U kan de ebooks op zes toestellen opslaan! Dit kan dus een computer zijn én een smartphone én een tablet.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U kan de ebooks op zes toestellen opslaan! Dit kan dus een computer zijn én een smartphone én een tablet."

Transcriptie

1

2 Downloaden en gebruiken van ebooks In deze handleiding: ebooks downloaden op mobiele apparaten ebooks downloaden op computer Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Gebruik van ebooks op computer U kan de ebooks op zes toestellen opslaan! Dit kan dus een computer zijn én een smartphone én een tablet.

3 ebooks downloaden op mobiele apparaten

4 ebooks downloaden op mobiele apparaten Er zijn twee apps die je kan gebruiken om je boeken te downloaden, te bewaren en te gebruiken op je apparaten: - Bluefire reader - Adobe digital editions Beide zijn een soort bibliotheek waar je aanpassingen kan lezen, markeren, enzovoort. Wij raden aan om voor Bluefire reader te kiezen.

5 ebooks downloaden op mobiele apparaten Met Bluefire reader

6 ebooks downloaden op mobiele apparaten STAP #1 Download de gratis Bluefire reader app op je mobiele toestel via de App Store of Google Play Store.

7 ebooks downloaden op mobiele apparaten STAP #2 Open de Bluefire reader app op je mobiele apparaat. Maak een Adobe ID (gebruiker) aan of login met je bestaande Adobe ID.

8 ebooks downloaden op mobiele apparaten STAP #3 De Bluefire reader bibiotheek opent op je toestel.

9 ebooks downloaden op mobiele apparaten STAP #4 Ga naar de LAB website om de ebooks individueel te downloaden. Kies om te openen met Bluefire reader.

10 ebooks downloaden op mobiele apparaten Het downloaden van een ebooks neemt even tijd in beslag! Hoe sneller het internet, hoe sneller het downloaden zal verlopen.

11 ebooks downloaden op mobiele apparaten KLAAR! Eens een ebook in de bibliotheek/library van je app staat kan je aan de slag! Je kan tekst markeren, notities maken en termen opzoeken.

12 ebooks downloaden op mobiele apparaten Met Adobe digital editions

13 ebooks downloaden op mobiele apparaten STAP #1 Download de gratis Adobe Digital Editions app op je mobiele toestel via de App Store of Google Play Store.

14 ebooks downloaden op mobiele apparaten STAP #2 Maak een Adobe ID (gebruiker) aan. Als je al een Adobe ID hebt dan kan je direct naar stap 3 gaan. Dit doe je via de Adobe website: Bij Aanmelden kan je kiezen om een account / Adobe ID aan te maken.

15 ebooks downloaden op mobiele apparaten STAP #3 Open de Adobe Digital Editions app op je mobiele toestel. Via de Settings geef je je Adobe ID in. 1/2

16 ebooks downloaden op mobiele apparaten 2/2

17 ebooks downloaden op mobiele apparaten STAP #4 Ga naar de LAB website om de ebooks individueel te downloaden. Wanneer er gevraagd wordt hoe je het ebook wil openen selecteer je Adobe Digital Editions.

18 ebooks downloaden op mobiele apparaten Het downloaden van een ebooks neemt even tijd in beslag! Hoe sneller het internet, hoe sneller het downloaden zal verlopen.

19 ebooks downloaden op mobiele apparaten KLAAR! Eens een ebook in de bibliotheek/library van je app staat kan je aan de slag! Je kan tekst markeren, notities maken en termen opzoeken.

20 ebooks downloaden op computer

21 ebooks downloaden op de computer Met Bluefire reader

22 ebooks downloaden op computer STAP #1 Installeer Bluefire reader software op je computer.

23 ebooks downloaden op computer STAP #2 Maak een Adobe ID (gebruiker) aan. Als je al een Adobe ID hebt dan kan je direct naar stap 3 gaan. Dit doe je via de Adobe website: Bij Aanmelden kan je kiezen om een account / Adobe ID aan te maken.

24 ebooks downloaden op computer STAP #3 Open de Bluefire reader op je computer. Geef je Adobe ID in.

25 ebooks downloaden op computer STAP #4 Ga naar de LAB website om de ebooks individueel te downloaden.

26 ebooks downloaden op computer Het downloaden van een ebooks neemt even tijd in beslag. Hoe sneller het internet, hoe sneller het downloaden zal verlopen.

27 ebooks downloaden op computers KLAAR! Eens een ebook in de bibliotheek van je programma staat kan je aan de slag. Je kan tekst markeren, notities maken en termen opzoeken.

28 ebooks downloaden op de computer Met Adobe digital editions

29 ebooks downloaden op computer STAP #1 Installeer Adobe Digital Editions software op je computer.

30 ebooks downloaden op computer STAP #2 Maak een Adobe ID (gebruiker) aan. Als je al een Adobe ID hebt dan kan je direct naar stap 3 gaan. Dit doe je via de Adobe website: Bij Aanmelden kan je kiezen om een account / Adobe ID aan te maken.

31 ebooks downloaden op computer STAP #3 Open de Adobe Digital Editions op je computer. Geef je Adobe ID in.

32 ebooks downloaden op computer STAP #4 Ga naar de LAB website om de ebooks individueel te downloaden.

33 ebooks downloaden op computer Het downloaden van een ebooks neemt even tijd in beslag. Hoe sneller het internet, hoe sneller het downloaden zal verlopen.

34 ebooks downloaden op computers KLAAR! Eens een ebook in de bibliotheek van je programma staat kan je aan de slag. Je kan tekst markeren, notities maken en termen opzoeken.

35 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten

36 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Met Bluefire reader

37 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Als je het boek opent krijg je dit te zien. Je kan door het boek bladeren en het zal automatisch openen waar je gebleven was.

38 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Als je het boek opent krijg je dit te zien. Je kan door het boek bladeren en het zal automatisch openen waar je gebleven was.

39 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Klik in de inhoudsopgave op een titel. Je zal automatisch naar deze pagina gaan.

40 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten In de zoekbalk kan je een zoekterm ingeven.

41 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Klik op het potloodje om markeringen aan te brengen. Kies de kleur en dikte en selecteer pencil om te schrijven.

42 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Om je tekst te verwijderen klik opnieuw op het penseel en dan op het icoontje met de vuilbak.

43 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Om tekst te markeren selecteer je het icoontje met de stippen en kies Highlighter. Markeer de tekst door over de tekst te scrollen. En delete op dezelfde manier als het penseel.

44 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Om een bladwijzer toe te voegen klik je op het icoontje met het vlagje. Je kan dan tekst bijvoegen.

45 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Om een bladwijzer toe te voegen klik je op het icoontje met het vlagje. Je kan dan tekst bijvoegen.

46 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten In de tab bladwijzers krijg je een overzicht van alle markeringen en bladwijzers die je aan het boek toevoegde. Door erop te klikken ga je naar de pagina met de markering of bladwijzer.

47 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Je kan boeken ordenen door een extra Collectie toe te voegen. Klik hiervoor op de map Bibliotheek. Je kan deze bewerken of een nieuwe aanmaken doot op de + te klikken.

48 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Je kan boeken ordenen door een extra Collectie toe te voegen. Klik hiervoor op de map Bibliotheek. Je kan deze bewerken of een nieuwe aanmaken doot op de + te klikken.

49 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Met Adobe digital editions

50 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Klik in de inhoudsopgave op een titel. Je zal automatisch naar deze pagina gaan.

51 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Klik in de inhoudsopgave op een titel. Je zal automatisch naar deze pagina gaan.

52 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Selecteer de tekst die je wil markeren en klik rechts bovenaan je scherm op highlight.

53 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Selecteer de tekst die je wil markeren en hou deze selectie ingedrukt. Selecteer highlight in het pop-up scherm.

54 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Klik op de het icoontje van de bladwijzer rechts bovenaan je scherm.

55 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Klik op het icoontje van de bladwijzer rechts bovenaan je scherm.

56 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Selecteer de tekst waar je een notitie bij wil toevoegen en druk rechts bovenaan je scherm op add note.

57 Gebruik van ebooks op mobiele apparaten Selecteer de tekst waarbij je een notitie wil plaatsen. Hou deze selectie ingedrukt. Selecteer note in het pop-up scherm.

58 Gebruik van ebooks op computer

59 Gebruik van ebooks op computer Met Bluefire reader

60 Gebruik van ebooks op computer Klik in de inhoudsopgave op een titel. Je zal automatisch naar deze pagina doorgestuurd worden.

61 Gebruik van ebooks op computer Selecteer de tekst die je wil markeren. Klik rechtermuisknop en selecteer markeren.

62 Gebruik van ebooks op computer Klik op het icoontje van de bladwijzer rechts onderaan je scherm.

63 Gebruik van ebooks op computer Selecteer de tekst waar je een notitie bij wil toevoegen. Druk op je rechtermuisknop en selecteer Note.

64 Gebruik van ebooks op computer Met Adobe digital editions

65 Gebruik van ebooks op computer Klik in de inhoudsopgave op een titel. Je zal automatisch naar deze pagina doorgestuurd worden.

66 Gebruik van ebooks op computer Klik op het icoontje van de bladwijzer links bovenaan je scherm.

67 Gebruik van ebooks op computer Selecteer de tekst waar je een notitie bij wil toevoegen. Druk op je rechtermuisknop en selecteer notitie toevoegen aan tekst.

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek INHOUDSTAFEL GIDS BIJ HET INSTALLEREN VAN UW E-DAGBOEK Stap 1: Uw account aanmaken op de computer... pagina 3 Stap 2: Uw e-dagboek activeren op de computer...

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie 2018-01 1 Welkom bij Stapp Compatibel met - minimaal ios 10 - minimaal Android 6 Welkom bij Stapp Met de Sdu Tijdschriften App (Stapp)

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

E-books lenen bij bibliotheek Theek 5

E-books lenen bij bibliotheek Theek 5 E-books lenen bij bibliotheek Theek 5 Stap 1 Aanmaken account Ga naar http://www.onlinebibliotheek.nl/ebooks en klik bovenaan de pagina op Account aanmaken Het onderstaande scherm verschijnt: Vul uw lenerspasnummer

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

edis Handleiding Kluwer edis App v4

edis Handleiding Kluwer edis App v4 edis v4 1 Download de App uit de App store Start de App. Eerste keer aanmelden bij edis Ontvang van Kluwer een mail met username en wachtwoord edis Download en open een issue in een reader naar keuze Ontvang

Nadere informatie

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Veel cursusmaterialen ontvang je in pdf. Om het digitaal werken eenvoudiger te maken, leer je in deze instructie hoe je gemakkelijk digitaal aantekeningen

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

Handleiding. Dillen Joenne, Verhoeven Nick, Van Tendeloo Quinten

Handleiding. Dillen Joenne, Verhoeven Nick, Van Tendeloo Quinten Handleiding Dillen Joenne, Verhoeven Nick, Van Tendeloo Quinten Schooljaar 2014-2015 I N HOUODSOPGAVE 1. ACCOUNT AANMAKEN 2. AAN DE SLAG MET EVERNOTE 3. NOTITIEBOEK MAKEN 4. MAAK JE EERSTE NOTITIE 5. STAPELS

Nadere informatie

Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof

Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof Inhoudsopgave aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9

Nadere informatie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp Handleiding versie Meer info:

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp Handleiding versie Meer info: Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0.3 Handleiding versie 2018-02 Meer info: www.sdu.nl/stapp 1 Welkom bij Stapp Compatibel met - minimaal ios 10 - minimaal Android 6 Op uw mobiel of tablet

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA )

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) In het verleden was voor externe toegang tot Multiversum het gebruik van een hardware token (de zgn. dongle) samen met

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad en nrc.next op Android tablet en Android smartphone Klantenservice NRC Media 2017 Inhoud Inhoud... 1 1. Installeren... 2 2. Account aanmaken... 3 3. Woonachtig

Nadere informatie

handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app

handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Beste Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas. In deze handleiding leggen we je stap voor

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Inhoud... 2 Woord vooraf... 2. Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4

Inhoud... 2 Woord vooraf... 2. Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4 Inhoud Inhoud... 2 Woord vooraf... 2 Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4 E-books uitzoeken... 6 E-books op een e-reader zetten... 9 E-books

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik inloggen?

Nadere informatie

edis gebruikershandleiding

edis gebruikershandleiding edis gebruikershandleiding Inhoudsopgave Toegang tot de edis applicatie Toegang tot aangekochte publicaties BASICS Bibliotheek edis icoontjes Publicaties downloaden Een publicatie lezen open met functionaliteit

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Praktijkoefening - Werken met Android

Praktijkoefening - Werken met Android IT Essentials 5.0 8.2.2.3 Praktijkoefening - Werken met Android Inleiding Druk dit werkblad af en voer de opdrachten uit. Bij deze praktijkoefening ga je apps en widgets op het startscherm plaatsen en

Nadere informatie

STANDAARD APPS OP JE ANDROID DEVICE

STANDAARD APPS OP JE ANDROID DEVICE STANDAARD APPS OP JE ANDROID DEVICE APPS OP SMARTPHONE OF TABLET Je hebt een tablet of smartphone in je handen, en nu? Nu kun je beginnen met de applicaties die er al op zitten. De fabrikant heeft deze

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum :

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : 26-06-2014 Documenten Via het computer systeem van TWB heb je toegang tot documenten van het team waarin je werkt of

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Handleiding Sony PRS-T1

Handleiding Sony PRS-T1 Handleiding Sony PRS-T1 - Aanraakscherm (touchscreen) en stylus - Schermgrootte 6 inch - Schermresolutie: 600 x 800 pixels - Besturing Nederlands - Wi-Fi - Geheugen; 2 GB en uit te breiden met geheugenkaart

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app Klantenservice NRC Media 2018 Inhoud Inhoud... 1 1. Installeren... 2 2. Account aanmaken...

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

BB-L3-L4-L5-L6-media-instrumentele mediacompetentie-google presentatie.doc

BB-L3-L4-L5-L6-media-instrumentele mediacompetentie-google presentatie.doc Leerlingenwijzer: Groep: Competentie: Domein: Doelen: Duur: Suggestie/tip: Google docs: een presentatie maken, opslaan en delen. 3 de - 6 de leerjaar Ik zoek, verwerk en bewaar m.b.v. ICT ME3.04 Voor hen

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Kurzweil 3000 Mobile voor Android

Kurzweil 3000 Mobile voor Android Kurzweil 3000 Mobile voor Android Handleiding Kurzweil 3000 Mobile voor Android is de mobiele uitbreiding van het toonaangevende computerprogramma Kurzweil 3000. Voor het gebruik van de app dien je te

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Bibliotheek.nl, februari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Inhoudsopgave 1. Uitleg Two factor authentication 2 2. Android apparaat 3 3. ios apparaat 8 4. Reset Authenticator app 12 2 1 Uitleg Two factor

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Augmented Reality in Aurasma

Augmented Reality in Aurasma Handleiding Augmented Reality in Aurasma Fontys Educatief Centrum - Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven Versie 2.0 Oktober 2015 Colofon Fontys Educatief Centrum Postbus 347, 5600 AH Eindhoven Telefoon 08850

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Kaart maken met Google Maps

Kaart maken met Google Maps Kaart maken met Google Maps Open https://mapsengine.google.com/map/ en log in met je Google account. Klik op 'Nieuwe kaart maken'. Page 1 Je kaart een naam geven Klik op 'Naamloze kaart' linksboven. Een

Nadere informatie

De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0

De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0 De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0 Gebruiksaanwijzing Nederlandse versie Inhoudsopgave 1. Inleiding tot... 3 2. Welke toestellen worden ondersteund?... 4 3. Hoe installeert u?... 5 4. Hoe maakt

Nadere informatie

Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen

Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen I) Wat? 1) documenten maken 2) meer dan 30 andere bestandstypen (vb worddocument, mp3, ) opslaan en vervolgens bestanden openen en delen vanaf

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen met je e-reader... 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016 Handleiding Semanur Yilmaz Consumentenbelangen 14 maart 2016 Inhoudsopgave Algemeen Taal instellen Onderdelen van Outlook E-mail Mail verzenden Mail verplaatsen naar map E-mail aan team/ manager Automatisch

Nadere informatie

Zmodo Zsight ios handleiding

Zmodo Zsight ios handleiding Zmodo Zsight ios handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1 Product

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

Foto s overzetten op pc

Foto s overzetten op pc Foto s overzetten op pc VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT Sint-Jozefstraat 1 Studenten Liesbet Steyaert & Lauwra Lietaert 8820 TORHOUT Bachelorproef www.vives.be Academiejaar 2018-2019 Begeleiding:

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je e-reader Versie juni 2017 Inleiding Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 1. Account aanmaken 3 2. Gateway aanmelden 5 3. infraroodpanelen aanmelden 11 4. Thermostaten aanmelden 17 5. infraroodpanelen koppelen aan thermostaat

Nadere informatie

https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm?nl=1&nf=1&loc=de_de

https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm?nl=1&nf=1&loc=de_de De handleiding voor - app stap voor stap: Met deze app kunnen ebooks in epub-formaat én eaudios en emusic in WMA-formaat op alle smartphones, ipodtouchs en tablets met ios vanaf versie 3.0 worden gebruikt.

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN

RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN RUBRICEREN, UPDATEN, VERWIJDEREN Met dit werkblad ga je oefenen met het rubriceren van apps, het updaten van apps en het verwijderen van bestanden van je smartphone

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox

Papierloos vergaderen met NotuBox Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding december 2017 Versie 4 van de applicatie voor Windows 10 NotuBiz K.P. van der Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail: support@notubiz.nl

Nadere informatie

Handleiding &

Handleiding & Pagina 1 Basishandleiding Web@Work is een app waarmee ipad-gebruikers van Respect Zorggroep op een veilige manier gebruik kunnen maken van interne websites (zoals het Webecd en Respectnet). Door op het

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Inhoud... 1. Voorwoord... 2. 1 introductie... 3. 1 Een korte geschiedenis... 3. 2 Huidige computermodellen... 3. 3 Besturingssysteem...

Inhoud... 1. Voorwoord... 2. 1 introductie... 3. 1 Een korte geschiedenis... 3. 2 Huidige computermodellen... 3. 3 Besturingssysteem... 17 INHOUD Inhoud... 1 Voorwoord... 2 1 introductie... 3 1 Een korte geschiedenis... 3 2 Huidige computermodellen... 3 3 Besturingssysteem... 4 4 Hoe werkt een Mac... 4 4.1 Bits en bytes... 4 4.2 Processor...

Nadere informatie

Handleiding. Portal Heerlen

Handleiding. Portal Heerlen Handleiding Portal Heerlen Colofon Het online buurtportaal Portal Heerlen maakt gebruik van Cubigo, een software pakket van Aristoco. Deze handleiding is daarom deels gebaseerd op de algemene Cubigo handleiding.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WIFI camera

Gebruikershandleiding WIFI camera Gebruikershandleiding WIFI camera 1 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe nestkast met Wifi camera. Wanneer u deze instructies heeft gelezen en nageleefd, bent u klaar om de vogels in uw tuin een

Nadere informatie

INSTRUCTIE IPHONE/IPAD APP (NIEUWE VERSIE)

INSTRUCTIE IPHONE/IPAD APP (NIEUWE VERSIE) INSTRUCTIE IPHONE/IPAD APP (NIEUWE VERSIE) Met de nieuwe versie is het mogelijk om vanaf de app je declaraties in te dienen. Je hoeft niet meer naar de webportal. Alle stappen kun je vanuit de app doen!

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye.

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Download met uw telefoon of tablet de Xmeye app: Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Xmeye: Xmeye app voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobile.myeye&hl=nl

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g S O P

H a n d l e i d i n g S O P Handleiding SOP Deel 1: Het Logo Hoe maak ik van een.jpg of ander bestandsformaat een pdf? In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een logo kan plaatsen op de voorkant van het schoolondersteuningsprofiel.

Nadere informatie

EasyNurse App CURSUS

EasyNurse App CURSUS EasyNurse App CURSUS INHOUDSOPGAVE 1. Inloggen... 1 1.1 Voorwaarde... 1 1.2 Inloggen... 2 2. Gebruik app... 4 2.1 Notificaties... 5 2.2 Kalenderfunctie... 5 2.3 Werklijst... 6 2.3.1 Detail van bezoek:

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. De app bereikt u via een internetbrowser op uw PC, smartphone of tablet.

Nadere informatie

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones Een account maken Om e-books te kunnen downloaden heb u een account nodig bij Bibliotheek.nl. 1. Start uw internetprogramma en ga naar http://www.bibliotheek.nl/e-books

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie