Reglement financiële bijdrage energieonderzoek MKB Energiescan Overijssel, bekend onder de naam Nieuwe energie in bedrijf.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement financiële bijdrage energieonderzoek MKB Energiescan Overijssel, bekend onder de naam Nieuwe energie in bedrijf."

Transcriptie

1 Deelnemersreglement project Nieuwe energie in bedrijf Reglement financiële bijdrage energieonderzoek MKB Energiescan Overijssel, bekend onder de naam Nieuwe energie in bedrijf. Versie: 1 januari 2014 De bijdrageregeling wordt mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage vanuit de Provincie Overijssel (vallend onder het Energiepact van de provincie Overijssel) aan het projectvoorstel van MKB-Nederland (vanaf nu te noemen: Nieuwe energie in bedrijf ). Het werkingsgebied voor de bijdrageregeling omvat alle bedrijven vallend onder de definitie Midden- en Kleinbedrijf (< 250 werkzame personen), met een bedrijfspand met een vestigingsadres binnen de provinciegrenzen van de provincie Overijssel en met een energieverbruik (per pand) van < kwh of M 3 gas per jaar. Het bedrijfspand betreft eigendom of huur maar geen gemeentelijk gebouw. NB. Bedrijven met meerdere locaties kunnen meerdere scans aanvragen (met meerdere subsidies). Bedrijven gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw kunnen gezamenlijk één e- scan aanvragen Ook non-profitorganisaties kunnen van de energiescan en de subsidie gebruik maken mits zij voldoen aan de Europese definitie van MKB onderneming. NB: stichtingen, verenigingen en bijv. kerken vallen vaak ook onder deze definitie. Mkb-ondernemers (inclusief die uit de agrarische sector) in Overijssel kunnen voor 250 een energiescan (enkele scan) aanvragen. Dit is mogelijk tot 1 juli 2014, met een maximum aantal energiescans van 450 (dit maakt cumulatief met NEiB 1.0 een totaal van 1450 energiescans). Subsidieverstrekker van dit project is: Provincie Overijssel Partners bij de uitvoering van dit project zijn: MKB-Nederland MKB-Nederland/Midden Kamer van Koophandel Oost Nederland Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a) MKB: een onderneming waar minder dan 250 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet 50 miljoen of het jaarlijks balanstotaal 43 miljoen niet overschrijdt. De onderneming mag niet voor 25% of meer in handen zijn van één of meer ondernemingen die niet aan de genoemde eisen voldoen. Conform de rekenmethodiek van de Europese Commissie (2003/361/EG). b) Energiescan: Een door het voormalige Energiecentrum mkb ontwikkelde onderzoeks- en rapportagesystematiek, voldoend aan eisen vanuit Infomil en branches in het mkb. Alleen uit te voeren door voor het project gekwalificeerde adviseurs. De scan is voor dit project alleen aan te vragen via een voor het project ingerichte website ( c) Groep: een economische eenheid waarin organisatorisch zijn verbonden: - een natuurlijke persoon of privaatrechtelijke rechtspersoon die direct of indirect de helft of

2 meer van het geplaatste kapitaal verschaft aan, volledig aansprakelijke vennoot is van of overwegende zeggenschap heeft over een of meer rechtspersonen of vennootschappen, en: - laatstbedoelde rechtspersonen of vennootschappen. d) Aanvrager: een mkb-bedrijf dat zich aanmeldt voor de aankoop van een energiescan via e) adviseur: een energieadviseur die zich heeft gecommitteerd aan het uitvoeren van de hierboven bedoelde scans conform de (kwaliteits-)eisen die binnen deze methodiek aan adviseurs worden opgelegd. De eisen betreffen de wijze waarop het onderzoek wordt uitgevoerd en de manier waarop wordt gerapporteerd. Artikel 2 1. Het project verstrekt op aanvraag een bijdrage aan een energieonderzoek aan een bedrijf die een energiescan wil laten uitvoeren en wil investeren in energiebesparende maatregelen, mits: a) de ondernemer behoort tot het midden- en kleinbedrijf; b) de ondernemer op 1 oktober 2011 stond ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland; c) de ondernemer kan aantonen - wanneer het vestigingsadres tevens het woonadres is - dat werkfunctie van het betreffende pand groter is dan de woonfunctie en het energieverbruik van de werkfunctie groter is dan het energieverbruik van de woonfunctie; d) het jaarlijks energieverbruik van het te onderzoeken pand niet hoger is dan kwh of M 3 gas. 2. Niet in aanmerking voor een energieonderzoeksbijdrage komt: a) een aanvrager aan wie door één of meer bestuursorganen in het betrokken fiscale jaar en de twee voorafgaande fiscale jaren reeds tot een hoger bedrag bijdrage is verstrekt zonder goedkeuring van de Commissie van de Europese Gemeenschappen dan voor de sector waartoe de betrokken onderneming behoort is vastgesteld in een de-minimis verordening; b) die failliet is verklaard, aan wie surseance van betaling is verleend, ten aanzien van wie de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen van toepassing is verklaard, of voor wie een verzoek daartoe bij de rechtbank is ingediend. c) bedrijfspanden met een hoger energieverbruik dan genoemd in artikel 2.1 lid d. Artikel 3 Het project en de bijdrageregeling gaan in met ingang van 1 oktober 2011, aanvragen kunnen vanaf die datum ingediend worden. Het betreft een tijdelijke maatregel, die loopt tot het budget is uitgeput of tot en met 31 december Energiescans kunnen tot en met 1 juli 2014 worden aangevraagd. Artikel 4 1. Een energieonderzoek (energiescan) kent een kostprijs van (speciaal voor de provincie Overijssel): - 450,-- voor een enkele scan; - 900,-- voor een dubbele scan.

