Rapport van Aanbevelingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapport van Aanbevelingen"

Transcriptie

1 Rapport van Aanbevelingen Busroute Landsmeer

2 Aangeboden aan College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landsmeer in de persoon van wethouder Cor Hienkens Aangeboden door bewoners van de Fuutstraat en Varenstraat en de SP Landsmeer

3 De nieuwe dienstregeling 2014 De voorgestelde nieuwe dienstregeling bevat op punten verbetering ten opzichte van de oude dienstregeling. Zo wordt er niet langer door de Korte Fuutstraat gereden, waar aanrijdingen, parkeerproblemen, problemen met de bereikbaarheid van de huisarts en stoeprijden door bussen en uitwijkende personenauto s aan de orde van de dag zijn. De uitstaphalte is bijzonder gevaarlijk, wat heeft geleid tot de val van een hoogbejaarde man. Deze problemen lijken met de nieuwe dienstregeling tot het verleden te behoren. Ook wordt er beperkt begonnen met het rijden in één richting, wat voor verlichting van de overlast zorgt langs de busroute. Dit wordt echter ten dele ingevoerd, slechts voor lijn 124 en ook nog op een manier die zorgt dat busreizigers uit Landsmeer Oost straks vanuit Amsterdam alleen nog met de 125 naar huis kunnen. Dit is een verminking van lijn 124 en doet veel geweld aan de dienstverlening aan de reizigers. Er zijn nog steeds een aantal grote zorgpunten met betrekking tot de busroute. Doordat het éénrichtingrijden niet voor de 125 geldt blijven bussen op deze lijn elkaar tegenkomen in de smalle bochten, met een blijvend risico van schadegevallen en opstoppingen. De Varenstraat als begin- en eindhalte blijft gehandhaafd, wat enorme afbreuk blijft doen aan het leefomgeving van de omwonenden. In dit rapport is geprobeerd deze problemen en mogelijke oplossingen duidelijk uiteen te zetten, met als uitgangspunt een integrale oplossing voor alle straten langs de route, zonder afreuk te doen aan de dienstverlening aan de reiziger. Een grote kans doet zich voor doordat de Stadsregio 10 miljoen euro beschikbaar stelt voor het realiseren van verkeer- en vervoerprojecten. Voor Landsmeer gaat het om een bedrag van euro. Zelfs als dit budget niet direct wordt aangesproken voor het realiseren van een alternatieve begin- en eindhalte, zorgt dit voor een eenmalige meevaller en ruimte in de gemeentelijke begroting om een dergelijk project te realiseren.

4 Niet-opgeloste of nieuwe probleemlocaties 1. Varenstraat 2. Lus Tormentil - Zulte Aalscholverstraat 3. Burgemeester Postweg

5 Varenstraat De problemen en overlast bij de begin- en eindhalte bestaan al jaren. Dagelijks staan hier meer bussen geparkeerd dan is toegestaan. Vijf is normaal, tot wel acht aan toe. Door ruimtegebrek staan de bussen vaak voor de ingang van de woonerven van de Varenstraat en de Vogelwikkestraat, waardoor mensen hun straat niet kunnen verlaten. Soms staan de bussen zelfs naast elkaar geparkeerd, waardoor de hele straat geblokkeerd wordt en er zelfs geen fietser langs kan. De verkeerssituatie wordt daardoor dermate onoverzichtelijk dat het levensgevaarlijke situaties oplevert. Spanningen tussen chauffeurs en bewoners lopen hoog op. Beiden zijn niet verantwoordelijk voor de bestaande situatie, maar plukken er wel de wrange vruchten van. Er is bij de politie aangifte gedaan van het gooien van spijkers voor de bus. Er is tussen buschauffeurs en omwonenden sprake van treiteren, schelden en beledigen tot bedreigen aan toe. Er is zelfs op iemand ingereden door een buschauffeur na een hoog oplopend conflict. Dit alles vindt plaats op een schaal dat er niet langer van incidenten te spreken is: het probleem is structureel van aard. Alle betrokken partijen zijn gedupeerd bij het handhaven van de huidige situatie. Bijgevoegd vindt u een petitie van omwonenden uit 2010 met een aanvullende lijst van klachten.

6 Tormentilstraat Zultestraat Aalscholverstraat De straatjes langs de lus van de oude route van de 124 zijn in de nieuwe dienstregeling, ten koste van de dienstverlening, deels geholpen met het éénrichtingrijden. Dit zal hopelijk leiden tot een vermindering van de gevaarlijke situaties en schadegevallen. De nieuwe dienstregeling zorgt er echter ook voor dat dit deel van de route te maken krijgt met een toename in busverkeer. Dit zorgt vooral bij woningen rondom de verkeersdrempels voor overlast in de vorm van trillingen, geluid en uitlaatgassen. Mensen slapen zelfs in de zomer met de ramen dicht in een ultieme poging deze hinder te beperken. De overlast wordt door veel mensen als een grote inbreuk op hun woongenot ervaren iets wat destijds de aanleiding was voor het verplaatsen van een deel van de buslijnen naar de Fuutstraat. Dit bleek echter niet alleen het probleem te verplaatsen, maar nog verder te verergeren. De bewoners langs dit deel van de route begrijpen heel goed dat het belangrijk is dat er bussen rijden. Een groot deel van hen was solidair om de bus uit de Fuutstraat te krijgen en hopen nu dat er ook voor hen een oplossing mogelijk is. Doordat de 125 in beide richtingen blijft rijden wordt het probleem van elkaar tegemoetkomende bussen niet opgelost. De bewoners hopen dat op termijn alle bussen in één richting gaan rijden, iets wat goed mogelijk is. Burgemeester Postweg Het ontvouwen van het project Luijendijk-Zuid heeft geleid tot een bochtig traject over de Burgemeester Postweg. Met de nieuwe weginrichting hebben bussen moeite elkaar te passeren. In de toekomst, met een toenemende verkeersdruk, valt te verwachten dat dit punt zich meer en meer zal ontwikkelen tot een volgende probleemlocatie. Ook dit deel van de route zou enorm gebaat zijn bij éénrichtingrijden, waardoor de bussen niet langer langs elkaar hoeven te maneuvreren.

7 Concreet Gekoppeld aan de drie probleemlocaties op de route bestaat ons alternatief uit drie nader uitgewerkte onderdelen: 1 Een alternatief voor de eindhalte Varenstraat 2 Het invoeren van éénrichtingsverkeer voor bussen in alle straten buiten de Dorpsstraat 3 Het verminderen van de verkeersdruk in het hele oude dorp door het gelijktijdig brengen en halen van reizigers

8 Ons Alternatief Na maanden van onderzoek en gesprekken met tientallen bewoners langs alle delen van de route is ons een helder beeld van een alternatief voor ogen gekomen. Een groot deel bestaat uit nieuwe ideeën die in de loop van het onderzoek zijn opgedaan. Sommige onderdelen van het plan zijn niet nieuw en baseren zich op eerdere suggesties van omwonenden of andere partijen. De basis van het plan is een nieuwe locatie van de begin- en eindhalte. Het idee om deze naar de Scheepsbouwersweg te verplaatsen is in het verleden al meerdere malen aangevoerd. Het is echter heel goed mogelijk dat er nog andere alternatieven te vinden zijn, al dan niet in overleg met de gemeenten Amsterdam en Purmerend: de andere uitersten van de busroutes. Het scenario van de Scheepsbouwersweg wordt hieronder verder geïllustreerd. Hier bestaat de mogelijkheid de eindhalte met schaftgebouw op een industrieterrein buiten bewoond gebied en op afstand van de openbare weg te plaatsen. Er is de potentie om een veelvoud aan bussen te parkeren.

9 Aangezicht vanaf de Burgemeester Postweg Het verplaatsen van de eindhalte naar de Scheepsbouwersweg kent vele voordelen. Wanneer hier door bussen in één richting gereden gaat worden, betekent dat per saldo een verlichting van de verkeersdruk voor de Burgemeester Postweg. Er wordt ter plaatse dus geen nieuw probleem gecreëerd. De grond is eigendom van de gemeente Landsmeer en er is nu ruimte ontstaan door de eenmalige meevaller vanuit de Stadsregio. Wanneer de Varenstraat als eindhalte wordt losgelaten, brengt dit in potentie een grote kans met zich mee het busvervoer in het hele dorp te hervormen. De huidige situatie bestaat in feite uit twee delen: het vervoer náár Landsmeer en het vervoer vanuit Landsmeer. Wanneer deze geïntegreerd zouden worden tot één enkele beweging doet er zich een kans voor de overlast van bussen tot een absoluut minimum te beperken.

10 Het dubbele lusje Hetis ons voorstel om alle bussen vanaf Amsterdam heen via het Zuideinde en terug via de Scheepsbouwersweg te laten rijden. Dit is een eerlijke verdeling van de last en zou voor het hele dorp een zegening betekekenen; verreweg de grootste verkeerstechnische problemen met bussen doen zich voor wanneer zij elkaar passeren. Wanneer ook de 125 in het oude dorp in één richting gaat rijden betekent dit dat er nog slechts op een enkel recht deel van de Dorpsstraat door bussen in beide richtingen gereden wordt. Opstoppingen en vertragingen zullen voor een groot deel tot het verleden behoren.

11 Aangezien buschauffeurs slechts om de zoveel ritten een pauze houden, is het logischerwijs mogelijk het schema dusdanig af te stemmen zodat men elkaar af kan lossen. Dit maakt het mogelijk dat zowel bus 124 als 125, mét passagiers, vanuit Amsterdam door kunnen rijden naar de Varenstraat en vanaf daar zonder stilstaan in één richting langs de rest van de route. Het is dan niet langer nodig om passagiers op de route uit te laten stappen, vervolgens pauze te houden met stilstaande bus en daarna weer passagiers op te pikken. Zo kunnen reizigers richting Landsmeer uitstappen, terwijl de reizigers richting Amsterdam instappen het brengen en ophalen van passagiers in één beweging kan leiden tot grofweg een halvering van het aantal busbewegingen door het oude dorp, zonder dat de dienstverlening aan de reizigers hier onder te lijden heeft. Op deze manier kan Landsmeer Oost weer aangesloten worden op de 124 vanuit Amsterdam, zonder dat dit leidt tot extra overlast langs de busroute. Op het Centraal Station in Amsterdam blijft de mogelijkheid bestaan om een kleine speling aan te houden om eventuele vertraging op te vangen, zodat dit niet als een sneeuwbal doorwerkt in volgende ritten op de dienstregeling. Afgezien van de initiële kosten van de aanleg van een nieuwe eindhalte, zal dit plan tot aanzienlijke besparingen in de uitvoer van de vervoersconcessie leiden. De totale tijd en afstand die er met een bus gereden wordt vermindert, waardoor personeels-, onderhouds- en brandstofkosten voor de vervoerder dalen. De lagere verkeersdruk aan bussen zal op lange termijn ook zorgen voor minder slijtage aan het wegdek en riolering waardoor deze minder onderhoud nodig hebben. Ook zullen zich minder schadegevallen voordoen, wat tot kostenbesparing leidt. Al deze elementen vormen als geheel een plan waarmee het busvervoer door Landsmeer toekomstbestendig kan worden gemaakt. Er kan een grote slag worden geslagen door het Landsmeerse openbaar vervoer zowel beter als goedkoper te maken, terwijl de overlast voor bewoners langs de busroute tot een minimum beperkt wordt.

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier Utrecht, 27 maart 2014 Gemeente Amersfoort, t.a.v. het College van B & W, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier

Nadere informatie

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp Presentatie gemeenteraad Dongen s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp 1 Welkom! Presentatie door: Verkeersgroep s Gravenmoer Ondersteund door: Dorpsraad s Gravenmoer, namens alle bewoners Voorwoord

Nadere informatie

bericht Ronald IJsselsteijn 31 oktober 2018 Overzicht gestelde vragen en opmerkingen tijden informatieavond tijdelijke buslijnen

bericht Ronald IJsselsteijn 31 oktober 2018 Overzicht gestelde vragen en opmerkingen tijden informatieavond tijdelijke buslijnen Programma Project en Proces Retouradres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14 038 R.IJsselsteijn@zwolle.nl www.zwolle.nl Uw kenmerk Behandeld

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Utrecht. Datum: 1 oktober 2013. Rapportnummer: 2013/133

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Utrecht. Datum: 1 oktober 2013. Rapportnummer: 2013/133 Rapport Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Utrecht Datum: 1 oktober 2013 Rapportnummer: 2013/133 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Utrecht

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Aanpassing busroute Frankrijkstraat

Aanpassing busroute Frankrijkstraat Openbaar Onderwerp Aanpassing busroute Frankrijkstraat Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op 25 juni 2013 heeft ons college een besluit genomen over de busroute via

Nadere informatie

Burg. Both. Lohmanweg WCT Nobellaan 4 14 Centrum Weiersstraat 5 13 Station 6 12 Ziekenhuis Balkenweg v/d Valk

Burg. Both. Lohmanweg WCT Nobellaan 4 14 Centrum Weiersstraat 5 13 Station 6 12 Ziekenhuis Balkenweg v/d Valk 2 22 2 2 2 2 1 Burg. Both. Lohmanweg 1 1 1 Centrum Weiersstraat 1 Station 2 22 2 2 2 2 1 Transferium Marsdijk 1 1 1 Centrum Weiersstraat 1 Station Cityline, comfortabel en flexibel stadsvervoer Vanaf 1

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2010/17 Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Ingezonden: 29 mei 2010 Onderwerp: Verkeersstromen rond station Ede-Wageningen

Nadere informatie

Pilot alternatief vervoer West, tussentijdse evaluatie. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Pilot alternatief vervoer West, tussentijdse evaluatie. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Pilot alternatief vervoer West, tussentijdse evaluatie T. Klompmaker De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 8426 2 6791288 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij u over

Nadere informatie

Burg. Both. Lohmanweg WCT Nobellaan 4 14 Centrum Weiersstraat 5 13 Station 6 12 Ziekenhuis Balkenweg v/d Valk

Burg. Both. Lohmanweg WCT Nobellaan 4 14 Centrum Weiersstraat 5 13 Station 6 12 Ziekenhuis Balkenweg v/d Valk 23 22 24 25 26 27 28 29 Balkenweg v/d Valk 21 20 19 18 Burg. Both. Lohmanweg 17 16 1 2 3 15 WCT Nobellaan 4 14 Centrum Weiersstraat 5 13 Station 6 12 Ziekenhuis 11 7 10 8 9 23 22 24 25 26 27 28 29 Balkenweg

Nadere informatie

Aanvragen in Subsidieaanvraag BDU Kleine Infrastructuur 2016

Aanvragen in Subsidieaanvraag BDU Kleine Infrastructuur 2016 Algemene aspecten: Aanvragen indienen: eind 2015. Voorlopige gunning voor 1 november 2016. Uitvoering 2016/2017 Aanvragen in 2015 De Draai - Van Veenweg - Voetpad naast Van Veenweg - Knip Van Veenweg (afhankelijk

Nadere informatie

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Wat betekenen al die strepen toch? In Nederland verplaatsen zich dagelijks miljoenen personen lopend, fietsend en rijdend in het verkeer.

Nadere informatie

Bijlage inhoudelijke reactie op maatregelen

Bijlage inhoudelijke reactie op maatregelen Bijlage inhoudelijke reactie op maatregelen Algemene punten ingebracht door bewoners Voor wat betreft het geluid kan de 68 dba max. nooit een jaargemiddelde zijn. Per 24 uur zou dit betekenen b.v. 's nachts

Nadere informatie

mi ALTIJD NIJMEGEN Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463

mi ALTIJD NIJMEGEN Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463 Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463 W: www.onafhankelljkenijmeegsepartij.nl E: info@onafhankelijkenijmeeg$epartij.nl T: @ONP_Nljmegen Nijmegen, maandag 28 ol

Nadere informatie

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek okt./nov. 2013

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek okt./nov. 2013 Geachte panelleden, In oktober/november jl. heeft u deelgenomen aan het tweede klanttevredenheidsonderzoek van 2013. Hartelijk dank voor uw deelname! Aan het onderzoek hebben 522 panelleden deelgenomen.

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS. M E M O Aan : leden van de commissie SOB Van : Wethouder J. Krieger Tel. nr : Datum : 6 februari 2014 Onderwerp : EBS concept vervoerplan 2014/2015 Bijlagen : 1. Inleiding Tijdens de bijeenkomst van 28

Nadere informatie

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek juni/juli 2013

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek juni/juli 2013 Geachte panelleden, In juni/juli jl. heeft u deelgenomen aan het eerste klanttevredenheidsonderzoek van 2013. Hartelijk dank voor uw deelname! Aan het onderzoek hebben 520 panelleden deelgenomen. Bij deze

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De heer Van Hunnik van

Nadere informatie

LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK

LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK december 2013 Nieuw-Lotbroek nóg veiliger, schoner en kindvriendelijker Inleiding Nieuw-Lotbroek is een bijzondere Hoensbroekse volksbuurt. Een buurt waar mensen elkaar kennen

Nadere informatie

Bussen over West definitief inrichtingsplan

Bussen over West definitief inrichtingsplan Bussen over West definitief inrichtingsplan Eendrachtskade Richting Vinkhuizen Richting Zernike De nieuwe busroute Dit plan gaat over de verkeerskundige herinrichting van een deel van de westelijke binnenstad.

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Memo

memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Memo memo Memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Op 8 maart jl. zijn de ontwerp hoofdlijnen voor de wijzigingen in de dienstregeling per 3 september vrijgegeven

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond Bousemalaan 17 mei 2016 Gemeentehuis Leek

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond Bousemalaan 17 mei 2016 Gemeentehuis Leek Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond Bousemalaan 17 mei 2016 Gemeentehuis Leek Onderdeel: Vraag / reactie bezoeker: Reactie projectteam: 1: Locatie 13: keerlus Bousemalaan - Geluidsoverlast - Lichtinval

Nadere informatie

Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem)

Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem) Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem) Verkeer (66) Bij de keuze voor een school heb ik me laten beïnvloeden door de onveiligheid op de

Nadere informatie

1 Inleiding. gemeente Eindhoven. Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan

1 Inleiding. gemeente Eindhoven. Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan 1 Inleiding In deze memo staat het resultaat van de verkeerskundige toets

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN

FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN Dorpsraad Leimuiden 30 januari 2015 Voorwoord Alweer een flink aantal jaren geleden heeft de gemeente Jacobswoude besloten om snelheidsbeperkende maatregelen door te

Nadere informatie

Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 24 januari Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 1

Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 24 januari Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 1 24 januari 2019 1 OV concessie Gooi en Vechtstreek Aanleiding Gevolgen Wie zijn de OV-gebruikers WMO Veiligheid Wat kost het? Wat levert het op? Conclusie 2 Aanleiding In 2017 werd de frequentie van lijn

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Dienstregelingsvoorstellen per 3 september 2017

Dienstregelingsvoorstellen per 3 september 2017 Dienstregelingsvoorstellen per 3 september 2017 Groningen Stad De voorstellen voor wijzigingen in de stad Groningen (en omgeving) per 3 september 2017 betreffen de invoering van de tweede fase van de vastgestelde

Nadere informatie

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen Concept-verslag rondgang buurt nieuwbouw Rafael Donderdag 7 juni 2018 17.30-18.30 uur Aanwezig: (bij plaatsing verslag op website worden namen weggehaald, alleen aantallen en functies weergegeven) Bewoners:

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Verslag overleg Buurtvereniging De Buurt

Verslag overleg Buurtvereniging De Buurt Verslag overleg Buurtvereniging De Buurt Deelnemers: Datum : 19 juni 2014 Dhr. Bekooij Dhr. Koops Mvr. Habraken Mvr. van Vliet Bewoner 2 e Loosterweg Bewoner 2 e Loosterweg Bewoonster 2 e Loosterweg Bewoonster

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Nota inspraak en overleg voorontwerp bestemmingsplan Coöperatieweg 2 Emst

Nota inspraak en overleg voorontwerp bestemmingsplan Coöperatieweg 2 Emst Nota inspraak en overleg voorontwerp bestemmingsplan Coöperatieweg 2 Emst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Inspraakreactie... 4 Nota inspraak en overleg bestemmingsplan Coöperatieweg

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Vraag (art. 39 Reglement van Orde)

Vraag (art. 39 Reglement van Orde) Kenmerk: 141644 Afdeling: Omgeving en Economie Portefeuillehouder: drs. F.O. van Hulle Vraag (art. 39 Reglement van Orde) de voorzitter van de Raad VRAGEN RAADSLID / FRACTIE: Cees Freeke, 55 terneuzen.

Nadere informatie

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken Parkeerproblematiek Vrachtwagens Raf Venken 1 Studie parkerende vrachtwagens in woonkernen in Haspengouw VOEREN 2 Context Oorzaak Vrachtwagens van werknemers uit logistieke sector Parkeren dicht bij huis

Nadere informatie

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME?

WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? WAAROM KOMT DE AANKOMST- EN VERTREKBUNDEL IN ZWANKENDAMME? In het plan-mer (milieueffectrapport) werden verschillende locaties voor de vertrek- en aankomstbundel voorgesteld en onderzocht: Pelikaan, Ramskapelle,

Nadere informatie

Openbaar. Beantwoording schriftelijke vragen SP over problemen ov-chipkaart. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel.

Openbaar. Beantwoording schriftelijke vragen SP over problemen ov-chipkaart. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over problemen ov-chipkaart Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De

Nadere informatie

Lijnennet openbaar vervoer Nijmegen Noord

Lijnennet openbaar vervoer Nijmegen Noord Openbaar Onderwerp Lijnennet openbaar vervoer Nijmegen Noord Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Over het lijnennet openbaar vervoer in Nijmegen

Nadere informatie

Bijlagen: - Initiatiefvoorstel SP - Memo B&W advies. Samenvatting

Bijlagen: - Initiatiefvoorstel SP - Memo B&W advies. Samenvatting Raadsvoorstel Indiener: Stallingsbeleid fietsen fractie SP Bijlagen: - Initiatiefvoorstel SP - Memo B&W advies 1. Samenvatting Voor het gebied Centrum West geldt een stallingsverbod. Om allerlei redenen

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst verkeerssituatie Oosterstraat en verkeer/parkeren oud centrum Warffum

Verslag informatiebijeenkomst verkeerssituatie Oosterstraat en verkeer/parkeren oud centrum Warffum Verslag informatiebijeenkomst verkeerssituatie Oosterstraat en verkeer/parkeren oud centrum Warffum Plaats : Spijslokaal te Warffum Datum : 24 januari 2017 Tijd : 20.00 uur Aanwezig: - De heer H. Bouman

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

Geachte college, College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente s-hertogenbosch Postbus Rosmalen, 13 juni 2013

Geachte college, College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente s-hertogenbosch Postbus Rosmalen, 13 juni 2013 Gemeenteraadsfractie gemeente s-hertogenbosch College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente s-hertogenbosch Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch Rosmalen, 13 juni 2013 Betreft: Vragen ex artikel

Nadere informatie

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen VERKEER OP SCHOOL Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen Voor de ouders. Rond veel basisscholen is sprake van een intensieve vermenging van snel- en langzaam verkeer. Tijdens

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 oktober 2012 nummer: 2012_BW_00300 Onderwerp Raadsmededelingen: Nieuwe dienstregeling Openbaar Vervoer - vormend Beknopte samenvatting

Nadere informatie

Verkeerskundige analyse rond nieuwbouw basisschool Het Octaaf. Rapportage

Verkeerskundige analyse rond nieuwbouw basisschool Het Octaaf. Rapportage Verkeerskundige analyse rond nieuwbouw basisschool Het Octaaf 1 Rapportage Verkeerskundige analyse rond nieuwbouw basisschool Het Octaaf Rapportage 2 Aan: Stichting St. Josephscholen T.a.v. Pieter Tiggelaar

Nadere informatie

Naar een andere Taxistandplaatsorganisatie

Naar een andere Taxistandplaatsorganisatie Naar een andere Taxistandplaatsorganisatie Met een betere afstemming van vraag op aanbod versie 13 november 2009 s.huiberts@h-ti.nl 1 Plaatsbepaling Parkeren op bij stationplein steeds lastiger (voetgangeronvriendelijk)

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Algemeen Op basis van rijtijdanalyses (metingen voorjaar 2018) is het mogelijk dat rijtijden wijzigen en daarmee vertrek- en aankomsttijden. Ook infrastructurele

Nadere informatie

Nationale DenkTank 2014 Flexibus

Nationale DenkTank 2014 Flexibus Flexibus Achtergrond en uitwerking Aanbod en vraag van het openbaar vervoer sluiten niet optimaal op elkaar aan, zowel in de stad als in de regio In drukke steden zijn er veel opstoppingen door verkeersdrukte

Nadere informatie

Vervoersbrochure. versie regio Midden-Holland

Vervoersbrochure. versie regio Midden-Holland Vervoersbrochure versie regio Midden-Holland Leerlingenvervoer 2017-2018 Inhoudsopgave inleiding contactgegevens planning van het vervoer voor aanvang van het vervoer rolstoelvervoer tijdens de rit aankomst

Nadere informatie

ov-voor-nopkaart VRIJ REIZEN Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND

ov-voor-nopkaart VRIJ REIZEN Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND VRIJ REIZEN ov-voor-nopkaart Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND INHOUD Inleiding 3 Het probleem: Gelderland verstopt 4 Het voorstel 5 Tenslotte:

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 12 mei Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan 2. Het tijdelijk

Nadere informatie

Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014

Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014 Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014 Voorstellen voor jaarlijkse wijzigingen in het OV in de regio Utrecht in 2014 Reageren? U kunt tot 4 maart 2013 reageren op de uitgangspunten voor de dienstregeling

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

Jj,. provincie groningen

Jj,. provincie groningen Jj,. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 li www.provinciegroningen.nl info@proyinciegroningen.nl

Nadere informatie

Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek.

Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek. Vragen nr. 34 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 7 mei 2013 Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

Tussentijdse evaluatie. gratis openbaar vervoer 65-plussers. Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten

Tussentijdse evaluatie. gratis openbaar vervoer 65-plussers. Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten Tussentijdse evaluatie gratis openbaar vervoer 65-plussers Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten 10 februari 2010 Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1 Inleiding...

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Mogelijke routes bouwverkeer op het Roeterseiland Complex

Mogelijke routes bouwverkeer op het Roeterseiland Complex Mogelijke routes bouwverkeer op het Roeterseiland Complex De door de UvA, in het nu op tafel liggende BLVC-plan van Bureau Bouwkunde, voorgestelde route voor het bouwverkeer gedurende de verbouwing van

Nadere informatie

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen Veilig op weg Bijna alle vakanties hebben de beschikking over een busje. Voor de ADHD/Autismevakanties zijn dit gewone personenbusjes; op de LG- en MCG-vakanties gaat een aangepast busje mee (bij groepen

Nadere informatie

Auto uit, bus in, headset op

Auto uit, bus in, headset op Auto uit, bus in, headset op Hoe krijgen we meer mensen uit de auto, in de bus? Dat is de dagelijkse uitdaging voor het OV-bureau Groningen Drenthe. Het antwoord: zorgen dat reizen met de bus constant

Nadere informatie

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten Ontsluiting Hofstad III Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten emeente Houten Optie A (Ontsluiting Via Castellum- Tweerichtingverkeer) Voordelen Nadelen Herkomst Intensiteit amgras

Nadere informatie

Wilt u deze e-mail s.v.p. doorsturen naar de gedeputeerde vervoer en naar de verkeersdeskundigen van de staten fracties.

Wilt u deze e-mail s.v.p. doorsturen naar de gedeputeerde vervoer en naar de verkeersdeskundigen van de staten fracties. Van: Wim Verbruggen [mailto:wverbrug@hetnet.nl] Verzonden: woensdag 10 juni 2015 21:42 Aan: STATENGRIFFIE Onderwerp: klachten-verbeterpunten openbaar vervoer Noordoost Brabant Geachte griffie, Wilt u deze

Nadere informatie

: Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond

: Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond Vergadering 3 december 2013 Gemeenteraad Onderwerp : Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond B&W vergadering : 12 november 2013 Dienst / afdeling : SB.ROV Aan de gemeenteraad, In het

Nadere informatie

Vraag 2. Wanneer wordt er concreet uitvoering gegeven aan de realisatie van parkeerplaatsen op de vrijgekomen ruimte bij de woonwagenvoorziening?

Vraag 2. Wanneer wordt er concreet uitvoering gegeven aan de realisatie van parkeerplaatsen op de vrijgekomen ruimte bij de woonwagenvoorziening? AFSCHRIFT GEMEENTE De raad van de gemeente Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 9 april 2013 Behandeld door: de heer R van Bergen Uw brief van: 25 maart 2013 Onderwerp: artikel 37 dorpskern Mechelen Uw kenmerk:

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011 Verkeer en vervoer Omnibus Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2012 2 Samenvatting In het najaar van is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch een omnibusonderzoek

Nadere informatie

Korte inhoud van het voorstel Beschikbaar stellen van een krediet voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein.

Korte inhoud van het voorstel Beschikbaar stellen van een krediet voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein. Raad van 27 juni 2006 Agendanummer: 16 Korte inhoud van het voorstel Beschikbaar stellen van een krediet voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein. AANLEIDING Zoals bekend is momenteel

Nadere informatie

Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015

Vervoerplan RET 2016   Rotterdam, 10 maart 2015 Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015 ALGEMEEN Hieronder worden de wijzigingen in lijnvoering, route en frequentie beschreven die RET voorstelt voor de dienstregeling 2016. Niet alle wijzigingen

Nadere informatie

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018 Verkeer Laar Onlangs heeft er een artikel in dagblad De Limburger gestaan m.b.t. het verkeer op Laar. De reden hiervan is dat de dorpsraad een brief heeft gestuurd aan de gemeente Weert over een aantal

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

* * gemeente WOERDEN. De uitslag van de enquête over het wel/niet aanleggen van het kavelpad in De Kanis, gehouden onder 219 bewoners.

* * gemeente WOERDEN. De uitslag van de enquête over het wel/niet aanleggen van het kavelpad in De Kanis, gehouden onder 219 bewoners. RAADSINFORMATIEBRIEF 17R.00062 * * gemeente WOERDEN Van : college van burgemeester en wethouders Datum 31 januari 2017 Portefeuillehouder(s) : wethouder Ten Hagen Portefeuille(s) : Openbare ruimte, onderdeel

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij!

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij! Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad Elke dag dichterbij! Inhoud Doel van de bijeenkomst Achtergrond Toelichting op OV onderzoeken Aanpak voor ontwerpproces Hooigracht-Langegracht Overige

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Op de bijeenkomst werd voor ProRail een toelichting gegeven door dhr. Bert Kassies. Hij is voor ProRail verantwoordelijk voor het project

Nadere informatie

Analyse varianten bus en tram

Analyse varianten bus en tram Analyse varianten bus en tram Project: Fase: Projectmanager: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Uithoornlijn Planstudie Diana van Loenen/Jan Smit Karin Sweering, teamleider infra Pieter

Nadere informatie

Verslag OLB. Datum: 20 april Opening

Verslag OLB. Datum: 20 april Opening Verslag OLB Datum: 20 april 2016 1. Opening Voorzitter Helen Sijm opent het OLB en kan een kleine 60 mensen welkom heten. Er gaat een presentielijst rond waarop nieuwe bezoekers hun naam en mailadres kunnen

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel. Onderzoek naar herinrichting openbare ruimte binnenstad zuidwest

Initiatiefvoorstel. Onderzoek naar herinrichting openbare ruimte binnenstad zuidwest Initiatiefvoorstel Onderzoek naar herinrichting openbare ruimte binnenstad zuidwest Leeuwarden, maart 2011 1 Leeuwarden Nieuw Zaailand Model Tapijt HOSPER 2 Onderzoek naar herinrichting van de openbare

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1070719 Datum: Behandeld door: tjw schreuder Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling / Beleidsontwikkeling Onderwerp: Nachtopvang dak- en thuislozen

Nadere informatie

CONCEPT-DO en WIJZIGINGSVOORSTEL De Oplossing voor (bijna) alle nadelen

CONCEPT-DO en WIJZIGINGSVOORSTEL De Oplossing voor (bijna) alle nadelen 1 CONCEPT-DO en WIJZIGINGSVOORSTEL De Oplossing voor (bijna) alle nadelen Het concept-do van de gemeente: Breedte tussen de bomen: 17,26m Hierboven de profielschets van het concept-do van de gemeente,

Nadere informatie

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Wat betekenen al die strepen toch? In Gelderland verplaatsen

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014

l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014 I 1 l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014 AANTEKENEN R209363381 Burgemeester en Wethouders van Oosterhout Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Stichting Achmea Rechtsbijstand Postbus

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg

Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg 4 juni 2019 PG Klaas Telgenhof Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg Ontwikkelzones 8 zones Ca 10.000 woningen t/m 2025 50% sociale woningen Doelen Een samenhangend kader op het gebied van stedenbouw (m.n.

Nadere informatie

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 Rapport Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 2 Wat is de klacht? Verzoeker klaagt, mede namens andere

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G200861 427405 / 427405. m. wennink BP Br. Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. 06 - Gebruiker openbare ruimte

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G200861 427405 / 427405. m. wennink BP Br. Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. 06 - Gebruiker openbare ruimte SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200861 427405 / 427405 ONDERWERP Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. m. wennink BP Br AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden.

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Herinrichting Stationsplein Zandvoort.

Herinrichting Stationsplein Zandvoort. Herinrichting Stationsplein Zandvoort. Uitvoerende partij: Gebr. Van der Veekens BV Grote Tocht 42 1507 CG Zaandam Tel. 075 6160410 Email: TSchoen@gebrvanderveekens.nl Web: www.gebrvanderveekens.nl Contactpersoon

Nadere informatie

GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Versoepeling van het parkeerbeleid/betere afvalverwerking. Meest gewaardeerd

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, W. (Wouter) Dekker, MSc bestuurszaken Vervoersautoriteit Telefoon: Mobiel:

Met vriendelijke groet, W. (Wouter) Dekker, MSc bestuurszaken Vervoersautoriteit Telefoon: Mobiel: Deze mail is verzonden aan de colleges van B&W en gemeenteraden van de MRDH-gemeenten, de leden van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit, de leden van het ambtelijk overleg Vervoersautoriteit en MRDH-coördinatoren.

Nadere informatie