Het Bargerveen bij Zwartemeer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Bargerveen bij Zwartemeer"

Transcriptie

1 Het Bargerveen bij Zwartemeer Rondwandeling door het Meerstalblok gedeelte van het Bargerveen 6 Km (optie 14 Km) Naast de vele bossen, heide, zandverstuivingen en fraaie waterrijke gebieden, heeft Nederland nog iets bijzonders in huis: Hoogveen. Deze rondwandeling gaat door een totaal ander landschap dan we doorgaans bezoeken, een gebied met oeroude vennetjes, moerassen, berkenbossen en veen. De paden bestaan voor een groot deel, hoe kan het ook anders, uit veengrond. Ook zijn er langere zandpaden en een kort stukje verharde weg in de route opgenomen. De veenpaden kunnen na een natte periode erg drassig zijn en dan loopt het erg 'zwaar'. Van gebaande paden afwijken is niet aan te bevelen, voor je het weet haal je een nat voetje of erger. Deze wandeling volgt hoofdzakelijk de geel gemarkeerde route en gaat daarmee over doorgaans goed begaanbare paden.

2 Wandelen in en rond het hoogveen is het plezierigst op een zonnige lente- winter- of herfstdag. Voor een hete zomerdag is er te weinig schaduw en kun je nogal overlast hebben van de enorme hoeveelheden insecten in dit vochtige gebied. Beginnen aan de wandeling doen we vanaf de grote parkeerplaats aan de Hogeweg achter Zwartemeer, een dorpje in Oost-Drenthe pal aan de Duitse grens. (Voor vergroting zie Google maps) Wie vanaf de parkeerplaats het Bargerveen inloopt, komt eerst bij een picknickplaats aan de linkerzijde waar uitzonderlijk grote banken en tafels zijn geplaatst. Daar kan de hele familie in een keer aan tafel. Ook staan er enkele informatieborden over deze speciale omgeving, een grondwatermeter, en zie je in de verte bij het meertje een vogelkijkhut staan. Net voor deze picknickplaats gaan we schuin rechtsaf het dijkje omhoog en volgen daar de markeringen van zowel de rode, de blauwe als de gele wandelroute. Alle routes gaan rechtsaf een lange rechte veendijk over. Al na enkele meters zien we eerst links en verderop rechts de eerste watergebieden. Bij helder en windstil weer zijn de schitterende spiegelingen in het water een eldorado voor hobbyfotografen. Slechts 66 ha hoogveen was er overgebleven na de afgravingen van het Bourtangermoeras. Tot in de jaren zestig van de vorige eeuw, toen bij Zwartemeer een groot gebied tot 'hoogveen natuurreservaat' is benoemd onder beheer van Staatsbosbeheer. Nu zijn er weer 2300ha veen, waarvan de helft weer groeiend veen is geworden. Met 1mm per jaar groeit het inmiddels weer aan. Het oorspronkelijke Bourtangermoeras strekte zich ha groot uit over Oost-Groningen en Oost- Drenthe en nog eens ha in Duitsland. Het overgebleven hoogveengebied in Duitsland is zelfs nog veel groter dan de 2300 ha aan onze kant van de grens. En nog steeds is het een aaneengesloten grensoverschrijdend natuurpark. We lopen de dijk helemaal af tot aan een T-splitsing en slaan daar linksaf. Verderop volgen we dan nog steeds de gele route weer naar rechts waarbij we rechts van een klein vennetje passeren waar als we geluk hebben, het veenmos zijn witte pluimen vertoont. Voorbij dit vennetje dan nogmaals rechtsaf een recht pad op met verderop wat struikgewas richting het bos. Dit deel van het veengebied is het 'Meerstalblok'. Het Meerstalblok is het kleinste gebied met de meeste afwisseling. Hier ligt het enige nooit afgegraven stukje hoogveen en er zijn nog originele Meerstallen, uniek in Nederland. (Meerstallen zijn kleine veenmeertjes met actief levend hoogveen) Hier komen enkele uiterst zeldzame plant- en diersoorten voor, zodat een deel van dit gebied alleen toegankelijk is onder begeleiding van een boswachter. We lopen het pad alsmaar rechtdoor af tot deze weer op een T-splitsing met een brede zandweg uitkomt. Daar slaan we linksaf en lopen daarmee langs de rand van het natuurgebied. Verderop komen we het bos uit bij een volgende splitsing en staan dan bij een weiland.

3 Vlak voor we het bos verlaten ligt links een stukje droge grond tussen enkele vennetjes. Bij droog weer is dit linksaf een klein eindje begaanbaar en vinden we daar een prachtig stukje oorspronkelijke natuur. Voor het weiland slaan we linksaf en volgen daar de in 2010/2011 nieuw aangelegde brede veendijk. Verderop passeren we dan een hek over dezelfde dijk terwijl we links over het afwisselende landschap van het Bargerveen uitkijken. Als we geluk hebben zien we een prachtige kudde geiten die het gebied begrazen. Rechts hebben we een ruim uitzicht over de weilanden met een enkele boerderij in de verte. Hier grazen de koeien nog buiten in de wei. De wandeling gaat steeds maar rechtdoor, ook zijn de gele routemarkeringen niet overal duidelijk aanwezig. Die afwezigheid kan te maken hebben met de werkzaamheden die er nog plaatsvonden bij ons bezoek, maar zijwegen zijn er toch niet dus verdwalen is onmogelijk. Bijna aan het einde van het pad zien we rechts een nieuw aangelegde waterpartij verschijnen. Hier moet de natuur nog tot wasdom komen maar ook zo ziet het er bijzonder fraai uit. Zeker door het rijtje bomen midden in het water. We lopen links van dit water langs en komen dan op een splitsing met een brede zandweg. Daar zijn de gele markeringen wel weer duidelijk aanwezig en we pakken deze weer op. Even rechts om het water heen, dan linksaf een smal veenpad over. Verderop buigt het paadje naar links en komen we weer op een lang recht gedeelte dwars door het veen. Overal in het gebied zijn nog hoge veenranden te vinden en hier zien we er een mooi voorbeeld van. Rechts is de veenlaag nog 2 meter hoog en we lopen er lange tijd aan langs. Het veel lagere gedeelte waar we op lopen, en links over uitkijken, is duidelijk grondig afgegraven. (Overigens waren de oorspronkelijk plaatselijke veenlagen tot wel 10 meter hoog). Onlangs is het hoge gras links afgefakkeld en rest ons een blik over de zwart geblakerde stoppels. Wanneer we ons omdraaien en er van de andere kant naar kijken ziet het er meer groen dan zwart uit. De natuur laat ons zien wat de zuidzijde is, daar komen de frisgroene plantjes al weer boven de grond kijken. In het buurdorp van Zwartemeer, Bargercompascuum, is een Veenmuseum opgericht waar alles over het vervenen/turfsteken te ontdekken valt. Er is zelfs een compleet

4 dorp nagebouwd in de stijl van de vervening tijden. Link: Een aanrader om eens te bezoeken. Halverwege het pad bij een klein bosje gaat de gele route naar rechts omhoog en gaan we over het hoogveen verder. Ook hier nergens zijwegen, dus is de route eenvoudig te volgen. Hier lopen we door een zeer gevarieerde omgeving met hier en daar bijzondere groepjes bomen en struiken waaronder veel krentenbomen. Maar ook de lage vegetatie met vaak veelkleurige mossen trekt de aandacht. In het hoogveen ziet het er in elk seizoen totaal anders uit. Dit is dan ook een route die meerdere keren per jaar kan worden gelopen wanneer er weer andere plantensoorten in bloei staan, zonder te gaan vervelen. Uiteindelijk gaat het pad rechtsaf en staan we na enkele meters op een parkeerplaats. Hier gaan we links naar de straat en steken deze over om daarna een uitzichtheuvel te beklimmen. Bovenop de heuvel staan enkele bankjes wat dit een mooie plaats maakt voor een eerste pauze. Hier scheiden zich de korte en lange versie van onze routes door het veen. De lange 14km route gaat aan de voet van de heuvel rechtsaf verder. Wij gaan voor de heuvel linksaf over het asfalt verder, van de heuvel afdalend dus rechtsaf. We volgen het asfalt een tijdje en zien er rechts weer een heel ander landschap dan waar we tot nu toe doorheen trokken. Hier is het een groot heidegebied waar we over uitkijken, het Amsterdamscheveld. Verderop nemen we het eerstvolgende paadje linksaf het natuurgebied weer in. Bij een eerder bezoek was er pas gesnoeid en viel het pad van verre al op. Deze keer zien we het echter pas als we er al voor staan. Eerst kronkelt het paadje door de bijzondere omgeving naar links, daarna weer meer rechts aanhouden tot we op een groepje bomen aflopen en opnieuw mooie vennetjes voor ons uit zien liggen. (Foto) Net voor het water gaat het rechtsaf verder, eerst een stukje open veld, daarna weer richting een bosje.

5 Dan buigt het weer naar links en gaan we een lange brede veenweg aflopen. Zowel links als rechts lopen twee veenkanalen maar door de brede stroken struikgewas aan beide zijden kunnen we er slechts af en toe een glimp van opvangen. Op een plekje waar de begroeiing wat minder dicht is loop ik dan ook even naar de waterkant om het drassige landschap in de wijde omgeving eens goed te bekijken. Het pad komt uit bij een T-splitsing met een brede zandweg. Er voor ligt weer een kanaal, hier grotendeels dichtgegroeid, met links van de splitsing een oude loopbrug. Op de zandweg slaan we nu rechtsaf en kunnen dan langere tijd genieten van zeer mooie waterspiegelingen in het kanaal dat we dan volgen. De volgende zijweg naar links kunnen we negeren. Voorbij die splitsing lopen we weer een bosje in en nemen dan het volgende smalle paadje rechtsaf, net voor we bij een groter kruispunt aankomen. Het paadje kronkelt om een in het bos verborgen vennetje heen en komt na enkele meters al weer op een zandpad uit waar we dan rechtsaf gaan. Links, op een groot grasveld, staat een oude schuur. En recht voor ons uit... een slagboom compleet met een heuse douanebeambte midden in het natuurreservaat. En de slagboom is omlaag!!! De vriendelijke doch strenge douanier vraagt alle passanten om de papieren te tonen, en stelt een andere belangrijke vraag. Heeft u smokkelwaar bij u? Eh nee meneer. Niet wetende wat deze man hier in het veen stond te doen, hebben we hem natuurlijk even gesproken. Zijn aanwezigheid was onderdeel van een familiedag. Deze familiedag in het veen wordt elk jaar door Staatsbosbeheer op Hemelvaartsdag gehouden. Er was een puzzeltocht met opdrachten uitgezet waar veel gezinnen op af waren gekomen. Wij niet, voor ons is het een verrassing dat het er vandaag is georganiseerd. Kinderen zouden met de puzzeltocht hier de grens oversteken na met hem te zijn geconfronteerd, om daarna enkele opdrachten in het Duitse deel in de Duitse taal op te lossen. Onder het mom van Duits leren. De beambte vertelt dat de kinderen verderop ook iets leuks gaan vinden wat ze vast mee zullen nemen en wat hij als smokkelwaar kan aanmerken. Daarvoor rende hij af en toe via een tussenpaadje naar een pad verderop waar de route terug Nederland in komt. Daar laat hij de kinderen bij hun grensoverschrijding schrikken met een HALT, in naam der Wet!!! Om ze daar dan te betrappen met smokkelwaar in bezit. Op het grasveld links een aantal standjes bemand met boswachters en voorzien van informatiemateriaal over het reservaat en vooral de dierlijke bewoners. Natuurlijk is er ook over de bijzondere plantengroei in het veen van alles te vinden. De 'oude schuur is feitelijk het Uneken huisje, een insectenhotel.

6 We houden eerst het grasveld en daarna het bos links terwijl we een stukje de zandweg blijven volgen. Dan de volgende weg links in, een breed graspad, tot deze verderop tegen een omheining aanloopt. Hier achter ligt het gedeelte van het Meerstalblok dat alleen toegankelijk is onder begeleiding van een boswachter. Scherp linksaf gaat het nu verder via een smal veenpaadje. Het gaat weer wat kronkelen waarbij het pad ons langs nog enkele erg mooie vennetjes in het bos brengt. Korte tijd later komen we, door het pad te blijven volgen, weer bij het grasveld vol festiviteiten uit. Deze keer áchter het insectenhotel 'huisje Uneken'. We gaan rechtdoor achter de schuur langs tot het pad verderop weer op een T-splitsing eindigt. Daar lopen we nogmaals links en staan na enkele meters op een groot kruispunt. Hier kunnen we rechtsaf de zandweg terug blijven volgen tot aan de parkeerplaats, of het smalle pad kiezen dat tussen de zandwegen rechts en rechtdoor het veld in loopt. We nemen de laatste dat verderop weer iets naar rechts buigt en ons dan parallel aan de zandweg richting startpunt brengt. Tussen ons en de zandweg in echter weer een paar prachtige waterpartijen waardoor het de moeite loont om via deze route terug te gaan. De route is nu eenvoudig te volgen. We blijven steeds maar rechtdoor lopen en negeren de enkele zijpaden die we nog tegenkomen. Uiteindelijk komen we dicht bij de picknickplaats/parkeerplaats weer uit, boven op het dijkje waar we bij de start omhoog zijn geklommen. De routes zijn zo nauwkeurig mogelijk opgetekend. Ik ben niet verantwoordelijk voor wijzigingen ter plaatse en/of (type-)fouten in de omschrijvingen. NEEM ALTIJD EEN GOEDE WANDELKAART MEE! En mail ons als je onjuistheden tegenkomt superfamilie.nl Het is toegestaan deze PDF routebeschrijving af te drukken of te downloaden naar een locale harde schijf voor enkel persoonlijk en non-commercieel gebruik. Voor meer informatie zie: Auteursrecht & Disclaimer

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen

Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen Sterenborg - Ter Wupping - Veele - Giezelbaarg - Wessinghuizen - Ruige Berg - Sterenborg ***** - 12,5 Km - 3:30 uur Tussen Ter Wupping en Höfte bij Wessinghuizen liggen

Nadere informatie

De bossen tussen Manhay en Mormont

De bossen tussen Manhay en Mormont De bossen tussen Manhay en Mormont Grandmenil - Petite-Hoursinne - Mormont - Grandmenil ***** - 17,5 Km - 530 Hm - 5:30 uur Wandelen langs de bosranden is vaak veel interessanter dan door de bossen zelf,

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg

Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg Rondwandeling Elpe Olsberg Winterberg Elpe Wolkenberg Uitzichtpunt Birkegge Haardt Wasserfall - Elpe ***** - 16,4 Km - 772 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling bij Elpe Olsberg, niet ver van Winterberg, is

Nadere informatie

Bure en het dal van de Lomme

Bure en het dal van de Lomme Bure en het dal van de Lomme Bure - Lomme dal - Bois de Dessous - Lomme dal - Bure 12,5 Km (Optie 7Km) 330 Hm Deze wandelroute laat ons het prachtige dal van de Lomme zowel vanonder uit het dal als ook

Nadere informatie

Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg

Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg Rondwandeling Kirchrarbach Schmallenberg Kirchrarbach Auf m Brauke Vogelstange Grillplatz Kreuzberg Kapelle Auf dem Köpfe Mönekind Elmecke Sögtrop - Kirchrarbach ***** - 11,7 Km - 505 Hm - 3:15 uur Onze

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Dörenther Klippen II

Dörenther Klippen II Dörenther Klippen II Dörenther Berg - Hockendes Weib - Kletterwand - Trimmpfad - Brochterbeck - Dörenther Berg ***** - 12,5 Km - 300 Hm - 4:00 uur Over onze eerste Dörenther Klippen rondwandeling krijgen

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Panorama route Mühlbach am Hochkönig

Panorama route Mühlbach am Hochkönig Panorama route Mühlbach am Hochkönig Mühlbach am Hochkönig - Karbachalm - Skiklub Hütte - Schneeberg - Schneebergkreuz - Salzburger Almenweg - (Klingelbergalm) - Kabachalm - Mühlbach am Hochkönig *****

Nadere informatie

Rondwandeling Ourthedal

Rondwandeling Ourthedal Rondwandeling Ourthedal Tonny - Ourthe - Bonnerue - Pironpré - Haies de Tillet - Tompré - Tonny 8,5 Km 170 Hm Een lichte wandelroute door het fraaie Ourthedal door bossen en velden met verschillende schitterende

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004.

De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004. Wandeling Heuvelrug Bron: Wandelkrant Te Voet (feb. 2001) Auteur Berry Schutten Correcties: Henk Swart De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk

Nadere informatie

Wörth - Rauris. Wörth - Rauriser Ache - Vorstanddorf - Wörtherberg - Rauris - Hochberg - Seidlwinkltal - Wörth. ***** - 11,5 Km Hm - 3:30 uur

Wörth - Rauris. Wörth - Rauriser Ache - Vorstanddorf - Wörtherberg - Rauris - Hochberg - Seidlwinkltal - Wörth. ***** - 11,5 Km Hm - 3:30 uur Wörth - Rauris Wörth - Rauriser Ache - Vorstanddorf - Wörtherberg - Rauris - Hochberg - Seidlwinkltal - Wörth ***** - 11,5 Km - 280 Hm - 3:30 uur Voor vakantiegangers in het Raurisertal is er een leuke

Nadere informatie

Embach en Kitzlochklamm

Embach en Kitzlochklamm Embach en Kitzlochklamm Raurisertal - Maria Elend - Kalvarienberg - Embach - Uitzichtpunt - Embachrein - Salzach - Kitzlochklamm - Raurisertal ***** - 8,5 Km - 650 Hm - 4:00 uur De Kitzlochklamm is een

Nadere informatie

Steinkreise en Mottakopf

Steinkreise en Mottakopf Steinkreise en Mottakopf Landal Tschengla - Dunza - Steinkreise - Vilschene - Mottakopf - Ronaalpe - Landal Tschengla ***** - 7 Km - 350 Hm - 3:00 uur Deze korte rondwandeling in het Brandnertal rond de

Nadere informatie

Bron: Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron:  Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

Filzmoos Dachstein rondwandeling II

Filzmoos Dachstein rondwandeling II Filzmoos Dachstein rondwandeling II Unterhofalm - Wastl Lackner Steig - Hofpürglhütte - Kesselwand - Bibelsteig - Dachstein Rundwanderweg - Hofkogel - Gosaustein - Almsee - Unterhofalm ***** - 8 Km - 730

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

Rondwandeling Tecklenburg Ledde

Rondwandeling Tecklenburg Ledde Rondwandeling Tecklenburg Ledde Tecklenburg - Ledde - Hupenberg - Habichtswald - Brandenberg - Knoblauchsberg - Tecklenburg ***** - 19 Km - 360 Hm - 5:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Tecklenburg

Nadere informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving Tocht door de Somerense Heide en de Lange Bleek. Het voorheen saaie bosgebied Somerense heide heeft in enkele jaren tijd een metamorfose

Nadere informatie

Mullerthal Luxemburg

Mullerthal Luxemburg Mullerthal Luxemburg Grundhof - Siweschloeff - Zigzagschoeff - Felsenlabyrinth - Binzeltschloeff - Predigtstull - Weerschrumschloeff - Mullerthal - Freilichtbühne - Perekop - Berdorf - Casselt - Grundhof

