Argumentenkaart Deeltijdwerken. Werknemers. Wat zijn voor mij als vrouwelijke deeltijder de argumenten voor en tegen meer uren per week werken?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Argumentenkaart Deeltijdwerken. Werknemers. Wat zijn voor mij als vrouwelijke deeltijder de argumenten voor en tegen meer uren per week werken?"

Transcriptie

1 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

2 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

3 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

4 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

5 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

6 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

7 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

8

9 Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld.

10 Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld. Op de lange termijn levert het me veel op Ik wil financieel onafhankelijker zijn, ook ens mijn pensioen. Met een grotere baan kom ik dat ik een achterstand oploop in mijn salaris en carrière. Met een grotere baan verdien ik per uur meer dan met een kleine deelbaan.

11 Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld. Op de lange termijn levert het me veel op Ik wil financieel onafhankelijker zijn, ook ens mijn pensioen. Met een grotere baan kom ik dat ik een achterstand oploop in mijn salaris en carrière. Met een grotere baan verdien ik per uur meer dan met een kleine deelbaan. Meer werken levert te weinig op Ik ga er financieel amper op uit, bijbeeld door de belasting of door het wegvallen van toeslagen. Het extra geld ben ik kwijt aan kinderopvang of andere huishoudelijke diensten die ik dan moet inkopen.

12 Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld. Op de lange termijn levert het me veel op Ik wil financieel onafhankelijker zijn, ook ens mijn pensioen. Met een grotere baan kom ik dat ik een achterstand oploop in mijn salaris en carrière. Met een grotere baan verdien ik per uur meer dan met een kleine deelbaan. Meer werken levert te weinig op Ik ga er financieel amper op uit, bijbeeld door de belasting of door het wegvallen van toeslagen. Het extra geld ben ik kwijt aan kinderopvang of andere huishoudelijke diensten die ik dan moet inkopen. Ik heb het geld niet nodig Wij kunnen goed rondkomen met het inkomen dat we nu hebben. Ik vind het niet erg om financieel afhankelijk te zijn van mijn partner. Ik vind andere dingen belangrijker dan geld.

13

14 Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen.

15 Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen. Mijn (nieuwe) werkgever biedt mij mogelijkheden om meer te werken Mijn werken zijn flexibel in te delen, waardoor ik meer uren kan werken. Ik kan ook thuis werken, waardoor ik meer uren kan maken.

16 Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen. Mijn (nieuwe) werkgever biedt mij mogelijkheden om meer te werken Mijn werken zijn flexibel in te delen, waardoor ik meer uren kan werken. Ik kan ook thuis werken, waardoor ik meer uren kan maken. Mijn werkgever werkt niet mee Ik kan bij mijn (huidige) werkgever niet meer uren werken. Mijn werkgever biedt me niet de flexibiliteit die ik nodig heb om meer te kunnen werken.

17 Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen. Mijn (nieuwe) werkgever biedt mij mogelijkheden om meer te werken Mijn werken zijn flexibel in te delen, waardoor ik meer uren kan werken. Ik kan ook thuis werken, waardoor ik meer uren kan maken. Mijn werkgever werkt niet mee Ik kan bij mijn (huidige) werkgever niet meer uren werken. Mijn werkgever biedt me niet de flexibiliteit die ik nodig heb om meer te kunnen werken. Voor mijn carrière heeft het geen zin om meer te gaan werken Ik kan bij mijn werkgever ook carrière maken zonder meer uren te gaan werken. Meer uren werken verbetert mijn carrièreperspectief niet, ik heb de boot al gemist. Ik kan geen (leuke) baan vinden met meer uren.

18

19 Ik wil meer besteden aan mijn werk Ik zie werken als een belangrijke en zinvolle besteding. Ik heb thuis te weinig omhanden, ik heb geen hobbies. Ik heb meer gekregen om te werken, bijbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn.

20 Ik wil meer besteden aan mijn werk Ik zie werken als een belangrijke en zinvolle besteding. Ik heb thuis te weinig omhanden, ik heb geen hobbies. Ik heb meer gekregen om te werken, bijbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn. Ik wil mijn besteden aan zaken die ik belangrijker vind Ik wil voldoende quality time hebben mezelf, familie en vrienden of hobbies. Ik zorg mijn partner, ouders of anderen. Ik doe vrijwilligerswerk. Ik volg een opleiding.

21

22 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen.

23 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing.

24 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing. Van meer werken word ik niet gelukkig Ik vind werken niet leuk. Als ik meer ga werken, kom ik in een machocultuur terecht waarin ik mij niet thuis voel. Ik wil al moeder zijn.

25 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing. Van meer werken word ik niet gelukkig Ik vind werken niet leuk. Als ik meer ga werken, kom ik in een machocultuur terecht waarin ik mij niet thuis voel. Ik wil al moeder zijn. Mijn omgeving accepteert het niet als ik meer ga werken Mijn omgeving (het schoolplein, de kerk) vindt vrouwen die veel werken slechte moeders. Mijn collega s en mijn baas verwachten dat ik minder ga werken nu ik kinderen heb.

26 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing. Van meer werken word ik niet gelukkig Ik vind werken niet leuk. Als ik meer ga werken, kom ik in een machocultuur terecht waarin ik mij niet thuis voel. Ik wil al moeder zijn. Mijn omgeving accepteert het niet als ik meer ga werken Mijn omgeving (het schoolplein, de kerk) vindt vrouwen die veel werken slechte moeders. Mijn collega s en mijn baas verwachten dat ik minder ga werken nu ik kinderen heb. Ik verzet mij principieel tegen het idee dat vrouwen meer moeten werken Ik begrijp dat de kosten van de vergrijzing oplopen, maar ik vind niet dat vrouwen daar moeten opdraaien. Ik weiger mee te doen aan de consumptiemaatschappij waarin iedereen al maar meer wil.

27

28 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen.

29 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken.

30 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken. Ik heb als moeder veel te bieden op de arbeidsmarkt De comptetenties die ik als moeder heb opgedaan - relativeren, organiseren - wil ik inzetten in mijn werk.

31 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken. Ik heb als moeder veel te bieden op de arbeidsmarkt De comptetenties die ik als moeder heb opgedaan - relativeren, organiseren - wil ik inzetten in mijn werk. Ik heb (ook) andere talenten en interesses die ik wil benutten Ik ben goed in het combineren van meerdere rollen en taken en voel me daar goed bij. Ik ben vastgelopen in mijn werk en wil iets anders proberen.

32 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken. Ik heb als moeder veel te bieden op de arbeidsmarkt De comptetenties die ik als moeder heb opgedaan - relativeren, organiseren - wil ik inzetten in mijn werk. Ik heb (ook) andere talenten en interesses die ik wil benutten Ik ben goed in het combineren van meerdere rollen en taken en voel me daar goed bij. Ik ben vastgelopen in mijn werk en wil iets anders proberen. Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van mijn gezondheid Als ik meer ga werken krijg ik last van (combinatie)stress. Omdat ik kleine kinderen heb en weinig slaap, kan ik (elijk) minder aan.

33

34 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf.

35 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin.

36 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben.

37 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben. Ik wil niet meer werken vanwege mijn partner Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van de carrière van mijn partner. Ik vind het niet wenselijk dat ik meer ga verdienen dan mijn partner. Mijn partner wil niet dat ik meer ga werken.

38 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben. Ik wil niet meer werken vanwege mijn partner Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van de carrière van mijn partner. Ik vind het niet wenselijk dat ik meer ga verdienen dan mijn partner. Mijn partner wil niet dat ik meer ga werken. Ik wil (grotendeels) zelf mijn kinderen zorgen Ik wil mijn kinderen zelf opvoeden en ze zien opgroeien. Ik heb zelf kinderen gekozen en wil ook zelf ze zorgen. Ik moet zelf mijn kinderen zorgen, bijbeeld vanwege hun ziekte of handicap.

39 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben. Ik wil niet meer werken vanwege mijn partner Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van de carrière van mijn partner. Ik vind het niet wenselijk dat ik meer ga verdienen dan mijn partner. Mijn partner wil niet dat ik meer ga werken. Ik wil (grotendeels) zelf mijn kinderen zorgen Ik wil mijn kinderen zelf opvoeden en ze zien opgroeien. Ik heb zelf kinderen gekozen en wil ook zelf ze zorgen. Ik moet zelf mijn kinderen zorgen, bijbeeld vanwege hun ziekte of handicap. Ik heb moeite met kinderopvang Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van de opvang. De openingsen van de opvang sluiten niet aan bij mijn werk. Ik vind dat kinderen overwegend bij hun moeders thuis moeten zijn, niet op de opvang. Ik krijg de naschoolse opvang mijn tienerkinderen niet geregeld. Als ik meer ga werken voel ik mij schuldig, want mijn kinderen willen niet (meer) naar de opvang.

40 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben. VOOR Argumenten Deelwerken VOOR Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld. Op de lange termijn levert het me veel op Ik wil financieel onafhankelijker zijn, ook ens mijn pensioen. Met een grotere baan kom ik dat ik een achterstand oploop in mijn salaris en carrière. Met een grotere baan verdien ik per uur meer dan met een kleine deelbaan. Meer werken levert te weinig op Ik ga er financieel amper op uit, bijbeeld door de belasting of door het wegvallen van toeslagen. Het extra geld ben ik kwijt aan kinderopvang of andere huishoudelijke diensten die ik dan moet inkopen. Ik wil niet meer werken vanwege mijn partner Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van de carrière van mijn partner. Ik vind het niet wenselijk dat ik meer ga verdienen dan mijn partner. Mijn partner wil niet dat ik meer ga werken. Ik heb het geld niet nodig Wij kunnen goed rondkomen met het inkomen dat we nu hebben. Ik vind het niet erg om financieel afhankelijk te zijn van mijn partner. Ik vind andere dingen belangrijker dan geld. Ik wil (grotendeels) zelf mijn kinderen zorgen Ik wil mijn kinderen zelf opvoeden en ze zien opgroeien. Ik heb zelf kinderen gekozen en wil ook zelf ze zorgen. Ik moet zelf mijn kinderen zorgen, bijbeeld vanwege hun ziekte of handicap. Ik heb moeite met kinderopvang Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen. Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van de opvang. De openingsen van de opvang sluiten niet aan bij mijn werk. Ik vind dat kinderen overwegend bij hun moeders thuis moeten zijn, niet op de opvang. Ik krijg de naschoolse opvang mijn tienerkinderen niet geregeld. Als ik meer ga werken voel ik mij schuldig, want mijn kinderen willen niet (meer) naar de opvang. Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken. VOOR Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken? VOOR Mijn (nieuwe) werkgever biedt mij mogelijkheden om meer te werken Mijn werken zijn flexibel in te delen, waardoor ik meer uren kan werken. Ik kan ook thuis werken, waardoor ik meer uren kan maken. Mijn werkgever werkt niet mee Ik kan bij mijn (huidige) werkgever niet meer uren werken. Mijn werkgever biedt me niet de flexibiliteit die ik nodig heb om meer te kunnen werken. Voor mijn carrière heeft het geen zin om meer te gaan werken Ik kan bij mijn werkgever ook carrière maken zonder meer uren te gaan werken. Meer uren werken verbetert mijn carrièreperspectief niet, ik heb de boot al gemist. Ik kan geen (leuke) baan vinden met meer uren. Ik heb als moeder veel te bieden op de arbeidsmarkt De comptetenties die ik als moeder heb opgedaan - relativeren, organiseren - wil ik inzetten in mijn werk. Ik heb (ook) andere talenten en interesses die ik wil benutten KRACHT TIJD VOOR Ik wil meer besteden aan mijn werk Ik zie werken als een belangrijke en zinvolle besteding. Ik heb thuis te weinig omhanden, ik heb geen hobbies. Ik heb meer gekregen om te werken, bijbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn. Ik ben goed in het combineren van meerdere rollen en taken en voel me daar goed bij. Ik ben vastgelopen in mijn werk en wil iets anders proberen. Ik wil mijn besteden aan zaken die ik belangrijker vind Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van mijn gezondheid Als ik meer ga werken krijg ik last van (combinatie)stress. Omdat ik kleine kinderen heb en weinig slaap, kan ik (elijk) minder aan. Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving VOOR GEVOEL EN Van meer werken word ik niet gelukkig Ik wil voldoende quality time hebben mezelf, familie en vrienden of hobbies. Ik zorg mijn partner, ouders of anderen. Ik doe vrijwilligerswerk. Ik volg een opleiding. Ik vind werken niet leuk. Als ik meer ga werken, kom ik in een machocultuur terecht waarin ik mij niet thuis voel. Ik wil al moeder zijn. Mijn omgeving accepteert het niet als ik meer ga werken Mijn omgeving (het schoolplein, de kerk) vindt vrouwen die veel werken slechte moeders. Mijn collega s en mijn baas verwachten dat ik minder ga werken nu ik kinderen heb. Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing. Ik verzet mij principieel tegen het idee dat vrouwen meer moeten werken Ik begrijp dat de kosten van de vergrijzing oplopen, maar ik vind niet dat vrouwen daar moeten opdraaien. Ik weiger mee te doen aan de consumptiemaatschappij waarin iedereen al maar meer wil. in opdracht van: gemaakt door: 2008

Argumentenkaart Deeltijdwerken 3. Samenleving. Wat zijn de voor- en nadelen voor de samenleving als vrouwen meer gaan werken?

Argumentenkaart Deeltijdwerken 3. Samenleving. Wat zijn de voor- en nadelen voor de samenleving als vrouwen meer gaan werken? Argumenten Deeltijdwerken Wat zijn de - en nadelen de samenleving als meer gaan werken? Argumenten Deeltijdwerken Wat zijn de - en nadelen de samenleving als meer gaan werken? Argumenten Deeltijdwerken

Nadere informatie

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk...

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... Ik heb een vraag over zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... 1 Ik heb een laag inkomen en vind het moeilijk om werk te vinden... Ik wil me

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

De kunst om met jezelf te leven. Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh

De kunst om met jezelf te leven. Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh De kunst om met jezelf te leven Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh 1 Voorwoord. Het idee voor dit boek kwam in mij op terwijl

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

pggm.nl Persoonlijke Balans in de beleving van PGGM- leden Enquête De Persoonlijke Balans

pggm.nl Persoonlijke Balans in de beleving van PGGM- leden Enquête De Persoonlijke Balans pggm.nl Persoonlijke Balans in de beleving van PGGM- leden Enquête De Persoonlijke Balans In maart 2014 heeft PGGM haar leden gevraagd naar hun persoonlijke balans: wat betekent persoonlijke balans voor

Nadere informatie

Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans

Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans Hoe is het met jouw balans en met die van je bedrijf? Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project

Nadere informatie

Argumentenkaart Pensioenbeslissing. Werknemers

Argumentenkaart Pensioenbeslissing. Werknemers Argumentenkaart Pensioenbeslissing Werknemers Zie ook de Argumentenkaart Pensioenbeslissing Werkgevers Wat bepaalt of ik door, met ga of een kies Wat zijn Bekijk totale kaart Wat bepaalt of ik door, met

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8 Pensioen krant Maart 2014 Ik ga later niet op de bank zitten pagina 6 Meer inzicht in uw pensioen pagina 4 Wat is het UPO? pagina 8 Pensioenheld Dromen doen we allemaal Brayen Verbond (39 jaar) is projecteider

Nadere informatie

De dagelijkse dichtheid van het bestaan. Paul Schnabel Rotary s Gravenhage Sociaal en Cultureel Planbureau Universiteit Utrecht

De dagelijkse dichtheid van het bestaan. Paul Schnabel Rotary s Gravenhage Sociaal en Cultureel Planbureau Universiteit Utrecht De dagelijkse dichtheid van het bestaan Paul Schnabel Rotary s Gravenhage Sociaal en Cultureel Planbureau Universiteit Utrecht Iedereen aan het werk Meer mensen - M. 80% - V. 55% Meer jaren - 61/62 jr.

Nadere informatie

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel Versie augustus 2004, bewerkt en aangepast door Nyfer, augustus 2013 IPA Vragenlijst : 'Impact op Participatie en

Nadere informatie

U dient dit formulier tijdens het gepland gesprek mee te nemen. Dit formulier is onderdeel van het gesprek.

U dient dit formulier tijdens het gepland gesprek mee te nemen. Dit formulier is onderdeel van het gesprek. Geachte heer/ mevrouw, Hoe gaat het met u? Om duidelijk te krijgen hoe het op dit moment met u gaat, willen wij u vragen onderstaande vragen te beantwoorden. U mag bij elk onderwerp (het zijn er 11) in

Nadere informatie

Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong. Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015

Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong. Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015 Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond SAMPLE 420 Respondenten WEging De data is gewogen op geslacht, leeftijd en opleiding naar

Nadere informatie

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Leon Pouwels 11 juni 2014 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond - onderzoeksopzet Doelstelling Steekproef Methode De doelstelling van dit onderzoek is het verkrijgen

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

Scheiding privé en werk

Scheiding privé en werk Scheiding privé en werk We leven in een tijd waarin werk en privé steeds meer door elkaar lijken te lopen. Veel mensen zijn ook in hun vrije tijd bereikbaar voor hun baas. De andere kant van de medaille

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Smoesjes. TipsforTrouble HOME TROUBLE MEER WETEN < > EXTRA PITTIG

Smoesjes. TipsforTrouble HOME TROUBLE MEER WETEN < > EXTRA PITTIG geef haar gelijk dat zij het zwaar heeft en dat de crechemedewerkers zodat ze alles op tijd af kan krijgen. Collega zal in de slachtofferrol terecht komen en wellicht in tranen uitbarsten. voel dat ik

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

DEEL TWEE: OPDRACHTEN

DEEL TWEE: OPDRACHTEN DEEL TWEE: OPDRACHTEN WAARDEN- VERKENNING DUUR: 20 MINUTEN 2.1 WAARDENVERKENNING Om een beeld te krijgen van de ideeën van WAT? de deelnemers over belangrijke thema s rond arbeidsparticipatie begin je

Nadere informatie

OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT

OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT E-blog OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT Reeks: bestuurders over vitaliteit Colofon: einde artikel Wilma de Jong, lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg, is een kordate

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Vul afzonderlijk van elkaar allebei de vragen in. Bij elke vraag moet je een antwoord kiezen. Als je niet kunt kiezen, kies dan het

Nadere informatie

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009 Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie Mei 2009 1 Inleiding De crisis kan ook een opportuniteit zijn voor werknemers om hun job veilig te stellen en zelfs hun kansen

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens 1/12

Persoonlijke gegevens 1/12 Levensfasen - Gezond en plezierig werken [1] Persoonlijke gegevens 1/12 1. Wat is uw geslacht? Vrouw Man 2. Wat is uw leeftijd? 3. Wat is de hoogste opleiding die u heeft afgemaakt? Basisschool Lager beroepsonderwijs

Nadere informatie

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact? het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je?

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je? LOOPBAAN-ANKERTEST Welke baan past bij je? Waarom werk je? Welke aspecten motiveren je in jouw werk? Welke inhoudelijke zaken moet je werk bevatten zodat je het naar je zin hebt en met plezier en resultaat

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen ALGEMENE VRAGEN 1. Op welke locatie doet u vrijwilligerswerk? Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Gelre ziekenhuizen Zutphen beide locaties 2. Hoe bent u in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk bij Gelre ziekenhuizen?

Nadere informatie

MINIGIDS Omschrijving van de talenten

MINIGIDS Omschrijving van de talenten Omschrijving: Waar haal ik mijn drive vandaan? Aansteker Bezige Bij Als ik een idee heb of hoor, wil ik meteen aan de slag gaan. Ik wil actie en ben vaak de eerste die eraan begint. Ik steek vaak anderen

Nadere informatie

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Kleinschalige woon- en onderwijsvormen Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Doenersdreef Zorg Kinderen in Hilversum en Almere Sommige kinderen hebben iets bijzonders. Iets dat ze nét een beetje

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Leren & Werken Wat is de beste school voor ons kind? Welke vervolgopleiding past bij mij? Kan mijn kind een betaalde baan aan of is een beschermde

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

tips voor het sollicitatiegesprek

tips voor het sollicitatiegesprek tips voor het sollicitatiegesprek algemeen In elk gesprek komen vragen voor die op meer manieren te beantwoorden zijn. Hiermee probeert een selecteur duidelijkheid te krijgen over je echte motivatie, persoonlijkheid

Nadere informatie

Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder?

Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder? Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder? Bij de start als onthaalouder koos je om één of meerdere redenen voor deze job. Dit bepaalt mee wat voor jou belangrijk is in de job.

Nadere informatie

Test: carrière-ankers

Test: carrière-ankers Test: carrière-ankers Wat is de reden dat je werkt? Wat motiveert je in je werk? Welke elementen moeten je werk bevatten om het je echt naar de zin te maken zodat je met plezier en productief kunt functioneren?

Nadere informatie

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg?

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Ruim 10% van de Nederlandse bevolking leeft in armoede. Ongeveer 7% van de kinderen in de provincie Groningen groeit op in een gezin dat

Nadere informatie

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden?

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? DELA LeefdoorPlan wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? wie zorgt er voor uw nabestaanden? Ná uw uitvaart gaat het leven door voor uw nabestaanden. Redden zij het dan financieel? Of overkomt hen

Nadere informatie

BZW 13 april 2012. Meebewegen in een flexibele arbeidsmarkt Duurzame inzetbaarheid

BZW 13 april 2012. Meebewegen in een flexibele arbeidsmarkt Duurzame inzetbaarheid BZW 13 april 2012 Meebewegen in een flexibele arbeidsmarkt Duurzame inzetbaarheid De arbeidsmarkt VERANDERT in een razend TEMPO Zoek een BALANS tussen werk en PRIVÉ Overtuigingen bij baanzekerheid Werknemer

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me De Zelf-liefde test bestaat uit een tiental vragen op een aantal belangrijke thema s in je leven: Zelfbeeld Relaties Werk Het leven Print de Zelf-liefde

Nadere informatie

Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Doe je deze zomer betaald vakantiewerk? Ik ging naar de middelbare school 53,9%

Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Doe je deze zomer betaald vakantiewerk? Ik ging naar de middelbare school 53,9% Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Ik ging naar de middelbare school 53,9% Ik volgde een MBO-opleiding 9,1% Ik volgde een HBO-opleiding 20,2% Ik studeerde aan de universiteit

Nadere informatie

waardering Zwolle Jonge mantelzorgers (jonger dan 18 jaar) zijn in de onderzoeken van de gemeente niet meegenomen,

waardering Zwolle Jonge mantelzorgers (jonger dan 18 jaar) zijn in de onderzoeken van de gemeente niet meegenomen, Zwolle Rapportage Mantelzorg in beeld Resultaten uit onderzoeken onder mantelzorgers 2012 en 2014 De gemeente Zwolle wil de positie van de mantelzorger versterken en hun taak verlichten. Met de komst van

Nadere informatie

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. M. Cardol m.cardol@nivel.nl

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. M. Cardol m.cardol@nivel.nl IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST M. Cardol m.cardol@nivel.nl Laatste update: augustus 2004 IPA Vragenlijst : 'Impact op Participatie en Autonomie' In deze vragenlijst worden een aantal

Nadere informatie

Resultaten cao-review cao NWb

Resultaten cao-review cao NWb Resultaten cao-review cao NWb Op 15 september 2015 is de cao-review online verschenen en een paar dagen later hadden bijna 1.200 collega s de cao-review ingevuld. Wij zijn blij dat jullie in zo n grote

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

(Voor)oordelen over parttimers

(Voor)oordelen over parttimers Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tnsnipo.com www.tnsnipo.com Political & Social Rapport (Voor)oordelen over parttimers Echte

Nadere informatie

Hoe gezond is mijn relatie?

Hoe gezond is mijn relatie? Hoe gezond is mijn relatie? Vraagt u zich wel eens af of u een gezonde relatie heeft? Maakt u zich zorgen over hoe het momenteel gesteld is met uw relatie? Wilt u hier meer inzicht in krijgen? Doe dan

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat?

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat? Klantprofiel Wat is uw burgerlijke staat? o Alleenstaand o Gehuwd(gemeenschap van goederen) o Gehuwd(huwelijkse voorwaarden) o Samenwonend met samenlevingscontract o Samenwonend zonder samenlevingscontract

Nadere informatie

Pensioenbarometer Pensioenfonds Albemarle april 2010

Pensioenbarometer Pensioenfonds Albemarle april 2010 Pensioenbarometer Pensioenfonds Albemarle april 2010 Gepubliceerd van 20.04.2010 tot 30.04.2010 204 antwoorden 1 Maak ik altijd direct open en lees ik helemaal. 30,9 % 63 2 Maak ik altijd direct open en

Nadere informatie

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar?

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Inleiding Traditioneel staat de decembermaand in het teken van jaaroverzichten en top 100 of top 2000 lijstjes. Allemaal bedoeld om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Nadere informatie

6.1 Wat doet de senior bij een plotse verslechtering van de gezondheid? Meerdere mogelijkheden konden aangekruist worden.

6.1 Wat doet de senior bij een plotse verslechtering van de gezondheid? Meerdere mogelijkheden konden aangekruist worden. 40 6. Gezondheid. 6.1 Wat doet de senior bij een plotse verslechtering van de gezondheid? Meerdere mogelijkheden konden aangekruist worden. Ik heb daar nog niet over nagedacht. 148x Ik vraag raad aan mijn

Nadere informatie

Partner. Werk en opleiding. Ik wil graag: Ik wil graag:

Partner. Werk en opleiding. Ik wil graag: Ik wil graag: Werk en opleiding Partner Werk gaan zoeken Ander werk vinden Een vaste baan vinden Beter op kunnen schieten met mijn collega s Geen ruzie hebben met mijn baas Werkervaring krijgen (Vaker) vrij nemen Leren

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Analyse 2.1. Een derde van de ouders geeft aan minder te gaan werken

1. Inleiding 2. Analyse 2.1. Een derde van de ouders geeft aan minder te gaan werken 1. Inleiding Vorig jaar kondigde de regering grote bezuinigingen aan op de kinderopvang. De bezuinigingen lopen op tot 774 miljoen in 2015. In 2012 snijdt de regering met zo'n 400 miljoen euro in de kinderopvang.

Nadere informatie

MantelScan. www.expertisecentrummantelzorg.nl. Datum: Naam organisatie: Naam medewerker: Naam cliënt: Naam/namen aanwezige mantelzorger(s):

MantelScan. www.expertisecentrummantelzorg.nl. Datum: Naam organisatie: Naam medewerker: Naam cliënt: Naam/namen aanwezige mantelzorger(s): MantelScan Datum: Naam organisatie: Naam medewerker: Naam cliënt: Naam/namen aanwezige mantelzorger(s): www.expertisecentrummantelzorg.nl Genogram Ecomap - het zorgnetwerk mantelzorger zorgvrager Soort

Nadere informatie

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT WOORDENLIJST ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT Arbeidsmarkt De arbeidsmarkt is de markt van werk. Op de arbeidsmarkt wordt werk aangeboden en op de arbeidsmarkt zoeken mensen naar een baan. Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Wat wil jij? Wat wil ik?

Wat wil jij? Wat wil ik? Alle formulieren bij het boek Wat wil jij? Wat wil ik? ALLE PAGINACIJFERS KOMEN OVEREEN MET DE PAGINANUMMERS IN HET BOEK UITGEVERIJ BOEKENCENTRUM ZOETERMEER eens oneens 1 Ik vind mijzelf aantrekkelijk

Nadere informatie

Alvast bedankt voor het invullen!

Alvast bedankt voor het invullen! Deze vragenlijst gaat over jongeren die steun of hulp geven aan een familielid. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jongeren er binnen onze school steun of hulp geven en hoe zij dit ervaren. De vragenlijst is

Nadere informatie

Individueel Transitieprofiel voor jongeren

Individueel Transitieprofiel voor jongeren Individueel Transitieprofiel voor jongeren Naam Datum van invullen : : A. ZIEKTE EN GEZONDHEID 1. Ik kan mijn aandoening goed beschrijven. 2. Ik begrijp wat mijn arts vertelt. 3. Ik weet welke medicijnen

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

NTERVIEW. In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze. Doen waar je goed in bent

NTERVIEW. In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze. Doen waar je goed in bent NTERVIEW In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze Doen waar je goed in bent Ieder mens moet regelmatig keuzes maken. Dat begint al met de keuze voor een bepaalde school, een studie of een opleiding.

Nadere informatie

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden Enquête Mantelzorg en dementie 2014 Vooraf In juli 2014 vroegen wij onze leden naar hun ervaringen met mantelzorg in het algemeen, en mantelzorg

Nadere informatie

Individueel Transitieplan Jongere eerste fase (12-14 jaar)

Individueel Transitieplan Jongere eerste fase (12-14 jaar) Individueel Transitieplan Jongere eerste fase (12-14 jaar) Naam: Startdatum: Data van evaluatie in gesprek 1. Ik kan mijn ziekte beschrijven en aan anderen uitleggen. 2. Ik stel zelf vragen bij het consult.

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg Op vijf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

Preventie van werkdruk in de bouwsector. Werknemer

Preventie van werkdruk in de bouwsector. Werknemer Preventie van werkdruk in de bouwsector Werknemer Inhoud Wat is werkdruk/stress? Welke factoren bevorderen stress op het werk? Hoe herken ik stress-symptomen bij mezelf? Signalen van een te hoge werkdruk

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

Persoonlijke evaluatie: BIS-11

Persoonlijke evaluatie: BIS-11 Persoonlijke evaluatie: BIS-11 1. Ik plan taken zorgvuldig... O O O O 2. Ik doe dingen zonder na te denken...... O O O O 3. Ik neem snel een beslissing.... O O O O 4. Ik leef zorgeloos... O O O O 5. Ik

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

UNAL COLLEGE NIEUW. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond. Kan ik straks zelfstandig wonen?

UNAL COLLEGE NIEUW. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond. Kan ik straks zelfstandig wonen? NIEUW UNAL COLLEGE Kan ik straks zelfstandig wonen? Wat moet ik allemaal leren om zelfstandig te zijn? Kan ik ook financieel zelfstandig worden? Hoe kom ik aan een inkomen? Professionele zorg, aandacht

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Ambulante ondersteuning Wie zijn we? Tweb biedt ambulante ondersteuning aan mensen met een beperking die zelfstandig wonen of willen gaan wonen in de regio Vlaamse Ardennen. Wij worden gesubsidieerd door

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk...

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... Ik heb een vraag over zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... 1 Ik heb een laag inkomen en vind het moeilijk om werk te vinden... Ik wil me

Nadere informatie

Voorkom de 5 grootste financiële missers! Aan de slag voor een zonnige toekomst!

Voorkom de 5 grootste financiële missers! Aan de slag voor een zonnige toekomst! Aan de slag voor een zonnige toekomst! Marijke Minten Vanavond: Noodzaak 3 Video s ter voorbereiding De missers Hoe deze te voorkomen De voorbereiding: elke dag de post openen en lezen alle vaste lasten

Nadere informatie

jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar

jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar jij en de WIJ Je hebt je gemeld bij het Werkplein. Misschien omdat je geen of te weinig werk hebt of geen inkomen hebt. Als je jonger

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat SGJ Christelijke Jeugdzorg wil er met professionele jeugdzorg aan bijdragen dat kwetsbare kinderen en jongeren zich positief

Nadere informatie

Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië

Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië Woorden van deze les de vrijwilliger uitzenden lokaal hulpbehoevend internationaal de omstandigheden relativeren het aanpassingsvermogen de handen uit de mouwen

Nadere informatie

Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3

Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3 Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3 ideeën van familie en bekenden bij het geven van steun Ervaringen en ideeën van familie en bekenden bij het geven van steun Jos de Kimpe Carlijn Nieuwenhuis FEBRUARI

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

3 4 5 7 24 88 laag inkomen, +55 helemaal oneens eerder oneens 64 noch eens, noch oneens eerder eens helemaal eens [Voor ik iets koop, overweeg ik zorgvuldig of ik het me kan veroorloven.] 5 25 vrouwen,

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Eén panellid, werkzaam in de juridische dienstverlening, geeft juist aan dat zijn omzet is toegenomen door de kredietcrisis.

Eén panellid, werkzaam in de juridische dienstverlening, geeft juist aan dat zijn omzet is toegenomen door de kredietcrisis. Respons Van 25 juni tot en met 5 juli is aan de leden van het Brabantpanel een vragenlijst voorgelegd met als thema Kredietcrisis. Ruim de helft van de 1601 panelleden (54%) vulde de vragenlijst in. Hieronder

Nadere informatie

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers Survey commitment van medewerkers B 3 Survey commitment van medewerkers 229 230 Ruim baan voor creatief talent, bijlage 3 Voor je ligt een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar verschillende aspecten

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

Special. Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl. Het (economisch) belang van kinderopvang

Special. Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl. Het (economisch) belang van kinderopvang Special Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl Het (economisch) belang van kinderopvang 2 Het (economisch) belang van kinderopvang Voorwoord Wat levert kinderopvang

Nadere informatie

ZELFSTANDIGENPENSIOEN VER VAN MIJN BED OF TOCH NIET?

ZELFSTANDIGENPENSIOEN VER VAN MIJN BED OF TOCH NIET? ZELFSTANDIGENPENSIOEN VER VAN MIJN BED OF TOCH NIET? Partena-enquête bij 1612 zelfstandigen, 226 boekhouders en accountants Juli 2014 Wat leert het onderzoek? Zelfstandigen bereiden zich voor Het pensioen,

Nadere informatie

Competentiescan Klant exemplaar

Competentiescan Klant exemplaar Naam klant: Geboortedatum: Datum rapportage: Naam begeleider: Competentiescan Klant exemplaar Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds www.werkeenzorgminder.nl Instructie invullen

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Factsheet Vrouwen en financiën

Factsheet Vrouwen en financiën Vergroten van financiële zelfredzaamheid AANLEIDING Drie miljoen vrouwen in Nederland zijn niet in staat om zelfstandig in hun levensonderhoud te voorzien. Oftewel zijn niet economisch zelfstandig. Hun

Nadere informatie

E-QUALITY KENNISCENTRUM VOOR EMANCIPATIE, GEZIN EN DIVERSITEIT. Vaderschap 2.0 Opvoedingsondersteuning voor vaders van nu

E-QUALITY KENNISCENTRUM VOOR EMANCIPATIE, GEZIN EN DIVERSITEIT. Vaderschap 2.0 Opvoedingsondersteuning voor vaders van nu E-QUALITY KENNISCENTRUM VOOR EMANCIPATIE, GEZIN EN DIVERSITEIT Vaderschap 2.0 Opvoedingsondersteuning voor vaders van nu Vaderschap 2.0 E-Quality 55 UIT DE PRAKTIJK 3.3 Interview met Arno Janssen en Caroline

Nadere informatie

Huizenprijzen. Rendementen. kunnen stijgen. Of juist dalen. kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. UW PENSIOEN

Huizenprijzen. Rendementen. kunnen stijgen. Of juist dalen. kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. UW PENSIOEN Huizenprijzen kunnen stijgen. Of juist dalen. Rendementen kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. Tegen de tijd dat u met pensioen gaat, weet u één ding zeker: ú heeft uw pensioen goed geregeld. UW PENSIOEN

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie