Frisse-blik-sessie Mantelzorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Frisse-blik-sessie Mantelzorg"

Transcriptie

1 Vilans 12 februari 2017 Frisse-blik-sessie Mantelzorg Een stevig beleid voor informele zorg is belangrijk Mantelzorgers, familieleden, buren, vrienden en vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan goede zorg en ondersteuning van kwetsbare burgers. Een stevig beleid voor informele zorg is dus belangrijk. Niet op zichzelf staand, maar als onlosmakelijk onderdeel van een breed gedeelde visie. Die conclusie trekken Vilans en Movisie, de uitvoerders van programma In voor Mantelzorg, in hun eindrapportage. Wat betekent dit voor het bestuur van zorgorganisaties? Kennisbundel Omzien naar elkaar is het uitgangspunt van de participatiemaatschappij. Bij zorg thuis én in instellingen. Door de nadruk die de overheid daarop legt, zou je bijna denken dat het om iets nieuws gaat. Terwijl zorgen voor je naasten wat we nu mantelzorg noemen natuurlijk zo oud is als de mens zelf. Aan het eind van de 20e eeuw namen zorginstellingen, gefinancierd door de overheid, die zorg geleidelijk over om hem nu, gedwongen door bezuinigingen en een terugtredende overheid, weer terug te geven aan mantelzorgers en anderen uit het netwerk van mensen die zorg nodig hebben. Deze context dwingt zorgorganisaties te zoeken naar een nieuw evenwicht. Maar dan wel graag vanuit het besef dat mantelzorger en cliënt onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en gelijkwaardige partners zijn in de samenwerking rond zorg en ondersteuning.

2 Onvrijwillig maar liefdevol mantelzorgers vormen de schakel met de buitenwereld Familie en vrienden geven ons zelfvertrouwen, bieden steun en zorgen voor veiligheid en geborgenheid. Ze bepalen voor een deel wie we zijn. Dat geldt misschien nog wel meer voor mensen die afhankelijk zijn van zorg. Mantelzorgers zijn voor hen een vast en vertrouwd ijkpunt. Zij vormen de schakel met de buitenwereld. Maar mantelzorgers hebben meestal niet voor hun taak gekozen. Ze rollen als vanzelfsprekend in een situatie die vaak ongemerkt steeds meer tijd en energie kost naarmate de ziekte van hun naaste ernstiger vormen aanneemt. Berichten over bezuinigingen en meer inzet van het netwerk geven hen het gevoel dat er straks nog meer op hun schouders terecht komt. Anderen uit het netwerk om hulp vragen, vinden ze vaak moeilijk en de samenwerking met beroepskrachten verloopt niet altijd even makkelijk. Soms verwachten ze teveel ( jullie nemen de zorg nu toch over? ) en soms te weinig ( alleen ik weet wat het beste is voor mijn kind ). Aansluiten bij Zorgmedewerkers zullen moeten aansluiten bij de zorg die er al is. De mantelzorger is dan een samenwerkingspartner naar wie je luistert, aan wie je vraagt wat hij en zijn naaste nodig hebben, met wie je kennis deelt en bij wie je toelicht waarom je doet wat je doet. Het besef dat een mantelzorger verschillende rollen vervult, helpt daarbij. Mantelzorgers zijn: ondersteuner - door de zorg en ondersteuning die zij bieden en de zorghandelingen die zij soms Uitvoeren. hulpvrager - door hun behoefte aan informatie over ziektes en ziektebeelden, ondersteuning en het tegengaan van overbelasting; naaste - door hun persoonlijke relatie; expert - door hun kennis over de wensen en behoeften van de cliënt en ervaring over wat wel en niet werkt. In de praktijk overlappen deze rollen elkaar. iedere zorgverlener, mantelzorger, vrijwillliger en client is anders Aansluiten bij Wat betekent dit voor bestuurders? Om te beginnen is het belangrijk te beseffen dat iedere zorgverlener, mantelzorger, vrijwilliger en cliënt anders is. Iedere situatie vraagt om een aanpak op maat waarin betrokkenen elkaar aanvullen. Dat betekent: afstemmen, de dialoog voerenen samen leren wat wel en niet werkt. De organisatie geeft het goede voorbeeld, biedt rugdekking en zorgt voor de randvoorwaarden vanuit een heldere, persoonsgerichte visie die uitgaat van goede ondersteuning van de cliënt zodat zijn kwaliteit van leven behouden blijft of verbetert.

3 Houd rekening met de - soms onuitgesproken - angst van medewerkers voor uitholling van hun beroep. Toon begrip voor de manier waarop ze tot nu toe gewerkt hebben en voor hun eventuele weerstand tegen verandering. Ga ook in gesprek met kritische of klagende mantelzorgers om te weten wat hen dwars zit en wat de organisatie daaraan kan doen. Begeleid medewerkers daarin, zodat zij dat gesprek op een goede manier leren voeren. Besteed aandacht aan taal en houding. Termen als mantelzorgers inzetten of mantelzorgers betrekken bij de zorg kunnen helemaal verkeerd vallen. Ook cliënten en mantelzorgers moeten soms leren dat de zorginstelling niet alles kan oplossen. Het is de taak van management en bestuur om beide perspectieven met elkaar te verbinden en zelf het goede voorbeeld te geven. de hele organisatie heeft oog voor mantelzorgers Succesfactor Belangrijke succesfactor is dat de hele organisatie - van bestuur tot facilitaire dienst - oog heeft voor mantelzorgers. Mantelzorgbeleid is dus altijd onderdeel van een breder beleid. Belangrijk is uit te dragen dat het niet gaat om extra handen, maar om de overtuiging dat samenwerking voor alle betrokkenen meerwaarde biedt. Onderwerpen die in het beleid aan bod kunnen komen: 1 Toelichting op begrippen en juridische kaders Maak duidelijk wat mantelzorg inhoudt en wat het verschil is met vrijwilligerswerk. Mantelzorg is onbetaalde, vrijwillig verleende zorg en ondersteuning aan naasten. Vrijwilligerswerk is onbetaalde, vrijwillige zorg vanuit een organisatie. Daarmee is de juridische positie van mantelzorgers en vrijwilligers wezenlijk anders: mantelzorgers zijn zelf aansprakelijk voor hun handelen, bij vrijwilligers is de organisatie dat. 2 Duiding van context Wat speelt er landelijk en maatschappelijk? En in de directe omgeving? Denk aan het versterken van zelf- en samenredzaamheid van cliënten en hun omgeving, het gebruik van technologie en digitale communicatiemiddelen, het samenwerken op lokaal niveau. 3 Waarde van samenwerking voor cliënt, mantelzorgers en medewerkers Cliënten en mantelzorgers zijn van grote betekenis voor elkaar. Voor beiden is het van belang dat zij van zorgmedewerkers erkenning krijgen voor hun relatie en voor de bijdrage die mantelzorgers leveren. Voor medewerkers leidt de samenwerking tot meer inzicht in de wensen, behoeften en mogelijkheden van cliënten en kennis uit de praktijk mantelzorgers en daardoor tot betere zorg en ondersteuning.

4 4 Samenwerken aan zorg en ondersteuning Mantelzorger, cliënt en zorgmedewerker werken samen in een gelijkwaardige relatie. Ieders rol is van toegevoegde waarde voor de cliënt. Als zorgorganisatie sluit je daarbij aan. Samen bied je zorg en ondersteuning die zoveel mogelijk waarde toevoegt aan het leven van de cliënt. 5 Grenzen verkennen en verleggen Wat mantelzorgers volgens de wet wel en niet mogen doen blijkt nauwelijks begrensd te zijn. Zij mogen bijvoorbeeld ook zorghandelingen verrichten. In het beleid geef je aan hoe je daar als organisatie mee omgaat. In de uitvoering, in de structuur (werkwijze en protocollen) en in de cultuur (houding en gedrag) van de organisatie. Vrijwilligers Wees duidelijk over de rol en bevoegheden van een vrijwilliger en mantelzorger. Vrijwilligers vallen onder de verantwoordelijkheid van de organisatie, mantelzorgers niet. Vrijwilligers beschikken over diverse talenten en vaardigheden die ze graag inzetten om het welzijn en welbevinden van cliënten te vergroten. Vrijwilligers kunnen en mogen meer dan zorgorganisaties denken. Zij mogen bijvoorbeeld ook zorghandelingen uitvoeren als dat bij de welzijnsactiviteiten aan de orde is. Bekijk per activiteit en per cliënt wat nodig is, wat de vrijwilliger daarvoor moet kunnen en willen en of de cliënt daarmee akkoord gaat. Zorg voor goede scholing en begeleiding. Bedenk dat ook vrijwilligers signalen opvangen en luister naar hun verhaal. Ga ook met hen de dialoog aan. Wees duidelijk over hun rol en bevoegdheden, luister naar hun ideeën en voer ze uit als dat kan. Wat het oplevert Meer betrokkenheid, meer mogelijkheden voor zorg en ondersteuning voor cliënten en meer werkplezier voor medewerkers, dat is wat goed mantelzorgbeleid oplevert. Die conclusie trekken Vilans en Movisie, de uitvoerders van programma In voor Mantelzorg, in hun eindrapportage. Binnen In voor Mantelzorg werkten 80 organisaties uit verschillende zorgsectoren een jaar lang aan een cultuur waarin meer ruimte is voor de inbreng van mantelzorgers. Ook hun werkwijze houdt nu meer rekening met mantelzorgers in bijvoorbeeld zorgplannen en overleg. Investeren in de samenwerking met mantelzorgers loont. Niet om zorgmedewerkers te ontlasten, niet om te bezuinigen en ook niet omdat de overheid steeds meer terugtreedt. Zorgorganisaties die dat als uitgangspunt nemen, kunnen rekenen op mislukking. Investeren in mantelzorg loont omdat het bijdraagt aan datgene waar het om draait in de zorg: het vergroten van de kwaliteit van levenvan de mensen die die zorg nodig hebben.

5 Meer weten:

Grenzen verkennen. in het samenspel tussen informele en formele zorg. datum door. 16 juni 2017 Cecil Scholten

Grenzen verkennen. in het samenspel tussen informele en formele zorg. datum door. 16 juni 2017 Cecil Scholten Grenzen verkennen in het samenspel tussen informele en formele zorg datum door 16 juni 2017 Cecil Scholten Kennismaking Wat is jouw ervaring met mantelzorg en/of vrijwilligerswerk in de zorg? Hoeveel procent

Nadere informatie

Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk

Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg Twee

Nadere informatie

In voor mantelzorg. Bijeenkomst leergemeenschap Transmurale Zorg Cecil Scholten, 14 maart 2016

In voor mantelzorg. Bijeenkomst leergemeenschap Transmurale Zorg Cecil Scholten, 14 maart 2016 In voor mantelzorg Bijeenkomst leergemeenschap Transmurale Zorg Cecil Scholten, 14 maart 2016 Voorstellen Cecil Scholten Wat is mantelzorg? Ondersteuning en zorg die mensen vrijwillig en onbetaald verlenen

Nadere informatie

Toolkit. Familieparticipatie

Toolkit. Familieparticipatie Toolkit Familieparticipatie April 2013, Vilans De materialen en teksten uit deze toolkit kunt u gratis printen en downloaden. Zorgorganisaties kunnen dit materiaal kopiëren, aanpassen en aanvullen met

Nadere informatie

Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg

Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg Betrokken mantelzorger(s) en/of sociaal netwerk Bronnen: Toolkit familieparticipatie, Poster goed verbonden, juridische aspecten van informele zorg, invoormantelzorg en exptertisecentrum mantelzorg Twee

Nadere informatie

Webinar. Grenzen verleggen: wettelijke en juridische aspecten in het samenspel tussen mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers in de zorg

Webinar. Grenzen verleggen: wettelijke en juridische aspecten in het samenspel tussen mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers in de zorg Webinar Grenzen verleggen: wettelijke en juridische aspecten in het samenspel tussen mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers in de zorg Cecil Scholten en Anita Peters 5 april 2016 Wat mogen mantelzorgers

Nadere informatie

Goed samenspel met mantelzorgers

Goed samenspel met mantelzorgers Goed samenspel met mantelzorgers Criteria voor een mantelzorgvriendelijke organisatie Inleiding Wanneer iemand te maken krijgt met de professionele zorg/behandeling of begeleiding, brengt hij/zij een heel

Nadere informatie

mantelzorgers/familie 2 e 2 e masterclass IVVU 23 april 2015 Will Schutte en Cecil Scholten

mantelzorgers/familie 2 e 2 e masterclass IVVU 23 april 2015 Will Schutte en Cecil Scholten Organiseren en faciliteren van het samenspel met mantelzorgers/familie 2 e 2 e masterclass IVVU 23 april 2015 Will Schutte en Cecil Scholten Opzet masterclass Terugkoppeling verwerkingsopdracht Hoe krijg

Nadere informatie

Goed samenspel met mantelzorgers loont! SharingDay 7-11 13

Goed samenspel met mantelzorgers loont! SharingDay 7-11 13 Goed samenspel met mantelzorgers loont! SharingDay 7-11 13 1 Wat is Mezzo? Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg Visie: Wij maken het mogelijk dat mensen op eigen wijze voor elkaar

Nadere informatie

Netwerkparticipatie verplichting of verwachting?

Netwerkparticipatie verplichting of verwachting? Netwerkparticipatie verplichting of verwachting? Workshop 28 oktober 2014 Arina Markus Jan Rutten 30 mei 2011 Wat is netwerkparticipatie? Vierstroom wil meer bieden dan kwalitatief verantwoorde zorg. Clienten

Nadere informatie

Grenzen verkennen: wie heeft er een goed recept?! workshop 14 juni 2016

Grenzen verkennen: wie heeft er een goed recept?! workshop 14 juni 2016 Grenzen verkennen: wie heeft er een goed recept?! workshop 14 juni 2016 Door: Anke Muizelaar, projectleider en adviseur Informele zorg Markenheem Karel van Dijk, juridisch adviseur gezondheidsrecht Cecil

Nadere informatie

Verrichten: proeverij van tools

Verrichten: proeverij van tools Verrichten: proeverij van tools 1. WIFA voor en met vrijwilligers Aspecten van samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten Waarderen Informeren Faciliteren Afstemmen Wat houdt het in? Welkome

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid ZAB Nederland

Mantelzorgbeleid ZAB Nederland Mantelzorgbeleid ZAB Nederland 1. Inleiding Mantelzorg is een thema dat momenteel veel aandacht krijgt in onze samenleving. Het gaat om zorg die noodzakelijkerwijs langdurig, onbetaald en vanuit een persoonlijke

Nadere informatie

Grenzen verleggen in de zorg

Grenzen verleggen in de zorg Grenzen verleggen in de zorg HOE KUNNEN MANTELZORGERS, FAMILIELEDEN, VRIJWILLIGERS EN BEROEPS- KRACHTEN BETER SAMENWERKEN? Steeds meer wordt er een beroep gedaan op informele zorg: gegeven door mantelzorgers,

Nadere informatie

Themabijeenkomst Informele zorg

Themabijeenkomst Informele zorg Themabijeenkomst Informele zorg Waardigheid &Trots 22 november 2018 Will Schutte www.vilans.nl Maatschappelijke veranderingen Maatschappelijke ontwikkelingen zoals: Emancipatie en individualisatie Kennistoename

Nadere informatie

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement voor duidelijke afspraken in samenwerking tussen formele en informele partijen rondom een persoon met ondersteuningsvraag versie januari 2018 Hoe kom je tot een

Nadere informatie

Doel. Inleiding. De mantelzorger als samenwerkingspartner MANTELZORGBELEID VIERSTROOM

Doel. Inleiding. De mantelzorger als samenwerkingspartner MANTELZORGBELEID VIERSTROOM MANTELZORGBELEID VIERSTROOM Doel Het doel van deze tekst is een kader beschrijven waarbinnen doelstellingen en randvoorwaarden zijn vastgelegd die de samenwerking met mantelzorgers en ondersteuning van

Nadere informatie

Zorg Beter met Vrijwilligers, Mantelzorg en Sociaal netwerk. Zorgvisiecongres, 11 april 2013

Zorg Beter met Vrijwilligers, Mantelzorg en Sociaal netwerk. Zorgvisiecongres, 11 april 2013 Zorg Beter met Vrijwilligers, Mantelzorg en Sociaal netwerk Zorgvisiecongres, 11 april 2013 Cecil Scholten, Vilans Jolanda Elferink, Movisie Femke de Slegte, Visio Inhoud 1. Cijfers 2. Diverse groepen

Nadere informatie

Mantelzorgers. Mantelzorgen?... Nee hoor, gewoon Liefde!

Mantelzorgers. Mantelzorgen?... Nee hoor, gewoon Liefde! Mantelzorgers Als de alledaagse dingen niet meer vanzelfsprekend zijn, als de regie voeren over je leven een klus blijkt te zijn geworden en het misschien ook lastig is om jezelf te verzorgen, dan is het

Nadere informatie

Zorgen doen we samen

Zorgen doen we samen Visie Welbevinden Ingangsdatum: 1-3-2018 Evaluatiedatum:1-6-2020 Revisiedatum: Status: Vastgesteld Advies/instemming OR Akkoord Advies/instemming C(CR) Akkoord Vastgesteld door: Beleids-eigenaar: MT Manager

Nadere informatie

NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug

NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug Dit beleid is in eerste instantie opgesteld voor intramurale cliënten van ISZ De Brug. De vertaalslag naar extramurale cliënten moet nog worden gemaakt. Inleiding

Nadere informatie

Mantelzorg bij kleinschalig wonen. Handreiking bij film

Mantelzorg bij kleinschalig wonen. Handreiking bij film Mantelzorg bij kleinschalig wonen Handreiking bij film Colofon Datum: september 2012 Auteurs: Ilse de Bruijn (MOVISIE) en Nienke Blijham (Vilans) Met medewerking van: De Rinnebeek (locatie van zorgorganisatie

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid WZU Veluwe 2015

Mantelzorgbeleid WZU Veluwe 2015 Mantelzorgbeleid WZU Veluwe 2015 April 2015 Ant Stremmelaar Adviseur Zorg en Kwaliteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Begripsbepaling 3 4. Uitgangspunten WZU Veluwe 4 2 Inleiding Mantelzorg

Nadere informatie

Beleid: 120 B19 Accent op Mantelzorg

Beleid: 120 B19 Accent op Mantelzorg Beleid: 120 B19 Accent op Mantelzorg Eigenaar/auteur: H.Nijboer Revisiedatum: feb 2013 Versie: feb 2011 Prezo Prestatie: 2.8 Vrijwilligersbeleid en mantelzorgbeleid De organisatie voorziet in een op schrift

Nadere informatie

Familieparticipatie De cliënt is onlosmakelijk verbonden met diens familie en naasten. Antje van der Goot (Noorderbreedte) en Yvonne de Jong (Vilans)

Familieparticipatie De cliënt is onlosmakelijk verbonden met diens familie en naasten. Antje van der Goot (Noorderbreedte) en Yvonne de Jong (Vilans) Familieparticipatie De cliënt is onlosmakelijk verbonden met diens familie en naasten Antje van der Goot (Noorderbreedte) en Yvonne de Jong (Vilans) Aan de slag met Familieparticipatie Yvonne de Jong Expert

Nadere informatie

Tool: Aan de slag met het SOFA-model

Tool: Aan de slag met het SOFA-model Tool: Aan de slag met het SOFA-model Doelen Bewustwording van patronen en voorkeurstijlen in de samenwerking met mantelzorgers en het sociaal netwerk. Bekendheid met het SOFA-model en een praktische toepassing

Nadere informatie

De reis van de mantelzorger. Branddoctors 2017 Vertrouwelijk Niets uit dit document mag worden gepubliceerd zonder toestemming vooraf

De reis van de mantelzorger. Branddoctors 2017 Vertrouwelijk Niets uit dit document mag worden gepubliceerd zonder toestemming vooraf De reis van de mantelzorger 09/03/17 1 Natuurlijk zorg ik graag voor jou Leun gerust op mij Al ga ik soms een beetje maar aan mijzelf voorbij Ik weet beter, dan wie dan ook, wat jij precies bedoelt Het

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid Inovum

Mantelzorgbeleid Inovum Paginanummer: 1 / 5 Mantelzorgbeleid Inovum 1. Doel Geven van duidelijkheid over wie mantelzorgers zijn, wat het verschil is tussen mantelzorgers en vrijwilligers en hoe Inovum en mantelzorgers elkaar

Nadere informatie

Mantelzorg. Samenspel met mantelzorg en het netwerk: face to face & online. Inhoud 24-4-2014

Mantelzorg. Samenspel met mantelzorg en het netwerk: face to face & online. Inhoud 24-4-2014 Samenspel met mantelzorg en het netwerk: face to face & online Yvonne de Jong, 11 april 2014 Congres Wijkverpleegkundigen anno nu Inhoud Kennis van mantelzorg Visie op samenspel SOFA-model 4 stappen mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

Beleid mantelzorg. Versie 031109 Herzieningsdatum 031112

Beleid mantelzorg. Versie 031109 Herzieningsdatum 031112 Beleid mantelzorg Herzieningsdatum 031112 Mantelzorgbeleid Cederhof Mantelzorg kan worden gedefinieerd als de extra zorg en begeleiding die mensen, vrijwillig, langdurig en onbetaald, verlenen aan personen

Nadere informatie

Nieuwe werkterreinen

Nieuwe werkterreinen Nieuwe werkterreinen Door vrijwilligers bij uw organisatie te betrekken, verrijkt u uw organisatie. Vrijwilligerswerk in de zorg is dan ook niet nieuw. Maar de behoeften en vragen van cliënten veranderen

Nadere informatie

Handreiking voor vaststellen van verantwoord 1-op-1 vrijwilligerswerk

Handreiking voor vaststellen van verantwoord 1-op-1 vrijwilligerswerk Fase 2 is een implementatieproject van Vilans, MOVISIE en Fonds NutsOhra. Handreiking voor vaststellen van verantwoord 1-op-1 vrijwilligerswerk Vrijwilligers ondernemen meer en meer 1-op-1 activiteiten

Nadere informatie

MANTELZORGBELEID. Mantelzorgbeleid Pagina 1

MANTELZORGBELEID. Mantelzorgbeleid Pagina 1 MANTELZORGBELEID Mantelzorgbeleid Pagina 1 Werkgroep Mantelzorg April 2017 Inhoud MANTELZORGBELEID...1 Inleiding...3 1. Wat is mantelzorg...4 3. Uitwerking beleidsuitgangspunten...7 Communicatie en informatie...7

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei Mantelzorgbeleid Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei 2016-1 Inleiding De Gouden Leeuw Groep hecht veel waarde aan een goede relatie tussen de cliënt, de mantelzorger en de medewerker(s) van De

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst Verklarende woordenlijst bij toetsingskader voor instellingen waar mensen verblijven die niet thuis kunnen wonen Utrecht, maart 2017 Behandeling Handelingen en interventies van medische, gedragswetenschappelijke

Nadere informatie

Meer ruimte voor de mantelzorger. Spreker: Berber Wesseling i.s.m. Ellen Dijkman, Esther

Meer ruimte voor de mantelzorger. Spreker: Berber Wesseling i.s.m. Ellen Dijkman, Esther Meer ruimte voor de mantelzorger Spreker: Berber Wesseling i.s.m. Ellen Dijkman, Esther van Limbeek, Alie Gijsbertsen, Klaaske Vercouteren, Gerdien van der Breggen Datum: Gluren bij de buren 7 oktober

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid AYA Thuiszorg B.V.

Mantelzorgbeleid AYA Thuiszorg B.V. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Visie op werken met mantelzorgers Hoofdstuk 2 : Wat kunnen mantelzorgers doen bij AYA Thuiszorg? Hoofdstuk 3 : Ondersteuning van mantelzorgers Hoofdstuk 4 : Mantelzorg en

Nadere informatie

Familieparticipatie en mantelzorg

Familieparticipatie en mantelzorg Familieparticipatie en mantelzorg Inleiding: Mantelzorg en familieparticipatie zijn twee begrippen die vaak door elkaar gebruikt worden. Norschoten maakt onderscheid in deze twee begrippen. In deze notitie

Nadere informatie

Informele Zorg. Beleidsnota. Definitief. Manon Aarninkhof, MichelleNijdam, Corina Bosma Jos Olde Engberink. datum Juli 2015

Informele Zorg. Beleidsnota. Definitief. Manon Aarninkhof, MichelleNijdam, Corina Bosma Jos Olde Engberink. datum Juli 2015 Informele Zorg Beleidsnota datum Juli 2015 status versie 1.1 auteur(s) Eigenaar Definitief Manon Aarninkhof, MichelleNijdam, Corina Bosma Jos Olde Engberink Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Aanleiding...

Nadere informatie

Rapport Grenzen verkennen: contouren van samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers in veranderend veld

Rapport Grenzen verkennen: contouren van samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers in veranderend veld Rapport Grenzen verkennen: contouren van samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers in veranderend veld Met het rapport Grenzen verkennen schetst auteur Cecil Scholten de mogelijkheden voor zorgaanbieders

Nadere informatie

P Beleid verantwoorde inzet van mantelzorgers

P Beleid verantwoorde inzet van mantelzorgers Beleid verantwoorde Iemand is mantelzorger wanneer zij/hij langdurig onbetaald zorg verleent aan een naaste met een (chronische) ziekte of beperking. Een mantelzorger helpt zijn naasten/dierbare op vele

Nadere informatie

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink Samenspel Formeel - Informeel Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink 6/12/2015 Programma - Korte kennismaking; - Ontwikkelingen in de vrijwillige zorg; - Uitgangspunt

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

De cliënt centraal, maar hoe? Samenwerking tussen zorgmedewerkers, de cliënt en diens naasten in de ouderenzorg.

De cliënt centraal, maar hoe? Samenwerking tussen zorgmedewerkers, de cliënt en diens naasten in de ouderenzorg. Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Koopmans, L., Damen, N., Wagner, C. De cliënt centraal, maar hoe? Samenwerking tussen zorgmedewerkers, de cliënt en diens

Nadere informatie

TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1

TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1 TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1 De handreiking Verantwoorde personeelssamenstelling faciliteert teams, management en bestuur om,

Nadere informatie

Kwaliteitskader wijkverpleging

Kwaliteitskader wijkverpleging Kwaliteitskader wijkverpleging Zeggenschap in de wijk, handreiking voor cliëntenraden Uitgave van LOC Waardevolle zorg - april 2019 Wees welkom om de informatie uit deze brochure verder te verspreiden.

Nadere informatie

Visie op informele zorg. Basis voor samen leven

Visie op informele zorg. Basis voor samen leven Visie op informele zorg Basis voor samen leven 1 Inhoud Inleiding... 3 Begripsomschrijvingen... 3 1. Achtergrond... 4 1.1 Missie en Visie Zorggroep Charim... 4 1.2 Visie op zorg... 4 1.3 Maatschappelijke

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid V1_2011

Mantelzorgbeleid V1_2011 Mantelzorgbeleid V1_2011 Inleiding Zorgwaard ziet de mantelzorger als ervaringsdeskundige en als een partner in zorg voor de cliënt. In de praktijk blijkt dat mantelzorgers vooral behoefte hebben aan informatie,

Nadere informatie

Workshop: Familiegericht werken. SOFA-model

Workshop: Familiegericht werken. SOFA-model Workshop: Familiegericht werken SOFA-model In de zorg staat de zorgvrager centraal, maar ook de familie is betrokken partij als iemand wordt opgenomen in het WZC. Om de zorg goed te laten verlopen, is

Nadere informatie

V&VN standpunt. Samenwerken met informele zorg

V&VN standpunt. Samenwerken met informele zorg V&VN standpunt Samenwerken met informele zorg Inhoudsopgave 1 Informele zorg voegt waarde toe aan het leven 3 2 De rol van professionals is cliënt en systeem te ondersteunen in het zich samen redden 3

Nadere informatie

Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon

Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon Scribent: Documenteigenaar: Bestemd voor: Datum besluit: 01-08-2016 Evaluatiedatum: 01-08-2017 Versie: 3.2 Rianne Burgers Divisie manager ouderen Geheel Atlant Docudatum:

Nadere informatie

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl maakt kwaliteit van leven bespreekbaar en meetbaar. Het is een praktische werkvorm om op een gestructureerde

Nadere informatie

Familieparticipatie. Yvonne de Jong Expert Familieparticipatie

Familieparticipatie. Yvonne de Jong Expert Familieparticipatie Aan de slag met Familieparticipatie p Yvonne de Jong Expert Familieparticipatie Werkconferentie IZO Twente d.d. 26 november 2015 Familieparticipatie De rol, betrokkenheid, inbreng en invloed van familie

Nadere informatie

Wmo-kanteling. Raadpleging Inwonerpanel Dongen

Wmo-kanteling. Raadpleging Inwonerpanel Dongen Wmo-kanteling Raadpleging Inwonerpanel Dongen Even voorstellen 2 Stephan Dijcks GfK onderzoekt gedrag consumenten en burgers Beheer en onderzoek Inwonerpanel Dongen Uitvoerder landelijke Wmo-evaluatie

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

Transitietraject Dongemondgebied Samenspel Informeel en Formeel ronde 1

Transitietraject Dongemondgebied Samenspel Informeel en Formeel ronde 1 Samenspel Informeel en Formeel ronde 1 MOVISIE 21-03-2013 Vragen In totaal hebben 72 personen de enquete ingevuld. De verdeling over de verschillende groepen staat in onderstaande tabel. Vraag 1: Ik ben

Nadere informatie

Toolkit. Familieparticipatie

Toolkit. Familieparticipatie Toolkit Familieparticipatie April 2013, Vilans De materialen en teksten uit deze toolkit kunt u gratis printen en downloaden. Zorgorganisaties kunnen dit materiaal kopiëren, aanpassen en aanvullen met

Nadere informatie

Kwaliteit = 1.Veiligheid + 2.Duidelijkheid + 3.Continuïteit/duurzaam (budget) Kwaliteitsborging door de noodzakelijke randvoorwaarden aan te geven.

Kwaliteit = 1.Veiligheid + 2.Duidelijkheid + 3.Continuïteit/duurzaam (budget) Kwaliteitsborging door de noodzakelijke randvoorwaarden aan te geven. Workshop Kwaliteitsborging bij Thuisadministratie / TA. Vrijwilligers zijn een belangrijke schakel in de keten van schulddienstverlening. Zij maken voor de vele kwetsbare mensen in onze samenleving het

Nadere informatie

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Netwerk Informele Zorg en Netwerk Mantelzorg Eindhoven Contact adres secretariaat: Mw. Marijke van der Zanden tel: 040-238 27 97 m.vd.zanden@eindhoven.nl

Nadere informatie

Mezzo memo. Betreft : Het keukentafelgesprek, visie en uitgangspunten Van : Mezzo Bijlage 1 : Het keukentafelgesprek in de praktijk

Mezzo memo. Betreft : Het keukentafelgesprek, visie en uitgangspunten Van : Mezzo Bijlage 1 : Het keukentafelgesprek in de praktijk Mezzo memo Betreft : Het keukentafelgesprek, visie en uitgangspunten Van : Mezzo Bijlage 1 : Het keukentafelgesprek in de praktijk Inleiding Gemeenten krijgen een steeds grotere taak in de ondersteuning

Nadere informatie

OVER BELEID, EIGEN REGIE EN PARTICIPATIE ZORG REGISSEER JE THUIS TREES FLAPPER & KLAAS DE JONG

OVER BELEID, EIGEN REGIE EN PARTICIPATIE ZORG REGISSEER JE THUIS TREES FLAPPER & KLAAS DE JONG OVER BELEID, EIGEN REGIE EN PARTICIPATIE ZORG REGISSEER JE THUIS TREES FLAPPER & KLAAS DE JONG EIGEN REGIE VAN DE CLIENT IS VRIJWEL ONMOGELIJK BIJ PRODUCTIE FINANCIERING Pagina 2 ` ZORG REGISSEER JE THUIS

Nadere informatie

Informele zorg invullen met bijstandsgerechtigden kan dat?

Informele zorg invullen met bijstandsgerechtigden kan dat? Informele zorg invullen met bijstandsgerechtigden kan dat? Project vrijwillige respijtzorg Spijkenisse 2010 2012 Waarom is gekozen voor dit concept? Vanwege prestatieveld 4 in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Nadere informatie

Opstart met WeHelpen voor (zorg)instellingen

Opstart met WeHelpen voor (zorg)instellingen Opstart met WeHelpen voor (zorg)instellingen Opgesteld door: Vilans in opdracht van coöperatie WeHelpen Datum: 9 juni 2013 Versie: 1.0 Opstart met WeHelpen In dit document bieden we een aantal handvatten

Nadere informatie

ZORG VOOR EEN GOEDE MANTEL Beleid Mantelzorg Waardeburgh

ZORG VOOR EEN GOEDE MANTEL Beleid Mantelzorg Waardeburgh ZORG VOOR EEN GOEDE MANTEL Beleid Mantelzorg Waardeburgh Opgesteld door: Bijlage: Albert Tahaparij Eveline Stehouwer Ellen van den Bosch Folder Mantelzorg Vastgesteld MT d.d. 10 september 2013 Opgesteld

Nadere informatie

NOTA Verschuivende grenzen tussen formele en informele zorg

NOTA Verschuivende grenzen tussen formele en informele zorg NOTA Verschuivende grenzen tussen formele en informele zorg SimulCura: Nota Verschuivende grenzen tussen formele en informele zorg, maart 2015 1 Colofon Copyright 2015: Auteur: trainers SimulCura Uitgave:

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid Stichting Thuiszorg Groot Limburg. Inleiding. 1. Doel

Mantelzorgbeleid Stichting Thuiszorg Groot Limburg. Inleiding. 1. Doel 1 Mantelzorgbeleid Stichting Thuiszorg Groot Limburg Inleiding Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de cliënt en verdienen ondersteuning en begeleiding bij het uitvoeren van hun zorg- en ondersteuningstaken.

Nadere informatie

Mantelzorg en professionals: bondgenoten in de zorg

Mantelzorg en professionals: bondgenoten in de zorg Mantelzorg en professionals: bondgenoten in de zorg Workshop Mantelzorg Febe Lenie de Pater Consulent Mantelzorg Freelancer Mantelzorgondersteuning November 2014 Doel workshop Bewustwording rol en positie

Nadere informatie

Beleidsplan Mantelzorg

Beleidsplan Mantelzorg Opsteller: Golein Klein Bramel Versie: 1 december 2010 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. WAT IS MANTELZORG?... 3 2. VISIE OP MANTELZORG... 4 3. WAT KUNNEN MANTELZORGERS VERWACHTEN VAN

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Een kwaliteitskader voor zorgaanbieders dat uitgaat van de kwaliteit van bestaan

Nadere informatie

Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon

Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon Mantelzorg bij Atlant Zorggroep Colofon Scribent: Documenteigenaar: Bestemd voor: Datum besluit: 01-08-2015 Evaluatiedatum: 01-08-2016 Versie: 3.1 Rianne Burgers Divisie manager ouderen Geheel Atlant Docudatum:

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

Vrijwillige inzet in de Gemeente Haarlem. Aanpak verbeteren vrijwilligersbeleid & samenwerking cliënt-vrijwilliger-zorgprofessional

Vrijwillige inzet in de Gemeente Haarlem. Aanpak verbeteren vrijwilligersbeleid & samenwerking cliënt-vrijwilliger-zorgprofessional Vrijwillige inzet in de Gemeente Haarlem Aanpak verbeteren vrijwilligersbeleid & samenwerking cliënt-vrijwilliger-zorgprofessional Tijdvak 2015-2016 Organisatie: samen Voor Betere Zorg (VBZ) Auteurs: Marion

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 september 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 september 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Goed in gesprek met mantelzorgers

Goed in gesprek met mantelzorgers Goed in gesprek met mantelzorgers Nettie van Kekem Zorgpartners Midden Holland Zorgcentrum De Hanepraij Henry Mostert, Vilans, Kenniscentrum langdurende zorg Programma: Kennismaken Goed in gesprek voor

Nadere informatie

Workshop communicatie

Workshop communicatie Workshop communicatie Feedback is collegiale ondersteuning of toch niet? Wat wil de beroepsvereniging betekenen voor Verzorgenden en Verpleegkundigen? Wij willen onze beroepsgroepen in staat stellen hun

Nadere informatie

Gemeenten en vrijwilligerswerk in zorg en welzijn

Gemeenten en vrijwilligerswerk in zorg en welzijn Gemeenten en vrijwilligerswerk in zorg en welzijn September 2013 Inleiding Deventer wil werklozen inzetten in thuiszorg kopten de media begin juli 2013. Tijdens een uitzending van Nieuwsuur op 2 juli 2013

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 september 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 september 2013 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Informatie voor mantelzorgers Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Uw partner, familielid, vriend of andere naaste krijgt zorg bij Zorgbalans.

Nadere informatie

Beleid samenwerking met en ondersteuning van mantelzorg in de intramurale locaties van Amstelring

Beleid samenwerking met en ondersteuning van mantelzorg in de intramurale locaties van Amstelring Beleid samenwerking met en ondersteuning van mantelzorg in de intramurale locaties van Amstelring Mantelzorgbeleid Intramuraal Amstelring 2013 1 Inleiding Mantelzorg staat in de belangstelling. Het ontwikkelen

Nadere informatie

Samen zorgen voor kwaliteit van leven Mantelzorg en Mantelzorgers

Samen zorgen voor kwaliteit van leven Mantelzorg en Mantelzorgers Samen zorgen voor kwaliteit van leven Mantelzorg en Mantelzorgers Juni 2009/ evaluatie en bijstelling: november 2011 geëvalueerd en bijgesteld: mei 2013 documentverantwoordelijke: afdeling beleid en kwaliteit

Nadere informatie

Van Kooten en de bie. De rol van de vrijwilliger en de betekenis van de Kanteling

Van Kooten en de bie. De rol van de vrijwilliger en de betekenis van de Kanteling Van Kooten en de bie Een vooruitziende blik of is er echt niets veranderd? De rol van de vrijwilliger en de betekenis van de Kanteling http://www.youtube.com/watch?v=ebj1ra24kbs Bijeenkomst 1 Vrijwilliger

Nadere informatie

Beleid informele zorg

Beleid informele zorg Beleid informele zorg Uitgiftedatum: Oktober 2017 Nummer: 1 Documenteigenaar: Hilde Hulsen Aanpalende procedures/werkinstructies: Kwaliteitsbeleid Continu verbeteren Jouw stem telt! Beleid cliëntparticipatie

Nadere informatie

Wijkteams en informele zorg. 22 juni 2015 Inge Redeker (Vilans)

Wijkteams en informele zorg. 22 juni 2015 Inge Redeker (Vilans) Wijkteams en informele zorg 22 juni 2015 Inge Redeker (Vilans) 1 Kort kennismaken Wie zit er in de zaal? Professionals uit wijkteams? Mantelzorgers? Vrijwilligers? Overig? Wir-war aan wijkteams In veel

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter. Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Sámen maken we de zorg steeds beter. Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Sámen maken we de zorg steeds beter Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Een kwaliteitskader voor zorgaanbieders dat uitgaat

Nadere informatie

Beleidskader Informele Zorg; Familieparticipatie & mantelzorg

Beleidskader Informele Zorg; Familieparticipatie & mantelzorg Beleidskader Informele Zorg; Familieparticipatie & mantelzorg pagina 1 van 9 Inleiding Informele zorg is van onschatbare waarde voor mensen die zorg en/of ondersteuning in hun welzijn nodig hebben. Icare

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. Inleiding. Definitie

Mantelzorgbeleid. Inleiding. Definitie Mantelzorgbeleid Inleiding Een goede relatie tussen de cliënt, de mantelzorger en de medewerker(s) van SigmaZorg draagt bij aan het leveren van kwalitatief verantwoorde zorg. Kwaliteit van leven wordt

Nadere informatie

Q1 Loopt uw indicatie voor een Wmovoorziening. huishoudelijke hulp) binnenkort af? (dit staat in het indicatiebesluit dat u ontvangen heeft)

Q1 Loopt uw indicatie voor een Wmovoorziening. huishoudelijke hulp) binnenkort af? (dit staat in het indicatiebesluit dat u ontvangen heeft) Q1 Loopt uw indicatie voor een Wmovoorziening via de gemeente (bijv. huishoudelijke hulp) binnenkort af? (dit staat in het indicatiebesluit dat u ontvangen heeft) Beantwoord: 2.458 Overgeslagen: 9 Ik maak

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. 1. Inleiding. 1.1. Het welbevinden van de bewoners staat centraal. 1.2. De hele mens. 1.3. Geloofsbeleving

Mantelzorgbeleid. 1. Inleiding. 1.1. Het welbevinden van de bewoners staat centraal. 1.2. De hele mens. 1.3. Geloofsbeleving Mantelzorgbeleid 1. Inleiding 1.1. Het welbevinden van de bewoners staat centraal. Ons doel is dat de bewoners in Vredenoord het warme, persoonlijke en welkome gevoel van thuis beleven. Met het organiseren

Nadere informatie

Organisatie Verbeter Cyclus

Organisatie Verbeter Cyclus Organisatie Verbeter Cyclus Creëer uw eigen verbetercultuur Creëer uw eigen verbetercultuur Succesvolle organisaties creëren een positieve verbetercultuur! Zij luisteren goed naar de cliënten en hun netwerk

Nadere informatie

Business case Mantelzorg & Familieparticipatie: vragenlijst over baten

Business case Mantelzorg & Familieparticipatie: vragenlijst over baten Business case Mantelzorg & Familieparticipatie: vragenlijst over baten Investeren in participatie van mantelzorgers & familieleden levert de organisatie baten op. Denk dan aan tijdwinst, meer aandacht

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. Inleiding. Definitie. Doel. Beleid

Mantelzorgbeleid. Inleiding. Definitie. Doel. Beleid Mantelzorgbeleid Inleiding Een goede relatie tussen de zorgvrager, de mantelzorger en de medewerker(s) van Vlindervrije Zorg draagt bij aan het leveren van kwalitatief verantwoorde zorg. Kwaliteit van

Nadere informatie

Model Ekstraa Mantelkracht

Model Ekstraa Mantelkracht Model Ekstraa Mantelkracht deel je leven Inhoudsopgave Model Ekstraa Mantelkracht 3 Extern - Regie 5 Extern - Maatwerk 5 Extern - Mantelkracht 5 Kennismaking - Regie 6 Kennismaking - Maatwerk 6 Kennismaking

Nadere informatie

Informatiekaart 2. Mantelzorg in de Wmo 2015. Gemeenten aan zet. Kennisdossier Mantelzorg en de Wmo

Informatiekaart 2. Mantelzorg in de Wmo 2015. Gemeenten aan zet. Kennisdossier Mantelzorg en de Wmo Informatiekaart 2 Mantelzorg in de Wmo 2015 In de vernieuwde Wmo staan participatie en zelfredzaamheid centraal. Nederland wordt steeds meer een participatiemaatschappij: de rol van de overheid in zorg

Nadere informatie

Samenwerken met mantelzorg en familie: een rollenspel. Yvonne de Jong, 29 oktober2014 Workshop tijdens Congres Exit Vrijheidsbeperking

Samenwerken met mantelzorg en familie: een rollenspel. Yvonne de Jong, 29 oktober2014 Workshop tijdens Congres Exit Vrijheidsbeperking Samenwerken met mantelzorg en familie: een rollenspel Yvonne de Jong, 29 oktober2014 Workshop tijdens Congres Exit Vrijheidsbeperking Inhoud Kennis van mantelzorg Visie op Samenspel Familieparticipatie

Nadere informatie

Skills in Beeld EVC Rianne Burgers

Skills in Beeld EVC Rianne Burgers Skills in Beeld EVC Rianne Burgers Talentverkenners Jolanda Looije Talenten: verbinden, vertrouwen, eigen kracht en inzicht & helderheid. Rick Wagner Talenten: ik kan goed verbinden, mensen met mensen,

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie

Een open gesprek met de cliënt en het netwerk maakt de samenwerking duurzaam

Een open gesprek met de cliënt en het netwerk maakt de samenwerking duurzaam Inspiratie voor hbo zorg en welzijn Informele zorg & Social Work aan de Christelijke Hogeschool Ede Een open gesprek met de cliënt en het netwerk maakt de samenwerking duurzaam Een open gesprek met de

Nadere informatie

Zorgondersteuningsfonds Oproep kortdurende praktijkgerelateerde onderzoeken Programma Onderzoeken in de Praktijk Vastgesteld, 19 september 2016

Zorgondersteuningsfonds Oproep kortdurende praktijkgerelateerde onderzoeken Programma Onderzoeken in de Praktijk Vastgesteld, 19 september 2016 Oproep tot het indienen van aanvragen kortdurende, praktijkgerelateerde onderzoeken voor het Programma Onderzoeken in de Praktijk Programma van het Zorgondersteuningsfonds Doel van het programma De veranderingen

Nadere informatie

Vrijwilligersverenigingen

Vrijwilligersverenigingen Vrijwilligersverenigingen Activiteiten organiseren via een verenigingsstructuur is een relatief nieuwe manier om vrijwilligers in te zetten in zorgorganisaties. Deze ontwikkeling kan aantrekkelijk zijn

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie