MONTAGEFICHE. 1. De voorbereiding en de opmetingen. 1.1 de werfinrichting. 1.2 Het nodige gereedschap. 1.2 de opmetingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MONTAGEFICHE. 1. De voorbereiding en de opmetingen. 1.1 de werfinrichting. 1.2 Het nodige gereedschap. 1.2 de opmetingen"

Transcriptie

1 1. De voorbereiding en de opmetingen 1.1 de werfinrichting De omgeving van het gebouw moet vrij zijn van hinderlijke bestaande elementen, en de constructie waaraan de dakgoot zal worden bevestigd moet worden vrijgemaakt van te verwijderen elementen (oude dakgoten of boeiboorden, ) zodat U kan opmeten en later de werken kunnen worden gestart. Zorg dat U beschikt over degelijke gereedschappen! 1.2 Het nodige gereedschap Degelijk en veilig gereedschap is onmisbaar voor de doe-het-zelver! Zorg dat U over volgende zaken beschikt: - Een boor- en/of schroefmachine met voldoende batterijcapaciteit en bits - Een boor die geschikt is om op een bolle oppervlakte te boren ( Cullyx boor) - Smetkoord of metserstouw, potlood en/of viltstift - Een degelijke ladder - Een waterpas - Een haakse slijper (snijmachine) - (Eventueel) extra schroeven - Een werktafel of workmate 1.2 de opmetingen Het is belangrijk om even te kijken hoe uw dak eruit ziet zodat u de juiste combinatie dakgoten en afvoerbuizen mét hun hulpstukken zal bestellen. Onze configurator helpt U al een heel eind op weg, maar toch willen we nog de nodige opmetingen even overlopen Welk type dak hebt u? Het daktype bepaalt hoeveel en aan welke zijde dakgootcombinaties moeten worden aangebracht. Onze configurator onderscheidt drie daktypes: een vlak dak, een lessenaarsdak en zadeldak Neem de afmetingen van het dak Meet de korte en de lange zijde van het dak op, hiermee berekent U de totale dakoppervlakte en dus ook de totale hoeveelheid regenwater die de dakgoten zullen dienen af te voeren. Afhankelijk van het daktype zal U het totaal al dan niet moeten delen door twee of door vier (zie hiervoor de configurator) Bepaal het type dakgoot en het type afvoer dat U zal nodig hebben Het dakoppervlak is bepalend voor de capaciteit die uw dakgoot moet hebben. Niets is zo vervelend als een te kleine dakgoot, waardoor bij regen de dakgoot overloopt. Behalve de overlast door vallend water en plassen op de straat of in de tuin, kan een te kleine dakgootcapaciteit ook schade aan uw gebouw of huis veroorzaken. Het is dus belangrijk om vooraf goed te bepalen welke maat dakgoot passend is bij de oppervlakte van uw dak. Zo heeft een kleine schuur dus een andere maat dakgoot nodig dan de dakgoot van een woning. U mag onderstaande regel aanhouden voor de keuze van Uw dakgoot: Dakoppervlak tot 100m2 125mm dakgoot (HR125) Dakoppervlak tot 150m2 150mm dakgoot (HR150)

2 Voor de afvoer gelden volgende regels: Een afvoerpijp diam. 80mm (R87) verwerkt de afvoer tot 50m2 dakoppervlakte Een afvoerpijp diam. 100mm (R100) verwerkt de afvoer tot 80m2 dakoppervlakte LET WEL: op een dakgootsysteem HR125 (125mm) passen geen afvoerpijpen van R87! Bereken de lengte van het afvoersysteem Meet vanaf de onderkant van het dak naar het maaiveld (grondvlak) om de totale lengte van het afvoersysteem (incl. bochten) te bepalen. Lees vooraf goed de instructies ivm het plaatsen van de afvoer vooraleer de afvoerpijp te bestellen! Bereken het aantal en het type van de bochten Meet vanaf de boeiboord naar de uiterste kant van het dak om de breedte van de dakoversteek te bepalen. Dit zal U nodig hebben om de bochten te berekenen. 1.3 de goothaken Het is belangrijk om even te kijken hoe de bestaande dakstructuur eruitziet en uit welk materiaal het dak is gemaakt. We kunnen drie situaties onderscheiden om het type goothaak te bepalen: Er is een boeiboord waaraan goothaken rechtstreeks kunnen worden bevestigd en de dakoversteek bedraagt niet méér dan 5cm Neem in dit geval korte goothaken! Er is een dakgebinte waaraan de goothaken rechtstreeks kunnen worden bevestigd en de dakoversteek bedraagt niet méér dan 5cm Neem in dit geval lange goothaken! In geval de helling van het dakgebinte 45 bedraagt kan je voorgeplooide lange goothaken nemen, neem anders rechte en plooi ze zelf in de gewenste hoek Er is een dakoversteek van méér dan 5cm Neem in dit geval korte goothaken in combinatie met één dakbevestigingsklem per goothaak. Deze klem wordt op de dakplaat geschroefd en de goothaak wordt aan de klem bevestigd. Op die manier krijgen we altijd een mooie correcte afwatering van he tdak naar de dakgoot. 1.4 de bestelling U bent nu klaar om alle gegevens in te voeren in onze Cullyx-configurator. Hij zal u de resultaten van de opmetingen opvragen en u de keuzes voorstellen. Na invoer krijgt u een bestellingsvoorstel dat u nog naar goeddunken kan aanpassen vooraleer over te gaan tot de bestelling.

3 2. De montage van de goothaken 2.1 Vooreerst enkele tips en regels om rekening mee te houden: - Minstens om de 50cm dient U een goothaak te plaatsen - Per hoekstuk dient er voor en na telkens een goothaak te worden geplaatst - Een afschot of hellingsgraad van de dakgoot is niet echt nodig, maar indien u dat toch wenst te doen neem dan ongeveer 2mm per lopende meter - Werk met een smetkoord om de plaats van de goothaken te bepalen zodat deze netjes in één lijn worden geplaatst < min 50cm > < min 50cm > 2.2 Om het type van de goothaak te bepalen zijn er drie verschillende situaties mogelijk: - Situatie 1: er is een boordplank waaraan de goothaken rechtstreeks kunnen worden bevestigd én de dakoversteek bedraagt niet méér dan 5cm kies voor korte goothaken - Situatie 2: er is een dakgebinte waaraan de goothaken rechtstreeks kunnen worden bevestigd én de dakoversteek bedraagt niet méér dan 5cm kies voor lange goothaken (45 schuin of recht) - Situatie 3: er is een dakoversteek van méér dan 5cm kies voor korte goothaken mét dakbevestigingsklemmen 2.3 Ingeval U werkt met korte goothaken bevestig deze dan rechtstreeks aan de boordplank, vervolg daarna met de werkwijze vanaf 2.6

4 2.4 Ingeval U werkt met lange goothaken: - Kies voor de op 45 voorgeplooide haken indien de hellingsgraad van het dakgebinte 45 is (meest courant) - Kies voor de rechte goothaken indien de hellingsgraad anders is dan 45, U kan de haken zelf plooien in de gewenste hoek - Eventueel kan het aangewezen zijn om de onderste laag van de dakbedekking tijdelijk te verwijderen om gemakkelijk te werken, dit moet U zelf beoordelen. - Vervolg daarna met de werkwijze vanaf Ingeval U werkt met dakbevestigingsklemmen: - Bevestig alle goothaken vooraf al in de sleuf van de dakbevestigingsklem - Boor een gat in de dakbedekking op 10cm van het uiteinde links en rechts om de eerste en de laatste dakbevestigingsklem aan te bevestigen - Schroef de eerste en de laatste dakbevestigingsklem met goothaak vast in dit gat (gebruik een schroef met waterdicht rondsel) - Zorg dat de dakrand mooi over de goothaak komt zodat alles goed afwatert - Vervolg daarna met de werkwijze van Plooi de lipjes niet om vooraleer de goothaken zijn bevestigd, anders kan U de schroef niet meer goed bereiken. Eens alle goothaken zijn bevestigd mag je de lipjes naar boven omplooien. Ze zullen straks de dakgoot vastklikken.

5

6 3 Montage van de uitloopstukken 3.1 Plaatsmarkering Meet af waar de afvoer zal komen en markeer de plek met een stift op de onderkant van de dakgoot. Midden hierop plaatst U het uitloopstuk (hou rekening met de eventuele bochtstukken). Teken in de opening van de uitloop een cirkel op de dakgoot. 3.2 Uitloopgaten Boor een tiental gaatjes in de gemarkeerde cirkel (verschillende kleinere gaten is beter dan één groot gat, de gaatjes zijn immers meteen ook dienstig als bladvanger). Gebruik voor het boren een speciaal daartoe geschikte boor, je dient immers in de kromming van de goot te boren! Verkrijgbaar als Cullyx accessoire.

7 3.3 Alternatief voor uitloopgaten U kan ook gewoon een gat slijpen in het gootstuk ter hoogte van de uitloop. Bladeren kunnen dan wel terechtkomen in de afvoer. 3.4 Bevestigen van het uitloopstuk Plaats het uitloopstuk ter hoogte van de uitloopgaten op de onderkant van de dakgoot, en plooi vervolgens de bevestigingslipjes om zodat het uitloopstuk vast komt te zitten.

8 4 De eindstukken 4.1 De dichtingsstrip De rubberen dichtingsstrip heeft een lange en een korte zijde: plaats de lange lip in de binnenkant van het gootstuk en de korte lip in de buitenkant. Schuif de strip eerst aan het kraalstuk van de goot over de eindrand en duw verder aan in de richting van de andere kant tot de strip helemaal vastzit. 4.2 Het eindstuk Duw nu het zelfklemmend eindstuk aan en duw dit vast over de rubberen dichting. Zorg dat het eindstuk goed vast zit aan beide zijden van het gootstuk. Je hebt hiervoor géén bevestigingsmateriaal nodig, flink aandrukken volstaat!

9 5 De verbindingsstukken 5.1 Plaats de gootstukken Vooraleer de gootstukken met mekaar te verbinden worden ze eerst in de goothaken geplaatst. Voorzie tussen de twee gootstukken een afstandsvoeg van ongeveer 3mm, zodat de goot kan uitzetten bij hogere temperaturen. Klik het centreerbuisje vast vooraan in de kraalopening. 5.2 Voorbereiding van het verbindingsstuk Kleef de rubberstrip in het verbindingsstuk, begin bij de gaatjes bovenaan en kleef de strip gelijkmatig en zonder bobbels in het stuk. 5.3 Positioneren van het verbindingsstuk Haak eerst het klemsysteem achter de kraalopening vooraan en duw vervolgens het verbindingsstuk naar achter tot het achteraan het gootstuk vastklikt. Controleer of het verbindingsstuk goed op zijn plaats zit, m.a.w. of de uitzetvoeg midden de strip is. Zo neen, verschuif tot dit wel het geval is.

10 5.4 Vastklemmen van het verbindingsstuk Duw nu het klemsysteem vooraan naar beneden terwijl je bovenaan goed blijft aandrukken. Zet tenslotte het klemsysteem vast door het lipje naar boven te plooien. 5.5 Aandachtspunten Het centreerbuisje is essentieel voor een correcte verbinding van de gootstukken! Het klemsysteem dient te worden geplooid, in principe kan dit slechts één keer, daarna verliest het systeem zijn klemkracht! Wees dus niet te uitbundig bij het plooien

11 6 De gootstukken 6.1 Plaats de gootstukken Haak de gootstukken in de goothaken. Schuif eerst de rand met het kraalstuk in de goothaken en daarna de andere kant. Klik vervolgens de kraagrand in de goothaakklem en zet de goot op haar plaats. Indien de goot niet uit één stuk bestaat, zie dan hoofdstuk 5. Verbindingsstukken. 6.2 Fixeer de goot Plooi de lipjes van de goothaken om de achterkant van de goot, zodat de goot mooi vastzit.

12 7 De afvoer 7.1 Plaats de bevestigingsstukken Boor de bevestigingsstukken voor de afvoerbuis vast in de wand. Gebruik naargelang het type wand (hout, steen, staal) een andere soort bevestigingsmateriaal. 7.2 Zet de afvoerpijp op de juiste lengte Met een haakse slijper (slijpsnijmachine) kan je de afvoerpijp op de juiste lengte zagen. Cullyx levert afvoerpijpen van 1m 2m 3m die nog op de correcte lengte moeten worden gezet. Vergeet niet de lengte van de bochten boven en van de eindbocht onder mee in te calculeren! Slijp nadien de bramen weg zodat je geen kwetsuren kan veroorzaken én zodat de afvoerpijp mooi in de eindbocht schuift.

13 7.3 Fixeer de bochten en de afvoerpijp Schuif eerst de bovenste bochten in het uitloopstuk en draai ze in de richting van de afvoer. Plaats vervolgens de afvoerpijp in de bevestigingsstukken, sluit de strip in de voorkant van het voetstuk met de verdikking naar buiten en klem af. Als de afvoerpijp mooi is gefixeerd schuif je de eindbocht (met een verdikte omranding) in de afvoerpijp.

14 7.4 Wat bij een dakoversteek? Een oversteek van max. 15cm kan je eenvoudigweg oplossen door twee bochten in omgekeerde richting te plaatsen. Wanneer de dakoversteek groter is zal je een verlengstuk moeten gebruiken tussen de twee bochten. Bestel daarom je afvoerbuis op voldoende grote lengte, je hebt het overschot nodig voor de dakoversteek!

15 Uw veiligheid, onze zorg! Draag veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril! Gebruik een degelijke ladder! Vragen? Hulplijn of Bekijk onze demo-videos op Zie ook onze andere montagetips: 1 Voorbereiding en opmetingen 2 De goothaken 3 De uitloopstukken 4 De eindstukken 5 De verbindingsstukken 6 De dakoversteek 7 De afvoerpijp 8 Plaatsing van de regenton 9 Het onderhoud

kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen

kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen De dakgoot Algemeen Programma Montage Vernieuwen Preventieve maatregelen algemeen Het regenwater loopt bij schuine daken vanuit de goot via de regenpijp

Nadere informatie

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal!

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Zonder lijm en waterdicht Slagvast kunststof 100% corrosievrij Onderhoudsarm 15 jaar garantie Sterke dakgoten voor zowel nieuwbouw als renovatie Eenvoudig

Nadere informatie

Montagehandleiding. Montagehandleiding voor het dakgootsysteem van staal PLASTAL

Montagehandleiding.  Montagehandleiding voor het dakgootsysteem van staal PLASTAL voor het dakgootsysteem van staal PLASTAL voor het dakgootsysteem van PVC PLASTMO voor het expansiestuk PLASTMO pagina 2 t/m 3 pagina 4 t/m 6 pagina 7 t/m 8 1 www.hmg-benelux-shop.com voor het dakgootsysteem

Nadere informatie

Deel 01 : een raam plaatsen

Deel 01 : een raam plaatsen Bekijk ook de instructie video's op www.raamwinkel.be pagina 1 1. trek de beschermfolie van de buitenkant van het raam Tip: verwijder de rest van de folie pas op het einde, zo vermijd je beschadigingen

Nadere informatie

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor Sunstock Holland Assemblagehandleiding Castor Inhoud Handleiding Castor 3 Algemene informatie Castor 4 Assemblage-instructie Castor 9 Assemblage-instructie Castor, spie afdichting (optioneel) 1 Attentie:

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Ecoline Terrasoverkapping

Nadere informatie

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot.

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot. . Montage handleiding In deze handleiding staat stap voor stap omschreven hoe u een veranda zelf kunt opbouwen. Indien er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met één van onze medewerkers. +316

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje.

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje. MONTAGEHANDLEIDING Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen, normale gootkap 1 2 3 Breng de siliconenkit aan op de randen van het gootprofiel die met rood zijn aangegeven. Schroef de zijplaat van de

Nadere informatie

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding Assemblage- en montagehandleiding * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie

Montagehandleiding terrasoverkappingen

Montagehandleiding terrasoverkappingen Montagehandleiding terrasoverkappingen Benodigde gereedschappen Hamer Rolmaat Waterpas Winkelhaak Stanleymes Stap 1: Indien breedte inkorten Stap 2: Indien breedte inkorten Stap 3: Indien breedte inkorten

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: - Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Topline Terrasoverkapping

Nadere informatie

BUITENBAR. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

BUITENBAR. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur BUITENBAR moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 285,- cm Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte 11 Steigerhout 3 1,5 107 3 Steigerhout 3 1,5 130,5 1 Steigerhout 3 1,5 12,5 2 Steigerhout

Nadere informatie

FICHE: Een trapleuning monteren

FICHE: Een trapleuning monteren FICHE: Een trapleuning monteren Daar sta je dan met je nieuw behangen trapgang naar je nieuwe kamers. Probleem is dat je geen trapleuning hebt om veilig boven en terug naar te beneden te raken. Geen nood

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het overzicht op de volgende

Nadere informatie

Inhoud. Gierzwaluwbescherming Nederland 1

Inhoud. Gierzwaluwbescherming Nederland 1 Inhoud Inhoudsopgave blz 1 Dakpannen blz 2 Aandachtspunten blz 2 Inregenen blz 2 Uitkruipen blz 3 Bevestiging blz 3 Op maat maken blz 3 Benodigdheden blz 3 Gereedschap blz 4 Werkwijze blz 4 Aftekenen en

Nadere informatie

CUSTAFER. Kerkstraat 47 (B) 3630 Maasmechelen POORTEN AANHANGWAGENS CARPORTS OVERKAPPINGEN. Montagehandleiding Carport

CUSTAFER. Kerkstraat 47 (B) 3630 Maasmechelen POORTEN AANHANGWAGENS CARPORTS OVERKAPPINGEN. Montagehandleiding Carport CUSTAFER Kerkstraat 47 (B) 3630 Maasmechelen POORTEN AANHANGWAGENS CARPORTS OVERKAPPINGEN TEL 089 76 07 04 FAX 089 765285 Montagehandleiding Carport Beste klant Van harte gefeliciteerd met de aankoop van

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP *meegeleverd, **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie

Nadere informatie

Werkvoorbereiding 4.1

Werkvoorbereiding 4.1 4.1 Werkvoorbereiding Bepaal kleur en model van de Keralit gevelpanelen. NB: Bij houtdecoren is per pakket een repeterend patroon aanwezig. Dit kan hinderlijk zijn bij grotere oppervlakten. Zorg er daarom

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL)

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het

Nadere informatie

Montageplan, vrijstaande carport.

Montageplan, vrijstaande carport. Montageplan, vrijstaande carport. - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen

Nadere informatie

Werkvoorbereiding 5.1

Werkvoorbereiding 5.1 5.1 Werkvoorbereiding Bepaal kleur en model van de Keralit dakrandpanelen Advies: werk met twee man, dan kunt u samen klikken en stellen Zie principe details voor wel/geen overstek van de dakrand, alsook

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas

Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Opbouwbeschrijving zelfdragende terrasoverkapping met 44.2 glas Neem de tijd om deze opbouwbeschrijving rustig helemaal door te lezen. U krijgt dan alvast een idee waarvoor de geleverde materialen bedoeld

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: e Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

Terrasoverkappingen. Montagehandleiding Nebbiolo

Terrasoverkappingen. Montagehandleiding Nebbiolo Montagehandleiding Nebbiolo Inhoud pakket Goot en wandprofiel pakket Tussenliggers naar rato 2 zijliggers Staanders Bevestiging materialen Sileconen kit Afwerkkappen gootprofiel Pagina 1 van 8 De montage

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen normale gootkap Installatie instructies De nummer één veranda specialist in Nederland Goot profiel 100% Kwaliteits garantie Het hele jaar droog onder een aluminium

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait)

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) Installatiehandleiding Easy Roof Evolution Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) 1. Voorbereiding Stel de bovenkant van de schroeven van de eindklem in op dezelfde hoogte als de bovenkant van de pv module.

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Het maken van een Buzzer Game

Het maken van een Buzzer Game Het maken van een Buzzer Game Stap 1: Het benodigde materiaal 1) De Buzzer Game Houten plankje Messingdraad dik Messingdraad dun Lampenhouder Lampje 2) Constructiemateriaal Batterij 9V Contactstuk batterij

Nadere informatie

Hemelwaterafvoer. In 3 stappen monteert u uw afvoerbuis

Hemelwaterafvoer. In 3 stappen monteert u uw afvoerbuis K L U S W I J Z E R Hemelwaterafvoer In 3 stappen monteert u uw afvoerbuis Hemelwaterafvoer Algemeen Programma Montage Belangrijke aandachtspunten Algemeen Het hemelwater wordt van het dak via de afvoerbuis

Nadere informatie

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen van de profielen, tijdens

Nadere informatie

HANDLEIDING PIAZZA TERRASOVERKAPPING

HANDLEIDING PIAZZA TERRASOVERKAPPING HANDLEIDING PIAZZA TERRASOVERKAPPING Timmerbedrijf van den Heuvel uw Verandaspecialist. Leembaan 52, 5753 CV Deurne Tel: 0493-317815 mail: info@timmerbedrijfvandenheuvel.nl website: www.timmerbedrijfvandenheuvel.nl

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé Montagehandleiding Duo Plissé @: info@horrex.nl Benodigdheden: - Stanley mes - Potlood - Rolmaat - Inbussleutel M2,5 - kruiskop schroevendraaier - Schaar - Schuurpapier - IJzerzaag (optioneel geleverd)

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving Brighton

Opbouwbeschrijving Brighton Opbouwbeschrijving Brighton 1: Vóór u begint 1. Ondergrond Deze moet vlak zijn, bijvoorbeeld bestraat of een houten raamwerk met daarop een beplating (bijv. OSB). Zorg er voor dat de ondergrond de vloer

Nadere informatie

Montagehandleiding. Kozijnen-inkoop.nl B.V. MONTAGEHANDLEIDING TERRASOVERKAPPING PRESTIGE

Montagehandleiding. Kozijnen-inkoop.nl B.V. MONTAGEHANDLEIDING TERRASOVERKAPPING PRESTIGE Montagehandleiding Terrasoverkapping Prestige Kozijnen-inkoop.nl B.V. MONTAGEHANDLEIDING TERRASOVERKAPPING PRESTIGE 1 Gefeliciteerd met je terrasoverkapping! Voordat je kunt gaan genieten van je nieuwe

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

voor de professioneel Montage instructies AMBIENTE

voor de professioneel Montage instructies AMBIENTE AMBIENTE Montage instructies voor de professioneel index Voorbereiding Benodigd gereedschap Onderbalken...4 Keuze materiaal Plaatsing onderbalken Plaatsing onderbalken bij terras zonder kaderprofiel (sit.

Nadere informatie

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek.

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. 1 STAP 1 VOORBEREIDING Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. Organiseer de materialen. Breng ze naar de juiste plaats, en maak

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

0. OVERZICHT 1. PLAATSEN VAN DE GRONDBEVESTIGING 1.a Vrijstaand 1.b Wandmontage 2. PLAATSEN VAN DE VERTICALE PALEN 3. MONTEREN VAN DE LIGGERS 4.

0. OVERZICHT 1. PLAATSEN VAN DE GRONDBEVESTIGING 1.a Vrijstaand 1.b Wandmontage 2. PLAATSEN VAN DE VERTICALE PALEN 3. MONTEREN VAN DE LIGGERS 4. 01 02 02 03 03 04 05 05 05 06 06 06 07 07 07 08 09 10 11 11 11 12 12 13 13 14 0. OVERZICHT 1. PLAATSEN VAN DE GRONDBEVESTIGING 1.a Vrijstaand 1.b Wandmontage 2. PLAATSEN VAN DE VERTICALE PALEN 3. MONTEREN

Nadere informatie

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping

Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping bouwmaterialen Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Producteigenschappen Montagehandleiding Zo installeert u zelf uw terrasoverkapping Met een terrasoverkapping van Bruynzeel Home Products kunt u

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE 6/2013 NL PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE Aangezien het Duofuse houtcomposiet poortje duurzamer is dan een houten poortje, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten.

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Montagehandleiding Carport

Montagehandleiding Carport Montagehandleiding Carport Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw Carport. Deze handleiding beschrijft stap voor stap hoe u uw Carport kunt monteren. Wij wensen u veel plezier toe. Haal de materialen

Nadere informatie

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Stappenplan voor Lariks Douglas houten aanbouw met Polycarbonaatplaten dak. Product: https://gadero.nl/aanbouw-veranda-hout-met-helder-polycarbonaat/

Nadere informatie

werkstukmap Houtopdracht

werkstukmap Houtopdracht werkstukmap Houtopdracht Henze mussennestkast Samengesteld door J. van wijk - 2012 1 Verklaring gebruikte symbolen: Lees deze tekst aandachtig door. Probeer er iets van te onthouden Dit teken geeft aan

Nadere informatie

Montage handleiding. Overkapping. montagehandleiding overkapping - www.aluprotect.nl Tel.: 0528-241258 / Fax.: 0528-241845

Montage handleiding. Overkapping. montagehandleiding overkapping - www.aluprotect.nl Tel.: 0528-241258 / Fax.: 0528-241845 Montage handleiding Overkapping montagehandleiding overkapping - www.aluprotect.nl Tel.: 0528-241258 / Fax.: 0528-241845 Blz.1/21 Inleiding Gefeliciteerd met de aanschaf van uw terrasoverkapping! Alvorens

Nadere informatie

Vogelhuis voor balkon en tuin

Vogelhuis voor balkon en tuin Vogelhuis voor balkon en tuin Expeditie naar het dierenrijk. Vogelhuis Kleine en grote dieronderzoekers kunnen weldra op de loer liggen en de wereld voor de eigen balkondeur nieuw ontdekken. 1 Inleiding

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Handleiding: Montage tristand pannendak Auteur: Carolien Hoppenbrouwers Datum: februari 2013 Benodigdheden: - Rolmaat / lang meetlint - Potlood - Schroefmachine met kruiskop, Torx T40, Imbus 3 & 5 - Spaanplaatschroeven

Nadere informatie

Montage-instructies voor de grootte 311 x 231 x 210 cm

Montage-instructies voor de grootte 311 x 231 x 210 cm Montage-instructies voor de grootte 311 x 231 x 210 cm Minimaal 2 personen zijn nodig voor de montage. Materiaal Metaal / BELANGRIJKE OPMERKINGEN: Metaal is een speciaal materiaal met specifieke eigenschappen.

Nadere informatie

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060 BROERSMA IJZERSTERK IN HOUTCONSTRUCTIE Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, door middel van fotokopie of gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Broersma Systeembouw

Nadere informatie

* * A T T E N T I E * *

* * A T T E N T I E * * Assemblage van Stanza Terrasoverkapping * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die

Nadere informatie

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES

GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES GEBRUIKERS- HANDLEIDING SLOTKASTFREES Houten deuren AANBEVOLEN PROCEDURE Gebruik het slot als mal en markeer de boven en onderkant van de slotkast en de voorplaat. (Zie A,B,C en D) Selecteer een frees

Nadere informatie

Roljaloezieën Lichtdoorlatend. Roljaloezieën Montage. Intensions. Inhoud verpakking. Benodigdheden

Roljaloezieën Lichtdoorlatend. Roljaloezieën Montage. Intensions. Inhoud verpakking. Benodigdheden Roljaloezieën Montage Inhoud verpakking Benodigdheden Montage mogelijkheden Bepaal waar u de roljaloezie gaat plaatsen. In het kozijn (a), op het kozijn (b) of aan het plafond (c). Bij de keuze voor in

Nadere informatie

Voordat je aan de slag gaat met het maken van een meubel wil ik je nog wat tips en instructies mee geven.

Voordat je aan de slag gaat met het maken van een meubel wil ik je nog wat tips en instructies mee geven. Voorwoord Leuk dat je gebruik maakt van één van mijn bouwtekeningen! Alle bouwtekeningen zijn zorgvuldig samengesteld en leggen op een duidelijke en eenvoudige manier uit hoe jij je steigerhouten meubel

Nadere informatie

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap Aluminium Broeikas Model: Grape Benodigd gereedschap extremshops.eu Grape.0 7-06-0 Instructies Voor het juiste gebruik, raden we u aan de opbouw van de structuur op basis van deze gids te maken en deze

Nadere informatie

Paviljoenen. 8-hoekig model MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap

Paviljoenen. 8-hoekig model MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap MONTAGEHANDLEIDING Paviljoenen 8-hoekig model Benodigd gereedschap Accuschroefboor Waterpas Lijmtang Nijptang Zakrolmaat Hamer Voor het opbouwen zijn doorgaans twee personen voldoende. Bij grotere tuinhuisjes

Nadere informatie

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur LUCHTKSTEEL moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MTERILEN Materiaalkosten ca. 15,- antal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM Plank 1 Plank 2 1 Geïmpregneerde tuinplank 1,6 13,5 180 1 Geïmpregneerde tuinplank

Nadere informatie

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 210 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 145,5 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 141 cm - 4 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING ZONNEPANELEN OP EEN SCHUIN PANNENDAK ALUMINIUM DAKHAAK

INSTALLATIEHANDLEIDING ZONNEPANELEN OP EEN SCHUIN PANNENDAK ALUMINIUM DAKHAAK Tel. +32 (0)11 72 96 50 Fax +32 (0)11 76 79 14 www.allimex.eu INSTALLATIEHANDLEIDING ZONNEPANELEN OP EEN SCHUIN PANNENDAK ALUMINIUM DAKHAAK Type dak In deze handleiding gaan we uit van een goed bereikbaar

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. zonnepanelen op een schuin pannendak

INSTALLATIEHANDLEIDING. zonnepanelen op een schuin pannendak INSTALLATIEHANDLEIDING zonnepanelen op een schuin pannendak Type dak In deze handleiding gaan we uit van een goed bereikbaar pannendak met gebolde pannen. ONDERDELEN De onderdelen die gebruikt worden bij

Nadere informatie

Montagehandleiding Carport

Montagehandleiding Carport Montagehandleiding Carport Pagina 1 Beste klant Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw carport. Gelieve deze plaatsingshandleiding nauwkeurig door te nemen vooraleer over te gaan tot montage. Indien

Nadere informatie

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Installatie van. Installatie:

Installatie van. Installatie: -2- Installatie van SIGMA-schottensystemen Het doel van deze instructies is de installateur een idee geven van de correcte techniek die moet worden gebruikt voor de installatie en assemblage van een typisch

Nadere informatie

Bouwtekening Hoekbank

Bouwtekening Hoekbank Bouwtekening Hoekbank Voorwoord Leuk dat je gebruik maakt van één van mijn bouwtekeningen! Alle bouwtekeningen zijn zorgvuldig samengesteld en leggen op een duidelijke en eenvoudige manier uit hoe jij

Nadere informatie

Montage-instructie Rolluik

Montage-instructie Rolluik Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend: afstandbediening + stekker 1 3 verpakking 2 3. 2 geleiders 4. afdekdopjes 5. afsluitdoppen (alleen

Nadere informatie

DOUGLAS BUDGET OVERKAPPING. * Handleiding Douglas/larix budgetoverkapping

DOUGLAS BUDGET OVERKAPPING. * Handleiding Douglas/larix budgetoverkapping * Handleiding Douglas/larix budgetoverkapping Gefeliciteerd met de aankoop van uw Douglas/lariks Budget Overkapping, een een DIY (Do It Yourself) bouwpakket bestaande uit losse larix / douglas onderdelen

Nadere informatie

Montagehandleiding: Rolluiken

Montagehandleiding: Rolluiken Montagehandleiding: Rolluiken Montage-instructie Rolluik Inhoud Verpakking 1 1 1. Pantser in de kast 2. Bediening a. Handbediening: Koord- of bandopwinder b. Elektrisch: Schakelaar + stekker c. Afstandbediend:

Nadere informatie

1/12 L 330 M/R L 500 M/R L 750 M/R

1/12 L 330 M/R L 500 M/R L 750 M/R 1/12 LAMELLENWAND L33 / L50 / L75 MONTAGEHANDLEIDING L 330 M/R L 500 M/R L 750 M/R 2/12 Stap 1 Zaag de versterkingsprofielen P7004710 (L330R) / P7005310 (L500R/L750R) of de draagprofielen P7003610 (L330M/L500M/L750M)

Nadere informatie

Wasmand met hoekkastje

Wasmand met hoekkastje 1/2004 p r a x i s P r a c h t p l a n Wasmand met hoekkastje Dit praktische wasmandmeubel benut een loze hoek maar laat de vloer vrij. Het hoekkastje erboven biedt plek voor de wasmiddelen of andere spulletjes.

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

Montagehandleiding glazen schuifwanden

Montagehandleiding glazen schuifwanden Montagehandleiding glazen schuifwanden Benodigd gereedschap Schep (bij funderingskoker) Ladder Rolmaat Accuboormachine Waterpas Zeepsop, stanleymes Stap 1: keuze fundering Stap 2: funderingskokers Vierkante

Nadere informatie

Montagehandleiding glazen schuifwanden

Montagehandleiding glazen schuifwanden Montagehandleiding glazen schuifwanden Schep (bij funderingskoker) Vierkante bit (meegeleverd) Ladder Rolmaat Accuboormachine Waterpas Zeepsop, stanleymes Cirkelzaak Kitpistool Tube kit Zuignappen Rubberen

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Tegelbak Type: onderbouw voor kastbreedte van 45 tot 140 cm.

Montagehandleiding voor Tegelbak Type: onderbouw voor kastbreedte van 45 tot 140 cm. Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 3 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

HOE ZELF UW KEUKENPLAATSEN

HOE ZELF UW KEUKENPLAATSEN HOE ZELF UW KEUKENPLAATSEN Hoe beginnen : We gaan er vanuit dat de nutsvoorzieningen zoals wateraansluiting, dampkapdoorvoer, stroompunten toestellen enz. op de desbetreffende plaats zijn voorzien. Neem

Nadere informatie

Montage-instructie. Terrasoverkapping. V950 Lugano

Montage-instructie. Terrasoverkapping. V950 Lugano Montage-instructie Terrasoverkapping V950 Lugano Inhoudsopgave pagina Inhoud 1 Benodigd gereedschap 2 Belangrijk vóór het monteren 2 1. Montage van het muurprofiel 3 2. Prepareren van de goot 4 3. Prepareren

Nadere informatie

Appelhuis. materiaal. gereedschap

Appelhuis. materiaal. gereedschap Appelhuis Prik een appel aan de pin en hang het Appelhuis buiten in een boom, zodat de vogels lekker kunnen smullen. Voor dit werkstuk heb je een zetbank, een puntlasmachine en een hefboomschaar nodig.

Nadere informatie

ASSEMBLAGE / PLAATSING VAN ONZE ZUILEN

ASSEMBLAGE / PLAATSING VAN ONZE ZUILEN ASSEMBLAGE / PLAATSING VAN ONZE ZUILEN Nota: Onze schachten kunnen door de meeste van onze decoratieve stukken (kop- en voetstukken, decoratieve ringen), behalve de Trompette, Temple, Deco en Fleur modellen.

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

Belangrijke normen en richtlijnen:

Belangrijke normen en richtlijnen: Katern voor scholing, her- en bijscholing 8 inhoud Goten zetten en monteren Basiskennis Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB juli/augustus 2009 Goten zetten en monteren Onderaan hellende daken

Nadere informatie

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur BUITENDOUHE moeilijkheidsgraad Klustijd:8 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 160,- Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte M Plank 1 Plank 2 3 Steigerplank* 3 250 3 Steigerplank* 3 6 250 1 10 1 2 1 60 10

Nadere informatie

* Indien het dak een verloop heeft van 6, is het verval 10,5 cm per meter. * Indien het dak een verloop heeft van 10, is het verval 17,5 cm per meter.

* Indien het dak een verloop heeft van 6, is het verval 10,5 cm per meter. * Indien het dak een verloop heeft van 10, is het verval 17,5 cm per meter. Tips bij het plaatsen van een veranda/overkapping. Plaatsen van de muurplaat (A.103) We beginnen met het plaatsen van de muurplaat tegen de gevel van de woning. Om de juiste hoogte te kennen moet je de

Nadere informatie

Montagehandleiding. Knikarmscherm Lanzarote

Montagehandleiding. Knikarmscherm Lanzarote Montagehandleiding Knikarmscherm Lanzarote Dit knikarmscherm is uitsluitend te gebruiken als zonwering. Alleen montage tegen harde vaste muren wordt aanbevolen. Wij raden u aan dit knikarmscherm niet te

Nadere informatie

Montage-instructies voor de grootte 191 x 111 x 195 cm

Montage-instructies voor de grootte 191 x 111 x 195 cm Montage-instructies voor de grootte 191 x 111 x 195 cm Minimaal 2 personen zijn nodig voor de montage. Materiaal Metaal / BELANGRIJKE OPMERKINGEN: Metaal is een speciaal materiaal met specifieke eigenschappen.

Nadere informatie

HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET BADKAMER

HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET BADKAMER 1 HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET BADKAMER INHOUDSTABEL Voorwoord p. 03 HOOFDSTUK 1: plaatsen en aansluiten van een uitgietbak p. 05 HOOFDSTUK 2: plaatsen en aansluiten van een badkamermeubel

Nadere informatie

Stuklijst: Benodigd gereedschap:

Stuklijst: Benodigd gereedschap: is uniek 1 0 6. 6 6 9 R o m e i n s e k a t a p u l t Stuklijst: 4x grenenhout (1) 15 x 15 x 250 mm grenenhout (2) 10 x 15 x 300 mm grenenhout (3) 10 x 30 x 300 mm 1x grenenhout (4) 5 x 15 x 125 mm 1x

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige tool

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem Pannendak montage SUNKIT Zonnestroomsysteem Administrator 7-10-2008 15:18 1/5 Algemeen Deze handleiding begeleidt u stap voor stap bij de montage van het SUNKIT zonneenergiesysteem. Lees voordat u begint

Nadere informatie

Montagehandleiding. Gemakkelijk bouwen met Q Loods

Montagehandleiding. Gemakkelijk bouwen met Q Loods Montagehandleiding Gemakkelijk bouwen met Q Loods Inhoudsopgave 1. Benodigde gereedschappen 2. Fundering 3. Staalstructuur 3.1 Volgorde van de opbouw van de staalstructuur 3.2 Montagestukken 3.3 Voetstukken

Nadere informatie

Montagehandleiding Zavora

Montagehandleiding Zavora Montagehandleiding Zavora Vaste wanden (draaibaar / vast) Artikelcode ZST60098 ZST600108 ZST600118 Omschrijving Vaste wand met haaks deel 8 mm. helder clearglas incl. stabilisatiestang 98-30 x 200 cm.

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

Montagehandleiding carport. Bouwmaterialen webshop

Montagehandleiding carport. Bouwmaterialen webshop Montagehandleiding carport Bouwmaterialen webshop Inhoudsopgave Stap 1: Plaatsbepaling en hoekpalen plaatsen 3 Stap 2: Tussenpalen en liggers 4 Stap 3: Dakconstructie maken 6 Stap 4: Afwerking 8 Vragen?

Nadere informatie