GEMEENTERAADSVERGADERING 26 NOVEMBER 2015 VERKLARENDE NOTA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSVERGADERING 26 NOVEMBER 2015 VERKLARENDE NOTA"

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSVERGADERING 26 NOVEMBER 2015 VERKLARENDE NOTA OPENBARE VERGADERING: 01. Mededelingen 02. Politie - besluiten van de burgemeester van 12 oktober kennisgeving De gemeenteraad neemt kennis van de besluiten van de burgemeester van 12 oktober Politie - begroting van het dienstjaar 2016 van de politiezone Heusden-Zolder - goedkeuring Elk jaar moet de politiezone Heusden-Zolder een begroting voor het volgend jaar opmaken en voorleggen aan de gemeenteraad voor goedkeuring. Een exemplaar van de ontwerpbegroting 2016 werd aan de raadsleden bezorgd op 10 november Financiën - vernieuwing huurovereenkomst met Limburgs Landschap vzw voor de percelen Schansbeemden en Laambeekvallei - goedkeuring Limburgs Landschap vzw beheert de percelen Schansbeemden en Laambeekvallei. De bestaande huurovereenkomsten met Limburgs Landschap vzw voor deze percelen zijn van bepaalde duur en zijn inmiddels vervallen. Limburgs Landschap vzw verzoekt het gemeentebestuur deze huurovereenkomsten te vernieuwen voor een termijn van 9 jaar, ingaande op 1 december De basisvergoeding bedraagt 85,00 per ha per jaar voor de percelen Schansbeemden en 135,00 voor de percelen Laambeekvallei.

2 2 05. Financiën - intergemeentelijk samenwerkingsverband Infrax Limburg - vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers in de buitengewone algemene vergadering van 16 december goedkeuring Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Infrax Limburg nodigt het gemeentebestuur uit voor haar buitengewone algemene vergadering op 16 december 2015 met volgende agenda: 1. Statutaire benoemingen 2. Begroting Betalingsmodaliteiten 2de dividend 4. Dossier Voeren: splitsingsakte - Kennisname van: het splitsingsvoorstel het verslag van de raad van bestuur m.b.t. de partiële splitsing het verslag van de commissaris van de O.V. - Partiële splitsing - Vaststelling van de kapitaalwijzigingen - Aanpassing van de statuten - Opdracht aan de raad van bestuur van de O.V. tot uitvoering genomen beslissingen - Opdracht aan notaris Dirk Vanderstraeten. Ons bestuur heeft reeds eerder de heren Albert Palmers, Joris Van Ende en mevrouw Funda Oru aangeduid als vertegenwoordigers op de algemene vergaderingen van Infrax Limburg gedurende de actuele legislatuur. Deze vertegenwoordigers worden dan ook rechtstreeks door Infrax Limburg uitgenodigd voor deze vergadering. 06. Financiën - intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-energa - vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers in de buitengewone algemene vergadering van 16 december goedkeuring Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-energa nodigt het gemeentebestuur uit voor haar buitengewone algemene vergadering op 16 december 2015 met volgende agenda: 1. Statutaire benoemingen 2. Begroting Betalingsmodaliteiten 2de dividend 4. Dossier Voeren: splitsingsakte - Kennisname van: het splitsingsvoorstel het verslag van de raad van bestuur m.b.t. de partiële splitsing het verslag van de commissaris van de O.V. - Partiële splitsing - Vaststelling van de kapitaalwijzigingen - Aanpassing van de statuten - Opdracht aan de raad van bestuur van de O.V. tot uitvoering genomen beslissingen - Opdracht aan notaris Dirk Vanderstraeten. Ons bestuur heeft reeds eerder de heren Joris Van Ende, Albert Palmers en mevrouw Funda Oru aangeduid als vertegenwoordigers op de algemene vergaderingen van Inter-energa gedurende de actuele legislatuur. Deze vertegenwoordigers worden dan ook rechtstreeks door Inter-energa uitgenodigd voor deze vergadering.

3 3 07. Financiën - intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-media - vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers in de buitengewone algemene vergadering van 1 december goedkeuring Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-media nodigt het gemeentebestuur uit voor haar buitengewone algemene vergadering op 1 december 2015 met volgende agenda: 1. Statutaire benoemingen 2. Budget Betalingsmodaliteiten 2de dividend Ons bestuur heeft reeds eerder mevrouw Funda Oru en de heren Selahattin Özer en Albert Palmers aangeduid als vertegenwoordigers op de algemene vergaderingen van Inter-media gedurende de actuele legislatuur. Deze vertegenwoordigers worden dan ook rechtstreeks door Inter-media uitgenodigd voor deze vergadering. 08. Financiën - Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg, afgekort IGL - vaststelling mandaat voor de buitengewone vergadering van de algemene vergadering op 11 december goedkeuring De Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg nodigt het gemeentebestuur uit voor de buitengewone vergadering van de algemene vergadering op 11 december 2015 om uur die de volgende agendapunten bevat: 1. Financieel rapport over het eerste semester 2015, balans, resultaat en saldo per 30 juni 2015: kennisgeving 2. Begroting 2016: goedkeuring. Ons bestuur heeft reeds eerder de heer Hendrik Huyghelier als effectieve vertegenwoordiger en mevrouw Martine Vrancken als plaatsvervanger aangeduid in de algemene vergadering voor de lopende legislatuur. 09. Financiën - dienstverlenende vereniging CIPAL - vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger op de buitengewone algemene vergadering van 11 december goedkeuring De DV CIPAL nodigt het gemeentebestuur uit voor haar buitengewone algemene vergadering op 11 december 2015 met volgende agenda: 1. Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers 2. Bespreking en goedkeuring van de begroting 2016 (met inbegrip van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie) 3. Benoeming en vervanging van leden van het adviescomité 4. Rondvraag 5. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering. Ons bestuur heeft reeds eerder de heer Mario Borremans als effectieve vertegenwoordiger en de heer Peter Tielens als plaatsvervanger aangeduid in de algemene vergadering van de DV CIPAL gedurende de actuele legislatuur.

4 4 10. Financiën - opdrachthoudende Vereniging Limburg.net - buitengewone algemene vergadering van 16 december agenda en in te nemen standpunten - goedkeuring Limburg.net nodigt het gemeentebestuur uit voor de buitengewone algemene vergadering op 16 december 2015 om uur in het MHotel, Albert Remansstraat 1, 3600 GENK. Agenda: 1. Welkom door de voorzitter 2. Goedkeuring verslag van de vorige algemene vergadering 3. Aanduiding secretaris en stemopnemers (art. 38 statuten) 4. Begroting 2016, te ontwikkelen activiteiten en strategie 5. Deelname aan de vzw Uitmuntend Limburg (artikel 78 Decreet Intergemeentelijke samenwerking) 6. Ontslag en benoeming bestuurder(s) 7. Varia. Ons bestuur heeft reeds eerder de heren Joris Van Ende en Peter Tielens aangeduid als effectieve vertegenwoordigers en de heer Lode Schops en mevrouw Jeanne Gijsen-Prikken als plaatsvervangers in de algemene vergadering van de opdrachthoudende Vereniging Limburg.net gedurende de actuele legislatuur. De agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van woensdag 16 december 2015 van de opdrachthoudende Vereniging Limburg.net dienen goedgekeurd te worden. 11. Financiën - budget wijziging 1 - vaststelling Een exemplaar van de budgetwijziging 1 van 2015 werd aan de raadsleden bezorgd op 10 november Financiën - aangepast meerjarenplan en budget vaststelling Een exemplaar van het aangepast meerjarenplan en het budget 2016 werd aan de raadsleden bezorgd op 10 november Grondgebiedszaken - ruimtelijke ordening huisvesting en GIS - GECORO - vastlegging presentiegelden: a) opheffing art. 4 van het besluit van de gemeenteraad van met betrekking tot de presentiegelden - goedkeuring b) vastlegging presentiegelden - goedkeuring Conform het besluit van de Vlaamse Regering van 19 mei 2000 dienen de presentiegelden van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vastgelegd te worden door de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de presentiegelden voor de GECORO-leden vast te leggen op 20 per vergadering. Deze vergoeding wordt enkel uitbetaald aan de effectieve leden en bij afwezigheid van het effectieve lid aan het plaatsvervangende lid. Voorgesteld wordt om aan de voorzitter het dubbele presentiegeld uit te keren.

5 5 14. Grondgebiedszaken - patrimonium - toelating aan de NV Immo Fobe tot verkoop van een deel van een perceel bouwgrond met opgerichte nieuwbouwwoning in de Dekenstraat aan de heer Ben Janssens en mevrouw Evelien Driessens - goedkeuring Op 28 februari 2011 werd een perceel bouwgrond in de Dekenstraat, groot volgens kadaster 09a 03ca, kadastraal gekend Heusden-Zolder, 3 de afdeling, sectie A, nr. 1471K, publiek verkocht aan de BVBA Restauratie & Building, Kapellei 98/2 in 2980 Zoersel. Tijdens zijn vergadering van 27 maart 2014 besloot de gemeenteraad toelating te verlenen aan de BVBA Restauratie & Building tot verkoop van dit perceel aan de NV Immo Fobe, Waterstraat 371 in 2970 Schilde. Ondertussen werd op de bedoelde grondschotel een tweewoonst gebouwd, waarvan de NV Immo Fobe nu de linkerkant, gekeken vanaf de Dekenstraat, groot 04a 31ca, thans kadastraal gekend als nr. 1471RPooo, wenst te verkopen aan de heer Ben Janssens, Rakestraat 12 in 3600 Genk, en mevrouw Evelien Driessens, Graaf de Theuxlaan 13 in 3550 Heusden-Zolder (voor de verkoop van de rechterkant van de tweewoonst verleende de raad zijn toelating reeds op 26 juni 2014). Overeenkomstig de in het proces-verbaal van toewijs vermelde bijzondere voorwaarden dient de raad ook voor deze verkoop zijn toelating te verlenen. 15. Grondgebiedszaken - patrimonium - verkoop van een perceel wegoverschot in de Schansstraat aan de heer en mevrouw Camiel Raemaekers-Verlinden - definitief besluit De heer en mevrouw Camiel Raemaekers-Verlinden, Schansstraat 65 in 3550 Heusden-Zolder, zijn eigenaar van een perceel grond in de Schansstraat, kadastraal gekend Heusden-Zolder, 1 ste afdeling, sectie A, nr. 990R. Tussen dit perceel en de openbare weg bevindt zich een perceel wegoverschot, groot 00a 25ca, kadastraal gekend Heusden-Zolder, 1 ste afdeling, sectie A, nr. 991/02A/deel. Door de verkoop van deze wegoverschot aan de heer en mevrouw Raemaekers-Verlinden wordt de aansluiting met de voorliggende wegenis bewerkstelligd. Aan de hand van het schattingsverslag, opgemaakt door het 3 de registratiekantoor in Hasselt, werd de verkoopprijs vastgesteld op 3.000,00. De raad wordt gevraagd deze verkoop definitief goed te keuren. 16. Grondgebiedszaken - patrimonium - gratis overdracht door de NV Immo Dethier van het Speelhof voor inlijving in het openbaar domein - goedkeuring clausule in verband met een procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen Tijdens zijn vergadering van 27 augustus 2015 keurde de gemeenteraad de gratis overdracht met het oog op inlijving in het gemeentelijk openbaar domein goed van de zate van het Speelhof, bestaande uit de wegenis en bijhorende infrastructuur, alsmede van de waterbufferingsinfrastructuur, eigendom van de NV Immo Dethier in 3570 Alken. Het blijkt nu echter dat ter plaatse sporen werden teruggevonden uit de Romeinse periode en uit de Middeleeuwen, wat met zich meebrengt dat voorafgaand aan de realisatie van het project het hele terrein door een archeologische prospectie met ingreep dient te worden onderzocht in opdracht van de ontwikkelaar die de financiële lasten hiervoor draagt, en dit teneinde een ongedocumenteerde vernieling van waardevol archeologisch erfgoed te vermijden.

6 6 Aangezien hieromtrent momenteel een procedure loopt bij de Raad voor Vergunningenbetwistingen, dient in de akte van overdacht bijkomend een clausule opgenomen te worden, waarin gestipuleerd wordt dat: - ingeval van een eventuele vernietiging van de verkavelingsvergunning zonder dat een regularisatievergunning bekomen wordt binnen de 24 maanden na de vernietiging door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, de grondafstand ontbonden wordt; - de huidige eigenaar alle kosten en gevolgen verbonden aan de ontbinding draagt; - indien, ingevolge de procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, de weg die wordt overgedragen aan de gemeente, in zijn oorspronkelijke toestand hersteld dient te worden, ondermeer moet worden opgegraven, alle risico s en kosten hieraan verbonden ten laste zijn van de eigenaar, inclusief eventuele schadevergoedingen te betalen aan de eigenaars van individuele percelen in de verkaveling, die riskeren niet meer te grenzen aan een openbare weg als de raad voor Vergunningsbetwistingen de eis van het Agentschap (deels) inwilligt. 17. Vrije tijd - sport - concessieovereenkomst TC Eversel vzw - goedkeuring Bij de stopzetting van de concessies met de vzw s die de sporthallen uitbaten, werd met de tennisclub in Eversel afgesproken dat ze, in eerste instantie, verder konden werken onder het gemeentelijk beheer. Na enkele overlegmomenten en het overzicht van een volledig afgewerkt tennisseizoen blijkt dat de club zelfstandig het beheer kan opnemen en daarom stellen we voor om de tennisvelden en het tennislokaal in concessie te geven. 18. Burgerzaken - bevolking - verlof tot crematie - aanpassing honorarium beëdigd geneesheer - goedkeuring Naar aanleiding van een ontslag van een dokter als beëdigd geneesheer, dient de ambtenaar van de burgerlijke stand een andere geneesheer aan te stellen. De financiële lasten van de bezoldiging van de beëdigde geneesheer, aangesteld door de ambtenaar van de burgerlijke stand overeenkomstig artikel 21 van het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging, vallen ten laste van het gemeentebestuur van de gemeente van het Vlaamse gewest waar de overledene in de bevolkingsregisters, het vreemdelingen- of wachtregister is ingeschreven. Vooraleer de geneesheren van Heusden-Zolder aan te schrijven, wordt voorgesteld het bedrag van het honorarium, dat op 29 november 2001 door de gemeenteraad werd vastgesteld op 15,07 euro, te verhogen naar 30,02 euro. 19. Algemene leiding/secretariaat en juridische zaken - geactualiseerd overzicht van de gemeentelijke afvaardiging in intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, vzw's, enz voor kennisgeving Het gemeentedecreet verplicht de jaarlijkse kennisgeving van een geactualiseerd overzicht van de verenigingen, stichtingen en vennootschappen waarin de gemeente deelneemt. Aan de raad wordt het overzicht voor 2015 ter kennis gebracht.

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERGADERING 26 MAART 2015 VERKLARENDE NOTA

GEMEENTERAADSVERGADERING 26 MAART 2015 VERKLARENDE NOTA OPENBARE VERGADERING: 01. Mededelingen GEMEENTERAADSVERGADERING 26 MAART 2015 VERKLARENDE NOTA 02. Politie - goedkeuring door de gouverneur van de jaarrekening - dienstjaar 2013 - eengemeentepolitiezone

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 1. Oprichting van een Gemeentelijke Begeleidingscommissie of GBC In het kader van de ondersteuning van het lokaal mobiliteitsbeleid voorziet het decreet van 20

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 27 april 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.-L.-Vrouw: budget 2015 exploitatie investeringen ontvangsten 31.860,00 786.830,00 uitgaven 117.650,00 786.830,00 gecorrigeerd

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem met

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

Gemeenteraad 14 juni 2017

Gemeenteraad 14 juni 2017 Dagorde 1. Keuring notulen Gemeenteraad 10 mei 2017. De Gemeenteraad wordt gevraagd het verslag van de zitting van 10 mei 2017 goed te keuren. 2. Planschade ingevolge inwerkingtreding RUP Bokt. Keuring.

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERGADERING 24 FEBRUARI 2011 VERKLARENDE NOTA

GEMEENTERAADSVERGADERING 24 FEBRUARI 2011 VERKLARENDE NOTA GEMEENTERAADSVERGADERING 24 FEBRUARI 2011 VERKLARENDE NOTA OPENBARE VERGADERING: Dagorde met een onderwerp dat voor de tweede maal geagendeerd wordt 01. Secretariaat en juridische zaken - gemeente/swevers

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22/04/2015. Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22/04/2015. Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22/04/2015 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN ZITTING VAN : 19 februari 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Pieters Andy - voorzitter Terwingen Raf - Burgemeester Lenssen Georges, Kortleven

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 26 AUGUSTUS 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 17 juni 2019 - goedkeuring De notulen

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00 1. Kennisname budgetwijziging 1-2014 OCMW Tijdens het schepencollege van 17 april 2014 vond er een overleg plaats tussen het gemeentebestuur en het Sociaal Huis

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 16 NOVEMBER 2015 OM UUR

DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 16 NOVEMBER 2015 OM UUR DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 16 NOVEMBER 2015 OM 20.00 UUR FINANCIËN 001. VASTSTELLING RETRIBUTIEREGLEMENT OP WERKEN AAN NUTSVOORZIENINGEN OP GEMEENTELIJK

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERGADERING 29 MAART 2018 VERKLARENDE NOTA

GEMEENTERAADSVERGADERING 29 MAART 2018 VERKLARENDE NOTA GEMEENTERAADSVERGADERING 29 MAART 2018 VERKLARENDE NOTA OPENBARE VERGADERING: 01. Mededelingen 02. Politie - levering van 4 elektrische fietsen - goedkeuring gunningswijze en technische specificaties De

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Interne kredietaanpassing: kennisname Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen.

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid David Cleiren (N-VA). Raadslid David

Nadere informatie

Lijst van besluiten Zitting van 22 mei 2019

Lijst van besluiten Zitting van 22 mei 2019 Gemeenteraad Lijst van besluiten Zitting van 22 mei 2019 2019_GR_00102 Notulen van de Gemeenteraad van 17 april 2019. - Keuring De notulen van de Gemeenteraad van 17 april 2019 worden ter goedkeuring voorgelegd.

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

GEMEENTERAADZITTING 31 mei 2016 OVERZICHTSLIJST

GEMEENTERAADZITTING 31 mei 2016 OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAADZITTING 31 mei 2016 OVERZICHTSLIJST 1) Vaststelling jaarrekening gemeente 2015 OPENBARE ZITTING De rekening 2014 wordt ter vaststelling voorgesteld, welke kan worden samengevat als volgt: INITIEEL

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raad keurt de notulen van de vergadering van 30 april 2019 goed. 2. Adviseren van de rekeningen 2018 van de diverse

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 TOELICHTINGEN OPENBARE VERGADERING 1. Bekrachtiging besluiten burgemeester houdende verkeersregeling a) van 16.08.2013 tot en met 26.08.2013 in de Amerstraat tijdens renovatiewerken;

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 27 november 2014 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 27 november 2014 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 27 november 2014 I 20u00 1. Kennisname aanduiding waarnemend burgemeester In het kader van de goede werking van het gemeentebestuur en een vlotte besluitvorming is het raadzaam om

Nadere informatie

1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd te worden.

1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd te worden. dagorde Gemeenteraad van 19 november 2018 om 20:00 OPENBARE VERGADERING 1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Verlenen van een borgstelling aan de voetbalvereniging K. Kalmthout SK vzw. De voetbalclub

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 29 APRIL 2016 De gewone algemene

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het reglement 'subsidies ouderenverenigingen, kaartclubs en woonzorgcentra'.

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 1 juni 2017 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 1 juni 2017 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 1 juni 2017 I 20u00 1. Limburg.net - belastingreglement afval - korting 20,00 - goedkeuring De belasting op het inzamelen en verwerken van huishoudelijke afvalstoffen wordt voor elk

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 25 FEBRUARI 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 28 januari 2019 - Goedkeuring De notulen

Nadere informatie

Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012

Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012 Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012 1. Toelichting m.b.t. de informatie- en overlegvergadering van 2 mei 2012 voor de bewoners van de Rozenwijk. 2. Mededeling goedkeuring gemeenterekening 2010. 3. Mededeling

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 29 NOVEMBER 2017

BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 29 NOVEMBER 2017 BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 29 NOVEMBER 2017 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 30 oktober 2017 - De notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012 Aanwezig: Werner Raskin, eerste schepen-voorzitter; Guy Thys, Michel Vanroy,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

002 Interelectra: buitengewone algemene vergadering van maandag 29 november 2010.

002 Interelectra: buitengewone algemene vergadering van maandag 29 november 2010. BEKNOPTE TOLEICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 09 NOVEMBER 2010 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID & COORDINATIE 001 Interelectra : voorstel tot statutenwijziging. Naar aanleiding van de partiële splitsing van Interelectra

Nadere informatie