herfstevening: de rijkdom van India

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "herfstevening: de rijkdom van India"

Transcriptie

1 herfstevening: de rijkdom van India Vier keer per jaar volgen we met de werelddansweekenden de wisseling van de seizoenen: van de inkeer van de winter naar het vuur van de zomer. Van de verwachting van de lente naar de oogst van de herfst. Deze herfst een weekend met de rijke danstradities van India, van ingetogen mudra s tot Bollywood s klatergoud.

2 Samen met Leana (Eeke Marks) van Art of Bellydance organiseert de Kervanseray (ARCHOO trainingen) bij het Bewegingscentrum Norg vier keer per jaar bij de wisselingen van de seizoenen een werelddansweekend. Telkens als het licht wisselt en onze dagen lengen of korten komen er andere emoties bij ons boven. En daarmee komen de dansen van andere culturen of tradities dichter bij ons te staan of drijven ze juist verder van ons af. Met deze werelddansweekenden willen we onze emoties verkennen en onze taal als dansers verrijken. Of we nu dansen voor ons plezier of professioneel, of we dansen volgens een bepaalde traditie of enkel volgens ons gevoel en lichaam - door de muziek, ritmes en techniek van danstradities de wereld over te ervaren kunnen we onze eigen uitdrukkingsmogelijkheden vergroten. Putten uit een geweldige rijkdom aan traditie, uit een geweldige hoeveelheid danservaring van dansers en dansen van over de hele wereld. En daarnaast natuurlijk ook gewoon lekker dansen en samen veel plezier beleven! de rijkdom van India: voorlopig programma

3 toelichting bij het programma: Rajasthani zigeunerdans: Kalbeliya Wat bekend staat als de zigeunerdans van Rajasthan is eigenlijk de dans van de Kalbeliya: een nomadische stam uit Noord India. Sinds 2010 is de dans van deze als slangenbezweeders bekend staande stam door de UNESCO erkend als cultureel erfgoed. Oorspronkelijk werd in een kring gedanst op muziek van de drum en een bijzondere houten slangenbezweerdersfluit de poongi. De draaiende bewegingen in wervelende zwarte rokken stellen de snelle cobra voor. De danseres heeft veel vrijheid en er is veel ruimte voor improvisatie. Kenmerkend zijn het voortdurend openen en sluiten van armen en ellebogen, de flitsende draaien en de voeten die al stampend het ritme van de muziek volgen. De grote bewegingen van het hele lichaam worden begeleid door juist kleine, subtiele en precieze handbewegingen. kijken: video met voorstelling achtergrondfilmpje van unesco (10 minuten): BBC documentaire over de muziek van Rajasthan (1 uur) lezen: Wikipedia:

4 Unesco: Indiase filmdans: Bollywood In de jaren 70 werd de filmindustrie in India groter dan die in Amerika. De hoofdstad van de film heette eerst Bombay tegenwoordig Mumbai en vandaar dat de naam Bollywood is ontstaan. De Bollywood films zitten vol dans en muziek en hebben een sterk musical-achtig karakter. De muziek en dans grijpt terug op allerlei stijlen uit de Indiase traditie en mengt die ook met oosterse, westerse en salsa invloeden. Wat al die verschillende dansen en dansvormen gemeen hebben is dat de lichaamstaal uiteindelijk Indiaas blijft al is het moeilijk te definiëren wat dat dan precies is. Het veelal energieke karakter heeft gemaakt dat het ook in de fitnesswereld is doorgedrongen als Bollyrobics. kijken: een voorbeeld uit heel veel:

5 mudra s In engere zin is een mudra een nauwkeurig omschreven houding van de hand waarmee tijdens de meditatie een bepaalde energie wordt opgeroepen. In de klassieke Indiase dans die vaak verhalend van aard is worden door bepaalde handgebaren betekenissen overgebracht. Die handgebaren kunnen overigens aangevuld worden met lichaamshoudingen de uitdrukking van het gezicht, de houding van handen, armen en benen - en dan wordt dat geheel een mudra genoemd. kijken: korte cursus mudra s voor beginners: serie mudra s snel achter elkaar en hun betekenis: lezen: algemeen over mudra s de betekenis van hand mudra s in de dans: (engels)

6 klassieke Indiase dans: Kathak Kathak is een van de 8 klassieke dansvormen van India. Het woord kathak komt uit het Sanskriet en betekent zoiets als verhalen vertellend en dat kan zowel slaan op de danser die een verhaal vertelt als de dans zelf. Kortom: de Noord Indiase Kathak is een verhalende dansvorm en gaat terug op eeuwenoude tradities: oorspronkelijk aan het begin van onze jaartelling waren de Kathak vermoedelijk barden die hun verhalen ondersteunden met dans en handgebaren. In de 16 e eeuw de tijd van de Groot Moguls werden daar elementen van klassieke Perzische dans aan toegevoegd en ontstond de huidige Kathak dansvorm. Er wordt gedanst op muziek van de tabla (trommel) en de sitar (snaarinstrument), maar een belangrijk ritmisch element is ook het voetenwerk van de danser zelf. Rond de benen dragen ze rijen met bellen die elke voetbeweging tot ritme maken. Het voetenwerk vormt dan vaak een tegenritme voor de tabla, waarbij de hiel karakteristiek in de grond wordt gezet. Het doet ons soms sterk aan flamenco denken. kijken: voorbeeld van een Kathak dans waarbij de verhalende bewegingen instructievideo waarbij de bellen heel duidelijk te horen en zien zijn: lezen: (engels)

7 algemene informatie wat tweedaags werelddansweekend herfstevening: de rijkdom van India los te volgen ja kosten Voor twee dagen inclusief koffie/thee/fris, tweemaal lunch, ontbijt en diner 175,=. Als je in één keer intekent voor alle vier werelddansweekenden seizoen 2015/2016 krijg je de vierde workshop cadeau: dan bedragen de totale kosten geen 700,= maar 525,=. Als je deze cursus boekt in combinatie met de kom in je element! workshop die er op volgt betaal je voor beide samen geen 450,=, maar 400,=. Het is mogelijk om in het Bewegingscentrum te blijven slapen, je moet dan wel je eigen matje en slaapzak meenemen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. wanneer Zaterdag 17 oktober tot en met zondag 18 oktober docenten Leana (Eeke Marks), Hanneke van Brakel, waar Bewegingscentrum Norg, Eenerstraat 52a, 9331 HD Norg nodig Voor de Bellyfit: sportkleding en eventueel zaalschoenen. Voor de yoga: makkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen. Een vestje en warme sokken voor de meditatie. Matjes, dekens en kussens voor de meditatie zijn aanwezig, maar je mag uiteraard ook je eigen meenemen. Voor de Indiase dans makkelijke kleding en bij voorkeur een cirkelrok. faciliteiten Er is in het Bewegingscentrum een welnessplein met finse sauna, tylarium, infraroodcabine en Turks stoombad. Ook kan er gebruikt gemaakt worden van de fitnesszaal, is er een jeudeboulesbaan, biljart en zijn er mountainbikes beschikbaar. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. Er zijn kleedruimtes met gratis lockers en er kan gebruikt gemaakt worden van de wasmachine en droger. Rondom het Bewegingscentrum zijn tegen betaling een camping, overdekt zwembad, tennispark en survivalbaan. Norg is met de bus direct bereikbaar vanuit Groningen, Assen en Drachten.

8 niveau Er is geen specifieke voorkennis vereist. de docenten: Leana (Eeke Marks) Leana (Eeke Marks) is werkzaam als professioneel danseres, choreografe en docente Egyptische dans. Zij volgde opleidingen bij vele internationale docenten en studeerde in 2009 af als teacher for Oriental Middle Eastern and Egyptian Folklore bij prof.dr. Hassan Khalil. Sindsdien heeft zij haar eigen dansschool en geeft lessen in de drie Noordelijke Provincies. Ze is artistiek leidster van de productiegroep Group Arabesque en treedt zowel samen met hen als solo op op festivals en evenementen in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij gecertificeerd Bellyfit instructeur. Het plezier in het bewegen en respect voor de oorsprong van de dans zijn voor haar belangrijke pijlers in haar werk en lesgeven. Voor meer informatie: Hanneke van Brakel Hanneke van Brakel is mindfulness (MBCT) trainer, (chakra)yogadocent, Esssentrics TM trainer en docent Qigong en Tai Chi. De afgelopen 19 jaar heeft ze zich heel stap voor stap vanuit een rolstoel teruggevochten naar weer vrijwel volledige mobiliteit. Die ervaring heeft geleerd hoe belangrijk het is om een goed beeld te hebben van je eigen lichaam, elke dag opnieuw de mogelijkheden van dat moment te verkennen en van daaruit een volgende stap te zetten. Een trainer is daarbij iemand die je de deur kan wijzen, maar je zult echt zelf op moeten staan en er door gaan! Haar lessen bewegen zich zodoende tussen bewustwording en acceptatie aan de ene kant, en zelfstandigheid en zelfrespect aan de andere kant. Jij bent het die elke dag een overwinning op jezelf kan halen. En vier die overwinningen: of dat nu is omdat je voor het eerst weer je sokken aan kunt trekken, weer zomaar de trap op kunt, na jarenlang WAO weer aan het werk bent of weer durft te dansen en springen!

19, 20 en 21 oktober 2015 een 3 daagse play/workshop aan de hand van de vijf Chinese elementen

19, 20 en 21 oktober 2015 een 3 daagse play/workshop aan de hand van de vijf Chinese elementen 19, 20 en 21 oktober 2015 een 3 daagse play/workshop aan de hand van de vijf Chinese elementen In drie intensieve maar vrolijke en speelse dagen maken we een ontdekkingsreis naar onszelf aan de hand van

Nadere informatie

Buikdans. De buikdans of Oriëntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten

Buikdans. De buikdans of Oriëntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten Buikdans De buikdans of Oriëntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen. Het is een isolatiedansvorm.

Nadere informatie

Onderstaande cursussen en workshops starten nog in het cursusseizoen

Onderstaande cursussen en workshops starten nog in het cursusseizoen Onderstaande cursussen en workshops starten nog in het cursusseizoen 2012 2013 Let op: voor deze cursussen en workshops kan niet online worden ingeschreven. Inschrijven is alleen mogelijk via de Informatiebalie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Bollywood! Bolly..wat? Indische dansstijl kent steeds meer fans

Bollywood! Bolly..wat? Indische dansstijl kent steeds meer fans Bolly..wat? Bollywood! Indische dansstijl kent steeds meer fans De dansstijl Bollywood is in Groot Brittanië al enkele jaren enorm populair, wat oorspronkelijk voor een groot deel toe te schrijven viel

Nadere informatie

MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN DE EESTER SEPTEMBER 2017 NIEUW

MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN DE EESTER SEPTEMBER 2017 NIEUW MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN DE EESTER SEPTEMBER 2017 NIEUW Data: 9 september 13:30 14 oktober 13:30 11 november 13:30 Data: vanaf 13 september wekelijks iedere woensdag ochtend WORKSHOP BUIKDANS door Alyza

Nadere informatie

WORKSHOP 4 SACRAAL DANSEN 1 WAT IS SACRAAL DANSEN?

WORKSHOP 4 SACRAAL DANSEN 1 WAT IS SACRAAL DANSEN? WORKSHOP 4 SACRAAL DANSEN 1 WAT IS SACRAAL DANSEN? Sacraal dansen, ook bekend als Meditation des Tanzes of Sacred Dance, kan simpelweg omschreven worden als meditatief dansen of yoga op muziek. Sacrale

Nadere informatie

Nieuwsbrief Yoga-Touch

Nieuwsbrief Yoga-Touch Nieuwsbrief Yoga-Touch Januari/Februari 2017 SUPER YIN-YANG WORKSHOP! Zaterdag, 4 februari, 14.00 17.00 uur Adres ; Pasteurweg 53, R veen W; www.yoga-touch.nl E; info@yoga-touch.nl www.facebook.com/studioyogatouch?fref=ts

Nadere informatie

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 Welkom bij De Dansacker De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun weg naar de balletschool. Op een plezierige

Nadere informatie

Tai Chi, Mindfulness en Qigong

Tai Chi, Mindfulness en Qigong Hatha Yoga Door middel van ademhalingsoefeningen, statische poses - Asana's genaamd- en een heerlijke eindontspanning leer je je lichaam weer te voelen en te verstaan, leer je je grenzen te herkennen,

Nadere informatie

NASCHOLINGSREIS BARCELONA 2016

NASCHOLINGSREIS BARCELONA 2016 NASCHOLINGSREIS BARCELONA 2016 26 mei 29 mei Fundamentele kennis en praktische vaardigheid in het chirurgische aspect van de implantologie. Na het succes van de nascholingsreis naar Madrid in 2015 organiseert

Nadere informatie

Dag vrienden van klanklichaam,

Dag vrienden van klanklichaam, Dag vrienden van klanklichaam, Op 1 maart begint de klassieke vastentijd, een tijd om te zuiveren. Allerlei moderne varianten van deze vasten zijn tegenwoordig zeer populair. 40 dagen zonder vlees, 40

Nadere informatie

BALLET. Dansgroepen. BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar

BALLET. Dansgroepen. BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar Dansgroepen BALLET BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar Klassiek ballet is een zeer academische dansstijl en vormt dé basis voor veel andere dansstijlen. Een goede danser kan niet zonder deze ballettraining.

Nadere informatie

spreekbeurtpakket introdans

spreekbeurtpakket introdans spreekbeurtpakket introdans inleiding Heb je binnenkort een spreekbeurt? Moet je een werkstuk maken? Of ben je gewoon benieuwd naar de wereld van Introdans? Gebruik dan dit pakket met informatie en ontdek

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Werkblad. LES 9: Ouders. www.gavoorgezond.nl GROEP 1-2. Bijlage 1. Rood actief inspannen/ sporten. Oranje middelmatig inspannen.

Werkblad. LES 9: Ouders. www.gavoorgezond.nl GROEP 1-2. Bijlage 1. Rood actief inspannen/ sporten. Oranje middelmatig inspannen. Werkblad GROEP 1-2 Bijlage 1 Rood actief inspannen/ sporten Oranje middelmatig inspannen Rust Werkblad GROEP 1-2, vervolg Bijlage 2 Dagen van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

5.4. Boekverslag door D woorden 23 maart keer beoordeeld

5.4. Boekverslag door D woorden 23 maart keer beoordeeld Boekverslag door D. 1514 woorden 23 maart 2004 5.4 247 keer beoordeeld Vak LO Inhoudsopgave Inleiding Voorwoord 1 Soorten dansen 1.1 Stijldansen 1.2 Solodansen 1.3 Dansjes 1.4 Breakdance 1.5 Ballet 1.6

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013

JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013 JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013 STICHTING BALLETSCHOOL SCHAGEN BESTAAT 40 JAAR Op 10 december 2012 bestond onze Stichting Balletschool Schagen 40 jaar. De jubileumactiviteiten vinden zoals aangekondigd

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 6 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma.

Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 6 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma. Nieuwsbrief april 2019 Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 6 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma. Dinsdagavond 2 juli van 19.30 uur tot 21.30 uur stimuleren een goede doorstroming van de

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

programma. Voor leden en niet-leden

programma. Voor leden en niet-leden programma. Voor leden en niet-leden programma. Zondag 2 juli / 09:00-17:00 / SportCity A dam Wibautstraat Body & Mind zaal 09:30-11:00 Intro to Ashtanga Daria Mnych 11:15-12:15 Meditatie, het is niet wat

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

MahaYoga zomerweek. -24 t/m 29 juli 2016-

MahaYoga zomerweek. -24 t/m 29 juli 2016- MahaYoga zomerweek -24 t/m 29 juli 2016- Yoga, meditatie, vakantie, chakra-filosofie, leren, klankmeditatie, mantrazang, ontspannen, wandelen, groeien 1 Het pad van de yogi is het volgen van de Kundalini

Nadere informatie

Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos

Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos (Hemel en Aarde) Taiji Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos Thissen, ben sinds midden tachtiger jaren bezig met vechtkunsten. Na eerst enkele jaren

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Jacqueline Back geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Jacqueline Back geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans De 17 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

De opleiding tot erkend Kundalini yogaleraar. 3HO Nederland

De opleiding tot erkend Kundalini yogaleraar. 3HO Nederland 3HO Nederland De opleiding tot erkend Kundalini yogaleraar Krijg les van ervaren Nederlandstalige docenten en word een inspirerende Kundalini yogaleraar De opleiding tot Kundalini yogaleraar De lerarenopleiding

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

hedendaagse dans modern jazz klassieke dans hip hop kleuterdans predans

hedendaagse dans modern jazz klassieke dans hip hop kleuterdans predans hedendaagse dans modern jazz klassieke dans hip hop kleuterdans predans Artistieke leiding: Mia Thijssens Patty Janssen docenten Mia Thijssens: 0476/510433 Patty Janssen: 0496/375150 Sarah Spranghers:

Nadere informatie

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het De activiteitenfolder voor Zuid-Oost is er weer! Het nieuwe jaar is weer begonnen en we bieden ook nu weer te gekke activiteiten na schooltijd aan voor kinderen uit de wijk Zuid-Oost. Het aanbod is voor

Nadere informatie

Partner: DOCENTENROUTE 2014 WORKSHOPS EN MASTERCLASSES VOOR DANSDOCENTEN

Partner: DOCENTENROUTE 2014 WORKSHOPS EN MASTERCLASSES VOOR DANSDOCENTEN Partner: DOCENTENROUTE 2014 WORKSHOPS EN MASTERCLASSES VOOR DANSDOCENTEN Docentenroute 2014 Inspirerende ontmoetingsplek voor dansdocenten Tijdens de 14 e editie van het Holland Dance Festival presenteert

Nadere informatie

Dansen. Inhoud. 1 Cursussen. 1. Cursussen.

Dansen. Inhoud. 1 Cursussen. 1. Cursussen. Dansen Inhoud 1. Cursussen. 2. Stijldansen. 3. Het ontstaan van de dans. 4. Moderne dansen. 5. Hofdansen. 6. Afdansen-wedstrijddansen. 7. Streetdance. 8. Modern ballet. 9. Rolstoeldansen. 10. Breakdance.

Nadere informatie

Mind-Walk. "In the end we only regret the chances we did not take"

Mind-Walk. In the end we only regret the chances we did not take Mind-Walk "In the end we only regret the chances we did not take" Mind-Walk In het trainingsweekend leer je in twee dagen alle ins en outs over het begeleiden van een groep met de Mind-Walk methode. Je

Nadere informatie

Lesbrief Si-lin Een voorstelling van het Internationaal Danstheater choreografie: Jan Linkens. tekening: Dana Dool

Lesbrief Si-lin Een voorstelling van het Internationaal Danstheater choreografie: Jan Linkens. tekening: Dana Dool Lesbrief Si-lin Een voorstelling van het Internationaal Danstheater choreografie: Jan Linkens tekening: Dana Dool 1 Verhaallijn van de voorstelling. Van de gesloten paleisgemeenschap naar een open samenleving

Nadere informatie

Stichting Balletschool Schagen, juni, Balletkrant

Stichting Balletschool Schagen, juni, Balletkrant Stichting Balletschool Schagen, juni, 2016 Balletkrant LESROOSTER VERANDERINGEN Dit jaar vinden er enkele wijzigingen in het lesrooster plaats. Modern/jazz groep op maandag 17.00 uur wordt verplaatst naar

Nadere informatie

Have a nice day teambuilding & seminars voor bedrijven en instellingen. Er gaat een wereld voor u open

Have a nice day teambuilding & seminars voor bedrijven en instellingen. Er gaat een wereld voor u open Have a nice day teambuilding & seminars voor bedrijven en instellingen Er gaat een wereld voor u open HAND is een uniek concept voor bedrijven en instellingen met als doel het versterken van werkrelaties

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Mindfulness-Yoga Festival

Mindfulness-Yoga Festival Programma Mindfulness-Yoga Festival 30 maart 2014 Centrum Djoj Antony Duyklaan 5-7 3051 HA Rotterdam 010-2850236 info@djoj.nl www.djoj.nl Mindfulness en emoties Erik van den Bos Workshops Emoties spelen

Nadere informatie

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Verhalen

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Verhalen Groep 1-2 Project: Symbolische verhalen Twee leeuwen, een paling en een ooievaar. Dat zijn de dieren die op het stadswapen van Den Haag te zien zijn. In dit project gaan de leerlingen op onderzoek naar

Nadere informatie

Mindfulness. meditatie. Geleide meditatieoefeningen voor beginners en gevorderden. www.abc-van-meditatie.nl

Mindfulness. meditatie. Geleide meditatieoefeningen voor beginners en gevorderden. www.abc-van-meditatie.nl Mark Teijgeler (1972) heeft deze cd samengesteld en ingesproken. Mark heeft Bedrijfseconomie gestudeerd. Tijdens zijn studie heeft Mark wedstrijdwindsurfen gedaan in de Nederlandse surftop en na zijn afstuderen

Nadere informatie

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi Fietsclub De Kersecorftrappers Wie wil genieten van de buitenlucht op zijn fiets, komt zeker aan zijn trekken bij de Kersecorftrappers. Iedere week wordt er een fietstocht gemaakt langs rustige en landelijke

Nadere informatie

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem Kinder Taijiquan Opleiding kinder Tai Chi voor docenten Organisatie van Stichting Taijiquan Nederland STN 2016 te Haarlem Tái Chi School Kennemerland www.taichikennemerland.nl Een samenwerking van de volgende

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga De 18 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

DE CLOWN EN DE KUNST VAN HET BEWEGEN

DE CLOWN EN DE KUNST VAN HET BEWEGEN DE CLOWN EN DE KUNST VAN HET BEWEGEN STAGE VAN 3 WEKEN PARIJS 1 Algemene presentatie De clown is een personnage ontstaan vanuit zijn eigen persoonlijkheid, die zijn menselijkheid ervaart en deelt in empathie

Nadere informatie

Afwezig? Administratieve vragen info@danshuishaarlem.nl en vragen omtrent betalingen rob@danshuishaarlem.nl. Overlast in de Egelantier

Afwezig? Administratieve vragen info@danshuishaarlem.nl en vragen omtrent betalingen rob@danshuishaarlem.nl. Overlast in de Egelantier Per 1 oktober is het BTW tarief naar 21% gegaan. Danshuis Haarlem heeft besloten deze verhoging niet aan u door te berekenen, het lesgeld blijft dit seizoen dus ongewijzigd! Nieuwsbrief 2 Oktober 2012

Nadere informatie

Op woensdag 9 januari start de winter naaicursus van uur.

Op woensdag 9 januari start de winter naaicursus van uur. CURSUS NIEUWS JANUARI: STADSVERLICHTING, VERANDER DE WERELD VANUIT JEZELF! Iedere 2 de en 4 de zondag van de maand is de huiskamer van De Dissel geopend voor een MEDITATIE in het kader van stadsverlichting.

Nadere informatie

Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter)

Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter) Dansstijlen Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter) Op een speelse manier reiken we de basis van dans aan door middel van eenvoudige oefeningen. De kindjes leren

Nadere informatie

Wanneer je het programma van enkele culturele centra uit je buurt napluist, zal je merken dat dans hoe langer hoe meer vertegenwoordigd is.

Wanneer je het programma van enkele culturele centra uit je buurt napluist, zal je merken dat dans hoe langer hoe meer vertegenwoordigd is. KIJKEN NAAR DANS Artikel : Marleen Horemans Wanneer je het programma van enkele culturele centra uit je buurt napluist, zal je merken dat dans hoe langer hoe meer vertegenwoordigd is. Dans is echter een

Nadere informatie

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017 Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017 Ida Tuinhof Mindfulness- en Compassietrainer Bedrijfsfysiotherapeut Ida Tuinhof Bedrijfsfysiotherapeut Mindfulness- en Compassie trainer

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

Vitaliteits 3-daagse. Voel je vitaal bij ROOTZ! 24, 25 en 26 september 2018

Vitaliteits 3-daagse. Voel je vitaal bij ROOTZ! 24, 25 en 26 september 2018 Vitaliteits 3-daagse 24, 25 en 26 september 2018 Maak het mee! Wij gaan vitaliteit onder de aandacht brengen met fijne lessen, workshops en lezingen bedoeld voor iedereen, die zich op dit gebied wil laten

Nadere informatie

Beweegdorp Norg 3 ste Norgerlympics 2014 Planningsoverzicht

Beweegdorp Norg 3 ste Norgerlympics 2014 Planningsoverzicht Warming-up week Norgerlympics 2014 Vanaf zaterdag 14 juni een week lang onbeperkt sporten bij Bewegingscentrum Norg én onbeperkt zwemmen bij Molenduinbad voor maar 20,00 p/p. Een goede warming-up voor

Nadere informatie

Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014

Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014 Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014 1. Programma van het weekend 2. Docenten 3. Info over de locatie en omgeving 4. Praktische info 5. Inschrijfformulier www.nienjabrouwer.nl Van vrijdag 11 juli

Nadere informatie

Van harte welkom in het Yoga en Tái Chi seizoen zomer- najaar 2017

Van harte welkom in het Yoga en Tái Chi seizoen zomer- najaar 2017 Nieuwsbrief Yoga en Tái Chi Kennemerland Van harte welkom in het Yoga en Tái Chi seizoen zomer- najaar 2017 Inleiding door Jan Langedijk...Beste Yoga en Tái Chi student en andere belangstellenden. Volop

Nadere informatie

Mindfulness Festival. 24 maart 2013

Mindfulness Festival. 24 maart 2013 Mindfulness Festival Programma 24 maart 2013 Centrum Djoj Rotterdam Elk moment is een plaats waar je nog nooit geweest bent Centrum Djoj Rotterdam * Antony Duyklaan 5-7 * 3051 HA Rotterdam * 010-285 02

Nadere informatie

Het Dansende dierenbos

Het Dansende dierenbos Het Dansende dierenbos Kinder-yoga op muziek Jasper Merle & Hester van Toorenburg SPECTRUM over yoga, kinderen & dit boek In Het dansende dierenbos komen dieren, muziek en yoga samen. Er kan worden gedanst,

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? boekje-105x105-def.indd 1 30-01-2009 12:05:22 1,2,3,..., 10 stappen boekje-105x105-def.indd 2 30-01-2009 12:05:23 Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees

Nadere informatie

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be Verhuur La Loge asbl-vzw architecture museum la loge Het gebouw La Loge is een uniek stuk erfgoed, gelegen in het centrum

Nadere informatie

Groenewald sport met passie voor bewegen!

Groenewald sport met passie voor bewegen! Sport Clinic dagen 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen Maandag 16 december 2013 en Dinsdag 17 december 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen van Groenewald is er ook dit jaar op: maandag 16

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

7. Water en vuur Gedanst door: Kinderdans woensdag groep 14u00 / Choreografie: Sara enkel op zondagmiddag

7. Water en vuur Gedanst door: Kinderdans woensdag groep 14u00 / Choreografie: Sara enkel op zondagmiddag Programma DEEL I 1. Openingsnummer Gedanst door: Pro Danza kids & teens / Choreografie: Ilse 2. Afscheid Gedanst door: Jazz kids 5+6 za / Choreografie: Paulien 3. Toxic Gedanst door: Jazz jeugd 2 / Choreografie:

Nadere informatie

Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen!

Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen! Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen! Astrid Witte zomer 2014 Even vooraf: - Deze oefeningen zijn bedoeld voor gezonde volwassenen - Heb je klachten, overleg dan

Nadere informatie

Curaçao. De Seú van. Swingend oogstfeest na een spetterende regendans

Curaçao. De Seú van. Swingend oogstfeest na een spetterende regendans De Seú van Curaçao Swingend oogstfeest na een spetterende regendans Wie op het eiland Curaçao aankomt, wordt verwelkomd door een zwoele passaatwind die de keurig gekapte haren van de vrouwen hun eigen

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven in je hoofd en hebben al heel

Nadere informatie

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving.

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving. The Hague Cultural Parade: Met de Culturele Parade wil Stichting Africa Life de culturele rijkdom van Den Haag en de verschillende culturele gemeenschappen in beeld brengen en daarmee de sociale cohesie

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

Mindfulness. Voor wie? Mindfulness helpt je hierbij!

Mindfulness. Voor wie? Mindfulness helpt je hierbij! Mindfulness Mindfulness is het trainen van je aandacht en je geest, je krijgt inzicht hoe je geest werkt. Gedachten, oordelen en emoties zijn vaak oorzaak van emotionele, lichamelijke en geestelijke pijn.

Nadere informatie

GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN

GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN Shiatsu GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN Introductie Shiatsu is een natuurlijke stimulatie van het lichaam door het beïnvloeden van de energiestromen in het lichaam door aanraking en drukuitoefening.

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

Op zoek naar mooie geluiden. Lerarenhandleiding Basisonderwijs groep 1, 2, 3 en 4

Op zoek naar mooie geluiden. Lerarenhandleiding Basisonderwijs groep 1, 2, 3 en 4 Op zoek naar mooie geluiden Lerarenhandleiding Basisonderwijs groep 1, 2, 3 en 4 Geachte leerkracht, Binnenkort gaan uw leerlingen met onze slagwerker Joep Everts Op zoek naar mooie geluiden tijdens een

Nadere informatie

OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING

OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING 28 juni - 1 juli 2018 Prana veld 7 Saswitha Yoga OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING PROGRAMMA THEMA: VERWONDERING yogalessen geïnspireerd op de Mahābhārata Vyāsa, de verteller van de Mahābhārata, zelf overigens

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie

DANS MET MIJ! LESBRIEF

DANS MET MIJ! LESBRIEF DANS MET MIJ! LESBRIEF De voorstellingen van Hofplein, laten verwonderen, zijn fantasierijk en nemen het publiek mee naar de wereld van de verbeelding. HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam is al 30 jaar

Nadere informatie

Cursusaanbod 2014-2015

Cursusaanbod 2014-2015 Cursusaanbod 2014-2015 Cursus Engels voor op reis Voor wie? Voor iedereen die graag basiskennis wil opdoen van de Engelse taal. Werkwijze: In de lessen wordt aandacht besteed aan het spreken en de grammatica

Nadere informatie

Workshop Mindful Werken in de Thuiszorg Thuiszorgcafé 9 november 2016

Workshop Mindful Werken in de Thuiszorg Thuiszorgcafé 9 november 2016 Workshop Mindful Werken in de Thuiszorg Thuiszorgcafé 9 november 2016 Ida Tuinhof Mindfulness- en compassietrainer Bedrijfsfysiotherapeut Programma Introductie Wat is mindfulness + achtergrond Wat is mindful

Nadere informatie

De Tantrische Weg. Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels

De Tantrische Weg. Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels De Tantrische Weg Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels Tantra is het pad van intimiteit met jezelf. Intimiteit met jezelf is in hoge

Nadere informatie

Tip. In de herfst en winter is de maan vroeg in de ochtend goed te zien.

Tip. In de herfst en winter is de maan vroeg in de ochtend goed te zien. Reis naar de maan GROEP 3-4 22 20 & 50 minuten, verdeeld over twee lessen 1, 23, 46 en 54 De leerling: leert samenwerken leert bewegen op muziek leert luisteren naar ritme en muziek herkent vier fasen

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, Hutong School. School. Programma overzicht:

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, Hutong School. School. Programma overzicht: EASY LANGUAGES Mandarijn in Peking, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 1 maand tot 1 jaar Alle niveaus School Bestemming China

Nadere informatie

Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 5 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma voor iedereen.

Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 5 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma voor iedereen. Nieuwsbrief april 2018 Yogastudio Westland organiseert alweer voor de 5 e keer een speciaal yoga-zomerprogramma voor iedereen. Vrijdagavond 29 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur Zomerse Sacrale dansavond

Nadere informatie

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan.

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan. Geachte belangstellende, Allereerst bieden wij u bij het begin van dit nieuwe jaar onze beste wensen voor 2015 aan. Graag brengen wij u ook nu weer op de hoogte van het laatste nieuws over de activiteiten

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 3/4,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 3/4, OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 3/4, Voor u ziet u informatie over de Brede school

Nadere informatie

Dansen. Hanne haar spreekbeurt over dansen op 24 april 2006

Dansen. Hanne haar spreekbeurt over dansen op 24 april 2006 Dansen Hanne haar spreekbeurt over dansen op 24 april 2006 1. Voorwoord Ik doe mijn spreekbeurt over dansen omdat ik veel van dansen hou en zelf ook graag dans. Ik vind het een leuk onderwerp om over te

Nadere informatie

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij!

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Yoga Retreat at Sea 16-18 november 2018 Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Voel je vitaal bij ROOTZ! Vitale groet,

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Mindfulness F Festival Programma 2 maart 2013 Centrum Djoj Rotterdam Elk moment is een plaats waar je nog nooit geweest bent Centrum Djoj Rotterdam * Antony Duyklaan -7 * 301 HA Rotterdam * 010-28 28 02

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 De vakantie is begonnen maar wij gaan deze zomer gewoon door met tal van activiteiten! Diverse bootcamps; er zijn nog enkele plaatsjes vrij! En onze zomerlessen die ook toegankelijk

Nadere informatie

Verbindingsactietraining

Verbindingsactietraining Verbindingsactietraining Vaardigheden Open vragen stellen Luisteren Samenvatten Doorvragen Herformuleren Lichaamstaal laten zien Afkoelen Stappen Werkafspraken Vertellen Voelen Willen Samen Oplossen Afspraken

Nadere informatie

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u!

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u! Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten Ook voor u! 1 2 Inleiding Bewegen is natuurlijk goed voor lichaam en geest, maar betekent ook gezelligheid en veel sociale contacten. Bewegen is ook goed als je een

Nadere informatie

CREATIEVE & MULTIDISCIPLINAIRE ATELIERS

CREATIEVE & MULTIDISCIPLINAIRE ATELIERS PEDAGOGISCH DOSSIER CREATIEVE & MULTIDISCIPLINAIRE ATELIERS Podiumkunste VOORSTELLING Het gezelschap Transe-en-Danse heeft, doorheen de creatie van haar voorstellingen, een bijzondere manier van werken

Nadere informatie

Paasfeesten Leuven Internationale volksdans en volksmuziek. 25 maart / 26 maart /27 maart / 28 maart

Paasfeesten Leuven Internationale volksdans en volksmuziek. 25 maart / 26 maart /27 maart / 28 maart Paasfeesten Leuven Internationale volksdans en volksmuziek 25 maart / 26 maart /27 maart / 28 maart Sponsorbrochure 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben het genoegen u hierbij de sponsorbrochure

Nadere informatie