Middels deze mail geven wij een korte toelichting op het project Groot Onderhoud en versterking Maasbrug Roermond.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Middels deze mail geven wij een korte toelichting op het project Groot Onderhoud en versterking Maasbrug Roermond."

Transcriptie

1 Toelichting Betreft Toelichting werkzaamheden Maasbrug t.b.v. APV-geluid Ons kenmerk ROE000 Datum 8 februari 2013 Behandeld door De heer R. Peeten Middels deze mail geven wij een korte toelichting op het project Groot Onderhoud en versterking Maasbrug Roermond. 1 Huidige situatie De weg N280 is een door de Provincie Limburg beheerde weg tussen Weert en de Duitse grens nabij Roermond. De Maasbrug Roermond is een door Rijkswaterstaat Dienst Limburg beheerde vast verbinding tussen de westelijke en oostelijke oevers van de rivier de Maas in de Gemeente Roermond. Begin van de jaren 60 van de vorige eeuw is de Maasbrug Roermond gebouwd en opengesteld. De huidige wegindeling van de Weg N280 bestaat uit twee keer twee rijstroken en aan weerszijden brede dubbelzijdige fietspaden, die gescheiden zijn van het gemotoriseerd verkeer. Afbeelding 1: Ligging Maasbrug.

2 Blad 2 Afbeelding 2: foto begin van de Maasbrug aan de westzijde De constructie van de Maasbrug Roermond wordt gekenmerkt door een 2-tal rivierpijlers, 1 landpijler en 2 landhoofden. Op de pijlers rusten zogenaamde kraagliggers. De kraagliggers onderling, en de kraagliggers met de landhoofden, zijn verbonden met zogenaamde inhangliggers. In dwarsdoorsnede betreft het 9 kraag-, en inhangliggers. De ruimte tussen de liggers (met een breedte van ca 1 meter) zijn volgestort, en vormen de zogenaamde tussenstorten. Totale lengte van de Maasbrug Roermond is ca. 271 meter, bestaande uit 4 overspanningen met elk een verschillende lengte. De breedte van de Maasbrug is ca. 21,70 meter. Afbeelding 3: Onderkant Masbrug, bestaande situatie In de loop der jaren is de kwaliteit van de gebruikte materialen (onder andere beton, staal) afgenomen en zijn enkele constructie-onderdelen aan het einde van de levensduur (onder andere de opleggingen, de voegovergangen en toegepaste coatings). Om de functie van de Maasbrug Roermond voor de komende jaren te waarborgen dient groot onderhoud aan de brug te worden uitgevoerd. Tevens dient de N280 te worden ingericht conform de huidig geldende richtlijnen. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, wordt de rechtsafstrook richting de Outlet tijdelijk circa 200m verlengt.

3 Blad 3 2. Nieuwe situatie De functionaliteit van de N280 in de gebruiksfase (nadat de realisatiefase is afgesloten) wijzigt niet ten opzichte van de huidige functionaliteit. De kwaliteit van de functionaliteit is wel gewijzigd. Hierbij dan te denken levensduur van de constructie, verhogen van de verkeersveiligheid, kwaliteit van verkeersafwikkeling. Voor het verbeteren van de kwaliteit van de functies dienen in de realisatiefase een aantal werkzaamheden te worden uitgevoerd. Globaal betreft het hier de navolgende werkzaamheden: - Het aanbrengen van een constructieve versterking aan de hoofddraagconstructie, bestaande uit het aanbrengen van een vaste verbinding tussen brugdek en rivierpijlers, en het aanbrengen van een constructieve overlaging op het brugdek; - Het verwijderen en het opnieuw aanbrengen van de asfalt-verhardingsconstructie op het brugdek en de aansluitende toeritten; - Het verwijderen en het opnieuw aanbrengen van de voegovergangen; - Het aanbrengen en aansluiten van de Openbare verlichting; - Het aanpassen van de schampkanten- en leuningconstructie; - Het optimalisatie / herindeling rijbaanprofiel brugdek (voertuigkeringen, indeling rijbanen, markering); - Het verwijderen en het opnieuw aanbrengen van de opleggingen; - Het aanpassen van de afwatering; - Het aanpassen van de bebording en bewegwijzering; - Het uitvoeren van diverse aanvullende onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande (betonconstructie). De leunconstructie wordt op dezelfde manier teruggebracht. Volgens de gemeente is dit al voorgelegd aan de beeldkwaliteitscommissie van de gemeente Roermond. Afbeelding 4: visualisatie toekomstige situatie Tijdens het aanbrengen van het beton wordt gebruik gemaakt van een tentconstructie. Hieronder zie een schematische dwarsdoorsnede van die tent.

