale Voorleesdagen voor de

Nadere informatie

Data om te onthouden. Aanpassing normen van Cito. We hopen dat u hele fijne feestdagen heeft gehad en wensen iedereen een goed en gezond 2015 toe!

Data om te onthouden. Aanpassing normen van Cito. We hopen dat u hele fijne feestdagen heeft gehad en wensen iedereen een goed en gezond 2015 toe! Data om te onthouden januari 2015 In de week van 5 januari luizencontrole 15 januari inloopspreekuur jeugdverpleegkundige Meeander Varsseveld 17 januari oud papier, met buitengebied 13 februari De Meeander

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit;

16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit; Maandkalender oktober 2015 1 Teamvergadering; 16 Vergadering Ouderraad; 2 17 3 18 4 Dierendag; 19 welbevindengesprekken; 5 Juf Linda jarig; Mad Science naschoolse activiteit; 20 welbevindengesprekken;

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief

Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief Kind op maandag... 3 Koffiemorgen 26 januari... 3 Maandaggeld... 3 Avondvierdaagse Alphen aan den Rijn... 3 Gesprekken

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 2 20 februari 2015 VOORJAARSVAKANTIE Van maandag 23 februari 2015 t/m zondag 1 maart 2015 zijn er geen yogalessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2018 Jaargang: Nieuwsbrief September 2018 Jaargang: 2019-2018 Belangrijke data in september en oktober 10 september Start verkiezing leerlingenraad 17 september Informatieavond groep 3 en 5 (19.00 uur) 18 september Informatieavond

Nadere informatie

Inhoud. voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting

Inhoud. voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting Welkom Inhoud voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Monique Geerarts De Gouden

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Dit jaar op Merlijn. 2014-2015 We kijken. Knikkertijd in. afscheid van groep 8! We werken aan 21st Century Skills

JAARVERSLAG. Dit jaar op Merlijn. 2014-2015 We kijken. Knikkertijd in. afscheid van groep 8! We werken aan 21st Century Skills 2014-2015 We kijken terug Knikkertijd in april afscheid van groep 8! JAARVERSLAG Dit jaar op Merlijn Dit schooljaar hebben we samen weer geleerd, feesten gevierd en uitstapjes gemaakt. In het najaar zijn

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 3.0 oktober 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 3.0 Stellingen

Nadere informatie

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties Aan de ouders, Voor u ligt het verbeterplan wat is opgesteld door het team naar aanleiding van de resultaten van de oudervragenlijst afgelopen november. Per onderdeel geven we aan welke items minder scoorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief (2) september 2016

Nieuwsbrief (2) september 2016 Nieuwsbrief (2) september 2016 Welkom nieuwe leerlingen Nog maar net op school zijn Caitlyn Robijn, Vincent Hijmersma, Tess van Gangelen en Dirk Tillema. Wij wensen jullie allemaal een fijne tijd op De

Nadere informatie

Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2:

Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2: Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4 Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2: Leerlingen raken vertrouwd met het presenteren voor een groep Leerlingen raken vertrouwd

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie