Alle docenten moeten uiterlijk maandag 15 april 2019 de laatste PTA cijfers in Magister hebben ingevoerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alle docenten moeten uiterlijk maandag 15 april 2019 de laatste PTA cijfers in Magister hebben ingevoerd."

Transcriptie

1 Beste ouders / verzorgers, beste leerling, Hierbij ontvangt u het Spoorboekje voor het eindexamen. Het bevat veel praktische informatie over de komende examenperiode. Het is daarom raadzaam het Spoorboekje even goed door te nemen met uw zoon of dochter(s). We richten de tekst aan de leerling. Afronding schoolexamen We zijn toe aan de laatste loodjes van jullie laatste schooljaar op Het Westeraam. De laatste schoolexamens (SE) in de tentamenweek 3 zijn van maart en jullie gaan per 1 april beginnen met de praktijkexamens (CSPE). Ook zijn er nog herkansingen op donderdag 11 april as. Om het schoolexamen definitief af te kunnen sluiten is het noodzakelijk dat je je schoolexamencijfers controleert en eventueel door de betreffende docent laat controleren en/of verbeteren. Je kunt je cijfers controleren in Magister. Is je schoolexamen (PTA) niet volledig gedaan en ingevuld, dan mag je niet deelnemen aan het eindexamen. Alle docenten moeten uiterlijk maandag 15 april 2019 de laatste PTA cijfers in Magister hebben ingevoerd. Inhalen en herkansen, kan daardoor nog tot uiterlijk vrijdag 12 april Nogmaals: je mag alleen aan het eindexamen deelnemen wanneer je ALLE onderdelen van het PTA (SE) gedaan hebt. Inh. betekent dat je nog iets moet inhalen!!! Maandag 15 april 2019 wordt aan jullie je cijferlijst van het schoolexamen opgestuurd. Deze dien je met je ouders te controleren. Mocht er iets niet kloppen dan meld je dit woensdag 17 april vóór 12 uur bij dhr. van Zutphen. We gaan dan kijken wat er mis is en verbeteren indien nodig. Woensdag 17 april 2019 moet je vóór uur, getekend door jou en je ouders, je cijferlijst inleveren bij dhr. van Zutphen. Je krijgt twee exemplaren opgestuurd. Eén ervan moet je inleveren. De ander kan je gebruiken voor een vervolgopleiding en mag je houden. Het eindexamen (CSPE en digitale centrale examen) Alle examens worden op school afgenomen. Voor het CSPE hebben jullie van de betreffende docenten informatie en een rooster gekregen. De CSPE s vinden plaats in de betreffende vaklokalen. Het digitale CE nemen we af in lokaal 202. Als je geen CSPE hebt, heb je gewoon les of kan je worden ingeroosterd voor een hertentamen! Het rooster voor het digitale CE is als volgt : Dinsdag 7 mei Economie BB Economie KBec Economie KBec2 Woensdag 8 mei Biologie BB Biologie KBbi Biologie KBbi1 Donderdag 9 mei Wiskunde BB Wiskunde KB Vrijdag 10 mei Aardrijkskunde BB Aardrijkskunde KB Duits BB Duits KB

2 Maandag 13 mei Nederlands 4-BB Nederlands 4-KB Nederlands 4-KC Dinsdag 14 mei Nederlands 4-BA Nederlands 4-KA Woensdag 15 mei Engels 4-BB Engels 4-KB Engels 4-KC Donderdag 16 mei Engels 4-BA Engels 4-KA Meer informatie over het eindexamen vind je terug op onze website In het menu bij leerlingen vind je een knop naar de examens. Hier staan bijvoorbeeld het rooster en ook links naar handige sites. Aandachtspunten en regels 1. Het rooster van de examenweek tref je hierboven aan en op de website van de school. 2. De examens vinden plaats op school in het LOKAAL 202. Regels tijdens het CE digitale examen 3. Je moet 15 minuten voor het begin van het examen in het lokaal aanwezig zijn. 4. Het gebruik van eigen klad/aantekenpapier of rekenkaarten is niet toegestaan. Voor deze materialen wordt gezorgd. 5. Bij het klaar zijn van het examen / het inleveren controleert de surveillant of je alles af hebt en zal je de gelegenheid geven gemiste vragen alsnog af te maken. Dit geldt alleen als er nog tijd over is. 6. Je mag geen spullen van een ander lenen. 7. Leerlingen die recht op tijdsverlenging hebben krijgen tot maximaal een half uur verlenging. 8. Bij het verlaten van de examenzaal mogen geen examendocumenten (zoals kladpapier) worden meegenomen.

3 Absentie / ziek / te laat 9. Kan je om de een of andere reden niet deelnemen aan het examen dan moeten jouw ouders zo snel mogelijk per telefoon de school van jouw afwezigheid op de hoogte stellen. Zie PTA. Telefoonnummer: Ben je te laat, dan mag je tot een half uur (30 minuten) na het begin van het examen nog toegelaten worden. Je krijgt geen extra tijd. Let op, je veroorzaakt niet alleen bij jezelf onrust maar ook bij de andere kandidaten die al aan het werk zijn. We mogen je ook de toegang weigeren als je te laat bent. 11. Gedurende het eerste uur van een examen mag je het examenlokaal niet verlaten. Na het eerste uur mag je om de 15 minuten weg. 12. Ben je met jouw examen klaar en mag je het lokaal verlaten dan moet je dat rustig en zonder te praten doen. Houd rekening met bijvoorbeeld leerlingen die nog aan het werk zijn. Wat meenemen, wat niet 13. Bij elk examen moet je zelf de volgende spullen bij je hebben. een verklarend woordenboek Nederlands (nieuwe spelling van na okt. 2005), pen of potlood voor het kladpapier. Dit mag niet in een etui zitten, maar moet je los meenemen. Zie ook Je spullen zullen worden gecontroleerd door de examinatoren. Deze mogen bij ELK examen gebruikt worden. 14. Hulpmiddelen die alleen gelden voor de vakken hoor je van je docent. Bijvoorbeeld woordenboek Duits. Deze moet je ook zelf meenemen. Een atlas bij het vak aardrijkskunde is NIET toegestaan. 15. Zelf meegenomen drank en eten mag, mits het nuttigen ervan geen overlast bezorgt. 16. Niet toegestaan is het meenemen van een tas, jas, etui, petje, etc. het examenlokaal in. Ook niet toegestaan is het meenemen van alle vormen van elektronica zoals een mobiele telefoon, mp3-speler, I-pod, smartwatch etc. het examenlokaal in. Alle spullen moeten buiten het lokaal achtergelaten worden. Beter is dus: Alles wat je niet bij het examen nodig hebt, thuislaten! 17. Het Westeraam is niet verantwoordelijk indien er spullen kwijtraken. Ook niet als ze in bewaring worden gegeven.

4 Aandachtspunten 18. Neem voldoende rust thuis en probeer te ontspannen. Eet goed en regelmatig. 19. Sta op tijd op en ontbijt. Je kan dan relaxt naar de examenzaal komen. 20. Lees samen met jouw ouders het examenreglement in het PTA-boekje nog eens door. Dan weet je wat je rechten en plichten zijn. Deze staat op de website. 21. Hebben jij of jouw ouders vragen over het examen dan kan er contact worden opgenomen met dhr. G.J. van Zutphen via of Alle bovenstaande informatie staat ook op Geslaagd of niet? Op woensdagochtend 12 juni 2019 komt de examencommissie bijeen. De commissie bekijkt welke kandidaten geslaagd of afgewezen zijn. Bij de afgewezen kandidaten wordt bekeken of zij met een herkansing alsnog kunnen slagen en welke herkansing dit dan moet zijn. Bij de geslaagde kandidaten kijkt de commissie of de kandidaat zich nog ergens kan verbeteren, het zogenaamde herprofileren. De commissie kijkt daarbij naar de uitslagen van het praktijkexamen en theoretisch examen. Zo kunnen we je een beter advies geven en beter voorrekenen wat je nog moeten behalen om je resultaten te verbeteren. De slaag / zak regeling De uitslagbepaling is terug te vinden op de website : en dan : bij UITSLAGBEPALING Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf invoering nieuwe examenprogramma s 1 augustus 2016 (Zie ook op de volgende bijlage). Kandidaten die gezakt of voorlopig afgewezen (herkansers) zijn, worden woensdag 12 juni gebeld tussen uur door de mentor. Na die tijd kan de mentor de geslaagden bellen als dat afgesproken is met de klas. Om uur verwachten we de kandidaten die afgewezen of voorlopig afgewezen zijn (herkansers) op school. De herkansers moeten in overleg met hun mentor en/of vakdocent bepalen welk vak zij willen herkansen. Om uur verwachten wij alle geslaagde kandidaten op school. Dan krijg je een kopie van je cijferlijst. Deze cijferlijst moet je ondertekend weer inleveren bij dhr. Van Zutphen. Dat mag je direct doen of donderdag 13 juni vóór uur. Geef ook meteen even aan je mentor door naar welke vervolgopleiding je gaat, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