4 Blad 4 Afbeelding 5: dwarsdoorsnede tentconstructie Afbeelding 6: ligging verlenging rechtsafstrook N280 bij de Outlet Om de verkeersoverlast aan de Maasbrug te verminderen wordt één rijstrook langs de Wilhelminasingel (N280) van de rechtsaffer richting het bedrijventerrein verlengd met 200 meter. Hiermee is de kans dat de wachtrij de rechtsaffer blokkeert verkleind. 3. Toelichting op sloop werkzaamheden Maasbrug Het slopen bestaat uit het selectief slopen, sorteren en afvoeren van de vrijkomende materialen betreffende: - Asfalt van het brugdek; - Het verwijderen van de plaatselijk aanwezige vulbeton van het brugdek ; - Het verwijderen van de bestaande leuning op de schampkanten; - Het verwijderen van de bestaande rubberoplegblokken; - Het slopen van betonschades welke zich verspreid in de betonnen brugconstructie bevinden. Voorbereidende werkzaamheden - Controle of alle noodzakelijke ontkoppelingen van installaties zijn uitgevoerd; - Controle of alle benodigde te handhaven leidingen zijn verplaatst en/of zijn opgevangen; - Controle op het aanbrengen van voorzieningen zijnde een zogenaamde portaalconstructie. De portaalconstructie bestaat uit een portaal met daaraan een werkvloer. Deze werkvloer hangt onder de Maasbrug. De portaalconstructie rijdt met wielen over de twee buitenste randliggers. De werkvloer is voorzien van een dichte vloer. Tevens is de vloer voorzien van een leuning welke zal worden voorzien van bouwgaas. Op deze wijze wordt voorkomen dat puin e.d. in het water terecht kan komen. - Inrichten van het werkterrein (aanvoeren en gereedmaken materieel); - Gereedmaken in te zetten drijvend materieel;

5 Blad 5 Sloopwerkzaamheden Voor het slopen van het betonnen brugdek zijn een aantal zaken van belang: - Vrijkomende materialen dienen te worden' opgevangen en dienen niet in de onderliggende watergang terecht te komen; Het verwijderen van het asfalt zal plaatsvinden door middel van het rippen van het asfalt met behulp van mobiele kranen voorzien van een riptand. Het asfalt wordt hiermee van het brugdek geschraapt. Het vrijkomende asfalt wordt gedeponeerd in containers en vervolgens afgevoerd naar een erkende afvalverwerker. Het verwijderen van de uitvulbeton zal plaatsvinden door middel van het rippen van de uitvulbeton met behulp van mobiele kranen voorzien van een riptand. De uitvulbeton wordt hiermee van het brugdek geschraapt. Indien er dikke lagen uitvulbeton aanwezig zijn kan een frees worden ingezet om zo het uitvulbeton met frezen te verwijderen. Het vrijkomende beton wordt opgevangen in containers en vervolgens afgevoerd naar een erkende verwerker. Om te zorgen dat er geen puin in het water terecht komt wordt aan de relingen gaas of houten schotten geplaatst. Het verwijderen van de oplegblokken zal handmatig plaatsvinden. Eerst wordt het brugdek enkele millimeters gevijzeld om zo de blokken vrij te laten komen. Vervolgens kunnen deze worden weggenomen. De blokken worden afgevoerd naar een erkende verwerker. Tijdens deze werkzaamheden zal een portaal constructie worden ingezet. Voor de oplegblokken ter plaatse van de landhoofden en de eerste pijler in de uitwaarden wordt van het portaal geen gebruik gemaakt. Hier worden steigers of hoogwerkers ingezet. Ook deze worden afgeschermd met bouwgaas. Op de brug worden door het dek heen gaten d=200 mm geboord ten behoeve voor aan te brengen hemelwaterafvoeren. Het materiaal wordt opgevangen middels de portaalconstructie. Betonschades worden met hakhamers uitgehakt tot op het gezonde beton. Het vrijkomende puin wordt, afhankelijk van de hoeveelheid, opgevangen in puinzakken of containers en vervolgens afgevoerd naar een erkende verwerker. Voor betonschades aan de onderzijde van de brug wordt de portaalconstructie ingezet. Bij het verwijderen van het vulbeton worden tevens de rubberen voegovergangen meegenomen. Ter plaatse van een klein deel van de uiterwaarde tussen landhoofd en eerste pijler, wordt gewerkt met hoogwerkers en steigers.

6 Blad 6 Afbeelding 6: Overzicht portaalconstructie Afbeelding 7: Overzicht portaalconstructie aan de Maasbrug Algemene werkzaamheden In alle werkfasen verwijderen, verzamelen, sorteren, afvoeren en registreren van de bij het slopen vrijkomende materialen. In alle werkfasen uitvoeren van tussentijdse controles op het gebied van kwaliteit, veiligheid, administratie, enz. en deze registreren in het digitale uitvoerderdagboek via de portal Geluidsproductie van machines Activiteit Asfalteer werkzaamheden (Wals) Freeswerkzaamheden Kraan / shovel / vlindermachine Circelzaag Hakboor Stralen voor verwijderen markering Stralen en slopen Trilplaat Schroeftool werkzaamheden geleiderail Diamantzaag Bronvermogen 100 db(a) 90 db(a) 100 db(a) 105 db(a) 133 db(a)

7 Blad 7 Werktijden De werkzaamheden vinden grotendeels plaats op werkdagen tussen 7:00 en 19:00. Op een aantal momenten zullen de werkzaamheden plaats vinden vanaf 6:00 tot circa 22:00 s avonds. Er dient minimaal een keer in het weekend gewerkt te worden. Verder zal alleen incidenteel gewerkt worden in het weekend. Indien dit het geval is zal tijdig de aangrenzende inwoners ingelicht worden. Bij aanvang van het project zal het plan ook besproken worden met de inwoners van het Arlo flat. 4. Planning De werkzaamheden starten op 4 maart 2013 en eindigen eind september 2013.

Investeringsproject 6 Bruggen

Investeringsproject 6 Bruggen Investeringsproject 6 Bruggen Kanaal Omval-Kolhorn 18-01-2017 Bewonersavond verbouw Leier-, Wester-, Bomer-, Scheiders- en Mientbrug 1 Stap 0 Verwijderen begroeiing naast de brug Vrijgraven ankers oeverbescherming

Nadere informatie

Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen

Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen 1.0 05 02 2016 TER GOEDKEURING Eerste uitgave INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 1 1.1 Doel van dit document... 1 1.2 Objectbeschrijving... 1 1.3 Gerelateerde

Nadere informatie

Opdracht Nijkerkerbrug

Opdracht Nijkerkerbrug Opdracht Nijkerkerbrug RIJKSWATERSTAAT ZOEKT: Een (constructief) veilige brugverbinding; Voor een levensduur van 25-30 jaar; Zonder beperkingen voor al het passerende verkeer welke voldoet aan de geldende

Nadere informatie

Renovatie 8 Stalen Bruggen

Renovatie 8 Stalen Bruggen Renovatie 8 Stalen Bruggen Algemene presentatie Brug bij Ewijk Inhoud RWS / Project Renovatie Bruggen Renovatie Tacitusbrug (Brug bij Ewijk A50) Introductie Wat behelst de renovatie? Volgorde werkzaamheden

Nadere informatie

Gemeente Arnhem Datum ontvangst : 17 07 2012 Zaaknummer : 2012 07 01383 In deze notitie wordt de uitvoeringwijze en uitvoeringsvoorschriften van de aanpassing van de brugpijlers van de John Frostbrug beschreven.

Nadere informatie

Hardcore techniek Het versterken van bruggen. Oscar Vos Utrecht, 12 september 2013

Hardcore techniek Het versterken van bruggen. Oscar Vos Utrecht, 12 september 2013 Hardcore techniek Het versterken van bruggen Oscar Vos Utrecht, 12 september 2013 Even voorstellen Oscar Vos Senior Projectmanager bij Strukton Civiel Projecten 2005-2006 2006-2009 2010-2011 2012-heden

Nadere informatie

Aansluiten zuidelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden.

Aansluiten zuidelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden. 10 mei 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden

Nadere informatie

Aansluiten noordelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden.

Aansluiten noordelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden. 26 mei 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden

Nadere informatie

WERKPLAN VERVANGEN BRUG BIJ FORT DE KWAKEL Opdrachtgever: Gemeente Leiden Bestandsnaam: Werkplan Rijnbrug

WERKPLAN VERVANGEN BRUG BIJ FORT DE KWAKEL Opdrachtgever: Gemeente Leiden Bestandsnaam: Werkplan Rijnbrug WERKPLAN VERVANGEN BRUG BIJ FORT DE KWAKEL 30-17343 Opdrachtgever: Gemeente Leiden Bestandsnaam: 30-17380 Werkplan Rijnbrug Project: Onderhoud Rijnbrug gemeente Leiden Definitief Auteur: T. Baalbergen

Nadere informatie

RAW0024 Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Besteknr Afdrukdatum: Het realiseren van een sluis en de onderbouw van 5 bruggen

RAW0024 Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Besteknr Afdrukdatum: Het realiseren van een sluis en de onderbouw van 5 bruggen Bladnr. 1 Behoort bij: 1-010-13......... Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27 N629 Oosterhout - Dongen Nieuwsbrief juli 2019 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en

Nadere informatie

Sloopwerkzaamheden en afsluiting viaduct Arnhemsebovenweg Werkzaamheden aan talud A12 en geluidsschermen langs de Drift

Sloopwerkzaamheden en afsluiting viaduct Arnhemsebovenweg Werkzaamheden aan talud A12 en geluidsschermen langs de Drift Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1169-RBO

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan BRUG2010-01 Spoorbrug Hanzeboog 1 INLEIDING Iedere organisatie die bruggen, sluizen, tunnels, etc. beheert weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren is. Ieder bouwdeel

Nadere informatie

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief Bladnr. 14 CATALOGUS verwerkingsinrichting 1152 Verhardingen 115210 307312 Opbreken betonstraatstenen. m2 250,00 N Betreft (op te hogen) verharding van de rijbaan t.h.v. de tijdelijke dam en de brug 3

Nadere informatie

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM KWS Infra bv

TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM KWS Infra bv TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM 02-10-2015 1 INHOUDSOPGAVE 1 PROJECTSCOPE... 3 Locatie... 3 2 ONTWERP HELLINGBAAN... 4 2.1 ALGEMEEN... 4 2.2 BESTRATING... 4 2.3 STAALCONSTRUCTIE...

Nadere informatie

WERKOMSCHRIJVING BRUGGEN BOVENKERKERPOLDER

WERKOMSCHRIJVING BRUGGEN BOVENKERKERPOLDER WERKOMSCHRIJVING BRUGGEN BOVENKERKERPOLDER Behorend bij: DO en bestek recreatief fietspad Bovenkerkerpolder Voor: Provincie Noord-Holland Directie B&U, unit bodem en groen Mw. ir. G.E. Nap Uitgebracht

Nadere informatie

Memo. Berend Feddes. Simon Duivenvoorde april 2005

Memo. Berend Feddes. Simon Duivenvoorde april 2005 Memo Dienst Beheer Infrastructuur afdeling Technisch Specialistisch Onderhoud Aan Berend Feddes Van Telefoonnummer Datum Simon Duivenvoorde 0182-62 22 82 21 april 2005 Betreft Korte notitie met aandachtspunten

Nadere informatie

Bij de aanleg van de ring zijn voor de verkeerswegen twee soorten brugconstructies gebruikt:

