Hengsten. Brochure Hengstenshow zaterdag 14 april 2012 Aanvang uur Sportpark Rijnvliet 7 Utrecht (nieuwe locatie) Lauw van Vliet.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hengsten. Brochure 2 012. Hengstenshow zaterdag 14 april 2012 Aanvang 20.00 uur Sportpark Rijnvliet 7 Utrecht (nieuwe locatie) Lauw van Vliet."

Transcriptie

1 Hengstenshow zaterdag 14 april 2012 Aanvang uur Sportpark Rijnvliet 7 Utrecht (nieuwe locatie) Hengsten Brochure hengstenhouderij Astri

2 Aangewezen voor verrichtingsonderzoek v. Unaniem Cavalier. Fokker: mts G.C.P. & H.E. Frederiks-Neuteboom Spijker. Diesel, onze nieuwe aanwinst Lauw en Colet van Vliet Astri en Emmelie Scholtens Wereldkampioen 6-jarige dressuurpaarden Unaniem en Ben Schröder: bronzen medaille op het Nederlands kampioenschap springen te Mierlo Colet van Vliet met Bentley (Unaniem) en Anne van Vliet met Concurrent (Unaniem)

3 Geachte fokkers en gebruikers, Ook voor 2012 blijft onveranderd ons devies: variatie en kwaliteit!! Zes hengsten zijn voor komend jaar nieuw op ons station. Peppermill, de geweldige prestatiehengst van John Whitaker, Connaisseur, de dressuurhengst met zijn ongecompliceerde karakter, Vancouver, top Frans bloed met al veel presterende nakomelingen, Deter R, de verrichtingkampioen najaar 2011, Detroit, zoon van de naar Athina Onassis verkochte topspringer Unaniem, en de top gefokte Quasimodo die geen wensen onvervuld laat. Wederom beschikbaar Astrello, die een zoon aangewezen kreeg voor het verrichtingsonderzoek, Astri, verleden jaar voor de tweede keer Wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden, Carrera, 2e plaats hengstencompetitie, Charmingmood, vrije bloedlijnen en verleden jaar een aansprekende veulencollectie, Jazz en Namelus R, beide preferent en geen toelichting nodig, Valdez, kreeg verleden jaar een zoon KWPN-goedgekeurd, Vigaro, kreeg ook een zoon KWPN-goedgekeurd en op de afgelopen CHK werden weer twee zonen aangewezen en Westenwind, de Nederlands kampioen ZZ-zwaar met Emmelie Scholtens en natuurlijk lest best Unaniem, die enorm presteert op het hoogste niveau. Hij kreeg op de afgelopen CHK een zoon aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en heeft in Detroit een bij het AES goedgekeurde zoon. Bewezen hengsten en jonge talenten van het allerbeste bloed laten voor geen enkele fokker wensen onvervuld. Ook in deze tijd van economisch recessie blijft de vraag naar toptalenten zonder uitzondering groot. De veulen- en sportpaardenveilingen laten onveranderd hoge prijzen zien voor goed gefokte en talentvolle veulens en paarden. Selectie binnen het eigen merriemateriaal en vervolgens de kritische zoektocht naar de best passende hengst blijft een uitdaging voor de fokkers, die zich richten op de toekomst. Onze hengsten vertegenwoordigen het beste van het beste en dat is wat we onze relaties ook gunnen. We helpen u graag bij uw keuze om u de voldoening te bezorgen van een fraai veulen en wie weet een toekomstige kampioen! Wij wijzen u graag op onze website voor actuele informatie over de hengsten en hun nakomelingen. Ook de paarden die we te koop aanbieden kunt u hier vinden. Ook dit jaar ontmoeten wij u graag weer op ons dekstation en op onze hengstenshow, die gehouden wordt op Zaterdag 14 april a.s. in Sportpark Rijnvliet 7, Utrecht. Verleden heb je, toekomst moet je maken!

4 Wat een prestatie en wat een karakter!! Twee jaar wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden. Deze fantastische prestatie leverde de hengst Astri. Het zwarte bewegingswonder werd geprezen om zijn gehoorzaamheid en meewerkende karakter. De stap: losheid door het lichaam en veel activiteit, de draf: veel epressie, souplesse, schwung en een sterk gebruik van het achterbeen en de galop: mooi opwaarts gesprongen. Een paard om van te dromen, aldus het jurycommentaar. Astri is vrij van Flemmingh-, Ferroen Gribaldi-bloed en voert pas in de 3e generatie het bloed van Jazz. Broere Obelisk (Matador Clavecimbel) is de vader van Astri en deze hengst is met Kirsten Beckers lichte tour geklasseerd. Broere Obelisk heeft in Tango (mv. Lohengrin) en Van The Man (mv. Frühling) Grand Pri geklasseerde nakomelingen. Olivi (Jazz Aktion) is de vader van de moeder van Astri. Deze keurhengst heeft in Action 51 (mv. Cabochon), Astri Obelisk Olivi keur Frühling Zwart 1.68 m geboren 2005 Oldenburg, KWPN Hannover Lady Reveil-stam merrielijn 27 fokfamilie 23 Astri: Een gouden keuze! hengstenhouderij

5 Mitsuko (mv. Pianist Westf.) en Triviant 2 (mv. Saluut) 3 nakomelingen op Grand Pri-niveau. Daarnaast is Olivi vader van de geëporteerde KWPNhengst UB40 en de schimmelhengst Universeel. Astri start met een dressuurinde van 155 met 44% betrouwbaarheid. Zijn vader Obelisk meet 1.69m; zijn moeder Upshot meet 1.68m. Zelf is de hengst 1.68m en zal de stokmaat naar verwachting verhogen. De moederlijn is die van de bekende Lady Réveil van Wittenstein. Nog even over het karakter. Veel fokkers wensen zich een paard met een nuchter en meewerkend karakter. Attent en gehoorzaam, maar niet te sensibel. Astri heeft getoond onder alle omstandigheden zijn aandacht bij de les ofwel zijn amazone Emmelie Scholtens te houden en onder stressvolle omstandigheden te blijven presteren. Voor de fokkers en eigenaren van Astri is het twee keer GOUD geworden en dat hadden ze nooit gedroomd. Uw dromen op succes kunnen beginnen met een gouden keuze: Astri!!

6 Charmingmood creëert een vrije bloedlijn bij iedere merrie en lost direct de inteeltproblemen op. Alleen voor de dochters van Contango en zijn (klein)zonen is een andere hengstenkeuze van ons station wenselijk. Charmingmood komt uit de eerste jaargang van de Westfaalse en KWPN-goedgekeurde hengst Winningmood. Winningmood voert via zijn vader Prado het bloed van de topverervers Polydor en Lancer II. De vader van de moeder van Winningmood is Donnerwind. Zijn vader is Donnerschlag (Donnerhall Pik König) en zijn moeder is de Voltaire dochter Furinde. Donnerwind heeft Grand Pri dressuur gelopen. Hij gaf de voor meerdere stamboeken goedgekeurde hengsten Danny Wilde en Del Vento, beiden ook Grand Pri dressuur geklasseerd. Winningmood heeft een dressuurinde van % en scoort 111 fokwaarde eterieur en 113 fokwaarde beweging. De hengst loopt lichte tour. De moeder van Charmingmood is Nedorette W. Ze is keur sport dressuur en Z2 geklasseerd. Vader de preferente topvererver Contango is ook vader van tweemaal bronzen medaillewinnaar op de WEG in Kentucky, de KWPN-goedgekeurde Ravel van Steffen Peters en nog 9 Grand Pri nakomelingen. Nedorette W heeft een dressuurinde van % en staat daarmee in de top 500 van merries zonder nakomelingen in de dressuursport. Grootmoeder Goedele is een dochter van de Engelse Volbloed Belfalas. Goedele is ook moeder van Daytona VDL v. Don Primero. De hengst is goedgekeurd bij het SWB en Westfalen en zelfs verrichtingskampioen in Westfalen. Overgrootmoeder Conamore v. B. Raimond is moeder van N.Accoord v. Acord II die Grand Pri dressuur is. Charmingmood Winningmood Contango pref. Belfalas Bruin 1.68 m geboren 2007 KWPN fokfamilie 84 Charmingmood : Met nieuw bloed! hengstenhouderij

7 Rapport van de afstammelingenkeuring van Charmingmood op basis van 6 beoordeelde veulens: Uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens die ruim voldoende in het dressuurpaardenmodel zijn gebouwd. De stap is voldoende van ruimte. De draf is krachtig en ruim voldoende van ruimte met een goede buiging van het achterbeen. De veulens galopperen makkelijk aan. De galop is ruim voldoende van ruimte en balans maar zou meer souplesse moeten hebben. Charmingmood wordt voorspeld op 111 eterieur en 112 beweging en hij houdt de stokmaat op peil.

8 Connaisseur was de parel van de HK in Westfalen Een paar maanden later werd hij als 3-jarige onder het zadel getoond op de HK in Flyinge en groeide uit tot de sensatie van Zweden. Inmiddels is de bloedmooie Connaisseur goedgekeurd door het BWP en het KWPN. Connaisseur is in het voorjaar van 2011 na het verrichtingsonderzoek door het KWPN goedgekeurd. Zijn bijna outcrossafstamming Con Amore Donnerhall maakt hem geschikt voor zeer veel dressuurmerries. Con Amore (Conteur Pik Bube I) is een inmiddels overleden Hannoveraanse premiehengst. Conteur is van Contender, ook de vader van de dressuurhengsten Contango en Mendel. Donnerhall is wereldwijd een vooraanstaande dressuurvererver. Zijn bloed vinden we in meerdere KWPNgoedgekeurde hengsten. De 1.68m metende Connaisseur staat zeer goed in het dressuurmodel en beschikt over veel uitstraling. Onderzoeksrapport Connaisseur: Connaisseur is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte. De galop is krachtig, actief en goed van ruimte. In beweging heeft Connaisseur veel souplesse, een goede tot zeer goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Connaisseur veel tot zeer veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. Connaisseur kreeg de volgende cijfers: stap: 8, draf: 8, galop: 8,5, souplesse: 8, houding & balans: 8,5, rijdbaarheid & instelling: 8,5 en aanleg als dressuurpaard: 8,5. De HK-commissie is van mening dat Connaisseur met name de galop en rijdbaarheid kan verbeteren. Hij lijkt het beste te passen op merries die over maat beschikken en een sterke bovenbouw. Verleden jaar tijdens het eerste publieke optreden van Connaisseur met Emmelie Scholtens gaf de hengst gelijk zijn visitekaartje af. In een sterke bezetting werden ze zeer verdienstelijk derde tijdens de finale van de Pavo Cup. Deze imponerende hengst toonde naast vlijt, instelling en een onverstoorbaar karakter ook een geweldige stap, een schwungvolle draf en een droomgalop. Connaisseur is een welkome aanvulling op het hengstenbestand door zijn bloedopbouw zonder de veel voorkomende hengsten Ferro, Flemmingh, Gribaldi of Jazz in zijn pedigree en zijn ongecompliceerde karakter.

9 Connaisseur Con Amore Donnerhall Legat Bruin 1.68 m geboren 2007 Westfalen, KWPN SWB, BWP Fokfamilie: Suse, hannover stamm 812 Connaisseur: Top Dressuur in type en karakter! hengstenhouderij

10 Broere Valdez is vrij van het bloed van Flemmingh, Ferro en Gribaldi en dat maakt dat deze hengst past bij veel dressuurmerries. Daarnaast realiseert Broere Valdez met zijn eerste jaargangen uitstekende fokwaarden. De betrouwbaarheid van zijn dressuurinde is met 10% gestegen en is nu %. Zijn eterieurfokwaarde is verhoogd naar 108 en zijn bewegingsinde steeg naar 115. En onveranderd fokt de hengst zeer veel maat en scoort ruim bovengemiddeld: 107. Van hem zijn twee zonen goedgekeurd. Het Oldenburg Verband keurde Velvet Touch (mv. Haarlem), die in de verrichtingstest een 8,50 kreeg voor de stap, 8,63 voor de draf en 8,75 voor de galop. Het KWPN keurde verleden jaar Davinci (mv. Voltaire) goed. Hij scoorde totaal 79 punten in het najaars verrichtingsonderzoek waaronder een 9 voor de galop. Fokkers weten dat bloedspreiding in de dressuurpaardenfokkerij een aandachtspunt is. Broere Valdez Houston pref. Jazz pref. Nabuur Tangelo Donkerbruin 1.73 m geboren 2003 KWPN fokfamilie 303 Broere Valdez : Scoort niet alleen in de ring, maar ook in zijn nafok! hengstenhouderij

11 De vader van Broere Valdez is de keurhengst Houston (Belisar Pion), die de Grand Pri paarden Maimiliaan en Nicky bracht en daarnaast vele paarden op lichte tourniveau. Broere Valdez is de enige KWPN-goedgekeurde zoon van deze keurhengst. Aan moederszijde voert hij het vertrouwde en dominante prestatiebloed van Broere Jazz, vervolgens wordt bloed ingebracht via zijn overgrootvader de halfbloed Nabuur (v. Uppercut ) en daarna de Volbloed Tangelo. Broere Valdez geeft ruimte, kracht en gedragenheid in de draf en de galop en verbetert de ruimte in de stap en zoals al gezegd: Broere Valdez geeft maat!! Uit zijn oudste jaargang lopen er inmiddels 16 in de sport en uit 2 jaargangen hebben 28 merries een predicaat. Ferro en Gribaldi. Broere Valdez s moeder, de keurmerrie Oase, heeft een royaal (1.77m) dressuurmodel en slaagde voor de IBOP met een 9 voor de stap, een 8 voor de draf en een 7 voor de galop. De aanleg als dressuurpaard werd beoordeeld met een 8. De dressuurverrichtingskampioen van het jaar 2005 Broere Valdez is inmiddels met Kirsten Beckers startgerechtigd in de lichte tour en het duo levert constante prestaties.

12 Westenwind Flemmingh pref. Contango pref. Ulft keur Fresco Donkerbruin 1.68 m geboren 2003 KWPN fokfamilie 278 Westenwind : Als karakter en werklust belangrijk zijn, twijfel niet! hengstenhouderij KNHS kampioen 2011 in het ZZzwaar is Westenwind met Emmelie Scholtens. Voorafgaand aan dit succes waren er al hoogtepunten. Westenwind plaatste zich twee maal in de finale van het WK jonge dressuurpaarden in Verden, bereikte met Emmelie twee keer een finaleplaats in de PAVO-cup. Ze waren Gronings kampioen in de Z1, Nederlands kampioen in de Z2, reserve-kampioen ZZ-licht en dan nu Nederlands kampioen ZZ-zwaar. Het pedigree van Westenwind is vrij van Ferro, Jazz en Gribaldi. Westenwind is een zoon van de preferente Flemmingh, de vader van de Grand Pri-paarden en KWPN goedgekeurde hengsten Krack C, Lingh en Mooiman. Daarnaast zijn nog 9 nakomelingen van Flemmingh Grand Pri geklasseerd. Aan moederszijde voert hij het bloed van de dominante dressuurvererver de preferente hengst Contango. Hij leverde 10 Grand Pri-paarden waaronder Wereldbekerwinnaar en twee maal bronzen medaillewinnaar op de WEG in Kentucky, de inmiddels KWPN-

13 goedgekeurde Ravel van Steffen Peters. Ook 3 kleinkinderen van Contango lopen inmiddels Grand Pri. Westenwind s moeder, de elite sport dressuurmerrie Marybelle laat geen wensen onvervuld. Inmiddels heeft ze ook de predicaten preferent en prestatie. Ze bracht ook Roselle keur sport dressuur (v. Kroonjuweel), die ZZ-zwaar loopt, Tirabelle elite (v. Krack C), Valentino (v. Polansky) ZZ-licht dressuur, Beaubelle (v. Krack C) elite en Cacharelle ster (v. Lingh). Marybelle hoort met haar dressuurinde van % bij de top 500 van dressuurmerries met nakomelingen in de sport. De ster preferente prestatie grootmoeder Gera is een volle zuster van de KWPN goedgekeurde hengst Fair Play, die ZZ-licht liep. Een rijk lijntje met veel presterende dressuurpaarden! In het najaar van 2008 is Westenwind gehandhaafd voor de fokkerij na het tonen van afstammelingen: De veulens staan goed in het rechthoeksmodel, de draf is goed van ruimte en souplesse en deze constatering zien we terug in de eerste gepubliceerde eterieurinde van Westenwind. Het fokadvies van het KWPN is gebaseerd op het verrichtingsonderzoek en de veulenbeoordeling: Westenwind kan een goed karakter en souplesse toevoegen. De merries moeten een sterke rug en lendenpartij hebben. De dressuurinde van Westenwind is iets gestegen naar % op basis van afstamming, verrichtingsonderzoek, eigen prestaties en 3 lineair gescoorde nakomelingen. Een frisse wind qua pedigree en eigen prestaties: Westenwind! Ferro, Jazz en Gribaldi.

14 Broere Jazz Cocktail pref. Ulster Amor pref. Pericles pref. Vos 1.73 m geboren 1991 KWPN, Oldenburg, Hannover, Deens stamb. Westfalen Fokfamilie: 339 Broere Jazz : Number One! hengstenhouderij Het is ongelooflijk maar waar. De dressuurinde van Jazz is weer gestegen naar een respectabele hoogte van %. Eigenlijk zijn er nauwelijks woorden die de waarde van Jazz kunnen omschrijven. 34 nakomelingen zijn inmiddels Grand Pri geklasseerd en dat is ca. 7% van het totaal aantal paarden wat wereldwijd de laatste jaren is gestart. Laat het u niet gebeuren om achteraf te zeggen: Had ik Jazz maar een keer gebruikt! Als geen ander is Jazz in staat om een nadrukkelijk dressuurstempel te zetten op uw merrielijn. De Nederlandse dressuurfokkers pakken hun kansen en zijn aan een geweldige opmars bezig. Steeds meer KWPN-dressuurhengsten worden door andere stamboeken goedgekeurd. Dat is mede te danken aan Jazz, die Nederland als dressuurland op de kaart heeft gezet. De natuurlijke houding, waarbij het front rijst en de achterhand zakt, de draf waarin het lange voorbeen met veel knie-epressie wordt weggezet, dat is helemaal Jazz. Weer twee kleinzonen werden verleden jaar KWPN-goedgekeurd: Dark Pleasure en Don Tango. 21 Jaar en de rol van Jazz als dressuur-ambassadeur is nog lang niet uitgespeeld.

15 De onlangs preferent verklaarde Namelus R is een van die super verervende zonen uit de lijn van Concorde-Voltaire-Furioso II. Hij heeft in Arthos R, Tolan R en Deter R drie KWPN-goedgekeurde zonen. Op de afgelopen CHK werden weer twee zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en daarnaast is Namelus R vader van de moeder van de KWPNgoedgekeurde hengst Bodinus. Inmiddels hebben zich al 16 nakomelingen van Namelus R op Grand Pri niveau gemanifesteerd, waarvan afgelopen jaar Tripple X III de beste was. Namelus R heeft een springinde van % (ver bovengemiddeld), ook een bovengemiddelde eterieurvererving % en houdt de stokmaat op peil (101). Namelus R kan de ruimte van de stap verbeteren (lang), de galop (ruim, krachtig en dragend), de snelheid van de afdruk (zeer vlug), de techniek (voorbeen; zeer gevouwen, achterhand; zeer open), het vermogen (zeer veel), de souplesse (zeer veel) en de voorzichtigheid. Bij merries, die niet zo nadrukkelijk in de springrichting zijn gefokt kan Namelus R een geweldige impuls geven in de richting Namelus R Concorde pref. Joost pref. Abgar Donkerbruin 1.68 m geboren 1995 KWPN, Holstein, Oldenburg, Zangersheide, SF Usiena-stam merrielijn 49 fokfamilie 154 Namelus R : Bloed wat al jaren fokt! hengstenhouderij van een toppedigree met kansen op een springpaard van een aantrekkelijk niveau. Namelus R is vrij van Ramiro, Nimmerdor, Cor de la Bryère, Capitano en Landgraf I en uiteraard passen dochters van Franse en BWP-gefokte hengsten bij Namelus R zonder inteeltrisico.

16 Astrello s vader Casantos (Cantos Cassini I) springt op 1.40m niveau en zijn volle broer U-Cantis is inmiddels internationaal gestart. Van Cantos debuteerden verleden jaar 7 nakomelingen op internationaal niveau waaronder Wollie Bollie met Albert Zoer. De in 1988 geboren Cassini I is een van de leidende fokhengsten in Duitsland. Met zijn springinde hoort hij al jaren bij de beste 1% van alle Duitse springhengsten en dat is met Cantos zijn vader Contender ook het geval. Astrello s moeder, de ster preferente 26-jarige prestatiemerrie Estrella is een fantastische fokmerrie! Zij combineert het bloed van Ramiro, Fürst Ferdinand en de Volbloed Abgar. Haar internationaal springende nakomelingen zijn: Morning Star v. Damocles Rolls Royce v. Concorde Vennoot v. Andiamo Wallstreet v. Hors la Loi II Nationaal 1.40m: - Ilcora v. Concorde - Santos v. Concorde Grootmoeder Askara is ook zo n topmerrie. Zij bracht de internationale springpaarden Jashar (v. Emilion), Uptimo (v. Coronado) en Virgin Epres (v. Carthago Z). Astrello is met fokker/ mede-eigenaar Dave Maarse ook op weg naar een internationale carrière. De hengst is inmiddels Z-springen. De springinde van Astrello is ver bovengemiddeld met % en voor eterieur heeft hij 109 als fokwaarde, dus ver bovengemiddeld. Ook kan Astrello de stokmaat verhogen 101.

17 Astrello Casantos G. Ramiro Z. pref. Fürst Ferdinand Abgar Schimmel 1.70 m geboren 2005 KWPN fokfamilie 13 merrielijn 54 Nomia-stam Astrello : Meest aansprekende veulencollectie 2010! Astrello geeft gezonde paarden!! Zijn OC-fokwaarde is 102 en dat betekent dat de aanleg voor de vererving van OC gering is. Op basis van de gegevens van zijn afstamming en verrichtingsonderzoek kan Astrello de afdruk verbeteren (naar boven), de techniek van de achterhand (open), het vermogen (veel), de souplesse (veel) en de voorzichtigheid. De eterieurfokwaarde is mede gebaseerd op zijn afstammelingenrapport. Voor zijn goedkeuring najaar 2008 dekte Astrello de merrie Alanda ster sport spr v. Lupicor. Haar Astrello-zoon werd op de afgelopen CHK aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Dat belooft wat voor de toekomst. Kortom, Astrello maakt een gezond en compleet springpaard in lue verpakking!! hengstenhouderij

18 Deter R Namelus R pref. Contender Joost Bruin 1.71 m geboren 2008 KWPN fokfamilie 1715 Deter R: Het complete springpaard hengstenhouderij Een springcrack kan ook fijn te rijden zijn! Deter R imponeerde in het verrichtingsonderzoek met zijn springtalent (8,5 voor refleen, 8 voor techniek, 9 voor vermogen, 8,5 voor aanleg), maar ook met zijn rij-eigenschappen (8,5 voor galop, 8,5 voor rijdbaarheid en instelling). Zijn gigantische springmoyennes, fantastische rittigkeit en topeterieur maken Deter R tot een zeer complete hengst die de springpaardenfokkerij over de volle breedte vooruit kan helpen. Met zijn formaat en front is Deter R speciaal geschikt om het eterieur van springmerries te verbeteren. Deter R is een zoon van de preferent verklaarde Namelus R. Grootvader Contender is stempelhengst in Holstein. Hij staat aan de basis van een lange rij topspringpaarden en goedgekeurde hengsten. De volle zus van Deter R, de elitemerrie B.Rubertha 11, realiseerde in 2011 met een totaal van 88 punten de op één na hoogste score in de merrietest. Grootmoeder H.Ruberth 14 prestatie is de volle zus van de wereldberoemde Grand Pri-hengst VIP (Joost Abgar ).

19 Zij bracht vier paarden die op nationaal en internationaal niveau springen. Overgrootmoeder Rubertha ster prestatie leverde naast VIP nog vijf Z- en ZZ-springpaarden. De Rubertha-stam van de internationale springpaarden Rubert R, Balaboeska R, Royal Beach Cupido, Wembley, Cuba, Laurin Rubertha, Winston, Zebulon etc. is in de afstamming van Deter R gecombineerd met een andere topstam uit de Roelofs-filosofie. Vader Namelus R brengt de uitzonderlijke genen in van de Melusiena s (fokfamilie 154). Uit deze prestatiestam komen talloze internationale springpaarden voort, waaronder Hay Guy, Vegas/ Velusinus R, Matcho KB, Audi s Idalco etc. Op de hengstenkeuring werd de springmachine Deter R als tweede reservekampioen opgesteld. In het verrichtingsonderzoek was hij de absolute kampioen. De verwachtingen zijn hoog gespannen!

20 Zijn vader is Unaniem, de hengst die afgelopen jaar ongelooflijk veel reclame maakte voor de KWPN-fokkerij. Na geweldige resultaten met Ben Schröder werd de hengst juni 2011 verkocht aan Athina Onassis de Miranda en ook met zijn nieuwe amazone heeft de hengst zich al geklasseerd. Op de afgelopen CHK werd een zoon van Unaniem Cavalier aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Detroit s moeder is een elite merrie van de topvererver Burggraaf. Burggraaf kan zich meten met alle groten der aarde. Van hem sprongen de afgelopen 8 jaar 102 nakomelingen op het hoogste niveau. Obeli, Omelli, Randgraaf, de in Frankrijk goedgekeurde Luccianno, Utan etc. zijn een paar van de bekendste Burggraafnakomelingen van het afgelopen jaar. Grootmoeder Sandra is een keurdochter van de preferente Farn. Zij was ZZ-springen geklasseerd. Farn maakte faam o.a. als vader van de hengst van de eeuw Nimmerdor. Sandra s achterkleindochter Tucinda springt internationaal onder de naam Detroit Unaniem Burggraaf pref. Farn pref. Krawall Bruin 1.70 m geboren 2008 AES approved fokfamilie 72 merrielijn 99 Detroit: Kwaliteit kent geen tijd! hengstenhouderij

21 Mandy met de Duitser Andreas Knippling. Farn heeft met zijn statuur, springkwaliteiten en bewegingspatroon een stempel gedrukt op de KWPN-rijpaardfokkerij. Hij komt voor in het pedigree van veel KWPN-hengsten o.a. is hij vader van de moeder van topvererver Renville. Detroit haalde in 2011 de 2e bezichtiging bij het KWPN en is AES goedgekeurd. Zijn nakomelingen worden bij het KWPN geregistreerd in register B. Detroit was als veulen kampioen op de CK te Midden-Beemster en heeft een harmonisch eterieur met prima bewegingen. Zijn sterke pedigree met louter topverervers biedt kansen op de vererving van springaanleg.

22 Carrera Larino keur Contender Landadel Schimmel 1.66 m geboren 2007 KWPN fokfamilie 753 Old Ehrgerda-lijn Carrera : Top instelling, met veel kwaliteit hengstenhouderij Carrera was verleden jaar de reservekampioen van de VION-trofee bij de 4-jarigen en werd door beide juryleden gewaardeerd met een 8.7. Hij deed dit uit een deelnemersveld van 145 paarden! Op de afgelopen CHK wist Carrera eveneens in de eindstand van de hengstencompetitie een prima tweede plaats te behalen. Carrera scoorde in het verrichtingsonderzoek een fraaie cijferbalk en vooral zijn hoge cijfers voor refleen (8) en vermogen (8,5) zijn aansprekend. De galop werd gewaardeerd met een 8 en de rijdbaarheid en instelling met een 8.5. Kortom, een hengst met zeer veel aanleg voor het hoogste niveau, die zich ook uitstekend laat rijden. De enige goedgekeurde Larino-zoon Carrera is een van de mooiste van zijn jaargang. Hij werd 5e in de kampioenskeuring en is met zijn langgelijnde model, sprekende hoofd en correct gesteld beenwerk een opvallende verschijning. Carrera werd in het najaar van 2010 KWPN goedgekeurd. Vader Larino (Concorde Armstrong) werd tot het hoogste niveau uitgebracht in de springsport door Peter Geerink en de

23 hengst ontwikkelde zich tot een leidende fokhengst binnen het KWPN, wat in 2009 beloond werd met het keurpredikaat. Carrera s moeder Ehrentender is een ster preferente merrie van Contender. De in 2001 geboren merrie bracht al een stermerrie en een 2e bezichtigingshengst en is op haar eerste 3 nakomelingen preferent! De Holsteins gefokte en KWPNerkende Contender is een wereldhengst. In de afgelopen 8 jaar sprongen 96 nakomelingen van hem op het hoogste niveau. De bekendste nakomelingen zijn Carlo (10e pl.in 2011) en Checkmate (147e pl. in 2011). De Holsteins gefokte Landadel heeft in Oldenburg veel invloed gekregen. De in 1982 geboren bruine hengst is een Landgraf I-zoon en ingeteeld op de Volbloed Ladykiller. Ook hij heeft veel goedgekeurde zonen in alle fokgebieden en internationale sportpaarden gegeven. Net als Contender heeft hij naast de vererving van springaanleg de vererving van een ruime krachtige beweging in de fokkerij weten te waarborgen. Carrera kan naast vermogen, refleen en techniek, rijdbaarheid en een harmonisch eterieur met ruime krachtige bewegingen toevoegen aan de fokkerij. Sportbloed met bijzondere PK s!!

24 De fantastische prestaties van Unaniem met Ben Schröder in 2011 bleven ook internationaal niet onopgemerkt. Ze behaalden een 5e plaats in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam, een 8e plaats in de Grote Prijs van s Hertogenbosch. Ze wonnen de Grote Prijs van Vidauban Fr. en een bronzen medaille in het Nederlands Kampioenschap in Mierlo! De internationale belangstelling voor Unaniem groeide met iedere klassering en in juni vorig jaar werd de hengst verkocht aan Athina Onassis, die direct al goede klasseringen met hem behaalde. Het kon eigenlijk ook niet anders met een pedigree waarin maar liefst vier internationale springhengsten op rij voorkomen. Unaniem s vader, de keurhengst Numero Uno (Libero H Lord Calando) is preferent verklaard. Waren er in 2009 al 14 nakomelingen op de internationale FEI/WBFSH-springranking vermeld, in 2010 waren het er 23 en in nakomelingen met als vader Numero Uno! De overige vaders in het pedigree, de preferente Voltaire, de keurhengst Jasper en de preferente Nimmerdor waren zelf internationaal Unaniem Numero Uno pref. Voltaire pref. Jasper keur Nimmerdor pref. Bruin 1.71 m geboren 2001 KWPN fokfamilie 1872 Unaniem : Kwaliteit bewijst zich! hengstenhouderij

25 springpaard en leveranciers van ontelbare internationale springpaarden. Unaniem s moeder, de goed ontwikkelde langgelijnde keurmerrie Passivona, liep een ecellente merrietest met gemiddeld een dikke 7 voor de bewegingen en een 8.5 voor de springonderdelen. Unaniem s zoon Cupido was in 2011 de imposante kampioen van de 4-jarigen in de Vion-cup en werd ook verkocht aan Athina Onassis. Zijn zoon Deter werd AES goedgekeurd en op de afgelopen CHK werd een zoon van Unaniem aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Unaniem kan naast een geweldig springpaard ook een harmonisch gebouwd paard geven met goede bewegingen en hij houdt de stokmaat op peil. Vooral de lange hals en croupe, de soepele draf en krachtige galop zijn echte Unaniem kenmerken. De nakomelingen van Unaniem hebben fijne karakters, zowel in de omgang als in het werk. In één klap 4 (Numero Uno, Voltaire, Jasper, Nimmerdor) en misschien wel 5 (Unaniem) topverervers toevoegen aan het pedigree van uw veulen en de kans op een etreem springpaard aanzienlijk vergroten? Dat kan..met Unaniem!

26 Peppermill Burggraaf, pref. Voltaire, pref. Lector Bruin 1.66 m geboren 2001 KWPN fokfamilie 72 merrielijn 99 Peppermill: Ongelooflijk! hengstenhouderij Een droom op een tweede keer deelname aan de Olympische Spelen was verkeken toen Peppermill in november vorig jaar geblesseerd raakte. Voor de fokkerij is deze zeer speciale 15-jarige hengst een geweldige aanwinst en die nieuwe fase in de carrière van Peppermill begint nu!! John Whitaker en Peppermill vormden al 6 jaar een combinatie en ze droegen bij aan diverse teammedaiiles voor Engeland o.a. op het EK in Mannheim 2007 en het EK Madrid in Daarnaast was Peppermill winnaar van diverse grote prijzen o.a. in Hickstead, Vejer de la Frontera, Rome, Valencia en als laatste die van Madrid. Met zijn voorzichtigheid en geweldige springvermogen met die etra versnelling erin was Peppermill voor het Engelse team en uiteraard voor zijn ruiter John Whitaker hèt paradepaard uit de KWPN-fokkerij. Zijn pedigree is een opeenstapeling van best verervende hengsten en merries. Grootmoeder is de in 1975 geboren Rosita, die onder

27 de naam Epo Graphic met Eric van der Vleuten vele nationale en internationale successen behaalde. Met Voltaire gaf zij de merrie Litaire, de moeder van Peppermill. Peppermill s volle broer Twister sprong 1.50m met de Engelse Laura Renwick. Grootvader Voltaire is wereldwijd de best verervende Hannoveraanse hengst. De laatste 8 jaar sprongen er 98 nakomelingen van hem internationaal. Geen enkele andere Hannoveraan komt hierbij in de buurt. De beste Voltaire nakomeling was het afgelopen jaar Kellemoi de Pepita met een 6e pl. op de springranking. Peppermill s vader is de Holsteiner Burggraaf, die met 102 internationaal springende nakomelingen in de afgelopen 8 jaar binnen de KWPN- én Holsteinse hengstenstapel een vooraanstaande rol inneemt. Zijn beste nakomeling was het afgelopen jaar Randgraaf met een 157e pl. op de springranking. Peppermill is de enige KWPNgoedgekeurde hengst uit de combinatie van deze twee topverervers Burggraaf Voltaire, die nu voor de fokkerij beschikbaar is. Peppermill is langgelijnd en heeft een aansprekende uitstraling. Speed, souplesse en versnelling; het zijn de elementen die deze hengst zo uniek maken. Peppermill voldoet aan de röntgenologische eisen van het KWPN.

28 De 16-jarige hengst Vancouver is een constant prestatiepaard gebleken in de 5 jaar dat hij internationaal werd uitgebracht door Gerco Schröder. Een blijvende blessure beëindigde in 2009 zijn internationale sportcarrière. Daarvoor had de hengst al ruimschoots laten zien over kwaliteit te beschikken. Hij was o.a. winnaar in het 1.30m Zwolle International, in het 1.50m internationale hengstenwedstijd in Hengelo, 2e in de VHO-trofee in Den Bosch en 2e in het Nederlands kampioenschap in Mierlo. Daarna internationale klasseringen in Dublin (Samsung Super League), Valkenswaard, Verona, Rome etc. Vancouver komt uit een vruchtbare moederlijn van Anglo-Arabische paarden. Zijn grootmoeder Vertu bracht 16 nakomelingen waaronder 3 internationale springpaarden en 2 nationale springpaarden. Zijn moeder Perpétua du Crocq bracht 10 nakomelingen waaronder naast Vancouver nog een internationaal springpaard en ZZ-springpaard. Zij is een dochter van de Anglo- Vancouver Le tot de Semilly Fangio Vertubleu Donkerbruin 1.68 m geboren 1996 KWPN fokfamilie 1214 Vancouver : Zijn kinderen bewijzen zijn kwaliteit hengstenhouderij

29 Arabische hengst Fangio, die als vader Arlequin heeft. Arlequin is o.a. vader van Zeus, de ook door het KWPN-goedgekeurde internationale topvererver. Le Tot de Semilly is de vader van Vancouver. Hem kennen we als vader van de huidige ster binnen het Selle Français Diamant de Semilly en van Itot du Chateau die met een 13e pl. op de springranking verleden jaar zijn beste nakomeling was. De Franse springkanjers Lamm de Fetan, Made in Semilly en Orient Epres komen uit een moeder van Le Tot de Semilly. Deze bloedvoering maakt Vancouver geschikt voor alle merries uit Nederlandse en Duitse bloedlijnen. 57 nakomelingen van Vancouver hebben een sportstand springen en dat is ca. 25% van het aantal geregistreerde nakomelingen. Meerdere nakomelingen zijn al op jonge leeftijd Z of ZZ springen en van de 21 op de stamboekkeuringen aangeboden nakomelingen is de helft van de merries ster, keur of elite. Vancouver geeft nakomelingen die gemiddeld sterk naar boven springen met een fraaie ronde bascule. De techniek van de achterhand is zeer open, hij geeft veel vermogen, souplesse en voorzichtigheid. De HK-commissie vindt Vancouver met name geschikt voor langgelijnde royaal ontwikkelde merries.

30 De 13-jarige hengst Quasimodo Z laat geen wensen onvervuld. Rij op rij combineert hij in zijn pedigree hengsten, die zelf internationaal sprongen en internationaal fokken. Zijn vader Quidam de Revel is het paradepaard van de Franse fokkerij. Het ongelofelijk aantal van 158 nakomelingen sprongen van hem de afgelopen 8 jaar internationaal. Zijn toppers van het afgelopen jaar waren Ideal de Roy, Allah Jabek, Valencia, Le Prestige de Hus, Litsam, Ad Norson en Verdi. Quasimodo s vader van de moeder is Carthago. Deze Holsteinse hengst is eveneens absolute topklasse. 155 nakomelingen van hem sprongen de afgelopen 8 jaar internationaal. Verleden jaar waren Mylord Carthago, Davos, Old Chap Tame, Crushing Z, Cha Cha Z, Carmena Z, Cannelina, Coltaire Z en Cash 63 in de bovenste regionen van de WBFSH springranking te vinden. Zowel Quidam de Revel als Carthago staan in de top 10 van de hengstenranking van de WBFSH. Als vader van de grootmoeder staat Libero H te boek. Wat te zeggen van deze prestatievererver? Liebherr s No Mercy, Libertina, Maike, Lambrasco zijn maar enkele nakomelingen van de meer dan

31 QUASIMODO Z Quidam de Revel Carthago Libero H Ramiro Bruin 1.70 m geboren 1999 NRPS, KWPN, AES fokfamilie 75 merrielijn 22 Loma-stam QUASIMODO Z: Geen wens onvervuld! hengstenhouderij 60, die de afgelopen 8 jaar internationaal gestart zijn. Ook de moederlijn van Quasimodo Z is van ongekende klasse. Moeder Caloma Z heeft 3 jaar internationaal gelopen en tussendoor nog een veulen gebracht! Grootmoeder Itoloma was Z-springen en evenzo overgrootmoeder Detoloma. De internationale springhengst J.Liberato I is een volle broer van Itoloma. De Lomastam is bekend door de vele springpaarden. Quasimodo Z heeft zich met de Noorse ruiter Morten Djupvik meermalen geplaatst op internationale concoursen en heeft zelf inmiddels 4 nakomelingen op de internationale springranking staan. Daarnaast heeft hij een groot aantal Z/ZZ-springende nakomelingen, waarvan we dit jaar meer zullen horen. Door het AES, NRPS en Zangersheide zijn inmiddels 5 zonen van hem goedgekeurd. Quasimodo Z scoort 108 eterieurinde en 111 voor het vrijspringen. De hengst vererft alle spring- en galopkenmerken zeer positief, heeft een zeer betrouwbare springinde % en scoort licht positief voor stokmaat. Quasimodo Z is een zeer betrouwbare partner qua afstamming en eigen prestaties en voegt internationaal topbloed toe aan uw fokfamilie. Ca. 30% van het aantal 4-jarige en oudere nakomelingen van Quasimodo Z heeft een sportstand in het springen. Ook een cheque in ontvangst nemen op de CHK als fokker van een internationaal super presterende paard? Quasimodo Z biedt de kans.

32 Condities 2012 HENGSTENHOUDERIJ LAUW VAN VLIET V.O.F aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte of letsel van mensen, dieren, vervoermiddelen of anderszins. Het dekken van een merrie en het verblijf op ons station is voor rekening en risico van de eigenaar. Stalling: merries zonder veulen 9,- per dag en merries met veulen 10,- per dag, ecl. btw. Merries die op ons station verblijven dienen tegen influenza ingeënt te zijn. Dekgelden: op ons station: Bij eerste inseminatie: Bij gust op 1 oktober retour: Astri 1.500,- ( 100,- korting bij betaling binnen 8 dagen. Restitutie tot 250,-) Astrello 800,- 550,- Carrera 750,- 500,- Charmingmood 850,- 600,- Connaisseur 1.150,- 850,- Deter R 900,- 650,- Detroit 500,- 300,- Namelus R 1.500, ,- Peppermill 1.950, ,- Vancouver 950,- 700,- Westenwind 850,- 600,- Quasimodo 1.250,- 950,- De volgende 2 hengsten vooraf te bestellen en betalen bij Triple V: prijzen + 50,- verzendkosten. Broere Jazz 1.950, ,- Broere Valdez 750,- 500,- Via diepvriessperma beschikbaar: Bij eerste Bij gust op inseminatie: 1 oktober retour: Unaniem 2.000, ,- Vigaro Op aanvraag Caruso 1.000,- 650,- Niagara 800,- bij dracht Glendale 800,- bij dracht Alle dekgelden zijn eclusief 6% BTW, stamboek- en afdrachtskosten. De verzendkosten van sperma binnen Nederland naar een ander SWS-station bedragen 50,- per merrie per seizoen. Indien het sperma verstuurd dient te worden naar een dierenartspraktijk, een particulier adres of indien het diepvriessperma betreft zullen de daadwerkelijk gemaakte kosten per keer in rekening worden gebracht. Insemineren: klantgerichtheid staat bij ons voorop. Er is een mogelijkheid om via Hengstenhouderij met hengsten van een ander station te insemineren. De koerierskosten van het ontvangstsperma berekenen wij door aan de eigenaar van de merrie. Tevens is er een gelegenheid om uw merrie door ons aan huis te laten insemineren. Ook is de optie aanwezig om uw merrie te laten transporteren tegen een geringe vergoeding. Gust: bij gust blijven van uw merrie dient u uiterlijk voor 1 oktober 2012 een dierenartsverklaring in te leveren bij Hengstenhouderij. U ontvangt dan, het voor u van toepassing zijnde gedeelte van het dekgeld retour. Dierenarts: op ons station kunt u van maandag t/m zaterdag elke ochtend op het spreekuur terecht vanaf 8.00 uur tot ± 8.45 uur voor eicelcontrole, slijmmonster en drachtigheid scan. De veterinaire kosten komen geheel voor rekening van de merriehouder. Ook dit jaar bieden wij u een totaalpakket aan voor een éénmalig bedrag van 125,- ecl. 19% btw per merrie. Dit pakket (rondom vers sperma) bevat visites, opvoelen, slijmmonster, spoelen, drachtigheidscontrole, etc., of per handeling 27,50 ecl. 19% btw. Dit alles vanaf maart 2012 t/m 15 augustus Het totaalpakket geldt uitsluitend voor de diensten verricht op het station van. Opvoelen insemineren, slijmmonster, enz., geschiedt geheel voor eigen risico van de merrie eigenaar. De op ons bedrijf verblijvende merries van derden worden enkel geïnsemineerd op eicelcontrole van de dierenarts. De merriehouder verklaart zich derhalve, bij aflevering van de merrie op het station, uitdrukkelijk akkoord dat de daaraan verbonden veterinaire kosten aan de merriehouder worden doorberekend. Diepvriessperma: werkzaamheden gemoeid met diepvriessperma vallen buiten dit pakket. Hiervoor geldt een speciaal tarief in overleg. Het dekseizoen eindigt op 15 augustus Zet- en drukfouten voorbehouden.

33 Vrucht verworpen of een dood veulen? De vrucht- c.q. veulenverzekering van EFO biedt uitkomst. Voor meer informatie: EFO Paardenverzekering Postbus 131, 8440 AC Heerenveen Telefoon: (05136) De paardenverzekeraar waar uw belang telt De veterinaire begeleiding van uw merries op het station van Hengstenhouderij is in handen van Dierenartspraktijk Krommerijnstreek te Schalkwijk. U kunt van maandag t/m zaterdag elke ochtend terecht op het spreekuur van 8.15 uur tot ca uur voor eicelcontrole, slijmmonster en drachtigheid scan. Wij hopen op een prettige samenwerking in 2012 bij de begeleiding van uw merrie. Hans van der Louw D.A.P. Krommerijnstreek Pothuizerweg 9-A, 3998 NB Schalkwijk, T

34 Masters, meesters in goed voer. MASTERS HORSEBROX EQUISANUM GRANEN (0317) mastersfeed.nl

35

36 . Steeds voorradig goede en jonge paarden zowel dressuur als springen. Jaarlijkse veulenverkoop. Uw partner voor hengstveulens opfokken. Keuringsklaar maken van hengsten en merries. Zadelmak maken Hengstenhouderij Lage Dijk-Noord VA IJsselstein T F M info@lauwvanvliet.nl Ben bedankt voor alle mooie successen!! hengstenhouderij

Hengstenshow Zaterdag 4 april 2015

Hengstenshow Zaterdag 4 april 2015 El Clarimo Hengstenshow Zaterdag 4 april 2015 Aanvang 20.00 uur Sportpark Rijnvliet 7 Utrecht 1 Firestone Galandro Lauw met jong talent! Farfan Horido, v. Sir Shutterfly Chin Chin. reservekampioen H.K.

Nadere informatie

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327

Elias 494. Omschrijving: Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 Elias 494 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: DNA-profiel: Dekgeld: 2009 109 Jorn 430 x Maiko 373 x Thomas 327 17,0 1.72 Geen drager 900,- Omschrijving: Elias 494 is in december 2016 op 7-jarige

Nadere informatie

Jespers. houdt op zondag 14 april 2013. hengstenshow. Bruin, geb. 2006, 1.74m, AES, NRPS Nabab de Reve - Darco - Hedjaz - Cardinal xx

Jespers. houdt op zondag 14 april 2013. hengstenshow. Bruin, geb. 2006, 1.74m, AES, NRPS Nabab de Reve - Darco - Hedjaz - Cardinal xx Jespers houdt op zondag 14 april 2013 hengstenshow aanvang 14.00 uur Glasgow van Merelnest Bruin, geb. 2006, 1.74m, AES, NRPS Nabab de Reve - Darco - Hedjaz - Cardinal xx De show wordt gehouden in Manege

Nadere informatie

75 jaar Open dag april (2 e paasdag) uur. Driekse van Bommel met Oriental de Schelde

75 jaar Open dag april (2 e paasdag) uur. Driekse van Bommel met Oriental de Schelde 75 jaar 1942-2017 75jaar 1942-2017 Driekse van Bommel met Oriental de Schelde Open dag 2017 17 april (2 e paasdag) 14.00 uur Tomba van de Kannelust zwartschimmel 1,70m 29/05/ 09 Tp.262896 Dekgeld: 450,-

Nadere informatie

Selfsupporting familiebedrijf

Selfsupporting familiebedrijf Bedrijfsreportage tekst : NICOLE RIETMAN-REIJN foto s : NICOLE RIETMAN-REIJN & DIRK CAREMANS Hengstenhouderij Lauw van Vliet Selfsupporting familiebedrijf Als iemand de hengstenhouderij met de paplepel

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Artikel 1-Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen zijn onderdeel van het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

Bewegingsverbeteraar uit Utopia-stam

Bewegingsverbeteraar uit Utopia-stam KWPN-hengsten tekst: Karin Karlas foto: /Karin Karlas/Dirk Caremans Olivi: Bewegingsverbeteraar uit Utopia-stam Olivi maakte naam als reservekampioen van zijn jaargang in Den Bosch. Met zijn eerste twee

Nadere informatie

Holbatheo merrie van het jaar 2009 Henrica keur preferent prestatie sport (spr) Aram x Veritas x Irco Polo

Holbatheo merrie van het jaar 2009 Henrica keur preferent prestatie sport (spr) Aram x Veritas x Irco Polo Holbatheo merrie van het jaar 2009 Henrica keur preferent prestatie sport (spr) Aram x Veritas x Irco Polo Jan Haarman, kocht haar als jaarling Geboren: 16 april 1989 Fokker: D.J. Kleinen Traast Bathmen

Nadere informatie

SPRINGHENGSTEN. COHINOOR VDL (Cornet Obolensky x Stakkato x Contender)

SPRINGHENGSTEN. COHINOOR VDL (Cornet Obolensky x Stakkato x Contender) SPRINGHENGSTEN COHINOOR VDL (Cornet Obolensky x Stakkato x Contender) Cohinoor VDL toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde, aansprekende veulens met een goed springmodel. De veulens hebben veel

Nadere informatie

Het beste van exterieur en beweging verenigd

Het beste van exterieur en beweging verenigd KWPN-hengsten tekst : Gemma Jansen foto s : Dirk Caremans/Jacob Melissen Het beste van exterieur en beweging verenigd United De KWPN Paardendagen zitten er weer op voor wat betreft 2009. Voor fokkers en

Nadere informatie

Fokhengst met Grand Prix-potentie

Fokhengst met Grand Prix-potentie KWPN-goedgekeurde hengsten tekst : Karin de Haan foto s : & Fokhengst met Grand Prix-potentie lijkt gemaakt voor de Grand Prix. Niet alleen omdat zijn vader Jazz is en hij uit een moederlijn komt met Grand

Nadere informatie

betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf

betrouwbaar% Rastype Bouw beenwerk Stap Draf Beoordelingsrapport Hengst: Yorick v.d. Giesenbos Cat. #: 1 Datum: 19 november Afstamming: Felle 422 x Stb. Jakob 302 x Ster pref. Jurjen 303 x Ster pref. Tsjalling 235 Stam 2 Verwantschaps%: 17.3 ( gemiddeld)

Nadere informatie

Een vriendelijk en vlijtig vaderpaard

Een vriendelijk en vlijtig vaderpaard KWPN-hengsten tekst : Gemma Jansen foto s : Dirk Caremans/Sandra Nieuwendijk/Gemma Jansen Vivaldo Een vriendelijk en vlijtig vaderpaard Vivaldo mag dan pas acht jaar zijn, hij heeft inmiddels al de nodige

Nadere informatie

Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn.

Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn. 2011 Hengstenhouderij en K.I. - station Th. van Bommel & Zn. Broekstraat 43, 5421 ZJ Gemert T (0492) 36 21 20 F (0492) 36 77 41 M 06 53 28 29 24 E vanbommelenzn@hetnet.nl I www.vanbommeltrekpaarden.nl

Nadere informatie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie 2018.12.14 Nieuw ten opzichte van huidige stelsel 1. Het voorlopig-keur predicaat wordt omgezet naar Keur. 2. Het predicaat Keur wordt omgezet naar Kroon.

Nadere informatie

H e n g s t e n. B r o c h u r e

H e n g s t e n. B r o c h u r e Hengstenshow vrijdag 8 april 2011 Aanvang 20.00 uur Manege De Voornruiters Zandweg 205, De Meern H e n g s t e n B r o c h u r e 2 0 1 1 hengstenhouderij Carrera Anne van Vliet met Concurrent (v. Unaniem)

Nadere informatie

Hengstenshow Zaterdag 2 april 2016

Hengstenshow Zaterdag 2 april 2016 High Shutterfly Hengstenshow Zaterdag 2 april 2016 Aanvang 20.00 uur Sportpark Rijnvliet 7 Utrecht 1 Lauwrens van Vliet Zo nodig krijgen de veulens ook nog etra voeding. Anne van Vliet met Firebal (Arezzo

Nadere informatie

Keurhengst Florencio

Keurhengst Florencio GOEDGEKEURD Keurhengst Florencio Nakomelingen nemen stokje over Florencio kreeg dit jaar het felbegeerde keurpredicaat toegekend, op basis van zijn fokkerijresultaten. Verschillende nakomelingen van de

Nadere informatie

verschijning Andreas Helgstrand is de geestelijk vader GLOCK s Zonik erkend

verschijning Andreas Helgstrand is de geestelijk vader GLOCK s Zonik erkend KEUREN GLOCK s Zonik erkend Zegetocht van een verschijning Met elk nieuw paard waarmee Edward Gal aan de start verschijnt, wordt de onvermijdelijke vraag gesteld: Is dit de nieuwe Totilas?. Met de komst

Nadere informatie

LINCOM'S LORD HEROS CL

LINCOM'S LORD HEROS CL LINCOM'S LORD HEROS CL Begijnhoeve Lord Heros (v:vivaldi) x Lincom s Dolce Vita CL (v: San Remo) BWP goedgekeurde hengst geboren in 2016 Fokker Cor van der Linden (Nuenen Nederland) Stokmaat 173 cm WFFS

Nadere informatie

Westpoint. Van koopje tot wereldkampioen. KWPN-hengsten. 38 IDS09 06 mei 2010. Vanaf de eerste dag dat hij ten. tonele verscheen, maakte hij indruk

Westpoint. Van koopje tot wereldkampioen. KWPN-hengsten. 38 IDS09 06 mei 2010. Vanaf de eerste dag dat hij ten. tonele verscheen, maakte hij indruk KWPN-hengsten Westpoint Van koopje tot wereldkampioen tekst : GEMMA JANSEN foto s : DIRK CAREMANS, KARIN VAN DER MEUL & JACOB MELISSEN Vanaf de eerste dag dat hij ten tonele verscheen, maakte hij indruk

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Artikel 1. Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen NRPS keuringen behoren bij het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen worden voor de diverse

Nadere informatie

Holthausen Frodo Prestatiedekhengst

Holthausen Frodo Prestatiedekhengst Stal Holthausen stelt ter dekking: Holthausen Frodo Prestatiedekhengst Holthausen Frodo II: voor topsport, schoonheid en een gouden karakter! Eerste goedgekeurde zoon van Orlando Tweede goedgekeurde zoon

Nadere informatie

Holbatheo merrie van het jaar 2006

Holbatheo merrie van het jaar 2006 Holbatheo merrie van het jaar 2006 GLADSTONE keur Voltaire x Irco Polo x Halewijn De afstamming van Gladstone Voltaire pref Furioso II Gogo Moeve Furioso xx Dame de Ranville Gotthard Mosaik Precipitation

Nadere informatie

Liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht ONTMOETEN Tangelo van de Zuuthoeve preferent Liefde op het eerste gezicht Eigenaar Johan Venderbosch is er duidelijk over: de eerste keer dat hij Tangelo van de Zuuthoeve zag, was het direct liefde op

Nadere informatie

Odette W. de merrie maakt het verschil. Odette W. Ladykiller xx Landgraf I Warthburg Libero H pref Ronald Octave Gelonika

Odette W. de merrie maakt het verschil. Odette W. Ladykiller xx Landgraf I Warthburg Libero H pref Ronald Octave Gelonika de merrie maakt het verschil tekst : KARIN DE HAAN foto : JACOB MELISSEN Odette W Odette W staat synoniem voor sportpaardenfokkerij, zij is één van de fokwaardetoppers op de lijst van de merries met de

Nadere informatie

De schoonheid van prestatie

De schoonheid van prestatie S TA L R O E L O F S l 2 0 1 2 De schoonheid van prestatie Trots op de jongste generatie! Ook na 40 jaar is prestatiefokkerij niet klaar. De selectie gaat door en zo ook de vooruitgang. Op lauweren wordt

Nadere informatie

SPORT HORSE BREEDING

SPORT HORSE BREEDING SPORT HORSE BREEDING M E T K E N N I S B E G I N T S U C C E S! ELVIS NRPS FAMILY RANKINGS SCHULTE-BÖCKER KWPN DE BASIS WESTFALEN ZIROCCO BLUE VDL ZUID-DUITSLAND MAART 2009 NL 3.2 GEPLAND TALENT ZIROCCO

Nadere informatie

Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook

Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook Fok programma BPS: Het fokprogramma beschrijft de strategie om het geformuleerde fokdoel te realiseren. Een fokprogramma bestaat uit de volgende componenten:

Nadere informatie

Modellenmaker maakt verwachtingen waar

Modellenmaker maakt verwachtingen waar KWPN-goedgekeurde hengsten tekst : GEMMA JANSEN foto s : DIRK CAREMANS, JACOB MELISSEN & SANDRA NIEUWENDIJK Victorie voor Vivaldi Modellenmaker maakt verwachtingen waar Op de KWPN Hengstenkeuring in 2005

Nadere informatie

Jespers. houdt op zondag 10 april. hengstenshow. De show wordt gehouden in Manege Buitenhorst te Oosteind Griendsteeg 3, 4909 BJ Oosteind

Jespers. houdt op zondag 10 april. hengstenshow. De show wordt gehouden in Manege Buitenhorst te Oosteind Griendsteeg 3, 4909 BJ Oosteind Jespers houdt op zondag 10 april hengstenshow aanvang 14.00 uur Baltic vdl Zirocco Blue vdl De show wordt gehouden in Manege Buitenhorst te Oosteind Griendsteeg 3, 4909 BJ Oosteind Jespers, Lijsterpad

Nadere informatie

tekst : Karin de Haan foto s : Karin de Haan, Dirk Caremans & Gea Veenstra Zoektocht naar de passende hengst

tekst : Karin de Haan foto s : Karin de Haan, Dirk Caremans & Gea Veenstra Zoektocht naar de passende hengst fokkerij tekst : Karin de Haan foto s : Karin de Haan, Dirk Caremans & Gea Veenstra Zoektocht naar de passende hengst Met welke hengst gaan we dit jaar dekken? Dat is de vraag die de huiskamer van veel

Nadere informatie

De Wiemselbach NL E D GB

De Wiemselbach NL E D GB De Wiemselbach 2012 NL E D GB Internet: www.hanshorn.nl E-mail: info@hanshorn.nl NUMERO UNO KWPN PREFERENT Geachte fokker, Voor u ligt de hengstenbrochure van De Wiemselbach voor het jaar 2012. Na het

Nadere informatie

TEKST: PETER VAN DER WAAIJ BEELD: DIRK CAREMANS E.A.

TEKST: PETER VAN DER WAAIJ BEELD: DIRK CAREMANS E.A. TOEGELICHT Kiezen voor aanst of bewezen vader Het veulenseizoen is inmiddels alweer van start gegaan en de eerste hengstenkeuzes zullen al door vele fokkers gemaakt zijn. Een belangrijke beslissing waarin

Nadere informatie

Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND

Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND Arabisch Partbred Speciaal: HET ARABO-FRIESE SPORTPAARD afdeling NEDERLAND NUMMER 2/2012 IN DIT NUMMER: * NEWBORN 2012 * VERSLAG HENGSTENKEURING ALSFELD * WISSELCOLUMN MET SELMA VAN DE VOORDE NEWBORN 2012

Nadere informatie

Hessel 480. Omschrijving: Moederlijn: Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294

Hessel 480. Omschrijving: Moederlijn: Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294 Hessel 480 Geboren: Stam: Afstamming: V.W.%: Stokmaat: Dekgeld: 2010 50 Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294 17,2 1.72 900,Algeheel Reserve Kampioen HK 2015 Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2015 Omschrijving:

Nadere informatie

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort 10 mei 2017 Stamboek reglement Vereniging Dutch Aristagro Schans 10 6931SG Westervoort info@dutcharistagro.nl 1 Stamboekreglement van de vereniging Dutch Aristagro Dutch Aristagro filosofie: Dutch Aristagro

Nadere informatie

Jilbert van t Ruytershof

Jilbert van t Ruytershof 2015 De nieuwe aanwinsten voor 2015 Ghandi Bojengel x Tuschinski Jilbert van t Ruytershof Numero Uno x Cartani Guardian S Bodyguard = Gribaldi x Negro Cambio Con Capitol X Quinar Cantario Casiro x Cantus

Nadere informatie

De New Forest pony. Blz 1

De New Forest pony. Blz 1 De New Forest pony Blz 1 Inhoudsopgave De new forest pony (voorkant) Blz 1 Inhoudsopgave Blz 2 Voorwoord Blz 3 De inleiding Blz 4 Geschiedenis Blz 5 Waar worden de new forest pony s voor gebruikt? Blz

Nadere informatie

tekst : JENNEKE SMIT foto s : JACOB MELISSEN IJzersterke basis staat garant voor succes bij Stal Roelofs

tekst : JENNEKE SMIT foto s : JACOB MELISSEN IJzersterke basis staat garant voor succes bij Stal Roelofs Fokker van het Jaar tekst : JENNEKE SMIT foto s : JACOB MELISSEN IJzersterke basis staat garant voor succes bij Stal Roelofs Na 38 jaar ziet Herman Roelofs zichzelf nog steeds niet als paardenman, maar

Nadere informatie

Hengstenshow Zaterdag 1 april 2017

Hengstenshow Zaterdag 1 april 2017 Unaniem Hengstenshow Zaterdag 1 april 2017 Aanvang 20.00 uur Sportpark Rijnvliet 7 Utrecht 1 Kampioen CK Utrecht v. High Shutterfly Unaniem. fok. B.C. Rijsdijk v. Farfan Calvin Z. KWPN aangewezen & reservekampioen

Nadere informatie

Geslaagd op beide fronten

Geslaagd op beide fronten KEUREN Baltic VDL keur Geslaagd op beide fronten Onder James Billington maakte Baltic VDL zijn succesvolle Grand Prix-debuut en de zoon van Quaprice Z zet zijn sportcarrière nu voort onder topruiter Jur

Nadere informatie

tekst : GEMMA JANSEN foto s : JACOB MELISSEN EN DIRK CAREMANS Montender: Optelsom van goede genen in een fraai jasje

tekst : GEMMA JANSEN foto s : JACOB MELISSEN EN DIRK CAREMANS Montender: Optelsom van goede genen in een fraai jasje erkende hengsten tekst : GEMMA JANSEN foto s : JACOB MELISSEN EN DIRK CAREMANS Montender: Optelsom van goede genen in een fraai jasje De erkenning van Montender voor de KWPN-dekdienst in 2005 leverde weinig

Nadere informatie

Arnd Bronkhorst. Numero Uno. 20 december 2007 IdS-25. IDS25_Numero_UNO.indd 19 18-12-2007 14:35:02

Arnd Bronkhorst. Numero Uno. 20 december 2007 IdS-25. IDS25_Numero_UNO.indd 19 18-12-2007 14:35:02 predikaathengsten Numero Uno. Arnd Bronkhorst 19 IDS25_Numero_UNO.indd 19 18-12-2007 14:35:02 Dirk Caremans Numero Uno onder Marco Kutcher. In de tijd dat ik hem heb gereden zijn we zelden zonder prijs

Nadere informatie

Dierenkliniek Oldenzaal-Losser

Dierenkliniek Oldenzaal-Losser Dierenkliniek Oldenzaal-Losser Van eisprong tot veulen Dierenkliniek Oldenzaal-Losser is een dierenartsenprakijk met veel ervaring op paardengebied. Onze paardendierenartsen zijn Jantine van Ginneken,

Nadere informatie

multi-culturele vos en topvererver

multi-culturele vos en topvererver KWPN-hengsten tekst : Gemma Jansen foto s : Jacob Melissen/Dirk Caremans Tangelo van de Zuuthoeve: multi-culturele vos en topvererver Het immense springtalent van Tangelo van de Zuuthoeve is geen toevalstreffer.

Nadere informatie

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z CONRAD QUALITY Z Geboren in 2016 Z-gekeurd in 2018 1.71m groot ingeteeld: 3x3 op CORRADO (1,60m) 48,11% volbloed VADER : CONNOR Jonge hengst van CASALL

Nadere informatie

Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed

Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed Het KWPN tuigpaard fokdoel en introductie nieuw bloed René van der Kuil (Coördinator TP KWPN) Intro KWPN tuigpaarden Fokdoel Introductie nieuw bloed

Nadere informatie

Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een

Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een KWPN-hengsten Oscar: Zijn kinderen komen eraan! tekst : GEMMA JANSEN foto s : JACOB MELISSEN Met een recente dressuurindex van 161 en een betrouwbaarheid van 72% lijkt Oscar op weg naar een vaste plaats

Nadere informatie

Bezoek onze vernieuwde website. 2013 kruissewegje.nl

Bezoek onze vernieuwde website. 2013 kruissewegje.nl Bezoek onze vernieuwde website 2013 kruissewegje.nl Iwan van Aardenhof bruinschimmel 1995 1,70 m Iwan is momenteel vader van 19 goedgekeurde zonen, waaronder de Nederlandse kampioenen van de hengstenkeuringen

Nadere informatie

H E N G S T E N H O U D E R I J

H E N G S T E N H O U D E R I J HENGSTENHOUDERIJ Nakomelingen Cantos A Special Touch (Cantos x Voltaire) fokker J.C.M. Meijer te Huissen Abache (Cantos x Lux) fokkers G.B. de Kool te Bergambacht & R. de Haas te Bergambacht en HBC Stal

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2015 RSV De Cavalieren uit Berkel-Enschot organiseert in samenwerking met de afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor

Nadere informatie

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie 2013/2014

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie 2013/2014 KNHS/ GMB Hengstencompetitie 2013/2014 Startlijst Deurne woensdag 20 november 2013 DRESSUUR 1e competitiewedstrijd Plaats: Deurne Programma dressuur Baanverkennen Klasse ZZ-Zwaar / ZZ- Licht / Z Klasse

Nadere informatie

Holbatheo merrie van het jaar 2015 Orriena Elite Preferent (27 juni1996)

Holbatheo merrie van het jaar 2015 Orriena Elite Preferent (27 juni1996) Holbatheo merrie van het jaar 2015 Orriena Elite Preferent (27 juni1996) Goodtimes x Farn x Leonidas Fokker: Gait Keizer te Diepenveen De afstamming van Orriena Farn pref Fax I Ramonaa pref Koridon xx

Nadere informatie

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z

HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z HET NODIGE BLOED VOOR DE TOEKOMST Conrad Quality Z CONRAD QUALITY Z Geboren in 2016 Z-gekeurd in 2018 1.71m groot ingeteeld: 3x3 op CORRADO (1,60m) 48,11% volbloed VADER : CONNOR Jonge hengst van CASALL

Nadere informatie

tekst : Sandra Nieuwendijk foto s : Sandra Nieuwendijk/Jacob Melissen Londontimes heeft alles

tekst : Sandra Nieuwendijk foto s : Sandra Nieuwendijk/Jacob Melissen Londontimes heeft alles KWPN-hengsten tekst : foto s : /Jacob Melissen Londontimes heeft alles Er zijn hengsten die alles hebben: eigen sportprestaties tot op het hoogste niveau en nakomelingen die moeiteloos in de voetsporen

Nadere informatie

Grand Prix-hengst Berlin vererft springkwaliteiten

Grand Prix-hengst Berlin vererft springkwaliteiten KWPN-goedgekeurde hengsten tekst : JENNEKE SMIT beeld : DIRK CAREMANS Grand Prix-hengst Berlin vererft springkwaliteiten Oudste nakomelingen vallen op in de sport Onder Wim en Gerco Schröder heeft Eurocommerce

Nadere informatie

Parcival: De definitie van een Gelders paard. Goedgekeurd

Parcival: De definitie van een Gelders paard. Goedgekeurd ONTMOETEN Parcival geeft echt hele goede gebruikspaarden, aldus Henk van den Berg. Goedgekeurd Parcival: De definitie van een Gelders paard Veelzijdig, werklustig, goudeerlijk en ronduit imposant, dat

Nadere informatie

De Wiemselbach NL E D GB

De Wiemselbach NL E D GB De Wiemselbach 2009 NL E D GB Internet: www.hanshorn.nl E-mail: info@hanshorn.nl Numero Uno Geachte fokker, Voor u ligt de hengstenbrochure van De Wiemselbach voor het jaar 2009. Wij zijn verheugd u wederom

Nadere informatie

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Artikel 1: Fokprogramma 1. De hengstenkeuring maakt onderdeel uit van het fokprogramma van het BPS. Tijdens de hengstenkeuring vinden de bezichtigingen

Nadere informatie

Kwaliteit wint de strijd

Kwaliteit wint de strijd Fokker van het Jaar Fokkerij Van de Lageweg tekst : JENNEKE SMIT foto : JACOB MELISSEN Kwaliteit wint de strijd Dit jaar werd de familie Van de Lageweg verkozen tot Fokker van het Jaar in de springrichting.

Nadere informatie

De Wiemselbach. Alleen de beste hengsten NL E D GB

De Wiemselbach. Alleen de beste hengsten NL E D GB De Wiemselbach Alleen de beste hengsten 2015 NL E D GB Internet: www.hanshorn.nl E-mail: info@hanshorn.nl Numero Uno KWPN PREFERENT Geachte fokker, Voor u ligt de hengstenbrochure van de Wiemselbach voor

Nadere informatie

Verslag VWF Dressuur 2016 met uitslag

Verslag VWF Dressuur 2016 met uitslag Verslag VWF Dressuur 2016 met uitslag 18-10-2016 door Fokvereniging VWF IRONMAN IJZERSTERKE WINNAAR VAN VWF DRESSUUR OM DE KALFSBEEK BOKAAL BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD VWF dressuur bij manege de Prinsenstad

Nadere informatie

ROUSSEAU Van veilingtopper tot kampioenenmaker

ROUSSEAU Van veilingtopper tot kampioenenmaker KWPN-hengsten tekst : KARIN KARLAS foto s : DIRK CAREMANS & JACOB MELISSEN ROUSSEAU Van veilingtopper tot kampioenenmaker In zijn jonge jaren veilingtopper op de KWPN Select Sale en deelnemer aan de kampioenskeuring,

Nadere informatie

TEKST: GEMMA JANSEN BEELD: GEMMA JANSEN E.A.

TEKST: GEMMA JANSEN BEELD: GEMMA JANSEN E.A. FOKKER VAN HET JAAR Janneke Gnodde Koerst op kwaliteit De kersverse Fokker van het Jaar vergezeld door haar partner Jan tijdens de huldiging in Hengelo. Met een website die als naam heeft: Gelders paard

Nadere informatie

Toonaangevende hengsten uitgelicht

Toonaangevende hengsten uitgelicht ACHTERGROND Toonaangevende hengsten uitgelicht Predicaten moederlijnen nader bekeken De KWPN Kampioenschappen zijn inmiddels alweer twee maanden geleden en IDS bekeek de uitslagen van de finales van de

Nadere informatie

Keurhengst Sir Sinclair

Keurhengst Sir Sinclair GOEDGEKEURD Keurhengst Sir Sinclair Toegevoegde waarde van ander bloed Hij dekte maar twee seizoenen in Nederland, maar heeft ondanks dat zijn visitekaartje onmiskenbaar afgegeven aan de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij.

Nadere informatie

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT

HORSEFOOD DRESSUUR TALENT HORSEFOOD DRESSUUR TALENT 2014 De afdeling Midden Brabant Zuid van het KWPN organiseert het HORSEFOOD DRESSUUR TALENT. Het is een wedstrijd voor 4-, en 5- jarige dressuurpaarden. Het HORSEFOOD DRESSUUR

Nadere informatie

Goedgekeurd. hengsten

Goedgekeurd. hengsten Goedgekeurd De KWPN-hengst Upgrade acteerde tot voor kort op internationaal niveau met de Duitse amazone Caroline Müller en is nu onder het zadel van John Withaker. 24 Upgrade Unieke bloedvoering, vermogen

Nadere informatie

KWPN goedgekeurde en erkende hengsten

KWPN goedgekeurde en erkende hengsten Fokwaarden 20112012 en Statistieken 2011 KWPN goedgekeurde en erkende hengsten Inhoudsopgave De betekenis van fokwaarden De presentatie van fokwaarden en statistieken Legenda Op volgorde te sportfokwaarde

Nadere informatie

TEKST: GEMMA JANSEN BEELD: DIRK CAREMANS E.A.

TEKST: GEMMA JANSEN BEELD: DIRK CAREMANS E.A. GOEDGEKEURD Vivaldi Grossiert in geweldige karakters In het rijtje van opvallende verervers van het laatste decennium hoort zeker ook Vivaldi thuis. Hij mag dan vorig jaar zelf zijn sportieve carrière

Nadere informatie

Wij wensen u een succesvol veulenseizoen

Wij wensen u een succesvol veulenseizoen Wij wensen u een succesvol veulenseizoen Introductie Met gepaste trots presenteren Jan en Maria van Driel de Shetland dekhengsten voor het seizoen 2016 op stal de Lagevoort. Op hun fraaie locatie in Liessel

Nadere informatie

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Opening De voorzitter opent de avond en heet iedereen van harte welkom. Een maand geleden zijn de voorzitter en bestuursleden gekozen in een

Nadere informatie

Briljante carrière met louter hoogtepunten TEKST: PETER VAN DER WAAIJ BEELD: DIRK CAREMANS

Briljante carrière met louter hoogtepunten TEKST: PETER VAN DER WAAIJ BEELD: DIRK CAREMANS LEVENSLOOP Big Star Briljante carrière met louter hoogtepunten Big Star en Nick Skelton behoren tot de allerbeste combinaties uit de historie van de springsport. Al van jongs af aan was de KWPN-erkende

Nadere informatie

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT Deelname: Dit betreft een competitie voor 4 en 5 jarige springpaarden. Open voor paarden geboren in 2007 (4-jarigen) en paarden geboren in 2006 (5-jarigen)

Nadere informatie

De Wiemselbach. Alleen de beste hengsten NL E D GB

De Wiemselbach. Alleen de beste hengsten NL E D GB De Wiemselbach Alleen de beste hengsten 2014 NL E D GB Internet: www.hanshorn.nl E-mail: info@hanshorn.nl Numero Uno KWPN PREFERENT Geachte fokker, Voor u ligt de hengstenbrochure van de Wiemselbach voor

Nadere informatie

Akteur NWP. "Goed bloed verloochent zich niet" Meer foto s van Jacob Melissen op www.melissen.net. Akteur NWP maart 2004 Het Groninger Paard

Akteur NWP. Goed bloed verloochent zich niet Meer foto s van Jacob Melissen op www.melissen.net. Akteur NWP maart 2004 Het Groninger Paard Akteur NWP maart 2004 Het Groninger Paard Akteur NWP "Goed bloed verloochent zich niet" Internationaal springpaard en top-prestatievererver (voor springen én dressuur) met bovendien een uitzonderlijk braaf

Nadere informatie

Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie

Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie Genetische diversiteit in de Gelderse paarden populatie Bart Ducro 1,, Anouk Schurink 1, Sipke-Joost Hiemstra 1,2, Kor Oldenbroek 2 Juli, 2011 1) Animal Breeding and Genomics Centre, Wageningen UR 2) Centrum

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland SELECTIEREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: KEURING ALGEMEEN...2 ART. 3: JURYLEDEN EN COMMISSIELEDEN...2 ART.

Nadere informatie

Hengsten. Brochure Hengstenshow vrijdag 9 april 2010 Aanvang uur Manege De Voornruiters Zandweg 205, De Meern. Lauw vanvliet.

Hengsten. Brochure Hengstenshow vrijdag 9 april 2010 Aanvang uur Manege De Voornruiters Zandweg 205, De Meern. Lauw vanvliet. Hengstenshow vrijdag 9 april 2010 Aanvang 20.00 uur Manege De Voornruiters Zandweg 205, De Meern Hengsten Brochure 2010 hengstenhouderij Lauw vanvliet Unaniem Colet en Lauw van Vliet Anne met Picolinie

Nadere informatie

Genetische diversiteit in de Shetland Pony populatie

Genetische diversiteit in de Shetland Pony populatie Genetische diversiteit in de Shetland Pony populatie Lezing door Ir. Anouk Schurink, onderzoeker bij Wageningen Universiteit, tijdens ALV van het NSPS op 23 november 2013 Er is door Wageningen Universiteit

Nadere informatie

Tannan VM Z. Vos, geb. 2012, stokm m Fokker: J. van Meever, Meerkerk Taloubet Z - Kannan - Casantos

Tannan VM Z. Vos, geb. 2012, stokm m Fokker: J. van Meever, Meerkerk Taloubet Z - Kannan - Casantos Tannan VM Z C Vos, geb. 2012, stokm. 1.72 m Fokker: J. van Meever, Meerkerk Taloubet Z - Kannan - Casantos Taloubet Z is met Christian Ahlmann één van de beste springpaarden ter wereld. Niet verwonderlijk

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de Isah Cup

Goed voorbereid naar de Isah Cup ISAH CUP Goed voorbereid naar de Isah Cup Voor Richard Kapteijn vormen de Nederlandse kampioenschappen voor jonge springpaarden om de Isah Cup ieder jaar weer een mooi hoogtepunt om zorgvuldig naar toe

Nadere informatie

Kampioenschapsbepalingen

Kampioenschapsbepalingen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsbepalingen KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden 2010 ALGEMEEN 1. Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste

Nadere informatie

Erfenis van kwaliteitsvolle basis

Erfenis van kwaliteitsvolle basis fokker van het jaar Fokkerij familie Beijer tekst : YVONNE BUIS-FRANKEN foto s : YVONNE BUIS-FRANKEN, DIRK CAREMANS & JACOB MELISSEN Erfenis van kwaliteitsvolle basis Als kleine fokker met slechts één

Nadere informatie

KWPN REGIO UTRECHT JAARVERSLAG 2013

KWPN REGIO UTRECHT JAARVERSLAG 2013 KWPN REGIO UTRECHT JAARVERSLAG 2013 BESTUUR en de diverse raden begin 2013 H. Davelaar te Woudenberg, voorzitter tevens ledenraadslid J.J. van der Louw te Tull en t Waal, Fokkerijraadslid F.L. Bouman te

Nadere informatie

Hengstenbrochure 2015

Hengstenbrochure 2015 Hengstenbrochure 2015 Vol trots presenteren wij u voor het komende dekseizoen de hengsten van Moravita Classical Breeding & Training Centre. Niet alleen de reeds gekeurde hengsten ( goedgekeurd in Duitsland,

Nadere informatie

De betekenis van fokwaarden Cijfers als objectief hulpmiddel bij selectie

De betekenis van fokwaarden Cijfers als objectief hulpmiddel bij selectie De betekenis van fokwaarden Cijfers als objectief hulpmiddel bij selectie Steeds meer fokkers maken bij de hengstkeuze voor hun merrie gebruik van objectieve foktechnische informatie. Deze wordt weergegeven

Nadere informatie

12 APRIL Ledenvergadering KWPN-Limburg Noord

12 APRIL Ledenvergadering KWPN-Limburg Noord 12 APRIL 2011 Ledenvergadering KWPN-Limburg Noord 1 Agenda 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Notulen najaarsledenvergadering 22-11-2010. 4. Jaarverslag 2010. 5. Financieel Jaarverslag

Nadere informatie

vijftig jaar bwp hengsten

vijftig jaar bwp hengsten In dit laatste deel van de reeks over Bwp stempelhengsten, gaan we bij enkele professionele ruiters te rade. Logisch, want als ruiter krijg je allerhande paarden onder het zadel, en op die manier heb je

Nadere informatie

Telg uit de Banta-stam in een fraai jasje

Telg uit de Banta-stam in een fraai jasje KWPN-hengsten tekst : Gemma Jansen foto : Dirk Caremans/Jacob Melissen Cantos Telg uit de Banta-stam in een fraai jasje Een optelsom van goede genen is in de fokkerij helaas niet altijd een garantie voor

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup

Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup Uitvoeringsbesluit KWPN kampioenschap jonge dressuurpaarden 2014 om de Pavo Cup Artikel 1 1. Dit uitvoeringsbesluit is van toepassing op het KWPN kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. 2. Dit uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Een goed presterende hengst is een echte marketingmachine

Een goed presterende hengst is een echte marketingmachine Bedrijfsreportage tekst : NICOLE RIETMAN-REIJN foto s : KARIN VAN DER MEUL Team Nijhof Een goed presterende hengst is een echte marketingmachine Onlangs werd bekend dat Eric van der Vleuten door aankoop

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

Olympiade-ganger en sportpaardenmaker pur sang

Olympiade-ganger en sportpaardenmaker pur sang predikaathengsten Animo tekst: foto s: Gemma Jansen, Jacob Melissen Olympiade-ganger en sportpaardenmaker pur sang Animo was in zijn tijd een imponerend springpaard. In 1992 deed hij zelfs, met de Noor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Na de Noordelijke Menkampioenschappen hebben we als vereniging maar liefst 4 kampioenen! Alleen wel opvallend dat alle kampioenen, reserve kampioenen

Nadere informatie

Dutch Aristagro nieuwsblad, nr 4 maart 2018

Dutch Aristagro nieuwsblad, nr 4 maart 2018 Dutch Aristagro nieuwsblad, nr 4 maart 2018 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Voorblad Inhoudsopgave Voorwoord Dutch Aristagro, een unieke fokrichting

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

Voorwoord. Hengstenstation van Uytert bestaat 20 jaar 1993-2013!

Voorwoord. Hengstenstation van Uytert bestaat 20 jaar 1993-2013! 2013 Bordeaux 1 Voorwoord 2013 is voor ons zeer goed begonnen. Onze jonge bij het AES goedgekeurde hengst Atomic werd met grote afstand winnaar van de VSN-Trofee voor 3-jarige dressuurpaarden. De KWPN

Nadere informatie