Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven:"

Transcriptie

1 Plan van aanpak bij het kopen van bedrijven: I. Analyse fase: 1. Vaststelling ondernemings-strategie en missie 2. Vaststelling van de financierings-structuur II. Search fase: 3. Search van overname-kandidaten 4. Het opstellen van de short-list 5. Het benaderen van de overname-kandidaten Hier is geen blauwdruk voor. Afhankelijk van de situatie nemen wij direct of indirect contact op met de directie, RvC of aandeelhouders van de betreffende onderneming. Daar wij over een uitgebreid netwerk beschikken zijn er vaak meerdere ingangen mogelijk en bepalen wij in overleg met U wat de beste benadering is. 6. Kennismakingsgesprek met de overname-kandidaat Blijkt er inderdaad wederzijdse interesse te bestaan dan volgt er een kennismaking, waarbij ook een bedrijfsbezoek in overleg met het management tot stand kan komen. III. Biedingsproces: 7. Voorlopige waarde-bepaling Op basis van een analyse van de opgevraagde informatie zoals jaarrekeningen, jaar plannen, meerjaren-plannen, interviews met het management en uw plannen en rendements-eisen betreffende de onderneming komen wij tot een voorlopige ondernemings-waardering. In deze fase zullen wij ook de fiscale aspecten laten toetsen door een fiscalist. 8. Voorlopige financieringstructuur In deze fase voeren wij orënterende gesprekken met banken omtrent de financieringsmogelijkheden van de acquisitie met vreemd vermogen en stemmen wij af met eventuele andere eigen vermogen verschaffers. Offertes worden aangevraagd en geanalyseerd. Uiteindelijk moet in deze fase in grote lijnen de financieringstructuur vastgesteld worden.

2 9. Het uitbrengen van een indicatief bod Op basis van een voorlopige waardering, uw inschatting van het verbeter- en expansie potentieel van de onderneming, de financieringsmogelijkheden en de vraag/ interesse bij andere partijen voor deze onderneming komt een bod tot stand. 10. Het overeenkomen van een Intentie verklaring Nadat het bod is geaccepteerd door de verkopers zal een intentie-verklaring opgesteld worden. Dit document regelt een aantal belangrijke zaken zoals de overname som, de exclusiviteit, het voorbehoud mbt financiering en uitkomst due-diligence, garanties etc. In veel gevallen is een intentie verklaring de basis van de latere koopovereenkomst, dus is het van belang dat in deze fase nauw wordt samengewerkt met een jurist. In uw geval zal de intentie-overeenkomst zo vrijblijvend mogelijk moeten zijn, maar zonder de exclusiviteit te verliezen. IV. Due diligence: 11. Het uitvoeren van de due-diligence( het boeken onderzoek ) Wij stellen een uitgebreide briefing op, maar laten de uitvoering van de due-diligence aan specialisten over zoals accountants, juristen, fiscalisten en afhankelijk van de onderneming marktonderzoek-bureaus, milieu-deskundigen en onroerend goed taxateurs. Wij zullen regelmatig tussentijds de belangrijkste onderzoek resultaten naar u terugkoppelen. V. Onderhandelingen 12. Onderhandelingen met de verkopers over koopsom en garanties De uitkomsten van de due-diligence zullen in veel gevallen aanleiding geven om de koopsom neerwaarts aan te passen of om aanvullende garanties te vragen. De onderhandelingen die hiermee gepaard gaan, zijn meestal stevig en vereisen een degelijke voorbereiding. 13. Afsluiten van financierings-arrangementen Nadat banken of andere relevante financiële partijen ook kennis hebben genomen van de uitkomsten van de due diligence, zullen wij de definitieve financierings-condities met de banken uitonderhandelen. Verscheidene financierings-arrangementen zullen worden opgesteld en moeten worden geanalyseerd en getoetst. Er zullen onderhandelingen met de banken volgen om de condities aan te scherpen.

3 14. Het opstellen en onderhandelen van overeenkomsten Is overeenstemming bereikt over de definitieve koopsom en garanties en is de vereiste financiering rondgekomen dan wordt overgegaan tot afronding van de transactie. Verscheidene juridische documenten moeten in deze fase door een jurist worden opgesteld zoals een koopovereenkomst en eventueel een management-overeenkomst en een aandeelhoudersovereenkomst. In deze fase zullen op detail-niveau de verschillende overeenkomsten uitonderhandeld dienen te worden. VI. Afronding: 15. Afronding van de transactie Nadat alle juridische documenten definitief zijn overeengekomen kan worden overgegaan tot daadwerkelijke overdracht van de eigendom van de onderneming aan u als koper van de onderneming. Dit gebeurt ten overstaan van een notaris die de akte van overdracht van de aandelen heeft opgesteld en laat passeren, waarmede u formeel eigenaar van de onderneming bent geworden. Plan van aanpak bij het verkopen van bedrijven: I. Voorbereidingsfase: 1. Het verkooprijp maken van de onderneming a. Opvolging regelen - Afhankelijkheid van één persoon maakt een onderneming kwetsbaar en drukt de waarde. Dus: wie neemt het van u over als u straks na de verkoop al na 1-2 jaar afscheid wilt nemen? - Verantwoordelijkheden tijdig delegeren naar een opvolger of management team. b. Het normaliseren van de resultaten minimaal 2 jaar van tevoren: - buitengewone baten en lasten buiten het operationele resultaat houden - afschrijvingsniveau op een normaal peil brengen - voorzieningen op een normaal peil brengen - resultaten schonen van eventuele privé-uitgaven c. Balans normaliseren en optimaliseren: - balans herfinancieren en dividenduitkering maximaliseren - eventueel privé bezittingen buiten de balans brengen - onroerend goed buiten de balans brengen en terug-huren d. Fiscale herstructurering - Een fiscalist zal moeten beoordelen of er nog fiscale voordelen onbenut zijn zoals compensabele verliezen.

4 2. Het opstellen van het Informatie Memorandum(IM) Dit is een belangrijk document dat door ons zal worden opgesteld en waarvoor u de bouwstenen zal moeten leveren. In grote lijnen bevat een IM een korte profielschets, de belangrijkste argumenten om uw bedrijf te kopen, de eventuele risico-factoren, een beschrijving van de historie en activiteiten van uw bedrijf, markt, organisatie en managementteam, strategie, financieel overzicht (zowel historisch als prognoses) waaronder prognoses van resultaten-rekeningen, balansen en cash-flow overzichten. II. Search fase: 3. Search van de kandidaat-kopers Welke partijen komen in aanmerking om de onderneming over te nemen? In veel gevallen heeft u zelf al een aantal kandidaten op het oog, waarschijnlijk zijn dit partijen die u in het verleden al hebben benaderd. Hiernaast stellen wij een lijst op met mogelijke kandidaat kopers. Dit kunnen zowel strategische als financiële partijen zijn. Dit is de zgn longlist. Ook kan gebruik gemaakt worden van verkoopsites op internet. 4. Het benaderen van de kandidaat-kopers Deze fase verloopt meestal in de volgende stappen: a. De kandidaten worden telefonisch benaderd b. Bij interesse wordt een korte anonieme profielschets van uw onderneming toegezonden c. Na ontvangst van een ondertekende geheimshoudingsverklaring sturen wij een Informatie Memorandum op. d. Afspraak voor een management-presentatie e. Een data-room wordt geopend waar men gecontroleerd toegang toe heeft. f. Datum wordt bekend gemaakt waarop men uiterlijk een bieding kan insturen. In deze biedingsbrief zal men o.a. ook moeten aangeven hoe de overname-som gefinancierd gaat worden. 5. Het opstellen van de short-list Op basis van de biedingen gaan wij een short-list opstellen van maximaal de drie hoogste bieders en op basis van eventuele andere criteria. Hierna wordt een tweede biedingsronde opgezet, waarbij men ook de gelegenheid krijgt om het bedrijf te bezoeken. 6. Het overeenkomen van een Intentie verklaring Nadat een definitief bod door u, in overleg met ons is geaccepteerd zal een intentieverklaring opgesteld worden. Dit document regelt een aantal belangrijke zaken zoals de overname som, de exclusiviteit incl.tijdsduur, met wellicht maar dan wel een zeer beperkt

5 aantal voorbehouden. In veel gevallen is een intentie verklaring de basis van de latere koop-overeenkomst, dus is het van belang dat in deze fase nauw wordt samengewerkt met een jurist. In uw geval zal de intentie-overeenkomst zo verplichtend mogelijk moeten zijn dus het aantal voorbehouden is minimaal. IV. Due diligence: 7. De due diligence De kandidaat-koper zal een due-diligence willen uitvoeren. Hiervoor zal in de eerste plaats de al ingerichte data-room intensief gebruikt worden. Hiernaast zal het management beschikbaar moeten zijn om toelichting te verschaffen en vragen te beantwoorden. Het is van belang om een maximale tijdsperiode vast te stellen, zodat dit onderzoek zich niet gaat voortslepen. V. Onderhandelingen 8. Onderhandelingen met de verkopers over koopsom en garanties De kandidaat-koper zal in veel gevallen de uitkomsten van de due-diligence aangrijpen om de koopsom neerwaarts aan te passen of om aanvullende garanties te vragen. De onderhandelingen die hiermee gepaard gaan, zijn meestal pittig en vereisen een degelijke voorbereiding. 9. Het opstellen en onderhandelen van overeenkomsten Is overeenstemming bereikt over de definitieve koopsom en garanties en is de vereiste financiering rondgekomen dan wordt overgegaan tot afronding van de transactie. Verscheidene juridische documenten moeten in deze fase door een jurist worden opgesteld zoals een koopovereenkomst en eventueel een management-overeenkomst. In deze fase zullen op detail-niveau de verschillende overeenkomsten uitonderhandeld dienen te worden. VI. Afronding: 10. Afronding van de transactie Nadat alle juridische documenten definitief zijn overeengekomen kan worden overgegaan tot daadwerkelijke overdracht van de eigendom van de onderneming aan de kandidaatkoper. Dit gebeurt ten overstaan van een notaris die de akte van overdracht van de aandelen heeft opgesteld en laat passeren, waarmede u formeel het eigendom van de onderneming heeft overgedragen..

1. Oriëntatie. 2. Waardebepaling

1. Oriëntatie. 2. Waardebepaling 1. Oriëntatie Een plan maken en de strategie uitstippelen Wat wil je met de verkoop bereiken en wanneer wil je het bedrijf verkopen? In een oriënterend gesprek komen onder meer deze vragen aan bod. Wij

Nadere informatie

KvK Overnamedag 10 mei 2012. Max Miltenburg. Het proces van bedrijfsoverdracht

KvK Overnamedag 10 mei 2012. Max Miltenburg. Het proces van bedrijfsoverdracht KvK Overnamedag 10 mei 2012 Max Miltenburg Het proces van bedrijfsoverdracht Introductie MFS Onafhankelijk bedrijfsovernameadvies Focus op het Midden- en Kleinbedrijf Voorbereiding/begeleiding van ondernemers

Nadere informatie

Informatieblad 03-10-14. Bedrijfsoverdracht

Informatieblad 03-10-14. Bedrijfsoverdracht Informatieblad 03-10-14 Bedrijfsoverdracht Er komt een moment dat u uw bedrijf gaat overdragen. Of dat nu is om gezondheidsredenen, uw leeftijd of als appeltje voor de dorst. Wat de reden ook is, een bedrijfsoverdracht

Nadere informatie

Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten

Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten Van overwegen en contacten naar ondernemen en contracten Woensdag 1 oktober 2008 Van Harenstraat 46 te (8471 JE) Wolvega Tel.: 0561 61 39 33 www.omnydevries omnydevries.nlnl Wie zijn Omny De Vries Advocaten

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN. en gezamenlijk hierna ook te noemen Partijen,

INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN. en gezamenlijk hierna ook te noemen Partijen, INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN De ondergetekenden: 1. De heer.. en mevrouw..en tezamen ook de (BV), wonende en gevestigd te ( KvK.), hierna te noemen Verkoper, en 2. De heer. en mevrouw en tezamen

Nadere informatie

EEN BEDRIJF KOPEN. Management Buy Out. Management Buy In. Strategische overname

EEN BEDRIJF KOPEN. Management Buy Out. Management Buy In. Strategische overname EEN BEDRIJF KOPEN? EEN BEDRIJF KOPEN Management Buy Out Het overnemen van een bedrijf is zeker geen eenvoudig proces. Een bedrijfsovername kan op verschillende manieren worden ingezet. De meeste bedrijfsovernames

Nadere informatie

Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces. Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance. Bel 038-7779807 of kijk op www.jonglaan.

Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces. Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance. Bel 038-7779807 of kijk op www.jonglaan. Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance Inhoudsopgave Inleiding 3 Verkooptraject 4 Waardebepaling 5 Over de Jong & Laan corporate finance 6 1.

Nadere informatie

1 Waarom een accountant?

1 Waarom een accountant? Bedrijfsoverdracht Inleiding Als gevolg van de vergrijzing stoppen veel ondernemers binnenkort met hun onderneming. Wellicht bent u één van hen. U kunt besluiten om uw onderneming te staken, maar u kunt

Nadere informatie

Stappenplan bedrijfsoverdracht

Stappenplan bedrijfsoverdracht Stappenplan bedrijfsoverdracht t.b.v. verkoper FASE 1: ORIËNTATIE 1 Wat wilt u precies overdragen? Het hele bedrijf? Het onroerend goed? Wordt de onderneming na overdracht voortgezet? 2 Hoe lang blijft

Nadere informatie

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames Marktlink Fusies & Overnames Workshop Zoeken en vinden van een koper / verkoper Jeroen Oldengarm j.oldengarm@marktlink.nl 06 30 39 42 11 Mei 2013 Inhoud Doel Introductie Marktlink Marktontwikkelingen en

Nadere informatie

Ervaringsdeskundigen over fouten bij overnames in de hostingbranche

Ervaringsdeskundigen over fouten bij overnames in de hostingbranche Ervaringsdeskundigenoverfoutenbijovernamesindehostingbranche Degrotere jongens indehostingbranchezijnopjacht.zezijnopzoeknaarovernamekandidaten. Groeien wordt door veel providers als enig middel gezien

Nadere informatie

Uw bedrijf verkopen? Taxatie. Overnameprijs UW BEDRIJF VERKOPEN? DAAROM EEN ACCOUNTANT

Uw bedrijf verkopen? Taxatie. Overnameprijs UW BEDRIJF VERKOPEN? DAAROM EEN ACCOUNTANT Uw bedrijf verkopen? risatie Taxatie Overnameprijs UW BEDRIJF VERKOPEN? DAAROM EEN ACCOUNTANT mei 2013 UW BEDRIJF VERKOPEN? DAAROM EEN ACCOUNTANT Deze brochure is speciaal bedoeld voor ondernemers die

Nadere informatie

UW BEDRIJF VERKOPEN?

UW BEDRIJF VERKOPEN? UW BEDRIJF VERKOPEN? BEDRIJFSVERKOOP Begeleiding bij bedrijfsverkoop Elke zelfstandig ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: bedrijfsverkoop. Het verkopen van uw bedrijf is geen sinecure. Het

Nadere informatie

Inhoud. Stap 1 Denken aan de overdracht 22. Inleiding 13

Inhoud. Stap 1 Denken aan de overdracht 22. Inleiding 13 Inhoud Inleiding 13 Stap 1 Denken aan de overdracht 22 1. Begin with the end in mind 24 2. Reflecteer en stel uzelf vragen 26 3. Motivatie 27 3.1. Pensioen 28 3.2. Opvolging 28 3.3. MBO 28 3.4. Investeringsbehoeften

Nadere informatie

Van den Berghlaan 119 2132 AB Hoofddorp Vraagprijs! 269.000 k.k.

Van den Berghlaan 119 2132 AB Hoofddorp Vraagprijs! 269.000 k.k. Van den Berghlaan 119 2132 AB Hoofddorp Vraagprijs! 269.000 k.k. Ondanks de zorg die door de makelaar aan de correcte invoer van de gegevens besteed wordt, kan Anita van Delft Makelaardij, niet verantwoordelijk

Nadere informatie

Verkoop van uw bedrijf

Verkoop van uw bedrijf Verkoop van uw bedrijf Langzamerhand begint het te kriebelen. Wellicht wilt uw bedrijf verkopen, of zou een fusie toch een betere optie zijn? Die overwegingen zijn er omdat u wat ouder wordt, of gewoon

Nadere informatie

Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda

Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda Vraagprijs 5.500,00 kosten koper Nabij het centrum van Gouda, op steenworp afstand van het NS station, aan de Ronsseweg gelegen eigen parkeerplaats door middel van

Nadere informatie

Deze vrijblijvende objectinformatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid daarvan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Opgegeven maten en plattegronden zijn altijd circa en dienen alleen

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht: hoe werkt dat? Due diligence. Overnamecontract

Bedrijfsoverdracht: hoe werkt dat? Due diligence. Overnamecontract Bedrijfsoverdracht: hoe werkt dat? Een bedrijf wordt om verschillende redenen overgedragen. Dit kan zijn om organisatorische redenen, verschuivingen binnen een concern of met het oog op het pensioen van

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur

Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur Fusies en overnames Een voortdurend veranderende omgeving vraagt veel van u en uw bedrijf. U neemt daarbij

Nadere informatie

Overwegingen voor verkoop

Overwegingen voor verkoop VERTROUWELIJK VOOR DISCUSSIE Overwegingen voor verkoop Presentatie Navius Corporate Finance & Strategy Utrecht, februari 2006 AGENDA Introductie Navius Rationale van verkoop Het verkoopproces Enkele suggesties

Nadere informatie

Drempt, Zomerweg 43b Vraagprijs 240.000,-- k.k.

Drempt, Zomerweg 43b Vraagprijs 240.000,-- k.k. Drempt, Zomerweg 43b Vraagprijs 240.000,-- k.k. Van Zeeburg, Luimes & Lebbink Makelaars Hengelo Gld: tel.nr. 0575-462359 Vorden: tel.nr. 0575-555733 Zelhem: tel.nr. 0314-624215 Drempt, Zomerweg 43b Prachtig

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN LETTER OF INTENT

ALGEMENE VOORWAARDEN LETTER OF INTENT ALGEMENE VOORWAARDEN LETTER OF INTENT 1. Definities Tenzij anders blijkt, wordt in de Letter of Intent, de Koopovereenkomst, de Akte en de Algemene Voorwaarden verstaan onder: a. Akte: de notariële akte

Nadere informatie

Zelhem, Wittebrinkweg 1B Koopsom: 229.000,-- v.o.n.

Zelhem, Wittebrinkweg 1B Koopsom: 229.000,-- v.o.n. Zelhem, Wittebrinkweg 1B Koopsom: 229.000,-- v.o.n. Van Zeeburg, Luimes & Lebbink Makelaars Hengelo Gld: tel.nr. 0575-462359 Vorden: tel.nr. 0575-555733 Zelhem: tel.nr. 0314-624215 BOUWKAVEL voor landhuis.

Nadere informatie

In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN

In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke en financiële

Nadere informatie

De checklist en de toelichting zijn opgesteld door Transport en Logisitiek Nederland samen met bureau Van Spaendonck en Vernooy in Den Bosch.

De checklist en de toelichting zijn opgesteld door Transport en Logisitiek Nederland samen met bureau Van Spaendonck en Vernooy in Den Bosch. Deze checklist is een leidraad voor ondernemers bij een voorgenomen verkoop en overdracht van het bedrijf. De lijst benoemt een groot aantal aandachtspunten die de verkoper ter hand moet nemen of zorgvuldig

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ], hierna te noemen: [ y] te

INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ], hierna te noemen: [ y] te INTENTIEVERKLARING DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap naar Nederlands recht [ ], (statutair) gevestigd [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: [ X], te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Kooiweg 2 Zwolle. Vraagprijs: 324.500,00 k.k.

Kooiweg 2 Zwolle. Vraagprijs: 324.500,00 k.k. Kooiweg 2 Zwolle Vraagprijs: 324.500,00 k.k. Op een mooie locatie gelegen in het buitengebied van Zwolle ligt dit agrarisch bedrijf, welke ook geschikt is voor een particulier. De boerderij is zeer centraal

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE VAN: PERCEEL BOUWGROND

VERKOOPINFORMATIE VAN: PERCEEL BOUWGROND VERKOOPINFORMATIE VAN: PERCEEL BOUWGROND NABIJ KAPELSTRAAT 14, ZEGGE. PERCEEL BOUWGROND Oppervlakte : 675 m² Vraagprijs Beschikbaar : 145.000,= k.k. : per direct/doch in overleg. Omschrijving: Op een mooie

Nadere informatie

De Cnollenbijter 24 U i t g e e s t

De Cnollenbijter 24 U i t g e e s t De Cnollenbijter 24 U i t g e e s t Huurprijs: 1.500,- per maand, excl. G-W-L De Cnollenbijter 24 U i t g e e s t Hollands plaatje te huur Een idyllische plek aan het water. Je nestelt je op een genoeglijk

Nadere informatie

SEPTEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF VERKOPEN

SEPTEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF VERKOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de verkoop van uw onderneming SEPTEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF VERKOPEN Leergang Bedrijf Verkopen U heeft besloten uw bedrijf in de nabije toekomst te verkopen.

Nadere informatie

De Bibliotheek Handelsrecht Larcier... Voorwoord bij de Reeks Vennootschaps- en Financieel Recht... Afdeling 1. Begrip due diligence...

De Bibliotheek Handelsrecht Larcier... Voorwoord bij de Reeks Vennootschaps- en Financieel Recht... Afdeling 1. Begrip due diligence... v De Bibliotheek Handelsrecht Larcier................................. Voorwoord bij de Reeks Vennootschaps- en Financieel Recht.............. i iii HOOFDSTUK I. HET BEGRIP DUE DILIGENCE, INLEIDING EN

Nadere informatie

Vraagprijs of prijsvraag?

Vraagprijs of prijsvraag? Vraagprijs of prijsvraag? NCD bijeenkomst Beghotel Amersfoort 12 september, 2017 Index Introductie Waardebepalende factoren Aankoop proces Casus: bod formuleren Introductie DGMC Problematiek Directeur

Nadere informatie

Vraagprijs: k.k.

Vraagprijs: k.k. Timberwolfstraat 9 4758 AJ Standdaarbuiten Vraagprijs: 189.000 k.k. OMSCHRIJVING Aan rustige weg, in de dorpskern van Standdaarbuiten, gelegen vrijstaand woonhuis met vrijstaande garage en diepe op het

Nadere informatie

Masterclass Bedrijfsovername. Hartelijk welkom!

Masterclass Bedrijfsovername. Hartelijk welkom! Masterclass Bedrijfsovername Hartelijk welkom! Masterclass PFP Forum, Gooiland Hilversum, 25 januari 2017 Een aantal vragen Hoeveel DGA s heb jij als klant? Hoeveel van die klanten zijn ouder dan 50 jaar?

Nadere informatie

Roermond Dirksbergerweg

Roermond Dirksbergerweg Nabij Roermond - Melick, omgeving Dirksbergerweg, ligt dit vrije sector bouwperceel van ± 2700 m2. Er is geen geldig bestemmingsplan op basis waarvan direct gebouwd kan worden. De gemeente Roermond heeft

Nadere informatie

Woning verkopen? In 7 stappen naar de verkoop van uw woning. Wij zien meer dan verkoopkansen

Woning verkopen? In 7 stappen naar de verkoop van uw woning. Wij zien meer dan verkoopkansen Woning verkopen? In 7 stappen naar de verkoop van uw woning Wij zien meer dan verkoopkansen + deskundige makelaars + kennis van de regionale markt + oog voor úw situatie MAKELAARDIJ Verzekerd van het beste.

Nadere informatie

Jean Monnetstraat 314. H e e m s k e r k. VRAAGPRIJS ,- kosten koper

Jean Monnetstraat 314. H e e m s k e r k. VRAAGPRIJS ,- kosten koper B R O C H Jean Monnetstraat 314 H e e m s k e r k U R E VRAAGPRIJS 339.500,- kosten koper J e a n M o n n e t s t r aat 3 1 4 t e H e e m s k e r k Geheel verbouwde hoekwoning met garage In de woonwijk

Nadere informatie

Titel presentatie. Inhoud. 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames

Titel presentatie. Inhoud. 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames Titel presentatie Juni 2015 Door NAAM Inhoud 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames 1 Bedrijfsovername in de praktijk 15 September

Nadere informatie

Oosterweg 26, 2451 VT, Leimuiden

Oosterweg 26, 2451 VT, Leimuiden Oosterweg 26, 2451 VT, Leimuiden Vraagprijs 160.000,00 kosten koper Omschrijving In Leimuiden gelegen karakteristieke 2/1 kap woning met 2 schuren. Indeling: Begane grond: Hal met meterkast, toilet en

Nadere informatie

Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl

Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl Veiling Voorwaarden Veiling Regels - Hoe Het Werkt... 3 Verkoop Voorwaarden.......... 5 Veel Gestelde

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN BV KOOPOVEREENKOMST OP HOOFDLIJNEN Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid..bv. te. ( KvK nummer ) vertegenwoordigd

Nadere informatie

TE KOOP. Bermweg 0 ong. Capelle aan den IJssel - Schenkel Vraagprijs ,-- k.k.

TE KOOP. Bermweg 0 ong. Capelle aan den IJssel - Schenkel Vraagprijs ,-- k.k. TE KOOP Bermweg 0 ong Capelle aan den IJssel - Schenkel Vraagprijs 210.000,-- k.k. Van Santen Makelaars Capelseweg 3 CAPELLE AAN DEN IJSSEL Tel. +31 10 25 80 180 Objectinformatie Bermweg 0 ong, Capelle

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Schoutenbosch 60 A Castricum. Vraagprijs ,- k.k.

INFORMATIEBROCHURE. Schoutenbosch 60 A Castricum. Vraagprijs ,- k.k. INFORMATIEBROCHURE Schoutenbosch 60 A Castricum Vraagprijs 550.000,- k.k. W E L K O M Deze brochure wordt u aangeboden door Teer Makelaars en de verkoper(s) van het pand. In deze brochure willen wij u

Nadere informatie

TE KOOP: Bloeme-weide 16, Haarle. Gelegen op het kleinschalige Bedrijventerrein Bloeme-weide in Haarle.

TE KOOP: Bloeme-weide 16, Haarle. Gelegen op het kleinschalige Bedrijventerrein Bloeme-weide in Haarle. TE KOOP: Bloeme-weide 16, Haarle Bouwkavel bestaande uit 1.188 m2 Industriegrond. Gelegen op het kleinschalige Bedrijventerrein Bloeme-weide in Haarle. Francisca J.G. Keverkamp-Mollink Tel. 05 48 63 10

Nadere informatie

Echt Pepinusbrug (bouwkavel)

Echt Pepinusbrug (bouwkavel) Gelegen aan de doorgaande weg richting Koningsbosch bieden wij u dit bouwperceel van ± 1640 m² te koop aan. Op het perceel kan een bedrijfswoning met opslag worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan bevat

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht in Vlaanderen

Bedrijfsoverdracht in Vlaanderen Bedrijfsoverdracht in Vlaanderen Onderzoek over de planning van de bedrijfsoverdracht uitgevoerd met de steun van Agentschap Ondernemen: Executive summary Prof. dr. Tensie Steijvers drs. Ine Umans Universiteit

Nadere informatie

Informatiebrochure. Huis kopen

Informatiebrochure. Huis kopen Informatiebrochure Huis kopen Ontdek je nieuwe kwaliteiten en bespaar Als kind heb je er vast wel eens aan gedacht om profvoetballer, dierenarts of leraar te worden. Maar wist je dat er ook een verkoop-

Nadere informatie

Waardering van bedrijven Financiering van bedrijfsovernames

Waardering van bedrijven Financiering van bedrijfsovernames MKB Duiven Max Miltenburg Workshop Bedrijfsovernames Agenda Agenda: Inleiding Proces van bedrijfsovernames Pauze x Waardering van bedrijven Financiering van bedrijfsovernames 1 Introductie MFS Onafhankelijk

Nadere informatie

Oranje Nassaustraat 6 & 7, Heerlen 2 Winkelpanden

Oranje Nassaustraat 6 & 7, Heerlen 2 Winkelpanden INVESTMENT MEMORANDUM Oranje Nassaustraat 6 & 7, Heerlen 2 Winkelpanden 1. INTRODUCTIE Introductie Holland Immo Group is voornemens om de commerciële ruimte gelegen aan de Oranje Nassaustraat 6 en 7 te

Nadere informatie

Instelling. Peeters Advocaten-Avocats. Onderwerp. Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum. 24 oktober 2016

Instelling. Peeters Advocaten-Avocats. Onderwerp. Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum. 24 oktober 2016 Instelling Peeters Advocaten-Avocats Onderwerp Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum 24 oktober 2016 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten

Nadere informatie

Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk. SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019

Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk. SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019 Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019 Programma Motieven voor (ver)koop en fusie Verschillende trajecten Waardering Juridische aspecten De koopovereenkomst

Nadere informatie

Vlaanderen is ondernemen. Overname kompas Continuïteit voor je onderneming AGENTSCHAP ONDERNEMEN. AGENTSCHAPONDERNEMEN.be

Vlaanderen is ondernemen. Overname kompas Continuïteit voor je onderneming AGENTSCHAP ONDERNEMEN. AGENTSCHAPONDERNEMEN.be Vlaanderen is ondernemen Overname kompas Continuïteit voor je onderneming AGENTSCHAP ONDERNEMEN AGENTSCHAPONDERNEMEN.be Werken aan de continuïteit van uw onderneming is een heel proces en kan verschillende

Nadere informatie

94.500,- kosten koper. Woonoppervlakte ca. 62 m 2 Vraagprijs 94.500, Edisonlaan 87 Apeldoorn TE KOOP

94.500,- kosten koper. Woonoppervlakte ca. 62 m 2 Vraagprijs 94.500, Edisonlaan 87 Apeldoorn TE KOOP 94.500,- kosten koper Woonoppervlakte ca. 62 m 2 Vraagprijs 94.500, TE KOOP Edisonlaan 87 Apeldoorn Royaal 3-kamer appartement gelegen op de 3e verdieping met balkon aan voor- en achterzijde en berging

Nadere informatie

RUUSBROECSTRAAT 57 TE ZWOLLE

RUUSBROECSTRAAT 57 TE ZWOLLE RUUSBROECSTRAAT 57 TE ZWOLLE Fotopresentatie Ruusbroecstraat 57 8022 EB ZWOLLE Fotopresentatie Ruusbroecstraat 57 8022 EB ZWOLLE Omschrijving Ruusbroecstraat 57 8022 EB ZWOLLE Kadastrale gegevens Gemeente

Nadere informatie

Nijhofflaan garage - Veenendaal

Nijhofflaan garage - Veenendaal Huurprijs 85,- p.m. Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars Kerkewijk 28 3901 EG Veenendaal Tel: 0318-529919 Fax: 0318-501500 E-mail: info@ginkelbemmelen.nl Omschrijving Te huur: garage aan de Nijhofflaan

Nadere informatie

Goed voorbereid een overnametraject in. Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts

Goed voorbereid een overnametraject in. Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts Goed voorbereid een overnametraject in Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts Inleiding Het overnametraject in Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy

Nadere informatie

Uw onderneming verkopen

Uw onderneming verkopen STEUNPILAAR VOOR ONDERNEMERS Uw onderneming verkopen Het verkopen van een bedrijf is allereerst een emotioneel proces. Veelal is het afscheid nemen van een stukje van je leven. Wellicht om die reden wordt

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

Spectrumlaan 33, 2665 NM, Bleiswijk

Spectrumlaan 33, 2665 NM, Bleiswijk Spectrumlaan 33, 2665 NM, Bleiswijk Vraagprijs 45.000,00 kosten koper Omschrijving Bent u op zoek naar een zelfstandige bedrijfsruimte of opslag/stallingsruimte voor uw camper/caravan/motoren/auto's, dan

Nadere informatie

Schaepmanstraat 37 te 4384 CT Vlissingen

Schaepmanstraat 37 te 4384 CT Vlissingen Schaepmanstraat 37 te 4384 CT Vlissingen Vraagprijs 71.000,= k.k. In de geliefde wijk Paauwenburg gelegen appartement op de derde verdieping met een mooi uitzicht. Dingemanse Makelaars Seisdam 8-10 4331

Nadere informatie

Hoge Stelle 26 te 4339 AR Nieuw- en Sint Joosland

Hoge Stelle 26 te 4339 AR Nieuw- en Sint Joosland Hoge Stelle 26 te 4339 AR Nieuw- en Sint Joosland Vraagprijs 135.000,= k.k. Rustig gelegen hoekwoning in perfecte staat, voorzien van een fijne zonnige tuin. Dingemanse Makelaars Seisdam 8-10 4331 NT Middelburg

Nadere informatie

Hogeweg 21D BUSSUM, centrum Bussum

Hogeweg 21D BUSSUM, centrum Bussum Hogeweg 21D BUSSUM, centrum Bussum Vraagprijs 145.000 k.k. In het centrum van Bussum ligt dit geheel GERENOVEERD, luxe 2-kamer appartement met groot balkon. Dit appartement maakt deel uit van een schitterend

Nadere informatie

TE KOOP. Rapenburg 0 ONG, Neede (locatie: Rapenburg 41-43 te Neede)

TE KOOP. Rapenburg 0 ONG, Neede (locatie: Rapenburg 41-43 te Neede) Rapenburg 0 ONG, Neede (locatie: Rapenburg 41-43 te Neede) TE KOOP Wormgoor Makelaardij B.V. Grotestraat 32, Eibergen Postbus 145 7150 AC Eibergen Tel: 0545-475 075 Fax: 0545-474 805 E-mail: info@wormgoor.net

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

Het realiseren van een MBO - 10 veel gestelde vragen en antwoorden 1

Het realiseren van een MBO - 10 veel gestelde vragen en antwoorden 1 Het realiseren van een MBO - 10 veel gestelde vragen en antwoorden PricewaterhouseCoopers Corporate Finance heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teams bij het succesvol realiseren van management

Nadere informatie

Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen.

Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen. Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen. Brede kennis en ervaring in zowel de financiële wereld als het ondernemerschap is de basis van het MKBi Groeifonds Geef het mkb de juiste impuls met

Nadere informatie

Due Diligence onderzoeken in de praktijk

Due Diligence onderzoeken in de praktijk Due Diligence (nl) Due Diligence onderzoeken in de praktijk Introductie Due diligence onderzoeken worden door Contzé & Partners benadert van een multidisciplinaire optiek. Onze partners zijn getraind in

Nadere informatie

Bouwkavel Terpweg. Deze Deze informatiebrochure is met is met zorg zorg samengesteld.

Bouwkavel Terpweg. Deze Deze informatiebrochure is met is met zorg zorg samengesteld. Bouwkavel Terpweg Heerde Vraagprijs: 260.750,- k.k. Aanvaarding in overleg Deze Deze informatiebrochure is met is met zorg zorg samengesteld. Voor Voor eventuele onjuistheden aanvaarden wij wij geen geen

Nadere informatie

Van Mandersloostraat 42, 2406 CD Alphen Aan Den Rijn

Van Mandersloostraat 42, 2406 CD Alphen Aan Den Rijn Van Mandersloostraat 42, 2406 CD Alphen Aan Den Rijn Huurprijs 850,00 per maand Omschrijving Heeft u altijd al een appartement willen huren in het gezellige stadshart van Alphen?! Dan is dit uw kans! Goed

Nadere informatie

Paul Krugerstraat ML Vlissingen Vraagprijs: ,- k.k.

Paul Krugerstraat ML Vlissingen Vraagprijs: ,- k.k. Badhuisstraat 183 4382 AM Vlissingen 0118-764036 info@krijgerdieleman.nl www.krijgerdieleman.nl Paul Krugerstraat 393 4382 ML Vlissingen Vraagprijs: 79.500,- k.k. Paul Krugerstraat 393, 4382 ML Vlissingen

Nadere informatie

MASTERCLASS: PRACTISCH CONTRACTEREN

MASTERCLASS: PRACTISCH CONTRACTEREN MASTERCLASS: PRACTISCH CONTRACTEREN Handelsgeschillen wil je zoveel mogelijk voorkomen. En mochten ze toch ontstaan, dan wil je ze soepel kunnen oplossen. Dat is in het belang van alle partijen. In de

Nadere informatie

Bij de definitieve opstelling van de oprichtingsakte raadt TechnoPartner u aan om juridisch en fiscaal advies in te winnen.

Bij de definitieve opstelling van de oprichtingsakte raadt TechnoPartner u aan om juridisch en fiscaal advies in te winnen. De oprichtingsakte ook wel statuten genoemd is een wettelijk verplicht document wanneer u een BV of een NV wilt gebruiken voor uw bedrijfsuitoefening. In de oprichtingsakte worden alle relevante juridische

Nadere informatie

Branderf 0 ong - Heenvliet Vraagprijs 129.000,= k.k. Omschrijving Bouwgrond. Unieke kans om te bouwen op historische grond. Kadastrale grootte 240 m2. Inclusief bouwplan voor een hedendaagse woning. Voor

Nadere informatie

Riperwei 78 Tijnje MIJNBUITENPLAATS.NL. Tijnje

Riperwei 78 Tijnje MIJNBUITENPLAATS.NL. Tijnje Riperwei 78 Riperwei 78 Kenmerken Woonoppervlakte: 233m² Inhoud: 1506m³ Perceelgrootte: 3770m² Bouwjaar: 1933 Aantal slaapkamers: 3 Aantal badkamers: 2 Verwarming: CV Intergas 2012 Isolatie: Volledige

Nadere informatie

NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN

NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke

Nadere informatie

Maaseik Heirweg 63. Algemeen: Indeling: Begane grond:

Maaseik Heirweg 63. Algemeen: Indeling: Begane grond: Algemeen: Deze vrijstaande woning met grote tuin is gelegen aan een doorgaande weg in een villawijk net buiten het centrum. Op wandelafstand liggen de winkelstraten, bushaltes, verschillende scholen en

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE ASPIRANT KOPER

ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE ASPIRANT KOPER ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE ASPIRANT KOPER Biedingen Alle door de makelaar en verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend worden gezien als een uitnodiging tot nader overleg c.q. het uitbrengen van

Nadere informatie

Verbinding tussen verkoper en koper. Uw onderneming verkopen?

Verbinding tussen verkoper en koper. Uw onderneming verkopen? Verbinding tussen verkoper en koper Uw onderneming verkopen? Het verkopen van een bedrijf is allereerst een emotioneel proces. Veelal is het afscheid nemen van een stukje van je leven. Wellicht om die

Nadere informatie

TE KOOP. Winterswijkseweg 0 ong, Eibergen

TE KOOP. Winterswijkseweg 0 ong, Eibergen Winterswijkseweg 0 ong, Eibergen TE KOOP Wormgoor Makelaars Grotestraat 32, Eibergen Postbus 145 7150 AC Eibergen Tel: 0545-475 075 E-mail: info@wormgoor.net Internet: www.wormgoor.net WINTERSWIJKSEWEG

Nadere informatie

Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers

Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers 1 ALS JE HET NIEUWS VAN FTM EN DE FACULTATIEVE WIL VOLGEN Follow

Nadere informatie

Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht. Henri Brom T: 06-54200497 E: hgtbrom@mkbadviseurs.nl Senior Adviseur Opvolging en Overdracht

Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht. Henri Brom T: 06-54200497 E: hgtbrom@mkbadviseurs.nl Senior Adviseur Opvolging en Overdracht Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht Henri Brom T: 06-54200497 E: hgtbrom@mkbadviseurs.nl Senior Adviseur Opvolging en Overdracht Workshop overdracht KNGF Programma Inleiding Fasen in proces Waardebepaling

Nadere informatie

Objectinformatie Rijnlaan 47 Bis A 3522 BC, Utrecht

Objectinformatie Rijnlaan 47 Bis A 3522 BC, Utrecht Objectinformatie Rijnlaan 47 Bis A 3522 BC, Utrecht ERA Makelaardij Van der Meer Biltstraat 473, 3572 AX Utrecht, Tel. 030-2317041, mail: info@meer.nl, site: www.meer.nl fax 030-2333635 Geachte Woningzoekende,

Nadere informatie

1-11-2012. Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht. Workshop overdracht KNGF. Overnames. Booming business?? Programma

1-11-2012. Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht. Workshop overdracht KNGF. Overnames. Booming business?? Programma Tijdig Starten met Stoppen Praktijkoverdracht 30 oktober 2012 Henri Brom T: 06-54200497 E: hgtbrom@mkbadviseurs.nl Senior Adviseur Opvolging en Overdracht Workshop overdracht KNGF Programma Inleiding Fasen

Nadere informatie

Het kopen van een bedrijf. Seminar MediaAlliantie 12 oktober 2012

Het kopen van een bedrijf. Seminar MediaAlliantie 12 oktober 2012 Het kopen van een bedrijf Seminar MediaAlliantie 12 oktober 2012 Inhoud Wie zijn wij Kort over het verkoopproces Oriëntatie overnamemarkt Koopmotieven Stappen in het koopproces Aandachtpunten Vragen /

Nadere informatie

Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend

Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend De Huizenbemiddelaar aan- of verkoopbemiddeling voor één vast laag tarief. De Huizenbemiddelaar is één van de eerste full service makelaars die

Nadere informatie

Objectinformatie Amsterdamsestraatweg 203 3551 CB Utrecht

Objectinformatie Amsterdamsestraatweg 203 3551 CB Utrecht Objectinformatie Amsterdamsestraatweg 203 3551 CB Utrecht ERA Makelaardij Van der Meer & De Bree Biltstraat 473, 3572 AX Utrecht, Tel. 030-2317041, mail: info@meer.nl, site: www.meer.nl fax 030-2333635

Nadere informatie

SCHUBERTLAAN 16A TE APELDOORN

SCHUBERTLAAN 16A TE APELDOORN SCHUBERTLAAN 16A TE APELDOORN Fotopresentatie Keuken Keuken Keuken Woonkamer Schubertlaan 16a 7333 CV APELDOORN Fotopresentatie Woonkamer Woonkamer Woonkamer Woonkamer Schubertlaan 16a 7333 CV APELDOORN

Nadere informatie

P R O S P E C T U S WERKENDAM KRUISSTRAAT 3. VRAAGPRIJS ,-- k.k. excl. btw OPLEVERING IN OVERLEG

P R O S P E C T U S WERKENDAM KRUISSTRAAT 3. VRAAGPRIJS ,-- k.k. excl. btw OPLEVERING IN OVERLEG P R O S P E C T U S WERKENDAM KRUISSTRAAT 3 VRAAGPRIJS 197.500,-- k.k. excl. btw OPLEVERING IN OVERLEG Pagina 1 T E K O O P Kruisstraat 3 4251 CT Werkendam Vraagprijs 197.500,-- k.k. excl. btw oplevering

Nadere informatie

Zijlberg 50, 2716 NB Zoetermeer

Zijlberg 50, 2716 NB Zoetermeer Zijlberg 50, 2716 NB Zoetermeer Vraagprijs 217.000,00 kosten koper Omschrijving Bent u op zoek naar ruime 6-kamer eengezinswoning met vrij gelegen achtertuin op het zuid/oosten, een tweede verdieping met

Nadere informatie

Dordrecht. Lombokstraat 16b. Vraagprijs 14.000,- k.k.

Dordrecht. Lombokstraat 16b. Vraagprijs 14.000,- k.k. Dordrecht Lombokstraat 16b Vraagprijs 14.000,- k.k. Home 4 You Makelaars Sumatraplein 8 3312 XP Dordrecht T 078 645 2996 E info@home4you.nu I www.home4you.nu Omschrijving Namens opdrachtgever bieden wij

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag

Openbaar faillissementsverslag Openbaar faillissementsverslag Nummer: 3 Datum: 1 augustus 2011 Gegevens: Datum uitspraak: 9 november 2010 Curator: Mr. J.W. Achterberg R-C: Mr. K.D. van Ringen Activiteiten onderneming: Het verlenen van

Nadere informatie

Kavel of klusser. Maasdijk 78 Aalst. Vraagprijs ,= KK

Kavel of klusser. Maasdijk 78 Aalst. Vraagprijs ,= KK Kavel of klusser Maasdijk 78 Aalst Vraagprijs 239.000,= KK Waterstraat 23-5301 AH Zaltbommel - tel: 0418 680300 - fax: 0418 680302 E-mail: info@vankesselsmit.nl - internet: www.vankesselsmit.nl Het kavel

Nadere informatie

TE KOOP Percelen grond te Ruinen

TE KOOP Percelen grond te Ruinen TE KOOP Percelen grond te Ruinen 2 percelen Landbouwgrond. Locatie: Armstraat te Ruinen Locatie: Noordharen te Ruinen Vraagprijs: 45.000,- k.k. p.ha. KENMERKEN: Ligging: Deze percelen zijn gelegen aan

Nadere informatie

Hoofdpoortstraat 44 ZIERIKZEE. Vraagprijs 124.500,00 kosten koper

Hoofdpoortstraat 44 ZIERIKZEE. Vraagprijs 124.500,00 kosten koper Hoofdpoortstraat 44 ZIERIKZEE Vraagprijs 124.500,00 kosten koper Nabij de gezellige haven en het centrum van Zierikzee ligt deze tussenwoning met berging en vrije achterom op 96m2 eigen grond. De woning

Nadere informatie

Evertsenlaan 79 Terneuzen. Vraagprijs 130.000,= k.k.

Evertsenlaan 79 Terneuzen. Vraagprijs 130.000,= k.k. Evertsenlaan 79 Terneuzen Vraagprijs 130.000,= k.k. Ligging Aanvaarding Vraagprijs centraal In overleg 135000,= k.k. Aantal kamers 4 verdieping 4e Servicekosten incl. bijdrage reservefonds Woonoppervlakte

Nadere informatie

Objectinformatie Van Vollenhovenlaan 94 3527 SJ, Utrecht

Objectinformatie Van Vollenhovenlaan 94 3527 SJ, Utrecht Objectinformatie Van Vollenhovenlaan 94 3527 SJ, Utrecht ERA Makelaardij Van der Meer Biltstraat 473, 3572 AX Utrecht, Tel. 030-2317041, mail: info@meer.nl, site: www.meer.nl fax 030-2333635 Geachte Woningzoekende,

Nadere informatie

Zijdevlinderhoek 2 - Veenendaal

Zijdevlinderhoek 2 - Veenendaal Huurprijs 700,- p.m. Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars Kerkewijk 28 3901 EG Veenendaal Tel: 0318-529919 Fax: 0318-501500 E-mail: info@ginkelbemmelen.nl Omschrijving Deze opslagruimte is gelegen op

Nadere informatie