Waarom wil ik een watertappunt*? Om 7 redenen. * Voor onze. gemeente, school, festival, sportclub, speeltuin, of bedrijf.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom wil ik een watertappunt*? Om 7 redenen. * Voor onze. gemeente, school, festival, sportclub, speeltuin, of bedrijf."

Transcriptie

1 Waarom wil ik een watertappunt*? Om 7 redenen * Voor onze gemeente, school, festival, sportclub, speeltuin, of bedrijf.

2 1. Hij is gewild Maar liefst 87% van alle Nederlanders wil graag buiten en onderweg water kunnen tappen*. Vitens wil ook dat dit op zoveel mogelijk plekken kan. Niet alleen omdat mensen er om vragen, en omdat ons kraanwater het allerbeste en schoonste drinkwater is. Ook omdat kraanwater wel vierhonderd keer beter voor het milieu is, dan water uit een fles. Vitens wil graag dat heel Nederland zich hier bewust van wordt. U kunt daarbij helpen. Hoe? Door zelf een tappunt te kopen en door Vitens te laten plaatsen. U beantwoordt ermee aan een vraag. En u helpt mee een duurzame, gezonde en verantwoordelijke boodschap te verspreiden. En zo mensen bewust te maken van al het goede van kraanwater. Zodat steeds meer mensen zullen zeggen: Kraanwater graag.

3 KRAANWATER * Volgens onderzoek uitgevoerd door TNS Nipo in 2012.

4 2. Hij is leuk Tuurlijk is het belangrijk voor het milieu. Maar de openbare kraanwater tappunten van Join the Pipe zijn ook gewoon heel leuk. Kijk nou, er komt water uit het plein! Niet voor niets was vroeger de dorpspomp dé centrale ontmoetingsplek van het dorp. Een tappunt verbindt én is gastvrij. Logisch. Hoe leuk is het om zomaar gratis heerlijk kraanwater te kunnen tappen? Het antwoord: dat wordt zeer gewaardeerd. Zo hebben we samen met Join the Pipe al tientallen tappunten geplaatst. En we willen er nog veel meer bij. Misschien bij u?

5

6 3. Hij is overal* te plaatsen Misschien vraagt u zich af: waar plaats ik dan zo n tappunt? Nou, waar u maar wilt. Op een (school)plein, in een drukke straat, bij een speeltuin, in de hal van uw bedrijf. Een tappunt kan overal geplaats worden, zolang er maar een waterleiding in de buurt is. En liefst daar waar veel mensen (langs) komen, of zich verzamelen. Wilt u een tappunt, dan komen we natuurlijk langs om samen met u te bepalen of de plek die u in gedachten heeft geschikt is. * Nou ja, bijna overal.

7

8 4. Hij is stoer en sterk Aan het ontwerp is veel aandacht besteed. De tappunten hebben een stoer en strak design, zo ontworpen dat ze passen op elke plek, en in elke omgeving. De grote drukknop maakt ze lekker makkelijk in gebruik en door hun sterke stalen ontwerp zijn ze veilig, onverwoestbaar en onderhoudsvriendelijk.

9

10 5. Hij is voor een betere wereld Door het aanschaffen van een tappunt draagt u bij aan een betere wereld. Want van elk tappunt gaat ruim 10 procent van de opbrengst naar Water for Life, een initiatief van Vitens en Evides Waterbedrijf om de drinkwatervoorziening in ontwikkelingslanden te verbeteren. (Nog steeds is er een miljard mensen in de wereld die geen toegang hebben tot schoon drinkwater). Dus als u een tappunt koopt, laat u op alle fronten uw maatschappelijke betrokkenheid zien. En helpt u direct mee aan het verduurzamen van deze wereld. Een positief signaal naar uw omgeving.

11

12 6. Hij is hartstikke gezond Ja, kraanwater is een natuurproduct en heel gezond. Gezonder drinken bestaat eigenlijk niet. Wist u bijvoorbeeld dat in kraanwater 0,0 calorieën zitten? Kraanwater is bovendien duizend keer goedkoper dan water uit een fles. Alleen al daarom: kraanwater graag.

13

14 7. Hij is makkelijk te bestellen Het plaatsen van een tappunt is een gezamenlijke inspanning: u koopt het tappunt al vanaf 3.000; Vitens betaalt de aansluiting van het tappunt op de waterleiding ( 2.500). Een tappunt regelt u heel makkelijk: Stap 1 U gaat naar vitens.nl/tappunten en geeft aan dat u een tappunt wilt bestellen en laten plaatsen. Stap 2 Vitens maakt een afspraak om samen met u de plek van het tappunt te bepalen. Stap 3 Vitens plaatst en verzorgt kosteloos de aansluiting. U geniet direct van heerlijk kraanwater. Zo laat Vitens water voor je werken.

15 Stap 1 Stap 2 Stap 3

16 Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. We verzorgen de drinkwatervoorziening voor zo n 5,4 miljoen Nederlanders. In samenwerking met Join the Pipe willen we mensen overal de mogelijkheid bieden om kraanwater te tappen (87% van de Nederlanders vraagt hierom). Zo laten we ook buitenshuis water voor je werken. Omdat het gezond en lekker is. En omdat het veel beter is voor het milieu, dan water uit flessen. Daarnaast hebben Vitens en Join the Pipe de ambitie om drinkwater beter te verdelen in de wereld. 10% van de opbrengst van de tappunten gaat daarom naar Water for Life. Door het kopen van een tappunt draagt u dus op alle fronten bij aan een betere wereld. Voor alle informatie kijk op