3 Hierbij gelden de criteria in onderstaande tabel: 2. De door de ondernemer te betalen bijdrage voor een energiescan bedragen: - 250,-- (ex btw) voor een enkele scan; - 500,-- (ex btw) voor een dubbele scan; - 900,-- (ex btw) voor een dubbele scan zonder subsidie (Mkb-bedrijven met een energieverbruik hoger dan kWh of m 3 gas hebben geen recht op subsidie omdat zij via de wet kunnen worden verplicht tot het uitvoeren van een energieonderzoek). Het betreffende bedrag zal worden geïncasseerd op het moment dat de afspraak voor de energiescan is gemaakt. Artikel 5 Aanvragen worden door de website (via MKB-Nederland/Service Desk) in volgorde van ontvangst in behandeling genomen, op voorwaarde dat deze compleet en correct zijn ingediend. Artikel 6 Per vestigingsadres wordt gedurende de looptijd van de regeling maximaal eenmaal een bijdrage toegekend. Artikel 7 1. MKB-Nederland (Service Desk) neemt de aanvraag in en de ondernemer krijgt binnen drie weken een datum voorgesteld waarop de scan uitgevoerd wordt. 2. De stuurgroep van het project (provincie Overijssel, MKB-Nederland en Kamer van Koophandel) kan, alvorens adviezen te geven, inlichtingen van derden inwinnen alsmede andere gegevens van het bedrijf of de instelling verlangen. 3. Wanneer de aanvraag niet wordt toegekend, stelt MKB-Nederland, of een daartoe door hen aangewezen partij de aanvrager daarvan onder opgaaf van redenen op de hoogte. 4. MKB-Nederland (Service Desk) verwerkt de bijdrageaanvraag (en verrekening) in de verrekening naar de adviseur zowel als naar de aanvrager van de scan. Artikel 8 1. De aanvrager laat een energiescan uitvoeren door één van de adviseurs genoemd op de site (en die is geselecteerd als adviseur) voor dit project. 2. De aanvrager voldoet aan hetgeen door de vragenlijst op de site wordt gevraagd. Niet volledig ingevulde aanvragen kunnen niet in behandeling worden genomen. Artikel 9 Voorschotten worden niet verstrekt. Artikel Wanneer de middelen voor de bijdragen aan een energie onderzoek zijn uitgeput, zal dit tevens het einde van de regeling betekenen.

4 2. In alle gevallen waarin deze regeling niet voorziet, wint MKB-Nederland advies in en neemt in relevante gevallen na bespreking met de stuurgroep van het project een besluit. 3. Het bedrijf of de instelling waaraan een bijdrage is verleend, kan gevraagd worden medewerking te verlenen aan publicaties rond het project Nieuwe energie in bedrijf. 4. Het project draagt de titel: Nieuwe energie in bedrijf (in communicatie-uitingen, ook door derden, dient deze naam vermeld te worden). Het project start op 1 oktober 2011 en heeft een looptijd tot en met 1 juli De regeling blijft van toepassing op tot en met 1 juli 2014 ingediende aanvragen of tot wanneer het beschikbare budget beschikbaar is. Artikel 11 De provincie stelt voor deelnemers aan de scan speciale vouchers ter beschikking waarmee een ondernemer 25% van de energiebesparende maatregelen kan terugkrijgen. De investering moet daarvoor minimaal zijn. De maximale teruggave is Deze actie is NIET van toepassing op duurzame opwekking. Voor deze Geld-terug-actie geldt: a) MKB-onderneming: onderneming als bedoeld in Aanbeveling 2003/361/EG van de Europese Commissie van 6 mei 2003 (Publicatieblad Europese Gemeenschappen, L124, 20 mei 2003, p.36. b) Er is een energieonderzoek uitgevoerd die voldoet aan de eisen van MKB-NL, het Energiecentrum MKB, Agentschap NL, EPA-U, de achterliggende branchevereniging, of het energieonderzoek is uitgevoerd in opdracht van of met subsidie van de provincie Overijssel of uitgevoerd in opdracht van of met subsidie van een Overijsselse gemeente. Voor melkveehouders kan de digitale scan monitor energieverbruik van de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) gebruikt worden; c) De energiescan dient uitgevoerd te zijn tussen 1 januari 2010 en 1 juli 2014; d) Het energieverbruik genoemd in het energieonderzoek bedraagt maximaal kwh of maximaal m 3 aardgas; e) De energiebesparende maatregelen hebben betrekking op het pand waarvoor het energieonderzoek is uitgevoerd; f) Het vestigingsadres van het pand waarvoor de maatregelen worden toegepast is in Overijssel; g) de investering in de geadviseerde energiebesparende maatregelen dient te zijn gedaan in de afgelopen 6 maanden, gerekend vanaf binnenkomst aanvraag bij de provincie.; h) De aanvrager kan zowel huurder als eigenaar zijn van het pand; i) Er mag maar één aanvraag per vestigingsadres gedaan worden. Voor meer informatie en de voorwaarden, zie Voorwaarden

5 Artikel 12 Voor alle bedrijven, dus ook die met een hoger energiegebruik, is er de mogelijkheid om een MKB Energielening aan te vragen. De rente hierbij ligt 3% lager dan de geldende marktrente waarbij een minimum van 1,5% wordt aangehouden. Leningen tot kunnen aangevraagd worden voor maatregelen van de energielijst, dit zijn de goedgekeurde maatregelen voor de fiscale EIA regeling. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden: Voor een energielening met rentekorting gelden de volgende voorwaarden: de aanvrager is een MKB-onderneming (MKB criteria zijn vaak van toepassing op agrariërs en sportverenigingen, onder formulieren kunt u middels de MKB-verklaring direct zien of uw organisatie kan worden aangemerkt als MKB-onderneming); de energiemaatregel dient voor een pand dat in Overijssel staat. Dit pand is ten minste 1 jaar oud; de energiemaatregel betreft: o een technische voorziening voor energiebesparing in of bij bedrijfsgebouwen, zoals bedoeld in de Energielijst onder categorie A; o een technische voorziening voor energiebesparing bij processen, zoals o bedoeld in de Energielijst onder categorie B; een technische voorziening ten behoeve van Duurzame energie opwekking in of bij bedrijfsgebouwen, zoals bedoeld in de Energielijst onder D, met uitzondering van windturbines. de aanvrager vraagt een energielening aan bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), voor een looptijd van 5 jaar; de onderneming staat ten minste drie jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en kan ten minste drie jaarverslagen van de meest recente boekjaren overleggen; de aangeboden rente door SVn bedraagt minimaal 1,5 procent; de hoofdsom van de energielening, bedraagt maximaal 75 procent van de energieinvestering met een minimum van euro en een maximum van euro; indien de energiemaatregel Photo-voltaïsche panelen betreft, bevat het dak waar de Photo-Voltaïsche panelen worden geplaatst geen asbest; indien de verleende subsidie een steunmaatregel is, dan moet de subsidie voldoen aan artikel 2 van de de-minimisverordening.

Reglement: Voucherregeling Toeristisch Innoveren Limburg

Reglement: Voucherregeling Toeristisch Innoveren Limburg Reglement: Voucherregeling Toeristisch Innoveren Limburg 2012-2015 versie 27 april 2012 INLEIDING De voucherregeling is tot stand gekomen op initiatief van de Kamer van Koophandel, de Stichting TROM (Toeristisch

Nadere informatie

Aanvraagformulier MKB Energieleningen

Aanvraagformulier MKB Energieleningen Aanvraagformulier MKB Energieleningen Dit aanvraagformulier is de eerste stap om een energielening met een rentekorting aan te vragen. Op basis van deze aanvraag besluit de provincie of de activiteiten

Nadere informatie

Provinciaal blad nr. 2013/

Provinciaal blad nr. 2013/ Provinciaal blad nr. 2013/0115269 Wijzigingen Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel 2011 besluit van: Gedeputeerde Staten d.d. 2 april 2013 kenmerk: 2012/0094563 gepubliceerd op: 3 april 2013 inwerkingtreding

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

Regeling Energielening MKB Flevoland

Regeling Energielening MKB Flevoland I: Regeling Energielening MKB Flevoland Vastgesteld bij het besluit van de raad van Toezicht van de Stichting DE-on d.d. 27 juni 2016. A. OVERWEGINGEN: 1. STICHTING DE-ON is opgericht met als doel de energietransitie

Nadere informatie

INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015

INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015 INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015 SUBSIDIEVERSTREKKING ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALINGEN In deze regeling wordt verstaan onder: a. ASV: de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 31-5-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisati e Officiële naam

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie Fryslân, Afdeling Subsidiezaken Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie Fryslân, Afdeling Subsidiezaken Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retoursturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Contactpersoon inhoudelijk:

Nadere informatie

Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van << januari 2015, Raadsbesluitnr: 2014/<<>>

Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van << januari 2015, Raadsbesluitnr: 2014/<<>> registratienr 2014/57888 Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van

Nadere informatie

Verordening van 11 maart 2014 tot wijziging van de uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme.

Verordening van 11 maart 2014 tot wijziging van de uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme. Jaargang 2014 Nr. 127 Te raadplegen sinds vrijdag 21 maart 2014 11:56 Inhoudsopgave Verordening van 11 maart 2014 tot wijziging van de uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme.

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidslening Gemeente Leeuwarden 2015

Verordening Duurzaamheidslening Gemeente Leeuwarden 2015 Verordening Duurzaamheidslening Gemeente Leeuwarden 2015 Vastgesteld in de vergadering van de gemeenteraad op: Kenmerk: Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan onder: a. aanvrager:

Nadere informatie

De raad van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van het college van Bergen van 4 sept. 2012;

De raad van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van het college van Bergen van 4 sept. 2012; De raad van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van het college van Bergen van 4 sept. 2012; gezien het advies van de Algemene raadscommissie van 18 oktober 2012; gelet op het bepaalde in de Gemeentewet

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Margreet

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (zonnelening)

Subsidieverordening Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (zonnelening) Subsidieverordening Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (zonnelening) (geconsolideerde versie, geldend vanaf 7-2-2015) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie zonne-energie Dalfsen 2012

Aanvraagformulier voor subsidie zonne-energie Dalfsen 2012 Aanvraagformulier voor subsidie zonne-energie Dalfsen 2012 Bijlage I Dit is het aanvraagformulier van de subsidieverordening zonne-energie Dalfsen 2012 (bijlage I, zie artikel 5 lid 1). Met dit formulier

Nadere informatie

2004-171. Voorgestelde behandeling: - provinciale staten op 15 december 2004 - fatale beslisdatum: 31 december 2004. Voorgestelde status: A-stuk

2004-171. Voorgestelde behandeling: - provinciale staten op 15 december 2004 - fatale beslisdatum: 31 december 2004. Voorgestelde status: A-stuk 2004-171 Wijziging Subsidieregelingen Human Resource Management 2001, kwaliteitsinvesteringen in de toeristische sector 2000 en Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2000 Voorgestelde behandeling:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN

PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Uitgegeven: 29 januari 2009 2009 no. 13 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Besluit van Provinciale Staten van Fryslân van 17 december 2008 tot vaststelling van de regeling Human Resource Management Plus 2009

Nadere informatie

Uitgegeven: 12 februari 2010. 2010, no. 11 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN

Uitgegeven: 12 februari 2010. 2010, no. 11 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Uitgegeven: 12 februari 2010 2010, no. 11 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Verordening van 10 februari 2010, houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van verbetering van

Nadere informatie

Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van 28 mei 2015, Raadsbesluitnr 2015/13573

Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van 28 mei 2015, Raadsbesluitnr 2015/13573 Registratienr: 2015/14503 Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van 28 mei 2015, Raadsbesluitnr 2015/13573 Verordening Duurzaamheidslening SVn Alphen aan den Rijn (inclusief 1 e wijziging

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidslening Hillegom

Verordening Duurzaamheidslening Hillegom Verordening Duurzaamheidslening Hillegom De raad van de gemeente Hillegom; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 1 maart 2016; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; b

Nadere informatie

Duurzaamheidsfonds Amstelveen. Carina Dijkhuis Aanjager Duurzaamheidsfonds

Duurzaamheidsfonds Amstelveen. Carina Dijkhuis Aanjager Duurzaamheidsfonds Duurzaamheidsfonds Amstelveen Carina Dijkhuis Aanjager Duurzaamheidsfonds Hoera, 1 jaar! De oogst van het eerste jaar: 9 goedgekeurde aanvragen voor subsidies voor haalbaarheidsonderzoeken, ter waarde

Nadere informatie

Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift

Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum Gelezen: Het voorstel

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieverlening Behorend bij hoofdstuk 3, paragraaf 2 van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering.

Aanvraagformulier subsidieverlening Behorend bij hoofdstuk 3, paragraaf 2 van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering. Aanvraagformulier subsidieverlening Behorend bij hoofdstuk 3, paragraaf 2 van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering. U kunt dit formulier geheel ingevuld en ondertekend inleveren bij het bevoegd

Nadere informatie

SRE Investeringsregeling 2013 - Samenwerkingsverband Regio Eindhoven -

SRE Investeringsregeling 2013 - Samenwerkingsverband Regio Eindhoven - SRE Investeringsregeling 2013 - Samenwerkingsverband Regio Eindhoven - Het doel van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen - S&O-afdrachtvermindering (WBSO) is

Nadere informatie

Gemeenteblad Texel 2016 nr 81 datum 23-dec-16 Verordening Stimuleringslening energie neutrale woningen Texel 2016

Gemeenteblad Texel 2016 nr 81 datum 23-dec-16 Verordening Stimuleringslening energie neutrale woningen Texel 2016 Gemeenteblad Texel 2016 nr 81 datum 23-dec-16 Verordening Stimuleringslening energie neutrale woningen Texel 2016 Stimuleringslening energie-neutrale woningen en recreatieve opstallen Texel 2016 Verordening

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR11996_3. Subsidieverordening funderingsherstel. Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan onder:

CVDR. Nr. CVDR11996_3. Subsidieverordening funderingsherstel. Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan onder: CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR11996_3 3 januari 2017 Subsidieverordening funderingsherstel De Raad van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 juli

Nadere informatie

EBG heeft het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ingeschakeld als uitvoerder van deze regeling.

EBG heeft het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ingeschakeld als uitvoerder van deze regeling. EBG AdviesregelinG EBG AdviesregelinG 2017 Een instrument van Economic Board Groningen Versie 23 februari 2017 Inleiding Economic Board Groningen (EBG) heeft als missie om bij te dragen aan de groei van

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Esther

Nadere informatie

Verklaring beperkte steun

Verklaring beperkte steun Verklaring beperkte steun Verklaring in het kader van het verlenen van beperkte steunbedragen als bedoeld in punt 4.2 van de Tijdelijke communautaire kaderregeling inzake staatssteun ter stimulering van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Subsidieregeling energielening woningverhurende partijen Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant; Gelet op artikel 105 en artikel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr d.d. 12 april 2016 gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr d.d. 12 april 2016 gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; Raadsbesluit 2016 registratienummer 2016-05990 D E R A A D D E R G E M E E N T E E P E gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr. 2016-05985 d.d. 12 april 2016 gelet op de artikelen 147 en

Nadere informatie

Verordening Stimuleringslening Nul-op-de-meterwoningen Zaanstad

Verordening Stimuleringslening Nul-op-de-meterwoningen Zaanstad Verordening Stimuleringslening Nul-op-de-meterwoningen Zaanstad De raad van de gemeente Zaanstad; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Vastgesteld bij besluit van de Regioraad van 26 juni 2007, nr. ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM 1 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling Human Resource mkb Drenthe

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling Human Resource mkb Drenthe PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 9609 20 december 2018 Subsidieregeling Human Resource mkb Drenthe Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 18 december 2018, kenmerk

Nadere informatie

Sector Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 9 november 2010, kenmerk 638627;

Sector Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 9 november 2010, kenmerk 638627; Gemeenteraad V.R. nummer: 2010/122 Sector Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Ede, De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 9 november 2010, kenmerk 638627;

Nadere informatie

Gemeente Zoeterwoude. Officiële naam regeling. Verordening Stimuleringslening duurzaamheid doelgroepen gemeente Zoeterwoude 2016

Gemeente Zoeterwoude. Officiële naam regeling. Verordening Stimuleringslening duurzaamheid doelgroepen gemeente Zoeterwoude 2016 Gemeente Zoeterwoude Officiële naam regeling Verordening Stimuleringslening duurzaamheid doelgroepen gemeente Zoeterwoude 2016 Citeertitel Verordening Stimuleringslening duurzaamheid doelgroepen gemeente

Nadere informatie

Eigenaren-bewoners die hun woning levensloopbestendig willen maken. Een van de aanvragers is

Eigenaren-bewoners die hun woning levensloopbestendig willen maken. Een van de aanvragers is Titel: Verordening Blijverslening gemeente Tynaarlo De raad van de gemeente Tynaarlo gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. ; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Verordening Stimuleringsleningen SVn - Almere

Verordening Stimuleringsleningen SVn - Almere De raad van de gemeente Almere, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.12 januari 2016; Gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; BESLUIT vast te stellen: Verordening Stimuleringsleningen

Nadere informatie

Deze verordening is uitsluitend van toepassing op bestaande woonruimte in de gemeente die geschikt en bestemd is voor permanente bewoning.

Deze verordening is uitsluitend van toepassing op bestaande woonruimte in de gemeente die geschikt en bestemd is voor permanente bewoning. Bijlage Verordening Duurzaamheidlening Artikel 1 Begrippen Deze Verordening verstaat onder: a) Raad: Raad van de gemeente Leiden; b) Aanvrager: een eigenaar van woonruimte, die een aanvraag voor een Duurzaamheidlening

Nadere informatie

Vanaf 1 november 2012 kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende maatregelen De Provincie Limburg stelt geld beschikbaar voor energiebesparing en duurzame energieopwekking bij koop-

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1883 25 66februari 2009 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 1 februari 2009, nr. WJZ/9022696,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr d.d. 12 april 2016

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr d.d. 12 april 2016 Raadsbesluit 2016 registratienummer 2016-05986 D E R A A D D E R G E M E E N T E E P E gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr. 2016-05985 d.d. 12 april 2016 gelet op de artikelen 147 en

Nadere informatie

2 november 2004 Nr. 2004-24.549, ABJ Nummer 44/2004

2 november 2004 Nr. 2004-24.549, ABJ Nummer 44/2004 2 november 2004 Nr. 2004-24.549, ABJ Nummer 44/2004 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen inzake de wijzigingen van de SNN-subsidieregelingen HRM 2001, de NIOF 2000 en

Nadere informatie

Afdeling Subsidiezaken. Postbus HM LEEUWARDEN

Afdeling Subsidiezaken. Postbus HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retour sturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Contactgegevens:

Nadere informatie

EBG heeft het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ingeschakeld als uitvoerder van deze regeling.

EBG heeft het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ingeschakeld als uitvoerder van deze regeling. EBG AdviesregelinG EBG AdviesregelinG 2017 Een instrument van Economic Board Groningen Versie 15 maart 2017 Inleiding Economic Board Groningen (EBG) heeft als missie om bij te dragen aan de groei van duurzame

Nadere informatie

Aanvraagreglement Beeldkwaliteitfondsen West-Friesland en Kop van Noord-Holland

Aanvraagreglement Beeldkwaliteitfondsen West-Friesland en Kop van Noord-Holland Bijlage Aanvraagreglement Beeldkwaliteitfondsen West-Friesland en Kop van Noord-Holland 1. Algemene doelstelling beeldkwaliteitfondsen De algemene doelstelling van de beeldkwaliteitfondsen West-Friesland

Nadere informatie

Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van 21 mei 2014, Raadsbesluitnr: 2014/12424

Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van 21 mei 2014, Raadsbesluitnr: 2014/12424 registratienr 2014/19831 Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van 21 mei 2014, Raadsbesluitnr: 2014/12424 Verordening Stimuleringslening SVn Alphen aan den Rijn Hoofdstuk 1 Algemeen

Nadere informatie

Verduurzaming en energiebesparing bij sportverenigingen 6

Verduurzaming en energiebesparing bij sportverenigingen 6 Verduurzaming en energiebesparing bij sportverenigingen 6 16 november 2015 Even voorstellen Klaas Smink, projectleider VSU Energie Werkzaam bij VSU (Vereniging Sport Utrecht) VSU: belangenbehartiger en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB I II III IV V VI Algemeen Te vergoeden kosten en hoogte van de vergoeding Indiening van de aanvraag Behandeling van de aanvraag Afhandeling van de vergoeding Slotbepalingen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 7 november 2017; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 7 november 2017; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; Onderwerp: Blijverslening gemeente Zederik. Z.13981/RB.286 De Raad der gemeente Zederik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 7 november 2017; gelet op de artikelen 147 en 149 van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier Innovatiefonds Oost Gelre

Aanvraagformulier Innovatiefonds Oost Gelre Aanvraagformulier Innovatiefonds Oost Gelre Naam project Aanvrager Looptijd project Inleiding welke gebeurtenissen zijn van invloed op het project? hoe ziet de huidige situatie eruit? wordt het project

Nadere informatie

Verordening Stimuleringslening duurzaamheid doelgroepen gemeente Leiderdorp 2017

Verordening Stimuleringslening duurzaamheid doelgroepen gemeente Leiderdorp 2017 Verordening Stimuleringslening duurzaamheid doelgroepen gemeente Leiderdorp 2017 Gegevens van de regeling Overheidsorganisati e Officiële naam regeling Gemeente Leiderdorp Verordening Stimuleringslening

Nadere informatie

Provinciaal blad. Haarlem, 23 juni 2008. Provinciale Staten van Noord-Holland. Provinciale Staten van Noord-Holland; H.C.J.L. Borghouts, voorzitter.

Provinciaal blad. Haarlem, 23 juni 2008. Provinciale Staten van Noord-Holland. Provinciale Staten van Noord-Holland; H.C.J.L. Borghouts, voorzitter. Provinciaal blad 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 24 juni 2008, nr. 2008-37944 tot bekendmaking van de deelverordening klimaat Noord-Holland 2008. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

BESLUIT: Verordening Stimuleringslening Maatschappelijk Vastgoed gemeente Hilversum 2016 vast te stellen

BESLUIT: Verordening Stimuleringslening Maatschappelijk Vastgoed gemeente Hilversum 2016 vast te stellen De raad van de gemeente Hilversum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 mei 2016 gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; BESLUIT: Verordening Stimuleringslening Maatschappelijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier Gevel- en voorterreinfonds bedrijventerrein Vak A Hoofdweg CapelleXL

Aanvraagformulier Gevel- en voorterreinfonds bedrijventerrein Vak A Hoofdweg CapelleXL Aanvraagformulier Gevel- en voorterreinfonds bedrijventerrein Vak A Hoofdweg CapelleXL Gegevens aanvrager Bedrijfsnaam : Contactpersoon + functie :... Adres : Postcode + plaats : Telefoon : E-mail : Website

Nadere informatie

BESLUIT: Verordening Duurzaamheidslening/ Stimuleringslening/ Bijdrage op de Lening gemeente Hilversum 2016 vast te stellen

BESLUIT: Verordening Duurzaamheidslening/ Stimuleringslening/ Bijdrage op de Lening gemeente Hilversum 2016 vast te stellen De raad van de gemeente Hilversum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 maart 2016 gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; RAADSBESLUIT BESLUIT: Verordening Duurzaamheidslening/

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart, Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 29-04-2008, nr. VO/S&O/6112, houdende regels voor de stimulering van de pilot projecten in het schooljaar 2008-2009 ten behoeve

Nadere informatie

Vragenformulier wet BIBOB Model Natuurlijk persoon.

Vragenformulier wet BIBOB Model Natuurlijk persoon. Vragenformulier wet BIBOB Model Natuurlijk persoon. Gegevens gemeente (niet in te vullen door aanvrager) Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend Indienen bij de afdeling V&H In voud Ruimte voor

Nadere informatie

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum;

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum; Subsidieregeling raadgevend referendum Regeling van de Referendumcommissie van 12 november 2015, houdende nadere regels over de verstrekking van subsidies voor activiteiten die tot doel hebben het publieke

Nadere informatie

Duurzaamheidsleningen en Stimuleringsleningen VvE s gemeente Hoorn

Duurzaamheidsleningen en Stimuleringsleningen VvE s gemeente Hoorn GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hoorn Nr. 252271 26 november 2018 Duurzaamheidsleningen en Stimuleringsleningen VvE s gemeente Hoorn 2019-2021 Zaaknummer: 1615684 - gelezen het voorstel

Nadere informatie

Reglement Subsidieregeling Loopbaanadvies

Reglement Subsidieregeling Loopbaanadvies Stichting Fonds Collectieve Belangen Kartonnage en Flexibele Verpakkingen Reglement Subsidieregeling Loopbaanadvies I II III IV V VI Algemeen Te vergoeden kosten en hoogte van de vergoeding A voor werkgever

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Zakelijk Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het gebruik van zonnepanelen te

Nadere informatie

Regeling Energielening Maatschappelijke Organisaties

Regeling Energielening Maatschappelijke Organisaties Regeling Energielening Maatschappelijke Organisaties Vastgesteld bij het besluit van de Directie van de Stichting Drentse Energie Organisatie d.d. 16 december 2015 en goedgekeurd bij het besluit van de

Nadere informatie

Nadere regels Van asbest naar duurzaam dak Provincie Flevoland

Nadere regels Van asbest naar duurzaam dak Provincie Flevoland 1 ONTWERP Nadere regels Van asbest naar duurzaam dak 2019-2020 Provincie Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten bij besluit van 19 december 2018 budget beschikbaar

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren

Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren 2010-2013 Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren 2010-2013 Versie : september 2010 Kenmerk : BR10.0011/MB

Nadere informatie

Verordening Blijverslening gemeente Aa en Hunze

Verordening Blijverslening gemeente Aa en Hunze Verordening Blijverslening gemeente Aa en Hunze Artikel 1 Begrippen Deze verordening verstaat onder: a) Aanvrager: een eigenaar-bewoner, die een aanvraag voor een Blijverslening doet. Bij twee of meer

Nadere informatie

Deelverordening Subsidie Zonnepanelen Kellen

Deelverordening Subsidie Zonnepanelen Kellen CVDR Officiële uitgave van Tiel. Nr. CVDR337647_1 10 juli 2018 Deelverordening Subsidie Zonnepanelen Kellen ARTIKEL 1. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Deze regeling verstaat onder: a. ASV: de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Deelverordening Gevelrenovatie Bedrijventerrein t Plaveen

Deelverordening Gevelrenovatie Bedrijventerrein t Plaveen Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 14 Datum: 8-4-2016 nr. 3 De raad van de gemeente Huizen; in vergadering bijeen op 31 maart 2016; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DUURZAAM EN LEEFBAAR OOSTSTELLINGWERF 2016

SUBSIDIEREGELING DUURZAAM EN LEEFBAAR OOSTSTELLINGWERF 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf; overwegende dat, het geven van een financiële impuls aan de energiebesparing in met name de bestaande (grondgebonden) woningvoorraad wenselijk

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Mw. M. Greydanus Provincie Fryslân, Afdeling

Nadere informatie

dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidie nadere regels te stellen dan wel specifieke regelingen vast te stellen;

dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidie nadere regels te stellen dan wel specifieke regelingen vast te stellen; Stimuleringsregeling egeling zonnesystemen Apeldoorn Burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn; Overwegende: dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidie nadere regels te stellen

Nadere informatie

Over de subsidieregeling

Over de subsidieregeling Over de subsidieregeling Wat zijn de voorwaarden? De subsidie is bedoeld voor een (voormalige) agrarische onderneming en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok. De aanvragers dienen minimaal 250

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015 Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2013-2015, hierna: de Verordening,

Nadere informatie

Aanvraagformulier SUBSIDIEREGELING AGRARISCHE BEDRIJFSVERPLAATSING FRYSLÂN. t.a.v. Subsidiezaken Postbus HM LEEUWARDEN

Aanvraagformulier SUBSIDIEREGELING AGRARISCHE BEDRIJFSVERPLAATSING FRYSLÂN. t.a.v. Subsidiezaken Postbus HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier SUBSIDIEREGELING AGRARISCHE BEDRIJFSVERPLAATSING FRYSLÂN Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Voor subsidievragen: Voor inhoudelijke vragen: Gedeputeerde Staten van de Provincie

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 2016 Artikel 1 Algemeen De provincie Groningen heeft een budget beschikbaar voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten in

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS behorend bij subsidieregeling advieskosten waddenfonds 2018/03

AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS behorend bij subsidieregeling advieskosten waddenfonds 2018/03 AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS behorend bij subsidieregeling advieskosten waddenfonds 2018/03 t.b.v. tegemoetkoming in advieskosten voor volledige aanvraag op grond van subsidieregeling waddenfonds 2018/02

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidsleningen SVn - Almere

Verordening Duurzaamheidsleningen SVn - Almere De raad van de gemeente Almere, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.12 januari 2016; Gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; BESLUIT vast te stellen: Verordening Duurzaamheidsleningen

Nadere informatie

Provinciaal blad nr. 2015/0029181

Provinciaal blad nr. 2015/0029181 Provinciaal blad nr. 2015/0029181 Wijziging Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel 2011 besluit van: Gedeputeerde Staten d.d. 3 februari 2015 kenmerk: 2015/0023181 gepubliceerd op: 4 februari 2015 inwerkingtreding

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t:

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: Gemeente Bloemendaal 2008023905 De raad van de gemeente Bloemendaal; overwegende dat: - de gemeente in mei 2004 een uitvoeringsprogramma klimaatbeleid heeft vastgesteld; - daarin de wens is uitgesproken

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013

Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013 Aanvraagformulier Tender 2013 Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013 Contact? Informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/tender2013. Uiteraard kunt u ook telefonisch

Nadere informatie

Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie

Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie Doel van het onderdeel Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT)

Nadere informatie

door SVn kan worden verstrekt ten behoeve van de financiering van de door het college

door SVn kan worden verstrekt ten behoeve van de financiering van de door het college Intitulé Deelverordening Duurzaamheidsleningen gemeente Tiel RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Tiel, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders Gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

BESLUIT vast te stellen: Verordening Duurzaamheidslening/Stimuleringslening gemeente Hilversum

BESLUIT vast te stellen: Verordening Duurzaamheidslening/Stimuleringslening gemeente Hilversum RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Hilversum, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 april 2013; Gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; BESLUIT vast te stellen: Verordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 oktober 2017;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 oktober 2017; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rheden Nr. 212929 4 december 2017 Verordening Blijverslening gemeente Rheden 2017 De raad van de gemeente Rheden; gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

Regeling werkbudget CPO Apeldoorn 2013

Regeling werkbudget CPO Apeldoorn 2013 Regeling werkbudget CPO Apeldoorn 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn; gelet op de Verordening stimuleringsleningen Apeldoorn 2010 b e s l u i t: vast te stellen de

Nadere informatie

Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017

Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Gelet op artikel 2, eerste lid aanhef en onder h en artikel 3

Nadere informatie

: Communicatie Subsidieverordening Maatregelenplan Duurzaamheid

: Communicatie Subsidieverordening Maatregelenplan Duurzaamheid Memo Aan : Van : Rienk Sijbrandij Bureau : Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu Datum : 29 november 2011 Onderwerp : Communicatie Subsidieverordening Maatregelenplan Duurzaamheid De gemeenteraad van Strijen

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie

Aanvraagformulier subsidie Aanvraagformulier subsidie Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschapsbeheer Fryslân 2016, Formulier schriftelijk retour sturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Afdeling

Nadere informatie

Verordening Blijverslening, gemeente Haarlem. Artikel 1 Begripsbepalingen. Deze verordening wordt verstaan onder:

Verordening Blijverslening, gemeente Haarlem. Artikel 1 Begripsbepalingen. Deze verordening wordt verstaan onder: De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 29 augustus 2017; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de volgende:

Nadere informatie