De start is in september. Hoe werkt het Vakcollege in de praktijk? In diverse regio s zijn vakcolleges

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De start is in september. Hoe werkt het Vakcollege in de praktijk? In diverse regio s zijn vakcolleges"

Transcriptie

1 Het Vakcollege in de praktijk De start is in september. Hoe werkt het Vakcollege in de praktijk? In diverse regio s zijn vakcolleges opgericht en de samenwerking aangegaan met het (lokale) bedrijfsleven. Er kunnen elk jaar maximaal per school 50 jongeren instromen. Nog geen school biedt dit eerste jaar de complete leergang. Het Vakcollege heeft immers even tijd nodig om te groeien en zich in te bedden in de bestaande opleidingsorganisatie. Als straks de eerste vakcolleges de A-status bereiken zal het traject naar het gekwalificeerde vakmanschap er als volgt uitzien: Oriëntatie (jaar 1, 2 en 3) Onderwijs in de wettelijke kerndoelen. Extra aandacht aan techniek, technologie en vakmanschap. Bedrijfsbezoeken en samenwerking beroepsuitoefenaars. Voorbereiding en kwalificering (jaar 4 en 5, evt 6) Stages bij bedrijven van de regionale Vrienden van het Vakcollege. Later gevolgd door volledig werkend leren: één dag theorie en daarnaast 32 uur werken in de praktijk bij een bedrijf via een arbeidsovereenkomst met het Vakcollege. Taken school: begeleiding, VMBO diplomering en diplomering MBO kwalificatie niveau 2 en 3. Taken bedrijven: inhoudelijke begeleiding op de werkvloer, bijvoorbeeld uitleg machines. Wie op zijn achttiende het Vakcollege verlaat beschikt over VMBO en MBO diploma s en kan zich definitief rekenen tot de langverwachte nieuwe generatie vakmensen.

2 De nieuwe generatie Vakmensen Werk maken van technisch talent

3 Veranderingen op de arbeidsmarkt De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt behoorlijk in beweging gekomen en helaas hebben bepaalde veranderingen een negatieve invloed op het bedrijfsleven. Eén daarvan is dat er een permanent groeiend tekort is ontstaan aan gekwalificeerde vakmensen in Nederland. Over de oorzaken en mogelijke oplossingen wordt veel gesproken. Een feit is in ieder geval dat het absolute aantal potentiële werknemers is afgenomen: de vergrijzing en ontgroening zijn hieraan debet. Er komen naar verhouding meer ouderen en minder jongeren bij. Ook zijn de wensen en behoeften van de arbeidskrachten zelf veranderd. In de jaren 90 is een tendens ontstaan naar schoner werk. De digitale revolutie heeft mede door de bovenmarkt-salarissen een enorme aantrekkingskracht gehad. Niet alleen hebben velen zich laten omscholen, ook heeft het de scholingskeuze van veel jongeren beïnvloed. Inmiddels is er sprake van een ware schaarste aan technische vakmensen. Dit betekent dat er voor mensen met enige technische aanleg buitengewoon goede mogelijkheden liggen op de arbeidsmarkt. Met recht hebben deze mensen kans op een gouden toekomst. Maar waar blijft de nieuwe generatie vakmensen?

4 Negatieve beeldvorming werken in de techniek Werken in de techniek heeft last van een negatieve beeldvorming. Terwijl het veel meer is dan het werken in een blauwe overall en het krijgen van vieze handen. In de meest uiteenlopende bedrijfstakken is behoefte aan technisch geschoold personeel. Van de gezondheidszorg tot de logistiek en van de grafische industrie tot de nutsbedrijven: overal worden gekwalificeerde mensen gezocht. Werken in de techniek biedt dus volop keuze. Juist binnen de techniek zijn mogelijkheden voor zeer gevarieerde banen. Van werkvoorbereiders tot planners en van onderhoudsmedewerkers tot installateurs. Kortom, volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Ook is de mobiliteit binnen de techniek groot. Een ervaren vakman zal zonder problemen snel aan de slag kunnen bij een andere werkgever. Werken in de techniek biedt dus meer dan voldoende carrièreperspectief. Tot slot wijst onderzoek uit dat mensen die werken in de techniek meer dan gemiddeld tevreden zijn over hun werk en dit met veel plezier uitoefenen. De relatief lage ziekteverzuimcijfers onderstrepen dit. Genoeg argumenten dus om technisch talent enthousiast te maken voor een loopbaan als vakman of vakvrouw in de techniek.

5

6 Waar blijft de nieuwe generatie? Ook zijn er grote problemen bij de scholing van jonge vakmensen. In de pers lezen we dagelijks verhalen over het falen van de huidige (V)MBO opleidingen. Opleidingscentra die de aansluiting met de arbeidsmarkt lijken te hebben verloren en ook de leerlingen onvoldoende kunnen boeien, Het wachten is op de nieuwe generatie vakmensen. Het talent is er. Nu nog een weg om dat talent te vinden en te behouden. En hen op te leiden tot nieuwe, excellente vakmensen die staan te trappelen om zich bij een werkgever in de praktijk waar te maken. gezien het hoge aantal drop-outs. Niet alleen de leerlingen zijn hier slachtoffer van, de effecten raken de samenleving in al zijn geledingen. Los van de sociale gevolgen zijn er ook economische gevolgen. Het tekort aan vakmensen belemmert bedrijven regelrecht in hun groei. Moeten zij vakmensen in het buitenland gaan werven of moeten zij hun hele activiteit dan maar naar elders verhuizen?,, Het onderwijs richt zich naar het bedrijfsleven en werkgevers presenteren zich aan het onderwijs. Het resultaat: een technische opleiding die leerlingen van het eerste tot het laatste jaar boeit. Inge van Hal-Schepers, Hoofd P&O Van Tilburg-Bastianen Groep

7 Hoogste tijd voor een nieuwe aanpak! Dat moet dus anders en het liefst zo snel mogelijk. De situatie is te ontwrichtend om nog langer te wachten met vernieuwingen. Er moeten compleet nieuwe wegen worden ingeslagen. De problemen van vandaag en morgen kun je nu eenmaal niet oplossen met het denken van gisteren. Doorpolderen verwordt tot doormodderen! Logisch eigenlijk dat de oplossing niet van beleidsmakers is gekomen maar van mensen die dagelijks vakmatig bezig zijn met jeugd, arbeidsmobiliteit en toekomstontwikkelingen en die hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Hans de Boer (oud-voorzitter Taskforce Jeugdwerkloosheid), Koos de Vos (Economische Impuls Zeeland) en Hans Kamps (kroonlid SER, voorzitter ABU) hebben het initiatief genomen tot de ontwikkeling van het Vakcollege. In het Vakcollege bundelen diverse partijen hun krachten. Vanuit verschillende belangen maar met één gezamenlijk doel: jong technisch talent stimuleren en een excellente leergang bieden om hen voor te bereiden op een baan als vakman of vakvrouw in de techniek.

8 Een andere partij is het Platform Bèta Techniek, dat bij jongeren de school- en vakkeuze voor techniek promoot. De stichting Vrienden van het Vakcollege is een samenwerking waarin de behoeften van alle betrokken partijen worden behartigd en alle aandacht wordt gegeven aan het maatschappelijk belang op de lange termijn. En tot slot is er De Werkmaatschappij. Deze heeft een coördinerende, sturende en faciliterende taak in de dagelijkse gang van zaken en bewaakt de franchiseformule van het Vakcollege.

9 Het Vakcollege is een nieuwe vorm van scholing voor jongeren na de basisschool. Een zesjarige leergang binnen het (V)MBO. Uiteraard worden alle door de overheid gestelde onderwijsdoelen gerealiseerd, zodat de opleiding minimaal dezelfde basis geeft als het huidige (V)MBO. Gelijk vanaf het eerste jaar wordt er per week veel tijd besteed aan techniek waardoor scholieren een sterk gevarieerd en aantrekkelijk onderwijs wordt geboden. Vanaf het derde jaar wordt er concreet kennis gemaakt met het bedrijfsleven in de vorm van stages en leerwerkplaatsen. De Wat is het Vakcollege? leerlingen in het Vakcollege worden niet aan hun lot overgelaten of moeten het zelf maar uitzoeken. Zij worden lerenderwijs begeleid naar een zelfstandige professionele start.

10 ,, Een leuke baan in de bouw. Daar is goed onderricht, maar ook betrokkenheid en passie voor nodig van alle betrokken partijen. Zowel leerlingen, aannemers en het Vakcollege; daarom onze support voor dit initiatief. Kobus Fredriksen, P&O Ballast Nedam Bouw Oost Het Vakcollege in uitvoering Om te waarborgen dat de doelstellingen van het Vakcollege ook daadwerkelijk worden gerealiseerd is een heldere missie geformuleerd. Een missie onderschreven door alle partijen zodat de neuzen dezelfde kant op staan en iedereen een duidelijk beeld heeft waar het Vakcollege voor staat.,, Het is heel goed dat vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd. Met name zien wij een beperkt aanbod van leerlingen in logistieke opleidingen. Zeker in de toekomst, mede door de vergrijzing, is daar een enorme behoefte aan. Jaco Gulmans, Senior Manager P&O Centraal Boekhuis

11 Missie van het Vakcollege Technisch talent al jong stimuleren en hen via een excellente leergang effectief opleiden voor een baan als gekwalificeerd vakman of vakvrouw in het bedrijfsleven. Om ervoor te zorgen dat de missie wordt gerealiseerd en op levendige wijze in stand wordt gehouden is een overkoepelende organisatie opgezet. Met enerzijds De Werkmaatschappij, belast met de dagelijkse gang van zaken, algemene sturing en promotie. De Werkmaatschappij ontvangt de financiële bijdragen van bedrijven en benut deze om de vakcolleges te ondersteunen. Onder andere door projectmanagers en leermiddelen ter beschikking te stellen en de kwaliteit van de formule van het Vakcollege te bewaken. En anderzijds de stichting Vrienden van het Vakcollege. Hierin werken de ambassadeurs van het Vakcollege samen aan de realisatie, de inbedding en de kwaliteit van de vakcolleges. Deze stichting bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, openbaar bestuur en bestuurders van het VMBO en MBO. Daarnaast zijn de initiatiefnemers en het Platform Bèta Techniek vertegenwoordigd.

12 Er is maar één Vakcollege Bij een nieuw initiatief met veel toekomstperspectief is een juiste profilering belangrijk. Een juiste profilering richting het landelijke en lokale bedrijfsleven en nog belangrijker, een juiste profilering richting scholieren en hun ouders/verzorgers. Er mag immers geen verwarring ontstaan met andere initiatieven en de doelen en voordelen van het Vakcollege moeten voldoende duidelijk zijn. Hiervoor is een heldere franchiseformule ontwikkeld, met de do s en dont s waar alle vakcolleges zich aan moeten houden om de kwaliteit, maar ook de eenvormigheid en herkenbaarheid van het Vakcollege hoog te houden. Uiteindelijk moet het predikaat Vakcollege voor iedere school een eretitel zijn waarvoor aan hoge eisen moet worden voldaan. Overigens wordt deze franchiseformule niet als houdgreep ervaren maar eerder als leidraad, waarmee al veel scholen enthousiast aan de slag zijn gegaan om er hun lokale invulling aan te geven.

13 Het ABC naar technisch vakmanschap Geen school biedt dit eerste jaar nog de complete zesjarige Vakcollege leergang. Om de integratie in het bestaande lesprogramma te vergemakkelijken kiezen de scholen voor een gefaseerde invoering. Het Vakcollege is een groeiformule. Alle scholen dragen dit eerste jaar het predikaat Kandidaat Vakcollege. Via de B- of C-status wordt toegewerkt naar de inpassing van het complete programma en het verkrijgen van de A-status Vakcollege. Ook wordt gewerkt aan een alliantie tussen het VMBO en MBO onderwijs die de doorstroom van leerlingen naar het middelbaar beroepsonderwijs gemakkelijker gaat maken. De regionale Vrienden van het Vakcollege zorgen vervolgens met hun kennis en contacten voor de perfecte aansluiting op de beroepspraktijk bij technische bedrijven in de omgeving.,, In onze drukkerij heb ik behoefte aan mensen met een technische achtergrond, die niet bang zijn hun handen vuil te maken. In de bestaande opleidingen krijgt het werk achter de pers veel te weinig aandacht en is het moeilijk om goede mensen aan te trekken. John van Gelderen, Directeur/eigenaar Mewadruk

14 A De complete situatie: de school biedt het volledige Vakcollege. Vanaf 12 tot 18 jaar kan op alle niveaus worden ingestapt. De opleiding duurt vijf tot zes jaar. B Vanaf leerjaar 3 kunnen leerlingen hun technische talent ontdekken en kunnen zij kiezen voor een geïntegreerde opleiding aansluitend op de beroepspraktijk. C Gericht op jongeren van 15 tot 18 jaar. De scholieren kiezen voor een vak en voor het Vakcollege als ideale weg naar vakmanschap. Door deze fasering kunnen scholen de Vakcollege leergangen op hun eigen wijze invoeren. Uiteraard heeft de A-, B- of C-status ook invloed op de praktische en financiële ondersteuning die de scholen ontvangen. Een school met de A-status die het complete programma biedt kan de maximale financiële bijdrage tegemoet zien. Er is immers op meerdere terreinen begeleiding en ondersteuning nodig en dat vraagt grotere investeringen. Ook worden er allerlei middelen voor de onderbouw beschikbaar gesteld. Een school die zich alleen op de laatste fase van de leergang richt, ontvangt uiteraard het bedrag per leerwerkplaats en de nodige begeleiding, maar mist vanzelfsprekend de ondersteuning voor het algemene eerste deel.

15 Strategie 2008 en verder Het in de markt zetten van een nieuwe opleiding is een operatie met veel haken en ogen. De opleiding start met ruim 15 scholen. Deze scholen hebben contacten gelegd met regionale bedrijven en gezamenlijk de leergang verder ingevuld. Daarbij hebben de bedrijven een belangrijke stem wat de invulling van het lesprogramma betreft, maar de regie blijft in handen van het Vakcollege. Met name waar het gaat om de formele regeling van de leerwerkbanen. Het Vakcollege, of liever De Werkmaatschappij, neemt het feitelijke werkgeverschap op zich en detacheert jong technisch talent bij bedrijven. Dit scheelt de bedrijven niet alleen veel rompslomp maar ook alle risico s van het feitelijke werkgeverschap. Het Vakcollege laat zich hierbij ondersteunen door bedrijven en experts die de problematiek zeer goed kennen. Een samenwerking die zich van beide zijden kenmerkt door een praktische aanpak en een positieve mentaliteit. Over problemen en dingen die niet goed gaan kun je lang genoeg zeuren. Maar het zet meer zoden aan de dijk om op alle niveaus de mogelijkheden aan te grijpen om dingen te verbeteren. Het Vakcollege en belangrijker nog, straks een nieuwe generatie vakmensen, zullen hier de vruchten van zijn.,, Techniek is een sleutelwoord in onze fabriek. Je eigen machine bedienen en zelf storingen oplossen is daarbij de uitdaging. De vraag naar jonge mensen met een technische achtergrond is groot en daarom staan wij achter het Vakcollege! Sonja Karstanje, Hoofd P&O Koninklijke Verkade Zaandam

16 Het gezicht van het Vakcollege Uiteraard zijn er de nodige communicatiemiddelen ontwikkeld voor het Vakcollege. Een ingewikkelde klus want het Vakcollege kent vele boodschappen en verschillende doelgroepen. Elke doelgroep met een eigen niveau en een eigen taal. Er is een campagne ontwikkeld die is gericht op de jonge instroom vanuit de basisschool en een campagne op de oudere overstappers. Daarbij zijn middelen ontwikkeld voor zowel de scholieren als hun ouders. Onder het motto Gouden handjes? Gouden toekomst! onderstreept de campagne voor de jonge instroom de rooskleurige toekomst die lonkt voor de aankomende generatie vakmensen. Afwisselend en steeds leuker en veiliger werk in een veelheid aan bedrijven. En wie eenmaal een vak beheerst kan de wereld aan. De campagne voor de oudere doelgroepen Hier wil ik werken! richt zich meer op de vraag wat te gaan doen en waar aan de slag te gaan met de technische talenten en capaciteiten. Op het praktisch bezig zijn in de praktijk bij participerende bedrijven. Ook zijn er presentatiemiddelen ontwikkeld waarmee het bedrijfsleven kan worden benaderd. En iedereen (jongeren, leerlingen, ouders, scholen, bedrijven en andere geïnteresseerden) kan voor de meest actuele informatie altijd terecht op de website

Werknemers in de metalektro zijn trots op hun werk en op het bedrijf waar zij werken en zij zijn positief over verschillende aspecten van hun werk.

Werknemers in de metalektro zijn trots op hun werk en op het bedrijf waar zij werken en zij zijn positief over verschillende aspecten van hun werk. uit rapport Werken in de Metalektro Werknemers in de metalektro zijn trots op hun werk en op het bedrijf waar zij werken en zij zijn positief over verschillende aspecten van hun werk. Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

De missie van het Vakcollege

De missie van het Vakcollege De missie van het Vakcollege Technisch talent al jong stimuleren en hen via een excellente leergang effectief opleiden voor een baan als gekwalificeerd vakman of vakvrouw in het bedrijfsleven. stempel

Nadere informatie

Gouden handjes? Gouden toekomst!

Gouden handjes? Gouden toekomst! De missie van het Vakcollege Technisch talent al jong stimuleren en hen via een excellente leergang effectief opleiden voor een baan als gekwalificeerd vakman of vakvrouw in het bedrijfsleven. Gouden handjes?

Nadere informatie

Voor vakmensen voor de toekomst

Voor vakmensen voor de toekomst Voor vakmensen voor de toekomst D66 Gelderland wil een klimaatneutrale en toekomstbestendige provincie zijn. Dat betekent windmolens plaatsen, zonneweides aanleggen en elk huis in Gelderland energieneutraal

Nadere informatie

Personeelsvoorziening van de toekomst

Personeelsvoorziening van de toekomst Personeelsvoorziening van de toekomst een transitienetwerk voor Noordoost-Brabant Food & Feed Noordoost-Brabant Wie doet over tien jaar het werk? Waar staat uw bedrijf over tien jaar? De crisis voorbij,

Nadere informatie

Inleiding. Wat is het Vakcollege Techniek?

Inleiding. Wat is het Vakcollege Techniek? Inleiding Wat is het Vakcollege Techniek? Het Vakcollege Techniek als speciale leergang binnen het VMBO/MBO is een opleiding tot vakman of vakvrouw met veel aandacht voor beroepstrots, respectvolle relatie

Nadere informatie

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap Het Ambachtshuis Brabant Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap u Vakmanschap benutten Ambachten maken wezenlijk deel uit van de Nederlandse economie. Ze worden beoefend door bijna 1 miljoen Nederlanders,

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn vmbo - mbo

Doorlopende leerlijn vmbo - mbo Doorlopende leerlijn vmbo - mbo Cris van der Weele, 1 juni 2017 Landelijke vereniging van vakcolleges Vandaag Wat is een vakcollege? Doorlopende leerlijn vmbo - mbo Best practices Kansen en uitdagingen

Nadere informatie

Meer mbo-ers in de techniek: Op het Da Vinci College stijgt het aantal techniekstudenten met 7%. In Gorinchem is de instroom in de techniek stabiel.

Meer mbo-ers in de techniek: Op het Da Vinci College stijgt het aantal techniekstudenten met 7%. In Gorinchem is de instroom in de techniek stabiel. Jaarverslag 2013 1 Inleiding en doelstellingen: Voor u ligt het tweede jaarverslag van de Stichting Vrienden van het Vakcollege Techniek Gorinchem Wijk en Aalburg. De Stichting is een opleidingspartner

Nadere informatie

Kansen voor jongeren bij u op de werkvloer Menukaart voor werkgevers

Kansen voor jongeren bij u op de werkvloer Menukaart voor werkgevers Kansen voor jongeren bij u op de werkvloer Menukaart voor werkgevers Voorwoord Een wereld van verschil maken voor jong talent én voor uzelf. Wie wil dat nu niet? Niet iedereen heeft hiertoe de mogelijkheid.

Nadere informatie

Mogen wij jou. de BAL toespelen? u Het Ambachtshuis Brabant biedt kleinschalige vakscholing. aan volgens het Meester-gezel-principe in Brabant.

Mogen wij jou. de BAL toespelen? u Het Ambachtshuis Brabant biedt kleinschalige vakscholing. aan volgens het Meester-gezel-principe in Brabant. Mogen wij jou de BAL toespelen? u Het Ambachtshuis Brabant biedt kleinschalige vakscholing aan volgens het Meester-gezel-principe in Brabant. u Vakbekwame, ambachtelijk geschoolde mensen zijn altijd nodig!

Nadere informatie

Niets is moeilijk voor wie weet hoe het werkt.

Niets is moeilijk voor wie weet hoe het werkt. Kennis in beweging eten werkt Niets is moeilijk voor wie weet hoe het werkt. Weten werkt Partner in praktijkleren en personeelsontwikkeling. Dat wil Kenniscentrum GOC zijn voor alle bedrijven en medewerkers

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Voor jou als deelnemer. Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past

Voor jou als deelnemer. Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past Voor jou als deelnemer Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past Vind je het lastig om een baan te vinden of te houden? Weet je nog niet waar je talenten liggen, heb je nog geen keuze kunnen

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Bouwen aan excellentie. vroeg beginnen!

Bouwen aan excellentie. vroeg beginnen! WELKOM Bouwen aan excellentie vroeg beginnen! First LEGO League Bouwen aan excellentie een tussenstand Sturingsprincipe Deltion ruimte leegte RUST kaders versus ON RUS T chaos Verbinden van trots en besef

Nadere informatie

Van een stempel een sterk punt maken. De Werkschool. Worden wie je bent. De Werkschool. Worden wie je bent

Van een stempel een sterk punt maken. De Werkschool. Worden wie je bent. De Werkschool. Worden wie je bent Van een stempel een sterk punt maken Postbus 95359 2509 CJ Den Haag info@werkscholen.nl De Werkschool Worden wie je bent De Werkschool Worden wie je bent jongeren in een uitkeringssituatie terug te dringen.

Nadere informatie

toekomstopwielen.be toekomstopwielen.be

toekomstopwielen.be toekomstopwielen.be V.U. Luc De Moor, J. Bordetlaan 164-1140 BRUSSEL toekomstopwielen.be J. Bordetlaan 164-1140 BRUSSEL tel 02 778 63 30 fax 02 779 11 32 info@toekomstopwielen.be www.toekomstopwielen.be Inleiding toekomstopwielen.be,

Nadere informatie

Inleiding. Wat is het Vakcollege Dienstverlening

Inleiding. Wat is het Vakcollege Dienstverlening Inleiding Wat is het Vakcollege Dienstverlening Het Vakcollege Dienstverlening als speciale leergang binnen het VMBO/MBO is een opleiding tot professional met veel aandacht voor beroepstrots, respectvolle

Nadere informatie

Meer jonge mensen in de techniek. Daarbij ondersteunen we uw school of bedrijf!

Meer jonge mensen in de techniek. Daarbij ondersteunen we uw school of bedrijf! Meer jonge mensen in de techniek Daarbij ondersteunen we uw school of bedrijf! Over TechniekTalent.nu TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van acht technische sectoren met één doel: meer instroom

Nadere informatie

Vakcolleges staan voor ondernemend vakmanschap in het (voorbereidend) beroepsonderwijs

Vakcolleges staan voor ondernemend vakmanschap in het (voorbereidend) beroepsonderwijs Vakcolleges staan voor ondernemend vakmanschap in het (voorbereidend) beroepsonderwijs Tijdpad Start en initiatief in 2008 Overname 2011 USG People Stichting Vakcollege Groep Landelijke Vereniging van

Nadere informatie

De Werkschoolregisseur Gangmaker, ontzorger en maatwerker in de regio. De Werkschool. Worden wie je bent

De Werkschoolregisseur Gangmaker, ontzorger en maatwerker in de regio. De Werkschool. Worden wie je bent De Werkschoolregisseur Gangmaker, ontzorger en maatwerker in de regio De Werkschool Worden wie je bent De Werkschoolregisseur Gangmaker, ontzorger en maatwerker in de regio Om de landelijke formule van

Nadere informatie

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft?

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Netwerkbedrijf Endinet, de werkgever met energie Maar liefst 416.000 klanten in Zuidoost Brabant krijgen via kabels en leidingen van Endinet stroom

Nadere informatie

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk 2015 2016 Installatie- & Elektrotechniek Markiezaat College, het échte werk Installatietechniek: techniek die zorgt voor mensen "Je laat die mensen toch niet in de kou zitten?" Overal waar we wonen en

Nadere informatie

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 16/17 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Arbeidsmarktagenda 21

Arbeidsmarktagenda 21 Arbeidsmarktagenda 21 Topsectoren en de HCA Voor de twee agrarische topsectoren is een Human Capital Agenda opgesteld met als doel, de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren, zowel

Nadere informatie

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk

Installatie- & Elektrotechniek. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Installatie- & Elektrotechniek Markiezaat College, het échte werk Installatietechniek: techniek die zorgt voor mensen "Je laat die mensen toch niet in de kou zitten?" Overal waar we wonen en

Nadere informatie

Onderzoeksrapport: zorgelijke terugloop leerwerkplekken mbo

Onderzoeksrapport: zorgelijke terugloop leerwerkplekken mbo Onderzoeksrapport: zorgelijke terugloop leerwerkplekken mbo - Algemene daling in aantal mbo-studenten. Deze daling wordt grotendeels veroorzaakt door de afname van het aantal leerwerkplekken. - Vooral

Nadere informatie

Inzet en betrokkenheid van de vakbonden bij het middelbaar beroepsonderwijs

Inzet en betrokkenheid van de vakbonden bij het middelbaar beroepsonderwijs Notitie Datum 12 januari 2017 Aan Deelnemers Ledencongres Van Ben Francooy Status Ter bespreking Onderwerp Inzet en betrokkenheid van vakbonden bij MBO/1701010/BF/CdK Inzet en betrokkenheid van de vakbonden

Nadere informatie

FIGURES, FACTS & TRENDS

FIGURES, FACTS & TRENDS FIGURES, FACTS & TRENDS Scholingstrajecten voor immigranten, groep gemotiveerde, vaak hoog opgeleide statushouders INSTROOM VANUIT MEERDERE PERSPECTIEVEN Reguliere instroom vanuit VMBO naar BOL-opleidingen

Nadere informatie

Intersectorale mobiliteit. Informatie voor werkgevers

Intersectorale mobiliteit. Informatie voor werkgevers Intersectorale mobiliteit Informatie voor werkgevers Deze folder is onderdeel van een drieluik. Er is ook een folder voor werknemers en professionals. Om belemmeringen in kaart te brengen bij intersectorale

Nadere informatie

1. Inleiding en doelstelling van de Stichting

1. Inleiding en doelstelling van de Stichting Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding en doelstelling van de Stichting... 3 2. Het jaar 2014 in vogelvlucht... 4 Ontwikkelingen van de Stichting... 4 Meer vmbo-ers in de techniek... 4 Meer mbo-ers

Nadere informatie

West-Brabant werkt aan morgen. Uitvoeringsprogramma

West-Brabant werkt aan morgen. Uitvoeringsprogramma West-Brabant werkt aan morgen Uitvoeringsprogramma 2016-2020 West-Brabant werkt aan morgen Uitvoeringsprogramma 2016-2020 4 west-brabant werkt aan morgen Het rpa West-Brabant Het regionaal platform Arbeidsmarktbeleid

Nadere informatie

Slim samenwerken aan Smart Technology

Slim samenwerken aan Smart Technology Slim samenwerken aan Smart Technology Het CIV Smart Technology (CIV is een afkorting van Centrum voor Innovatief Vakmanschap) is een dynamisch samenwerkingsverband tussen ondernemingen, overheden en het

Nadere informatie

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid?

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid? EmployabilityDriver Waarom een strategische discussie over employability beleid? We weten al een tijd dat door vergrijzing en ontgroening de druk op de arbeidsmarkt toeneemt. Het wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Talentisme. Het effectiefste wapen in de War for Talent

Talentisme. Het effectiefste wapen in de War for Talent Talentisme. Het effectiefste wapen in de War for Talent Talent wordt schaars en er zal om gevochten worden. Dat was kort samengevat de gedachte achter de term The War for Talent, die eind vorige eeuw werd

Nadere informatie

VOOR TALENT IN BEWEGING

VOOR TALENT IN BEWEGING VOOR TALENT IN BEWEGING 1 2 Waarom een regionaal mobiliteitscentrum? De veeleisende omgeving en veranderende samenleving leidt tot een overheid die steeds verandert om aan de maatschappelijke opdracht

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Model van Sociale Innovatie

Model van Sociale Innovatie Model van Sociale Innovatie Ontwikkelgebieden van sociale innovatie Sociale Innovatie richt zich op vier basisvragen: 1. Hoe medewerkers te stimuleren eigenaarschap te nemen op hun eigen leer- en ontwikkeltraject

Nadere informatie

Inleiding door Monique Mentjox d.d. 8 april 2009

Inleiding door Monique Mentjox d.d. 8 april 2009 Inleiding door Monique Mentjox d.d. 8 april 2009 Ontstaan visie arbeid bloembollensector Bestuurlijk besluit: werken vanuit visie SEC en toekomstverkenningen Vertegenwoordiging organisaties in SEC Namens

Nadere informatie

roe in-situatie Deelnemers Stage Nieuwe Stijl LEIDEN Actieplan jeugdwerkloosheid Jongeren op de Arbeidsmarkt Stageplek Gemeente Alphen aan den Rijn

roe in-situatie Deelnemers Stage Nieuwe Stijl LEIDEN Actieplan jeugdwerkloosheid Jongeren op de Arbeidsmarkt Stageplek Gemeente Alphen aan den Rijn Deelnemers Stage Nieuwe Stijl Stageplek Gemeente Alphen aan den Rijn 'SNS heeft me uit de uitkering gehouden en heeft een einde gemaakt aan het deprimerende bankzitten. Dat het uiteindelijk ook heeft geleid

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

SOS Vakmanschap - Organisatie voor behoud en versterking van specialistische beroepen - Geld is niet het belangrijkste

SOS Vakmanschap - Organisatie voor behoud en versterking van specialistische beroepen - Geld is niet het belangrijkste SOS Vakmanschap - Organisatie voor behoud en versterking van specialistische beroepen - Geld is niet het belangrijkste bron: monitor SOS Vakmanschap 2012 V aklieden als hoefsmeden, hoedenmakers en glasblazers

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Beste leerlingen, dames en heren, Er is een filmpje op YouTube dat begint

Nadere informatie

CIV SMART TECHNOLOGY

CIV SMART TECHNOLOGY CIV SMART TECHNOLOGY Uitgebreide managementsamenvatting Plan van Aanpak Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology Ten behoeve van subsidie aanvraag Regionaal Investeringsfonds door de partners

Nadere informatie

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Carrosseriebouw en het vmbo Carrosseriebouw en het vmbo Waarom dit informatiepakket? Carrosseriebouwbedrijven zijn hard op zoek naar gemotiveerde leerlingen

Nadere informatie

Techniekpact; waarom, wat en hoe. Jurgen Geelhoed Projectleider Techniekpact

Techniekpact; waarom, wat en hoe. Jurgen Geelhoed Projectleider Techniekpact Techniekpact; waarom, wat en hoe Jurgen Geelhoed Projectleider Techniekpact Vraag van de technische arbeidsmarkt Waarom het techniekpact? Schaarste aan goed opgeleide technici (alle niveaus) loopt op

Nadere informatie

Werken in de bouw. Bouw aan je toekomst!

Werken in de bouw. Bouw aan je toekomst! Werken in de bouw Bouw aan je toekomst! De bouw biedt veel mogelijkheden voor iedereen die van techniek houdt en graag samenwerkt. Mogelijkheden waar je misschien niet zo snel aan denkt. Want in de bouw

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Recentelijk werd de vraag gesteld door docenten of er een stappenplan is van zaken die geregeld moeten zijn voor je van start kunt gaan

Nadere informatie

Kerngegevens Arbeidsmarktagenda oktober 2017 MEEST GESTELDE VRAGEN. Aan het werk. voor ouderen!

Kerngegevens Arbeidsmarktagenda oktober 2017 MEEST GESTELDE VRAGEN. Aan het werk. voor ouderen! Kerngegevens Arbeidsmarktagenda 2023 oktober 2017 MEEST GESTELDE VRAGEN Aan het werk voor ouderen! KERNGEGEVENS ARBEIDSMARKTAGENDA 2023 AAN HET WERK VOOR OUDEREN! Interessant voor bestuur beleid uitvoering

Nadere informatie

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist Adresgegevens: Meent 93a 3011 JG Rotterdam 010 41 40 282 Voor algemene informatie over Carrièrewinkel Projecten: www.carrierewinkel.nl E-mail: info@carrierewinkel.nl

Nadere informatie

WERK EN BESTAANSZEKERHEID IN ALMERE. PvdA manifest

WERK EN BESTAANSZEKERHEID IN ALMERE. PvdA manifest WERK EN BESTAANSZEKERHEID IN ALMERE PvdA manifest Inleiding Werk, werk, werk! is wat de Almeerse PvdA betreft één van de belangrijkste opdrachten voor een nieuwe coalitie in Almere. De gemeente Almere

Nadere informatie

De wereld verandert..

De wereld verandert.. De wereld verandert.. Vakmensen nodig Oud vakmanschap Procedures, vaste functies en rollen Urgentie hoog kwantitatief kwalitatief Nieuw vakmanschap Cross-overs komen en gaan Techniek Technologie Logistiek

Nadere informatie

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Stappenplan invoering vernieuwing programma s vmbo Regelmatig wordt de vraag gesteld of er een stappenplan is waarin zaken staan die geregeld moeten zijn voor de nieuwe examenprogramma s in school van

Nadere informatie

Datum: Adviserend

Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Versterken techniekonderwijs Holland Rijnland 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Het cofinancieringsfonds Holland

Nadere informatie

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting Secundum www.secundum.nl info@secundum.nl Postadres: Secundum Postbus 2311 2002 CH Haarlem 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

SAMENWERKINGSARRANGEMENT LANDSDEEL NOORD PLATFORM BÈTA TECHNIEK 2014-2016

SAMENWERKINGSARRANGEMENT LANDSDEEL NOORD PLATFORM BÈTA TECHNIEK 2014-2016 SAMENWERKINGSARRANGEMENT LANDSDEEL NOORD & PLATFORM BÈTA TECHNIEK 2014-2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Oplegnotitie Werkbedrijf

Oplegnotitie Werkbedrijf Oplegnotitie Werkbedrijf 1. Onderwerp Marktbewerkingsplan Werkbedrijf Holland Rijnland 2016 2. Regionaal belang De samenwerkende partijen in het Werkbedrijf Holland Rijnland streven naar een inclusieve

Nadere informatie

Goed groen onderwijs maak je samen. Onderwijscahier

Goed groen onderwijs maak je samen. Onderwijscahier Goed groen onderwijs maak je samen Onderwijscahier Waarom dit onderwijscahier? 3 Hoe verandert het groene vakmanschap? 5 Colofon Dit is een uitgave van Branchevereniging VHG en bevat onze visie op het

Nadere informatie

Samen voor onderwijs in Apeldoorn

Samen voor onderwijs in Apeldoorn Samen voor onderwijs in Apeldoorn toelichting samenwerking AVOO en Veluwse Onderwijsgroep bijlage bij het convenant tussen gemeente Apeldoorn, De Veluwse Onderwijsgroep en AVOO (i.v.m. de personele unie

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Erkend leerbedrijf dáár wordt het vak geleerd horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Waarom erkend leerbedrijf? Jonge mensen wegwijs maken in de sector: dat is de taak van een leerbedrijf.

Nadere informatie

SAMEN WERKEN AAN ONDERWIJS IN WESTLAND TOEKOMSTVISIE ISW

SAMEN WERKEN AAN ONDERWIJS IN WESTLAND TOEKOMSTVISIE ISW 1 SAMEN WERKEN AAN ONDERWIJS IN WESTLAND SAMEN WERKEN AAN ONDERWIJS IN WESTLAND 1 We nodigen iedereen van harte uit met ons mee te denken en mee te doen 2 Onderwijs doe je samen INLEIDING Op 1 september

Nadere informatie

Districtsactiviteitenplan 2014 district Zuid-Holland

Districtsactiviteitenplan 2014 district Zuid-Holland Districtsactiviteitenplan 2014 district Zuid-Holland Basisprincipe DAP 2014 Bij het Districtsactiviteitenplan 2014, hierna DAP 2014, zijn de volgende aspecten van belang: Centrale thema s 2014 Kansen grijpen

Nadere informatie

voor talent in beweging

voor talent in beweging voor talent in beweging Waarom een regionaal mobiliteitscentrum De veeleisende omgeving en veranderende samenleving leidt tot een overheid die steeds verandert om aan de maatschappelijke opdracht te voldoen.

Nadere informatie

We zijn op ontdekkingsreis, in een gebied waar de huidige systemen leidend zijn maar onvoldoende werken. Bij een ontdekkingsreis hoort ruimte.

We zijn op ontdekkingsreis, in een gebied waar de huidige systemen leidend zijn maar onvoldoende werken. Bij een ontdekkingsreis hoort ruimte. Het speelveld De wereld om ons heen verandert razend snel. De richting is duidelijk, de sociale zekerheid wordt geprivatiseerd. Samen bouwen we aan een vernieuwende structuur om de arbeidsmarkt essentieel

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

Het betere werk! De maatschappelijke stage als instrument om de man van de toekomst kennis te laten maken met de zorgsector

Het betere werk! De maatschappelijke stage als instrument om de man van de toekomst kennis te laten maken met de zorgsector Het betere werk! De maatschappelijke stage als instrument om de man van de toekomst kennis te laten maken met de zorgsector Samenvatting Het feminiene imago, arbeidsmarkttekort en gebrek aan kennis vormen

Nadere informatie

De mobiliteit van talent in de socialprofitsector In-, door- en uitstroom Een onderzoek bij meer dan 4000 werknemers uit de sector

De mobiliteit van talent in de socialprofitsector In-, door- en uitstroom Een onderzoek bij meer dan 4000 werknemers uit de sector De mobiliteit van talent in de socialprofitsector In-, door- en uitstroom Een onderzoek bij meer dan 4000 werknemers uit de sector Luc Dekeyser, 2012 Talent groeit als je het ruimte geeft Groeit een goudvis

Nadere informatie

ZORG VOOR EEN GOEDE CARRIERE Management samenvatting

ZORG VOOR EEN GOEDE CARRIERE Management samenvatting Meer Mannen in de Zorg en een beter imago Een positief imago en volledige awareness van de werkcondities en carriere mogelijkeden in de Zorg Management samenvatting Om meer mannen te kunnen enthousiasmeren

Nadere informatie

Baan in Beeld Banenmarkt

Baan in Beeld Banenmarkt Baan in Beeld Banenmarkt Brengt je baan dichtbij! BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Banenmarkt 2015 Datum Donderdag 28 mei 2015 14.00 21.30 uur Locatie Sporthal De Kuil

Nadere informatie

Contextschets Techniek

Contextschets Techniek Contextschets Techniek Nationaal Techniekpact 2020... 2 Welke activiteiten ondernemen de hbo-instellingen?... 2 Welke activiteiten ondernemen de universiteiten?... 3 Welke activiteiten onderneemt de 3TU?...

Nadere informatie

Intersectorale mobiliteit. Kees Hagens Rijnland Advies

Intersectorale mobiliteit. Kees Hagens Rijnland Advies Intersectorale mobiliteit Kees Hagens Rijnland Advies Programma 1. Inleiding en overzicht intersectorale mobiliteit Kees Hagens, Rijnland Advies 2. Technisch Talent Werkt Margreet Westerbeek, Koninklijke

Nadere informatie

middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs

middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs Summa College maart 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: De vijf onderwijspijlers 4 Hoofdstuk 2: De vijf onderwijspijlers

Nadere informatie

De Flexkracht aan zet

De Flexkracht aan zet De Flexkracht aan zet Maar we spelen het spel wel samen 1 Analyse Groei en krimp van bedrijven neemt toe. De huidige economie vraagt om flexibiliteit. Flexibiliteit is noodzakelijke voor continuïteit van

Nadere informatie

Sectorplan Levensmiddelenindustrie

Sectorplan Levensmiddelenindustrie Sectorplan Levensmiddelenindustrie De levensmiddelenindustrie is de grootste (maak)industrie van Nederland met een productiewaarde van 68 miljard. Er werken 122.000 werknemers. De industrie onderscheidt

Nadere informatie

Sterk Techniekonderwijs

Sterk Techniekonderwijs Sterk Techniekonderwijs Onderwijs is het machtigste wapen om de wereld te veranderen Nelson Mandela Financiën en Transitie Adri Mertens Ruud Porck Zwolle 04-02-2019 Volkskrant en Éénvandaag Doelen van

Nadere informatie

Help, ik heb personeel

Help, ik heb personeel Help, ik heb personeel nodig! Inleiding 1 1.1 Een handboek, is dat nodig? Iedere arbeidsorganisatie heeft in mindere of meerdere mate personeel nodig. Dat gaat meestal niet vanzelf; u moet er genoeg moeite

Nadere informatie

Samenvatting effecten en resultaten Masterplan CGO Zuid-Holland

Samenvatting effecten en resultaten Masterplan CGO Zuid-Holland BIJLAGE: Samenvatting effecten en resultaten Masterplan CGO Zuid-Holland Pagina 1: Effecten bij leerlingen Effecten bedrijven - onderwijs Toelichting: De percentages onder het kopje Nul zijn de uitersten

Nadere informatie

Helpt u mee technisch talent voor de toekomst te ontdekken?

Helpt u mee technisch talent voor de toekomst te ontdekken? Helpt u mee technisch talent voor de toekomst te ontdekken? Bèta in bedrijf De terugloop van het aantal bètaleerlingen en -studenten is landelijk een bron van zorg. Ook u ervaart wellicht hoe moeilijk

Nadere informatie

Nieuwe kans op extra instroom

Nieuwe kans op extra instroom Nieuwe kans op extra instroom Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn en

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid in de regio:

Duurzame inzetbaarheid in de regio: Duurzame inzetbaarheid in de regio: benutten van talent = verhogen van productiviteit Wecreate Consulting in afstemming met CNV en VNO NCW Brabant-Zeeland Waarom Duurzame Inzetbaarheid (DI)? De wereld

Nadere informatie

Cursusspecial Vakbekwaamheid

Cursusspecial Vakbekwaamheid Cursusspecial Vakbekwaamheid > Elektrotechniek > Waterleidingtechniek > Gastechniek > CV-techniek Haal uw vakbekwaamheidsdiploma en word Erkend Installateur. Uw klanten zitten erop te wachten. Als installateur

Nadere informatie

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap Het Ambachtshuis Brabant Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap Het Ambachtshuis Brabant zorgt voor nieuwe ambachtslieden Ambachten zijn belangrijk voor de Nederlandse economie. De ambachtensector is goed

Nadere informatie

s c h o o lg i d s

s c h o o lg i d s schoolgids 2014 College De Brink Inhoud college de brink Regionale scholengemeenschap voor vmbo kerklaan 6 1251 jt laren Voorwoord 5 Onderwijsaanbod 6 Betekenisvol leren 8 Vakcolleges 11 postbus 171 1250

Nadere informatie

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Op Echnaton volgen de leerlingen in leerjaar 3 en 4 een intersectoraal programma op BBL of KBL niveau. Door het volgen van een intersectoraal programma hoeft uw

Nadere informatie

(Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking. Piramide werkt op het Podium

(Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking. Piramide werkt op het Podium Piramide werkt op het Podium 1. De school De Piramide is een (V)SO school in cluster 3 ziekte en of lichamelijke beperking in de leeftijd van 3 t/m 20 jaar. De school is gevestigd in Den Haag Zuidwest

Nadere informatie

Flitsende en bruisende dienstverlening

Flitsende en bruisende dienstverlening Beleidsprogramma A+O fondsen Flitsende en bruisende dienstverlening Door: Rieke Veurink/ Fotografie: Shutterstock / Kees Winkelman Niet meer alleen het oude faciliteren, maar op weg gaan naar iets nieuws.

Nadere informatie

Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt. Oktober 2010

Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt. Oktober 2010 Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt Oktober 2010 Programma 13.30 Informatie Wio, opbrengst bijeenkomst 13.45 Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt -Toelichting

Nadere informatie

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Wil je je rugzak vullen om je loopbaan nu en in de toekomst gestalte te geven en voorbereid te zijn op je toekomst? Baas van je eigen loopbaan in de wereld

Nadere informatie

De gemeente Hoogeveen nodigt u uit

De gemeente Hoogeveen nodigt u uit De gemeente Hoogeveen nodigt u uit Voor een bijeenkomst over: Mantelzorgers en werkgelegenheid Van, Voor en Door Ondernemers Mini conferentie over dit belangrijke onderwerp voor werkgevers Op maandag 7

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Arbeidsmarkt & Onderwijs MBO HBO SIGRA

Jaarplan 2017 Arbeidsmarkt & Onderwijs MBO HBO SIGRA Jaarplan 2017 Arbeidsmarkt & Onderwijs HBO SIGRA MBO Inleiding TEXEL DEN-HELDER NOORD-HOLLAND NOORD HOORN ALKMAAR ZAANSTREEK-WATERLAND AMSTERDAM AMSTERDAM, DIEMEN EN AMSTELVEEN Voor u ligt het Jaarplan

Nadere informatie

Hallo, 3105 Beschikbare Kandidaten. 297 Kansrijke Vacatures. 464 HalloWerk Matches. 410 Actieve Werkgevers

Hallo, 3105 Beschikbare Kandidaten. 297 Kansrijke Vacatures. 464 HalloWerk Matches. 410 Actieve Werkgevers 1 Hallo, De zomer staat voor de deur! De tijd vliegt en voordat we het weten vieren we vakantie. Maar dat betekent dat we nu nog zeker niet stil zitten. Er gebeurt veel rondom HalloWerk. Gemeenten uit

Nadere informatie

Techniekpact Twente: wat is dat ook alweer? Waarom een techniekpact in Twente? Programmalijnen

Techniekpact Twente: wat is dat ook alweer? Waarom een techniekpact in Twente? Programmalijnen Jaarverslag 2016 Techniekpact Twente: wat is dat ook alweer? Techniekpact Twente klinkt steeds meer mensen bekend in de oren. Maar wat is het ook alweer? Techniekpact Twente is een uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten WIJ IEZEN VOOR ECHNIEK Techniek past beter bij jou dan je denkt www.rocvantwente.nl/techniektalenten INLEIDING De technische branche Steeds meer meisjes kiezen voor techniek. Techniek is heel divers, je

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Afschrijven of juist investeren? Welke rol hebben O&O fondsen bij langer doorwerken?

Afschrijven of juist investeren? Welke rol hebben O&O fondsen bij langer doorwerken? Afschrijven of juist investeren? Welke rol hebben O&O fondsen bij langer doorwerken? In de eerste bijeenkomst van het Platform O&O op 18 mei jl. in Zaltbommel, is aandacht besteed aan het thema langer

Nadere informatie

Welkom bij het VCA Examen

Welkom bij het VCA Examen Welkom bij het VCA Examen Je hebt 2 minuten per vraag stilte tijdens het Examen vereist Vraag 1 Wat is van invloed op het letsel als gevolg van stroomdoorgang door het menselijk lichaam? A. De weg die

Nadere informatie

Procestechniek BOL opleidingen. Markiezaat College, het échte werk

Procestechniek BOL opleidingen. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Procestechniek BOL opleidingen Markiezaat College, het échte werk Van G naar E De weg van grondstof naar eindproduct: Procestechniek in de hoofdrol Met grondstoffen kun je nog alle kanten op.

Nadere informatie