HEEFT U NOG SUGGESTIES? Inspraak bij de opmaak van het milieueffectenrapport Oosterweelverbinding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HEEFT U NOG SUGGESTIES? Inspraak bij de opmaak van het milieueffectenrapport Oosterweelverbinding"

Transcriptie

1 HEEFT U NOG SUGGESTIES? Inspraak bij de opmaak van het milieueffectenrapport Oosterweelverbinding In de loop van september 2015 start de inspraakprocedure voor de opmaak van het project-milieueffectenrapport (project-mer) voor de Oosterweelverbinding. De Oosterweelverbinding moet de Antwerpse verkeersknoop ontwarren, de verkeersveiligheid verhogen en de leefkwaliteit in de omgeving verbeteren. Deze brochure laat u kennismaken met de verschillende projectonderdelen van de Oosterweelverbinding en informeert u over de inspraakprocedure voor de project-mer. Kijk op voor een infomoment in uw buurt.

2 Noorderlaan De Oosterweelverbinding in een notendop De Oosterweelverbinding maakt de Ring, de R1, volledig rond. Linkeroever, de haven, het Eilandje, Merksem en de omgeving rond het Sportpaleis komen in verbinding met elkaar. De Oosterweelverbinding zorgt voor vlotter en veiliger verkeer op de Antwerpse Liefkenshoektunnel Ring en minder sluipverkeer op de lokale A12 wegen. In de omliggende woonwijken verbetert zo de luchtkwaliteit, vermindert de geluidshinder en komt er meer open ruimte en groen. Zo biedt de Oosterweelverbinding niet enkel een oplossing voor de dagelijkse files, maar zorgt ze er tegelijk voor dat het aangenamer wonen, werken en vertoeven wordt in Antwerpen en omgeving. Rotterdam 1 Scheldetunnel een extra verbinding tussen de linker- en rechteroever Haven A12 E19 Breda Oosterweelknooppunt een snelle aansluiting voor de zuidelijke haven en het Eilandje met de Ring Knokke Kanaaltunnels het Oosterweelknooppunt wordt aangesloten met de bestaande Ring bij Deurne en Merksem via gestapelde tunnels onder het Albertkanaal R1-Noord Beveren het viaduct van Merksem wordt afgebroken en vervangen door sleuven en tunnels met een nieuwe aansluiting bij het Sportpaleis Zwijndrecht Scheldetunnel slikken en schorren Blokkersdijk Sint-Anna bos E34 Vlietbos Middenvijver Linkeroever Galgenweel E17 Burchtse J.F. Kennedytunnel Weel Burcht verbindingsweg 2 1 Oosterweelknooppunt Amerikadok Noordkasteel Kanaaltunnels Waterzuiveringsstation Ring Waaslandtunnel 3 3 Eilandje Noorderleien Stads park Luchtbal Dam Park Spoor Noord Merksem Groenendaallaan Lobroek Schijnpoort Noordersingel Ten Eekhovelei 4 Albertkanaal Deurne Rivierenhof E34 E313 Wijnegem A Wommelgem Hasselt Luik Turnhout Eindhoven Singel Ring Krijgsbaan Gent A12 Nachtegalenpark E19 R11bis Wilrijk Boechout Hemiksem Brussel Kontich De infrastructuurwerken Linkeroever en Zwijndrecht doorlopen als zelfstandig project een afzonderlijk vergunningentraject. Het kennisgevingsdossier voor de project-mer infrastructuurwerken linkeroever lag net voor de zomervakantie ter inzage in Antwerpen, Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht. Belangrijke schakel in Masterplan 2020 De Oosterweelverbinding is onderdeel van het Masterplan 2020 van de Vlaamse overheid. Dat plan bevat een heleboel maatregelen die de verkeershinder, de ongevallen en de leefkwaliteit in en om Antwerpen moeten aanpakken. Daarbij wordt ingezet op alle vervoersmogelijkheden: het openbaar vervoer, voetgangers en fietsers, het verkeer over water en spoor én het wegverkeer.

3 De voordelen van de Oosterweelverbinding Vlot en veilig verkeer Betere bereikbaarheid van stad, haven en de brede regio rond Antwerpen. Verminderde verkeersdruk in de Kennedytunnel en op de zuidelijke ring dankzij een extra Scheldekruising (de Scheldetunnel). Het verkeer wordt zo beter gespreid. Bij zware ongevallen op de Ring biedt de Oosterweelverbinding een alternatief. Verkeer op en naast de Ring komt niet meer automatisch stil te staan. Door nieuwe aansluitingspunten blijft verkeer langer op de Ring en neemt het de afrit het dichtst bij de eindbestemming. Sluipverkeer verdwijnt zo grotendeels uit de woonkernen. Door de Oosterweelverbinding worden ca. 6,7 km nieuwe fietspaden aangelegd en ca. 8 km fietspaden vernieuwd. Betere leefkwaliteit Ruimte voor de stad Het viaduct van Merksem wordt afgebroken. De Antwerpse Ring verdwijnt uit het zicht en er ontstaat nieuwe ruimte voor groen en stedelijke ontwikkeling. De sleuf wordt zo gebouwd dat ze in de toekomst overkapt kan worden. Om betere verbindingen tussen de Ring en de lokale wegen te kunnen aanleggen, wordt er in de buurt van t Schijntje en aan het Noordkasteel extra ruimte ingenomen. De aansluitingen worden maximaal geïntegreerd in de omgeving. De tunnel onder het Albertkanaal wordt doorgetrokken tot aan het Lobroekdok. Bovenop het tunneldak ontstaat ca. 10ha vrije ruimte. Het knooppunt aan de Groenendaallaan wordt compacter. De vrijgekomen ruimte krijgt een groene invulling. Aan het Sportpaleis wordt een stuk van de Ring overkapt. Er ontstaat een plein van ca. 1ha. De afbraak van het viaduct en de verdiepte ligging in tunnels en sleuven zorgt voor minder geluidsoverlast in Merksem, Deurne-Noord en in de wijken Luchtbal en Dam. De omliggende woonkernen worden verlost van sluipverkeer doordat verkeer zoveel mogelijk gebruik maakt van het hoofdwegennet. De luchtkwaliteit in de nabijgelegen woongebieden verbetert door het terugdringen van het sluipverkeer en de verminderde verkeersdruk op de zuidelijke ring. Langs de Schelde, ter hoogte van het Sint-Annabos, komt een slikken- en schorrengebied en een overstromingsbos.

4 Zicht op het nieuwe aansluitingspunt bij de Groenendaallaan. De Oosterweelverbinding. Wat verandert er? 1 Scheldetunnel De Scheldetunnel gaat op Linkeroever onder de grond tussen Blokkersdijk en het Sint-Annabos, en komt op de rechteroever boven aan het Noordkasteel. Het verkeer kan zich zo vlot verplaatsen tussen de linkeroever, de haven, het Eilandje en het noorden van de stad. De Scheldetunnel is 1,8 kilometer lang, heeft drie rijstroken voor snelwegverkeer in elke rijrichting en een afzonderlijke koker voor fietsers en voetgangers. 2 Oosterweelknooppunt Ter hoogte van het kerkje van Oosterweel komt een nieuw knooppunt met op- en afritten naar de haven en het Eilandje. Zo vermindert het sluip- en vrachtverkeer in de omgeving van de Groenendaallaan en Schijnpoort. Wat verandert er door de aanleg van het Oosterweelknooppunt? Er ontstaat een volledig nieuw knooppunt met een snelle verbinding tussen de Ring, de haven en t Eilandje. De snelweg ligt verzonken in het landschap. De verdiepte ligging beperkt de hinder voor de omgeving en houdt snelwegverkeer uit het zicht. De op- en afritten sluiten via een langgerekte ovale rotonde aan op de lokale wegen. Voor de bouw van het knooppunt wordt een deel van het bos ten noorden van de Noordkasteelvijver ingenomen. De vijver zelf blijft intact. 4km fietspaden op en rond het Oosterweelknooppunt zorgen voor een vlotte verbinding tussen de Scheldekaaien, de Havenroute en de fietskoker in de nieuwe Scheldetunnel. Bij het Oosterweelknooppunt ligt de snelweg verdiept in een open sleuf.

5 3 Kanaaltunnels De Kanaaltunnels zijn ongeveer 2,5 km lang en verbinden het Oosterweelknooppunt met de Ring bij Merksem en Deurne. De vier tunnelkokers, die 2-aan-2 gestapeld liggen en elk 2 rijstroken en een vluchtstrook tellen, vertrekken aan het Amerikadok en lopen onder het Albertkanaal en de kade. Ter hoogte van de Noorderlaan buigen ze af in een noordelijke en zuidelijke tunnel richting Groenendaallaan en Schijnpoort. Doordat de snelweg in tunnels onder het Albertkanaal wordt geleid, is er nauwelijks impact op de omgeving. Zicht op het nieuwe aansluitingspunt bij Schijnpoort. 4 R1-Noord Om de Kanaaltunnels aan te sluiten op de Antwerpse Ring, wordt het viaduct van Merksem afgebroken. De Ring komt er in een tunnel onder het Albertkanaal te liggen en in een sleuf die onder de Groenendaallaan in Merksem en onder Schijnpoort aan het Sportpaleis doorloopt. Zo komt er ruimte vrij voor groen en nieuwe stedelijke ontwikkeling. Dankzij de werken op de R1-Noord: verdwijnt het viaduct van Merksem en wordt de Ring door de verdiepte aanleg aan het zicht onttrokken. krijgt de Groenendaallaan haar lokale functie terug en vermindert het sluipverkeer in de omliggende wijken. Vrachtverkeer blijft op de snelweg en rijdt naar de haven via de Kanaaltunnels en het Oosterweelknooppunt. wordt de verkeersknoop aan Schijnpoort ontward door een nieuw op- en afrittencomplex aan het huidige containerpark van Borgerhout. Dit zorgt voor minder sluipverkeer in de wijken rond het Sportpaleis, een overzichtelijke en veilige verkeerssituatie en een betere verkeersdoorstroming naar de Noordersingel. ontstaat ten zuiden van het Albertkanaal, bovenop de nieuwe Antwerpse Ring, een gebied van ongeveer 10 ha. wordt het Ringfietspad doorgetrokken richting noorden en aangesloten op de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal. ontstaat er ruimte voor een nieuw stedelijk plein aan het Sportpaleis doordat een stuk van de Antwerpse Ring wordt overkapt. Zicht op de in- en uitgang van de Scheldetunnel op Linkeroever.

6 Zomer 2015 Inspraak project-mer Infrastructuurwerken Linkeroever September 2015 Inspraak project-mer Oosterweelverbinding 2016 Openbaar onderzoek stedenbouwkundige vergunning Linkeroever Welke procedures moeten er nog worden doorlopen? Inspraak project-mer Oosterweelverbinding Voordat de werken voor de Oosterweelverbinding in het voorjaar van 2017 kunnen starten, wordt eerst de impact ervan op mens en milieu onderzocht. Dit gebeurt met een project-milieueffectenrapport (project- MER). Onafhankelijke experts onderzoeken daarin welke gevolgen het project en de aanleg ervan met zich meebrengen. De eerste stap in de opmaak van deze project-mer is een kennisgevingsdossier. Hierin beschrijven de onderzoekers het project en de mogelijke uitvoeringsvarianten die ze gaan bestuderen. Tegelijk geven ze aan welke effecten ze in kaart gaan brengen. Wat kan u doen? In de wettelijk voorgeschreven procedure voor milieueffectrapporten is er een periode van 30 dagen voorzien waarin u het kennisgevingsdossier kan inkijken en bijkomende onderzoeksvragen kan suggereren. De inspraakprocedure start in de loop van september Kijk op voor de precieze datum. Wat kan u vragen tijdens deze periode? U kan varianten en alternatieven naar voren schuiven en vragen om die te vergelijken met het huidige project. U kan vragen om mogelijke effecten te onderzoeken die niet vermeld worden in de kennisgeving. U kan wijzen op bepaalde aandachtspunten en gebieden in de omgeving waarop het project een impact kan hebben en die niet vermeld staan in het dossier. Wat kan niet tijdens deze periode? Deze periode dient niet om formele bezwaarschriften in te dienen. Dat kan wel later tijdens het openbaar onderzoek van de stedenbouwkundige vergunning. Aan het Sportpaleis wordt een stuk van de Ring overkapt, waardoor een plein van ca. 1ha ontstaat.

7 2016 Openbaar onderzoek stedenbouwkundige vergunning Oosterweelverbinding 2017 Start van de werken op Linkeroever 2017 Start van de werken Oosterweelverbinding Waar kan u het kennisgevingsdossier inkijken? Het kennisgevingsdossier voor de project-mer Oosterweelverbinding ligt ter inzage in uw gemeente. Kijk op voor de adresgegevens en de openingsuren van de dienst waar het kennisgevingsdossier ter inzage ligt. Het dossier is ook online te raadplegen op de website van de dienst MER op (klikken op Lopende inspraakprocedures ) Hoe kan u reageren? U kan uw vragen indienen met behulp van een inspraakformulier dat ter plaatse beschikbaar is. U vindt het formulier op de website (klikken op Hoe reageren? ) U kan uw opmerkingen en reacties bezorgen per post of per Dienst Mer van LNE, Project-MER Oosterweelverbinding, Koning Albert II-laan 20, bus 8, 1000 Brussel mer@vlaanderen.be Aan uw gemeente

8 Kom naar een infomoment Deze infobrochure geeft een beknopt overzicht van de verschillende projectonderdelen van de Oosterweelverbinding en hun voordelen op vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Wenst u meer informatie? Bezoek de website of kom naar één van de infomomenten. U kan er terecht met al uw vragen over het project of de lopende procedure. Kijk op voor de tijdstippen en locaties van de verschillende infomomenten. Blijf op de Bezoek en schrijf u in op de e-nieuwsbrief Mail naar info@bamnv.be De Charles de Costerlaan wordt omgevormd tot een fiets- en wandelboulevard. VU: Jan Van Rensbergen, Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Rijnkaai 37, 2000 Antwerpen augustus 2015

SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO. www.oosterweelverbinding.be

SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO. www.oosterweelverbinding.be SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO www.oosterweelverbinding.be 2 Noorderlaan Rotterdam De Oosterweelverbinding in een notendop De Oosterweelverbinding maakt de Ring, de R1, volledig

Nadere informatie

SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO.

SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO. SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO Noorderlaan Rotterdam De Oosterweelverbinding in een notendop De Oosterweelverbinding maakt de Ring, de R1, volledig rond. Linkeroever, de haven,

Nadere informatie

OOSTERWEELVERBINDING De stand van zaken. THV Rots

OOSTERWEELVERBINDING De stand van zaken. THV Rots OOSTERWEELVERBINDING De stand van zaken insert_v4.indd 1 20/03/14 12:29 MASTERPLAN 2020 Het ruimere plaatje OOSTERWEELVERBINDING Het plan In 2000 lanceerde de Vlaamse overheid het Masterplan 2020, met

Nadere informatie

SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO.

SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO. SAMEN NAAR EEN MOBIELE, VERKEERSVEILIGE EN LEEFBARE REGIO www.oosterweelverbinding.be 2 Ring Ring E19 E19 E34 E313 E17 A12 A12 A12 Blokkersdijk Linkeroever Amerikadok Sint-Anna bos Galgenweel Burchtse

Nadere informatie

WAT IS DE SITUATIE VANDAAG?

WAT IS DE SITUATIE VANDAAG? WAT IS DE SITUATIE VANDAAG? KNOKKE Blokkersdijk Sint-Annabos E34 Charles de Costerlaan Vlietbos Middenvijver R1 Zwijndrecht Blancefloerlaan P. Coplaan Galgenweel Burchtse Weel E17 GENT Burcht Schelde WAT

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

De Oosterweelverbinding

De Oosterweelverbinding De Oosterweelverbinding Infrastructuurdag VCB - VOKA - Belfius 15/11/2016 Jan Van Rensbergen Economische topregio 1.500.000 inwoners 146.000 jobs 17 % BBP 2 Topregio fileproblematiek 3 Drie knelpunten

Nadere informatie

14 februari Vlaamse regering maakt weloverwogen duurzame keuze: Een gesloten Ring zorgt voor een leefbare en veilige mobiliteitsoplossing

14 februari Vlaamse regering maakt weloverwogen duurzame keuze: Een gesloten Ring zorgt voor een leefbare en veilige mobiliteitsoplossing 14 februari 2014 Vlaamse regering maakt weloverwogen duurzame keuze: Een gesloten Ring zorgt voor een leefbare en veilige mobiliteitsoplossing Vandaag besliste de Vlaamse Regering in overleg met de Stad

Nadere informatie

Naar een mobiele & leefbare regio. 19 april 2018

Naar een mobiele & leefbare regio. 19 april 2018 Naar een mobiele & leefbare regio 19 april 2018 Agenda 1. De Antwerpse regio vandaag 2. Toekomstverbond 3. Oosterweelverbinding 4. Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht 5. Maatregelen voor een optimale

Nadere informatie

Het Toekomstverbond en het verdere studiewerk. HORTA 07 maart 2018

Het Toekomstverbond en het verdere studiewerk. HORTA 07 maart 2018 Het Toekomstverbond en het verdere studiewerk HORTA 07 maart 2018 Studie 1 -Oosterweel-light Ringland draagt bij aan logische Oosterweel-light mét veilige aansluiting op de noordelijke Ring De Oosterweel-light-verbinding

Nadere informatie

Alles wat u moet weten over de Oosterweelverbinding UW STEM TELT VINDT U DE LANGE WAPPER DE BESTE OPLOSSING VOOR ANTWERPEN?

Alles wat u moet weten over de Oosterweelverbinding UW STEM TELT VINDT U DE LANGE WAPPER DE BESTE OPLOSSING VOOR ANTWERPEN? INFORMATIEBROCHURE Volksraadpleging 18 oktober 2009 Alles wat u moet weten over de Oosterweelverbinding UW STEM TELT VINDT U DE LANGE WAPPER DE BESTE OPLOSSING VOOR ANTWERPEN? Een belangrijke dag voor

Nadere informatie

Infodossier Noorderlaanbrug

Infodossier Noorderlaanbrug Infodossier Noorderlaanbrug DEEL 1: PROJECTINFORMATIE Laatste update: 9/0/08 Inhoudstafel Inleiding Pagina 3 Situering Noorderlaanbrug 4 Onderdeel van het project Bruggen Albertkanaal 5 Huidige situatie

Nadere informatie

De Ring wordt breder en komt dichter bij de woningen op den Dam

De Ring wordt breder en komt dichter bij de woningen op den Dam Van: Wouter, Joke en Gust Van Mol Laukens Lange Slachterijstraat 137 2060 Antwerpen Aan: Vlaamse Regering p/a Ruimte Vlaanderen Koning Albert II-laan 19 bus 16 1210 Brussel Betreft: Bezwaarschrift voor

Nadere informatie

Oosterweelverbinding rechteroever : Knelpunten en suggesties

Oosterweelverbinding rechteroever : Knelpunten en suggesties Oosterweelverbinding rechteroever : Knelpunten en suggesties (Reader bij presentatie) 1. op en afrit Deurne i. op en afrit Deurne In de huidige plannen komt het nieuwe op en afrittencomplex dicht bij de

Nadere informatie

Een mobiele toekomst krijgt altijd voorrang Het Masterplan Mobiliteit Antwerpen

Een mobiele toekomst krijgt altijd voorrang Het Masterplan Mobiliteit Antwerpen Een mobiele toekomst krijgt altijd voorrang Het Masterplan Mobiliteit Antwerpen Het Masterplan Mobiliteit Antwerpen: een mobiele en aangename stad voor iedereen In deze brochure krijgt u een globaal beeld

Nadere informatie

Plan- MER Oosterweelverbinding

Plan- MER Oosterweelverbinding PlanMER Oosterweelverbinding Inhoudsopgave Najaar 2011: openbare kennisgeving planmer... 2 Fase 1: richtlijnen dienst MER van 27 april 2012 (8 alternatieven en varianten)... 4 Fase 2: trechtering alternatieven

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg. Klankbordgroep 4 27 l 10 l 10

Nieuw Zurenborg. Klankbordgroep 4 27 l 10 l 10 1 Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 4 27 l 10 l 10 agenda 1. Collegebeslissing 'uitgangspunten project Nieuw Zurenborg 2. Procedure plan-mer (milieu-effecten-rapportage) 3. Beslissing Vlaamse regering over

Nadere informatie

Vragen uit de raadscommissie van de stad Antwerpen op donderdag 2 juli 2015

Vragen uit de raadscommissie van de stad Antwerpen op donderdag 2 juli 2015 Vragen uit de raadscommissie van de stad Antwerpen op donderdag 2 juli 2015 Vragen aan de heer Jan Van Rensbergen van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel Als het BAM-tracé aangelegd wordt, is er dan een

Nadere informatie

DE GROTE VERBINDING Een akkoord over de Oosterweelverbinding én over de Ring R1 én over de Werkgemeenschap HORTA

DE GROTE VERBINDING Een akkoord over de Oosterweelverbinding én over de Ring R1 én over de Werkgemeenschap HORTA DE GROTE VERBINDING 21.12.2018 06.02.2109 Een akkoord over de Oosterweelverbinding én over de Ring R1 én over de Werkgemeenschap HORTA 07.02.2019 2009: dé stunt van Ademloos en straten-generaal 2014: de

Nadere informatie

Oosterweelverbinding

Oosterweelverbinding Oosterweelverbinding Ecologisch alternatief voor Infrastructuurwerken Linkeroever-Zwijndrecht 29 maart 2016 Natuurpunt WAL Yzerhand 17 9120 Beveren tel 03 722 15 37 e-mail info@natuurpuntwal.be www.natuurpuntwal.be

Nadere informatie

Oosterweelverbinding. Nood aan een derde Scheldekruising

Oosterweelverbinding. Nood aan een derde Scheldekruising Oosterweelverbinding copyright Stad Antwerpen Nood aan een derde Scheldekruising De Antwerpse regio kent vandaag twee snelwegverbindingen tussen de linker- en rechteroever van de Schelde: de Kennedytunnel

Nadere informatie

19 de Horta-infoavond 23 maart 2016

19 de Horta-infoavond 23 maart 2016 19 de Horta-infoavond 23 maart 2016 Quo vadis Osteruela? 1. De procedures 2. Plan B voor A Manu Claeys, straten-generaal 1. Lopende procedures 1.1. Raad van State 13 juli 2015: verzoekschrift straten-generaal,

Nadere informatie

INFRASTRUCTUURWERKEN LINKEROEVER EN ZWIJNDRECHT. Wat verandert er in jouw buurt?

INFRASTRUCTUURWERKEN LINKEROEVER EN ZWIJNDRECHT. Wat verandert er in jouw buurt? INFRASTRUCTUURWERKEN LINKEROEVER EN ZWIJNDRECHT Wat verandert er in jouw buurt? Infrastructuurwerken Linkeroever en Zwijndrecht De mobiliteitsproblemen op de linkeroever hebben een steeds grotere impact

Nadere informatie

Noordersingel en Spoor Oost

Noordersingel en Spoor Oost februari 2015 Nieuwsbrief en Spoor Oost Infomoment Zaterdag 28 februari 2015, van 10u tot 12u. Afspraak op de site Spoor Oost, ingang bocht Buurtspoorweglei. Inschrijven via www.stadindialoog.be/spoor-oost

Nadere informatie

Beperkte bijsturing beslist beleid maakt Ringland mogelijk Oplossing voor stad en haven ligt 3 km noordelijker

Beperkte bijsturing beslist beleid maakt Ringland mogelijk Oplossing voor stad en haven ligt 3 km noordelijker Beperkte bijsturing beslist beleid maakt Ringland mogelijk Oplossing voor stad en haven ligt 3 km noordelijker Om het verkeer in en rond Antwerpen vlot te trekken wil de Vlaamse overheid de Ring sluiten

Nadere informatie

Laat u niets wijsmaken

Laat u niets wijsmaken Laat u niets wijsmaken over Oosterweel en Meccano Misverstand 1. Met de keuze voor Oosterweel wordt de stem van de Antwerpenaar straal genegeerd. De Antwerpenaar heeft het BAM-tracé in het referendum immers

Nadere informatie

GRUP Oosterweelverbinding - wijziging. Toelichting SARO 25/02/2014

GRUP Oosterweelverbinding - wijziging. Toelichting SARO 25/02/2014 GRUP Oosterweelverbinding - wijziging Toelichting SARO 25/02/2014 1 Inhoud van de toelichting 1. Voorafgaande stappen 2. Beslissing Vlaamse regering 14/02/2014 3. Vooropgestelde timing en verdere procedure

Nadere informatie

project-mer Blue Gate antwerp onderzoek van milieueffecten Hoe kunt u reageren? the future in mind

project-mer Blue Gate antwerp onderzoek van milieueffecten Hoe kunt u reageren? the future in mind project-mer Blue Gate antwerp onderzoek van milieueffecten Hoe kunt u reageren? the future in mind Schelde BLUE GATE ANTWERP WORDT EEN TOPTERREIN VOOR ECO-BEDRIJVEN Zeg nooit meer Petroleum Zuid. Het oude,

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Inspraak voor MER: 2695

Inspraak voor MER: 2695 InspraakvoorMER:2695 PLAN-MILIEUEFFECTRAPPORTAGE OOSTERWEELVERBINDING Naamenvoornaam :WillyVanOverloop, Adres:Eikenlaan 13 Postcodeenwoonplaats :9111Belsele E mail * :bolster@telenet.be Inspraakals: Particulier

Nadere informatie

Alle kansen voor de scheepvaart. Waterwegen binnen het Masterplan

Alle kansen voor de scheepvaart. Waterwegen binnen het Masterplan 1 Alle kansen voor de scheepvaart Waterwegen binnen het Masterplan Het Masterplan: investeringen voor een vlotte scheepvaart Het Masterplan Mobiliteit Antwerpen houdt het verkeer in Antwerpen mobiel, veilig

Nadere informatie

De Oosterweelfolder van PVDA: populistische verkiezingspropaganda

De Oosterweelfolder van PVDA: populistische verkiezingspropaganda De Oosterweelfolder van PVDA: populistische verkiezingspropaganda Bart Martens, dinsdag 18 maart 2014 In de folder die 150.000 Antwerpenaars de komende maand in de bus zullen krijgen, wordt het Oosterweeltracé

Nadere informatie

Straatvinken 298.531 79.307 59.397 24.827 4.733 4.155 Bedankt, Straatvinken! Burgers tekenen mee Ringland biedt oplossingen voor volledige overkapping DEEL 1 OOSTERWEELVERBINDING aanpassing ontwerp en

Nadere informatie

PLAN-MILIEUEFFECTRAPPORTAGE OOSTERWEELVERBINDING

PLAN-MILIEUEFFECTRAPPORTAGE OOSTERWEELVERBINDING In opdracht van PLAN-MILIEUEFFECTRAPPORTAGE OOSTERWEELVERBINDING DEELRAPPORT 13 SYNTHESE EN CONCLUSIES Januari 2014 Revisiestatus: Versie Datum Definitieve versie Januari 2014 Opgesteld: Functie Naam MER-coördinator

Nadere informatie

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven?

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? De beoordeling voor de discipline MENS-MOBILITEIT gebeurde op vlak van de doelstellingen van het MASTERPLAN 2020: verbeteren van de bereikbaarheid

Nadere informatie

Oosterweeldossier. Stand van zaken Bouwstenen voor een plan B. Hortalezing straten-generaal, 28 april 2014

Oosterweeldossier. Stand van zaken Bouwstenen voor een plan B. Hortalezing straten-generaal, 28 april 2014 Oosterweeldossier Stand van zaken Bouwstenen voor een plan B Hortalezing straten-generaal, 28 april 2014 Bouwstenen voor een plan B Beslist beleid 14 februari en 4 april 2014, tevens achterhaald beleid

Nadere informatie

College van 23 oktober 2015

College van 23 oktober 2015 College van 23 oktober 2015 Stad en haven investeren 350 miljoen euro in leefbaarheid en mobiliteit...2 Kom Slim naar Antwerpen tijdens de grote wegenwerken (SW A234 nr. 08845)...5 Stad en haven investeren

Nadere informatie

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Heraanleg E40 Aalter 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Welkom Patrick Hoste Burgemeester Aalter Infovergadering 14 mei 2014 Historiek 1998: eerste schets + opmetingen 2004: eerste MER-rapport 2006: aangepaste

Nadere informatie

straten-generaal 29 januari 2013 De Groene Wapper aka t Groen Verdiep Ringpark Groene Vesten bij Meccanotracé Sector Noord

straten-generaal 29 januari 2013 De Groene Wapper aka t Groen Verdiep Ringpark Groene Vesten bij Meccanotracé Sector Noord straten-generaal 29 januari 2013 De Groene Wapper aka t Groen Verdiep Ringpark Groene Vesten bij Meccanotracé Sector Noord Ringgebied R1 Zone viaduct van Merksem Antwerpen = Stad aan de Verkeersstroom

Nadere informatie

Toelichting mobiliteit Antwerpen

Toelichting mobiliteit Antwerpen Toelichting mobiliteit Antwerpen 7 juni 2017 Maarten Vanderhenst 1 Het Masterplan 2020 1.1 Openbaar vervoer 1.2 Waterwegen 1.3 Fietspaden 1.4 Verbetering weginfrastructuur 1.5 Noodzakelijke nieuwe weginfrastructuur

Nadere informatie

Congres Ademloos

Congres Ademloos Congres Ademloos 12.09.12 VAN OOSTERWEELVERBINDING TOT OVERKAPPING VAN DE ANTWERPSE RING VAN MOBILITEIT TOT VOLKSGEZONDHEID 10 JAAR VOORTSCHRIJDEND INZICHT 1. De voorgeschiedenis 1 e Masterplan in 1998

Nadere informatie

Een wereld van verschil tussen Meccano en BAM-tracé op vlak van overkapping ring Kaarten op tafel: wat bedoelt de BAM met het begrip overkapping?

Een wereld van verschil tussen Meccano en BAM-tracé op vlak van overkapping ring Kaarten op tafel: wat bedoelt de BAM met het begrip overkapping? Visueel materiaal bij persbericht straten-generaal 27 maart 2014 Een wereld van verschil tussen Meccano en BAM-tracé op vlak van overkapping ring Kaarten op tafel: wat bedoelt de BAM met het begrip overkapping?

Nadere informatie

Stand van zaken quick wins

Stand van zaken quick wins Stand van zaken quick wins In november 2013 werden 33 quick wins voorgesteld aan de toenmalige Vlaamse regering met als doel, los van de uitvoering van het Masterplan 2020, op de korte termijn een duidelijke

Nadere informatie

UIT DE BAN VAN DE RING

UIT DE BAN VAN DE RING v UIT DE BAN VAN DE RING De overkapping van de Antwerpse Ring Een helder concept voor een wervend project 1 Een aanslepend probleem druk verkeer + veel weefbewegingen + ongevallen = nog meer files 2 Een

Nadere informatie

Lijst met onderzoeksvragen die worden opgenomen in de project MER Oosterweelverbinding

Lijst met onderzoeksvragen die worden opgenomen in de project MER Oosterweelverbinding Lijst met onderzoeksvragen die worden opgenomen in de project MER Oosterweelverbinding nr Het alternatief/variant/scenario 1 Kanaaltunnel Noord en Kanaaltunnel Zuid gereduceerd tot telkens 1 rijstrook

Nadere informatie

Aanvullende richtlijnen milieueffectrapportage. Project-MER. Oosterweelverbinding

Aanvullende richtlijnen milieueffectrapportage. Project-MER. Oosterweelverbinding Vlaamse overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Afdeling Milieu-, Natuur- en Energiebeleid Dienst Mer Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 BRUSSEL Tel: 02/553.80.79 e-mail: mer@vlaanderen.be

Nadere informatie

13.1 Epiloog: mogelijkheden voor overkapping van autowegen

13.1 Epiloog: mogelijkheden voor overkapping van autowegen 13.1 Epiloog: mogelijkheden voor overkapping van autowegen 13.1.1 Inleiding Conform de MER-richtlijnen vormt het overkappen van de R1 of van andere autowegen in het Antwerpse stadsgewest op zich niet het

Nadere informatie

leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40

leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40 leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40 WelkoM Hallo, Deze leeswijzer begeleidt u doorheen de kennisgevingsnota van het milieueffectenrapport voor de ontsluiting Haspengouw

Nadere informatie

Architectural, construction, engineering and inspection services

Architectural, construction, engineering and inspection services Architectural, construction, engineering and inspection services Generell Informasjon Versjon 1 Url http://com.mercell.com/permalink/34454337.aspx Ekstern anbuds ID 183854-2012 Konkurranse type: Tildeling

Nadere informatie

HOE REAGEREN OP DE KENNISGEVING VAN EEN PLAN- MILIEUEFFECTRAPPORT?

HOE REAGEREN OP DE KENNISGEVING VAN EEN PLAN- MILIEUEFFECTRAPPORT? HOE REAGEREN OP DE KENNISGEVING VAN EEN PLAN- MILIEUEFFECTRAPPORT? 1. Wat is een milieueffectrapport? Er wordt een bepaald project of plan opgevat in uw gemeente. De uitvoering daarvan zal mogelijk effecten

Nadere informatie

herstellen van de leefbaarheid

herstellen van de leefbaarheid herstellen van de leefbaarheid AMBITIE EN PRAKTIJK Steven Vervaet, Zwijndrecht Parlementaire Commissie Mobiliteit, 2 juli 2015 Beoordelingskader tracékeuze 3 de Scheldekruising mobiliteitswinst leefbaarheid

Nadere informatie

Terinzagelegging Kennisgeving voor MER Eurostadium 25 augustus Karen Polfliet Arcadis Belgium

Terinzagelegging Kennisgeving voor MER Eurostadium 25 augustus Karen Polfliet Arcadis Belgium Terinzagelegging Kennisgeving voor MER Eurostadium 25 augustus 2015 Karen Polfliet Arcadis Belgium Inhoud: - MER plicht en - procedure - Inhoud van de kennisgeving - Aspecten van het MER-onderzoek - Inspraakmogelijkheden

Nadere informatie

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord (+/- 5,3 km) FIETSBEREIKBAARHEID

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord (+/- 5,3 km) FIETSBEREIKBAARHEID FIETSBEREIKBAARHEID Adres: PAS PROVINCIEHUIS AAN DE SINGEL Desguinlei 100 2018 Antwerpen Telefoon: 03 240 50 11 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst

Nadere informatie

Infoavond Oosterweel De effecten op Merksem en Luchtbal. 3 oktober 2018

Infoavond Oosterweel De effecten op Merksem en Luchtbal. 3 oktober 2018 Infoavond Oosterweel De effecten op Merksem en Luchtbal 3 oktober 2018 1. Goede en belangrijke stappen gezet 2. Problemen en bezorgdheden: maatregelen modal shift, Hollandse Knoop, Oosterweel Light, gaten

Nadere informatie

TOTAALOPLOSSING VOOR EEN MOBIELE, LEEFBARE EN VERKEERSVEILIGE ANTWERPSE REGIO

TOTAALOPLOSSING VOOR EEN MOBIELE, LEEFBARE EN VERKEERSVEILIGE ANTWERPSE REGIO TOTAALOPLOSSING VOOR EEN MOBIELE, LEEFBARE EN VERKEERSVEILIGE ANTWERPSE REGIO Vergelijking van de twee overblijvende tracés voor het rondmaken van de Antwerpse Ring 1 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 2 MASTERPLAN

Nadere informatie

Afbraak IJzerlaanbrug

Afbraak IJzerlaanbrug Afbraak IJzerlaanbrug De IJzerlaanbrug zal vanaf oktober 2016 in verschillende fases worden afgebroken. In de plaats komt een fietsbrug. Op 28 november 2016 wordt de IJzerlaanbrug definitief afgesloten

Nadere informatie

Stand van zaken quick wins

Stand van zaken quick wins Stand van zaken quick wins In november 2013 werden 33 quick wins voorgesteld aan de toenmalige Vlaamse regering met als doel, los van de uitvoering van het Masterplan 2020, op de korte termijn een duidelijke

Nadere informatie

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven?

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? De beoordeling voor de discipline MENS-MOBILITEIT gebeurde op vlak van de doelstellingen van het MASTERPLAN 2020: verbeteren van de bereikbaarheid

Nadere informatie

Ir. Luc van Remortel Onderwerp: De Lange Wapper Oplossing van Remortel 5 maart 2010

Ir. Luc van Remortel Onderwerp: De Lange Wapper Oplossing van Remortel 5 maart 2010 Ir. Luc van Remortel Onderwerp: De Lange Wapper Oplossing van Remortel 5 maart 2010 Op 22 oktober 2009 na het referendum stuurde ik u mijn voorstel ter zake. Ik kreeg hierop reactie van burgemeester Patrick

Nadere informatie

Fietsbereikbaarheid Provinciaal Instituut Sint-Godelieve - Turnhoutsebaan

Fietsbereikbaarheid Provinciaal Instituut Sint-Godelieve - Turnhoutsebaan Adres: Provinciaal Instituut Sint-Godelieve, 250, 2100 Deurne tel.: 03 360 59 00 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij het functionele fietsverkeer

Nadere informatie

Van knelpunten naar knooppunten

Van knelpunten naar knooppunten Van knelpunten naar knooppunten Over mobiliteit en stadsontwikkeling in Antwerpen Donderdag 4 maart 2010 (deel 1) 1-103 Oorzaken Antwerpse mobiliteitsinfarct Algemeen: Ruimtelijke ordening: Nevelstad =

Nadere informatie

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord FIETSBEREIKBAARHEID. Adres:

Vanuit het noorden. Vanuit Merksem en Luchtbal. Vanuit Deurne-Noord FIETSBEREIKBAARHEID. Adres: FIETSBEREIKBAARHEID Adres: PROVINCIEHUIS Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Telefoon: 03 240 50 11 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij

Nadere informatie

Plan-MER Oosterweelverbinding

Plan-MER Oosterweelverbinding Plan-MER Oosterweelverbinding Infovergadering 26 juni 2013 FASE 3 - VERKEERSKUNDIGE ANALYSE TUSSENTIJDSE CONCLUSIES Dirk Engels MER-Deskundige Mens-Mobiliteit Agenda 1. Doel tussentijdse evaluatie mobiliteit

Nadere informatie

MASTERPLAN Masterplan Mobiliteit Antwerpen 9 e voortgangsrapportage 10 december 2015

MASTERPLAN Masterplan Mobiliteit Antwerpen 9 e voortgangsrapportage 10 december 2015 MASTERPLAN 2020 Masterplan Mobiliteit Antwerpen 9 e voortgangsrapportage 10 december 2015 Structuur presentatie MP2020: MOW- en BAM-projecten Bert De Bondt MP2020: Oosterweelverbinding Gauthier Van Alboom

Nadere informatie

2de spoortoegang Antwerpse. spoorvertakking Ekeren Oude Landen. Luc Vansteenkiste Directeur-Generaal Infrastructuur. Bram Cornelis Program Manager

2de spoortoegang Antwerpse. spoorvertakking Ekeren Oude Landen. Luc Vansteenkiste Directeur-Generaal Infrastructuur. Bram Cornelis Program Manager 2de spoortoegang Antwerpse Haven & spoorvertakking Ekeren Oude Landen INFOMOMENT steden & gemeenten Luc Vansteenkiste Directeur-Generaal Infrastructuur Bram Cornelis Program Manager INHOUD 1 2 Situering

Nadere informatie

Bijlage 5, figuur B5.60 leert dat in een scenario met Meccanotracé voor deze zone gemodelleerd werd met 10 rijstroken (= 13 baanvakken):

Bijlage 5, figuur B5.60 leert dat in een scenario met Meccanotracé voor deze zone gemodelleerd werd met 10 rijstroken (= 13 baanvakken): 101 verbetering ( in sterke mate verbeterd ) voor de algehele robuustheid van het verkeerssysteem. Een regering die nu zou suggereren dat een dergelijk resultaat niet goed genoeg is, maakt zichzelf ongeloofwaardig,

Nadere informatie

Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde

Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde Infovergadering 13 maart 2018 1 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +-6900 km

Nadere informatie

HET SPORENOFFENSIEF. Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken

HET SPORENOFFENSIEF. Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken HET SPORENOFFENSIEF Een ambitieus maar noodzakelijk plan om de modal shift te bereiken 1. DOELSTELLING: MEER DUURZAAM VERKEER 2. TREINSPOREN 3. TRAMSPOREN 4. WATERSPOOR 5. SAMEN DEKKEND 6. MEER AANBOD

Nadere informatie

Ga rechtdoor tot aan het kasteel of volg de wegwijzers naar de gewenste locatie in het Rivierenhof.

Ga rechtdoor tot aan het kasteel of volg de wegwijzers naar de gewenste locatie in het Rivierenhof. FIETSBEREIKBAARHEID Adres: PROVINCIAAL GROENDOMEIN RIVIERENHOF Turnhoutsebaan 232 2100 Antwerpen/Deurne Telefoon: 03 360 52 00 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel

Nadere informatie

Masterplan Mobiliteit Antwerpen

Masterplan Mobiliteit Antwerpen Masterplan Mobiliteit Antwerpen EKEREN E 19 MERKSEM SCHOTEN Albertkanaal E 34 WIJNEGEM ZWIJNDRECHT LINKEROEVER ANTWERPEN BORGERHOUT DEURNE E 313 E 17 BURCHT Schelde BERCHEM BORSBEEK WOMMELGEM HOBOKEN A

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS MOBILITEIT OP MAAT RAPPORT SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS V.18/09/2018 SuperNova vindt plaats in de omgeving van het Eilandje. Een aantal straten zullen verkeersvrij zijn, nl. Godefriduskaai,

Nadere informatie

ANDRE LOECKX, burgerlijk ir. architect

ANDRE LOECKX, burgerlijk ir. architect Overkapping van de Antwerpse Ring? Bedenkingen vanuit stadsvernieuwing en stadsvernieuwingsprojecten ANDRE LOECKX, burgerlijk ir. architect Ringland Colloquium 20 maart 2014 de Singel Antwerpen 1. het

Nadere informatie

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49

Persbericht. Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem. Wijziging streefbeeld N49 Persbericht Omvorming N49 naar A11 op het grondgebied van Maldegem Wijziging streefbeeld N49 Maldegem, 30 november 2015 De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en Westkapelle (Knokke), dateert

Nadere informatie

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor op het juiste Spoor De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de derde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 3 juni en u kan er van

Nadere informatie

Sla linksaf aan het kruispunt met de Turnhoutsebaan en rijd tot aan het huisnummer 232.

Sla linksaf aan het kruispunt met de Turnhoutsebaan en rijd tot aan het huisnummer 232. FIETSBEREIKBAARHEID Adres: MONUMENTENWACHT Turnhoutsebaan 232 2100 Antwerpen/Deurne Telefoon: 03 360 52 34 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij

Nadere informatie

Programma wijkvergadering 4 september

Programma wijkvergadering 4 september Programma wijkvergadering 4 september Eerste uur 1. Ringdagen en ontwerp overkapping (Frans) 2. Ondergrond: wat is er beslist en wat niet? (Joke) 3. Voorstellen en standpunt t Schijnverbond (Luk) Tweede

Nadere informatie

Gebruik het fietsknooppuntennetwerk vanaf de Bloemendaallaan aan de brug over het kanaal.

Gebruik het fietsknooppuntennetwerk vanaf de Bloemendaallaan aan de brug over het kanaal. FIETSBEREIKBAARHEID Adres: PROVINCIAAL INSTITUUT SINT-GODELIEVE Turnhoutsebaan 250 2100 Antwerpen/Deurne Telefoon: 03 360 59 00 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel

Nadere informatie

Inspraak voor plan-mer: GRUP A102/R11bis

Inspraak voor plan-mer: GRUP A102/R11bis Inspraak voor plan-mer: GRUP A102/R11bis Naam en voornaam * : Adres * : Postcode en woonplaats * : E-mail * : Inspraak als: Vertegenwoordiger van organisatie/ bedrijf. Naam van organisatie/bedrijf: Per

Nadere informatie

VR DOC.1274/1BIS

VR DOC.1274/1BIS VR 2017 0812 DOC.1274/1BIS De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Nota milderende maatregelen en flankerend beleid Infrastructuurwerken

Nadere informatie

Verslagen van de overlegmomenten met insprekers van alternatieven in het kader van de terinzagelegging PLMER Oosterweelverbinding.

Verslagen van de overlegmomenten met insprekers van alternatieven in het kader van de terinzagelegging PLMER Oosterweelverbinding. Verslagen van de overlegmomenten met insprekers van alternatieven in het kader van de terinzagelegging PLMER Oosterweelverbinding Meccanotracé Realiseren van een westelijke tangent door een verbinding

Nadere informatie

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013 PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013 Herinrichting ring rond Brussel: toename verkeersveiligheid, afname files Keuze

Nadere informatie

Vanaf februari werken in uw buurt. Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam. De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig

Vanaf februari werken in uw buurt. Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam. De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig Vanaf februari werken in uw buurt Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig Een groene en fietsvriendelijke Turnhoutsepoort In februari 2017 starten het

Nadere informatie

Strategisch HavenInfrastructuur Project (SHIP) Zeebrugge. Toelichtingsvergadering 19 september 2011

Strategisch HavenInfrastructuur Project (SHIP) Zeebrugge. Toelichtingsvergadering 19 september 2011 Strategisch HavenInfrastructuur Project (SHIP) Toelichtingsvergadering 19 september 2011 Agenda Inleiding ir. Joachim Coens gedelegeerd bestuurder MBZ Toelichting project ir. Luc Van Damme, projectleider

Nadere informatie

Openbaar onderzoek Opmerkingen, suggesties en bezwaren van ALO vzw voor Sint-Anna Linkeroever

Openbaar onderzoek Opmerkingen, suggesties en bezwaren van ALO vzw voor Sint-Anna Linkeroever Ontwerp Ruimtelijk Structuurplan Antwerpen (RSA) Openbaar onderzoek Opmerkingen, suggesties en bezwaren van ALO vzw voor Sint-Anna Linkeroever Gemeentelijke Commissie van Advies inzake Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

De afrit Lillo naar de Scheldelaan richting Antwerpen en richting Zandvliet is afgesloten!

De afrit Lillo naar de Scheldelaan richting Antwerpen en richting Zandvliet is afgesloten! Beste bezoeker/standhouder, De wegenwerken in en rondom Antwerpen hebben ondertussen nationale faam. Zoals jullie in juli misschien al hebben ondervonden is Lillo Boekendorp hier niet van gespaard gebleven.

Nadere informatie

Gebruik het fietsknooppuntennetwerk vanaf de Bloemendaallaan aan de brug over het kanaal.

Gebruik het fietsknooppuntennetwerk vanaf de Bloemendaallaan aan de brug over het kanaal. FIETSBEREIKBAARHEID Adres: ZILVERMUSEUM STERCKSHOF Hooftvunderlei 160 2100 Antwerpen/Deurne Telefoon: 03 360 52 52 De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst

Nadere informatie

HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN

HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN Beste bewoner, De werken aan de trambaan op de Noorderlaan zijn nu meer dan een half jaar bezig. De komende weken gaan we een belangrijke nieuwe fase in waarbij het

Nadere informatie

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME?

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? In het plan-mer (milieueffectrapport) werden verschillende locaties voor de vertrek- en aankomstbundel voorgesteld en onderzocht: Pelikaan, Ramskapelle,

Nadere informatie

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen Verslag Titel verslag: Infovergadering Brabo 2 Tramlijn naar Ekeren Datum en uur vergadering: Dinsdag 31 januari 2012 20 uur Plaats vergadering: Ekers Hof in Ekeren Volgnummer: 01 Aanwezigen Naam Organisatie

Nadere informatie

Fase 2 weldra van start

Fase 2 weldra van start INFOBRIEF 08/09/2016 Fase 2 weldra van start Momenteel werken we op het Eilandje aan de verlenging van tramlijn 7 naar de nieuwe keerlus in de Bataviastraat. De aannemer is nog volop bezig met het aanleggen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 3e directie Dienst 33 Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0516799 betreft verslaggever OPENBAAR ONDERZOEK GEWESTELIJK RUP Oosterweelverbinding de heer Marc De

Nadere informatie

Info-avond Tweede Spoortoegang/Verbreding E 313 ÉN EEN LEEFBARE RAND

Info-avond Tweede Spoortoegang/Verbreding E 313 ÉN EEN LEEFBARE RAND Info-avond Tweede Spoortoegang/Verbreding E 313 VOOR EEN LEEFBARE STAD ÉN EEN LEEFBARE RAND Procedure : verder verloop Nota voor Publieke Consultatie >> openbaar onderzoek (12/3 30/4) Dienst MER legt

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

MASTERPLAN Masterplan Mobiliteit Antwerpen 10 e voortgangsrapportage 2 juni 2016

MASTERPLAN Masterplan Mobiliteit Antwerpen 10 e voortgangsrapportage 2 juni 2016 MASTERPLAN 2020 Masterplan Mobiliteit Antwerpen 10 e voortgangsrapportage 2 juni 2016 1 wegeninfrastructuur MASTERPLAN 2020 traminfrastructuur fietspaden groengebieden Bos aanplantingen Bruggen en sluizen

Nadere informatie

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats... Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...4 Lijn 9 Linkeroever - Eksterlaar...4 Lijn 11 Eksterlaar - Melkmarkt...5

Nadere informatie

HOE VERDER MET OOSTERWEEL EN DE OVERKAPPING VAN DE RING? PLAN VAN AANPAK GROEN

HOE VERDER MET OOSTERWEEL EN DE OVERKAPPING VAN DE RING? PLAN VAN AANPAK GROEN HOE VERDER MET OOSTERWEEL EN DE OVERKAPPING VAN DE RING? PLAN VAN AANPAK GROEN 1. Goede en belangrijke stappen gezet 2. Blijvend gigantisch probleem: Hollandse Knoop + gaten 3. Groen engagement voor Oosterweel

Nadere informatie

Uit de ban van. de ring

Uit de ban van. de ring 14 Mobiliteit Uit de ban van de ring Peter Vermeulen Stramien cvba Het overkappen van de Antwerpse Ring kan de problemen van slechte luchtkwaliteit en geluidshinder helpen oplossen. Dat blijkt uit een

Nadere informatie

Nieuwe mobiliteit voor Antwerpen

Nieuwe mobiliteit voor Antwerpen Nieuwe mobiliteit voor Antwerpen Duidelijk engagement van Groen voor de volgende bestuursperiode Iedere stad heeft grote projecten nodig. Eén van de grote projecten voor Antwerpen voor de komende jaren

Nadere informatie

VERHOGING THEUNISBRUG EN AANLEG DUVELSPLEIN

VERHOGING THEUNISBRUG EN AANLEG DUVELSPLEIN VERHOGING THEUNISBRUG EN AANLEG DUVELSPLEIN De Gabrïel Theunisbrug over het Albertkanaal en het kruispunt van de Frans de l Arbrelaan en de Minister Delbekelaan (Duvelsplein) in Merksem krijgen de komende

Nadere informatie