DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS."

Transcriptie

1 DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag van de maand woord- en communiedienst. Vieringen Pasen Palmzondag 14 april Gebedsviering met palmwijding om 9.30 in onze kerk Omhaling Broederlijk delen - Witte donderdag 18 april Eucharistieviering voor twee parochies in onze kerk om 20 uur - Goede Vrijdag 19 april Kruisweg met kruishulde in onze kerk om 15 uur Kruisweg in St Jozef om 15 uur Goede Vrijdagviering voor twee parochies in onze kerk om 20 uur - Paaszaterdag 20 april- Paaswake voor twee parochies in onze kerk om 20 uur - Pasen zondag 21 april Plechtige eucharistieviering in onze kerk om 9.30h van harte welkom! EUCHARISTIEVIERINGEN HEILIGE PIUS X Zaterdag 13 april. H. Martinus 1, paus en martelaar.

2 17.00 u. Avondviering. Tweede Collecte Broederlijk Delen. Zondag 14 april. Palmzondag. Passie van de Heer Hoogmis. Tweede Collecte Broederlijk Delen VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST SINT-JOZEF ZATERDAG om in de weekkapel geen vieringen in juli en augustus ZONDAG om viering in de kerk elke TWEEDE en VIJFDE zondag woord- en communiedienst met uitzondering van speciale vieringen VIERINGEN GOEDE WEEK EN PASEN Op zaterdag 13 april om 18u gebedsdienst met uitdeling van gewijde palm. Zondag 14 april om 11u45 palmzegening. We beluisteren het verhaal van de Blijde Intocht van Jezus in Jeruzalem. Vrijdag 19 april kruisweg om 15 uur. Zondag 21 april Hoogfeest van Pasen om 11u45 verrijzenisviering met kindernevendienst. Aansluitend paaseierenraap in de tuin van de pastorie. Deze vieringen vinden plaats in de Sint-Jozefkerk. Op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag zal Pol Hendrix telkens om 20 u voorgaan in de kerk van de H. LODEWIJK VAN MONTFORT. We sluiten graag aan bij de gemeenschap van onze buurparochie EUCHARISTIEVIERINGEN SINT ROCHUS Zaterdag 13 april. H. Martinus 1, paus en martelaar u. Ochtendviering GOEDE WEEK u. Kinder- en gezinsviering. Tweede Collecte Broederlijk Delen. Zlm. André Vandenbunder en overledenen van de families Vandenbunder en Sels. Zondag 14 april. Palmzondag. Passie van de Heer. Tweede Collecte Broederlijk Delen u. Ochtendviering. Zlm. John Troubleyn u. Plechtige Hoogmis, verzorgd door ons koor. Zlm. Victor Van Daele; Zlm. Annie Domen en Zlm. Hugo Ledegen.

3 Maandag in de Goede week. 15 april u. Ochtendviering. Dinsdag in de Goede Week. 16 april u. Ochtendviering u Avondviering. Biechtviering in voorbereiding op Pasen. Woensdag in de Goede Week. 17 april u. Ochtendviering u. Avondviering WITTE DONDERDAG. 18 april u. Avondmaalviering. GOEDE VRIJDAG. 19 april u. Kruisweg u. Kruisverering. Stille Zaterdag 20 april u. Paasnachtviering met wijding van Licht en Water. VERZIJZENISZONDAG. 21 april u. Ochtendviering u. Plechtige Hoogmis Pasen, verzorgd door ons koor. VIJF VOOR PASEN De laatste week van de veertigdagentijd wordt de Goede Week genoemd. In deze week herdenken christenen het lijden en sterven van Jezus vanaf de intocht in Jeruzalem tot paasmorgen. De week begint met Palmzondag, de zondag voor Pasen. Op deze dag wordt stilgestaan bij het verhaal van de aankomst van Jezus in Jeruzalem, waar hij door een enthousiaste menigte wordt onthaald. Op Witte Donderdag wordt het laatste avondmaal herdacht dat Jezus in Jeruzalem met zijn leerlingen gebruikt. Hij weet dat een leerling hem zal verraden. Voor de maaltijd stelt hij het teken van de voetwassing, om de leerlingen te leren dat onderling dienstbetoon de kern van zijn boodschap is. Tijdens hun avondmaal noemt hij het gebroken brood mijn lichaam dat wordt gebroken voor jullie en de wijn mijn bloed dat wordt vergoten tot vergeving van de zonden. Hij geeft de opdracht om dit te blijven doen om hem te gedenken. Op Goede Vrijdag worden het schijnproces tegen Jezus, de geseling en de kruisiging op de berg Golgota herdacht. Zaterdag wordt Stille Zaterdag genoemd. Jezus is in een graf gelegd. Het is een rustdag. In de vroege ochtend van paaszondag vinden de vrouwen een leeg graf. Jezus leeft! In deze lesimpuls versieren we een paastak met symbolen die verwijzen naar de dagen van de Goede Week. We staan stil bij het lijdensverhaal en gaan op zoek naar manieren om de Goede Week voor onszelf bijzonder te maken.

4 HELIGE LODEWIJK VAN MONTFORT REGELMATIG TERUGKERENDE ACTIVITEITEN * repetitie koor in de kerk van LODEWIJK VAN MONTFORT, elke woensdag om * CLUB 19 samen creatief bezig zijn in Kriekenhof de eerste vier dinsdagen in de maand om e dinsdag klappen en breien, eigen handwerk meebrengen 2 e dinsdag kaarten, 3 e dinsdag crea, 4 e dinsdag kaarten of klappen en breien * DOE CLUB elke donderdagmorgen in Kriekenhof om * KWB en ZIEKENZORG SAMANA KRIEKENPIT. HEILIGE PIUS X TWEEDE COLLECTE BROEDERLIJK DELEN Op zaterdag 13 en zondag 14 april hebben we, tijdens de vieringen, de tweede collecte voor Broederlijk Delen. Héél veel Dank voor Uw bijdrage!!! PAASVIERING EUROPASQUARE Op vrijdag 19 april te u. hebben we onze Paasviering met de wijding van Licht en water. Probeer er zeker bij te zijn en nodig ook mekaar uit!!! PAASVIERING TOL Op zaterdag 20 april te uur nodigen we U uit voor onze Paasviering met wijding van Licht en water. Het wordt zeker weer een héél fijne viering met gebed en zang. Probeer er ook bij te zijn!!! Je bent héél welkom en het kan deugd doen. We ontmoeten hier elkaar in feestelijke stemming!!! SINT-JOZEF Activiteiten woensdag 10 april (2 de )

5 OKRA SINT-JOZEF, pétanque in SORM donderdag 11 april (2 de ) OKRA SINT-JOZEF, kaartprijskamp, cafetaria Drakenhof vrijdag 12 april (2 de ) zaterdag 13 april (2 de ) woord- en communiedienst in Sint-Jozefkerk zondag 14 april (2 de ) woord- en communiedienst in Sint-Jozefkerk maandag 15 april (3 de ) OKRA SINT-JOZEF, fietstocht, halve dag dinsdag 16 april (3 de ) 9.15 OKRA SINT-JOZEF, dagelijks bestuur, cafetaria OKRA SINT-JOZEF, gezellig samenzijn in zaal Drakenhof woensdag 17 april (3 de )P OKRA SINT-JOZEF, pétanque in SORM REGELMATIG TERUGKERENDE ACTIVITEITEN FEMMA woensdag van 9.00 tot turnen zie ook of contacteer Gina Daems: OKRA - zaal Drakenhof 1 * dinsdag van tot hobby, kaarten, rummy-cup, gezelschapsspelen, biljart, babbelen * elke laatste donderdag dansnamiddag van tot (niet in december) * petanque SORM, woensdag van tot 17.00, Victor de Langhestraat 73 SORM: Hei Pasoep, Judo, Karate, Jeugdhuis Sorm, atelier, petanque, AA groep Deurne, Knutsel Frutsel, Jeugdbond natuur en milieu VVKSM: M* 68 ste Sint-Maarten, zondag van 9.00 tot 12.00, Waasdonk 108 * Kapoenen, zondag van 9.15 tot 11.45, Leon Stampenlaan SINT-ROCHUS VIERING PALMZONDAG EN PALMWIJDING Op zaterdagavond 13 april en op zondag 14 april, hebben we onze vieringen met palmwijding.

6 Het is een héél goede gewoonte het kruisbeeld te versieren met gewijde palm. Het doet ons ook weer uitkijken naar Pasen. TWEEDE COLLECTE BROEDERLIJK DELEN Op zaterdag 13 en zondag 14 april hebben we, tijdens de vieringen, de tweede collecte voor Broederlijk Delen. Broederlijk Delen doet héél veel bijzonder goed werk voor mensen in de derde wereld die het héél groot nodig hebben. Héél veel Dank voor Uw steun!!! BIECHTVIERING IN VOORBEREIDING OP PASEN Op dinsdag 16 april te uur nodigen we U hartelijk uit voor onze Biechtviering in voorbereiding op Pasen. Het blijft een zinvolle gewoonte. Kom je ook meevieren? PAROCHIETEAM OP WOENSDAG 17 APRIL We worden om u. verwacht op de pastorie. Pasen is nu wel héél dichtbij. We denken ook aan de viering van 130 jaar parochie Sint-Rochus. Probeer er zeker ook weer bij te zijn!!! VIERING WITTE DONDERDAG Op donderdag 18 april nodigen we U hartelijk uit voor de Avondmaalviering te uur in onze kerk. Het is de dag dat de Eucharistieviering werd ingesteld, en dat Jezus met zijn leerlingen samen was op de avond voor zijn lijden. Maak je vrij en kom ook meevieren!!! VIERINGEN GOEDE VRIJDAG Op Goede Vrijdag, 19 april, hebben we om uur de KRUISWEG en gedenken we het lijden en de dood van Jezus. Om uur hebben we dan de PLECHTIGE KRUISVERERING. Maak je vrij en kom oom met ons meevieren!!! OKRA NODIGT UIT VOOR FIETSEN Op woensdag 10 april. vertrek om u. aan de kerk. We duimen mee voor mooi weer en een fijne uitstap! OKRA NODIGT UIT VOOR PAASFEEST

7 Op donderdag 11 april. We starten om uur met een stemmige Paasviering en daarna wordt het weer lekker eten en genieten. Feestmenu: Peterselie-roomsoep met gerookte forel, Orloffgebraad overgoten met een kaassausje, geserveerd met groenten uit de wok en verse kroketten. Dessert: Duo van chocolade en vanille pudding. Koffie, water en 1 glas wijn inbegrepen. Prijs 30 Euro. Omhaling voor Wereldsolidariteit. OKRA NODIGT UIT VOOR GROOT BESTUUR Op donderdag 18 april te uur in Familia. Je komt toch ook? PASEN NODIGT ONS UIT OM STIL TE WORDEN EN ONS TE BEZINNEN Enkele Paasgedichten 1. Die ene mens Vuurvaste woorden van profeten over die Mens die onherhaalbaar leefde en schreef geschiedenis Opstandeling, lichtdrager van een uniek verhaal dat niet kan stukgehamerd nog dagelijks verteld, gedacht gedroomd, gefluisterd Onblusbaar vuur door rotsen heen harnassen, tijden, talen Wat ooit over hem werd gezegd is uit- en voortgeplant Die ene Mens die niemand volgen kon, door tallozen gevolgd spreekt voort en blijft in dat verhaal vol geest en licht en leefkracht Stel dat hij er nooit is geweest dan nog blazen zijn woorden aan wat in ons smeult en licht hij op als een van allemaal

8 Wij kennen hem niet van gezicht wij hebben zijn verhaal. Kees Hermis Het teken, maart 2005 blz Sporen van leven Overal sporen van leven dat eenmaal opgewekt tegen de keer in gaande de wegen zoekt van het recht het vindt elkander vanwege de stem die gezegd heeft: vrede het loopt al lachend te hoop want het weinige weet het veel en het kleine weet het groot de omgekeerde orde van hem die er onderdoor ging naar het scheen voorgoed teloorging maar wiens liefde niet kon sterven en dus sterker was dan de dood Inge Lievaart Open Deur maart 2013 blz Paasmorgen vroeg op de dodenakker Over de graven komt nieuw daglicht aan Door ochtendschemer breekt paaslicht zich baan. Over de graven daar klinkt nu muziek Die dood zijn hier horen die dat niet? Over de graven een levensbericht Dat de dood o zo zwaar is en het leven zo licht! Over de graven daar klinkt nu ons lied De breekbare stemmen vertalen verdriet. Over de graven wordt zo Pasen gespeld De hemel heeft het ons zelf verteld:

