Masterplan De Torens. Toelichting voorontwerp masterplan. 14 maart Architecten De Vylder Vinck Taillieu DRDH Architects Technum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Masterplan De Torens. Toelichting voorontwerp masterplan. 14 maart 2012. Architecten De Vylder Vinck Taillieu DRDH Architects Technum"

Transcriptie

1 Masterplan De Torens Toelichting voorontwerp masterplan 14 maart 2012 Architecten De Vylder Vinck Taillieu DRDH Architects Technum

2 0 INHOUD Inleiding 2 Doelstellingen 6 De nieuwe Bonewijk 20 Het Landschapspark 32

3 1 inleiding - SITUERING

4 Overzicht projectgebied

5 2 doelstellingen

6 Het masterplan De Torens zet in op: - het versterken van de binnenstad, - het realiseren van een nieuwe stadswijk, - het herwaarderen van de historische structuur, - het ontwikkelen van een landschapspark, - maximale complementariteit tussen het masterplan en de omgeving Het masterplan De Torens ligt op: - een strategische locatie van 52 ha aansluitend op het centrum van Aarschot, - tussen twee groengebieden Demervallei-Leiberg en s Hertogenheide Het masterplan De Torens heeft: - bijzondere aandacht voor de diversiteit van verschillende doelgroepen.

7 Doelstelling 1: Het herwaarderen van de historische patrimonium binnen het projectgebied. Het terug ervaarbaar maken van de historische vestenstructuur van Aarschot. Het terug zichtbaar en toegankelijk maken van de Orleanstoren. Het herwaarderen van de Orleanstoren in relatie tot zijn omgeving. Referenties maken naar het vroeger klooster op de site, onder andere gebruik makend van de restanten van de oude kloostermuur.

8 Maquette dienstencentrum en serviceflats op de site De Torens Architecten de vylder vinck taillieu, DRDH Architects, Technum Bonewijkplein met winkels en parkeren Doelstelling 2: Het versterken van het voorzieningenniveau van de kern, meer in het bijzonder de Bonewijk. De Bonewijk wordt versterkt om op die manier een evenwicht te realiseren tussen twee polen: één rond de Markt en één rond de Bonewijk. Op deze manier wordt het kernwinkelgebied opgespannen tussen twee polen: één rond de Markt en één rond de Bonewijk. De Bonewijk wordt verder uitgebouwd als winkelstraat door het continueren van de winkels en het aanbieden van grotere winkeloppervlaktes. Een dienstencentrum en een kinderdagverblijf versterken het voorzieningenniveau. Er wordt ook een bijkomende parking voor het centrum gerealiseerd.

9 Fredensborg, Denemarken-Jorn Utzon Doelstelling 3: het realiseren van een woongebied dat een overgangsgebied vormt tussen stad en landschap. De Geenssite heeft jarenlang de relatie tussen het centrum en het bovenliggende landschap afgeblokt. Het verdwijnen van dit programma op deze site creëert de mogelijkheid om het landschap terug naar de stad te brengen. Het project zet hier in op het realiseren van een woongebied dat een overgangsgebied vormt tussen stad en landschap. Voldoende doorzichten en trajecten worden voorzien. Een aantrekkelijke unieke groene woonomgeving ontwikkelen op de flank van de Sint-Niklaasberg gericht op een divers publiek en met bijzondere aandacht voor een hoogwaardige publieke ruimte en architectuur. Fredensborg, Denemarken-Jorn Utzon

10 Doelstelling 4: Realisatie van een landschapspark met het bestaande cultuurlandschap met zijn bestaande gebruik als onderlegger. In het landschapspark wordt het potentieel voor recreatie, educatie, natuur... verder uitgebouwd. Een plukboerderij wordt op poten gezet als katalysator voor het project waar de bewoners van Aarschot mee kunnen participeren in het kweken van groeten en fruit voor eigen gebruik. Binnen het landschapspark is er ook ruimte om al dan niet tijdelijke kunstprojecten te realiseren. Het landschapspark vormt ook een uniek kader voor het organiseren van specifieke evenementen (openlucht films )

11 Doelstelling 5: Groene corridor tussen Demervallei/Leiberg en s Hertogenheide Conform het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Aarschot moet de open ruimte rond de Orleanstoren uitgebouwd worden als groene corridor tussen de Demervallei/Leiberg enerzijds en het natuurgebied s Hertogenheide anderzijds.

12 4 De Nieuwe BoneWIJK

13 Context Een aantal markante ruimtelijke elementen maken mee de kern van Aarschot. s Hertogenmolens, het Begijnhof, de trajecten op de bergflank. In deze architectuur is een interessant spanningsveld tussen een eenheid in de grotere schaal en een differentiatie van de verschillende units.

14 TOEGEVOEGDE VOLUMES EN NIEUWE JANUS PLEIN SENIIOREN FLATS EN KINDERCRECHE RUIMTELIJK NABIJ ZICHT NAAR DE ORLEANS TOREN JANUS PLEIN NIEUWE PUBLIEKE PLEINEN EN VERBINDINGEN ONDERLING Verankering van de site van de Torens in de (beneden)stad Het Bonenwijkplein wordt een dubbelplein. Het bestaande plein vloeit over in het nieuwe plein. Nieuwe winkels zorgen voor een hoge attractie van deze plek op de kop van het winkelgebied van Aarschot. Op de kop van de Albertlaan wordt een voorplein ontwikkeld waaraan zowel het dienstencentrum als het kinderdagverblijf aan palen. Beide pleinen zorgen voor een sterke verankering van de site van de Torens in de stad. Zicht naar de Orleanstoren De nieuwe ontwikkeling op de site kadert het zicht vanuit de benedenstad naar de Orleanstoren. Historisch gezien waren de vesten en in een latere fase de Orleanstoren zeer zichtbaar vanuit het centrum van Aarschot. De bedoeling is om met dit project de kans te grijpen om deze visuele link te herstellen.

15 NIEUWE PUBLIEKE PLEINEN EN VERBINDINGEN ONDERLING SENIIOREN FLATS EN KINDERCRECHE RUIMTELIJK NABIJ ONTMOETING TUSSEN LANDSCHAP EN STAD Verweving stad en landschap in de Bonenwijk Groene vingers verbinden de benedenstad met het hoger gelegen landschapspark. Ruimtelijke nabijheid van jong en oud Het project voor de Torens moet een intergenerationeel project worden: een wijk voor en van alle leeftijden.

16

17

18 5 Het Landschapspark

19 Aanwezige cultuurlandschap als onderlegger van het park Het bestaande cultuurlandschap op de site vormt een rijk en gevarieerd landschap. Kenmerkende elementen zijn de topografie en de percelering. Landbouw onder de vorm van weiland en akkers vormt de belangrijkste gebruiksvorm. De aanwezigheid van een aantal bosmassieven zorgen voor een organisatie in een aantal deelruimten en geeft diepte en variatie aan de landschapsbeleving. Een aantal gearticuleerde oostwestlijnen

20 Orleanstoren als ankerpunt in het landschapspark Ook in het landschapspark zal de Orleanstoren een oriëntatiepunt vormen. Op die manier markeert de Orleanstoren een centrum binnen de site van de Torens.

21 Een fijnmazig netwerk van trajecten doorheen het landschapspark Een fijnmazig netwerk van paden verbindt het landschapspark met de verschillende onderdelen van de stad en maakt het landschapspark toegankelijk en beleefbaar. Op grotere schaal kan op termijn ingezet worden op een link naar de grootschalige groengebieden ten oosten en ten westen, respectievelijk Demervallei/Leiberg en s Hertogenheide.

22 Het opladen van het landschapspark met specifieke elementen en plekken Het landschapspark kan verder opgeladen worden met specifieke elementen of plekken. Dit kunnen zeer functionele elementen zijn zoals een speeltuin maar ook eerder abstractere objecten een vlak, een dak, een lijn die meerdere gebruiken kunnen opnemen. De schaal en de materialiteit van deze elementen kunnen variëren.

23 Zichtbaar maken van de ijzerhoudende zandsteen in het landschapspark Het blootleggen van de ijzerhoudende zandsteen die de kern van deze berg vormt is in ieder geval één van de strategieën om plekken te maken die de uniciteit van deze plek onderstrepen. Hier kan ook een educatief project aan gekoppeld worden over de geologische historiek van de site.

24 (Stedelijke) landbouw Landbouw waar er een grotere betrokkenheid is tussen de stadsbewoners en de landbouwproductie. Landbouw gelinkt aan locale consumptie. CSA (community supported agriculture) is een vorm van duurzame landbouw waarbij landbouwer en consumenten zich verenigen.

25 Intensiveren van de natuurwaarde/versterken van de corridorfunctie van het gebied In het gebied zijn een aantal biologisch waardevolle plekken. Het gebied kan een rol opnemen van corridor.

26 Water In het gebied zijn er geen waterlopen aanwezig. De aanwezigheid van de ijzerzandsteen op geringe diepte maakt wel dat de doordringbaarheid van de bodem eerder beperkt is. Als gevolg daarvan ontstaat er in de winter bij hevige regenval een winterrivier. Deze winterrivier kan in het ontwerp sterker naar voren worden gebracht. Realiseren van bufferbakken. Realiseren van tijdelijke stromen

27 Selectief verdichten in het landschapspark Bebouwing langs het plein sluit aan met de bebouwing van de benedenstad: aaneengesloten bebouwing met een vertikaal ritme en 3 à 4 bouwlagen hoog. Op de bergflank wordt gekozen voor vrijstaande bouwvolumes haaks op de helling ingeplant die een zekere transparantie realiseren tussen stad en landschap. In het landschapspark kunnen compacte bebouwingsclusters worden ontwikkeld van verschillende grootte en aard afhankelijk van de plek. de vierkantshoeve.

28

ONDERSTEUNING VAN STADSVERNIEUWINGSPROJECTEN AANVRAAGFORMULIER - CONCEPTNOTA OPROEP 2011

ONDERSTEUNING VAN STADSVERNIEUWINGSPROJECTEN AANVRAAGFORMULIER - CONCEPTNOTA OPROEP 2011 ONDERSTEUNING VAN STADSVERNIEUWINGSPROJECTEN AANVRAAGFORMULIER - CONCEPTNOTA OPROEP 2011 STAD AARSCHOT DE TORENS Dit aanvraagformulier geldt zowel voor het aanvragen van een projectsubsidie als voor het

Nadere informatie

Wandeling. stadsvernieuwingsprojecten in Aarschot

Wandeling. stadsvernieuwingsprojecten in Aarschot Wandeling stadsvernieuwingsprojecten in Aarschot V oorwoord De steden staan weer volop in de belangstelling. Het ruimtelijke beleid is erop gericht de steden aantrekkelijker te maken als aangename woon-

Nadere informatie

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 ZICHT VANAF DE N80 masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 CONCEPT CONCEPT MASTERPLAN De site van het kasteel Van Peten is een terrein van 6 ha groot. Komende van Velm toont

Nadere informatie

Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en recreatie in Flevoland

Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en recreatie in Flevoland Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en in Flevoland Dr. Roel Rutten (Universiteit van Tilburg) Nienke van Boom MSc. (NHTV Academy for Leisure) Ateliersessie Flevoperspectieven Recreatie en Vrije Tijd

Nadere informatie

RUIMTELIJK ONDERZOEK

RUIMTELIJK ONDERZOEK RUIMTELIJK ONDERZOEK de vallei van het Klein Schijn de vallei van de Zwanebeek de vallei van het Groot Schijn Luchtfoto op grote schaal met aanduiding van de landschappelijke beekvalleien en de heuvelruggen

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 groene singel - Plan van de Vlaamse overheid - Doelstelling: duurzame oplossing voor de Antwerpse verkeersproblematiek - bestaat uit 16 projecten Drie doelstellingen:

Nadere informatie

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke strategische projectstudie Gent Dampoort 1999 2004-2008 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke

Nadere informatie

Typisch gemert. Stedenbouwkundige hoofdstructuur en beeldkwaliteit geven Gemert een nieuwe impuls

Typisch gemert. Stedenbouwkundige hoofdstructuur en beeldkwaliteit geven Gemert een nieuwe impuls Typisch gemert gemert Stedenbouwkundige hoofdstructuur en beeldkwaliteit geven Gemert een nieuwe impuls RUIJSCHENBERGH DE STROOM NAZARETH RUIJSCHENBERGH NAZARETH DE STROOM Typisch Gemert Stedenbouwkundige

Nadere informatie

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST Definitief / 12 september 2013 Code 135502 / 12-09-13 GEMEENTE OPSTERLAND 135502 / 12-09-13 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

HET LEEG - RIETBEEMDEN planologische context

HET LEEG - RIETBEEMDEN planologische context planologische context SITUERING Het projectgebied (in het rood aangeduid) heeft een introvert karakter omdat het is afgesloten door de omliggende bebouwing, het golfterrein, en de infrastructuurbundel

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overstad DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERSTAD 1 2 INHOUD Introductie 1. Gastvrij centrum, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overstad 2. Overstad aan het kanaal in

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overstad DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERSTAD 1 INHOUD Introductie 1. Gastvrij centrum, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overstad 2. Overstad aan het kanaal in 2019

Nadere informatie

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard Structuur ontwerp Stadsparc Sittard 08-05-2017 Bernhardlaan Leyenbroekerweg Toegangsweg naar kavel C12 Kavel C12 Molenweg N Hoeferlaan Andreasommegang 0 10 20 30 40 50 m Stadsparc Sittard projectnr. bladnr.

Nadere informatie

Een hiërarchisch systeem van onthaalplekken stuurt de bezoekers en geeft informatie over de bijzondere locaties

Een hiërarchisch systeem van onthaalplekken stuurt de bezoekers en geeft informatie over de bijzondere locaties Een hiërarchisch systeem van onthaalplekken stuurt de bezoekers en geeft informatie over de bijzondere locaties DUIDELIJKE ONTHAALPLEKKEN OP VERSCHILLENDE SCHAALNIVEAUS Op schaal van de gemeente is er

Nadere informatie

5. Typologieën voor bebouwing

5. Typologieën voor bebouwing 5. Typologieën voor bebouwing Met de eerder genoemde landschappelijke nrichting als basis is tijdens workshops gediscussieerd over geschikte vormen van bebouwing in het gebied. Belangrijke conclusie daarin

Nadere informatie

Centrumplan best. Groene stedenbouwkundige structuur brengt eenheid en kwaliteit terug in dorp

Centrumplan best. Groene stedenbouwkundige structuur brengt eenheid en kwaliteit terug in dorp Centrumplan best Groene stedenbouwkundige structuur brengt eenheid en kwaliteit terug in dorp Centrumplan Groene stedenbouwkundige structuur brengt eenheid en kwaliteit terug in dorp lint als ruggengraat

Nadere informatie

Amsterdam overhoeks. Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam.

Amsterdam overhoeks. Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Amsterdam overhoeks Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Amsterdam overhoeks Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke

Nadere informatie

DORPSPARK RAMSEL MASTERPLAN

DORPSPARK RAMSEL MASTERPLAN DORPSPARK RAMSEL MASTERPLAN OPDRACHT HERINRICHTING SPEELTERREIN RAMSEL ca. 2250 m² 2 Knelpunten - potenties OPDRACHT Cluster gemeenschapsvoorzieningen Elke activiteit/ruimte is vandaag omheind/afgesloten

Nadere informatie

CAMPUS-park Delft TU Noord

CAMPUS-park Delft TU Noord TU Noord klimaatadaptatie & gebiedsontwikkeling - Kanaalweg 2 SCHIE DUWO Botanische Tuin OPGAVE KLIMAATADAPTATIE In het kader van het project Klimaatadaptatie Delft is een studie verricht naar de gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Bijlage III. De bespreking van deze deelgebieden is hieronder weergegeven.

Bijlage III. De bespreking van deze deelgebieden is hieronder weergegeven. Bijlage III De N43 is een belangrijk structuurbepalend element in de ruimte tussen Gent en Kortrijk, en situeert zich als historische ontwikkelingsas tussen de oude as van de Leie en de nieuwe as van de

Nadere informatie

9 loten voor eengezinswoningen. in het centrum van Duisburg (Tervuren) Hoek Zuurbergstraat / Oude Vrijheidsstraat. 3080 Tervuren

9 loten voor eengezinswoningen. in het centrum van Duisburg (Tervuren) Hoek Zuurbergstraat / Oude Vrijheidsstraat. 3080 Tervuren Verkoopsdossier Zuurberg 07 05 2015 9 loten voor eengezinswoningen in het centrum van Duisburg (Tervuren) Hoek Zuurbergstraat / Oude Vrijheidsstraat 3080 Tervuren 6/05/2015 VERKOOPSDOSSIER VERKAVELING

Nadere informatie

Nieuwbouwproject Wijdbosch in Geel

Nieuwbouwproject Wijdbosch in Geel Nieuwbouwproject Wijdbosch in Geel Wijdbosch = het binnengebied begrensd door Diestseweg, Gasthuisstraat, Laar en Eikenvelden. Hetis een open gebied dat gekenmerkt wordt door het aanwezige groen, de watertoren

Nadere informatie

Een ambitieus project in Aarschot

Een ambitieus project in Aarschot Een ambitieus project in Aarschot 'Een ruimte met plaats voor tewerkstelling, kantoorfuncties, recreatie, groen, handels- en horeca-activiteiten en dienstverlening.' Situering projectgebied De provincie

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

122

122 121 122 123 124 stads ontwerp 125 DE DOKKEN WORDT GEDOMINEERD DOOR EEN STERKE NOORD-ZUID AS VAN ZOWEL HET KANAAL ALS DE BESTAANDE INFRASTRUCTUUR. DOOR DE VERKAVELING IN OOST-WEST RICHTING TE ORIENTEREN

Nadere informatie

MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE

MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE Syntheseplan MASTERPLAN SCHELDEBOORDEN, OUDENAARDE beeldkwaliteitplan buitenruimte Scheldeboorden visie voor de ontwikkeling op de buitenruimte langs de Schelde in Oudenaarde en herwaardering van de open

Nadere informatie

VAARTKOM LEUVEN. Leuven 20130325 Veronique Henderix

VAARTKOM LEUVEN. Leuven 20130325 Veronique Henderix VAARTKOM LEUVEN Leuven 20130325 Veronique Henderix RSL Leuven = provinciale metropool > Bevattelijk karakter maar ook kernstad van een verstedelijkte regio > Behoud compacte structuur door herontwikkeling

Nadere informatie

Fabelachtig wonen op loopafstand van de binnenstad van Zwolle

Fabelachtig wonen op loopafstand van de binnenstad van Zwolle Fabelachtig wonen op loopafstand van de binnenstad van Zwolle CENTAUR FAUN PEGASUS ANKA EENHOORN GRIFFIOEN SIRENE VUURVOGEL De Nieuwe Feniks Zwolle TYPE SIRENE TYPE GRIFFIOEN TYPE ANKA TYPE EENHOORN De

Nadere informatie

RUP. Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN

RUP. Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN RUP Katwilgweg TOELICHTINGSNOTA BIJLAGEN December 2010 COLOFON Projectleider Maud Coppenrath Ontwerper Arcadis Belgium Programmaleider Katlijn Van der Veken Planologisch ambtenaar Frank de Bruyne Secretariaat

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

Gebiedskoers Detailhandel Hoek van Holland. Gemeente Rotterdam

Gebiedskoers Detailhandel Hoek van Holland. Gemeente Rotterdam Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in 4 2.1 Centrum 4 2.2 Verspreide bewinkeling 5 3 Koers detailhandelsstructuur

Nadere informatie

Provincie Vlaams Brabant

Provincie Vlaams Brabant 156 Provincie Vlaams Brabant OPEN RUIMTE Open ruimte is de zuurstof van onze ruimte. Het is dus een kostbaar goed, dat we moeten beschermen. Voor de Visienota Ruimte betekent dit dat we de verdere inname

Nadere informatie

De hoofdopzet van deze ontwerpstudie voor het uitwerkingsgebied Roosenhorst is als volgt:

De hoofdopzet van deze ontwerpstudie voor het uitwerkingsgebied Roosenhorst is als volgt: Toelichting op de ontwerpstudie Roosenhorst UW III 1.1 Hoofdopzet De hoofdopzet van deze ontwerpstudie voor het uitwerkingsgebied Roosenhorst is als volgt: Roosenhorst wordt een gevarieerd gebied, waarin

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu:

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: 79 Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: Foto 4.4. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat, begin 20 ste eeuw Foto 4.5. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat in 1990 Foto 4.6. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat

Nadere informatie

VOORONTWERP presentatie CC 15-sep-2012

VOORONTWERP presentatie CC 15-sep-2012 Gebouw aan de hoek 960 m 2 (bruto) 2 schoolverdiepingen waarvan 1 met 6 m. vrije hoogte parkeren op gelijkvloers Schoolplein op het dak 440 m 2 Schoolplein 1460 m 2 het Villegastje 1660 m 2 2 verdiepingen

Nadere informatie

Masterplan Kijkduin. Natuurlijk... Kijkduin. Presentatie: SBK bijeenkomst. Masterplan Kijkduin

Masterplan Kijkduin. Natuurlijk... Kijkduin. Presentatie: SBK bijeenkomst. Masterplan Kijkduin Natuurlijk... Kijkduin Presentatie: SBK bijeenkomst 1. Planning en proces 2. Masterplan en samenspraak 3. Wijzigingen 4. Kijkduin Badplaats 5. Virtuele maquette Proces 1. 19 mei: concept MP en planmer

Nadere informatie

Inspiratiedag nieuw wonen op oude plekken. Gemeenschappelijk wonen in de kern Kortrijk: Kop van Prado

Inspiratiedag nieuw wonen op oude plekken. Gemeenschappelijk wonen in de kern Kortrijk: Kop van Prado Inspiratiedag nieuw wonen op oude plekken Gemeenschappelijk wonen in de kern Kortrijk: Kop van Prado Ben Mertens, manager stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk 20/05/2016 Kop van Prado cohousing Info site

Nadere informatie

ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE

ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE ARCHITECTUURWEDSTRIJD PORTUS-SITE PERSBERICHT D.D. 26.10.2015 Uitgebreid Belgacom toren wordt markant woongebouw De Portus site in Gent verandert van een kantoor en bedrijfssite in een levendige wijk met

Nadere informatie

16 april 2007. Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II

16 april 2007. Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II 16 april 2007 Schetsdag Zwarte Hond Kristal project Loevesteinlaan II ? het stedenbouwkundig model dat integraal antwoord is op WONEN AAN HET ZUIDERPARK op basis van uitgangspunten van KRISTAL !? Ontwerp

Nadere informatie

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013 Concept voorontwerp Jaarbeursplein 27 maart 2013 Toelichting Het Jaarbeursplein krijgt in de toekomst een complete metamorfose. De nieuwe bebouwing rondom het plein en het feit dat er geen auto's, bussen

Nadere informatie

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014 Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst opdrachtgever: gemeente Hulst nummer: 0677.009386.00 datum: 21 mei 2014 referte: Ing. Jos van Jole 1 Inhoud Inleiding 3 Analyse 4 Beleidsmatige uitgangspunten

Nadere informatie

Naar een klimaatbestendige vallei met de Gaverbeekvisie. Intercommunale Leiedal en Vlaamse Milieumaatschappij

Naar een klimaatbestendige vallei met de Gaverbeekvisie. Intercommunale Leiedal en Vlaamse Milieumaatschappij Naar een klimaatbestendige vallei met de Gaverbeekvisie Intercommunale Leiedal en Vlaamse Milieumaatschappij 1 GAVERBEEKVISIE GTO Naar een veerkrachtige Gaverbeekvallei Intercommunale Leiedal, 23 april

Nadere informatie

Analyse en stedenbouw. Borgvliet, Bergen op Zoom

Analyse en stedenbouw. Borgvliet, Bergen op Zoom 5 De gemeente Bergen op Zoom is voorstander van het herstructureren van wijken in nauw overleg met marktpartijen. Zij heeft een wijkontwikkelingsplan opgesteld op grond waarvan ontwikkelaars in concurrentie

Nadere informatie

Sint-Niklaas Woonproject Clementwijk

Sint-Niklaas Woonproject Clementwijk Sint-Niklaas Woonproject Clementwijk Afbakening regionaalst edelijk gebied Sint-Niklaas Clementwijk Bart Van Lokeren planoloog Milieutrefdag Gent - 26 november 2010 Workshop Duurzame wijken Ruimtelijk

Nadere informatie

EEn financieel advies voor de rest van uw leven!

EEn financieel advies voor de rest van uw leven! EEn financieel advies voor de rest van uw leven! Investeer nu 60 minuten om 30 jaar zorgeloos Super scherpe rentes! Volledig onafhankelijk! Vakkundige topadviseurs! te wonen! Informeer geheel vrijblijvend

Nadere informatie

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking RUP Zonevreemde recreatie Toelichting Bevolking 11 juni 2018 RUP Is een uitvoering van het Gemeentelijke Ruimtelijke Structuurplan (GRS) Vervangt het gewestplan Bestaat uit een grafisch plan en bijhorende

Nadere informatie

strijp R eindhoven Van industrieterrein tot groenstedelijk woonmilieu

strijp R eindhoven Van industrieterrein tot groenstedelijk woonmilieu strijp R eindhoven Van industrieterrein tot groenstedelijk woonmilieu Strijp R Van industrieterrein tot groenstedelijk woonmilieu 0 - RELICTEN 1 - ZOOMPARK Waar vroeger massaal beeldbuizen werden geproduceerd,

Nadere informatie

groot ziekengasthuisterrein s-hertogenbosch

groot ziekengasthuisterrein s-hertogenbosch Project titel Slogan Arial Regular 9pt, regelafstand 14pt en paragraaf uitvullen staan vast. Spatiering is 0 maar eventueel te varieren om de tekstblokken goed uit te laten lijnen met het aantal regels.

Nadere informatie

Interventie in Industrieel erfgoed te Zevenaar RMIT ZEVENAAR

Interventie in Industrieel erfgoed te Zevenaar RMIT ZEVENAAR Interventie in Industrieel erfgoed te Zevenaar RMIT ZEVENAAR P5 Presentatie door Hylke Duinsbergen 1367218 d.d. 27 juni 2011 Introductie Interventie in Industrieel erfgoed te Zevenaar Opgave: herontwikkeling

Nadere informatie

voor een aantal woonwijken zoals De Whee 1 en Tuindorp.

voor een aantal woonwijken zoals De Whee 1 en Tuindorp. 9. Recreatie en ontspanning 10. Groen en water 11. Milieu en duurzaamheid 12. Cultuurhistorie 13. Uitvoeringsparagraaf 14. Maatschappelijke haalbaarheid Ruimtelijke kwaliteit 4.1 HUIDIGE SITUATIE 4.2 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Projecten Kort. Villa Voile, Utrecht - Rudy Uytenhaak. door fotografie publicatiedatum AWM editie. : Olv Klijn : Tom Baas : 9 september 2008 : 20

Projecten Kort. Villa Voile, Utrecht - Rudy Uytenhaak. door fotografie publicatiedatum AWM editie. : Olv Klijn : Tom Baas : 9 september 2008 : 20 Projecten Kort Villa Voile, Utrecht - Rudy Uytenhaak door fotografie publicatiedatum AWM editie : Olv Klijn : Tom Baas : 9 september 2008 : 20 architectenweb magazine praktisch vakblad over bouw en architectuur

Nadere informatie

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Phile Deprez De Bijlokesite is een cultuurplek in volle ontwikkeling. Zowel de Stad Gent als de vele culturele spelers op de site hebben

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Tolweg, Muntendam. februari 2007

Beeldkwaliteitplan Tolweg, Muntendam. februari 2007 Beeldkwaliteitplan Tolweg, Muntendam februari 2007 Beeldkwaliteitplan Tolweg, Muntendam februari 2007 261.400.03 inhoud 1 Inleiding 5 2 De opzet van het stedenbouwkundig plan 9 Een wijk geënt op het landschap

Nadere informatie

*URWH %XLWHQGLMN +RIJHHVW

*URWH %XLWHQGLMN +RIJHHVW Velserbroek VOORWOORD De invulling van een nieuwe woonwijk is een bijzonder moeilijke exercitie. De finale invulling van Velserbroek vereist kennis en inzicht. Water, groen, dieren, woningen, infrastructuur,

Nadere informatie

LANGWATER. Toelichting masterplan en eerste verkavelingsaanvraag

LANGWATER. Toelichting masterplan en eerste verkavelingsaanvraag LANGWATER Toelichting masterplan en eerste verkavelingsaanvraag Informatiebijeenkomst 30 augustus 2012 Locatie Grondgebied Kortrijk Tussen N8 en Morinnestraat Vlakbij Evolis Grens met Zwevegem Afrit Kortrijk-Oost

Nadere informatie

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg Bedrijvenpark Noord Surfplas Bedrijvenpark zuid Bedrijventerrein T58 Bedrijvenpark te midden van groen

Nadere informatie

Masterplan Capellegoed en omgeving te Rollegem-Kapelle Geertsen Proot Voorspoels architecten i.s.m. Technum

Masterplan Capellegoed en omgeving te Rollegem-Kapelle Geertsen Proot Voorspoels architecten i.s.m. Technum Masterplan Capellegoed en omgeving te Rollegem-Kapelle Geertsen Proot Voorspoels architecten i.s.m. Technum Analyse van de omgeving drie gesloten kamers in een agrarisch landschap in het midden Rollegem

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS ONTWERPEND ONDERZOEK Oorspronkelijke naam document Ontwerpend stedenbouwkundig onderzoek Oude Dokken

Nadere informatie

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle)

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) Figuur 1: orthofoto het Capellegoed en omgeving Figuur 2: foto s van het Capellegoed en omgeving Figuur 3 : site Capellegoed in het voorontwerp RUP

Nadere informatie

TEAM. BURCHTRUÏNE PIETERSHEIM_LANAKEN Project voor de restauratie en ontsluiting VLAAMSE MONUMENTENPRIJS 2010

TEAM. BURCHTRUÏNE PIETERSHEIM_LANAKEN Project voor de restauratie en ontsluiting VLAAMSE MONUMENTENPRIJS 2010 BURCHTRUÏNE PIETERSHEIM_LANAKEN Project voor de restauratie en ontsluiting VLAAMSE MONUMENTENPRIJS 2010 TEAM Een MONUMENT? Materiëel overblijfsel Belangrijk voor geschiedenis van een groep mensen Verwijst

Nadere informatie

BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE

BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE Seminar REALTY 21.05.2015 Tour & Taxis Brussels 05827 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50

Nadere informatie

Bedrijvenlandschap Houten concept voorlopig ontwerp

Bedrijvenlandschap Houten concept voorlopig ontwerp Bedrijvenlandschap Houten concept voorlopig ontwerp januari 2001 Landscape Architects for SALE Amsterdam Zitty Architecten Amsterdam in opdracht van De Waal Ontwikkeling Houten Bedrijvenlandschap Houten

Nadere informatie

Plannen met Hoekakker

Plannen met Hoekakker lannen met Hoekakker Nieuw park en woningen WELKOM IN Vandaag is Hoekakker een landbouwgebied, waar maïs groeit in de zomer. Een fietspad bevindt zich aan de rand van het gebied De stad Antwerpen en het

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

ruimtelijk structuurplan DIEST veelzijdig centrum in het Demernetwerk Dienst Ruimtelijke Ordening

ruimtelijk structuurplan DIEST veelzijdig centrum in het Demernetwerk Dienst Ruimtelijke Ordening ruimtelijk structuurplan DIEST veelzijdig centrum in het Demernetwerk mei 2006 plaat II.1 Dienst Ruimtelijke Ordening ruimtelijk structuurplan DIEST een vitale binnenstad groene toegangsweg groene boulevard

Nadere informatie

(GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL. Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien)

(GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL. Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien) (GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien) 2. visie concept stadswal (GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL Stationsomgeving Noord 2. visie concept stadswal

Nadere informatie

VESTIGINGSVISIES. Dak Huis Thuis Open Huis Icoon. open huis JOUW VOORKOMEN MAAKT DE PLEK, MAAR DE PLEK MAAKT OOK JE VOORKOMEN

VESTIGINGSVISIES. Dak Huis Thuis Open Huis Icoon. open huis JOUW VOORKOMEN MAAKT DE PLEK, MAAR DE PLEK MAAKT OOK JE VOORKOMEN VESTIGINGSVISIES Dak VESTIGINGSVISIES Dak Dak VESTIGINGSVISIES VESTIGINGSVISIES VESTIGINGSVISIES VESTIGINGSVISIES VESTIGINGSVISIES Factoren Ik kan zorg huisvesten dankzij de regels / Je probeert zorg te

Nadere informatie

ONEN IN NOORD-HOLLAND NOORD

ONEN IN NOORD-HOLLAND NOORD ONEN IN NOORD-HOLLAND NOORD Hoe Noord-Holland Noord een rol kan spelen in de woningbehoefte voor de Amsterdamse regio 3 WAAROM oordolland oord HET GAAT GOED MET NOORD- HOLLAND NOORD. DE ECONOMIE IS KRACHTIG

Nadere informatie

ONEN IN NOORD-HOLLAND NOORD

ONEN IN NOORD-HOLLAND NOORD ONEN IN NOORD-HOLLAND NOORD Hoe Noord-Holland Noord een rol kan spelen in de woningbehoefte voor de Amsterdamse regio 3 Wonen in Noord- Holland Noord Hoe Noord-Holland Noord een rol kan spelen in de woningbehoefte

Nadere informatie

PLAATSNAAM. Wonen in een collectief landschapspark aan een beekje in Gemert Slogan

PLAATSNAAM. Wonen in een collectief landschapspark aan een beekje in Gemert Slogan woonpark PROJECTTITEL de stroom PLAATSNAAM gemert Wonen in een collectief landschapspark aan een beekje in Gemert Slogan BEEKDAL PRIKK beekdal prikkers BOMEN PLEKK bomen plekken RAND = ROUTE WONE rand-route

Nadere informatie

Collector Mal-Sluizen Herinrichting Neremsplein

Collector Mal-Sluizen Herinrichting Neremsplein MACOBO: VOORSTELLING GEREALISEERD PROJECT Collector Mal-Sluizen Herinrichting Neremsplein - 1 Opmaak Landschapsplan - 2 Herwaarderingsplan - 3 Omgevingsaanleg zwembad MACOBO: VOORSTELLING GEREALISEERD

Nadere informatie

STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN

STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN M A R I E K E V I S S E R G E M E E N T E M O N T F O O R T, V E R S I E 2, 8 S E P T E M B E R 2 0 1 6 Liefhovendijk Lange Linschoten De

Nadere informatie

CORES development. Crepain Binst Architecture Stramien cvba i.s.m. ARA BOB 361 META architectuur STAM architecten. van Groen Zuid.

CORES development. Crepain Binst Architecture Stramien cvba i.s.m. ARA BOB 361 META architectuur STAM architecten. van Groen Zuid. Groen Zuid CORES development Crepain Binst Architecture Stramien cvba i.s.m. ARA BOB 361 META architectuur STAM architecten Het district Hoboken is erg populair. Haar ligging langs de Schelde, het rijke

Nadere informatie

Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug

Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug 1 oktober 2014 Inhoudsopgave 1. Opgave 3. 2. Analyse 4. Provinciale en gemeentelijke ambities; Knelpunten plangebied; Kwaliteiten; Kansen. 3. Ontwikkelstrategie

Nadere informatie

Kaart 1: Synthese gewenste ruimtelijke structuur (zie kaart omgeving) Kaart 2: Kernwinkelgebieden in de centrale woonband

Kaart 1: Synthese gewenste ruimtelijke structuur (zie kaart omgeving) Kaart 2: Kernwinkelgebieden in de centrale woonband KAARTENUNDEL Kaart : Synthese gewenste ruimtelijke structuur (zie kaart omgeving) Kaart 2: Kernwinkelgebieden in de centrale woonband Kaart 3: Gewenste ruimtelijke structuur centrale woonband (kaart omgeving

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

Trendbreuk? Netto kwantitatieve opgave 2023. Wonen 1.800 7.100. Bedrijventerreinen 18 (+30) ha 156 ha. (gemeentelijk + privaat) 248.000-323.

Trendbreuk? Netto kwantitatieve opgave 2023. Wonen 1.800 7.100. Bedrijventerreinen 18 (+30) ha 156 ha. (gemeentelijk + privaat) 248.000-323. Maastricht Maastricht 120.000 inwoners, stabilisatie Centrum van de regio (600.000-550.000) Universiteit Meer dan 20 miljoen bezoekers waarvan 2/3 uit Nederland, winkelen belangrijkste bezoekmotief Compacte

Nadere informatie

p r o v i n Ruimte College van burgemeester en schepenen Maastrichterstraat TONGEREN Geacht college

p r o v i n Ruimte College van burgemeester en schepenen Maastrichterstraat TONGEREN Geacht college 2015-04-16 p r o v i n Directie Ruimte College van burgemeester en schepenen Maastrichterstraat 10 3700 TONGEREN Dienst Ruimtelijke Planning en Beleid Geacht college Betreft: uw verzoek tot raadpleging

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk

Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk Toelichting 09.02.2015 Aanleiding opmaak RUP Aanleiding RUP: uitvoering van het masterplan Ecologische Verbindingen (goedgekeurd in 2009) Gemeentelijk

Nadere informatie

Rentmeesterswoning. GEMEENTELIJK RUP Toelichtingsnota. Provincie Limburg Gemeente Bilzen O. Ref.: _JV_Toelichtingsnota

Rentmeesterswoning. GEMEENTELIJK RUP Toelichtingsnota. Provincie Limburg Gemeente Bilzen O. Ref.: _JV_Toelichtingsnota ProvincieLimburg GemeenteBilzen O.Ref.:20101115_JV_Toelichtingsnota a2oomgeving Vissersstraat2 3500Hasselt T011260330 F011285528 info@a2oomgeving.be Rentmeesterswoning GEMEENTELIJKRUP Toelichtingsnota

Nadere informatie

groen - autoluw - energiezuinig - speels Evelyn Wymeersch Projectdeskundige Waasland Klimaatland - Interwaas Toekomstig bewoner Cohousing Waasland

groen - autoluw - energiezuinig - speels Evelyn Wymeersch Projectdeskundige Waasland Klimaatland - Interwaas Toekomstig bewoner Cohousing Waasland groen - autoluw - energiezuinig - speels Evelyn Wymeersch Projectdeskundige Waasland Klimaatland - Interwaas Toekomstig bewoner Cohousing Waasland Woonproject uitbreiding Clementwijk Uitbreiding bestaande

Nadere informatie

VOORONTWERP presentatie CC 15-sep-2012

VOORONTWERP presentatie CC 15-sep-2012 Collectief wonen. Invullingen binnen het bestaande weefsel. VOORONTWERP Wedstrijdvoorstel Wedstrijdvoorstel VOORONTWERP Kloosterweide. Kloosterweide. Sint-Amandsplein. VOORONTWERP - Realiseren van verbindingen

Nadere informatie

Inhoud mei 2004 Globale toekomstvisie Schematische weergave kaart 1 Gewenste natuurlijke en landschappelijke structuur Schematische weergave kaart 2 Gewenste agrarische structuur Schematische weergave

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

groen - autoluw - energiezuinig - speels

groen - autoluw - energiezuinig - speels groen - autoluw - energiezuinig - speels Bart Van Lokeren planoloog woonproject uitbreiding Clementwijk situering Uitbreiding bestaande wijk: - 28 ha, waarvan 4 ha stadsdeelpark - 700-tal woningen Publiek-private

Nadere informatie

Anka. Anka. ANKA Robuuste woning in een strakke en traditionele vormgeving. Kamperpoort - Zwolle

Anka. Anka. ANKA Robuuste woning in een strakke en traditionele vormgeving. Kamperpoort - Zwolle Anka Anka ANKA Robuuste woning in een strakke en traditionele vormgeving Kamperpoort - Zwolle De Kamperpoort De wijk Kamperpoort ligt nabij het centrum van Zwolle, pal ten westen van de historische binnenstad.

Nadere informatie

Izegem - Visie Ontwikkelingsvisie en ontwerp voor de stationsomgeving

Izegem - Visie Ontwikkelingsvisie en ontwerp voor de stationsomgeving Izegem - Visie 2030 Ontwikkelingsvisie en ontwerp voor de stationsomgeving Izegem - Visie 2030 Ontwikkelingsvisie en ontwerp voor de stationsomgeving. De Vlaamse stad Izegem heeft Palmbout Urban Landscapes

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Jazz City. Roermond. 29 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan. Jazz City. Roermond. 29 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Jazz City Roermond 29 oktober 2013 Inhoudsopgave 01 1. Inleiding 03 2. Gebiedsomschrijving 05 3. Beeldkwaliteitseisen 09 A. Boulevard 10 B. Promenade 13 C. Kazernevoorterrein 15 4.

Nadere informatie

GLUREN BIJ DE BUREN. Nederlandse blik op Mechelen. Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople

GLUREN BIJ DE BUREN. Nederlandse blik op Mechelen. Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople GLUREN BIJ DE BUREN Nederlandse blik op Mechelen Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople REGIONALE CONTEXT concurrentie door 2 grootste steden: Antwerpen C 27 km Brussel

Nadere informatie

Structuurvisie Velp. Informatieavond. 21 juni 2017

Structuurvisie Velp. Informatieavond. 21 juni 2017 Structuurvisie Velp Informatieavond 21 juni 2017 Inhoud presentatie 1. Achtergronden Wat is een structuurvisie? Waarom een structuurvisie? Project mijn dorp van morgen 2. Het proces in Velp 3. De huidige

Nadere informatie

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

Provincie Vlaams Brabant

Provincie Vlaams Brabant 122 Provincie Vlaams Brabant VOORZIENINGEN Voorzieningen zoals scholen, winkels, ziekenhuizen en sportvelden vormen een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Het beschikbaar stellen van een voldoende

Nadere informatie

RUP Spreeuwenhoek Venne. Infovergadering TECHNUM. Technum in opdracht van stad Mechelen

RUP Spreeuwenhoek Venne. Infovergadering TECHNUM. Technum in opdracht van stad Mechelen RUP Spreeuwenhoek Venne Technum in opdracht van stad Mechelen Infovergadering 08.03.2010 Uitgangshouding ontwerp = Appelleren aan de Vlaamse woonwens Zoveel mogelijk behouden van landschappelijke karakteristieken

Nadere informatie

RUIMTELIJKE VISIE REGIO LEIE & SCHELDE. Griet Lannoo Brussel, BRV partnerforum 16 maart 2017

RUIMTELIJKE VISIE REGIO LEIE & SCHELDE. Griet Lannoo Brussel, BRV partnerforum 16 maart 2017 RUIMTELIJKE VISIE REGIO LEIE & SCHELDE Griet Lannoo Brussel, BRV partnerforum 16 maart 2017 Regio van 13 gemeenten KORTRIJK I N T E R C O M M U N A L E L E I E D A L 2 1910 Waregem Kortrijk Menen 1940

Nadere informatie

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3 Grootschalige detailhandel Aan de beide uiteinden van de Dijkstraat, het Cleveringaplein en de Ossendrift liggen grootschaliger detailhandelfuncties die complementair zijn aan de winkels in de Dijkstraat.

Nadere informatie

CONCEPTBEGELEIDING STADSVERNIEUWINGSPROJECT LANDSCHAPSPARK HALLE

CONCEPTBEGELEIDING STADSVERNIEUWINGSPROJECT LANDSCHAPSPARK HALLE CONCEPTBEGELEIDING STADSVERNIEUWINGSPROJECT LANDSCHAPSPARK HALLE AOC 7 juni 2017 U R B A N I S M AGENDA Stadsvernieuwingsproject landschapspark Halle - Inleiding - Proces - Visie en concepten landschapspark

Nadere informatie

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 84 A Relatie met het afbakeningsproces In de hypothese van gewenste ruimtelijke structuur van het regionaalstedelijk

Nadere informatie

Routing Delft - Delftse Hout Delft

Routing Delft - Delftse Hout Delft Routing Delft - Delftse Hout Delft Drie routes verbinden centrum en buitengebied A13 stedelijke as 1:10.000 natuuras Delftse Hout educatieve as Werkboek Buro Lubbers 1304 Delftse Hout Drie assen tussen

Nadere informatie