(Vrijwillige) toetsing natuurbeheerplannen 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "(Vrijwillige) toetsing natuurbeheerplannen 2014"

Transcriptie

1 (Vrijwillige) toetsing natuurbeheerplannen 2014 Kenmerken levering 20 juli provincies 12 x Beheergebied Vergelijking begrenzing collectieve gebieden 2013 versus 2014 In juli 2013 heeft DR van het IPO het concept IMNA bestand ontvangen van Dit zal in de eerste weken van september door de provincie geupload worden naar het IPO zodat 1 oktober het definitieve landelijke IMNA bestand naar DR toekomt. In bovenstaande afbeelding van Nederland, zijn de collectieve gebieden 2013 en 2014 weergegeven. Die van 2013 in rood (bovenop) en die van 2014 in het groen. Als er geen rood te zien is, is er meer collectief gebied dan vorig jaar. Dit is het geval in Zuid-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht, Limburg. Logisch gezien de komst van SNL+.

2 Controle in detail (allemaal op het oog). Drenthe Alle oude gebieden zijn identiek aan 2013, er is wel 1 verschil. Het gebied is gebufferd met 15 meter (de buitencirkel van de oude begrenzing is 15 meter groter geworden). Er zijn drie nieuwe gebieden in Drenthe - botanisch waardevol grasland (DR015) - botanisch waardevol akkerland (DR016) - landschap (DR017). Er is overlap tussen deze drie. Niet alle oude gebieden zijn opengesteld voor het nieuwe en akkerland is kleiner begrensd dan het waardevolle grasland. Botanisch waardevol akkerland is ook altijd botanisch waardevol grasland (andersom niet). De nieuwe gebieden overlappen (deels) met de oude gebieden. Tip: Handiger was het geweest om de oude gebieden te vergroten en op het niveau van de laag Beheergebied aan te geven welke landschaps- of botanische pakketten mogen. Het blauwe zijn in onderstaande afbeelding de reeds bestaande collectieve gebieden, het groene is waardevol grasland, bruin is akkerland, grijs gestreept is landschap.

3 Friesland Friesland heeft 4 nieuwe collectieve gebieden toegevoegd, namelijk o Landschapsplan Fryslan (FR201) o Landschapsplan NFW (FR202) o Botanisch beheerplan Fryslan (FR301) o Botanisch beheerplan NFW (FR302) Twee die heel Friesland bedekken (muv stedelijk gebied) en twee voor NFW. Deze overlappen elkaar (niet handig ). Het verschil is dat het ene gebied is voor botanisch beheer en de ander voor landschap. Ook deze overlap is niet handig. Utrecht In Utrecht zijn vier nieuwe gebieden toegevoegd (in het Oosten), namelijk - UT008 Gelderse Vallei - UT009 Heuvelrug - UT010 Langbroekerwetering - UT011 Noorderpark. Deze gebieden overlappen niet met de reeds bestaande gebieden (welke elkaar ook niet overlappen). In de adressenlijst van IPO wordt nog wel verwarring gecreerd doordat de naam Gouwe Wiericke gelinkt wordt aan Lange Ruige Weide. Klopt mijn beeld dat het gebied Lange Ruige Weide is, dat ingewonnen wordt door de Stichting Gebiedscoordinatie Gouwe Wiericke. Zo ook voor ANV Den Haneker, zijn winnen in voor het gebied Vianen. In de adressenlijst moeten UT003 en UT005 nog gesplitst worden, nu wordt gesuggereerd dat het 1 gebied is, dat klopt niet met IMNA.

4 Flevoland In Flevoland zijn geen wijzigingen in de begrenzing van de collectieve gebieden ontdekt. De adressenlijst van IPO is wel verwarrend omdat daar andere namen naar voren komen dan in IMNA. Bv Schokkerambacht en Rondom het Greppelveld; beide gebieden staan niet in IMNA (en toolkit van 2013).

5 Overijssel Overijssel had in 2013 zes collectieve gebieden. In 2014 zijn er twee samengevoegd. Engerbertsdijkvenen (OV001) en Twente (OV006) gaan samen verder onder de code OV006 en de naam Oost Overijssel (vm Twente). Deze oplossing is gekozen na overleg met DR; in het oude gebied Engerbertsdijkvenen zijn geen min-max beschikkingen verstrekt, dat dit gebied komt te vervallen is administratief dus ook niet erg. De min-max beschikkingen onder Twente zijn eenvoudig te linken aan de nieuwe naam omdat de codering hetzelfde blijft en de naam Twente nog af te leiden is uit de nieuwe naam. Het gebied OV005 staat in IMNA als Staphorsterveld/Tolhuislanden. In de adressenlijst van IPO blijkt dat er voor elk van de gebieden 1 ANV verantwoordelijk is. Hoe wordt dit in de toolkit opgelost met inloggen e.d.? Zijn het daar ook twee gebieden? In de uitlevering van toolkit van 2013 aan DR is hier niets aan te zien (kolom mozaik bv niet gevuld).

6 Gelderland In de adressenlijst van IPO zijn de namen van de gebieden korter weergegeven als in de IMNA. In de IMNA staat meestal nog een plaatsnaam er aan toegevoegd. In de adressenlijst missen de volgende gebieden (waar wel een min-max ligt); - Oosterwolde (GL025). Als je echter naar het aanvraagnummer van deze min-max kijkt ( ) dan blijkt uit het digitale dossier dat de min-max is ingetrokken, uit de RABBIT registratie komt ook naar voren dat er geen beheer op lag in De RABBIT registratie is daar echter niet in orde, want Johan toont hem nog steeds op de lijsten als een lopende min-max aanvraag. Dit wrodt binnen DR nog even goed bekeken. Er is 1 nieuw gebied in Gelderland toegevoegd. Dat is GL035 (botanisch- en landschapsbeheer). Dit gebied overlapt met bijna alle collectieve andere gebieden (de blauwe vlekjes zijn de huidige gebieden die niet overlappen met landschap). Er zijn ook enkele collectieve gebieden verdwenen ten opzichte van 2013, in al deze gebieden waren geen lopende min-max beschikkingen (niet erg dus). Verdwenen zijn (zie tweede plaatje hieronder): - Honselaars Maasbommel (GL016) - Meddo Zwolle (GL021) - Noordijkerveld (GL023) - Ruskenslat (GL030)

7 Zuid Holland In Zuid Holland zijn geen nieuwe gebieden gekomen. De naamgeving van gebied ZH018 is wel verwarrend. In IMNA en toolkit2013 staat als naam De Utrechtse Venen, in de adressenlijst van IPO staat De Venen Zuid Holland. Daar zou ik het ook wijzigen naar De Utrechtse Venen. Noord-Brabant In Noord-Brabant zijn 2 nieuwe gebieden gekomen. NB16 t/m NB17. NB16; CollectiefBeheerplan A01 Weidevogelgebied, Akkerfaunagebied, Ganzenfoerageergebied NB17; Collectiefbeheerplan A02 Botanisch waardevol grasland, Botanisch waardevol akkerland, Landschapzoekgebied NB17 betreft de gehele provincie. NB16 lijkt op het oog te overlappen met alle gebieden van 2013, wat is de bedoeling van NB16 in relatie tot de reeds bestaande min-max aanvragen?. Zeeland In Zeeland zijn de collectieve gebieden in 2014 op sommige plekken kleiner dan in 2013 (de rode gebieden waren in 2013 collectief en nu niet meer). Zie onderstaande screenprints. Op het oog zijn het gebieden waar in 2013 geen collectief beheer afgesloten was (niet erg dus).

8 In rood is hierboven het nieuwe collectief beheerplan landschap (ZE008) weergegeven. In rood is hierboven het collectief beheerplan akkerranden weergegeven (code ZE005).

9 De rode vlekjes hierboven zijn het collectieve beheerplan graslanden (ZE006). In het plaatje hierboven is het collectief beheerplan weidevogels weergegeven (ZE007). In 2013 stond al het beheer weergegeven onder ZE003 onder de naam collectieve beheerplan akkerranden 2013.

10 Vraag; waarom worden de namen en de codes elk jaar anders. Dit is erg verwarrend en juridisch ook vervelend omdat de min-max beschikkingen op de naam collectief beheerplan 2011 ; dit gebied bestaat dus officieel helemaal niet meer Limburg In Limburg zijn LB003 t/m LB009 erbij gekomen. De naamgeving is meestal wel duidelijk behalve bij de gebiedsnaam overig. Dat kan m.i. wat specifieker (dit komt ook op de beschikking te staan). Overeenstemming met de naamgeving uit de adressenlijst van IPO is nog ver te zoeken. LB006, LB007, LB008 en LB009 bedekken samen de gehele provincie (en overlappen dus met reeds bestaande gebieden). Lijkt alsof deze alleen zijn voor botanisch en landschap, maar of dit klopt? LB001, LB002 en LB003 zijn voor weidevogelbeheer? LB002 (oud weidevogels Groote Peel) en LB004 (nieuw; akkervogels regio peel en maas) overlappen elkaar ligt. Zie hieronder (gestreept is LB002), paars is LB004.

11 Groningen. Er zijn maar liefst 9 nieuwe gebieden in de IMNA gevonden. In onderstaande afbeelding zijn ze in kleur weergegeven. Deze gebieden overlappen ook met reeds bestaande gebieden. Van de nieuwe gebieden zijn in de adressenlijst van IPO geen gegevens opgenomen. De naamgeving van de plannen komt ook niet overeen met die uit de IMNA (kan wel eenvoudig afgeleid worden. In IMNA staat bv Collectief beheerplan akkervogels Agr natuurvereniging Oost Groningen en in de adressenlijst staat Akkervogels Agrarische natuurvereniging Oost- Groningen. Nieuwe gebieden bovenop de oude gebieden Oude gebieden bovenop nieuwe gebieden

12 Landschapszoekgebieden 2014 Onderstaande afbeelding geeft een beeld van de landschapszoekgebieden in Nederland. Niet elke provincie heeft gekozen voor zoekgebieden in het agrarische gebied. Landschapsbeheer wordt in 2014 via de SNL applicatie (toolkit) door IPO ingewonnen. Deze laag heeft DR verder niet bekeken.

13 Ambitiekaart (BeheergebiedAmbitie) Onderstaande afbeelding geeft een beeld van de ambitiekaart in Nederland. Elke provincie heeft de ambitiekaart in 2014 gevuld. Deze kaart is alleen van belang voor de subsidietoekenning van inrichting (natuur en agrarisch) en functieverandering van de SKNL. Als agrarische ambities zijn de volgende pakketten opgenomen in de kolom Beheertype

14 "BeheerType" = 'A01.01' OR "BeheerType" = 'A01.02' OR "BeheerType" = 'A01.03' OR "BeheerType" = 'A01.04' OR "BeheerType" = 'A02.01' OR "BeheerType" = 'A ' OR "BeheerType" = 'A02.02' Wat daar opvalt is dat deze kolom soms gevuld is met een beheerpakket (A ) en niet met een beheertype. Dit is niet toegestaan; het toegestane beheerpakket moet ingevuld worden in de kolom ToegestaneBeheerpakketten.

Nieuwsbrief Natuurbeheerplan april 2015

Nieuwsbrief Natuurbeheerplan april 2015 Nieuwsbrief Natuurbeheerplan 2016 9 april 2015 Naar aanleiding van een aanvulling op het Informatiemodel Natuur hierbij de gewijzigde FileGeodatabase en Tools. Het IMNa document wordt nog aangepast, dus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Natuurbeheerplan september 2015

Nieuwsbrief Natuurbeheerplan september 2015 Nieuwsbrief Natuurbeheerplan 2016 3 september 2015 In september is er weer een uploadmogelijkheid voor de vastgestelde Natuurbeheerplannen 2016. Het kan zijn dat een provincie nog wijzigingen wil doorvoeren

Nadere informatie

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018 Basisscholen in krimpgebieden in 2017/2018 In welke provincies sluiten de meeste basisscholen? Aan het begin van 2017/2018 zijn in Groningen, Zeeland, Limburg en Flevoland rond 2% van de basisscholen gesloten

Nadere informatie

OPDRACHT NEDERLAND: EEN LICHT LAND IN DE WERELD

OPDRACHT NEDERLAND: EEN LICHT LAND IN DE WERELD OPDRACHT In het kader van de vijfde Nacht van de Nacht op 24 oktober 2009, is een onderzoek uitgevoerd naar wat het donkerste gebied van Nederland en ook wat het donkerste gebied van elke provincie is.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de SNL-applicatie 2014 naar aanleiding van de instructiebijeenkomsten voor gebiedscoördinatoren

Vragen en antwoorden over de SNL-applicatie 2014 naar aanleiding van de instructiebijeenkomsten voor gebiedscoördinatoren Vragen en antwoorden over de SNL-applicatie 2014 naar aanleiding van de instructiebijeenkomsten voor gebiedscoördinatoren Moet ik alle consistentiesignalen in de Toolkit oplossen, voordat de beheereenheden

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over de SNL-applicatie

Antwoorden op vragen over de SNL-applicatie Antwoorden op vragen over de SNL-applicatie De Gewaspercelenkaart klopt niet. Wat moet ik doen? Dienst Regelingen levert de gewaspercelenkaart. Als een agrariër zijn gewaspercelen niet heeft aangemeld

Nadere informatie

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies Stichting Duurzame Samenleving www.gdindex.nl info@gdindex.nl 0317-750645 1 De GDI omvat de 3 dimensies van duurzaamheid: Mens & Maatschappij,

Nadere informatie

Concept natuurbeheerplan 2016 bijna gereed

Concept natuurbeheerplan 2016 bijna gereed November 2014 Nieuwsbrief 6 De ontwikkeling van agrarische collectieven is volop aan de gang in Gelderland en Overijssel. Dat raakt de agrarische natuurverenigingen. Via deze nieuwsbrief geeft Natuurlijk

Nadere informatie

Tel: 0514-581225 e-mail: veldman0@xs4all.nl Friesland 10. Agrarisch Belang Terschelling Jodi Kuipers Tel: 0562-449818 e-mail: jd.kuipers@hetnet.

Tel: 0514-581225 e-mail: veldman0@xs4all.nl Friesland 10. Agrarisch Belang Terschelling Jodi Kuipers Tel: 0562-449818 e-mail: jd.kuipers@hetnet. Provincie Collectief Beheerplan Gebiedscoördinator Groningen 01. Collectief beheergebied weidevogels De Eendracht Groningen 02. Collectief beheergebied akkervogels Wierde & Dijk Groningen 03. Collectief

Nadere informatie

Instructiebijeenkomsten gebiedscoördinatoren SNL-applicatie 2014 3 en 5 september 2013

Instructiebijeenkomsten gebiedscoördinatoren SNL-applicatie 2014 3 en 5 september 2013 Verslag / vragen en antwoorden Instructiebijeenkomsten gebiedscoördinatoren SNL-applicatie 2014 3 en 5 september 2013 IPO organiseerde in samenwerking met Dienst Regelingen en GBO provincies een viertal

Nadere informatie

Natuurmeting op Kaart. Peildatum De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer

Natuurmeting op Kaart. Peildatum De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer Natuurmeting op Kaart Peildatum 1-1-2014 De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer Inhoudsopgave Inleiding 2 Leeswijzer 3 1 Resultaten verwerving 4 2 Resultaten

Nadere informatie

Natuurbeheerplan Praktijkbijeenkomst februari 2013

Natuurbeheerplan Praktijkbijeenkomst februari 2013 Natuurbeheerplan 2014 Praktijkbijeenkomst 14 27 februari 2013 Inhoud 1) Welkom en mededelingen Marjan Bevelander 2) Actuele ontwikkelingen Jeroen Groothuismink 3) Marsroute Natuurbeheerplan 2014 Arno Teunissen

Nadere informatie

(* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *)

(* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *) (* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *) (* BEDRIJVENTERREINEN *) (* OPGEVEN OF MUTATIE VOOR LTV VOOR EEN BEPAALD JAAR BEKEND IS *) SAMPLE

Nadere informatie

De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand.

De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand. De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand. Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden lening aanvragen in 2015 Onlangs is door Geldshop een grootschalig onderzoek

Nadere informatie

U ontvangt op dit moment subsidie voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer van de Provincie Zeeland.

U ontvangt op dit moment subsidie voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer van de Provincie Zeeland. bericht op brief van: - Zie adreslijst uw kenmerk: - ons kenmerk: afdeling: Water, Bodem en Natuur bijlage(n): behandeld door: W. Maljaars doorkiesnummer: 17 26 onderwerp: Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer

Nadere informatie

Leenonderzoek Het autolening onderzoek 2017

Leenonderzoek Het autolening onderzoek 2017 Leenonderzoek Geldshop heeft een grootschalig onderzoek naar leningaanvragen voor auto s in Nederland uitgevoerd. In totaal werd de data van duizenden aanvragen in de periode januari 2016 tot en met augustus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Collectief beheerplan 2015 15 januari 2015

Nieuwsbrief Collectief beheerplan 2015 15 januari 2015 Nieuwsbrief Collectief beheerplan 2015 15 januari 2015 SNL-applicatie open van 15 januari tot en met 15 februari In de periode 15 januari 15 februari 2015 kunt u nog correcties op de beheereenheden in

Nadere informatie

Natuurmeting op Kaart. Peildatum De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer

Natuurmeting op Kaart. Peildatum De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer Natuurmeting op Kaart Peildatum 1-1-2013 De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer Inhoud Inleiding 2 1 Resultaten verwerving 4 2 Resultaten inrichting 6 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief Collectief beheerplan 2015 27 oktober 2014

Nieuwsbrief Collectief beheerplan 2015 27 oktober 2014 Nieuwsbrief Collectief beheerplan 2015 27 oktober 2014 SNL-applicatie open tot 31 december Tot 31 december 2014 kunnen de beheereenheden van de oude (al bekende) en nieuwe relaties ingetekend worden in

Nadere informatie

Natuurbeheerplan Zeeland Planwijziging Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 27 september 2011

Natuurbeheerplan Zeeland Planwijziging Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 27 september 2011 Natuurbeheerplan Zeeland Planwijziging 2011 Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 27 september 2011 1 1. Inleiding Op 29 september 2009 heeft het College van GS het Natuurbeheerplan Zeeland 2009 vastgesteld.

Nadere informatie

Subsidie natuurbeheer voor kleine particuliere beheerders

Subsidie natuurbeheer voor kleine particuliere beheerders Subsidie natuurbeheer voor kleine particuliere beheerders Wat ga ik u vertellen? Wat doet BIJ12 Herziening Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL) Besluitvorming Provinciale invulling Subsidieaanvraag

Nadere informatie

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Ontwikkeling aantal leerlingen 2009-2013 1 (index: 2009 = 100) 2014-2019 (index: 2014 = 100)

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Ontwikkeling aantal leerlingen 2009-2013 1 (index: 2009 = 100) 2014-2019 (index: 2014 = 100) Het aantal leerlingen in het basisonderwijs is tussen 2010 en 2014 gedaald. In de provincie Limburg nam het aantal leerlingen in deze periode het sterkst af. In het voortgezet onderwijs is het aantal leerlingen

Nadere informatie

Was - Wordt tabel Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018

Was - Wordt tabel Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018 Was - Wordt tabel Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018 Was Wordt tabel tekstuele wijzigingen Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018 Pagina Natuurbeheerplan 2017 Ontwerp Natuurbeheerplan 2018 Natuurbeheerplan

Nadere informatie

Natuurbeheerplan Zeeland Ontwerp Planwijziging Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 10 mei 2011

Natuurbeheerplan Zeeland Ontwerp Planwijziging Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 10 mei 2011 Natuurbeheerplan Zeeland Ontwerp Planwijziging 2011 Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 10 mei 2011 1 1. Inleiding Op 29 september 2009 heeft het College van GS het Natuurbeheerplan Zeeland 2009 vastgesteld.

Nadere informatie

Nota van Beantwoording. Op de zienswijzen op het Ontwerp-Natuurbeheerplan Zuid-Holland Provincie Zuid-Holland

Nota van Beantwoording. Op de zienswijzen op het Ontwerp-Natuurbeheerplan Zuid-Holland Provincie Zuid-Holland Nota van Beantwoording Op de zienswijzen op het Ontwerp-Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018 Provincie Zuid-Holland Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland Op 29 augustus 2017 Nota van Beantwoording

Nadere informatie

Zwarte Piet of niet? Enquête Onderwijsblad november 2015 Tabellen

Zwarte Piet of niet? Enquête Onderwijsblad november 2015 Tabellen Zwarte Piet of niet? Enquête Onderwijsblad november 2015 Tabellen 1 Verantwoording Begin november hield het Onderwijsblad een korte enquête over Zwarte Piet onder de leden in het basisonderwijs waarvan

Nadere informatie

Stemrapport Kern met Pit finale 2016 19/3/2016. Uitslag. 1 e prijs Groningen Zorgproject Wedde dat 't lukt. 2 e prijs Noord-Holland Kickmee!

Stemrapport Kern met Pit finale 2016 19/3/2016. Uitslag. 1 e prijs Groningen Zorgproject Wedde dat 't lukt. 2 e prijs Noord-Holland Kickmee! Stemrapport Kern met Pit finale 2016 19/3/2016 Uitslag 1 e prijs Groningen Zorgproject Wedde dat 't lukt 2 e prijs Noord-Holland Kickmee! 3 e prijs Flevoland Samen leven samen spelen Positie Kern Projecttitel

Nadere informatie

2005 Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen

2005 Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen Procentueel sterkst gestegen grafkosten in de provincie Drenthe Drenthe 1 Dr Aa & Hunze 998 78,58% Periode 30 jaar 2 Dr De Wolden 704 58,86% 3 Dr Borger-Odoorn 433 52,80% Gemeenten met de hoogste grafkosten

Nadere informatie

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar leningaanvragen voor het leendoel

Nadere informatie

ANTWOORDNOTA Ontwerp Natuurbeheerplan Flevoland 2016

ANTWOORDNOTA Ontwerp Natuurbeheerplan Flevoland 2016 FLEVOLAND R U I M T E VOOR OPLOSSINGEN ANTWOORDNOTA Ontwerp Natuurbeheerplan Flevoland 2016 ANTWOORDNOTA ONTWERP NATUURBEHEERPLAN FLEVOLAND 2016 Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben op 16 december

Nadere informatie

U kunt nog steeds subsidie aanvragen!

U kunt nog steeds subsidie aanvragen! U kunt nog steeds subsidie aanvragen! Het beste halen uit mensen en organisaties, zodat ze optimaal kunnen functioneren. Dat is het doel van het A+O fonds Gemeenten. Om dit doel te bereiken, ondersteunen

Nadere informatie

Voor Zuid-Holland zijn deze beleidsdoelen vastgelegd in de Beleidsvisie Groen.

Voor Zuid-Holland zijn deze beleidsdoelen vastgelegd in de Beleidsvisie Groen. Was-Wordt tabel Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2019 (versie 17 jan18) Was Wordt tabel tekstuele wijzigingen Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2019 Pagina Natuurbeheerplan 2018 Ontwerp Natuurbeheerplan 2019

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2014 NR. 2

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2014 NR. 2 Vanaf 1 januari 2016 gaat Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb2016) van start. Vanuit een collectieve aanpak van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer willen overheid, koepels en collectieven

Nadere informatie

Bijlage bij hoofdstuk 11 Wonen

Bijlage bij hoofdstuk 11 Wonen Bijlage bij hoofdstuk 11 Wonen Figuur B11.1 Woningvoorraad naar eigendom, en naar provincie, 1 januari 2008 % 80 70 60 50 40 30 20 10 0 Groningen Friesland Drenthe Overijssel Flevoland Gelderland Utrecht

Nadere informatie

Leningen oversluiten Oversluitonderzoek 2017

Leningen oversluiten Oversluitonderzoek 2017 Leningen oversluiten Oversluitonderzoek 2017 Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft in de eerste acht maanden van 2017 onderzoek gedaan naar leningaanvragen ten behoeve

Nadere informatie

Monitor Nieuwe Woningen tot en met het derde kwartaal 2011

Monitor Nieuwe Woningen tot en met het derde kwartaal 2011 Monitor Nieuwe Woningen tot en met het derde kwartaal 2011 INHOUD INHOUD... 3 AANBOD VAN NIEUWE KOOPWONINGEN OP BASIS VAN DOOR DE AANGESLOTEN ORGANISATIES GEACCEPTEERDE PLANNEN... 7 TABEL 1 NIEUW AANGEBODEN

Nadere informatie

UITLEG VALIDATIE CODES SCAN-GIS

UITLEG VALIDATIE CODES SCAN-GIS UITLEG VALIDATIE CODES SCAN-GIS!! Datum 15 januari 2016 Onderwerp Uitleg + werkwijze oplossen validatie codes in SCAN-GIS Bijlagen Tabel 1: B en D-codes = interne SCAN Validaties Tabel 2: EDI-codes = validatie

Nadere informatie

aardrijkskunde PROVINCIES VAN NEDERLAND

aardrijkskunde PROVINCIES VAN NEDERLAND VOORBEREIDINGSTIJD 20 minuten LESTIJD 35 minuten aardrijkskunde PROVINCIES VAN NEDERLAND GROEP 5,6 LESDOEL De leerlingen leren door herhaling op snelheid, de provincies van Nederland te automatiseren.

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Prins Clauslaan 8 Den Haag Postbus 20401 2500 EK Den Haag www.minlnv.nl

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Herdruk Openstellingsbesluit Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht begrotingsjaar 2016

PROVINCIAAL BLAD. Herdruk Openstellingsbesluit Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht begrotingsjaar 2016 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 1568 17 maart 2016 Herdruk Openstellingsbesluit Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht begrotingsjaar 2016 Besluit

Nadere informatie

Natuurmeting op Kaart. Peildatum De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer

Natuurmeting op Kaart. Peildatum De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer Natuurmeting op Kaart Peildatum 1-1-2012 De voortgang van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); verwerving, inrichting en beheer Natuurmeting op Kaart Peildatum 1-1-2012 De voortgang van de Ecologische

Nadere informatie

Aanhangwagens en caravans trekken. Rijbewijs B of BE? Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Aanhangwagens en caravans trekken. Rijbewijs B of BE? Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen Aanhangwagens en caravans trekken Rijbewijs B of BE? Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen Bestuurders van een combinatie van een personenauto of bestelauto met aanhangwagen beschikken niet altijd over

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Artikel 1 De Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord-Holland (SVNL) wordt als volgt gewijzigd: A

PROVINCIAAL BLAD. Artikel 1 De Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord-Holland (SVNL) wordt als volgt gewijzigd: A PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Noord-Holland. Nr. 2745 24 oktober 2014 Provincie Noord-Holland; Wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie natuuren landschapsbeheer Noord-Holland en

Nadere informatie

Subsidiestelsel Natuur en Landschap

Subsidiestelsel Natuur en Landschap Subsidiestelsel Natuur en Landschap Nederland is rijk aan waardevolle natuur- en cultuurlandschappen. De provincies zijn in Nederland verantwoordelijk voor het natuurbeheer en willen de natuurwaarden in

Nadere informatie

N o t a r e a c t i e s e n c o m m e n t a a r. Natuurbeheerplan Groningen 2014

N o t a r e a c t i e s e n c o m m e n t a a r. Natuurbeheerplan Groningen 2014 N o t a r e a c t i e s e n c o m m e n t a a r Natuurbeheerplan Groningen 2014 N o t a R e a c t i e s e n C o m m e n t a a r N a t u u r b e h e e r p l a n G r o n i n g e n 2 0 1 4 Vastgesteld door

Nadere informatie

Onderzoeksrapport: Vrouwen in de gemeenteraden

Onderzoeksrapport: Vrouwen in de gemeenteraden Onderzoeksrapport: Vrouwen in de gemeenteraden _ Maart 2014 ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat Hofweg 1H 2511 AA Den Haag T: 070 757 02 00 Hoeveel vrouwen zijn er in maart 2014 in de gemeenteraden

Nadere informatie

Vrijgestelde soorten per provincie

Vrijgestelde soorten per provincie per provincie Wet Natuurbescherming 2017 NLadviseurs adviesbureau voor natuurbeheer en landschapsoptimalisering Colofon Deze rapportage is opgesteld door NLadviseurs Mei 2017 NLadviseurs Larensteinselaan

Nadere informatie

Q1 Loopt uw indicatie voor een Wmovoorziening. huishoudelijke hulp) binnenkort af? (dit staat in het indicatiebesluit dat u ontvangen heeft)

Q1 Loopt uw indicatie voor een Wmovoorziening. huishoudelijke hulp) binnenkort af? (dit staat in het indicatiebesluit dat u ontvangen heeft) Q1 Loopt uw indicatie voor een Wmovoorziening via de gemeente (bijv. huishoudelijke hulp) binnenkort af? (dit staat in het indicatiebesluit dat u ontvangen heeft) Beantwoord: 2.458 Overgeslagen: 9 Ik maak

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Nut vakbonden onbekend bij jongeren 30 november 2011 Inleiding Van oktober 2011 tot november 2011 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden 2464

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekeringen 2015 Q1 We beginnen met vier stellingen over zorgverzekeringen in algemene zin. Hiervoor heeft u niet uw nieuwe polisvoorwaarden nodig. Waar of niet waar? Als ik dezelfde zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Toekomst van studenten onzeker

Factsheet persbericht. Toekomst van studenten onzeker Factsheet persbericht Toekomst van studenten onzeker Inleiding Studententijd De overheid komt met steeds meer nieuwe wetten en voorstellen om te bezuinigen en de student te motiveren zijn/haar studie in

Nadere informatie

Gelet op artikel 1.2 van de Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord- Holland;

Gelet op artikel 1.2 van de Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord- Holland; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12 juni 2018, nr. 992378/1059396, tot wijziging van het Openstellingsbesluit Natuurbeheer Noord-Holland 2018 van 3 oktober 2017, nr. 992378/992384;

Nadere informatie

Feiten NVM Open Huizen Dag 5 oktober 2013

Feiten NVM Open Huizen Dag 5 oktober 2013 Feiten NVM Open Huizen Dag 5 oktober 2013 Aan de NVM Open Huizen Dag van 5 oktober 2013 deden 47.374 woningen mee, waarvan 1.192 nieuwbouwwoningen (2,9%). De meeste huizen waren te bezoeken in de provincies

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekeringen 2015 Q1 We beginnen met vier stellingen over zorgverzekeringen in algemene zin. Hiervoor heeft u niet uw nieuwe polisvoorwaarden nodig. Waar of niet waar? Als ik dezelfde zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar

Nadere informatie

ONDERZOEKSSAMENVATTING

ONDERZOEKSSAMENVATTING ONDERZOEKSSAMENVATTING Fit For Free sportieve voornemens NL 2016 Onderzoek uitgezet onder 1000 Nederlanders in december 2015 door PanelWizard. Onderzoeksresultaten onder embargo tot 4 januari 2016 06:00

Nadere informatie

Was word tabel Natuurbeheerplan 2017 ontwerp Natuurbeheerplan tekstdeel

Was word tabel Natuurbeheerplan 2017 ontwerp Natuurbeheerplan tekstdeel Was word tabel Natuurbeheerplan 2017 ontwerp Natuurbeheerplan 2018 tekstdeel Algemeen: Overal waar 2017 stond is dit aangepast naar 2018 Natuurnetwerk Nederland is afgekort tot NNN. Specifiek per pagina:

Nadere informatie

Toelichting flexibiliteit binnen het ANLB 2016

Toelichting flexibiliteit binnen het ANLB 2016 STICHTING COLLECTIEF AGRARISCH NATUURBEHEER SCAN Toelichting flexibiliteit binnen het ANLB 2016 Het nieuwe stelsel ANBL2016 biedt het collectief op meerdere manieren flexibiliteit in de uitvoering van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Collectief beheerplan januari 2018

Nieuwsbrief Collectief beheerplan januari 2018 Nieuwsbrief Collectief beheerplan 2018 15 januari 2018 SNL-applicatie open van 15 januari tot en met 15 februari In de periode 15 januari 15 februari 2018 kunt u nog correcties op de beheereenheden in

Nadere informatie

Rijksmonumenten - nabijheid

Rijksmonumenten - nabijheid De Erfgoedmonitor Home > Indicatoren > Rijksmonumenten - nabijheid Rijksmonumenten - nabijheid Publicatiedatum: 18 januari 2018 Rijksmonumenten zijn in Nederland, met uitzondering van Flevoland, bijna

Nadere informatie

Uitleg flexibiliteit beheer ANLb

Uitleg flexibiliteit beheer ANLb Uitleg flexibiliteit beheer ANLb Het stelsel ANLb biedt het collectief op meerdere manieren flexibiliteit in de uitvoering van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer. De gebiedsaanvraag, de toepassing

Nadere informatie

Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2013

Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2013 ACHTERHOEK Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs leerlingen 29- -9, leerlingen 214-217 -11,1 2.6 2.44 2.28 2.12 1.96 1.8 1.64 1.48 1.32 1.16 1. 28 29 21 211 214 215 216 217 instellingsniveau

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. December 2012

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. December 2012 Nieuwsflits Arbeidsmarkt December 2012 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Niet-werkende werkzoekenden geregistreerd bij UWV WERKbedrijf 4 Ingediende vacatures UWV 5 Ingediende ontslagaanvragen en verleende

Nadere informatie

Natuurmeting op kaart

Natuurmeting op kaart Natuurmeting op kaart Peildatum 1-1-2011 De realisatie van verwerving, inrichting en beheer van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en Recreatie om de Stad (RodS) Natuurmeting op kaart Peildatum 1-1-2011

Nadere informatie

Totaal geleverde zorg per zorgkantoor. DWH Bijgewerkt: 28 juli 2006

Totaal geleverde zorg per zorgkantoor. DWH Bijgewerkt: 28 juli 2006 Totaal geleverde zorg per zorgkantoor ** Het totaal aantal unieke personen wat in de eerste vijf periodes van het zorgjaar zorg heeft ontvangen. code Zorgkantoor 2004* 2005* 2006* Groei 2005 501 Zorgkantoor

Nadere informatie

3. Provinciale doelen in relatie tot het IPO-basisniveau groene handhaving

3. Provinciale doelen in relatie tot het IPO-basisniveau groene handhaving De private boa-werkgevers zijn een lobby gestart in de richting van het rijk, vooral voor de eerste vier punten en naar de provincie voor het vijfde punt. Uit het overleg met de werkgevers blijkt dat zij

Nadere informatie

Toelichting op wijzigingen Subsidiestelsel Natuur en Landschap Overijssel

Toelichting op wijzigingen Subsidiestelsel Natuur en Landschap Overijssel Toelichting op wijzigingen Subsidiestelsel Natuur en Landschap Overijssel Met ingang van 1 januari 2010 is het Programma Beheer vervangen door het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL). Het

Nadere informatie

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2017 vs 2016

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2017 vs 2016 MAAKT HET WAAR Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2017 vs 2016 Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar leningaanvragen voor

Nadere informatie

MARKTFLITSEN SPECIAL: Leeftijd intermediaire bedrijven. Bedrijfsleeftijd is een goede indicatie voor financiële soliditeit en omvang

MARKTFLITSEN SPECIAL: Leeftijd intermediaire bedrijven. Bedrijfsleeftijd is een goede indicatie voor financiële soliditeit en omvang : Leeftijd intermediaire bedrijven Bedrijfsleeftijd is een goede indicatie voor financiële soliditeit en omvang INLEIDING Het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) publiceert regelmatig actuele,

Nadere informatie

Analyse ontwikkeling leerlingaantallen

Analyse ontwikkeling leerlingaantallen Analyse ontwikkeling leerlingaantallen Naar aanleiding van de 1 oktobertelling 2014 heeft VGS Adivio weer een korte analyse uitgevoerd waarbij onderzocht is in hoeverre de leerlingaantallen onderhevig

Nadere informatie

Het jaar van YouTech.nl in cijfers

Het jaar van YouTech.nl in cijfers 2014 Het jaar van YouTech.nl in cijfers In 2014 bezochten 260.378 personen onze website en bekeken ze gemiddeld 1,54 pagina s. Het gemiddelde bezoek duurde ongeveer een minuut en 80% van de bezoekers hield

Nadere informatie

Bijlage 4: Indicatieve provinciale verdeling prestaties en rijksbudgetten

Bijlage 4: Indicatieve provinciale verdeling prestaties en rijksbudgetten Bijlage 4: Indicatieve provinciale verdeling prestaties en rijksbudgetten 2007-2013 De provinciale verdeling is in veel gevallen gebaseerd op de te realiseren prestatie en daarom nadrukkelijk indicatief.

Nadere informatie

Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers

Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers Inhoud 1 Verantwoording... 5 2 Raadsleden... 6 2.1 Feitelijk aantal raadsleden per gemeente... 6 2.2 Totaal aantal raadsleden landelijk naar politieke partij...

Nadere informatie

Resultaten Enquête Campagne verbetering regionale wegen (TNS-NIPO in opdracht van Bouwend Nederland )

Resultaten Enquête Campagne verbetering regionale wegen (TNS-NIPO in opdracht van Bouwend Nederland ) Enquête Campagne verbetering regionale wegen (TNS-NIPO in opdracht van Bouwend Nederland ) Zoetermeer, februari 12 Algemeen Decentrale overheden (provincies, waterschappen en gemeenten) zijn samen verantwoordelijk

Nadere informatie

Natuurbeheerplan Zeeland 2016 Ontwerp planwijziging natuurgebieden Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 16 mei 2017

Natuurbeheerplan Zeeland 2016 Ontwerp planwijziging natuurgebieden Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 16 mei 2017 Natuurbeheerplan Zeeland 2016 Ontwerp planwijziging natuurgebieden 2017 Vastgesteld door Gedeputeerde Staten op 16 mei 2017 1 1. Inleiding Het Natuurbeheerplan Zeeland bevat het provinciale beleid tot

Nadere informatie

Gelet op artikel 105, eerste lid, juncto artikel 143, eerste lid, van de Provinciewet;

Gelet op artikel 105, eerste lid, juncto artikel 143, eerste lid, van de Provinciewet; Provinciale Staten Vergadering d.d. 7 november 2012 Besluit nr. PS2012-753 PROVINCIALE STATEN VAN GELDERLAND Gezien het voorstel van Gedeputeerde Staten PS2012-753; Gelet op artikel 4 en 11 van de Wet

Nadere informatie

Bestellen, versturen en betalen via Greetz.nl en Post NL bezorgd de kaart op het aangegeven adres.

Bestellen, versturen en betalen via Greetz.nl en Post NL bezorgd de kaart op het aangegeven adres. Bestellen, versturen en betalen via Greetz.nl en Post NL bezorgd de kaart op het aangegeven adres. Je kunt via internet een Valentijnskaart bestellen, versturen en betalen. Deze kaart wordt gewoon met

Nadere informatie

SNL Agrarisch natuurbeheer

SNL Agrarisch natuurbeheer SNL Agrarisch natuurbeheer DR code Index N&L Agrarisch Beheer A01 Agrarische faunagebieden A01.01 Weidevogelgebied A01.01.01 Weidevogelgrasland met rustperiode 8001 A01.01.01a Weidevogelgrasland met rustperiode

Nadere informatie

Bijlage 4a bij circulaire

Bijlage 4a bij circulaire Bijlage 4a bij circulaire 2010-399096 Asielbudget 2010 asielbudget loon- en prijs bijstelling 2010 Asielbudget 2010 Afroming asielbudget tbv Toedeling cf. V05H03/07- frictie compensatie asielbudget totaal

Nadere informatie

Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen

Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen Geldshop, intermediair in consumptieve leningen, heeft uitgebreid onderzoek naar leningaanvragen uit en in Nederland uitgevoerd. In totaal

Nadere informatie

Meander. Aardrijkskunde WERKBOEK

Meander. Aardrijkskunde WERKBOEK 5 Meander Aardrijkskunde WERKBOEK 5 Meander Aardrijkskunde WERKBOEK Eindredactie: Carla Wiechers Leerlijnen: Mark van Heck Auteurs: Marc ter Horst, Jacques van der Pijl THEMA 4 thema 4 les 1 Wat eten

Nadere informatie

Daarnaast zijn er subsidies voor het versterken van de landschapskwaliteit binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de Nationale Landschappen.

Daarnaast zijn er subsidies voor het versterken van de landschapskwaliteit binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de Nationale Landschappen. Informatie subsidies particulier natuurbeheer Natuurbeheer wordt in Nederland uitgevoerd door terreinbeherende organisaties en particulieren. De overheid wil het beheer van natuur door particulieren, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Ontwikkeling naar duurzaamheid is te belangrijk om aan het toeval over te laten.

Ontwikkeling naar duurzaamheid is te belangrijk om aan het toeval over te laten. Ing. maart 2014 PS2014-1 2014-0039 PS23/4 Van: geurt van de kerk Verzonden: maandag 10 maart 2014 9:44 Aan: info@gdindex.nl Onderwerp: Gemeentelijke duurzaamheidsindex GDI#2014

Nadere informatie

LIMBURG. Politicus van het jaar - Limburg 1) Geert Wilders 2) Emile Roemer 3) Diederik Samsom

LIMBURG. Politicus van het jaar - Limburg 1) Geert Wilders 2) Emile Roemer 3) Diederik Samsom LIMBURG Politicus van het jaar - Limburg 1) Geert Wilders 2) Emile Roemer 3) Diederik Samsom Politieke uitspraak van het jaar - Limburg 3) Ik ben op alles voorbereid maar niet op politici die glashard

Nadere informatie

uit Automatisering helpt Agrarisch Natuurbeheer Uitleg validatie codes SCAN-GIS Uitgevoerd door collectieven BoerenNatuur.nl

uit Automatisering helpt Agrarisch Natuurbeheer Uitleg validatie codes SCAN-GIS Uitgevoerd door collectieven BoerenNatuur.nl uit Uitleg validatie codes SCAN-GIS Automatisering helpt Agrarisch Natuurbeheer Uitgevoerd door collectieven BoerenNatuur.nl Versie 6 april 2017 Uitleg validatie codes SCAN-GIS Datum 15 januari 2016 Onderwerp

Nadere informatie

Jeugdzorg Plus instroomgegevens 2016

Jeugdzorg Plus instroomgegevens 2016 Jeugdzorg Plus instroomgegevens 2016 Wat is Jeugdzorg Plus Jeugdzorg Plus is een vorm van gesloten jeugdhulp die wordt geboden aan kinderen en jongeren die niet bereikbaar zijn voor lichtere vormen van

Nadere informatie

Marktaandelen accountantsorganisaties woningcorporatiesector. verslagjaar 2014

Marktaandelen accountantsorganisaties woningcorporatiesector. verslagjaar 2014 Marktaandelen accountantsorganisaties woningcorporatiesector verslagjaar 2014 Marktaandelen accountantsorganisaties woningcorporatiesector verslagjaar 2014 Datum Colofon Uitgegeven door Inspectie Leefomgeving

Nadere informatie

Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van , nr. 80EAAD65, tot wijziging van het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2013.

Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van , nr. 80EAAD65, tot wijziging van het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2013. ISSN 0920-105X Provinciaal blad 2013 / 37 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van17-09-2013, nr. 80EAAD65, tot wijziging van het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2013. Gedeputeerde staten van

Nadere informatie

Leningen oversluiten Het oversluitonderzoek

Leningen oversluiten Het oversluitonderzoek Leningen oversluiten Het oversluitonderzoek Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft in het eerste kwartaal van 2017 onderzoek gedaan naar leningen voor het oversluiten

Nadere informatie

Rapportage. PR onderzoek - Press Affairs meewind.nl. Amsterdam, Standaard rapportage. Gesloten vragen

Rapportage. PR onderzoek - Press Affairs meewind.nl. Amsterdam, Standaard rapportage. Gesloten vragen DirectResearch Herengracht 454 1017 CA Amsterdam 020 770 75 79 info@directresearch.nl www.directresearch.nl Rapportage Amsterdam, 07-04-2016 PR onderzoek - Press Affairs meewind.nl Standaard rapportage

Nadere informatie

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Prognose aantal leerlingen (index: 2011 = 100) (index: 2016 = 100)

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Prognose aantal leerlingen (index: 2011 = 100) (index: 2016 = 100) Het aantal leerlingen in het basisonderwijs is tussen 2011 en 2015 gedaald. In de provincie Limburg nam het aantal leerlingen in deze periode het sterkst af. In het voortgezet onderwijs is het aantal leerlingen

Nadere informatie

De Boswet in de nieuwe Wet natuurbescherming. Hoofdstuk Houtopstanden

De Boswet in de nieuwe Wet natuurbescherming. Hoofdstuk Houtopstanden De Boswet in de nieuwe Wet natuurbescherming Hoofdstuk Houtopstanden Door Anne Reichgelt, 29 november, 1 december, 6 december, 8 december 2016 De Boswet: even opfrissen Een simpele wet uit 1961 met als

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Augustus 2013

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Augustus 2013 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Augustus 2013 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Ingediende vacatures UWV en spanningsindicator 4 Ingediende ontslagaanvragen en verleende ontslagvergunningen 6 Statistische bijlage

Nadere informatie

Basiscijfers gemeenten. Arbeidsmarktregio Midden-Utrecht

Basiscijfers gemeenten. Arbeidsmarktregio Midden-Utrecht Basiscijfers gemeenten Arbeidsmarktregio Midden- Inhoudsopgave Inleiding... 3 Nww-percentage december 2011... 4 Ontwikkeling nww 2010-2011... 5 Standcijfers nww 2011 en nww-percentages december 2010 en

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

Onderzoek aanbod vrouwen- en meidenvoetbal vanuit de landelijke competities

Onderzoek aanbod vrouwen- en meidenvoetbal vanuit de landelijke competities Onderzoek aanbod vrouwen- en meidenvoetbal vanuit de landelijke competities Brondatum: september 15 Publiciatiedatum: februari 1 Uitgevoerd door Salman Khawaja (HMNISC) voor Stichting Ontiwkkeling Vrouwen

Nadere informatie

Bijlage 1 Spreiding en fluctuaties leerplichtige asielzoekers

Bijlage 1 Spreiding en fluctuaties leerplichtige asielzoekers Bijlage 1 Spreiding en fluctuaties leerplichtige asielzoekers p 1 Totaal aantal leerplichtige asielzoekers In het onderzoek is het aantal leerplichtige asielzoekers bepaald op basis van het aantal asielzoekers

Nadere informatie

Wachtlijsten WLZ op Zorg op de kaart

Wachtlijsten WLZ op Zorg op de kaart Wachtlijsten WLZ op Zorg op de kaart De gegevens van de wachtlijsten zijn afkomstig van het Zorginstituut Nederland. Voor Zorg op de kaart zijn gegevens geaggregeerd per zorgkantoorregio. Waarbij de stand

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer Openstellingsbesluit 2019 onderdeel agrarisch natuurbeheer

PROVINCIAAL BLAD. Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer Openstellingsbesluit 2019 onderdeel agrarisch natuurbeheer PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Overijssel Nr. 3304 4 mei 2018 Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer Openstellingsbesluit 2019 onderdeel agrarisch natuurbeheer RECTIFICATIE VAN

Nadere informatie

pagina 1 18 aan Sectorcommissie Paddenstoelen onderwerp Factsheet Paddenstoelen 2010 Documentnummer N datum 21 februari 2012

pagina 1 18 aan Sectorcommissie Paddenstoelen onderwerp Factsheet Paddenstoelen 2010 Documentnummer N datum 21 februari 2012 pagina 1 18 aan Sectorcommissie Paddenstoelen onderwerp Factsheet Paddenstoelen 2010 Documentnummer 20120140N van Daniella van der Veen datum 21 februari 2012 Inleiding Het Colland Bestuursbureau voert

Nadere informatie

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering pagina 1 van 8 Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering Regelmatig komen bij de Zorgbelangorganisaties en ConsumentendeZorg.nl klachten en vragen binnen over vergoedingen van behandelingen of medicijnen.

Nadere informatie