GEDRAGSCODE voor patiënten en bezoekers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEDRAGSCODE voor patiënten en bezoekers"

Transcriptie

1 GEDRAGSCODE voor patiënten en bezoekers de regels, de toelichting, de actie bij overtreding juni 2010

2 Bergen op Zoom, juni 2010 Het Lievensberg ziekenhuis wil graag een gastvrij ziekenhuis voor zijn patiënten en bezoekers zijn. Hiervoor moet wel een aantal afspraken gemaakt worden. Voor onze medewerkers is in 2004 een gedragscode opgesteld (zie hieronder). Daarop volgend is met de Cliëntenraad enkele jaren geleden de gedragscode voor patiënten en bezoekers vastgesteld. Deze vindt u terug in dit boekje. Wij hopen dat u dit boekje met regels zelden nodig zult hebben, maar als het moment daar is, kunt u er in ons gezamenlijk belang voor veilige zorg naar terugpakken. Raad van Bestuur Gedragscode voor medewerkers 1. Stel u voor met naam en functie. 2. Wees vriendelijk en spreek de patiënt aan met u. 3. Praat niet over mensen maar met mensen. 4. Geef eerlijke informatie en vermijd vakjargon. 5. Geef persoonlijke informatie onder vier ogen. 6. Geef aandacht en toon begrip. 7. Vertel duidelijk wat u gaat doen en waarom. 8. Vraag de patiënt of deze daarmee akkoord gaat. 9. Als u kritiek krijgt luister dan even. 10. Doe wat u zegt en houd u aan de afspraken. (vastgesteld in juni 2004)

3 Gedragscode voor patiënten en bezoekers 1. Gedraag u als gast van het Lievensberg ziekenhuis. 2. Wees vriendelijk en correct in de omgang. 3. Toon respect en begrip voor alle medewerkers. 4. Neem zorgvuldig kennis van de informatie, die u mondeling of schriftelijk verstrekt wordt. 5. Vraag gerust om opheldering, wanneer u iets niet duidelijk is. 6. Houd u aan gemaakte afspraken en indien noodzakelijk, meld u tijdig af. 7. Houd u aan de regelingen die in het ziekenhuis gelden, o.a. de bezoekregeling (maximaal twee bezoekers per bed/patiënt). 8. Onthoud u van racistische en seksistische opmerkingen. 9. Eigen u geen bezittingen toe van een ander of van het ziekenhuis. 10. Onthoud u van agressie en geweld. (Vastgesteld in december 2005)

4 Een veiliger en gastvrijer ziekenhuis maak je met elkaar Medewerkers van het Lievensberg ziekenhuis houden zich in de omgang met de patiënt aan een aantal door het ziekenhuis opgestelde regels. Ook aan u, bezoekers of patiënten, vragen wij onderstaande afspraken in acht te nemen. Binnen het Lievensberg ziekenhuis gedraagt u zich als gast en gaat u respectvol, vriendelijk en correct met elkaar om. Het respectvol, vriendelijk en correct omgaan met elkaar is de basisregel voor iedereen die zich in het Lievensberg ziekenhuis bevindt. Neem zorgvuldig kennis van de informatie, die u mondeling of schriftelijk wordt verstrekt. Neem de tijd om informatie die u mondeling of schriftelijk van het ziekenhuis krijgt door te nemen en vraag bij onduidelijkheden om toelichting Vraag gerust om opheldering, wanneer u iets niet duidelijk is. Wanneer u mondeling of schriftelijk informatie krijgt die u niet begrijpt, aarzel dan niet om toelichting te vragen aan arts, assistent of verpleegkundige. Houd u aan gemaakte afspraken en, indien noodzakelijk, meld u tijdig af. Zorg ervoor dat u de datum en tijd van een (volgende) afspraak op een duidelijke plaats noteert (agenda of mobiele telefoon) zodat u deze niet vergeet. Wanneer u verhinderd bent, geef dit dan op tijd door aan het ziekenhuis. Houd u aan de regelingen die in het ziekenhuis gelden, onder andere de bezoekregeling (maximaal twee bezoekers per bed/patiënt). Informeer voor het bezoek aan het ziekenhuis naar de bezoektijden en regels die op de ziekenhuisafdeling gelden. U kunt hiervoor op de website van het ziekenhuis kijken ( of het ziekenhuis bellen. Bezoekers worden geacht zich te houden aan de bezoektijden en het aantal toegestane bezoekers per bed/patiënt. In bepaalde omstandigheden kan er een uitzondering worden gemaakt. De verpleegkundige bepaalt met hoeveel personen de patiënt bezocht kan worden en of de bezoektijden kunnen afwijken.

5 Bezoekers worden geacht geen overlast te veroorzaken. Bij het veroorzaken van overlast worden bezoekers hierop aangesproken door een medewerker. Weigert men mee te werken dan wordt de leidinggevende door de medewerker ingelicht en wordt de beveiliging via de portier ingeschakeld. Deze zullen het incident verder afhandelen. Verbaal geweld is binnen het Lievensberg ziekenhuis niet toegestaan. Onder verbaal geweld wordt verstaan volgens de algemeen geldende fatsoensnormen: vloeken beledigende opmerkingen kwetsende opmerkingen ernstige verwensingen. In het geval van overlast wordt de betrokkene aangesproken door een medewerker van de betreffende afdeling. Indien noodzakelijk kan de hulp van de leidinggevende en de beveiliging via de portier worden ingeroepen. Deze zal het incident verder afhandelen. kaart). De Raad van Bestuur kan besluiten tot het doen van aangifte. Discriminatie is binnen het Lievensberg Ziekenhuis niet toegestaan. Toon respect en begrip voor alle medewerkers. Onder discriminatie wordt verstaan: een ander belachelijk maken, uitschelden en achterstellen op grond van afkomst, geloof, geslacht, leeftijd, gedrag, uiterlijk, kleding en seksuele geaardheid. In het geval van overlast wordt de betrokkene op het gedrag aangesproken. Bij aanhoudend gedrag wordt de leidinggevende en de beveiliging (via de portier) ingeschakeld. Deze handelt het incident verder af. kaart). De Raad van Bestuur kan besluiten tot het doen van aangifte. Bedreiging is binnen het Lievensberg ziekenhuis niet toegestaan. Onder bedreiging wordt verstaan: verbale bedreiging en/of intimiderend taalgebruik fysieke bedreiging betreden van het ziekenhuis in groepen van twee personen of meer, in samenhang met uitdagend gedrag. De betrokkene wordt op het gedrag aangesproken. Via de portier wordt de beveiliging ingeschakeld. De portier schakelt, via de beveiliging, de politie in. kaart) of een ontzegging tot het ziekenhuis (rode kaart). De Raad van Bestuur kan besluiten tot het doen van aangifte.

6 Seksuele intimidatie is binnen het Lievensberg ziekenhuis niet toegestaan. Onder seksuele intimidatie wordt verstaan: het maken van seksuele toespelingen handtastelijkheden trekken aan kleding of opentrekken van kleding stalking: het systematisch lastigvallen van een persoon. De betrokkene wordt op het gedrag aangesproken. Via de portier wordt de beveiliging ingeschakeld. De portier schakelt, via de beveiliging, de politie in. kaart) of een ontzegging tot het ziekenhuis (rode kaart). De Raad van Bestuur kan besluiten tot het doen van aangifte. Fysiek geweld of een poging tot fysiek geweld is binnen het Lievensberg ziekenhuis niet toegestaan. Onder fysiek geweld tegen personen en goederen word verstaan: Spugen. Gooien met voorwerpen. Gevaarlijk fysiek contact. Serieuze poging tot verwonding. Zware mishandeling. Geweld met gevaarlijke voorwerpen. Geweld met wapentuig. De betrokkene wordt op het gedrag aangesproken. Via de portier wordt de beveiliging ingeschakeld. Vervolgens schakelt de portier schakelt, via de beveiliging, de politie in. kaart) of een ontzegging tot het ziekenhuis (rode kaart). De Raad van Bestuur kan besluiten tot het doen van aangifte. Een patiënt onder invloed van alcohol en/of drugs die zich onaangepast gedraagt, kan de toegang tot het Lievensberg ziekenhuis worden geweigerd of kan worden weggestuurd, mits de medische toestand dit toelaat. Het in het bezit hebben van en/of het gebruik van alcohol of drugs is binnen het Lievensberg ziekenhuis niet toegestaan. Onder onaangepast gedrag wordt verstaan gedrag dat bij verbale agressie, fysiek geweld en bedreiging is vermeld. Laat de medische toestand van de patiënt het toe, dan kan de beveiliging de patiënt uit het ziekenhuis verwijderen. In het geval van overlast wordt de patiënt aangesproken op het gedrag. Is de patiënt onhandelbaar, dan wordt de beveiliging ingeschakeld. Deze handelt verder in overleg met de leidinggevende en de medische specialist. Indien een patiënt wordt weggestuurd dan wordt dit vermeld in het medische dossier van de patiënt.

7 Een bezoeker onder invloed van alcohol en/of drugs, die zich onaangepast gedraagt, kan de toegang tot het Lievensberg ziekenhuis worden geweigerd. Het in bezit hebben van en/of het gebruik van alcohol of drugs wordt binnen het Lievensberg ziekenhuis niet toegestaan. Onder onaangepast gedrag wordt verstaan gedrag dat bij verbale agressie, fysiek geweld en bedreiging is vermeld. Bezoeker wordt op zijn of haar gedrag aangesproken en verzocht het Lievensberg ziekenhuis te verlaten. Weigert men dit, dan wordt de beveiliging ingeschakeld. Deze zal de bezoeker naar buiten begeleiden. Verboden wapens en gevaarlijke voorwerpen zijn in het Lievensberg ziekenhuis niet toegestaan en worden altijd afgenomen door de beveiliging en/of de politie. Toelichting bij bezit gevaarlijk voorwerp De patiënt / bezoeker is in het bezit van een gevaarlijk voorwerp: stanleymes, zakmes, schaar, etc. In het geval van overlast wordt de patiënt / bezoeker gevraagd dit voorwerp af te geven aan de medewerker/beveiliging. Bij weigering is sprake van fysiek geweld. Deze voorwerpen worden op naam, via de beveiliging, in bewaring gegeven aan het centraal magazijn. Na behandeling / bezoek kunnen deze voorwerpen op afspraak worden opgehaald bij de beveiliging. In geval de patiënt wordt opgenomen worden deze voorwerpen op naam in bewaring gegeven bij de beveiliging. Na ontslag kunnen deze voorwerpen op afspraak worden opgehaald bij de beveiliging. Vervolg actie: de Raad van Bestuur geeft een officiële ontzegging tot het ziekenhuis (rode kaart) en er wordt aangifte gedaan bij de politie. Toelichting bij bezit verboden wapens Uitgangspunt is dat het in bezit hebben / dragen dan wel binnen brengen van verboden wapens in het Lievensberg Ziekenhuis niet wordt geaccepteerd. Verboden wapens, die door de patiënt / bezoeker zichtbaar worden gedragen of in kledingstukken of bagage worden gevonden worden altijd afgenomen en door de beveiliging onder zich gehouden ten behoeve van de overdracht aan de politie. In voorkomende gevallen zal de beveiliging het verboden wapen direct door de politie in beslag laten nemen. Deze procedure wordt altijd gevolgd door aangifte. Vervolg actie: de Raad van Bestuur geeft een officiële ontzegging tot het ziekenhuis (rode kaart) en er wordt aangifte gedaan bij de politie. Toelichting wanneer patiënt binnengebracht wordt per ambulance In geval de patiënt per ambulance wordt binnengebracht zullen verboden wapens eveneens altijd worden afgenomen en door de beveiliging onder zich gehouden ten behoeve van de overdracht aan de politie. In dit geval wordt geen aangifte gedaan en geen naam van de patiënt aan de politie opgegeven. Vervolg actie: de Raad van Bestuur geeft een officiële waarschuwing (gele kaart). Dit houdt in dat indien deze patiënt zich tijdens de behandeling of opname schuldig maakt aan een gedraging, welke opgevat kan worden als een (be)dreiging tegen een medewerker van het Lievensberg ziekenhuis dan wel (opnieuw) in het bezit blijkt van

8 gevaarlijke voorwerpen of verboden wapens, alsnog aangifte met naam van de patiënt bij de politie zal volgen. Ook in geval patiënt weigert het gevaarlijke voorwerp of verboden wapen af te staan volgt aangifte met naam van de patiënt bij de politie. Het vernielen van eigendommen van het Lievensberg ziekenhuis, van medewerkers en/of van patiënten / bezoekers is niet toegestaan. Onder het vernielen van eigendommen wordt verstaan het opzettelijk kapot maken van voorwerpen. Als dit uit onmacht gebeurt (slecht nieuws) kan er begrip voor zijn. Betrokkene zal er wel op worden aangesproken, maar op een zorgvuldige manier. In het geval van overlast wordt de beveiliging ingeschakeld. De betrokkene wordt aangesproken en in de gaten gehouden. In overleg met de beveiliging wordt de politie ingeschakeld. De vernieler wordt aansprakelijk gesteld voor de kosten van herstel of vervanging van de schade. Vervolg actie: de Raad van Bestuur geeft een officiële ontzegging tot het ziekenhuis (rode kaart) en er wordt aangifte gedaan bij de politie. In het Lievensberg ziekenhuis wordt diefstal in geen enkel geval getolereerd. Bij (vermoeden van) diefstal wordt meteen de beveiliging ingeschakeld. De betreffende persoon wordt op zijn of haar gedrag aangesproken samen met de beveiliging. Vervolg actie: de Raad van Bestuur geeft een officiële ontzegging tot het ziekenhuis (rode kaart) en er wordt aangifte gedaan bij de politie. Tenslotte Bij elk bovengenoemd incident wordt een VIM-melding (Veilig Incidenten Melden) verricht door de betrokken medewerker en leidinggevende. Raad van Bestuur werkgroep Agressie en Geweld afdeling PR & communicatie

GEDRAGSCODE. voor patiënten en bezoekers. de afspraken, de toelichting, de acties bij overtreding

GEDRAGSCODE. voor patiënten en bezoekers. de afspraken, de toelichting, de acties bij overtreding GEDRAGSCODE voor patiënten en bezoekers de afspraken, de toelichting, de acties bij overtreding Bravis ziekenhuis 088-70 68 000 www.bravisziekenhuis.nl 2 Patiënteninformatie Roosendaal / Bergen op Zoom,

Nadere informatie

De gedragscode voor patiënten/cliënten, bezoekers, klanten en derden

De gedragscode voor patiënten/cliënten, bezoekers, klanten en derden De gedragscode voor patiënten/cliënten, bezoekers, klanten en derden In het onderstaande kader staan de gedragsregels in het kort samengevat en omschreven. Op de volgende pagina s staan de regels een voor

Nadere informatie

Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers

Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers Gedragsregels - voor patiënten en bezoekers De Sint Maartenskliniek verwacht van u dat u zich gedraagt als gast en dat u respectvol en vriendelijk met elkaar omgaat. Behandel de ander zoals u zelf behandeld

Nadere informatie

Huisregels en gedragsregels

Huisregels en gedragsregels Huisregels en gedragsregels Inhoud Roken 3 Vrijhouden van in- en uitgangen 3 Foto en video-opnames 3 Alcohol en drugs 4 Extra huisregels bij Opname op Verpleegafdeling 4 Bezoektijden 4 Toiletten 4 Ramen

Nadere informatie

Algemene huisregels Rijnstate

Algemene huisregels Rijnstate Algemene huisregels Rijnstate Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Inleiding Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in ons ziekenhuis. Een prettige omgeving

Nadere informatie

SEH Veilige zorg gedragsregels en omgangsnormen

SEH Veilige zorg gedragsregels en omgangsnormen Onderwerp SEH Veilige zorg gedragsregels en omgangsnormen Omschrijving Bevoegdheid Inhoud Regel 1 Seksuele intimidatie wordt op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het UMC Utrecht niet getolereerd. Onder seksuele

Nadere informatie

Gedragscode. Toepassing door:

Gedragscode. Toepassing door: Parochiebureau: Dorpsstraat 26 2712 AL Zoetermeer Telefoon: 079 316 30 Gedragscode Toepassing door: alle beroepskrachten, vrijwilligers en stagiaires die werkzaamheden en activiteiten verrichten binnen

Nadere informatie

H E I L I G E C H R I S T O F F E L P A R O C H I E

H E I L I G E C H R I S T O F F E L P A R O C H I E H E I L I G E C H R I S T O F F E L P A R O C H I E SECRETARIAAT: Kerkstraat 12, 8521 JZ Sint Nicolaasga : 0513-432237 / : secretariaat@dechristoffel.nl G E D R A G S C O D E H E I L I G E C H R I S T

Nadere informatie

Informatie over afdeling interne-oncologie

Informatie over afdeling interne-oncologie Informatie over afdeling interne-oncologie Welkom op onze afdeling. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in het boekje Opname dat u op de polikliniek bij de inschrijving voor opname heeft gekregen

Nadere informatie

6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V.

6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V. 6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V. Inleiding Wij willen graag dat de cliënten van THUIS met zorg Zaanstreek thuiszorg tevreden zijn over de zorg die aan hen wordt geboden. Ook vinden we het

Nadere informatie

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend:

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN Service Bioscoop Zien B.V. Algemeen In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: Service bioscoop Service Bioscoop Zien

Nadere informatie

Afdeling Interne geneeskunde

Afdeling Interne geneeskunde Afdeling Interne geneeskunde Welkom op onze afdeling. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in de folder Opname dat u op de polikliniek bij de inschrijving voor opname heeft gekregen of aan u

Nadere informatie

dragscode Gedra Gedrags code scode Gedragscode Ged Gedragscode Ge DSW Gedragscode Gedragscod

dragscode Gedra Gedrags code scode Gedragscode Ged Gedragscode Ge DSW Gedragscode Gedragscod Gedragscode Ge scode Gedragscode Gedrag DSW Gedragscode Gedragscod dragscode Gedra scode Gedragscode Ged Gedragscode Ge Gedrags scode Gedragscode Gedrag D i e n s t S o c i a l e We r k v o o r z i e n

Nadere informatie

Gedragscode Bernardusschool Den Haag

Gedragscode Bernardusschool Den Haag Gedragscode Bernardusschool Den Haag Ruychrocklaan 340 2597 EE Den Haag Wat is een gedragscode? Een belangrijk onderdeel van veiligheidsbeleid is het opstellen van regels voor het sociale verkeer op school.

Nadere informatie

Algemeen directeur Directeur sociale zaken

Algemeen directeur Directeur sociale zaken VOORWOORD Wanneer je aan je collega s zou vragen waarom zij naar het werk gaan, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één wil bijvoorbeeld veel geld verdienen, terwijl de ander het juist belangrijk

Nadere informatie

GEDRAGSCODE AGRESSIE, GEWELD EN SEKSUELE INTIMIDATIE

GEDRAGSCODE AGRESSIE, GEWELD EN SEKSUELE INTIMIDATIE GEDRAGSCODE AGRESSIE, GEWELD EN SEKSUELE INTIMIDATIE Wat te doen op scholen bij incidenten waarbij agressie een rol speelt? Aanleiding In de afgelopen jaren hebben zich diverse incidenten voorgedaan op

Nadere informatie

Wij wensen u een prettige voorstelling!

Wij wensen u een prettige voorstelling! Huisregels Bij AnnexCinema is een avondje film een avondje uitgaan. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en geniet van een goede sfeer. Om die reden hanteren we de volgende punten:

Nadere informatie

KNMG-SYMPOSIUM Arts en strafrecht 16 FEBRUARI 2012 KOMT EEN AGENT BIJ DE DOKTER

KNMG-SYMPOSIUM Arts en strafrecht 16 FEBRUARI 2012 KOMT EEN AGENT BIJ DE DOKTER KNMG-SYMPOSIUM Arts en strafrecht 16 FEBRUARI 2012 KOMT EEN AGENT BIJ DE DOKTER DE ARTS ALS SLACHTOFFER VAN EEN STRAFBAAR FEIT - WAT (NIET) TE DOEN Marie-José Blondeau Sector Juridische Zaken, Erasmus

Nadere informatie

Protocol veilig klimaat

Protocol veilig klimaat Protocol veilig klimaat Onze school wil een veilige school zijn voor iedereen. Kernwoorden hierbij zijn respect voor en acceptatie van elkaar. Een goede samenwerking tussen personeel, ouders/verzorgers

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord 2 3. Wat verstaan wij onder agressie 3 4. Agressiebeleid: 4 Bijlage I; Introductiebrief 5

INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord 2 3. Wat verstaan wij onder agressie 3 4. Agressiebeleid: 4 Bijlage I; Introductiebrief 5 Agressieprotocol Omnia Wonen INHOUDSOPGAVE: Hfd.stuk Paginanr. 1. Voorwoord 2 3. Wat verstaan wij onder agressie 3 4. Agressiebeleid: 4 Bijlage I; Introductiebrief 5 2 1. VOORWOORD Van tijd tot tijd is

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA

ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA 1 ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA Juli 2018 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als

Nadere informatie

PROTOCOL GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

PROTOCOL GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG PROTOCOL GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG Op de Lidwinaschool gelden algemene gedragsregels voor leerlingen, leerkrachten, ouders, schoolleiding en andere medewerkers. Die staan beschreven in een gedragscode.

Nadere informatie

HUISREGELS Het ziekenhuis bezoeken Aansprakelijkheid en parkeren Aanwijzingen 1

HUISREGELS Het ziekenhuis bezoeken Aansprakelijkheid en parkeren Aanwijzingen 1 Huisregels HUISREGELS Wij maken uw verblijf in ons ziekenhuis graag zo aangenaam mogelijk. Daar hebben wij echter ook uw hulp bij nodig. Om te zorgen dat alles in het KG zoveel mogelijk naar wens verloopt,

Nadere informatie

Protocol Ongewenste Omgangsvormen

Protocol Ongewenste Omgangsvormen Protocol Ongewenste Omgangsvormen 1. Uitgangspunten Om een veilig sociaal sportklimaat te waarborgen wordt van ieder lid, trainer, vrijwilliger, ouder of gast bij de vereniging (nader samenvattend genoemd:

Nadere informatie

Huis- en gedragsregels

Huis- en gedragsregels Huis- en gedragsregels Samen kunnen we ervoor zorgen dat Ciro een prettige verblijfplaats is én blijft! Afra, longpatiënt en specialist van haar eigen leven Huis- en gedragsregels Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Buitenpolikliniek Klaaswaal

Buitenpolikliniek Klaaswaal Buitenpolikliniek Klaaswaal Polikliniek informatie Beter voor elkaar 2 Eerste polikliniekbezoek in de buitenpolikliniek Klaaswaal Bij uw eerste polikliniekbezoek wordt u bij de balie ingeschreven. Wij

Nadere informatie

Gedragscode. De doelen van de gedragscode zijn:

Gedragscode. De doelen van de gedragscode zijn: Gedragscode Wij willen graag dat cliënten aan wie NovaFarm-Grip haar zorg- en dienstverlening aanbiedt, daarover tevreden zijn. Ook vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers met plezier hun werk doen.

Nadere informatie

PROTOCOL TIME-OUT EN VERWIJDERING

PROTOCOL TIME-OUT EN VERWIJDERING PROTOCOL TIME-OUT EN VERWIJDERING Protocol time-out en verwijdering, maart 2013 pagina 1 van 5 Dit protocol treedt in werking als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag door een judoka, ouders en/of

Nadere informatie

Gedragsprotocol Omnisport2b versie: 01/09/2012

Gedragsprotocol Omnisport2b versie: 01/09/2012 Gedragsprotocol Omnisport2b versie: 01/09/2012 Gedragsprotocol, betreffende leden, instructeurs(trices), vrijwilligers en ouders/verzorgers van leden van sportvereniging Omnisport2b We gaan ervan uit dat

Nadere informatie

Gedragscode Raad & Daad Den Haag

Gedragscode Raad & Daad Den Haag Gedragscode Raad & Daad Den Haag Inleiding Wij willen graag dat de cliënten aan wie Raad & Daad Den Haag thuiszorg verleent, daarover tevreden zijn. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers met

Nadere informatie

Incidentenprotocollen. Gemini College Ridderkerk

Incidentenprotocollen. Gemini College Ridderkerk Incidentenprotocollen Gemini College Ridderkerk Versie januari 2012 Inhoudsopgave Algemeen, uitgangspunten en straffen blz. 3 Protocol diefstal en vernieling blz. 4 Protocol pesten blz. 4 Protocol vechten

Nadere informatie

12 mei 2009, c.q. 18 mei 2009 (per mail)

12 mei 2009, c.q. 18 mei 2009 (per mail) Naam document: Schoolreglement Versie 4 Voorstel van AD d.d. 12-02-2009 (versie 3) Behandeling in directieoverleg d.d. 24-02-2009 (versie 3) Aangeboden aan GMR of MR: GMR Aangeboden d.d.: 10-03-2009 Gehele

Nadere informatie

Protocol Agressie, Geweld en Diefstal RK Bs De Duinsprong

Protocol Agressie, Geweld en Diefstal RK Bs De Duinsprong Protocol Agressie, Geweld en Diefstal RK Bs De Duinsprong Agressie En Geweld... 2 Richtlijn... 2 Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid... 3 Stappenplan bij agressief gedrag van:... 3 De medewerker...

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Samuëlschool ( mei 2013)

GEDRAGSCODE Samuëlschool ( mei 2013) GEDRAGSCODE Samuëlschool ( mei 2013) Deze gedragscode is opgesteld omdat de Samuelschool een veilige school wil zijn. Een school waarin de identiteit en het unieke van iedere persoon uitgangspunt is van

Nadere informatie

1. Aanleiding beleid bij ongewenste omgangsvormen

1. Aanleiding beleid bij ongewenste omgangsvormen Beleid ongewenste omgangsvormen en de vertrouwenspersoon 1. Aanleiding beleid bij ongewenste omgangsvormen Helaas vinden er soms ongewenste situaties op of rondom het voetbalveld plaats die betiteld kunnen

Nadere informatie

Statuut. Normen & Waarden. voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN

Statuut. Normen & Waarden. voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN Statuut Normen & Waarden voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN Versie: 1.1 (definitief) September 2017 1 Doelstelling van het statuut Helaas valt niet meer te ontkennen, dat er op en rondom de voetbalvelden

Nadere informatie

In deze factsheet worden vier vormen van agressie en de daarbij behorende acties door personeel uitgewerkt:

In deze factsheet worden vier vormen van agressie en de daarbij behorende acties door personeel uitgewerkt: Agressie overzicht In deze factsheet worden vier vormen van agressie en de daarbij behorende acties door personeel uitgewerkt: Verbale agressie Bedreiging Fysieke agressie en geweld Opschaling personeel

Nadere informatie

V1 PR 01. Integriteit, Respect en Loyaliteit

V1 PR 01. Integriteit, Respect en Loyaliteit Gedragscode Medewerkers Pagina 1 van 6 Gedragscode Inleiding Wij willen graag dat de cliënten aan wie onze organisatie diensten verleent, daarover tevreden zijn. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers

Nadere informatie

Eigen Regie Friesland

Eigen Regie Friesland Protocol Agressie en Geweld Belang van dit protocol. Medewerkers van Eigen Regie Friesland kunnen doordat zij werken met een kwetsbare doelgroep in aanraking komen met gevoelens van onmacht welke bij deelnemers

Nadere informatie

Informatie voor huurders van Vidomes. Onze huisregels. Emotie mag, agressie niet

Informatie voor huurders van Vidomes. Onze huisregels. Emotie mag, agressie niet Informatie voor huurders van Vidomes Onze huisregels Emotie mag, agressie niet Inhoudsopgave Emotie mag, agressie niet 3 Geen criminaliteit, geweld en agressie 3 Schoon, heel en veilig 4 Respectvol met

Nadere informatie

Waar ligt voor jou de grens?

Waar ligt voor jou de grens? Veilig werken in de huisartsenzorg Persoonlijk Paspoort Waar ligt voor jou de grens? Bij je werk in de huisartsenpraktijk of post lopen de emoties wel eens op, maar soms gaat een patiënt (of familie daarvan)

Nadere informatie

Vandalisme: Het met opzet vernielen of schade toebrengen aan andermans bezittingen

Vandalisme: Het met opzet vernielen of schade toebrengen aan andermans bezittingen Gedragsprotocol 1. achtergrond en doelstellingen 2. definiëring van begrippen 3. de schoolregels 4. categorieën van ongewenst gedrag 5. verplichte en mogelijke acties bij de vijf categorieën. 1. Achtergrond

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als iemand zich

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt Beste patiënt Tijdens uw behandeling in het ziekenhuis komt u in contact met veel verschillende zorgverleners. Van onze medewerkers mag u verwachten dat zij hun best

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt Beste patiënt Tijdens uw behandeling in het ziekenhuis komt u in contact met veel verschillende zorgverleners. Van onze medewerkers mag u verwachten dat zij hun best

Nadere informatie

Gedragscode de Hoofdlijn

Gedragscode de Hoofdlijn Gedragscode de Hoofdlijn Versie 2016 Inleiding Wij willen graag dat de cliënten aan wie onze instelling diensten verleent, daarover tevreden zijn. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers met

Nadere informatie

UW RECHTEN EN PLICHTEN ALS PATIËNT

UW RECHTEN EN PLICHTEN ALS PATIËNT UW RECHTEN EN PLICHTEN ALS PATIËNT Beste patiënt Tijdens uw behandeling in het ziekenhuis komt u in contact met veel verschillende zorgverleners. Van onze medewerkers mag u verwachten dat zij hun best

Nadere informatie

(dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ)

(dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ) Gedragscode BOBOZ (dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ) INHOUD: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene gedragsregels 4. Gedragsregels 5. Gedragsregels

Nadere informatie

GEDRAGSCODE STICHTING WIFINN

GEDRAGSCODE STICHTING WIFINN GEDRAGSCODE STICHTING WIFINN Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Voor wie geldt deze gedragscode?... 3 1.2 Waarom deze gedragscode?... 3 1.3 De doelen van deze gedragscode... 3 2 Houding en gedrag... 4

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE. Ordereglement Penta 2016

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE. Ordereglement Penta 2016 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE April 2016 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als

Nadere informatie

Protocol Grensoverschrijdend gedrag

Protocol Grensoverschrijdend gedrag Protocol Grensoverschrijdend gedrag Wat is Grensoverschrijdend gedrag: Lichamelijk geweld en verwaarlozing (fysieke agressie zoals slaan, schoppen, krabben, bijten of te weinig voeding, aandacht of verzorging)

Nadere informatie

Omgaan met ongewenst gedrag in de thuiszorg

Omgaan met ongewenst gedrag in de thuiszorg Inleiding: Ongewenst gedrag, zoals in dit document beschreven wordt, is een veel voorkomend verschijnsel geworden in onze samenleving. Het veroorzaakt in het algemeen gevoelens van onveiligheid en machteloosheid.

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS CHOCOLATE BAR

HUIS- EN GEDRAGSREGELS CHOCOLATE BAR HUIS- EN GEDRAGSREGELS CHOCOLATE BAR Algemeen De huis- en gedragsregels zijn regels van goed fatsoen. U bent verplicht zich aan deze regels te houden. Dit heeft tot doel onze zaak gezellig, leefbaar en

Nadere informatie

Informatiebrochure met rechten en plichten. Goede afspraken zorgen voor een harmonieuze sfeer.

Informatiebrochure met rechten en plichten. Goede afspraken zorgen voor een harmonieuze sfeer. Informatiebrochure met rechten en plichten Goede afspraken zorgen voor een harmonieuze sfeer. 2 Beste Binnen AZ Nikolaas streven wij dagdagelijks naar kwaliteitsvolle zorgverlening. De basis hiervan is

Nadere informatie

LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK

LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK Ondergetekenden: de burgemeester van de gemeente Oldebroek; hierna te noemen 'de burgemeester'; de politie Oost Nederland, team Veluwe Noord, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

9 MAATSCHAPPELIJK BELEID

9 MAATSCHAPPELIJK BELEID 9 MAATSCHAPPELIJK BELEID Op de site van de KNVB (www.knvb.nl) is op 12 januari 2015 de onderstaande tekst te vinden: Voetbal kan uiteraard niet alle sociale problemen oplossen. De KNVB kiest daarom bewust

Nadere informatie

Protocol omgaan met ongewenste omgangsvormen binnen COC Midden-Nederland

Protocol omgaan met ongewenste omgangsvormen binnen COC Midden-Nederland Protocol omgaan met ongewenste omgangsvormen binnen COC Midden-Nederland Versie 15 augustus 2010 Waar is dit protocol voor? In dit protocol wordt gedefinieerd wat ongewenst gedrag is, hoe een klager daar

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt Beste patiënt Tijdens uw behandeling in het ziekenhuis komt u in contact met veel verschillende zorgverleners. Van onze medewerkers mag u verwachten dat zij hun best

Nadere informatie

Huisregels Medisch Centrum Leeuwarden

Huisregels Medisch Centrum Leeuwarden Het ziekenhuis is open, toegankelijk, patiëntvriendelijk en gastvrij. Net als overal in de samenleving mag het MCL van patiënten, familieleden of andere betrokkenen een coöperatieve houding en gedrag volgens

Nadere informatie

Waarschuwing en ontzegging toegang CWZ

Waarschuwing en ontzegging toegang CWZ Waarschuwing en ontzegging toegang Concept 11 november 2008 Afbakening Definitie Het handelen bij waarschuwing en/of ontzegging van bezoeker(s) in het. Doel Een veilige omgeving creëren doormiddel van

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR OUDERS/VERZORGERS*

GEDRAGSCODE VOOR OUDERS/VERZORGERS* GEDRAGSCODE VOOR OUDERS/VERZORGERS* Een school kan niet zonder afspraken. Leerlingen, ouders en personeel zijn gebaat bij goede samenwerking. Daarvoor zijn duidelijke regels nodig. Daarom hebben wij een

Nadere informatie

d. Noteer de 7 W s voor eventuele aangifte bij de politie. Zie bijlage 2.

d. Noteer de 7 W s voor eventuele aangifte bij de politie. Zie bijlage 2. Doel: Het creëren van een veilige werkomgeving. Onder agressie verstaan wij elke vorm van ongewenst gedrag zowel verbaal als ook fysiek. Zie bijlage 1. Handelwijze bij telefonisch ongewenst gedrag: 1.

Nadere informatie

Protocol omgangsvormen klanten

Protocol omgangsvormen klanten Inleiding Agressief gedrag in de vorm van intimidatie en fysiek geweld is een veel voorkomend verschijnsel geworden in onze samenleving. Vanuit het oogpunt van de Arbowet heeft Patrimonium als werkgever

Nadere informatie

G E D R A G S C O D E V O O R C W Z - M E D E W E R K E R S

G E D R A G S C O D E V O O R C W Z - M E D E W E R K E R S G E D R A G S C O D E V O O R C W Z - M E D E W E R K E R S Hoe gaan we om met onze klant en met elkaar? U als medewerker draagt bij aan het professionele en klantgerichte karakter van het ziekenhuis.

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt Inhoud 1 Rechten: wat kan u van ons verwachten?...5 1.1 De zorgverlener biedt u kwalitatieve zorg...5 1.2 De zorgverlener geeft u duidelijke en volledige informatie..5

Nadere informatie

http://apwfg16/dks/document/document_content.asp?secid=59f9d0ced8aa84b728...

http://apwfg16/dks/document/document_content.asp?secid=59f9d0ced8aa84b728... pagina 1 van 5 Titel Veilige Zorg: Het standpunt en de (preventieve) maatregelen van het Westfriesgasthuis inzake agressie en geweld tegen medewerkers. Publicatiedatum 16-08-2007 Doel Het voorkomen of

Nadere informatie

Gedragscode sv N.O.A.V.

Gedragscode sv N.O.A.V. Gedragscode sv N.O.A.V. INHOUD: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene gedragsregels 4. Gedragsregels 5. Gedragsregels voor de ouders/verzorgers 6. Sancties 7. In en rond het zwembad 8. Portretrecht 9. Kennisgeving

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor voor personeel (Eduniek) Vragenlijst School & Veiligheid Voor het personeel in het primair onderwijs. Naam:...

Veiligheidsmonitor voor personeel (Eduniek) Vragenlijst School & Veiligheid Voor het personeel in het primair onderwijs. Naam:... Veiligheidsmonitor voor personeel (Eduniek) Vragenlijst School & Veiligheid Voor het personeel in het primair onderwijs Naam:... Toelichting op de vragenlijst voor het personeel Doel van deze vragenlijst

Nadere informatie

Bepaal samen wanneer iemand over de grens gaat en wat je dan doet.

Bepaal samen wanneer iemand over de grens gaat en wat je dan doet. Veilig werken in de huisartsenzorg Team Paspoort Bepaal samen wanneer iemand over de grens gaat en wat je dan doet. Bij je werk in de huisartsenpraktijk of post lopen de emoties wel eens op, maar soms

Nadere informatie

Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland)

Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland) R.K. Basisschool Sint Jan Gedragsprotocol Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland) Inleiding Een veilig klimaat en een prettige sfeer zijn belangrijke voorwaarden om te komen tot goede leerprestaties.

Nadere informatie

Gedragscode. Februari 2016. R.K. basisschool St. Jozef

Gedragscode. Februari 2016. R.K. basisschool St. Jozef Gedragscode Februari 2016 R.K. basisschool St. Jozef Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding.... 3 2. Doel van de gedragsregels.... 3 3. Wat willen we voorkomen?... 3 A. Seksuele intimidatie en seksueel

Nadere informatie

Protocol Hulp aan leerling en personeel

Protocol Hulp aan leerling en personeel Protocol Hulp aan leerling en personeel IV PROTOCOL Agressie, geweld, seksuele intimidatie, discriminatie en pesten binnen de school (Dit protocol is gebaseerd op het beleidsplan in bijlage I) Hieronder

Nadere informatie

... HUISREGLEMENT EN HANDHAVING

... HUISREGLEMENT EN HANDHAVING ... HUISREGLEMENT EN HANDHAVING Doel: het veiligstellen van het gastvrijheidsconcept. Huisregels geven aan welk gedrag op de locaties van.niet wordt getolereerd en hebben in dat kader een preventief karakter.

Nadere informatie

Gedragscode Januari 2013 SKBO Bergen

Gedragscode Januari 2013 SKBO Bergen Gedragscode Januari 2013 SKBO Bergen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding.... 3 2. Doel van de gedragsregels.... 3 3. Wat willen we voorkomen?... 3 A. Seksuele intimidatie en seksueel misbruik....

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Schoolregels van het CML 2010-2011

Schoolregels van het CML 2010-2011 Schoolregels van het CML 2010-2011 Helen Cronie September 2010 Voorwoord In het document schoolregels CML 2010-2011 krijgt u een beeld van de regels die gelden op het CML. We benoemen achtereenvolgens

Nadere informatie

Tabel A: Wat is uw geslacht?

Tabel A: Wat is uw geslacht? Opmerking vooraf: het tabellenboek begint met een aantal alfabetisch genummerde tabellen die betrekking hebben op achtergrondvariabelen. Hierna volgen met cijfers genummerde tabellen. De nummering van

Nadere informatie

Sanctiereglement. << [of] >>

Sanctiereglement. << [of] >> Sanctiereglement Het sanctiereglement geeft aan welke maatregelen het CBR kan opleggen indien een betrokkene de huisregels schendt, een gedraging vertoont zoals genoemd in het sanctiereglement, de aanwijzingen

Nadere informatie

Handelingsprotocollen veiligheid Mill-Hillcollege

Handelingsprotocollen veiligheid Mill-Hillcollege Handelingsprotocollen veiligheid Mill-Hillcollege 2014 INSPIREREND BETROKKEN - ONDERNEMEND Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat is wat 4 Handelingskaart wapenbezit 6 Handelingskaart opname maken zonder toestemming

Nadere informatie

Gedragscode Estherzorg

Gedragscode Estherzorg Gedragscode Estherzorg 1 Inleiding Wij willen graag dat de cliënten aan wie Estherzorg thuiszorg verleent, daarover tevreden zijn. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers met plezier hun werk

Nadere informatie

Richtlijn maatregelen wangedrag z.v.v. Blauw Wit '66

Richtlijn maatregelen wangedrag z.v.v. Blauw Wit '66 Richtlijn maatregelen wangedrag z.v.v. Blauw Wit '66 In voorkomende gevallen wordt deze richtlijn maatregelen wangedrag z.v.v. Blauw Wit 66 terzijde gesteld en de handleiding tuchtzaken amateurvoetbal

Nadere informatie

Agressie = er wordt steeds een norm overschreden, (door jezelf bepaald) en steeds als negatief ervaren. lichte vormen horen tot het werkveld?

Agressie = er wordt steeds een norm overschreden, (door jezelf bepaald) en steeds als negatief ervaren. lichte vormen horen tot het werkveld? Coenye Patrick Agressie = er wordt steeds een norm overschreden, (door jezelf bepaald) en steeds als negatief ervaren. lichte vormen horen tot het werkveld? = betekenisvol gedrag ( tussen bedoeling van

Nadere informatie

Gedragscode KION. 1. Inleiding

Gedragscode KION. 1. Inleiding Gedragscode KION 1. Inleiding KION is een grote organisatie met veel locaties. Er werken honderden medewerkers. De meeste van hen hebben heel veel contact met klanten. Allen werken in meerdere of mindere

Nadere informatie

Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen

Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen Gedragscode Inleiding Regels/afspraken vormen de basiselementen voor het functioneren van een samenleving en dus ook voor onze voetbalvereniging. Regels/afspraken,

Nadere informatie

Agressieprotocol. Veilig en respectvol werken, met klanten en met elkaar

Agressieprotocol. Veilig en respectvol werken, met klanten en met elkaar Agressieprotocol Veilig en respectvol werken, met klanten en met elkaar Publieksversie, April 2014 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 De norm: agressie wordt niet geaccepteerd... 3 3 Het voorkomen van agressie...

Nadere informatie

Agressieprotocol. Hoofddorp, 7 juni 2017 Vastgesteld door de OR: 2 mei 2017 Jolanda de Jong

Agressieprotocol. Hoofddorp, 7 juni 2017 Vastgesteld door de OR: 2 mei 2017 Jolanda de Jong Agressieprotocol Hoofddorp, 7 juni 2017 Vastgesteld door de OR: 2 mei 2017 Jolanda de Jong Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 4 3. Agressie en geweld Arbowet (art. 1 lid 3 sub f) 5 4. Protocol 6 4.1

Nadere informatie

Protocol Incidentenregistratie

Protocol Incidentenregistratie Protocol Incidentenregistratie Internetversie Vastgesteld 14 juni 2012 Inhoud 1 TOEPASSINGSGEBIED... 3 2 DEFINITIES... 3 3 ACHTERGROND... 3 4 UITVOERING... 3 4.1 Doorgeven en melden incidenten decentraal...

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Waarden en normen op. (Egmond aan den Hoef)

Gedragsprotocol. Waarden en normen op. (Egmond aan den Hoef) Gedragsprotocol Waarden en normen op RKBS Sint Jozef (Egmond aan den Hoef) Gedragsprotocol Jozefschool 1 Inleiding Een veilig klimaat en een prettige sfeer zijn belangrijke voorwaarden om te komen tot

Nadere informatie

Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie

Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie Sint Clemensschool School

Nadere informatie

Gedragsprotocol t Karregat. versie: september 2018

Gedragsprotocol t Karregat. versie: september 2018 Gedragsprotocol t Karregat versie: september 2018 Inleiding School waar je leert samenleven! De leerkrachten van t Karregat bevorderen het scheppen van een veilig klimaat in en om de school en een sfeer

Nadere informatie

Protocol Zorgweigering bij wangedrag Ambulante Ondersteuning & Dagbesteding

Protocol Zorgweigering bij wangedrag Ambulante Ondersteuning & Dagbesteding Protocol Zorgweigering bij wangedrag Ambulante Ondersteuning & Dagbesteding Werkafspraken tussen de leveranciers voor Ambulante Ondersteuning en Dagbesteding en de gemeente Amsterdam Team Klachten & Kwaliteit

Nadere informatie

Agressieprotocol«1» 1. Vooraf

Agressieprotocol«1» 1. Vooraf Agressieprotocol«1» 1. Vooraf 1.1. Definities Onder agressie wordt verstaan het gehele scala van voorvallen of situaties waarbij een werknemer psychisch of fysiek wordt lastiggevallen, bedreigd of aangevallen

Nadere informatie

Inleiding. IKC De Regenboog Gedragsprotocol 1

Inleiding. IKC De Regenboog Gedragsprotocol 1 Inleiding Gedragsregels geven duidelijkheid aan alle betrokkenen, welk gedrag op school op prijs wordt gesteld en welke niet. De gedragsregels die we met elkaar hebben besproken over agressie en geweld,

Nadere informatie

GEDRAGSPROTOCOl. 1. Achtergrond en doelstellingen 2. Definiëring van de begrippen 3. De schoolregels 4. De klassenregels 5.

GEDRAGSPROTOCOl. 1. Achtergrond en doelstellingen 2. Definiëring van de begrippen 3. De schoolregels 4. De klassenregels 5. GEDRAGSPROTOCOl 1. Achtergrond en doelstellingen 2. Definiëring van de begrippen 3. De schoolregels 4. De klassenregels 5. Ongewenst gedrag 1 1. achtergrond en doelstellingen Zoals we in onze visie op

Nadere informatie

Veiligheid- en gedragsprotocol CBS De Bron

Veiligheid- en gedragsprotocol CBS De Bron Veiligheid- en gedragsprotocol CBS De Bron Dit veiligheidsplan is in overleg met het team tot stand gekomen en vastgesteld door de directie na instemming van de Medezeggenschapsraad. Inleiding De Bron

Nadere informatie

Gedragscode Christelijke Kinderopvang TIK TAK B.V.

Gedragscode Christelijke Kinderopvang TIK TAK B.V. Gedragscode Christelijke Kinderopvang TIK TAK B.V. Chr. Kinderopvang Tik Tak B.V. hanteert de gedragscode van het JSO expertisecentrum. Kinderopvang Tik Tak acht het voorkomen en bestrijden van (seksuele)

Nadere informatie

De regels van het SSgN-spel

De regels van het SSgN-spel De regels van het SSgN-spel Schooljaar 2015-2016 De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen houdt er niet van om regels en gedragscodes dwingend op te leggen. Toch ontkom je er niet aan om op een plek waar

Nadere informatie

Gedragsprotocol obs. de Duizendpoot

Gedragsprotocol obs. de Duizendpoot Gedragsprotocol obs. de Duizendpoot Inhoudsopgave Inleiding... 3 Kapstokregels... 4 Overige afspraken... 6 Gevolgen van het niet houden aan afspraken... 6 STOP-methode... 7 Opvangprotocol personeelsleden

Nadere informatie

Vrijwilligers Overeenkomst. CoderDojo Delft

Vrijwilligers Overeenkomst. CoderDojo Delft Vrijwilligers Overeenkomst CoderDojo Delft CoderDojo wordt volledig door vrijwilligers opgezet. Daarom is een goede voortgang van CoderDojo afhankelijk van alle mentoren, vrijwilligers, sponsors of supporters

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie