*Loslaten: Door Jezus wordt duidelijk, dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven. (filmpje.)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "*Loslaten: Door Jezus wordt duidelijk, dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven. (filmpje.)"

Transcriptie

1 12 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Pieter Hooghuis Orde van dienst: Welkom Inleidend Anton. Zingen: GK06 gz167 - Samen in de naam van Jezus. Votum en zegengroet GK ps68: 2 Wet: Tien woorden en Mattheus 5: Opw 244 (E&R 52) Psalm 1: Welzalig de man, die niet wandelt Gebed Inleiding op Schriftlezing: VLOG. Schitteren als sterren in deze wereld. Lezen: Efeze 4 Zingen: Sela (Opw 687) - Heer, wijs mij uw weg Preek: Inleiding. *Verlangen: Maar zo hebt u Christus niet leren kennen. (filmpje.) *Loslaten: Door Jezus wordt duidelijk, dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven. (filmpje.) *Omhelzen: en dat u de nieuwe mens moet aantrekken (filmpje.) *Gaan: Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid tegen elkaar. (filmpje.) Zingen: Opw Ik wil jou van harte dienen. Luisterlied: Opw Toon uw liefde. VLOG-kaartje invullen. Gebed Collecte Zingen: GK06 gz De kerk van alle tijden Zegen.

2 12 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Pieter Hooghuis Orde van dienst: Welkom Inleidend Anton. Zingen: GK06 gz167 - Samen in de naam van Jezus. 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer. 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. t Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt. 3 Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. t Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer! Votum en zegengroet GK ps68: 2 2 't Rechtvaardig volk, in God verheugd, verblijdt zich en het juicht van vreugd: het heeft zijn wens verkregen. Het treedt te voorschijn in het licht, komt juichend voor Gods aangezicht en dankt Hem voor zijn zegen. Hef Gode blijde psalmen aan, laat 's Heren volk nu tot Hem gaan, laat al wat leeft Hem eren. Kom, zing en speel, in Hem verblijd, loof Hem, vervuld van dankbaarheid, loof Hem, zijn naam is Here.

3 Wet: Tien woorden en Mattheus 5: Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt. 14 Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. 15 Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. 16 Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel. Opw 244 (E&R 52) Psalm 1: Welzalig de man, die niet wandelt Welzalig de man die niet wandelt, in de raad der goddelozen. Die niet staat op de weg der zondaars, noch zit in de kring der spotters, maar aan des Heren wet, zijn welgevallen heeft, en diens wet overpeinst, bij dag en bij nacht. Want hij is, als een boom geplant aan waterstromen, die zijn vrucht geeft op tijd, welks loof niet verwelkt, alles gelukt. Welzalig de man die niet wandelt, in de raad der goddelozen. Die niet staat op de weg der zondaars, noch zit in de kring der spotters, maar aan des Heren wet, zijn welgevallen heeft, en diens wet overpeinst, bij dag en bij nacht. Want hij is, als een boom, geplant aan waterstromen, die zijn vrucht geeft op tijd, welks loof niet verwelkt, alles gelukt. Gebed Inleiding op Schriftlezing: VLOG. Schitteren als sterren in deze wereld. Lezen: Efeze Ik, die gevangenzit omwille van de Heer, vraag u dan ook dringend de weg te gaan die past bij de roeping die u hebt ontvangen: 2 wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. 3 Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft: 4 één lichaam en één geest, zoals u één hoop hebt op grond van uw roeping, 5 één Heer, één geloof, één doop, 6 één God en Vader van allen, die boven allen, door allen en in allen is. 7 Aan ieder van ons is genade geschonken naar de maat waarmee Christus geeft. 8 Daarom staat er: Toen hij opsteeg naar omhoog, voerde hij gevangenen mee en schonk hij gaven aan de mensen. 9 Hij steeg op wat betekent dat anders dan dat hij ook is afgedaald naar wat lager ligt, naar de

4 aarde? 10 Hij die is afgedaald is dezelfde als hij die opsteeg, tot boven de hemelsferen, om alles met zijn aanwezigheid te vullen. 11 En hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, 12 om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd, 13 totdat wij allen samen door ons geloof en door onze kennis van de Zoon van God een eenheid vormen, de eenheid van de volmaakte mens, van de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. 14 Dan zijn we geen onmondige kinderen meer die stuurloos ronddobberen en met elke wind meewaaien, met wat er maar verkondigd wordt door mensen die tot alles in staat zijn wanneer ze anderen listig en doortrapt op een dwaalspoor willen brengen. 15 Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus. 16 Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde. 17 Op gezag van de Heer zeg ik u dus met klem: ga niet langer de weg van de heidenen met hun loze denkbeelden. 18 In hun geest heerst duisternis en ze zijn vervreemd van het leven met God, omdat ze hem niet kennen en hun hart voor hem gesloten hebben. 19 Afgestompt als ze zijn, geven ze zich over aan losbandigheid en storten ze zich in allerlei zedeloze praktijken. 20 Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! 21 U hebt toch over hem gehoord, u hebt toch onderricht over hem gekregen? Door Jezus wordt duidelijk 22 dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, 23 dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden 24 en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid. 25 Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid tegen elkaar, want wij zijn elkaars ledematen. 26 Als u boos wordt, zondig dan niet: laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, 27 geef de duivel geen kans. 28 Laat wie steelt niet meer stelen, maar eerlijk de kost verdienen door zelf hard te werken om iets weg te kunnen geven aan wie het nodig heeft. 29 Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goeddoen aan wie ze hoort. 30 Maak Gods heilige Geest niet bedroefd, want hij is het stempel waarmee u gemerkt bent voor de dag van de verlossing. 31 Laat alle wrok en drift en boosheid varen, alle geschreeuw en gevloek, en alle kwaadaardigheid. 32 Wees goed voor elkaar en vol medeleven; vergeef elkaar zoals God u in Christus vergeven heeft.

5 Zingen: Sela (Opw 687) - Heer, wijs mij uw weg Heer, wijs mij uw weg en leid mij als een kind dat heel de levensweg slechts in U richting vindt. Als mij de moed ontbreekt om door te gaan, troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan. Heer, leer mij uw weg, die zuiver is en goed. Uw woord is onderweg als een lamp voor mijn voet. Als mij het zicht ontbreekt, het donker is, leid mij dan op uw weg, de weg die eeuwig is. Heer, leer mij uw wil aanvaarden als een kind dat blindelings en stil U vertrouwt, vrede vindt. Als mij de wil ontbreekt uw weg te gaan, spreek door uw Woord en Geest mijn hart en leven aan. Heer toon mij uw plan; maak door uw Geest bekend hoe ik U dienen kan en waarheen U mij zendt. Als ik de weg niet weet, de hoop opgeef, toon mij dat Christus heel mijn weg gelopen heeft, toon mij dat Christus heel mijn weg gelopen heeft.

6 Preek: Inleiding. *Verlangen: Maar zo hebt u Christus niet leren kennen. (filmpje.) *Loslaten: Door Jezus wordt duidelijk, dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven. (filmpje.) *Omhelzen: en dat u de nieuwe mens moet aantrekken (filmpje.) *Gaan: Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid tegen elkaar. (filmpje.) Zingen: Opw Ik wil jou van harte dienen. Ik wil jou van harte dienen en als Christus voor je zijn. Bid dat ik genade vind, dat jij het ook voor mij kunt zijn. Wij zijn onderweg als pelgrims, vinden bij elkaar houvast. Naast elkaar als broers en zusters, dragen wij elkanders last. Ik zal Christus' licht ontsteken als het duister jou omvangt. Ik zal jou van vrede spreken waar je hart naar heeft verlangd. Ik zal blij zijn als jij blij bent huilen om jouw droefenis. Al mijn leeftocht met je delen tot de reis ten einde is. Dan zal het volmaakte komen als wij zingend voor Hem staan. Als wij Christus' weg van liefde en van lijden zijn gegaan.

7 Luisterlied: Opw Toon uw liefde. VLOG-kaartje invullen. Aan de maaltijd wordt het stil, als de Meester knielen wil, en vol liefde als een knecht elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel. Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij, als je Mij gaat volgen. refrein: Toon Mijn liefde aan de ander dien de ander Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, dien de ander, In de wereld wordt het stil, als wij doen wat Jezus wil en gaan dienen als een knecht, zoals Hij ons heeft gezegd. Hij zei: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel. Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij, als je Mij gaat volgen. refrein: Toon Mijn liefde aan de ander dien de ander Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, dien de ander, Toon Mijn liefde aan de ander dien de ander Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad, zo heb Ik ook jou liefgehad,

8 Gebed Collecte Zingen: GK06 gz De kerk van alle tijden 1 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste grond: t is Christus, die door lijden zijn volk aan Zich verbond. Om haar als bruid te werven kwam Hij ten hemel af. t Was Hij die door zijn sterven aan haar het leven gaf. 2 Uit ieder volk verkoren, toch in haar Heiland één, is zij door Hem herboren, blijft dit haar kracht alleen: één Geest, één vast vertrouwen, één doop, één heilige dis, één Heer, op wie te bouwen haar troost en rijkdom is. 3 God houdt zijn kerk in leven, hoe ook bespot, verdrukt, door dwalingen omgeven, verscheurd, uiteengerukt. Al roepen van de tinnen de wachters nog: Hoe lang? Straks gaat de dag beginnen en t klagen wordt gezang. 4 In rampspoed, moeite en zorgen, in t heetste van de strijd, wacht zij de grote morgen, de vrede voor altijd. Tot eens haar hunkerende ogen aanschouwen, blij ontroerd, hoe God haar komt verhogen en tot victorie voert. 5 Nog weet zij zich verbonden in haar drie-enige Heer met wie zijn trouw bevonden, de strijders van weleer. Een wolk van Godsgetuigen omringt ons in de strijd, tot wij met hen ons buigen, gekroond met heerlijkheid. Zegen.

Lezing Apostolische geloofsbelijdenis Zingen: Psalm 84: 1,5 Gebed Collecte Slotzang: Liedboek (1973) 440: 1,2,3 Ik heb de vaste grond gevonden Zegen

Lezing Apostolische geloofsbelijdenis Zingen: Psalm 84: 1,5 Gebed Collecte Slotzang: Liedboek (1973) 440: 1,2,3 Ik heb de vaste grond gevonden Zegen 14 juni 17.00 uur MJC Blok Welkom, afkondigingen (door ouderling van dienst) Gezongen votum en groet Zingen: Opw. 705 Aan de maaltijd wordt het stil Zingen: Opw. 428 Genade, zo oneindig groot Schriftlezing

Nadere informatie

9 oktober P Poortinga orgel Jannes Munneke. Votum en groet. Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766. Gebed. Lezen Efeze 4 : 1 24

9 oktober P Poortinga orgel Jannes Munneke. Votum en groet. Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766. Gebed. Lezen Efeze 4 : 1 24 9 oktober 17.00 P Poortinga orgel Jannes Munneke Votum en groet Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766 Lezen Efeze 4 : 1 24 GK psalm42: 1, 3 en 7 Heer, een hert in dorre streken Tekst Efeze 4:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen Startzondag 2016: Werken met kringen In deze dienst vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Handelingen 2 : 43-47 Openbaring 3 : 13-22 Gezang 119 : 1,

Nadere informatie

Identiteit. Παση = pasei = Alle, elke

Identiteit. Παση = pasei = Alle, elke Identiteit Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend. (Ef. 1: 3 NBV) Gezegend zij de God en Vader

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser Zingen: Evangelische Liedbundel 374 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U hebt voortgebracht,

Nadere informatie

19 maart uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis

19 maart uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis 19 maart 17.00 uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis Votum en zegengroet Zingen: GK psalm 103: 1 en 9 = LB 103:1, 9 Gebed Lezen: Efeziërs 4,25-5,2 Lezen: 1 Kor. 13,1-13 Zingen: LB

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

Duinzichtkerk, zondag 12 augustus 2018 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

Duinzichtkerk, zondag 12 augustus 2018 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout Duinzichtkerk, zondag 12 augustus 2018 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger: ds Corrie van Duinen; ouderling: Sam Boelens; diaken: Nel Klamer; organist: Gert Boersma DE INTREDE - de klok wordt

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Sophie Boersma gedoopt & Vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 672 Kinderopwekking 185 Gezang 125 : 1, 3, 4 en 5 Gezang 167

Nadere informatie

14 mei uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske. Orde van dienst:

14 mei uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske. Orde van dienst: 14 mei 16.00 uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske Orde van dienst: Welkom veel gelopen: -Avondvierdaagse. -Atletiek soms 100 meter sprint soms marathon Nu: we zitten

Nadere informatie

17 mei uur AA Kramer

17 mei uur AA Kramer 17 mei 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Votum en zegengroet GK 132 Dank u Wet Psalm 85: 3, 4 (uit de berijming 1773!) Kindmoment: Ik ben. GK 62 Lezen: Johannes 13: 31-14: 20 Psalm 119: 14, 64, 66 Tekst:

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

OPW :733 ELB 398:1-5 OPW :42 OPW :705. MAT 5:13-16 LUC 6:43-45 Je mag er zijn 838 :1,2,3,4. Droom, Durf ELB 390:1-5. Welkom en Afkondigingen >

OPW :733 ELB 398:1-5 OPW :42 OPW :705. MAT 5:13-16 LUC 6:43-45 Je mag er zijn 838 :1,2,3,4. Droom, Durf ELB 390:1-5. Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen: Opwekking 733 (via de beamer: geluid en tekst) > Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Deel je Leven > Vragen > Zingen: ELB 398:1,2,3,4,5 > 1. Handen heb je om te geven Van

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om 16.45 in de Ark - Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 559 Schijn met Uw licht (E) Schijn met uw licht in mijn hart, Heer, ) schijn met uw licht in mijn hart, ) dat

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 22 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek

Orde van dienst voor zondag 22 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek Orde van dienst voor zondag 22 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek Voorganger: ds. Jennie Lambers-Niers Ouderling: Leo Pekelsma Diaken: Aukje Nakken-Dorgelo Lector: Mariska Hamberg-Rottgers M.m.v.

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

25 juni uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis. Orde van dienst: Inleiding. Votum en zegengroet

25 juni uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis. Orde van dienst: Inleiding. Votum en zegengroet 25 juni 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis Orde van dienst: Inleiding Votum en zegengroet GK psalm 147: 1 = LB 147: 1 Wet GK gezang155 Kinderen: herten GK gezang 158 Toppers

Nadere informatie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Welkom in de Horizon Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Stil gebed Votum/zegengroet Z. LvK 119: 1-3 Lezing van de Wet Z. Ps. 130: 1-4 L.

Nadere informatie

Liturgie 8 januari 2017

Liturgie 8 januari 2017 Liturgie 8 januari 2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 276 Heer, ontferm U over ons Kom en heel ons land. Reinig met uw vuur. Raak ons nu aan. Wij buigen neer en roepen tot U, Heer. O, Heer ontferm U

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Efeze 4: 16. Collecte Zingen Ps 87: 1,4,5 (n)lb 416 Zegen

Efeze 4: 16. Collecte Zingen Ps 87: 1,4,5 (n)lb 416 Zegen Efeze 4: 16 Votum en groet Zingen Ps 108: 1,2 Gebed Schriftlezing Efeze 4: 1-16 Zingen GK 119: 1,2,5 Prediking Efeze 4: 16 Zingen GK 118: 1,2,3 Belijden Bevestiging ambtsdragers Zingen na zegen Ps 135:

Nadere informatie

ORDE VOOR DE GEZAMENLIJKE DIENST op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 in de Slangenburgse kerk. Thema: DE HEMEL IS OVERAL.

ORDE VOOR DE GEZAMENLIJKE DIENST op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 in de Slangenburgse kerk. Thema: DE HEMEL IS OVERAL. ORDE VOOR DE GEZAMENLIJKE DIENST op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE HEMEL IS OVERAL voorganger organist m.m.v. ds Helma van Loon Theo Rougoor Schallend Koper VOORBEREIDING

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

GK gezang 168, in canon: k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God.

GK gezang 168, in canon: k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. 12 maart 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke muziekgroep schriftlezing: Jurrina de Vos vóór de dienst: Opwekking 427 - Dwars door het vuur Welkom Opwekking 462 - Aan uw voeten Heer Wet LB 912: 1-6

Nadere informatie

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen Liturgie 5 februari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald Welkom en mededelingen Lied: Gezang 1:

Nadere informatie

25 oktober uur K Beiboer

25 oktober uur K Beiboer 25 oktober 10.00 uur K Beiboer EER AAN GOD Psalm 95, 1.2, 3 Gez 131, 1,2.3.4 (Barmhartig Vader..) Welkom Belijdenis van afhankelijkheid Wet Gez 146, 1.2.3 Gebed LUISTEREN NAAR GOD Inleiding preek : Lezen

Nadere informatie

Welkom. Opw 640 EL 168: EL 91: 1 4 EL 438 Gez301: Gez1 Opw 737 Gz479. In het begin. God die alles maakte

Welkom. Opw 640 EL 168: EL 91: 1 4 EL 438 Gez301: Gez1 Opw 737 Gz479. In het begin. God die alles maakte Welkom Opw 640 EL 168: 1 2 5 7 EL 91: 1 4 EL 438 Gez301: 1 3 5 Gez1 Opw 737 Gz479 In het begin. God die alles maakte Mededelingen Voorganger : ds. Dick Mak, Groningen Schriftlezing: Harry Bulthuis Voorbede

Nadere informatie

10 februari uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Alida Larooy

10 februari uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Alida Larooy 10 februari 2019 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Alida Larooy Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK ps122: 1, 3 Gebed Kinderen: LB 704 (GK06 gz141): 3 Lof eer en prijs

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV)

Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV) Preek door de week+ Zondag 28 mei 2017 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV) Efeze 2 : 18, 19 (HSV) 18 Want door

Nadere informatie

Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u. Thema: Be There!

Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u. Thema: Be There! Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u Thema: Be There! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking: Ds. C. Hoek Roelof Jan

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Anke Penning Pastoraal Ouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Anke Penning Pastoraal Ouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Anke Penning Pastoraal Ouderling Lied 754 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek) Lied 754 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek) Lied 754 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek)

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Lezen : Galaten 5 : Tekst : Galaten 5 : 16 en 18. Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2

Lezen : Galaten 5 : Tekst : Galaten 5 : 16 en 18. Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2 Lezen : Galaten 5 : 13-26 Tekst : Galaten 5 : 16 en 18 Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2 Lezen : Galaten 5 : 13-26 Tekst : Galaten 5 : 16 en 18 Psalm

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Themadienst. Welkom in de Open Hof. Bevestiging ambtsdragers. Vergeving en verzoening

Themadienst. Welkom in de Open Hof. Bevestiging ambtsdragers. Vergeving en verzoening Themadienst Welkom in de Open Hof Vergeving en verzoening Opw 727 Ps. 92: 1 7 8 Gez. 322: 1 4 5 6 Opw. 378 Elb. 452 Opw. 126 Opw. 602 Gez. 95: 3 Bevestiging ambtsdragers @Efeze 4: 16 Mededelingen Voorganger

Nadere informatie

Donderdag 25 mei 2017 Hemelvaartsdag

Donderdag 25 mei 2017 Hemelvaartsdag Donderdag 25 mei 2017 Hemelvaartsdag Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede Kleur Koster Organist Lector Collectant Diaken Ouderling Voorganger : wit : Kees van der Heide : Sander Booij : Mia Brinkman

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een HOF VAN HEDEN DIENST Praisedienst 23 november 2014 18.30 uur Voorganger: ds. Dick Steenks Muzikale medwerking: CHE Live Band Ede *** Muziek voor de dienst CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt

Nadere informatie

NIEUW LEVEN IN JEZUS

NIEUW LEVEN IN JEZUS NIEUW LEVEN IN JEZUS 7 mei 2017 8:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jacquelien Simon Organist: Lydia van den Broek Koster: M. vd Bor Lector: Fennie van den Broek Intocht: Psalm 139 1 Heer,

Nadere informatie

6 mei uur SM Alserda orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jennifer Bello

6 mei uur SM Alserda orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jennifer Bello 6 mei 2018 10.00 uur SM Alserda orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jennifer Bello Votum & Zegengroet Zingen: GK 75:1,6 Gebed Wet Zingen: Opw 755 Bewerk ons hart Schriftlezing: Matteüs 17:14-23

Nadere informatie

19: 00 - Themadienst

19: 00 - Themadienst 26 mei 2019 19: 00 - Themadienst Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Marjan Coppoolse Organist: Rik Nijs Lector: Corrie Sebök Beamer: Coen Robbertsen Koster: H. van Polen Intocht Psalm 100 1. Juicht

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 13 maart Na een moment stilte luisteren we naar:

Liturgie zondagmorgen 13 maart Na een moment stilte luisteren we naar: Liturgie zondagmorgen 13 maart 2016 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Na een moment stilte luisteren we naar: Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats; daarom kniel ik neer bij U. Om bij U te zijn, is de

Nadere informatie

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Muzikale begeleiding: The True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van dienst Opwekking 194 U maakt ons

Nadere informatie

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag.

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Hartelijk welkom Ik wil juichen voor U Opwekking 589 Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Ik erken: U, Heer, bent God en

Nadere informatie

16 juli uur MJC Blok Kandelaar orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Roel Hagg. Thema: stil vertrouwen. GK gezang 171:1 (als votum)

16 juli uur MJC Blok Kandelaar orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Roel Hagg. Thema: stil vertrouwen. GK gezang 171:1 (als votum) 16 juli 2017 17.00 uur MJC Blok Kandelaar orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Roel Hagg Thema: stil vertrouwen GK gezang 171:1 (als votum) Gesproken groet en amen GK psalm 42:1, 3, 5 Opw 687 (als gebed)

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 1 : 26-28 Genesis 2 : 18-25 Leviticus 12 Numeri 5 : 11-31 Psalm 148 : 1 en 4 Gezang 121 : 1 en 2 Gezang 121 : 3, 4, 5 en 6 Gezang 121 :

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan naar Zr. D. Hobbelink - Weijma. Nieuw liedboek 174: 1 >

Mededelingen. De bloemen gaan naar Zr. D. Hobbelink - Weijma. Nieuw liedboek 174: 1 > Mededelingen De bloemen gaan naar Zr. D. Hobbelink - Weijma Nieuw liedboek 174: 1 > Naäman woonde in het land naast Israël. Hij werkte in het leger, hij was generaal. Hij won in elk gevecht, hij was een

Nadere informatie

6 januari uur EB Buitendijk orgel: Jannes Munneke schriftlezing : Marieke Urbach

6 januari uur EB Buitendijk orgel: Jannes Munneke schriftlezing : Marieke Urbach 6 januari 2019 10.00 uur EB Buitendijk orgel: Jannes Munneke schriftlezing : Marieke Urbach Votum en vredegroet Zingen GK06 gz171 Wees stil voor het aangezicht van God Wet Zingen GK ps111: 5 De Here heeft

Nadere informatie

zondag 6 december 2015 Liturgie

zondag 6 december 2015 Liturgie zondag 6 december 2015 Liturgie 9:30 uur 6-dec P Zuidema Gez 158 : Jes 5 : 8-30 Ps 80 : 5, 8, 10 Jes 5 : 1-7 LLPs 1 : 1, 2 LLPs 1 : 3 Ps 61 : 6 LLPs 146 : 1, 3, 6 Levensliederen - Psalm 1 1Gelukkig is

Nadere informatie

Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden

Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden M.m.v.: Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden WELKOM door de ambtsdrager van dienst LIED Opw. 219 Juicht, aarde! Juicht alom de Heer. Juicht,

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Zondag 1 (HC) Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag 1 (HC) Welkom en mededelingen, Inleiding leerdienst Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag

Nadere informatie

Liturgie voor 5 oktober 2014,

Liturgie voor 5 oktober 2014, Liturgie voor 5 oktober 2014, Israëlzondag Afscheidsdienst ds. G.J. Codée 1 2 Psalm 100: 1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht;

Nadere informatie

Paulus brieven leren ons enorm veel over gemeente zijn Ook over samenhang. We kijken naar 2 specifieke teksten in 2 brieven en leren iets over:

Paulus brieven leren ons enorm veel over gemeente zijn Ook over samenhang. We kijken naar 2 specifieke teksten in 2 brieven en leren iets over: Samenhang Zondag 23 februari 2014 Inleiding koppelen aan videoboodschap Paulus brieven leren ons enorm veel over gemeente zijn Ook over samenhang We kijken naar 2 specifieke teksten in 2 brieven en leren

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil voorganger: ds. Hans van Walsum muzikale begeleiding: Dedication / m.m.v. de jongeren van de TTV-club SAMENKOMEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

3 december uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep olv Walther Zwart schriftlezing: Anny Runhaar

3 december uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep olv Walther Zwart schriftlezing: Anny Runhaar 3 december 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep olv Walther Zwart schriftlezing: Anny Runhaar Voor de dienst - Psalm Project psalm 51 Witter dan sneeuw. - Psalm project psalm 72;

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

31 mei uur AA Kramer

31 mei uur AA Kramer 31 mei 10.30 uur AA Kramer Orde van dienst: Votum en vredegroet. GK psalm 93 Wet GK psalm 40: 2, 3 Gebed Kindmoment: Jeremia GK gezang 76 Lezen: Johannes 13: 1-30 GK gezang 61: Nu legt Gij in de paaszaal.

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God?

Liturgie jeugddienst. Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God? Liturgie jeugddienst Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God? Datum : 26 november 2017 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Ds. Hoff - Organist: Robert

Nadere informatie

29 april uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp

29 april uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp 29 april 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp Orde van dienst: Welkom Inleiding. Votum en groet LB 451: 1, 2, 3 (LvK 119) Kinderen: Wachten Zingen: GK 225

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog zondag 1 november Gelukkig ben je!

Welkom in De Regenboog zondag 1 november Gelukkig ben je! Welkom in De Regenboog zondag 1 november 2015 Gelukkig ben je! Voorganger: ds. W. Kaljouw Ouderling van dienst: Henk Morsink Organist: Rien Hoekjen Lector: Jeroen Mensink Koster: Pim van der Strate Zingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Voorganger: Leonard van Wijk Orgel: Els Dijkerman Ouderling: Pieter Bas ter Maat Lector:

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar Liturgie voor de gezinsdienst op zondag 1 mei 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham aanvang: 19.00 uur. Thema: Wat er ook gebeurt. Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale inbreng: Organist: Ds. A.W.

Nadere informatie

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Votum en Groet Zingen Hemelhoog 667 Wees stil voor het aangezicht van God Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. aanbid Hem met eerbied en

Nadere informatie

17 maart :00 / 10:30

17 maart :00 / 10:30 17 maart 2019 9:00 / 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Michiel Nieboer / Rick van Emous Organist: Rik Nijs Lector: Desiree van Meerveld / Thea Bos Koster: Evert van den Heuvel Beamer: Niels

Nadere informatie

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 2. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden

Nadere informatie

10 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk

10 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk 10 december 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk Orde van dienst: Welkom Advent: kaars Stapellied vers 1 en 2 + refrein Votum en zegengroet GK gezang 131: 1, 2, 3

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Maranathakerk 24 april 2016 ochtend KJ Liturgie Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Muzikale begeleiding: Arjen Hilbers (orgel),

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen >

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen > Liturgie Thema: 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2:9-12 343 :2x 705 :1,2,3 717 249 Welkom en Afkondigingen > Liturgie 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET

Nadere informatie

Deel. je leven. Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde. 18 september 2016

Deel. je leven. Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde. 18 september 2016 Deel je leven Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde 8 september 06 Voorgangers: Johan Helfferich en ds. Jeannette van den Boogaard Muziek: Hallumer Fanfare o.l.v. Annemarieke Bos Voor de dienst

Nadere informatie

Inzameling van de gaven (tijdens collecte Heer, wij kijken omhoog, Sela; zie onder)

Inzameling van de gaven (tijdens collecte Heer, wij kijken omhoog, Sela; zie onder) 25 maart 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Piet Noort schriftlezing: Annemarie Kreling Moment van stilte Belijdenis van afhankelijkheid en groet Opw. 640 (Ik hef mijn ogen op naar de bergen) Gebed Johannes

Nadere informatie

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok Zondag 29 Oktober Zondag Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: Samen in de

Nadere informatie

Wet: zingen LB 310 Eén is de Heer, de God der goden.

Wet: zingen LB 310 Eén is de Heer, de God der goden. 1 oktober 2017 10.00 AA Kramer orgel : Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy Votum en zegen. Zingen: GK psalm 18: 1 = LB 18: 1 Wet: zingen LB 310 Eén is de Heer, de God der goden. Gebed

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Wapenveld in de Petruskerk 7 jul. 2013 19:00 uur

Protestantse Gemeente te Wapenveld in de Petruskerk 7 jul. 2013 19:00 uur GROOTLETTER LITURGIE AVONDDIENST Protestantse Gemeente te Wapenveld in de Petruskerk 7 jul. 2013 19:00 uur Liturgische kleur: Groen Klap in de handen, o volken, juich God toe met jubelzang. Psalm 47: 2.

Nadere informatie

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal 15 januari - 17.00 uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal - zingen: Onze hulp - zegengroet met gezongen amen - zingen: ZG 213 Dit huis, een herberg onderweg - gebed bediening van het

Nadere informatie

27 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp

27 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp 27 mei 2018 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp Orde van dienst: Welkom GK 8a (GK06 gz145) Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam Wet GK 16a (PvN 16)

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela)

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela) Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela) Welkom Opwekking 771 Wij zijn gekomen voor een ontmoeting met U en wij verlangen met heel ons hart naar meer van U. Wat geweldig dat U hier bent! Heer,

Nadere informatie

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner?

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? 10 december 17.00 uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? Welkom Stil gebed Votum en groet Zingen: GK psalm 62.3,4 Wees stil,

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

10 maart / 10.30

10 maart / 10.30 10 maart 2019 9.00 / 10.30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Michiel Nieboer / Rick van Emous Organist: Lydia Pieper-van den Broek / W.J. Schaap Lector: Evert Lubbersen / Rianne Vedder Koster: Hans

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. zondag 11 november achtste zondag van de herfsttijd-

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. zondag 11 november achtste zondag van de herfsttijd- Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum zondag 11 november 2018 -achtste zondag van de herfsttijd- Zondag van de Mantelzorg (Cornelisz Droochsloot: Sint Maarten) voorganger: begeleiding: ds. Pieter Goedendorp

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Donderdag 25 mei 2017 in de Dorpskerk aanvang: uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Donderdag 25 mei 2017 in de Dorpskerk aanvang: uur ORDE VAN DIENST voor de viering op Donderdag 25 mei 2017 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ Hemelvaart ~ Voorganger Lector Ouderling van dienst Diaken Organist : Aart Mak : Frank Cornet : Agneta Markusse

Nadere informatie

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager 14 januari 2018-17:00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager ER KOMEN Votum, groet, Amen Zingen: GK gezang 121:1, 2, 8, 9 Gebed om de opening van onze harten ER ZIJN Lezen: Mattheus

Nadere informatie

GEZINSDIENST - 1 OKTOBER MARKTPLEINKERK. Voorganger: ds. Evert van der Veen, Emmeloord Organist Cees Lodder

GEZINSDIENST - 1 OKTOBER MARKTPLEINKERK. Voorganger: ds. Evert van der Veen, Emmeloord Organist Cees Lodder GEZINSDIENST - 1 OKTOBER 2017 - MARKTPLEINKERK Voorganger: ds. Evert van der Veen, Emmeloord Organist Cees Lodder Youtube filmpje Zandtovenaar / Stef Bos Openingslied: Hemelhoog 391: 1, 3 U brengt ons

Nadere informatie

Appèldienst 11 november Blijdschap

Appèldienst 11 november Blijdschap Appèldienst 11 november 2018 Blijdschap ----------------------------------------------------------------------------------- Leiding : Wally Marchand Appèlwoord : ds. H.C. Marchand Combo : piano : Matthijs

Nadere informatie

Jeugddienst. op zondag 13 januari, om uur. in de Johanneskerk te Heerde. Thema: Wat je zegt ben je zelf

Jeugddienst. op zondag 13 januari, om uur. in de Johanneskerk te Heerde. Thema: Wat je zegt ben je zelf Jeugddienst op zondag 13 januari, om 18.45 uur in de Johanneskerk te Heerde. Thema: Wat je zegt ben je zelf Voorganger: Ds. C. A. van der Graaf Ouderling van dienst: Peter Draaijer Organist: Henk van der

Nadere informatie