Bij de aanleg van de ring zijn voor de verkeerswegen twee soorten brugconstructies gebruikt: 1. FASERING IN HOOFDLIJNEN Zie tekst Maarten Moers 2. BOUWEN BINNEN BESTAANDE BRUGGEN De twee binnenste Ringland-tunnels, bestemd voor stedelijk verkeer, passen perfect tussen de pijlers van de bestaande

Nadere informatie

Beeldverslag project A50 Ewijk Valburg

Beeldverslag project A50 Ewijk Valburg Beeldverslag project A50 Ewijk Valburg 2013 2012 2011 2010 2 Voorwoord Project A50 De A50 tussen Ewijk en Valburg behoort in 2009 tot een van de grootste file knelpunten van Nederland. Na een planstudie

Nadere informatie

Asfalteerwerkzaamheden tussen Maarn en Maarsbergen

Asfalteerwerkzaamheden tussen Maarn en Maarsbergen Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1232-RBO

Nadere informatie

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259 STEENBERGEN EN VOORKEURSVARIANT 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans De opgave Functie en gebruik van de N259 Resultaten haalsessie Varianten herinrichting N259 Voorkeursvariant PAUZE / VRAGEN Vervolg

Nadere informatie

Tracé Boortunnel lange variant

Tracé Boortunnel lange variant DHV B.V. 3.5 Tracé Boortunnel lange variant 3.5.1 Beschrijving Vanaf de A13 gaat het Tracé Boortunnel lange variant (BTL) omlaag om de A4, alle aansluitingen van knooppunt Ypenburg en de Laan van Hoornwijck

Nadere informatie

Fotoreportage Werkzaamheden Almere Haven

Fotoreportage Werkzaamheden Almere Haven Fotoreportage Werkzaamheden Almere Haven De laatste weken is hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe afrit Almere Haven (afrit 4). Eind november is het nieuwe wegdek geasfalteerd en vanaf 17 december

Nadere informatie

: Gemeente Apeldoorn / A. Dijkhuizen - Teammanager Bovenwijks Beheer en G. Zwols Technisch Beheerder Kunstwerken Team Bovenwijks

: Gemeente Apeldoorn / A. Dijkhuizen - Teammanager Bovenwijks Beheer en G. Zwols Technisch Beheerder Kunstwerken Team Bovenwijks NOTITIE Opdrachtgever : Gemeente Apeldoorn / A. Dijkhuizen - Teammanager Bovenwijks Beheer en G. Zwols Technisch Beheerder Kunstwerken Team Bovenwijks Datum : 27 februari 2017 Onderwerp Betreft Projectcode

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0008 Besteksnr. 6160 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 6160... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD MAASBRUG N280 ROERMOND AKOESTISCH ONDERZOEK

GROOT ONDERHOUD MAASBRUG N280 ROERMOND AKOESTISCH ONDERZOEK GROOT ONDERHOUD MAASBRUG N280 ROERMOND AKOESTISCH ONDERZOEK BALLAST NEDAM 18 augustus 2011 075683597:A - Concept E01043.000125.0100 Groot onderhoud Maasbrug N280 Roermond Akoestisch onderzoek Inhoud 1

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen.

Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen. Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen. 1. Het slopen, moet voor zo ver dat betrekking heeft op asbest, worden opgedragen aan een deskundig verwijderingsbedrijf.

Nadere informatie

Memo. 1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. datum 10 december 2015 aan Johan Vos en Rob van der Vlies

Memo. 1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. datum 10 december 2015 aan Johan Vos en Rob van der Vlies Memo datum 10 december 2015 aan van Johan Vos en Rob van der Vlies kopie Henk Otten project A27 Houten - Hooipolder projectnr. 401317 betreft Ontwerpverantwoording aansluiting Gorinchem Noord 1 Inleiding

Nadere informatie

Werkplan Aanleg kunstgras voetbalveld HVV Tubantia te Hengelo

Werkplan Aanleg kunstgras voetbalveld HVV Tubantia te Hengelo Werkplan Aanleg kunstgras voetbalveld HVV Tubantia te Hengelo projectnr. 403724 revisie 00 11 juni 2015 auteur(s) Nienke Bolscher-ten Dam Jeroen Moes Opdrachtgever Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo

Nadere informatie

Op 29 augustus 2016 ontving ik uw aanvraag om geluid te laten horen in de open lucht. Hieronder leest u mijn besluit.

Op 29 augustus 2016 ontving ik uw aanvraag om geluid te laten horen in de open lucht. Hieronder leest u mijn besluit. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop SPIE Nederland divisie infra De heer A. Paardekoper Postbus 2265 4800 CG BREDA VERZONDEN 0 4 OKT2016 datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld

Nadere informatie

Informatieavond Ritsumasyl 17 januari 2018

Informatieavond Ritsumasyl 17 januari 2018 Informatieavond Ritsumasyl 17 januari 2018 Opening Gespreksleider Henk Feitsma Programma Welkom door wethouder Jan Dijkstra Beweegbare brug in Ritsumasyl door Rik Minkjan Herinrichting Ritsumasyl door

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1312-AVR

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons de eerste nieuwsbrief over de realisatie Verbreding A1 Bunschoten-Spakenburg richting het Knooppunt Hoevelaken. Deze nieuwsbrief heeft het doel u te informeren

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons de eerste nieuwsbrief over de realisatie Verbreding A1 Bunschoten-Spakenburg richting het Knooppunt Hoevelaken. Deze nieuwsbrief heeft het doel u te informeren

Nadere informatie

rijkswaterstaat de brug over het julianakanaal en de maas ectie bruggen voorburg 5 / 3 / W "

rijkswaterstaat de brug over het julianakanaal en de maas ectie bruggen voorburg 5 / 3 / W rijkswaterstaat W de brug over het julianakanaal en de maas W " 0 5 / 3 / ectie bruggen voorburg De brug over het Julianakanaal en de Maas bij Elsloo T. VAN DER SCHAAF Ontwerp van de brug. Zoals in fig.

