Bijna niet te geloven, maar iedereen leest. Uniek in Nederland!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijna niet te geloven, maar iedereen leest. Uniek in Nederland!"

Transcriptie

1 Bijna niet te geloven, maar iedereen leest Uniek in Nederland!

2 Het is bijna niet te geloven, maar iedereen leest Brabants Centrum! Brabants Centrum is al 70 jaar dé krant van Boxtel met een bereik van maar liefst 90% in de gemeente Boxtel. Ook online zijn we succesvol met ruim bezoeken per maand! Logisch dus dat er volop winkels, bedrijven en instellingen uit Boxtel en omstreken adverteren in Brabants Centrum. Ook de Gemeente Boxtel kiest al 70 jaar Brabants Centrum voor de wekelijkse publicaties en andere gemeentelijke mededelingen. Een uniek medium met een uniek bereik! Wist u dat er in Nederland geen enkele krant is zoals Brabants Centrum? We noemen het niet voor niets uw dagblad op donderdag : iedere week opnieuw een hoogwaardig journalistiek product met alle nieuwswaardige informatie over de gemeente Boxtel, Esch en Gemonde. Geschreven met passie en altijd met een objectieve pen. Deze werkwijze wordt al 70 jaar omarmd door alle inwoners. Dat gevoel is wederzijds. De medewerkers van Brabants Centrum zijn trots op de gemeente Boxtel, Esch en Gemonde en willen onze dorpen graag koesteren. Vandaag, morgen en in de toekomst. We willen iedere dag laten zien, lezen en beleven dat het fijn leven is in onze dorpen. Dat we dat goed doen, blijkt wel uit het onderzoek van Markeffect in 2014: maar liefst 90% van Boxtel leest Brabants Centrum. Ter vergelijk: een regionaal dagblad heeft een bereik van 72% en een sterke advertentiekrant slechts 65% (NOM hah-bladen Monitor 2015: 64%), ondanks huis-aan-huis verspreiding. Ook al valt zo n krant bij iedereen (zonder nee/nee sticker) in de bus, hij ligt niet automatisch op de keukentafel. Kortom: het is bijna niet te geloven, maar iedereen leest Brabants Centrum. Kiest u voor adverteren via print? Dan bent u met Brabants Centrum in één keer klaar! Wilt u meer weten over al onze advertentiemogelijkheden? U kunt ons bellen/mailen voor meer informatie over adverteren in Brabants Centrum. Wij helpen u graag! 0411) paul.melis@brabantscentrum.nl / gerrian.habraken@brabantscentrum.nl

3 De harde cijfers De bevolkingsopbouw van de plaats Boxtel (1 januari 2014). Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar 5229 Aantallen Totale bevolking jaar en ouder Hoe worden de regionale kranten gelezen. Titel Percentage (basis 20284) Aantallen (basis 20284) Abonnement Los kopen Meelezen Brabants Centrum 90% ,49% 1,8% 20,69% Brabants Dagblad 72% ,36 7,92% 18,72% De Meierij 66% (NOM HAH-BLADEN MONITOR 2015: 64%) Het bereik van Brabants Centrum onder 18 jaar en ouder. Percentage wat leest Aantallen (basis 20284) Percentage (basis 20284) 90% leest weleens % 75% van de 90% heeft een abonnement ,49% 2% van de 90% koopt los 365 1,8% 23% van de 90% leest mee ,69% De leesfrequentie. Percentage en frequentie Aantallen Percentage (basis 20284) (basis 90%= 18255) 78% van de 90% leest iedere week ,22% 6% van de 90% leest één keer per twee weken ,39% 16 % van de 90% leest wisselvallig ,39% Totaal % Totaal bereik 90% Abonnee 70% (overig leest mee)

4 De leestijd van Brabants Centrum. leestijd Percentage (basis 18255) 60 minuten of meer 29% 30 to 60 minuten 34% 15 to 30 minuten 24% Minder dan 15 minuten 13% Gemiddelde leestijd 42 minuten Het imago van Brabants Centrum. Imago Percentage ( basis 18255) Weet niet/geen mening 7% Zeer negatief 0 % Negatief 3% Positief 65% Zeer positief 25% Overige opvallende zaken. à 74% van de mensen met een huurwoning lezen Brabants Centrum. à Brabants Centrum heeft 2,4 lezers per bezorgde krant. à Het bereik van de online nieuwswebsites is nog maar 28%. (ruim 50% kent geen van de regionale nieuwswebsites). à Lager opgeleiden hebben zelfs vaker een abonnement dan hoger opgeleiden. De kern van het bereik. à 90% van alle inwoners van Boxtel van 18 jaar en ouder leest Brabants Centrum iedere week of minder vaak. à 70,22% van alle inwoners van Boxtel van 18 jaar en ouder leest Brabants Centrum Iedere week. à 69,29% van alle inwoners van Boxtel van 18 jaar en ouder leest Brabants Centrum door het hebben van een abonnement of losse verkoop. à 20,69% van alle inwoners van Boxtel van 18 jaar en ouder leest Brabants Centrum bij familie of buren die wel een abonnement hebben. à Het meelezen vindt vooral plaats bij familie (62%). à 25% van de kinderen tussen 12 en 16 jaar lezen mee als hun ouders een abonnement hebben. à De 5% van de bevolking die niet in Nederland is geboren wijkt qua lezen niet af van de totale bevolking. à De gemiddelde leestijd is 42 minuten (een dagblad op zaterdag wordt 45 minuten gelezen). à 90% van de lezers van Brabants Centrum is positief tot zeer positief over de krant. à Het bereik van Brabants Centrum ligt 18% hoger dan het Brabants Dagblad en 24% hoger dan het weekblad de Meierij.

5 Brabants Centrum uniek in Nederland als dagblad op donderdag. à Nog 28 kranten in Nederland die 1 keer in à 10 full-en parttime professionals werken aan de week verschijnen met abonnementen. de krant, de website, facebook en twitter. à Eén stichting zonder winstoogmerk: Brabants De stichting wordt bestuurd door een bestuur Centrum (27 commerciële uitgeverijen). van 4 vrijwilligers. à Sinds 1944 opgericht met maar één doel: à 90% van alle inwoners van 18 jaar en ouder laten zien, lezen en beleven dat het fijn is van Boxtel leest Brabants Centrum. om in onze dorpen te leven, opgroeien, 70% leest Brabants Centrum iedere week. winkelen, uitgaan, spelen, sporten en (bron: onderzoek juni 2014 onderzoeksbureau ouder worden. Markteffect uit Eindhoven) Brabants Centrum is uniek in Nederland, zowel qua organisatie, product als qua bereik onder de inwoners. Al 70 jaar.

6 Waarom is het onderzoek geloofwaardig? à Markteffect heeft het onderzoek uitgevoerd en staat garant voor statistische betrouwbaarheid. (Markteffect is het grootste marktonderzoeksbureau van Zuid-Nederland. Zij hebben klanten zoals Eneco, Babant Water, Praxis, PSV). à Vanuit het onderzoek hebben we 411 individuele uitspraken over Brabants Centrum. Fabels en Feiten à Als we mensen uit Boxtel vragen of ze van zichzelf en hun omgeving na gaan wie allemaal Brabants Centrum kent en leest, dan komen ze vaak op hele hoge percentages. à Brabants Centrum is al 70 jaar een stichting zonder winstoogmerk en uniek in Nederland. à Brabants Centrum wordt journalistiek onafhankelijk gemaakt. Wij zoeken naar de feiten en de waarheid. Voor onszelf moeten we dit dan zeker ook doen. Kranten zijn er al heel lang en dat geldt ook voor de krant Brabants Centrum. Al 70 jaar maakt deze onlosmakelijk deel uit van Boxtel. De inwoners en ondernemers van Boxtel weten niet anders. Het wordt gewoon, wat bijzonder is lijkt normaal en fabels en feiten worden door elkaar gehaald. Daarom hier een paar Fabels en Feiten. Een krant is geen krant. Een kookboek is wel een boek, maar het is geen Harrie Potter. Een documentaire over André Hazes is wel een film, maar het is geen Lord of the Rings. Als iets gedrukt is op krantenpapier, er letters en advertenties in staan is het wel een krant, maar ze zijn vaker niet te vergelijken. De New York Times is echt iets anders dan het Klaverblad in Vught. Het gaat niet om de verpakking, maar om waar het over gaat, wie het allemaal wil lezen of zien, hoe graag mensen het willen en wat ze er voor over hebben. Wat is de oplage? Deze vraag wordt vaak gesteld. Het grappige is dat het antwoord op deze vraag alleen belangrijk is voor de uitgever zelf. Want het zegt veel over hoeveel mensen voor zijn product wil betalen. In deze wereld van gratis downloaden, meelezen en doorgeven zegt het namelijk niets over hoeveel mensen het product bekijken of lezen. Een tijdschrift als de Linda wordt 3 keer doorgegeven aan een ander. 20% van de lezers van Brabants Centrum hebben zelf geen abonnement, maar lezen samen met familie,vrienden. Voor reclamemakers en adverteerders telt alleen het aantal lezers, het aantal kijkers en de waarde die zij hechten aan het product. Dan hebben zij het over bereik en de kwaliteit van het bereik.

7 De vraag moet ook zijn: hoeveel mensen lezen de krant en welke waarde hechten zij er aan. Een Nederlander zou geen echte Nederlander zijn als hij niet alles uit zijn abonnement haalt. Huis aan huis bezorgen zegt niets over lezen. Veel verschillende producten worden huis aan huis verspreid. Folders, reclame van de postcodeloterij en huis aan huis advertentiekranten. Zo n massale verspreiding wordt gedaan, omdat er geen andere manier is om mensen te bereiken als je ze niet kent. 7% van de brievenbussen heeft een nee/nee sticker en 12% heeft een nee/ja sticker. Het is dus nooit echt huis aan huis. Maar in de brievenbus zegt niets over hoeveel mensen achter die brievenbus het product openmaken of bekijken en hoeveel waarde ze er aan hechten. Veel verdwijnt ongelezen in de prullenbak. Wat kost een advertentie? Dat is hetzelfde als de vraag wat kost een auto of wat kost TV. De prijs is altijd afhankelijk van de de prestatie, de kwaliteit die je als koper verlangt. Bij TV-reclame koopt men het aantal kijkers en komt de reclame net zo vaak langs tot het aantal kijkers bereikt is. Bij abonnementsproducten is men er van verzekerd dat er gekeken of gelezen wordt, want men heeft er voor betaald. Het gaat dus om kosten per lezer en niet om kosten per brievenbus.

8 STICHTING BRABANTS CENTRUM: AL 70 JAAR VOOR ONZE DORPEN! BOXTELAARTJES: EEN UNIEK SPAARSYSTEEM VOOR HEEL BOXTEL! BINNEN VIER WEKEN: 5000 consumenten hebben hun pas geactiveerd. 86 ondernemers doen al mee. Ruim 90 stichtingen / verenigingen zijn aangesloten Stichting Brabants Centrum is al 70 jaar trots op Boxtel en wil ons dorp graag koesteren. Vandaag, morgen en in de toekomst. We willen iedere dag laten zien, lezen en beleven dat het fijn leven is in onze dorpen. En we willen daar ook een actieve bijdrage aan leveren. Met de krant maar ook met een uniek spaarsysteem voor Boxtel. GRATIS voor inwoners en ondernemers. Een slim spaarsysteem dat zorgt voor verbinding tussen inwoners, ondernemers en verenigingen. Een systeem dat er direct voor zorgt dat winkelen in Boxtel wel heel aantrekkelijk wordt! WAT BETEKENT DAT VOOR U ALS ONDERNEMER? Alle inwoners van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde kunnen GRATIS gebruik maken van de Boxtelaartjes spaarpas. Per 2 april 2015 waren al ruim 5000 passen geactiveerd. Meer dan 90 verenigingen, stichtingen en clubs doen mee als spaardoel en stimuleren hun leden om mee te doen. Abonnees van Brabants Centrum hebben een VIP-pas en krijgen ieder jaar een extra tegoed aan Boxtelaartjes. Het doel van de Boxtelaartjes is om er voor te zorgen dat de inwoners van onze dorpen meer winkelen in hun eigen dorp. U vergroot uw klantenkring én uw omzet! U ontvangt de volledige techniek GRATIS (mobiele applicatie door middel van een app). Het systeem wordt gratis bij u geïnstalleerd. U ontvangt GRATIS een promotiepakket. Met uw deelname levert u ook een bijdrage aan de maatschappelijke betrokkenheid en versterking van de Boxtelse economie, zonder extra kosten. Meer informatie: Uw aanbieding zichtbaar voor heel Boxtel, Esch en Gemonde? Meer info via info@boxtelaartjes.nl

IP72 Brabants Dagblad. Analyse

IP72 Brabants Dagblad. Analyse IP72 Brabants Dagblad Analyse 01 Organisatie Bij Brabants Dagblad BV werken ongeveer 400 personen, waarvan bijna de helft bij de redactie, 100 bij advertentie-exploitatie, 70 bij oplage en 30 bij overige

Nadere informatie

Onderzoek mediagebruik Maastricht mei 2017

Onderzoek mediagebruik Maastricht mei 2017 Onderzoek mediagebruik Maastricht 2016 mei 2017 1 Publicatiedatum donderdag 4 mei 2017 Contact Gemeente Maastricht Team Communicatie (043) 350 42 00 communicatie@maastricht.nl pagina 2 Onderzoek Mediagebruik

Nadere informatie

Beste Folder Awards 2013. Algemene onderzoeksrapportage

Beste Folder Awards 2013. Algemene onderzoeksrapportage Beste Folder Awards 2013 Algemene onderzoeksrapportage Inhoud 1. Inleiding p. 3 2. De onderzoeksmethodiek p. 5 3. Ranking 2013 p. 6 4. Resultaten: vooronderzoek p. 7 5. Over Q&A Research & Consultancy

Nadere informatie

tot 20.138,85 korting

tot 20.138,85 korting profiteer nu! op=op sla je slag! geldig van 17 november t/m 6 december 2015 tot 20.138,85 korting Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant WAAROM ZOU JE MEEDOEN? Bijna alle media zijn gericht op adverteren

Nadere informatie

U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media

U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media Inhoudsopgave Algemeen Altijd in verbinding met uw doelgroep 4 Jaarkalender 7 Gericht op Print 8 Tarieven

Nadere informatie

NOM HAH-BLADEN MONITOR 2014

NOM HAH-BLADEN MONITOR 2014 NOM HAH-BLADEN MONITOR 2014 HAH-bladen zijn een massamedium % gebruikt mediumtype Televisie 97% Huis-aan-huisblad 91% Dagblad (op papier) 87% Radio 84% 0% 25% 50% 75% 100% Ruime ervaring in media-onderzoek

Nadere informatie

Adverteren in tijdschriften. Aandacht, engagement en binding

Adverteren in tijdschriften. Aandacht, engagement en binding Adverteren in tijdschriften Aandacht, engagement en binding Tijdschriften: Aandacht, engagement en binding Tijdschriften creëren vanouds een sterke band met hun lezers en abonnees. Vaak vertellen abonnees

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT FAMILIEBERICHTENPAGINA

ONDERZOEKSRAPPORT FAMILIEBERICHTENPAGINA ONDERZOEKSRAPPORT Achtergrond Onderzoeksopzet Regelmatig wordt beweerd dat de familieberichtenpagina de best gelezen pagina van de krant is, ook wanneer lezers weinig tijd hebben zouden zij toch de familieberichtenpagina

Nadere informatie

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN WHITEPAPER HOME DECO 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN Nederlanders houden zich graag bezig met het inrichten van hun huis. Vrouwen hebben meer interesse

Nadere informatie

Kinderen en jongeren bereik je met

Kinderen en jongeren bereik je met INFORMATIE EN TARIEFKAART 2012 Kinderen en jongeren bereik je met Wilt u kinderen en jongeren doeltreffend bereiken? Schakel dan Kidsweek of 7Days in, de twee weekkranten van Uitgeverij Young & Connected.

Nadere informatie

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio Voordeligste advertentietarieven! Tarieven Beste bereik in de regio Alstublieft, de voordelen van Woonstijl Grootste woonmagazine van Nederland Gratis huis-aan-huis verspreid Grootste regionale woonbereik

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

Bewonerspanel Maartpeiling 2018 Reclamefolders. Utrecht.nl/onderzoek

Bewonerspanel Maartpeiling 2018 Reclamefolders. Utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Maartpeiling 2018 Reclamefolders Utrecht.nl/onderzoek Inleiding Samenvatting Reclamefolders Een reclamefolder is ongeadresseerd reclamedrukwerk met aanbiedingen van winkels of bedrijven.

Nadere informatie

MOERDIJKPANEL OVER COMMUNICATIE

MOERDIJKPANEL OVER COMMUNICATIE MOERDIJKPANEL OVER COMMUNICATIE Gemeente Moerdijk Juni 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017/concept Datum Juni 2017 Opdrachtgever

Nadere informatie

ONZE MISSIE. Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren

ONZE MISSIE. Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren ONZE MISSIE Het s-muleren en versterken van de Zaanse economie Ondernemen, wonen, werken, winkelen en recreëren Onze visie PUUR Zaanse middenstanders steunen en in The Spotlight zegen, waardoor onze economische

Nadere informatie

NOM FOLDER MONITOR GfK 2018 NOM Folder Monitor Mei 2018

NOM FOLDER MONITOR GfK 2018 NOM Folder Monitor Mei 2018 NOM FOLDER MONITOR 2018 1 1. Het onderzoek in het kort 2 Het onderzoek Methode Online vragenlijst Steekproef Respondenten die eerder NOM Print Monitor hebben ingevuld 7 branches en 44 folders 10 minuten

Nadere informatie

Welkom bij presentatie PostNL. EHBO & PostNL. Presentatie & Inspiratie Zaterdag 1 november 2014

Welkom bij presentatie PostNL. EHBO & PostNL. Presentatie & Inspiratie Zaterdag 1 november 2014 Welkom bij presentatie PostNL EHBO & PostNL Presentatie & Inspiratie Zaterdag 1 november 2014 Agenda vandaag bij EHBO Even voorstellen. Direct mail Quiz Big Data & Touchpoints Inspiratie & Cases Zelf aan

Nadere informatie

PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM)

PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM) PUUR ZAANS Citymarke2ng loyaliteit (PZCM) is een aanwinst voor alle ondernemers Onze missie PUUR ZAANS Citymarke2ng (PZCM) richt zich op het zo goed mogelijk profileren van een stad, dorp, winkelstraat,

Nadere informatie

Nederlanders en hun gedrukte kranten uitkomsten van NOM Print Monitor 2010-II 2011-I

Nederlanders en hun gedrukte kranten uitkomsten van NOM Print Monitor 2010-II 2011-I Nederlanders en hun gedrukte kranten uitkomsten van NOM Print Monitor 2010-II 2011-I De papieren krant zorgt voor een onverminderd sterk bereik: In 2011 lezen dagelijks 9,1 miljoen Nederlanders van 13

Nadere informatie

Reclame Reactie Onderzoek advertentie Albert Heijn van 6 april 2010

Reclame Reactie Onderzoek advertentie Albert Heijn van 6 april 2010 Reclame Reactie Onderzoek advertentie Albert Heijn van 6 april 2010 RMI FULLSERVICE MARKTONDERZOEK drs. Edouard Buning Amsterdam/Heerlen, april 2010 2010 RMI. Alle rechten voorbehouden. Aan de informatie

Nadere informatie

Nog even en de agrariër is 24/7 online

Nog even en de agrariër is 24/7 online Uren online per week 1 8 6 8% 4 tot 3 uur 3 tot 6 uur > 6 uur Stelling: rol internet neemt toe 1 8 6 9% 4 Nog even en de agrariër is 24/7 online Internet heeft grote invloed op het informatiegedrag van

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

KWALITEIT VAN BEREIK. John Faasse... 03-06-09

KWALITEIT VAN BEREIK. John Faasse... 03-06-09 KWALITEIT VAN BEREIK John Faasse... 03-06-09 KWALITEIT VAN BEREIK 1. Wat is kwaliteit van bereik? 2. Hoe meet je kwaliteit van bereik? 3. Hoe gebruik je kwaliteit van bereik in de praktijk? Wat is kwaliteit

Nadere informatie

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010 NEXT WEB 2010 Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder 1.060 respondenten, April 2010 2 Gemiddeld is men 16 uur/week online Mannen zijn meer online dan vrouwen [18 uur

Nadere informatie

Gemeente Velsen Onderzoek Communicatie. juli 2011

Gemeente Velsen Onderzoek Communicatie. juli 2011 Onderzoek Communicatie juli 2011 Gemeente Velsen Onderzoek Communicatie Trendview is onderdeel van DUO Market Research Postbus 681, 3500 AR Utrecht Tel. (030) 2631085 E-mail: trendview@duomarketresearch.nl

Nadere informatie

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten ter info buro70 De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Reclame impact van het digitale dagblad versus het papieren dagblad. Stephan van Velthoven Mirjam Hooghuis

Reclame impact van het digitale dagblad versus het papieren dagblad. Stephan van Velthoven Mirjam Hooghuis Reclame impact van het digitale dagblad versus het papieren dagblad Stephan van Velthoven Mirjam Hooghuis 0 Steeds meer media convergeren, het dagbladmerk centraal Dagbladmerken multichannel beschikbaar...

Nadere informatie

[Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant

[Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant [Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant Hockeyclub MHC DES In het jaar 2012 viert Hockeyclub MHC DES haar 70-jarig bestaan. Sinds de oprichting heeft de club

Nadere informatie

Artsenkrant wordt betalend Lancering AK Club FAQ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS)

Artsenkrant wordt betalend Lancering AK Club FAQ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS) Artsenkrant wordt betalend Lancering AK Club FAQ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS) Waarom wordt Artsenkrant betalend? Is 99 euro niet duur voor een krant die ik tot nu toe gratis ontving? Betaal ik onmiddellijk

Nadere informatie

Ook op uw laatste plekje nog een klant?

Ook op uw laatste plekje nog een klant? Ook op uw laatste plekje nog een klant? We pakten nog net die laatste voorstelling mee! We konden nog last-minute een balletje slaan! op het laatste moment lekker én met een flinke korting uit eten...

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl

OOG TV en Radio. Marjolein Kolstein. Mei 2016. Laura de Jong. Kübra Ozisik. www.os-groningen.nl OOG TV en Radio Marjolein Kolstein Laura de Jong Mei 2016 Kübra Ozisik www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud 1 Samenvatting 3 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding van het onderzoek 5 1.2 Doel van

Nadere informatie

DE NOORDELIJKE AUTOSHOW

DE NOORDELIJKE AUTOSHOW DE NOORDELIJKE AUTOSHOW 19-25 MEI 2014 NDC MEDIAGROEP BRENGT DE NOORDELIJKE GEMEENSCHAP EN DE AUTOBRANCHE BIJ ELKAAR 1 INLEIDING De automotive branche heeft behoefte aan nieuwe concepten om de consument

Nadere informatie

Tarieven online Dé website voor succesvol handelen en toeleveren

Tarieven online Dé website voor succesvol handelen en toeleveren Tarieven online Dé website voor succesvol handelen en toeleveren Adverteren op maat! Elke onderneming uit de industriemarkt kan adverteren op vraagenaanbod.nl. U hoeft geen groot bedrijf, geen marketingkennis

Nadere informatie

GfK 2013 Trends in digitale Media December 2013 1

GfK 2013 Trends in digitale Media December 2013 1 GfK 2013 Trends in digitale Media December 2013 1 Inhoud 1. Bezit apparaten 2. De digitale dagbladlezer 3. Volgen van het nieuws 4. Gebruik apps 5. Onderzoeksverantwoording GfK 2013 Trends in digitale

Nadere informatie

Tips voor Vrijetijders. Vrijetijders uw doelgroep? Webwinkel + +

Tips voor Vrijetijders. Vrijetijders uw doelgroep? Webwinkel + + Tips voor Vrijetijders Vrijetijders uw doelgroep? + + Webwinkel + + + Vrijetijders Tips voor Vrijetijders organisatie De Vrijetijders organisatie is een zelfstandig bedrijf met als doel het proactief zoeken

Nadere informatie

Presentatie Irena Petric

Presentatie Irena Petric Presentatie Irena Petric NOM KIDS MONITOR NOM GfK 2014 NOM Kids Monitor 4 februari 2014 1 Even voorstellen Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) Joint Industry Committee: samenwerking van uitgevers van

Nadere informatie

Elke abonnee telt. Frank Eijken Commercieel directeur FD Mediagroep

Elke abonnee telt. Frank Eijken Commercieel directeur FD Mediagroep Elke abonnee telt Frank Eijken Commercieel directeur FD Mediagroep De merken van de FD Mediagroep Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio zijn de twee krachtige, journalistieke nieuwsmerken van de FD

Nadere informatie

De digitale customer journey

De digitale customer journey De digitale customer journey 1 Inhoudsopgave Search Informatie zoeken voor aankoop p.3 Belangrijkste informatiebron p.4 Gezochte informatie tijdens oriëntatieproces p.5 Shop Voorkeur voor manier van aankoop

Nadere informatie

op=op profiteer nu! sla je slag! geldig tot 9843 korting van 28 november t/m 13 december

op=op profiteer nu! sla je slag! geldig tot 9843 korting van 28 november t/m 13 december profiteer nu op=op sla je slag geldig van 28 november t/m 13 december tot 9843 korting -26% Isato Tas 159,95 nu 119 jouw logo,25 & -1 0% op de gehele collectie van jouw bedrijf straatnaam 11 website.nl

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen?

Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Wat vinden kijkers en luisteraars van de Omroep Organisatie Groningen? Marjolein Kolstein Juli 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Samenvatting 2 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

INFORMATIE OVER VOEDING ZOEKEN EN BESPREKEN

INFORMATIE OVER VOEDING ZOEKEN EN BESPREKEN INFORMATIE OVER VOEDING ZOEKEN EN BESPREKEN Marcel Temminghoff Jolanda van Oirschot Inge van Ravensteijn Project 7220 Mei 203 GfK 202 Informatie over voeding zoeken en bespreken Mei 203 40% van de consumenten

Nadere informatie

M201107. Mix and Match. Het gebruik van digitale media in het MKB. drs. R van der Poel

M201107. Mix and Match. Het gebruik van digitale media in het MKB. drs. R van der Poel M201107 Mix and Match Het gebruik van digitale media in het MKB drs. R van der Poel Zoetermeer, maart 2011 Mix and Match Ondernemers moeten goed voor ogen houden welke doelstellingen zij met digitale media

Nadere informatie

Evaluatie ja/ja-sticker Onderzoek, Informatie en Statistiek

Evaluatie ja/ja-sticker Onderzoek, Informatie en Statistiek [Geef tekst op] - Evaluatie ja/ja-sticker Onderzoek, Informatie en Statistiek In opdracht van: Ruimte en Duurzaamheid Projectnummer: &'('( Daan Schmitz Jeroen Slot Bezoekadres: Oudezijds Voorburgwal 0((

Nadere informatie

NOM doelgroepmonitor 2008

NOM doelgroepmonitor 2008 1 NOM doelgroepmonitor 2008 Dé marketingorganisatie van de Nederlandse dagbladen en dagbladportals 2 Cebuco is dé marketing organisatie van de Nederlandse dagbladen en hun websites. Namens alle dagbladen

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

3.1 miljoen. Actie! De kracht van lokaal. Verspreidingsgebied

3.1 miljoen. Actie! De kracht van lokaal. Verspreidingsgebied Verspreidingsgebied De kracht van lokaal Regio 01 Kop Noord-Holland Regio 02 West-Friesland Regio 03 Alkmaar en omstreken Regio 04 Kennemerland Regio 05 Haarlem en omstreken Regio 06 Zaanstreek, Purmerend

Nadere informatie

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel In juni dit jaar zijn aan het Inwonerpanel vragen gesteld over de gemeentelijke informatievoorziening in het algemeen, de wekelijkse informatiepagina in

Nadere informatie

Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces

Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces Hans Peijnenburg Performis Eigenlijk weet u het wel: uw papieren magazine

Nadere informatie

Mediamix 2014 Peiling onder de Deventer bevolking. Januari 2015

Mediamix 2014 Peiling onder de Deventer bevolking. Januari 2015 Mediamix 2014 Peiling onder de Deventer bevolking Januari 2015 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : M. Hofland Telefoonnummer : 3317 Mail : m.hofland@deventer.nl Gemeente Deventer 1 Inhoud Samenvatting

Nadere informatie

HAGENAARS & HAGENEZEN

HAGENAARS & HAGENEZEN Dé krant voor HAGENAARS & HAGENEZEN Tarieven 2012 Uw doelgroep in de regio Haaglanden Over de krant Van wijkennieuws tot de grootste bouwplannen: het verschijnt dagelijks als eerste in AD Haagsche Courant.

Nadere informatie

Thuis Binnen Bereik: de doorstart bevestigen en overtuigen

Thuis Binnen Bereik: de doorstart bevestigen en overtuigen Thuis Binnen Bereik: de doorstart bevestigen en overtuigen Stephan van Velthoven Mei 2007 Ontwikkeling volume brievenbusreclame miljoen stuks 12000 11473 11714 11516 11821 10274 8749 9090 9245 9476 8000

Nadere informatie

Welkom bij De Ondernemer

Welkom bij De Ondernemer Welkom bij De Ondernemer De Ondernemer De kracht van De Ondernemer De wekelijkse arbeidsvitaminen voor het MKB, ondernemers en zakelijke beslissers In De Ondernemer vinden lezers inspirerende journalistieke

Nadere informatie

PERSONAL CARE WHITEPAPER JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN 55% VAN NEDERLANDERS

PERSONAL CARE WHITEPAPER JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN 55% VAN NEDERLANDERS WHITEPAPER PERSONAL CARE 55% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER OP HET GEBIED VAN PERSOONLIJKE VERZORGING JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN Vrouwen

Nadere informatie

ACTIEVE PRINTMEDIA ALS VERLEIDER IN DE DIGITALE WERELD

ACTIEVE PRINTMEDIA ALS VERLEIDER IN DE DIGITALE WERELD ACTIEVE PRINTMEDIA ALS VERLEIDER IN DE DIGITALE WERELD Print of digitaal? Hoe meet je of de kosten van printmedia opwegen tegen het effect? Welke Printmedia? Informeren Verpakken Verleiden Informeren en

Nadere informatie

Tarievenkaart 2016. www.scheepvaartkrant.nl

Tarievenkaart 2016. www.scheepvaartkrant.nl Tarievenkaart 2016 www.scheepvaartkrant.nl De Scheepvaartkrant is hét tweewekelijks onafhankelijk vakblad voor de Rijn-, binnen-, passagiers- en kustvaart, scheepsbouw en toeleveringsbedrijven etc. De

Nadere informatie

De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio

De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio BETA De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio 1 3 Offerteaanvragen ontvangen van consumenten uit de buurt 3 Snel en eenvoudig offertes uitbrengen 3 Nieuwe klanten aantrekken en uw omzet vergroten

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE TE JOURE

VERKOOPINFORMATIE TE JOURE VERKOOPINFORMATIE TE JOURE 1 INLEIDING Onder het motto Altijd Joure verschijnt er op 10 december a.s. een speciale editie van de Leeuwarder Courant in Joure en omgeving. De Leeuwarder Courant, WIH en OVS

Nadere informatie

Wie? Wie? Websites Mogelijkheden. _er is altijd meer. DGN Publishers / P.01

Wie? Wie? Websites Mogelijkheden. _er is altijd meer. DGN Publishers / P.01 Wie? Elke dag moeten consumenten keuzes maken; kiezen voor een nieuwe hypotheek, een ziekenhuis waar je snel terecht kan voor een heupoperatie, een notaris in de buurt of een zorgverzekering die past bij

Nadere informatie

Nieuwsmedia profiteren van opmars tablet en smartphone

Nieuwsmedia profiteren van opmars tablet en smartphone Nieuwsmedia profiteren van opmars tablet en smartphone Nieuwsmedia profiteren van de opmars van digitale devices. Het aantal gebruikers van tablets is in december 2011 gestegen tot ruim 1,7 miljoen Nederlanders,

Nadere informatie

Pagina Cebuco code Formaat Alle edities AD De Dordtenaar AD Rivierenland

Pagina Cebuco code Formaat Alle edities AD De Dordtenaar AD Rivierenland Company Vitrine Profiteer van de aantrekkelijke mogelijkheid om uw woningaanbod onder de aandacht te brengen bij de lezers van AD De Dordtenaar en AD Rivierenland. Op de Company Vitrine Pagina worden uw

Nadere informatie

Mogelijkheden Online Motorportal www.anwbmotor.nl: Bereik 106.000 unieke bezoekers per maand met een Rectangle, Leaderboard of Microsite.

Mogelijkheden Online Motorportal www.anwbmotor.nl: Bereik 106.000 unieke bezoekers per maand met een Rectangle, Leaderboard of Microsite. 06 Factsheet Motor ANWB Media en Motorsport In ruim 130 jaar ANWB hebben we zeer veel kennis over de Nederlandse motorrijder kunnen opdoen. Zo is ongeveer 75% man. De meeste motorrijders zijn tussen de

Nadere informatie

Reclame Reactie Onderzoek

Reclame Reactie Onderzoek Reclame Reactie Onderzoek 11 oktober 2012 Opdrachtgever: Onderzoeksbureau: 1 INHOUDSOPGAVE Onderdelen: I. Inleiding en achtergrond II. Onderzoeksopzet III. Resultaten IV. Management Summary 2 I. INLEIDING

Nadere informatie

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE 100% vernieuwd, 100% duurzaam Gezond nu, gezond blijven 2015 gezondnu volgt niet MAAR LEIDT EN DUIDT, IS EERLIJK EN CONCREET UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN Feiten + CIJFERS MAGAZINE Online

Nadere informatie

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. januari 2017

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. januari 2017 Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant januari 2017 De Utrechtse Sportkrant is het enige onafhankelijke sportweekblad. Over de Utrechtse Sportkrant Eind september 2016 verscheen het eerste nummer van

Nadere informatie

Factsheet Vrije Tijd

Factsheet Vrije Tijd 05 Factsheet Vrije Tijd ANWB Media en Vrije Tijd Er lekker op uit trekken in de natuur of een dagje uit naar een museum of pretpark: bij de ANWB kennen we de actieve recreant door en door. Zo n 51% is

Nadere informatie

USP. Unique Selling Points

USP. Unique Selling Points FPN-Groep USP Unique Selling Points Betrouwbaar, innoverend, dynamisch Transparante kostenstructuur Veel aanvullende diensten Pro-actief en Maatwerk Korter dan gemiddelde doorlooptijden One-stop-shopping

Nadere informatie

0-1.000 mm 0,78 per mm. 1.000-2.500 mm 0,67 per mm. 2.500-5.000 mm 0,60 per mm. 5.000-10.000 mm 0,52 per mm. 10.000-15.

0-1.000 mm 0,78 per mm. 1.000-2.500 mm 0,67 per mm. 2.500-5.000 mm 0,60 per mm. 5.000-10.000 mm 0,52 per mm. 10.000-15. Tarieven 2014 De Scheepvaartkrant verschijnt elke veertien dagen in een oplage van ruim 26.000 exemplaren met abonnees in binnen- en buitenland en geselecteerde verspreidingspunten langs de internationale

Nadere informatie

Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Q&A HBO Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Bestellen Betalen Analoge kijkers Technisch

Nadere informatie

Advertentiemogelijkheden

Advertentiemogelijkheden Advertentiemogelijkheden 2014 Achtergrondinformatie Vrouw Met Stijl is opgericht in 2011 door Natalia Rakhorst. Inspireren, motiveren, elkaar helpen en blij maken. Dat is wat Vrouw Met Stijl doet op het

Nadere informatie

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten OVER ONS buro70.nl De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht page 1 OverWoerden, OverZwolle, OverEindhoven, OverHeino: LokaalX 9 december 2010 Wat wilden we? Een hyperlokaal, hyperpersoonlijk, hypersociaal platform voor elke Nederlander mobiel & vast Stevige verdienmodellen

Nadere informatie

sluitingsdatum 02 FEBRUARI 09 FEBRUARI 16 FEBRUARI 13 MAART 20 MAART 15 APRIL 07 MEI 15 MEI 15 JUNI 13 JULI 20 JULI 10 AUGUSTUS 17 AUGUSTUS

sluitingsdatum 02 FEBRUARI 09 FEBRUARI 16 FEBRUARI 13 MAART 20 MAART 15 APRIL 07 MEI 15 MEI 15 JUNI 13 JULI 20 JULI 10 AUGUSTUS 17 AUGUSTUS 2015 tarieven kalender NUMMER 127 MAART verschijning 18 FEBRUARI (week 08) sluitingsdatum 19 JANUARI (week 04) materiaal 23 JANUARI (week 04) LINDA.MODE 03 MAART (week 10) 02 FEBRUARI (week 06) 06 FEBRUARI

Nadere informatie

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoek mobiel doneren Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoeksrapportage Auteur: Seth Schaafsma Project: Z4792 3-7-2014 Pilot mobiel doneren Nu.nl Methode en opzet Het onderzoek is online

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Colofon. In opdracht van: Maatschappelijke Ontwikkeling, Wijkmanagement. Uitgevoerd door: Gemeente Purmerend, Team B&I

Colofon. In opdracht van: Maatschappelijke Ontwikkeling, Wijkmanagement. Uitgevoerd door: Gemeente Purmerend, Team B&I WIJKKRANTEN 2016 WIJKKRANTEN 2016 Colofon In opdracht van: Maatschappelijke Ontwikkeling, Wijkmanagement Uitgevoerd door: Gemeente Purmerend, Team Beleidsonderzoek & Informatiemanagement Jolanda Rozemeijer

Nadere informatie

Adverteren bij Velt. Velt vzw, dat is. Advertentiemogelijkheden

Adverteren bij Velt. Velt vzw, dat is. Advertentiemogelijkheden Adverteren bij Velt Velt vzw, dat is 14.500 betalende lid-gezinnen, en groeiende (12.700 in Vlaanderen, 1800 in Nederland) 6000 facebookleden, en vliegensvlug groeiende 130 lokale afdelingen (110 in Vlaanderen,

Nadere informatie

Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant Meer traffic, meer omzet: daar gaan we voor!

Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant Meer traffic, meer omzet: daar gaan we voor! Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant Meer traffic, meer omzet: daar gaan we voor! WAAROM ZOU JE MEEDOEN? Bijna alle media zijn gericht op adverteren en beleving. Wij hebben gekozen voor een krant

Nadere informatie

Special Woonmarkt Amsterdam 24 mei 2014

Special Woonmarkt Amsterdam 24 mei 2014 Special Woonmarkt Amsterdam 24 mei 2014 Verspreidingsgebied Groot-Amsterdam Metro verschijnt in: Purmerend Zaanstreek Amsterdam Hilversum Haarlem Hoofddorp Haarlemmermeer Almere Raad van bestuur Stadsblad

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant

Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant Samenvatting Vergelijkbaar met voorgaande jaren vindt ruim acht op de tien Leidenaren dat de gemeente hen voldoende op de hoogte houdt van

Nadere informatie

NB_januari_2015_Opmaak 1 18/12/14 12:35 Pagina 1 L O S S E V E R K O O P. januari 2015»

NB_januari_2015_Opmaak 1 18/12/14 12:35 Pagina 1 L O S S E V E R K O O P. januari 2015» NB_januari_2015_Opmaak 1 18/12/14 12:35 Pagina 1 L O S S E V E R K O O P Nieuwsbrief januari 2015» NB_januari_2015_Opmaak 1 18/12/14 12:35 Pagina 2 Nieuwsbrief januari 2015 2 Winkelpunt van de maand At

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Checklist. De 8 must haves voor een succesvol blogartikel

Checklist. De 8 must haves voor een succesvol blogartikel Checklist De 8 must haves voor een succesvol blogartikel Veerle Metten, Mettenta Ga je graag door het leven met een goed geweten? Neem dan niet zomaar stukken uit deze checklist over zonder bronvermelding.

Nadere informatie

LEZERSONDERZOEK WESTVOORNAER

LEZERSONDERZOEK WESTVOORNAER LEZERSONDERZOEK WESTVOORNAER Gemeente Westvoorne Augustus 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017 / 160 Datum Augustus 2017

Nadere informatie

Nationaal Ontvangers Profiel van 16 miljoen Nederlanders

Nationaal Ontvangers Profiel van 16 miljoen Nederlanders Nationaal Ontvangers Profiel van 16 miljoen Nederlanders 577.00.156 WT Profielmeter_Broch.indd.PDF - pag.1 LET OP!!! Lage resolutie! Ontvangers aan het woord De wereld digitaliseert in hoog tempo. Informatie

Nadere informatie

GRONDIG MEDIA - INFO voor adverteerders

GRONDIG MEDIA - INFO voor adverteerders GRONDIG MEDIA - INFO voor adverteerders - online en print Voor beslissers die blijven investeren GRONDIG JAARLIJKS INVESTERING PER BEDRIJF: 330.000 EURO GEMIDDELDE BOEKWAARDE MACHINES: 1,7 MILJOEN EURO

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Productieplan. 3

Inhoudsopgave. Productieplan. 3 Safien Pinas 1 Inhoudsopgave Productieplan. 3 2 Voorwoord Voor dit project heb ik een applicatie (app) bedacht die studenten helpen om na hen opleiding aan een baan te komen. Het is niet zomaar een APP,

Nadere informatie

SCHRIJVEN BK 2 VAN A TOT Z PERRON 1

SCHRIJVEN BK 2 VAN A TOT Z PERRON 1 Van A tot Z SCHRIJVEN BK 2 VAN A TOT Z PERRON jongerenkrant Ken je de krant Sevendays? Dat is de enige jongerenkrant van Nederland. Omdat er maar één krant is, wordt het tijd om nog een krant voor kinderen

Nadere informatie

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS!

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! Fotografie: Studio Cas (www.studiocas.nl) Vormgeving: claer (www.claer.nl) MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! WWW.BODYANDMIND.AMSTERDAM Nicolien Brzesowsky. 06 21 95 06 62 www.bodyandmind.amsterdam. info@bodyandmind.amsterdam

Nadere informatie

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk HANDBOEK Beautybusiness Sylvia van Kuijk Auteursrechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch

Nadere informatie

3. Reclame in huis-aan-huisbladen

3. Reclame in huis-aan-huisbladen 3. Reclame in huis-aan-huisbladen 3.1. Algemeen Huis-aan-huisbladen zijn gratis en ze worden huis aan huis in de brievenbus gestopt. Ze bevatten naast reclame ook redactionele inhoud. De meeste van deze

Nadere informatie

INFORMATIE. ZIEN - Ondernemen in het Westland. Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail naar: zien@to-cie.

INFORMATIE. ZIEN - Ondernemen in het Westland. Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail naar: zien@to-cie. ZIEN - Ondernemen in het Westland INFORMATIE PROFESSIONELE UITSTRALING ONLINE BEREIK DOOR MIDDEL VAN SOCIAL MEDIA PERSOONLIJK ADVIES/ONTWERP Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Een online onderzoek op: De Nederlandse markt: - onder 1001 boodschappendoeners. - wel en niet Zeeuwse mosseleters. De Belgische markt:

Een online onderzoek op: De Nederlandse markt: - onder 1001 boodschappendoeners. - wel en niet Zeeuwse mosseleters. De Belgische markt: Zeeuwse Mosselen kunnen altijd Een presentatie van de resultaten Yerseke, 20 december 2011 Een online onderzoek op: De Nederlandse markt: - onder 1001 boodschappendoeners - wel en niet Zeeuwse mosseleters

Nadere informatie

Succesvol adverteren in dagbladen

Succesvol adverteren in dagbladen Succesvol adverteren in dagbladen Edith Smit i.s.m. Peter Neijens & Marijntje Stuurman SWOCC, Universiteit van Amsterdam, info@swocc.nl 20 april 2006 Onze media omgeving Doel Algemene verbanden ontdekken

Nadere informatie

maastricht: media kit 2015

maastricht: media kit 2015 maastricht: media kit 2015 VVV/Maastricht Marketing 1 Wie zijn wij Wij zijn de citymarketing organisatie van Maastricht, actief op het gebied van branding & marketing. Informatieverstrekker & dienstverlener,

Nadere informatie