Parenteel van Heer Willem Brederode van Teijlingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Parenteel van Heer Willem Brederode van Teijlingen"

Transcriptie

1 Parenteel van Heer Willem Brederode van Teijlingen 1 Heer Willem Brederode van Teijlingen is geboren in 1167 in Santpoort Slot Brederode. Notitie bij Heer: vermeld in 1174 Heer: (1) trouwde, 31 of 32 jaar oud, in 1199 met N.n. Gerardsdochter. Notitie bij het huwelijk van Heer en N.n.: Kw, statenboek Nr.IX bl.36 prometheus Delft (2) trouwde, 32 of 33 jaar oud, in 1200 met Agniesse van Bentheim. Notitie bij het huwelijk van Heer en Agniesse: gens Nostra 1995 bl,249 Agniesse is overleden in Kinderen van Heer en Agniesse: 1 Willem van Teijlingen. Willem is overleden op vrijdag 4 maart Notitie bij Willem: Willem was bezitter van het goed Teijlingen, ridder sins 1223 en in 1198 bij graaf DirkVII van Holland in dienst,na diens overlijden op hij toestemde in het huwelijk van Dirks dochter Ada met de graaf van Loon, waarbij Willem aanwezig was. Willem verdedigde in 1204 Rijnland tegen de strijders van de bisschop van Utrecht, aan de zijde van Willem van Holland, gevangen genomen door de graaf van Loon bij Leiden, na dat Willem graaf van holland was gewoirden. bleef Teijlingen hem trouw en was in 1213 te Nijmegen waar keizer Otto IV graaf Willemzijn rijkslenen bevestigde.na de dood van graaf Willem diende hij zijn opvolger FlorisIV onder wiens bewind hij als ridder word vermeld. 2 Gerard van Heemskerck van Teijlingen. Volgt 2. 3 Dirk van Teijlingen ( Brederode, geboren in 1180 in Santpoort Slot Brederode. Volgt 3. 2 Gerard van Heemskerck van Teijlingen, zoon van Heer Willem Brederode van Teijlingen (zie 1) en Agniesse van Bentheim. Notitie bij Gerard: vermeld in eerste eigenaar van het slot Heemskerk, versloeg de westfriezen in 1254 Gerard trouwde met N.n. Arnoutsdochter van Heusden. 1 brederode 2 heusden 3 Dirk van Teijlingen ( Brederode (afb. 1) is geboren in 1180 in Santpoort Slot Brederode, zoon van Heer Willem Brederode van Teijlingen (zie 1) en Agniesse van Bentheim. Dirk is overleden in 1236, 55 of 56 jaar oud. Dirk trouwde, 34 of 35 jaar oud, in 1215 met Alverade van Heusden (afb. 2). Alverade trouwde later in 1232 in Heusden met Herbaren II van der Lede ( ). Kinderen van Dirk en Alverade: 1 Dirk van Brederode. Notitie bij Dirk: Vermeld in oorkonde als Ridder

2 2 Floris van Brederode. Floris is overleden in Notitie bij Floris: Ridder vermels in Heer van Dortoge, Leenman van de Graaf van Holland met 33 morgenland in Monsterambacht en voor de ambachten Zegwaert en Zevenhuizen. 3 Agniesse van Brederode. Volgt 4. 4 Willem I Heer van Brederode, geboren in 1226 in Santpoort. Volgt 5. 4 Agniesse van Brederode, dochter van Dirk van Teijlingen ( Brederode (zie 3) en Alverade van Heusden. Agniesse trouwde met Herbaren van den Berghe. Notitie bij Herbaren: Herbaren vermeld in als zoon van Herbaren van der Lede en Mabelia N.N. 3 brederode 4 wapen-van-voorne 5 Willem I Heer van Brederode (afb. 3) is geboren in 1226 in Santpoort, zoon van Dirk van Teijlingen ( Brederode (zie 3) en Alverade van Heusden. Willem is overleden op zondag 3 juni 1285 in Velsen, 58 of 59 jaar oud. Willem: (1) trouwde met Margaretha Danielsdr van Merwen. Margaretha is een dochter van Daniel van Merwen. (2) trouwde met Hillegonde van Voorne (afb. 4). Hillegonde is een dochter van Hendrik Heer van Voorne en Jansdr. N.N.. Hillegonde is overleden op donderdag 5 april Hillegonde trouwde later met Costijn van Renesse. Kinderen van Willem en Margaretha: 1 Willem Margrietesone van Brederode. Notitie bij Willem: Bastaard leen bezit van zijn vader ye Houwelingen en Barendrecht 2 Floris de Scoten van Adrichem, geboren in Volgt 8. 3 Theodoricus de Scoten van Brederode, geboren in Notitie bij Theodoricus: Bastaard Kinderen van Willem en Hillegonde: 5 brederode 4 Dirk II de Goede Heer van Brederode (afb. 5), geboren in 1256 in Santpoort Slot Brederode. Dirk is overleden op woensdag 13 december 1318 in Reims Frankrijk, 61 of 62 jaar oud. 5 Alverade van Coudekerke (van Brederode), geboren in 1258 in Santpoort Slot Brederode. Volgt 6.

3 6 Aleit Uter Wike ( van Brederode), geboren in 1260 in Santpoort Slot Brederode. Volgt 7. 7 Rikairde van Brederode, geboren in Rikairde is overleden in 1303, 39 of 40 jaar oud. 6 Alverade van Coudekerke (van Brederode) is geboren in 1258 in Santpoort Slot Brederode, dochter van Willem I Heer van Brederode (zie 5) en Hillegonde van Voorne. Alverade is overleden in 1323, 64 of 65 jaar oud. Notitie bij Alverade: Vermeldin Als weduwe en maakt haar testament in 1300 en voogde er in 1305 een codicil aan toe, stichte in 1305 te Koudekerke een Kappelanis ter memorium van haar echtgenoot Alverade trouwde met Ridder Dirk van Poelgeest. Ridder is overleden in Aleit Uter Wike ( van Brederode) is geboren in 1260 in Santpoort Slot Brederode, dochter van Willem I Heer van Brederode (zie 5) en Hillegonde van Voorne. Aleit is overleden op zondag 25 juli 1333, 72 of 73 jaar oud. Notitie bij Aleit: Zij werd vernoemd in 1300 en 1305 in testament van haar zuster Alverade en op vermeld in het necrologium van Egmond als Alijdis Domona de Wijck, haar neef Hendrick van Brederode was haar erfgenaam echter hij verkocht zijn rechten aan Jan van Polanen zo werd vermeld in als weduwe ontving zij van Gerrit Wouters een Jaarsom van de Graaf in 1330 Ned.Leeuw van 1926 blz.239 Aleit trouwde met Gerrit Woutersz van Egmond. Gerrit is geboren in 1255 in Egmond Binnen Slot de Hoef, zoon van Wouter van Egmond en N.N.. Gerrit is overleden op dinsdag 29 augustus 1329, 73 of 74 jaar oud. 6 Adrichem 7 Wapens Adrichem 8 Floris de Scoten van Adrichem (afb. 6 en 7) is geboren in 1265, zoon van Willem I Heer van Brederode (zie 5) en Margaretha Danielsdr van Merwen. Floris is overleden op donderdag 1 januari 1327, 61 of 62 jaar oud. Floris trouwde met Brechta van Rollant. Notitie bij het huwelijk van Floris en Brechta: Bastaard en Ridder Vermeld als broeder van Dirc van Brederode ( Hollandse oorkonde Nr 759) Kinderen van Floris en Brechta: 1 Florentius de Roland van Adrichem. Volgt 9. 2 Wilhelmus de Rolland van Adrichem. Notitie bij Wilhelmus: Abt van Egmond in Willem de Scoten van Adrichem. Volgt Theodericus de Scoten van Adrichem. Notitie bij Theodericus: Bastaard kreeg in 1297 Kleding van de Graaf9 Ned.Leeuw van 1926 Blz Nicolaas ( Claes ) van Adrichem, geboren in Volgt Florentius de Roland van Adrichem, zoon van Floris de Scoten van Adrichem (zie 8) en Brechta van Rollant. Florentius is overleden op maandag 23 januari 1363.

4 Notitie bij Florentius: Rentmeester van de Graven van Bloys Wijk en Noordwijk, Vluchte naar Valenciennes i.v.m De Hoekse en Kabeljauwse Twisten en krreg in Amnestie als balling Florentius trouwde met Badeloge. Kind van Florentius en Badeloge: 1 Floris van Adrichem. Volgt Willem de Scoten van Adrichem, zoon van Floris de Scoten van Adrichem (zie 8) en Brechta van Rollant. Willem trouwde met Wolki N.N.. Kinderen van Willem en Wolki: 1 Jutte Willemsdr van Adrichem. Volgt Fie Willemsdr van Adrichem. 11 Nicolaas ( Claes ) van Adrichem is geboren in 1340, zoon van Floris de Scoten van Adrichem (zie 8) en Brechta van Rollant. Nicolaas trouwde met Geertruid (gertrudis) van Diemen. Geertruid is overleden op woensdag 3 juli Kinderen van Nicolaas en Geertruid: 1 Aelbrecht van Adrichem. Notitie bij Aelbrecht: Krijgt te Geertruidenberg Amnestie als balling op Claes van Adrichem. Volgt Colijn van Adrichem. Notitie bij Colijn: Werd op 27 december 1340 Leenman van Voorne gelegen te Ursum ( Kenemerland) 4 Badeloge van Adrichem. Notitie bij Badeloge: Abdis van het Klooster Leeuwenhorst 5 Jacob van Adrichem. Notitie bij Jacob: Stamvader Haarlemse tak 6 Willem van Adrichem. Volgt Floris van Adrichem, zoon van Florentius de Roland van Adrichem (zie 9) en Badeloge. Floris is overleden in Notitie bij Floris: Baljuw en Rentmeester van de Graaf van Bloys Floris trouwde met Badeloge. Notitie bij het huwelijk van Floris en Badeloge: Baljuw en Rentmeester van de Graaf van Bloys Kind van Floris en Badeloge: 1 Floris van Adrichem, geboren in Volgt Jutte Willemsdr van Adrichem, dochter van Willem de Scoten van Adrichem (zie 10) en Wolki N.N.. Jutte trouwde met Hein Boede. Hein is overleden in Claes van Adrichem, zoon van Nicolaas ( Claes ) van Adrichem (zie 11) en Geertruid (gertrudis) van Diemen. Claes is overleden op vrijdag 21 januari Claes trouwde met Clemeynse Jansdr van Uyterwijk.

5 Kind van Claes en Clemeynse: 1 Kathryn Claesdr van Adrichem, geboren in Volgt Willem van Adrichem, zoon van Nicolaas ( Claes ) van Adrichem (zie 11) en Geertruid (gertrudis) van Diemen. Willem trouwde met Juffrouw van Paessen. Kinderen van Willem en Juffrouw: 1 Elisabeth van Adrichem. Volgt Maria van Adrichem. Volgt Christina van Adrichem. Volgt Gerrit van Adrichem. Volgt Nicolaas van Adrichem. Notitie bij Nicolaas: Burgermeester van Alkmaar 16 Floris van Adrichem is geboren in 1369, zoon van Floris van Adrichem (zie 12) en Badeloge. Floris is overleden in 1433, 63 of 64 jaar oud. Notitie bij Floris: Wasin 1393 aanwezig op de bruiloft van Hertog Willen van Beieren, Rentmeester van de graaf van bloys en Albrecht Floris begon een relatie met Lijsbeth Symonsdr van Zaenden. Lijsbeth is geboren in 1373 in Beverwijk, dochter van Symon van Zaenden en Jiutte N.N.. Lijsbeth is overleden op zaterdag 18 mei 1443, 69 of 70 jaar oud. Kinderen van Floris en Lijsbeth: 1 Beatris Florysdr van Adrichem. Volgt Claes van Adrichem. Volgt Florys van Adrichem. 4 Symond de oude van Adrichem. Symond is overleden op dinsdag 11 maart Willem Florisz van Adrichem. Volgt Aleijt Florisdr van Adrichem. Volgt Geertruid Florisdr van Adrichem. 8 Simon de Jonge van Adrichem, geboren in 1395 in Beverwijk. Volgt Kathryn Claesdr van Adrichem is geboren in 1365, dochter van Claes van Adrichem (zie 14) en Clemeynse Jansdr van Uyterwijk. Kathryn is overleden in 1410, 44 of 45 jaar oud. Kathryn begon een relatie, 19 of 20 jaar oud, in 1385 met Hughe van Ruyven, 24 of 25 jaar oud. Hughe is geboren in Elisabeth van Adrichem, dochter van Willem van Adrichem (zie 15) en Juffrouw van Paessen. Elisabeth is overleden op zondag 13 mei Elisabeth trouwde op zaterdag 18 juli 1422 met Herman van Beinum. Herman is overleden op donderdag 13 juni 1454.

6 8 Van Assendelft 19 Maria van Adrichem, dochter van Willem van Adrichem (zie 15) en Juffrouw van Paessen. Maria begon een relatie met Willem van Assendelft (afb. 8). Willem is overleden in 1457 in Haarlem. Hij is begraven in 1467 in Heemskerk. Notitie bij Willem: Baljuw van Assendelft op Hemelsvaartdag in 1457 werd hij doodgeslagen en begraven te Heemskerk 20 Christina van Adrichem, dochter van Willem van Adrichem (zie 15) en Juffrouw van Paessen. Christina is overleden in Christina trouwde met Lodewijk van Haamstede. 21 Gerrit van Adrichem, zoon van Willem van Adrichem (zie 15) en Juffrouw van Paessen. Notitie bij Gerrit: schepen en burgermeester van Haarlem jaarboek Cb 1970 bl.51 Gerrit trouwde met Janne Jacobs Janszoondochter. Kinderen van Gerrit en Janne: 1 Willem van Adrichem. Volgt Alijt van Adrichem. Volgt Jan van Adrichem. Volgt Beatris Florysdr van Adrichem, dochter van Floris van Adrichem (zie 16) en Lijsbeth Symonsdr van Zaenden. Beatris trouwde in 1431 met Jacob van Adrichem van Bakel. Kind van Beatris en Jacob: 1 Florys Jacobsz van Adrichem. Volgt Claes van Adrichem, zoon van Floris van Adrichem (zie 16) en Lijsbeth Symonsdr van Zaenden. Claes is overleden in Notitie bij Claes: Bergermeester van Haarlem Claes trouwde met Aleid van Tetrode. Aleid is overleden op dinsdag 28 februari Kinderen van Claes en Aleid: 1 Boudewijn van Adrichem. Boudewijn is overleden op dinsdag 21 april Maria van Adrichem. Volgt Jan van Adrichem. Volgt Claes van Adrichem. Volgt Simon van Rietdijk van Adrichem. Volgt Claes Adriaenzn van Adrichem, geboren in 1397 in Haarlem. Volgt Willem Florisz van Adrichem, zoon van Floris van Adrichem (zie 16) en Lijsbeth

7 Symonsdr van Zaenden. Willem is overleden op donderdag 1 februari Willem trouwde met Beatrijs van Loenersloot. Kind van Willem en Beatrijs: 1 Beatrijs van Adrichem. Volgt Aleijt Florisdr van Adrichem, dochter van Floris van Adrichem (zie 16) en Lijsbeth Symonsdr van Zaenden. Aleijt trouwde met Jacob de Rode. Jacob is overleden op zondag 21 mei Kinderen van Aleijt en Jacob: 1 Hendrick jacobszn de Rode van Adrichem. Hendrick is overleden op donderdag 23 februari Floris de Rode van Adrichem. Volgt Simonvan Adrichem 10 Lijsbeth van Duivenvoorde 26 Simon de Jonge van Adrichem (afb. 9) is geboren in 1395 in Beverwijk, zoon van Floris van Adrichem (zie 16) en Lijsbeth Symonsdr van Zaenden. Simon is overleden in 1482 in Beverwijk, 86 of 87 jaar oud. Simon trouwde met Lijsbeth van Duivenvoorde (afb. 10). Lijsbeth is geboren in 1400 in Voorschoten. Lijsbeth is overleden op donderdag 7 mei 1472 in Beverwijk, 71 of 72 jaar oud. Zij is begraven in Beverwijk Reguliersconvent van het Heiligekruis. Kinderen van Simon en Lijsbeth: 1 Florys van Adrichem. Volgt Arnout (Arend) van Adrichem, geboren in 1444 in Beverwijk. Volgt Willem van Adrichem, zoon van Gerrit van Adrichem (zie 21) en Janne Jacobs Janszoondochter. Notitie bij Willem: schepen van Alkmaar Willem begon een relatie met N.N.. Kind van Willem en N.N.: 1 Floris van Adrichem. Volgt Alijt van Adrichem, dochter van Gerrit van Adrichem (zie 21) en Janne Jacobs Janszoondochter. Alijt is overleden in Alijt: (1) trouwde in 1430 met Floris Jansz Gael. Floris is een zoon van Jan florisz Gael en Yonefie vlaes Putekensdr.. Floris is overleden in (2) trouwde in 1492 met Florys van Alphen. Florys is overleden in 1492.

8 29 Jan van Adrichem, zoon van Gerrit van Adrichem (zie 21) en Janne Jacobs Janszoondochter. Notitie bij Jan: vermeld in als Schepen van Haarlem Jan begon een relatie met N.N.. Kind van Jan en N.N.: 1 Hendrik van Adrichem. Notitie bij Hendrik: schepen van Haarlem in Florys Jacobsz van Adrichem, zoon van Jacob van Adrichem van Bakel en Beatris Florysdr van Adrichem (zie 22). Florys is overleden. Hij is begraven in 1458 in Haarlem Sint Bavo. Florys trouwde met Wilhelmina van van Foreest. Wilhelmina is een dochter van Willem van van Foreest en Adriana Hart van Der Woerd. Wilhelmina is overleden in 1460 in Haarlem Sint Bavo. Kinderen van Florys en Wilhelmina: 1 Beatrix Floriysdr van Adrichem. Volgt Kathrijn Florysdr van Adrichem. Volgt Florys Floryszn van Adrichem. Volgt Maria van Adrichem, dochter van Claes van Adrichem (zie 23) en Aleid van Tetrode. Maria begon een relatie met Gerrit van Wateringen. 32 Jan van Adrichem, zoon van Claes van Adrichem (zie 23) en Aleid van Tetrode. Notitie bij Jan: Burgermeester van Haarlem in 1496 Kind van Jan uit onbekende relatie: 1 Claes van Adrichem. Notitie bij Claes: Brouwer te Haarlem in Claes van Adrichem, zoon van Claes van Adrichem (zie 23) en Aleid van Tetrode. Claes begon een relatie met N.N.. Kind van Claes en N.N.: 1 Gerrit Claeszn van Adrichem, geboren in Volgt Simon van Rietdijk van Adrichem, zoon van Claes van Adrichem (zie 23) en Aleid van Tetrode. Simon trouwde met Aef van Bolgarij. 35 Claes Adriaenzn van Adrichem is geboren in 1397 in Haarlem, zoon van Claes van Adrichem (zie 23) en Aleid van Tetrode. Claes is de biologische vader van het kind van. Kind van Claes en : 1 Adriaen claeszn van Adrichem, geboren in 1440 in Vlaardingen. Volgt 45.

9 36 Beatrijs van Adrichem, dochter van Willem Florisz van Adrichem (zie 24) en Beatrijs van Loenersloot. Beatrijs trouwde met Phillip Saay. Phillip is overleden in Kinderen van Beatrijs en Phillip: 1 Maria van Adrichem. Volgt Bangart Saay. 3 Floris Saay van Adrichem. Notitie bij Floris: Hij noemde zich van Adrichem Priester 37 Floris de Rode van Adrichem, zoon van Jacob de Rode en Aleijt Florisdr van Adrichem (zie 25). Floris is overleden op zondag 23 mei Floris trouwde op maandag 13 april 1478 met Elisabeth Dovendochter. Kind van Floris en Elisabeth: 1 Aleijd de Rode van Adrichem. 38 Florys van Adrichem, zoon van Simon de Jonge van Adrichem (zie 26) en Lijsbeth van Duivenvoorde. Florys is overleden op donderdag 20 augustus Notitie bij Florys: Baljuw van Beverwijk en Bloys Florys trouwde met Machteld van Poelenburg. Machteld is overleden in Kasteel Adrichem. 39 Arnout (Arend) van Adrichem is geboren in 1444 in Beverwijk, zoon van Simon de Jonge van Adrichem (zie 26) en Lijsbeth van Duivenvoorde. Arnout is overleden in 1504 in Kasteel Adrichem, 59 of 60 jaar oud. Notitie bij Arnout: Jong overleden Arnout trouwde met Agatha Suijs. Agatha is geboren in 1473 in Rijswijk, dochter van Pieter Suijs en Johanna van der Burch. Agatha is overleden op dinsdag 8 oktober 1538 in Beverwijk, 64 of 65 jaar oud. Kinderen van Arnout en Agatha: 1 Lisbeth van Adrichem. Notitie bij Lisbeth: Non in het Klooster van Koningsveld in Delft 2 Wilhelmina (willemijn Willempje) van Adrichem. Volgt Catrina van Adrichem. 4 Maria van Adrichem. 5 Simon van Adrichem, geboren in Simon is overleden op maandag 17 december 1509, 28 of 29 jaar oud. 6 Cornelia Arentsdr van Adrichem, geboren in Cornelia is overleden op dinsdag 5 juni 1543 in Beverwijk, 46 of 47 jaar oud. Notitie bij Cornelia: Non in het Klooster van St.Nazareth te Beverwijk 7 Pieter van Adrichem, geboren in 1502 in Beverwijk. Volgt Floris van Adrichem, zoon van Willem van Adrichem (zie 27) en N.N.. Kind van Floris uit onbekende relatie: 1 Maria van Adrichem, geboren in Volgt 49.

10 41 Beatrix Floriysdr van Adrichem, dochter van Florys Jacobsz van Adrichem (zie 30) en Wilhelmina van van Foreest. Beatrix trouwde met Dirk Hendrikicksz van Wissen. Dirk is een zoon van Hendrik Steffenszn van Wissen en Maria Claes Gerritsz.dr. van Bennebroek. Kind van Beatrix en Dirk: 1 Florys Dircksz van Wissen van Adrichem, geboren in Volgt Kathrijn Florysdr van Adrichem, dochter van Florys Jacobsz van Adrichem (zie 30) en Wilhelmina van van Foreest. Kathrijn: (1) trouwde met Adriaan Aelbrechtsz. Adriaan is overleden in 1483 in Haarlem. Hij is begraven in Haarlem Grote Kerk. (2) trouwde met Adriaan Adam Engelbrechtsz. Adriaan is overleden in Kinderen van Kathrijn en Adriaan (1): 1 Wilhelmina Adriaansdr van Adrichem, geboren in 1472 in Alkmaar. Volgt Aelbrecht adriaanszn van Adrichem, geboren in 1473 in Haarlem. Volgt 52. Kinderen van Kathrijn en Adriaan (2): 3 Forys jan floryszn Engelbrechtsz. 4 Adriaan Jan floryszn Engelbrechtsz. 43 Florys Floryszn van Adrichem, zoon van Florys Jacobsz van Adrichem (zie 30) en Wilhelmina van van Foreest. Florys is overleden in Hij is begraven in 1519 in Haarlem St. Bavo. Florys begon een relatie met Luytgard Florysdr.. Luytgard is overleden in Kind van Florys en Luytgard: 1 Geertruyt Florysdr (guerte) van Adichem, geboren in 1493 in Haarlem. Volgt Gerrit Claeszn van Adrichem is geboren in 1465, zoon van Claes van Adrichem (zie 33) en N.N.. Gerrit is overleden op vrijdag 8 april 1519, 53 of 54 jaar oud. Notitie bij Gerrit: Schepen van Haarlen in en Burgemeester in en Brouwer Gerrit: (1) trouwde met Katrijn Hugensdr van Assendelft (afb. 8). (2) trouwde, 24 of 25 jaar oud, in 1490 met Machteld Willem van Voirdedochter Voort, 24 of 25 jaar oud. Machteld is geboren in (3) trouwde, 36 of 37 jaar oud, op dinsdag 15 februari 1502 met Beatris Aernst Rollantdr, 36 of 37 jaar oud. Beatris is geboren in Kind van Gerrit en Katrijn: 1 Nicolaas van Adrichem. Kinderen van Gerrit en Machteld: 2 Machteld van Adrichem.

11 Notitie bij Machteld: Treed in het Klooster van Leeuwenhorst in Noordwijkerhout 3 Grietgen van Adrichem. Notitie bij Grietgen: Treed in het Klooster van Noordwijkerhout Kinderen van Gerrit en Beatris: 4 Claes (Nicolaas) van Adrichem. Volgt Margriet van Adrichem. 45 Adriaen claeszn van Adrichem is geboren in 1440 in Vlaardingen, zoon van Claes Adriaenzn van Adrichem (zie 35) en. Adriaen trouwde met Aeghjen Crooswijck. Kinderen van Adriaen en Aeghjen: 1 Fijtgen van Adrichem. Volgt Claes Adriaanszn (Nicolaas) van Adrichem, geboren in Volgt Maria van Adrichem, dochter van Phillip Saay en Beatrijs van Adrichem (zie 36). Maria is overleden op woensdag 24 mei Maria begon een relatie met Willem van Bloemendaal. 47 Wilhelmina (willemijn Willempje) van Adrichem, dochter van Arnout (Arend) van Adrichem (zie 39) en Agatha Suijs. Wilhelmina is overleden in 1556 in Zierikzee. Wilhelmina begon een relatie met Mr.Lieven Anthonius Blocxken van de Burch. Mr.Lieven is overleden in 1556 in Zierikzee. 48 Pieter van Adrichem is geboren in 1502 in Beverwijk, zoon van Arnout (Arend) van Adrichem (zie 39) en Agatha Suijs. Pieter is overleden op maandag 31 augustus 1528 in Beverwijk, 25 of 26 jaar oud. Pieter trouwde, 22 of 23 jaar oud, op zaterdag 29 april 1525 met Alijd adriana herman Engelbrechtsz Jkvr Ramp, 44 of 45 jaar oud, nadat zij op maandag 29 mei 1525 in ondertrouw zijn gegaan. Alijd is geboren in 1480 in Haarlem, dochter van Harmen Engelbrechtsz Ramp. Alijd is overleden op zondag 3 december 1634, 153 of 154 jaar oud. Kind van Pieter en Alijd: 1 Claertgen (Clara) van Adrichem, geboren in 1511 in Beverwijk. Volgt Maria van Adrichem is geboren in 1428, dochter van Floris van Adrichem (zie 40). Maria trouwde met Vranck van der Bergh. Kinderen van Maria en Vranck: 1 Claes Vranckensz van der Bergh. Volgt Gerrit Vranckensz van Adrichem, geboren in Volgt Florys Dircksz van Wissen van Adrichem is geboren in 1460, zoon van Dirk Hendrikicksz van Wissen en Beatrix Floriysdr van Adrichem (zie 41). Florys trouwde met Aeff Adriaensdr Stickel. Aeff is geboren in Kinderen van Florys en Aeff: 1 Adraen Florysz van Adrichem.

12 2 Oetgift van Adrichem. Volgt Pieter van Adrichem. 51 Wilhelmina Adriaansdr van Adrichem is geboren in 1472 in Alkmaar, dochter van Adriaan Aelbrechtsz en Kathrijn Florysdr van Adrichem (zie 42). Wilhelmina is overleden in 1516 in Haarlem, 43 of 44 jaar oud. Wilhelmina trouwde, 26 of 27 jaar oud, in 1499 in Alkmaar met Andries van Foreest, 32 of 33 jaar oud. Andries is geboren in 1466, zoon van Jan van Foreest en Baertraet andries Bruerszoonsdr. 52 Aelbrecht adriaanszn van Adrichem is geboren in 1473 in Haarlem, zoon van Adriaan Aelbrechtsz en Kathrijn Florysdr van Adrichem (zie 42). Aelbrecht is overleden op zaterdag 23 maart 1555 in Haarlem, 81 of 82 jaar oud. Hij is begraven in Haarlem St. Bavo. Notitie bij Aelbrecht: Schepen van Haarlem Aelbrecht: (1) trouwde met Baerte (Baertraed) Dircxdr van der Laen. Baerte is overleden in (2) trouwde, 26 of 27 jaar oud, in 1500 met Sanne van Assendelft. Sanne is een dochter van Jacob van Assendelft. Sanne is overleden. Zij is begraven in (3) trouwde, 46 of 47 jaar oud, in 1520 in Haarlem met Elisabeth van Dorp. Elisabeth is overleden. Zij is begraven in 1537 in Haarlem St. Bavo. Kinderen van Aelbrecht en Sanne: 1 Joost (justus) Aelbrechtzn van Adrichem. Volgt Jacob van Assendelft (afb. 8), geboren in Kinderen van Aelbrecht en Elisabeth: 3 Elysabeth aelbrechtsdr van Dorp. 4 Catharina Aelbrechtsdr van Dorp. 5 Pieter Aelbrectsz vanadrichem van Dorp, geboren in 1522 in Haarlem. Volgt Adriaan Aelbrechtsz van Groeneven Adrichem, geboren in 1526 in Haarlem. Volgt Geertruyt Florysdr (guerte) van Adichem is geboren in 1493 in Haarlem, dochter van Florys Floryszn van Adrichem (zie 43) en Luytgard Florysdr.. Geertruyt is overleden in 1551 in Haarlem, 57 of 58 jaar oud. Geertruyt trouwde, 115 of 116 jaar oud, in 1609 in Haarlem met Willem Pieterszn. Willem is overleden op donderdag 13 januari 1541 in Haarlem. Kind van Geertruyt en Willem: 1 Florys Willemszn Pieterszn( van Adrichem, geboren in 1509 in Haarlem. 54 Claes (Nicolaas) van Adrichem, zoon van Gerrit Claeszn van Adrichem (zie 44) en Beatris Aernst Rollantdr. Claes trouwde met N.N.. Kinderen van Claes en N.N.: 1 Machteld van Adrichem. 2 Elisabeth van Adrichem.

13 55 Fijtgen van Adrichem, dochter van Adriaen claeszn van Adrichem (zie 45) en Aeghjen Crooswijck. Fijtgen trouwde met Vranck Claeszn van der Bergh. Zie 70 voor persoonsgegevens van Vranck. 56 Claes Adriaanszn (Nicolaas) van Adrichem is geboren in 1470, zoon van Adriaen claeszn van Adrichem (zie 45) en Aeghjen Crooswijck. Nicolaas: (1) trouwde, 33 of 34 jaar oud, in 1504 met Mechteld Claes Vranckendr van den Bergh. Zie 69 voor persoonsgegevens van Mechteld. (2) trouwde, 62 of 63 jaar oud, in 1533 met Belij Simonsdr, 62 of 63 jaar oud. Belij is geboren in Kinderen van Nicolaas en Mechteld: 1 Elias van Adrichem. Volgt Belij Claesdr van Adrichem. Volgt Philip Claesz van Adrichem. Volgt Adriaan Claeszn van Adrichem, geboren op vrijdag 30 juni 1503 in Delft. Volgt Claertgen (Clara) van Adrichem is geboren in 1511 in Beverwijk, dochter van Pieter van Adrichem (zie 48) en Alijd adriana herman Engelbrechtsz Jkvr Ramp. Claertgen is overleden op zondag 10 april 1541, 29 of 30 jaar oud. Claertgen trouwde, 34 of 35 jaar oud, op woensdag 15 december 1546 in S,Gravenhage met Jkhr.Jacob van der Does, 39 of 40 jaar oud. Jkhr.Jacob is geboren in 1506 in Leiden, zoon van Hendrik van der Does en Adriana van Boschhhuijzen. Jkhr.Jacob is overleden op maandag 25 maart 1577 in Rhoon, 70 of 71 jaar oud. Jkhr.Jacob begon eerder een relatie met Lijsbeth van Renesse (geb. 1500). Kinderen van Claertgen en Jkhr.Jacob: 1 Adriana van der Does, geboren op donderdag 6 september 1548 in Leiden. Adriana is overleden op zaterdag 7 oktober 1617, 69 jaar oud. 2 Catharina van der Does, geboren in 1549 in Leiden. Catharina is overleden in 1584, 34 of 35 jaar oud. 3 Petreonellia van der Does, geboren in 1551 in Leiden. 4 Hendrik van der Does, geboren in 1552 in Leiden. Hendrik is overleden in 1573, 20 of 21 jaar oud. 5 Arent van der Does, geboren in 1553 in Leiden. Arent is overleden in 1574, 20 of 21 jaar oud. 6 Jacob van der Does, geboren in 1555 in Leiden. 7 Maria van der Does, geboren in 1557 in Leiden. Maria is overleden op dinsdag 4 augustus 1587, 29 of 30 jaar oud. 8 Pieter van der Does, geboren in 1562 in Leiden. Volgt Phillips van der Does, geboren in 1564 in Leiden. Phillips is overleden in 1586, 21 of 22 jaar oud. 10 Willem van der Does, geboren in 1565 in Leiden. Willem is overleden in 1586, 20 of 21 jaar oud. 11 Anthonis van der Does, geboren in 1669 in Leiden. 58 Claes Vranckensz van der Bergh, zoon van Vranck van der Bergh en Maria van Adrichem (zie 49). Claes trouwde met Geertruid Dircxdr Sasbout. Kinderen van Claes en Geertruid:

14 1 Mechteld Claes Vranckendr van den Bergh. Volgt Vranck Claeszn van der Bergh. Volgt Gerrit Vranckensz van Adrichem is geboren in 1450, zoon van Vranck van der Bergh en Maria van Adrichem (zie 49). Gerrit trouwde, 34 of 35 jaar oud, in 1485 met N.n Haeze. Kind van Gerrit en N.n: 1 Vranck Gerritsz van Adrichem. Volgt Oetgift van Adrichem, dochter van Florys Dircksz van Wissen van Adrichem (zie 50) en Aeff Adriaensdr Stickel. Oetgift trouwde met Harmen van der Laen. Harmen is een zoon van Claes Dircxzn van der Laen en Catharina Harmensdr Ramp. Harmen is overleden in oktober Notitie bij Harmen: Regent van het Leprooshuis in 1546 Kinderen van Oetgift en Harmen: 1 Floris van der Laen. Floris is overleden in Vincent van der Laen. Vincent is overleden in Dirck van der Laen. Volgt Cornelis van der Laen. Cornelis is overleden in Claes van der Laen. Claes is overleden op dinsdag 7 juni Adriaen van der Laen. Adriaen is overleden in Wendelmoet van der Laen. Wendelmoet is overleden. Zij is begraven op zondag 30 maart 1614 in Haarlem St. Bavo. 8 Clara van der Laen. Volgt Machteld van der Laen. Machteld is overleden. Zij is begraven op zondag 8 december 1624 in Haarlem St. Bavo. 61 Joost (justus) Aelbrechtzn van Adrichem, zoon van Aelbrecht adriaanszn van Adrichem (zie 52) en Sanne van Assendelft. Joost is overleden op donderdag 23 december Hij is begraven in Hij stierf onderweg op terugweg van pelgrimsreis Jarusalem. Joost begon een relatie met N.N.. Kind van Joost en N.N.: 1 Adriaen joostzn van Adrichem. Notitie bij Adriaen: bastaardzoon van Joost Aelbrechtszn van Adrichem Priester 62 Pieter Aelbrectsz vanadrichem van Dorp is geboren in 1522 in Haarlem, zoon van Aelbrecht adriaanszn van Adrichem (zie 52) en Elisabeth van Dorp. Pieter is overleden op zondag 20 mei 1565, 42 of 43 jaar oud. Pieter: (1) trouwde, 21 of 22 jaar oud, in 1544 met Cornelia Iansdr van Loo, 18 of 19 jaar oud. Cornelia is geboren in (2) trouwde, 27 of 28 jaar oud, in 1550 met Machteld De Jonge, 27 of 28 jaar oud. Machteld is geboren in Adriaan Aelbrechtsz van Groeneven Adrichem is geboren in 1526 in Haarlem, zoon van Aelbrecht adriaanszn van Adrichem (zie 52) en Elisabeth van Dorp. Adriaan is overleden op donderdag 7 mei 1573 in Haarlem, 46 of 47 jaar oud. Adriaan begon een

15 relatie met Josina Ramp. Josina is geboren in 1538, dochter van Egbert Ramp en Haze van Berckenrode. Josina is overleden op dinsdag 2 december 1586, 47 of 48 jaar oud. Kinderen van Adriaan en Josina: 1 Pieter van Adrichem van Dorp. Volgt Aelbrecht adriaanszn van Groeneven Adrichem. 3 Hadewey van Adrichem. 4 Elisabeth van Adrichem Groeneven. 5 Jan Adriaenszn van Adrichem van Sasse van Ijselt. Notitie bij Jan: Priester 6 Josina van Adrichem, geboren in Notitie bij Josina: Bagijn te Haarlem 64 Elias van Adrichem, zoon van Claes Adriaanszn (Nicolaas) van Adrichem (zie 56) en Mechteld Claes Vranckendr van den Bergh (zie 69). Elias trouwde met Adriane Dircksdr. Adriane is overleden op de 19e van een onbekende maand in Kinderen van Elias en Adriane: 1 Claes Eliasz van Adrichem. Volgt Adriaentgen Eliasdr van Adrichem. Volgt Belij Claesdr van Adrichem, dochter van Claes Adriaanszn (Nicolaas) van Adrichem (zie 56) en Mechteld Claes Vranckendr van den Bergh (zie 69). Belij is overleden in Belij trouwde met Cornelis Claesz Overgau. Cornelis is overleden in Philip Claesz van Adrichem, zoon van Claes Adriaanszn (Nicolaas) van Adrichem (zie 56) en Mechteld Claes Vranckendr van den Bergh (zie 69). Philip is overleden op maandag 7 februari Philip trouwde in 1550 met Maritgen Claesdr, 22 of 23 jaar oud. Maritgen is geboren in 1527 in Pijnacker. Maritgen is overleden op woensdag 4 oktober 1581, 53 of 54 jaar oud. Kinderen van Philip en Maritgen: 1 Dirk Philipsz van Adrichem. Volgt Claes Philipsz van Adrichem. 3 Adriaentje Philipsdr van Adrichem. 67 Adriaan Claeszn van Adrichem is geboren op vrijdag 30 juni 1503 in Delft, zoon van Claes Adriaanszn (Nicolaas) van Adrichem (zie 56) en Mechteld Claes Vranckendr van den Bergh (zie 69). Adriaan is overleden op zaterdag 2 maart 1560 in Delft, 56 jaar oud. Adriaan trouwde, 23 jaar oud, op dinsdag 25 juni 1527 in Delft met Baertgen Corssdr van Vliet van der Woert, 15 jaar oud. Baertgen is geboren op zaterdag 31 januari 1512 in Naaldwijk, dochter van Corstiaen Jacobszn van Vliet van der Woert en Machteld Bartholomeusdr. Baertgen is overleden op zaterdag 8 januari 1575 in Delft, 62 jaar oud. Kinderen van Adriaan en Baertgen: 1 Claes Adriaansz van Adrichem, geboren op dinsdag 4 januari 1530 in Delft. Hij is gedoopt op dinsdag 4 januari 1530 in Delft. Claes is overleden op vrijdag 24 februari 1542 in Delft, 12 jaar oud.

16 2 Christiaen Adriaensz van Adrichem, geboren op vrijdag 14 februari Hij is gedoopt op vrijdag 14 februari 1533 in Delft. Christiaen is overleden op donderdag 20 juni 1585 in Keulen Dld, 52 jaar oud. Hij is begraven in Klooster St.Nazareth Keulen. 3 Machteld Adriaensdr van Adrichem. Zij is gedoopt op dinsdag 27 juli 1535 in Delft. Machteld is overleden op zaterdag 30 augustus 1597 in Naaldwijk, 62 jaar oud. 4 Claes van Adrichem, geboren op maandag 1 april 1538 in Delft. Volgt Adriana Adriaensdr van Adrichem, gedoopt op donderdag 22 juli 1540 in Delft. Volgt Maertgen Adriaensdr van Adrichem, gedoopt op maandag 12 juni 1542 in Delft. Volgt Geertruijd Adriaensdr van Adrichem, geboren op maandag 2 februari 1545 in Delft. Volgt Jacob Adriaanszn van Adrichem, geboren op vrijdag 30 december Volgt Machteld Adriaensdr van Adrichem, geboren op zondag 1 juli 1548 in Delft. Zij is gedoopt op zondag 1 juli 1548 in Delft. Machteld is overleden op zondag 1 juli 1548 in Delft, geen dag oud. Zij is begraven in Naaldwijk. 10 Machteld van Adrichem, geboren op woensdag 23 april 1550 in Delft. Zij is gedoopt op zondag 25 mei 1550 in Delft. Machteld is overleden. Zij is begraven in Oude kerk delft. 11 Machteld Adriaensdr van Adrichem, gedoopt op zaterdag 30 mei 1551 in Delft. Volgt van_der_does_las_palmas 12 pietervddoes Pieter van der Does (afb. 11 en 12) is geboren in 1562 in Leiden, zoon van Jkhr.Jacob van der Does en Claertgen (Clara) van Adrichem (zie 57). Pieter is overleden op zondag 24 oktober 1599, 36 of 37 jaar oud. Pieter begon een relatie, 23 of 24 jaar oud, in 1586 met Phillota van Wassenaer Duivenvoorde, 29 of 30 jaar oud. Phillota is geboren in 1556 in Warmond, dochter van Jacob van Wassenaer en Henrica van Egmond. Phillota is overleden in 1623, 66 of 67 jaar oud. Kind van Pieter en Phillota: 1 Henrica van der Does, geboren in september 1589 in Warmond. 69 Mechteld Claes Vranckendr van den Bergh, dochter van Claes Vranckensz van der Bergh (zie 58) en Geertruid Dircxdr Sasbout. Mechteld is overleden op dinsdag 27 februari Mechteld trouwde in 1504 met Claes Adriaanszn (Nicolaas) van Adrichem, 33 of 34 jaar oud. Zie 56 voor persoonsgegevens van Nicolaas. Kinderen van Mechteld en Nicolaas: zie Vranck Claeszn van der Bergh, zoon van Claes Vranckensz van der Bergh (zie 58)

17 en Geertruid Dircxdr Sasbout. Vranck trouwde met Fijtgen van Adrichem. Zie 55 voor persoonsgegevens van Fijtgen. 71 Vranck Gerritsz van Adrichem, zoon van Gerrit Vranckensz van Adrichem (zie 59) en N.n Haeze. Notitie bij Vranck: vermeld in 1543 te Maasland Vranck: (1) trouwde met Aechte Jansdr. (2) trouwde met N.N.. Kinderen van Vranck en Aechte: 1 Jan Vranckensz van Adrichem. Notitie bij Jan: vermeld in 1580 en 1582 in voogdij aktes 2 Gerrit Vranckensz van Adrichem. Volgt Pieter Vranckensz van Adrichem. Volgt Vincent Vranckensz van Adrichem, geboren in Volgt 87. Kinderen van Vranck en N.N.: 5 Floris Vranckensz van Adrichem. 6 Reijer Vranckensz van Adrichem. Volgt Dirck van der Laen, zoon van Harmen van der Laen en Oetgift van Adrichem (zie 60). Dirck is overleden op dinsdag 15 december Dirck trouwde in 1585 in Haarlem met Judith Baullery. Kinderen van Dirck en Judith: 1 Pieter van der Laen, geboren in 1586 in Haarlem. Volgt Oetgift (Magdalena) van der Laen, geboren in Volgt Clara van der Laen, dochter van Harmen van der Laen en Oetgift van Adrichem (zie 60). Clara: (1) trouwde met Maerten Willemszn Elandt. (2) begon een relatie met Gerrit Franszn Velserman. Gerrit is een zoon van Frans Claeszn Velserman en Hillegont van der Laen. 74 Pieter van Adrichem van Dorp, zoon van Adriaan Aelbrechtsz van Groeneven Adrichem (zie 63) en Josina Ramp. Pieter is overleden op dinsdag 9 mei Pieter trouwde met Anna van Egmond van der Nieuburg gezegd van Berenrode. Anna is een dochter van Willem van Egmond van der Nieuburg gezegd van Berenrode en Anna Hendrick Floriszoondr. Anna is overleden op woensdag 20 juni Kinderen van Pieter en Anna: 1 Jkhr Adriaan Pieterzn van Adrichem van Dorp. Volgt Aelbrecht Pieterszn van Adrichem van Dorp. 3 Hester Pietersdr van Adrichem van Dorp. 4 Catherina Pietersdr van Adrichem van Dorp. 5 Josina Pietersdr van Adrichem van Dorp. 6 Willem Pieterszn van Adrichem van Dorp.

18 75 Claes Eliasz van Adrichem, zoon van Elias van Adrichem (zie 64) en Adriane Dircksdr. Claes begon een relatie met N.N.. Kind van Claes en N.N.: 1 Elias Claesz van Adrichem, geboren in Volgt Adriaentgen Eliasdr van Adrichem, dochter van Elias van Adrichem (zie 64) en Adriane Dircksdr. Adriaentgen trouwde met Lenarts Willemsz de Oude. Lenarts is een zoon van Willem Pieterszn de Oude en Maritgen Jansdr. 77 Dirk Philipsz van Adrichem, zoon van Philip Claesz van Adrichem (zie 66) en Maritgen Claesdr. Dirk is overleden in Delfshaven. Kinderen van Dirk uit onbekende relatie: 1 Maertge Dircxsdr van Adrichem. 2 Huijbrecht Dircksz van Adrichem. Volgt Phillip Dircksz van Adrichem. 78 Claes van Adrichem is geboren op maandag 1 april 1538 in Delft, zoon van Adriaan Claeszn van Adrichem (zie 67) en Baertgen Corssdr van Vliet van der Woert. Hij is gedoopt op maandag 1 april 1538 in Delft. Claes is overleden op maandag 26 februari 1607 in Delft, 68 jaar oud. Hij is begraven op woensdag 28 februari 1607 in Delft. Notitie bij Claes: Schepen,Raad, Burgermeester van Delft Claes trouwde, 21 jaar oud, op dinsdag 26 december 1559 in Delft met Maria Fransdr (Maritgen) Meerman, 17 jaar oud. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op zondag 7 januari 1560 in Delft. Maritgen is geboren op zondag 5 februari Maritgen is overleden in 1606 in Delft, 63 of 64 jaar oud. Zij is begraven op maandag 6 februari 1606 in Delft. Kinderen van Claes en Maritgen: 1 Philip van Adrichem, geboren in Pijnacker. 2 Adriaen van Adrichem, geboren op zondag 3 november 1560 in Delft. 3 Elisabeth van Adrichem, geboren op zaterdag 8 augustus 1562 in Delft. Elisabeth is overleden op vrijdag 14 augustus 1562 in Delft, 6 dagen oud. 4 Elisabeth van Adrichem, geboren op maandag 12 maart 1565 in Delft. Elisabeth is overleden op woensdag 23 mei 1565 in Delft, 2 maanden oud. 5 Kind van Adrichem, geboren op donderdag 12 september 1566 in Delft. 6 Adriaen van Adrichem, geboren op donderdag 4 mei 1570 in Delft. Adriaen is overleden op zaterdag 27 mei 1570 in Delft, 23 dagen oud. 7 Elisabeth van Adrichem, geboren op zondag 24 juni 1571 in Delft. Elisabeth is overleden op maandag 25 juni 1571 in Delft, 1 dag oud. 8 Baertgen van Adrichem, geboren op donderdag 10 februari 1575 in Delft. 9 Maritgen van Adrichem, geboren op maandag 23 april 1576 in Delft. 10 Elisabeth van Adrichem, geboren op vrijdag 6 december 1577 in Delft. Elisabeth is overleden op woensdag 1 januari 1578 in Delft, 26 dagen oud. 11 Kind van Adrichem, geboren op zondag 7 december 1578 in Delft. Kind is overleden op dinsdag 8 december 1579 in Delft, 1 jaar oud. 12 Machteld van Adrichem, geboren op woensdag 13 juli 1672 in Embden. Machteld is overleden op dinsdag 4 mei 1574, 98 jaar oud.

19 79 Adriana Adriaensdr van Adrichem, dochter van Adriaan Claeszn van Adrichem (zie 67) en Baertgen Corssdr van Vliet van der Woert. Zij is gedoopt op donderdag 22 juli 1540 in Delft. Adriana is overleden op donderdag 11 maart 1574 in Utrecht, 33 jaar oud. Adriana trouwde met Frans Pietersz van Overschie. Frans is een zoon van Pieter van Overschie en Volckje Bruiijns van der Smaling. Hij is gedoopt op maandag 25 maart Frans is overleden in 1570, 48 of 49 jaar oud. 80 Maertgen Adriaensdr van Adrichem, dochter van Adriaan Claeszn van Adrichem (zie 67) en Baertgen Corssdr van Vliet van der Woert. Zij is gedoopt op maandag 12 juni 1542 in Delft. Maertgen is overleden in 1611 in Delft, 68 of 69 jaar oud. Zij is begraven op dinsdag 18 januari 1611 in Delft. Maertgen trouwde, 20 jaar oud, op zaterdag 15 augustus 1562 in Delft met Phillips van der Ghoes. Phillips is overleden op donderdag 6 maart Geertruijd Adriaensdr van Adrichem is geboren op maandag 2 februari 1545 in Delft, dochter van Adriaan Claeszn van Adrichem (zie 67) en Baertgen Corssdr van Vliet van der Woert. Zij is gedoopt op woensdag 11 februari 1545 in Delft. Geertruijd is overleden op woensdag 22 november 1600 in Delft, 55 jaar oud. Geertruijd: (1) trouwde, 23 jaar oud, op zaterdag 3 juli 1568 in Delft met Ijsbrand Govertsz d,overschie. Ijsbrand is een zoon van Govert Ijsbrandsz d,overschie en Fransgen Cornelisdr van den Burch. (2) trouwde, 29 of 30 jaar oud, in 1575 in Delft met Jan Reijersz van der Burch. Jan is een zoon van Reijer Heijndrickx van der Burch en Clara Vranckendr van Der Meer. Jan is overleden op zaterdag 14 juli 1582 in Delft. 82 Jacob Adriaanszn van Adrichem is geboren op vrijdag 30 december 1547, zoon van Adriaan Claeszn van Adrichem (zie 67) en Baertgen Corssdr van Vliet van der Woert. Jacob is overleden op zaterdag 30 november 1619 in Delft, 71 jaar oud. Jacob trouwde met Maritgen Bruynsdr van der Dussen. Kind van Jacob en Maritgen: 1 Adriaan Jacobszn van Adrichem, geboren in Volgt Machteld Adriaensdr van Adrichem, dochter van Adriaan Claeszn van Adrichem (zie 67) en Baertgen Corssdr van Vliet van der Woert. Zij is gedoopt op zaterdag 30 mei 1551 in Delft. Machteld is overleden op dinsdag 26 november 1630 in Delft, 79 jaar oud. Zij is begraven in Delft. Machteld trouwde met Adriaans Aellewijnsz van der Made. 84 Gerrit Vranckensz van Adrichem, zoon van Vranck Gerritsz van Adrichem (zie 71) en Aechte Jansdr. Gerrit trouwde met Machteld Pietersdr Hoogerwerff. Machteld is een dochter van Pieter Cornelis Hoogerwerff en Pieterken Adriaansdr. Kind van Gerrit en Machteld: 1 Maritgen Gerritsdr van Dijckvan Adrichem. 85 Pieter Vranckensz van Adrichem, zoon van Vranck Gerritsz van Adrichem (zie 71) en Aechte Jansdr. Pieter is overleden op maandag 19 februari 1582 in Vlaardingen. Notitie bij Pieter: schout te Maasland in 1542 en Baljuw van Vlaardingen Pieter trouwde met Jannitgen Dircxdr. Jannitgen is overleden op maandag 16 mei 1583.

20 86 Reijer Vranckensz van Adrichem, zoon van Vranck Gerritsz van Adrichem (zie 71) en N.N.. Notitie bij Reijer: schepen van Hodenpijl Reijer trouwde in 1545 met Atalia Claesdr.. Atalia is overleden op woensdag 1 mei Kinderen van Reijer en Atalia: 1 Thijs Reijersz van Adrichem. 2 Treijntje Reijersdr van Adrichem. Treijntje is overleden. Zij is begraven op woensdag 30 juli 1636 in Naaldwijk. 3 Vranck Reijersz van Adrichem, geboren in Volgt Vincent Vranckensz van Adrichem is geboren in 1533, zoon van Vranck Gerritsz van Adrichem (zie 71) en Aechte Jansdr. Vincent is overleden op maandag 10 mei 1610 in Vlaardingen, 76 of 77 jaar oud. Vincent: (1) trouwde met Neeltje Huijbrechtsdr. (2) trouwde, 31 of 32 jaar oud, in 1565 met Grietie Doens. Grietie is een dochter van Aertsz Doens en Anna Jansdr. Grietie is overleden op woensdag 21 april Kinderen van Vincent en Neeltje: 1 Jan VIncentsz van Adrichem. 2 Huijbrecht Vincentsz van Adrichem. Kinderen van Vincent en Grietie: 3 Aechje Centen van Adrichem. 4 Neeltgen Centen van Adrichem. 5 Maertgen Centen van Adrichem. 6 Vranck Centen van Adrichem, geboren in 1583 in Vlaardingen. 88 Pieter van der Laen is geboren in 1586 in Haarlem, zoon van Dirck van der Laen (zie 72) en Judith Baullery. Pieter trouwde, 34 of 35 jaar oud, op dinsdag 21 december 1621 in Haarlem met Cornelia van Hallewijn. 89 Oetgift (Magdalena) van der Laen is geboren in 1590, zoon van Dirck van der Laen (zie 72) en Judith Baullery. Oetgift trouwde, 30 of 31 jaar oud, in december 1621 in Haarlem met Hendrick Garbrandszn Borst, 31 of 32 jaar oud. Hendrick is geboren in 1589, dochter van Garbrant Corneliszn Borst en Claesje Aelbertsdr Ban. 90 Jkhr Adriaan Pieterzn van Adrichem van Dorp, zoon van Pieter van Adrichem van Dorp (zie 74) en Anna van Egmond van der Nieuburg gezegd van Berenrode. Jkhr is overleden op woensdag 27 oktober 1666 in Haarlem. Hij is begraven in Haarlem St. Bavo. Jkhr trouwde in 1652 met Jvr Catharina de Kies van Wissen, 34 of 35 jaar oud. Jvr is geboren in Kind van Jkhr en Jvr: 1 Pieter van Adrichem van Dorp, geboren in Volgt Elias Claesz van Adrichem is geboren in 1600, zoon van Claes Eliasz van Adrichem (zie 75) en N.N..

21 Kind van Elias uit onbekende relatie: 1 Claes Eliasz van Adrichem, geboren in Volgt Huijbrecht Dircksz van Adrichem, zoon van Dirk Philipsz van Adrichem (zie 77). Huijbrecht trouwde met Elisabeth van der Bergh. Kinderen van Huijbrecht en Elisabeth: 1 Sybrant Huijbrechtsz van Adrichem, geboren in Overschie. 2 Maertge Huijbrechtsdr van Adrichem. Maertge is overleden. Zij is begraven op vrijdag 1 november 1709 in Overschie. 3 Cornelis Huijbrechtsz van Adrichem, geboren op dinsdag 15 oktober 1619 in Overschie. Volgt Adriaan Jacobszn van Adrichem is geboren in 1581, zoon van Jacob Adriaanszn van Adrichem (zie 82) en Maritgen Bruynsdr van der Dussen. Adriaan is overleden in 1644, 62 of 63 jaar oud. Adriaan trouwde, 22 of 23 jaar oud, op maandag 16 februari 1604 met Alida Gerritsdr van der Eijck, 19 of 20 jaar oud. Alida is geboren in Alida is overleden in 1650, 65 of 66 jaar oud. 94 Vranck Reijersz van Adrichem is geboren in 1545, zoon van Reijer Vranckensz van Adrichem (zie 86) en Atalia Claesdr.. Vranck is overleden op zaterdag 10 januari 1626 in Maaslant, 80 of 81 jaar oud. Vranck trouwde met Katrijn Hugensdr Cornelisdr. Kinderen van Vranck en Katrijn: 1 Soetgen Vranckendr van Adrichem. 2 Anneken Vranckendr van Adrichem. 3 Reijer Vranckensz van Adrichem. 4 Cornelis Vrankensz van Adrichem. 5 Athalia Vranckendr van Adrichem. 6 Pieter Vranckensz van Adrichem. 95 Pieter van Adrichem van Dorp is geboren in 1660, zoon van Jkhr Adriaan Pieterzn van Adrichem van Dorp (zie 90) en Jvr Catharina de Kies van Wissen. Pieter is overleden op zondag 27 juni 1706 in Haarlem, 45 of 46 jaar oud. Hij is begraven in Haarlem St. Bavo. Notitie bij Pieter: Genealoog Gildebroeder van het H,Kerstmisgilde Pieter trouwde, 26 of 27 jaar oud, in 1687 in Haarlem met Eva Maria de Kies van Wissen, 15 of 16 jaar oud. Eva is geboren in 1671, dochter van Jan Adriaenzn de Kies van Wissen en Gudula van der WiELen. Kinderen van Pieter en Eva: 1 Gudula van Adrichem van Dorp, geboren in Adriaen Joseph van Adrichem van Dorp, geboren in Volgt Adriaen Joseph van Adrichem van Dorp, geboren op woensdag 24 maart Joanna Maria van Adrichem van Dorp, geboren op woensdag 10 februari Justina van Adrichem van Dorp, geboren in Jan Joseph van Adrichem van Dorp, geboren in 1704.

22 96 Claes Eliasz van Adrichem is geboren in 1630, zoon van Elias Claesz van Adrichem (zie 91). Claes is overleden op donderdag 29 januari 1665, 34 of 35 jaar oud. Claes trouwde, 24 of 25 jaar oud, op zondag 2 mei 1655 in Delft met Maertge Pietersdr van Sweth. 97 Cornelis Huijbrechtsz van Adrichem is geboren op dinsdag 15 oktober 1619 in Overschie, zoon van Huijbrecht Dircksz van Adrichem (zie 92) en Elisabeth van der Bergh. Cornelis trouwde, 21 jaar oud, op zondag 21 april 1641 in Overschie met Aechie Jacobs van der Kooij, 24 jaar oud, nadat zij op zondag 7 april 1641 in Overschie in ondertrouw zijn gegaan. Aechie is geboren in Delfgau, dochter van Jacob Pleunen van der Kooij en Joosten Hilletchie Hoeff. Zij is gedoopt op vrijdag 21 april 1617 in Delft. Kinderen van Cornelis en Aechie: 1 Heijltie Cornelisdr van Adrichem. 2 Jacob Cornelisz van Adrichem, geboren in Volgt Adriaen Joseph van Adrichem van Dorp is geboren in 1693, zoon van Pieter van Adrichem van Dorp (zie 95) en Eva Maria de Kies van Wissen. Adriaen is overleden op donderdag 18 juni 1750 in Haarlem, 56 of 57 jaar oud. Adriaen trouwde, 21 of 22 jaar oud, op dinsdag 15 januari 1715 in Haarlem met Cornelia Elisabeth van Buijck van Zwieten. Cornelia is een dochter van Jkhr. Cornelis van Buijck van Zwieten en Catharina De Ridder. Cornelia is overleden op donderdag 9 juli 1744 in Haarlem. Kinderen van Adriaen en Cornelia: 1 Margaretha Cavallier van Adrichem, geboren in Petrus Cuillielmus Cavallier van Dorp, geboren in Petrus is overleden in 1789, 62 of 63 jaar oud. 3 Phillippus Cavelliervan Adrichem, geboren in Notitie bij de geboorte van Phillippus: Ongehuwd Phillippus is overleden in 1791, 62 of 63 jaar oud. 4 Jan Gerbrand Cavellier van Adrichem, geboren op vrijdag 20 oktober Volgt Jacob Cornelisz van Adrichem is geboren in 1642, zoon van Cornelis Huijbrechtsz van Adrichem (zie 97) en Aechie Jacobs van der Kooij. Jacob is overleden op vrijdag 17 november 1719 in Overschie, 76 of 77 jaar oud. Hij is begraven op dinsdag 28 november 1719 in Overschie. Jacob trouwde, 32 of 33 jaar oud, op zondag 17 november 1675 in Overschie met Barber Ariens Jongsten, nadat zij op zaterdag 2 november 1675 in Kethel in ondertrouw zijn gegaan. Barber is overleden op maandag 20 december 1717 in Overschie. Zij is begraven op donderdag 23 december 1717 in Overschie. Kinderen van Jacob en Barber: 1 Arien Jacobsz van Adrichem, geboren in Overschie. Volgt Aegje Jacobse van Adrichem, gedoopt op vrijdag 6 februari 1682 in Overschie. Volgt Kornelis Jacobse van Adrichem. Hij is gedoopt op zondag 7 mei 1684 in Overschie. Kornelis is overleden in 1709 in Overschie, 24 of 25 jaar oud. Hij is begraven op woensdag 14 augustus 1709 in Overschie. 4 Lena Jacobsdr van Adrichem, gedoopt op zondag 28 april 1686 in Overschie. Volgt 103.

23 5 Marijtje Maria Jacobsdr van Adrichem, geboren in 1690 in Overschie. Volgt Hillegond van Adrichem, gedoopt op zondag 14 augustus 1695 in Overschie. Volgt Jan Gerbrand Cavellier van Adrichem is geboren op vrijdag 20 oktober 1730, zoon van Adriaen Joseph van Adrichem van Dorp (zie 98) en Cornelia Elisabeth van Buijck van Zwieten. Jan is overleden op maandag 18 juni 1798 in Loosduinen, 67 jaar oud. Notitie bij Jan: Door Keizer Frans II in de Adelstand verheven Jan: (1) trouwde, 25 jaar oud, op donderdag 11 december 1755 in Ijselt met Jvr,Cornelia Constantia van sasse van Ijsselt, 7 jaar oud. Jvr,Cornelia is geboren op vrijdag 17 mei 1748 in Ijselt, dochter van Jacobus van sasse van Ijsselt en Anna Maria van Honsum. (2) trouwde, 45 jaar oud, op woensdag 10 januari 1776 met Barbara van der Does, 37 of 38 jaar oud. Barbara is geboren in 1738 in Gouda, dochter van Wilhelmus Bernardus van der Does en Catharina Maria van Suurland. Barbara is overleden op donderdag 31 december 1818 in Amsterdam, 80 jaar oud. Kind van Jan en Jvr,Cornelia: 1 Johannus Ludovicus Cavellier van Adrichem, geboren op woensdag 2 oktober Volgt Arien Jacobsz van Adrichem is geboren in Overschie, zoon van Jacob Cornelisz van Adrichem (zie 99) en Barber Ariens Jongsten. Arien trouwde op zondag 14 februari 1712 in Kethel met Annetje Ariens Langerack. 102 Aegje Jacobse van Adrichem, dochter van Jacob Cornelisz van Adrichem (zie 99) en Barber Ariens Jongsten. Zij is gedoopt op vrijdag 6 februari 1682 in Overschie. Aegje is overleden, 79 jaar oud. Zij is begraven op vrijdag 29 mei 1761 in Overschie. Aegje: (1) trouwde, 29 jaar oud, op vrijdag 22 mei 1711 in Overschie met Leendert Jansz van der Vlugt, 32 jaar oud. Leendert is geboren op donderdag 21 juli 1678 in Overschie, zoon van Jan Laurense van der Vlugt en Arijantie Pieters Starrenburg. Hij is gedoopt op donderdag 21 juli 1678 in Overschie. Leendert is overleden op zaterdag 1 februari 1721 in Overschie, 42 jaar oud. (2) trouwde, 41 jaar oud, op zondag 25 april 1723 in Overschie met Leendert Lauwrentsz van der Vlugt, nadat zij op zaterdag 10 april 1723 in Overschie in ondertrouw zijn gegaan. Leendert is geboren in Overschie. Leendert is overleden. Hij is begraven op vrijdag 31 maart 1780 in Overschie. 103 Lena Jacobsdr van Adrichem, dochter van Jacob Cornelisz van Adrichem (zie 99) en Barber Ariens Jongsten. Zij is gedoopt op zondag 28 april 1686 in Overschie. Lena is overleden in 1762 in Overschie, 75 of 76 jaar oud. Zij is begraven op zaterdag 17 april 1762 in Overschie. Lena: (1) trouwde, 32 jaar oud, op zondag 27 november 1718 in Overschie met Claes Pouwelse Gouwetak, 20 of 21 jaar oud, nadat zij op zaterdag 12 november 1718 in Overschie in ondertrouw zijn gegaan. Claes is geboren in 1697, zoon van Paulus Claesz Gouwetak en Wentie Cornelisse van Cool. Claes is overleden in 1731 in Overschie, 33 of 34 jaar oud. Hij is begraven op zondag 18 november 1731 in Overschie. (2) trouwde, 46 jaar oud, op zondag 18 mei 1732 in Overschie met Cornelis Pannevis, 24 jaar oud, nadat zij op woensdag 2 mei 1731 in Overschie in ondertrouw zijn gegaan. Cornelis is een zoon van Jacob Cornelisz Pannevis en Ingetje Cornelisse van Campen. Hij

Parenteel van Wilhelm van Foreest (Foresto)

Parenteel van Wilhelm van Foreest (Foresto) Parenteel van Wilhelm van Foreest (Foresto) 1 Foreest wapen 1 Wilhelm van Foreest (Foresto) (afb. 1). Wilhelm trouwde met Machteld van Foreest. Machteld is geboren in 1250. Kind van Wilhelm en Machteld:

Nadere informatie

Parenteel van Radbolt I Heer van Egmond

Parenteel van Radbolt I Heer van Egmond Parenteel van Radbolt I Heer van Egmond 1 Egmond 1 Radbolt I Heer van Egmond (afb. 1). Kind van Radbolt uit onbekende relatie: 1 Wolbrand van Egmond, geboren in 900 in Slot de Hoef Egmond Binnen. Volgt

Nadere informatie

Genealogie van Arend Cornelisse van der Swan

Genealogie van Arend Cornelisse van der Swan Genealogie van Arend Cornelisse van der Swan I Arend Cornelisse van der Swan. Arend is overleden in 1633. Notitie bij Arend: volgens Dek waren er 6 zonen. Echter later in de correcties op Dek gecorrigeerd.

Nadere informatie

Met Maria Catharina Petronella Vroegh naar Lisse, Seghwaert en Voorborch

Met Maria Catharina Petronella Vroegh naar Lisse, Seghwaert en Voorborch een genealogieonline publicatie Met Maria Catharina Petronella Vroegh naar Lisse, Seghwaert en Voorborch door 30 november 2014 Met Maria Catharina Petronella Vroegh naar Lisse, Seghwaert en Voorborch Generatie

Nadere informatie

Parenteel van Ernst Casijnsz van Oldenbarnevelt

Parenteel van Ernst Casijnsz van Oldenbarnevelt Parenteel van Ernst Casijnsz van Oldenbarnevelt 1 Ernst Casijnsz van Oldenbarnevelt. Ernst trouwde met Margriet N.N.. Kind van Ernst en Margriet: 1 Reiyner Ernstz van Oldenbarnevelt. Volgt 2. 2 Reiyner

Nadere informatie

Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant)

Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) I Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) is geboren in 1790 in Heer Huijgenwaert, zoon van Joannes (Jan) Claasz Quant (Quand, Kwant) en Trijntje (Catherina)

Nadere informatie

die sinds 1476 in de lijsten van renten voorkomt en op 10 maart 1477

die sinds 1476 in de lijsten van renten voorkomt en op 10 maart 1477 WESTLANDSE VALCKEN EN DE JACHT Onder bovenstaande titel is in "Liber amicorum Jhr. Mr. C.C. van Valkenburg", 's-gravenhage 1985, p. 464-470, een bijdrage van W. Wijnaendts van Resandt verschenen, handelend

Nadere informatie

Genealogie van de familie Van der Jagt

Genealogie van de familie Van der Jagt Genealogie van de familie Van der Jagt I Ploen LEENDERTSZOON is geboren in 1545 in Barendrecht, Zuid-Holland, Nederland. Ploen is overleden vóór 13-03-1620 in Barendrecht, Zuid- Holland, Nederland, ten

Nadere informatie

Parenteel van Claas de Milde

Parenteel van Claas de Milde Parenteel van Claas de Milde 1 Claas de Milde. Claas is overleden in 1504. Notitie bij Claas: testament in archief Nicolaasgasthuis 18fol.153vo, hij was weesmeester in 1499-1503 Claas trouwde met Neeltgen

Nadere informatie

Parenteel van Jan Snellen

Parenteel van Jan Snellen Parenteel van Jan Snellen 1 Jan Snellen is geboren in 1490. Notitie bij Jan: In 1543 ontving Jan Snellen 52 bunder over dolve Moeren van Prins Rene van Chalon Jan begon een relatie met N.N.. Kinderen van

Nadere informatie

Parenteel van Christoph Pilgram

Parenteel van Christoph Pilgram Parenteel van Christoph Pilgram 1 Christoph Pilgram is geboren in 1586 in Bad Sacha.Dl. Christoph is overleden, 51 of 52 jaar oud. Hij is begraven op donderdag 2 september 1638 in Bad Sacha.Dl. Christoph

Nadere informatie

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV Parenteel van Jan van Gent. Generatie I I. Jan van Gent, trouwde met Johanna Geertrui Snak. 1. Jan, volgt II [blz. 1]. Generatie II II. Jan van Gent, (zoon van I [blz. 1] ), trouwde te Gorinchem op vrijdag

Nadere informatie

Willem I van Teijlingen (5 generaties) Tweede Generatie

Willem I van Teijlingen (5 generaties) Tweede Generatie Willem I van Teijlingen (5 generaties) 1. Willem I van Teijlingen. Partner Maria van Castricum. Zij was de maitresse van Willem I. + 2. i Dirk I van Brederode geb. ca. 1190. + 3. ii Willem van Teylingen.

Nadere informatie

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Michael de Bont. Generatie I I. Michael de Bont, trouwt met Joanna Torians. Uit dit huwelijk een zoon: 1. Cornelis de Bont, gedoopt te Alphen op zondag 25 februari 1748, overleden (ongeveer

Nadere informatie

Parenteel van Vranck Romeijn

Parenteel van Vranck Romeijn Parenteel van Vranck Romeijn I Vranck Romeijn is geboren omstreeks 1552 in Berkel (zui,nld). Vranck is Vranck begon een relatie met NN. Zij is Kinderen van Vranck en NN: 1 Lenaert Vrancken Romeijn. Lenaert

Nadere informatie

Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij,

Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij, Nummer Toegang: 858 Plaatsingslijst van de stukken afkomstig van Familiestichting Van der Kooij, 1700-1933 Archief Delft 858 Familiestichting Van der Kooij 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan de Witte

De nakomelingen van Jan de Witte een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan de Witte door 4 mei 2016 De nakomelingen van Jan de Witte Generatie 1 1. Jan de Witte, is geboren in 1255 te West-Friesland. Hij is 1299: schepen

Nadere informatie

Het geslacht " VREUGDENHIL " en de familierelatie met Clara Jansdr. van Spaerwoude

Het geslacht  VREUGDENHIL  en de familierelatie met Clara Jansdr. van Spaerwoude Het geslacht " VREUGDENHIL " en de familierelatie met Clara Jansdr. van Spaerwoude Generatie I DIRC, geb. tussen 1280 en 1310. Generatie II Heynric DIRCXZ., geb. tussen 1330 en 1340, Lid Kerstmisgilde

Nadere informatie

Genealogie van Arijen Arijensz Spaans

Genealogie van Arijen Arijensz Spaans Genealogie van Arijen Arijensz Spaans I Arijen Arijensz Spaans is geboren vóór 1620. Arijen is overleden, minstens 34 jaar oud. Hij is begraven op zondag 25 januari 1654 in Scheveningen. Notitie bij overlijden

Nadere informatie

Die Nachkommen von Cornelis van Ghesel

Die Nachkommen von Cornelis van Ghesel eine genealogieonline Publikation Die Nachkommen von Cornelis van Ghesel von 3 Mai 2016 Die Nachkommen von Cornelis van Ghesel Generation 1 1. Cornelis van Ghesel, ist geboren op 15 maart 1508 te Antwerpen.

Nadere informatie

Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen

Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen 1 Jasper Gijsberts van Namen. Kind van Jasper uit onbekende relatie: 1 Antonie Jaspers van Namen, geboren op 27-09-1637 in Oirschot. Volgt 1.1. 1.1 Antonie Jaspers

Nadere informatie

Genealogie van Jan Jansz in t Wilt [DEK_452]

Genealogie van Jan Jansz in t Wilt [DEK_452] Genealogie van Jan Jansz in t Wilt [DEK_452] I Jan Jansz in t Wilt [DEK_452] is geboren in Terheide. Jan is Hij is begraven op zondag 19 juli 1705 in Scheveningen. Jan trouwde op zondag 28 mei 1690 in

Nadere informatie

Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt,

Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt, Nummer Toegang: 857 Plaatsingslijst van stukken afkomstig van de eigenaren van de Hofwoning te 't Woudt, 1672-1977 Archief Delft 857 Hofwoning te 't Woudt 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

De kwartierstaat van Teuna van Leeuwen

De kwartierstaat van Teuna van Leeuwen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Teuna van Leeuwen door 4 mei 2016 De kwartierstaat van Teuna van Leeuwen Generatie 1 1. Teuna van Leeuwen, dochter van Dirk Cornelis van Leeuwen (volg

Nadere informatie

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie

Parenteel van Olivier Heyns

Parenteel van Olivier Heyns Parenteel van Olivier Heyns 1 Olivier Heyns. Olivier begon een relatie met N.N.. Kind van Olivier en N.N.: 1 Johannes Heyns, geboren in 1479 in Ijperen. Volgt 2. 2 Johannes Heyns is geboren in 1479 in

Nadere informatie

Parenteel van Jan Jansz. Ham

Parenteel van Jan Jansz. Ham Parenteel van Jan Jansz. Ham I Jan Jansz. Ham. Jan is Jan trouwde met Antgen Philipsen. Antgen is Kinderen van Jan en Antgen: 1 Jan Jansz. Ham. Volgt II-a. 2 Aryen Jansz. Ham. Volgt II-b. II-a Jan Jansz.

Nadere informatie

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING III.9 Gerardus (Gerrit) Hendriksz BESSELING (BISSELINGH), smid in Edam, Amsterdam en baassmit te Wognum, geboren op 04-09-1694 te Emmerik, gedoopt (rk) op 04-09-1694 te Emmerik (getuige(n): nv), overleden

Nadere informatie

Man of vrouw Gehuwd met Jaar Plaats Generatie

Man of vrouw Gehuwd met Jaar Plaats Generatie Totaalindex Van Veen [Dit document is onderdeel van de omgekeerde parenteel Van Veen. Zie voor de verzamelde gegevens over mijn voorouders https://familiesporen.wordpress.com/.] Bij echtparen staan het

Nadere informatie

III.1 Maerten Claesz SCHRAMA, geboren ca. 1500, zoon van Claes Florisz ('s GRAVENMADE) (zie II.1) en NN NN.

III.1 Maerten Claesz SCHRAMA, geboren ca. 1500, zoon van Claes Florisz ('s GRAVENMADE) (zie II.1) en NN NN. 1 van 167 27-12-2007 11:28 I.1 Floris Lourisz van 's GRAVENMADE, pachter van een hoeve, gelegen op de Gravenmade onder Bennebroek, geboren ca. 1440, overleden te Heenstede vóór 1510. Relatie met Margriet

Nadere informatie

De kwartierstaat van Cornelia Bruins

De kwartierstaat van Cornelia Bruins een genealogieonline publicatie door 11 July 2019 Generatie 1 1. Cornelia Bruins, dochter van Johannes Hermanus Bruins (volg 2) en Wilhelmina van der Laan (volg 3), is geboren op 28 Augustus 1897 in Krommenie.

Nadere informatie

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel Parenteel van Gommert Pietersen van Geel 1 Gommert Pietersen van Geel is geboren in 1624 in Zevenbergen. Gommert is Notitie bij overlijden van Gommert: Overleden rond 1676. Gommert: (1) trouwde, 24 of

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Lauerensz. van Loosen

De nakomelingen van Jan Lauerensz. van Loosen een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Lauerensz. van Loosen door 7 augustus 2017 De nakomelingen van Jan Lauerensz. van Loosen Generatie 1 1. Jan Lauerensz. van Loosen, is geboren rond

Nadere informatie

WILLEM CORNELISZ VAN RIJT, zn. van Cornelis Vranckenz van Rijt en Trijntje Claesdr (zie IVb), begr. Naaldwijk 24.7.1636 (oud graf f 4) 1

WILLEM CORNELISZ VAN RIJT, zn. van Cornelis Vranckenz van Rijt en Trijntje Claesdr (zie IVb), begr. Naaldwijk 24.7.1636 (oud graf f 4) 1 Vf - 1 WILLEM CORNELISZ VAN RIJT, zn. van Cornelis Vranckenz van Rijt en Trijntje Claesdr (zie IVb), begr. Naaldwijk 24.7.1636 (oud graf f 4) 1 tr. ca. 25.1.1635 2 TRIJNTJE REIJERSDR VAN ADRICHEM de jonge,

Nadere informatie

Parenteel van Gerit Mijnlieff

Parenteel van Gerit Mijnlieff Parenteel van Gerit Mijnlieff I Gerit Mijnlieff is geboren omstreeks 1470 in Ridderkerk (zui,nld). Gerit is overleden. Gerit begon een relatie met NN. Zij is overleden. Kind van Gerit en NN: 1 Adrijaen

Nadere informatie

De nakomelingen van Isak de Graaf

De nakomelingen van Isak de Graaf een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Isak de Graaf door 28 mei 2016 De nakomelingen van Isak de Graaf Generatie 1 1. Isak de Graaf. Hij is getrouwd met Catrijn van Rijn. Zij kregen 3 kinderen:

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

Michiel van Mierevelt Portret van François van Aerssen van Sommelsdijk ( ), 1636 gedateerd London, Nederlandse Ambassade (Londen)

Michiel van Mierevelt Portret van François van Aerssen van Sommelsdijk ( ), 1636 gedateerd London, Nederlandse Ambassade (Londen) trant van Abraham de Vries Portret van en vrouw, ten onrechte geïdentificeerd als Stephania Torck ( -1702), ca. 1647-1650 Kasteelen, inv./cat.nr. 216 toegeschreven aan Cornelis Saftleven waarschijnlijk

Nadere informatie

Andere "van den Worm" takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag Geb.datum Geb.plaats Trouwdag Trouwplaats

Andere van den Worm takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag Geb.datum Geb.plaats Trouwdag Trouwplaats Andere "van den Worm" takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag 03.12.2016 01.08.1622 Amsterdam Grietje Simon de Bok 14.03.1627 Velp Neeltje Joris Jorisse 02.11.1633 Valkenburg

Nadere informatie

De nakomelingen van Dirk Lenerts Vogelaer

De nakomelingen van Dirk Lenerts Vogelaer een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Dirk Lenerts Vogelaer door 26 december 2016 De nakomelingen van Dirk Lenerts Vogelaer Generatie 1 1. Dirk Lenerts Vogelaer, is geboren in 1575 te Overschie.

Nadere informatie

NT00067_42. Nadere Toegang op inv.nr 42. uit het archief van het. Stadsgerecht Wijk bij Duurstede, 1546-1811, (67) H.J. Postema

NT00067_42. Nadere Toegang op inv.nr 42. uit het archief van het. Stadsgerecht Wijk bij Duurstede, 1546-1811, (67) H.J. Postema NT00067_42 Nadere Toegang op inv.nr 42 uit het archief van het Stadsgerecht Wijk bij Duurstede, 1546-1811, (67) H.J. Postema Januari 2015 Inleiding In dit document zijn regesten opgenomen van de oudste

Nadere informatie

Willem II van Holland:?, februari Hoogwoud, 28 januari 1256

Willem II van Holland:?, februari Hoogwoud, 28 januari 1256 Willem II van Holland:?, februari 1227 - Hoogwoud, 28 januari 1256 Willem II was graaf van Holland en Zeeland (1234-1256) en koning van het Heilige Roomse Rijk (1248-1256). Rooms-Duits (tegen-)koning Regeerperiode:

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik)

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) Voornaamste woonplaatsen van deze tak: Brussum; Kerkrade; Maaseik; ; Swalmen; Sao Paolo (Brazilië); Update maart 2018 (correcties en aanvullingen

Nadere informatie

ik bleek een van Schie domme Claes liet Schie schieten ik werd een van Dam haiku jvd DRAMA S DELFTSE VAN SCHIE S

ik bleek een van Schie domme Claes liet Schie schieten ik werd een van Dam haiku jvd DRAMA S DELFTSE VAN SCHIE S ik bleek een van Schie domme Claes liet Schie schieten ik werd een van Dam haiku jvd DRAMA S DELFTSE VAN SCHIE S ONTWARD DOOR JAN VAN DAM 2010 Wapen van de Delftse van Schie s en de Delftse van Dam men.

Nadere informatie

Genealogie familie Benders

Genealogie familie Benders Genealogie familie Benders Reacties aan info@historie-sliedrecht.nl I Pieter Hendrikszn Benders, begraven te Giessendam op 30 april 1759. Hij is getrouwd te Bleskensgraaf op 11 februari 1731 voor de kerk

Nadere informatie

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen)

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) 1 Willem van Dielen. Willem trouwde met Margaretha Cocken. Kind van Willem en Margaretha: 1 Jan van Dielen, geboren in Bergen. Volgt 1.1. 1.1 Jan van Dielen

Nadere informatie

Genealogie van Arent Arens (van) Dijckhuijsen [DEK_5]

Genealogie van Arent Arens (van) Dijckhuijsen [DEK_5] Genealogie van Arent Arens (van) Dijckhuijsen [DEK_5] I Arent Arens (van) Dijckhuijsen [DEK_5] is geboren in 1619 in Scheveningen. Arent is overleden, 77 of 78 jaar oud. Hij is begraven op 08-04-1697 in

Nadere informatie

Inventaris van het archief van Jacob Kerkhoven, 1766-1788

Inventaris van het archief van Jacob Kerkhoven, 1766-1788 Nummer archiefinventaris: 3.20.32 Inventaris van het archief van Jacob Kerkhoven, 1766-1788 Auteur: G.M. van Aalst Nationaal Archief, Den Haag 1974 Copyright: cc0 This finding aid is written in Dutch.

Nadere informatie

stamreeks Marinus van Maaren

stamreeks Marinus van Maaren generatie 1 generatie 2 stamreeks Marinus van Maaren Tomas van Maren * ± 1640 Wouter van Maren * ± 1642 Jacob van Maren * ± 1613 tiel Gerrit Claesz van Maren * ± 1644 tricht x ± 1664 tricht Maaiken Pieterse

Nadere informatie

Genealogie van Job Jochems de Swart [DEK_173]

Genealogie van Job Jochems de Swart [DEK_173] Genealogie van Job Jochems de Swart [DEK_173] I Job Jochems de Swart [DEK_173]. Zeeman Job trouwde op maandag 29 mei 1651 in Scheveningen met Annetje Evers. Notitie bij het huwelijk van Job en Annetje:

Nadere informatie

Kinderen van Johannis Kilwinger en Jannigje Alplas: 1.1 Peter Gijsbert Kilwinger, geboren op zaterdag 4 februari 1809 in Woudrichem.

Kinderen van Johannis Kilwinger en Jannigje Alplas: 1.1 Peter Gijsbert Kilwinger, geboren op zaterdag 4 februari 1809 in Woudrichem. Genealogie van Pieter Kilwinger inderen van Peter Gijsbert Kilwinger en Johanna Mutsaards: 1.1.1 Johanna Maria Kilwinger, geboren op woensdag 17 februari 1836 in Stratum. Johanna Maria is overleden op

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Hendrikus Jacobus (Johannes) Kloes 30 sep 1912, Heemskerk, Nh Overlijden: 20 nov 1985, Castricum, Nh Memo: Onderlangs Johannes (Jacob) Kloes (22 apr 1875-25 jul 1961) Jacoba (Hendrikus)

Nadere informatie

Genealogie van de Familie van der Zijden van 1608 tot 2003

Genealogie van de Familie van der Zijden van 1608 tot 2003 1 Genealogie van de Familie van der Zijden van 1608 tot 2003 De beschrijving van de stamboom van de familie van der Zijden over de periode 1608 tot 2003 is op basis van gegevens uit akten en boeken van

Nadere informatie

De kwartierstaat van Dirk Schouten

De kwartierstaat van Dirk Schouten een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Dirk Schouten door 6 maart 2017 De kwartierstaat van Dirk Schouten Generatie 1 1. Dirk Schouten, zoon van Dirk Schouten (volg 2) en Pieternella Jongeneel

Nadere informatie

Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest

Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest 1 Alsemgeest Klaas 1877 2 Klaas Alsemgeest 3 Oude familiefoto klein 4 Grafsteen Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest (afb. 1 t/m

Nadere informatie

Stamreeks van Cornelis Willem (Cor) Buscop

Stamreeks van Cornelis Willem (Cor) Buscop Stamreeks van Cornelis Willem (Cor) Buscop De oudst bekende Buscop van deze reeks werd als Willem Bisschop in Poperinge (Vlaanderen) geboren. Vanuit Poperinge en omgeving vertrokken in de periode 1580-1610

Nadere informatie

Parenteel van Jacob van der Meer

Parenteel van Jacob van der Meer pagina 1 van 16 Parenteel van Jacob van der Meer 1 Jacob van der Meer is geboren in 1772. Arbeider (Bij huwelijk Dirk) Jacob trouwde met Trijntje Hogenboom. Kind van Jacob en Trijntje: 1 Dirk van der Meer,

Nadere informatie

STAMBOOM FAMILIE ZONNEVELD

STAMBOOM FAMILIE ZONNEVELD STAMBOOM FAMILIE ZONNEVELD Ca. 1595 Dirck Cornelisz van Sollevelt X Maertgen Dirxdr en X Neeltje Simonsdr van Sollevelt 1618 1682 Pieter Dirxz van Sollevelt X Dievertghen Jorisdr van Nootdorp 1642 1704

Nadere informatie

Klapper Edam DTB 37-38a - 39a - 40: Trouwen voor het Gerecht, 1581-1811

Klapper Edam DTB 37-38a - 39a - 40: Trouwen voor het Gerecht, 1581-1811 DTB 37-3 19-02-1581 Jan Jacobsen Moij Neel Pietersdochter DTB 37-3 19-02-1581 Marten Pietersen Aeff Jansdochter DTB 37-3 19-02-1581 Jan Janszen van Kempen Lijsbet Jans anders Moeijcke Lijs DTB 37-3 21-02-1581

Nadere informatie

pagina 2 van 8 Holzappel. Johannes is overleden op vrijdag in Utrecht, 89 jaar oud. Johannes trouwde, 34 jaar oud, op woensdag i

pagina 2 van 8 Holzappel. Johannes is overleden op vrijdag in Utrecht, 89 jaar oud. Johannes trouwde, 34 jaar oud, op woensdag i pagina 1 van 8 Parenteel van Johannes Honig 1 Johannes Honig is geboren in 1620 in Oberdorfelden. Johannes is overleden vóór 1720, ten hoogste 100 jaar oud. Johannes trouwde met Anna Christina N. Kinderen

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans pagina 1 van 7 Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans 1 Petrus (Peter) Eijsermans, zoon van Joannes Baptista Eijsermans en Jacoba Spapens. Hij is gedoopt op dinsdag 20 november 1792 in Goirle. Notitie

Nadere informatie

De kwartierstaat van Cornelia Bruins

De kwartierstaat van Cornelia Bruins een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Cornelia Bruins door 4 februari 2017 De kwartierstaat van Cornelia Bruins Generatie 1 1. Cornelia Bruins, dochter van Johannes Hermanus Bruins (volg

Nadere informatie

Concept Kwartierstaat van Vincent Willem van Gogh dd 2003

Concept Kwartierstaat van Vincent Willem van Gogh dd 2003 Concept Kwartierstaat van Vincent Willem van Gogh dd 2003 Door Eric Hennekam Generatie 1 (proband) 1 Vincent Willem van Gogh, geboren op 30-03-1853 in Zundert. Bij de geboorteaangifte van Vincent waren

Nadere informatie

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?.

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Inleiding De stambomen zijn onafhankelijk van elkaar gemaakt. Het vergelijken

Nadere informatie

Parenteel van Anthonie Gillisse van der Cingel

Parenteel van Anthonie Gillisse van der Cingel Parenteel van Anthonie Gillisse van der Cingel I Anthonie Gillisse van der Cingel. Anthonie is Anthonie begon een relatie met Suzanna Andriese Lavooy. Suzanna is Kind van Anthonie en Suzanna: 1 Gillis

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

Parenteel van Raymond De Villeneuve

Parenteel van Raymond De Villeneuve Parenteel van Raymond De Villeneuve 1 Raymond De Villeneuve is geboren in 1150. Kind van Raymond uit onbekende relatie: 1 Giraudde De Villeneuve, geboren in 1201. Volgt 2. 2 Giraudde De Villeneuve is geboren

Nadere informatie

6. Fragmenten. 6.1 Cornelis: Nieuwkoops fragment (ca. 1550) I. Cornelis, tr. waarsch. Emmetgen? / Geertgen?...

6. Fragmenten. 6.1 Cornelis: Nieuwkoops fragment (ca. 1550) I. Cornelis, tr. waarsch. Emmetgen? / Geertgen?... 6. Fragmenten 6.1 Cornelis: Nieuwkoops fragment (ca. 1550) I. Cornelis, tr. waarsch. Emmetgen? / Geertgen?... 1. Jan Cornelisz, volgt IIa. 2. Elbert Cornelisz, volgt IIb. 3. Geertgen Cornelisz, overl.

Nadere informatie

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Generatie 1 ( kwartierdrager ) 1 Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart, geboren op vrijdag 13 februari 1942 om 15:00 in Amsterdam. Hij

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Johanna Maria (Nicolaas) Cornelisse 24 dec 1908, Uitgeest, Nh Overlijden: 21 jun 1993, Castricum, Nh Begraven: jun 1993, Castricum, Nh Memo: Onderlangs Nicolaas (Teunis) Cornelisse

Nadere informatie

II. Jan Jansz van Coudenhoven, > , tr.: Lisebette Dirc Butsieldr, begr. Oude Kerk Delft ca. 1367, dv. Dirc Butsiel en N.N..

II. Jan Jansz van Coudenhoven, > , tr.: Lisebette Dirc Butsieldr, begr. Oude Kerk Delft ca. 1367, dv. Dirc Butsiel en N.N.. Laatste bewerking E.R. van Crugten c, 11 augustus 2013. erwin@crugten.nl Jan van Coudenhoven, * ± 1275, tr.: N.N.. I. Jan van Coudenhoven, * ± 1300, ± 1350, tr.: Ver Sanne. 1. Jan, volgt II. II. Jan Jansz

Nadere informatie

De kwartierstaat van Marie Kamp

De kwartierstaat van Marie Kamp een genealogieonline publicatie door 23 April 2019 Generatie 1 1. Marie Kamp, dochter van Quirinus Cornelis Kamp (volg 2) en Gerdina Maria Heemskerk (volg 3), is geboren op 17 Juli 1927 in Haarlemmermeer.

Nadere informatie

De nakomelingen van Godfried van Ochten

De nakomelingen van Godfried van Ochten een genealogieonline publicatie door 16 March 2019 Generatie 1 1. Godfried van Ochten, is geboren in 1168. Hij is getrouwd met N.n.. Ricolt II van Ochten, volg 2. Godfried is overleden. Generatie 2 2.

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

De kwartierstaat van Petrus Johannes Jacobs

De kwartierstaat van Petrus Johannes Jacobs een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Petrus Johannes Jacobs door 1 augustus 2017 De kwartierstaat van Petrus Johannes Jacobs Generatie 1 1. Petrus Johannes Jacobs, zoon van Henricus Johannes

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

X.388 Catharina BESSELING, geboren op te Wognum, overleden op

X.388 Catharina BESSELING, geboren op te Wognum, overleden op VIII.64 Johannes BESSELING, bouwman, landman, geboren op 17-04-1851 te Zwaag, overleden op 05-07-1922 op 71-jarige leeftijd, begraven op 08-07-1922 te Zwaag. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op 03-05-1874

Nadere informatie

Parenteel van Jan Cornelisz. Decker

Parenteel van Jan Cornelisz. Decker Parenteel van Jan Cornelisz. Decker I Jan Cornelisz. Decker is geboren omstreeks 1600 in Oud Alblas. Jan is overleden vóór 1677 in Oud Alblas, ten hoogste 77 jaar oud. Notitie bij Jan: Uit de boedelscheiding

Nadere informatie

N A T I O N A A L A R C H I E F S - G R A V E N H A G E I N V E N T A R I S N U M M E R S T A T E N V A N H O L L A N D

N A T I O N A A L A R C H I E F S - G R A V E N H A G E I N V E N T A R I S N U M M E R S T A T E N V A N H O L L A N D N A T I O N A A L A R C H I E F S - G R A V E N H A G E I N V E N T A R I S N U M M E R 1 3 5 5 S T A T E N V A N H O L L A N D 1 5 7 2 1 7 9 5 M O N S T E R R O L L E N V A N D E W E E R B A R E M A N

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis Schouten

De nakomelingen van Cornelis Schouten een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis Schouten door 26 November 2018 De nakomelingen van Cornelis Schouten Generatie 1 1. Cornelis Schouten, is geboren rond 1615 te Moordrecht Z.h.

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis Schouten

De nakomelingen van Cornelis Schouten een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis Schouten door 6 maart 2017 De nakomelingen van Cornelis Schouten Generatie 1 1. Cornelis Schouten, is geboren rond 1615 te Moordrecht Z.h. Hij

Nadere informatie

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Francis Philip AQUINA Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Francis Philip AQUINA. Gehuwd voor de kerk ca 1785 Dorothea Maria JANSSEN. 1. Maria Catharina AQUINA,

Nadere informatie

Kaart van Brouwerius van Nidek uit 1728

Kaart van Brouwerius van Nidek uit 1728 Het huis Adrichem t Huis te Adrichem zoals het op de kaart van Brouwerius van Niedek uit 1728 te zien is, is gelegen in Wijk aan Duin aan de St. Aechtendyk enerzijds en de Hof Landerweg anderzijds. Het

Nadere informatie

Stamboom van der Laan

Stamboom van der Laan een genealogieonline publicatie Stamboom van der Laan door 30 april 2016 Stamboom van der Laan Generatie 1 1. Adrianus van der Laan, is gedoopt op 15 februari 1758 te Oud Bijerland. Hij is getrouwd op

Nadere informatie

O U D A D M I N I S T R A T I E F A R C H I E F S C H I E D A M W E E S K A M E R I N V E N T A R I S N U M M E R 1 6 1 5

O U D A D M I N I S T R A T I E F A R C H I E F S C H I E D A M W E E S K A M E R I N V E N T A R I S N U M M E R 1 6 1 5 O U D A D M I N I S T R A T I E F A R C H I E F S C H I E D A M W E E S K A M E R I N V E N T A R I S N U M M E R 1 6 1 5 1 5 0 8 1 6 2 7 t / m 2 8 1 2-1 6 4 5 B E W E R K I N G D O O R A N T H O N I U

Nadere informatie

Genealogie van Evert Adams Knoester

Genealogie van Evert Adams Knoester Genealogie van Evert Adams Knoester I Evert Adams Knoester is geboren in Terheide. Evert trouwde met Maritge Wouters. Kinderen van Evert en Maritge: 1 Wouter Evertse Knoester [DEK_567], geboren in Terheide.

Nadere informatie

BOUQUET families circa in Nederland

BOUQUET families circa in Nederland BOUQUET families circa 1485-1730 in Nederland DORDRECHT Gijsbert VAN HAARLEM. geboren circa 1508 te Dordrecht, overleden 29-04-1574 te Dordrecht, trouwde Cornelia BOUQUET geboren circa. 1512 te Dordrecht,

Nadere informatie