Baby op bezoek in Vlinder 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Baby op bezoek in Vlinder 2"

Transcriptie

1 OV1 KRANT VRIJDAG 14 JUNI 2019 NR. 15 Beste lezer, Je hebt de 15de editie van de schoolkrant: Het belang van OV1 in de hand. Tweemaal per schooljaar kruipen leerlingen, leerkrachten en begeleid(st)ers in de pen om mooie artikelen te schrijven. Terecht noemen we het mooie artikelen want het zijn steeds impressies van wat er allemaal op school wordt beleefd. De belangrijkste doelen van de schoolkrant zijn zowel de leerlingen laten schitteren als de missie van de school uitdragen. Dankzij de schoolkrant verneem je alleszins veel meer van het dagelijkse schoolleven. Jouw ideeën, reacties of suggesties omtrent de schoolkrant zijn steeds welkom bij de redactie! Ook dit schooljaar wordt goed ingezet op het geluk en het welzijn van de leerlingen in opleidingsvorm 1. Talrijke pedagogische projecten worden zorgvuldig voorbereid en georganiseerd. Het is mooi om vast te stellen dat de onderlinge contacten zo goed verlopen en waar mogelijk nog verbeteren. Hierdoor voelen de leerlingen zich goed en kunnen zij zich goed inzetten op school. Naar goede gewoonte verleent de schoolkrant ook vormende informatie. In deze editie worden nuttige tips aangereikt om pubers goed te laten slapen. Ook lees je over het belang om dagelijks naar de school te komen. Het schooljaar loopt ten einde. Met tevredenheid kijken we terug naar talrijke geslaagde activiteiten en schooldagen. Ook kijken we uit naar de afsluiter van het schooljaar op woensdag 26 juni 2019: Elisa-Rock! het jaarlijks festival voor onze leerlingen dat doorgaat op de festivalweide van de school! Baby op bezoek in Vlinder 2 Slaaptips voor pubers p. 3 Samen tegen pesten! Uitstap boerderij Broekxhof WOORDZOEKER p. 2 p. 3+5 p. 4 Workshop muziek in t Fierkant p. 6 Tot slot wensen we jou, gewaardeerde lezer, een heel fijne zomer 2019 toe! Bedankt voor je aandacht aan de 15de editie van de schoolkrant! Bedankt voor je vertrouwen in de school! Het ga je goed! Fietsen p. 6+8 Liken! like.elisa.ov1 K. Knevels algemeen directeur Wat gebeurt er als je kind spijbelt? p. 7 Steenovenstraat 20 Tel.: Website: PEER-WIJCHMAAL info@elisa.be

2 2 Schoolnieuws BABY OP BEZOEK Elke van vlinderklas 2 is onlangs tante geworden van Macy. Vorige maand kwam Macy op bezoek in de klas en konden we haar mee helpen verzorgen en lekker knuffelen. Elke is terecht supertrots! MEERDAAGSE FIN 4 THEMA SUPERHELDEN De leerlingen van vlinder 4 gingen tijdens themawerking aan de slag met hun zelfgekozen thema: superhelden. Zo leerden ze hun eigen talenten en beperkingen kennen, hoe ze moesten samenwerken en hoe ze een echte superheld konden zijn. Daarna besloten we samen om een superheldenfim te maken. Hier kwam heel wat bij kijken: kostuums maken, scenario schrijven, attributen voorzien, muziek produceren, een trailer en nog veel meer. Wat een avontuur!

3 Schoolnieuws 3 UITSTAP BROEKXHOF We houden allemaal veel van dieren. We waren nog nooit naar t Broekxhof geweest. Het was dus erg spannend! Lene, Saskia, Joel, juf Lies en juf Kathlijn waren er allemaal bij! We moesten met de auto door de velden de boerderij zoeken. Ze hebben daar honden, katten, kippen, geitjes, koeien en kalfjes, cavia s konijnen, hamsters en paarden en noem maar verder op. We hebben leuke dingen mogen doen met de dieren. Dieren borstelen, eten geven en ook gaan wandelen met de pony. De mevrouw had alles goed uitgelegd! We konden veel vragen en ze had er direct een antwoord op! De melk van de koeien gaat naar de Actimel-fabriek. Op het laatste hebben we ook een actimeldrankje en een koekje gekregen. Tot slot: Het was GEWELDIG en merci aan de boerin!! Groetjes GIW-A en de juffen! Geschreven door Lene Bogaerts SLAAPTIPS VOOR PUBERS Een goede nachtrust is nodig om fris en monter aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Een puberend lichaam ondergaat vele veranderingen waardoor het nog belangrijker is om een juiste hoeveelheid slaap te krijgen. We horen maar al te vaak dat pubers s avonds geen zin hebben om te gaan slapen, dat ze s morgens niet goed wakker te krijgen zijn en niet uitgerust zijn voor een nieuwe schooldag. Wat kan je als ouder doen om ervoor te zorgen dat jouw zoon of dochter de dag uitgeslapen begint? We zetten enkele tips en uitdagingen op een rijtje: Leg aan je puber uit dat hij/zij gemiddeld 9 uur per nacht slaap nodig heeft om uitgerust te zijn. Streef ernaar dat je puber op een vast uur gaat slapen. Ook in het weekend is het belangrijk om niet te zeer af te wijken van dit patroon. Laat gaan slapen in het weekend maakt vroeg opstaan doorheen de week moeilijker. Vermijd beeldschermen minstens één uur voor het slapen. Het licht van deze apparaten zorgt er namelijk voor dat we minder snel slaperig worden. Probeer beeldschermen zoveel mogelijk uit de slaapkamer te houden. Het zorgt ervoor dat je als ouder minder toezicht hebt op wat je puber s avonds doet en wanneer hij/zij effectief gaat slapen. Stimuleer je puber om naar buiten te gaan of te sporten. Bewegen maakt moe. Laat je puber geen energiehoudende dranken drinken s avonds. Probeer er ook voor te zorgen dat je puber s avonds niet te laat eet.

4 4 Schoolnieuws WIST JE DAT? de hele school deelnam aan de actie 'Tover een lach, tegen pesten'. er veel mooie en originele smileys zijn gemaakt door de leerlingen. de leerlingen deze smileys uitdeelden om een lach te 'toveren' op elkaars gezicht. de werkgroep 'Pesten' alle deelnameformulieren telde en zag dat het resultaat zeer goed was. je in de gangen en de klaslokalen de zelfgemaakte smileys kon bewonderen. de leden van de werkgroep zeer VROLIJK werden van jullie enthousiaste deelname. Werkgroep 'Pesten'. MEERDAAGSE GPS 1 en GPS 2 Voor de paasvakantie vertrokken we op meerdaagse naar Hechtel. Daar sliepen we in knusse huisjes in het bos. We maakten zelf het lekkere eten en poetsten nadien het huisje ook helemaal zelf. Natuurlijk was er ook ruimte voor heel leuke activiteiten. Zo ging GPS 1 film kijken in Genk en GPS 2 ging muurklimmen in Beringen. Samen gingen ze nog springen in Jumpsquare in Hasselt. Tussendoor was er nog tijd voor wat gepuzzel, een beauty-uurtje, lasergamen in het bos en gezelschapsspelletjes. Het was een fantastische meerdaagse!

5 Schoolnieuws 5 DE OUDERRAAD NOTEERDE dat er tijdens de vergadering van 19 februari 2019 vier nieuwe leden aansloten bij de ouderraad! De school heet hen heel erg welkom en hoopt op een fijne samenwerking! de thema-avond Wat na OV1, 2, 3? van dinsdag 26 maart Ouders en geïnteresseerden kregen informatie over de zorgvernieuwing in de gehandicaptensector, over beschermingsmaatregelen, financiële tegemoetkomingen en de verschillende woon -en werkvormen. De informatie werd gebracht door professionelen werkzaam op de verschillende terreinen (wonen, werken, sociale bescherming, school/ werkopleiding ). een fijne opkomst en een gezellige babbel tijdens het praatcafé van het oudercontact van 4 april Zoals gewoonlijk konden de ouders in het hoofdgebouw van de school genieten van een kopje koffie, thee of water en een lekker stuk gebak aangeboden door de school en de ouderraad. Nieuw voor deze editie van het praatcafé was dat de school, op aangeven van de ouderraad, praatcafés organiseerde op twee extra locaties. In het FIN-huis en in het opleidingscentrum konden ouders ook genieten van een kopje koffie. Dit was een zéér groot succes! SNOEZELEN BALANSKE APS1 en APS5 gingen snoezelen in het Balanske. Ze gingen op onderzoek in de verschillende themakamers en genoten van de verschillende verborgen activiteiten. Ze zien ons hier zeker terug! Vlinderklas 2 en vlinderklas + gingen samen naar het Broekxhof in Peer om er de dieren te verzorgen en vertroetelen. Boerin Fini deed weer erg haar best om ons te leren hoe je de dieren moet verzorgen, vasthouden en eten geven. We mochten ook een kleine wandeling maken met de pony en hem borstelen. Sommige leerlingen klommen zelfs in de tractor! Op het einde kregen we nog een lekker yoghurtje. Een TOPdagje, wij gaan zeker nog terug!

6 6 De uitstap naar t Fierkant op dinsdag 12 februari 2019 was een schot in de roos. De FIN-OV1-leerlingen vanuit het atelier muzische vaardigheden van juf Leen en juf Hanne mochten er een workshop muziek meevolgen. Plezier verzekerd! Voor sommigen was het een blij weerzien met enkele oude bekenden, voor anderen een eerste kennismaking met de werking van een dagcentrum. Voor herhaling vatbaar! Schoolnieuws H G T V P N Z I N G E N C Z J S R V E Y R U S J P N Q N J E E X J A P E S T L E P B P R L C L O H R T S N X T U N N R U D B H Z K P E E T E D S R X Z E A F K U I E S I L R D Q M E N X N S P O M F Y S Z I I N V O D R S Q R E R I H F R E E A E D K N E W Q H S E O Y P L L R N K A E N Q Z E U R G W K D L P I G E H O D O B F K G U T S H A M K E B Z T K M R A J R X P H W E O N L M S E E P N T F M U R T N E C G A D I J F T O Z B P R Q P S U Z L Q Z D N J V Z D P C E O G S U J H U U Y Q M R Y K W Q X B I P Q L M W WORKSHOP MUZIEK IN T FIERKANT ATELIER MUZIEK DANSEN TOEKOMST BEKENDEN DJEMBE PELT TRIANGEL DAGCENTRUM FIERKANT PLEZIER ZINGEN BEZOEK IKEA APS 11 is op uitstap geweest naar de Ikea in Hasselt. We kregen een rondleiding achter de schermen van de winkel en mochten zelfs een kijkje nemen in de opslagplaatsen en de verpakkingsruimte. We kregen een boodschappenlijstje mee van school en hebben zelf de producten gezocht in de winkel. Ten slotte hebben de leerkrachten ons getrakteerd op een lekker softijsje! Kortom, het was een leerrijke en geslaagde uitstap! FIETSEN VLINDER 3 EN 4 De leerlingen van vlinder 3&4 trekken elke dinsdagnamiddag naar buiten voor een fijn fietsmoment. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Zo leren we op tijd te remmen, voldoende afstand te houden van elkaar, weggebruikers veilig voorbij te steken en nog veel meer. Frisse lucht, beweging en vooral ervan genieten is een korte samenvatting van ons wekelijks fietsmoment. Liken en sharen! like.elisa.ov1

7 Schoolnieuws 7 APS10: THE BAKERY VAN PANEREX Op maandag 29 april brachten we met APS 10 een bezoek aan de stageplaats van Vince. Dit is de belevenisbakkerij van Panerex in Maasmechelen. We werden verwelkomd met een lekker drankje en kregen een rondleiding door het hele gebouw. Vince was hard aan het werk. Hij maakte grijze tijgerbroden. Hij moest het deeg in vormen doen, er gaatjes in prikken en dan insmeren met tijgerpap! Een collega van Vince was brioches aan het maken. Een hele kar vol! De kar ging de oven in en een kwartier later waren de koffiekoeken klaar! We zagen ook hoe de grote steenoven werkte. Het was precies een gigantische robot. Na de rondleiding werden we getrakteerd op een heerlijke lunch. In de namiddag volgde nog een stevige, maar zeer mooie wandeling in Connecterra. We stapten helemaal naar boven en hadden een prachtig uitzicht! Voor de durvers was er ook nog een beklimming van de mijnschacht bij. Als afsluiter kregen we nog een lekker glaasje huisgemaakte limonade en Vince had voor ons nog brownies gemaakt! Wat een topdag! Kobe Nouwen en Yarnou APS 10 ZOMERSE VRIJHEID bergschoenen, strandkledij zijn uit de kast gehaald vakantieoorden lokken onweerstaanbaar het werk, de school even hoeft het niet meer vrijheid dient zich aan meer ruimte en tijd om vleugels uit te slaan zoals vogels in hun vlucht laat het geen vrijheid zijn van ik doe wat ik wil maar een diepere kies in vrijheid om er voor anderen te zijn om samen met anderen vrij te zijn Firmin Vanspauwen WAT GEBEURT ER ALS JE KIND SPIJBELT? Als een leerling van school wegblijft en daar geen passende verklaring voor kan geven, zal de school dat registreren als een problematische afwezigheid, ook al gaat het maar om een halve dag. De school spreekt de leerling erover aan, verwittigt de ouders en probeert om samen naar een oplossing te zoeken. Vanaf 5 halve dagen problematische afwezigheid schakelt de school het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) in voor begeleiding van de spijbelende leerling. Dat gebeurt ook als die 5 halve dagen gespreid zijn over het schooljaar. (Vóór het schooljaar was dat nog uiterlijk na 10 halve dagen problematisch afwezigheid). De school en het CLB gaan op zoek naar de oorzaak van het spijbelen. Zij zoeken samen met de ouders en de leerling naar een oplossing. Vaak zorgen de school en het CLB voor extra begeleiding van de leerling en eventueel de ouders, of schakelen zij externe hulpverleningsdiensten in. Als de leerling zonder reden van school blijft (bijvoorbeeld om op café te gaan of op straat rond te hangen), of als de leerling of de ouders de begeleiding door school en CLB en andere hulpverleningsdiensten weigeren, dan kunnen de school of het CLB verdere stappen ondernemen: De school kan de politie inschakelen. Afhankelijk van lokale afspraken kan die een gesprek hebben met de leerling en/of zijn ouders of een spijbelcontract met hen afsluiten. Als de leerling opnieuw spijbelt, stelt de politie een proces-verbaal (pv) op, dat naar het parket gaat. Dat kan de leerling en de ouders uitnodigen voor een gesprek met de parketcriminoloog. Het parket kan een hulpverleningstraject voorstellen of een sanctie opleggen. Scholen en CLB's kunnen een zorgwekkend dossier opmaken en doorsturen naar het ministerie van Onderwijs en Vorming, dat maatregelen kan nemen. Als je kind veel spijbelt kan je je recht op een schooltoelage verliezen en kan het ministerie een al uitbetaalde schooltoelage terugvorderen. Als ouder word je niet in alle gevallen verantwoordelijk gesteld voor het spijbelgedrag van je kind. Of je als ouder een sanctie krijgt, hangt af van de omstandigheden: het onderscheid tussen onwil en onmacht is beslissend voor het bepalen van maatregelen voor spijbelaars en hun ouders.

8 8 Schoolnieuws BELANGRIJKE DATA Maandag 2 september 2019: eerste lesdag Dinsdagavond 24 september 2019: ouderavond nieuwe leerlingen OV1, OV2 en OV3 van 19.00u tot 21.00u Woensdag 2 oktober 2019: infoavond rijbewijs op school OV2, OV3 en OV4 Maandag 7 oktober 2019: evaluatiedag (=leerlingen vrij) Vrijdagavond 11 oktober 2019: kienavond Dinsdagavond 22 oktober 2019: ouderavond OV1, OV2 en OV3 van 19.00u tot 21.00u Maandag 11 november 2019: wapenstilstand (=vrij) Woensdagvoormiddag 20 november 2019: pedagogische studiedag (= alle leerlingen vrij) Vrijdag 6 december 2019: Lokale verlofdag (= vrij) Donderdag 19 december 2019: evaluatiedag (= alle leerlingen vrij) + oudercontacten OV1, OV2, OV3 van 14.00u tot 18.00u Vrijdag 20 december 2019: evaluatiedag (= alle leerlingen vrij) Zaterdag 7 maart 2020: infodag in OV1, OV2 en OV3 te Wijchmaal en OV4 te Pelt Woensdag 11 maart 2020: pedagogische studiedag (= alle leerlingen vrij) Donderdag 2 april 2020: evaluatiedag (= alle leerlingen vrij) + oudercontacten OV1, OV2, OV3 van 14.00u tot 18.00u Vrijdag 3 april 2020: evaluatiedag (= alle leerlingen vrij) Vrijdag 1 mei 2020: feest van de arbeid (= vrij) Vrijdagavond 8 mei 2020: open avond in OV4 te Pelt 17.00u tot 20.30u Zaterdag 9 mei 2020: infodag in OV1, OV2 en OV3 te Wijchmaal Vrijdag 15 mei 2020: 9 de funathlon voor OV1, OV2, OV3 en OV4 te Peer Donderdag 21 mei 2020: O.L.H. Hemelvaart (= vrij) Vrijdag 22 mei 2020: brugdag (= vrij) Maandag 1 juni 2020: Pinksterenmaandag (= vrij) Zondag 14 juni 2020: schoolfeest OV1, OV2 en OV3 te Wijchmaal Maandag 15 juni 2020: lokale verlofdag (= vrij) Woensdagavond 24 juni 2020: proclamatie geslaagde laatstejaars Vrijdag 26 juni 2020: Elisa-Rock voor OV1, OV2 en OV3 Maandag 29 juni 2020: evaluatiedag (= alle leerlingen vrij) + oudercontacten OV1, OV2, OV3 van 14.00u tot 18.00u Dinsdag 30 juni 2020: evaluatiedag (= alle leerlingen vrij) Op dinsdagnamiddag gaan vlinderklas 2 en WAAI 6 naar de boerderij om te fietsen. We leren hier ook over de voorrangsregels en sociale vaardigheden. Hierbij nog een WARME OPROEP voor driewielers die thuis niet meer gebruikt worden of in de weg staan. De leerlingen en leerkrachten danken u bij voorbaat! COLOFON Hoofdredactie en vormgeving: An Braekers, Heidi Verheyen en Lindsay Peeters Redactie: Leerlingen en schoolmedewerkers Proeflezers: Ans Boels en Marie-Thérèse Serroyen Lay-out: Nino Lorefice Doelgroep: Leerlingen OV1, ouders, medewerkers en sympathisanten Coördinator: Ellen Paesen

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

We blikken nog even terug!

We blikken nog even terug! Maandbrief : april 2017 Daar is de lente, daar is de zon Elke dag weer, als dat eens kon. De vogels die fluiten, de blaadjes die groeien, De vlinders komen naar de bloemen die bloeien! Lentekriebel kom

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan De maand juni is traditiegetrouw een drukke maand. Maatregelen in verband met het komende schooljaar moeten reeds genomen worden en natuurlijk hebben

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

Wat is de link tussen Parijs en onze school? Ontdek het op pagina 3! Wat als er gespijbeld wordt? Je leest er alles over op pagina 3!

Wat is de link tussen Parijs en onze school? Ontdek het op pagina 3! Wat als er gespijbeld wordt? Je leest er alles over op pagina 3! OV3 KRANT VRIJDAG 14 JUNI 2019 NR. 15 Beste lezer Hier reeds de 15de editie van de schoolkrant: Het belang van OV3. Tweemaal per jaar kruipen leerlingen, leerkrachten en begeleid(st)ers in de pen om mooie

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

De zestiende editie van de nieuwsbrief

De zestiende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 Jaargang 8 22-06-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De zestiende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 18 juli kennismaking nieuwe leerlingen 20 juli roostervrij

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 15 februari t/m vrijdag 22 februari 2019 39 e jaargang nr. 22 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

OV1 KRANT VRIJDAG 16 DECEMBER 2016 NR. 10

OV1 KRANT VRIJDAG 16 DECEMBER 2016 NR. 10 OV1 KRANT VRIJDAG 16 DECEMBER 2016 NR. 10 Beste lezer Een nieuw schooljaar, een nieuw huis. Het FINhuis. Als je deze nieuwe uitgave van HET BELANG VAN OV1 leest, merk je al snel op dat er heel wat leeft

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Kalender. Paasvakantie. Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april 2013. Vrije dag woensdag, 1 mei 2013

Kalender. Paasvakantie. Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april 2013. Vrije dag woensdag, 1 mei 2013 Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 Paasvakantie Kalender van zaterdag, 30 maart tot en met zondag, 14 april 2013 Boerderijklassen en bosklassen van woensdag, 17 april tot en met vrijdag, 19 april

Nadere informatie

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg Fladderkrant februari 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Kwaliteitszorg ongetwijfeld gaan jullie ook wel eens naar de markt. Wat zorgt ervoor dat je precies bij dat ene kraampje je groenten koopt

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl September 2018 Houden jullie 10 oktober tussen 12.00 en 14.00 vrij? Dan valt er namelijk weer van alles te beleven op Nobelhorst! Welkom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon:

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon: OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 Email: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders / verzorgers, juni 2016 Graag uw aandacht voor de nieuwsbrief van

Nadere informatie

TRIANGELKLANKEN. Nr. 20 Jaargang juli 2017 Belangrijke data 21 juli uur begin zomervakantie t/m 1 september

TRIANGELKLANKEN. Nr. 20 Jaargang juli 2017 Belangrijke data 21 juli uur begin zomervakantie t/m 1 september TRIANGELKLANKEN NIEUWSBRIEF VAN DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE TRIANGEL REYDERSANT 17, 8303 XL EMMELOORD TEL. 0527-612625 E-MAIL : de.triangel@scpo-nop.nl Website: www.detriangel-emmeloord.nl Nr. 20 Jaargang

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

juni 2018 = rozenmaand

juni 2018 = rozenmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 V 2 Za 3 Zo 4-j. -2KM - Klastweedaagse 2 e lj. - Naschoolse sport 6 e lj. Sportdag Hummelhoek (namiddag GESLOTEN) 4 M Oudercontact

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Beste ouders, vrienden en sympathisanten, Hieronder vinden jullie alvast de kalender van 2015-2016. Indien er nog veranderingen zijn, uitstappen, afsluitrondes

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 10 Nieuwsbrief 26 juni 2015

Jaargang 26 - nr. 10 Nieuwsbrief 26 juni 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 4, december 2018 AGENDA JANUARI 7 Start thema Beroepen/wat wil je later worden 23 Nationale Voorleesdagen 24 Voorleesontbijt groep 1/2 21 t/m 01-02 Toets weken CITO 30 Groepspresentatie groep 7

Nadere informatie

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19 INFOKRANT Einde schooljaar 18-19 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9 Belangrijke data Kerstvakantie 25 december t/m 5 januari 2018 8 januari 1 e schooldag na de kerstvakantie: Inloop vanaf 8.15 uur en ontmoetingsmoment voor ouders/verzorgers in de hal. 8 januari Start thema

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 Niet vergeten woensdag 12 juli Musical groep 8 (let op: i.p.v. dinsdag 11 juli) woensdag 12 juli Dassenbur(i)cht 11 donderdag 13 juli Doorschuifmiddag vrijdag 14 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud:

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud: maandblad van de breg Eigenbilzen de breg, Winkelomstraat 10, 3740 Eigenbilzen, tel 089/515102 - Jaargang 3, nr. 1, september 2014 inhoud: p. 1 voorwoord p. 2 het is nooit te laat... p. 2 wist-je-dat...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief 25 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief, 160625 Nieuwsbrief 25 juni 2016 Beste lezers van onze Nieuwsbrief, Inloopavond De hoeken gaan er steeds meer uitnodigend uit zien nu de aankleding ook aardig voor elkaar is. Het is echter nog niet klaar!

Nadere informatie

Arabisch sprookje. NIEUWSBRIEF 10 mei 2016

Arabisch sprookje. NIEUWSBRIEF 10 mei 2016 Vrije Basisschool Eke Steenweg 52 9810 Eke 09/385.52.49 info@vbseke.be www.vbseke.be NIEUWSBRIEF 10 mei 2016 Arabisch sprookje Er was eens een koning met twee zonen. Slechts één van beide kon zijn koninkrijk

Nadere informatie

De negende editie van de nieuwsbrief

De negende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 10 Jaargang 8 16-03-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De negende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 26 tm 28 maart kamp 28 maart schoolreis 29 maart roostervrij

Nadere informatie

Oudergesprekken groep 3 t/m 7. De bieb op school. Prikactie voor beter onderwijs. Speldag.

Oudergesprekken groep 3 t/m 7. De bieb op school. Prikactie voor beter onderwijs. Speldag. 23 juni 2017 26 juni Studiedag. Leerlingen vrij. 28 t/m 30 juni Eindkamp groep 8. 30 juni 2 e Rapport. 3 en 6 juli Oudergesprekken groep 3 t/m 7. 5 juli Stapje verder. 23 juni Reinder Letteboer (6) 24

Nadere informatie

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen NUMMER 12 JAARGANG 5 12 februari 2016 Belangrijke data Belangrijke data 15 feb (G)MR locatie Eem 15-19 feb Adviesgesprekken groep 8 beide locaties 18 feb Start inschrijvingen 10 min. beide locaties gesprekken

Nadere informatie

September Zaterdag 1. Zondag 2. Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag. Dinsdag 4. Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters

September Zaterdag 1. Zondag 2. Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag. Dinsdag 4. Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters Zaterdag 1 September 2018 Zondag 2 Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag Dinsdag 4 Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters Donderdag 6 Algemeen oudercontact lager Vrijdag 7 Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 8 23 maart 2018 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Voorstellen Maurice Schaepkens Project Water Leerlingenraad

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GELINCKSCHOOL OOSTVOORNE. Datum: juni 2016

NIEUWSBRIEF GELINCKSCHOOL OOSTVOORNE. Datum: juni 2016 NIEUWSBRIEF GELINCKSCHOOL OOSTVOORNE Datum: juni 2016 Nieuws uit de organisatie: Wij hebben er allemaal al helemaal zin in nee niet in de zomervakantie, maar in de afsluitende dag van ons project natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Nieuwjaarswandeling. 14 januari 2018

Nieuwjaarswandeling. 14 januari 2018 Jaaroverzicht 2018 Nieuwjaarswandeling 14 januari 2018 Spijtig genoeg werden er geen foto s genomen. Toch was het heel gezellig en ideaal om het nieuwe jaar in te zetten! Toneel 10 februari 2018 Voor de

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 19 april 2019 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! Maandag 22 april t/m vrijdag 3 mei - Vakantie, alle leerlingen vrij! Zondag 5

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: info@obs-apollo.nl 28 oktober Koffie morgen vanaf 8.30

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 07 Studiedag 01 oktober Op maandag 01 oktober heeft het team een studiedag. Alle leerlingen zijn op die dag vrij en kunnen genieten van een lang weekend. Kinderpostzegelactie Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2 Nieuwsbrief 21 oktober jaargang 31 nr.2 Kinderboekenweek Van 5 t/m 16 oktober was het weer Kinderboekenweek. Opa s en oma s stonden centraal tijdens het thema: Voor altijd jong! In veel klassen zijn opa

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Luchtvervuiling tast de gezondheid van onze kinderen aan. In veel van onze scholen is de luchtkwaliteit zorgwekkend. Dat was de conclusie van een eerste grootschalige

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar

Nieuwsbrief einde schooljaar Beste ouders Nieuwsbrief einde schooljaar Het schoolteam wil jullie graag danken voor het vertrouwen in onze school. We kijken met veel voldoening terug op het voorbije jaar en zijn blij met de positieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 7, maart 2019 AGENDA APRIL 1 10 12 16 en 17 18 19 t/m 03-05 Start thema Een goed doel Groepspresentatie groep 5 Koningsspelen IEP Eindtoets groep 8 Lunch, leerlingen met ouderen Meivakantie MEI

Nadere informatie

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND september 2016 WAARDENBURCHT IN ANDERLAND De vakantie is nog maar net voorbij en de hofhouding van kasteel Waardenburcht trekt er weer op uit. De keizerin van Anderland heeft immers heel wat problemen

Nadere informatie

Het krantje. Oktober Welkom! Welkom bij de vernieuwde editie van onze nieuwsbrief. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje. Oktober Welkom! Welkom bij de vernieuwde editie van onze nieuwsbrief. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje Oktober 2016 Welkom! Welkom bij de vernieuwde editie van onze nieuwsbrief voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave die we doopten met de naam

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Rapport mee Vrijdag 13 juli ontvangen de leerlingen het laatste rapport van dit schooljaar. Groep 8 ontvangt het rapport op de afscheidsavond.

Rapport mee Vrijdag 13 juli ontvangen de leerlingen het laatste rapport van dit schooljaar. Groep 8 ontvangt het rapport op de afscheidsavond. Nieuwsbrief 19 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 29 juni 2018 Rapport mee Vrijdag 13 juli ontvangen de leerlingen het laatste rapport van dit schooljaar. Groep 8 ontvangt het rapport op de afscheidsavond.

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Schrijf bij de omschrijving: Naam van uw kind Groep van uw kind

Schrijf bij de omschrijving: Naam van uw kind Groep van uw kind Nieuwsbrief 24 mei 2017 In deze nieuwsbrief Schooltijden Geslaagd! Schoolreis woensdag 31 mei Groepen in 2017 2018 Avondvierdaagse Belangrijke data Ouder- en Kindteam op de basisschool Artisverhalen Eindfeest

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf.

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf. Jaargang 10 Nummer 16 15 april 2019 Agenda Dinsdag 16 en woensdag 18 april Vrijdag 19 april Maandag 22 april t/m Vrijdag 3 mei Zondag 5 mei Maandag 7 mei Woensdag 8 mei Vrijdag 10 mei Woensdag 15 mei Eindtoets

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gelinckschool Schiedam april/mei 2018

Nieuwsbrief Gelinckschool Schiedam april/mei 2018 Nieuwsbrief Gelinckschool Schiedam april/mei 2018 Nieuws uit de klassen: Op maandag 26 maart jl. mocht de Zeppelin, als groep 5 van de Gelinckschool Schiedam, naar bibliotheek de Korenbeurs. Dit blijkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Beste wensen Misschien wat laat, want het jaar 2018 is al twee weken jong, maar voor u allen alsnog een goed en gezond 2018 gewenst! Kijkmiddag op Basisschool EigenWijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

Steenovenstraat 20 Tel.: Website: PEER-WIJCHMAAL

Steenovenstraat 20 Tel.: Website: PEER-WIJCHMAAL OV2 KRANT VRIJDAG 14 JUNI 2019 NR. 15 Beste lezer Je hebt de 15 de editie van de schoolkrant: Het belang van OV2 in de hand. Tweemaal per schooljaar kruipen leerlingen, leerkrachten en begeleid(st)ers

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

De Keyzer draait door Inhoudsopgave

De Keyzer draait door Inhoudsopgave De Keyzer draait door Inhoudsopgave Van de redactie + inzending Het laatste nieuws Puzzel Overzicht vrije dagen en feest dagen Interview leerling Interview leerkracht De knutseltip Kleurplaat Afsluiting/Groet

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar.

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar. Riemslootnieuws 749 12-07-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 www.comprix.nl NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Formatie 2018-2019 Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- Afscheid juf Lieve SCHOOLNIEUWS In de lagere school moeten we na een jarenlange fijne en succesvolle samenwerking afscheid nemen van juf Lieve. We hebben ervoor gekozen jullie

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie