Welkom bij het. Jeroen Bosch College

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij het. Jeroen Bosch College"

Transcriptie

1 Welkom bij het jeroen bosch college Jeroen Bosch College open dag zaterdag 23 januari 2O16 1O:OO - 15:OO uur mavo, havo, atheneum, gymnasium tto: tweetalig onderwijs (havo-atheneum-gymnasium) technologie en toepassing (mavo) technasium (havo-atheneum-gymnasium) kunst-beeldend (mavo-havo-atheneum-gymnasium)

2 Welkom bij het Jeroen Bosch College! 2o16-2o17 Je kent het Jeroen Bosch College misschien al doordat je ons gezien hebt op een informatiebijeenkomst op je basisschool, doordat je een open dag hebt bezocht of verhalen van broer, zus, vriend, vriendin hebt gehoord. Misschien weet je al zeker voor welke school je kiest, misschien twijfel je nog. Het is een hele stap om een school te kiezen en er te starten. Op zaterdag 23 januari laten we je de school graag zien, zodat je met de juiste informatie goed kunt kiezen. JBC Connects Op het Jeroen Bosch College vinden we het belangrijk dat je goed wordt voorbereid op je verdere toekomst, vervolgopleiding of carrière. We bieden je daarom: goede lessen, enthousiaste leraren, schoolreisjes en excursies in elk leerjaar, bezoeken aan bedrijven, opdrachten van organisaties en bedrijven, leren onderzoeken en leren ontwerpen, stage ervaringen, presentatie-avonden aan ouders en medeleerlingen. Het Jeroen Bosch College kiest ervoor om op school en buiten de school te leren, samen met medeleerlingen in groepjes en soms alleen. We bieden je een klas met allemaal leerlingen op hetzelfde niveau en een eigen klassenmentor. Aan het einde van het eerste jaar bekijken we of je op het juiste niveau zit. We zijn trots op de goede en veilige sfeer, respect en zorg voor elkaar, goed onderwijs en uitstekende leerlingbegeleiding. Wil je na de Open Dag ook minilesjes volgen? Schrijf je dan in voor de snuffelstages. Op de achterzijde van de folder vind je daarover meer informatie.

3 Uniek in s-hertogenbosch Het Jeroen Bosch College heeft, naast het reguliere aanbod, gekozen voor vier speciale onderwijsprogramma s; tweetalig onderwijs, Technologie en Toepassing, Technasium, kunst-beeldend. Deze programma s hebben één ding gemeen; ze stellen de leerling in staat om op een onderzoekende manier te leren en kennis te maken met het ontwerpen van een product of een idee. Tweetalig onderwijs Met ingang van het schooljaar biedt de school tweetalig onderwijs, kortweg het TTO. TTO houdt in dat 50% van de vakken in het Engels wordt gegeven. Denk aan vakken als aardrijkskunde (geography), geschiedenis (history), wiskunde (mathematics), lichamelijke oefening (physical education), kunst beeldend (Art and Design) en levensbeschouwing (religious education). Al vanaf de herfstvakantie volgen de leerlingen al deze vakken helemaal in het Engels. Het Engels gaat dus razendsnel vooruit. Naast de vakken in het Engels, wordt er ook nog een extra lesuur Engels en het vak Global Awareness gegeven. Daarnaast organiseert het tweetalig onderwijs allerlei activiteiten waardoor er volop Engels geoefend wordt en de wereld om ons heen goed wordt verkend. Natuurlijk ontbreekt een reis naar Engeland in het eerste jaar niet. Elke leerling met een havo- of vwo-advies die het intakegesprek met goed gevolg aflegt, mag aan TTO deelnemen. Nieuw bij het JBC: tweetalig onderwijs Technologie en Toepassing In schooljaar hebben we op het Jeroen Bosch College voor het eerst een groep examenleerlingen voor het vak Technologie en Toepassing (voorheen Bèta Challenge Programme). Bij dit vak krijgen leerlingen een aantal keer per jaar een opdracht van een organisatie of instelling (zoals van IVT-Thuiszorg, Stichting Stadsboerderij Eyghentijds, Make the Match ontwerpwedstrijd) Naast projectmatig werken verdiepen de leerlingen zich in technische mogelijkheden om tot een oplossing van een probleem te komen. Ze komen hierdoor in contact met verschillende beroepssectoren. Met deze ervaring zijn leerlingen beter voorbereid op de doorstroom naar het mbo. Onderzoek en ontwerp op het Technasium Technasium Op de havo- of vwo-afdeling biedt het Technasium leerlingen een unieke kans om zich met het vak O&O Onderzoek en Ontwerpen te oriënteren op een opleiding op het hbo of de universiteit. Al vanaf de eerste klas komt de praktijk van het bedrijfsleven terug in opdrachten. Via het stappenplan van ontwerpend leren gaat een leerling aan de slag met het oplossen van vragen en opdrachten van de opdrachtgever. Leerlingen krijgen tijdens de les workshops om bijvoorbeeld in 3D te kunnen ontwerpen of met de applicatie Arduino te werken. Leerlingen leren hun kennis te delen door presentatieavonden aan genodigden of door mee te werken aan een project op een basisschool.

4 leerling komt in principe in de vwo-klas, tenzij de basisschool en/of het Jeroen Bosch College aangeeft dat dit geen verstandige beslissing is. Een leerling heeft van de basisschool een mavo/ havo-advies gekregen, dan komt deze leerling in principe in de havo-klas, tenzij de basisschool en/ of het Jeroen Bosch College aangeeft dat dit geen verstandige beslissing is. Creatief denken bij kunst beeldend Activiteiten Kunst-beeldend In de 21e eeuw is het creatief denken en uiten een belangrijke vaardigheid. Tijdens de lessen kunst-beeldend werken leerlingen met diverse materialen aan twee- en driedimensionale opdrachten. Leerlingen worden gestimuleerd om onderzoekend vanuit verschillende invalshoeken naar een opdracht te kijken. Vaardigheden die nodig zijn in een wereld vol maatschappelijke en technologische veranderingen. Er wordt gewerkt vanuit een opdracht, een techniek of de eigenschappen van een materiaal zoals klei, verf of herbruikbaar materiaal. Afdelingen Elk leerjaar kent verschillende activiteiten, deze vormen een onlosmakelijk onderdeel van het leren op het Jeroen Bosch College. In april hebben we voor de hele school een activiteitenweek. In 2016 staat de activiteitenweek in het teken van het Jeroen Boschjaar. Soms is een activiteit verbonden aan een vak zoals de sportdag, de Wiskunde Olympiade, de historische stadswandeling of een veldwerkdag voor biologie of aardrijkskunde. Soms is een activiteit verbonden aan een bepaalde jaarlaag zoals skiën, een stedentrip, een survivalreis of een beroepskeuzeavond. En soms is een activiteit opengesteld voor bepaalde groepen leerlingen zoals de Girls Day bij O&O of muzikale leerlingen bij het muziekconcours Für Elise of de musical. Vanaf schooljaar werken we in drie aparte opleidingen: een mavo-, een havo- en een vwo-opleiding (atheneum en gymnasium). Afhankelijk van het advies van de basisschool worden de leerlingen meteen op het meest passende niveau aangesproken en begeleid. Het Jeroen Bosch College heeft vanaf volgend jaar homogene klassen met een enkel niveau. Op deze manier kunnen we onze leerlingen beter bedienen en hebben we geen last van leerstof die te moeilijk of te makkelijk is. Twee voorbeelden. Een leerling heeft van de basisschool een havo/vwo-advies gekregen. De Sportdag op het JBC

5 De school Leerlingbegeleiding Alle leerlingen krijgen een mentor. Dat is een docent die de zorg heeft voor een groep leerlingen. De mentor verzorgt een extra lesuur aan de leerlingen, is het aanspreekpunt van de leerlingen en helpt bij allerlei activiteiten tijdens het schooljaar. De mentor ondersteunt de leerlingen tijdens de mentorlessen ook met het voorbereiden van toetsen en huiswerk. Voor ouders is de mentor het eerste aanspreekpunt op school. Gebouw en faciliteiten Circa 50 leslokalen, waarvan een tiental vakspecifiek, (zoals Technasium, Technologie en Toepassing, Kunst-Beeldend, Informaticalokaal en twee computerlokalen) Een centrale, multifunctionele grote aula met theatermogelijkheid, Het Dolfinarium, speciale ruimte voor eersteklassers, Een Open Leercentrum voorzien van computers, Drie gymzalen, een fitnessruimte, een sportveld en een basketbalveld achter de school, Een kantine met een externe cateraar, Time Out ruimte. Het Dolfinarium voor brugklassers Contact met ouders Op het Jeroen Bosch College willen we graag dat ouders goed geïnformeerd zijn. Daarom krijgen: alle ouders een inlogcode van Magister, zodat resultaten, aanwezigheid en organisatie van het huiswerk meteen zichtbaar zijn, alle ouders elke twee weken het Bulletin vol met mededelingen en verslagen, alle ouders een oudergesprek met de mentor en een oudergesprek met vakdocenten. Leerlingen zijn verschillend en kunnen dus ook verschillende extra ondersteuning nodig hebben. De mentor begeleidt een leerling waar nodig naar de juiste specialisten binnen school op het gebied van: huiswerkbegeleiding, keuzebegeleiding, vakgerichte begeleiding of persoonlijke begeleiding. De mentor heeft via de zorgcoördinator contact met het zorgadviesteam dat ook naar hulpverleners buiten school kan verwijzen. Sommige leerlingen hebben een extra rustige plek nodig op school. Daarvoor hebben we speciale plaats ingericht: de Time Out ruimte. En daarnaast vragen we ouders om mee te denken en mee te praten. Daarom is er vier keer per jaar een ouderklankbordgroep en kan een ouder zich verkiesbaar stellen voor de ouderraad en de medezeggenschapsraad. OMO Het Jeroen Bosch College is een OMO-school. Het in Tilburg gevestigde schoolbestuur geeft ons de mogelijkheid om ons samen met andere scholen te ontwikkelen, biedt achter de schermen de voordelen van schaalvergroting en draagt bij aan de inkleuring van de identiteit. Meer informatie:

6 praktische informatie Snuffelstages Wil je op woensdagmiddag minilessen volgen in een aantal schoolvakken? Meld je dan aan voor de snuffelstages op woensdagmiddag 17 en 24 februari of 2 maart. Je kunt je aanmelden op de Open Dag of via Op zaterdag 27 februari zijn er van 10:00-12:00 uur en van 13:00-15:00 uur speciale snuffelstages voor het Technasium. INTAKE TTO Vanaf vandaag is de vooraanmelding voor TTO geopend. Na aanmelding voor het intakegesprek van TTO word je voor een intakegesprek van ongeveer 15 minuten uitgenodigd. Als de uitslag van het gesprek positief is en het onderwijskundig rapport van de basisschool het havo- of vwo-niveau ondersteunt kan er definitief worden ingeschreven op het JBC. Je kunt je aanmelden op de Open Dag of via Aanmelden Aanmelden op het Jeroen Bosch College kan op maandag 7 maart en woensdag 9 maart van 15:30-17:00 en van 19:00-21:00 uur. Op de website staat welke documenten daarbij nodig zijn. Bij verhindering kan met r.udo@jbc.nl een afspraak gemaakt worden voor aanmelding op een ander moment. VOOR DE START VAN HET NIEUWE SCHOOLJAAr: is er de Open Dag, zijn er Snuffelstages, hebben we na aanmelding een goede overdracht met de leerkracht van groep 8, plaatsen we leerlingen op basis van alle verzamelde gegevens op het passende niveau, is er een kennismaking voor de zomervakantie met de nieuwe klas en de nieuwe mentor (ook voor ouders). aanmelden 7 en 9 maart 15:3o - 17:oo uur 19:oo - 21:oo uur Rompertsebaan 63, 5231 GT s-hertogenbosch

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

Welkom op het Montessori College Twente

Welkom op het Montessori College Twente Welkom op het Montessori College Twente Vrijheid in gebondenheid je mag hier veel maar ze letten ook goed op je Je eigen tempo bepalen We zijn allemaal anders, dat kan hier Zelfstandigheid Dat vinden we

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting!

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting! Tweetalig vwo op Eijkhagen That s interesting! Meer dan 75% van de lessen in het Engels Find out if TTO is right for you! Wat is tweetalig onderwijs? Als je kiest voor het tweetalige vwo van Eijkhagen

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium HORN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium Postadres: Postbus 4728 6085 ZG HORN Schooladres: Bergerweg 21 6085 AS HORN Telefoon: 0475-582121 Telefax: 0475-582591

Nadere informatie

Ruimte voor jouw talent!

Ruimte voor jouw talent! Ruimte voor jouw talent! Kaj Munk College Waar staan we voor? Wat vinden we belangrijk? Ruimte voor jouw Talent Zonder een goede Relatie geen goede prestatie Binnen de regels maximale Invloed voor de leerlingen

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Groepering leerjaar 1 schooljaar

Groepering leerjaar 1 schooljaar 1 Groepering leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 basis-/kaderberoepsgerichte leerweg theoretische leerweg TL/havo havo/vwo vwo Regulier Accent Emmalaan Oranjelaan Wilhelminalaan 2 Hoe begeleiden we de overstap

Nadere informatie

gymnasium atheneum havo

gymnasium atheneum havo Damstede gymnasium atheneum havo Brede oriëntatie & Talentontwikkeling Klassieke Vorming Informatie voor ouders van toekomstige brugklassers 2015-2016 exact (pilot Technasium) kunstzinnig-actief sportief

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Welkom. Open avond havo/vwo. Van Lodenstein College Amersfoort

Welkom. Open avond havo/vwo. Van Lodenstein College Amersfoort Welkom Open avond havo/vwo Van Lodenstein College Amersfoort Inhoud 1. Van Lodenstein College locatie Amersfoort 2. Havo/vwo (inclusief Gymnasium/tto) 3. Vakken 4. Leerlingenbegeleiding algemeen speciaal

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde vakken Klas 1 Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn (VWO), wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, LV, NTT, BV, muziek, LO, banduur, mentoruur Klas 2 Nask Grieks (gymnasium) Klas 3 economie

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas Welkom Een breed aanbod dakpan-klas dakpan-klas Toelating tot welk niveau advies van de leerkracht van groep 8 Plaatsing in een klas regulier of speciaal aanbod indeling naar herkomst (school, dorp of

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Welkom! Algemene informatieavonden Voor ouders en leerlingen. Ma 5 februari 2018, aanvang uur Di 6 februari 2018, aanvang 19:00 uur

Welkom! Algemene informatieavonden Voor ouders en leerlingen. Ma 5 februari 2018, aanvang uur Di 6 februari 2018, aanvang 19:00 uur 2018-2019 Welkom! Algemene informatieavonden Voor ouders en leerlingen Ma 5 februari 2018, aanvang 19.00 uur Di 6 februari 2018, aanvang 19:00 uur Gymnasium-, Technasium -, Havo en Atheneum voorlichtingsavond

Nadere informatie

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 HORN Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 2013-2014 Afdelingsleiders Decanen dhr. drs. G.C. Zijlstra (vwo) en dhr. R de Boef (havo) mw. E. de Neef en mw. drs. A.C.R.I. Govaarts Mentoren 3A mw. E.A.M. van Veen 3GA dhr.

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 VWO exellius HAVO HAVO/VWO tweetalig onderwijs VMBO-t VMBO-k www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Wereld burgerschap Sport en spel

Wereld burgerschap Sport en spel Even voorstellen Sancta Maria is een school voor havo, atheneum en gymnasium. Het is een veilige school, waar je je snel thuis voelt. Bij ons mag je zijn wie je bent. We besteden veel aandacht aan hoe

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs

INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs GROEP 8 2017/2018 16-10-2017 Groep 8 2017/2018 1 DOEL VAN DEZE INFORMATIE-AVOND. Procedure komende jaar Algemene informatie m.b.t. voortgezet onderwijs Verwijzing naar

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE. Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen

PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE. Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen Ontstaan uit de Abdij van Berne Onderwerp: Informatieavond December 2016 2 Onze leerlingen 658 leerlingen komend van veel

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Voorlichting Vmbo. Candea College

Voorlichting Vmbo. Candea College Voorlichting Vmbo Candea College Vmbo opleiding Gemengd en Theoretisch Bereidt voor op het Mbo (80%) en Havo (20%) Gemengde leerweg is inclusief het beroepsgerichte vak Technologie Theoretische leerweg

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Programma Kennismakingsavond A. voor de leerlingen: - voorstellen van de mentor - kennismaking met mentor en klasgenoten B. voor de ouders: - activiteiten na de

Nadere informatie

WELKOM GEACHTE OUDERS

WELKOM GEACHTE OUDERS INFORMATIE HORN WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie over onze school in Horn zoals we die op de regionale voorlichtingsavonden hebben gegeven. Samen

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE?

NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE? VMBO NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE? Kind: aanleg, belangstelling, prestaties,beroepswens Basisschool: toetsen, leerprestaties, interesse, motivatie, vaardigheden, gedrag. Leerlingvolgsysteem + Advies Toelatingseisen:

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Gymnasium - Atheneum

Voorlichtingsavond Gymnasium - Atheneum Hartelijk welkom Voorlichtingsavond Gymnasium - Atheneum tekst 19.30 uur: welkom / opening 19.45 uur groep 7/8 voor informatie door de school presentatie ouders in de aula: inrichting van het onderwijs

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum

Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum Hartelijk welkom Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum tekst 19.30 uur: welkom / opening 19.45 uur groep 7/8 voor informatie door de school presentatie ouders in de aula: inrichting van het onderwijs 21.00

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan

Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Het Christiaan Huygens College, locatie Rachmaninowlaan is een kleine protestants christelijke havo vwo school. Er

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

Open Huis Welkom op onze thuisbasis havo en vwo

Open Huis Welkom op onze thuisbasis havo en vwo Open Huis 2019 Welkom op onze thuisbasis havo en vwo 1 Visie Den Hulster College Den Hulster maakt onderwijs Persoonlijk! 2 Kernwaarden Regie Samenwerken Ondernemend ontdekken 3 Persoonlijke begeleiding

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

CITAVERDE maakt werk van leren!

CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE College maakt werk van leren Informatie CITAVERDE College Horst Maakt werk van leren CITAVERDE College, natuurlijk! Welkom! Welkom Welkom! Welkom LOCATIES CITAVERDE

Nadere informatie

A B C... Damstede. Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016. gymnasium atheneum havo

A B C... Damstede. Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016. gymnasium atheneum havo A B C... Damstede gymnasium atheneum havo Informatie voor toekomstige brugklassers schooljaar 2015-2016 Brede oriëntatie & Talentontwikkeling Klassieke Vorming exact (pilot Technasium) kunstzinnig-actief

Nadere informatie

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl 2016-2017 Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een heel belangrijke stap. Waar

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG Q VERANTWOORDELIJK ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT Q BETROKKEN Q VEILIG KIES VOOR CORDERIUS BESTE TOEKOMSTIGE BRUGKLASSERS EN OUDERS Wat is dat toch moeilijk: kiezen voor een middelbare school!

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Hartelijk welkom Doelstelling presentatie Uitleg onderwijs in het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Beantwoorden van vragen

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

Het VWO op het Eckartcollege

Het VWO op het Eckartcollege VWO Het VWO op het Eckartcollege Welkom Welkom op het eckartcollege. Het Eckartcollege heeft een VWO afdeling, In deze folder staat een korte uitleg over de VWO-afdeling van het Eckartcollege. Visie Het

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

Open avond vmbo Voor doeners die denken

Open avond vmbo Voor doeners die denken Open avond vmbo Voor doeners die denken Inhoud 1. Van Lodenstein College locatie Amersfoort 2. De leerwegen in het vmbo: bb/kb/gt 3. Vakken binnen de leerwegen 4. Leerlingenbegeleiding Basisondersteuning

Nadere informatie

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen Wat kunt u verwachten? Presentatie tot 20.30 uur: - de overstap, - wat biedt Eijkhagen, - specifieke informatie. Informatie schakelklas, in de Martinzaal vanaf

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld:

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld: Welkom, leerlingen en ouders, op onze Open Avond (18.30-21.00 uur) of Open Dag (10.00-12.30 uur). Na de Open Lesmiddag zien wij uit naar deze tweede kennismaking. Voor de ouders organiseren wij nog een

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie