deventer, culturele hoofdstad van de regio.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "deventer, culturele hoofdstad van de regio."

Transcriptie

1

2 Onze stad is rijk aan cultureel erfgoed. De vele monumenten en rijke historie maken van Deventer dé culturele hoofdstad van de regio. Daarnaast is het aanbod aan evenementen divers en talrijk. Sprekende voorbeelden zijn natuurlijk Deventer op Stelten, het Dickensfestijn en de Boekenmarkt. Dit soort evenementen vraagt om een stevige verankering vanuit een zelfbewuste stad. Een stad die zich bewust is van haar identiteit en dit bovenal uitstraalt. Een permanente en solide basis is nodig om Deventer als volwassen stad ook in de toekomst een podium en thuisbasis te laten blijven voor de evenementen die Deventer kent en onze stad landelijke bekendheid geven. De verankering en versterking van de positie van Deventer als culturele hotspot vraagt echter wel om extra impulsen. Een stad die zich bewust is van haar identiteit en dit bovenal uitstraalt. deventer, culturele hoofdstad van de regio. Een museum met regionale maar liever landelijke allure is zo n impuls. Een kijk-, beleef- en doe-museum dat voor alle generaties een boeiend aanbod biedt. Met een vast én wisselend dynamisch aanbod, zodat naast vaste bezoekers ook steeds weer een nieuw publiek naar Deventer worden getrokken. Het bestaande museale aanbod zou daarom opgefrist en aangevuld moeten worden naar een breder aanbod, maar vooral ook met een voor jeugd aantrekkelijk aanbod. Een NEMO-achtige setting met een uitdagend en interactief aanbod zien wij dan ook als welkome aanvulling op het reeds bestaande museale aanbod. In samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven waarbij ook de Clean-Tech regio een prominente rol speelt zien wij kans om een uitdagend aanbod te creëren. Dit is niet alleen wenselijk vanuit cultuureducatie, maar ook bittere noodzaak vanuit het bedrijfsleven om jongeren op speelse wijze met techniek in aanraking te laten komen.

3 Een stukje geschiedenis Op de locatie van de huidige bibliotheek was in het verleden het Heilige Geest Gasthuis gesitueerd. Al in 1267 wordt dit gasthuis vermeld op de hoek van de Kleine Overstraat en de Brink. Het terrein van het Heilige Geest Gasthuis was vele malen groter dan het huidige perceel van de bibliotheek. Achter de bebouwing van de Brink en de Kleine Overstraat was een prachtige grote binnentuin met een kapel, brouwerij en een zeker Jufferenhuis. In 1645 werd het gasthuis verplaatst naar een andere locatie. Sinds 1918 heeft Deventer een openbare Bibliotheek, eerst op andere locaties in de stad en later op de hoek van de brink waar ook Cafe City was gevestigd. In 1962 wordt gestart met de plannen voor een nieuwe grote bibliotheek. Achter de bebouwing van de Brink en de Overstraat was een prachtige grote binnentuin gesitueerd met een kapel, brouwerij én een zeker Jufferenhuis. De hoekpanden werden gesloopt en de gevel van Brink 69 wordt door architect Knuttel volledig gereconstrueerd. Op de hoek wordt een nieuw gebouw ontworpen in de stijl van de Bossche school. In Deventer zijn weinig panden te vinden met deze architectuurstijl. Het voormalige St.Josef ziekenhuis, waar nu de oudbouw van is gerenoveerd, is in eenzelfde stijl ontworpen. Wij vinden deze gevel, samen met het voorste gedeelte van de zijgevel, een prachtig voorbeeld van deze stijl en vinden dan ook dat deze behouden moet blijven. Bij de nieuwbouw in 1964 is ook het gehele binnenterrein volgebouwd t.b.v. de bibliotheek. Aan de binnenzijde oogt deze grote ruimte met een dubbele hoogte mooi. De kantoren die hier omheen zijn gebouwd zijn echter slecht van kwaliteit, hebben een te lage hoogte en zijn energetisch onder de maat. Wij hebben nú de uitgelezen kans om het binnenhof weer in ere te herstellen. Daarom willen we de nieuwe aanbouw uit 1964 volledig inruilen tegen een nieuw groen binnenhof. Licht en lucht zijn belangrijke items in een drukke binnenstad, maar óók het historisch besef om dit binnenhof in ere te herstellen is een belangrijke reden geweest voor deze keuze.

4 Respect voor het bestaande Komende vanaf de Brink is de Kleine Overstraat een niet-uitnodigende straat om in te lopen. Dit heeft vooral te maken met de gesloten gevels aan beide zijden van de straat. Het eerste gedeelte van de zijgevel willen we graag behouden vanwege de mooie compositie van de gevel. Dit geldt niet voor het tweede gedeelte van de bibliotheek waar de kantoren zich bevinden. Deze gevel met nagenoeg geen ornamenten doet erg doods aan, ook door de kleine ramen op de begane grond. Dit gedeelte van de bestaande bouw wordt in ons plan gewijzigd in een nieuwe bebouwing welke past in het ritme van de Overstraat. In hoogte en in breedte past het in de percelering van de bestaande panden. Ook zullen de vier panden verschillend van elkaar zijn. Op deze wijze ontstaat er weer een levendig beeld in de Overstraat. De gevels hebben op de begane grond en eerste verdieping hoge ramen, kenmerkend voor de authentieke bebouwing in de historische binnenstad. Tegenover het terras van het Volkshuis komt in één van de panden een grote poort die toegang geeft tot het groene binnenhof. Deze poort zorgt voor levendigheid en in de namiddag extra zonlicht in de Overstraat. In principe zal het binnenhof altijd vrij toegankelijk zijn. Wij houden niet van poorten of hekken om hiermee dit gedeelte van de binnenstad af te sluiten.

5 m De architectuur van de zijgevel van het hoekpand respecteren wij. Deze vormt samen met de voorgevel een mooi evenwichtig beeld. Wij denken dat dit pand één van de mooiste bouwwerken van architect Knuttel is. Tevens is bij de schoonheid van de Waag en Brink 69 een zekere mate van ingetogenheid op zijn plaats. Wél willen we de begane grond zoveel mogelijk een open karakter meegeven zodat bezoekers van onze binnenstad van buiten kunnen zien wat er in het museum allemaal te beleven is. Op de gesloten gevel van de verdiepingen willen we een grote koperen M aanbrengen. Door alleen een toevoeging te maken op het pand zijn wij van mening dat hierdoor de architectonische compositie van het hoekpand behouden blijft. Sterker nog, wij zijn van mening dat het gesloten vlak van metselwerk vraagt om een soortgelijke toevoeging om het pand een rijkere uitstraling te geven.

6 Het museum loopt naar buiten door in het (vrij toegankelijke) historische binnenhof. Hier bevinden zich naast museale objecten, o.a. een terras, ateliers en studio s ambitie, duurzaamheid & energieneutraliteit Bebouwing De bestaande bibliotheek is te verdelen in drie verschillende gebouwen, Brink 69, Brink 70 en de kantoren aan de kleine Overstraat. Alle gebouwen zijn slecht of niet geïsoleerd. Voor de bebouwing aan de Overstraat geldt ook dat de verdiepingshoogten te laag zijn en de vloeren erg dun, waardoor er al snel geluidsoverlast zal zijn. Bij het laten staan van deze kantoren zal het vrijwel onmogelijk zijn om een bijdrage te leveren aan de ambitie van energie neutraal In ons plan wordt de bebouwing op het binnenterrein en de slechte bebouwing aan de Kleine Overstraat vervangen door energie-neutrale nieuwbouw. Uitgangspunt is dat de nieuwbouw wordt uitgevoerd als Zeer Energiezuinige Nieuwbouw ( ZEN) Dit betekent dat de isolatiewaarden van de gebouwschil strenger zijn dan de huidige eisen van het bouwbesluit. de nieuwe isolatiewaarden van de gebouwschil zijn strenger dan de huidige eisen van het bouwbesluit

7 Gevelschil Het hoekpand Brink 70 en het historische pand brink 69 blijven wel behouden en zullen op een geheel andere wijze energie-neutraal gemaakt moeten worden. Wij hebben inmiddels goede ervaringen met het isoleren van de buitengevels door het toepassen houtvezel/jute/hennep-isolatieplaten aan de binnenzijde van de gevels. De goede diffusie-eigenschap van hennep, jute en houtvezel zorgt voor een automatische vochtregulering, het gevolg is een aangenaam en gezond leefklimaat. Al deze biologische isolatiematerialen voldoen aan het Nature Plus keurmerk, het strengste keurmerk voor bouwmaterialen in Europa. Waar mogelijk zullen we het glas vervangen door triple glas en in Brink 69 zullen er voorzetramen geplaatst worden om zo de gewenste isolatiewaarden te halen. Binnentuin De nieuwe binnentuin levert een bijdrage aan de voorkoming van hittestress in de Deventer binnenstad. Steeds meer raken wetenschappers ervan overtuigd dat bij de klimaatveranderingen van nu dit één van de grootste problemen kan worden voor de historische binnensteden. Tuinen en bomen kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Ook is het opvangen en vasthouden van regenwater in de bodem belangrijk. Bij hevige stortbuien is de riolering vaak onvoldoende van afmeting waardoor overlast ontstaat.

8 nieuw

9 Energie Wij hebben de ambitie om het pand aardgasvrij te maken. Hiervoor zijn meerdere concepten denkbaar. Nader onderzoek zal uitsluitsel moeten geven op welke wijze wij dit gaan realiseren. Om te voldoen aan de energievraag willen wij het pand aansluiten op de stadsverwarming. Deze collectieve warmtebron zal zorgen voor de verwarming van het gebouw middels een laag temperatuursysteem. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor luchtwarmtepompen welke wij kunnen integreren in het dakvlak. Waar mogelijk zullen wij zullen wij zonnepanelen plaatsen op de daken, maar wel zo dat deze niet zichtbaar zijn vanaf de straat. Er blijft echter genoeg dakvlak over bij het hoekpand en de nieuwbouw om deze zonnepanelen te plaatsen. Verlichting Led verlichting is inmiddels al vanzelfsprekend in een gebouw, echter in de eenvoudige LED-verlichting is veelal blauw licht aanwezig wat het menselijke bioritme kan verstoren. Wij willen Biolicht leds gaan toepassen met een mooi stabiel lichtspectrum en een nóg lager energieverbruik verwarming van het gebouw gaat middels een laag-temperatuursysteem Het levendige ritme van de bestaande gevels in de Kleine Overstraat wordt doorgetrokken richting de Brink

10 305x165 Dit plan is een initiatief van Vastgoed VBN en mede vormgegeven door: 3D visualisations VR Product design

Hanneke Masselink-Duits Beleidsadviseur Cultureel Erfgoed Gemeente Hilversum

Hanneke Masselink-Duits Beleidsadviseur Cultureel Erfgoed Gemeente Hilversum Hanneke Masselink-Duits Beleidsadviseur Cultureel Erfgoed Gemeente Hilversum Beschermd stadsgezicht De Erfgoedwet omschrijft een beschermd gezicht als volgt: "Groepen van onroerende zaken die van algemeen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Stadsbibliotheek Roermond

Stadsbibliotheek Roermond Stadsbibliotheek Roermond Leren / Werken / Multifunctioneel #bibliotheek - #interieur - #transformatie In het centrum van Roermond, aan het pleintje waar de Neerstraat en de Bergstraat elkaar ontmoeten,

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Projectinformatie herontwikkeling Heineken Hoek

Projectinformatie herontwikkeling Heineken Hoek Projectinformatie herontwikkeling Heineken Hoek 20 mei 2016 Opdrachtgever: Architect: Constructeur: Installatieadviseur: Caransa Groep B.V. Heineken Nederland B.V. Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.

Nadere informatie

Intro spreker 2: Ir. Peter Plooij

Intro spreker 2: Ir. Peter Plooij Intro spreker 2: Ir. Peter Plooij Sinds 2017 bouwkundig netwerkpartner van het Bouwkundig Netwerk Expert EPA-U Bouwkundig Netwerk van Vastgoed Belang Ir. Peter Plooij 1 Masterclass Rendementsoptimalisatie

Nadere informatie

Biepbiedboek Oude biep Plan voor aankoop, ontwikkeling, verbouw en exploitatie van de Brink 70 in Deventer.

Biepbiedboek Oude biep Plan voor aankoop, ontwikkeling, verbouw en exploitatie van de Brink 70 in Deventer. Biepbiedboek Oude biep Plan voor aankoop, ontwikkeling, verbouw en exploitatie van de Brink 70 in Deventer. GERENOMEERDE ZORGINSTELLING 1 Inhoud De Droom 3 Klein belletje lucht Stoere keuzes Initiatiefnemers

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

PASSEERDERSGRACHT TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 SCHETSONTWERP VOOR EEN IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT

PASSEERDERSGRACHT TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 SCHETSONTWERP VOOR EEN IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT PASSEERDERSGRACHT SCHETSONTWERP VOOR EEN TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT WWW.DONALDOSBORNE.NL 21 IMPRESSIE ACHTERGEVEL BEELD VAN DE TUINKAMER

Nadere informatie

Museum Van Gerwen Lemmens

Museum Van Gerwen Lemmens Museum Van Gerwen Lemmens Leenderweg 71, 5555 CA te Valkenswaard (Noord-Brabant) Samenvatting Gunstig gelegen aan een doorgaande weg (Valkenswaard-Leende), nabij het centrum van Valkenswaard en op korte

Nadere informatie

Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie)

Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie) Welstandscriteria voor reclame-uitingen in winkelcentrum De Mare (i.v.m. renovatie) Randvoorwaarden reclamevoering Reclame hoort bij deze tijd, en het hoort ook zeker bij het winkelbestand. Maar ook de

Nadere informatie

Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer...

Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer... Stichting Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer... Hoofdstuk van het Deventer Verhaal 1 Presentatie Sesem 23 april 2015 Vertrekpunt Als Sesem (Stichting Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer)

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

ENERGIENEUTRAAL MONUMENT DRIEBERGEN

ENERGIENEUTRAAL MONUMENT DRIEBERGEN ENERGIENEUTRAAL MONUMENT DRIEBERGEN titel opdrachtgever externe projectleiding projectteam Zecc periode bijzonderheden Energie 0 monument, Particulier / stichting duurzaam renoveren van historische gebouwen

Nadere informatie

14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK

14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK 14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK SFEERVOL EN COMFORTABEL WONEN In de gezellige binnenstad van Sneek worden veertien herenhuizen gerealiseerd.

Nadere informatie

Wilhelminasingel 112. Te Koop BL Maastricht (Wyck) Vraagprijs k.k.

Wilhelminasingel 112. Te Koop BL Maastricht (Wyck) Vraagprijs k.k. Te Koop Vraagprijs 875.000 k.k. Kenmerken Vraagprijs 875.000 k.k. Status Beschikbaar Oplevering in overleg Soort woonhuis Herenhuis, Tussenwoning Soort bouw Bestaande bouw Bouwjaar 1910 Onderhoud binnen

Nadere informatie

Functie Deel I (1e gedeelte): uitbreiding van de woonkamer met zicht op het bos.

Functie Deel I (1e gedeelte): uitbreiding van de woonkamer met zicht op het bos. Inhoud Beschrijving project eenlaagse aanbouw... 2 Algemeen... 2 Deel EEN... 3 Deel TWEE... 3 Estetisch... 3 Bestemmingsplan... 3 Kadastertekening... 4 Foto's huidige situatie... 5 Plattegrond huidig vergeleken

Nadere informatie

TE KOOP. Middenweg K.K HH Middenbeemster

TE KOOP. Middenweg K.K HH Middenbeemster TE KOOP 424.750 K.K. Middenweg 147 1462 HH Middenbeemster Middenweg 147 1462 HH Middenbeemster Inleiding Dit vrijstaande huis op een riant perceel van 358 m2 eigen grond dateert uit 1901 en is gelegen

Nadere informatie

Analyse en ontwerp Wallhouse

Analyse en ontwerp Wallhouse Analyse en ontwerp Wallhouse Groningen Het Wallhouse#2 is een woning naar ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk. Hij was een groot bewonderaar van Le Corbusier en liet zich dan ook door hem

Nadere informatie

Saxion Hogeschool Enschede

Saxion Hogeschool Enschede De nieuwbouw voor Saxion op de locatie van het gesloopte Natuurhistorisch Museum, vormt de laatste schakel in de stadscampus voor de Hogeschool Saxion. Deze locatie is een van de mooiste van, langs een

Nadere informatie

Koop kantoorruimte op Marienbornstraat 3 A te Dordrecht

Koop kantoorruimte op Marienbornstraat 3 A te Dordrecht Koop kantoorruimte op Marienbornstraat 3 A te Dordrecht 350000 Aanbiedende partij: Waltmann Bedrijfshuisvesting Email: - Telefoon: 078 6141030 Website: http://www.waltmann.com Omschrijving Algemeen: Door

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER Gemeentebestuur Essen PROJECT Verbouwing + uitbreiding gemeentehuis ADRES Heuvelplein 23, Essen BUDGET BOUW ca 1.560.000 excl. BTW BOUWOPPERVLAKTE 500 m² UITVOERINGSTERMIJN

Nadere informatie

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 1 Situatieschets Bijlage 2 Perceel Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 4 Toelichting uitbreiding/ aanbouw en carport/ schuur Bijlage 5 Perceel met uitbreidingen Bijlage 6 Motivatie

Nadere informatie

Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder

Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder Restauratie voor monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder Het monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder is volledig uitgeleefd en toe aan een dringende totaalrenovatie. Met respect voor de historische

Nadere informatie

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam 156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam, 1996 Project 156 - Abraham/Boddaert Verbouwing

Nadere informatie

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer Jorissen Simonetti architecten 3 Schetsplan project : Woongebouw De Schutse locatie : Coentjesweg 51 plaats opdrachtgever contactpersoon

Nadere informatie

EUROBIOSCOOP HILVERSUM

EUROBIOSCOOP HILVERSUM EUROBIOSCOOP HILVERSUM titel opdrachtgever projectteam bouwmanagement programma opdracht periode Herbestemming Eurobioscoop Hilversum Teus Kroon Marnix van der Meer, Redmer Weijer, Roy van Maarseveen,

Nadere informatie

TE KOOP - PETERSBURCH. Damplein 5 - Edam. Vraagprijs:

TE KOOP - PETERSBURCH. Damplein 5 - Edam. Vraagprijs: TE KOOP - PETERSBURCH Damplein 5 - Edam Vraagprijs: 1.950.000 www.reliplan.nl 2 Object Multifunctioneel Het object kan multifunctioneel aangewend worden voor bedrijvigheid, expositie, wonen en horeca.

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten Project Uitbreiding gemeentehuis Essen -Twee delen nieuwbouw -Fietsenberging en openbaar toilet -Verbouwen bestaand deel Bouwheer Gemeentebestuur Essen Adres Heuvelplein 23 2910 Essen Bebouwde oppervlakte

Nadere informatie

Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel

Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel Stichting Monumentenbehoud Aarle-Rixtel Door Erik Aarts en Daan Verhoeven Stichting opgericht door: Anita van Vlerken en Willem Verhoeven -1- herbestemming Kapel, gemeente Laarbeek Doel: Behouden en revitaliseren

Nadere informatie

Interview Jeroen Achterberg ; nieuwsbrief SCEE. Pagina 1

Interview Jeroen Achterberg ; nieuwsbrief SCEE. Pagina 1 Interview Jeroen Achterberg Directeur van Deinse Media. Datum: dinsdag 22 november 2016. Plaats: Elderinkshuis, de Klomp 15, Enschede. Tijd: 12.00 uur. Vanmiddag hebben we een afspraak met Jeroen Achterberg,

Nadere informatie

van naden en kieren, omdat er anders veel warmte verloren gaat.

van naden en kieren, omdat er anders veel warmte verloren gaat. Bij het bakken van een cake in de oven komt al voldoende warmte vrij om een woning te verwarmen. Klinkt dat vreemd? Dat is het namelijk niet. Een behaaglijke temperatuur wordt bereikt door een woning extreem

Nadere informatie

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Hier geldt een regulier welstandsniveau, zier hiervoor de niveaukaart. Vergunningvrij? Voor een groot aantal ingrepen aan uw woning hoeft u geen omgevingsvergunning

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Utrecht Bouwnummer -ong

Utrecht Bouwnummer -ong Utrecht Bouwnummer -ong Vraagprijs: 395.000 vrij op naam Omschrijving Utrecht - Bouwnummer -ong TUINHOF BLAUCAPEL Wonen in Tuindorp-Oost in de wijk Noordoost is luxe en rustig wonen in een groene omgeving

Nadere informatie

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 1 ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 Inhoud 1. inleiding 2. beschermd stadsgezicht 3. de Welstandsnota van Enkhuizen 4. geplaatste

Nadere informatie

14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK

14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK 14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK SFEERVOL EN COMFORTABEL WONEN In de gezellige binnenstad van Sneek worden veertien herenhuizen gerealiseerd.

Nadere informatie

e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam.

e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam. e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam. 4 es Saisons Herengracht 498. Amsterdam. 4 keer een foto van de ornamenten 4 jaargetijden FOTOGRAFEREN! L es4saisons Herengracht 498. Kantoor met charisma in

Nadere informatie

DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK

DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK WONINGWANDELING IN KORTRIJK ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 OVERZICHT OPENGESTELDE WONINGEN WONING 1 Wat: rijwoning/eengezinswoning slopen en herbouwen van de woning

Nadere informatie

Nieuw Autarkisch Wonen 2015

Nieuw Autarkisch Wonen 2015 20.000 35.900 10.000 Nieuw utarisch Wonen 2015 Het ontwerp van de woning streeft er naar zijn bewoners zo lang mogelij en zo onafhanelij en duurzaam mogelij te laten wonen. Het biedt de bewoners de mogelijheid

Nadere informatie

Te koop. Vrijstaande jaren 30 woning met garage. Hulten Rijksweg 10

Te koop. Vrijstaande jaren 30 woning met garage. Hulten Rijksweg 10 Te koop Vrijstaande jaren 30 woning met garage Hulten Rijksweg 10 Omgeving Hulten is een klein dorp in de gemeente Gilze en Rijen. De gemeente Gilze en Rijen is in Brabant zeer centraal gelegen en omgeven

Nadere informatie

UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF PARKEREN. HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW APPARTEMENTEN VANAF v.o.n.

UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF PARKEREN. HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW APPARTEMENTEN VANAF v.o.n. UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF ARKEREN HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW AARTEMENTEN VANAF 120.000 v.o.n. Rob van der Linden 06-51065914 Hélène Verrest 06-31970795 NS-STATION

Nadere informatie

Pakhuis Ten Hove. Werken op de mooiste plek van Deventer

Pakhuis Ten Hove. Werken op de mooiste plek van Deventer Pakhuis Ten Hove Werken op de mooiste plek van Deventer Werken in één van de leukste wijken van Deventer. In een buurt waar gewoond én gewerkt wordt. Op een inspirerende plek waar u elke dag opnieuw met

Nadere informatie

Nijtap 39 - Opeinde. Vraagprijs ,-- kosten koper

Nijtap 39 - Opeinde. Vraagprijs ,-- kosten koper Nijtap 39 - Opeinde Vraagprijs 985.000,-- kosten koper Omschrijving Nijtap 39 - Opeinde Omgeven door landerijen staat dit bijzondere en luxueuze landhuis met inpandige garage, vrijstaande hobby-/atelierruimte,

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Koop kantoorruimte op Reeweg Oost 123 te Dordrecht (prijs op aanvraag)

Koop kantoorruimte op Reeweg Oost 123 te Dordrecht (prijs op aanvraag) Koop kantoorruimte op Reeweg Oost 123 te Dordrecht (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: Waltmann Bedrijfshuisvesting Email: bedrijfshuisvesting@waltmann.com Telefoon: 078 6141030 Website: http://www.waltmann.com

Nadere informatie

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase)

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) GEMEENTE KRIMPENERWAARD nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 internet: email:

Nadere informatie

Thuis Wonen & werken

Thuis Wonen & werken Thuis Wonen & werken vrijstaand geschakelde woning met loods en kantoorruimte 225.000,- k.k. Waarom zou ik deze woning kopen? karakterstieke vrijstaand geschakelde woning legio mogelijkheden, o.a. vergroten

Nadere informatie

Brochure. Oeverstraat 28 - Wijk Bij Duurstede. Vraagprijs ,-- k.k.

Brochure. Oeverstraat 28 - Wijk Bij Duurstede. Vraagprijs ,-- k.k. Brochure Oeverstraat 28 - Wijk Bij Duurstede Vraagprijs 575.000,-- k.k. Omschrijving Oeverstraat 28 - Wijk bij Duurstede In het historische centrum van Wijk bij Duurstede, op loopafstand van de pittoreske

Nadere informatie

renovatie woning Gent

renovatie woning Gent renovatie woning Gent atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 www@ateliertomvanhee.be RENOVATIE WONING GENT WOONVOLUME MET RAMEN ALS SCHILDERIJEN PROJECT

Nadere informatie

TEUNISBLOEM UDENHOUT VRIJSTAANDE VILLA

TEUNISBLOEM UDENHOUT VRIJSTAANDE VILLA TEUNISBLOEM UDENHOUT VRIJSTAANDE VILLA Vrijstaande Villa Teunisbloem Gemeente Udenhout, Tilburg 2 EIGENTIJDSE VILLA WONING Een korte introductie Deze woningen worden door FAB5+ ontwikkeld. Uniek duurzaam

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

PAARDENMARKT ALKMAAR

PAARDENMARKT ALKMAAR PAARDENMARKT ALKMAAR opdracht commerciële ruimten ca..00 m woningen ca..60 m parkeren ca. 70 m opdachtgever Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland Alkmaar architect OeverZaaijer architectuur en stedebouw

Nadere informatie

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle pagina 1 Inleiding Kenmerkend voor het beschermde stadsgezicht zijn de diverse historische gevels. Authentieke kozijnen met de bijbehorende

Nadere informatie

Mauritsweg AK Ridderkerk k.k.

Mauritsweg AK Ridderkerk k.k. Mauritsweg 12 2988 AK Ridderkerk 562.500 k.k. Mauritsweg 12 - Ridderkerk Vraagprijs: 562.500 k.k. Dit zeer ruime en markant VRIJSTAAND WOON-/WERK pand ademt historie en sfeer! Het pand leent zich bij uitstek

Nadere informatie

Te koop. Vrijstaande woning met garage, ondergrond, erf en tuin. Hof van Weede WK Maasdam

Te koop. Vrijstaande woning met garage, ondergrond, erf en tuin. Hof van Weede WK Maasdam Te koop Vrijstaande woning met garage, ondergrond, erf en tuin. Hof van Weede WK Maasdam Algemeen Op een rustige en unieke locatie aan de rand van Maasdam gelegen vrijstaande nieuwbouwwoning met aangebouwde

Nadere informatie

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle pagina 1 Inleiding Kenmerkend voor het beschermde stadsgezicht zijn de diverse historische gevels. Authentieke kozijnen met de bijbehorende

Nadere informatie

Duurzaam erfgoed. Energiebesparing bij Monumenten en panden in Beschermde stadsgezichten

Duurzaam erfgoed. Energiebesparing bij Monumenten en panden in Beschermde stadsgezichten Duurzaam erfgoed Energiebesparing bij Monumenten en panden in Beschermde stadsgezichten Monumenten zijn gebouwen die bewezen hebben dat ze duurzaam zijn. Ze gaan soms al eeuwenlang mee als vertegenwoordigers

Nadere informatie

M3H Werkwijzer Duurzame woongebouwen

M3H Werkwijzer Duurzame woongebouwen M3H Werkwijzer Duurzame woongebouwen 1/7 Duurzame woongebouwen M3H ontwerpt en bouwt gebouwen die lang meegaan. Hoogwaardige gebouwen die mooi zijn in de omgeving en die passen bij de gebruikers. Gebouwen

Nadere informatie

DUURZAAM RENOVEREN CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN. www.liesbethliefsoons.be

DUURZAAM RENOVEREN CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN. www.liesbethliefsoons.be CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN gespecialiseerd in lage energiewoningen en passiefhuizen bij nieuwbouw : ecologisch houtskeletbouw-concept laatste jaren meer en meer vraag naar verbouwingen

Nadere informatie

TE KOOP. Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem. Vraagprijs: k.k.

TE KOOP. Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem. Vraagprijs: k.k. TE KOOP Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem Vraagprijs: 850.000 k.k. www.reliplan.nl 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Berkenstraat 10 Haarlem. Perceel perceel 330 m² Oppervlakte

Nadere informatie

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART!

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! MIDDEN IN HET HIPPE OUDE NOORDEN De Noordsingel, het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam

Nadere informatie

02 Maart 2012. tlkfkd=t^o^kab=ibivpq^a. ?ifsfkd=rm? h^sbi=t NMMVPM

02 Maart 2012. tlkfkd=t^o^kab=ibivpq^a. ?ifsfkd=rm? h^sbi=t NMMVPM 02 Maart 2012 tlkfkd=t^o^kab=ibivpq^a?ifsfkd=rm? h^sbi=t NMMVPM De warande LELYSTAD LOCATIE WARANDE De Gemeente Lelystad heeft ARCHES architecten BNA gevraagd om een duurzame bijdrage te leveren aan de

Nadere informatie

THE OPEN HOUSE. Twee Open Huis opties. Volledig vormgegeven flexibiliteit

THE OPEN HOUSE. Twee Open Huis opties. Volledig vormgegeven flexibiliteit THE OPEN HOUSE THE OPEN HOUSE Volledig vormgegeven flexibiliteit Het Open Huis van Atelier van Wengerden is ontworpen rondom grote open ruimten met uitzicht en licht aan alle kanten. Hierbij ontstaat een

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

TE KOOP. WILHELMINASTRAAT 1A/B Venray. VRAAGPRIJS k.k.

TE KOOP. WILHELMINASTRAAT 1A/B Venray. VRAAGPRIJS k.k. WILHELMINASTRAAT 1A/B Venray TE KOOP VRAAGPRIJS 369.000 k.k. In hartje Venray, op een fraaie locatie aan de Wilhelminastraat, is deze riante winkel-/ bedrijfsruimte gelegen. Door de grote etalageruiten

Nadere informatie

KETELHUIS CERESPLEIN, BREDA

KETELHUIS CERESPLEIN, BREDA Object: Oppervlakte: Parkeren: Huurprijs: Huurtermijn: Bierbrouwerij De Drie Hoefijzers is één van de meest kenmerkende panden in Breda met een rijke historie. In dit monument was een belangrijke brouwerij

Nadere informatie

Huizen. Drie kamers en een woonkamer. Luxe afwerking. Vet dakterras. Houtkachel en houtenvloer. Super sfeervol. Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem

Huizen. Drie kamers en een woonkamer. Luxe afwerking. Vet dakterras. Houtkachel en houtenvloer. Super sfeervol. Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem Huizen vanhendriks Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem Luxe afwerking Houtkachel en houtenvloer Vet dakterras Drie kamers en een woonkamer Super sfeervol H49 H49 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

TE KOOP. Zutphenseweg 42, 7211 ED Eefde. Vraagprijs ,- kosten koper

TE KOOP. Zutphenseweg 42, 7211 ED Eefde. Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP, 7211 ED Vraagprijs 1.875.000,- kosten koper Omschrijving TE KOOP in een prachtige bosrijke omgeving dit indrukwekkende landhuis genaamd "de Haemstede " gelegen op een perceel grond van ruim 8.925

Nadere informatie

RECRAFTED FOR AMSTERDAM

RECRAFTED FOR AMSTERDAM RECRAFTED FOR AMSTERDAM IS ABOUT GREAT REDEVELOPMENT Amsterdam damrak 70 nieuwendijk 196 development by: Bouwinvest topvastgoed RECRAFTED FOR AMSTERDAM IS ABOUT GREAT ATTRACTION amsterdam city centre beurs

Nadere informatie

TE KOOP: VLIETPARK 8 HOOGMADE

TE KOOP: VLIETPARK 8 HOOGMADE TE KOOP: VLIETPARK 8 HOOGMADE Vraagprijs 1.595.000 k.k. T: 071 3019121 www.conductvastgoed.com E: info@conductvastgoed.com Vrijstaande villa aan vaarwater Hier wil je gewoon wonen. Moderne onder architectuur

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

Lakenkopersstraat EN Haarlem

Lakenkopersstraat EN Haarlem Dit is een buitenkans! Op een juweel van een plek in de Koninginnebuurt, om de hoek van de Schouwburg, de Vijfhoek en de rest van de Haarlemse binnenstad ligt dit statige pand in een rustige lommerrijke

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Marienbornstraat 3A Weeshuisstraat 8 A+B TE KOOP XS Dordrecht. Vragen? Voormalig schoolgebouw.

Marienbornstraat 3A Weeshuisstraat 8 A+B TE KOOP XS Dordrecht.  Vragen? Voormalig schoolgebouw. TE KOOP Vragen? 078-6141030 Voormalig schoolgebouw Marienbornstraat 3A Weeshuisstraat 8 A+B 3311 XS Dordrecht Koopprijs: 350.000,--kosten koper Bel 078-6141030 OMSCHRIJVING Algemeen: Door de gemeente Dordrecht

Nadere informatie

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2 KAVELPASPOORT KAVEL ALGEMEEN BESTEMMINGSPLAN Het bouwplan van uw woning wordt getoetst aan de hand van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. Daarnaast zijn er ook vergunningvrije bouwmogelijkheden.

Nadere informatie

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem Kerkgebouw + dienstwoning met ruime bestemming herontwikkeling tot woningbouw mogelijk Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige

Nadere informatie

Kerkweg AR Ridderkerk k.k.

Kerkweg AR Ridderkerk k.k. Kerkweg 205 2985 AR Ridderkerk 399.000 k.k. Kerkweg 205 - Ridderkerk Vraagprijs: 399.000 k.k. Charmante VRIJSTAANDE woning op 600 m2 grond met aanbouw en GARAGE! Deze vrijstaande jaren 30 woning met erker,

Nadere informatie

DE KREIT. Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING

DE KREIT. Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING DE KREIT Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING Plan De Kreit Kreitenmolenstraat 142 Gemeente Udenhout, Tilburg 2 DUURZAAM WONEN IN UDENHOUT Een korte introductie

Nadere informatie

PALEISKWARTIER, S-HERTOGENBOSCH

PALEISKWARTIER, S-HERTOGENBOSCH PALEISKWARTIER, S-HERTOGENBOSCH STADSWONEN MET UITZICHT OP DE GEMENT 58 LUXE TERRASAPPARTEMENTEN EN 1 STADSWONING PALEISKWARTIER, S-HERTOGENBOSCH STADSWONEN MET UITZICHT OP DE GEMENT 58 LUXE TERRASAPPARTEMENTEN

Nadere informatie

OBJECT ADRES ANDERS. Vrijstaande woning met tuin en garage perceel 200 m 2 eigen grond. Akkerput 5 4505 PT Zuidzande VASTGOED VASTGOED

OBJECT ADRES ANDERS. Vrijstaande woning met tuin en garage perceel 200 m 2 eigen grond. Akkerput 5 4505 PT Zuidzande VASTGOED VASTGOED ANDERS VASTGOED OBJECT Vrijstaande woning met tuin en garage perceel 200 m 2 eigen grond ADRES Akkerput 5 4505 PT Zuidzande Zuidzandsestraat 8 4501 AP Oostburg Tel. 00 31(0)117 450001 Gsm 00 31(0)6 29040241

Nadere informatie

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten 2013 MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2005-2008 Oplevering 2012 Opening 24 mei 2013 Architect Bierman Henket architecten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant (Het Noordbrabants

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

Woningen en winkels. nexit architecten statenlaan WE Arnhem. T +31 (0)

Woningen en winkels. nexit architecten statenlaan WE Arnhem. T +31 (0) Woningen en winkels nexit architecten statenlaan 8 6828 WE Arnhem T +31 (0) 26 44 61 368 studio@nexitarchitecten.nl www.nexitarchitecten.nl 02 Woningen en winkels Zowel voor de opdrachtgever als voor de

Nadere informatie

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Opdrachtgever: Particulier januari 2010 - juni 2012 Tuinontwerp: P.A.M. Buijs, Vught, 1956 & 2012 Fotograaf: René de

Nadere informatie

OBJECT ADRES ANDERS. Landelijk gelegen vrijstaande woning met tuin, garage en gastenverblijf. Perceel 763 m 2. Patientieweg 5 4515 SN IJzendijke

OBJECT ADRES ANDERS. Landelijk gelegen vrijstaande woning met tuin, garage en gastenverblijf. Perceel 763 m 2. Patientieweg 5 4515 SN IJzendijke ANDERS VASTGOED OBJECT Landelijk gelegen vrijstaande woning met tuin, garage en gastenverblijf. Perceel 763 m 2. ADRES Patientieweg 5 4515 SN IJzendijke Zuidzandsestraat 8 4501 AP Oostburg Tel. 00 31(0)117

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL

NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL Gefeliciteerd, u gaat straks uw eigen woning (ver) bouwen! Dit betekent heel veel mogelijkheden en complexe vraagstukken. En moet u dan ook nog iets met

Nadere informatie

TE KOOP. Waltmann Makelaars PAPENDRECHT. Westeind Koopsom ,-- k.k

TE KOOP. Waltmann Makelaars PAPENDRECHT. Westeind Koopsom ,-- k.k TE KOOP Waltmann Makelaars Uw actieve regiomakelaar PAPENDRECHT Westeind 58 60 Koopsom 149.850,-- k.k. Heeft u er altijd al van gedroomd om uw eigen woning aan de dijk te bouwen? In het centrum van Papendrecht

Nadere informatie

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR p2 atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 tom@ateliertomvanhee.be

Nadere informatie

TE KOOP K.K. Maardijk KV Almelo. De Makelaar van Twente Wethouder E. van Dronkelaarplein VZ Almelo

TE KOOP K.K. Maardijk KV Almelo. De Makelaar van Twente Wethouder E. van Dronkelaarplein VZ Almelo TE KOOP Maardijk 4 7606 KV Almelo De Makelaar van Twente Wethouder E. van Dronkelaarplein 27 7601 VZ Almelo 085-0250011 info@demakelaarvantwente.nl demakelaarvantwente.nl 189.000 K.K. INLEIDING OPEN HUIS

Nadere informatie

Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS. 8 mei 2018

Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS. 8 mei 2018 Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS 8 mei 2018 Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS 8 mei 2018 opdrachtgever Van Kasteren V.O.F. AWJ van Kasteren BV documentstatus

Nadere informatie

Karel Lassche Vastgoed B.V. Voorstel voor herontwikkeling van Brink 69/70. t Waaghuys

Karel Lassche Vastgoed B.V. Voorstel voor herontwikkeling van Brink 69/70. t Waaghuys Karel Lassche Vastgoed B.V. Voorstel voor herontwikkeling van Brink 69/70 t Waaghuys Deventer 14-6-2018 Inhoudsopgave Onze ambitie... 2 Wie zijn wij?... 3 Meerwaarde voor de Boeiende Beleefstad... 6 Ruimtelijke

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Oude Zeeweg 39-41 Noordwijk aan Zee

Vrijblijvende informatie Oude Zeeweg 39-41 Noordwijk aan Zee Vrijblijvende informatie Oude Zeeweg 39-41 Noordwijk aan Zee Bonnike Makelaardij BV www.bonnike.nl 071-3619365 Omschrijving Aan de rand van De Zuidduinen van het villadorp in Noordwijk aan Zee verrijzen

Nadere informatie

WONEN IN HOF BERLAGE

WONEN IN HOF BERLAGE WONEN IN HOF BERLAGE Berlagestraat WONEN IN HOF BERLAGE 54,8m² 94,8m² 3 96,m² 4 96,7m² 5 96,7m² 6 96,4m² 7 96,m² 8 95,9m² 9 04,m² 0 7,m² 66,9m² 69,9m² 3 7,8m² 4 97,m² Koudekerkseweg Willem Klooslaan Niet

Nadere informatie

OBJECT ADRES ANDERS. Woon-winkelpand met aantrekkelijk atelier, appartement, garage. perceel 1045m 2. Weststraat 3 4527 BR Aardenburg VASTGOED

OBJECT ADRES ANDERS. Woon-winkelpand met aantrekkelijk atelier, appartement, garage. perceel 1045m 2. Weststraat 3 4527 BR Aardenburg VASTGOED ANDERS VASTGOED OBJECT Woon-winkelpand met aantrekkelijk atelier, appartement, garage. perceel 1045m 2 ADRES Weststraat 3 4527 BR Aardenburg Anders Vastgoed Zuidzandsestraat 8 4501 AP Oostburg Tel. 00

Nadere informatie

OBJECT ADRES ANDERS. vrijstaande woning perceel 948m 2. Spindlerpad 2 4527 BG Aardenburg VASTGOED VASTGOED

OBJECT ADRES ANDERS. vrijstaande woning perceel 948m 2. Spindlerpad 2 4527 BG Aardenburg VASTGOED VASTGOED ANDERS VASTGOED OBJECT vrijstaande woning perceel 948m 2 ADRES Spindlerpad 2 4527 BG Aardenburg Zuidzandsestraat 8 4501 AP Oostburg Tel. 00 31(0)117 450001 Gsm 00 31(0)6 29040241 www.andersvastgoed.eu

Nadere informatie