regeling nevenwerkzaamheden Artikel 6 (Neven)werkzaamheden in aanloop naar een nieuwe onderneming Artikel 9 Commissie nevenwerkzaamheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "regeling nevenwerkzaamheden 2014 1 Artikel 6 (Neven)werkzaamheden in aanloop naar een nieuwe onderneming Artikel 9 Commissie nevenwerkzaamheden"

Transcriptie

1

2

3 regeling nevenwerkzaamheden Inhoudsopgave 2 Nevenwerkzaamheden Artikel 1 Definities 4 Artikel 2 Reikwijdte 5 Artikel 3 Melding en toestemming 6 Artikel 4 Bevoegd gezag 7 Artikel 5 Beoordelingscriteria 8 Artikel 6 (Neven)werkzaamheden in aanloop naar een nieuwe onderneming 9 Artikel 7 Opbrengsten 10 Artikel 8 Openbaarmaking 11 Artikel 9 Commissie nevenwerkzaamheden 12 Toelichting op de Regeling nevenwerkzaamheden

4 2 universiteit van amsterdam Nevenwerkzaamheden 2014 Nevenwerkzaamheden zijn toegestaan met inachtneming van de Nederlandse gedragscode wetenschapsbeoefening en het in deze regeling bepaalde. Deze regeling is een uitwerking van CAO-Nederlandse Universiteiten artikel 1.14.

5 regeling nevenwerkzaamheden Artikel 1 Definities Reguliere werkzaamheden: werkzaamheden die passen binnen de arbeidsrelatie met de Universiteit van Amsterdam. Deze relatie kenmerkt zich door drie elementen: gezag, arbeid en loon. Voor bijzonder hoogleraren betreft het werkzaamheden die passen binnen de kaders waarmee het CvB bij de instelling van de leerstoel en de benoeming heeft ingestemd (cf modelreglement bijzondere leerstoelen van de UvA). Betrokkene: persoon als bedoeld onder artikel 2 van deze regeling. Nevenwerkzaamheden: alle betaalde en onbetaalde activiteiten voor derden, dan wel als zelfstandig ondernemer, die niet worden verricht binnen de arbeidsrelatie met de universiteit. Omvang en tijdbeslag van de werkzaamheden doen niet voor deze regeling ter zake, evenmin als de omvang van het dienstverband met de universiteit. Nevenwerkzaamheden worden verricht naast de universitaire functie. Uitgezonderd zijn: activiteiten in de privésfeer die evident geen verband met de functie bij de universiteit houden en die de functie-uitoefening op geen enkele manier in de weg staan; deelname aan publiekrechtelijke colleges (artikel 125c van de Ambtenarenwet). Valorisatie: de uit wetenschappelijk onderwijs en onderzoek verkregen kennis geschikt of beschikbaar maken voor economische of maatschappelijke benutting dan wel benutten via (participatie in) concurrerende producten, diensten, processen en nieuwe bedrijvigheid. Nieuwe onderneming: onderneming die wordt opgericht door een betrokkene als bedoeld in deze regeling voor de uitvoering van kennisbenutting.

6 4 universiteit van amsterdam Artikel 2 Reikwijdte Deze regeling geldt voor zowel wetenschappelijk als ondersteunend personeel. Betrokkene in de zin van deze regeling zijn: a. werknemer van de UvA; b. medewerker niet in dienst van de UvA en werkend onder gezag van de UvA; c. bijzonder hoogleraren.

7 regeling nevenwerkzaamheden Artikel 3 Melding en toestemming 1. De betrokkene meldt voorafgaand aan de start van de werkzaamheden, dan wel bij indiensttreding, zijn nevenwerkzaamheden aan het bevoegd gezag (zie onder 4) via het UvA-formulier melding nevenwerk. Daarmee vraagt hij ook om toestemming. De melding behelst in ieder geval: a. de aard van de nevenwerkzaamheden; b. nadere omschrijving van de nevenwerkzaamheden; c. naam en adres van de instantie waarvoor de nevenwerkzaamheden wordt verricht; d. waar relevant het inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel; e. de geschatte duur van de nevenwerkzaamheden; f. de geschatte omvang van de nevenwerkzaamheden; g. de eventuele opbrengsten uit de nevenwerkzaamheden. 2. Nevenwerkzaamheden zijn altijd onderwerp van gesprek tijdens het jaargesprek. 3. Wijzigingen in de geregistreerde nevenwerkzaamheden worden onmiddellijk aan het bevoegd gezag gemeld. 4. Het bevoegd gezag kan toestemming verlenen voor bepaalde of onbepaalde tijd en voorwaarden en beperkingen verbinden aan de toestemming. 5. Het bevoegd gezag beslist binnen 6 weken over de toestemming en maakt de uitkomst schriftelijk bekend aan betrokkene.

8 6 universiteit van amsterdam Artikel 4 Bevoegd gezag De bevoegdheid te beslissen op een verzoek om toestemming voor het verrichten van nevenwerkzaamheden berust bij: a. de Raad van Toezicht bij een verzoek van een lid van het College van Bestuur; b. het College van Bestuur bij een verzoek van een decaan of de secretaris van de universiteit; c. degene die door het College van Bestuur is bevoegd tot het uitoefenen van de beschikkingsbevoegdheid zoals vastgelegd [.] in regelingen en beleid ter uitvoering van de CAO Nederlandse Universiteiten (Standaardmandaat bedrijfsvoering UvA, 2013) bij een verzoek van een van de werknemers die niet onder sub b van dit artikel genoemd is; d. het curatorium van de bijzondere leerstoel bij een verzoek van een bijzonder hoogleraar.

9 regeling nevenwerkzaamheden Artikel 5 Beoordelingscriteria De volgende criteria spelen in elk geval een rol bij de beslissing op het verzoek: a. het beslag dat nevenwerkzaamheden op de tijd, aandacht en energie van de werknemer leggen, mag niet koste gaan van een goede en volledige functievervulling bij de universiteit; b. nevenwerkzaamheden mogen de belangen van de universiteit niet schaden; c. nevenwerkzaamheden mogen niet strijdig zijn met het aanzien van de functie van de universiteit; d. iedere (schijn van) belangenverstrengeling moet worden voorkomen; e. het gebruik van universitaire voorzieningen voor nevenwerkzaamheden is alleen toegestaan als en voor zover daarvoor schriftelijke toestemming door het bevoegd gezag is verleend; integrale doorberekening van kosten is daarbij uitgangspunt. Afspraken hierover worden vastgelegd en door werknemer en bevoegd gezag ondertekend.

10 8 universiteit van amsterdam Artikel 6 (Neven)werkzaamheden in aanloop naar een nieuwe onderneming 1. Voorafgaand aan de start van een onderneming op basis van uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, moet een fase van voorbereiding overbrugd worden. De UvA faciliteert tot op zekere hoogte werkzaamheden die in deze fase worden verricht, door ze tot de reguliere werkzaamheden te rekenen. Het betreft de volgende werkzaamheden: a. betrokkenheid bij de onderzoekfase waarin wordt onderzocht welke onderzoeksresultaten zich voor een nieuwe onderneming lenen; b. betrokkenheid bij de beoordeling van de haalbaarheid van een nieuwe onderneming; c. betrokkenheid bij de planvorming en de verwerving van bronnen. 2. Over de aard, omvang en duur van deze werkzaamheden worden schriftelijke afspraken gemaakt met de direct leidinggevende, die het bevoegd gezag hierover informeert. Als richtlijn voor het rekenen van dergelijke werkzaamheden tot de reguliere werkzaamheden, geldt dat de omvang van deze betrokkenheid beperkt blijft tot 8 uur per week, en de duur tot twee jaar. 3. Alle werkzaamheden van de werknemer vanaf de daadwerkelijke start van de nieuwe onderneming zijn nevenwerkzaamheden in de zin van deze regeling.

11 regeling nevenwerkzaamheden Artikel 7 Opbrengsten 1. Opbrengsten uit werkzaamheden die niet worden verricht binnen de reguliere werkzaamheden, komen ten goede aan de medewerker; 2. Opbrengsten uit werkzaamheden voor derden die gerekend worden tot de reguliere werkzaamheden, komen ten goede aan de universiteit.

12 10 universiteit van amsterdam Artikel 8 Openbaarmaking 1. De nevenwerkzaamheden worden op individuele basis geregistreerd in het personeelssysteem (SAP). De naam van de instantie(s) waarvoor de nevenwerkzaamheden verricht worden en de aard ervan worden vanuit dat systeem toegankelijk gemaakt via de website van de Universiteit van Amsterdam. 2. De betrokkene kan het College van Bestuur schriftelijk en gemotiveerd verzoeken (een deel van) zijn nevenwerkzaamheden niet openbaar te maken. Het College van Bestuur beslist binnen vier weken op dit verzoek.

13 regeling nevenwerkzaamheden Artikel 9 Commissie nevenwerkzaamheden 1. De door het College van Bestuur ingestelde commissie nevenwerkzaamheden doet op verzoek van de betrokkene dan wel de werkgever bij twijfel of verschil van inzicht uitspraak over de vraag of werkzaamheden van de betrokkene tot nevenwerkzaamheden gerekend moeten worden. 2. De door het College van Bestuur ingestelde commissie nevenwerkzaamheden doet tevens uitspraak bij verschil van mening over het verlenen van toestemming voor de nevenwerkzaamheden. 3. Uitspraken van de commissie nevenwerkzaamheden zijn bindend. Vanzelfsprekend blijft het wettelijk recht op bezwaar en beroep onaangetast. 4. Uitspraken van de commissie nevenwerkzaamheden kunnen geanonimiseerd door de commissie openbaar gemaakt worden.

14 12 universiteit van amsterdam Toelichting op de Regeling nevenwerkzaamheden Algemeen De Regeling nevenwerkzaamheden heeft in ieder geval raakvlakken met de volgende bij de UvA geldende regelingen en notities: Beleidsnotitie Valorisatie bij de Universiteit van Amsterdam Model reglement bijzondere leerstoelen Procedure behandeling bezwaarschrift personeel Regeling Valorisatie 2014 Standaardmandaat bedrijfsvoering Artikel 4 Uit het derde lid blijkt dat de persoon die het personeelsmandaat heeft, bevoegd is te beslissen op een verzoek om toestemming. De wijze waarop de bevoegdheden t.a.v. het personeel zijn verdeeld (het personeelsmandaat) is geregeld in het Standaardmandaat bedrijfsvoering (zie artikel 3, eerste lid, in samenhang met artikel 4, eerste lid en onder b.). Verder geldt volgens die regeling dat het tewerkstellen van personen in de eenheid die niet in dienst zijn van de UvA tot de bevoegdheden van de mandataris behoort. Artikel 8 Op het formulier melding nevenwerk wordt meer informatie gevraagd en gegeven dan uiteindelijk openbaar gemaakt wordt. De openbaarmaking op de website betreft uitsluitend de naam van de instantie waarvoor de nevenwerkzaamheden verricht worden en de aard van de nevenwerkzaamheden.

15

16

Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017

Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017 Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017 Deze regeling is gebaseerd op artikel 1.14 van de cao NU en maakt conform artikel J.3 cao NU als zelfstandige bijlage deel uit van de cao Nederlandse Universiteiten.

Nadere informatie

CONCEPT Sectorale regeling nevenwerkzaamheden november 2016

CONCEPT Sectorale regeling nevenwerkzaamheden november 2016 CONCEPT Sectorale regeling nevenwerkzaamheden november 2016 Deze regeling maakt als zelfstandige bijlage onderdeel uit van de cao Nederlandse Universiteiten. In de cao 2016-2017 zal artikel 1.14 van de

Nadere informatie

Regeling nevenwerkzaamheden Tilburg University

Regeling nevenwerkzaamheden Tilburg University Regeling nevenwerkzaamheden Tilburg University vastgesteld door het CvB met instemming van het Lokaal Overleg op 20 april 2006 Het College van Bestuur van Tilburg University, overwegende dat: betaalde

Nadere informatie

Bijlage bij de Sectorale regeling nevenwerkzaamheden Nederlandse Universiteiten

Bijlage bij de Sectorale regeling nevenwerkzaamheden Nederlandse Universiteiten Bijlage bij de Sectorale regeling nevenwerkzaamheden Nederlandse Universiteiten Veel gestelde vragen door werknemers Inhoudsopgave Vraag 1. Zijn alle werkzaamheden die niet tot de universitaire functie

Nadere informatie

Leidraad Nevenwerkzaamheden Tilburg University

Leidraad Nevenwerkzaamheden Tilburg University Leidraad Nevenwerkzaamheden Tilburg University 1. Visie Tilburg University: Het verrichten van nevenwerkzaamheden kan het functioneren van een medewerker in algemene zin bevorderen en een meerwaarde opleveren

Nadere informatie

Regeling nevenwerkzaamheden Radboud Universiteit Nijmegen Artikel 1 Definities Artikel 2 Melding nevenwerkzaamheden

Regeling nevenwerkzaamheden Radboud Universiteit Nijmegen Artikel 1 Definities Artikel 2 Melding nevenwerkzaamheden Regeling nevenwerkzaamheden Radboud Universiteit Nijmegen gewijzigd door het College van Bestuur in overeenstemming met de ondernemingsraad d.d. 30 januari 2006 Gelet op artikel 1.14, vierde lid van de

Nadere informatie

REGELING NEVENWERKZAAMHEDEN UNIVERSITEIT TWENTE

REGELING NEVENWERKZAAMHEDEN UNIVERSITEIT TWENTE REGELING NEVENWERKZAAMHEDEN UNIVERSITEIT TWENTE Inleiding Veel medewerkers van de UT combineren hun bij de universiteit met een of professionele activiteiten elders. De UT staat hier positief tegenover.

Nadere informatie

Melding Nevenwerkzaamheden

Melding Nevenwerkzaamheden Melding Nevenwerkzaamheden De Kaderregeling Nevenwerkzaamheden Universiteit Leiden kunt u vinden op http://medewerkers.leidenuniv.nl/p-en-o/nevenwerk/nevenwerkzaamheden.html Nevenwerkzaamheden zijn alle

Nadere informatie

5. Is deelname aan een wetenschappelijke commissie of overlegorgaan een nevenwerkzaamheid?

5. Is deelname aan een wetenschappelijke commissie of overlegorgaan een nevenwerkzaamheid? Vragen en antwoorden Tilburg University bij de sectorale regeling nevenwerkzaamheden Nederlandse Universiteiten als aanvulling op tekst intranet/internet 1. Wat zijn nevenwerkzaamheden? Dat zijn alle werkzaamheden

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Regeling nevenwerkzaamheden gemeente Almere Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almere; gelet op het bepaalde in artikel 15:1e van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling-Uitwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 15:1e van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling- Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO),

gelet op het bepaalde in artikel 15:1e van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling- Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO), Regeling gemeente Almere 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almere; gelet op het bepaalde in artikel 15:1e van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling- Uitwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Regeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen gemeente Waalwijk

Regeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen gemeente Waalwijk Regeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen gemeente Waalwijk respectvol, open en eerlijk samenwerken 11/0024818 Regeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen 1 1. Inleiding In 2003 is in de

Nadere informatie

Vrije Universiteit Personeelsbalie Servicecentrum De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam

Vrije Universiteit Personeelsbalie Servicecentrum De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam Vrije Universiteit Personeelsbalie Servicecentrum De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam Jaargesprekken 10/2005 telefoon fax e-mail internet (020) 59 85400 (020) 59 85454 personeelsbalie@dienst.vu.nl www.vu.nl/personeelsbalie

Nadere informatie

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Regeling studiefaciliteiten duurzame inzetbaarheid Vastgesteld bij besluit nr. 2015cb0168 van het College van Bestuur op 18 mei 2015 Deze regeling treedt in werking per 1 juni 2015 en vervangt de Regeling

Nadere informatie

Toelichting Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017

Toelichting Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017 Toelichting Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017 De Sectorale regeling nevenwerkzaamheden is gebaseerd op artikel 1.14 van de cao NU en maakt conform artikel J.3 cao NU als zelfstandige bijlage

Nadere informatie

TiU-Klokkenluidersregeling

TiU-Klokkenluidersregeling TiU-Klokkenluidersregeling Het College van Bestuur van de Universiteit van Tilburg vindt het wenselijk om in het kader van goed bestuur en een integere en transparante organisatie een heldere procedure

Nadere informatie

Modelregeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen

Modelregeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen Modelregeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen Deze regeling wil duidelijkheid bieden aan waterschapsmedewerkers over het opgeven van nevenwerkzaamheden en het hebben, houden en melden van financiële

Nadere informatie

Artikel 15:1e:0:1 Regeling nevenwerkzaamheden

Artikel 15:1e:0:1 Regeling nevenwerkzaamheden Artikel 15:1e:0:1 Regeling nevenwerkzaamheden Deze regeling heeft tot doel eenduidige en toepasbare regels over de melding, toetsing, registratie en openbaarmaking van nevenfuncties te stellen. De Veiligheidsregio

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving De Wet op het voortgezet onderwijs.

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving De Wet op het voortgezet onderwijs. Definitieve versie, 7-11-2017 De raad van bestuur van Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO tot vaststelling

Nadere informatie

REGELING NEVENWERKZAAMHEDEN EN FINANCIËLE BELANGEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

REGELING NEVENWERKZAAMHEDEN EN FINANCIËLE BELANGEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, RIS297971 REGELING NEVENWERKZAAMHEDEN EN FINANCIËLE BELANGEN DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op de artikelen 15:1e en 15:1f van de Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling. van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam

Klokkenluidersregeling. van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam Klokkenluidersregeling van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam Amsterdam, 2006 Preambule Klokkenluiden kan worden omschreven als het door een medewerker (de klokkenluider) extern

Nadere informatie

Regeling Universitair Functie ordenen Universiteit Twente 2015

Regeling Universitair Functie ordenen Universiteit Twente 2015 Regeling Universitair Functie ordenen Universiteit Twente 2015 Kenmerk:CvB UIT-1604 /HR Datum: 05-08-2015 Auteur: R. Brinkman Inhoudsopgave ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN... 1 ARTIKEL 2. FUNCTIEINDELING...

Nadere informatie

Jaar- en beoordelingsgesprek

Jaar- en beoordelingsgesprek Vrije Universiteit Personeelsbalie Servicecentrum De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam Jaar- en beoordelingsgesprek 03/2011 Tel. (020) 59 85400 Fax (020) 59 85454 www.intranet.vu.nl/jaar-en-beoordelingsgesprek

Nadere informatie

REGELING MELDING ONREGELMATIGHEDEN UNIVERSITEIT LEIDEN

REGELING MELDING ONREGELMATIGHEDEN UNIVERSITEIT LEIDEN REGELING MELDING ONREGELMATIGHEDEN UNIVERSITEIT LEIDEN INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Algemene bepalingen Interne procedure De Commissie integriteit Universiteit

Nadere informatie

Regeling nevenwerkzaamheden. Publicatiedatum: april 2010 (redactioneel bijgewerkt: november 2016)

Regeling nevenwerkzaamheden. Publicatiedatum: april 2010 (redactioneel bijgewerkt: november 2016) Regeling nevenwerkzaamheden Publicatiedatum: april 2010 (redactioneel bijgewerkt: november 2016) Autoriteit Financiële Markten De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand Klokkenluidersregeling ROC Nijmegen. Datum: 1 maart 2017

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand Klokkenluidersregeling ROC Nijmegen. Datum: 1 maart 2017 Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand Klokkenluidersregeling ROC Nijmegen Datum: 1 maart 2017 Versie 1 maart 2017 / Accordering door het CvB d.d. 15 september 2016 / Instemming

Nadere informatie

In dit besluit wordt verwezen naar de corresponderende nummers uit de inventarislijst, zodat per document duidelijk is wat is besloten.

In dit besluit wordt verwezen naar de corresponderende nummers uit de inventarislijst, zodat per document duidelijk is wat is besloten. In dit besluit wordt verwezen naar de corresponderende nummers uit de inventarislijst, zodat per document duidelijk is wat is besloten. Zienswijzen Er zijn derde belanghebbenden bij de openbaarmaking van

Nadere informatie

Klachtenreglement Helios Solutions

Klachtenreglement Helios Solutions Klachtenreglement Helios Solutions Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. cliënt : een jeugdige; een ouder; een

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie Friesland College

Reglement Klachtencommissie Friesland College Reglement Klachtencommissie Friesland College I. definities Aangeklaagde: een ieder die deel uitmaakt van de instelling, zowel personeel als cursist en tegen wie een klacht is ingediend. Bevoegd gezag:

Nadere informatie

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Artikel 1 Vastgesteld bij besluit van het college van bestuur van 7 november 2006, nr. 2006cb0252, zoals laatstelijk gewijzigd bij zijn besluit van 3 december

Nadere informatie

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand (Klokkenluidersregeling)

Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand (Klokkenluidersregeling) Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand (Klokkenluidersregeling) Reglement van de Stichting Noorderpoort Inhoudsopgave 1 Definities 2 Procedure 3 Melding aan de voorzitter van de

Nadere informatie

Integriteitscode September 2017

Integriteitscode September 2017 Integriteitscode September 2017 Christelijk College Nassau-Veluwe 02FB Het college van bestuur van het Christelijk College Nassau-Veluwe besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT DE WAALBOOG

BESTUURSREGLEMENT DE WAALBOOG BESTUURSREGLEMENT DE WAALBOOG De raad van bestuur van de Stichting De Waalboog, zorg, welzijn en wonen, gevestigd te Nijmegen, in aanmerking nemend de in het rapport Zorgbrede Governancecode 2010 opgenomen

Nadere informatie

NOTITIE. Aan: Algemeen directeuren Van: CPD Datum: maart 2013 Onderwerp: regeling nevenwerkzaamheden Dommelgroep

NOTITIE. Aan: Algemeen directeuren Van: CPD Datum: maart 2013 Onderwerp: regeling nevenwerkzaamheden Dommelgroep NOTITIE Aan: Algemeen directeuren Van: CPD Datum: maart 2013 Onderwerp: regeling nevenwerkzaamheden Dommelgroep Inleiding De ervaring leert dat personeelsleden soms nevenwerkzaamheden uitvoeren naast hun

Nadere informatie

Bestuursreglement Eindhoven, 11 oktober 2016

Bestuursreglement Eindhoven, 11 oktober 2016 Bestuursreglement Eindhoven, 11 oktober 2016 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN 3 Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Status en inhoud van de regels 3 HOOFDSTUK 2 SAMENSTELLING EN VERGOEDING 3 Artikel

Nadere informatie

Stichting Registered Tax Assurance Providers. Reglement toetreding register. Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012

Stichting Registered Tax Assurance Providers. Reglement toetreding register. Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012 1 Stichting Registered Tax Assurance Providers (RTAP) Reglement toetreding Register Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012 Artikel 1 Definities Aspirant Tax Assurance Provider Bestuur

Nadere informatie

Bijlage 1. Modelregeling Melden vermoeden van een misstand

Bijlage 1. Modelregeling Melden vermoeden van een misstand Bijlage 1 Modelregeling Melden vermoeden van een misstand Deze modelregeling is de uitwerking van de wettelijke verplichting uit de Wet Huis voor Klokkenluiders. De definities uit deze wet zijn dus ook

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Regeling financiële belangen gemeente Almere Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almere, gelet op het gestelde in de Ambtenarenwet, Gemeentewet en artikel 15:1f Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling-Uitwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INTEGRITEITSCODE september / 6

Inhoudsopgave. INTEGRITEITSCODE september / 6 INTEGRITEITSCODE Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte integriteitscode... 3 Artikel 3 Vaststelling en wijziging Code... 3 Artikel 4 Uitleg en toepassing Code... 3 Artikel

Nadere informatie

tegen het besluit van 13 maart 2017 in het kader van de subsidie SNL, kenmerk

tegen het besluit van 13 maart 2017 in het kader van de subsidie SNL, kenmerk > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vergunningen & Handhaving Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE Zwolle www.rvo.nl Contactpersoon Wob medewerker T 088

Nadere informatie

Reglement College van Bestuur IJsselgroep

Reglement College van Bestuur IJsselgroep Reglement College van Bestuur IJsselgroep Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. 12 maart 2014 0. Inleiding In de statuten d.d. 19 december 2009 van de Stichting IJsselgroep Educatieve Dienstverlening

Nadere informatie

PRO EMMEN INTEGRITEITSCODE JUNI Bestuursverslag. PRO Emmen I N F PRO- E M M E N. NL

PRO EMMEN INTEGRITEITSCODE JUNI Bestuursverslag. PRO Emmen I N F PRO- E M M E N. NL PRO EMMEN Bestuursverslag PRO Emmen INTEGRITEITSCODE JUNI 2017 2006. I N F O @ PRO- E M M E N. NL INLEIDING Integriteitscode Voor u ligt de Gedrags- en Integriteitscode zoals deze geldt voor Stichting

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE CSG WILLEM VAN ORANJE

INTEGRITEITSCODE CSG WILLEM VAN ORANJE INTEGRITEITSCODE CSG WILLEM VAN ORANJE 12 oktober 2016 INTEGRITEITSCODE VAN DE VERENIGING VOOR CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS IN DE HOEKSCHE WAARD In de Code Goed Onderwijsbestuur VO (richtlijn 9) is

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING HOGESCHOOL IPABO AMSTERDAM/ALKMAAR

KLOKKENLUIDERSREGELING HOGESCHOOL IPABO AMSTERDAM/ALKMAAR KLOKKENLUIDERSREGELING HOGESCHOOL IPABO AMSTERDAM/ALKMAAR Hoofdstuk 1: Inleidende bepalingen Hoofdstuk 2: Interne procedure Hoofdstuk 3: Melding aan de Commissie Klokkenluiders Hoofdstuk 4: Rechtsbescherming

Nadere informatie

1.1.2 Onder een vermoeden van een misstand wordt niet begrepen een vermoeden van inbreuk op de wetenschappelijke integriteit.

1.1.2 Onder een vermoeden van een misstand wordt niet begrepen een vermoeden van inbreuk op de wetenschappelijke integriteit. KLOKKENLUIDERREGELING UNIVERSITEIT NYENRODE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN 1.1 Definities 1.1.1 In deze regeling wordt verstaan onder: werknemer, onderscheidenlijk student: - een ieder (mannelijk of

Nadere informatie

Integriteitscode van de Hogeschool van Amsterdam

Integriteitscode van de Hogeschool van Amsterdam Integriteitscode van de Hogeschool van Amsterdam Amsterdam mei 2010 Preambule Bij de uitoefening van de werkzaamheden kunnen medewerkers van de hogeschool - ongeacht hun functie - en (leden van) haar organen

Nadere informatie

Integriteitscode. 15/02/2018 Proces/document E. Voorberg directeur/bestuurder MR. Voorlopige vaststelling. 28/02/2019 Versienummer 2.

Integriteitscode. 15/02/2018 Proces/document E. Voorberg directeur/bestuurder MR. Voorlopige vaststelling. 28/02/2019 Versienummer 2. Integriteitscode Voorlopige vaststelling 15/02/2018 Proces/document E. Voorberg directeur/bestuurder eigenaar MR 28/02/2019 Versienummer 2.0 - PMR: instemming/ advisering/ ter informatie - Oudergeleding:

Nadere informatie

Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015

Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015 Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015 Inleiding De ervaring leert dat personeelsleden soms nevenwerkzaamheden uitvoeren naast hun reguliere werk in dienst van het bestuur. Het

Nadere informatie

Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken

Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken Klokkenluidersregeling Eigenaar: Auteur: Afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken Colette Polak Vastgesteld door het CvB op: 1 november 2016 Preambule De Vrije Universiteit Amsterdam: hierna: Vrije Universiteit,

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling

Klokkenluidersregeling Datum Van Doorkiesnummer Aan. E-mail Kopie aan. Blad 1/5 - Klokkenluiderregeling Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Artikel 1. Definities In deze regeling wordt verstaan onder: medewerker: degene die al

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING LANDELIJK BUREAU VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND

KLOKKENLUIDERSREGELING LANDELIJK BUREAU VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND KLOKKENLUIDERSREGELING LANDELIJK BUREAU VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND Klokkenluidersregeling 1 juni 2017 pagina 1/6 Inhoudsopgave Inleiding...3 Definities...3 Werkingssfeer...3 Interne melding...4 Vertrouwelijkheid...4

Nadere informatie

Deze kernbegrippen zijn de toetssteen voor de nu volgende gedragsafspraken. Gedragingen moeten aan deze kernbegrippen getoetst kunnen worden.

Deze kernbegrippen zijn de toetssteen voor de nu volgende gedragsafspraken. Gedragingen moeten aan deze kernbegrippen getoetst kunnen worden. Gedragscode integriteit. Medewerker 1 s van Leeuwenborgh Opleidingen stellen bij hun handelen de kwaliteit van de dienstverlening centraal. Integriteit is daarvoor een belangrijke voorwaarde. De belangen

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Algemeen Blijf Groep adviseert cliënten, alvorens een klacht in te dienen, eerst hun onvrede rechtstreeks te bespreken met de betrokken medewerker,

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Zorggroep Amsterdam-Oost

Klokkenluidersregeling Zorggroep Amsterdam-Oost Klokkenluidersregeling Zorggroep Amsterdam-Oost Inleiding In deze Klokkenluidersregeling hebben wij geprobeerd een zorgvuldige procedure op te stellen voor situaties waarvan wij hopen dat zij zich nooit

Nadere informatie

BIJLAGE 3, BEDOELD IN ARTIKEL F.1, ELFDE LID, VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Regeling melden vermoeden van een misstand)

BIJLAGE 3, BEDOELD IN ARTIKEL F.1, ELFDE LID, VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Regeling melden vermoeden van een misstand) BIJLAGE 3, BEDOELD IN ARTIKEL F.1, ELFDE LID, VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Regeling melden vermoeden van een misstand) Deze regeling is de uitwerking van de wettelijke verplichting

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Scala College en Coenecoop College 1

Klokkenluidersregeling Scala College en Coenecoop College 1 Klokkenluidersregeling Scala College en Coenecoop College 1 Artikel 1 Inleidende bepalingen 1. In deze regeling wordt verstaan onder: Betrokkene: degene die al dan niet als werknemer werkzaamheden verricht

Nadere informatie

Regeling onafhankelijkheid medewerkers DNB (tegenstrijdige belangen, nevenactiviteiten, voordelen en uitnodigingen)

Regeling onafhankelijkheid medewerkers DNB (tegenstrijdige belangen, nevenactiviteiten, voordelen en uitnodigingen) Regeling onafhankelijkheid medewerkers DNB (tegenstrijdige belangen, nevenactiviteiten, voordelen en uitnodigingen) 1. Inleiding De Regeling Onafhankelijkheid medewerkers DNB (de Regeling) is gebaseerd

Nadere informatie

Algemene Klachtenregeling ROC A12

Algemene Klachtenregeling ROC A12 Algemene Klachtenregeling ROC A12 Instemming OR ROCA12 22 september 2017 Instemming Studentenraad ROC A12 5 oktober 2017 Vaststelling door CvB COG 30 oktober 2017 Algemene Klachtenregeling ROC A12 Waar

Nadere informatie

Meldingsregeling misstanden en onregelmatigheden RUG

Meldingsregeling misstanden en onregelmatigheden RUG Meldingsregeling misstanden en onregelmatigheden RUG Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) besluit gelet op: - het belang dat de universiteit hecht aan het voeren van een deugdelijk

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM;

HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM; Besluit Datum 13april2011 Nummer 2011cb0111 Onderwerp Reglement van orde van het College van Beroep voor de Examens. HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE ; gezien: de voorliggende tekst van het reglement van

Nadere informatie

Klachtenregeling ongewenst gedrag TiU

Klachtenregeling ongewenst gedrag TiU Klachtenregeling ongewenst gedrag TiU Met deze Klachtenregeling Ongewenst Gedrag TiU wordt uitvoering gegeven aan de Gedragscode Ongewenst Gedrag TiU en aan artikel 1.12 van de CAO. De regeling is in werking

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Directie Wetgeving en Juridische Zaken Sector Juridische Zaken en Wetgevlngsbeleld Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus

Nadere informatie

Regeling Klokkenluiders Universiteit Leiden 2017

Regeling Klokkenluiders Universiteit Leiden 2017 Regeling Klokkenluiders Universiteit Leiden 2017 Juridische Zaken, oktober 2017 1 Inhoudsopgave Preambule... 3 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 1.1. Definities... 3 Artikel 1.2 Advies en begeleiding

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur

Reglement Raad van Bestuur Reglement Raad van Bestuur De Riethorst Stromenland, Raamsdonksveer, januari 2017 Inleiding Het reglement van de Raad van Bestuur is opgesteld op grond van de statuten van de Stichting De Riethorst Stromenland.

Nadere informatie

als bedoeld in artikel 5 lid 1 en artikel 6 lid 6 van de statuten van Thuiszorg West-Brabant.

als bedoeld in artikel 5 lid 1 en artikel 6 lid 6 van de statuten van Thuiszorg West-Brabant. stichting Thuiszorg West-Brabant. als bedoeld in artikel 5 lid 1 en artikel 6 lid 6 van de statuten van Thuiszorg West-Brabant. 1. Doel, reikwijdte en vaststelling reglement 1.1 Door middel van dit reglement

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING

KLOKKENLUIDERSREGELING KLOKKENLUIDERSREGELING Vastgesteld: 17 december 2013 1 Preambule Deze regeling regelt dat het Albeda College aanspreekbaar is op te goeder trouw gedane meldingen van redelijke vermoedens van onregelmatigheden,

Nadere informatie

Controle en handhaving Besluit Overwegingen Algemene overweging: openbaarheid t.a.v. een ieder De eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer

Controle en handhaving Besluit Overwegingen Algemene overweging: openbaarheid t.a.v. een ieder De eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer Er zijn geen andere documenten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit aangetroffen betreffende uw verzoek. Ook is mij niet bekend of de informatie bij

Nadere informatie

Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : Recacare; b. raad van bestuur

Nadere informatie

Integriteitscode Gerrit Rietveld Academie

Integriteitscode Gerrit Rietveld Academie Integriteitscode Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, januari 2012 1 Preambule Bij de uitoefening van de werkzaamheden kunnen medewerkers van de hogeschool ongeacht hun functie en (leden van) haar organen

Nadere informatie

heeft een schriftelijk verslag van de hoorzitting gemaakt en daarin staat ook dat er geen geluidsopname is.

heeft een schriftelijk verslag van de hoorzitting gemaakt en daarin staat ook dat er geen geluidsopname is. moet hebben om de documenten voor één ieder openbaar te maken. Indien dit oogmerk ontbreekt is er geen sprake van een Wob-verzoek. Ik wijs in dat kader op, onder meer, de uitspraak van de Afdeling van

Nadere informatie

Reglement van Orde. College van Beroep voor de examens. ex Artikel 7.62 van de WHW. College van Beroep voor de examens - Reglement van Orde

Reglement van Orde. College van Beroep voor de examens. ex Artikel 7.62 van de WHW. College van Beroep voor de examens - Reglement van Orde College van Beroep voor de examens Reglement van Orde 1 Inhoudsopgave Artikel 1. Plaats en functie van het College... 3 Artikel 2. Voordracht, samenstelling en benoeming van het College... 3 Artikel 3.

Nadere informatie

Integriteitscode Roelof van Echten College

Integriteitscode Roelof van Echten College Integriteitscode Roelof van Echten College Het bestuur van de Stichting Roelof van Echten besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 tot vaststelling van de onderstaande

Nadere informatie

Artikel 1 - Geschillencommissie

Artikel 1 - Geschillencommissie Reglement Geschillencommissie inzake de kwaliteit van Marktonderzoek zoals bedoeld in artikel 21 lid 2 van de statuten van de MarktonderzoekAssociatie MOA vastgesteld door het Bestuur van de MOA op 11

Nadere informatie

Regeling beroepen (privaatrecht)

Regeling beroepen (privaatrecht) Pagina : 1 van 6 Raad voor Accreditatie (RvA) Regeling beroepen (privaatrecht) Pagina : 2 van 6 Inhoudsopgave TOEPASSINGSGEBIED... 3 DEFINITIES... 3 COLLEGE VAN VOORZITTERS EN DE BEROEPENCOMMISSIE... 3

Nadere informatie

Plaatsing op internet Het besluit wordt op geplaatst.

Plaatsing op internet Het besluit wordt op   geplaatst. Plaatsing op internet Het besluit wordt op www.rijksoverheid.nl geplaatst. Hoogachtend, De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, namens deze: Teammanager Afdeling Vergunningen & Handhaving

Nadere informatie

Regeling ter bescherming van klokkenluiders bij de Universiteit Maastricht (klokkenluidersregeling)

Regeling ter bescherming van klokkenluiders bij de Universiteit Maastricht (klokkenluidersregeling) Regeling ter bescherming van klokkenluiders bij de Universiteit Maastricht (klokkenluidersregeling) Gelet op - De Code Goed Bestuur Universiteiten 2007, door de VSNU vastgesteld en inwerking getreden per

Nadere informatie

Stichting Vrije scholen Zuid West Nederland

Stichting Vrije scholen Zuid West Nederland Klokkenluiderregeling ZWN Toelichting Deze regeling Klokkenluider vloeit voort uit de keuze van de stichting om volgens het model Goed Onderwijsbestuur te werken; in de code Goed Onderwijsbestuur van de

Nadere informatie

Reglement Nevenwerkzaamheden

Reglement Nevenwerkzaamheden Reglement Nevenwerkzaamheden (Ter uitvoering van artikel 15:1e ARG) Vastgesteld bij besluit van het Algemeen Bestuur d.d. Datum bekendmaking: Datum inwerkingtreding: Voorgeschiedenis Veel nevenwerkzaamheden

Nadere informatie

Incidentenregeling Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V.

Incidentenregeling Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V. Incidentenregeling Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V. [geldend vanaf 1 juli 2014, PB14-235] Artikel 1 Definities De definities welke in deze incidentenregeling worden gebruikt zijn nader

Nadere informatie

Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool

Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool Artikel 1 Definities De in de statuten en het pensioenreglement van het fonds gebruikte begripsbepalingen worden geacht

Nadere informatie

Artikel 3 Een overheidswerkgever sluit geen arbeidsovereenkomst met:

Artikel 3 Een overheidswerkgever sluit geen arbeidsovereenkomst met: Indien de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking treedt zal de Ambtenarenwet als volgt luiden; Titel I. Algemeene bepalingen Artikel 1 1. Ambtenaar in de zin van deze wet is degene die krachtens

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR STICHTING DE ZORGBOOG

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR STICHTING DE ZORGBOOG REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR STICHTING DE ZORGBOOG 1. Algemeen 1.1 De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor en belast met het besturen van de zorgorganisatie en de daarmee statutair verbonden rechtspersonen

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur. Stichting Biblionet Groningen

Reglement Raad van Bestuur. Stichting Biblionet Groningen Reglement Raad van Bestuur Stichting Biblionet Groningen Blad 2 Reglement Raad van Bestuur Stichting Biblionet Groningen, gevestigd te Groningen 1 De bestuurstaak 1.1 Ingevolge de statuten bestuurt de

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN ZORG GROEP BEEK B.V.

REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN ZORG GROEP BEEK B.V. REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN ZORG GROEP BEEK B.V. Artikel 1. Definities - Governancecode: de Zorgbrede Governancecode 2010 of een daarvoor in de plaats tredende regeling; - Raad van Bestuur: de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE INTERNE GESCHILLENCOMMISSIE

REGLEMENT VAN DE INTERNE GESCHILLENCOMMISSIE REGLEMENT VAN DE INTERNE GESCHILLENCOMMISSIE CB16.080 PvB 13-07-2016 procedures Aventus\CB16.080 reglement van de interne geschillencommissie versie 3.0 def. Reglement van de interne geschillencommissie,

Nadere informatie

Integriteitscode. Integriteitscode van de Stichting voor PC Voortgezet Onderwijs in de Noordoostpolder e.o

Integriteitscode. Integriteitscode van de Stichting voor PC Voortgezet Onderwijs in de Noordoostpolder e.o Integriteitscode Het college van bestuur van Stichting voor PC Voortgezet Onderwijs in de Noordoostpolder e.o. besluit gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 tot vaststelling

Nadere informatie

Incidentenregeling Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V.

Incidentenregeling Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V. Incidentenregeling Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V. [geldend vanaf 22 maart 2017, PF17-058] Artikel 1 Definities De definities welke in deze incidentenregeling worden gebruikt zijn nader

Nadere informatie

Integriteitscode. Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci;

Integriteitscode. Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci; Integriteitscode Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci Het college van bestuur van Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci besluit d.d. 19 mei 2016 gelet op richtlijn 9 van de Code Goed Onderwijsbestuur

Nadere informatie

REGLEMENT INTERNE GESCHILLENCOMMISSIE

REGLEMENT INTERNE GESCHILLENCOMMISSIE REGLEMENT INTERNE GESCHILLENCOMMISSIE CB08.202 P&O/AJH 09-09-2008 procedures Aventus\CB08.202.reglement interne geschillencommissie versie 2.0 def. vastgesteld CvB 05-11-2008 Historie document: Reglement

Nadere informatie

Klachtenregeling Universiteit Twente

Klachtenregeling Universiteit Twente Klachtenregeling Universiteit Twente Kenmerk: CvB UIT - 2532 Datum: 12 april 2017 Auteur: Hooftman Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Vertrouwenspersoon en studentendecaan...

Nadere informatie

VHL Klokkenluidersregeling

VHL Klokkenluidersregeling VHL Klokkenluidersregeling Afd. HRM Versie d.d. 1-7-2013 Vastgesteld/status: Dit betreft de in het verleden vastgestelde regeling welke a.g.v. de ontvlechtingsproblematiek tegen het licht is gehouden en

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling PRO8 versie juni 2015 (vastgesteld) KLOKKENL UIDERSREGELING

Klokkenluidersregeling PRO8 versie juni 2015 (vastgesteld) KLOKKENL UIDERSREGELING KLOKKENL UIDERSREGELING 1 INHOUD Hoofdstuk 1: Inleidende bepalingen Hoofdstuk 2: Interne procedure Hoofdstuk 3: Rechtsbescherming Hoofdstuk 4: Slotbepalingen N.B. Daar waar in deze regeling wordt gesproken

Nadere informatie

Datum 19 juni 2019 Betreft Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte

Datum 19 juni 2019 Betreft Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vergunningen en Handhaving Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE www.rvo.nl Contactpersoon Wob medewerker Betreft

Nadere informatie

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM REGELING VALORISATIE 2014 Vastgesteld bij besluit nr. 2014cb0118 van het College van Bestuur van 14 april 2014 Inhoud Aanleiding Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel

Nadere informatie

regeling valorisatie Artikel 3 Aanspraken op kennis en/of IE-rechten Artikel 6 Vestigen, verdedigen en in stand houden van IE-rechten

regeling valorisatie Artikel 3 Aanspraken op kennis en/of IE-rechten Artikel 6 Vestigen, verdedigen en in stand houden van IE-rechten regeling valorisatie 2014 1 Inhoudsopgave 2 Toelichting 3 Artikel 1 Definities 5 Artikel 2 Looptijd en werkingssfeer 6 Artikel 3 Aanspraken op kennis en/of IE-rechten 7 Artikel 4 Melding van exploiteerbare

Nadere informatie

Klokkenluidersreglement; versie 1.0; 8 december 2017 Pagina 1 van 7

Klokkenluidersreglement; versie 1.0; 8 december 2017 Pagina 1 van 7 Onderwerp: Klokkenluidersreglement SJC Reglement over het omgaan met (een vermoeden van) een misstand Datum 8 december 2017 Versie: 1.0 (vastgesteld door het Bestuur met instemming van de RvT: 7 december

Nadere informatie

KLACHTREGELING WETENSCHAPPELIJKE INTEGRITEIT UNIVERSITEIT LEIDEN LEIDS UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM

KLACHTREGELING WETENSCHAPPELIJKE INTEGRITEIT UNIVERSITEIT LEIDEN LEIDS UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM KLACHTREGELING WETENSCHAPPELIJKE INTEGRITEIT UNIVERSITEIT LEIDEN & LEIDS UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM Inhoudsopgave Preambule... 1 1. Definities... 2 2. Algemeen... 3 3. Vertrouwenspersoon... 3 4. Commissie;

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING HOGESCHOOL LEIDEN

KLOKKENLUIDERSREGELING HOGESCHOOL LEIDEN KLOKKENLUIDERSREGELING HOGESCHOOL LEIDEN KLOKKENLUIDERSREGELING HOGESCHOOL LEIDEN Deze regeling is vastgesteld door het College van Bestuur op 29 maart 2017, na instemming van de Gezamenlijke Vergadering

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR 1. De bestuurstaak 1.1 Ingevolge de statuten bestuurt de Raad van Bestuur de stichting onder toezicht van de Raad van Toezicht. 1.2 De Raad van Bestuur dient het belang van de

Nadere informatie

Klachtenregeling Wetenschappelijke Integriteit NWO - subsidieverlening

Klachtenregeling Wetenschappelijke Integriteit NWO - subsidieverlening Klachtenregeling Wetenschappelijke Integriteit NWO - subsidieverlening Preambule NWO beschouwt het als haar taak om te waken over de kwaliteit van het door NWO gefinancierde wetenschappelijk onderzoek.

Nadere informatie