Begroeting. Openingswoord 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Begroeting. Openingswoord 1"

Transcriptie

1 Begroeting Van harte welkom op ons wekelijks samenzijn. Een samenzijn rond Jezus van Nazareth, de Goede Herder. In zijn nabijheid weten wij God in ons midden aanwezig als + Vader, Zoon en H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Het evangelie van vandaag stelt Jezus voor als de Goede Herder. Daarom vieren wij vandaag ook Roepingenzondag. Wij zijn immers allemaal geroepen om elkaars hoeder te zijn. Daarom willen we in t bijzonder bidden om enthousiaste mensen die geloven in de toekomst van de Kerk van Jezus, kartrekkers in woord en daad. vrij naar Broechem Openingswoord 2 Vanouds staat deze vierde zondag van Pasen in het teken van Jezus als Goede Herder. Die Goede Herder is geen huurling, maar iemand die een hart heeft voor zijn schapen, die bij al wat Hij doet of onderneemt, slechts hun welzijn op het oog heeft. Vandaag, Roepingenzondag, wordt die Herder aan alle herders en hoeders van mensen tot voorbeeld gesteld. Openingswoord 3 In het Johannes-evangelie stelt Jezus zichzelf voor als de goede herder die een hart heeft voor zijn schapen. Zijn schapen kennen Hem. Jezus tekent daarmee hoe het er in zijn Kerk aan toe dient te gaan. Hij spreekt daarbij ook over een schaapstal. Waarom een schaapstal, en niet een tempel, als het gaat over de organisatie van zijn Kerk? Een doordenkertje. naarkees Pannekoek Vergevingsmoment 1 -Heer, Gij roept ons op uw leerlingen te zijn, om te doen wat Gij hebt gedaan. Maar vaak schieten we daarin tekort. Daarom:

2 -Christus, elk van ons heeft eigen talenten. Gij vraagt ons om ze maximaal te laten renderen ten dienste van de anderen en van de zwaksten het eerst. Maar heel vaak gebruiken we onze talenten enkel voor onszelf. Daarom: Christus, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. -Heer, Gij vraagt ons om zorgzame en enthousiaste christenen te zijn in een Kerk die uw Boodschap van hoop en liefde levenskrachtig uitdraagt naar alle mensen. Maar te dikwijls zijn we slechts lauwe christenen. Daarom: Vergeef ons Heer en kom ons tegemoet met uw barmhartigheid. Amen. Vergevingsmoment 2 Laten we voor we aan deze viering beginnen het even stil maken en kijken in ons eigen hart. Vaak vinden we bij onszelf kleine, scherpe kanten. Daarom willen we nu om vergeving vragen. -Voor al die keren dat wij mensen in nood zagen en geen helpende hand uitstaken, dat we eigenbelang kozen boven naastenliefde. -Voor al die keren dat wij moedwillig afdwaalden, dat we eigen wegen gingen zonder rekening te houden met anderen en alleen dachten aan ons eigen ik. Christus, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. -Voor al die keren dat wij niet geloofden dat Gij God, onvoorwaardelijk, onze Goede Herder wilt zijn.

3 Goede God, als een Herder zorgt Gij voor ons. Wil dan ook nu weer in uw eindeloze erbarming al wat klein en gebroken is van ons weg nemen opdat wij opnieuw vrij mogen leven, vandaag en alle dagen dat wij leven mogen. Amen. Wim Collin Lofprijzing Eer aan God in de hoge. Wij loven U, Vader, scheppende Kracht, Bron van liefde. Wij loven U, Jezus Christus, Zoon van God, Weg, Waarheid en Leven. Wij loven U, Heilige Geest, Vuur, brandende Liefdeskracht. Eer aan God in de hoge. Vrede op aarde voor mensen die eenvoudig zijn, voor mensen die zachtmoedig zijn, voor mensen die barmhartig zijn, voor mensen die luisteren naar het Woord van God en het onderhouden. Eer aan God in de hoge. Vrede op aarde en liefde onder alle mensen: liefde die nieuw maakt en heelt, liefde die hoopt en duldt, liefde die blijft in tijd en eeuwigheid. Amen. Openingsgebed 1 Heer, onze God, wij zijn hier samen omdat wij geloven in U. Daarom vragen wij: help ons in te gaan op uw uitnodiging om van ons leven iets zinvols te maken. Maak ons bereid tot liefdevolle inzet, om zo de droom te vervullen van Jezus die met ons op weg blijft gaan, vandaag en alle dagen van ons leven. Amen.

4 Openingsgebed 2 Heer Jezus, Goede Herder, de komst van uw Rijk hebt Gij aan mensen toevertrouwd. Wij danken U voor dat groot vertrouwen, maar laat ons niet alleen. Weest Gij onze kracht om mensen naar uw hart te zijn, mensen die edelmoedig het geloof, de hoop en de liefde voorleven. Zo kunnen mensen vol vreugde ontdekken dat Gij onze Verlosser zijt voor tijd en eeuwigheid. Amen. naar Liturgische vieringen Lezingen In de eerste lezing legt Petrus verantwoording af over zijn woorden en daden voor de joodse Hoge Raad. In de tweede lezing drukt Johannes zijn verwondering en vreugde uit over de liefde die God ons in Jezus heeft betoond. In het evangelie noemt Jezus zichzelf de Goede Herder die zijn leven geeft voor zijn schapen. Eerste lezing (Hand., 4, 8-12) Uit de Handelingen der Apostelen 8 Petrus werd vervuld van de heilige Geest en zei tegen de leiders, de oudsten en de schriftgeleerden: `Leiders van het volk en oudsten! 9 Als wij vandaag naar aanleiding van een weldaad aan een zieke ondervraagd worden over de oorzaak van zijn redding, 10 dan moet u allen en heel het volk Israël goed weten: door de naam van Jezus Christus de Nazoreeër, die u hebt gekruisigd, maar die God heeft opgewekt uit de doden, staat hij hier gezond voor u. 11 Hij is de steen die door u, de bouwlieden, werd verworpen, maar de hoeksteen is geworden. 12 Door niemand anders komt de redding, want er is onder de hemel geen andere naam aan mensen gegeven waardoor wij ons kunnen laten redden. KBS Willibrord 1995 Tweede lezing (1 Joh., 3, 1-2) Uit de eerste brief van de apostel Johannes Vrienden, 1 Hoe groot is de liefde die de Vader ons betoond heeft! Wij worden kinderen van God genoemd, en we zijn het ook.

5 De wereld kent ons niet, omdat zij Hem niet heeft erkend. 2 Geliefden, nu al zijn wij kinderen van God, en wat wij zullen zijn is nog niet verschenen; maar wij weten dat, wanneer Hij zal verschijnen, wij aan Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is. KBS Willibrord 1995 Evangelie (Joh., 10, 11-1 Uit het heilig evangelie van onze heer Jezus Christus volgens Johannes Jezus sprak tot zijn leerlingen: 11 Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor zijn schapen. 12 Maar een huurling, geen echte herder dus, als die een wolf ziet komen, laat hij de schapen in de steek en gaat ervandoor het zijn zijn eigen schapen niet! en de wolf overvalt ze en drijft ze uiteen. 13 Hij is immers een huurling en bekommert zich niet om de schapen. 14 Ik ben de goede herder: Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen Mij, 15 zoals de Vader Mij kent en Ik de Vader ken; Ik geef dan ook mijn leven voor mijn schapen. 16 Ik heb nog andere schapen dan die uit deze hof. Ook voor hen moet Ik een herder zijn: ze zullen luisteren naar mijn stem. Zo wordt het: één kudde met één herder. 17 Daarom heeft de Vader Mij lief, omdat Ik mijn leven geef, om het daarna weer terug te nemen. 18 Niemand neemt het Mij af, Ik geef het uit eigen vrije wil. Daartoe immers heb Ik de macht, zowel om het te geven als om het terug te nemen. Dat is de opdracht die Ik van mijn Vader heb ontvangen. KBS Willibrord 1995 Geloofsbelijdenis Ik geloof dat het leven mij geschonken werd door God, onze Vader, Bron van liefde. Ik geloof dat ik geroepen ben om mee te werken aan een toekomst die voor elke mens menswaardig is.

6 Ik geloof in die uitzonderlijke Mens die niet geleefd heeft voor Zichzelf. Ik geloof in die Mens die wij kennen als Zoon van mensen en Zoon van God, die een ereplaats gaf aan mensen die over het hoofd werden gezien. Ik geloof dat zijn Geest onder ons werkt als wij in zijn naam samen zijn en wij elkaar levenskansen geven. Ik geloof dat zijn Geest ons telkens weer aanspoort om naar elkaar om te zien en zo mensen te worden met en voor elkaar. Ik geloof dat ons leven niet zal eindigen in het zinloze niets, maar dat wij eens zullen leven bij de Bron van liefde die ons dit leven schonk. Amen. Voorbeden 1 -Bidden we voor alle mensen die, in onze wereld en in onze geloofsgemeenschap, voor elkaar goede herders willen zijn. Dat hun zorgzaamheid het mag winnen van de mentaliteit van elk voor zich. -Bidden we voor mensen die hard en liefdeloos omspringen met hun medemensen. Dat zij tot het inzicht mogen komen dat wij er zijn voor elkaar. -Bidden we voor alle mensen die met ons meegaan op de weg van Jezus. Dat wij ons allemaal zouden gedragen als kinderen van God en zo de naam christenen waardig zijn. -Bidden we voor allen die zich geroepen weten in de Kerk van God. Dat zij, samen met hun zorg voor het geloof aan de basis, het grote geheel van één kudde, één Herder, niet uit het oog verliezen. vrij naar Levensecht Voorbeden 2 Laten wij bidden tot God die ons nabij is gekomen in Jezus.

7 -Geef kracht aan uw Kerk die wij zijn, in onze dienst voor gerechtigheid, vrede en zorg voor het milieu. Geef ons de moed ons in te zetten voor een betere wereld. -Vandaag wordt over de hele wereld gebeden om roepingen. Om uw Geest bidden wij, om openheid om de weg van uw Geest te kunnen ontdekken. Om vurigheid om op die weg te volharden. Om een herbergzaam hart voor ieder die we op die weg ontmoeten. -Bidden wij voor mensen die weten dat ze elkaar zijn toevertrouwd door huwelijk, door vriendschap voor het leven, door toewijding aan een gemeenschap. Dat zij die roeping koesteren en voor elkaar trouwe herders mogen zijn. -Bidden wij voor alle mannen en vrouwen die een bijzondere opdracht in uw Kerk kregen toegewezen. Dat zij hun spiritualiteit steeds opnieuw funderen op Jezus, de Goede Herder. Goede God, ga mee met uw mensen op al hun wegen. Maak ons in de Geest van Jezus tot herders en hoeders van elkaar. Amen. Voorbeden 3 Op deze Roepingenzondag bidden we met vertrouwen: -Voor hen die geroepen zijn tot een ambt in de Kerk. Dat zij luisteren naar de stem van Jezus Christus en naar datgene wat er leeft in de gemeenschap. -Voor hen die zich als vrijwilliger geroepen voelen om samen op te trekken en een gezicht te geven aan Gods Rijk. Dat zij daartoe steeds geïnspireerd blijven. -Voor alle christenen. Dat zij groeien in de liefde tot God en zijn liefde uitstralen in de wereld. -Voor niet-christenen. Dat zij geraakt en gegrepen worden door de Goede en Blijde boodschap van Jezus.

8 naar Heeswijk Voorbeden 4 -Bidden wij voor allen die verantwoordelijkheid dragen in Kerk en maatschappij. Dat zij de vrijheid mogen vinden geheel en onbaatzuchtig open te staan voor de wensen en de noden van wie aan hun zorgen zijn toevertrouwd. -Bidden wij voor hen die niet in zichzelf durven geloven omdat zij, op welke wijze dan ook, geknecht zijn, of in zichzelf gevangen zitten. Dat zij de kracht en de wijsheid mogen ontvangen om zichzelf te kunnen zien in het Licht van Jezus, de Goede Herder die bevrijdt, geneest en leidt. -Bidden wij ook voor onszelf. Dat in ons Jezus geest van nederigheid en onbaatzuchtigheid mag gewekt worden. Dat wij de innerlijke vrijheid ontvangen om telkens weer met heel ons hart te kunnen zeggen: Niet mijn wil, maar uw wil geschiede. Bevrijd ons, Heer, van alle eigenwaan en zelfgenoegzaamheid. geef ons de kracht om uw leven als mens onder de mensen, na te volgen. naar Paul van Geest Gebed over de gaven 1 God, Gij hebt ons aan elkaar toevertrouwd en zo wilt Gij uw trouw en uw zorg zichtbaar maken. Aan de tekenen van samenhorigheid, aan een eenvoudig teken van dienstbaarheid, kan men U herkennen. Wij danken U erom en vragen uw zegen over deze tafel. Amen. Gebed over de gaven 2 Heer, in deze gaven gedenken wij uw Zoon, de Goede Herder, die zijn leven voor ons gaf. Moge Hij ons voorgaan aan deze tafel

