mavo-xl locaties Vorden en Zutphen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mavo-xl locaties Vorden en Zutphen"

Transcriptie

1 mavo-xl locaties Vorden en Zutphen

2

3 Welkom! Wat leuk dat jij op één van de locaties van het Kompaan College een kijkje komt nemen! Een vertrouwde school voor vmbo in de regio, die door samenwerking in een nieuw jasje wordt gestoken. Het Kompaan College is ontstaan door het samengaan van de vmbo afdeling van Het Stedelijk en van t Beeckland. Het Kompaan College staat voor samen optrekken, samen leren en samen ervaren. Niet alleen binnen de school, maar juist ook daar buiten! Het Kompaan College is bezig nieuw onderwijs te ontwikkelen waarin leren in de praktijk, leren zichtbaar maken en leren op maat centraal staan. Dit leren gaan we vormgeven in een omgeving die zich kenmerkt door: ruimte om te leren kiezen persoonlijke aandacht een sportieve en gezonde uitstraling Hiermee sluit het Kompaan College aan bij jouw talenten, bij jouw ervaring en bij jouw leefomgeving.

4 De wereld van mavo-xl In de wereld van mavo-xl, leer je met boeken, maar vooral: door met bedrijven samen te werken door te doen, samen met anderen door te ontdekken: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik bereiken en wie kan mij daarbij helpen door je eigen weg te vinden door verschillende beroepen te leren kennen Dit alles doe je: op je eigen niveau in je eigen tempo samen met je persoonlijke coach Mavo-XL is een kleinschalige afdeling binnen het regionale vmbo voor leerlingen met een mavoadvies en voor leerlingen met een mavohavoadvies. Leerlingen kennen elkaar en hun docenten.

5 Docenten kennen hun leerlingen. Je hebt je eigen coach en we leveren maatwerk. Op mavo- XL leer je naast theorie vooral door te doen! Een mooie combinatie van uit je hoofd leren en ervaringen opdoen. Daardoor wordt het leren veel leuker! Samen met je coach ga je op zoek naar een antwoord op de vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik worden? Dat doe je op school én buiten school, in de praktijk. Zo leer je met plezier, op een manier die bij jou past. Dat doe je natuurlijk niet alleen: wij helpen je daarbij. Op school zijn er plekken waar je aan het werk kunt. We hebben een gezellige aula, er zijn werkplekken op de leerpleinen en wil je dat het stil is, dan kun je in de mediatheek gaan zitten. Tijmen Een mavoleerling is over het algemeen geen leerling die alleen maar met zijn neus in de boeken wil zitten, maar ook geen leerling die de hele dag met de handen wil werken. De meeste mavoleerlingen willen van beiden een beetje en daar hebben wij ons onderwijs op aangepast.

6 Waarom kies je voor mavo-xl Leuke leerzame vakken Naast de kernvakken Engels, Nederlands en wiskunde krijg je les in verschillende leergebieden. Zo krijg je natuur en techniek (N&T) en mens en maatschappij (M&M). Je krijgt wel Duits en geen Frans. Naast deze gewone vakken krijg je het vak XL. Bij dit vak kom je vanaf klas 1 tot en met het eindexamen in aanraking met echte bedrijven. Bedrijven die een echte vraag hebben waarop jij een antwoord mag verzinnen. Hoe leuk is dat!? Natuurlijk staan ook gymnastiek en kunst/muziek op het programma. Al met al een afwisselend programma met verschillende vakken waardoor je meer van onze wereld kunt ervaren. Je zult dan ook bij de mavo-xl gaan werken met wereldse thema s zoals Onze Planeet, Voeding en Gezondheid, Geld en Handel, Verkeer, Transport en Ruimte, Het menselijk lichaam, Wetenschap en Techniek en Creatief en Ontwerpen.

7 Je hebt een eigen coach Op mavo-xl heb je je eigen coach. Je coach spreekt regelmatig één op één met je. Samen kijken jullie hoe het met je gaat, wat goed gaat en wat beter kan. Met al je vragen kunnen jij en je ouders altijd bij je coach terecht. Ook vinden er een aantal keren per jaar gesprekken plaats tussen je ouders, je coach en jou. Samen bespreken jullie hoe het met je gaat en hoe je resultaten zijn. Je kijkt ook wat je doel is voor de komende periode: waar ga je aan werken en wat heb je daarbij nodig. Het eerste gesprek met je coach heb je samen met je ouders al vóór de zomervakantie tijdens de kennismakingsmiddag. Naast de coachgesprekken heb je in de brugklas een klassenuur. In dat uur besteed je met de hele klas aandacht aan studievaardigheden zoals plannen, je agenda bijhouden, leren leren en nog veel meer. Mijn coach kent me nu al hartstikke goed. Dat vind ik fijn. Ik loop als ik een vraag heb zo bij m n coach binnen. Als het nodig is, heeft ze ook tussendoor even contact met mijn ouders. Dat vinden ze fijn. Natuurlijk komen ze met mij naar school voor de coachgesprekken. Robin

8 Docenten kennen je We werken met de leergebieden mens en maatschappij (M&M) en natuur en techniek (N&T). In deze leergebieden krijg je de lesstof vanuit verschillende vakken in samenhang aangeboden. Dat doen we omdat de echte wereld ook niet is opgedeeld in allerlei losse vakken. Zo krijg je met M&M opdrachten die met aardrijkskunde én geschiedenis te maken hebben. Bij N&T komen de vakken biologie, natuur- en scheikunde samen. Het voordeel van deze leergebieden is ook dat je minder docenten hebt die jou en je klas lesgeven. Veel docenten zie je vier uur per week. Ze leren je echt kennen en kunnen je daardoor ook goed begeleiden bij het leren. Wat heel anders was, maar ook heel leuk, was dat we bij een dagbesteding samen met de mensen die er waren aan een creatieve opdracht werkten. Je kon zien dat ze dat fijn vonden en dan word je er zelf ook blij van. Juul

9 Je werkt aan beroepsvaardigheden Op mavo-xl ga je vanaf de eerste klas aan de slag met beroepsvaardigheden. Je leert initiatief nemen, samenwerken, presenteren, ondernemen, luisteren, flexibel zijn, planmatig en zelfstandig werken. Allemaal vaardigheden waar je nu al iets aan hebt, maar die later in je opleiding of in je beroep ook héél belangrijk zijn. Stap voor stap ontdek je waar jouw talenten liggen en wat je leuk vindt. Je kunt steeds beter antwoord geven op de vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?. Na vier jaar haal je bij ons een mavodiploma mét een extra beroepsgericht vak. In de activiteitenweek bezochten we een banketbakkerij. Dat was heel interessant. Er gaat heel wat werk aan vooraf voordat die mooie, lekkere gebakjes in de winkel staan. Je moet er ook creatief voor zijn. De gebakjes van de banketbakker zien er supermooi uit en ze smaken ook nog eens allemaal anders. Bas Je leert in school en ook buiten school Er komen beroepsbeoefenaars in de klas die vertellen over hun beroep. En nog belangrijker: je gaat naar bedrijven toe. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk waarom bepaalde dingen die je op school leert echt belangrijk zijn. Je leert ook wat je leuk vindt en wat bij je past; natuurlijk leer je ook wat je juist niet leuk vindt en wat niet bij je past.

10 Rens sport op hoog niveau en heeft op onze mavo een rooster op maat. Op deze manier kan hij school en topsport combineren. Wie weet zien we hem in 2020 in Tokio bij de Paralympics! Mirte ging in mavo 2 vast aan het werk om de overstap te maken naar havo 3. Maatwerk: werken op de manier die bij jou past Door het maatwerk op onze school kun je werken in je eigen tempo, op je eigen niveau én op de manier die het beste bij je past. Wij kijken graag met je mee naar wat je wensen zijn, naar wat jou het beste past en hoe wij dat op school voor je mogelijk kunnen maken. Naast de mogelijkheid tot maatwerk voor jou als persoon heeft elke leerling op onze school iedere dag keuzetijd in het rooster. In deze keuzetijd kijk je zelf voor welk vak of aan welke opdracht je gaat werken. Jet deed hetzelfde in de brugklas: ze wilde graag naar havo 2 en dat is gelukt. Eigenlijk net als op de basisschool: voor een deel kun je zelf je eigen tijd indelen. In deze uren kun je bijvoorbeeld intensiever werken aan een vak dat je wat moeilijker vindt of je alvast voorbereiden op een toets. Vragen die je hebt, kun je bespreken met de docent of je medeleerlingen. Je kunt ook huiswerk maken zodat je thuis meer ruimte hebt voor hobby s.

11 Je haalt het beste uit jezelf Omdat alle leerlingen een beroepsgericht vak volgen op de mavo-xl sluit onze mavo beter aan bij het vervolgonderwijs. Meer dan 90% van de leerlingen in Nederland gaat na de mavo verder op het middelbaar beroepsonderwijs (het MBO). Als je dan al een beroepsgericht vak hebt gevolgd, is de overstap een stuk eenvoudiger en heb je een voorsprong ten opzichte van leerlingen die een gewoon mavodiploma hebben. Ook voor leerlingen met een mavo-havoadvies van de basisschool is de mavo-xl een goede vervolgstap! Binnen het lesprogramma worden leerlingen meer dan voldoende uitgedaagd. Omdat we maatwerk bieden, kunnen leerlingen voor één of meerdere vakken het programma op havo niveau volgen. Voor alle leerlingen geldt: als het beter past bij jouw ontwikkeling kun je tussentijds overstappen naar de havoafdeling. In ons onderwijsprogramma houden we daar rekening mee.

12 H et vak XL Al eerder noemden we het vak XL, een vak waar je uiteindelijk examen in doet op mavo-xl. Bij het vak XL leer je vanuit de praktijk en maak je kennis met verschillende soorten werk en beroepen. Vanaf klas 1 ga jij op bezoek bij bedrijven om meer te leren over het bedrijf én aan de slag te gaan met een echte vraag gesteld door de bedrijven zelf. Een voorbeeld van zo n vraag? Een bedrijf wil besparen op de energiekosten en wil de mogelijkheden van moderne, energiezuinige verlichting laten onderzoeken. De huidige verlichting bestaat hoofdzakelijk uit TL-lampen. Het bedrijf staat open voor alternatieven als Nu zijn we bezig met een heel ander onderwerp dat meer met biologie te maken heeft: we onderzoeken de bestaande gewrichten in het lichaam die ervoor zorgen dat we kunnen bewegen. Daarna ontwerpen we zelf een nieuw gewricht. We moeten dit ook nog in de klas presenteren, zodat we er allemaal wat van leren. In het begin vind je het wat eng, maar nu eigenlijk helemaal niet meer. Lot

13 zonnepanelen en bewegingssensoren om verlichting in- en uit te schakelen. Welke mogelijkheden zijn er voor dit bedrijf om te besparen op de energierekening? Aan jou de kans om deze vraag te onderzoeken en te komen met een mooi antwoord. Nog een voorbeeld? In een gemeente staan lege panden, die een troosteloze sfeer uitademen. Dit vraagt om nieuwe frisse ideeën. Waar kunnen we deze panden voor gebruiken? Hoe leuk is het om daar met een gemeente over mee te kunnen denken?! Om een oplossing te vinden voor een dergelijk probleem of een antwoord te vinden op een vraag ga je niet alleen aan de slag bij het vak XL. Bij de overige vakken zal in de les ook aandacht worden besteden aan datgene dat handig is voor jou om te weten wanneer je bezig bent met een bepaald project. In het voorbeeld van de energiezuinige verlichting, leer je bij natuur en techniek over stroom en energie. Bij mens en maatschappij leer je op dat moment over duurzame energiebronnen. En bij Nederlands ben je bezig met het schrijven van je plan van aanpak en het voorbereiden van je presentatie.

14 Twee locaties, hetzelfde onderwijs Het maakt niet uit of je op onze locatie in Vorden naar school wilt, of dat je jouw zinnen hebt gezet op onze locatie in Zutphen. Op beide locaties laten we jou graag zien hoe leuk leren is! Op beide locatie kun je je mavo-xl diploma halen. In het voorjaar gaan we meedoen met de voorrondes voor de Olympic Moves, de olympische spelen voor middelbare scholen. Natuurlijk doe ik dan ook mee. Het is gezellig om samen te sporten. Gym is ook één van mijn leukste vakken... misschien wel het leukste. Tom

15 We zien je graag bij een proefles! Ben je zo nieuwsgierig dat je alvast een les wilt volgen of wil je ons nog wat beter leren kennen? Dat kan! Kom samen met je vader en/of moeder naar school en volg een proefles. Schrijf je in via onze website De proeflessen zijn op 28 januari van tot uur op onze locatie Isendoornstraat 3 in Zutphen en op 30 januari van tot op onze locatie Het Hoge in Vorden. We zien je dan graag terug!

16 Locatie Zutphen mavo-xl, leerjaar 1 t/m 4 Isendoornstraat 3, 7201 NJ Zutphen Locatie Zutphen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, leerjaar 1 t/m 4 Wijnhofstraat 1, 7203 DV Zutphen Locatie Vorden basis-, kaderberoepsgericht, gemengde leerweg en mavo-xl, leerjaar 1 t/m 4 Het Hoge 41, 7251 XV Vorden Locatie Vorden basis-, kaderberoepsgericht, gemengde leerweg en mavo-xl, leerjaar 2, 3 en 4 Nieuwstad 49, 7251 AG Vorden info@vovordenzutphen.nl ontwerp Frans Hesselink Ontwerpbureau Kompaan College mavo-xl

Leren doe je met plezier op mavo-xl!

Leren doe je met plezier op mavo-xl! Leren doe je met plezier op mavo-xl! Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen -> Mavo-XL, voor een goede aansluiting op mbo én havo -> Wie ben ik, wat kan

Nadere informatie

Leren doe je met plezier op mavo-xl!

Leren doe je met plezier op mavo-xl! Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren doe je met plezier op mavo-xl! In dit nummer -> Mavo-XL, voor een goede aansluiting op mbo én havo -> Wie ben

Nadere informatie

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk In dit nummer -> Leren in moderne praktijklokalen -> Maatwerk, ook op het

Nadere informatie

Het Stedelijk Leren in de praktijk op het vakcollege

Het Stedelijk Leren in de praktijk op het vakcollege Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Het Stedelijk Leren in de praktijk op het vakcollege -> Leren in moderne praktijklokalen -> Je hebt je eigen coach

Nadere informatie

Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg locatie Wijnhofstraat Zutphen

Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg locatie Wijnhofstraat Zutphen Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg locatie Wijnhofstraat Zutphen Welkom! Wat leuk dat jij op één van de locaties van het Kompaan College een kijkje komt nemen! Een vertrouwde school voor het vmbo in

Nadere informatie

Brugklas havo-atheneum Vorden

Brugklas havo-atheneum Vorden Brugklas havo-atheneum Vorden -> eerste havo-atheneum brugklas in Vorden -> je eigen coach, maatwerk en leren met plezier -> technasium en het vak onderzoeken en ontwerpen -> Eindexamenresultaten Het Stedelijk

Nadere informatie

Stedelijk Lyceum Zutphen. In dit nummer. Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen

Stedelijk Lyceum Zutphen. In dit nummer. Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Stedelijk Lyceum Zutphen In dit nummer -> een kleinschalige school waar je mag zijn wie je bent -> over maatwerk,

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Stedelijk Lyceum Zutphen

Stedelijk Lyceum Zutphen Stedelijk Lyceum Zutphen Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen -> Maatwerk, plezier en je eigen coach -> Onderzoeken en ontwerpen op technasium -> Eindexamenresultaten

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO januari 2018 INFORMATIEBOEKJE KLAS 4 OP WEG NAAR KLAS 4HAVO VMBO 4 TL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.blz. 3 2. Route tl-mbo-hbo vergeleken met tl-havo-hbo blz. 4 3. De tweede fase (HAVO/VWO) blz. 5 4. Welk

Nadere informatie

VMBO Maasland OOg voor jou

VMBO Maasland OOg voor jou VMBO Maasland Oog voor jou Zie je het al voor je, de brugklas? Over een jaar is het zover. Heb je er nu al zin in? Vind je het spannend? En weet je nog niet precies voor welke school je gaat kiezen? Let

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Welkom op de Montessori High School van OSG Piter Jelles. De Montessori High School is een kleine mavo-havoschool met ongeveer 300 leerlingen met

Welkom op de Montessori High School van OSG Piter Jelles. De Montessori High School is een kleine mavo-havoschool met ongeveer 300 leerlingen met Welkom op de Montessori High School van OSG Piter Jelles. De Montessori High School is een kleine mavo-havoschool met ongeveer 300 leerlingen met veel persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Onze

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur.

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur. Doe mee in onze groene wereld Enschede vmbo groen Vakman schaps route open dag vrijdag 26 januari 2018 15.30 uur - 20.30 uur www.aoc-oost.nl 2informatie vmbo groen 2018-2019 AOC Oost is jouw wereld. Een

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten.

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Van doetinchem Open dag woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 21.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie vmbo Groen 2019-2020 Inhoud Zet jouw stappen

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Voorlichting

Voorlichting Voorlichting 2017-2018 Voorstellen Van basisschool naar Zuyderzee Lyceum Iedereen start op het Junior Kleinschalig (max. 450 leerlingen op locatie). Korte lijnen, iedereen kent elkaar. Veilig en vertrouwd.

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op het gebied van vmbo-b/k, tl en havo. Op onze school staat Leren met uitzicht centraal. We geven onze leerlingen uitzicht op een goede

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! Onderwijs op maat voor jou! Je krijgt van je basisschool een gemiddeld advies. Een havo-advies betekent bijvoorbeeld dat je over gemiddeld over alle schoolvakken het best past op havo. Maar jij bent natuurlijk

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Groenewald. Waar staat. voor?

Groenewald. Waar staat. voor? groenewald Waar staat Groenewald voor? Groenewald is een persoonlijke, kleinschalige school waar kwalitatief, eigentijds, toekomstgericht onderwijs wordt gegeven. Binnen een duidelijke structuur is er

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Algemene informatie 86. Na het vmbo 88. Uitleg Profielwijzer 92. Profielen 93

Algemene informatie 86. Na het vmbo 88. Uitleg Profielwijzer 92. Profielen 93 In de bovenbouw van het vmbo volg je een profiel. Dat betekent dat je een bepaalde beroepsrichting op gaat. Je krijgt vakken die daarbij horen. Maar voordat het zover is moet je eerst een keuze maken voor

Nadere informatie

Kies je voor CSW Bestevaêr?

Kies je voor CSW Bestevaêr? CSW Bestevaêr voor vmbo-bk, mavo, havo en vrijeschoolonderwijs Bossenburghpad 10 4385 CJ Vlissingen Kies je voor CSW Bestevaêr? Dan kies je voor een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Nadere informatie

VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen!

VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VOORLICHTING POTSKAMPSTRAAT - BOVENBOUW De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VMBO (VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS) Kiezen voor meer praktijk minder theorie Kader Beroepsgerichte

Nadere informatie

Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder!

Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder! 1 Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder! Op Het Stedelijk leer je leren Je zult wel denken leer ik leren...dat kan ik toch al! Dat leerde ik op de basisschool. Dat klopt helemaal! Natuurlijk leerde

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Hoe Anna ben jij? voor tweetalig onderwijs

Hoe Anna ben jij? voor tweetalig onderwijs Hoe Anna ben jij? TMAVO voor tweetalig onderwijs @anna Wij zijn Anna Welkom @anna TMAVO Weet je wat je later worden wil? Misschien wel, maar grote kans dat je het nog niet weet. Dat hoeft ook niet, want

Nadere informatie

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept!

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept! mavo - havo - atheneum - gymnasium De Nieuwe Brugklas Informatie schooljaar 2019-2020 Een grensverleggend onderwijsconcept! Nieuw schoolgebouw in 2022 De Nieuwe Brugklas Op het Ashram College leg je een

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Christiaan Huygens College

Christiaan Huygens College Welkom op de informatieavond voor ouders en leerlingen Leerjaar 2 Programma - Toelichting KWT uren door mentor - Toelichting profielen en leerwegen door decaan - 20.00 uur: Kennismakingsronde profiel Kiezen

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

De Gemengde Leerweg. wellantcollege ll. Informatie voor leerkrachten basisscholen

De Gemengde Leerweg. wellantcollege ll. Informatie voor leerkrachten basisscholen wellantcollege ll Informatie voor leerkrachten basisscholen De Gemengde Leerweg De theoretische leerweg met een praktische inslag. Een succesvolle route! Wellant vmbo 2 De leerwegen op een rijtje Het vmbo

Nadere informatie

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WIJ ZIEN JOU Je gaat naar school om te leren en iets te bereiken: een diploma of een baan. Op de route van brugklas tot

Nadere informatie

Voor mavo en havo-onderbouw. Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids

Voor mavo en havo-onderbouw. Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids Voor mavo en havo-onderbouw Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids Van Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum T (035) 624 02 61 post@savorninlohman.nl www.savorninlohman.nl

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL ANTONIUSMAVO XL IS DE NIEUWE MAVO-VESTIGING VAN HET ANTONIUSCOLLEGE. DE SCHOOL IS SPECIAAL VOOR JOU ALS JE EEN KADER/ MAVO, MAVO OF MAVO/ HAVO-ADVIES HEBT. JE KUNT KIEZEN VOOR EEN PERSOONLIJKE MBO-ROUTE

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN. op Christelijk College de NOORDGOUW

OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN. op Christelijk College de NOORDGOUW OVERSTAP- en KEUZEMOMENTEN op Christelijk College de NOORDGOUW () Op de Noordgouw kunnen leerlingen 3 verschillende diploma s halen: 1. MAVO-diploma 2. HAVO-diploma 3. Atheneum-diploma (+) VMBO-tl = MAVO

Nadere informatie

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO De bovenbouw(klas 3+4)van vmbo-scholen werken met beroepsgerichte profielen. Wat de profielen voor jou zo leuk maken, is dat je meer kansen krijgt om te onderzoeken

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Capellenborg: gewoon bijzonder!

Capellenborg: gewoon bijzonder! INFOR MATIE Capellenborg: gewoon bijzonder! De basisschoolperiode zit er bijna op en nu moet de keuze voor een middelbare school gemaakt worden. Op onze kleine school krijg je de beste begeleiding en meeste

Nadere informatie

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school!

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school! Zuiderzee College Het Zuiderzee College: jouw school! Het Zuiderzee College heet je van harte welkom! Alle vakken op een rij: De AVO-vakken: bij ieder profiel krijg je de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer,

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

Beilen. Locatie Informatie

Beilen. Locatie Informatie Beilen Locatie Informatie 2017 / 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Welkom 4 1 Samenleren 5 2 Opleidingen 6 2.1 Mavo 6 2.2 Mavo+ 7 2.3 Havo en atheneum 7 3 Technologie & Wetenschap 8 4 Kunst en cultuur 10

Nadere informatie

Groepering leerjaar 1 schooljaar

Groepering leerjaar 1 schooljaar 1 Groepering leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 basis-/kaderberoepsgerichte leerweg theoretische leerweg TL/havo havo/vwo vwo Regulier Accent Emmalaan Oranjelaan Wilhelminalaan 2 Hoe begeleiden we de overstap

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie