SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT. Vergadering ARHO dd 23 april Agendapunt 4: DigiSeph. Opinierend/besluitvormend

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT. Vergadering ARHO dd 23 april 2009. Agendapunt 4: DigiSeph. Opinierend/besluitvormend"

Transcriptie

1 SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT Vergadering ARHO dd 23 april 2009 Agendapunt 4: DigiSeph Status: Opinierend/besluitvormend

2

3 Door het Seph is een enquête uitgezet over DigiSeph. Daarnaast is gekeken naar het gebruik van Digi- Seph sinds de introductie. Ook hebben we gekeken naar de participatie in het UVO in relatie tot het gebruik van DigiSeph. De resultaten hiervan, alsmede de conclusies, aanbevelingen en een hierop gebaseerd voorstel (zie bijlage) is voorgelegd aan UVO en dus de directe gebruikers van DigiSeph. Aan het UVO is aanbevolen: - Gezien het huidige gebruik om DigiSeph niet meer te gebruiken en te beëindigen. - Gezien het beperkte aantal stukken dat wordt uitgewisseld ter bespreking wordt aanbevolen om deze in voorkomende gevallen voorafgaand aan het UVO waarin deze besproken worden aan het Seph te sturen. Het Seph zal deze stukken dan als onderdeel van de vergaderstukken per aan de UVO-leden doorzenden. Hierbij dient te worden opgemerkt dat het gebruik van DigiSeph frequent in het UVO is besproken. Afspraken over het beter gebruiken van DigiSeph worden structureel door een groot deel van de handhavingspartners niet nagekomen. De conclusies en aanbevelingen zijn derhalve uitsluitend gebaseerd op de feiten. Aan het UVO is gezien het huidige gebruik van DigiSeph voorgesteld om in te stemmen met de aanbevelingen en DigiSeph te beëindigen. Het UVO heeft als volgt gereageerd.

4 REACTIE UVO OP VOORSTEL SEPH

5

6 Discussie en besluitvorming in het ARHO Heeft een discussie over het beter gebruik maken van DigiSeph nog zin? 0 Zo ja, op welke wijze kunnen de handhavingsparters een beter gebruik van DigiSeph waarborgen? 0 Zo nee, stemt het ARHO in met de navolgende aanbevelingen: - Gezien het huidige gebruik DigiSeph niet meer te gebruiken en te beëindigen. - Gezien het beperkte aantal stukken dat wordt uitgewisseld ter bespreking om deze stukken in voorkomende gevallen voorafgaand aan het UVO waarin deze besproken worden aan het Seph te sturen. Het Seph zal deze stukken dan als onderdeel van de vergaderstukken per aan de UVO-leden doorzenden. Indien wordt ingestemd met beëindiging van DigiSeph, op welke wijze denkt het ARHO de overige noodzakelijke informatieuitwisseling vorm te gaan geven?

7 BIJLAGE EVALUATIE ZOALS DIE IS VOORGELEGD AAN HET UVO GEBRUIK DIGISEPH (zie ook bijlage 1) - 59% van de handhavingspartners hebben sinds aanvang DigiSeph stukken opgevoerd. 41% heeft echter nog nooit gebruik gemaakt van Digiseph om stukken op te voeren. - Het opvoeren van stukken via DigiSeph vertoond een dalende trend. Slechts 40 % van de handhavingspartners heeft in het afgelopen half jaar stukken opgevoerd. 60% heeft dus, ondank verzoeken daartoe, afgelopen half jaar geen stukken opgevoerd. - Met de wetenschap dat de stukken die voor Bergen op Zoom, Halderberge en Roosendaal ook door de RMD worden opgevoerd zijn er maar 7 instanties (20%) die meer dan 10 stukken hebben opgevoerd sinds het in gebruik nemen van DigSeph. 28 instanties (80%) hebben minder dan 10 stukken opgevoerd. - Sinds ingebruikname van DigiSeph tot maart 2009 zijn er 987 stukken door de in het UVO participerende instanties opgevoerd. Hiervan zijn er 39 (= 3,95%) ter bespreking ingebracht. De overige 948 (= 96,05%) stukken zijn uitsluitend ter informatie uitgewisseld. - De operationele kosten (dus excl. Ontwikkelkosten) van Digiseph sinds de ingebruikname bedragen ca ,=. - De kosten voor het Seph bedragen op basis van het beoordeelde gebruik 14,18 per opevoerd stuk ofwel 358,97 per ter bespreking ingebracht stuk. AANWEZIGHEID OP UVO (zie ook bijlage 2) - 76% van de handhavingsparters is in een tijdsbestek van één jaar een of meerdere keren op het UVO geweest. 24 % komt echter nooit naar het UVO. Van de gemeenten komt 26% nooit naar het UVO. Van de bovenregionale partners is dat 20%. 24% komt altijd naar het UVO. Ca. 50% komt periodiek.. GEBRUIK DIGISEPH IN RELATIE TOT AANWEZIGHEID OP HET UVO - Van de handhavingspartners die nooit op het UVO komen gebruikt niemand Digiseph voor het opvoeren van stukken. Uitzondering vormt Dongen die in 2007 kort na ingebruikname van DigiSeph voor 1 UVO stukken heeft opgevoerd. - Van de handhavingspartners die afgelopen jaar het UVO een of meerdere keren bezochten heeft 21% nog nooit stukken via DigiSeph opgevoerd. 79% voert echter wel stukken op. ENQUETE DIGISEPH (zie ook bijlage 3) - De enquête had een respons van 39,5%. Alleen instanties die het UVO (periodiek) bijwonen hebben gereageerd op de enquête. Van deze groep heeft 53% gereageerd. - Van de respondenten geeft 47% aan DigiSeph te gebruiken voor de uitwisseling van operationele informatie ter uitvoering van art. 10 BOK. Meer dan de helft gebruikt DigiSeph hier dus niet of soms voor. - 80% van de respondenten geeft aan DigiSeph wel te gebruiken voor het opvoeren van te bespreken van bestuurlijke en/of strafrechtelijke uitvoeringszaken op handhavingsgebied.

8 Note Seph: Deze uitkomst is opmerkelijk daar uit de analyse van het gebruik van DigiSeph blijkt dat van de handhavingspartners die op de enquête hebben geageerd er 40% is die nog nooit stukken heeft aangeboden ter bespreking. - 80% van de respondenten bezoekt DigiSeph voorafgaand aan een UVO. Toch is er nog 20% die dat niet of soms doen. - DigiSeph is door de meeste respondenten nog vrij recent bezocht. - De inhoud van Digiseph wordt door 80% van de respondenten als goed beoordeeld. - Qua overzichtelijkheid meldt de meerderheid (53%) dat deze als goed wordt beoordeeld. Toch is er nog 43 % die dit onderdeel als matig beschouwd. 7% heeft geen mening. - De structuur van DigiSeph wordt door de overgrote meerderheid (80%) goed bevonden. - Ook de vormgeving wordt door meer veel respondenten (67%) als goed beschouwd. 26% beschouwd de vormgeving echter als matig. - Wat gebruikvriendelijkheid betreft zijn de waarderingen minder. 26% van de respondenten beoordeelt deze als matig en 13% zelfs als slecht. Toch vindt ongeveer de helft (47%) dat de gebruiksvriendelijkheid als goed te kwalificeren is. Door een gemeente is aangegeven dat de slechte waardering wellicht te maken heeft met hun onbekendheid van de mogelijkheden/functionaliteiten van DigiSeph. Note Seph Door het Seph is in juni 2007 bij de introductie van DigiSeph een cursus gebruik DigiSeph gegeven. Het aanbod in de UVO s om desgewenst bij de individuele gemeenten nog eens uit te leggen hoe DigiSeph werkt heeft geen gehoor gevonden. - 73% van de respondenten is van mening dat er geen toepassingen ontbreken of weet dit gewoon niet. Als er zaken gemist worden dan gaan deze met namen over de actuele onderwerpen die gemist worden. Note Seph De nieuwsfunctie op DigiSeph heeft slecht betrekking op DigiSeph zelf. Zolang daarin niets wijzigt is er in feiten geen nieuwe info. Voor de gemiste info is de website van de Seph s ( het medium. - 67% van de respondenten heeft geen suggesties voor verbetering of weet het gewoon niet. De voorgestelde verbeteringen zijn: - lopende handhavingsacties, regionaal handhavingsprogramma, convenanten, besproken aandachts punten/speerpunten, actualiteiten, links; - meer gebruiken om kennis en informatie tussen de verschillende HH instanties uit te wisselen op bv thema niveau. Nu wordt het met name gebruikt als doorgeef luik van brieven e.d. - zorgen dat de scheiding van UVO TO/BB omgezet wordt naar UVO MWB - zoekfunctie verbeteren

9 CONCLUSIES: Alleen de instanties die het UVO bijwonen maken gebruik van DigiSeph. Hiervan heeft echter 80% sinds de in gebruikname van DigiSeph minder dan 10 stukken ingevoerd. DigiSeph wordt door de meeste instanties niet gebruikt als instrument voor operationele informatieuitwisseling ter uitvoering van art. 10 uit de Bestuursovereenkomst. DigiSeph wordt nagenoeg niet gebruikt voor het opvoeren van stukken die specifiek aangeduid worden om te bespreken. Sinds de ingebruikname zijn er namelijk maar 39 stukken ingebracht ter bespreking. De waardering van DigiSeph voor de onderdelen inhoud, overzichtelijkheid, stuctuur en vormgeving wordt over het algemeen door de meerderheid als goed gekwalificeerd. Alleen de gebruikvriendelijk scoort minder. Toch vindt ongeveer de helft van de gebruikers van DigiSeph nog dat de gebruiksvriendelijkheid als goed te kwalificeren is. De kosten voor het Seph bedragen op basis van het beoordeelde gebruik 14,18 per opgevoerd stuk ofwel 358,97 per ter bespreking ingebracht stuk. AANBEVELINGEN: Gezien het huidige gebruik van DigiSeph wordt aanbevolen om DigiSeph niet meer te gebruiken en te beëindigen. Gezien het beperkte aantal stukken dat wordt uitgewisseld ter bespreking wordt aanbevolen om deze in voorkomende gevallen voorafgaand aan het UVO waarin deze besproken worden aan het Seph te sturen. Het Seph zal deze stukken dan als onderdeel van de vergaderstukken per aan de UVO-leden doorzenden. VOORSTEL: Het Seph stelt voor om in te stemmen met de aanbevelingen en DigiSeph te beëindigen.

10 Bijlage 1. Gebruik DigiSeph (meetperiode vanaf aanvang DigiSeph tot maart 2009) Instantie GEBRUIK DIGISEPH VANF INVOERING juni 2006 tot maart 2009 Ingebrachte stukken (informeren/bespreken) vanaf aanvang Digiseph Stukken ingevoerd via Digiseph Absoluut Relatief (in Laatste keer %) Aalburg NEE 0 0 Alphen-Chaam NEE 0 0 Baarle-Nassau NEE 0 0 Bergen op Zoom JA (via RMD) 17 juni ,3 Voor bespreking ingebracht Breda JA 28 jan ,30 3 Dongen JA 14 juni ,41 1 Drimmelen NEE 0 0 Etten-Leur JA 6 feb ,30 1 Geertruidenberg NEE 0 0 Gilze en Rijen JA 21 nov ,60 1 Goirle JA 14 okt ,41 1 Halderberge JA (via RMD) 10 feb Hilvarenbeek JA 10 juli ,60 1 Loon op Zand JA 23 okt ,30 Moerdijk NEE 0 0 Oisterwijk JA 10 juli ,10 1 Oosterhout JA 5 okt ,41 Roosendaal JA (via RMD) 4 maart ,51 Rucphen JA 18 sept ,60 Steenbergen JA 5 feb ,79 2 Tilburg JA 2 mrt ,94 Waalwijk JA 3 mrt ,68 Werkendam JA 10 nov ,24 8 Woensdrecht Nee 0 0 Woudrichem NEE 0 0 Zundert NEE 0 0 KLPD NEE 0 0 Politie MWB NEE 0 0 OM JA 19 feb ,46 4 Provincie NB JA 24 feb ,43 8 RWS DNB JA 5 jan ,2 1 RWS DZH NEE 0 0 RMHT JA 4 mrt ,01 VIZ NEE 0 0 WS BD JA 16 feb ,78 7 WS DD NEE 0 0 WS RL NEE 0 0 RMD (Prov hh) JA 4 mrt ,53 TOTAAL

11 Bijlage 2. AANWEZIGHEID UVO s periode dec 07 - nov 08 Instantie 13 dec feb apr sep nov 08 % aanwezig Aalburg 0 Alphen-Chaam 0 Baarle-Nassau 0 Bergen op Zoom 100 (via RMD) Breda 60 Dongen 0 Drimmelen 0 Etten-Leur 60 Geertruidenberg 60 Gilze en Rijen 40 Goirle 80 Halderberge 100 (via RMD) Hilvarenbeek 60 Loon op Zand 40 Moerdijk 0 Oisterwijk 40 Oosterhout 40 Roosendaal 100 (via RMD) Rucphen Via RMD 100 Steenbergen 80 Tilburg 100 Waalwijk 40 Werkendam 80 Woensdrecht 20 Woudrichem 0 Zundert 60 RMD 100 KLPD politie te water 40 Openbaar Ministerie 60 (FP) Rijkswaterstaat 0 district Z-H. Rijkswaterstaat 40 district N-Br. WSBD 100 WSDD 100 VROM Inspectie -Zuid 0 Politie 20 Provincie Noord- 100 Brabant Algemene Inspectiedienst 40

12 Blijlage 3. Resultaten Enquête DigiSeph Uitgezet : bij 38 instanties. Retour ontvangen : van 15 instanties (respons 39,5%) De volgende instanties hebben aan het verzoek om de enquête in te vullen gehoor gegeven: Waterschap De Dommel; Waterschap Brabantse Delta; Provincie NB; Rijkswaterstaat NB; Breda; Drimmelen; Etten-Leur; Goirle; Loon op Zand; Rucphen; Steenbergen; Tilburg; Waalwijk; Werkendam; Woensdrecht; Opgemerkt wordt dat deze instanties m.u.v. Drimmelen, het UVO frequent bezoeken. 1. Voert u (of uw organisatie) operationele informatie in via ter uitvoering van art. 10 uit de Bestuursovereenkomst. )1 53 % Ja 27 % Nee 20 % Soms Opmerking van een gemeente: Ja. informatie blijft beperkt tot informeren OM e.d. DigiSeph wordt niet gebruikt voor informatie over gezamenlijke aanpak en oplossingen en/of projecten NB bij de gemeente die gereageerd hebben zat 1 gemeenten die met Ja heeft geantwoord, maar effectief nog nooit stukken via Digi- Seph heeft opgevoerd. Als hiermee rekening wordt gehouden dan is het beeld 47% Ja, 33% nee, 20% soms) 2. Voert u (of uw organisatie) informatie in via ten behoeve van het UVO met als doel het bespreken van bestuurlijke en/of strafrechtelijke uitvoeringszaken op handhavingsgebied. 60% Ja 20% Nee 20% Soms Opmerking van een gemeente: Ja. informatie blijft beperkt tot informeren OM e.d. NB bij de gemeente die gereageerd hebben zat 1 gemeenten die met Ja heeft geantwoord, maar effectief nog nooit stukken via Digi- Seph heeft opgevoerd. Als hiermee rekening wordt gehouden dan is het beeld 55% Ja, 27% nee, 20% soms) 3. Bezoekt u (of uw organisatie) voordat u naar het UVO komt? 80% Ja, altijd 7% Nee 13% Soms Opmerking van een gemeente: Ja. altijd i.v.m. agenda stukken. 4. Wanneer heeft u voor het laatst bezocht? - Deze week - Tijdens het laatste UVO dd 20/11/ Ca. 2 maanden geleden - 2 dagen voor het laatste overleg - Maand geleden - Circa 1 week geleden - Voor de laatste vergadering - 11 maart Januari Vrijdag 6 maart. Ook wordt DigiSeph structureel 1x in de twee weken bezocht (contactpersonen, adres gegevens, opvragen documenten) - 2 weken geleden - Deze week

13 - Vorige week maart 2009

14 5 Wat vindt u van de volgende aspecten van Inhoud Overzichtelijkheid Structuur Vormgeving Gebruiksvriendelijkheid Slecht 13% Matig 13% 40% 13% 26% 26% Goed 80% 53% 80% 67% 47% Uitstekend Geenmening 7% 7% 7% 7% 7% 6 Zijn er toepassingen die u op de mist 27% Ja namelijk: - lopende handhavingsacties, regionaal handhavingsprogramma, convenanten, besproken aandachts punten/speerpunten, actualiteiten, links; - actualiteit, nieuws is verouderd: Rubricering van stukken; - een algemeen overzicht van documenten die als laatste op DigiSeph zijn gezet; - meer overzicht/duidelijker qua kopjes \ 53% Nee -Heb er ook nog niet mee gewerkt qua opvoeren van agendapunten 20% Weet ik niet 7. Wat is de grootste tekortkoming van 67% Geen tekortkomingen 33% Wel tekortkomingen, namelijk: - SEPH nieuw is verouderd. Overige informatie is niet geordend terug te vinden. Daarnaast wordt het niet gebruikt om oa. Projecten e.d. bekend te maken en samen uit toe voeren. - Lopende handhavingsacties, regionaal handhavingsprogramma, convenanten, besproken aandachtspunten/speerpunten, actualiteiten, links; - Ondanks dat er geroepen wordt dat we meer moeten samenwerken, heeft Rijkswaterstaat tot op heden nog maar weinig documenten ontvangen; - Of de brieven juist worden opgeslagen hangt af van of degene die invoert zich aan de standaard kernwoorden houdt. - Geen tekortkomingen, omdat via Internet al zoveel digitaal is te vinden wordt DigiSeph eingenlijk niet geraadpleegd voor extra informatie 8 Heeft u suggesties ter verbetering van 33% Ja namelijk: - lopende handhavingsacties, regionaal handhavingsprogramma, convenanten, besproken aandachts punten/speerpunten, actualiteiten, links; - meer gebruiken om kennis en informatie tussen de verschillende HH instanties uit te wisselen op bv thema niveau. Nu wordt het met name gebruikt als doorgeef luik van brieven e.d. - zorgen dat de scheiding van UVO TO/BB omgezet wordt naar UVO MWB - zoekfunctie verbeteren 60% Nee, 1 reactie met de opmerking: Heb er ook nog niet mee gewerkt qua opvoeren van agendapunten 7% Weet ik niet

Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau. Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: Opkomstpercentage: 47,68%

Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau. Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: Opkomstpercentage: 47,68% Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: 7.882 Opkomstpercentage: 47,68% * 1 CDA 1.169 2 Water Natuurlijk 347 3 Ons Water 327 4 West-Brabant Waterbreed

Nadere informatie

TT Midden- en West Brabant 18 december 2014 Etten-Leur

TT Midden- en West Brabant 18 december 2014 Etten-Leur TT Midden- en West Brabant 18 december 2014 Etten-Leur Agenda 10:00-11:00 Algemene deel. Huidige stand van zaken regio Afstemmen bronhouders ICT Bijhouding.. Pauze.. 11:15-12:15 Opsplitsing. Facility Minicompetitie

Nadere informatie

Overzicht reacties gemeenten op jaarrekening 2015 begroting 2017, versie 7 juli 2016

Overzicht reacties gemeenten op jaarrekening 2015 begroting 2017, versie 7 juli 2016 Overzicht reacties gemeenten op jaarrekening 2015 begroting 2017, versie 7 juli 2016 Nr. Gemeente Zienswijze Reactie Algemeen Bestuur VR MWB 1 Aalburg Gemeenteraad vergadert 21 juni. De raad gaat er vanuit

Nadere informatie

Programma bijeenkomst Transitieteam Midden- en West Brabant

Programma bijeenkomst Transitieteam Midden- en West Brabant Programma bijeenkomst Transitieteam Midden- en West Brabant 14:00 14:15 Opening algemene stand van zaken SVB-BGT, Ingrid Hugen 14:15 15:00 De rol van RWS, Rob van der Schoot rol van RWS binnen de BGT (m.n.

Nadere informatie

Kaarten Sociale Veerkracht

Kaarten Sociale Veerkracht Kaarten Sociale Veerkracht Auteurs Drs. Wim Haarmann Ruben Smeets, MSc Tilburg, 30 april 2014 Documentnummer: 14.096 Warandelaan 2 5037 AB Tilburg Postbus 90153 5000 LE Tilburg T 013-466 87 12 F 013-466

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2015 Toename WW-uitkeringen Het aantal WW-uitkeringen is afgelopen gestegen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen eveneens toegenomen.

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN. 5) Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV)

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN. 5) Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV) GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN Toelichting Overzicht aantal leden en aan te wijzen door wie Overzicht leden voor de periode 2014-2018 Gemeenschappelijke regelingen 1) Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Nadere informatie

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk 20-1-2015 Gemeenschappelijke regeling veiligheidsregio Midden- en West-Brabant GR Veiligheidsregio MWB Tilburg College van Waalwijk

Nadere informatie

SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT. Agendapunt 2

SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT. Agendapunt 2 SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT Agendapunt 2 Verslag/besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Ambtelijk Regionaal Handhavings Overleg (ARHO) in de Seph-regio Midden- en West-Brabant (MWB) dd 23

Nadere informatie

IVBOB. Illlllllll IIII llllllll II. Platform Samenwerkende Ouderenorganisatíes Brabant IO16004186 21/01/2016. VBOB Project Cliëntondersteuning

IVBOB. Illlllllll IIII llllllll II. Platform Samenwerkende Ouderenorganisatíes Brabant IO16004186 21/01/2016. VBOB Project Cliëntondersteuning Illlllllll IIII llllllll II IO16004186 21/01/2016 IVBOB Stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant Gemeente Oosterhout T.a.v. College van Burgemeesters en Wethouders Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT NB

Nadere informatie

...... +++++++++++ +++++++++++ +++++++++++ +++++++ Integrale Veiligheidsmonitor 2011 Gemeente Breda SSC Onderzoek en Informatie Integrale Veiligheidsmonitor Drimmelen 2011 Uitkomsten van de enquête en

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2014 Lichte daling WW-uitkeringen In oktober daalt het aantal WW-uitkeringen opnieuw. Het aantal WW-uitkeringen is nog wel hoger dan een jaar geleden. In

Nadere informatie

...... +++++++++++ +++++++++++ +++++++++++ +++++++ Integrale Veiligheidsmonitor 2011 Gemeente Breda SSC Onderzoek en Informatie Integrale Veiligheidsmonitor Geertruidenberg 2011 Uitkomsten van de enquête

Nadere informatie

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3)

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3) Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 203 aanvragen per gemeente per 4- ) 2 -) 3 8-) 4 25-) 5 6-8- 2) 2) 7 5-2) 8 22-2) 9-0 8-5- 2 22-3 29-4 5-4 7-5 4-6 2-7 28-8 5-5) 9 2-5) 20 9-5) West

Nadere informatie

Bijlage raadsvoorstel: overzicht samenwerkingsverbanden Goirle d.d. 17 december 2012

Bijlage raadsvoorstel: overzicht samenwerkingsverbanden Goirle d.d. 17 december 2012 Bijlage raadsvoorstel: overzicht samenwerkingsverbanden Goirle d.d. 17 december 2012 Naam Onderwerp / belang Partners Bijzonderheden Regio Hart van Brabant Strategische regionale samenwerking, regionale

Nadere informatie

Uitwerking beheer inrichtingenbestand

Uitwerking beheer inrichtingenbestand Uitwerking beheer inrichtingenbestand 1. Aanleiding Op 19 januari jl. is aan het Ambtelijk Overleg een presentatie gegeven over hoe het inrichtingenbestand IB 2.0 tot stand is gekomen en hoe dit bestand

Nadere informatie

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000 Inwonertal Brabant groeit met ruim 9 s-hertogenbosch, 7 maart 212 - In 211 is de Brabantse bevolking met 9.3 mensen toegenomen. Daarmee ligt de bevolkingsgroei vrijwel op hetzelfde niveau als de laatste

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA VALKENSWAARD Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, november 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de periode januari tot en met november 2016 zijn 66.500 nieuwe WWuitkeringen verstrekt in Noord-Brabant.

Nadere informatie

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen Register van Gemeenschappelijke regelingen gemeente s-hertogenbosch als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen stand van zaken 2016 Toelichting Ter behartiging van één of meerdere doelstellingen

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z Documentnummer: ZD

Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z Documentnummer: ZD *ZD17012158* Zundertse Regelgeving Rubriek: Algemeen Naam Register Citeertitel: grondslag, artikel 27 lid 1 Vastgesteld door College Datum vaststelling 30 november 1999 Kenmerk besluit Datum publicatie

Nadere informatie

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk. 1 november 2016

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk. 1 november 2016 Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk 1 november 2016 Gemeenschappelijke regeling veiligheidsregio Midden- en West-Brabant GR Veiligheidsregio MWB Tilburg Colleges van

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001872 Documentnummer: ZD17012158 Rubriek: Algemeen Naam regeling: Register Citeertitel: telijke grondslag, artikel 27 lid 1 Vastgesteld door College Datum vaststelling

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2014 Opnieuw daling WW-uitkeringen in Noord-Brabant Het herstel van de Nederlandse economie vertaalt zich in Noord-Brabant in een daling van het aantal WW-uitkeringen

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2016 Daling WW-uitkeringen in Noord-Brabant Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant laat in december 2016 een dalende lijn zien, zowel ten opzichte van

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001872 Documentnummer: ZD17012158 Rubriek: Algemeen Naam Register Citeertitel: grondslag, artikel 27 lid 1 Vastgesteld door College Datum vaststelling 30 november

Nadere informatie

Benchmark: GEMEENTEN HOUDEN STERK GROEIENDE VRAAG NAAR VRIJESECTORHUUR MOEILIJK BIJ

Benchmark: GEMEENTEN HOUDEN STERK GROEIENDE VRAAG NAAR VRIJESECTORHUUR MOEILIJK BIJ Benchmark: GEMEENTEN HOUDEN STERK GROEIENDE VRAAG NAAR VRIJESECTORHUUR MOEILIJK BIJ 1-7-2016 Regio West-Brabant 2 Markt 2009 2015 < 34.678 > 34.678 > 44.360 Totaal < 699 67% 63% 11% 10% 15% 12% 93% 85%

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw In dit overzicht staan alleen de (onderdelen van) artikelen uit de regeling met een inhoudelijke

Nadere informatie

Wat kan de kredietbank voor u betekenen?

Wat kan de kredietbank voor u betekenen? Wat kan de kredietbank voor u betekenen? Wat kan de Kredietbank West-Brabant voor u betekenen? De Kredietbank West-Brabant, onderdeel van de directie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Gemeente Breda,

Nadere informatie

Begroting Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant

Begroting Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant Begroting Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant 1 Begroting Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant Begroting 1 augustus 2014 31 december 2014 Begroting 1 januari 2015 31 december 2015 2 1. Inleiding

Nadere informatie

FTRPI IPUT'REGIONĤĤL BUREĤU

FTRPI IPUT'REGIONĤĤL BUREĤU FTRPI IPUT'REGIONĤĤL BUREĤU LLLľll LIUI I /WEST-BRĤBĤNT Bezoekadres: Claudius Prinsenlaan 10 4811 DJ Breda Postadres: Postbus 90156 4800 RH Breda Gemeente Steenbergen T.a.v. B en W en de Raden Postbus

Nadere informatie

Stand van zaken Q-koorts

Stand van zaken Q-koorts Stand van zaken Q-koorts 22-11-2010 Dit is een Q-koortsnieuwsbrief van de GGD Hart voor Brabant en GGD West-Brabant. Meldingen GGD Hart voor Brabant in 2010 De GGD Hart voor Brabant kreeg in de afgelopen

Nadere informatie

IVBOB. pagina 1 van 1. Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning

IVBOB. pagina 1 van 1. Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning pagina 1 van 1 Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning - 4 2 0 JAN. 2016 Van: kbo-brabant Aan: kbo-brabant Datum: 20-1-2016 14:04 v\mo\ 6g Onderwerp: VBOB

Nadere informatie

Vacatures West-Brabant 2009

Vacatures West-Brabant 2009 Vacatures West-Brabant 2009 Publicatienummer: 1569 Datum: Oktober 2009 In opdracht van: SES West-Brabant Uitgave: Gemeente Breda Afdeling Onderzoek en Informatie Projectnummer: 1218 Claudius Prinsenlaan

Nadere informatie

Indeling bibliotheken in groot, middelgroot en klein

Indeling bibliotheken in groot, middelgroot en klein Inleiding Kerncijfers is onderdeel van het Cubiss-werkplan van 214. In opdracht van de Provincie Noord- Brabant wordt sinds 211 jaarlijks een analyse gemaakt van de kerncijfers die door het VOB worden

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017.

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017. Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus 290 5720 AG ASTEN Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 www.brabant.nl

Nadere informatie

Schema zaaksverdeling rechtbank Zeeland-West-Brabant

Schema zaaksverdeling rechtbank Zeeland-West-Brabant Schema zaaksverdeling rechtbank Zeeland-West- Zaakscategorie Relatieve competentie, afkomstig uit (regio/gemeenten) Zittingslocatie Adres aanbrengen, stukken indienen (zie postadressen onderaan dit schema)

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2013 Wederom stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in februari 2013

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juni 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juni 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juni 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In het eerste halfjaar van 2016 zijn 39.400 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat zijn er 7.200

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2015 Toename WW-uitkeringen Het aantal WW-uitkeringen is in december toegenomen ten opzichte van vorige. Deze toename is vrijwel ieder jaar in december

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2018 Sterke daling WW in alle leeftijdsgroepen Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in oktober 2018 2% lager dan de daarvoor. In vergelijking met

Nadere informatie

WA/Vi Brabant Midden-West-Noord

WA/Vi Brabant Midden-West-Noord WA/Vi Brabant Midden-West-Noord Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord De raden en de colleges van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2012 Stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal nww dat ingeschreven staat bij UWV in Noord-Brabant kwam aan het einde van september

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2018 Aantal WW-uitkeringen bouwnijverheid in jaar tijd in Noord-Brabant bijna gehalveerd Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in september 2018

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2014 Daling WW-uitkeringen In september daalt het aantal WW-uitkeringen opnieuw. Het aantal WWuitkeringen is nog wel hoger dan een jaar geleden. Het aandeel

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, oktober 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, oktober 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, oktober 2013 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant toegenomen Eind oktober waren er in Noord-Brabant 64.000 lopende WW-uitkeringen. Dat is 5,5% van de beroepsbevolking.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2018 Daling WW-uitkeringen zet verder door, kansen in transport en logistiek Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in mei 2018 4% lager dan een geleden.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, augustus 2015 Arbeidsmarkt wordt krapper Het aantal ontstane vacatures is in het tweede kwartaal van 2015 verder toegenomen. De spanning op de arbeidsmarkt neemt

Nadere informatie

De presentatie gemeenten West-Brabant

De presentatie gemeenten West-Brabant De presentatie gemeenten West-Brabant Team voorstelling Wilfried de Koning Jan Megens Anita Krus Kevin de Koning Jaap Pannekoek Guyon de Koning Wil Albers Wie zijn wij? Sun & Wind energy solutions B.V.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, april 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, april 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, april 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de eerste vier en van 2016 zijn 27.700 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat zijn er 7.800

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, maart 2016 Doorstroom van WW naar bijstand in grotere gemeenten hoger Het aantal mensen dat na afloop van de WW in de bijstand terecht komt groeide de afgelopen

Nadere informatie

Register van gemeenschappelijke regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Register van gemeenschappelijke regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet gemeenschappelijke regelingen Register van gemeenschappelijke regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet gemeenschappelijke regelingen Documentnaam Opgesteld door Register gemeenschappelijke regelingen Juridische Zaken Versie

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2014 Stabilisatie aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant In februari 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant nagenoeg gelijk gebleven ten

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, november 2017 Aantal WW ers daalt met een vijfde Het aantal lopende WW-uitkeringen lag in november 2017 in Noord-Brabant 20% lager dan een jaar geleden. Deze daling

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Besluit van de directeur van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, houdende de aanwijzing van toezichthouders van de Omgevingsdienst Middenen

Nadere informatie

Huisvesting van asielzoekers en vergunninghouders

Huisvesting van asielzoekers en vergunninghouders Huisvesting van asielzoekers en vergunninghouders Verschillende partijen spelen een rol bij de huisvesting van asielzoekers en vergunninghouders in de provincie Noord-Brabant. Europa wordt op dit moment

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juni 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juni 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juni 2015 Daling WW-uitkeringen In juni daalt het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant. Afgelopen jaar is het aantal WW-uitkeringen verstrekt aan vrouwen toegenomen;

Nadere informatie

Register Gemeenschappelijke Regelingen en Verbonden Partijen van de Gemeente Woensdrecht

Register Gemeenschappelijke Regelingen en Verbonden Partijen van de Gemeente Woensdrecht Register Regelingen en Verbonden Partijen van de Gemeente Woensdrecht (versie juli 2017) Naam Regeling Deelnemers Wettelijke voorschriften met de bevoegdheden van het samenwerkingsverband Regeling GGD

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 05/07/2016 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Tarievenregeling. Per 1 januari 2013. Behorend bij de Algemene Voorwaarden Drinkwater

Tarievenregeling. Per 1 januari 2013. Behorend bij de Algemene Voorwaarden Drinkwater Tarievenregeling Per 1 januari 2013 Behorend bij de Algemene Voorwaarden Drinkwater 1 1 Inhoudsopgave 1. Tarieven van Brabant Water 2013 3 1.1 Abonnementstarief 3 1.2 Hoe zijn de tarieven opgebouwd? 3

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2017 Aantal nieuwe WW-uitkeringen blijft dalen Het aantal nieuwe WW-aanvragen lag in de eerste vijf en van dit jaar in Noord- Brabant 20% lager dan in dezelfde

Nadere informatie

C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T

C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T CONVENANT REGIONAAL DETAILHANDELSBELEID WEST-BRABANT december 2009 Pagina 1 De colleges van Burgemeester

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2013 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant onveranderd Nederland heeft al geruime tijd te maken met moeilijke en onzekere economische omstandigheden. Momenteel

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2017 Aantal WW-uitkeringen in 2017 fors gedaald In 2017 nam het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant sterk af. Het aantal WW-uitkeringen daalde

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013. Gemeente Oss

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013. Gemeente Oss MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013 Gemeente Oss Voorwoord Groningen, september 2013 Voor u ligt het resultaat van het in 2012 en 2013 gehouden onderzoek naar de MKBvriendelijkste gemeente

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, april 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, april 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, april 2018 Daling WW-uitkeringen, kansen in horeca Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in april 2018 3% lager dan een geleden. In vergelijking met een

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, maart 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, maart 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, maart 2014 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant onveranderd In maart 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant nauwelijks veranderd ten opzichte

Nadere informatie

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen Register van Gemeenschappelijke regelingen gemeente s-hertogenbosch als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen stand van zaken 2015 Toelichting Ter behartiging van één of meerdere doelstellingen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR VAN DE OMGEVINGSDIENST MIDDEN- EN WEST-BRABANT

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR VAN DE OMGEVINGSDIENST MIDDEN- EN WEST-BRABANT *OMWB775982* VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR VAN DE OMGEVINGSDIENST MIDDEN- EN WEST-BRABANT Datum: 12 oktober 2018 Tijd: 09.30 10.45 uur Locatie: Gemeentehuis Moerdijk Aanwezig: Gemeente

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016. Gemeente Asten

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016. Gemeente Asten MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016 Gemeente Asten Voorwoord Groningen, oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Voor u ligt het resultaat van het in 2015 en 2016 gehouden onderzoek naar de

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, november 2014 Stabilisatie WW-uitkeringen In november blijft het aantal WW-uitkeringen vrijwel gelijk. De arbeidsmarkt lijkt zich te herstellen. Het aantal openstaande

Nadere informatie

urn in ii in in in in ii

urn in ii in in in in ii urn in ii in in in in ii B15-025929 MM Brabant Midden-West-Noord Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord De raden en de colleges van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam,

Nadere informatie

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Rijkswaterstaat voert tussen vrijdag 9 september en maandag 19 september werkzaamheden uit aan de A59 tussen knooppunt Zonzeel en Hooipolder. In verband met de werkzaamheden

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, juni 2013 Aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant blijft gelijk Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in juni 2013 nagenoeg

Nadere informatie

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk District Oosterhout Team Altena Behandeld door E-mail MAAM de Brouwer marck.de.brouwer@mw-brabant.politie.nl Datum 28 april 2010 Blad 1 van 1 Raadsledenavond Politie team Altena Kopie aan Nieuwe raadsleden

Nadere informatie

Kaarten Ontwerp waterbeheerplan 2016-2021

Kaarten Ontwerp waterbeheerplan 2016-2021 Kaarten Ontwerp waterbeheerplan 2016-2021 Kaarten deel 1: kaart 1 t/m 6 Kaart 1: Kaart 2: Kaart 3: Kaart 4: Kaart 5: Kaart 6: Risicogebieden Overstromingsrisico s Waterkeringen in beheer bij waterschap

Nadere informatie

1. Brabant Historisch Informatie Centrum Verband Naam Brabant Historisch Informatie Centrum (BHIC)

1. Brabant Historisch Informatie Centrum Verband Naam Brabant Historisch Informatie Centrum (BHIC) 1. Brabant Historisch Informatie Centrum Verband Naam Brabant Historisch Informatie Centrum (BHIC) www.bhic.nl Vestigingsplaats s- Hertogenbosch Rechtsvorm Gemeenschappelijke regeling In gezamenlijkheid

Nadere informatie

W Oosterhout. gemeente Steenbergen BENCHMARK WMO VERVOER. gemeente 4^ Moerdijk. -í Roosendaal

W Oosterhout. gemeente Steenbergen BENCHMARK WMO VERVOER. gemeente 4^ Moerdijk. -í Roosendaal BENCHMARK VERVOER DEELTAXI WEST-BRABANT 12 Baarle-Nassau C.H'llll't'JĴj ETTENŪLEUR gemeente 4^ Moerdijk semeenk WW W Oosterhout»"V^ íìcmcentç -í Roosendaal Regio West-Brabant, Bureau Kleinschalig Collectief

Nadere informatie

MWB - norm. Inhoud en kwaliteit. Van historie naar toekomst. Toelichting aan het AB. Bijlage Adviesbrief

MWB - norm. Inhoud en kwaliteit. Van historie naar toekomst. Toelichting aan het AB. Bijlage Adviesbrief MWB - norm Inhoud en kwaliteit Van historie naar toekomst Toelichting aan het AB Bijlage Adviesbrief Agenda Blok A - Huidige situatie Blok B - Gewenste situatie Blok C - Opzet MWB-norm Blok D Programmering

Nadere informatie

Krimpen a/d IJssel. Nederlek. Molenwaard. Alblasserdam. Ridderkerk. Barendrecht. H.Ido Ambacht Zwijndrecht. Hardinxveld Giessendam

Krimpen a/d IJssel. Nederlek. Molenwaard. Alblasserdam. Ridderkerk. Barendrecht. H.Ido Ambacht Zwijndrecht. Hardinxveld Giessendam Verspreidingsgebied Rozenburg Westvoorne Hellevoetsluis Brielle Maassluis Bernisse Vlaardingen Spijkenisse Korendijk dam Albrandswaard Barendrecht Binnenmaas Krimpen a/d IJssel Ridderkerk H.Ido Ambacht

Nadere informatie

Het nieuwste Brabant voor gemeenten

Het nieuwste Brabant voor gemeenten Het nieuwste Brabant voor gemeenten.besturen vanuit regionale samenhang Hans Mommaas VBG Tilburg, 25 juni Inhoud: even afstand nemen om beter te zien De duurzame regio als perspectief Het regionale sociale

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, januari 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, januari 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, januari 2016 Toename WW-uitkeringen Het aantal WW-uitkeringen is in januari 2016 toegenomen ten opzichte van vorige. Deze toename is vrijwel ieder jaar te zien door

Nadere informatie

Presentatie Participatiewet en dergelijke. Egbert Lichtenberg Algemeen directeur!go voor mensenwerk

Presentatie Participatiewet en dergelijke. Egbert Lichtenberg Algemeen directeur!go voor mensenwerk Presentatie Participatiewet en dergelijke Egbert Lichtenberg Algemeen directeur!go voor mensenwerk Agenda 1. WerkgeversServicepunt 2. Participatiewet 3. Sociaal akkoord en baanafspraken 4. Praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord De colleges van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel,

Nadere informatie

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen Register van Gemeenschappelijke regelingen gemeente s-hertogenbosch als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen stand van zaken 2017 Toelichting Ter behartiging van één of meerdere doelstellingen

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, maart 2018 Daling WW-uitkeringen, maar niet iedereen profiteert Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in maart 2018 0,9% lager dan een geleden. In vergelijking

Nadere informatie

Persbericht. Groei Brabantse woningvoorraad in jaren niet zo hoog

Persbericht. Groei Brabantse woningvoorraad in jaren niet zo hoog Persbericht Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 Datum 31 maart 2008 Nummer

Nadere informatie

De oriëntatie van de bevolking van de regio Breda en omstreken

De oriëntatie van de bevolking van de regio Breda en omstreken Gerard Marlet & Clemens van Woerkens De oriëntatie van de bevolking van de regio Breda en omstreken 2 maart 2015 Eindredactie: Nadine van den Berg Atlas voor gemeenten Postbus 9627 3506 GP UTRECHT T 030

Nadere informatie

Openbaar Subsidie Register (OSR) 15 januari 2015

Openbaar Subsidie Register (OSR) 15 januari 2015 Openbaar Subsidie Register (OSR) 15 nuari 2015 80042 07-01-2014 PON 1.171.938 Algemene subsidieverordening Ja Cultuur & Samenleving nee 80055 07-01-2014 Provinciale Raad Voor 516.181 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, april 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, april 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, april 2014 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant gedaald Eind april 2014 waren er in Noord-Brabant ruim 68.500 lopende WW-uitkeringen. Dat is 5,9% van de beroepsbevolking.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de eerste drie kwartalen van 2016 zijn er 56.900 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2015 Daling WW-uitkeringen Het aantal WW-uitkeringen is afgelopen gedaald. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen eveneens afgenomen.

Nadere informatie

Leefbaarheid: feiten in beeld Jeugd. Samenvatting

Leefbaarheid: feiten in beeld Jeugd. Samenvatting Leefbaarheid: feiten in beeld Jeugd In deze uitgave van Leefbaarheid: feiten in beeld staat de jeugd van Brabant centraal. Het gaat over alle jeugd en jongeren in Noord-Brabant in de leeftijd van tot 25

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Sep 2017 % aantal % aantal % Nederland 350.810 3,9% -11.322-3,1%

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de eerste vijf en van 2016 zijn 32.800 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat zijn er 8.200

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

BEGROTING WEST BRABANT, (FEBRUARI 2011)

BEGROTING WEST BRABANT, (FEBRUARI 2011) BEGROTING WEST BRABANT, (FEBRUARI 2011) De uiteindelijke programmabegroting is afhankelijk van de keuzes voor het uitvoeringsniveau van de deelnemende gemeenten. De inkomsten in de begroting worden samengesteld

Nadere informatie

Voorstel. Agendapunt. Het Algemeen Bestuur van de BWB. Projectplan Transitie naar waarderen op gebruiksoppervlak 9 november 2018

Voorstel. Agendapunt. Het Algemeen Bestuur van de BWB. Projectplan Transitie naar waarderen op gebruiksoppervlak 9 november 2018 Voorstel Aan Het Algemeen Bestuur van de BWB Agendapunt 6b Onderwerp Datum Projectplan Transitie naar waarderen op gebruiksoppervlak 9 november 2018 Inleiding De deelnemers Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur,

Nadere informatie

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen

register gemeenteschappelijke regelingen gemeente s- als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen Register van Gemeenschappelijke regelingen gemeente s-hertogenbosch als bedoeld in artikel 27 Wet Gemeenschappelijke regelingen stand van zaken 2019 Toelichting Ter behartiging van één of meerdere doelstellingen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR VAN DE OMGEVINGSDIENST MIDDEN- EN WEST-BRABANT

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR VAN DE OMGEVINGSDIENST MIDDEN- EN WEST-BRABANT *OMWB655293* VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR VAN DE OMGEVINGSDIENST MIDDEN- EN WEST-BRABANT Datum: 18 april 2018 Tijd: 09.30 11.30 uur Locatie: Gemeentehuis Moerdijk Aanwezig: Gemeente

Nadere informatie