PENSIOEN ON LINE HANDLEIDING VOOR DE GEMEENTEBESTUREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PENSIOEN ON LINE HANDLEIDING VOOR DE GEMEENTEBESTUREN"

Transcriptie

1 PENSIOEN ON LINE HANDLEIDING VOOR DE GEMEENTEBESTUREN

2 2 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inhoudsopgave VOORSTELLING Het project Pensioen On Line Reglementaire beschikkingen TOEGANG TOT DE TOEPASSING Benodigd materieel Beheer van de toegangen Identificatie authentificatie van de ambtenaar opening van een sessie Toegang tot Pensioen On Line Identificatie met token: Identificatie via electronische identiteitskaart: EEN AANVRAAG INDIENEN Identificatie van de gemeenteambtenaar Identificatie van de aanvrager (signaletiek) Informatie over de aanvraag Datum en taal Aard van de aanvraag Begindatum en activiteit Vrij veld Persoongegevens van de bewindvoerder Afdrukvoorbeeld Annulering van de aanvraag Verzenden naar de RVP SPECIALE GEVALLEN Bijlagen Het is technisch onmogelijk de aanvraag in te dienen...27

3 3 2 VOORSTELLING 2.1 Het project Pensioen On Line Der toepassing Pensioen On Line laat de gemeenteadministraties toe de pensioen- of IGO aanvragen elektronisch in te dienen. De doelstellingen: in het kader van het e-government de aanvraagprocedure van het pensioen aanpassen aan de nieuwe informatica technologieën; de formulieren en procedures vereenvoudigen, zowel voor de burger als gemeenteadministraties; na de transactie de aanvrager een ontvangstbewijs geven met het officiële zegel van de Rijksdienst voor pensioenen; de Rijksdienst voor pensioenen toelaten de pensioen- en IGO aanvragen die door de gemeenteadministraties werden ingediend, digitaal en in real time te ontvangen. De voordelen: groot gebruiksgemak en tijdswinst voor de gemeenteadministraties: o de aanvrager wordt geïdentificeerd via zijn nationaal nummer; o er moet een minimum aan gegevens ingeleid worden; o het gebruik van papieren formulieren wordt overbodig; de aanvrager kan zijn aanvraag onmiddellijk nakijken en deze laten verbeteren indien er bij de inleiding fouten zijn gemaakt (indien sommige gegevens verkeerd werden ingeleid); na de transactie krijgt de aanvrager onmiddellijk een ontvangstbewijs met een onvervalsbaar elektronisch zegel van de Rijksdienst voor pensioenen; De Rijksdienst voor pensioenen ontvangt de aanvragen in real time en digitaal, wat een snellere en efficiëntere behandeling toelaat.

4 4 2.2 Reglementaire beschikkingen De wettelijke bases van het project Pensioen On Line berusten op het Koninklijk Besluit van 21 april 2007 houdende wijziging van de modaliteiten van de indiening van de aanvraag met het oog op het verkrijgen van de prestaties die voorzien zijn door het Koninklijk Besluit van 21 december 1967 houdende algemene regeling van het pensioenstelsel voor rust en overlevingspensioenen van de werknemers en het Koninklijk Besluit van 23 mei 2001 houdende algemene regeling op het gebeid van de inkomensgarantie voor ouderen (Belgisch Staatsblad van 7 mei 2007). Zo werd sectie 2 van Hoofdstuk II van het Koninklijk Besluit van 21 december 1967 vervangen door de volgende bepalingen: «Art.15: Wanneer de aanvrager of zijn lasthebber zich aanbiedt om een pensioenaanvraag in te dienen, maakt de bevoegde overheid onmiddellijk een elektronische aanvraag op waarvan het model en de verplicht te vermelden gegevens bepaald worden door de Rijksdienst voor pensioenen. Deze aanvraag wordt onmiddellijk elektronisch doorgezonden naar de Rijksdienst voor pensioenen met naleving van de door de Rijksdienst voorgeschreven procedure. De Rijksdienst zendt per kerende via elektronische weg een ontvangstmelding terug bestemd voor de aanvrager die de datum van het indienen van de aanvraag vermeld.»

5 5 3 TOEGANG TOT DE TOEPASSING 3.1 Benodigd materieel Om toegang te krijgen tot de toepassing Pensioen on Line is het volgende nodig: P.C. met Internet aansluiting met toegang via een beveiligd netwerk (Publilink, Irisnet, Vera, etc.); het programma Adobe Acrobat Reader moet geïnstalleerd zijn; een lezer voor de elektronische identiteitskaart; de agenten die belast zijn met dit werk moeten beschikken over een elektronische identiteitskaart; de agenten die niet beschikken over een elektronische identiteitskaart moeten een token hebben. 3.2 Beheer van de toegangen De toelatingen worden verleend door de lokale beheerder (die aangeduid wordt door de burgemeester) onder toezicht van de adviseur voor informatica veiligheid van de Sociale Zekerheid. De plaatselijke beheerder leidt de identificatiegegevens (nationaal nummer) en de individuele toegangsrechten tot de toepassing Pensioen On Line in het UMAF (User Management Ambtenaar Fonctionnaire). 3.3 Identificatie authentificatie van de ambtenaar opening van een sessie Indien hij toegang heeft tot de toepassing, stopt de gemeenteambtenaar zijn elektronische identiteitskaart in de kaartlezer die aan de computer gekoppeld is en bevestigt zijn identiteit via zijn PIN (Personal Identification Number) nummer. Uiteraard moet de gebruiker zich slechts één keer per sessie identificeren. De verbinding wordt automatisch verbroken als het systeem meer dan een uur niet gebruikt wordt. Om voor de hand liggende veiligheidsredenen moet over volgende punten gewaakt worden: de elektronische identiteitskaart is persoonlijk en zijn gebruik mag niet worden toevertrouwd aan derden; bewaar uw geheime code niet samen met uw EI, zoals u ook met uw bankkaart doet; vertrouw een geopende sessie nooit toe aan een derde; sluit uw werksessie af bij afwezigheid.

6 6 3.4 Toegang tot Pensioen On Line De toegang gebeurt via de portaalsite van de sociale zekerheid: Deze link kan uiteraard bij uw favorieten gevoegd worden. Zo gaat u te werk: Klik op de gekozen taal:

7 7 Klik op De professional : Klik op Pensioen OnLine :

8 8 De onthaalpagina van Pensioen On Line verschijnt U kunt deze pagina ook oproepen via de link: die u ook kunt toevoegen aan uw favorieten.

9 9 Klik op een aanvraag indienen : Om toegang te krijgen tot de beveiligde applicaties die ondergebracht zijn bij het portaal van de Sociale Zekerheid, werd gekozen voor een authentificatie die gebaseerd is op de elektronische identiteitskaart. Enkel als de gemeenteambtenaar geen elektronische identiteitskaart kan krijgen, b.v. omdat hij vreemdeling is, is een identificatie via token mogelijk (identificatie van het type «username / password». Voor deze specifieke procedure moet u zich eerst wenden tot de SPF sociale zekerheid.

10 10 Het scherm dat de gebruiker toelaat de manier van identificeren te kiezen ziet er zo uit:

11 Identificatie met token: De naam van de gebruiker en het paswoord invoeren en op Login klikken. De gevraagde token invoeren:

12 Identificatie via elektronische identiteitskaart: Nadat hij gekozen heeft voor de authentificatie op basis van een elektronische identiteitskaart, moet de gemeenteambtenaar zijn identiteitskaart in de kaartlezer stoppen. Indien hij dat niet doet verschijnt de volgende boodschap: Identiteitskaart a.u.b. Stop uw identiteitskaart in de kaartlezer. Annuleren Aan de gebruiker wordt vervolgens gevraagd zijn PIN-code in te voeren. Identiteit Voer uw PIN code in voor authentificatie. PIN Code: Annuleren

13 13 4 EEN AANVRAAG INDIENEN 4.1 Identificatie van de gemeenteambtenaar Na identificatie en authentificatie verschijnen volgende gegevens bovenaan het scherm: gebruikersnummer van de gemeenteambtenaar; naam en voornaam van de gemeenteambtenaar; taal.

14 Identificatie van de aanvrager (signaletiek) In het eerste vak moet het nationaal nummer van de aanvrager ingevoerd worden. Het gaat wel degelijk om het nummer van de toekomstige gepensioneerde, en niet om het nummer van een vermogensbeheerder of een derde met een volmacht. Het is de taak van de gemeenteambtenaar na te gaan of de volmacht in orde is, en de identiteit van de gevolmachtigde te verifiëren.

15 15 Van zodra het veld van het nationaal nummer ingevuld is, klikt u op zoeken. Op basis van de gegevens van het Rijksregister toont de toepassing de gegevens van de aanvrager (naam, voornaam, geboortedatum).

16 Informatie over de aanvraag Datum en taal Het veld Datum van de aanvraag toont automatisch de datum van de dag waarop de aanvraag wordt ingediend. Dit veld kan niet gewijzigd worden. Het veld Taal van het dossier toont de taal die gebruikt wordt in de gemeente. Voor de faciliteitengemeenten kan de taalcode gewijzigd worden, volgens de voorkeur van de aanvrager. Het ontvangstbewijs, dat na de transactie overhandigd wordt zal opgesteld zijn in de taal die door de aanvrager gekozen werd.

17 Aard van de aanvraag De burger kan verscheidene aanvragen indienen. Voor de verschillende mogelijkheden kunnen vakjes aangevinkt worden: rustpensioen: de elektronische aanvraag geldt enkel voor het werknemersstelsel; pensioengedeelte van de gescheiden levende echtgenoot: 50% van het gezinspensioen; uit de echt gescheiden: pensioen berekend op basis van de lonen van de ex-echtgenoot tijdens het huwelijk; overlevingspensioen: pensioen dat kan toegekend worden aan de overlevende echtgenoot; IGO: Inkomensgarantie voor ouderen.

18 18 Opmerkingen: De elektronische aanvraag behelst enkel de pensioenen in het stelsel van de werknemers. De aanvragen voor loopbanen die enkel gepresteerd zijn in het stelsel voor zelfstandigen moeten ingediend worden via het papieren formulier en behandeld worden volgens de bestaande procedure. De rijksdienst voor pensioenen controleert alle rechten waar de aanvrager kan van genieten, ook de rechten die niet zijn aangevinkt bij de elektronische aanvraag. De aanvraag van de IGO is persoonlijk. Met andere woorden, er zullen even veel aanvragen zijn als er mogelijke aanvragers van deze prestatie zullen zijn in dit gezin. De gemeenteadministratie kan een pensioenaanvraag niet weigeren. Er wordt geen enkel vakje aangevinkt als de aanvrager geen enkel nationaal pensioen aanvraagt. Indien hij enkel een buitenlands pensioen aanvraagt, dan moet het vrije tekstveld (zie verder, punt ) de natuur van deze aanvraag vermelden.

19 Begindatum en activiteit Het veld «Gewenste aanvangsdatum» moet ingevuld worden (dat wordt als dusdanig aangeduid door de asterisk). Deze datum wordt ingevuld volgens de wensen van de aanvrager: het kan ook gaan om een eerdere datum dan de dag van de aanvraag. Beroepsactiviteit of sociale uitkeringen: Het vakje «ja» aanvinken indien de aanvrager op de dag van de aanvraag een beroepsactiviteit uitoefent of geniet van een werkloosheidsuitkering, een brugpensioen, een invaliditeits- of ziekteuitkering. Activiteit als zelfstandige: Ja aanvinken als: de aanvrager een activiteit als zelfstandige heeft uitgeoefend; de aanvrager een overlevingspensioen aanvraagt en de echtgenoot een activiteit als zelfstandige heeft uitgeoefend; de aanvrager enkel pensioen als uit de echt gescheiden echtgenoot aanvraagt en de activiteit als zelfstandige betrekking heeft op de activiteit van de ex-echtgenoot.

20 Vrij veld Een ruimte voor een vrije tekst is voorzien voor elk communicatie die nuttig kan zijn: verzending van bijlagen, aanvraag door gevolmachtigde, toestand van de aanvrager die verschilt van de toestand vermeld in het Rijksregister. Een vermelding is verplicht indien de aanvrager enkel de rechten op een buitenlands pensioen aanvraagt.

21 Persoonsgegevens van de bewindvoerder De voorlopige bewindvoerder wordt officieel aangesteld als beheerder van de goederen van de aanvrager. Het kan gaan om fysieke of morele persoon. Indien de aanvraag ingediend wordt door een bewindvoerder het vakje ja aanvinken. Automatisch verschijnen nieuwe velden voor de gegevens van de bewindvoerder. De velden Naam en voornaam moeten ingevoerd worden (ze worden als dusdanig aangeduid door asterisken).

22 Afdrukvoorbeeld De gegevens zijn nu ingevoerd. Een kopie van het scherm moet voorgelegd worden aan de aanvrager, opdat hij de gegevens zou kunnen nakijken. Klik daarvoor op de knop Afdrukvoorbeeld.

23 Alle gegevens die ingevoerd zijn verschijnen als een tabel als een pagina met de titel Pensioenaanvraag bij de RVP aanvraagformulier. Deze pagina afdrukken en voorleggen aan de aanvrager. Indien nodig, kan deze één of meerdere wijzigingen aanvragen. In een dergelijk geval brengt der gemeenteambtenaar de gevraagde wijzigingen aan en drukt vervolgens een nieuwe papieren versie af van de aanvraag. 23

24 Annulering van de aanvraag Indien om een of andere reden de aanvraag moet geannuleerd worden, de knop de aanvraag annuleren aanklikken. Deze handeling verwijdert de inhoud van alle velden en er komt een blanco aanvraag op het scherm.

25 Verzenden naar de RVP Wanneer de aanvrager akkoord gaat met inhoud van de papieren kopie, de knop papier, de knop verzenden naar de RVP van de elektronische aanvraag indrukken. In dit stadium wordt geen enkele wijziging van de elektronische aanvraag aanvaard: deze handeling stuurt de informatie in digitale vorm naar de RVP.

26 26 Anderzijds verschijnt een nieuw document op het scherm: het bevat alle gegevens van het scherm in de vorm van een tabel, maar dit keer met een onvervalsbaar elektronisch zegel van de RVP. Dit document geldt als ontvangstbewijs van de aanvraag afgeleverd door de RVP. Dit document moet twee keer afgedrukt worden. Een exemplaar wordt overhandigd aan de aanvrager als ontvangstbewijs: het andere exemplaar wordt bewaard door het gemeentebestuur in de archieven. Opmerkingen: Bij technische panne, neemt men zijn toevlucht tot een papieren aanvraag die in punt 5.2. beschreven wordt.

27 27 5 SPECIALE GEVALLEN 5.1 Documenten in bijlage De bedoeling van de elektronische aanvraag is uiteraard het verzenden van papieren documenten af te schaffen. Het is echter mogelijk dat de aanvrager documenten, attesten of dergelijke meebrengt. De gemeenteambtenaar kan deze dan verzamelen en aangetekend naar de Rijksdienst voor pensioenen sturen. In dat geval vermeldt het vrije veld: andere documenten per post opgestuurd. 5.2 Door een technisch probleem kan de aanvraag niet doorgezonden worden Een panne kan de elektronische verzending van de aanvraag verhinderen. Bij een korte onderbreking kan de gemeenteambtenaar de gegevens invoeren bij een nieuwe poging. Bij een ernstige panne moet de gemeenteambtenaar de aanvraag indienen op basis van een schermafdruk van de elektronische aanvraag. Dit document kan gedownload worden van het adres: We raden aan het document op meerdere exemplaren af te drukken, om over een kleine stock te beschikken in geval van problemen met de informatica. Het document moet dezelfde gegevens vermelden als de elektronische aanvraag, en het moet ook de datum en het zegel van de gemeente dragen. Een fotokopie moet overhandigd worden aan de aanvrager, en een andere is bestemd voor archivering door de gemeente. Binnen de drie werkdagen moet de gemeente de aanvra(a)g(en) doorsturen naar de centrale zetel van de RVP. Alle aanvragen moeten vermeld worden op het borderel dat gebruikt werd voor de papieren aanvragen. Dit borderel wordt verstuurd in 2 exemplaren. Eén exemplaar wordt teruggestuurd aan de gemeente als ontvangstbewijs.

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE APPLICATIE PENSIOENAANVRAAG BURGERS

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE APPLICATIE PENSIOENAANVRAAG BURGERS GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE APPLICATIE PENSIOENAANVRAAG BURGERS Userguide - Pensioenaanvraag v2 - Citizen - V 20101006.doc Pagina 1/19 INHOUDSTABEL 1. INLEIDING... 3 2. PRAKTISCHE HANDLEIDING... 3 2.1.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE APPLICATIE PENSIOENAANVRAAG PROFESSIONALS

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE APPLICATIE PENSIOENAANVRAAG PROFESSIONALS GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE APPLICATIE PENSIOENAANVRAAG PROFESSIONALS Userguide - Pensioenaanvraag v2 - Professional - V 20100413.doc Pagina 1/25 INHOUDSTABEL 1. INLEIDING... 3 2. PRAKTISCHE HANDLEIDING...

Nadere informatie

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 Handleiding 1 INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM... 3 1. INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 2. BELANGRIJKSTE IDENTIFICATIEGEGEVENS VAN DE WERKGEVER... 4 FUNCTIONALITEITEN VAN RX... 4 3.

Nadere informatie

Table des matières 1. INLEIDING

Table des matières 1. INLEIDING Handleiding 1 Table des matières 1. INLEIDING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 2. INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Invullen ICD aangifte 2017

Invullen ICD aangifte 2017 Invullen ICD aangifte 2017 Voor 2017 is er een nieuwe elektronisch aangifteformulier. Dit formulier laat u toe om uw aangifte in te vullen en door te sturen vanop uw computer of tablet. Dit bespaart u

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING U wenst uw pensioendossier te raadplegen, veranderingen aan te brengen in uw gegevens (rekeningnummer, adres, ) of vooraf ingevulde formulieren voor een aanvullende

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding De controlekaart volledige werkloosheid Gebruikershandleiding Inhoudstafel Voorwoord 4 Algemeen 5 Toegang 5 Algemene beschrijving 8 Bovenaan 9 Taalkeuze 9 Identificatiegegevens 9 Uitloggen 9 Het logo

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin. Avelgem, 27 mei 2010

TAX-ON-WEB & My Minfin. Avelgem, 27 mei 2010 TAX-ON-WEB & My Minfin Avelgem, 27 mei 2010 2010 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be Het elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be 2 /My Minfin

Nadere informatie

Handleiding Procedure voor de herroeping van een ehealth-certificaat

Handleiding Procedure voor de herroeping van een ehealth-certificaat Handleiding Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe een herroeping aanvragen? 3 2.1 Herroeping via de Certificate Manager 3 2.2 Herroeping via het elektronisch formulier 9 3. In welke gevallen moet u een certificaat

Nadere informatie

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DIRECTIE HUISVESTING CCN - Noordstation - Vooruitgangstraat 80 bus 1 H.T 1035 Brussel Aanvraagformulier (uitgave 2008) Opdat de aanvraag op geldige wijze

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin Zwevegem, 4 & 18 mei 2010 2010 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be Het elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be 2 /My

Nadere informatie

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6.

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6. BIJLAGE 1 aan de ministeriële omzendbrief van 23 juni 2008 betreffende de toepassing van het koninklijk besluit van 19 maart 2008 tot regeling van de procedure voor het mededelen van de verschillen die

Nadere informatie

Provinciebelasting op Bedrijven 2010

Provinciebelasting op Bedrijven 2010 Provinciebelasting op Bedrijven 2010 Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte voor de Provinciebelasting

Nadere informatie

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET LOOPBAANDOSSIER Gebruikershandleiding voor online toepassing 11/04/2011 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791 50 99 www.capelo.be

Nadere informatie

e-creabis Help Voor Toekennen van een bisnummer Algemene beschrijving

e-creabis Help Voor Toekennen van een bisnummer Algemene beschrijving e-creabis Voor u begint Algemene beschrijving Toekennen van een bisnummer Rijksregisternummer of bisnummer met Algemeen e-creabis e-creabis is een onlinedienst waarmee de gemeentebesturen een bisnummer

Nadere informatie

Hoe beheer ik mijn gebruikers en mijn autorisaties als professional van de sociale sector?

Hoe beheer ik mijn gebruikers en mijn autorisaties als professional van de sociale sector? Hoe beheer ik mijn gebruikers en mijn autorisaties als professional van de sociale sector? Handleiding voor de lokale beheerders Versie 3.0 KSZ Augustus 2008 1 INHOUDSTAFEL I. Hoe stelt u een personeelslid

Nadere informatie

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET LOOPBAANDOSSIER Gebruikershandleiding voor online toepassing 27/06/2019 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791 50 99 www.capelo.be

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin Programma Tax-on-web en TAX-ON-WEB & 2009 Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be De elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be / Algemeen / Toegang van de burger Tax-on-web is een

Nadere informatie

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal Helpdesk: in geval van problemen kan u contact opnemen met de helpdesk op volgend adres: portahealth@health.belgium.be Voor de goede werking van

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin 2009 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be De elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be /My Minfin Algemeen Tax-on-web

Nadere informatie

DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie)

DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie) DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie) Versie juli 2010 (vroegere migratieprocedure) Toegang

Nadere informatie

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service "JMONNET" via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service JMONNET via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Demo toegang tot e-service "JMONNET" 2013-01 versie Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Inleiding: Dit jaar (2013) krijgt de toepassing JMonnet een facelift. Dit zorgt voor een sterk verbeterde ergonomie en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming?

Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming? Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming? ehealth-platform JUNI 2011 Inhoudstafel Voor een snellere consultatie kunt u direct op de gewenste rubrieken klikken. Om terug te keren naar de

Nadere informatie

We hebben de vragen ingedeeld als volgt:

We hebben de vragen ingedeeld als volgt: In deze rubriek verzamelden we de meest voorkomende vragen en onze antwoorden over Pay@Finpost. Indien u desondanks in deze lijst geen antwoord op uw vragen vindt, aarzel dan niet ons te contacteren op

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in WebIDM 1. Voorwaarden en benodigdheden Om toegang te hebben tot de website van het Gebruikersbeheer (WebIDM) moet je beschikken over

Nadere informatie

Elektronische indiening fiscale fiches

Elektronische indiening fiscale fiches Elektronische indiening fiscale fiches De intentie van dit document is niet alle gevolgen en mogelijkheden van de elektronische indiening van de fiscale fiches weer te geven. Het probeert enkel een praktische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Inhoud Stap 1 Registratie entiteit & aanduiding VTE, aanvraag hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen, activatie hoedanigheid & aanduiding Lokale

Nadere informatie

Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren

Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren Versie september 2017 Inhoudsopgave 1. Het doel van deze applicatie... 2 2. Wat vindt u terug in het tabblad Mijn dossier / Signaletiek?... 2 3. Wat heb

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Provinciebelasting op Bedrijven 2014

Provinciebelasting op Bedrijven 2014 Provinciebelasting op Bedrijven 2014 Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte voor de Provinciebelasting

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Toegang tot Pay@Finpost: abonnementen & digipass

Hoofdstuk 1: Toegang tot Pay@Finpost: abonnementen & digipass In deze rubriek verzamelden we de meest voorkomende vragen en onze antwoorden over Pay@Finpost. Indien u desondanks in deze lijst geen antwoord op uw vragen vindt, aarzel dan niet ons te contacteren op

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700 Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be gratis 1700 Agentschap Ondernemen, maart 2008 Surf naar : http://www.kmo-portefeuille.be Voor de registratie en het aanmelden,

Nadere informatie

Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant

Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant 1. Voorafgaande vereisten - Houder zijn van een elektronische identiteitskaart uitgereikt door de Belgische Staat; - Over een PC beschikken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden

Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden 1 Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden Inhoudstafel 1. Algemeen 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Voorafgaande vereisten om verbinding te maken met de toepassing 3 2. Eerste verbinding, registratie

Nadere informatie

RECORD BANK

RECORD BANK RECORD BANK RECORD@HOME 1 1. INHOUD Inhoud...1 Wat is Record@Home?...2 Hoe uw Record@Home abonnement gebruiken?...3 Gebruik van de kaartlezer...4 Gebruik van de digipass...5 Gebruik van de elektronische

Nadere informatie

Handleiding MyHandicap

Handleiding MyHandicap Directie-generaal Personen met een handicap Handleiding MyHandicap Raadpleging van het dossier Indienen van een aanvraag Signaleren van een wijziging Meer info op www.handicap.belgium.be Maart 2018 1.

Nadere informatie

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DIRECTIE HUISVESTING CCN - Noordstation - Vooruitgangstraat 80 bus 1 H.T 1035 Brussel Aanvraagformulier (uitgave 2008) Opdat de aanvraag op geldige wijze

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD. Lokaal registratiekantoor

DIENSTENAANBOD. Lokaal registratiekantoor DIENSTENAANBOD Lokaal registratiekantoor Doel van dit document Een beschrijving geven van de dienst «Lokaal Registratiekantoor» voor het uitreiken van een gebruikersnaam/paswoord door de gemeente aan de

Nadere informatie

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding Toegangsbeheer Inhoud Inleiding... 1 De lokale beheerder... 2 Hoe duidt u een lokale beheerder aan?... 2 De eerste maal aanloggen... 4 Hoe verandert u van lokale beheerder?... 4 Nuttige opties op de welkomstpagina

Nadere informatie

Cps Boek kan voor u de benodigde gegevens samenbrengen in xml bestanden die je direct kan importeren in de INTERVAT toepassing.

Cps Boek kan voor u de benodigde gegevens samenbrengen in xml bestanden die je direct kan importeren in de INTERVAT toepassing. 1 AANGIFTES INDIEN OVER INTERNET De BTW-administratie is voor de electronische indiening van aangiftes en listing overgeschakeld naar het INTERVAT systeem. Dit laat toe om de aangiftes in te dienen via

Nadere informatie

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Info: www.vlaio.be/ecologisch-en-veilig-transport Digitale aanvraag: https://ecologisch-en-veilig-transport.vlaanderen.be Versie: 17 november

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin 2011 Algemeen Tax-on-web is een internet toepassing die toelaat de aangifte in de personenbelasting elektronisch en gemakkelijker in te dienen 3 gebruikers: De burger => Taxbox De

Nadere informatie

Vervanging van de niet-vervallen identiteitskaarten van het "oude model"door elektronische identiteitskaarten

Vervanging van de niet-vervallen identiteitskaarten van het oude modeldoor elektronische identiteitskaarten Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Bevolking en Identiteitskaarten Aan de dames en heren Burgemeesters Ter informatie aan: de dames en heren Provinciegouverneurs

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Handleiding voor de gebruikers van

Handleiding voor de gebruikers van Handleiding voor de gebruikers van Car@ttest Overeenkomstig de bestaande wetgeving 1 zijn de verzekeraars ertoe verplicht een schadeattest uit te reiken telkens als de verzekeringsnemer daarom verzoekt

Nadere informatie

Vraag dit verlof online aan. focus op. loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof

Vraag dit verlof online aan. focus op. loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof Vraag dit verlof online aan focus op loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof Dankzij een loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof kunt u meer tijd doorbrengen aan de zijde

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

PRIVATE SEARCH: Mandaten

PRIVATE SEARCH: Mandaten PRIVATE SEARCH: Mandaten 22/10/2010 1 Inleiding In deze handleiding behandelen we de manieren waarop u mandaten in Private Search via de Self Service module door de ondernemers, of door hen gemandateerden,

Nadere informatie

TAX-ON-WEB. Carlos SIX, Administrateur KMO bij de FOD Financiën

TAX-ON-WEB. Carlos SIX, Administrateur KMO bij de FOD Financiën TAX-ON-WEB Carlos SIX, Administrateur KMO bij de FOD Financiën Aanleiding Een gebruiksvriendelijke en toegankelijke internet-toepassing ontwikkelen die toelaat vlot de aangifte in de personenbelasting

Nadere informatie

*N * Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven

*N * Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven U wenst uw loopbaan geheel of gedeeltelijk te onderbreken in het kader van ouderschapsverlof

Nadere informatie

DB2P. Gebruikershandleiding User Management. Scenario 3

DB2P. Gebruikershandleiding User Management. Scenario 3 DB2P Gebruikershandleiding User Management Scenario 3 Inhoud Stap 1 Activeren van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen en aanduiden van een Lokale beheerder... 3 Wie dient deze stap uit te

Nadere informatie

SCHERM 1. WEGWIJZER PERIODIEKE BTW-AANGIFTE VIA INTERVAT (Test- en Productieomgeving) Klik op:

SCHERM 1. WEGWIJZER PERIODIEKE BTW-AANGIFTE VIA INTERVAT (Test- en Productieomgeving) Klik op: SCHERM 1 WEGWIJZER PERIODIEKE BTW-AANGIFTE VIA INTERVAT (Test- en Productieomgeving) Klik op: SCHERM 2 Vervolgens Klik op : SCHERM 3 Klik (naar gelang de keuze) op één van de opties Testomgeving of Productieomgeving

Nadere informatie

Een doorverwijzing aanmaken

Een doorverwijzing aanmaken Een doorverwijzing aanmaken Deze handleiding beschrijft hoe de doorverwijzing van een klant van de ene partner naar de andere geregistreerd wordt. De partner die doorverwijst, wordt de doorverwijzer genoemd.

Nadere informatie

Vraag dit verlof online aan. focus op. loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof

Vraag dit verlof online aan. focus op. loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof Vraag dit verlof online aan focus op loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof Dankzij een loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof kunt u meer tijd doorbrengen aan de zijde

Nadere informatie

RECORD BANK

RECORD BANK RECORD BANK RECORD@HOME 1 1. INHOUD Inhoud Wat is Record@Home? Hoe uw Record@Home abonnement gebruiken? Gebruik van de kaartlezer Gebruik van de digipass Gebruik van de elektronische identiteitskaart Wat

Nadere informatie

Toegang tot RIZIV-webtoepassingen via ehealth

Toegang tot RIZIV-webtoepassingen via ehealth Toegang tot RIZIV-webtoepassingen via ehealth De informatie in een aantal RIZIV-webtoepassingen is niet anoniem consulteerbaar. U moet zich hiervoor aanmelden. Het gebruikersbeheersysteem zorgt ervoor

Nadere informatie

De RVA dicht bij u. De RVA beschikt over 30 kantoren verspreid over heel België.

De RVA dicht bij u. De RVA beschikt over 30 kantoren verspreid over heel België. Er zijn ook andere vormen van loopbaanonderbreking: medische bijstand, ouderschapsverlof en gewone loopbaan onderbreking. De infobladen en brochures over deze vormen van loopbaanonderbreking kunt u bij

Nadere informatie

Handleiding Web Banking Digipass

Handleiding Web Banking Digipass Handleiding Web Banking Digipass 1 : Uw codes PIN De PIN-code, die u per post ontvangen hebt, dient u in te voeren in uw Digipass telkens u wenst in te loggen in Web Banking of wanneer u een omschrijving

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding De controlekaart volledige werkloosheid Gebruikershandleiding Inhoudstafel De controlekaart volledige werkloosheid 01 - Voorwoord 4 Algemeen 5 Toegang 5 02 - Algemene beschrijving 8 Bovenaan 9 Het logo

Nadere informatie

DocuSign -handleiding voor SAP

DocuSign -handleiding voor SAP DocuSign -handleiding voor SAP Inhoud 1. DocuSign -handleiding voor SAP... 2 2. Ontvangst van de e-mailmelding... 2 3. Document ondertekenen... 3 4. Andere opties... 4 4.1 Later voltooien... 4 4.2 Afdrukken

Nadere informatie

Snel van start met Zoomit in ING Home Bank

Snel van start met Zoomit in ING Home Bank Snel van start met Zoomit in ING Home Bank WWW.ING.BE 1 Inhoud 1. Wat is Zoomit? 3 2. Hoe kunt u een document bekijken via ING Home Bank? 4 2.1. Opstarten 4 2.2. Het is uw ING Home Bank-abonnement en u

Nadere informatie

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Uniek verslag Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Version 1 1 Inhoudstafel Inhoudstafel...2 Inleiding...3 Webbrowsers...4 Verbinding maken met de toepassing...5 Formulier overeenkomst...12

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/068 BERAADSLAGING NR 09/041 VAN 7 JULI 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS UIT

Nadere informatie

TimeManager Handleiding

TimeManager Handleiding TimeManager Handleiding DOT SYS 1997-2012 I TimeManual Inhoudstafel Deel I Gebruikershandleiding TimePlan 1 1 Configuratie... TimePlan 1 2 Verlofaanvraag... invoeren 4 Verlofaanvraag... ASP-Klant 5 Verlofaanvraag...

Nadere informatie

1. Inhoud Algemeen Technische benodigdheden wettelijk kader Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille...

1. Inhoud Algemeen Technische benodigdheden wettelijk kader Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille... 1 1. Inhoud... 2 2. Algemeen... 3 2.1 Technische benodigdheden... 3 2.2 wettelijk kader... 3 3. Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille... 4 Stap 1: aanvraag van toegang tot de website... 4 Elektronische

Nadere informatie

DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM

DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM Het Dematra Electronic Distribution System is ontwikkeld voor alle Dematra-Distributieklanten. Via deze weg kan op eenvoudige en overzichtelijke wijze zendingen worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 1 Inhoud Stap 1 Registratie van de entiteit in het User Management en aanduiding van de VTE... 4 Wie dient deze stap uit te voeren?... 4 Wat heeft u nodig?...

Nadere informatie

Tax-on-web & MyMinfin ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT

Tax-on-web & MyMinfin ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT Tax-on-web & MyMinfin 2015 Tax-on-web en MyMinfin Algemeen Toegang van de burger Toegang van de burger via eid Hoe eid te lezen Zich authentificeren met eid De elektronische aangifte www.taxonweb.be Voordelen

Nadere informatie

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Info: www.vlaio.be/ecologisch-en-veilig-transport Digitale aanvraag: https://ecologisch-en-veilig-transport.vlaanderen.be Versie: 24 september

Nadere informatie

Handleiding. EB Online en het Uitwisselingsplatform

Handleiding. EB Online en het Uitwisselingsplatform Handleiding EB Online en het Uitwisselingsplatform 2015 Allianz EB Online en het Uitwisselingsplatform - 2 Inhoud 3 Welkom op EB Online en het Uitwisselingsplatform 3 Aanmelden met uw digipass 4 Homepage

Nadere informatie

Gebruikersgids. Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Gebruikersgids. Federale Overheidsdienst FINANCIEN Gebruikersgids L UNION FAIT LA FORCE - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Wat is Tax-on-web? Tax-on-web is een snelle, gebruiksvriendelijke en veilige elektronische applicatie om

Nadere informatie

Handleiding Uw rekeninguittreksels in PC banking

Handleiding Uw rekeninguittreksels in PC banking Handleiding Uw rekeninguittreksels in PC banking I. Hoe kunt u overschakelen naar elektronische uittreksels in PC banking? II. III. Hoe kunt u uw uittreksels in PC banking raadplegen? Hoe kunt u uw uittreksels

Nadere informatie

Veiligheid is een fundamenteel element in het kader van informatie-uitwisseling via internet

Veiligheid is een fundamenteel element in het kader van informatie-uitwisseling via internet Gebruikersgids Eenvoud, Innovatie, Veiligheid 1. Veiligheid van de PrivateEstateLife websites 2. Minimumconfiguratie a. Windows b. Macintosh 3. Eerste verbinding a. Ontvangen informatie b. Beveiligde verbinding

Nadere informatie

GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4)

GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4) GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave bij gebruik van

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR

Nadere informatie

Elektronisch versturen en ontvangen van sociale documenten

Elektronisch versturen en ontvangen van sociale documenten 2008 Elektronisch versturen en ontvangen van sociale documenten EASYPAY GROUP Juli 2008 Inhoudstafel Inleiding... 3 Administratieve vereenvoudiging... 3 Bijdrage tot duurzame ontwikkeling... 3 Privacy

Nadere informatie

Handleiding e-loket voor zorgboerderij

Handleiding e-loket voor zorgboerderij Handleiding e-loket voor zorgboerderij Handleiding e-loket voor zorgboerderij... 1 1. Aanmelden op het e-loket... 2 2. Naar de tegel zorgboerderijen... 4 3. Aanmaken van een nieuwe zorgboerderij overeenkomst...

Nadere informatie

Handleiding voor CTR-gebruikers

Handleiding voor CTR-gebruikers Handleiding voor CTR-gebruikers Inhoud 1. Inleiding 3 2. Basisbegrippen 3 3. Toegang 4 3.1. Technische vereisten 4 3.2. Hoe opent u CTR? 4 3.3. Keuze van het profiel 4 4. Algemeen overzicht 5 4.1. Hoofding

Nadere informatie

FAGG portaal Gebruikersgids

FAGG portaal Gebruikersgids FAGG portaal Gebruikersgids 1. Inleiding... 2 2. Beschikken over een Hoofdtoegangsbeheerder (HTB)... 3 2.1 Wie kan Hoofdtoegangsbeheerder (HTB) zijn?... 3 2.2 Hoe een Hoofdtoegangsbeheerder (HTB) aanduiden?...

Nadere informatie

Belpic V22 Met BIOMETRIE FUNCTIONELE OPLEIDING

Belpic V22 Met BIOMETRIE FUNCTIONELE OPLEIDING Belpic V22 Met BIOMETRIE FUNCTIONELE OPLEIDING Nieuw in de versie V22 van Belpic Vingerafdruk Scanner d empreintes scanner PAD de Digitale signature handtekening Pasfoto scanner Scanner de photos Kaartlezer

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/13/177 BERAADSLAGING NR. 13/082 VAN 3 SEPTEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Aanvraag om loopbaanonderbreking In her kader van ouderschapsverlof voor de personeelsleden van de autonome overheidsbedrijven

Aanvraag om loopbaanonderbreking In her kader van ouderschapsverlof voor de personeelsleden van de autonome overheidsbedrijven Aanvraag om loopbaanonderbreking In her kader van ouderschapsverlof voor de personeelsleden van de autonome overheidsbedrijven Indien u de voorwaarden wilt kennen om onderbrekingsuitkeringen te bekomen

Nadere informatie

Wie valt onder toepassing van het sociaal statuut?

Wie valt onder toepassing van het sociaal statuut? Statuut van de Gepensioneerde zelfstandige Statuut van de Gepensioneerde zelfstandige... Wie valt onder toepassing van het sociaal statuut?... Verplichtingen... Bijdrageplicht... Mag ik werken als gepensioneerde?...

Nadere informatie

Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING

Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING Index 1. Toegang tot het programma... 3 2. Module te gebruiken door klanten via internet... 4 2.1 Registratie door de klant... 4 2.1.1 Scherm 2 Algemeen Registratiescherm...

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie).

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Wanneer u zich de eerste keer toegang wenst te verlenen als gemachtigde van een onderneming tot de digitale steunmaatregelen

Nadere informatie

Ondertekenen van een ingevulde aangifte

Ondertekenen van een ingevulde aangifte Ondertekenen van een ingevulde aangifte... 1 De PDF wordt weergegeven in de webpagina Ondertekenen... 1 PDF Handtekening... 1 Verzenden... 3 Er wordt voorgesteld om de PDF te downloaden op de pagina Ondertekenen...

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

PROCEDURE : GEBRUIKER. Auteur André Staquet Andere auteurs Versie 0.1.b Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door

PROCEDURE : GEBRUIKER. Auteur André Staquet Andere auteurs Versie 0.1.b Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door PROCEDURE : GEBRUIKER Auteur André Staquet Andere auteurs Update 7/09/2005 Naam Functie Datum Herzien door Goedgekeurd door Directoraat-Generaal Dienstenbeheer 23/06/2005 1 MEDEWERKERS Naam Delphine Duprez

Nadere informatie

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0 Handleiding Curasoft Het cliëntenportaal Versie 2.0 Inleiding Het cliëntenportaal is ontwikkeld om cliënten gemakkelijk online toegang te geven tot zijn of haar vragenlijsten, afspraken en informatie over

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Beheer omkadering

Handleiding Webapplicatie Beheer omkadering Handleiding Webapplicatie Beheer omkadering Dit document is een handleiding voor alle gebruikers van de webapplicatie Beheer omkadering. Het bevat informatie over: hoe aan te melden invullen van de webapplicatie

Nadere informatie

HANDLEIDING TECHNISCHE VERGUNNINGEN (VCD 236)

HANDLEIDING TECHNISCHE VERGUNNINGEN (VCD 236) HANDLEIDING TECHNISCHE VERGUNNINGEN (VCD 236) Stap 1: Inloggen Vooraleer u kunt starten met het aanvragen van technische vergunningen, dient u in te loggen op het Extranet. Uw login blijft uw lidnummer

Nadere informatie