Maandag 26 september: Start project Kinderboekenweek Woensdag 5 oktober: Studiedag voor alle personeelsleden van SKPO. Alle kinderen vrij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandag 26 september: Start project Kinderboekenweek Woensdag 5 oktober: Studiedag voor alle personeelsleden van SKPO. Alle kinderen vrij"

Transcriptie

1 Nr. 3 maandag 26 september Belangrijke data Maandag 26 september: Start project Kinderboekenweek Woensdag 5 oktober: Studiedag voor alle personeelsleden van SKPO. Alle kinderen vrij Activiteiten Data activiteiten: Zondag 9 oktober 2016 Marathon van Eindhoven Dinsdag 11 oktober: uur SPIL Koffieochtend locatie Vitruviusweg: Hoe daagt u uw kind uit tot gesprek. Dinsdag 18 oktober: uur Koffieochtend locatie Elegaststraat: Uitleg inspectierapport en adviezen en scores vorig schooljaar. Donderdag 20 oktober: Inloop; afsluiting Kinderboekenweek Kinderboekenweek Vandaag, maandag 26 september, starten we op de Korenaar met 4 projectweken in het thema Kinderboekenweek Het onderwerp is: Voor altijd jong! Alle groepen van de school gaan de komende weken vol aan de slag om het thema, wat betrekking heeft op opa s en oma s, betekenis te geven. Er wordt gelezen, geschreven, geknutseld, gezongen, etc. In de eerste week gaan alle groepen aan de slag met een video-opname op het themalied van Kinderen voor Kinderen ( In de tweede week vindt de spectaculaire openingsshow van Aarnoud Agricola plaats op dinsdag. De week daarna wordt de videoclip van De Korenaar doet VOOR ALTIJD JONG! gepresenteerd in de groepen. Als afsluiting van het thema vindt net als vorig schooljaar een presentatie/ tentoonstelling plaats. Deze datum staat al op de kalender, namelijk donderdagavond 20 oktober van tot uur (tijd staat half uur korter in de kalender). Uw kind kan dan met u een puzzeltocht door de school lopen en hiermee een mooi boek winnen, dat op vrijdag uitgereikt wordt. In iedere groep is een doe-activiteit en in de hal is weer een stand van kinderboekenwinkel de Boekenberg aanwezig. Verder willen we u erop wijzen dat tankstation TOTAL weer een kinderboeken-actie heeft. Bij iedere 10 liter brandstof ontvangt u 1 zegel en bij 5 zegels mag u een boek van Paul van Loon uitzoeken! Wij wensen alle kinderen heel veel plezier de komende 4 weken!!

2 Schaatsprestatieritten voor basisscholen 2016 Op vrijdag 18 november neemt onze school weer deel aan de schaatsprestatieritten. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de schaatsprestatierit van 20 of 40 minuten. De kosten voor deze rit zijn slechts 2 euro en alle leerlingen krijgen een medaille als aandenken. In de bijlage vindt u meer informatie en het inschrijfstrookje. Waar zijn wij als school mee bezig Belangrijk bericht aan alle ouders! Organisatie controle administratieve gegevens. Aan het begin van het schooljaar controleren wij altijd of alle gegevens in ParnasSys, ons administratiesysteem, nog kloppen. Dit jaar ontvangt u voor het eerst een uitdraai uit het systeem waarop de gegevens zoals die bij ons bekend zijn, ingevuld staan en daarbij hebben we nog wat aanvullende vragen. Aan u de vraag om deze gegevens te controleren en het formulier daarna zo spoedig mogelijk weer in te leveren bij de groepsleerkracht van uw kind. Omdat op dit formulier privacy gevoelige gegevens staan organiseren wij dit als volgt: U haalt binnen een week zelf dit formulier / de formulieren op. Heeft u dit niet gedaan dan geven wij na deze week het formulier in een gesloten envelop aan uw kind mee naar huis. Verder blijft het natuurlijk belangrijk dat u wijzigingen die in de loop van het schooljaar plaatsvinden, schriftelijk aan ons door geeft. Organisatie ophalen / meegeven / inleveren formulieren: Vanaf maandag 26 september t/m vrijdag 30 september 2016 kunt u het formulier/de formulieren ter controle gegevens ophalen bij de groepsleerkracht(en) van uw kind(eren) Niet opgehaalde formulieren worden maandag 3 oktober 2016 in een gesloten envelop meegegeven aan uw kind(eren) Inleveren graag uiterlijk donderdag 6 oktober Let op: Van enkele groepen, m.n. op de locatie Elegaststraat, zijn de formulieren al meegegeven en mogelijk zelfs alweer ingeleverd. Bewegen is gezond. Schoolpleinspelen op De Korenaar De Korenaar neemt deel aan het project Schoolpleinspelen. Tijdens de ochtendpauze worden de kinderen actief uitgedaagd om samen te bewegen.

3 Iedere woensdag zijn 2 studenten Sport&bewegen tijdens de ochtendpauze aanwezig om diverse sporten en sportieve activiteiten aan te bieden en te begeleiden. De Schoolpleinspelen zijn zowel op locatie Elegaststraat als locatie Vitruviusweg. Sportformule Eindhoven biedt dit project aan en de studenten die deze Schoolpleinspelen verzorgen zijn ook betrokken bij de Sportinstuif waarover u eerder informatie ontvangen heeft. Verderop in dit Korenaarbulletin vindt u nogmaals de data en tijden van deze Sportinstuif. Terugblik informatieavonden We hebben tijdens de 4 informatieavonden van de afgelopen weken weer veel ouders mogen ontvangen. De informatieavonden zijn altijd weer een mooi moment om elkaar te ontmoeten, wat nadrukkelijker kennis te maken met de (nieuwe) leerkracht(en) van uw kind(eren), informatie uit te wisselen en te horen waar de groep van uw kind en de school mee bezig is. De presentatie van deze avonden en de documenten betreffende vervoer van leerlingen tijdens excursies en activiteiten buiten school zijn als bijlage toegevoegd bij dit Korenaarbulletin en vindt u bij Belangrijke informatie op de app van onze school. WIJeindhoven Wij, Natasja Willems, Koen Renders en Sonja Kuiten van WIJeindhoven, willen graag wat met u delen! U als ouder(s) wil natuurlijk dat het met uw kind(eren) goed gaat op school. En gelukkig gaat het met de meeste kinderen ook goed. Maar toch kan het gebeuren dat het soms wat minder gaat met uw kind: op school en/of thuis. Als dat met het leren te maken heeft dan kunt u daar met de leerkracht(en) van uw kind(eren) over praten. Maar het kan ook gebeuren dat er iets anders aan de hand is, iets wat niet met het leren te maken heeft. Bijvoorbeeld: uw kind is vaak betrokken bij ruzies, hij/zij luistert niet goed of zit niet zo lekker in zijn/haar vel, enzovoort. Hiervoor zijn wij, als generalisten van WIJEindhoven, aan school verbonden. Wij zijn professionele ondersteuners die samen met u in gesprek kunnen gaan en kunnen bespreken wat er nodig is om uw kind te helpen. Daarbij kijken wij eerst welke hulp u nodig heeft en wat u er zelf aan kunt doen, eventueel met hulp van familie, vrienden of buren. Als het dan niet lukt om op deze manier een oplossing te vinden voor uw kind dan gaan we samen met u kijken wat de verdere stappen zijn. Hoe kunt u ons vinden? Op elke woensdagochtend van 8.30 tot 9.30 uur is er op de locatie Vitruviusweg een inloopspreekuur (koffiekamer leerkrachten), waar u van harte welkom bent om uw vraag neer te leggen. Op elke donderdagmiddag is er tussen en uur een inloopspreekuur op de locatie Elegaststraat (ook in koffiekamer) waar u natuurlijk ook van harte welkom bent om uw vraag neer te leggen. Lukt dat niet dan kunt U kunt ons bereiken via de leerkracht van uw kind(eren), via onderstaand mailadres en/of telefoonnummer. Vriendelijke groet, namens:

4 Locatie Elegaststraat Koen Renders Locatie Vitruviusweg Bij afwezigheid van Koen of Natasja zal Sonja op beide locaties waarnemen: Sonja Kuiten Externe activiteiten / informatie Sportinstuif Sportformule Een extra beweegmoment dat Sportformule komend schooljaar wekelijks gaat organiseren. Vanaf 20 september zal deze instuif gaan plaatsvinden op 4 verschillende sportparken, te weten: Dinsdag: Sportpark Dommeldal (gestel) uur Woensdag: Sportcomplex Eindhoven Noord uur Woensdag: Sportpark Strijp uur Donderdag: Sportpark t Bokt (woensel) uur Prijs: 0,50

5 Vervoer van leerlingen tijdens excursies en activiteiten buiten school met behulp van auto s/ouder(s), verzorger(s) In te vullen door de chauffeur en vóór vertrek af te geven aan groepsleerkracht. Naam Chauffeur: Telefoonnummer GSM: Rijbewijs geldig tot:.. Merk auto: Kleur: Bouwjaar: Kenteken: - -. Goedgekeurd: Verzekering inclusief WA : Inzittendenverzekering: ja / nee / keuring nog niet verplicht ja / nee ja / nee Aantal gordels (excl. chauffeur): N.B. Bij vervoer van een eigen kind (kleiner dan 1.35 mtr.) dient dit kind vervoerd te worden in een zitje / op stoelverhoger Een kind mag alleen voorin vervoerd worden als: - het ouder is dan 3 jaar - groter is dan 1.35 meter - met toestemming van de ouder, verzorger van het kind Er worden niet meer kinderen vervoerd dan er gordels in de auto zijn (exclusief chauffeur) Plaats:. Datum:.. Handtekening:.. Betreft rit d.d.:

6 SKPO: Organisatie Veiligheid bij excursies en buitenschoolse activiteiten / blad 1 Veiligheid bij excursies en buitenschoolse activiteiten Onderwijs zoals dat verzorgd wordt aan de onder SKPO ressorterende scholen beperkt zich niet puur tot het verzorgen van lessen binnen een gebouw en/of het speelterrein. Soms worden lessen buiten het schoolterrein verzorgd. Verder kent het onderwijs al vele jaren activiteiten buiten school die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind. Aangezien buitenschoolse activiteiten ook zekere risico's met zich meebrengen zijn voorwaarden opgesteld waaraan dit soort activiteiten moet voldoen. Het informeren en toestemming verkrijgen van ouders krijgt hierin speciale aandacht, omdat zij de activiteiten vaak niet direct als vanzelfsprekend bij het onderwijs vinden behoren. Ouders die hun kind aan school toevertrouwen, moeten erop kunnen vertrouwen dat buitenschoolse activiteiten op een goede en verantwoorde manier plaatsvinden. De risico's van ongevallen zijn bij een buitenschoolse activiteit veelal groter dan bij het verblijf op school. Een goede verzekering is hierbij van belang. SKPO heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Dit betekent dat als een kind iets overkomt en een namens de school aangestelde begeleider hiervoor aansprakelijk gesteld kan worden, dit verzekerd is wanneer het ongeval zich voordoet tijdens schoolactiviteiten. Deze verzekering betreft personeelsleden, kinderen, stagiaires, ouders en vrijwilligers die namens de school handelen ten tijde van de activiteit. Uitgangspunten We hanteren de volgende uitgangspunten: Activiteiten vinden altijd plaats onder verantwoordelijkheid van de school * De eindverantwoordelijkheid wordt nimmer overgedragen aan een andere organisatie of persoon. * Activiteiten passen binnen de doelstellingen van het onderwijs. * Activiteiten kunnen worden begeleid door zowel personeelsleden als niet-personeelsleden. * Begeleiders zijn minimaal 18 jaar oud en zijn herkenbaar voor de kinderen. * Begeleiders van een buitenschoolse activiteit zijn zich bewust van de verantwoordelijkheid die ze dragen voor andermans kinderen en zorgen ervoor, dat de veiligheid van kinderen gewaarborgd is; ouders zijn tevoren op de hoogte van een buitenschoolse activiteit en gaan hiermee akkoord. Toestemming ouders Uitgangspunt is dat ouders akkoord gaan met deelname aan buitenschoolse activiteiten. Ouders verlenen hiervoor hun toestemming door een formulier te ondertekenen bij aanmelding van hun kind op school. Naast deze algemene toestemming hebben ouders het recht om per activiteit geen toestemming te geven. Zij dienen dat dan zelf aan de directie te melden. De mening van ouders die geen toestemming verlenen voor deelname aan een bepaalde buitenschoolse activiteit wordt gerespecteerd, m.a.w. hun kind neemt geen deel aan die activiteit, maar blijft op school. Ouders die geen toestemming verlenen ontnemen hun kind belevingservaringen en leuke momenten waarvan de school vindt dat deze belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het kind. Met deze ouders zal dan ook een gesprek worden aangegaan. SKPO Eindhoven e.o. Laatste wijziging :

7 SKPO: Organisatie Veiligheid bij excursies en buitenschoolse activiteiten / blad 2 Handleiding buitenschoolse activiteiten We onderscheiden de volgende buitenschoolse activiteiten: * wandelen naar gymzaal * wandelen naar van binnen bebouwde kom * wandelen naar van buiten bebouwde kom * fietsen naar.. van * zwemmen in lesverband * zwemmen recreatief * uitstapjes: schoolreizen, pretparken. * uitstapjes: excursies, theater, museum. * uitstapjes openbaar vervoer * spontane uitstapjes De in de bijlage genoemde aantallen betreffen het minimaal benodigd aantal begeleiders. Elke school kan hiervan afwijken, afhankelijk van de situatie en besluiten meer begeleiders in te zetten. Wandelen naar en van Ingevuld kan hier bijv. worden bibliotheek, gymzaal, sportveld, excursieplaats. Hierbij gelden de volgende afspraken met kinderen: wachten op elkaar, wachten bij oversteken, etc. Fietsen naar en van.. Ingevuld kan hier bijv. worden: bibliotheek, gymzaal, sportveld, excursieplaats. Hierbij gelden de volgende afspraken met kinderen: De fiets moet veilig zijn, 1 kind per fiets, wachten op elkaar, wachten bij oversteken, etc. Zwemactiviteiten in zwembaden waar toezicht aanwezig is. Hierbij maken we onderscheid naar zwemmen in lesverband en recreatief zwemmen. Zwemmen in lesverband: Hiervoor verwijzen we naar het protocol schoolzwemmen. Recreatief zwemmen Deels als opgenomen in protocol schoolzwemmen Verder geldt dat: er alleen in erkende zwembaden gezwommen wordt waarbij toezicht gehouden wordt door gediplomeerd personeel. Let op: dit ontslaat de school niet van haar verantwoordelijkheid. Ouders verklaren tevoren schriftelijk, op de hoogte te zijn van de zwemactiviteit, of hun kind in het bezit is van een zwemdiploma en of het kind op het zwembad mag blijven als de activiteit wordt beëindigd en de klas huiswaarts keert. De school blijft ten alle tijden aansprakelijk. Georganiseerde (dag)uitstapjes met auto's of ander vervoermiddel Hierbij maken we onderscheid in twee categorieën: Uitstapjes met een open karakter (schoolreisjes, pretparken e.d.) Van deze uitstapjes zijn de data ruim van tevoren gepland. Er is ook een goede voorbereiding waarin het dagprogramma duidelijk wordt. Uitstapjes met een gesloten karakter (excursies, theaterbezoek e.d.). Deze uitstapjes worden vaak in het kader van lesactiviteiten georganiseerd. Bij categorie A zijn de volgende afspraken gemaakt: Ieder kind heeft een naamkaartje (desnoods in broekzak of als sticker) met daarop naam en adres van de school, als bij de activiteit ook externen aanwezig kunnen zijn. Er is 1 begeleider vrij gepland voor noodsituaties en/of calamiteiten (als je met een grote groep op stap gaat); Indien nodig kan er snel een vervoermiddel (auto, taxi, hulpdienst) ter plaatse zijn. SKPO Eindhoven e.o. Laatste wijziging :

8 SKPO: Organisatie Veiligheid bij excursies en buitenschoolse activiteiten / blad 3 Bij zowel categorie A als B geldt het volgende: de EHBO-doos wordt meegenomen. evenals verzorgende artikelen als handdoek/washand etc.; versnaperingen. De school en/of contactpersoon is telefonisch bereikbaar. Minimaal 1 van de begeleiders is in het bezit van een mobiele telefoon. Het vervoeren van kinderen in personenauto's dient aan de volgende voorwaarden te voldoen: kinderen dienen op een manier vervoerd te worden die aan de wettelijke bepalingen voldoet. * het gebruik van autogordels is verplicht. * afhankelijk van het aantal gordels, mogen er kinderen vervoerd worden, met dien verstande dat van 1 gordel slechts 1 kind gebruik mag maken. * voorin mogen kinderen vervoerd worden vanaf ongeveer 10 à 12 jaar met een lengte die een veilig gebruik van de gordel garandeert. * De chauffeur heeft de beschikking over een geldig rijbewijs. * Voor de auto is een inzittendenverzekering afgesloten. Uitstapjes met het openbaar vervoer Uitstapjes met het openbaar vervoer komen bij uitzondering voor. De voorwaarden zijn hetzelfde als bij de uitstapjes met een open karakter. Vanzelfsprekend is: * naam/adressenlijst van de kinderen en voldoende geld meenemen. * op een vast tijdstip op een vast punt afspreken; ingeschatte tijd van het uitstapje bekend maken aan ouders en op school. * Het is aan te raden op speelse wijze met kinderen bespreekbaar te maken wat je kunt doen als je de groep kwijt bent. Spontane uitstapjes Aangezien excursies als lesondersteunende activiteit behoren tot de "normale" gang van zaken op school, zal het ook voorkomen dat excursies een spontaan karakter hebben. Voor deze "spontane" excursies gelden uiteraard dezelfde regels als voor "geplande" excursies. SKPO Eindhoven e.o. Laatste wijziging :

9 Protocol: Zo doen wij dit op de Korenaar Leerlingvervoer; veiligheid bij excursies en activiteiten buiten school Per groep kan ieder schooljaar voor 1 of 2 buitenschoolse activiteiten gebruik gemaakt worden van vervoer door ouders, verzorgers Aan het begin van het schooljaar maakt de groepsleerkracht een planning met daarop de betreffende activiteiten en de relatie vakgebied/onderwijsdoel van de groep. Deze planning wordt doorgegeven aan je Boco. Er blijft altijd ruimte voor onvoorziene excursies/buitenschoolse activiteiten. Wil je hier gebruik van maken dan heb je daarover overleg met je Boco. Iedere leerkracht regelt zelf de ouders, verzorgers voor vervoer. Indien er niet voldoende ouders, verzorgers zijn die kunnen rijden dan gaat de excursie/buitenschoolse activiteit niet door. Richtinggevende uitspraak maximale afstand: km. Iedere ouder, verzorger die kinderen gaat vervoeren tekent een brief, zodat wij zeker weten dat verzekering e.d. geregeld is volgens de SKPO regels. De regeling: Veiligheid bij excursies en buitenschoolse activiteiten is naast bovenstaande aanvullingen geldend voor leerlingvervoer op de Korenaar. De aanpassing leerlingvervoer op De Korenaar is besproken tijdens de MR vergadering van 31 mei De MR heeft instemming verleend. De ouders, verzorgers krijgen uitleg over de aanpassing leerlingvervoer tijdens het algemene gedeelte van de informatie avonden begin schooljaar

10 Informatieavond schooljaar

11 Agenda Agenda 1. Mededelingen: Bijdrage ouders schoolreisje en schoolkamp Stand van zaken Nieuwbouw Parkeren bij de school 2. Vervoer van leerlingen tijdens excursies 3. Rapport van bevindingen inspectiebezoeken april 2016 Kwaliteitsonderzoek Onderzoek in het kader van voor- en vroegschoolse educatie 4. Gelegenheid tot vragen stellen

12 Mededelingen: Mededelingen Bijdrage ouders schoolreisje en schoolkamp Stand van zaken Nieuwbouw Parkeren bij de school

13 Vervoer van leerlingen 1. Hoe het was 2. Vanaf schooljaar Vervoer van leerlingen bij excursies / uitstapjes ook door ouder(s), verzorger(s) Dit aan regels en afspraken gebonden Instemming MR 3. SKPO: Veiligheid bij excursies en buitenschoolse activiteiten 4. Protocol: Zo doen wij dit op De Korenaar bij buitenschoolse activiteiten 5. Formulier ter ondertekening door vervoerder leerlingen tijdens excursies en buitenschoolse activiteiten

14 Kwaliteitsonderzoek Onderzoek gericht op 4 hoofdvragen: 1. Leren de kinderen maximaal? 2. Geven de leraren goed les? 3. Is het schoolklimaat voor leerlingen veilig, stimulerend en ambitieus? 4. Bewaakt en ontwikkelt de directie de kwaliteit van de school?

15 Kwaliteitsonderzoek Toelichting op de oordelen 1. Zeer zwak (verbeteringen zijn dringend nodig) 2. Zwak (verbeteringen zijn wenselijk) 3. Voldoende 4. Goed (een voorbeeld voor anderen, anderen kunnen hiervan leren) 5. Niet te beoordelen Oordelen/waardering inspectie van het onderwijs basisschool De Korenaar 6 goed en 2 voldoende

16 Kwaliteitsonderzoek

17 Onderwijsresultaten Eindresultaten voor Nederlandse taal en Rekenen&Wiskunde de afgelopen jaren voldoende , , , ,6 Standaardscore* Korenaar totaal Vanaf 2014 ongecorrigeerde score Sociaal emotioneel het vormt een kans om te laten zien dat ze ook op dit gebied ambitieus is (het maximale uit iedere leerling halen) en dat de leerlingen ook voldoende vaardigheden in meer brede zin ontwikkelen

18 Onderwijsproces

19 Schoolklimaat en veiligheid

20 Schoolklimaat en veiligheid Ook op het gebied van veiligheid en schoolklimaat, strookt de praktijk met de voornemens van de school Naast aandacht voor cognitieve vakken ook aandacht voor sociale vaardigheden en sociaal emotionele ontwikkeling Regelmatig meet de school Door de keuze voor inclusief onderwijs is er een grote diversiteit. Deze diversiteit ziet de school als haar kracht: kinderen leren jong omgaan met verschillen. Mediërend Leren en MISC, hele team geschoold, investeert zichtbaar in de attitude van leerkrachten: kijken naar kwaliteiten van kinderen Het schoolklimaat is ondersteunend voor zowel de cognitieve ontwikkeling als de sociale ontwikkeling

21 Kwaliteitszorg en ambitie

22 Kwaliteitszorg en ambitie Er wordt gewerkt vanuit een gedeelde, heldere visie Veel ruimte voor professionalisering en samen leren. Feedback en reflectie Transparante en integere schoolcultuur, dit is iets om als school met recht trots op te zijn en te koesteren Er wordt gekeken naar wat goed gaat en wat beter kan. Verbeteringen sluiten aan op evaluaties Ambitieus en enthousiast, mede hierdoor kan men ook te snel gaan Belangrijk om te doseren en faseren.

23 Toelichting door het bestuur lees: De school

24 Trots op

25 Zijn er nog vragen

1. Inleiding. 2. Uitgangspunten. 3. Toestemming en verzekering.

1. Inleiding. 2. Uitgangspunten. 3. Toestemming en verzekering. 1. Inleiding. Onderwijs zoals dat verzorgd wordt aan leerlingen van de scholen van SKOBOS beperkt zich niet alleen tot het verzorgen van lessen binnen het gebouw en/of het speelterrein. Soms worden er

Nadere informatie

Protocol buitenschoolse activiteiten

Protocol buitenschoolse activiteiten Protocol Buitenschoolse activiteiten 2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Uitgangspunten... 3 3. Toestemming en verzekering... 4 3.1. Toestemming ouders... 4 3.2. Toestemming school... 4 3.3. Verzekering...

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Belangrijke data Maandag 11 juli: Extra uitvoering musical groep 8 voor de opa s en oma s van de kinderen uit groep 8. Maandag 11 en dinsdag 12 juli: Schoolkamp groep 7 Dinsdag

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 2 maandag 19 september

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 2 maandag 19 september Nr. 2 maandag 19 september Belangrijke data Dinsdag 20 september: 8.30 uur koffieochtend locatie Elegaststraat: start nieuwe schooljaar Dinsdag 20 september: Informatieavond voor groep V5, V6a, V6b, V7a

Nadere informatie

Voorschriften voor lopen, fietsen en vervoer van leerlingen

Voorschriften voor lopen, fietsen en vervoer van leerlingen Voorschriften voor lopen, fietsen en vervoer van leerlingen Voorgenomen besluit CvB: maart 2018 Advies managementberaad: 20 november 2018 GMR: 10 december 2018 Vastgesteld CvB: 13 december 2018 2 Notitie

Nadere informatie

Protocol vervoer Stichting Ut Kruumelke. Versie 1, januari 2018.

Protocol vervoer Stichting Ut Kruumelke. Versie 1, januari 2018. Protocol vervoer Stichting Ut Kruumelke. Versie 1, januari 2018. 1. Inleiding Stichting Ut Kruumelke streeft er naar om de kinderen die van de buitenschoolse opvang gebruik maken zo veilig mogelijk van

Nadere informatie

Belangrijke data. Waar zijn wij als school mee bezig. Nr. 04 maandag 17 september Kennismakingsgesprekken. - U praat, wij luisteren -

Belangrijke data. Waar zijn wij als school mee bezig. Nr. 04 maandag 17 september Kennismakingsgesprekken. - U praat, wij luisteren - Nr. 04 maandag 17 september 2018 Belangrijke data Maandag 17 september: Start kinderboekenweek Dinsdag 18 september: 8.45-10.00 uur Koffieochtend Locatie Elegaststraat. Thema Nieuwbouw Donderdag 20 september:

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 6 maandag 17 oktober

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 6 maandag 17 oktober Nr. 6 maandag 17 oktober Belangrijke data Maandag 17 oktober: Start Leefstijlthema 2 Praten en luisteren (zie hieronder) Dinsdag 18 oktober: 8.40-10.00 uur op locatie Elegaststraat => Koffieochtend voor

Nadere informatie

Dit is nodig om grote vermenigvuldigingen (352 x 625 =) snel uit te kunnen rekenen.

Dit is nodig om grote vermenigvuldigingen (352 x 625 =) snel uit te kunnen rekenen. Nr. 04 maandag 18 september 2017 Belangrijke data Dinsdag 19 september: Korenaar Tafeldiploma dag Activiteiten Eerste grote tafeldiploma-dag van dit schooljaar voor groep 5 t/m 8 De tafels van vermenigvuldigen

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

Protocol vervoer Protocol vervoer BSO de Saller versie 1 oktober 2015

Protocol vervoer Protocol vervoer BSO de Saller versie 1 oktober 2015 Protocol vervoer Inhoud: 1. Inleiding 2. Vervoer van en naar de BSO 3. Pedagogisch medewerkers en vervoer met eigen auto 3.1 Verzekering 3.2 Verantwoordelijkheden 3.3 Een kind raakt de groep kwijt tijdens

Nadere informatie

Protocol vervoer Protocol vervoer BSO Veldzijde versie 0 juli 2016

Protocol vervoer Protocol vervoer BSO Veldzijde versie 0 juli 2016 Protocol vervoer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Vervoer van school en naar de BSO... 3 3. Pedagogisch medewerkers en vervoer met eigen auto... 4 3.1 Verzekeringen... 5 3.2 Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 12 maandag 20 november 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 12 maandag 20 november 2017 Nr. 12 maandag 20 november 2017 Belangrijke data Maandag 20 t/m vrijdag 24 november: Week van de Mediawijsheid Dinsdag 21 november: tafeldiplomadag Dinsdag 21 november: 8.45-10.00 uur Koffieochtend Donderdag

Nadere informatie

Schoolreis- en excursiebeleid

Schoolreis- en excursiebeleid PCB Koningin Juliana Schoolreis- en excursiebeleid Koningin Julianaschool Spechtstraat 49 3853VA Ermelo Tel 0341 552284 Juni 2017 Schoolreisje en meerdaagse schoolreis A. Doel schoolreisje Een gezamenlijk

Nadere informatie

Protocol Buitenschoolse Activiteiten Ericaschool Rhenen

Protocol Buitenschoolse Activiteiten Ericaschool Rhenen Protocol Buitenschoolse Activiteiten Ericaschool Rhenen Protocol buitenschoolse activiteiten 1. Inleiding Onderwijs zoals dat verzorgd wordt aan van Ericaschool beperkt zich niet tot het verzorgen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Wettelijke regels die van toepassing zijn zoals omschreven in de Wegenverkeerswet en de Wet Personenvervoer zijn in dit protocol verwerkt.

Wettelijke regels die van toepassing zijn zoals omschreven in de Wegenverkeerswet en de Wet Personenvervoer zijn in dit protocol verwerkt. Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid Vastgesteld/instemming MR d.d.nov 2015 De directie en medezeggenschapsraad van o.b.s. Op d n Esch verklaart het onderhavige protocol van toepassing op het door

Nadere informatie

Protocol Vervoer Protocol Vervoer, Bso Marlon versie 1, januari 2015

Protocol Vervoer Protocol Vervoer, Bso Marlon versie 1, januari 2015 Protocol Vervoer Inleiding In de tijd dat kinderen Bso Marlon bezoeken zal het voorkomen dat kinderen onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers de locatie verlaten voor een uitstapje. We maken dan

Nadere informatie

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma Stichting Buurtbeheer Beersdal Rennemig organiseert ook dit jaar weer het kindervakantiewerk voor kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar is het thema Globetrotter. De hele week staat

Nadere informatie

Januari 2016. Schoolreis- en excursiebeleid

Januari 2016. Schoolreis- en excursiebeleid Januari 2016 Schoolreis- en excursiebeleid Schoolreisje en meerdaagse schoolreis (kamp) A. Doel schoolreisje Een gezamenlijk uitstapje, waarbij de nadruk ligt op gezamenlijk. Samen plezier beleven, onderzoeken

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid Postbus 124 8080 AC Elburg De Borchstee De Duif Het Octaaf De Petra De Regenboog De Wildemaet Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid BELEIDSSTUK 35 Vastgesteld door AB d.d. 15-02-2007 Instemming GMR:

Nadere informatie

Protocol Vervoer Protocol Vervoer, Bso Marlon versie 2, november 2017

Protocol Vervoer Protocol Vervoer, Bso Marlon versie 2, november 2017 Protocol Vervoer Inleiding In de tijd dat kinderen BSO Marlon bezoeken, zal het voorkomen dat kinderen onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers de locatie verlaten voor een uitstapje. We maken

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid De Havelt Johannes Keijzershof 2 5423 TX Handel Januari 2017 Inleiding Basisschool De Havelt, verklaart het voorliggende protocol van toepassing op het door de

Nadere informatie

Richtlijnen voor het vervoer. van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong

Richtlijnen voor het vervoer. van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong Richtlijnen voor het vervoer van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong Inleiding; In deze richtlijnen worden afspraken beschreven betreffende veiligheid bij schoolse activiteiten wanneer we met leerlingen

Nadere informatie

Dinsdag 27 november: Grote tafeldiplomadag (zie hieronder) Woensdag 28 november: Pietenochtend groepen 1 t/m 4. Allemaal gymschoenen aan.

Dinsdag 27 november: Grote tafeldiplomadag (zie hieronder) Woensdag 28 november: Pietenochtend groepen 1 t/m 4. Allemaal gymschoenen aan. Nr. 12 maandag 26 november 2018 Belangrijke data Dinsdag 27 november: Grote tafeldiplomadag (zie hieronder) Woensdag 28 november: Pietenochtend groepen 1 t/m 4. Allemaal gymschoenen aan. Parkeren en veiligheid

Nadere informatie

PROTOCOL LEERLINGEN VERVOER EN VEILIGHEID Protocol leerlingenvervoer en veiligheid 12-2013

PROTOCOL LEERLINGEN VERVOER EN VEILIGHEID Protocol leerlingenvervoer en veiligheid 12-2013 2010 PROTOCOL LEERLINGEN VERVOER EN VEILIGHEID In dit protocol worden voorschriften gegeven aan het schoolbestuur, personeel, ouders c.q. vrijwilligers en andere partijen die het leerlingenvervoer verzorgen,

Nadere informatie

Dinsdag 25 september: Tafeldiplomadag (zie hieronder) Dinsdag 25 september: Kennismakingsgesprekken

Dinsdag 25 september: Tafeldiplomadag (zie hieronder) Dinsdag 25 september: Kennismakingsgesprekken Nr. 05 maandag 24 september 2018 Belangrijke data Dinsdag 25 september: Tafeldiplomadag (zie hieronder) Dinsdag 25 september: Kennismakingsgesprekken Activiteiten Kinderboekenweek 2018 Vorige week is op

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer RK BS Paus Joannes. Protocol Leerlingenvervoer

Protocol Leerlingenvervoer RK BS Paus Joannes. Protocol Leerlingenvervoer Protocol Leerlingenvervoer 1 Protocol Leerlingenvervoer Dit protocol is van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer van leerlingen van en naar school en naar andere bestemmingen in

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 5 maandag 10 oktober

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 5 maandag 10 oktober Nr. 5 maandag 10 oktober Belangrijke data Dinsdag 11 oktober: 8.45-10.00 uur op locatie Vitruviusweg => SPIL Koffieochtend voor alle ouder(s), verzorger(s) van De Korenaar en kinderopvang Dikkie&Dik. Onderwerp:

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Dinsdag 4 september: informatieavond voor de groepen 3 en 8 Vrijdag 7 september: studiedag voor het team: alle leerlingen vrij

Dinsdag 4 september: informatieavond voor de groepen 3 en 8 Vrijdag 7 september: studiedag voor het team: alle leerlingen vrij Nr. 02 maandag 3 september 2018 Belangrijke data Dinsdag 4 september: informatieavond voor de groepen 3 en 8 Vrijdag 7 september: studiedag voor het team: alle leerlingen vrij Activiteiten Schaatsprestatieritten

Nadere informatie

KDV Peuteropvang BSO. Kindercentrum de Torteltuin. 0-4 jaar 2-4 jaar 4-12 jaar. Protocol uitstapjes. www.detorteltuin.frl

KDV Peuteropvang BSO. Kindercentrum de Torteltuin. 0-4 jaar 2-4 jaar 4-12 jaar. Protocol uitstapjes. www.detorteltuin.frl Protocol uitstapjes Protocol uitstapjes In de tijd dat kinderen onze opvang bezoeken zal het voorkomen dat kinderen onder begeleiding van de pedagogisch medewerker de locatie zal verlaten voor een uitstapje.

Nadere informatie

PROTOCOL EXCURSIES. 20130814 Protocol excursies met bijlagen Leerkrachten/schooldocumenten/protocollen en afspraken Pagina 1

PROTOCOL EXCURSIES. 20130814 Protocol excursies met bijlagen Leerkrachten/schooldocumenten/protocollen en afspraken Pagina 1 PROTOCOL EXCURSIES I Algemeen Ontwikkelingsgericht onderwijs Vast onderdeel van het onderwijsaanbod op een OGO school als Octant is het organiseren van excursies. We gaan met de kinderen de echte wereld

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid

Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid Versie: 08-09-2009 25-9-2011 1 Protocol Leerlingenvervoer en veiligheid Onderhavig protocol is van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Protocol Schoolreizen IKC het b Schoolreizen

Protocol Schoolreizen IKC het b Schoolreizen Protocol Schoolreizen IKC het b Schoolreizen ken 1 Naam IKC Het baken Datum Mei 2019 Opgesteld door Suzanne Hofstra & Jantina Nieuwhuis Inhoud 1. Inleiding 2. Algemene informatie 3. Ouder- hulp en -betrokkenheid

Nadere informatie

Dit wordt in het intakegesprek met de ouders/verzorgers besproken. Calamiteit: een kind dat niet opgehaald wordt.

Dit wordt in het intakegesprek met de ouders/verzorgers besproken. Calamiteit: een kind dat niet opgehaald wordt. Vervoersbeleid Laterna Magica Brengen en halen/vervoeren van kinderen Algemeen Als kinderen door anderen dan de vaste verzorger(s) opgehaald worden dient de ouder/verzorger dit van tevoren duidelijk aan

Nadere informatie

PROTOCOL EXCURSIES Algemeen IPC Afspraken excursies algemeen

PROTOCOL EXCURSIES Algemeen IPC Afspraken excursies algemeen PROTOCOL EXCURSIES I Algemeen IPC Onderdeel van IPC is het maken van excursies. Op deze excursies zien en leren de leerlingen over een onderwerp passend bij IPC. Daarnaast kan er in het kader van het Cultuurmenu

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! MEDEDELINGENBLAD Nr. 19 1 JUNI 2018 Laatste lesvrije dag van dit schooljaar is op maandag 25 juni 2018. Wij zijn nog op zoek naar hulpouders voor de sportdag op aanstaande woensdag

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid OBS Het Palet Dit protocol is van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer van leerlingen van en naar school en naar andere bestemmingen in

Nadere informatie

Schoolreisbeleid OBS De Optimist. (Van Kleffensschool)

Schoolreisbeleid OBS De Optimist. (Van Kleffensschool) Schoolreisbeleid OBS De Optimist (Van Kleffensschool) Inhoud Voorwoord... 3 Visie en missie... 4 Doel van de schoolreizen... 4 Tijdstippen van de schoolreizen... 5 Schoolreisdata... 5 Bestemmingen en begeleiding...

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017 Nr. 14 maandag 4 december 2017 Belangrijke data Maandag 4 december: uithalen schoen door ouder(s), verzorger(s) op beide locaties. Maandag 4 december: groepen 5 t/m 8 surprises mee naar school Dinsdag

Nadere informatie

Leerlingenvervoer. Protocol Leerlingenvervoer. April Obs de VOS Multatulilaan ZM Voorschoten : :

Leerlingenvervoer. Protocol Leerlingenvervoer. April Obs de VOS Multatulilaan ZM Voorschoten : : Leerlingenvervoer Protocol Leerlingenvervoer April 2017 Obs de VOS Multatulilaan 92 2251 ZM Voorschoten : 071-5610216 : info@obsdevos.nl Inleiding In beginsel rust op elke school een bijzondere zorgplicht

Nadere informatie

GEDRAGSCODE BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN

GEDRAGSCODE BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN GEDRAGSCODE BUITENSCHOOLSE ACTIVITEITEN Wat valt er onder buitenschoolse activiteiten: korte uitstapjes dichtbij school (bibliotheek, veldstudie) bezoek aan een plaats met educatieve waarde (boerderij,

Nadere informatie

TAXIBELEID. Widdonckschool Heibloem

TAXIBELEID. Widdonckschool Heibloem TAXIBELEID Widdonckschool, expertisecentrum speciaal onderwijs cluster IV. Locatiedirecteur: Dhr. Pieter Classen Meijelseweg 2b 6089 ND Heibloem Telefoonnummer:0475-495091 Widdonckschool Heibloem Inhoud

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 35 maandag 3 juli 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 35 maandag 3 juli 2017 Nr. 35 maandag 3 juli 2017 Belangrijke data Maandag 3 juli: Opa en oma middag groep 8a en 8b Elegast Maandag 3 en dinsdag 4 juli: Groepen 7 op schoolkamp Dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juli: Groepen 8 op schoolkamp

Nadere informatie

Donderdag 5 oktober: Alle kinderen vrij, studiedag voor alle teamleden (tevens is donderdag 5 oktober landelijke stakingsdag POinactie)

Donderdag 5 oktober: Alle kinderen vrij, studiedag voor alle teamleden (tevens is donderdag 5 oktober landelijke stakingsdag POinactie) Nr. 05 maandag 25 september 2017 Belangrijke data Maandag 25 september: Start Kinderboekenweek. Thema Gruwelijk eng Donderdag 28 september: Afname NIO groep 8b Maandag 2 oktober: Afname NIO groep 8a Zet

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Algemeen veiligheidsprotocol van een basisschool. Ten behoeve van de Vereniging voor Prot. Chr. Basisonderwijs Vroomshoop

Algemeen veiligheidsprotocol van een basisschool. Ten behoeve van de Vereniging voor Prot. Chr. Basisonderwijs Vroomshoop Algemeen veiligheidsprotocol van een basisschool Ten behoeve van de Vereniging voor Prot. Chr. Basisonderwijs Vroomshoop VEILIGHEIDSPROTOCOL Activiteit omcirkelen : sportdag/ kampdagen/tentoonstelling

Nadere informatie

Vervoersbeleid. Beleidsplan m.b.t. vervoeren van leerlingen

Vervoersbeleid. Beleidsplan m.b.t. vervoeren van leerlingen Vervoersbeleid Beleidsplan m.b.t. vervoeren van leerlingen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Algemene informatie 2 3. Beleid met betrekking tot begeleiding/vervoer van leerlingen buiten het schoolgebouw

Nadere informatie

Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015

Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015 Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015 Belangrijke gegevens (zorgvuldig bewaren!!!) Naam leerling: Routenummer: Vervoerder: Naam chauffeur: Overige opmerkingen: Belangrijke contactgegevens LET

Nadere informatie

Vervoersprotocol. Doel van dit protocol:

Vervoersprotocol. Doel van dit protocol: Vervoersprotocol. Doel van dit protocol: We willen voorschriften geven aan personeel, ouders c.q. begeleiders en andere partijen die het leerlingenvervoer verzorgen, met als doel daarmee de verkeersveiligheid

Nadere informatie

Woensdag 14 november: Leerkrachten groepen 8a en 8b vieren hun verjaardag november: week van de mediawijsheid

Woensdag 14 november: Leerkrachten groepen 8a en 8b vieren hun verjaardag november: week van de mediawijsheid Nr. 10 maandag 12 november 2018 Belangrijke data Woensdag 14 november: Leerkrachten groepen 8a en 8b vieren hun verjaardag 16-23 november: week van de mediawijsheid Activiteiten Sinterklaas nieuws Sinterklaas

Nadere informatie

Protocol leerlingvervoer

Protocol leerlingvervoer Protocol leerlingvervoer Rk. bs. De Achtsprong Kloosterstraat 31 3256 AH Achthuizen 0187631246 info.achtsprong@dewaarden.nl www.8sprong.nl Brin 05IJ Directie: dhr. M. van Bers augustus 2016 1 Doel protocol

Nadere informatie

Protocol vervoer van leerlingen St. Josephschool Versiedatum: oktober 2017

Protocol vervoer van leerlingen St. Josephschool Versiedatum: oktober 2017 Protocol vervoer van leerlingen St. Josephschool Versiedatum: oktober 2017 In de wet is niets geregeld over de verantwoordelijkheden van ouders en scholen bij het vervoer van leerlingen. Wel is het bevoegde

Nadere informatie

PROTOCOL LEERLINGENVERVOER

PROTOCOL LEERLINGENVERVOER PROTOCOL LEERLINGENVERVOER CBS de VerreKijker Waardhuizen 38 te Waardhuizen,verklaart het onderhavig protocol van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer van leerlingen van en naar

Nadere informatie

Spelregelboekje leerlingenvervoer. Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen versie oktober 2018

Spelregelboekje leerlingenvervoer. Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen versie oktober 2018 Spelregelboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen 2018-2019 versie oktober 2018 Waarom spelregels? Uw kind zal het komende jaar van het

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld Extra geld voor ouderbijdrage en andere schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Nieuwsbrief Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Vanuit de directie De afgelopen week zijn de kinderen van groep 5/6 naar de molen in Ten Boer geweest. Groep 1/2 ging naar de boerderij van juf Arda. Komende week

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Editie 1, jaargang 2, 21 augustus 2013

NIEUWSBRIEF Editie 1, jaargang 2, 21 augustus 2013 Welkom Wij zijn blij iedereen weer terug op school te zien na een warme zomervakantie. Maandagochtend hebben wij de kinderen opgewacht op het schoolplein. Daar kregen zij van de leerkracht een lang buigzaam

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 5 september 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws De scholen zijn weer begonnen Het was nog wel even wennen: de wekker moet

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid OBS Den Bussel. Kaatsheuvel

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid OBS Den Bussel. Kaatsheuvel Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid OBS Den Bussel Kaatsheuvel Januari 2016 1 Inleiding OBS Den Bussel, verklaart het voorliggende protocol van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer

Nadere informatie

Dinsdag 27 juni: POinActie. De Korenaar neemt deel aan de landelijke prikactie: De school start om 9.30 uur. Alle kinderen een uur later naar school!

Dinsdag 27 juni: POinActie. De Korenaar neemt deel aan de landelijke prikactie: De school start om 9.30 uur. Alle kinderen een uur later naar school! Nr. 34 maandag 26 juni 2017 Belangrijke data Dinsdag 27 juni: POinActie. De Korenaar neemt deel aan de landelijke prikactie: De school start om 9.30 uur. Alle kinderen een uur later naar school! Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Protocol leerlingvervoer en veiligheid

Protocol leerlingvervoer en veiligheid Protocol leerlingvervoer en veiligheid Stichting StisamO Hoendrik 9 Elst Vastegesteld GMR: Versie sept 2016 Protocol Leerlingvervoer en Veiligheid Stichting StisamO, verklaart het onderhavige protocol

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

13. Praktische punten

13. Praktische punten 13. Praktische punten 13.1 Aanmelding en toelating Als de kinderen de leeftijd van 4 jaar hebben bereikt mogen ze wettelijk worden toegelaten tot de basisschool. Vanaf hun vijfde jaar zijn kinderen leerplichtig.

Nadere informatie

basisschool De Weerijs kalender

basisschool De Weerijs kalender basisschool De Weerijs kalender 2017-2018 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

Vervoer en verlaten terrein bij BSO-activiteiten en uitstapjes, protocol

Vervoer en verlaten terrein bij BSO-activiteiten en uitstapjes, protocol Vervoer en verlaten terrein bij BSO-activiteiten en uitstapjes, protocol 1. Inleiding 2. Uitgangspunten 3. Toestemming van de ouders/verzorg(st)ers 4. Richtlijnen vervoer van school naar de BSO 4.1 Lopen

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Zet alvast in uw agenda: Donderdag 12 oktober: Afsluiting kinderboekenweek. Inloop van uur voor kinderen met hun ouder(s), verzorger(s)

Zet alvast in uw agenda: Donderdag 12 oktober: Afsluiting kinderboekenweek. Inloop van uur voor kinderen met hun ouder(s), verzorger(s) Nr. 06 maandag 02 oktober 2017 Belangrijke data Maandag 2 oktober: Afname NIO groep 8a Donderdag 5 oktober: Alle kinderen vrij, studieochtend en SKPO- middag voor alle teamleden. (tevens is donderdag 5

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen

Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen De Kempen Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen 1 Waarom dit boekje? De gemeente is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp Belangrijke data: Woensdag 2 oktober t/m zaterdag 12 oktober: Kinderboekenweek met als thema Klaar voor de start. Woensdag 2 oktober: verenigingsbrede studiedag over PR en imago. ALLE KINDEREN ZIJN VRIJ.

Nadere informatie

1.1 Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid

1.1 Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid 1.1 Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid V.P.C.O. te Boskoop en Waddinxveen gevestigd te Boskoop, verklaart het onderhavige protocol van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer

Nadere informatie

Protocol. Leerlingenvervoer en Veiligheid. Drunen, november 2015.

Protocol. Leerlingenvervoer en Veiligheid. Drunen, november 2015. Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid Drunen, november 2015. Inleiding / verantwoording Athena Onderwijs, verklaart het onderhavige protocol van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer

Nadere informatie

Toestemming gebruik beeldmateriaal

Toestemming gebruik beeldmateriaal Toestemming gebruik beeldmateriaal Rotterdam, 17 september 2019, Beste ouder/verzorger, Nieuwe Europese wetgeving die met ingang van 25 mei 2018 van kracht is, stelt strenge regels aan het beschermen van

Nadere informatie

Het Programma. Maandag 17 juli Tienkamp. Dinsdag 18 juli Space Jump en Bioscoopbezoek. Woensdag 19 juli Plopsa Indoor Hasselt en Bobbejaanland

Het Programma. Maandag 17 juli Tienkamp. Dinsdag 18 juli Space Jump en Bioscoopbezoek. Woensdag 19 juli Plopsa Indoor Hasselt en Bobbejaanland Stichting Hupsakee Heerlen organiseert dit jaar Kindervakantiewerk Hupsakee Heerlen (Voormalige KVW Beersdal Rennemig) voor kinderen van 4 t/m 12 jaar uit de gemeente Heerlen. Maandag 17 juli tot en met

Nadere informatie

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid

Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid Plantijn, verklaart het onderhavige protocol van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer van leerlingen van en naar school en naar andere

Nadere informatie

Informatieavond: Waar: Basisschool de Korenaar locatie Elegaststraat Hoe laat: uur.

Informatieavond: Waar: Basisschool de Korenaar locatie Elegaststraat Hoe laat: uur. Nr. 23 maandag 27 maart 2017 Belangrijke data Maandag 27 maart: Leefstijl thema 5: Allemaal anders Dinsdag 28 maart: Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 Vrijdag 31 maart: Roostervrije dag groepen 1-2, alle

Nadere informatie

Aan meneer/ mevrouw, Amsterdam, Geachte heer/ mevrouw. Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moeders Schoot B.V.

Aan meneer/ mevrouw, Amsterdam, Geachte heer/ mevrouw. Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moeders Schoot B.V. Aan meneer/ mevrouw, Amsterdam, Geachte heer/ mevrouw Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moeders Schoot B.V. Als bijlage treft u een overzicht van de procedure voor de aanmelding

Nadere informatie

Protocol Op stap met de bso

Protocol Op stap met de bso Protocol Op stap met de bso Uitgangspunten: Er worden geen uitstapjes gemaakt, waarbij de verantwoordelijkheid wordt overgedragen aan een andere persoon of organisatie. Er is altijd iemand van BSO Polderpret

Nadere informatie

Taxiprotocol

Taxiprotocol Taxiprotocol 2014-2015 1 Gegevens locaties Don Boscoschool SBO Don Boscostraat 1 2161 KW Lisse Telefoon 0252-414216 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 8.30 15.00 uur 8.30 15.00 uur 8.30 12.15 uur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

1.1 Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid

1.1 Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid 1.1 Protocol Leerlingenvervoer en Veiligheid V.P.C.O. te Boskoop en Waddinxveen gevestigd te Boskoop, verklaart het onderhavige protocol van toepassing op het door de school georganiseerde groepsvervoer

Nadere informatie

Afspraken m.b.t. het vervoer/verplaatsen van leerlingen i.v.m. schoolactiviteiten.

Afspraken m.b.t. het vervoer/verplaatsen van leerlingen i.v.m. schoolactiviteiten. Afspraken m.b.t. het vervoer/verplaatsen van leerlingen i.v.m. schoolactiviteiten. Inleiding: Elk teamlid dat bezig is met een activiteit buiten de school, is verplicht om het opgestelde protocol inzake

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. basisschool De Korenaar

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. basisschool De Korenaar RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK basisschool De Korenaar Plaats : Eindhoven BRIN nummer : 17QL C1 Onderzoeksnummer : 287676 Datum onderzoek : 7 april 2016 Datum vaststelling : 10 juni 2016 Pagina

Nadere informatie

Document: protocol excursies Status: definitief Datum: april 2017

Document: protocol excursies Status: definitief Datum: april 2017 Document: protocol excursies Status: definitief Datum: april 2017 Inleiding Excursies vormen een vast onderdeel van het onderwijsleerprogramma. Voor kinderen wordt hiermee een relatie gelegd naar de wereld

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Protocol Ziekte en Ongevallen

Protocol Ziekte en Ongevallen Protocol Ziekte en Ongevallen Dit protocol geeft richtlijnen aan hoe een leerkracht of ondersteunend personeel dient te handelen in het geval van ziekte of een ongeval bij een leerling. Doel protocol:

Nadere informatie