9 Nieuw leven ooit, voor wat nu dood is en stof. Herschapen, hersteld en herboren, Godlof! Ferdinand van Melle Open Deur 4. De toekomst is al gaande De toekomst is al gaande, lokt ondanks tegenstand ons weg uit het bestaande naar eens te vinden land. De toekomst is al gaande, schept doorgang door de vloed, dwars door het ongebaande een pad dat voortgaan doet. De toekomst is al gaande, een bron in de woestijn zingt tegen het vergaan in: de dood zal niet meer zijn. De toekomst is al gaande, verborgen en gezien, een stem die te verstaan is, een God die draagt en dient. De toekomst houdt ons gaande, voert ondanks tegenstand ons uit het doods bestaande, naar nieuw bewoonbaar land. Inge Lievaart Open Deur 2014(4), blz Groen ontluikt de aarde Groen ontluikt de aarde uit het slapend graan, nu de zon de zaden roept om op te staan. Liefde staat op, wordt wakker uit de dood. Liefde draagt, als koren, halmen, vol en groot. Onder steen bedolven lijkt de liefde Gods. Rest haar niets dan rusten in de harde rots? Diep in het graf is Hij de weg gegaan van het zaad dat stervend nieuw ontkiemt tot graan.

10 Zaad van God, verloren in de harde steen en ons hart. In doornen vruchteloos alleen heen is de nacht, de derde dag breekt aan. Liefde staat te wuiven als het groene graan. Sytze De Vries Open Deur april 2017 blz Overdenking Jullie vragen, hoe is de opstanding der doden? Ik weet het niet. Jullie vragen, wanneer is de opstanding der doden? Ik weet het niet. Jullie vragen, komt er een opstanding der doden? Ik weet het niet. Jullie vragen, komt er geen opstanding der doden? Ik weet het niet. Ik weet alleen, waarnaar jullie niet vragen: de opstanding van hen die leven. Ik weet alleen, waartoe Hij ons oproept: tot opstanding vandaag en nu. Kurt Marti Open Deur 2016 maart 2016 blz. 16

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. ------------------------------------------------------------------- VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST HEILIGE LODEWIJK

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN VRAAGT ONZE AANDACHT!!!

BROEDERLIJK DELEN VRAAGT ONZE AANDACHT!!! HEILIGE PIUS X Zaterdag 1 april. 17 u. Avondviering Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 2 april. Vijfde Zondag in de Veertigdagentijd. 11.15 u. Hoogmis. Zlm. Bertha Weyten; Zlm. Albert Oeyen en

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. ------------------------------------------------------------------- VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST HEILIGE LODEWIJK

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. ------------------------------------------------------------------- VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST HEILIGE LODEWIJK

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. ------------------------ Eucharistievieringen ------------------------ HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD-

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT-ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT-ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 15 april. Stille Zaterdag. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 16 april. Hoogfeest van Pasen. Zlm. Alfons Luycx. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Maandag

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen Thema: De Rotsen gaan open

Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen Thema: De Rotsen gaan open Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen 2018 Thema: De Rotsen gaan open De harde stenen muur voor je. De steen op je maag. De steen waaraan je je vreselijk stoot. De

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Woord- en communiedienst en speciale vieringen worden tevens apart vermeld in het parochienieuws

Woord- en communiedienst en speciale vieringen worden tevens apart vermeld in het parochienieuws HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag van de maand woord- en communiedienst Woord-

Nadere informatie

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES HEILIGE PIUS X Zaterdag 13 mei. O. L. Vrouw van Fatima. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 14 mei. Vijfde Paaszondag.11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Jos Van Ginneken; Zlm.

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT ROCHUS HEILIGE PIUS X Maandag 31 oktober 17.00 u. Avondviering Dinsdag 1 november, Hoogfeest Allerheiligen. 11.15 u. Plechtige Hoogmis. Zlm. voor de Overledenen van het voorbije jaar; Zlm. Alfons Luyckx; Zlm.

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap

We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap De Goede Week We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. vrijdag 8 april 2011 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap dinsdag 12 april 2011 19:30 Sint-Jacob

Nadere informatie

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 31 december. H. Silvester. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 1 januari. Feest van de Moeder Gods. 11.15 u. Plechtige hoogmis, verzorgd door ons

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

Nico Koning over Riskante vrijheid

Nico Koning over Riskante vrijheid Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 19 april Vrijburg laat voorgaan: Nico Koning over Riskante vrijheid voorgangers: organist: ds Jessa van der Vaart en Nico Koning Erik Visser !. orgelspel,

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

maandag 14 april 2014 dinsdag 15 april 2014 woensdag 16 april 2014 Witte Donderdag 17 april 2014 Avondgebed 19.30 uur Ds. S. Janse

maandag 14 april 2014 dinsdag 15 april 2014 woensdag 16 april 2014 Witte Donderdag 17 april 2014 Avondgebed 19.30 uur Ds. S. Janse Sionbrief voor de Stille Week en Pasen NIEUWSBRIEF VAN DE GEREFORMEERDE SIONKERK AMEIDE JAARGANG 3 nr.15a 9-4-2014 Diensten in de Stille Week In de Stille Week, de week voor Pasen, is er op maandag, dinsdag

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Drumband Edam OM TE BEGINNEN Welkom

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 17 april 2016 voorganger: ds. Henri Frölich organist: Henk Geurtsen Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars.

Nadere informatie

Stille Zaterdag. Woorden bij de liturgische schikking.

Stille Zaterdag. Woorden bij de liturgische schikking. Stille Zaterdag Na de afwezigheid van de liturgische kleur op Goede Vrijdag is in de Paaswake de kleur wit. We waken in de nacht en leven toe naar het feest van Licht en Leven. De nieuwe paaskaars wordt

Nadere informatie

Verzoeningsviering UIT DE DIEPTE ROEP IK, HEER

Verzoeningsviering UIT DE DIEPTE ROEP IK, HEER Verzoeningsviering UIT DE DIEPTE ROEP IK, HEER Deze verzoeningsviering is bedoeld om in de aanloop naar Pasen gehouden te worden. Parochies binnen eenzelfde federatie kunnen samenwerken om ze te organiseren

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop Paasspecial 2017 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven We vieren Pasen: Christus is verrezen! Wanneer staan we daar bij

Nadere informatie

Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier!

Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier! Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier! Preek op de Witte Donderdag jaar C - 2016 Welkom beste mensen bij deze heilige mis op Witte donderdag. Beste mensen Vanavond op de witte donderdag

Nadere informatie

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade.

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade. HEILIGE PIUS X Zaterdag 26 augustus. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 27 augustus. Eenentwintiste Zondag door het jaar. Jgt. Ghislaine Mertens; Zlm. Marcel Roofthooft

Nadere informatie

HOE HET LIJDENSVERHAAL VAN DE VISSERMAN UIT NAZARET EEN HELE SCHOOL IN BEWEGING KAN BRENGEN

HOE HET LIJDENSVERHAAL VAN DE VISSERMAN UIT NAZARET EEN HELE SCHOOL IN BEWEGING KAN BRENGEN HOE HET LIJDENSVERHAAL VAN DE VISSERMAN UIT NAZARET EEN HELE SCHOOL IN BEWEGING KAN BRENGEN Sint-Jozefsinstituut Tielt Noëlla Vandeputte Nathalie Verstraete A KORTE VOORSTELLING VAN DE SCHOOL B HOE HET

Nadere informatie

Orde van dienst op 22 maart 2015 in de Vloedschuur te Heteren In deze dienst zal gedoopt worden: Sophie Anke Henrike (Sophie) Kalisvaart

Orde van dienst op 22 maart 2015 in de Vloedschuur te Heteren In deze dienst zal gedoopt worden: Sophie Anke Henrike (Sophie) Kalisvaart Orde van dienst op 22 maart 2015 in de Vloedschuur te Heteren In deze dienst zal gedoopt worden: Sophie Anke Henrike (Sophie) Kalisvaart Thema: De graankorrel Voorganger: Ds. Simon de Kam Ouderling: Johan

Nadere informatie

Orde van dienst iedere zondag

Orde van dienst iedere zondag Orde van dienst iedere zondag Welkom Eerste lied Bemoediging Groet v Onze Hulp is in de Naam van de Heer, a die hemel en aarde gemaakt heeft.. a Amen. Aansteken van de kaarsen en kaarsenlied - 290 Kyriegebed

Nadere informatie

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden Witte Donderdag Thema: één van jullie zal mij verraden Op deze avond vierde Jezus met zijn discipelen het Joodse paasfeest (de cedermaaltijd) en stelde Hij de viering van de Maaltijd van de Heer in. Dit

Nadere informatie

Goede Vrijdag. Duinzichtkerk 29 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Goede Vrijdag. Duinzichtkerk 29 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Goede Vrijdag Duinzichtkerk 29 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL WOORD VOORAF Wij vieren Pasen in stappen, zoals dat wereldwijd en traditiegetrouw in veel kerken gebeurt. Op

Nadere informatie

eertigdagentijd en Pasen

eertigdagentijd en Pasen Naam: eertigdagentijd en Pasen V Datum: 1. Veertigdagentijd Vink twee goede antwoorden aan. De veertigdagentijd is een soort woestijntijd, omdat er veel woestijnen zijn in de landen van het Zuiden (en

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Paaswake Thema: De tuin zal bloeien Tafeldienst Voorgangers: Annelies Buijs en Aarnoud van der Deijl

Paaswake Thema: De tuin zal bloeien Tafeldienst Voorgangers: Annelies Buijs en Aarnoud van der Deijl 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zaterdag 26 maart 2016 Paaswake Thema: De tuin zal bloeien Tafeldienst Voorgangers: Annelies Buijs en Aarnoud van der Deijl

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Maria Magdalena, Petrus en Johannes bij het lege graf handschrift ±1300 Feest van de Opstanding van de Heer Pasen 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk cantrix-organiste:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Liturgieboekje voor De Witte Donderdag Goede Vrijdag Stille Zaterdag 2017

Liturgieboekje voor De Witte Donderdag Goede Vrijdag Stille Zaterdag 2017 1 Ga met ons God, de lange weg van onmacht en verdriet naar kracht en opstanding. Ga met ons die weg die over sterven heen naar onaantastbaar leven voert. Duld onze vragen. Erken ons verdriet. Verzacht

Nadere informatie

Samen rond het kruis

Samen rond het kruis Samen rond het kruis Goede Vrijdagviering De Lichtkring 14 april 2017 Inleiding Zingen lied 547 2 Laten wij dan bidden in dit aardse dal, dat de lieve vrede ons bewaren zal, refrein 3 want de aarde vraagt

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 305: 1a, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

PAASQUIZ. met antwoorden en enkele gedachten

PAASQUIZ. met antwoorden en enkele gedachten PAASQUIZ met antwoorden en enkele gedachten 1. Waar ligt de oorsprong van Pasen? 0 Bij de Joodse Pesach 0 Bij de Islam 0 Bij de Pesach van de moslims 0 Bij de eerste eieren die in de lente gelegd werden

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = We vieren de dienst aan tafels in de voorhal

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = We vieren de dienst aan tafels in de voorhal Orde van de maaltijdviering op Witte Donderdag 2017 (13 april 2017) Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 18.00 uur Muzikale begeleiding: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = =

Nadere informatie

Wie zal de steen wegrollen

Wie zal de steen wegrollen Wie zal de steen wegrollen die op jouw leven drukt? Paasspecial 2019 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Ondanks alles (van Moeder Teresa) Mensen zijn onredelijk, onlogisch

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Zaterdag 22 september u. Avondviering. Zondag 23 september. Vijfentwintigste Zondag door het Jaar u. Plechtige hoogmis.

Zaterdag 22 september u. Avondviering. Zondag 23 september. Vijfentwintigste Zondag door het Jaar u. Plechtige hoogmis. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag van de maand woord- en communiedienst HEILIGE PIUS X Zaterdag 22 september. 17.00

Nadere informatie

11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Rik Devriendt en Zlm. Gilbert Van den Rul.

11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Rik Devriendt en Zlm. Gilbert Van den Rul. HEILIGE PIUS X Zaterdag 24 juni. Geboorte van de H. Johannes de Doper. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 25 juni. Twaalfde Zondag door het jaar. 11.15 u. Plechtige hoogmis.

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur STILLE ZATERDAG - PAASWAKE 4 april 2015 21.30 uur Feest- en gedenkdagen beginnen in de bijbel op de avond. Zo zijn ook wij al in de nacht bij elkaar om te vieren dat het Paasfeest begint. Het LICHT van

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Kijktafel Goede Week Van Woestijn naar Paastuin

Kijktafel Goede Week Van Woestijn naar Paastuin Kijktafel Goede Week Van Woestijn naar Paastuin Een kijktafel is een plekje in je huis waar jij en je kinderen even stil kunnen zijn. Met een kijktafel maak je iets zichtbaar van de tijd van het jaar en

Nadere informatie

ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES

ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES Verschijning aan Maria uit Magdala Ets van Rembrand Voorganger ds. Thea Barnard Organist Luuk Tuinder VOORBEREIDING Als de torenklok luidt worden wij stil Begroeting door

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Witte Donderdag Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Viering van Woord en Tafel

Viering van Woord en Tafel Zondag 27 mei 2018 orde van dienst Pentekening van Rembrandt van Rijn Geloofsgesprek in de nacht Viering van Woord en Tafel Orgelspel Woord van welkom (gemeente gaat staan) Bemoediging Onze hulp is in

Nadere informatie

Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven

Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven Soberheid vasten 40-dagen op weg naar Pasen oefenen in solidariteit en je

Nadere informatie

Liturgische bloemschikkingen Pasen Eerste Paasdag. Stille Zaterdag, Paaswake. Zondag 27 maart U zij de glorie, opgestane Heer.

Liturgische bloemschikkingen Pasen Eerste Paasdag. Stille Zaterdag, Paaswake. Zondag 27 maart U zij de glorie, opgestane Heer. Liturgische bloemschikkingen Pasen 2016 Eerste Paasdag Zondag 27 maart 2016 U zij de glorie, opgestane Heer. Wij hebben geprobeerd een schikking te maken waar in "beweging" zichtbaar wordt. De treurwilgtakjes

Nadere informatie

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag:

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag: Lezen : Marcus 16: 1-6 We zingen vandaag: Jezus leeft en ik met Hem! U zij de Glorie! Daar juicht een toon. Wees mijn brood en beker. Heer U bent mijn leven. Geprezen zij de Heer die Eeuwig leeft! Lezen

Nadere informatie

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft De klok luidt Orgelspel en verstilling Aanvang met NLB 275 VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig 1. 2. Koor 3. 4. Koor 5. Ontsteken van de kaarsen Stilte

Nadere informatie

Witte Donderdag Viering van het avondmaal. 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte. Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly

Witte Donderdag Viering van het avondmaal. 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte. Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly Witte Donderdag Viering van het avondmaal 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly Na een voorbereiding van 40 dagen begint vanavond het Paasfeest.

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Voorganger: Organist: m.m.v. ds. Nita van der Horst-Kattenberg Marco 't Hart leiding van de kinderkerk -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

eertigdagentijd en Pasen

eertigdagentijd en Pasen Naam: eertigdagentijd en Pasen V 1. Veertigdagentijd Datum: Vink twee goede antwoorden aan. De veertigdagentijd is een soort woestijntijd, omdat er veel woestijnen zijn in de landen van het Zuiden (en

Nadere informatie

Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn

Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn Maartenskerk zondag 9 oktober 2016 4 e zondag van de herfst orde van dienst Een dienst waarin wij de Maaltijd van de Heer vieren Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn 1 Orgelspel

Nadere informatie

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk! Wij wensen iedereen die is gekomen een gezegend Paasfeest toe. Wij vieren deze Paasmorgen het Heilig

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om 10.00 uur 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg voorganger: ds. Harry Gijsen organist: Peter de Rijke Orgelspel voor de

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag

Orde van dienst Goede Vrijdag Orde van dienst Goede Vrijdag 30 maart 2018 Toelichting bij de bloemschikking Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. Het kruis is vandaag daarom omwikkeld met prikkeldraad. Het

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = We vieren de dienst aan tafels in de voorhal

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = We vieren de dienst aan tafels in de voorhal Orde van de maaltijdviering op Witte Donderdag 2018 (29 maart 2018) Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 18.00 uur Muzikale begeleiding: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 150 : 1 en 2 Nieuwe Liedboek 1a 1b 1a 1b Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 1

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 27 maart 2016, Paasmorgen Dienst met medewerking van muzikanten van KNA uit Lemele, o.l.v. Hanneke Scholten Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist:

Nadere informatie

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur,

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur, Aan de ouders van de leerlingen uit groep 4 Beste ouders, Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de kerk op zondag om, kan uw kind zijn/haar Eerste H. Communie doen. De eerste stap in onze katholieke

Nadere informatie