Nadere informatie

Versterking koker brug bij Heteren. Oplossing gevonden in combinatie externe voorspanning en staalconstructie. thema

Versterking koker brug bij Heteren. Oplossing gevonden in combinatie externe voorspanning en staalconstructie. thema 1 Oplossing gevonden in combinatie externe voorspanning en staalconstructie IABSE-congres 2013 Dit artikel is gebaseerd op de paper Reinforcing concrete box girder bridges with external post-tensioning

Nadere informatie

Perceel 2, kunstwerk 14D39, 14D40 en 14D41; grondwerken en bouwputten; rioleringen en putten; funderingstechnieken; betonwerken; staalconstructies en

Perceel 2, kunstwerk 14D39, 14D40 en 14D41; grondwerken en bouwputten; rioleringen en putten; funderingstechnieken; betonwerken; staalconstructies en AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie NoordHolland Ceylonpoort 5, na 1 feb. 2013; Houtplein 33, 2012 DE, Haarlem, 2037 AA Haarlem ( Nederland ) Ter attentie van:

Nadere informatie

Technische omschrijving

Technische omschrijving Technische omschrijving 18-04-2011 Vervangen duikerbrug Mollekade te Heinenoord - 1 - 1. Korte omschrijving van het werk Ter hoogte van de Mollekade 13 te Heinenoord bevindt zich een gemetselde duiker.

Nadere informatie

DE N31 DOOR HARLINGEN

DE N31 DOOR HARLINGEN DE N31 DOOR HARLINGEN In 1963 werd de huidige N31 verhoogd op een talud aangelegd. Nu, 45 jaar later maakt het talud plaats voor een verdiepte bak. Dit betekent een constructief bijzonder ingrijpende en

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 520509 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Stuw en sluis Roermondse

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 24 03-05-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

Prijsvraag Stille Duurzame Voegovergangen

Prijsvraag Stille Duurzame Voegovergangen Prijsvraag Stille Duurzame Voegovergangen Jan Voskuilen en WillemJan van Vliet Rijkswaterstaat, Dienst Verkeer en Scheepvaart Symposium Voegovergangen en Opleggingen Inhoud Achtergrondinfo Waarom deze

Nadere informatie

KENGETALLENKOMPAS GWW. WeGen VerkeersreGulerinG BruGGen Tunnels WaTerVoorzieninGen ParkeerVoorzieninGen. Bijkomende kosten. GWWkompas.

KENGETALLENKOMPAS GWW. WeGen VerkeersreGulerinG BruGGen Tunnels WaTerVoorzieninGen ParkeerVoorzieninGen. Bijkomende kosten. GWWkompas. KENGETALLENKOMPAS GWW WeGen VerkeersreGulerinG BruGGen Tunnels WaTerVoorzieninGen ParkeerVoorzieninGen openbare inrichting Bijkomende kosten GWWkompas.nl Inhoudsopgave Aanbesteden: de juiste aannemer,

Nadere informatie

DE N31 DOOR HARLINGEN

DE N31 DOOR HARLINGEN DE N31 DOOR HARLINGEN Rond 1960 werd de huidige N31 verhoogd op een talud aangelegd. Nu, bijna 60 jaar later maakt het talud plaats voor een verdiepte bak. Dit betekent een constructief bijzonder ingrijpende

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 25 31-05-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren

Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren Werkproces 1.1: Werkterrein inrichten en onderhouden De waterbouwer richt het werkterrein in door materiaal, verkeersafzettingen en materieel te plaatsen. De

Nadere informatie

Stationsgebied Driebergen-Zeist. . Aan de bewoners van. Geachte heer / mevrouw,

Stationsgebied Driebergen-Zeist. . Aan de bewoners van. Geachte heer / mevrouw, Datum 18-05-2017 Retouradres: Stationsweg 13, Projectnaam Uw referentie - Stationsgebied Driebergen-Zeist Onze referentie SDZ-COR-0007 Behandeld door J. (Jorien) Batterink Telefoon direct 088-400 8092

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1187-RBO

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Onderwerp: Nieuwe Bartelsluisbrug Vertrouwelijk: Nee Portefeuillehouder: F. Saelman Opsteller: L. Brouwer Registratienr.: "Dubbelklik hier" Datum: 29 oktober 2015 Afdeling/team: GWZ / OW Naar Raad: Ja

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

Notitie: Evaluatie bruggenbeheersplan fase 1 en varianten brug Ommerweg

Notitie: Evaluatie bruggenbeheersplan fase 1 en varianten brug Ommerweg Notitie: Evaluatie bruggenbeheersplan fase 1 en varianten brug Ommerweg Inleiding De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid en toegankelijkheid van haar openbare wegen

Nadere informatie

De gemeente Midden-Delfland, heeft in voorbereiding de aanleg van de Zuidhoornseweg.

De gemeente Midden-Delfland, heeft in voorbereiding de aanleg van de Zuidhoornseweg. Opdrachtgever: Onderwerp: gemeente Midden-Delfland Aanpassing kruising Rijksstraatweg I Zuidhoornseweg Datum: juli 205 Inleiding. De gemeente Midden-Delfland, heeft in voorbereiding de aanleg van de Zuidhoornseweg.

Nadere informatie

Lto. 0fis.vi. sj^u*. -l(a I r> au (,

Lto. 0fis.vi. sj^u*. -l(a I r> au (, Lto 0fis.vi sj^u*. -l(a I r> au (, STICHTING BOOGBRUG VIANEN Walkade 15 3401 DR IJsselstein tel/fax 030 687 29 34 Berekening sterkte boogbrug Vianen Vergelijking sterkte hoofddraagconstructie van de boogbrug

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 22 08-03-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten:

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Artikel 2:5 1. Burgemeester en wethouders van Gouda Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Gelet op het bepaalde in artikel 2:5 APV Gouda 2009 ten

Nadere informatie

SAMENSTELLING INLEIDING RUIMERS

SAMENSTELLING INLEIDING RUIMERS L ANDY L ANDY SAMENSTELLING De Landy ruimer bestaat in hoofdzaak uit de volgende hoofdonderdelen: Brugconstructie met looppad in staal, roestvrijstaal of aluminium Loopwagen(s) met aandrijving, steunend

Nadere informatie

IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM

IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM IO 08-RP-68 BOUWFASERINGSPLAN PIET KRANENBERGPAD GEMEENTE AMSTERDAM Kenmerk: IBZ7340 Versie: definitief versie A Datum: 1 mei 2017 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Uit te voeren werkzaamheden...

Nadere informatie

Bruggen & viaducten. Romein Beton B.V. Postbus 11, 6669 ZG Dodewaard +31 (0)

Bruggen & viaducten. Romein Beton B.V. Postbus 11, 6669 ZG Dodewaard +31 (0) Bruggen & viaducten Romein Beton B.V. Postbus 11, 6669 ZG Dodewaard +31 (0)488 41 71 11 verkoop@romein.nl www.romein.nl Complete lijn prefab betonnen bruggen en viaducten Nederland is een land van water.

Nadere informatie

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg N280 Roermond De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg Werken aan de N280 Roermond Goede verbindingen zijn belangrijk. Belangrijk voor de mensen die in Roermond wonen, werken en leven.

Nadere informatie

Vinger-aan-de-pols-Overleg 008 Stichting Aktie Gezondheid Gaasperdam, RWS, IXAS

Vinger-aan-de-pols-Overleg 008 Stichting Aktie Gezondheid Gaasperdam, RWS, IXAS Vinger-aan-de-pols-Overleg 008 Stichting Aktie Gezondheid Gaasperdam, RWS, IXAS 24 mei 2016 18:30-20:00u, Kantoor IXAS Lammert Postma, Omgevingsmanager RWS Malou van der Pal, Omgevingsmanager IXAS 1 Agenda

Nadere informatie

IXAS-werkschema. Algemeen Afsluiting A9 Gaasperdammerweg. Rondom Knooppunt Holendrecht. 22 maart 2016

IXAS-werkschema. Algemeen Afsluiting A9 Gaasperdammerweg. Rondom Knooppunt Holendrecht. 22 maart 2016 22 maart 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld

Nadere informatie

(Asfalteer)Werkzaamheden tussen Veenendaal en Overberg en bij Veenendaal-West

(Asfalteer)Werkzaamheden tussen Veenendaal en Overberg en bij Veenendaal-West Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1251-RBO

Nadere informatie

Berekeningsnota vo KW 020

Berekeningsnota vo KW 020 AS Berekening Berekeningsnota vo KW 020 Revisie 1.0 Auteur M. van der Woude Controleur A. Gholizadeh Citeertitel abj 000179 +: KW 020 Constructief ontwerp nvt BL-1C va VRIJGEGEVEN VOOR IMPLEMENTATIE P.

Nadere informatie

Constructieve uitwerking ondersteuningsconstructie Verlengde Waalbrug

Constructieve uitwerking ondersteuningsconstructie Verlengde Waalbrug 1 Constructieve uitwerking ondersteuningsconstructie Verlengde Waalbrug Een knap staaltje engineering (2) Vanwege een nieuwe nevengeul in de Waal bij Nijmegen, wordt hier de bijna tachtig jaar oude Waalbrug

Nadere informatie

Leiden Ringweg Oost. Bouwfasering Sumatrabrug. Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0

Leiden Ringweg Oost. Bouwfasering Sumatrabrug. Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0 Leiden Ringweg Oost Bouwfasering Sumatrabrug Opdrachtgever Gemeente Leiden Ondertekenaar Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0 Utrecht, 10 mei 2012 Definitief

Nadere informatie

Algemene regel 10 Keur

Algemene regel 10 Keur Algemene regel 10 Keur Het aanbrengen en hebben van steigers en vlonders Met deze algemene regel hoeft geen watervergunning meer te worden aangevraagd voor bepaalde activiteiten of werken die in de Keur

Nadere informatie

Brailleweg e.o. 27 februari 2019

Brailleweg e.o. 27 februari 2019 Brailleweg e.o. 27 februari 2019 Agenda Nieuw viaduct Brailleweg, nieuwe aansluiting richting centrum Werkzaamheden komende maanden Vooruitblik Hoe moet het worden? Aansluiting richting centrum x van xx

Nadere informatie

Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand

Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus 20 Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Datum Projectnaam 02 maart 2012 A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Uw referentie

Nadere informatie

Meppelerdiepsluis. Presentatie Strukton 26 juni 2012

Meppelerdiepsluis. Presentatie Strukton 26 juni 2012 Presentatie Strukton 26 juni 2012 Agenda Presentatie Strukton en projectteam Gekozen oplossing Hoe gaan we het bouwen? Stremmingen Rekening houden met de omgeving Hoe gaat het nu verder? Hoe kunt u ons

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1286-RBO

Nadere informatie

Botsbelasting op slanke fietsbrug

Botsbelasting op slanke fietsbrug 1 Trekbanden Sophiabrug dragen belasting af aan landhoofden Botsbelasting op slanke fietsbrug In het Sophiapark in Hendrik-Ido-Ambacht is een slanke betonnen fiets-/voetgangersbrug gerealiseerd die is

Nadere informatie

het noordelijk deel (nabij de woningen) en het zuidelijk deel. Vanwege de invloed naar de omgeving is alleen het noordelijk deel beschouwd.

het noordelijk deel (nabij de woningen) en het zuidelijk deel. Vanwege de invloed naar de omgeving is alleen het noordelijk deel beschouwd. partner in bouwputadvies en grondwatertechniek 1/5 Project : HT140056 Park Waterrijk Hekelingen Datum : 1 September 2014 Betreft : Nota waterhuishouding Opsteller : M. (Marco) Zieverink, MSc Documentstatus

Nadere informatie

ASYMMETRISCH OVERSTEKEN

ASYMMETRISCH OVERSTEKEN wurck architectuur stedenbouw landschap ASYMMETRISCH OVERSTEKEN De, op één van de historische stadsradialen van s-hertogenbosch, vormt een schakel tussen de werelden binnen en buiten de vesting. Het ontwerp

Nadere informatie

BTL. Overzicht tekening schaal 1: Advies Meters. Project Life + Groote Peel. Onderdeel Bestekstekening: Eeuwselse Loop

BTL. Overzicht tekening schaal 1: Advies Meters. Project Life + Groote Peel. Onderdeel Bestekstekening: Eeuwselse Loop t.b.v. doorstroming Stroomprofiel Overzicht tekening schaal 4.1 4.2 4.5 4.3 4.4 Life + 6 12 nummer 22511 4 A3 294216 B.V. 56 AJ Oisterwijk tel. 13 52 99 555 fax. 13 52 99 55 Overzichttekening 4.1 schaal

Nadere informatie

Enkelvoudige stalen voegovergangsconstructies in nieuwe kunstwerken

Enkelvoudige stalen voegovergangsconstructies in nieuwe kunstwerken Enkelvoudige stalen voegovergangsconstructies in nieuwe kunstwerken 17 juni 2015 Dirk Andeweg (Brabotech) Klaus Ueckert (Maurer Söhne) Frank van Beek (Rijkswaterstaat GPO) Arno Leegwater (Smits Neuchâtel

Nadere informatie

Reinigen met (heet) water onder druk / Stralen

Reinigen met (heet) water onder druk / Stralen Factsheet 3: Reinigen met (heet) water onder druk / Stralen Met deze factsheet kan bepaald worden welke reinigingsmethode gebruikt wordt en wat de geldende milieuregels, zoals benoemd in het voorblad,

Nadere informatie

Maatregelen voor inpassing RijnlandRoute t.b.v. Oostvlietpolder en Vlietland. 15 november 2014

Maatregelen voor inpassing RijnlandRoute t.b.v. Oostvlietpolder en Vlietland. 15 november 2014 Maatregelen voor inpassing RijnlandRoute t.b.v. Oostvlietpolder en Vlietland 15 november 2014 Achtergrond Coalitieakkoord keuze Zoeken naar Balans F met ligging aan noordzijde gasverdeelstation. In juni

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 29 20-09-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 3 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 4 VRAGEN? / WVTTK 5 VOLGEND OVERLEG 6

Nadere informatie

150/380 kv Station Breukelen

150/380 kv Station Breukelen Project: 150/380kV Station Breukelen documentnr 110665D02 150/380 kv Station Breukelen Ontwerp constructies t.b.v. vergunningsaanvraag voor het transport van de transformator van het Amsterdam- Rijn kanaal

Nadere informatie

ri j\, jtaat direct ie zu iderzeewer ken lelystad

ri j\, jtaat direct ie zu iderzeewer ken lelystad %~.> -=>.s.--= -.-... $.&? drecf::! i.!:'.i:.:.:?:.,:?: 'I bx bureau public relations A,,..>.,,.\ I ri j\, jtaat direct ie zu iderzeewer ken lelystad I 78822 j I u - Publikatie nr. 55 EWEGOPEE-MEER~LJK-TUSSEE2~IZE-E-ENLE&XEEOE

Nadere informatie

MKI score van wegen aanleg en onderhoud

MKI score van wegen aanleg en onderhoud MKI score van wegen aanleg en onderhoud Inleiding Duurzaam gebruik van materialen & grondstoffen is onder te verdelen in twee hoofdonderwerpen: Keuze voor materialen & grondstoffen. Hierbij spelen aspecten

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap Brug Stroomkanaal Lemmer Projectteam Oriol Casas Cancer / Rubén Bodewig / Frank Mekkelholt / Harm Post / Jakob Grambow i.s.m. Tauw. Fotografie: Jan de Vries Opdrachtgever Reimert / K_Dekker / Provincie

Nadere informatie

Veemarkthal - Voordorphal Haalbaarheidsadvies

Veemarkthal - Voordorphal Haalbaarheidsadvies BIJLAGE 3 Veemarkthal - Voordorphal Haalbaarheidsadvies IBU Stadsingenieurs Postadres: Postbus 8375, 3503 RJ Utrecht Bezoekadres: Ravellaan 96, Utrecht Telefoon: 030-286 43 23 Fax: 030-286 43 48 Projectnummer:

Nadere informatie

Inleiding Inleiding Algemeen Technisch proces Danny van Loon (Track 3D) Rijkswaterstaat,

Inleiding Inleiding Algemeen Technisch proces Danny van Loon (Track 3D) Rijkswaterstaat, Presentatie door Danny van Loon (Track 3D) voor Rijkswaterstaat, Platform Voegovergangen en Opleggingen 21 juni 2011 Track 3D Positionering Product Vraag ZZP: klanten als Strukton, Van Oord Nederland,

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/375078 1. Inleiding De Buitenrustbruggen zijn in 1935 en 1964 aangelegd. De bruggen zijn volgens het Haarlems Verkeer en Vervoerplan (HVVP)

Nadere informatie

Onderhoud en voorbereiding verbreding A28 Utrecht - Amersfoort

Onderhoud en voorbereiding verbreding A28 Utrecht - Amersfoort Nieuwsbrief April 2012 Onderhoud en voorbereiding verbreding A28 Utrecht - Inhoud Werkzaamheden A28 vorderen Ernstige verkeershinder op de A27 en de A28 Voortgang werkzaamheden Procedure voor de verbreding

Nadere informatie

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW RAW0018-105772 Bladnr. 1 Behoort bij: Sweco351743-1 onderdeel A Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - onderdeel A I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03

Nadere informatie

I 5. Ontwerptoelichting en fotorapportage ~W 020, Holendrecht Ag PRR ' Rapport. VO-R-K20-ALG-10l A9GDW-DOC d.d J.

I 5. Ontwerptoelichting en fotorapportage ~W 020, Holendrecht Ag PRR ' Rapport. VO-R-K20-ALG-10l A9GDW-DOC d.d J. / I 5 Rapport Ontwerptoelichting en fotorapportage ~W 020, Holendrecht Ag PRR ' Revisie 2.0 d.d. 05-10-2015 Auteur J. Brands Controleur F. Millenaar VO-R-K20-ALG-10l Team Projectfase Werkpakket TM 660

Nadere informatie

DelftseSchie Brug. Arc2 architecten Kebajastraat 41 1336 NA Almere 036-5217911 post@arc2.nl www.arc2.nl. datum status opdrachtgever projectnummer

DelftseSchie Brug. Arc2 architecten Kebajastraat 41 1336 NA Almere 036-5217911 post@arc2.nl www.arc2.nl. datum status opdrachtgever projectnummer Kebajastraat 41 1336 NA Almere 036-5217911 post@arc2.nl www.arc2.nl nummer nr impressies 0.2 bna - ir. G-J de Jong - Kebajastraat 41-1336 NA - Almere - t:036-5217770- e:post@arc2.nl - www.arc2.nl 2250

Nadere informatie

De uitdagingen van een integraal constructie

De uitdagingen van een integraal constructie 1 Zes integraal kunstwerken in de N421 tussen Houten en de A12 De uitdagingen van een integraal constructie Voor een verbeterde ontsluiting vanuit Houten is tussen de Rondweg Houten en de A12 de N421 gerealiseerd.

Nadere informatie

FUNDERINGSWERKEN VERBREDING A4 KUNSTWERK OUDE RIJN

FUNDERINGSWERKEN VERBREDING A4 KUNSTWERK OUDE RIJN FUNDERINGSWERKEN VERBREDING A4 KUNSTWERK OUDE RIJN Wat gaan we doen?

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

Publieksveiligheid en het Veiligheidsplan

Publieksveiligheid en het Veiligheidsplan Publieksveiligheid en het Veiligheidsplan Inleiding 1. Verantwoordelijkheden, rol gemeente 2. Onderwerpen (sloop- en bouw-) veiligheidsplan 3. Vallende voorwerpen: inventarisatie, normen 4. Verkeersmaatregelen,

Nadere informatie

Memo. Omschrijving werkzaamheden molenerven

Memo. Omschrijving werkzaamheden molenerven Memo Voor: Gemeente Molenwaard Datum: 23 augustus 2016 Referentie: INFR150820 160718 M-45 Onderwerp: Omschrijving werkzaamheden molenerven Molenkade Omschrijving werkzaamheden molenerven Aanleiding De

Nadere informatie

Informatieavond. Haagse Aardwarmte Leyweg

Informatieavond. Haagse Aardwarmte Leyweg Informatieavond Haagse Aardwarmte Leyweg 1 We bespreken vanavond: Introductie Waarom dit project Wat is geothermie of aardwarmte Stand van zaken aan de Leyweg Wat hebben we gedaan? Plan van aanpak - werkzaamheden

Nadere informatie

uw kenmerk : : Kostenindicatie P2deck Geachte heer,

uw kenmerk : : Kostenindicatie P2deck Geachte heer, kenmerk : uw kenmerk : Onderwerp datum: 15-09-2011 : Kostenindicatie P2deck Geachte heer, Naar aanleiding van jou vraag per e-mail van 8 september 2011 stuur ik je hierbij een kosten indicatie voor de

Nadere informatie