Nadere informatie

Rondwandeling Brand II

Rondwandeling Brand II Rondwandeling Brand II Dorfbahn Brand - Panoramabahn - Burtschasattel - Parpfienzsattel - Innere Parpfienzalpe - Niggenkopf - Palüdhütte - Palüdmaisäss - Innertal - Dorfbahn Brand ***** - 12 Km - +380/-1030

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel --

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel -- Afstand : 13 km Provincie : Drenthe Plaats : Appelscha Vertrekpunt : Buitencentrum Drents- : : Friese Wold : Terwisscha 6a : 8426 SJ Appelscha Bijzonderheden : 80% onverhard : Heide, bos en vennen RA =

Nadere informatie

Luis Trenker Steig. Arzl - Benni Raich Brücke - Wald - Niederwald - Inntal - Luis Trenker Steig - Arzl. ***** - 6 Km Hm - 3 uur

Luis Trenker Steig. Arzl - Benni Raich Brücke - Wald - Niederwald - Inntal - Luis Trenker Steig - Arzl. ***** - 6 Km Hm - 3 uur Luis Trenker Steig Arzl - Benni Raich Brücke - Wald - Niederwald - Inntal - Luis Trenker Steig - Arzl ***** - 6 Km - 410 Hm - 3 uur Deze lichte rondwandeling bij Arzl, waar het Pitztal in het Inntal uitmondt,

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Borgholzhausen. ***** - 18 Km - 430 Hm - 5:30 uur

Borgholzhausen. ***** - 18 Km - 430 Hm - 5:30 uur Borgholzhausen Johannisegge - Vicarien Kopf - Hankenüll - Blauer See - Schwarze Welle - Neukirchener Berg - Borgholzhausen - Luisenturm - Johannisegge ***** - 18 Km - 430 Hm - 5:30 uur Deze rondwandeling

Nadere informatie

Filzmoos Dachstein rondwandeling

Filzmoos Dachstein rondwandeling Filzmoos Dachstein rondwandeling Wöhrerhütte - Hofpürglhütte - Dachstein Rundwanderweg Austriaweg - Losegg top - Mahdalm - Sulzkaralm - Arzbergalm - Kirchgasshütte - Wöhrerhütte ***** - 10 Km - 750 Hm

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven STRUIN BULLETIN Korte Struin 2 Uitgave: december 2009 De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven Door: Frans Sijben - Nijmegen

Nadere informatie

Start en finish in café Het wapen van Liempde, Raadhuisplein 4 in Liempde. (Voor treinreizigers via station Boxtel, zie route vanaf Raaphof blz.

Start en finish in café Het wapen van Liempde, Raadhuisplein 4 in Liempde. (Voor treinreizigers via station Boxtel, zie route vanaf Raaphof blz. Dommelroute Mooie wandeling, veel langs en over de rivier den Dommel. Van Liempde richting Gemonde, st. Michielsgestel en via Boxtel weer terug naar Liempde. Start en finish in café Het wapen van Liempde,

Nadere informatie

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 8,9 km.(± 2,5 uur) 429 meter (laagste punt is 376

Nadere informatie

Franz-Senn-Hütte. Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte. 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters

Franz-Senn-Hütte. Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte. 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters Franz-Senn-Hütte Oberrishütte - Franz-Senn-Hütte - Höllenrachen - Alpeiner Alm - Oberrishütte 5 uur, 9 Km en 470 hoogtemeters Een niet al te zware wandeling is deze naar de Franz-Senn-Hütte. De paden zijn

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen STRUINBULLETIN Nummer 25 Juli 2014 Rondom Afferden Door de Maasduinen Rondom Afferden door de Maasduinen Door: Frans Sijben - Nijmegen Hoe bereikt u het startpunt? U begint deze wandeling in Afferden bij

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Weissenbachklamm Jadersdorf

Weissenbachklamm Jadersdorf Weissenbachklamm Jadersdorf Jadersdorf - Weissenbachklamm - Wasserfall - Radnig - Jadersdorf 4 uur, 7.5 Km en 300 hoogtemeters (Optie: 2.5 uur, 5 Km en 250 hoogtemeters) Wil je er even lekker uit maar

Nadere informatie

Pillermoor Lehrpfad en Kulturweg

Pillermoor Lehrpfad en Kulturweg Pillermoor Lehrpfad en Kulturweg Fuchsmoos - Pillermoor - Uitzichttoren - Moorlehrpfad - Pillerhöhe - Naturparkhaus Kaunergrat - Pillerhöhe - Kulturweg - Piller See - Fuchsmoos ***** - 9 Km - 350 Hm -

Nadere informatie

Struinen door De Stille Kern

Struinen door De Stille Kern 58 Horsterwold Struinen door De Stille Kern Een 900 hectare groot natuurgebied waar natuurlijke processen volop de ruimte krijgen. Het gebied wordt begraasd door een kudde konikpaarden, die zorgen voor

Nadere informatie

Vessertal, Vesser en Adlersberg

Vessertal, Vesser en Adlersberg Vessertal, Vesser en Adlersberg Schmiedefeld am Rennsteig - Salzberg - Vesserquelle - Vessertal - Zehn Teiche - Bergbaumuseum - Vesser - Stutenhaus - Adlersberg - Adlersbergbaude - Schmiedefeld ***** -

Nadere informatie

Rondwandeling Albaum Rothaargebirge

Rondwandeling Albaum Rothaargebirge Rondwandeling Albaum Rothaargebirge Albaum Alte Kirchweg Richtplätzchen Kriegerweg Krähenpfuhl - Lütke Aa Ober Albaum Albaumer Klippen Böminghausen - Albaum ***** - 15,5 Km - 701 Hm - 4:30 uur Onze rondwandeling

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

paadjes langs de gasopslag bij Langelo, via Westervelde terug naar Norg.

paadjes langs de gasopslag bij Langelo, via Westervelde terug naar Norg. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 20 KM : Drenthe : Norg : P op de Brink voor de kerk : Norg Bijzonderheden : Bos, heide en essen : 80% onverhard : versie Augustus 2017 RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 5,5 km.(± 2 uur) 160 meter (laagste punt is 286 meter; hoogste

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,1 km.(± 2 uur) 100 meter (laagste punt is 292 meter; hoogste

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 7,4 km.(± 2,5 uur) 158 meter (laagste punt

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur Reißrachkopf Rauris Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn ***** - 5,5 Km - 570 Hm - 4:00 uur Deze rondwandeling over de Schwarzwand en Reißrachkopf is geen

Nadere informatie

Rondje Gailtal bij Kirchbach

Rondje Gailtal bij Kirchbach Rondje Gailtal bij Kirchbach Schönboden - Forst - Kirchbach - Ob. Döbernitzen - Stranig - Reisach - Schönboden 4.5 uur, 12 Km en 300 hoogtemeters Vaak focussen we ons in het berglandschap op de hoge toppen

Nadere informatie

Hagen Am Teutoburgerwald

Hagen Am Teutoburgerwald Hagen Am Teutoburgerwald Hagen at - Waterkotten - Bergrug - Grafentafel - Sudenfeld - Höneberg - Teutoburger Wald-See - Hohle Berg - Mittelberg - Am Borgberg - Waterkotten - Hagen at ***** - 18,5 Km -

Nadere informatie

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 16 KM : Noord Holland : De Koog-Texel : P Badweg : De Koog : : strand, duinen, bos : heide en uitkijktoren : versie februari 2018 RA = Rechtsaf LA

Nadere informatie

Gosaukamm Vordere Gosausee

Gosaukamm Vordere Gosausee Gosaukamm Vordere Gosausee Gosausee - Gosaukammbahn - Sonnenalm - Zwieselalmhütte - Edtalm - Ameisensee - Sonnenalm - Steig Gosausee - Gosausee ***** - 12 Km - +650/-1200 Hm - 5:30 uur De prachtige rondwandeling

Nadere informatie

Nasses Dreieck, Riesenbeck Rheine

Nasses Dreieck, Riesenbeck Rheine Nasses Dreieck, Riesenbeck Rheine Nasses Dreieck - Hermannsweg - Uitzichtpunten - Schinkensteinhútte - Postdamm - Ehrenfriedhof - Grotten - Riesenbeck - Bevergern - Nasses Dreieck ***** - 14 Km - 255 Hm

Nadere informatie

Rondwandeling Ter Apel

Rondwandeling Ter Apel Rondwandeling Ter Apel Klooster - AGO - Duitsland - Ter Apelersluis - Roelagerbos - Ter Haar - Meebos - Helofytenfilter - Oerbos - Ruiten Aa - mosveld - waterval - Klooster ***** 15 Km 4:00 uur Deze avontuurlijke

Nadere informatie

Aan de zuidzijde van het landgoed heeft Staatsbosbeheer in de Veenzijdse polder voor de liefhebbers een kort laarzenpad uitgezet.

Aan de zuidzijde van het landgoed heeft Staatsbosbeheer in de Veenzijdse polder voor de liefhebbers een kort laarzenpad uitgezet. Op Landgoed De Horsten is een vijftal wandelingen uitgezet, die met gekleurde paaltjes zijn aangegeven. Twee ervan bestrijken het noordelijke gedeelte en starten vanuit de ingang aan de Papeweg in Wassenaar.

Nadere informatie

Borgholzhausen Oldendorf

Borgholzhausen Oldendorf Borgholzhausen Oldendorf Oldendorf - Ruïne Ravensberg - Clever Schlucht - Hesseltal - Große Egge - Barenberg - Oldendorf ***** - 15 Km - 540 Hm - 5:00 uur Deze rondwandeling tussen Borgholzhausen en Halle

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Bürser Schlucht en Kuhloch

Bürser Schlucht en Kuhloch Bürser Schlucht en Kuhloch Bürs - Bürser Schlucht - (Schesatobel Murbruch) - Spial - Kuhloch - Bürs 2.5 uur, 5 Km en 210 hoogtemeters (Optie: Verlengen met route Murbruch Bürserberg. Totaal 5.5 uur, 11

Nadere informatie

De Semois bij Cugnon - Mortehan

De Semois bij Cugnon - Mortehan De Semois bij Cugnon - Mortehan Cugnon - Mortehan - uitzichtpunt - vijver - Mortehan - uitzichtpunt - topkruis - grot - Cugnon ***** - 15,5 Km - 470 Hm Deze rondwandeling bij Cugnon loopt in een achtvorm

Nadere informatie

Tussen Sainte-Cécile en Herbeumont

Tussen Sainte-Cécile en Herbeumont Tussen Sainte-Cécile en Herbeumont Prieuré de Conques - Semois - Roche de Chat - Uitzichtpunt Castelain - Prieuré de Conques 11 Km 300 Hm Deze route is eenvoudig te combineren met onze routes Sainte-Cécile

Nadere informatie

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl Routewijzigingen Duinweg. Aanvullingen en correcties op de Duinweg De genummerde PWN-wandelroutes, waarnaar in de routebeschrijving van de Duinweg wordt verwezen, zijn vervangen door wandelroutes met een

Nadere informatie

Legenda. Veluwe_zwerfpad_Hoenderloo_Schaarsbergen. Oude situatie. Huidige situatie

Legenda. Veluwe_zwerfpad_Hoenderloo_Schaarsbergen. Oude situatie. Huidige situatie Legenda Veluwe_zwerfpad_Hoenderloo_Schaarsbergen Oude situatie Huidige situatie Kaart 05 blz. 037 Datum, 16-05-2014 Geel: Deelense Zand Hoenderloo (vervalt) Het wordt een gewone route, De Droge-Voeten-Variant

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

1. Vijlen Holset. : Vijlen. : diverse klimmetjes : horeca bij start en onderweg

1. Vijlen Holset. : Vijlen. : diverse klimmetjes : horeca bij start en onderweg Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Zuid Limburg : Vijlen : P Pastorijweg : Vijlen RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden : bos en landelijk : diverse klimmetjes

Nadere informatie