Opleidingskalender Nieuwe opleidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleidingskalender Nieuwe opleidingen"

Transcriptie

1 Nieuwe opleidingen Opleidingskalender 1 e SEMESTER 2016

2 Een covalente binding of atoombinding is een binding tussen atomen waarin de atomen één of meer gemeenschappelijke elektronenparen hebben. Co-valent is het vormingsfonds van en voor arbeiders (PC 116) en bedienden (PC 207) in de sector van chemie, kunststoffen en life sciences. Als netwerkorganisatie verbindt Co-valent verschillende partners rond een gemeenschappelijke missie: Developing talents creates chemistry! Co-valent ondersteunt en stimuleert competentieontwikkeling en tewerkstelling van (toekomstige) werknemers en kansengroepen in de sector. Dat doen we door samen met onze partners te investeren in, sensibiliseren en activeren rond: duurzame inzetbaarheid van werknemers betere instroom in de sector door opleiding van werkzoekenden en jongeren actieve begeleiding van kansengroepen Naast de eigen dienstverlening aan de sector ondersteunt en coördineert Co-valent ook projecten die door partners worden uitgevoerd. Eigen dienstverlening: Advies rond duurzaam loopbaanbeleid Gratis opleidingsaanbod Subsidies voor opleidingen die het bedrijf zelf organiseert Ondersteuning van de werking en initiatieven van partners : Steun aan de werking van de sectororganisaties Kennis rond techniek en chemie in het onderwijs versterken Initiatieven rond tewerkstelling van kansengroepen Versterken van kwetsbare bevolkingsgroepen via projecten van internationale solidariteit

3 Co-valent biedt nieuwe opleidingen aan rond actuele thema s : Mentorschap op de werkvloer: Een mentor is iemand die op een enthousiaste en motiverende manier nieuwe medewerkers wil onthalen en opleiden. Hij is enerzijds verantwoordelijk voor het onthaal en de integratie van nieuwe collega s, anderzijds ondersteunt hij de ontwikkeling van een minder ervaren collega door zijn kennis en ervaring te delen. Vertrouwenspersoon: Een goed opgeleide vertrouwenspersoon is in staat om medewerkers die er nood aan hebben op een professionele manier op te vangen. Hij streeft ernaar het psyco-sociaal welzijn te verbeteren en het aantal klachten te verminderen. Stresspreventie gesprekstechnieken voor leidinggevenden: Bewust worden van de mechanismen, houding en gedrag verbonden aan stress om ze op voorhand te kunnen detecteren. Fysische signalen en gedrag gelinkt aan stress en burn-out herkennen. Omgaan met diversiteit voor leidinggevenden: Zijn eigen houding ten opzichte van diversiteit onderzoeken om van daaruit efficienter om te gaan met de diversiteit in het team.

4 Elektriciteit, meet- en regeltechnieken Procestechnieken Mechanische technieken Veiligheid & kwaliteit Welzijn op het werk Logistiek Hefwerktuigen Nederlands op de werkvloer Bureautica Persoonlijke vaardigheden Management & organisatie Commerciële vaardigheden

5 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

6 Elektriciteit, meet- en regeltechnieken BA4 voor niet elektriciens BA5 voor elektriciens Veilig schakelen op hoogspanning Meettechniek voor operators Meettechniek voor techniekers Debietmetingen Drukmetingen Niveaumetingen Temperatuurmetingen Regeltechniek voor operators Regeltechniek voor techniekers Regelventielen voor E&I techniekers Mechelen Geel Westerlo Kortrijk Mechelen Geel Kortrijk Nevele Halen Oostakker Oostakker Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

7 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

8 Elektriciteit, meet- en regeltechnieken Gestructureerd storingzoeken Gestructureerd storingzoeken voor techniekers PLC basis module 1 Siemens S7 systeembeheer en storingzoeken Oostakker Kortrijk In welke geval gebruik je de wachtlijst best niet? Wanneer je het maximum aantal deelnemers voor jouw bedrijf hebt bereikt en je hebt nog bijkomende kandidaten voor die bepaalde sessie, heeft het geen zin om deze personen op de wachtlijst te plaatsen. Contacteer ons in dat geval via connect@co-valent.be zodat we voor u de beschikbare plaatsen opvolgen tot tien dagen voor de start van de opleiding. Indien de sessie volzet is, kan je je werknemers alsnog inschrijven op de wachtlijst. Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

9 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

10 Procestechnieken Basis industriële destillatie Bijzondere destillatietechnieken Process fundamentals chemie I basisbegrippen Process fundamentals chemie II chemische reactoren Process fundamentals toegepaste fysica Scheidingstechnieken inleiding Het maximum aantal plaatsen per bedrijf is nu zichtbaar op het moment van de inschrijving! Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

11 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

12 Mechanische technieken Flensmonteur theorie & praktijk beknopt Lagers en koppelingen Onderhoudsmechanica workshop lagers Elektrische motoren Pneumatica storingzoeken en foutenanalyse Pomptechnologie voor operators Pomptechnologie voor techniekers Van productiemedewerker tot eerstelijns-onderhoudstechnieker Geel Kortrijk Lokeren Kortrijk Kortrijk Nieuwe opleidingen in ons aanbod. Schrijf je medewerkers snel in! Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

13 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

14 Veiligheid & kwaliteit Explosiebeveiliging basis Explosiebeveiliging voor elektrisch equipment Procesveiligheid voor operators Veiligheidsattitude voor operators Interne audittechnieken volgens ISO Subsidieaanvragen voor de opleidingen die u zelf organiseert gebeuren vanaf nu online. Vraag uw login aan en ontdek de nieuwe werkwijze via Mijn Co-valent- Mijn subsidies Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

