Veel gestelde vragen Huurverhoging 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen Huurverhoging 2019"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen Huurverhging 2019 GrenWest heeft de antwrden p een aantal veel gestelde vragen vr u p een rij gezet. De vragen zijn nderverdeeld in de vlgende nderwerpen: Algemeen Inkmensverklaring Bezwaar Huurverlaging aanvragen? Dat kan het hele jaar dr. Algemeen Inflatievlgende huurverhging vr meeste huurders GrenWest Betaalbaar wnen vr delgrep Net als vrig jaar kiezen we dit jaar vr een geringe huurverhging. Z willen we vr nze huurders de wnlasten betaalbaar huden. We vragen dit jaar een huurverhging van 1,6% aan huurders die wij tt nze delgrep rekenen. Het gaat m de huurders met een brut jaarinkmen tt Dezelfde huurverhging van 1,6% vragen wij aan huurders van een sciale huurwning met een huidige nett huur bven 720,42. Betalen naar draagkracht vr hgere inkmens Vr ngeveer 950 huurders geldt dat zij een inkmen bven hebben en een huidige nett huur nder 720,42. Vr deze grep kiezen wij vr een inkmensafhankelijke huurverhging van 5,6%. Dat is gelijk aan de wettelijk maximaal tegestane verhging vr deze grep. Op deze manier gaan deze huurders meer naar draagkracht betalen vr hun wning. De extra pbrengst gebruiken wij vr investeringen in ns wningbezit. Dit hebben wij met alle gemeenten in de prestatieafspraken z pgenmen. Geldt de inkmensafhankelijke huurverhging vr huurders van nzelfstandige wningen, wnwagens en wnwagenstandplaatsen? Nee. We mgen vr nzelfstandige wningen, wnwagens en wnwagenstandplaatsen geen inkmensafhankelijke huurverhging vragen. We mgen dit jaar maximaal 3,1% huurverhging vragen. Maar GrenWest kiest vr deze grep vr een huurverhging van 1,6%. Dat is gelijk aan de inflatie. Geldt de inkmensafhankelijke huurverhging vr wningen waarvan de huidige huur hger is dan 720,42? Als uw wning geliberaliseerd is (de huurprijs lag bij het ingaan van het cntract al bven de ten geldende liberalisatiegrens), dan geldt de inkmensafhankelijke huurverhging niet. Is uw huur pas na de ingangsdatum van het cntract bven de huurprijsgrens van 720,42 gestegen? Dan mgen wij uw huur inkmensafhankelijk verhgen, maar wij hebben beslten m dat dit jaar niet te den. We kiezen vr een huurverhging van 1,6%.

2 He hg mag de huurverhging zijn vr huurders van een zelfstandige wning? Elk jaar beslist de verheid met heveel prcent de huur van sciale huurwningen mag wrden verhgd. In 2019 is dit maximaal 4,1%. Dat is de inflatie van 2018 (1,6%) en een teslag van 2,5%. Verdient uw huishuden meer dan ? Dan mgen wij de huur extra verhgen. Dit nemen we de inkmensafhankelijke huurverhging. In de tabel hiernder ziet u wat GrenWest mag vragen en wat GrenWest daadwerkelijk vraagt. We mgen vragen GrenWest vraagt Inkmen tt ,1% (1,6% + 2,5%) 1,6% Inkmen bven ,6% (1,6% + 4%) 5,6% Inkmensverklaring Op de verklaring van de Belastingdienst staat een aantal persnen aangegeven. Wat betekent dit? Dit is het aantal persnen waarp het huishudinkmen is gebaseerd. Deze persnen staan p dit adres ingeschreven in de Basisregistratie Persnen (BRP) van de gemeente waar u wnt. Het gaat m de situatie p 1 juli Vanwege de Wet p de privacy zijn er geen namen vermeld. Wat wrdt verstaan nder huishudinkmen? Alle inkmens van de huurder(s) en eventuele medebewners van de wnruimte bij elkaar pgeteld. Tellen alle inkmens mee? Alle inkmens tellen mee, k die van medebewners en kamerhuurders. Het inkmen van medebewners die p 1 januari 2019 ng geen 23 jaar waren, telt alleen als dat inkmen bven het minimumln ligt ( ). De Belastingdienst crrigeert dit inkmen autmatisch: p de inkmensverklaring wrdt dus alleen dat deel van het inkmen meegenmen dat bven het minimumln ligt. Vrbeeld: het inkmen van uw zn van 21 jaar is Vr de inkmensafhankelijke huurverhging wrdt ( =) meegenmen in het huishudinkmen. Welke data zijn belangrijk bij het vaststellen van de maximale huurverhging? Vr het inkmen kijkt de Belastingdienst naar het jaarinkmen ver Dit inkmen is namelijk in de meeste gevallen definitief vastgesteld dr de Belastingdienst. Vr de huishudsamenstelling telt als datum 1 juli Omdat GrenWest het huurverhgingsvrstel vr 1 mei aan u met versturen, is de huishudsamenstelling van 1 april gebruikt. Is uw huishudsamenstelling p 1 juli anders dan p 1 april? Dan kmt u misschien in aanmerking vr een andere huurverhging. Meer infrmatie hierver vindt u hierna nder het kpje Bezwaar.

3 Wanneer kan de huur niet extra (inkmensafhankelijk) wrden verhgd? Als u gehandicapt f chrnisch ziek bent f als u mantelzrg levert. Omdat GrenWest deze infrmatie niet heeft, kunt u dit via een bezwaar aan ns laten weten. Heeft u eerder met succes bezwaar gemaakt mdat u chrnisch ziek f gehandicapt bent f mantelzrg levert? Dan verhgen wij uw huur niet meer inkmensafhankelijk. Meer infrmatie vindt u hierna nder het kpje Bezwaar. Als het huishudinkmen in 2018 lager was dan in Het inkmen van 2018 met dan wel lager zijn dan Omdat GrenWest deze infrmatie niet heeft, kunt u dit via een bezwaar aan ns laten weten. Meer infrmatie vindt u hierna nder het kpje Bezwaar. Als u f een van uw medebewners p 1 juli 2019 de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt (vr 2019: 66 jaar en 4 maanden). Meer infrmatie vindt u hierna nder het kpje Bezwaar. Als uw huishuden p 1 juli 2019 bestaat uit vier persnen f meer. Meer infrmatie vindt u hierna nder het kpje Bezwaar. Met de inkmensverklaring bij de huurverhgingsbrief wrden gevegd? Ja, als de huurverhging hger is dan 4,1% met de inkmensverklaring bij de huurverhgingsbrief wrden gevegd. U heeft alleen een inkmensverklaring ntvangen als wij een huurverhging van 5,6% vrstellen. Bezwaar Wanneer kan ik bezwaar maken tegen de huurverhging? Alleen in nderstaande gevallen kunt u bezwaar maken tegen de huurverhging. Bezwaren tegen de inkmensafhankelijke huurverhging Het inkmen p de inkmensverklaring klpt niet. Het aantal persnen p de inkmensverklaring klpt niet. Het inkmen in 2018 is lager (nder de grens) dan het inkmen in U f uw medebewner(s) bent (is) gehandicapt f chrnisch ziek. U f uw medebewner(s) levert mantelzrg. U f uw medebewner(s) heeft p 1 juli 2019 de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Uw huishuden bestaat p 1 juli 2019 uit vier persnen f meer. Bezwaren tegen de nrmale huurverhging U heeft de huurverhging te laat ntvangen (p f na 1 mei). De huurprijs is hger dan is tegestaan (vlgens het wningwaarderingsstelsel). De huurverhging is hger dan wettelijk is tegestaan. Dit is de derde huurverhging in 24 maanden. Er lpt een prcedure vr huurverlaging bij de Huurcmmissie f de huurverlaging is tegekend dr de Huurcmmissie. Wanneer kan ik bezwaar maken p grnd van een handicap, een chrnische ziekte f mantelzrg? Om te kunnen bepalen f u tt de categrie chrnisch ziek f gehandicapt behrt, vragen wij m een van de vlgende bewijsstukken: De huurder f een ander lid van het huishuden ntvangt p grnd van artikel 2.1 van het Besluit zrgverzekering vr een peride van tenminste een jaar en tenminste 10 uur per week verpleging f verzrging als bedeld in artikel 2.10 van dat besluit (verpleging en verzrging znder verblijf).

4 Aan de huurder f een ander lid van dat huishuden is een blijk van waardering vr mantelzrgers verstrekt als bedeld in artikel van de Wet maatschappelijke ndersteuning 2015 en die mantelzrg is verleend aan een ander lid van datzelfde huishuden. De huurder f een ander lid van dat huishuden is in het bezit van een indicatiebesluit als bedeld in artikel van de Wet langdurige zrg vr verblijf als bedeld in artikel 3.1.1, eerste lid, nderdeel a, van die wet f vr direct prepbare assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen als bedeld in artikel van die wet. Aan de huurder f aan een ander lid van dat huishuden is een beschikking verstrekt ten beheve van vrzieningen aan de betreffende wnruimte p grnd van artikel 1, eerste lid, nderdeel c, van de Wet vrzieningen gehandicapten f artikel 1, eerste lid, nderdeel g, nder 6, van de Wet maatschappelijke ndersteuning, f ten beheve van een wningaanpassing als bedeld in artikel van de Wet maatschappelijke ndersteuning De huurder f een ander lid van dat huishuden kan met een verklaring van de huisarts aantnen dat hij blind is. Als een huurder vrgaande jaren al bezwaar heeft gemaakt p een van deze grnden en dit is dr ns tegekend, dan verhgen wij de huur niet inkmensafhankelijk. Wanneer kan ik geen bezwaar maken tegen de huurverhging? In een aantal gevallen heeft u, vlgens de wet, geen geldige reden m bezwaar te maken tegen de huurverhging. U bent het niet eens met het beleid ten aanzien van de inkmensafhankelijke huurverhging. U hebt een klacht ver het nderhud van uw wning. Wel kunt u bij ernstige nderhudsgebreken in de wning een verzek indienen bij de Huurcmmissie vr tijdelijke huurverlaging. Meer infrmatie vindt u p de website van de Huurcmmissie. U hebt een klacht ver verlast in uw wnmgeving. Wel kunt u, als er sprake is van ernstige en vrtdurende verlast in de wnmgeving, een verzek indienen bij de Huurcmmissie vr tijdelijke huurverlaging. Meer infrmatie vindt u p de website van de Huurcmmissie. U hebt bezwaar tegen het verstrekken van de inkmensverklaring dr de Belastingdienst. U verwacht dat uw huishudinkmen als gevlg van een daling van uw inkmen in 2019 lager is dan Wanneer met GrenWest een tweede inkmensverklaring pvragen? Als u van mening bent dat de inkmensverklaring niet klpt. Hiervan is sprake als het aantal persnen p de verklaring f het inkmen niet klpt. Ok als u inmiddels de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt (f als dit uiterlijk 1 juli gebeurt) f als het huishuden uit vier f meer persnen bestaat. U heft bij uw bezwaar dan geen inkmensgegevens aan te leveren. Wij vragen dan een nieuwe inkmensverklaring p bij de Belastingdienst. He kan ik bewijzen dat mijn inkmen in 2018 lager was dan in 2017? Als uw huishudinkmen ver 2018 lager is dan in 2017, dan kunt u dit bij GrenWest bewijzen met de inkmensverklaring(en) van de Belastingdienst. De inkmensverklaring ver 2018 kunt u vanaf juni 2019 bij de Belastingdienst pvragen. Het is belangrijk dat GrenWest de inkmensverklaringen van alle bewners p uw adres ntvangt. Op de inkmensverklaring die GrenWest heeft meegestuurd met de huurverhgingsbrief kunt u zien m heveel persnen het gaat. U heft niet te wachten met het maken van bezwaar tt u de inkmensverklaring heeft. U kunt alvast bezwaar maken. Wij vragen

5 u dan m de inkmensverklaring(en) te te sturen zdra u die heeft. Als u een eigen bedrijf hebt en uw inkmen ver 2018 is ng niet vastgesteld, dan vragen wij u m een fficiële verklaring van uw bekhuder met een kpie van uw aangifte ver Wat met ik den als het aantal persnen p de verklaring van de Belastingdienst niet klpt? Behalve bezwaar maken heft u niets te den. Wel raden wij u aan m zelf bij de Basisregistratie Persnen (BRP) van uw gemeente te cntrleren heveel persnen er p uw adres geregistreerd staan. Hier zijn geen ksten aan verbnden en dit kan vaak telefnisch. GrenWest vraagt na 1 juli een nieuwe verklaring p bij de Belastingdienst. He kan ik bezwaar maken? U kunt alleen schriftelijk bezwaar maken bij GrenWest. Let u er wel p dat uw bezwaar vóór 1 juli 2019 bij ns binnen is. Onder schriftelijk verstaan wij brieven en s. Wij adviseren u gebruik te maken van het standaard bezwaarschrift van de Huurcmmissie f het bezwaarschriftfrmulier p nze website. De frmulieren staan p en Wat gebeurt er met mijn bezwaar? GrenWest berdeelt uw bezwaar. Er zijn twee mgelijkheden: Wij stemmen wel in met uw bezwaar. Dan sturen wij u een aangepast vrstel vr de huurverhging. Wij stemmen niet in met uw bezwaar. Als u het daar mee eens bent, dan kunt u uw bezwaar intrekken. Als u het daar niet mee eens bent, dan vragen wij de Huurcmmissie f de vrgestelde huurverhging redelijk is. De uitspraak van de Huurcmmissie is bindend. Als u f GrenWest het niet eens bent met de uitspraak van de Huurcmmissie, dan is berep bij de rechter mgelijk. Aan het inschakelen van de Huurcmmissie zijn ksten verbnden ( 25), die vr uw rekening zijn als u niet in het gelijk wrdt gesteld. Wat gebeurt er als ik de huurverhging niet betaal? GrenWest stuurt u binnen drie maanden na de vrgestelde datum van de huurverhging een herinneringsbrief. Blijft u het neens met de huurverhging, dan kunt u de Huurcmmissie inschakelen. Det u dit niet, dan wrdt de huurverhging alsng, met terugwerkende kracht, per 1 juli van kracht. Huurverlaging aanvragen? Dat kan het hele jaar dr Wanneer km ik in aanmerking vr huurverlaging? Wanneer u een inkmensafhankelijke huurverhging heeft gehad en uw inkmen gedaald is. Uw inkmen kan lager zijn dr het vertrek van iemand uit uw huishuden met een inkmen (bijvrbeeld bij echtscheiding, een inwnend kind dat is verhuisd f bij verlijden). Ok kan uw inkmen lager zijn mdat u werkls bent gewrden f met pensien bent gegaan. Km ik in aanmerking vr huurverlaging als ik na 1 juli 2019 de AOW-gerechtigde leeftijd bereik? Nee, u kmt dan niet in aanmerking vr huurverlaging.

6 Km ik in aanmerking vr huurverlaging als mijn huishuden na 1 juli 2019 bestaat uit vier persnen f meer? Nee, u kmt dan niet in aanmerking vr huurverlaging. Op welk mment kan ik huurverlaging aanvragen? Het hele jaar dr. Als uw inkmen lager is dr het vertrek van iemand uit uw huishuden, kunt u direct een aanvraag vr huurverlaging den. Als uw inkmen lager wrdt dr bijvrbeeld werklsheid f pensinering vragen wij (waarschijnlijk) m een definitief vastgesteld jaarinkmen. U kunt dan niet in alle gevallen direct een aanvraag den. He kan ik huurverlaging aanvragen? U kunt alleen schriftelijk een aanvraag vr huurverlaging den bij GrenWest. Bij de aanvraag met u k bewijs leveren waaruit blijkt dat uw inkmen lager is dan Levert u in ieder geval een uittreksel uit het BRP van de gemeente waar u wnt en een inkmensverklaring van de Belastingdienst vr alle persnen die p uw adres staan ingeschreven in. Uw aanvraag is pas cmpleet wanneer u de nderbuwing hebt aangeleverd. Dan gaat pas de termijn van twee maanden in. Om heveel verlaging kan ik vragen? Om een verlaging van maximaal twee inkmensafhankelijke huurverhgingen. Als u vr 1 juli 2019 een aanvraag vr huurverlaging indient, kunt u m verlaging van de inkmensafhankelijke huurverhging van 2017 en 2018 vragen. Als het huishudinkmen gedaald is tt nder de inkmensgrenzen vr de huurteslag, dan kunt u vragen m huurverlaging tt aan de liberalisatiegrens. Vrbeeld: U heeft in 2018 een inkmensafhankelijke huurverhging gekregen, mdat het huishudinkmen in de hgste categrie viel. In de lp van 2018 bent u met pensien gegaan en daardr is uw inkmen vr heel 2018 gedaald tt nder U kunt dan een verzek tt huurverlaging den, waarbij u met aantnen dat uw inkmen nder ligt. Dit det u dr middel van een inkmensverklaring ver 2018, die u in juni 2019 bij de Belastingdienst kunt pvragen. Als uw huishudinkmen ver 2018 inderdaad nder de grens is gekmen, dan wrdt uw huur verlaagd naar de huur die u zu meten betalen als uw huur niet inkmensafhankelijk was verhgd, maar regulier. Bijvrbeeld: als u vóór de inkmensafhankelijke huurverhging van betaalde, dan betaalde u in eerste instantie per 1 juli ( ,4%). Dr de huurverlaging wrdt dit dan echter 507, mdat de reguliere huurverhging per 1 juli ,4% was. Gaat de huurverlaging met terugwerkende kracht in? Nee. Als wij uw aanvraag vr huurverlaging tekennen, dan gaat de huurverlaging vlgens de wet in werking twee maanden nadat u de aanvraag heeft ingediend. GrenWest laat de huurverlaging een maand nadat u de aanvraag heeft gedaan, ingaan. Is het mgelijk m een aanvraag vr huurverlaging te den én bezwaar te maken tegen de huurverhging? Ja, dat is mgelijk.

7 Vrbeeld: Is uw inkmen inderdaad lager dan , dan crrigeren wij de huurverhging van 2017 en 2018 (per 1 juli 2019, niet met terugwerkende kracht) en wrdt de huurverhging van 2019 berekend ver de nieuwe (lagere) huur. Stel dat u vóór de inkmensafhankelijke huurverhging van betaalde, dan ziet de wijziging van huurprijs er als vlgt uit: met inkmensafhankelijke huurverhging znder inkmensafhankelijke huurverhging huur na huurverhging huur na huurverhging Huur vóór huurverhging ,00 500, percentage 2,81% 0,00% bedrag 14,05 0,00 1 juli ,05 500, percentage 5,40% 1,40% bedrag 27,76 7,00 1 juli ,81 507, percentage 5,60% 1,60% bedrag 30,34 8,11 1 juli ,15 515,11 Brief inkmensverklaring van de Belastingdienst Waarm krijg ik een brief van de Belastingdienst dat GrenWest mijn gegevens heeft pgevraagd? Deze brief krijgt u, mdat u p de hgte met wrden gebracht als iemand uw gegevens pvraagt. Z kunt u k cntrleren f GrenWest uw gegevens wel mcht pvragen. Waarm heeft de Belastingdienst gegevens drgegeven aan GrenWest? Ik heb hier geen testemming vr gegeven. GrenWest mag een inkmensverklaring van de meeste huurders pvragen bij de Belastingdienst. Deze inkmensverklaring gebruiken we alleen vr de jaarlijkse huurverhging. Wij kunnen dan vaststellen binnen welke inkmensgrep uw huishuden valt. De inkmensgrep bepaalt wat uw huurverhging is. Wij sturen u eind april een brief ver de huurverhging. Van welke huurders mag GrenWest de inkmensverklaring pvragen? Wij mgen alleen de inkmensverklaringen pvragen van bewners van een sciale huurwning. Of een huurwning sciaal is, hangt af van de huurprijs bij het begin van het huurcntract. Als deze nder de ten geldende liberalisatiegrens lag, is de wning sciaal. He hg deze grens is, is afhankelijk van het mment waarp u de wning bent gaan huren. Wij mgen geen inkmensverklaring pvragen van huurders die bven deze grens zitten. Dit heeft GrenWest dan k niet gedaan. Welke gegevens krijgt GrenWest? Op de verklaring die GrenWest krijgt van de Belastingdienst staat alleen f het inkmen nder f bven de ligt. Als het inkmen er bven ligt, wrdt k vermeld p heveel persnen met inkmen dat gebaseerd is. Inkmens van huisgenten die p 1 januari 2019 ng geen 23 jaar waren, tellen alleen mee als ze hger zijn dan het minimumln ( ). Wij krijgen geen namen dr, we ntvangen de inkmensverklaring per adres.

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2016

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2016 Veel gestelde vragen Huurverhging 2016 GrenWest heeft de antwrden p een aantal veel gestelde vragen vr u p een rij gezet. De vragen zijn nderverdeeld in de vlgende categrieën: Kernbdschap: Geen huurverhging

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2015

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen Huurverhging 2015 GrenWest heeft de antwrden p een aantal veel gestelde vragen vr u p een rij gezet. De vragen zijn nderverdeeld in de vlgende categrieën: Beperkte huurverhging - een

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2014

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2014 Veel gestelde vragen Huurverhging 2014 GrenWest heeft de antwrden p een aantal veel gestelde vragen vr u p een rij gezet. De vragen zijn nderverdeeld in de vlgende categrieën: Algemeen Inkmensverklaring

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015

AANVRAAGFORMULIER Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Tegemetkming chrnisch zieken en Inwners van de gemeente Wudenberg met een laag inkmen en die chrnisch ziek f gehandicapt zijn, ntvangen mgelijk een financiële bijdrage. In dit aanvraagfrmulier staan de

Nadere informatie

Aanvraagformulier Individuele Inkomenstoeslag

Aanvraagformulier Individuele Inkomenstoeslag In te vullen dr gemeente: Cliëntnr: Werkprcesnr: Dssiernr: Datum ntvangst: Aanvraagfrmulier Individuele Inkmensteslag Wij adviseren u m eerst de telichting te lezen vrdat u het aanvraagfrmulier invult.

Nadere informatie

Inkomenstoets bij nieuwe huurders van studentenhuisvesters

Inkomenstoets bij nieuwe huurders van studentenhuisvesters Inkmenstets bij nieuwe huurders van studentenhuisvesters Praktijkrichtlijn inzake de uitvering van de Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Utrecht,

Nadere informatie

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden?

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden? Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. December 2011 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. februari 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Over de periode van 19 april 2007 tot 1 maart 2008 ontvangt u een nabetaling.

Over de periode van 19 april 2007 tot 1 maart 2008 ontvangt u een nabetaling. Datum 26 februari 2008 Pstbus 2064, 3500 GB Utrecht Van T 0900-92 94, F Ons kenmerk Oncferwerp : aanpassï"ng van uw WIA-dagln. Geachte heer Hierbij ntvangt u de gecrrigeerde WIA-beslissing. De beslissingen

Nadere informatie

Vogelbuurt Amersfoort

Vogelbuurt Amersfoort Vgelbuurt Amersfrt Adressen: de Kramsvgelstraat 1 10 en 12 16 even en neven, Kwikstaartpad 35 46 even en neven, Talingstraat 1 21 neven, IJsvgelpad 1 35 neven, Geelgrsstraat 17-22 even en neven, Merelstraat

Nadere informatie

Voorwaarden voor Woningruil van Woonbedrijf

Voorwaarden voor Woningruil van Woonbedrijf Vrwaarden vr Wningruil van Wnbedrijf Lees deze ged dr vrdat u de wningruil aanvraagt. Het del van wningruil is dat twee f meer partijen elkaars wning in gebruik willen nemen met als del permanente bewning;

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW )

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Hoe hoog mag de huurverhoging zijn voor huurders van een zelfstandige woning? Voor zelfstandige

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2015

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2015 Aanvraagfrmulier bijzndere bijstand 2015 INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: Pstcde en

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011; I 00007777 besluit van de gemeenteraad vrstelnummer 723668 nderwerp Teslagenverrdening Wet werk en bijstand Guda 2012 de raad van de gemeente guda 29 nvember 2011 Gezien het vrstel van burgemeester en

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN Klachtenreglement Zrgkantr DWO/NWN Januari 2015 1. Algemene bepalingen De Wet langdurige zrg (Wlz) is vanaf 1 januari 2015 van kracht. Deze wet wrdt uitgeverd dr de zrgkantren. Deze kantren zijn vr smmige

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2018

AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2018 AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2018 U KUNT UW AANVRAAG OOK DIGITAAL INVULLEN VIA WWW.HULPWIJZERHATTEM.NL. Vr hulp bij het invullen kunt u terecht bij Op K rs (zie telichting)

Nadere informatie

Tekst van de regeling

Tekst van de regeling Tekst van de regeling De raad van de gemeente Hgeveen, gelezen het vrstel van het cllege, gelet p de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de vlgende verrdening: Verrdening activiteitenfnds

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T

g e m e e n t e M O N T F O O R T M O N F O O R SCHRIFELIJKE VRAGEN AAN HE COLLEGE Nr. 2015-02 Datum: 12 januari 2015 Naam vragensteller: Niclet Rrije en Anne-Marie van de Pll Vraag gericht aan: Wethuder Vlaar Onderwerp: Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Als u een toelichting wilt geven, op één van uw antwoorden, dan kunt u dat aan het einde van de vragenlijst doen.

Als u een toelichting wilt geven, op één van uw antwoorden, dan kunt u dat aan het einde van de vragenlijst doen. VRAGENLIJST Beste mantelzrger, Deze vragenlijst is bedeld vr u. Dr het invullen van bijgaande vragenlijst krijgt u inzicht in de rzaken van uw belasting. Het maakt u bewust van uw situatie. In de vragenlijst

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW )

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW ) Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW ) Hoe hoog mag de huurverhoging zijn voor huurders van een zelfstandige woning? Voor zelfstandige woningen

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacy statement Prcedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 He gaat Rentree met gegevens m Binnen Rentree wrdt gewerkt met diverse gegevens van huurders, medewerkers

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN ALBRANDSWAARD Gegevens Naam Geboortedatum

AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN ALBRANDSWAARD Gegevens Naam Geboortedatum AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN ALBRANDSWAARD 2016 Gegevens Gebrtedatum Aanvrager Partner Kinderen van 4 t/m 17 jaar BSN aanvrager Adres aanvrager Pstcde / Wnplaats Telefnnummer (+mbiel) IBAN rekeningnummer

Nadere informatie

Inlichtingenformulier

Inlichtingenformulier Inlichtingenfrmulier (altijd vegen bij een aanvraag m Bijzndere Bijstand / Meedenregeling / Participatieteslag / Cmputerregeling / Kwijtschelding gemeentelijke belastingen) Belangrijk Als de frmulieren

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be THAB Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch drgestuurd

Nadere informatie

Wat moet u inleveren bij een woningruil

Wat moet u inleveren bij een woningruil Wat met u inleveren bij een wningruil Dit frmulier met u samen met nderstaande gegevens inleveren. Dit geldt k vr uw medebewners (behalve kinderen). Uittreksel wnhistrie (niet van tepassing als u nu huurt

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Aanvraagfrmulier subsidieregeling islatiemaatregelen wningen 2015 Raadhuisplein 2 Pstbus 500 3850 AM Ermel t 0341 56 73 21 Vul dit frmulier in, zet uw handtekening en stuur het p naar de Gemeente Ermel,

Nadere informatie

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen.

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen. Vragenfrmulier Klant Beeld U heeft ns verzcht, m gezamenlijk, een gedegen vrstel ten aanzien van uw hyptheek uit te brengen. Onze bedrijfsfilsfie is, m samen met nze relaties, een inventarisatie te maken

Nadere informatie

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Pleegkinderen en de Belastingaangifte Thema-avn d Pleeguder supprt Zeeland Onderwerpen Op welke punten kmen kinderen vr in uw aangifte? Is er verschil tussen verschillende kind-begrippen? Veranderingen

Nadere informatie

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats:

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: 2017-2018 Aanvraagfrmulier vr een vergeding (van een gedeelte van de) ksten schlverver vr leerlingen die een basisschl bezeken p grnd van hgbegaafdheid. Gegevens leerling: Naam: Gebrtedatum:... BSN :...

Nadere informatie

GEMEENTE HALDERBERGE

GEMEENTE HALDERBERGE GEMEENTE HALDERBERGE TOELICHTING AANVRAAGFORMULIER WMO Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen zijn wij verplicht uw gegevens te cntrleren. Daarm vragen wij u m kpieën van de gevraagde stukken bij

Nadere informatie

Naam: Voorletters: BSN: Naam: Voorletters: BSN:

Naam: Voorletters: BSN: Naam: Voorletters: BSN: BUDGETPLAN Persnsgebnden budget Wm / Jeugd U wilt bij de gemeente een Persnsgebnden budget (PGB) aanvragen waarmee u zelf zrg / ndersteuning / vrziening kunt inkpen. Als nderdeel van die aanvraag met een

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

AANVRAAG BIJZONDERE BIJSTAND VOOR BEWINDVOERINGSKOSTEN

AANVRAAG BIJZONDERE BIJSTAND VOOR BEWINDVOERINGSKOSTEN Datum ntvangst: Registratienummer: Werkimpuls: Naam Bezekadres: Henri Dunantweg 1 7201EV Zutphen AANVRAAG BIJZONDERE BIJSTAND VOOR BEWINDVOERINGSKOSTEN Persnsgegevens: Cliënt Telefn: 575-595700 Nuggers

Nadere informatie

een huurwoning of een zelfstandige wooneenheid van een woningcorporatie of

een huurwoning of een zelfstandige wooneenheid van een woningcorporatie of Inschrijfvrwaarden Wnnet Haaglanden Algemene bepalingen 1. De algemene inschrijfvrwaarden zijn van tepassing p alle inschrijvingen van wningzekenden in het wningzekendenregister van Wnnet-Haaglanden.nl

Nadere informatie

====================================================== Hoe hoog mag dit jaar de huurverhoging zijn van een sociale huurwoning?

====================================================== Hoe hoog mag dit jaar de huurverhoging zijn van een sociale huurwoning? INHOUD Vragen over huurverhoging 1 Vragen over inkomensverklaringen 3 Vragen over bezwaarmogelijkheden 4 Vragen over huurverlaging 5 ====================================================== VRAGEN OVER HUURVERHOGING

Nadere informatie

Wat is de actie met VriendenLoterij naar Attractiepark Duinrell?

Wat is de actie met VriendenLoterij naar Attractiepark Duinrell? Wat is de actie met VriendenLterij naar Attractiepark Duinrell? U heeft via de VriendenLterij 4 tegang tickets gewnnen vr Attractiepark Duinrell Op uw winnaarsbrief staat uw cadeaucde Deze cadeaucde dient

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2016 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW )

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2016 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Inkomensafhankelijke huurverhoging 2016 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Hoe hoog mag de huurverhoging zijn voor huurders van een zelfstandige woning? Voor zelfstandige

Nadere informatie

MVA leerlijn verhuur. woonruimte deel 1. Cornélie Arnouts Justine van Lochem. Donderdag 9 maart 2017

MVA leerlijn verhuur. woonruimte deel 1. Cornélie Arnouts Justine van Lochem. Donderdag 9 maart 2017 MVA leerlijn verhuur Dnderdag 9 maart 2017 Crnélie Arnuts Justine van Lchem wnruimte deel 1 www.bekel.cm Amsterdam Lndn MVA Certified Expat Brker Right at hme in Amsterdam Area The safest way t find yurself

Nadere informatie

Inflatie Huuropslag Totaal. Inkomen lager dan ,- 2,5% 1,5% 4% - 4% Inkomen tussen ,- en ,-

Inflatie Huuropslag Totaal. Inkomen lager dan ,- 2,5% 1,5% 4% - 4% Inkomen tussen ,- en ,- Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2014 17 april 2014 HUURVERHOGING (SOCIALE HUURWONINGEN) Inleiding Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging sinds 2013

Nadere informatie

Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT

Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT INHOUDSOPGAVE Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4

Nadere informatie

Wat is de actie met Nationale Postcode Loterij naar Attractiepark Duinrell?

Wat is de actie met Nationale Postcode Loterij naar Attractiepark Duinrell? Wat is de actie met Natinale Pstcde Lterij naar Attractiepark Duinrell? U heeft via de Natinale Pstcde Lterij 4 tegangstickets gewnnen vr Attractiepark Duinrell Op uw winnaarsbrief staat uw winnaarscde

Nadere informatie

Als aanvrager kunt u per tijdvak één aanvraag indienen. Het bundelen van festivals of producties in één aanvraag is niet mogelijk.

Als aanvrager kunt u per tijdvak één aanvraag indienen. Het bundelen van festivals of producties in één aanvraag is niet mogelijk. Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr: - het maken van een prductie

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, TOELICHTING BIJ AANVRAAGFORMULIER Tegemetkming ksten kinderpvang (Dit frmulier is bestemd vr persnen die een IOAW- f IOAZ uitkering van Sciale Zaken IJsselgemeenten ntvangen f een ander inkmen ntvangen)

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. december 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

WERKBLAD FUNDA.NL. Je kan met funda heel veel gegevens over je woonbuurt te weten komen!

WERKBLAD FUNDA.NL. Je kan met funda heel veel gegevens over je woonbuurt te weten komen! WERKBLAD FUNDA.NL Inleiding De mdule leefbaar Nederland gaat ver de verschillen in sciale mstandigheden tussen mensen. Het gaat ver verschillen in gezndheid, verschillen tussen stad en platteland en ver

Nadere informatie

Vraag en antwoorden over de volmacht

Vraag en antwoorden over de volmacht Vraag en antwrden ver de vlmacht Hiernder treft u een verzicht aan van de vragen en antwrden die zijn gesteld ver de vlmacht. Heeft de vlmacht een lptijd? Heeft de deelnemersraad psitief advies gegeven

Nadere informatie

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats:

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: 2018-2019 Aanvraagfrmulier vr een vergeding (van een gedeelte van de) ksten schlverver vr leerlingen die een basisschl bezeken p grnd van hgbegaafdheid. Gegevens leerling: Naam: Gebrtedatum:... BSN :...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017)

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr:

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Werkgeversverklaring

Werkgeversverklaring Werkgeversverklaring Deze werkgeversverklaring met begeleidende brief kunt u geven aan uw werkgever. Het is erg belangrijk dat de verklaring zrgvuldig en vlledig wrdt ingevuld. Geachte werkgever, Uw werknemer

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats:

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: 2018-2019 Aanvraagfrmulier vr een vergeding (van een gedeelte van de) ksten schlverver vr leerlingen die een basisschl bezeken p grnd van de verlangde gdsdienstige- f levensbeschuwelijke richting. Gegevens

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT WOONTIJ

PRIVACY STATEMENT WOONTIJ PRIVACY STATEMENT WOONTIJ Inhudspgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 4 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 5 Wningzekende... 5

Nadere informatie

Inschrijfvoorwaarden. Inschrijfprotocol regio Haaglanden. Algemene bepalingen

Inschrijfvoorwaarden. Inschrijfprotocol regio Haaglanden. Algemene bepalingen Inschrijfvrwaarden Inschrijfprtcl regi Haaglanden Algemene bepalingen 1. De algemene inschrijfvrwaarden zijn van tepassing p alle inschrijvingen van wningzekenden in het wningzekendenregister van Wnnet-Haaglanden.nl

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

*D14.006035* D14.006035

*D14.006035* D14.006035 *D14.006035* D14.006035 ZAAKNUMMER: Technische telichting Cllegeadvies Onderwerp: Gemeentelijke belastingverrdeningen 2015 Ambtenaar: Rb van den Heuvel Ieder jaar stelt de raad de Verrdeningen gemeentelijke

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL BELANGRIJK! LEES EERST DE TOELICHTING MET BLOKLETTERS INVULLEN

Nadere informatie

10 DEC 2008. Postbus 90055, 5600 PH Eindhoven. Ecologisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rooij 't Achterom 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE

10 DEC 2008. Postbus 90055, 5600 PH Eindhoven. Ecologisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rooij 't Achterom 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE Pstbus 90055, 5600 PH Eindhven Eclgisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rij 't Achterm 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE Van 10 DEC 2008 H.F.M.J. Verbeeten T (0900) 92 94, F (040) 265 1519 Ons kenmerk

Nadere informatie

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief?

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief? HOEVEEL BETAAL JE in een pvanglcatie met inkmenstarief? VOOR DE OPVANG VAN JE BABY OF PEUTER Als je kind pgevangen wrdt in een pvanglcatie met inkmenstarief dan vind je hier alle inf. Inkmenstarief is

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand

Aanvraagformulier Bijzondere Bijstand Aanvraagfrmulier Bijzndere Bijstand Alle gegevens die u p dit frmulier invult wrden gecntrleerd. De bijgevegde bewijsstukken gebruiken wij hiervr. Deze bewijsstukken wrden k vr cntrle uitgewisseld met

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

WMO 2015 en Huishoudelijke hulp

WMO 2015 en Huishoudelijke hulp Kennisdcument WMO 2015 en Huishudelijke hulp De gevlgen van uitspraken van de Centrale Raad van Berep vr gemeentelijk beleid biedt u dit kennisdcument aan in samenwerking met haar partner: Auteur: mr.

Nadere informatie

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: Datum vestiging in Nederland:

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: Datum vestiging in Nederland: 2018-2019 Aanvraagfrmulier vr een vergeding (van een gedeelte van de) ksten schlverver vr leerlingen die de Taalklas van de Rembrandt van Rijnschl bezeken Gegevens leerling: Naam: Gebrtedatum:... BSN :...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grondslagen... 3 Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?... 3 Welke persoonsgegevens gebruiken

Inhoudsopgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grondslagen... 3 Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?... 3 Welke persoonsgegevens gebruiken Privacy statement Inhudspgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4 Wningzekende... 4 Huurder...

Nadere informatie

Meedoen in het MBO. Een regeling voor ouders/verzorgers of studenten met financiële problemen

Meedoen in het MBO. Een regeling voor ouders/verzorgers of studenten met financiële problemen Meeden in het MBO Een regeling vr uders/verzrgers f studenten met financiële prblemen Instemming CSR Vaststelling MBO DR Publicatie in cncept Publicatie definitief dcument 23 juni 2017 22 mei 2017 12 juni

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be IVT-IT Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; raadsbesluit gemeente werkendam zaaknummer 59873 nderwerp Verrdening individuele stud ieteslag Participatiewet gemeente Werkendam 2015 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het vrstel van burgemeester

Nadere informatie

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin.

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin. pgb-uitveringsplan U wilt vr uzelf f vr een ander met een persnsgebnden budget (pgb) ndersteuning inkpen. Een van de vrwaarden m vr een pgb in aanmerking te kmen is dat u een uitveringsplan maakt. In het

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Besluit Maatschappelijke ondersteuning en Jeugdhulp 2017

Besluit Maatschappelijke ondersteuning en Jeugdhulp 2017 CVDR Officiële uitgave van Midden-Delfland. Nr. CVDR439856_1 12 juli 2018 Besluit Maatschappelijke ndersteuning en Jeugdhulp 2017 Besluit Maatschappelijke ndersteuning en Jeugdhulp 2017 Inhudspgave Hfdstuk

Nadere informatie

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Telichting bij het aanvraagfrmulier subsidie Regeling ter stimulering sedumdaken in Heerhugwaard 2018 Wanneer km ik vr subsidie in aanmerking? In de Regeling ter stimulering aanleg sedumdaken in Heerhugwaard

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats:

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: 2018-2019 Aanvraagfrmulier vr een vergeding (van een gedeelte van de) ksten schlverver vr leerlingen die een schl vr speciaal basisnderwijs (SBO) bezeken Gegevens leerling: Naam: Gebrtedatum:... BSN :...

Nadere informatie

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2)

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2) Samenvatting reglement mantelzrgpremie per gemeente (bijlage 2) Mantelzrgpremie Kenniscentrum mantelzrg Vr wie: Vr iedere MZ die de zrg pneemt binnen de vertruwde mgeving van de zrgbehevende Vrwaarden

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017 Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017 INHOUD Vragen over huurverhoging: 1 t/m12 Vragen over huishoudverklaringen: 13 t/m 18 Vragen over bezwaarmogelijkheden:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WONINGRUIL VOOR WONING VAN WOONBEDRIJF IEDER1

AANVRAAGFORMULIER WONINGRUIL VOOR WONING VAN WOONBEDRIJF IEDER1 AANVRAAGFORMULIER WONINGRUIL VOOR WONING VAN WOONBEDRIJF IEDER1 U heeft een andere huurder gevnden die graag met u van wning wil ruilen en u heeft cntact gehad met Wnbedrijf ieder1 m te vragen f uw wning

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014 Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014 VRAGEN OVER HUURVERHOGING Geldt de inkomensafhankelijke huurverhoging ook voor huurders van onzelfstandige

Nadere informatie

5. Welke nationaliteit hebt u? Belg / andere: 6. Wat is de hoogste opleiding die u hebt behaald? (kruis aan a.u.b.) o Universitair onderwijs

5. Welke nationaliteit hebt u? Belg / andere: 6. Wat is de hoogste opleiding die u hebt behaald? (kruis aan a.u.b.) o Universitair onderwijs ALGEMENE VRAGEN VRAGENLIJST LOKAAL SOCIAAL BELEID 1. He ud bent u: jaar 2. Geslacht: Man / Vruw 3. Burgerlijke staat: (kruis aan a.u.b.) Gehuwd Alleenstaand Gescheiden Samenwnend Weduw(e)naar Klsterling(e)

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJKE VERHUUR OP GROND VAN LEEGSTANDWET

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJKE VERHUUR OP GROND VAN LEEGSTANDWET AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJKE VERHUUR OP GROND VAN LEEGSTANDWET Met dit frmulier kunt u een vergunning tt tijdelijke verhuur van leegstaande wnruimte aanvragen. Lees vr u dit frmulier invult

Nadere informatie

Bibliotheekreglement

Bibliotheekreglement Biblitheekreglement 1-1-2015 Algemene bepalingen 1. Als in dit reglement gesprken wrdt ver de biblitheek, dan wrden alle vestigingen van de Biblitheek Haarlemmermeer bedeld. 2. De biblitheek is vrij tegankelijk

Nadere informatie

Tegemoetkoming kosten kinderopvang

Tegemoetkoming kosten kinderopvang Tegemetkming ksten kinderpvang Met dit frmulier kunt u, in aanvulling p de kinderpvangteslag, bij de gemeente een extra tegemetkming aanvragen als u nder de delgrep valt (dit staat in vraag 4) f een tegemetkming

Nadere informatie

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie:

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie: Subsidietetsingskader VVE gemeente Raalte 2015 Delstelling subsidie: Op grnd van de Wet OKE (Ontwikkelingskansen dr kwaliteit en educatie zijn gemeenten verantwrdelijk vr de Vrschlse educatie. Gemeenten

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

MEMO. Betreft : Overeenkomst naar aanleiding van overleg met vakorganisaties op 17 maart 2015. Aan : Vakorganisaties Van : Directie.

MEMO. Betreft : Overeenkomst naar aanleiding van overleg met vakorganisaties op 17 maart 2015. Aan : Vakorganisaties Van : Directie. EO Betreft : Overeenkmst naar aanleiding van verleg met vakrganisaties p 17 maart 2015 Aan : akrganisaties an : Directie. Ons kenmerk: TvdBvak23032015 Pagina: 1/6 s 1. Omvang en duur van het cntract Cntractduur

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging. Veelgestelde vragen

Inkomensafhankelijke huurverhoging. Veelgestelde vragen Inkomensafhankelijke huurverhoging Veelgestelde vragen Veel gestelde vragen Waarom verhoogt Kennemer Wonen de huur? Wij passen jaarlijks de huren aan met de inflatie. Daarnaast verhogen we de huur om de

Nadere informatie