Openbaar. Aanpassen algemene voorwaarden abonnementenstalling Molenstraat. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbaar. Aanpassen algemene voorwaarden abonnementenstalling Molenstraat. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel."

Transcriptie

1 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassen algemene voorwaarden abonnementenstalling Molenstraat Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Sinds zeven jaar wordt de fietsenstalling onder de Molenstraatkerk als abonnementenfietsenstalling geëxploiteerd. De abonnementhouder die in deze stalling zijn fiets wil parkeren sluit hiervoor een stallingsovereenkomst af voor onbepaalde tijd. In juli jl. is de afgeschreven controleapparatuur vervangen door nieuwe controleapparatuur met meer inregelmogelijkheden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om tijdelijke abonnementen uit te gaan geven. De capaciteit van de fietsenstalling (120 fietsparkeerplaatsen) kan met dit nieuwe product beter worden benut. Daarnaast kan misbruik gesanctioneerd worden. Voor het uitgeven van tijdelijke abonnementen dienen de algemene voorwaarden die integraal onderdeel uitmaken van de stallingovereenkomst, aangepast te worden. BW-nummer Directie/afdeling, ambtenaar, telefoonnr. MB20, Niels de Jager, Datum ambtelijk voorstel 20 november 2014 Registratienummer Ter besluitvorming door het college Voorstel is om de huidige Algemene 1. Vaststellen van de algemene voorwaarden abonnementenfietsenstalling Molenstraat; Paraaf akkoord Datum Steller Niels de Jager Alleen ter besluitvorming door het College Besluit B&W d.d. 9 december 2014 X Conform advies Aanhouden Anders, nl. nummer: 3.13 Bestuursagenda Paraaf akkoord Datum Portefeuillehouder Collegevoorstel

2 Collegevoorstel 1 Probleemstelling Geconstateerd is dat afgelopen jaren toegangtokens van de fietsenstalling onder de Molenstraat veelvuldig zijn doorgegeven door abonnementshouders aan derden. Technisch gezien was het niet mogelijk tokens te blokkeren. Abonnementshouders zeggen derhalve hun abonnement niet op. Hierdoor is er geen overzicht van actieve abonnementhouders. De stalling kan daardoor momenteel niet optimaal benut worden. Het nieuwe systeem beschikt over een managementmodule waarbij de toegangspassen gekoppeld worden aan de personalia van de abonnementhouders. Bij geconstateerd misbruik kan gemakkelijk een abonnementspas geblokkeerd worden. Het systeem biedt de mogelijkheid om tijdelijke abonnementen uit te geven. Om deze abonnementsvorm juridisch te verankeren dienen de algemene voorwaarden met betrekking tot de fietsenstalling Molenstraat aangepast te worden. 2 Juridische aspecten De algemene voorwaarden verankeren juridisch de abonnementsvoorwaarden. De huidige stallingsovereenkomsten worden omgezet naar stallingovereenkomsten onder de nieuwe algemene voorwaarden. 3 Doelstelling Doel van dit voorstel is om algemene voorwaarden te hanteren die in overeenstemming zijn met de nieuwe abonnementsvorm. 4 Argumenten Momenteel geven wij enkel een abonnement uit met een onbeperkte looptijd tegen een eenmalige vergoeding van 30, -. Hierbij krijgt de abonnementshouder dan volledige en onbeperkte toegang tot de stalling. Het nadeel van het huidige systeem is dat de tokens niet geblokkeerd kunnen worden en geen noodzaak bestaat om abonnementen op te zeggen. Abonnementshouders hebben nu namelijk geen juridische of financiële prikkel om hun abonnement op te zeggen. Het nieuwe systeem beschikt over een managementmodule waarbij de toegangspassen gekoppeld worden aan de abonnementhouders. Bij geconstateerd misbruik kan gemakkelijk een abonnementspas geblokkeerd worden. Hierdoor biedt het systeem ook de mogelijkheid om tijdelijke abonnementen uit te geven in plaats van alleen onbeperkte abonnementen. Het huidige onbeperkte abonnement zal worden omgezet naar een abonnement met een looptijd van een jaar tegen een vergoeding van 30, - per jaar zonder tussentijdse restitutie. De hoogte van het tarief is gelijk aan het tarief dat andere steden rekenen voor onbewaakte fietsenstallingen. De extra opbrengsten zullen geïnvesteerd worden in de schoonmaak en het onderhoud van de fietsenstalling. Door het omzetten van de onbeperkte abonnementen naar jaarabonnementen kan de capaciteit van de fietsenstalling beter worden benut. 5 Klimaat Door het optimaal benutten van de capaciteit van de Molenstraat fietsenstalling bevorderen wij het gebruik van de fiets voor woon- werkverkeer.

3 Collegevoorstel Vervolgvel 2 6 Financiën De vaststelling van deze algemene voorwaarden brengt geen kosten met zich mee. Uit de extra opbrengsten uit abonnementen van maximaal 3600, - per jaar ( 30 X 120 stallingsplekken).) betalen we schoonmaak en onderhoud van de fietsenstalling. Gezien de beperkte financiële consequenties passen we de begroting hier nu niet op aan. De investering voor de apparatuur 3000,- is gedekt vanuit de begroting. De apparatuur is aangesloten op het bestaande managementsysteem van de parkeergarages. 7 Participatie en Communicatie Alle huidige abonnementhouders informeren wij per brief over de wijziging van de abonnementsvorm en de algemene voorwaarden met betrekking tot de fietsenstalling onder de Molenstraatkerk. Informatie met betrekking tot de wijzigingen van de abonnementsvorm zal ook worden gepubliceerd in de fietsenstalling. De bij ons bekende abonnementshouders krijgen tevens de mogelijkheid om het huidige abonnement om te zetten naar een jaarabonnement met een eenmalige korting van 50%. Voor de overgang naar het nieuwe abonnementssysteem zal een overgangstermijn van een halfjaar worden gehanteerd. 8 Uitvoering en evaluatie De algemene voorwaarden worden integraal opgenomen in de stallingsovereenkomst. Tevens actualiseren wij de informatie op 9 Risico De risicoparagraaf is op dit voorstel niet van toepassing. Bijlage: Algemene voorwaarden abonnementenfietsenstalling Molenstraat

4 Algemene voorwaarden abonnementenfietsenstalling Molenstraat INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I ALGEMEEN Artikel 01 - Begripsbepaling Artikel 02 - Aansprakelijkheid HOOFDSTUK II PARKEREN VAN DE FIETS Artikel 03 - Parkeren Artikel 04 - Toegang met toegangspas Artikel 05 - Bromfietsen, bakfietsen, motoren, aanhangers e.d. Artikel 06 - Opslag Artikel 07 - In de rekken parkeren Artikel 08 - Verbod gevaarlijke stoffen Artikel 09 - Openingstijden Artikel 10 - Ophouden in de fietsenstalling Artikel 11 - Aanbieden van goederen en diensten Artikel 12 - Flyeren en strooibiljetten Artikel 13 - Roken en open vuur Artikel 14 - Werkzaamheden Artikel 15 - Afval Artikel 16 - Reclame Artikel 17 - Aansprakelijkheid Artikel 18 - Nakoming HOOFDSTUK III ABONNEMENTEN Artikel 19 - Criteria Artikel 20 - Duur abonnement Artikel 21 - Kosten Artikel 22 - Restitutie Artikel 23 - Persoonsgebonden Artikel 24 - Uniek nummer op sticker Artikel 25 - Plaatsgarantie Artikel 26 - Toegangspas Artikel 27 - Ontbinding stallingovereenkomst HOOFDSTUK IV BIJZONDERE BEPALINGEN Artikel 28 - Niet toerekenbare tekortkoming Artikel 29 - Afwijkende afspraken Artikel 30 - Inzien Algemene Voorwaarden Artikel 31 - Beslissingsbevoegdheid Artikel 32 - Nederlands recht van toepassing De toegang tot de fietsenstalling wordt uitsluitend verleend onder toepassing van deze voorwaarden, die integraal deel uitmaken van de stallingsovereenkomst.

5 1 HOOFDSTUK I - ALGEMEEN Artikel 1. Begripsbepaling De gemeente: De gemeente Nijmegen, gevestigd aan de Korte Nieuwstraat 6 te Nijmegen. Fietsenstalling: Een door een elektrisch aangedreven poort afgesloten ruimte met stallingsrekken die door middel van een toegangspas gebruikt kan worden voor het parkeren van fietsen. Toegangspas: Draadloze contactpas of contactdruppel. Abonnementhouder: Een natuurlijk persoon die de abonnementsovereenkomst sluit met als doel om een fiets in de fietsenstalling te brengen. Stallingovereenkomst: Een abonnement dat voor de duur van tenminste één jaar wordt afgesloten tussen gemeente en abonnementhouder en na deze periode telkens met één jaar door gemeente stilzwijgend wordt verlengd. Abonnementsgeld: Het bedrag dat de abonnementhouder verschuldigd is voor het gebruik van de fietsenstalling. Fiets: Fiets zoals gedefinieerd in de Wegenverkeerswet Toegangscontrole apparatuur: Apparatuur ter controle van geautoriseerde toegang middels Toegangspas, waarna vervolgens toegang tot de fietsenstalling mogelijk gemaakt wordt. Locatie: De fietsenstalling bevindt zich in de Molenstraat onder de kerk.

6 2 Artikel 2. Aansprakelijkheid De tussen partijen tot stand gekomen stallingovereenkomst omvat geen bewaking. De gemeente aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor diefstal, vervreemding, beschadiging of het verloren gaan van eigendommen van de abonnementhouder. De gemeente aanvaardt geen aansprakelijkheid voor welke schade dan ook aan de eigendommen van de, evenals terzake lichamelijk letsel en/of enige andere (gevolg)schade, direct of indirect veroorzaakt door of ten gevolge van het gebruik van de fietsenstalling, tenzij de schade direct is veroorzaakt door of vanwege grove nalatigheid van de gemeente en deze aansprakelijkheid niet in enig ander artikel van deze algemene voorwaarden wordt uitgesloten. HOOFDSTUK II PARKEREN VAN DE FIETS Artikel 3. Een abonnementhouder die zijn fiets in de fietsenstalling wil parkeren dient gebruik te maken van de toegangscontrole apparatuur. Artikel 4. één geldige Toegangspas gekoppeld aan een geldige stallingsovereenkomst geeft de abonnementhouder, recht op toegang tot de fietsenstalling en het parkeren van één fiets in een van de aanwezige stallingplaatsen. Artikel 5. Het is verboden met snorfietsen, bromfietsen, motoren en/of fietsaanhangwagens en bakfietsen van welke aard dan ook, de fietsenstalling binnen te rijden of te parkeren. Artikel 6. Opslag van goederen van welke aard dan ook is niet toegestaan. Artikel 7. De fiets mag uitsluitend worden geparkeerd in de daarvoor bestemde rekken. De entree en paden dienen altijd open en berijdbaar te worden gehouden. Fietsen die in strijd met de genoemde voorschriften zijn geparkeerd, kunnen door de gemeente altijd voor risico van de abonnementhouder worden verwijderd. Alle daarmee verband houdende kosten worden op de abonnementhouder verhaald. Artikel 8. Het is verboden ontplofbare, ontbrandbare of anderszins gevaarlijke en/of schadelijke stoffen in de fietsenstalling te brengen dan wel binnen te hebben. Artikel 9. De fietsenstalling is 24 uur per dag middels het presenteren van een geldige Toegangspas bij de toegangscontrole apparatuur toegankelijk.

7 3 Artikel Het zich ophouden in de fietsenstalling, behalve voor het onmiddellijk parkeren dan wel ophalen van de fiets, is niet toegestaan. 2. Het is, zonder voorafgaande toestemming van de gemeente, verboden om de fietsenstalling voor andere doeleinden te gebruiken dan voor het parkeren van fietsen. Artikel 11. Het is zonder toestemming van de gemeente verboden in de fietsenstalling goederen of diensten aan te bieden, uit te delen, of deze te verkopen of te verhuren. Bij overtreding zullen alle hieruit voortvloeiende kosten op de wettelijk aansprakelijke partij worden verhaald. Artikel 12. Het is zonder toestemming van de gemeente verboden in de fietsenstalling te flyeren of strooibiljetten te verspreiden. Bij overtreding zullen alle hieruit voortvloeiende kosten op de wettelijk aansprakelijke partij worden verhaald. Artikel 13. Het is verboden om in de fietsenstalling te roken of open vuur te maken. Artikel 14. Het is verboden in de fietsenstalling reparaties aan de fietsen of andere werkzaamheden uit te voeren of te doen uitvoeren tenzij daartoe uitdrukkelijk toestemming door of namens de gemeente is verleend. Artikel 15. Het is verboden afval in de fietsenstalling achter te laten. Bij overtreding zullen alle daaruit voortvloeiende kosten op de vervuiler worden verhaald. Artikel 16. Het is zonder toestemming van de gemeente niet toegestaan in, op of aan de fietsenstalling reclame te maken. Artikel 17. De abonnementhouder is aansprakelijk voor alle schade die door of tengevolge van het gebruik van de fietsenstalling door abonnementhouder wordt veroorzaakt. Voor de vaststelling van het bedrag van de schade zal een door of namens de gemeente opgestelde expertise beslissend zijn. De kosten van deze expertise zijn voor rekening van de abonnementhouder.

8 4 Artikel 18. Indien de abonnementhouder tekortschiet in de nakoming van enige verplichting welke is opgelegd ingevolge de wet, plaatselijke verordeningen en gebruiken en/of de met abonnementhouder gesloten overeenkomst inclusief de daarop van toepassing zijnde algemene voorwaarden, is de abonnementhouder gehouden aan de gemeente alle schade te vergoeden, door deze geleden c.q. nog te lijden als gevolg van bovengenoemde nalatigheid. Indien de gemeente genoodzaakt is een sommatie, ingebrekestelling of ander exploot aan de abonnementhouder te doen uitbrengen is de abonnementhouder verplicht al de daarvoor gemaakte kosten, zowel in als buiten rechte, aan de gemeente te vergoeden. HOOFDSTUK III - ABONNEMENTEN Artikel 19. Voor een stallingsovereenkomst komen in aanmerking bewoners die woonachtig zijn binnen de singels en werknemers die werkzaam zijn bij een bedrijf gevestigd binnen de singels. Werknemers dienen een verklaring van de werkgever te overleggen waaruit blijkt dat de werknemer op locatie binnen de singels werkzaam is. Artikel 20. De stallingovereenkomst wordt afgesloten voor de duur van één jaar en gaat in op het moment van het retour sturen van de ondertekende stallingsovereenkomst. Deze periode wordt door partijen stilzwijgend met telkens één jaar verlengd. De stallingovereenkomst kan door beide partijen, schriftelijk of elektronisch, worden opgezegd met een opzegtermijn van 1 maand. Na deze termijn zal de gemeente het gebruik van de Toegangspas blokkeren. Schriftelijke opzegging van de zijde van de gemeente vindt plaats indien de abonnee nalatig is in de nakoming van enige verplichting of voorschrift uit deze voorwaarden. Artikel 21. De kosten van een stallingovereenkomst bedragen per jaar 30,- ( zegge dertig euro). De kosten dienen bij aanvang van het nieuwe abonnementsjaar voldaan te worden op straffe van ontbinding van de stallingsovereenkomst op basis van artikel 19. Artikel 22. Bij het opzeggen of ontbinden van de stallingsovereenkomst wordt het resterende bedrag niet gerestitueerd. Artikel 23. De stallingovereenkomst is persoonsgebonden en is niet overdraagbaar. Artikel 24. Iedere geparkeerde fiets dient te zijn voorzien van een sticker met uniek registratienummer. Dit unieke registratienummer dient overeen te komen met het registratienummer van een geldige stallingovereenkomst. Geparkeerde fietsen welke niet zijn voorzien van een sticker met registratienummer, of fietsen die in strijd met de artikelen 4 en 7 staan geparkeerd worden verwijderd. De eigenaar kan de verwijderde fiets tegen betaling van het dan geldige tarief ophalen bij de AFAC.

9 5 Artikel 25. De stallingsovereenkomst geeft geen recht op plaats garantie in de fietsenstalling. Artikel 26. Bij het aangaan van de stallingsovereenkomst krijgt de abonnee een Toegangspas waarmee toegang tot de fietsstalling verkregen wordt. Deze Toegangspas blijft eigendom van de gemeente. Bij beëindiging of ontbinding van het abonnement wordt de Toegangspas uit het systeem verwijderd. De abonnee dient de pas voorzien van NAW gegevens en kenmerk van de stallingsovereenkomst aan te bieden bij de gemeente. Wanneer een Toegangspas door verlies of onjuist gebruik vervangen moet worden is de abonnee verplicht een nieuwe Toegangspas te kopen. De vervangingskosten bedragen 10,-. Artikel 27. Mocht blijken dat zonder uitdrukkelijke toestemming van de gemeente van deze voorschriften wordt afgeweken, dan wordt na aanmaning de stallingsovereenkomst ontbonden. HOOFDSTUK IV - BIJZONDERE BEPALINGEN Artikel 28. Een tekortkoming kan de gemeente niet worden toegerekend indien zij te wijten is aan een van de wil van de gemeente onafhankelijke omstandigheid als gevolg waarvan de nakoming van de verplichtingen uit de overeenkomst redelijkerwijs door de abonnementhouder niet meer van de gemeente kan worden verlangd. Hieronder worden in ieder geval begrepen brand, vandalisme, overheidsmaatregelen, bedrijfsstoringen evenals een tekortkoming in de nakoming door derden. Artikel 29. Afwijkingen en extra afspraken op deze overeenkomst zullen schriftelijk van hetgeen is overeengekomen door de gemeente worden bevestigd. Artikel 30. Bij het aangaan van een abonnement wordt een exemplaar van de Algemene Voorwaarden verstrekt. De Algemene Voorwaarden liggen ter inzage bij bureau Parkeren en Verkeersmanagement van de gemeente Nijmegen en zijn gepubliceerd op de website > Inwoners > Verkeer & Vervoer > Fiets. Artikel 31. In alle gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien beslist het bureauhoofd Parkeren en Verkeersmanagement van de gemeente Nijmegen. Artikel Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. 2. Alle schriftelijke mededelingen, sommaties daaronder begrepen, voortvloeiend uit of verband houdend met deze overeenkomst en Algemene Voorwaarden, dienen te worden gezonden naar: Gemeente Nijmegen, Bureau Parkeren en Verkeersmanagement, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Algemene voorwaarden abonnementenfietsenstalling Molenstraat

Algemene voorwaarden abonnementenfietsenstalling Molenstraat Algemene voorwaarden abonnementenfietsenstalling Molenstraat INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I ALGEMEEN Artikel 01 - Begripsbepaling Artikel 02 - Aansprakelijkheid HOOFDSTUK II PARKEREN VAN DE FIETS Artikel 03

Nadere informatie

Algemene voorwaarden fietsenstalling Molenstraat

Algemene voorwaarden fietsenstalling Molenstraat G E M E E N T E en Algemene voorwaarden fietsenstalling Molenstraat INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUKIALGEMEEN Artikel 01 - Begripsbepaiing Artikel 02 - Aansprakeiijklneid HOOFDSTUK 1PARKEREN Artikel 03 - Werkwijze

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Parkeergarages

Algemene voorwaarden Parkeergarages INHOUDSOPGAVE Algemene voorwaarden Parkeergarages HOOFDSTUK I - ALGEMEEN... 2 Artikel 1. Begripsbepaling... 2 Artikel 2. Algemene voowaarden van toepassing voor kortparkeerders en abonnementhouders...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden abonnementen garage Plein 1944

Algemene voorwaarden abonnementen garage Plein 1944 Algemene voorwaarden abonnementen garage Plein 1944 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I - ALGEMEEN... 2 Artikel 1. Begripsbepaling... 2 Artikel 2. Algemene voowaarden van toepassing voor abonnementhouders... 2 Artikel

Nadere informatie

Spaarnelanden nv, Unit ParkeerService KvK nr Algemene voorwaarden voor het gebruik van Bewonersgarages

Spaarnelanden nv, Unit ParkeerService KvK nr Algemene voorwaarden voor het gebruik van Bewonersgarages Spaarnelanden nv, Unit ParkeerService KvK nr. 34208676 Algemene voorwaarden voor het gebruik van Bewonersgarages INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I ALGEMEEN Artikel 1 - Begripsbepaling Artikel 2 - Overeenkomst

Nadere informatie

Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst Afdeling Parkeerzaken. Bureau Beheer en Exploitatie

Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst Afdeling Parkeerzaken. Bureau Beheer en Exploitatie Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst Afdeling Parkeerzaken Bureau Beheer en Exploitatie ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE PARKEERGARAGES.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAKANTIE PARKEREN Deze voorwaarden gelden vanaf 1 januari 2012.

ALGEMENE VOORWAARDEN VAKANTIE PARKEREN Deze voorwaarden gelden vanaf 1 januari 2012. ALGEMENE VOORWAARDEN VAKANTIE PARKEREN Deze voorwaarden gelden vanaf 1 januari 2012. De toegang tot de parkeeraccommodatie wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende voorwaarden, die

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE PARKEERGARAGE WILLEM DE ZWIJGERLAAN AMSTERDAM

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE PARKEERGARAGE WILLEM DE ZWIJGERLAAN AMSTERDAM ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE PARKEERGARAGE WILLEM DE ZWIJGERLAAN AMSTERDAM HOOFDSTUK I - ALGEMEEN Artikel 1. Parkeerovereenkomst Een parkeerovereenkomst is stilzwijgend tot stand gekomen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij eenmalige parkeerovereenkomsten

Algemene voorwaarden behorende bij eenmalige parkeerovereenkomsten Algemene voorwaarden behorende bij eenmalige parkeerovereenkomsten De toegang tot de parkeeraccommodatie wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende voorwaarden, die deel uitmaken van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Voor de parkeergarages van de gemeente Zandvoort

ALGEMENE VOORWAARDEN Voor de parkeergarages van de gemeente Zandvoort ALGEMENE VOORWAARDEN Voor de parkeergarages van de gemeente Zandvoort Vastgesteld door het college : d.d. 11 januari 2011 Gepubliceerd in de Zandvoortse Courant : d.d. 28 januari 2011 Inwerkingtreding

Nadere informatie

Gemeente Berg en Dal Versie 1 17 maart Reglement Parkeergarage Dorpsstraat Dorpsstraat 30 te Groesbeek

Gemeente Berg en Dal Versie 1 17 maart Reglement Parkeergarage Dorpsstraat Dorpsstraat 30 te Groesbeek Gemeente Berg en Dal Versie 1 17 maart 2016 Reglement Parkeergarage Dorpsstraat Dorpsstraat 30 te Groesbeek INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I - ALGEMEEN Artikel 1 Begripsbepaling 3 Artikel 2 Reikwijdte Reglement

Nadere informatie

Maatschappij tot Exploitatie Parkeergarages BUSSUM B.V.

Maatschappij tot Exploitatie Parkeergarages BUSSUM B.V. Maatschappij tot Exploitatie Parkeergarages BUSSUM B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN BEHOREND BIJ EENMALIGE PARKEEROVEREENKOMSTEN Deze voorwaarden gelden vanaf 26 september 2011 en vervangen alle voorgaande algemene

Nadere informatie

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 29 mei 2014 heeft de fractie

Nadere informatie

Wijziging Algemene Voorwaarden geldende voor door de gemeente Rotterdam geëxploiteerde parkeervoorzieningen

Wijziging Algemene Voorwaarden geldende voor door de gemeente Rotterdam geëxploiteerde parkeervoorzieningen Wijziging Algemene Voorwaarden geldende voor door de gemeente Rotterdam geëxploiteerde parkeervoorzieningen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van

Nadere informatie

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN Parkeergarage Centrum Volendam

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN Parkeergarage Centrum Volendam ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN Parkeergarage Centrum Volendam De toegang tot de parkeergarage wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende voorwaarden, die deel uitmaken van iedere parkeer-

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ STALLINGSOVEREENKOMSTEN VOOR ABONNEMENTHOUDERS ORANJEKWARTIER PARKEERGARAGE B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ STALLINGSOVEREENKOMSTEN VOOR ABONNEMENTHOUDERS ORANJEKWARTIER PARKEERGARAGE B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ STALLINGSOVEREENKOMSTEN VOOR ABONNEMENTHOUDERS deze voorwaarden gelden vanaf 1 januari 2008 en vervangen alle voorgaande algemene voorwaarden behorende bij stallingovereenkomsten

Nadere informatie

Nijverdal, 17 mei 2011

Nijverdal, 17 mei 2011 Besluit Nijverdal, 17 mei 2011 Nr. 11INT00962 Het college van burgemeester en wethouders van Hellendoorn; Gelet op.. B e s l u i t: Vast te stellen de: Algemene voorwaarden voor het gebruik van parkeergarage

Nadere informatie

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 24

Nadere informatie

Maatschappij tot Exploitatie Parkeergarages BUSSUM B.V.

Maatschappij tot Exploitatie Parkeergarages BUSSUM B.V. Maatschappij tot Exploitatie Parkeergarages BUSSUM B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN BEHOREND BIJ STALLINGSOVEREENKOMSTEN VOOR ABONNEMENTHOUDERS Deze voorwaarden gelden vanaf 26 september 2011 en vervangen alle

Nadere informatie

ALGEMENE STALLINGSVOORWAARDEN FIETSENPAKHUIS GEMEENTE ZAANSTAD

ALGEMENE STALLINGSVOORWAARDEN FIETSENPAKHUIS GEMEENTE ZAANSTAD ALGEMENE STALLINGSVOORWAARDEN FIETSENPAKHUIS GEMEENTE ZAANSTAD De toegang tot de fietsenstalling aan de Vinkenstraat 46 wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende voorwaarden. ARTIKEL

Nadere informatie

GEBRUIKERSOVEREENKOMST GARAGE NIEUWERSLUISSTRAAT

GEBRUIKERSOVEREENKOMST GARAGE NIEUWERSLUISSTRAAT GEBRUIKERSOVEREENKOMST GARAGE NIEUWERSLUISSTRAAT DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Den Haag, kantoorhoudende te Den Haag aan het Spui nr. 70, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN. van. Trends & Trade Fashion B.V. (h.o.d.n. Fashion Extras) De Algemene Bepalingen zijn een onderdeel van de Gebruiksovereenkomst

ALGEMENE BEPALINGEN. van. Trends & Trade Fashion B.V. (h.o.d.n. Fashion Extras) De Algemene Bepalingen zijn een onderdeel van de Gebruiksovereenkomst ALGEMENE BEPALINGEN van Trends & Trade Fashion B.V. (h.o.d.n. Fashion Extras) De Algemene Bepalingen zijn een onderdeel van de Gebruiksovereenkomst 1 / 6 ALGEMENE BEPALINGEN TRENDS & TRADE FASHION B.V.

Nadere informatie

Gemeente Berg en Dal Versie 1 17 maart Reglement Parkeergarage Dorpsstraat Dorpsstraat 30 te Groesbeek

Gemeente Berg en Dal Versie 1 17 maart Reglement Parkeergarage Dorpsstraat Dorpsstraat 30 te Groesbeek Gemeente Berg en Dal Versie 1 17 maart 2016 Reglement Parkeergarage Dorpsstraat Dorpsstraat 30 te Groesbeek INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I - ALGEMEEN Artikel 1 Begripsbepaling 3 Artikel 2 Reikwijdte Reglement

Nadere informatie

Huurovereenkomst vrachtwagenparkeerterrein Buitenweistraat te Hardinxveld-Giessendam

Huurovereenkomst vrachtwagenparkeerterrein Buitenweistraat te Hardinxveld-Giessendam Huurovereenkomst vrachtwagenparkeerterrein Buitenweistraat te Hardinxveld-Giessendam Parkeerplaatsnummer: XX Ondergetekenden, de gemeente Hardinxveld-Giessendam, gevestigd Raadhuisplein 1, 3371 AS te Hardinxveld-

Nadere informatie

Algemene voorwaarden parkeren Media Park Hilversum

Algemene voorwaarden parkeren Media Park Hilversum Algemene voorwaarden parkeren Media Park Hilversum De toegang tot de Parkeeraccommodatie wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende voorwaarden, die deel uitmaken van iedere parkeerovereenkomst

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN INTERPARKING NEDERLAND BV behorende bij stallingsovereenkomsten voor abonnementhouders

ALGEMENE VOORWAARDEN INTERPARKING NEDERLAND BV behorende bij stallingsovereenkomsten voor abonnementhouders 1. ALGEMEEN 1.1 Definities Parkeeraccommodatie: De parkeeraccommodatie c.q. het parkeerterrein met bijbehorende terreinen en ruimten. Eigenaar: Eigenaar en/of beheerder/exploitant van de parkeeraccommodatie

Nadere informatie

Onderwerp Vragen van de Stadspartij Nijmegen Nu over toeristenbelasting op de Vierdaagse camping

Onderwerp Vragen van de Stadspartij Nijmegen Nu over toeristenbelasting op de Vierdaagse camping Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen van de Stadspartij Nijmegen Nu over toeristenbelasting op de Vierdaagse camping Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 29 juni 2016 heeft

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland. Definities

Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland. Definities Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland Definities Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Italiaantje van Nederland wordt

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De fractie van PvdA heeft schriftelijke

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Orangedotcom B.V.

Algemene voorwaarden Orangedotcom B.V. Algemene voorwaarden Orangedotcom B.V. 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtgever; de natuurlijk persoon of rechtspersoon die aan Orangedotcom B.V. (hierna Orangedotcom)

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Juncto juridisch advies en training, hierna te noemen: Juncto, en een Opdrachtgever waarop

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

Tarieven parkeergarages en afgesloten terreinen Vast te stellen de Tarieven parkeergarages en afgesloten parkeerterreinen 2016.

Tarieven parkeergarages en afgesloten terreinen Vast te stellen de Tarieven parkeergarages en afgesloten parkeerterreinen 2016. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Tarieven parkeergarages en afgesloten terreinen 2016 Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting De gemeentelijke parkeertarieven worden

Nadere informatie

Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen

Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen Openbaar Onderwerp Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Op 24 maart 2015 is door het College besloten

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Uitbreiding stallingsverbod locatie voormalig postkantoor TPG bij station Programma / Programmanummer Mobiliteit / 9710 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting In verband

Nadere informatie

algemene voorwaarden behorend bij stallingsovereenkomsten voor abonnementhouders

algemene voorwaarden behorend bij stallingsovereenkomsten voor abonnementhouders algemene voorwaarden behorend bij stallingsovereenkomsten voor abonnementhouders Deze voorwaarden gelden vanaf 1 februari 2015 en vervangen alle voorgaande algemene voorwaarden behorend bij stallingsovereenkomsten

Nadere informatie

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad Jaar: 2010 Nummer: 81 Besluit: B&W 7 september 2010 Gemeenteblad GARAGEREGLEMENT HELMOND 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Parkeerder: de eigenaar/gebruiker

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op de dienstverlening van ADVIOM (Adviesbureau Omgevingsrecht). A. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PARKEERACCOMMODATIE Rotterdam Ahoy

ALGEMENE VOORWAARDEN PARKEERACCOMMODATIE Rotterdam Ahoy ALGEMENE VOORWAARDEN PARKEERACCOMMODATIE Rotterdam Ahoy Artikel 1 - Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Parkeeraccommodatie: 1. Parkeerterreinen achter slagboom of hek die

Nadere informatie

algemene voorwaarden A+ kaart

algemene voorwaarden A+ kaart Artikel 1 Begrippen Doel A+ Kaart De A+ Kaart is een initiatief van Smartkaart B.V. (hierna: Smartkaart), gevestigd te Apeldoorn. Het is een kaart waarbij lokale ondernemers uit de regio Apeldoorn producten

Nadere informatie

Stallingvoorwaarden Caravanstalling Zeewolde

Stallingvoorwaarden Caravanstalling Zeewolde Stallingvoorwaarden Caravanstalling Zeewolde De onderwerpen die aan bod komen zijn: 1. Toepasselijkheid 2. Stallingjaar/ openingstijden 3. Geboden, verboden 4. Aansprakelijkheid/ verzekering 5. Betalingen

Nadere informatie

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden.

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden. Collegevoorstel Openbaar Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In het onlangs gesloten zijn onder meer verschuivingen van de lokale

Nadere informatie

2.3 Afwijkende bedingen en afspraken zijn pas rechtsgeldig als zij uitdrukkelijk en schriftelijk met Zaandam Webdesign zijn overeengekomen.

2.3 Afwijkende bedingen en afspraken zijn pas rechtsgeldig als zij uitdrukkelijk en schriftelijk met Zaandam Webdesign zijn overeengekomen. Algemene Voorwaarden Zaandam Webdesign Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt onder de opdrachtgever verstaan: de wederpartij van Zaandam Webdesign en onder overeenkomst: de overeenkomst

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

Openbaar. Ondergrondse restafvalcontainer op de afvalpas. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Ondergrondse restafvalcontainer op de afvalpas. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Openbaar Onderwerp Ondergrondse restafvalcontainer op de afvalpas Programma Openbare Ruimte BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting In Nijmegen staat een 80-tal ondergrondse containers

Nadere informatie

Verzeker API Voorwaarden

Verzeker API Voorwaarden 2019 Verzeker API Voorwaarden Versie 1.0 Verzeker API Voorwaarden- Versie 1.0 Novusoft B.V. 1-3-2019 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Begripsbepaling... 1 Hoofdstuk 2 Algemene bepalingen... 2 Toepasselijkheid...

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign

Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt onder de opdrachtgever verstaan: de wederpartij van Focomp webdesign en onder overeenkomst:

Nadere informatie

Openbaar. Bijzonder georganiseerd Overleg MGR. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp

Openbaar. Bijzonder georganiseerd Overleg MGR. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp Openbaar Onderwerp Bijzonder georganiseerd Overleg MGR Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Ons college wordt gevraagd een besluit

Nadere informatie

Wijziging beleidsregels Nachtwinkels

Wijziging beleidsregels Nachtwinkels Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging beleidsregels Nachtwinkels Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees Samenvatting Naar aanleiding van de discussie met

Nadere informatie

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Openbaar Onderwerp Nachtwinkels Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees / H. Bruls Samenvatting Bij raadsbesluit van 20 november 2013 is de Verordening Winkeltijden Nijmegen

Nadere informatie

Aanvraag machtiging opschorting overbrenging archieven

Aanvraag machtiging opschorting overbrenging archieven Openbaar Onderwerp Aanvraag machtiging opschorting overbrenging archieven Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op grond van de Archiefwet

Nadere informatie

1. De bewerkersovereenkomst met Solviteers, de leverancier van het ICT-systeem voor de sociale wijkteams, vast te stellen.

1. De bewerkersovereenkomst met Solviteers, de leverancier van het ICT-systeem voor de sociale wijkteams, vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bewerkersovereenkomst WIZportaal Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Voor de sociale wijkteams in de regio Nijmegen is nieuwe software

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel

Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel Openbaar Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 BW-nummer Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting In

Nadere informatie

Onderwerp Brief beantwoording raadsvragen fractie Gewoon Nijmegen over de kentekenregistratie in Keizer Karel garage

Onderwerp Brief beantwoording raadsvragen fractie Gewoon Nijmegen over de kentekenregistratie in Keizer Karel garage Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief beantwoording raadsvragen fractie Gewoon Nijmegen over de kentekenregistratie in Keizer Karel garage Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer nvt

Nadere informatie

Handhaving bouwbesluit wooncomplexen

Handhaving bouwbesluit wooncomplexen Openbaar Onderwerp Handhaving bouwbesluit wooncomplexen Programma Stedelijke ontwikkeling, Veiligheid BW-nummer nvt Portefeuillehouder B. Velthuis, H. Bruls Samenvatting Eind 2015 is gebleken dat drie

Nadere informatie

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Openbaar Onderwerp Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De afgelopen jaren zijn er verschillende generieke

Nadere informatie

de garage : de parkeergarage met bijbehorende terreinen en ruimten;

de garage : de parkeergarage met bijbehorende terreinen en ruimten; ALGEMENE VOORWAARDEN PARKEERGARAGES De toegang tot de parkeergarage wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende Algemene Voorwaarden, welke deel uitmaken van iedere parkeerovereenkomst

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verordening elektronische publicatie BW-nummer

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verordening elektronische publicatie BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verordening elektronische publicatie 2012 Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting De Verordening

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Openbaar Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting In het

Nadere informatie

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst BIJZONDERE BEPALINGEN TERZAKE OPLEIDINGEN Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst D1.1 Gebruiker zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

Nadere informatie

Raadsbrief brandveiligheid kamerbewoning

Raadsbrief brandveiligheid kamerbewoning Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Raadsbrief brandveiligheid kamerbewoning Programma BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting De 50 jaarlijkse controles die de brandweer de afgelopen 4 jaar

Nadere informatie

Voortgangsbrief beleidskader Onderwijs 0 tot 12 jaar

Voortgangsbrief beleidskader Onderwijs 0 tot 12 jaar Openbaar Onderwerp Voortgangsbrief beleidskader Onderwijs 0 tot 12 jaar Programma Onderwijs BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Met dit voorstel stellen we de raadsbrief vast

Nadere informatie

Artikel 3. Abonnementsvoorwaarden Abonnementen zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Artikel 3. Abonnementsvoorwaarden Abonnementen zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Exploitant: Exploitatiemaatschappij Goese Golf Besloten Vennootschap of een van haar vertegenwoordigers. 2. Klant: privépersoon die, of bedrijf dat, een overeenkomst, ongeacht

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Aanpassingen AGN, uitwerkingen lokale CAO

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Aanpassingen AGN, uitwerkingen lokale CAO Openbaar Onderwerp Aanpassingen AGN, uitwerkingen lokale CAO Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting Met het collegevoorstel 12.0000.323 is de lokale

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Huta Huisstijl Logo s Webdesign

Algemene Voorwaarden Huta Huisstijl Logo s Webdesign Algemene Voorwaarden Huta Huisstijl Logo s Webdesign In deze algemene voorwaarden wordt onder de opdrachtgever verstaan: de wederpartij van Huta Huisstijl Logo s Webdesign en onder overeenkomst: de overeenkomst

Nadere informatie

2. Een aanbieding of offerte gedaan door Multimediastation ptera heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, tenzij anders vermeld.

2. Een aanbieding of offerte gedaan door Multimediastation ptera heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, tenzij anders vermeld. Algemene voorwaarden Multimediastation ptera, Hoofdweg 30, 9905 PD Holwierde 1. Definities 1. Contractant: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN Ondergetekende, uitlener / verhuurder Naam instelling: Contactpersoon: Straat: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr.: Emailadres: Verklaart dat, gebruiker, Naam instelling: Contactpersoon:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse

Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse CVDR Officiële uitgave van Nissewaard. Nr. CVDR481535_1 29 mei 2018 Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard;

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 30 november

Nadere informatie

Openbaar. Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad

Openbaar. Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad Openbaar Onderwerp Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Milieu Educatie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V. Dit zijn de algemene voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. Onderstaand vindt u de voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. die van toepassing zijn op

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 28 september 2010)

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 28 september 2010) Openbaar Onderwerp Vrijwaring leden Raad van Commissarissen NV Mensec Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Per 5 oktober 2010 zijn

Nadere informatie

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Openbaar Onderwerp Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In oktober 2015 heeft ons college de gemeente Arnhem

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Van de besloten vennootschap KlasseStudent B.V. Statutair gevestigd te Nieuwegracht 1 3512 LB Utrecht, Nederland Contact Nieuwegracht 1 3512 LB Utrecht info@klassestudent.nl T: +31(0)6-33

Nadere informatie

2. Algemene voorwaarden van contractant c.q. derden zijn voor 142Design.nl niet bindend en niet van toepassing.

2. Algemene voorwaarden van contractant c.q. derden zijn voor 142Design.nl niet bindend en niet van toepassing. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, werkzaamheden en overeenkomsten die 142Design.nl levert. Voor de hostingdiensten die 142Design.nl levert zijn aanvullende bepalingen van

Nadere informatie

Opheffen gemeenschappelijke regeling Archiefverzorging

Opheffen gemeenschappelijke regeling Archiefverzorging Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Opheffen gemeenschappelijke regeling Archiefverzorging Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer B. van Hees Samenvatting De gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de CDA-fractie aangaande de OBGZ Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De CDA-fractie heeft ons College

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Gemeente Nissewaard - Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2018

Gemeente Nissewaard - Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nissewaard Nr. 233762 28 december 2017 Gemeente Nissewaard - Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2018 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Overeenkomst inzake Algemeen Directeur Breed Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 9230 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Eind 2009 heeft het

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Vanaf 1 januari 2017 hebben gemeenten een

Nadere informatie

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen Openbaar Onderwerp Definitieve deelneming stichting Legal Valley Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 1 november 2016 hebben wij besloten om deel te nemen

Nadere informatie

Vragen ex artikel 39 van D66 over kinderen in huishoudens met een laag inkomen

Vragen ex artikel 39 van D66 over kinderen in huishoudens met een laag inkomen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen ex artikel 39 van D66 over kinderen in huishoudens met een laag inkomen Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De fractie

Nadere informatie

Ontheffing nachtwinkels. Bloemerstraat 80 te verlenen. Hertogstraat 51 te verlenen. Alleen ter besluitvorming door het College

Ontheffing nachtwinkels. Bloemerstraat 80 te verlenen. Hertogstraat 51 te verlenen. Alleen ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontheffing nachtwinkels Programma Veiligheid BW-nummer Portefeuillehouder HMF Bruls en B van Hees Samenvatting De heer Karabetyan uit Nijmegen en de heren Sürvereki uit

Nadere informatie

Algemene voorwaarden toegangsbewijzen FDOS Live B.V. KVK 57389683

Algemene voorwaarden toegangsbewijzen FDOS Live B.V. KVK 57389683 Algemene voorwaarden toegangsbewijzen FDOS Live B.V. KVK 57389683 ARTIKEL 1: TOEPASSELIJKHEID EN DEFINITIES 1.1 Gebruiker van deze algemene voorwaarden is de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Rigtergroep

Raadsinformatiebrief Rigtergroep Embargo tot 5 september 2017, 17:45 uur Onderwerp Raadsinformatiebrief Rigtergroep Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 10 juli jl. is de gemeenteraad geïnformeerd

Nadere informatie

Embargo tot 5 maart Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad

Embargo tot 5 maart Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad Collegevoorstel Embargo tot 5 maart 2015 Onderwerp Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In 2009

Nadere informatie

Verbod om zonder te betalen de parkeergarage te verlaten Rij- en looprichting en parkeren in de daarvoor bestemde vakken

Verbod om zonder te betalen de parkeergarage te verlaten Rij- en looprichting en parkeren in de daarvoor bestemde vakken Gemeente Hoorn Algemene voorwaarden voor het gebruik van de parkeergarages. Inhoudsopgave. HOOFDSTUK 1 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Algemeen Definities Overeenkomst Aansprakelijkheid en vrijwaring. HOOFDSTUK

Nadere informatie

5. Duur en beëindiging 1. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een minimum

5. Duur en beëindiging 1. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een minimum Algemene voorwaarden Cross Communications is een vennootschap gevestigd te Deventer, kantoorhoudend aan het adres Assenstraat 14 7411JT Deventer, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Parkeergarages Kazerneplein en Kweeklust 21-9-2015 Deze Algemene Voorwaarden zijn vastgesteld bij besluit van het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Gorinchem d.d.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden parkeervoorzieningen gemeente Nieuwegein

Algemene Voorwaarden parkeervoorzieningen gemeente Nieuwegein Algemene Voorwaarden parkeervoorzieningen gemeente Nieuwegein De toegang tot een parkeervoorziening wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende voorwaarden, welke deel uitmaken van iedere

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 1. DEFINITIES

ALGEMENE VOORWAARDEN 1. DEFINITIES ALGEMENE VOORWAARDEN Dit zijn de algemene voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. Onderstaand vindt u de voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. die van toepassing zijn op al onze diensten. 1. DEFINITIES

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij stallingsovereenkomsten voor abonnementhouders

Algemene voorwaarden behorende bij stallingsovereenkomsten voor abonnementhouders Algemene voorwaarden behorende bij stallingsovereenkomsten voor abonnementhouders I Algemeen 1. Definities 1.1. Parkeeraccommodatie Parkeeraccommodatie c.q. het parkeerterrein met bijbehorende terreinen.

Nadere informatie

Parkeervoorziening: het parkeervak en/of het parkeerterrein met bijbehorende ruimten;

Parkeervoorziening: het parkeervak en/of het parkeerterrein met bijbehorende ruimten; Versie: oktober 2015 Algemene Voorwaarden met betrekking tot parkeerovereenkomsten van Truckparking Rotterdam Exploitatie BV. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27159845 I. ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie