Servicekosten. Elkien kent zes verrekenbare servicekosten:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Servicekosten. Elkien kent zes verrekenbare servicekosten:"

Transcriptie

1 Servicekosten Ieder jaar ontvangen huurders van Elkien een afrekening van de servicekosten. Daarop staan de door u betaalde voorschotten en de echte kosten. We geven graag een toelichting op het onderwerp servicekosten. Wat zijn servicekosten? Als huurder van Elkien betaalt u huur. Deze bestaat uit netto huur en de servicekosten. Samen vormen deze kosten de bruto huur. Met de netto huur betaalt u voor het gebruik van uw woning. De servicekosten betaalt u voor aanvullende kosten en diensten. Voorbeelden van deze kosten en diensten kunnen zijn; verwarming van uw woning, kosten elektriciteitsverbruik voor de lift en verlichting in de gemeenschappelijke ruimten, schoonmaakwerkzaamheden, onderhoud van de tuin, glasverzekering, kosten rioolontstopping, enzovoorts. Twee soorten servicekosten Er zijn verrekenbare en niet-verrekenbare servicekosten. Verrekenbare servicekosten zijn die servicekosten waarvoor wij u maandelijks een voorschotbedrag in rekening brengen. Deze servicekosten worden elk jaar individueel met u afgerekend op basis van de facturen die wij hebben ontvangen. Het kan dan zijn dat u geld moet bijbetalen of geld terugkrijgt. Elkien kent zes verrekenbare servicekosten: 1. Kosten verwarming, dat zijn de gaskosten van het collectieve ketelhuis voor de cv en vaak ook voor de warmwatervoorziening. 2. Kosten elektriciteitsverbruik voor algemene voorzieningen in uw flatwoning, zoals liftgebruik, verlichting entree en hallen, e.d. 3. Kosten water, wanneer u geen individuele meter hebt en deze kosten aan Elkien in rekening worden gebracht. 4. Kosten onderhoud algemeen groen en tuinonderhoud. 5. Kosten schoonmaken en ramen wassen algemene ruimten. 6. Kosten huismeester.

2 U ziet dat deze zes servicekosten vooral voorkomen bij flats en appartementen en minder of helemaal niet bij eengezinswoningen. Niet-verrekenbare servicekosten zijn servicekosten waarvoor wij u een vast bedrag in rekening brengen. Deze kosten worden niet individueel met u afgerekend. Daarbij kan er sprake zijn van Fondsen en van vaste bijdragen. Elkien kent drie Fondsen: 1. Fonds Serviceonderhoud 2. Fonds Glasbreuk 3. Fonds Rioolontstopping Bij deze Fondsen is het onderhoud inbegrepen dat, volgens de wet en contractueel, voor uw rekening komt. Dus onderhoud waar u als huurder voor verantwoordelijk bent en zelf moet uitvoeren, of moet laten uitvoeren. Door uw deelname aan deze Fondsen, voor een vast maandelijks bedrag, neemt Elkien deze zorg van u over en voert dit onderhoud voor u uit. Daar rekenen wij schappelijke prijzen voor en dat heeft twee redenen. Door de grote omzet kunnen wij scherpe prijzen afspreken met leveranciers en onderhoudsbedrijven. Verder is het ook in ons belang dat het onderhoud aan onze woningen regelmatig en op vakkundige wijze wordt uitgevoerd. Het Fonds Serviceonderhoud omvat dagelijks en klein onderhoud, zoals in het formele Besluit Kleine Herstellingen is opgesomd. Deze lijst omvat tal van praktische zaken die defect kunnen raken of gerepareerd moeten worden. Van een loshangend keukenkastdeurtje in de keuken tot het douchegarnituur in de badkamer, van een defecte deurbel tot onderhoud aan scharnieren en sloten.

3 Met het Fonds glasbreuk bent u verzekerd tegen schade aan de binnen- en buitenbeglazing. Ook dubbelglas behoort tot deze service, evenals lichtdoorlatend glas in de woning. Een deskundige glaszetter vervangt snel en netjes de gebroken ruit. En met het Fonds Rioolbreuk bent u verzekerd van 24-uurs service bij dringende verstoppingen aan afvoeren en het riool binnen en buiten de woning (tot aan de erfafscheiding). U kunt hiervoor direct contact opnemen met RRS (Riool Reiniging Service) via Ook voor minder dringende verstoppingen kunt u bij RRS terecht. U wordt snel geholpen. Deze Fondsen worden niet afgerekend, maar Elkien geeft jaarlijks verantwoording over de inkomsten en uitgaven en de saldi. Eventueel kunnen dan de prijzen wijzigen. Vaste bijdragen De vaste bijdragen betaalt u voor bijkomende service. De meest voorkomende hiervan zijn de 24-uursservice voor uw cv-installatie en de lift in uw flatgebouw. Met deze bijdrage hoeft u niet op hulp te wachten tot de volgende werkdag, maar bent u verzekerd van snelle hulp ook buiten kantoortijd en in het weekend. Deze vaste bijdragen worden niet afgerekend. De reden hiervan is dat Elkien met de betreffende bedrijven vaste prijsafspraken voor een heel jaar maakt. Verrekenbare servicekosten De meeste servicekosten zullen voor zich spreken. Maar van sommige is het goed deze toe te lichten. Verwarmingskosten Dit betreft de gaskosten van het door u bewoonde woongebouw. Dit gas wordt verbruikt in het collectieve ketelhuis en levert warm water voor uw cv-radiatoren. Vaak komt hier ook het warme tapwater in uw keuken en badkamer vandaan. (In een enkel geval betreft dit verwarmingskosten voor een collectieve entree of hal, dus niet voor warmte in uw woning).

4 Elektriciteitsverbruik algemene ruimten In de gemeenschappelijke ruimten wordt elektriciteit verbruikt voor bijvoorbeeld lift, verlichting, deuropeners of automatische schuifdeuren. De kosten van dit elektriciteitsverbruik worden door Elkien aan de huurders doorberekend. Elkien kan de kosten voor elektriciteit pas uitrekenen als de energieleverancier (Essent, Nuon, Enexis of een andere leverancier) de afrekening heeft gestuurd. Op basis van de voorschotnota s en de jaarafrekening wordt de afrekening opgesteld. Het komt wel eens voor dat de afrekening van de energieleverancier te laat bij Elkien binnenkomt. In dat geval maken we een schatting van de verbruikskosten. Verder hanteren wij een vaste opslag op de kosten elektriciteit voor vergoeding van de kosten van vervanging van lampen, tl-buizen, starters, e.d.. Water In sommige woongebouwen wordt alleen het collectieve watergebruik gemeten en hebben huurders geen individuele aansluiting. In dat geval worden de kosten verrekend over alle huishoudens van het woongebouw. Elkien krijgt één keer per jaar de afrekening van het waterleidingbedrijf en berekent de kosten door op basis van het aantal woningen. Schoonmaakkosten Voor het schoonmaken van de gemeenschappelijke ruimten in flatgebouwen brengen wij de kosten bij de huurders in rekening. Voorbeelden van gemeenschappelijke ruimten zijn entreeruimten, portalen, hallen en portieken, gangen, galerijen, liften en trappenhuizen. Ook het wassen van de ramen van algemene ruimten valt onder schoonmaakkosten. Onderhoud algemeen groen De kosten voor het onderhoud aan een gemeenschappelijke tuin of groenvoorziening worden bij de bewoners in rekening gebracht. Het gaat dan om het maaien van het gras, het snoeien en vervangen van de beplanting, het arbeidsloon etc. Huismeester Een huismeester is in grote lijn belast met toezicht en veiligheid in en rond uw woning. Toezicht op een juist gebruik én de veiligheid van gemeenschappelijke gedeelten van het woongebouw. Ook toezicht op de schoonmaakwerkzaamheden in het complex en voorlichting en dienstverlening aan de bewoners kunnen tot het takenpakket horen. De

5 kosten van de inzet van de huismeester worden deels bij de huurders in rekening gebracht, deels komen deze voor rekening van Elkien. Overige Er kunnen ook nog andere componenten in uw servicekosten voorkomen. Deze staan evenmin op de individuele afrekening, omdat het ook hier gaat om vaste bijdragen, waar prijsafspraken over zijn gemaakt en die voor het hele jaar vastliggen. Deze bijdragen staan uiteraard wél vermeld in uw huurovereenkomst of in een later verstuurde brief én op de jaarlijkse mededeling van de huuraanpassing. Het gaat daarbij vaak om complexspecifieke kosten die alleen daar voorkomen. Voorbeelden van dit soort tarieven zijn: alarmering, kabeltelevisie, brandmeldinstallatie, afvalstoffenheffing, schoorsteenvegen, e.d.. Administratiekosten Voor het beheren en bijhouden van de administratie van de servicekosten en het opstellen van de afrekening brengt Elkien u administratiekosten in rekening. Deze bedragen maximaal 2% werkelijke servicekosten gas en 5% van de werkelijke overige servicekosten. Het afrekenen van de servicekosten U betaalt maandelijks een voorschot voor de verrekenbare servicekosten, voor zover van toepassing op uw woning. Zo betaalt u in de loop van het jaar al een groot gedeelte van de vooraf ingeschatte kosten. Om te voorkomen dat u bij de afrekening voor verrassingen komt te staan, schatten wij de diverse servicekosten vooraf zo goed mogelijk in. Eén keer per jaar berekent Elkien de werkelijke servicekosten. Wij vergelijken het voorschotbedrag dat u in het afgelopen kalenderjaar dus van 1 januari t/m 31 december betaald heeft met de werkelijk gemaakte kosten. Het is dan mogelijk dat u volgens de afrekening nog een gedeelte moet bijbetalen of dat u geld terugkrijgt. Wanneer u niet het hele jaar in de woning hebt gewoond, maar bijvoorbeeld tot 1 maart, of vanaf 1 september, houden wij daar uiteraard rekening mee. Dan is het bijvoorbeeld bij gaskosten goed mogelijk dat u moet nabetalen, wanneer u hebt gehuurd tot 1 maart. Dat betreft immers de koude winterperiode en het voorschot is gebaseerd op gemiddelden. Dat is dan niet voldoende om de kosten van die periode te dekken.

6 De niet-verrekenbare servicekosten staan aan het begin van het jaar al vast. Hierover hoeft u niet iets bij te betalen en u krijgt ook niets terug. Wel kunnen deze tarieven jaarlijks wijzigen, bijvoorbeeld wanneer een bedrijf of een verzekeraar de kosten aanpast. Wanneer worden de verrekenbare servicekosten afgerekend? Eén keer per jaar rekenen wij deze servicekosten van een bepaald jaar met u af. Wij doen dat normaliter vóór 1 juli van het volgende jaar. Heeft u teveel betaald? Als blijkt dat wij u te veel in rekening hebben gebracht, dan stort Elkien het teveel betaalde bedrag na verzending van de afrekening terug op uw rekening. Is het verschil tussen het betaalde voorschot en de werkelijke kosten lager dan 1,50 dan betalen wij dat niet uit, wegens de geringheid van het bedrag. Heeft u te weinig betaald? Als blijkt dat wij u te weinig in rekening hebben gebracht, dan moet u het resterende bedrag alsnog aan ons betalen. U dient zelf de overschrijving bij uw bank te verzorgen. Zo nodig kunt u contact opnemen met onze afdeling Klant en Verhuur wanneer u een betalingsregeling wilt afspreken. Als het verschil tussen het betaalde voorschot en de werkelijke kosten lager is dan 5,00 hoeft u dit bedrag niet aan ons te betalen. De servicekostenafrekening, een toelichting Op de afrekening servicekosten vindt u een overzicht van de verrekenbare servicekosten die u betaalt. Op de afrekening ziet u per servicecomponent: - De kosten. Dit is het totaal van de werkelijke kosten in dit complex woningen, zoals deze voor rekening van de huurders komen. - Uw aandeel in de kosten.

7 In dit aandeel wordt rekening gehouden met de periode dat u de woning hebt bewoond. Verwarmingskosten kunnen worden afgerekend door een gespecialiseerd Servicebureau. Voorwaarde daarvoor is dat het warmteverbruik van de radiatoren in uw flatwoning wordt geregistreerd door warmtemeters. In dat geval is de afrekening van het Servicebureau als bijlage bij de afrekening van Elkien gevoegd. Op zo n afrekening vindt u een volledige toelichting over de werkwijze van het Servicebureau. Wanneer uw radiatoren niet met een meter uitgerust zijn, slaan wij de kosten om over het aantal woningen dat op het ketelhuis is aangesloten. Daarbij houden we rekening met de grootte van de woningen. Ook houden we natuurlijk rekening met de periode dat u de woning hebt gehuurd in het betreffende kalenderjaar. Dat gebeurt met behulp van zogenaamde graaddagen. Hierbij wordt rekening gehouden met de temperatuur in die periode. In alle gevallen wordt 35% van de gaskosten omgeslagen over alle woningen, als een soort vaste bijdrage voor het beschikbaar hebben en houden van de cv-ketel. Bij deze omslag wordt niet gekeken naar gemeten verbruik of woninggrootte. Vervolgens wordt 65% van de gaskosten verdeeld zoals hiervoor aangegeven, dus met behulp van gemeten verbruik of op basis van woninggrootte. Kosten van elektriciteitsverbruik in algemene ruimten, kosten waterverbruik, kosten groenonderhoud collectief groen en kosten schoonmaken algemene ruimten worden alle omgeslagen over het aantal woningen in uw woongebouw of complex woningen. - In rekening gebracht voorschot. Dit is het totaal van de door u betaalde voorschotbedragen gedurende de periode van het jaar dat u de woning hebt gehuurd. - Saldo afrekening. Dit is het verschil tussen de werkelijke kosten, de administratiekosten en de door u betaalde voorschotbedragen. Servicekosten en huurtoeslag

8 Een aantal servicekosten is tot een bepaald maximum subsidiabel bij de berekening van de huurtoeslag (schoonmaken, elektriciteitsverbruik en huismeester). Wanneer uw servicekosten wijzigen, geeft Elkien de nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Wanneer uw voorschot daardoor niet wijzigt, wordt hier rekening mee gehouden bij de definitieve vaststelling van uw huurtoeslag over het hele jaar. U hoeft hier dus niets zelf voor te regelen. Voor nadere uitleg en bijzonderheden kunt u naar en

Servicekosten. Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten

Servicekosten. Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten Servicekosten Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten 1. Wat zijn servicekosten? Naast netto huur betaalt u maandelijks servicekosten. U betaalt servicekosten voor diensten die door Wonen

Nadere informatie

service kosten en gratis diensten wonen met karakter

service kosten en gratis diensten wonen met karakter service kosten en gratis diensten wonen met karakter Lefier zorgt ervoor dat uw woning in orde is en blijft zodat u kunt wonen in een woning waarin u zich thuis voelt. Daarnaast leveren wij diensten om

Nadere informatie

servicekosten wonen met karakter

servicekosten wonen met karakter servicekosten wonen met karakter Lefier zorgt ervoor dat uw woning in orde is en blijft zodat u kunt wonen in een woning waarin u zich thuis voelt. Daarnaast leveren wij diensten om uw woongenot verder

Nadere informatie

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 Servicekosten Inhoud Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 De belangrijkste servicekosten op een rij...4 Begrippenlijst...6 Wilt u meer weten?...6 Servicekosten

Nadere informatie

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over servicekosten Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over Lorem ipsum dolor sit amet servicekosten Bewoners van appartementencomplexen en flatwoningen betalen naast

Nadere informatie

De afrekening servicekosten, hoe zit dat?

De afrekening servicekosten, hoe zit dat? De afrekening servicekosten, hoe zit dat? In deze folder leest u over de afrekening van de servicekosten. Wat zijn servicekosten en hoe worden deze kosten in rekening gebracht? Servicekosten Het bedrag

Nadere informatie

verrekenbare servicekosten

verrekenbare servicekosten Bij 3B Wonen betaalt u naast de huur ook servicekosten. Deze servicekosten betaalt u maandelijks via een voorschot, tegelijk met de huur. Voorbeelden van servicekosten zijn schoonmaken van de algemene

Nadere informatie

HUUR. Alles wat u moet. weten over uw huur. Thuis in de buurt

HUUR. Alles wat u moet. weten over uw huur. Thuis in de buurt HUUR Alles wat u moet weten Thuis in de buurt Uw huur... Een van de belangrijkste verplichtingen van het huren van een woning is dat u aan Tiwos elke maand huur betaalt. Over dit onderwerp geven wij u

Nadere informatie

HUUR. Alles wat u moet. weten over uw huur. Thuis in de buurt

HUUR. Alles wat u moet. weten over uw huur. Thuis in de buurt HUUR Alles wat u moet weten over uw huur Thuis in de buurt Alles... wat u moet weten Uw huur... Een van de belangrijkste verplichtingen van het huren van een woning is dat u aan Tiwos elke maand huur betaalt.

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten

Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten Inhoud 1. Wat zijn servicekosten? 3 2. Verrekenbare en niet verrekenbare servicekosten 4 3. Inzicht en werkprogramma s en wijziging daarvan 8 4.

Nadere informatie

Waarvoor betaal ik servicekosten?

Waarvoor betaal ik servicekosten? Waarvoor betaal ik servicekosten? Informatie over de afrekening van alle bijkomende kosten onderhoudt 2 Waarvoor betaal ik servicekosten? In deze brochure Inleiding 3 Hoe zit dat met de servicekosten?

Nadere informatie

Huurbetaling, huurtoeslag en service- en stookkosten

Huurbetaling, huurtoeslag en service- en stookkosten Huurbetaling, huurtoeslag en service- en stookkosten De huur betalen, hoe zit dat eigenlijk? Hoe is de huur opgebouwd? Hoe kunt u de huur betalen? Wanneer komt u in aanmerking voor huurtoeslag? Hoe gaat

Nadere informatie

Servicekosten. Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder.

Servicekosten. Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder. Servicekosten Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder. Uw woonplezier. Onze service! Wij bieden u graag service... Als u een woning van ons huurt, huurt u niet

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen

Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen Mijn ibanrekeningnummer op de afrekening klopt niet of is niet ingevuld Wilt u het goede ibanrekeningnummer schriftelijk

Nadere informatie

Algemene toelichting servicekosten (juni 2016)

Algemene toelichting servicekosten (juni 2016) Algemene toelichting servicekosten (juni 2016) Administratiekosten (type: verrekenbaar) In het Besluit Servicekosten zijn de administratiekosten als volgt beschreven: De administratiekosten van het verwerken

Nadere informatie

Servicekosten. Waar betaal ik voor?

Servicekosten. Waar betaal ik voor? Servicekosten Waar betaal ik voor? Voor wie is deze brochure bedoeld? U huurt een woning van Woonzorg Nederland. Of u huurt als zakelijke huurder een ruimte van Woonzorg Nederland. U betaalt hiervoor elke

Nadere informatie

Servicekosten. Waar betaal ik voor?

Servicekosten. Waar betaal ik voor? Servicekosten Waar betaal ik voor? Voor wie is deze brochure bedoeld? U huurt een woning van Woonzorg Nederland. Of u huurt als zakelijke huurder een ruimte van Woonzorg Nederland. U betaalt hiervoor elke

Nadere informatie

Dit betaal ik. In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten.

Dit betaal ik. In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten. Dit betaal ik Dit betaal ik In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten. Huur betalen Wat wordt er eigenlijk met de huur gedaan?

Nadere informatie

Servicekostenbeleid 2013 en verder

Servicekostenbeleid 2013 en verder Servicekostenbeleid 2013 en verder In dit document is het beleid Servicekosten weergegeven. Deze beleidsuitgangspunten zijn in gezamenlijkheid tussen 3B Wonen, drie bestuursleden van de Huurdersvereniging-Lansingerland

Nadere informatie

Zo ziet de afrekening huurlasten 2017 van de familie Bosmans eruit. Al die informatie staat ook op de brieven die onze huurders krijgen.

Zo ziet de afrekening huurlasten 2017 van de familie Bosmans eruit. Al die informatie staat ook op de brieven die onze huurders krijgen. Ons voorbeeldgezin is een jong koppel met 1 kind: vader Steven Bosmans, moeder Valeria en zoon Mauro. Ze wonen in een appartementsgebouw met 15 appartementen. Ze hebben er het volledige jaar gewoond, dus

Nadere informatie

Afrekeningsmethodiek servicekosten

Afrekeningsmethodiek servicekosten Afrekeningsmethodiek servicekosten Elk jaar wordt de afrekening van de variabele servicekosten over het voorafgaande kalenderjaar gemaakt waarbij de werkelijk gemaakte kosten worden vergeleken met de door

Nadere informatie

Vraag en Antwoord over de Warmtewet

Vraag en Antwoord over de Warmtewet Vraag en Antwoord over de Warmtewet Vraag Antwoord 1 Wat is de Warmtewet? De Warmtewet is er om huurders te beschermen tegen het betalen van te hoge kosten voor energieverbruik en meer inzicht te geven

Nadere informatie

Dit betaal ik. In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten.

Dit betaal ik. In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten. Dit betaal ik Dit betaal ik In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten. Huur betalen Wat wordt er eigenlijk met de huur gedaan?

Nadere informatie

Besparen op servicekosten? De visie van huurdersorganisaties. Rapportage van onderzoek

Besparen op servicekosten? De visie van huurdersorganisaties. Rapportage van onderzoek Besparen op servicekosten? De visie van huurdersorganisaties Rapportage van onderzoek 8 oktober 2012 Inleiding Als opmaat voor de actieweek servicekosten van 8 tot 13 oktober 2012 heeft de Woonbond de

Nadere informatie

SERVICEKOSTENBELEID RIJNHART WONEN

SERVICEKOSTENBELEID RIJNHART WONEN SERVICEKOSTENBELEID RIJNHART WONEN 1 INLEIDING EN TOELICHTING Servicekosten zijn kosten voor levering en diensten die bij een huurder op grond van een huurovereenkomst in rekening mogen worden gebracht

Nadere informatie

Huurlasten berekeningswijze

Huurlasten berekeningswijze Huurlasten berekeningswijze 1. Inleiding Elk jaar krijgen onze huurders een afrekening huurlasten en/of centrale verwarming. Sommige huurders willen graag in detail weten hoe alles berekend wordt. Daarom

Nadere informatie

regionaal & betrokken Huur betalen

regionaal & betrokken Huur betalen regionaal & betrokken Huur betalen Huur betalen U huurt een woning van R&B Wonen of bent dit van plan. n deze folder informeren we u over het betalen van de huur. Huurprijs en servicekosten De huurprijs

Nadere informatie

SERVICEKOSTENBELEID RIJNHART WONEN

SERVICEKOSTENBELEID RIJNHART WONEN SERVICEKOSTENBELEID RIJNHART WONEN 2 Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN TOELICHTING 4 1.1 UITGANGSPUNTEN SERVICEKOSTENBELEID 4 1.2 ONDERSTAANDE ZAKEN EN DIENSTEN KUNNEN IN IEDER GEVAL TOT DE SERVICEKOSTEN BEHOREN

Nadere informatie

Huren bij Servatius. Genieten van het leven doe je thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Huren bij Servatius. Genieten van het leven doe je thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Huren bij Servatius Genieten van het leven doe je thuis Thuis is een huis van Servatius Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Als u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u terecht

Nadere informatie

Huur en huurbetaling

Huur en huurbetaling Huur en huurbetaling U heeft met Intermaris een huurovereenkomst afgesloten. Hierin zijn de rechten en plichten vastgelegd. Zo heeft u als huurder het recht gebruik te maken van de woonruimte en de plicht

Nadere informatie

Huur... waar betaalt u precies voor? Alles over uw huurprijs

Huur... waar betaalt u precies voor? Alles over uw huurprijs Huur... waar betaalt u precies voor? Alles over uw huurprijs Netto of bruto? Waarom betaal ik apart servicekosten? Heb ik recht op huurtoeslag? Hoe betaal ik mijn huur? U huurt een woning van ons. Daarvoor

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE ZORGVRIENDELIJKE APPARTEMENTEN

HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE ZORGVRIENDELIJKE APPARTEMENTEN HUUROVEREENKOMST ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE ZORGVRIENDELIJKE APPARTEMENTEN U bent de huurder: 1. Mevrouw/De heer Wij zijn de verhuurder: Stichting DrieGasthuizenGroep zorgvriendelijke appartementen, gevestigd

Nadere informatie

Informatie over de Warmtewet Volkshuisvesting December 2014

Informatie over de Warmtewet Volkshuisvesting December 2014 Informatie over de Warmtewet Volkshuisvesting December 2014 1. Warmtewet algemeen Het waarom van de Warmtewet Als een huurder is aangesloten op stadsverwarming of blokverwarming (1 grote installatie voor

Nadere informatie

huur betalen wonen met karakter

huur betalen wonen met karakter huur betalen wonen met karakter wonen met karakter Bij het huren van een woning hoort ook het betalen van de huur. In deze brochure vindt u informatie over de opbouw van de huurprijs, de betalingswijzen,

Nadere informatie

WOONSERVICEKOSTEN HUURWONINGEN DERKSHOES WESTERBORK. Juli 2018 Juli juli 2018 juli 2019 Pagina 1

WOONSERVICEKOSTEN HUURWONINGEN DERKSHOES WESTERBORK. Juli 2018 Juli juli 2018 juli 2019 Pagina 1 WOONSERVICEKOSTEN HUURWONINGEN DERKSHOES WESTERBORK Juli 2018 Juli 2019 juli 2018 juli 2019 Pagina 1 juli 2018 juli 2019 Pagina 2 VOORWOORD De overheid heeft besloten het scheiden van wonen en zorg steeds

Nadere informatie

KRUUMTENHOES WESTERBORK

KRUUMTENHOES WESTERBORK WOON- SERVICEKOSTEN HUURWONINGEN KRUUMTENHOES WESTERBORK Juli 2018 - Juli 2019 juli 2018 juli 2019 Pagina 1 juli 2018 juli 2019 Pagina 2 VOORWOORD U overweegt om een woning te gaan huren in het Kruumtenhoes.

Nadere informatie

Nieuwe huurder. in uw nieuwe huis.

Nieuwe huurder. in uw nieuwe huis. Nieuwe huurder Welkom in uw nieuwe huis. In deze folder vindt u informatie die van belang is voor het betrekken van een huurwoning of tijdens het bewonen ervan. In deze folder vindt u informatie die van

Nadere informatie

Algemene toelichting servicekosten (juni 2017)

Algemene toelichting servicekosten (juni 2017) Algemene toelichting servicekosten (juni 2017) Administratiekosten (type: verrekenbaar) In het Besluit Servicekosten zijn de administratiekosten als volgt beschreven: De administratiekosten van het verwerken

Nadere informatie

Voor wie geldt de Warmtewet eigenlijk? Waarom wordt de Warmtewet ingevoerd? Waarom komt de informatie zo laat? Wie is mijn warmteleverancier?

Voor wie geldt de Warmtewet eigenlijk? Waarom wordt de Warmtewet ingevoerd? Waarom komt de informatie zo laat? Wie is mijn warmteleverancier? Sinds 1 januari 2014 is de Warmtewet van kracht. De Warmtewet heeft voor iedereen die geen eigen cv-installatie heeft gevolgen in de afrekening van de servicekosten. De invoering van de Warmtewet is veel

Nadere informatie

Huur betalen. Huur betalen

Huur betalen. Huur betalen 1 U huurt een woning van Haag Wonen. In deze folder leest u waar u voor betaalt, hoe u de huur kunt betalen, wat u moet doen als u een keer niet kunt betalen, wat u kunt doen als u het niet eens bent met

Nadere informatie

De levering van warmte

De levering van warmte De levering van warmte Uw woning van Antares wordt verwarmd via een collectief verwarmingssysteem. Dit betekent dat u geen eigen ketel heeft en er ook geen thermostaat in uw woning aanwezig is. Wel zit

Nadere informatie

Servicekosten en Huurbeleid. Buurtraad de Heeze, 19 maart, Apeldoorn

Servicekosten en Huurbeleid. Buurtraad de Heeze, 19 maart, Apeldoorn Servicekosten en Huurbeleid Buurtraad de Heeze, 19 maart, Apeldoorn Wat zijn servicekosten? Kosten die de verhuurder naast de huurprijs in rekening brengt voor diensten en service die hij aan de huurder(s)

Nadere informatie

Nieuwsflits 17 oktober 2017

Nieuwsflits 17 oktober 2017 Nieuwsflits 17 oktober 2017 Afrekening servicekosten 2016 In de complexen worden kosten gemaakt voor de levering van diensten, zoals: A-Energie warmteleveringen B-Huishoudelijk gasverbruik C-Overig gasverbruik

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Savelsbos 146 2716

Nadere informatie

Hoe betaal ik mijn huur?

Hoe betaal ik mijn huur? Hoe betaal ik mijn huur? Automatische incasso, geen omkijken naar U huurt een woning van Woonstichting Leystromen. Dat betekent dat u maandelijks een vast bedrag aan huur betaalt. Daarnaast betaalt u soms

Nadere informatie

Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure

Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure Algemene informatie nieuwbouw appartementen Oranjestraat. Omgeving: In het centrum van Tubbergen ligt de Oranjestraat. Woningstichting Tubbergen

Nadere informatie

Voor vragen over het onderzoek of (hulp bij) het invullen van de enquête, kan contact opgenomen worden met:

Voor vragen over het onderzoek of (hulp bij) het invullen van de enquête, kan contact opgenomen worden met: Vragenlijst TOELICHTING OP DE VRAGENLIJST Het onderzoek wordt uitgevoerd bij een steekproef van 50% van alle huurders van alle vestigingen van. U bent één van de geselecteerde personen. Hierbij verzoeken

Nadere informatie

WELKOM 20 APRIL 2017

WELKOM 20 APRIL 2017 WELKOM 20 APRIL 2017 Op verzoek van de huurderbelangenvereniging is deze informatieavond georganiseerd omdat gebleken is dat er nog veel vragen zijn bij de bewoners en bewonerscommissies over de afrekening

Nadere informatie

onderhoud aan uw woning Wie doet wat als het om onderhoud gaat?

onderhoud aan uw woning Wie doet wat als het om onderhoud gaat? onderhoud aan uw woning Wie doet wat als het om onderhoud gaat? door u als huurder Er zijn ook werkzaamheden waar u volgens het huurcontract en volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Gelukkig voert

Nadere informatie

Huur betalen. Huur betalen

Huur betalen. Huur betalen 1 Missie van Haag Wonen Haag Wonen is als puur Haagse woningcorporatie nauw betrokken bij de bewoners van de wijken en de opgaven van de stad. We bieden daarbij passende, goed onderhouden en betaalbare

Nadere informatie

Onderhoud & reparaties

Onderhoud & reparaties Onderhoud & reparaties Samen verantwoordelijk voor prettig wonen Leystromen vindt het belangrijk dat u prettig woont. Dat betekent dat wij uw woning goed onderhouden. Zaken die kapot gaan, repareren wij

Nadere informatie

Slaaghwijk, tijdelijke oplossing afrekening verwarmingskosten Veel gestelde vragen

Slaaghwijk, tijdelijke oplossing afrekening verwarmingskosten Veel gestelde vragen Slaaghwijk, tijdelijke oplossing afrekening verwarmingskosten Veel gestelde vragen Algemeen Bij wie kan ik terecht met vragen? Heeft u vragen of is iets niet duidelijk, stuur een e-mail naar info@portaal.nl

Nadere informatie

Voor uw huis betaalt u huur. Het is verstandig om dit op tijd te doen. Want op tijd

Voor uw huis betaalt u huur. Het is verstandig om dit op tijd te doen. Want op tijd Dit betaal ik Dit betaal ik Voor uw huis betaalt u huur. Het is verstandig om dit op tijd te doen. Want op tijd betalen draagt bij aan zorgeloos wonen. In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand,

Nadere informatie

WANNEER U GAAT VERHUIZEN

WANNEER U GAAT VERHUIZEN WANNEER U GAAT VERHUIZEN Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt WANNEER U GAAT VERHUIZEN DE HUUR OPZEGGEN Bent u van plan te verhuizen, vergeet dan niet de huur van uw woning op te zeggen.

Nadere informatie

WEGWIJZER Nieuwe huurder. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

WEGWIJZER Nieuwe huurder. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. WEGWIJZER Nieuwe huurder Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl WEGWIJZER Nieuwe huurder Welke rechten en plichten heb ik als huurder

Nadere informatie

Huur Betalen. 100% wonen

Huur Betalen. 100% wonen Huur Betalen 100% wonen : hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van uw woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten en plichten beschreven.

Nadere informatie

Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst

Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt Wanneer u gaat verhuizen Bij een verhuizing komt heel wat kijken: uw huurovereenkomst opzeggen, uw nieuwe en misschien ook

Nadere informatie

Huur Betalen. 100% wonen

Huur Betalen. 100% wonen Huur Betalen 100% wonen : hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van uw woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten en plichten beschreven.

Nadere informatie

TE HUUR. Innsbruckweg AH Rotterdam

TE HUUR. Innsbruckweg AH Rotterdam TE HUUR Innsbruckweg 110-144 3047 AH Rotterdam Betreft: Te huur, diverse kantoorunits variërend in grootte van ca. 225 m² tot in totaal ca. 3.765 m² gelegen in het bedrijfsverzamelcomplex Airgate Center

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte de Tol 326 2266

Nadere informatie

Servicekosten DE BELANGRIJKE KLEINE LETTERTJES IN HET GROOT. Huurdersdag Vestia

Servicekosten DE BELANGRIJKE KLEINE LETTERTJES IN HET GROOT. Huurdersdag Vestia Servicekosten DE BELANGRIJKE KLEINE LETTERTJES IN HET GROOT Servicekosten volgens de wet De belangrijkste wetgeving: BW 7 Huur woning art 237 scheiding huurprijs en overige leveringen art 240 klein onderhoud

Nadere informatie

regionaal & betrokken Huur betalen

regionaal & betrokken Huur betalen regionaal & betrokken Huur betalen Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Onlangs paalde energiekosten niet in de servicekosten zijn opge- heeft u een huurovereenkomst met ons afgesloten. nomen, We heten

Nadere informatie

Uitspraken. van de Huurcommissie

Uitspraken. van de Huurcommissie Uitspraken van de Huurcommissie Verzoeken Betalingsverplichting kosten voor gas, water en elektra en overige servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen

Nadere informatie

Energie besparen door METEN

Energie besparen door METEN Tips voor verstandig stoken Gebruik radiatoren alleen als dat nodig is. Dit geldt met name in het voor- en najaar. Verwarm geen ruimten die u niet gebruikt. Voorkom bevriezing of grote afkoeling door bijvertrekken

Nadere informatie

Energie besparen door METEN

Energie besparen door METEN Tips voor verstandig stoken Gebruik radiatoren alleen als dat nodig is. Dit geldt met name in het voor- en najaar. Verwarm geen ruimten die u niet gebruikt. Voorkom bevriezing of grote afkoeling door bijvertrekken

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoeken Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Noorderhaven 31

Nadere informatie

DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN

DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN FASE 1 21 HUURAPPARTEMENTEN BRINKSTRAAT De Brinkstraat wonen in het centrum van Putten! Een gezichtsbepalend nieuwbouwproject, dat een prominente plek in het centrum van Putten

Nadere informatie

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden In deze folder leest u een uitleg van het huurcontract en de algemene huurvoorwaarden. In deze uitleg staan alle rechten en plichten voor u als huurder en

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting kosten voor water en elektra en/of overige servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen

Nadere informatie

TE HUUR Spuiboulevard 314 372 te Dordrecht Representatieve kantoorruimte in Crownpoint

TE HUUR Spuiboulevard 314 372 te Dordrecht Representatieve kantoorruimte in Crownpoint TE HUUR Spuiboulevard 314 372 te Dordrecht Representatieve kantoorruimte in Crownpoint Ooms Drechtsteden Bedrijfshuisvesting B.V. Spuiboulevard 4 Postbus 1106 3300 BC Dordrecht telefoon 078 614 43 33 fax

Nadere informatie

De resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd in een rapport. De Huurcommissie heeft dit rapport aan de huurder en de verhuurder gestuurd.

De resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd in een rapport. De Huurcommissie heeft dit rapport aan de huurder en de verhuurder gestuurd. Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Hendrik Tollensstraat

Nadere informatie

uren INFORMATIE VOOR nieuwe bewoners

uren INFORMATIE VOOR nieuwe bewoners uren INFORMATIE VOOR nieuwe bewoners welkom U huurt sinds kort een woning van ons. In deze brochure vindt u de meest relevante informatie over het huren bij Pré Wonen. Wij hopen dat u in onze woning een

Nadere informatie

Bijlage: Huur- en Woonservicekosten Wonen met zorg Raadhuisplein Drachten

Bijlage: Huur- en Woonservicekosten Wonen met zorg Raadhuisplein Drachten Bijlage: Huur- en Wonen met zorg Raadhuisplein Drachten In deze bijlage vindt u de huur- en woonservice en globale afmetingen van de verschillende type appartementen. Maandelijkse Huur- en huurtoeslag

Nadere informatie

2. HUREN BIJ VOLKSHUISVESTING ARNHEM

2. HUREN BIJ VOLKSHUISVESTING ARNHEM 2. HUREN BIJ VOLKSHUISVESTING ARNHEM U huurt een woning van Volkshuisvesting. In dit hoofdstuk staan allerlei zaken waarmee u te maken krijgt. Van het in ontvangst nemen van de sleutels tot het opzeggen

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Biezenstraat 138

Nadere informatie

Huurder. in een. VvE Complex

Huurder. in een. VvE Complex Huurder in een VvE Complex Wonen met huurders en eigenaren in een appartementencomplex Het komt vaak voor dat huurders en huiseigenaren samen in een appartementencomplex wonen. Dit noemen wij een gemengd

Nadere informatie

Projectinformatie. Bovenkerkerweg 81E. Amstelveen

Projectinformatie. Bovenkerkerweg 81E. Amstelveen Projectinformatie Bovenkerkerweg 81E Amstelveen VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE Object Te huur, kantoorruimte gelegen aan de Bovenkerkerweg 81e te Amstelveen. Office Parc De Kegel is een modern en zeer

Nadere informatie

Over het betalen van uw huur. Alle regels en tips op een rij.

Over het betalen van uw huur. Alle regels en tips op een rij. Over het betalen van uw huur Alle regels en tips op een rij. 1 2 Huur betalen Als huurder bent u verplicht om maandelijks huur te betalen aan uw verhuurder. Daar staat een aantal rechten tegenover. Hoe

Nadere informatie

Toelichting op de Huurovereenkomst

Toelichting op de Huurovereenkomst Toelichting op de Huurovereenkomst In het eerste deel van de overeenkomst staat omschreven met welke huurder(s) Tiwos een huurovereenkomst heeft getekend. De genoemde personen zijn ieder voor de volle

Nadere informatie

Voorzieningen: Unit 315 is onder andere voorzien van:

Voorzieningen: Unit 315 is onder andere voorzien van: Algemeen: Deze recent gerenoveerde kantoorunit van circa 200 m2 is gelegen op de 3 e etage aan de achterzijde van het verzamelgebouw RotterdamZuid te Rotterdam. Het verzamelgebouw stamt uit de 50 jaren

Nadere informatie

Huur betalen & Huurtoeslag

Huur betalen & Huurtoeslag Huur betalen & Huurtoeslag Huur betalen: hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van een woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting kosten voor gas, water en elektra en/of overige servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen

Nadere informatie

Huur en huur betalen

Huur en huur betalen Huur en huur betalen Gefeliciteerd met uw woning! Wij hopen dat u er met plezier gaat wonen. In deze folder zetten we de belangrijkste informatie over de huur en huurbetaling op een rij. DE HUURPRIJS U

Nadere informatie

Ik huur bij ZVH. Tevreden of ontevreden over ZVH?

Ik huur bij ZVH. Tevreden of ontevreden over ZVH? Welkom bij ZVH. U huurt al bij ons of u gaat een woning van ZVH huren. Dan is het handig om deze brochure in huis te hebben. Er zijn soms momenten dat uw huis om aandacht vraagt en dan moet u weten wat

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting kosten voor gas, water en licht en/of overige servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen

Nadere informatie

> Huurbetaling & huurincasso

> Huurbetaling & huurincasso > Huurbetaling & huurincasso Huurbetaling Door ondertekening van het huurovereenkomst bent u de verplichting aangegaan om de huurprijs van uw woning te betalen. De huurprijs bestaat meestal uit twee delen:

Nadere informatie

wonen begint bij mensen Uw huur en servicekosten betalen

wonen begint bij mensen Uw huur en servicekosten betalen wonen begint bij mensen Uw huur en servicekosten betalen Als huurder van Bo-Ex betaalt u elke maand huur en servicekosten. In deze brochure leest u waaruit de huur is opgebouwd en op welke manieren u dit

Nadere informatie

WANNEER U GAAT VERHUIZEN

WANNEER U GAAT VERHUIZEN WANNEER U GAAT VERHUIZEN Woon zoals u wilt WANNEER U GAAT VERHUIZEN DE HUUR OPZEGGEN Bent u van plan te verhuizen, vergeet dan niet de huur van uw woning op te zeggen. Hoe eerder u opzegt, hoe beter. Zo

Nadere informatie

HUURPRIJS 110,00 per m² per jaar

HUURPRIJS 110,00 per m² per jaar Westerstraat 5-9 te Rotterdam Kantoorruimte ca. 1.108 m² HUURPRIJS 110,00 per m² per jaar exclusief BTW en servicekosten Kenmerken Huurprijs 110,00 per vierkante meter per jaar Huurtermijn Vijf jaar Parkeerplaatsen

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Osdorpplein 317

Nadere informatie

Energiebesparen door METEN

Energiebesparen door METEN Tips voor verstandig stoken Gebruik radiatoren alleen als dat nodig is. Dit geldt met name in het voor- en najaar. Verwarm geen ruimten die u niet gebruikt. Voorkom bevriezing of grote afkoeling door bijvertrekken

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting kosten voor gas, water en elektra en/of overige servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen

Nadere informatie

Informatiewijzer. Folder Informatiewijzer Dudok Wonen versie september

Informatiewijzer. Folder Informatiewijzer Dudok Wonen versie september Informatiewijzer Dudok Wonen is een eigentijdse woningcorporatie met zo n 8.000 eenheden in Gooi en Vechtstreek. Wij verhuren eengezinswoningen, portieketage woningen, (middel)hoogbouwflats, senioren-

Nadere informatie

Alles over uw huur. De huur 3. Betaling van de huur 4. Als u de huur niet op tijd kunt betalen 4. De jaarlijkse huurverhoging 5.

Alles over uw huur. De huur 3. Betaling van de huur 4. Als u de huur niet op tijd kunt betalen 4. De jaarlijkse huurverhoging 5. Alles over uw huur Alles over uw huur De huur 3 Betaling van de huur 4 Als u de huur niet op tijd kunt betalen 4 De jaarlijkse huurverhoging 5 Servicekosten 5 Huurcommissie 5 Huurtoeslag 6 Meer informatie

Nadere informatie

< INFORMATIE OVER DE INDIVIDUELE AFREKENING

< INFORMATIE OVER DE INDIVIDUELE AFREKENING < INFORMATIE OVER DE INDIVIDUELE AFREKENING Warmtemeterservice B.V. @ Antwoordnummer 480 A 8700 WB BOLSWARD A tel.: 0515 577 019 A fax: 0515 576 180 A info@wms.nl A www.wms.nl Informatie individuele afrekeningen

Nadere informatie

Jaarnota Essent. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op

Jaarnota Essent. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op Jaarnota Essent In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van Essent. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de uitleg van

Nadere informatie

Bijlage: Huur- en Woonservicekosten Wonen met zorg Raadhuisplein Drachten

Bijlage: Huur- en Woonservicekosten Wonen met zorg Raadhuisplein Drachten Bijlage: Huur- en Wonen met zorg Raadhuisplein Drachten De appartementen van De Friese Wouden zijn speciaal gericht op ouderen en chronisch zieken. In deze bijlage vindt u de huur- en woonservice en globale

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Herculeshof 31 D

Nadere informatie

Gerretsonplein. Bijeenkomst met bewonerscommissie. 3 juli 2017

Gerretsonplein. Bijeenkomst met bewonerscommissie. 3 juli 2017 Gerretsonplein Bijeenkomst met bewonerscommissie 3 juli 2017 Agenda De Overlegwet en Woonbedrijf Toelichting op afrekening servicekosten 2014 & 2015 Afrekening servicekosten 2016 De Overlegwet en Woonbedrijf

Nadere informatie

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013 Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013 Deze bijlage Huurinformatie is een uitgave van Dunavie. In deze bijlage staat informatie over de huurverhoging, huurtoeslag en servicekosten. Meer

Nadere informatie