INFOBROCHURE. KLEUTERONDERWIJS (2,5 tot ± 4-jarigen) Koningin Astridlaan 91. KLEUTERONDERWIJS (4 tot ± 6-jarigen) Burg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFOBROCHURE. KLEUTERONDERWIJS (2,5 tot ± 4-jarigen) Koningin Astridlaan 91. KLEUTERONDERWIJS (4 tot ± 6-jarigen) Burg."

Transcriptie

1 Infobrochure BS De sprong INFOBROCHURE KLEUTERONDERWIJS (2,5 tot ± 4-jarigen) Koningin Astridlaan Maaseik KLEUTERONDERWIJS (4 tot ± 6-jarigen) Burg. Philipslaan Maaseik LAGERE SCHOOL (6 tot ± 12-jarigen) Burg. Philipslaan Maaseik Basisschool De Sprong GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Burgemeester Philipslaan Maaseik Tel.: 089 / secretariaat@desprongmaaseik.be

2 Schoolvisie De wereld aan je voeten, dat is wat GO! De Sprong voor iedere leerling wil waarmaken. Kinderen groeien op in een maatschappij die zo veranderlijk en divers is, zodat we als onderwijs bewuste keuzes moeten maken voor de toekomst. We maken kinderen klaar voor de wereld van morgen, het leven in 2020, 2027, 2030 of zelfs Hoogstwaarschijnlijk zal een kleuter uit deze school een job beoefenen, die vandaag nog niet bestaat. Een glazen bol hebben wij bij GO! De Sprong niet, maar we weten wel dat het belangrijk is om rekening te houden met de veranderingen en vernieuwingen om ons heen. Onze slogan De wereld aan je voeten is niet zomaar een slagzin, maar het is de uitkomst van talrijke vernieuwingen waaraan we de afgelopen jaren hard hebben gewerkt en waar we ook de komende jaren aan zullen verder werken. De slagzin staat symbool voor het creëren van een breed toekomstperspectief voor onze leerlingen met voldoende ruimte voor ieders talent. We willen leerlingen de wereld laten ontdekken door deze in de klas te halen, maar nog liever door zelf de wijde wereld in te trekken. We profileren ons dan ook graag als een actieve school, waarbij gastsprekers en samenwerkingsverbanden met externe partners regelmatig hun ingang vinden. We trekken vaak de deur uit, soms voor meerdere dagen. Zo zijn er onze stadsklassen in Brussel of Gent, de zeeklassen en de plattelandsklassen. Jaarlijks werken we rond kindvriendelijke en actuele themaweken, alsook vakoverschrijdende projectweken. We zetten ons in voor diverse goede doelen en houden van actieve lessen. Vijf keer per jaar verzamelen we onze leukste activiteiten in de schoolkrant GO! News. Onze school werkt actief aan het realiseren van een sociale mix. Zo leren kinderen hun blik en kennis verruimen en groeien ze op tot wereldburgers. Wereldburgers zijn voor ons mensen met een open geest, die sociaal en positief-kritisch zijn. Ze staan sterk in het leven, zijn mondig en gaan ervoor! Net zoals Vippie de mascotte van het GO!. Hij staat centraal in ons logo en waagt de sprong, waardoor de wereld letterlijk aan zijn voeten ligt. Geen gemakkelijke opdracht Zo zal Vippie moeten nadenken hoe hij de sprongen tussen de mijlpalen in zijn schoolloopbaan zal maken. Durft hij het alleen aan, of voelt hij zich beter met de ondersteuning in een duo-sprong? Beschikt hij over de juiste en veilige uitrusting? Zijn de voorwaarden voldaan om een zachte landing te maken? Is zijn landingsbaan of einddoel duidelijk in zicht? De leerkrachten van basisschool De Sprong staan steeds paraat om Vippie en zijn vrienden hierin op een gepaste manier te begeleiden, zodat iedere VIP in onze school in staat is zelfstandig de juiste antwoorden te vinden voor zichzelf. Wij dagen dan ook iedereen uit om samen met ons de sprong te wagen naar een mooie toekomst!

3 schoolteam Directeur Linde Verstappen Administratief personeel Johannes Machiels Zorgcoördinator Micha Gijsen Onderwijzend Personeel Kleuteronderwijs Geertrui Raedschelders (PG) Rebecca Reumers (1KR) Daphne Fedyna (1KD) Marijke Timmermans (2KM) Jacqueline Winkels (2KJ) Belinda Vranken (3KB) Carine Geyzen (3KC) SES - leerkracht Daphne Fedyna Patrick Franssen Leermeester Lichamelijke Opvoeding Patrick Franssen Kinderverzorgster Christel Baptist Onderwijzend Personeel Lager Onderwijs Elke Gielen (1E) Linda Hornix (1L) Bernadette Bosmans (2B) Marie De Langhe (2M) Carla Op t Eynde (2C) Tania Gijzen (2T) Annemie Boonen (4A) Wendy Willems (4W) Rietje Van Briel (5R) Lidy Vervecken (5L) Claudia Van Eygen (6CL) Carine Reynders (6C) SES Leerkracht Patrick Franssen Imelda Berger ICT Coördinator Rolf Wouters

4 Bijzonder leermeesters Levensbeschouwing Katholieke Godsdienst Niet Confessionele Zedenleer Islamitische Godsdienst Marie-Paul Westhof Claudia Van Eygen Pascale Brehmen Mohamed Guassmi Meester-, Vak- en Dienstpersoneel Irene Moors Romina Darcelo Adelaide Sibili Fatima Laaquid Johannes Diris Marc Arits Busbegeleiding Kristel Schrooten inschrijvingen Een leerling(e) die in onze school is ingeschreven, blijft ingeschreven voor de duur van zijn/haar hele schoolloopbaan, tenzij hij/zij in de loop van een schooljaar definitief uit de school wordt uitgesloten of tenzij hij/zij zelf een andere schoolkeuze maakt. Kleuters mogen worden ingeschreven vanaf de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden. Er zijn zeven instapdata: - de eerste schooldag na de zomervakantie - de eerste schooldag na de herfstvakantie - de eerste schooldag na de kerstvakantie - op de eerste schooldag van februari - de eerste schooldag na de krokusvakantie - de eerste schooldag na de paasvakantie - de maandag na O.L.H. Hemelvaart Bij de inschrijving dient een officieel document te worden voorgelegd dat de identiteit van het kind bevestigt en het verwantschap aantoont (SIS-kaart, trouwboekje, geboortebewijs, identiteitsstuk van het kind zoals het bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister ) De ouders ondertekenen een schriftelijke verklaring waarin ze bevestigen dat hun kind niet in een andere school is ingeschreven.

5 Schoolsecretariaat Secretariaat: Dhr. Wannes Machiels - ma di do vr van 08u30 16u00 - woe van 08u30 12u30 Directie: Mevr. Linde Verstappen - ma di do vr van 08u45 16u00 - woe van 08u45 12u30 - op afspraak ook mogelijk buiten de schooluren! Opgelet: Bij bezoek aan de school steeds eerst het secretariaat en/of directie verwittigen! schooluren Wijkschool: 08u45 tot 10u250 10u25 tot 10u40 (pauze) 10u40 tot 12u20 12u20 tot 13u20 (middagpauze) 13u20 tot 15u00 Kleuterafdeling hoofdgebouw: 08u45 tot 10u25 10u25 tot 10u40 (pauze) 10u40 tot 12u20 12u20 tot 13u20 (middagpauze) 13u20 tot 14u10 14u10 tot 14u25 (pauze) 14u25 tot 15u15 Lagere afdeling hoofdgebouw: 08u45 tot 10u25 10u25 tot 10u40 (pauze) 10u40 tot 12u20 12u20 tot 13u35 (middagpauze) 13u35 tot 15u15 Opgelet: Op woensdag eindigen de lessen om 12u20! De leerlingen dienen op tijd aanwezig te zijn in de school. Laatkomers storen de lesactiviteiten (ook bij de kleuters). Laatkomers dienen zich overigens te melden en te verantwoorden bij het secretariaat of de directie, die hiervan een vaststelling zal noteren in de agenda. Het regelmatig te laat komen, wordt (na verwittiging) als problematisch beschouwd en gemeld aan het CLB.

6 Kosteloos basisonderwijs In het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap wordt aan de ouders geen inschrijvingsgeld voor hun kind(eren) gevraagd, noch bijdragen voor kosten die verbonden zijn aan het nastreven van ontwikkelingsdoelen of het behalen van de eindtermen. De materialen die hiervoor nodig zijn, worden door de school kosteloos in bruikleen gegeven aan de leerlingen, maar blijven eigendom van de school. Indien de materialen beschadigd of zoekgeraakt zijn, worden ze vervangen op kosten van de ouders. Toch kan onze school niet voor alle kosten instaan. Voor bepaalde activiteiten waaraan uw kind deelneemt, zijn wij genoodzaakt een minimale bijdrage te vragen. - De scherpe maximumfactuur: Dit zijn bijdragen voor ééndaagse uitstappen en voor activiteiten waaraan de klas deelneemt (vb. bezoek aan toneel- of theatervoorstelling, workshops, sportactiviteiten, tentoonstelling tijdens de onderwijstijd ). Ook de zwembeurten behoren tot deze categorie (behalve het één jaar verplicht aan te bieden gratis zwemonderricht). Per schooljaar mag men voor dit soort activiteiten aan de ouders volgende bijdrage vragen: o 2- en 3-jarigen: 25 o 4-jarigen: 35 o 5-jarigen + leerplichtige kleuters: 40 o Lagere onderwijs: 70 - De minder scherpe maximumfactuur: Dit zijn bijdragen voor alle vormen van meerdaagse uitstappen binnen de onderwijstijd. Dit zijn de GWP s zoals vb. bos-, zee-, boerderij-, plattelandsklassen Voor dit soort activiteiten mag men aan de ouders volgende bijdrage vragen: o Kleuteronderwijs: 0 o Lager onderwijs: 405 voor de volledige duur van het lager onderwijs - De diensten die de school vrijblijvend aanbiedt, alsook een raming van de kostprijs ervan. We denken hierbij aan toezicht, warme maaltijden, drankjes, leerlingenvervoer, activiteiten op woensdagnamiddag De kostprijs die men aanrekent voor deze diensten staat in verhouding tot de geleverde prestaties.

7 Middageten, snoep en fruit - Tijdens de middagpauze kunnen de kinderen: o Onder toezicht op school eten: eigen boterhammen in het schoolrestaurant warme maaltijd en/of soep zie website van de school voor het menu o Naar huis gaan: Voor de school en om verzekeringstechnische redenen is het belangrijk om te weten of uw kind de toestemming heeft om de school tijdens de middagpauze te verlaat. (nl. ook s middags is uw kind op de weg naar en van school verzekerd) - Snoep: Omdat wij ervan overtuigd zijn dat te veel snoep schadelijk is voor ieders gezondheid, brengen de kinderen liefst fruit, boterhammen of voedzame koeken mee. De school voorziet een traktatie met Sinterklaas, carnaval en Pasen. Dit bestaat uit de gebruikelijke lekkernijen. Traktatie bij verjaardag: geef uw kind een cake, taart en/of drank mee, dan wordt er een echt verjaardagsfeestje gevierd in de klas. - Fruitdagen: We organiseren ook fruitdagen op maandag en woensdag, d.w.z. die dag geen snoep of koeken genuttigd worden. Kinderen kunnen zich inschrijven in het Tutti Frutti project. Hierbij krijgen ze elke woensdag en dit gedurende 30 weken een stuk fruit aangeboden. schoolbus Naast de ophaaldienst van de wijkschool naar het hoofdgebouw en omgekeerd, is er ook een stopplaats aan de kiosk op de wijk Gasthuisveld. Voor meer informatie kunt u steeds terecht op het secretariaat. 1 ste KIND 2 de KIND 3 de KIND Jaarabonnement 152,00 122,00 GRATIS 1 ste trimester 61,00 49,00 GRATIS 2 de trimester 46,00 37,00 GRATIS 3 de trimester 46,00 37,00 GRATIS Prijzen: - Kleuters rijden gratis - Leerlingen die binnen een straal van 4km wonen, dienen busgeld te betalen - Leerlingen die buiten een straal van 4km wonen, rijden gratis, op voorwaarde dat onze school de dichtstbijzijnde school van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap is. * Voor elke betalende leerling gelden de tarieven van een Buzzy Pazz van De Lijn. * Voor uitzonderlijke ritten kan een rittenkaart (= 10 ritten) aangevraagd worden. Ook hier geldt het tarief van De Lijn (= 10,00 / kaart)

8 Levensbeschouwelijke vakken In het GO! kunnen de leerlingen (vanaf het 1 ste leerjaar een keuze maken uit het aanbod van de levensbeschouwelijke vakken. Indien uw kind deze keuze wenst te veranderen, kunt u het desbetreffende formulier voor deze wijziging op het secretariaat bekomen. Deze wijziging kan enkel in het begin van het schooljaar plaatsvinden en dient vervolgens uiterlijk op 8 september ondertekend aan de school overhandigd te worden. Lichamelijke opvoeding & zwemmen - Lichamelijke opvoeding: Onze kleuters krijgen turnles van een bijzondere leermeester lichamelijke opvoeding. De leerlingen van de lagere afdeling krijgen deze lessen van de klastitularis. Turnkledij is verplicht in het lager onderwijs: zwarte/blauwe short, T-shirt met logo van de school en turnpantoffels met witte zool. Alle kinderen nemen deel aan de lessen lichamelijke opvoeding. Uitzonderingen worden enkel aanvaard met een briefje van de dokter of ouders. Aankoopprijs T-shirt = 6,50 - Schoolzwemmen: Om tegemoet te komen aan de vraag van de Minister (= maximumfactuur) en om efficiënter gebruik te maken van onze zwemtijd (50 min. in plaats van 30 min.), hebben we ook dit schooljaar gekozen voor een 10 beurtensysteem: elke leerling krijgt 10 zwembeurten. Een zwembeurt van 50 min. = 2,60. De zwembeurten vinden telkens plaats op maandag van 09u10 tot 10u00 en dit voor de leerlingen van het 2 de tot en met het 6 de leerjaar. Voor het 1 ste leerjaar is het zwemmen gratis. Voor het 1 ste leerjaar vinden de zwembeurten wekelijks plaats op donderdag van 14u25 tot14u55. De zwemlessen behoren tot het lessenpakket en de kinderen zijn dus verplicht om hieraan deel te nemen. Bij niet deelname aan deze lessen is een schriftelijke verantwoording vereist!

9 Schoolraad, leerlingenraad, oudervereniging In het GO! vinden we inspraak en medezeggenschap héél belangrijk! - SCHOOLRAAD : Ouders: mevr. Chantal Benneker (=voorzitter), mevr. Sylvie Schrijvers, mevr. Claartje Willems Gecoöpteerde leden: dhr. Louis Coonen, dhr. Wiel Janssens Personeel: mevr. Carine Reynders, mevr. Carine Geysen, mevr. Elke Gielen Directeur: Mevr. Linde Verstappen - OUDERVERENIGING : Onze school heeft een actieve oudervereniging die de school met raad (=adviezen) en daad (=hand- en spandiensten) bijstaat. Voorzitter: dhr. Yoeri Vranckx - LEERLINGENRAAD : 1 x per trimester: vergadering met alle leerlingen Tussentijdse vergaderingen met de leerlingenraad = twee leerlingen per klas voor één schooljaar verkozen. Info- en ouderavonden Eind augustus (nl. voor nieuwe instromers) en begin september (nl. voor alle leerlingen) worden de ouders uitgenodigd om alle info te ontvangen met betrekking tot het nieuwe schooljaar en kennis te maken met de nieuwe leerkracht van hun kind. 3 x jaar (voor de kerstvakantie, de paasvakantie en op het einde van het schooljaar) wordt u uitgenodigd voor de bespreking van de vorderingen van uw kind(eren). Op verzoek van de leerkracht en/of ouders kunnen er bijkomende oudercontacten georganiseerd worden i.f.v. de begeleiding en opvolging van het kind. Wij voeren een opendeurpolitiek d.w.z. dat u steeds welkom bent om bepaalde zaken te bespreken. Na een telefoontje leggen wij graag met u samen een datum en tijdstip vast.

10 Ochtend- en avondtoezicht Onze school voorziet een ochtend- en avondtoezicht: Ochtendtoezicht: - Aanvang om 08u15. Avondtoezicht: - Einde om 15u35. ( s woensdags om 12u40) - Kinderen die niet afgehaald werden, worden door de toezichthouder tot bij de directie of het secretariaat gebracht. Leerlingen die voor 8u15 s morgens en na 15u35 s avonds (na 12u40 op woensdag) op school aanwezig zijn, staan niet onder toezicht en zijn bijgevolg ook niet verzekerd bij een ongeval. Ouders zijn op dat moment verantwoordelijk voor hun kind bij eventuele ongevallen en/of schade. Buitenschoolse opvang robbedoes Onze school is open van 08u15 tot 15u35 ( s woensdags tot 12u40) Onze school werkt samen met een flexibele buitenschoolse kinderopvang Robbedoes, georganiseerd door de stad Maaseik, bedoeld voor zowel kinderen van de kleuter- als van de lagere school. Er is zowel voor- als naschoolse opvang mogelijk. Adres: Kinderopvang Robbedoes Sportlaan Maaseik Tel.: 089 / School- en studietoelagen U kunt het formulier om een school of studietoelage aan te vragen, bekomen op het schoolsecretariaat. Hulp nodig? Dhr. Wannes Machiels helpt u graag verder: enkel na telefonische afspraak!

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong INFOBROCHURE Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81 089/56.04.82 Email

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool De Sprong Voor kleuters van 5 tot 6 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool Het Sprongetje Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar Koningin Astridlaan 91 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool Het Sprongetje Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar Koningin Astridlaan 91 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

Meester Patrick L.O. leerkracht

Meester Patrick L.O. leerkracht Wijkschool: Juf Geert peuters Juf Rebecca / Patricia K1R Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Femke Zorgcoördinator L.O. leerkracht Hoofdgebouw: Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD KALENDER Terug naar school Di 01.09.2015 Infoavond Wijk: Do 03.09.2015 18u00 Hoofdgebouw: Do 03.09.2015 19u00 Sportieve dag 2 de graad Do 10.09.2015 Sportieve dag 1

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan Brussel

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan Brussel Bijlagen GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Toedienen van medicatie Beste ouder(s) De laatste jaren wordt steeds meer aan het schoolpersoneel gevraagd om medicatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs".

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs. Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs". Zoals u reeds in

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule Info 2018-2019 De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 De Dobbelsteen xl 3 de, 4 de, 5 de, 6 de leerjaar Guido Gezellelaan 10 056 35 18 08 directie@bsdedobbelsteen.be Schooluren

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule

Info De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 Heule Info 2017-2018 De Dobbelsteen Kleuters, 1 ste, 2 de leerjaar Albrecht Rodenbachlaan 58 De Dobbelsteen xl 3 de, 4 de, 5 de, 6 de leerjaar Guido Gezellelaan 10 056 35 18 08 bs.heule @g-o.be Schooluren Kom

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2016-2017 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Schooljaar: versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus. Kosteloos. Verplichte kosten

Schooljaar: versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus. Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2018-2019 - versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

infobrochure

infobrochure infobrochure 2014-2015 Haverstraat 9 8400 Oostende 059 50 10 99 059 70 76 68 www.govogelzang.be directeur@govogelzang.be secretariaat@govogelzang.be inhoud Inhoud voorblad inhoud... 2 schooluren... 3 ons

Nadere informatie

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ Infobrochure GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ 70 12 48 e-mail: bs.staden@g-o.be Schooljaar 2018-2019 Beste ouders, Hartelijk dank voor de belangstelling die u toont

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement

algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement Vrije Basisschool St.-Jozef Santhovenstraat 1B, 8434 Lombardsijde 058/23 56 35 directie@stjolo.be www.stjolo.be algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement Bijlagen Schooljaar 2016-2017 BIJLAGEN

Nadere informatie

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Schooljaar : 2017-2018 Overzicht schoolkosten Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Bijlagen GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Toedienen van medicatie Beste ouder(s) De laatste jaren wordt steeds meer aan het schoolpersoneel gevraagd om medicatie

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Je kunt je kind inschrijven op onze school:

Je kunt je kind inschrijven op onze school: Inschrijving 1.Hoe en wanneer Je kunt je kind inschrijven op onze school: op de opendeurdagen op de schooldagen tussen 9 uur en 12 uur op werkdagen van 1 tot 3 juli en vanaf 24 augustus tussen 9 uur en

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten

Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2017-2018 Overzicht schoolkosten versie oktober Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten

Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2016-2017 Overzicht schoolkosten versie oktober Vrije basisschool: Sint-Carolus Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven 1 1. De minister 1. Woordje vooraf Onze onderwijsminister wenst dat onderwijs voor alle ouders, ook voor diegenen die het minder breed hebben, zo betaalbaar mogelijk is. We kunnen dit enkel toejuichen.

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR

BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR 2013-2014 Directeur Dhr. Philip Van Santen Lijst personeel Administratief personeel Mevr. Vincianne Van Audenhove Mevr. Mirabelle De Lange Mevr. Martine Himpens Mevr.

Nadere informatie

Aanvulling schoolreglement

Aanvulling schoolreglement Aanvulling schoolreglement Schooljaar 2017-2018 Bijlage schoolreglement Schooljaar 2017-2018 [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van

Nadere informatie

An Van Neste. Greet Meersman Mieke Botterman Marleen Desmet Veerle Wittevrongel Astrid Dhont Jessica Bijn Vanessa Van Reybrouck Veerle Desmet

An Van Neste. Greet Meersman Mieke Botterman Marleen Desmet Veerle Wittevrongel Astrid Dhont Jessica Bijn Vanessa Van Reybrouck Veerle Desmet PERSONEELSBEZETTING 2016-2017 Directeur An Van Neste Peuterklas 1 ste kleuter 2 de kleuter 3 de kleuter Ambulant kleuter Bewegingsopvoeding kleuter Kinderverzorgster Zorg kleuter Greet Meersman Mieke Botterman

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Schooljaar: versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren

Schooljaar: versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Schooljaar: 2016-2017 versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Je kan ons bellen op de nummers 012 / 23 30 31 en 0473 / 321 473 of gewoon even binnenstappen om te informeren naar het juiste inschrijvingsmoment. Voor het schooljaar 2015-2016 kan je inschrijven vanaf

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

Organisatie schooljaar

Organisatie schooljaar Organisatie schooljaar 2015-2016 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING 1 bij de kleuters van basisschool De Letterboom. Wij, het team van De Letterboom, willen jullie graag laten kennismaken met onze kleuterafdeling. Wie zijn wij? is een

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Infobrochure lagere school

Infobrochure lagere school Infobrochure lagere school Schooljaar 2018 2019 Infobrochure lagere school 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Schooldag 3 1.1 Begin- en einduren 3 1.2 Dagverloop lagere school 3 1.3 Middag / boterhammen

Nadere informatie

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure GO! Kleuterschool 't Lindeke Lindenstraat 9 2830 Willebroek tel. 03 886 60 83 e-mail: info@kleuterschooltlindeke.be website: www.kleuterschooltlindeke.be Infobrochure 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt

Nadere informatie

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Beste ouders, Eerst en vooral wil ik u, ook namens alle personeelsleden danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Zoals gebruikelijk, beginnen we het schooljaar

Nadere informatie

Leerkracht LO : Kleuterklas : De Wingerd. Jurgen Vanholen. Lagere school De Wingerd. Jonas Theunis

Leerkracht LO : Kleuterklas : De Wingerd. Jurgen Vanholen. Lagere school De Wingerd. Jonas Theunis De Wingerd Welkom Visie Wij zijn een school van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en richten neutraal onderwijs in. Onze school heet de Wingerd. De Wingerd staat voor verbondenheid, de wortels,

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Maarkedal, 3 september 2013

Maarkedal, 3 september 2013 Maarkedal, 3 september 2013 Aan alle ouders van onze leerlingen www.omerwattez.be Beste ouders, Uw kind is ingeschreven als regelmatige leerling in de Basisschool Omer Wattez. Wij stellen dit heel erg

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos

Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos Schooljaar: 2017-2018 versie juni 2017 Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Bijlagen schooljaar Informatie. Schooljaar Personeel. 2 - Kalender van vakantiedagen. 3 - Prijslijst. 4 - Maximumcapaciteit

Bijlagen schooljaar Informatie. Schooljaar Personeel. 2 - Kalender van vakantiedagen. 3 - Prijslijst. 4 - Maximumcapaciteit Informatie Schooljaar 2018-2019 1 - Personeel 2 - Kalender van vakantiedagen 3 - Prijslijst 4 - Maximumcapaciteit 1 - Personeel Directeur Lagere school Eva Uytdewilligen directeur@vinho.be 1 geel Wis Jacobs

Nadere informatie

WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE!

WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE! NIEUWSBRIEF WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE! Brielen, 1 september 2014 Geachte Ouders, Een lange vakantieperiode is voorbij, we staan aan het begin van een

Nadere informatie

SCHOOLVAKANTIES EN VRIJE DAGEN

SCHOOLVAKANTIES EN VRIJE DAGEN INFORMATIEBROCHURE STEDELIJKE LAGERE SCHOOL t STOKPAARDJE Oranjestraat 2 3271 Zichem 013/77.42.32 www.schoolstokpaardje.be SCHOOLUREN Maandag 9.00 u tot 12.10 u 13.10 u tot 15.50 u Dinsdag 9.00 u tot 12.10

Nadere informatie

VOORWOORD. TUTTI FRUTTI (vanaf de 2 de kleuterklas!) KALENDER:

VOORWOORD. TUTTI FRUTTI (vanaf de 2 de kleuterklas!) KALENDER: KALENDER: Themaweek water 17.09.2012-21.09.2012 Watersportdag Sporta 3 de t.e.m. 6 de leerjaar 24.09.2012 Tafelwedstrijd september 4 de t.e.m. 6 de leerjaar 26.09.2012 Sponsorloop 1 ste graad 26.09.2012

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten. Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Kosteloos. Verplichte kosten. Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen Schooljaar: 2017-201 Overzicht schoolkosten Bijlage schoolreglement naam school: Leefschool Heyerdahl Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. STEDELIJKE LAGERE SCHOOL t BELHAMELTJE Lobbensestraat Keiberg Tel. 013/

INFORMATIEBROCHURE. STEDELIJKE LAGERE SCHOOL t BELHAMELTJE Lobbensestraat Keiberg Tel. 013/ INFORMATIEBROCHURE STEDELIJKE LAGERE SCHOOL t BELHAMELTJE Lobbensestraat 124 3271 Keiberg Tel. 013/77.45.16 www.schoolbelhameltje.be SCHOOLUREN Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 9.00 u tot 12.10

Nadere informatie

BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR

BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR 2015-2016 Directeur Dhr. Philip Van Santen Lijst personeel Administratief personeel Mevr. Vincianne Van Audenhove Mevr. Mirabelle De Lange Mevr. Martine Himpens Mevr.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Team Kleuterafdeling. Hoofdgebouw: Juf Patricia / Ann K2PA Juf Marijke K2M Juf Carine/Stefanie K3C Juf Belinda K3B. Meester Patrick L.O.

Team Kleuterafdeling. Hoofdgebouw: Juf Patricia / Ann K2PA Juf Marijke K2M Juf Carine/Stefanie K3C Juf Belinda K3B. Meester Patrick L.O. GO! BS De Sprong Team Kleuterafdeling Wijkschool: Juf Geert / Rebecca K1GR Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Katrien Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. - leerkracht Hoofdgebouw: Juf Patricia

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

ballen, touwen, (klim)toestellen, driewielers, karton, hout, hechtingen, gereedschap, katrollen, tandwielen, bouwdozen,

ballen, touwen, (klim)toestellen, driewielers, karton, hout, hechtingen, gereedschap, katrollen, tandwielen, bouwdozen, Bijdrageregeling In het GO! betaalt u geen inschrijvingsgeld voor uw kind, noch bijdragen voor kosten die nodig zijn om ontwikkelingsdoelen na te streven of de eindtermen te behalen. De materialen die

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt!

Wij heten u van harte welkom en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt! infobrochure Inhoud inhoud... 3 voorwoord... 4 schooluren... 5 ons aanbod... 5 leerplicht afwezigheden... 6 middagmalen... 7 facturatie... 7 aanwezigheid op school... 8 opvang buiten de schooluren...

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE 2015-2016

INFORMATIEBROCHURE 2015-2016 Zet je schrap voor een kleurrijke reis naar een kansrijke toekomst. Laat de rugzak van je kind zich vullen met een positief zelfbeeld, levenslust, kennis, vaardigheden, meertaligheid, Kortom alles wat

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school Hoofdstuk 1 : Situering van onze school 1.1 Naam en adres van de school Gemeentelijke Lagere School De Oester met extra sportaanbod Kerkplein 1 1755 Gooik-Oetingen Tel. 054 56 60 23 www.oesteroetingen.be

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Schooljaar 2018 2019 Infobrochure kleuters 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Schooldag 4 1.1 Begin- en einduren 4 1.2 Dagverloop kleuters 4 1.3 Middag / boterhammen 4 2 Weekverloop

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

Praktische infobrochure

Praktische infobrochure Schoolvakanties en vrije dagen Herfstvakantie: van ma 2 november 2015 tot en met zo 8 november 2015 Wapenstilstand: woensdag 11 november 2015 Kerstvakantie: van ma 21 december 2015 tot en met zo 3 januari

Nadere informatie