9 en ons de weg tonen naar eeuwig leven. Amen. Tafelgebed God, hoe wonderlijk zijn de wegen die Gij met ons gaat. Gij roept ons bij onze naam om medemens te zijn, om schouder aan schouder de weg van het leven te gaan, om te groeien naar uw beeld en gelijkenis. Wij danken U voor allen die ons woorden van hoop en vrede toespreken, die ons nabij blijven in uren van angst en onzekerheid, in uren van pijn en eenzaamheid, die met ons meegaan en ons doen groeien tot nieuwe levenskracht. Wij danken U voor al het goede en het geluk dat wij mogen ervaren, voor wat ons mild en hoopvol stemt, voor wat ons nieuwe perspectieven aanreikt, voor wat onze diepste levenskrachten aanspreekt. Daarom richten wij ons tot U met de woorden: Heilig, heilig, heilig de Heer, de God der hemelse machten. Vol zijn hemel en aarde van uw heerlijkheid. Hosanna in de hoge. Gezegend Hij die komt in de naam des Heren. Hosanna in de hoge. Gij die telkens weer de mens bezielt, Gij die telkens weer geroepen wordt bij wieg en graf, bij rouwen en bij houden van, Naar U wordt uitgezien als naar een hemel die ons wacht: Jezus Christus, die zich als brood voor de wereld heeft geschonken. Toen de wereld Hem niet meer aanvaardde, zijn stem niet meer gehoord mocht worden, zijn genezende aanwezigheid verdwijnen moest, heeft Hij ten afscheid brood genomen, het gebroken en gezegd: Dit ben ik, mijn leven, mijn droom, u in handen gegeven, opdat er leven mag zijn voor iedereen. Hij heeft de beker genomen en doorgegeven met de woorden: Neem deze van Mij over en drink eruit,

10 mijn bloed voor u vergoten, een nieuw begin. Blijf dit doen om Mij niet te vergeten. Zijn dood gedenken wij, zijn opstanding belijden wij, zijn toekomst verwachten wij. Wij bidden, open ons hart voor de vragende aanwezigheid van mensen, open onze ogen, opdat wij het zoeken van mensen zouden zien, open onze oren, opdat wij het diepste verhaal van mensen zouden horen. Geef dat wij ons zo bewust mogen worden dat breken en delen het geheim is van samen-leven. Zo komen wij op het spoor van Jezus, die mensen doet opstaan uit onmacht en verlamming, en bouwen wij mee aan een wereld waar ruimte is voor iedereen, waar mensen met elkaar de weg van het leven gaan. Wij bidden voor hen die een stuk levensweg met ons zijn meegegaan, voor hen die op ons rekenen, voor hen die naast ons staan en ons bemoedigen. Wij gedenken ook hen van wie wij afscheid hebben genomen; ook al zijn zij gestorven, zij blijven tot ons spreken en ons inspireren. Beziel ons met uw Geest, boetseer ons tot mensen voor mensen, evenbeelden van uw zorg om alles en allen. Maak onze handen vrij en leer ons brood breken, wereldwijd; leer ons hoop schenken aan de mensen van nu en morgen. Geef dat het zichtbaar is dat wij uw mensen zijn, levende wezens van tastbare liefde, van voelbare toekomst, van een levende God. Door Hem en met Hem en in Hem zal uw naam geprezen zijn, Heer onze God, barmhartige Vader, in de eenheid van de Heilige Geest, hier en nu, en tot in eeuwigheid. Amen.

11 Onze Vader Richten wij ons vol vertrouwen tot onze God, de Vader van Jezus Christus, dankzij wie wij mogen bidden: Onze Vader, Vader, Moeder van alle schepselen, onze Herder en Behoeder, wij danken U dat wij uw schepselen mogen zijn. Laat ons vreugde erin vinden als wij proberen te leven voor U, voor elkaar, voor al wat Gij ons hebt toevertrouwd. Dan zullen wij mogen uitzien naar de definitieve wederkomst van Jezus, Messias, uw Zoon. Want van U is het koninkrijk Vredeswens Heer Jezus, Gij zijt het fundament waarop uw Kerk is gebouwd. Gij houdt ons als levende stenen bijeen. Wij vragen U: geef ons kracht om daden te stellen die vrede nabij brengen. Fluister ons woorden in die eenheid en harmonie oproepen. Moge de vrede van Christus altijd met u zijn. En wensen wij elkaar die Godsvrede van harte toe. Lam Gods Communie Ik ben de Goede Herder, zegt de Heer. Ik ken de mijnen en de mijnen kennen Mij. Ik geef mijn leven voor de schapen. Gelukkig zijn wij die aan de tafel van de Herder worden uitgenodigd. Dit is het Lam Gods Heer, ik ben niet waardig. Bezinning 1 Laat herders in zachtmoedigheid over uw mensen waken, ze leiden naar koele wateren van rust. Met trage stap de berghellingen verkennen waar Gij uw wonderen zaait en bloesem geeft op onverwachte tijden aan schijnbaar doodgevroren twijgen. Maak goede herders van wie moeder zijn, dat zij hun kinderen dragen met liefdevol geduld en voeden met tedere aanwezigheid.

12 Maak goede herders van wie vader zijn, dat zij behoedzaam waken over het breekbaar geluk waarvan hun kinderen dromen. Laat er gemeenschap zijn en broederlijkheid tussen de miljoenen mensen die bergen beklimmen van gedroomd geluk en duizelen bij de diepte van hun vragen. Laat er valleien zijn van zacht verpozen, heuvels van gemoedelijk samenzijn waar liefde feestelijk wordt gevierd met brood en wijn en alle overvloed die Gij beloofd hebt aan wie zich toevertrouwen aan U, Herder van Israël. Marcel Weemaes Bezinning 2 God, in mijn leven zijn er veel goede herders. Er zijn goede herders die voor mij zorgen als ik ziek ben, of verdrietig. Er zijn goede herders naar wie ik opkijk, omdat ze een voorbeeld zijn van hoe ik graag zou willen leven. Er zijn goede herders die me helpen bij het kiezen, me goede raad geven als ik het moeilijk heb. Er zijn goede herders die me veel warmte en liefde geven, zelfs op momenten dat ik het niet verdien. Van hen krijg ik warme knuffels, tederheid en aandacht. En Gij, mijn God, Gij zijt al deze goede herders bij elkaar en nog veel meer. Zij geven me immers een beetje van wat Gij me oneindig geven kunt. Bezinning 3 Herder zijn is geen sinecure, niet iets van zomaar even doen. Het vraagt om trouwe nabijheid,

13 om zorgzame vastberadenheid. Een herder ziet de ander aan met ogen van respect en behoud. Hij gunt alle goeds en schept daarvoor voorwaarden. Hij stuurt naar grazige weiden, naar leven in overvloed, naar recht en vrede zonder einde. Een herder laat niemand vallen. Hij is er als een stut en steun in goede en in kwade dagen. Hij geeft van zijn leven, van zijn liefde en solidariteit. Hij is een mens uit één stuk, begaan met mens en wereld, in Gods naam. Wij worden allen geroepen om elkaars herder en hoeder te worden, om van ons leven te geven voor andermans geluk en toekomst. De enige Goede Herder is daartoe ons Voorbeeld, onze Bron van inspiratie. Hij nodigt ons uit te leven in trouw aan de mensen en aan God, ons leven lang. Wim Holterman osfs Slotgebed 1 Jezus, de Christus, als een Herder trekt Gij voor ons uit. Gij kent ieder van ons bij naam. Bemoedigend helpt Gij ons uw weg te volgen en geeft ons te eten van uw Leven. Maak ons tot een hechte Christengemeenschap die terecht uw naam draagt. Amen. Slotgebed 2 God van mensen, zoals Gij Jezus kent, zo kent Hij U. Onafscheidelijk zijt Gij met uw Zoon verbonden. Wij bidden U: geef dat al de zijnen mogen delen in deze hechte band van liefde en genegenheid. Dit vragen wij U in naam van Jezus, de Verrezen Heer. Amen. André Janssen

14 Slotgebed 3 We zijn er ons soms veel te weinig van bewust, Heer, dat Jezus ook voor ons zijn leven heeft gegeven, en dat Hij als een Goede Herder in jouw naam zorg voor ons draagt. Geef ons de durf ons door Hem te laten leiden en ons leven op Hem af te stemmen. En misschien ontdekken wij dan dat die weg van Jezus ook onze weg is: als goede herder zorg dragen voor anderen zonder aan onszelf te denken. Erwin Roosen Zending en zegen 1 God heeft ons in het leven geroepen als zijn beeld en gelijkenis. Wees betrouwbaar in de woorden die ge spreekt. Wees herkenbaar in alles wat ge onderneemt. Bewaar boven alles de liefde voor elkaar. Vertrouw op Hem die onze Toekomst is en ons Leven: + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Zending en zegen 2 God onze Vader, Gij roept alle mensen op om de weg van uw Zoon te volgen. Het is voor ons niet altijd gemakkelijk om de juiste beslissingen in ons leven te nemen. Maak van ons soepele mensen, die altijd bereid zijn om, als het nodig is, een andere weg te kiezen dan wij gewoon zijn. Zegen ons daartoe God als +Vader, Zoon en H. Geest. Amen. Wim Collin

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 22 04 2018 Begroeting Welkom in deze viering. Moge wij hier samen de nabijheid ervaren van God, als Goede Herder, in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. naar Kerk in Herent Openingswoord

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Inleiding Er is maar één goede herder die zijn schapen kent, één naar wie de schapen luisteren. Eén die bekwaam is om ze allemaal op

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

( ) Begroeting. Mogen wij hier samenzijn in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord

( ) Begroeting. Mogen wij hier samenzijn in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord (13 04 2008 ) Begroeting Mogen wij hier samenzijn in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord De goede herder en zijn schapen zijn vertrouwd met elkaar: Hij noemt ze bij

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen Drie-eenheid A 2008 (18 05 2008 ) Begroeting Op deze eerste zondag na Pinksteren vieren wij Gods liefde in zijn veelvuldigheid: de Vader roept ons tot leven, de Zoon wijst ons de weg, en de Geest is onze

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Gebedsviering 7 mei 2017 in de Oude Synagoge in Borne

Gebedsviering 7 mei 2017 in de Oude Synagoge in Borne Gebedsviering 7 mei 2017 in de Oude Synagoge in Borne Kent u de Hoeksteen? Roepingenzondag 1 Bijbelse opening De genade van God en de liefdevolle nabijheid van Christus de goede herder en de gemeenschap

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

14 e zondag C ( ) Begroeting

14 e zondag C ( ) Begroeting 14 e zondag C (07 07 2013) Begroeting Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord Jezus stuurt vandaag 72 leerlingen

Nadere informatie

GENOEG VOOR IEDEREEN

GENOEG VOOR IEDEREEN PAROCHIE HERZELE - HOUTEM Zeventiende Zondag door het jaar (B) 28 en 29 juli 2018 GENOEG VOOR IEDEREEN Intredelied: Aan wat op aarde leeft (ZJ 420, 1-2) Aan wat op aarde leeft geeft Gij hetzelfde brood,

Nadere informatie

Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God.

Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Hemelvaart van de Heer (B) 9-10 mei 2018 Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God. [Joh 16,19] Intredelied:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (24 08 2008 ) Begroeting Namens Hem, om wie wij hier samen zijn, Jezus Messias, hier in ons midden, van harte welkom. Mogen wij hier rust en bezinning vinden, in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord 15 06 2014 Begroeting Vandaag, op de feestdag van de Heilige Drie-eenheid maken wij het kruisteken uitdrukkelijker en bewuster dan anders. Want elke keer als wij dit kruisteken maken bevestigen wij ons

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

V. Dikwijls schaden wij de relaties tussen mensen en onze verbondenheid met God. Vragen wij daarom aan God en elkaar om vergeving.

V. Dikwijls schaden wij de relaties tussen mensen en onze verbondenheid met God. Vragen wij daarom aan God en elkaar om vergeving. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar B 6-7 oktober 2018 Samen één zijn Intredelied: God die in het begin (ZJ 666, 1-2) God die in het begin uit aarde naar zijn beeld, de mensen voor elkaars

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

Voor aanvang viering: GvL nr. 417 De aarde is vervuld (couplet 1 t/m 4))

Voor aanvang viering: GvL nr. 417 De aarde is vervuld (couplet 1 t/m 4)) 4 e zondag van Pasen jaar B/ Roepingenzondag zondag 22 april 2018 Voorganger: pastoor D. Langerhuizen m.m.v. gemengdkoor Voor aanvang viering: GvL nr. 417 De aarde is vervuld (couplet 1 t/m 4)) Welkomstwoord

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen ZONDAGSVIERINGEN 1 e zondag advent B Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen Begroeting Van harte welkom op de eerste zondag van de Adventtijd. Laten wij dit samenzijn en heel het komende kerkelijk

Nadere informatie

Nada te turbe Laudate Omnes gentes

Nada te turbe Laudate Omnes gentes Gebedsviering Ten Bos op zondag 19 juni 2011 VOORAF INSTRUMENTAAL Nada te turbe Laudate Omnes gentes INLEIDING Le. 1 Welkom op deze eerste zondag na Pinksteren waarop we het feest van de Drievuldigheid

Nadere informatie

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 9 oktober 2016 28 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 754 De vreugde voert ons naar dit huis Verwelkoming en kruisteken L. Welkom op deze tweede zondag van de missiemaand, waarin we uitdrukking

Nadere informatie

Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen.

Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Begroeting Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord Het Feest van Ons Heer Hemelvaart is een speciaal

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting Welkom op deze eerste samenkomst sinds de herdenking van de verrijzenis van onze Heer. Moge Hij dit samenzijn zegenen: in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Mogen allen één zijn!

Mogen allen één zijn! Dekenaat Herzele Houtem Zevende zondag van Pasen C-jaar 11 en 12 mei 2013 Mogen allen één zijn! Intredelied (ZJ 503, 1 +2): Zingt een nieuw lied voor de Heer Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle landen.

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Ruimte voor vertrouwen

Ruimte voor vertrouwen PAROCHIE HERZELE HOUTEM Tweede Zondag van Pasen 7 en 8 april 2018 Ruimte voor vertrouwen Kom hier met uw vinger en bezie mijn handen. Steek uw hand uit en leg die in mijn zijde en wees niet langer ongelovig

Nadere informatie

Heer, geef ons meer geloof

Heer, geef ons meer geloof PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar C 1 en 2 oktober 2016 Heer, geef ons meer geloof Intredelied: Gij, dienaars aan de Heer gewijd (ZJ 529, 1+2) Gij, dienaars aan de Heer gewijd, zegent

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Heb vertrouwen in je talenten

Heb vertrouwen in je talenten PAROCHIE HERZELE - HOUTEM 33e zondag door het jaar A 18 19 november 2017 Heb vertrouwen in je talenten Intredelied: Zingt een nieuw lied voor de Heer (Z J 503, 1-2) Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 17 02 2018 Begroeting Laten wij hier samenkomen om zoals de leerlingen van Jezus antwoord te vinden op onze vragen in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Wij noemen onszelf

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2)

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 e zondag door het jaar A 9 en 10 september 2017 In hun midden Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) Bekleed u met de nieuwe mens en houd u naar de Heer gewend,

Nadere informatie

versie 1 versie 2 GELOOFSBELIJDENIS

versie 1 versie 2 GELOOFSBELIJDENIS GELOOFSBELIJDENIS In vele vieringen worden allerlei teksten en gebeden gebruikt als geloofsbelijdenis. Een geloofsbelijdenis kan echter niet zomaar een mooie tekst zijn waarin we zeggen te geloven in de

Nadere informatie

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken.

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Intredelied: Gedenken wij dankbaar de daden des Heren Strofe 1 en 2 Begroeting: In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Van harte welkom

Nadere informatie

TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING

TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING 2014 2015 WELKOM Iemand: Welkom in deze viering waarin wij met elkaar gaan luisteren naar woorden. Woorden die ons aanzetten tot nadenken over onszelf, wat wij kunnen en

Nadere informatie

Gods licht verbindt ons

Gods licht verbindt ons PAROCHIE HERZELE HOUTEM Derde zondag door het jaar A 21 en 22 januari 2017 Gods licht verbindt ons Intredelied: Jezus die langs het water liep (ZJ 562, 1-2) Jezus die langs het water liep en Simon en Andreas

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord 25 05 2014 Begroeting Als mensen met elkaar en met God verbonden, willen wij samen aanzitten aan deze door God gezegende maaltijd: in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting Laten we dit samenzijn plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Vorige zondag hoorden

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

Begroeting 1. Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven.

Begroeting 1. Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven. 11 06 2017 Begroeting 1 Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven. In de naam van + de Vader, die ons het leven geeft, die antwoordt

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Verricht zijn werken!

Verricht zijn werken! PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 de zondag van Pasen 13-14 mei 2017 Verricht zijn werken! Intrede: Zingt voor de Heer een nieuw gezang (ZJ 402, 1-2) Zingt voor de Heer een nieuw gezang! Hij laaft u heel uw leven

Nadere informatie

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen 4e paaszondag C 2007 ZONDAGSVIERINGEN vierde paaszondag C-jaar (29 04 2007) Begroeting Laten wij hier bijeen zijn, luisterend naar de stem van de goede Herder, op wie wij mogen vertrouwen, en die ons hoedend

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord Begroeting Welkom in deze viering op het hoogfeest van Ons Heer Hemelvaart. Deze feestdag leert ons iets over onze thuiskomst bij de Vader, zoals Jezus eens thuiskwam bij zijn Vader. Deze dag wil ons ook

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Eucharistieviering 4e zondag van Pasen Zaterdag 25 april 2015 St. Johannes de Doper Wijk bij Duurstede

Eucharistieviering 4e zondag van Pasen Zaterdag 25 april 2015 St. Johannes de Doper Wijk bij Duurstede Eucharistieviering 4e zondag van Pasen Zaterdag 25 april 2015 St. Johannes de Doper Wijk bij Duurstede Openingsriten Intredelied: Nr. 368 Begroeting Schuldbelijdenis: Ik belijd voor de almachtige God,

Nadere informatie

Verzameld door de Heer!

Verzameld door de Heer! PAROCHIE HERZELE HOUTEM 33 ste zondag door het jaar 17 en 18 november 2018 Verzameld door de Heer! Intredelied: Dit huis gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-3) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Dien jij de Heer? Intredelied: Welzalig wie de rechte wegen gaan (ZJ 550, 1-5)

Dien jij de Heer? Intredelied: Welzalig wie de rechte wegen gaan (ZJ 550, 1-5) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 21 e zondag door het jaar B 25-26 augustus 2018 Dien jij de Heer? Intredelied: Welzalig wie de rechte wegen gaan (ZJ 550, 1-5) Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 17 04 2016 Begroeting Laten wij hier bijeen zijn, luisterend naar de stem van de Goede Herder, op wie wij mogen vertrouwen en die ons hoedend en behoedend nabij wil zijn als + Vader, Zoon en H. Geest.

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Welkom in deze viering waarin wij met elkaar luisteren naar woorden die ons aanzetten tot nadenken over ons zelf en over klaar staan voor de ander. Wij komen

Nadere informatie

Twijfel en Hoop. - viering rond woord en brood - Ten Bos, 03 aprili 2016

Twijfel en Hoop. - viering rond woord en brood - Ten Bos, 03 aprili 2016 Twijfel en Hoop - viering rond woord en brood - Ten Bos, 03 aprili 2016 Bij het binnenkomen komen misdienaars () en lectoren () met [Luc Vlieghe] mee uit de sacristie. Ze stappen naar voor en buigen voor

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Afscheidsviering van Z.E.H. Deken Johan De Baere Processie met Pinkstericoon doorheen de kerk, voor Pinkstericoon zevenarmige kandelaar. Intredelied: ZJ 409:

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 05 05 2016 Begroeting Welkom in deze viering, waarin wij de Hemelvaart van de Heer gedenken. Moge wij hier in zijn Geest elkaar nabij zijn, zodat wij Hem in ons midden kunnen ontvangen in de naam van +

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Begroeting. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen.

Begroeting. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. 03 07 2016 Begroeting Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Niet als opdringerige geloofsverkondigers desnoods

Nadere informatie

Parochie in Herzele Houtem 3 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Parochie in Herzele Houtem 3 de zondag door het jaar (B) januari 2018 Parochie in Herzele Houtem 3 de zondag door het jaar (B) 20-21 januari 2018 De tijd is vervuld en het Rijk Gods is nabij; bekeert u en gelooft in de Blijde Boodschap." [Mc1,15] Intredelied: Jezus, die

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (26 08 2007) Begroeting Moge Gods zegen op ons rusten nu wij hier samen zijn rond zijn tafel in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Ik aarzel een beetje, beste mensen,

Nadere informatie