5 Donderdag 13 juni geven de herkansers definitief aan welk(e) vak(ken) zij willen herkansen. Bovendien kunnen geslaagden aangeven of zij nog in een vak willen herprofileren. Dit doe je door je voorlopige cijferlijst met handtekening van jou en je ouders in te leveren en erop aan te geven welk examen je gaat herkansen/herprofileren. Je moet je lijst vóór 12 uur inleveren bij dhr. Van Zutphen, examensecretaris. Wanneer je je praktijkvak wilt herkansen, maak je direct een afspraak met de praktijkvakdocent. Verder willen we jullie er op wijzen (zie examenreglement) dat basis en kader leerlingen naast een theorievak ook het praktijkvak mogen herkansen. De definitief afgewezen leerlingen worden op afspraak donderdag 13 juni op school verwacht om hun situatie te bespreken, bij voorkeur samen met je ouders. Dit gebeurt op uitnodiging van de decaan, dhr. Verkerk. Deze uitnodiging krijg je van ons woensdag 12 juni mee. Telefoonnummer Om er zeker van te kunnen zijn dat de mentoren over de juiste telefoonnummers beschikken, verzoeken wij jullie bij twijfel dit bij je mentor of bij de receptie te controleren. Het zou erg vervelend zijn wanneer we je niet kunnen bereiken. Tijdvak 2 herkansingen Het rooster voor de herexamens CE vind je dan op de site van Het Westeraam. De herkansingen van de theorievakken voor de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg vinden plaats op school. De herkansingen voor het CSPE voor zowel basis- als kaderleerlingen zijn op afspraak met de vakdocent. De periode hiervoor is gepland vanaf maandag 17 t/m. vrijdag 21 juni Uitslagbepaling vmbo, alle profielen en leerwegen, schooljaar Je bent geslaagd als (zie ook : je cijfers voor je centraal examen (ce) èn (in basis, kader en gemengd) het centraal schriftelijk en praktisch examen (cspe) gemiddeld voldoende (5,5 of hoger) zijn; en je de rekentoets hebt afgelegd je eindcijfer voor Nederlands afgerond een 5 of hoger is; en al je eindcijfers (en dus ook je combinatiecijfer) een 6 of hoger zijn; òf je één 5 èn voor de rest alleen 6-en hebt; òf je één 4 èn voor de rest alleen 6-en en één 7 hebt; òf je 2x een 5 èn voor de rest 6-en en één 7 hebt; en je een voldoende of goed voor lichamelijke opvoeding en kunstvakken I hebt; en Let op: Met een eindcijfer drie of lager ben je sowieso gezakt. Het loopbaan-dossier zie je niet terug op je cijferlijst. Je cijfer voor maatschappijleer telt wel mee in de uitslagregeling. Maar niet bij het gemiddelde van al je centraal examencijfers, want voor maatschappijleer doe je geen centraal examen. Je mag voor één van de beroepsgerichte keuzevakken geen eindcijfer lager dan een 4 halen. Dit houdt in dat een 3 of lager als eindcijfer betekent dat je gezakt bent, ook al is het combinatiecijfer een 4 of hoger. Zowel het cijfer van het beroepsgerichte profielvak als die van het keuzevak tellen allebei één keer mee in de uitslagbepaling, net zoals al je cijfers voor de algemene vakken

6 Uitslag herkansingen De uitslag voor de herkansingen komt binnen op vrijdag 28 juni. We hebben enige tijd nodig om alles te verwerken. Wanneer de uitslag bekend is bellen we alle kandidaten die hebben meegedaan aan een herkansing (of herprofilering). Dit wordt gedaan door de mentor. Er wordt dan waarschijnlijk gebeld tussen en uur. De definitief gezakte leerlingen worden op afspraak maandag 1 juli op school verwacht om hun situatie te bespreken, bij voorkeur samen met je ouders. Dit gebeurt op uitnodiging van de decaan, dhr. Verkerk. Deze uitnodiging krijg je van ons vrijdag 28 juni mee. Diplomering Op woensdag 3 juli vindt de diplomering plaats. Je krijgt nog een uitnodiging toegestuurd. De tijden voor de diploma uitreiking zijn als volgt: tot voor alle klassen (onder voorbehoud) Boeken en kluisje Op donderdag 27 juni verwachten we je op school voor het inleveren van de schoolboeken en kluissleutel. De plaats en tijden voor het inleveren van de boeken wordt nog medegedeeld. De indeling t.a.v. het inleveren van de kluissleutels bij de conciërge is als volgt gepland : Alle klassen tussen uur (kom zo vroeg mogelijk, dit in verband met de drukte) Met vriendelijke groet, namens het team bovenbouw, J. Broeder Afdelingsleider

Gemengde/ theoretische leerweg

Gemengde/ theoretische leerweg Examen informatie Gemengde/ theoretische leerweg Schooljaar 2017 2018 Centraal examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling en ouders/

Nadere informatie

Basis beroepsgerichte leerweg

Basis beroepsgerichte leerweg Examen informatie Basis beroepsgerichte leerweg Schooljaar 2018 2019 Centraal (digitaal) examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

Iedereen van Het Kwadrant wenst je een succesvol examen toe!

Iedereen van Het Kwadrant wenst je een succesvol examen toe! INFORMATIEBOEKJE LEERLINGEN CENTRALE EXAMENS INLEIDING Beste leerling van klas 4, Hierbij ontvang je een informatieboekje dat betrekking heeft op: Centrale Examens 2017-2018 Het is de bedoeling dat je

Nadere informatie

Informatie Examen april 2018

Informatie Examen april 2018 Informatie Examen april 2018 BD Beste examenkandidaat, Je gaat in de komende periode je schoolexamen afsluiten en starten met het landelijk centraal examen. De schoolexamens Nederlands en Engels worden

Nadere informatie

Iedereen van Het Kwadrant wenst je een succesvol examen toe!

Iedereen van Het Kwadrant wenst je een succesvol examen toe! INFORMATIEBOEKJE LEERLINGEN CENTRALE EXAMENS INLEIDING Beste leerling van klas 4, Hierbij ontvang je een informatieboekje dat betrekking heeft op: Centrale Examens 2015-2016 Het is de bedoeling dat je

Nadere informatie

SAENREDAM COLLEGE. Spoorboekje voor alle examenkandidaten Basis- en Kaderberoeps- gerichte leerweg. Schooljaar Overzicht maart t/m juli

SAENREDAM COLLEGE. Spoorboekje voor alle examenkandidaten Basis- en Kaderberoeps- gerichte leerweg. Schooljaar Overzicht maart t/m juli SAENREDAM COLLEGE Spoorboekje voor alle examenkandidaten Basis- en Kaderberoeps- gerichte leerweg Schooljaar 2017 2018 Overzicht maart t/m juli 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz.

Nadere informatie

Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf invoering nieuwe examenprogramma s 1 augustus 2016

Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf invoering nieuwe examenprogramma s 1 augustus 2016 Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf invoering nieuwe examenprogramma s 1 augustus 2016 Algemeen Het centraal examen (ce) over het beroepsgerichte profielvak is in de vorm van een centraal

Nadere informatie

Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD

Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD Beste examenkandidaat, Je gaat in de komende periode je schoolexamen afsluiten en starten met het landelijk centraal examen. De schoolexamens Nederlands en Engels worden

Nadere informatie

SAENREDAM COLLEGE. Spoorboekje voor alle examenkandidaten BB en KB. Schooljaar 2013 2014 Overzicht april t/m juli

SAENREDAM COLLEGE. Spoorboekje voor alle examenkandidaten BB en KB. Schooljaar 2013 2014 Overzicht april t/m juli SAENREDAM COLLEGE Spoorboekje voor alle examenkandidaten BB en KB Schooljaar 2013 2014 Overzicht april t/m juli 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht activiteiten april

Nadere informatie

SAENREDAM COLLEGE. Spoorboekje voor alle examenkandidaten Basis- en Kaderberoeps- gerichte leerweg. Schooljaar 2015 2016 Overzicht april t/m juli

SAENREDAM COLLEGE. Spoorboekje voor alle examenkandidaten Basis- en Kaderberoeps- gerichte leerweg. Schooljaar 2015 2016 Overzicht april t/m juli SAENREDAM COLLEGE Spoorboekje voor alle examenkandidaten Basis- en Kaderberoeps- gerichte leerweg Schooljaar 2015 2016 Overzicht t/m juli 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Informatie m.b.t de examens Teamleider Bovenbouw K/TL J. van Mil Examen secretaris K. Bormans Teamleider Basis-LWOO M. Verbunt Programma van deze avond Programma School Examen

Nadere informatie

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg.

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 1 Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 2 Beste eindexamenkandidaat, Deze exameninformatie is specifiek voor Het Goese Lyceum, locatie Beroepsonderwijs 2017-2018. Alleen de exameninformatie

Nadere informatie

Organisatie Centraal Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Eindexamen 2018 vmbo basisberoepsgerichte leerweg kaderberoepsgerichte leerweg gemengde/theoretische leerweg Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat,

Nadere informatie

eindexamen 2018

eindexamen 2018 M@VO eindexamen 2018 Deze week examenvoorlichting ouders en leerlingen. Voor ouders is de powerpoint beschikbaar Belangrijk! Voor ouders en leerlingen; overzicht data alle examenonderdelen M@VO. Voor ouders

Nadere informatie

Wanneer ben ik geslaagd voor het vmbo?

Wanneer ben ik geslaagd voor het vmbo? Wanneer ben ik geslaagd voor het vmbo? Theoretische leerweg Let op: Om te slagen moet je aan alle eisen van de verschillende onderdelen voldoen. Als je aan 1 van de eisen niet voldoet, ben je gezakt. Gemiddeld

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 4

Exameninformatie Klas 4 Exameninformatie Klas 4 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 4 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 3

Exameninformatie Klas 3 Exameninformatie Klas 3 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 3 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf cohort (geldt vanaf derdejaars leerlingen schooljaar )

Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf cohort (geldt vanaf derdejaars leerlingen schooljaar ) Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf cohort 2016-2017 (geldt vanaf derdejaars leerlingen schooljaar 2016-2017) Algemeen Het centraal examen(ce) over het beroepsgerichte programma is

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4

Ouderavond leerjaar 4 Ouderavond leerjaar 4 Deel 1 Centrale opening Dhr. Van der Duin afdelingsleider Bovenbouw Beroepsgerichte leerwegen Dhr. van den Hogen lid examencommissie Mevr. Meeuwsen decaan Deel 2 de mentor Algemene

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9 Exameninformatie 2018-2019 1 Inhoudsopgave Kort samengevat 3 o Centraal Examen BB, KB en mavo eerste tijdvak 3 o een paar regels en afspraken 3 o informatie over de uitslag 3 o diploma-uitreiking 3 o tijden

Nadere informatie

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Goedenavond Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Examen VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg Examen Schoolexamen = S.E. presentatie s toetsen ( schriftelijk

Nadere informatie

Centraal Schriftelijk Examen 2016 Theoretische Leerweg

Centraal Schriftelijk Examen 2016 Theoretische Leerweg Centraal Schriftelijk Examen 2016 Theoretische Leerweg 1 2 Inhoud Voorwoord 5 Voorafgaand aan de examenperiode.6 Afronden schoolexamen Puntjes op de I Checklist CSE.7 Afronding examenperiode tijdvak 1..8

Nadere informatie

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld.

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld. Onderwerp: examen 2017 1. Wie nog een toets van de derde periode in moet halen of over moet doen, doet dit voor of op VRIJDAG 7 APRIL 2017. Je maakt hiervoor een afspraak met de desbetreffende docent.

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9 Exameninformatie 2016-2017 1 Inhoudsopgave Kort samengevat 3 o Centraal Examen BB, KB en mavo eerste tijdvak 3 o een paar regels en afspraken 3 o informatie over de uitslag 3 o diploma-uitreiking 3 o tijden

Nadere informatie

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen Bergschenhoek, april 2018 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE, het

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

- Kunstvakken 1 en Lichamelijke opvoeding: Je bent geslaagd als: je een 'voldoende' of 'goed' hebt voor Kunstvakken I en Lichamelijke opvoeding.

- Kunstvakken 1 en Lichamelijke opvoeding: Je bent geslaagd als: je een 'voldoende' of 'goed' hebt voor Kunstvakken I en Lichamelijke opvoeding. Wanneer ben ik geslaagd voor het vmbo? Hieronder vindt u een samenvatting van de kaderregeling. De volledige kaderregeling is te vinden op de website van de Meander. * Theoretische leerweg: Let op: Om

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg Amsterdam, september 2017 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg 2017-2018 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren:

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren: Bergschenhoek, 20 april 2017 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE,

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN

INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN APRIL - JULI 2017 1 Tijdschema voor Eindexamenperiode 2017 di 18 april woe 19 april do 20 april vr 21 april ma 24 april t/m vr 5 mei ma 8 mei vr 19 mei ma 8 mei

Nadere informatie

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9 Exameninformatie 2015-2016 1 Inhoudsopgave Kort samengevat 3 o Centraal Examen BB, KB en mavo eerste tijdvak 3 o een paar regels en afspraken 3 o informatie over de uitslag 3 o diploma-uitreiking 3 o tijden

Nadere informatie

Beste examenkandidaten,

Beste examenkandidaten, Aan de examenkandidaten en ouder(s)/verzorger(s) Koninginneweg 126, Oud-Beijerland 0186-612130 administratie@actiefcollege.nl Datum : 16 maart 2018 Betreft : examennieuws 2018 Postbus 1221, 3260 AE Oud-Beijerland

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Toelichting examenreglement

Toelichting examenreglement Toelichting examenreglement 2018-2020 Inleiding In het examenreglement vmbo zijn belangrijke regels opgenomen waaraan de school en de leerlingen zich tijdens de examens moeten houden. Want het is natuurlijk

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Info examen 2019 (periode 6)

Info examen 2019 (periode 6) Info examen 2019 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2019 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2018 Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie

Eindexamen 2017 VWO 6

Eindexamen 2017 VWO 6 Eindexamen 2017 VWO 6 Van 10 mei tot en met 23 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Afronding

Nadere informatie

EXAMENGIDS Leerling. Hub van Doornecollege. met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement. basis- en kaderberoepsgericht

EXAMENGIDS Leerling. Hub van Doornecollege. met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement. basis- en kaderberoepsgericht Hub van Doornecollege VMBO basis- en kaderberoepsgericht deelschool van de Instelling Voorgezet Onderwijs Deurne EXAMENGIDS Leerling met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement

Nadere informatie

Info examen 2017 (periode 6)

Info examen 2017 (periode 6) Info examen 2017 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2017 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2017 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O ntwikkeling

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O riëntatie

Nadere informatie

VAN AOC DE GROENE WELLE

VAN AOC DE GROENE WELLE 2015 AOC De Groene Welle Maart 2015 EXAMENINFO VOOR EXAMENKANDIDATEN VAN AOC DE GROENE WELLE Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Deze informatiegids bevat belangrijke onderwerpen, die met de examenperiode

Nadere informatie

EXAMENPROGRAMMA 2010 VMBO BB/KB/TL

EXAMENPROGRAMMA 2010 VMBO BB/KB/TL EXAMENPROGRAMMA 2010 VMBO BB/KB/TL 1 Aan de leerlingen van 4BB, 4KB en 4TL Hoogezand, april 2010 Beste leerlingen, Hierbij ontvangen jullie voor het Centraal Schriftelijk Examen 2010 de volgende mededelingen:

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2017 Naar de finish leerlingversie 2017 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei Frans. Woensdag 13 mei Nederlands. Geschiedenis Engels

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei Frans. Woensdag 13 mei Nederlands. Geschiedenis Engels Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei 13.30 15.30 Frans Woensdag 13 mei 13.30 15.30 Nederlands Maandag 18 mei 09.00 11.00 13.30 15.30 Geschiedenis Engels Dinsdag 19 mei 09.00 11.00 13.30 15.30

Nadere informatie

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten. Schooljaar

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten. Schooljaar COMPAEN VMBO Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten Schooljaar 2017-2018 Overzicht april - juni 2018 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht activiteiten april

Nadere informatie

2014-2015 SAENREDAM COLLEGE

2014-2015 SAENREDAM COLLEGE Schooljaar 2014-2015 EXAMENKATERN 2014-2015 SAENREDAM COLLEGE VMBO Basisberoepsgerichte leerweg VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg VMBO Theoretische leerweg 1 2 Beste examenkandidaat Zaandijk, september

Nadere informatie

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2019 Van 9 mei tot en met 22 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@stichtinglvo.nl Gym: s.engbersen@stichtinglvo.nl Examensecretaris: h.krekels@stichtinglvo.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje leerlingen Schooljaar EXAMENINFORMATIE VMBO BASIS EN KADER

Informatieboekje leerlingen Schooljaar EXAMENINFORMATIE VMBO BASIS EN KADER EXAMENINFORMATIE VMBO BASIS EN KADER SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inleiding Beste leerling van klas 4. Hierbij ontvangen jullie een informatieboekje dat betrekking heeft op zaken rondom het: CENTRAAL EXAMEN

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan / loopbaanbegeleider VMBO leerjaar

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 3. CSPE Pagina 4. CSE Pagina 5 6. Examenregels Pagina 7 9. Examenrooster Basis Pagina 11

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 3. CSPE Pagina 4. CSE Pagina 5 6. Examenregels Pagina 7 9. Examenrooster Basis Pagina 11 2017 Inhoudsopgave Voorwoord Pagina 3 CSPE Pagina 4 CSE Pagina 5 6 Examenregels Pagina 7 9 Examenrooster Basis Pagina 11 Examenrooster Kader Pagina 12 13 Examenrooster TL Pagina 14 Belangrijke data Pagina

Nadere informatie

EXAMENINFORMATIEGIDS 2018

EXAMENINFORMATIEGIDS 2018 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 HET SCHOOLEXAMEN (SE)... 4 HET CENTRAAL SCHRIFTELIJK PRAKTIJK EXAMEN (CSPE)... 5 HET CENTRAAL EXAMEN (CE)... 6 DIGITALE (COMPUTER) EXAMENS... 7 CENTRAAL SCHRIFTELIJK EXAMEN

Nadere informatie

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten. Schooljaar

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten. Schooljaar COMPAEN VMBO Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten Schooljaar 2017-2018 Overzicht april - juni 2018 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht activiteiten april

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg Amsterdam, september 207 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg 207-208 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit jaar is het zover,

Nadere informatie

HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september Haarlem College

HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september Haarlem College HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september 2018 Opzet voorlichting 1. Algemene uitleg Schoolexamen en Centraal Examen 2. Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016

Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016 SG De Triade Edam Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2016 Naar de finish leerlingversie 2016 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2018

Het Centraal Examen 2018 Het Centraal Examen 2018 Voor de leerlingen VMBO-BB/LWT Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m. wettelijk geoorloofde afwezigheid...

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar Jan Broeder Afdelingsleider

Ouderavond leerjaar Jan Broeder Afdelingsleider Ouderavond leerjaar 4 2014 Jan Broeder Afdelingsleider LOB Hans Belt INFORMATIE DECAAN VMBO 4 H.BELT e-mail:h.belt@hetwesteraam.nl Telefoon: 0481-362930 VMB0-4 LEERJAAR 2014 2015 Loopbaan Oriëntatie Begeleiding

Nadere informatie

PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg

PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg 207-208 Amsterdam, september 207 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit jaar

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Gebruik de site voor alle informatie Studeer in de meivakantie evt. in bibliotheek of TU/e, houd studieritme vast Rust

Gebruik de site   voor alle informatie Studeer in de meivakantie evt. in bibliotheek of TU/e, houd studieritme vast Rust Gebruik de site www.mijneindexamen.nl voor alle informatie Studeer in de meivakantie evt. in bibliotheek of TU/e, houd studieritme vast Rust voldoende en eet goed in de hele examentijd Overweeg om oordopjes

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2016 2017 REGELINGEN OMTRENT BEROEPS ORIËNTERENDE STAGE. Stage is een handelingsdeel dat verplicht is voor de gekozen beroepsgerichte vakken. Het moet dus naar behoren

Nadere informatie

Lees het examenreglement ook goed door. Wist je bijvoorbeeld dat het verboden is om je smartphone mee te nemen naar het examen?

Lees het examenreglement ook goed door. Wist je bijvoorbeeld dat het verboden is om je smartphone mee te nemen naar het examen? EXAMENBOEKJE GL Jongens en meiden, het is examentijd! Komt goed, mevrouw! Dat hoor ik natuurlijk vaak als ik vraag naar jullie examens, maar we weten allemaal hoe superspannend het is We gaan het samen

Nadere informatie

Informatie Examen Mei 2017

Informatie Examen Mei 2017 Informatie Examen Mei 2017 4TC1 4TC1 vak lokaal aanvang dinsdag 9 mei Wiskunde OLC 6 11:10 woensdag 10 mei Engels OLC 6 11:10 donderdag 11 mei Nederlands OLC 6 11:10 vrijdag 12 mei Economie OLC 6 11:10

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 dinsdag 16 april Jullie krijgen je cijferlijst. Je moet deze lijst goed controleren. Als alle cijfers en de andere gegevens in orde zijn en zet je je handtekening eronder en levert de cijferlijst in bij

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2019 mavo 2 Hoogezand, april 2019 Beste leerling, Het schooljaar schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het examen succesvol af te

Nadere informatie

EXAMENGIDS LEERLING. Alfrinkcollege. met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement THEORETISCH GEMENGD

EXAMENGIDS LEERLING. Alfrinkcollege. met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement THEORETISCH GEMENGD Alfrinkcollege VMBO THEORETISCH GEMENGD deelschool van de Instelling Voorgezet Onderwijs Deurne EXAMENGIDS LEERLING met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement Vmbo 2018-2019

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2019

Het Centraal Examen 2019 Het Centraal Examen 2019 Voor examenkandidaten 4-VMBO GL/TL Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Boeken inleveren... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m.

Nadere informatie

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Vrijdag 12 mei Nederlands (extra tijd l22) Maandag 15 mei Frans

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Vrijdag 12 mei Nederlands (extra tijd l22) Maandag 15 mei Frans Wanneer examen? Datum Tijd Vak Vrijdag 12 mei 13.30 15.30 Nederlands (extra tijd l22) Maandag 15 mei 13.30 15.30 Frans Dinsdag 16 mei 09.00 11.00 13.30 15.30 Geschiedenis (extra tijd l22) Engels (extra

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2018 mavo 2 Hoogezand, maart 2018 Beste leerlingen, Het schooljaar voor de examenklassen schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het

Nadere informatie

In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje.

In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje. Aan de examenkandidaten en hun ouders Amsterdam, april 2016 Beste eindexamenkandidaten, geachte ouders / verzorgers In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje. In dit boekje

Nadere informatie

Voor, tijdens en na het examen. Voor het examen:

Voor, tijdens en na het examen. Voor het examen: Voor, tijdens en na het examen Voor het examen moeten er nog een aantal belangrijke dingen gebeuren! Daar gaat deze brief over. Voor alle vakken moeten we de schoolexamencijfers doorgeven aan DUO, er zijn

Nadere informatie

Informatie CSE mavo 2018/2019

Informatie CSE mavo 2018/2019 Informatie CSE mavo 2018/2019 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Tijdpad... 4 Rooster centraal examen tijdvak 1... 6 Rooster centraal examen tijdvak 2... 7 Toegestane hulpmiddelen... 8 Regels tijdens het examen...

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2019

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2019 INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2019 VMBO BL/KL E&O PIE Z&W HET RHEDENS DIEREN Voorwoord Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers, Na vier jaar schooltijd is het dan eindelijk tijd voor het eindexamen,

Nadere informatie

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN MAVO 4 DE LA SALLE 2015 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s) van de eindexamenleerlingen, Op dinsdag 12 mei 2015 begint voor de eindexamenleerlingen van De la Salle het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2016

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2016 OP WEG NAAR HET DIPLOMA Exameninstructie 2016 inhoudsopgave 1. Afronding van het schoolexamen 3 2. De gang van zaken rond het centraal examen 3 3. Data centraal schriftelijk examen mavo, eerste en tweede

Nadere informatie