15 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

16 Welzijn op het werk Stressbeheer Stresspreventie gesprekstechnieken voor leidinggevenden Vertrouwenspersoon basisopleiding Vertrouwenspersoon bijscholing Hasselt Mechelen Genk Genk Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

17 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

18 Logistiek Basisopleiding douane Oorsprongscertificaten Incoterms basis Bill of lading Het CMR vedrag en het CMR vervoersdocument onder de loep Beheer van transportdocumenten internationale handel Kostprijsberekening in transport ADR reglementering voor bedienden Ladingbeveiliging - de 4 V s Hasselt Antwerpen Antwerpen Hasselt Antwerpen Hasselt Nieuwe opleidingen in ons aanbod. Schrijf je medewerkers snel in! Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

19 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

20 Hefwerktuigen Heftruck basis Heftruck gevorderd Heftruck opfrissing Hoogwerker basis Hoogwerker opfrissing Meerdere locaties* Meerdere locaties* Meerdere locaties* Erpe-mere Herentals Erpe-mere Herentals * MEERDERE LOCATIES: Bilzen, Erpe-mere, Genk, -Zeehaven, Herentals, Oostende, Rekkem, Roeselare, Temse, Tongeren, Vilvoorde. Waarom vind je geen data op onze website? De opleidingsdata worden pas na de inschrijving vastgelegd. Inschrijven kan enkel via Kies de leslocatie in uw buurt en schrijf uw medewerker in. Deze inschrijving wordt dan naar onze opleidingspartner doorgestuurd, die u vervolgens contacteert om de opleidingsdata af te spreken. Opgelet, voor deze opleidingen wordt een maximum van 50 opleidingsdagen per bedrijf en per semester toegekend.

21 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

22 Nederlands op de werkvloer Nederlands op de werkvloer Nederlands op de werkvloer (NodW) is een praktisch en taakgericht taalpakket op maat van uw bedrijf. NodW verschilt van andere cursussen Nederlands doordat er een nauw contact is met de werkvloer en een deel van de lessen bij voorkeur plaatsvindt op de werkvloer. NodW is een korte, geïntegreerde cursus die in uw bedrijf tijdens de werkuren plaatsvindt. De duur van de opleiding is afhankelijk van de doelstellingen en wordt vastgelegd in samenspraak met uw onderneming, VDAB en Co-valent. VDAB toetst iedere aanvraag op basis van volgende criteria : Is er een talige problematiek op de werkvloer? Biedt de omgeving voldoende leerkansen? Zijn de verwachtingen realistisch? Zijn de vooropgestelde doelstellingen werkgerelateerd? Neem een kijkje op onze website voor bijkomende informatie over deze opleiding.

23 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

24 Bureautica Excel basis Excel basis voor operators Excel gevorderden Haal het maximum uit Outlook Antwerpen Hasselt Mechelen Mol Kortrijk Antwerpen Hasselt Mechelen Mol Antwerpen Hasselt Mechelen Nieuwe opleidingen in ons aanbod. Schrijf je medewerkers snel in! Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

25 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

26 Bureautica Office à la carte De à la carte opleiding is een blended-learning opleiding waarbij de deelnemer zelf de inhoud van de opleiding samenstelt. Tijdens de opleiding doorloopt de deelnemer het individueel e-learning pakket op maat. Een docent is aanwezig om de deelnemer de nodige individuele ondersteuning te geven. De opleidingsdagen kunnen ingepland worden in functie van de gekozen locatie en de beschikbaarheid van de deelnemer. De cursussen Office à la carte zijn beschikbaar in verschillende versies (2003, 2007, 2010, 2013) en verschillende taalversies (NL, FR, UK). Excel à la carte Word à la carte Powerpoint à la carte Access à la carte Antwerpen Zaventem Antwerpen Zaventem Antwerpen Zaventem Antwerpen Zaventem Waarom vind je geen data op onze website? De opleidingsdata worden pas na de inschrijving vastgelegd. Inschrijven kan enkel via Kies de leslocatie en schrijf uw medewerker in. Deze inschrijving wordt dan doorgestuurd naar onze opleidingspartner, die u vervolgens rechtstreeks contacteert om de inhoud samen te stellen en de opleidingsdata af te spreken.

27 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

28 Persoonlijke vaardigheden Assertiviteit Conflicthantering Creatief denken en brainstormen Effectief omgaan met tijd (time management) Presentatietechnieken Projectmatig werken Verandering begrijpen en aandurven Vergadertechnieken Hasselt Mechelen Hasselt Mechelen Hasselt Mechelen Mechelen Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

29 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

30 Management & organisatie Coachend leiding geven module 1 Coachend leiding geven module 2 Succesvol evalueren Competentiegericht interviewen voor leidinggevenden Competentieprofielen met oog voor talent Opleidingsplan en efficiënte leerprocessen Mentorschap werkvloer Opleiding tot werkplekcoach Omgaan met diversiteit voor leidinggevenden Zijn team begeleiden in het veranderingsproces Hasselt Mechelen Hasselt Mechelen Hasselt Mechelen Geel Roeselare Nieuwe opleidingen in ons aanbod. Schrijf je medewerkers snel in! Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

31 n o t i t i e s De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

32 Commerciële vaardigheden Commerciële onderhandelingstechnieken Klantgerichte communicatie Niet nodig al je medewerkers één voor één aan te maken in ons systeem. Gebruik de mogelijkheid om ze via excel-lijst op te laden. Vanaf nu vind je alle data van onze opleidingen op onze website Klik op om naar de zoekmotor te gaan.

33 De informatie van deze kalender vind je ook terug op onze website Hier vind je ook verdere details over de opleidingen, de leslocaties en vooral het aantal beschikbare plaatsen.

34 DEELNEMINGSVOORWAARDEN De gratis opleidingen van Co-valent zijn enkel toegankelijk voor werknemers van bedrijven behorende tot de sector chemie, kunststoffen of life sciences (RSZ kengetal 087 of 187). Enkel werknemers met een Belgische arbeidsovereenkomst die tewerkgesteld zijn in de paritaire comités 116 (arbeiders) of 207 (bedienden) mogen deelnemen aan de gratis opleidingen. Uitzendkrachten vallen hier niet onder. Het inschrijven van werknemers gebeurt in principe uitsluitend door de opleidingsverantwoordelijke van je bedrijf. Voor de meeste opleidingen ligt het maximum aantal deelnemers per sessie op 12 en voor de technische opleidingen ligt het doorgaans op 8. Eenzelfde bedrijf mag maximaal 25% van het maximum aantal beschikbare plaatsen innemen. Dit wil zeggen dat er per bedrijf, afhankelijk van de opleiding, de 2 of 4 medewerkers kunnen worden ingeschreven. Indien 10 werkdagen vóór de start van de opleiding blijkt dat de opleiding nog niet volzet is, kan hierop een uitzondering gemaakt worden. Er staat geen limiet per persoon op het aantal opleidingen dat gevolgd kan worden. Het is niet mogelijk om deze opleidingen in-company te bestellen, en dit om het open karakter van het opleidingsaanbod te bewaren. Indien je zelf een in-company opleiding organiseert, kan je hiervoor bij Co-valent wel een subsidiedossier indienen. ANNULATIEVOORWAARDEN Annulatie van een inschrijving moet ten laatste 10 werkdagen vóór de aanvang van de opleiding schriftelijk aan Co-valent gemeld worden. Dit kan enkel per (vermeld Annulatie in het onderwerp) en gebeurt vanzelfsprekend liefst zo snel mogelijk, zodat wij de vrijgekomen plaats nog kunnen invullen. Weet je minder dan 10 werkdagen vóór de start van de opleiding dat de ingeschreven werknemer niet kan deelnemen, kan je deze persoon altijd vervangen door een collega. Stuur ons in dat geval, liefst uiterlijk 2 werkdagen vóór de start van de opleiding, een met de volledige gegevens van de nieuwe deelnemer (vermeld Vervanging in het onderwerp). Bij laattijdige annulatie (zonder vervanging) of ongewettigde afwezigheid, vervalt de tussenkomst door Co-valent en worden de onkosten aan uw bedrijf doorgerekend.

35 A. Reyerslaan Brussel tel: connect@co-valent.be

Nieuwe opleidingen en nieuwe locaties in ons aanbod

Nieuwe opleidingen en nieuwe locaties in ons aanbod Nieuwe opleidingen en nieuwe locaties in ons aanbod Opleidingskalender 2 e SEMESTER 2015 Een covalente binding of atoombinding is een binding tussen atomen waarin de atomen één of meer gemeenschappelijke

Nadere informatie

Developing talents creates chemistry!

Developing talents creates chemistry! Opleidingskalender 1 e SEMESTER 2015 Een covalente binding of atoombinding is een binding tussen atomen waarin de atomen één of meer gemeenschappelijke elektronenparen hebben. Co-valent is het vormingsfonds

Nadere informatie

VORMINGSFONDS VAN DE SECTOR VAN CHEMIE, KUNSTSTOFFEN EN LIFE SCIENCES. Opleidingskalender GRATIS VOOR BEDRIJVEN VAN PC 116 & 207

VORMINGSFONDS VAN DE SECTOR VAN CHEMIE, KUNSTSTOFFEN EN LIFE SCIENCES. Opleidingskalender GRATIS VOOR BEDRIJVEN VAN PC 116 & 207 VORMINGSFONDS VAN DE SECTOR VAN CHEMIE, KUNSTSTOFFEN EN LIFE SCIENCES Opleidingskalender GRATIS VOOR BEDRIJVEN VAN PC 116 & 207 2 de SEMESTER 2016 Een covalente binding of atoombinding is een binding tussen

Nadere informatie

VORMINGSFONDS VAN DE SECTOR VAN CHEMIE, KUNSTSTOFFEN EN LIFE SCIENCES. Opleidingskalender GRATIS VOOR BEDRIJVEN VAN PC 116 & 207

VORMINGSFONDS VAN DE SECTOR VAN CHEMIE, KUNSTSTOFFEN EN LIFE SCIENCES. Opleidingskalender GRATIS VOOR BEDRIJVEN VAN PC 116 & 207 VORMINGSFONDS VAN DE SECTOR VAN CHEMIE, KUNSTSTOFFEN EN LIFE SCIENCES Opleidingskalender GRATIS VOOR BEDRIJVEN VAN PC 116 & 207 1 ste SEMESTER 2017 Een covalente binding of atoombinding is een binding

Nadere informatie

Opleidingskalender najaar 2019

Opleidingskalender najaar 2019 Opleidingskalender najaar 2019 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Op onze website vind je de meest actuele data terug. Wil je weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in een bepaalde

Nadere informatie

Documenten in internationale handel en transport :00 Hasselt 18/10/2018, 25/10/

Documenten in internationale handel en transport :00 Hasselt 18/10/2018, 25/10/ Opleidingskalender najaar 2018 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Op onze website vind je de meest actuele data terug. Wil je weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in een bepaalde

Nadere informatie

Opleidingskalender voorjaar 2019

Opleidingskalender voorjaar 2019 Opleidingskalender voorjaar 2019 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Sommige opleidingen kunnen dus al volzet of geannuleerd zijn. Kijk voor alle zekerheid op de website of bel 03 221

Nadere informatie

Opleidingskalender najaar 2017

Opleidingskalender najaar 2017 Opleidingskalender najaar 2017 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Op onze website vind je de meest actuele data terug. Wil je weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in een bepaalde

Nadere informatie

Opleidingskalender najaar 2019

Opleidingskalender najaar 2019 Opleidingskalender najaar 2019 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Op onze website vind je de meest actuele data terug. Wil je weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in een bepaalde

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Opleidingskalender voorjaar 2018

Opleidingskalender voorjaar 2018 Opleidingskalender voorjaar 2018 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Op onze website vind je de meest actuele data terug. Wil je weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in een

Nadere informatie

Opleidingskalender voorjaar 2017

Opleidingskalender voorjaar 2017 Opleidingskalender voorjaar 2017 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Sommige opleidingen kunnen dus al volzet of geannuleerd zijn. Kijk voor alle zekerheid op de website of bel 03 221

Nadere informatie

LOGOS Opleidingskalender najaar 2015

LOGOS Opleidingskalender najaar 2015 LOGOS Opleidingskalender najaar 2015 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Sommige opleidingen kunnen dus al volzet of geannuleerd zijn. Kijk voor alle zekerheid op de website of bel 03

Nadere informatie

Winteropleidingen. Confederatie Bouw Limburg

Winteropleidingen. Confederatie Bouw Limburg : uw opleidingspartner! Confederatie Bouw staat garant voor kwalitatieve opleidingen! Als opleidingsaanbieder is de Confederatie Bouw in het bezit van een Q*For certificaat. Dit Q*For certificaat staat

Nadere informatie

LOGOS is het vormingsfonds van het Paritair Comité 226 voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek.

LOGOS is het vormingsfonds van het Paritair Comité 226 voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek. LOGOS is het vormingsfonds van het Paritair Comité 226 voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek. Wij focussen op opleiding, tewerkstelling en competentiebeleid, om toekomstige

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE BIJLAGE 2 CAO 12.12.2013 BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE zonder akkoord over een bedrijfseigen opleidingsplan INSCHRIJVING OP HET SUPPLETIEF OPLEIDINGSPLAN Registreer vóór 31 december 2014 - online op

Nadere informatie

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen.

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen. MICROSOFT OFFICE EXCEL BASIS Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en mogelijkheden van Excel-rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste

Nadere informatie

OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015

OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015 OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015 NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VOOR CHAUFFEURS MET RIJBEWIJS C / D Kwalitatieve opleidingen, concreet resultaat www.syntra-bedrijfstrainingen.be SBT A4 Nascholing vakbekwaamheid

Nadere informatie

WIE ZIJN WE? WIE ZIJN WIJ? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten.

WIE ZIJN WE? WIE ZIJN WIJ? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten. WIE ZIJN WE? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten. Kunnen wij u helpen? Jazeker! Wij ondersteunen de opleiding van uw (kandidaat-)uitzendkrachten. Onze opleidingen versterken hun competenties

Nadere informatie

OPLEIDING VOOR DEALERS VAN TUINMATERIEEL

OPLEIDING VOOR DEALERS VAN TUINMATERIEEL 2 OPLEIDING VOOR DEALERS VAN TUINMATERIEEL Fedagrim, de Belgische federatie van leveranciers van machines, gebouwen en uitrusting voor landbouw en groene zones vzw, heeft een reeks verdelers van tuinmaterieel

Nadere informatie

Ondersteuningsgids 2015. FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen

Ondersteuningsgids 2015. FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen Ondersteuningsgids 2015 FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen Initiatieven voor uw arbeiders Wat kan u als bedrijf recuperen? Uw jaarbudget= 35 x aantal arbeiders in dienst op 31/12 van het voorgaande

Nadere informatie

WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD Het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 betreffende de opleiding van het personeel van de beveiligingsondernemingen en de erkenning van

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Opleidingsaanbod voorjaar

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Opleidingsaanbod voorjaar TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT Opleidingsaanbod voorjaar 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Intern transport Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker, Rolbrug, Wiellader, Autolaadkraan, Verreiker, Torenkraan,

Nadere informatie

Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden. Najaar 2018

Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden. Najaar 2018 Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden Najaar 2018 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering voor mentors. 1 BELANG VAN EEN GOEDE MENTOR Niet

Nadere informatie

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS)

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) Opleiding voor arbeiders en meewerkende ploegbazen in de bouw. Er wordt een overzicht gegeven van de voornaamste veiligheidsvoorschriften die gelden op een

Nadere informatie

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven.

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven. AutoCAD is een software fenomeen: het aantal gebruikers vann AutoCAD overtreft ruim de gebruikers vann andere CAD-systemen. Sinds zijn introductie is AutoCAD gegroeid van een simpel programma p tot een

Nadere informatie

Ondersteuningsgids 2015. FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen

Ondersteuningsgids 2015. FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen Ondersteuningsgids 2015 FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen Initiatieven voor uw arbeiders Wat kan u als bedrijf recuperen? Uw jaarbudget= 35 x aantal arbeiders in dienst op 31/12 van het voorgaande

Nadere informatie

Bijlage 1. Opleidingen binnen Leiden; afd.conmc; EvdP, 03-09-2009 1

Bijlage 1. Opleidingen binnen Leiden; afd.conmc; EvdP, 03-09-2009 1 Bijlage 1 Opleidingen binnen de Gemeente Leiden Zoals in het strategisch HRM plan staat aangegeven zijn opleidingen één van de belangrijkste middelen om met onze medewerkers de organisatiedoelen te kunnen

Nadere informatie

THINK CHAMELEON! DOE IETS MET JE KOSTBAAR TALENT VOOR TECHNIEK. industrial services SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS

THINK CHAMELEON! DOE IETS MET JE KOSTBAAR TALENT VOOR TECHNIEK. industrial services SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS THINK CHAMELEON! DOE IETS MET JE KOSTBAAR TALENT VOOR TECHNIEK. SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS industrial services We need skills! PRODUCTIE AANTAL TIJDSTIP DATUM LOCATIE PRIJS Expert in lean en productiemanagement

Nadere informatie

WEBLEREN doorlooptijd* in kalenderdagen

WEBLEREN doorlooptijd* in kalenderdagen studietijd* doorlooptijd* in kalenderdagen Access 2002 50u 90 Access 2003 50u 90 Advanced English for Business 30u 90 Algemene taalkennis Engels 80u 180 Algemene taalkennis Frans 80u 180 Algemene taalkennis

Nadere informatie

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD De opleiding voor het uitvoerend personeel in de beveiliging wordt door het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 geregeld. Niemand kan namelijk activiteiten

Nadere informatie

Permanente Ontwikkeling. Medewerker ACADEMIE. Medewerker. Permanente Ontwikkeling

Permanente Ontwikkeling. Medewerker ACADEMIE. Medewerker. Permanente Ontwikkeling Permanente Ontwikkeling Medewerker ACADEMIE Medewerker Permanente Ontwikkeling Een leven lang leren Dit pakket bevat alle cursussen van het pakket Permanente Educatie Medewerker mét daaraan toegevoegd

Nadere informatie

Permanente Educatie. Medewerker ACADEMIE. Medewerker. Permanente Educatie

Permanente Educatie. Medewerker ACADEMIE. Medewerker. Permanente Educatie Permanente Educatie Medewerker ACADEMIE Medewerker Permanente Educatie Een leven lang leren NIKTA academie onderkent het belang dat medewerkers zichzelf voortdurend ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Sectorconvenant 2015 - een overzicht

Sectorconvenant 2015 - een overzicht Sectorconvenant 2015 - een overzicht Diversiteit 1. Tewerkstelling kansengroepen Omschrijving 2015 Aantal tewerkgestelde uitzendkrachten dankzij acties 3.269 sectorconvenant (buiten opleidingen) Aantal

Nadere informatie

VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF.

VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF. PC 112 GARAGEBEDRIJVEN VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF. PERMANENTE VORMING ORGANISEREN IN UW BEDRIJF IN 2019 Permanente vorming is noodzakelijk voor u en uw medewerkers. Medewerkers ontwikkelen vaardigheden;

Nadere informatie

nr. 629 van EMMILY TALPE datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Werkzoekenden die frequent uitzendarbeid verrichten - Code 89

nr. 629 van EMMILY TALPE datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Werkzoekenden die frequent uitzendarbeid verrichten - Code 89 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 629 van EMMILY TALPE datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkzoekenden die frequent uitzendarbeid verrichten - Code 89

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

Teamcoördinator ALERT-team

Teamcoördinator ALERT-team Functie- en competentieprofiel Teamcoördinator ALERT-team Datum Organisatie CAW Antwerpen Medewerker Deelwerking ALERT-team Plaats in de organisatie Teamcoördinator Waarom deze functie Deze functie draagt

Nadere informatie

VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF.

VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF. PSC 149.04 METAALHANDEL VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF. PERMANENTE VORMING ORGANISEREN IN UW BEDRIJF IN 2019 Permanente vorming is noodzakelijk voor u en uw medewerkers. Medewerkers ontwikkelen

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 Schooljaar 2002-2003 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2002

Nadere informatie

Opleiding Advanced. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Opleiding Advanced. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Opleiding Advanced Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen,

Nadere informatie

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE BIJLAGE 1 CAO 06.07.2017 BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE met een akkoord over een bedrijfseigen of een suppletief opleidingsplan NEERLEGGING BEDRIJFSEIGEN OF SUPPLETIEF OPLEIDINGSPLAN Registreer tussen

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Mentor + Opleiding 1 voor mentoren 2 die jongeren op de werkvloer begeleiden. Voorjaar 2019

Mentor + Opleiding 1 voor mentoren 2 die jongeren op de werkvloer begeleiden. Voorjaar 2019 Mentor + Opleiding 1 voor mentoren 2 die jongeren op de werkvloer begeleiden Voorjaar 2019 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering voor mentors. 2 Vanaf 1 september 2019 verplicht

Nadere informatie

TAKEN VAN DE ZORGKUNDIGE DUUR VAN DE OPLEIDING VOOR WIE? ONZE DOCENTEN BEKWAAMHEIDSATTEST

TAKEN VAN DE ZORGKUNDIGE DUUR VAN DE OPLEIDING VOOR WIE? ONZE DOCENTEN BEKWAAMHEIDSATTEST richt in: TAKEN VAN DE ZORGKUNDIGE De zorgkundige is een beoefenaar van een gezondheidsberoep en is specifiek opgeleid om de verpleegkundige bij te staan inzake zorgverstrekking en gezondheidsopvoeding

Nadere informatie

MENTOR + Een opleiding voor mentoren 1. voor mentors. 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering

MENTOR + Een opleiding voor mentoren 1. voor mentors. 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering MENTOR + Een opleiding voor mentoren 1 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering voor mentors. Belang van een goede mentor Niet iedereen is geschikt als mentor. Het is in de 1 ste

Nadere informatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie Permanente Educatie Manager ACADEMIE Manager Permanente Educatie Een leven lang leren NIKTA academie onderkent het belang dat medewerkers zichzelf voortdurend ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

HET OPEN ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE TWEEDE SEMESTER 2013-2014

HET OPEN ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE TWEEDE SEMESTER 2013-2014 HET OPEN ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE TWEEDE SEMESTER 2013-2014 OPEN LEREN In het Open Leercentrum kan je zelfstandig en op je eigen tempo dingen leren en verder inoefenen. Er zijn 8 computers

Nadere informatie

Basisopleiding. Diensten aan particulieren I f

Basisopleiding. Diensten aan particulieren I f Basisopleiding Diensten aan particulieren I f 2013 Informatiefolder najaar 2015 Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is het een must om

Nadere informatie

Permanente Ontwikkeling. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Ontwikkeling

Permanente Ontwikkeling. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Ontwikkeling Permanente Ontwikkeling Manager ACADEMIE Manager Permanente Ontwikkeling Een leven lang leren Dit pakket bevat alle cursussen van het pakket Permanente Educatie Manager mét daaraan toegevoegd een tiental

Nadere informatie

OUTPLACEMENT PROGRAMMA

OUTPLACEMENT PROGRAMMA OUTPLACEMENT PROGRAMMA VOOR DE WERKNEMERS UIT HET PARITAIR COMITÉ N 307 VOOR DE MAKELARIJ EN VERZEKERINGSAGENTSCHAPPEN WERKGEVER VERSIE VOOR WIE IS HET PROGRAMMA BEDOELD? Het begeleidingsprogramma is bestemd

Nadere informatie

Professionele bachelor elektromechanica

Professionele bachelor elektromechanica 1ste jaar (semester 1 en 2) 1ste jaar - gemeenschappelijk traject "Een stevige basis" 2de jaar (semester 3 en 4) 2de jaar - gemeenschappelijk traject "Een technologiebad" 3de jaar (semester 5 en 6) Afstudeerrichting

Nadere informatie

brugfiguren 5 praktische aanbevelingen voor organisaties die een beroep doen op

brugfiguren 5 praktische aanbevelingen voor organisaties die een beroep doen op 5 praktische aanbevelingen voor organisaties die een beroep doen op brugfiguren Jouw organisatie wil een brugfiguur inzetten. Met welke factoren moet je rekening houden? Hier vind je vijf essentiële voorwaarden

Nadere informatie

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Basisopleiding Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is

Nadere informatie

TRAININGSKALENDER 2016

TRAININGSKALENDER 2016 TRAININGSKALDER 2016 TRAININGSKALDER 2016 LOCATIE ROTTERDAM MRS MONEYPNY KANTOOROPLEIDING STATIONPLEIN 45, 3013 AK ROTTERDAM (CTRAAL STATION) WEST-BLAAK 33, 3012 KD ROTTERDAM TEL.NR. 070-2500014 (ALGEME

Nadere informatie

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3)

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3) Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3) Waar en wanneer? 20/11 & 27/11/2012 in het Maaltebruggekasteel te Gent In de basisopleiding (DAG 1) werden de meest

Nadere informatie

Alle vermelde informatie is voor u bedoeld als werkgever, maar is ook interessant voor de werknemersvertegenwoordiging in uw woonzorgcentrum.

Alle vermelde informatie is voor u bedoeld als werkgever, maar is ook interessant voor de werknemersvertegenwoordiging in uw woonzorgcentrum. Nieuwsbrief Vorming Werk IFG Sector ouderenzorg april 2013 Beste, U wil verder geïnformeerd worden over alle acties die rond werk en vorming worden opgezet voor de sector ouderenzorg? Dan hopen wij met

Nadere informatie

Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele

Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele tot uw beschikking Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele stadsfietsen te voorzien aan de Belgische

Nadere informatie

INTERVIEWVRAGEN Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

INTERVIEWVRAGEN Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid INTERVIEWVRAGEN Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid INTERVIEWVRAGEN MANTELZORGVRIENDELIJK PERSONEELSBELEID Korte omschrijving: Dit is een overzicht van mogelijke interviewvragen voor een semi-gestructureerd

Nadere informatie

Bedrijfsnaam: Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Bedrijfsnaam: Katholiek Onderwijs Vlaanderen SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Vacature stafmedewerker

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2007 Werknemers (1) Werkzoekenden

Nadere informatie

HET ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE

HET ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE HET ONDERWIJSAANBOD IN HET PLC RUISELEDE EERSTE SEMESTER 2014-2015 BEROEPSOPLEIDING: BASISCURSUS SCHILDEREN In deze cursus leer gedurende 40 lesuren hoe je een ruimte in een huis op een correcte manier

Nadere informatie

Medewerker Ontmoetingshuis De Moazoart vzw

Medewerker Ontmoetingshuis De Moazoart vzw Medewerker Ontmoetingshuis De Moazoart vzw Vacature Maart 2015 De Moazoart biedt een onderkomen aan organisaties die werken met maatschappelijk kwetsbare groepen en creeërt ruimte voor ontmoeting, vorming,

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 Schooljaar 2010-2011 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2010

Nadere informatie

VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF.

VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF. VORM UW MENSEN. ZIJ VORMEN UW BEDRIJF. PERMANENTE VORMING ORGANISEREN IN UW BEDRIJF IN 2019 WAT U MOET WETEN PSC 149.02 KOETSWERK PSC 149.02 KOETSWERK PERMANENTE VORMING ORGANISEREN IN UW BEDRIJF IN 2019

Nadere informatie

Subsidies voor bijkomende projecten ten gunste van jongeren die tot bepaalde risicogroepen behoren tussentijds verslag

Subsidies voor bijkomende projecten ten gunste van jongeren die tot bepaalde risicogroepen behoren tussentijds verslag Subsidies voor bijkomende projecten ten gunste van jongeren die tot bepaalde risicogroepen behoren tussentijds verslag 2018-2019 Inhoud Inleiding... 2 DEEL I : Gegevens i.f.v. publicatie op de FOD-website...

Nadere informatie

LIMITATIEVE LIJST TIIOA Technische opleidingen Metaal & Industriële automatisering Voorbeelden van opleidingen en/of modules 1 Aandrijftechnieken 2

LIMITATIEVE LIJST TIIOA Technische opleidingen Metaal & Industriële automatisering Voorbeelden van opleidingen en/of modules 1 Aandrijftechnieken 2 LIMITATIEVE LIJST TIIOA Technische opleidingen Metaal & Industriële automatisering Voorbeelden van opleidingen en/of modules 1 Aandrijftechnieken 2 Oppervlaktebehandeling Aanmaken van verven en lasspuiten

Nadere informatie

FINANCIELE ONDERSTEUNING VAN INITIATIEVEN ROND VORMING EN GROEPSBEGELEIDING

FINANCIELE ONDERSTEUNING VAN INITIATIEVEN ROND VORMING EN GROEPSBEGELEIDING FINANCIELE ONDERSTEUNING VAN INITIATIEVEN ROND VORMING EN GROEPSBEGELEIDING ALGEMENE PRINCIPES Waarvoor kan je financiële ondersteuning vragen? Het Fonds verleent financiële steun aan instellingen die

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2012

Activiteitenverslag 2012 Activiteitenverslag 2012 1 Overzicht evolutie sector opleidingsinitiatieven voor werknemers projecten voor werkzoekenden campagnes voor het onderwijs 25 jaar FTMA Talentenfabriek samenwerking VIBAM activiteitenverslag

Nadere informatie

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak?

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 370 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 17 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Sluitend taalbeleid De lage werkzaamheid van

Nadere informatie

Ondersteuningsgids 2013. FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen

Ondersteuningsgids 2013. FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen Ondersteuningsgids 2013 FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen Initiatieven voor uw arbeiders Wat kan u als bedrijf recuperen? Uw jaarbudget= 30 x aantal arbeiders in dienst op 31/12 van het voorgaande

Nadere informatie

Transport en Logistiek. Klaar voor de toekomst - Online leren

Transport en Logistiek. Klaar voor de toekomst - Online leren Transport en Logistiek Klaar voor de toekomst - Online leren Bepaal zelf hoe je leert Onze leervormen 2 Iedereen is anders en iedereen leert anders. Daarom kunnen medewerkers in onze online leeromgeving

Nadere informatie

EXCEL VOOR DE BOUWSECTOR BASIS

EXCEL VOOR DE BOUWSECTOR BASIS EXCEL VOOR DE BOUWSECTOR BASIS Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en mogelijkheden van Excel rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste

Nadere informatie

Opleidingen voor werknemers 45 +

Opleidingen voor werknemers 45 + Opleidingen voor werknemers 45 + Het aanbod Ergonomie 1 dag U verricht dikwijls zwaar werk. Bij velen is fysieke pijn geen uitzondering. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leert men er zelf iets aan

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN V.Z.W. www.educo.be educo@educo.be COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Mgr. Broekxplein 6-3500 Hasselt (in De Volksmacht tegenover het station) Gaat uw vereniging,

Nadere informatie

GRADUATEN 2008-2009. 4 graduaten in technologie: Bedrijfsautomatisatie Biotechnologie Elektronica optie Multimedia Telecommunicatietechnieken

GRADUATEN 2008-2009. 4 graduaten in technologie: Bedrijfsautomatisatie Biotechnologie Elektronica optie Multimedia Telecommunicatietechnieken GRADUATEN 2008-2009 4 graduaten in technologie: Bedrijfsautomatisatie Biotechnologie Elektronica optie Multimedia Telecommunicatietechnieken 6 graduaten in management: Boekhouden Fiscale Wetenschappen

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

PLANNING EN BEHEER VAN HET BOUWPROCES MS PROJECT: BASIS

PLANNING EN BEHEER VAN HET BOUWPROCES MS PROJECT: BASIS PLANNING EN BEHEER VAN HET BOUWPROCES MS PROJECT: BASIS Tijdens deze opleiding leert u wat het doel van planning is, uit welke verschillende stappen het planningsproces bestaat en hoe MS Project als planningstool

Nadere informatie

Het Opleidingsatelier Voeding in de spotlights. 15 mei Roeselare

Het Opleidingsatelier Voeding in de spotlights. 15 mei Roeselare Het Opleidingsatelier Voeding in de spotlights 15 mei 2018 - Roeselare Verwelkoming Pieter Vancoillie Coördinator Fabriek voor de Toekomst Voeding POM West-Vlaanderen Het Opleidingsatelier van 2012 tot

Nadere informatie

5586 Basisopleiding inspecteur 1/10/2016 G 0806 Opleiding middenkader 1/10/2016 G

5586 Basisopleiding inspecteur 1/10/2016 G 0806 Opleiding middenkader 1/10/2016 G OPLEIDINGSPLAN 2016 Basisopleiding Fed.plan EDA Benaming Gepland GIP/one 5586 Basisopleiding inspecteur 1/10/2016 G 0806 Opleiding middenkader 1/10/2016 G Functionele opleidingen 1506 Evaluator 02/02-03/03-12/04

Nadere informatie

EXCEL BASIS. Datum. Gent. Prijs. op interactieve wijze. voorbeelden. 09u00-16u00. Niet-leden. Leden. Bedienden PC 218 Arbeiders PC 124 ( Andere (2)

EXCEL BASIS. Datum. Gent. Prijs. op interactieve wijze. voorbeelden. 09u00-16u00. Niet-leden. Leden. Bedienden PC 218 Arbeiders PC 124 ( Andere (2) Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en e mogelijkheden van Excel-rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste opmaakk en hoe men gebruik

Nadere informatie

STUDENT aan de Universiteit Hasselt 2013-2014

STUDENT aan de Universiteit Hasselt 2013-2014 STUDENT aan de Universiteit Hasselt 2013-2014 introductiedagen start academiejaar septembercursussen nuttige links INTRODUCTIEDAGEN www.uhasselt.be/introductiedagen In september, vóór de start van het

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

I-SCHOOL. U aangeboden door de stad Bilzen

I-SCHOOL. U aangeboden door de stad Bilzen U aangeboden door de stad Bilzen Welkom bij de voorstelling van het vernieuwde online registratie- en reservatiesysteem van de stedelijke kinderopvang. 2 De ouder module: Hierin kunnen ouders oa: zelf

Nadere informatie

VAKBEKWAAMHEID - CODE 95

VAKBEKWAAMHEID - CODE 95 VAKBEKWAAMHEID - CODE 95 Rij- en rusttijden + tacho (Max. 15 pers. - rijbewijs C+D) Ladingzekering (Max. 20 pers. - rijbewijs C) Basis ladingzekering + heftruck (Max. 20 pers. - rijbewijs C) Basis ladingzekering

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Infobrochure met praktische gegevens najaar

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Infobrochure met praktische gegevens najaar TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT Infobrochure met praktische gegevens najaar 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Intern transport Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker, Rolbrug, Wiellader, Autolaadkraan,

Nadere informatie

Opleidingskalender juli-december 2016

Opleidingskalender juli-december 2016 Attentia Academy Houd uw mensen en uw organisatie in topvorm Opleidingskalender juli-december 2016 Helemaal bijblijven met de wereld van HR, preventie & bescherming en veiligheid op het werk? Dat doet

Nadere informatie

Transport en Logistiek. Gezond en veilig onderweg - Online leren

Transport en Logistiek. Gezond en veilig onderweg - Online leren Transport en Logistiek Gezond en veilig onderweg - Online leren Bepaal zelf hoe je leert Onze leervormen 2 Iedereen is anders en iedereen leert anders. Daarom kunnen medewerkers in onze online leeromgeving

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2011

Activiteitenverslag 2011 Activiteitenverslag 2011 Overzicht opleidingsinitiatieven voor werknemers projecten voor werkzoekenden talentenfabriek campagnes voor het onderwijs Opleidingsinitiatieven voor werknemers jaarbudget en

Nadere informatie

Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen

Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen Uw wenst afwezig te blijven van het werk om pleegzorgen te verstrekken aan de perso(o)n(en) die door de rechtbank, door een door de bevoegde Gemeenschap erkende plaatsingsdienst,

Nadere informatie

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity Randstad Diversity voor een succesvol diversiteitsbeleid www.randstad.be/diversity inhoud Randstad en diversiteit Wat is diversiteit? Waarom diversiteit? Onze dienstverlening Coaching 22 Consulting onze

Nadere informatie

Opleidingsaanbod heftruckbestuurder hoogwerker reachtruck verreiker

Opleidingsaanbod heftruckbestuurder hoogwerker reachtruck verreiker Opleidingsaanbod heftruckbestuurder hoogwerker reachtruck verreiker TVH - Group thermote & vanhalst Brabantstraat 15 8790 Waregem tel +32 56 43 42 11 fax +32 56 43 44 88 e-mail info@tvh.com web www.tvh.com

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 Schooljaar 2011-2012 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2011

Nadere informatie

Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden. Focus op. Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen

Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden. Focus op. Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen Kunnen kansengroepen de krapte doen vergeten? Steve Vanhorebeek. Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen Focus op

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2008 Werknemers (1) Werkzoekenden

Nadere informatie

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity Randstad Diversity voor een succesvol diversiteitsbeleid www.randstad.be/diversity inhoud Randstad en diversiteit Wat is diversiteit? Waarom diversiteit? Onze dienstverlening Coaching 22 Consulting onze

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Deskundige (m/v)

Functiebeschrijving: Deskundige (m/v) Functiebeschrijving: Deskundige (m/v) Graad Deskundige (m/v) Functietitel Bedrijfseconomisch Deskundige (m/v) Doelstelling van de functie Als bedrijfseconomisch deskundige geeft u mee dagelijkse leiding

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2003 Werknemers Uren Werkzoekenden

Nadere informatie

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Waar en wanneer? 23 november in het Congrescentrum van de Koninklijke Bibliotheek, te Brussel Jaarlijks worden 800.000 Belgen geconfronteerd

Nadere informatie