ZONDAGSVIERINGEN derde zondag van de advent A-jaar ( ) Begroeting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZONDAGSVIERINGEN derde zondag van de advent A-jaar ( ) Begroeting"

Transcriptie

1 ZONDAGSVIERINGEN derde zondag van de advent A-jaar ( ) Begroeting Hij die komt, nodigt ons uit rond zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Ontsteken van de derde adventskaars Hier mogen we even op adem komen, en elkaar eraan herinneren dat wij samen op weg zijn, op weg naar het Kind. Als teken dat zijn geboorte dichterbij komt en dat wij er verlangend naar uitzien steken wij de derde kaars van onze adventskrans aan. Kaars aansteken. Openingswoord Vandaag zetten we weer een stap dichter naar Kerstmis toe. Voor de meesten iets om naar uit te kijken, een blij feest. Maar niet voor iedereen. Vandaar de Aktie Welzijnszorg. In Jezus tijd keken de mensen vol verwachting uit naar de komst van de Messias, ook Johannes De Doper. Vanuit de gevangenis hoort hij over de Messias en hij laat Hem vragen of Hij de Redder is? Jezus zegt: oordeel zelf maar; blinden kunnen weer zien, lammen lopen en mensen staan weer op en zijn gelukkig. Als ook wij ons, naar het voorbeeld van Jezus, zo inzetten voor onze naaste, helpen we mee aan een wereld waar het goed is om te wonen voor iedereen. Maar daar komen we vaak niet aan toe. Vragen wij daarom om vergeving. Vergevingsmoment Wij vinden welvaart en vooral geluk voor onszelf heel belangrijk. Maar dat heel wat mensen in onze westerse maatschappij dat niet hebben, daar staan we niet bij stil. Daarom bidden wij: Heer, ontferm U over ons. Er zijn nogal wat mensen met schulden. Dat komt voor een groot deel door onze manier van leven en onze economie die aan armen weinig kansen geeft om mee te kunnen in onze dure wereld. Daar staan we niet bij stil.

2 Daarom vragen wij: Christus, ontferm U over ons. Wij weten wel dat egoïsme en het recht van de sterkste voor een groot deel onze wereld beheersen, maar we staan er niet bij stil dat, als wij daartegen niet reageren, wij die mentaliteit helpen in stand houden. Daarom bidden wij: Heer, ontferm U over ons. Openingsgebed Heer God, leer ons ook vandaag de tekenen van uw tijd verstaan. Kom in ons aan het licht. Laat uw droom in ons wakker worden, uw visioen van vrede ons bewegen zodat wij ogen en oren worden, handen en voeten en stem. Stem voor de allerkleinsten, de verschoppelingen, de uitgerangeerden. Maak ons daartoe bereid want pas dan zijn we klaar om U echt te ontvangen, pas dan is er plaats voor het Kind. Amen. Lezingen (Jesaja 35,1-6a.10; Matteüs 11,2-11) En luisteren we nu naar de lezingen uit de Schrift. We horen een hoopvolle Jesaja en een weifelende Johannes de Doper. Eerste lezing (Jesaja 35,1-6a.10) Uit de Profeet Jesaja Zo spreekt de Heer: 1 Laat de woestijn en het dorre land zich verheugen, de wildernis jubelen en bloeien, 2 weelderig bloeien als de krokus; laat haar uitbundig juichen en jubelen. Zij wordt getooid met de glorie van de Libanon, de luister van Karmel en Saron. Dan zal men de glorie van de Heer zien, de luister van onze God. 3 Geef de zwakke handen weer kracht, maak de bevende knieën sterk. 4 Zeg tegen iedereen die radeloos is: `Houd moed, wees niet bang, hier is uw God, Hij brengt de wraak mee, de goddelijke vergelding, Hij komt u redden.

3 5 Dan worden de ogen van de blinden geopend en de oren van de doven geopend. 6a Dan danst de kreupele als een hert en juicht de tong van de stomme. 10 De verlosten van de Heer keren terug; met gejubel zullen zij Sion binnenkomen, hun hoofd met eeuwige vreugde gekroond. Blijdschap en vreugde zullen hun tegemoetkomen, droefheid en gezucht zullen wegvluchten. KBS Willibrord 1995 Tweede lezing(jacobus, 5,7-10) Uit de brief van de apostel Jacobus Broeders en zusters, 7 Heb geduld tot de komst van de Heer. De boer die uitziet naar de kostelijke vrucht van zijn land, kan alleen maar geduldig wachten, totdat in de herfst en het voorjaar de regen valt. 8 U moet ook geduldig zijn, en moedig, want de komst van de Heer is dichtbij. 9 Broeders en zusters, klaag elkaar niet aan; anders valt u zelf onder het oordeel. Denk eraan: de rechter staat al voor de deur. 10 Broeders en zusters, neem een voorbeeld aan de lijdzaamheid en het geduld van de profeten, die gesproken hebben in de naam van de Heer. KBS Willibrord 1995 Evangelie (Matteüs 11,2-11) Uit het heilig evangelie van onze Heer Jesus Christus volgens Matteüs 2 Toen Johannes in de gevangenis hoorde over de daden van de Messias, liet hij Hem bij monde van zijn leerlingen vragen: 3 `Bent U het die komen zou, of hebben we een ander te verwachten? 4 Jezus gaf hun ten antwoord: `Ga Johannes vertellen wat u hoort en ziet: 5 Blinden zien weer en kreupelen lopen, melaatsen worden rein en doven horen, doden staan op en aan armen wordt de goede boodschap verkondigd. 6 Gelukkig degene die geen aanstoot aan Mij neemt.

4 7 Toen ze vertrokken, begon Jezus tegen de mensen over Johannes te spreken: `Waarom bent u naar de woestijn gegaan? Om naar riet te kijken dat beweegt met de wind? 8 Waarom ging u dan? Om iemand in verfijnde kleren te zien? Mensen die verfijnde kleren dragen, vind je in de paleizen van de koningen. 9 Maar waarom ging u dan? Om een profeet te zien? Ja, zeg Ik u, zelfs meer dan een profeet. 10 Hij is het over wie geschreven staat: Zie, Ik zend mijn bode voor U uit, om voor U de weg te banen. 11 Ik verzeker u, onder hen die uit vrouwen geboren zijn, is er niemand opgestaan die groter is dan Johannes de Doper. Maar de kleinste in het koninkrijk der hemelen is groter dan hij. KBS Willibrord 1995 Geloofsbelijdenis Mag ik u uitnodigen getuigenis af te leggen van uw geloof in Jezus, onze Messias. Ik geloof dat het leven mij geschonken werd door God, onze Vader, bron van liefde. Ik geloof dat ik geroepen ben om mee te werken aan een toekomst die voor elke mens menswaardig is. Ik geloof in die uitzonderlijke mens die niet geleefd heeft voor zichzelf. Ik geloof in die mens die wij kennen als zoon van mensen en zoon van God, die een ereplaats gaf aan mensen die over het hoofd werden gezien. Ik geloof dat zijn Geest onder ons werkt als wij in zijn naam samen zijn en wij elkaar levenskansen geven. Ik geloof dat zijn Geest ons telkens weer aanspoort om naar elkaar om te zien en zo mensen te worden met en voor elkaar. Ik geloof dat ons leven niet zal eindigen in het zinloze niets, maar dat wij eens zullen leven

5 bij de bron van liefde die ons dit leven schonk. Amen. Voorbeden 1 Wenden wij ons vol vertrouwen tot de Heer en leggen wij Hem voor al wat ons hart beroert. Bieden wij Hem, samen met dit brood en deze wijn, onze gaven, onze vragen en beden aan. Bidden wij voor de kerken: dat zij vindplaatsen mogen zijn van Gods Rijk; dat zij de Jezusboodschap zó mogen verkondigen dat ze in de oren van de armen klinkt als een bevrijdend en hoopgevend woord. Bidden wij voor alle hulpverleners die zich inzetten om een betere toekomst uit te bouwen voor mensen aan de rand van onze maatschappij: dat zij, elk op hun eigen manier, zichtbaarheid geven aan onze God die een hart heeft voor kleinen en armen. Bidden wij voor onze wereldleiders: dat zij kansen geven aan elk initiatief tot vrede, hoe klein het ook mag zijn. Voorbeden 2 Bidden wij dat er ook in deze tijd bezielde mensen mogen zijn die in alle eenvoud getuigen van de diepmenselijke boodschap van het evangelie en dat ze de moed en het geduld mogen opbrengen om dit vol te houden. Bidden wij om steun en sterkte voor al diegenen die omwille van hun eerlijke levenshouding naar de marge verwezen worden. Bidden wij voor de Kerk: dat zij op een duidelijke en consequente manier kiest voor de armen en kleinen, zoals Jezus ons voorleefde.

6 Bidden wij voor deze geloofsgemeenschap en voor onszelf: dat wij in ons dagelijks leven het hoopvolle van Gods Boodschap laten oplichten. naar Piet Leenhouwers Voor al deze intenties, voor alles wat ons op het hart ligt, bidden wij: Gebed over de gaven God, midden onder ons wilt Gij wonen, klein en weerloos. Laat ons samenzijn hier, rond brood en wijn teken zijn van ons geloof in de mens, van onze keuze voor de eenvoudigen, van onze solidariteit. Geef ons de moed om dit brood te breken en deze drank te delen. Zo willen wij deze wereld helpen omvormen tot een woonplaats voor allen, zoals Gij het hebt gedroomd. Amen. Tafelgebed Hoe moeten wij U danken, Vader, voor het geluk dat ons geopenbaard werd in Jezus, uw Zoon. Met Hem willen wij U danken dat Gij uw boodschap verkondigd hebt aan de kleinen en de eenvoudigen. Met Hem willen wij U danken dat Gij voor ons toekomst opent en ons leven, hoop en uitzicht geeft. Daarom loven en prijzen wij U en noemen U: Heilig, heilig, heilig Barmhartige Vader, wij danken U voor Jezus Christus, die één van ons geworden is. Na zijn dood hebben zijn leerlingen erkend dat zijn Geest aanwezig is overal waar liefde woont, overal waar mensen in elkaar durven geloven, overal waar mensen vergeving schenken en elkaar de hand reiken.

7 Zij hebben begrepen dat Jezus met hen meeging als zij met elkaar dezelfde weg gingen. Zij hebben Hem herkend, Vader, bij het breken van het brood toen zij maaltijd hielden om Jezus liefde onder elkaar levend te houden. In de nacht waarin Hij werd overgeleverd heeft Hij hun immers een teken gegeven van zijn liefde tot het uiterste. Aan tafel nam Hij brood in zijn handen, dankte U, brak het en deelde het uit aan zijn vrienden met de woorden: Neem en eet hiervan, want dit is mijn lichaam, dat voor u gebroken wordt. Toen nam Hij ook de beker, dankte U, en reikte hun de beker aan met de woorden: Drinkt allen hiervan want dit is de beker van het nieuwe verbond, bezegeld met mijn bloed, dat voor U en voor allen vergoten wordt. Eet van dit brood, en drink uit deze beker om Mij te gedenken. Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Trouw aan Jezus woord, Vader, breken wij hier dit brood en danken U voor deze beker. Wij gedenken al wat Jezus ons heeft voorgeleefd en maken zijn voorbeeld tot het onze. Gedenk in uw goedheid allen die ons zijn voorgegaan. Zij leven in onze gedachten, maar, meer nog, zijn zij levend bij U. Laat uw Geest rusten op deze gaven. Dat deze heilige symbolen ons mogen spreken van Jezus dood die tot leven wekt, dat wij mogen openstaan voor alles wat Jezus ons geleerd heeft, dat wij vervuld mogen worden van zijn liefde. Dan zal er vreugde zijn op aarde, vrijheid en vrede in Jezus naam. Door Hem en met Hem en in Hem

8 zal uw naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader, in de eenheid van de Heilige Geest, hier en nu, en tot in eeuwigheid. Amen. Onze Vader Als kinderen van éénzelfde Vader mogen wij samen bidden zoals zijn Zoon ons heeft voorgebeden: Onze Vader. Beweeg ons hart tot verzoening, zet ons aan tot daden van solidariteit, dan kunnen wij hoopvol uitzien naar de komst van Jezus Messias, uw Zoon: Want van U is het koninkrijk en de kracht Vredeswens Vrede begint waar de één zijn hand legt op de schouder van de ander, waar bruggen gebouwd worden over de kloof tussen sociale klassen, waar men elkaar eerbiedigt, waar men voor elkaar een hulp is in tijden van nood, waar mensen elkaar beleven als zussen en broers van dezelfde Vader. Die vrede van de Heer, zij altijd met u. En geven we elkaar een blijk van vrede en solidariteit. Lam Gods Communie Niets is zo vertrouwd, niets is zo broodnodig als brood in lief en leed, dagelijks gebroken. Brood waarvan Jezus zei: Dit is mijn lichaam. Ik wil er zijn voor u. Heer, ik ben niet waardig Bezinning 1 Bent U het die komen zou, of hebben we een ander te verwachten? [Mt.11,3] Wie verwacht wordt, voelt zich welkom en bemind. Want iemand

9 niet om het even wie verwachten, is niet zomaar wachten en afwachten. Het is als een moeder die haar kind in haar schoot draagt, verlangend uitkijken naar de geboorte. Het is zich dag na dag klaarmaken om liefde leven te laten worden. Het is ons immers toegezegd: Ik zal er zijn voor jou. God geeft zijn Woord! Kathleen Boedt Bezinning 2 Laat de lichtjes van de advent die onze straten sieren, de knipperlichtjes zijn die ons alarmeren en zeggen dat er mensen zijn die niet menselijk behuisd zijn, die uitgemolken worden en de helft van hun leefloon moeten afgeven om te mogen wonen in een krot. De lichtjes van de advent mogen van binnen naar buiten schijnen, als ook ons hart binnenste buiten wordt gekeerd. naar Manu Verhulst Slotgebed 1 Met zijn handen heeft Jezus melaatsen gereinigd, zieken van hun koorts bevrijd en doden overeind geholpen. Wij bidden U, God, leer ook ons de handen uit de mouwen te steken en onze tijd en onze rijkdom zinvol te delen. Genees onze dorheid en laat ons opkomen voor hen die van het leven te weinig kansen krijgen. Leer ons echte noden zien voorbij de grens van ons eigen leventje, leer ons vreugde brengen aan hen die wij te gemakkelijk over het hoofd zien. Wij vragen U dit door Jezus Christus, uw Zoon en onze Broeder. Amen. Slotgebed 2 Goede en betrouwbare God,

10 onze wereld wacht op uw woord. Ons vaak harteloos bestaan snakt naar uw zegen. Mensen, ontdaan en ontluisterd, zien uit naar uw bevrijding. Maak ons, door de geboorte van uw Zoon, tot nieuwe mensen, tot boodschappers van het goede nieuws dat God waakt over zijn volk, altijd en tot in eeuwigheid. Amen. Zegen en zending 1 Zorg voor het welzijn van de zwaksten onder ons. Met die opdracht zendt de Heer ons heen. Hij vergezelt ons met zijn zegen: in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Zending en zegen 2 Blijven geloven dat het anders kan: delen maakt gelukkiger dan vergaren. Gods zegen gaat dan met ons mee in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen.

Begroeting. Hij die komt, nodigt ons uit rond zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen.

Begroeting. Hij die komt, nodigt ons uit rond zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. 11 12 2016 Begroeting Hij die komt, nodigt ons uit rond zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Aansteken van de derde adventskaars 1 Advent, de tijd van hoopvol uitzien naar

Nadere informatie

DERDE ZONDAG VAN DE ADVENT Zondag 'Gaudete'

DERDE ZONDAG VAN DE ADVENT Zondag 'Gaudete' DERDE ZONDAG VAN DE ADVENT Zondag 'Gaudete' Woestijn en steppe zullen zich verheugen, jubelen en bloeien de dorre vlakte. Pronken zal zij met lelies, van blijdschap jubelen en juichen. Jesaja 35 Welkom

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN derde zondag advent A (12/12/2010) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN derde zondag advent A (12/12/2010) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN derde zondag advent A (12/12/2010) Begroeting Hij die komt, nodigt ons uit rond zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Ontsteken van de derde adventskaars

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016

Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016 Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Vandaag is ook de omhaling voor Welzijnszorg

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (20 01 2008 ) Begroeting Laten wij dit samenzijn rond het altaar van de Heer plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen. Openingswoord Toen Johannes de Doper zag dat

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen Drie-eenheid A 2008 (18 05 2008 ) Begroeting Op deze eerste zondag na Pinksteren vieren wij Gods liefde in zijn veelvuldigheid: de Vader roept ons tot leven, de Zoon wijst ons de weg, en de Geest is onze

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen.

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. Openingswoord In zijn laatste woorden tot zijn leerlingen windt

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (03 06 2007) Begroeting God, + de Vader in de hemel, is onze sterkte, Hij spreekt ons toe door zijn Zoon, Hij begeleidt ons met zijn Geest, die in ons de Jezusmentaliteit

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014

Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014 Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Kruisteken Vieren we samen rond de

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING

TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING 2014 2015 WELKOM Iemand: Welkom in deze viering waarin wij met elkaar gaan luisteren naar woorden. Woorden die ons aanzetten tot nadenken over onszelf, wat wij kunnen en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Toetertoe wil je vriend zijn!

Toetertoe wil je vriend zijn! Gezinsvieringen 1 Toetertoe wil je vriend zijn! 2 Dag allemaal, Samen eucharistie vieren is Jezus dankbaar herdenken. Jezus was er vooral voor die mensen die aan de rand van de maatschappij leefden, en

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Kruisteken Vieren we samen rond de

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting Welkom op deze eerste samenkomst sinds de herdenking van de verrijzenis van onze Heer. Moge Hij dit samenzijn zegenen: in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 16 december 2018

Adventsviering Eerste Communicanten 16 december 2018 Adventsviering Eerste Communicanten 16 december 2018 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Welkom in het bijzonder aan alle kinderen die hun eerste communie gaan doen en aan alle ouders

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

De God van liefde en vrede zal met u zijn

De God van liefde en vrede zal met u zijn PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Heilige Drie-eenheid 10 11 juni 2017 De God van liefde en vrede zal met u zijn Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te veroordelen, maar om door

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen ZONDAGSVIERINGEN 1 e zondag advent B Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen Begroeting Van harte welkom op de eerste zondag van de Adventtijd. Laten wij dit samenzijn en heel het komende kerkelijk

Nadere informatie

De Kracht van het gebed

De Kracht van het gebed PAROCHIE HERZELE HOUTEM 29 e zondag door het jaar C 15-16 oktober 2016 De Kracht van het gebed Intredelied: Heer, laat mij voor uw altaar komen (ZJ522, 1-2) Heer, laat mij voor Uw altaar komen. Gij die

Nadere informatie

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken.

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Intredelied: Gedenken wij dankbaar de daden des Heren Strofe 1 en 2 Begroeting: In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Van harte welkom

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2)

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 e zondag door het jaar A 9 en 10 september 2017 In hun midden Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) Bekleed u met de nieuwe mens en houd u naar de Heer gewend,

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

We zijn waakzaam opdat ieder de meet kan halen

We zijn waakzaam opdat ieder de meet kan halen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 1 e zondag van de Advent (jaar B) 2-3 december 2017 We zijn waakzaam opdat ieder de meet kan halen 1 op 7 haalt de meet niet Intredelied: Verheft uw hart (ZJ 117, 1-2) Verheft uw

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE OPENINGSLIED Mensen onderweg door stad en land en overzee. Dragen in hun handen vele vragen met zich mee. Bouwend aan een stad

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Begroeting 1. Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven.

Begroeting 1. Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven. 11 06 2017 Begroeting 1 Op het feest van onze Drie-ene God willen we het kruisteken waarmee wij deze viering beginnen wat meer reliëf geven. In de naam van + de Vader, die ons het leven geeft, die antwoordt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Moge God ons nabij zijn in deze veertigdagentijd. Dat vragen we in de naam van de + Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Moge God ons nabij zijn in deze veertigdagentijd. Dat vragen we in de naam van de + Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. (17 02 2008 ) Begroeting Moge God ons nabij zijn in deze veertigdagentijd. Dat vragen we in de naam van de + Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Vastentijd is een tijd van opgang naar

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

4e zondag van de advent B 2014

4e zondag van de advent B 2014 4e zondag van de advent B 2014 21 12 2014 Begroeting In deze periode beleven we de kortste dagen van het jaar. Het lijkt wel of de duisternis het wint van het licht. Maar hier binnen brandt het licht volop:

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN 7 e Paaszondag C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN 7 e Paaszondag C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN 7 e Paaszondag C (12 05 2013) Begroeting Moge Gods zegen ons nabij zijn nu wij als geloofsgemeenschap samen zijn in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 9 oktober 2016 28 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 754 De vreugde voert ons naar dit huis Verwelkoming en kruisteken L. Welkom op deze tweede zondag van de missiemaand, waarin we uitdrukking

Nadere informatie

God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen

God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 2 e zondag van de Advent (jaar B) 9-10 december 2017 God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen 1 op 7 haalt de meet niet Intredelied: Nu daagt het in het Oosten (ZJ 123,

Nadere informatie

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!!

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! Viering van Schrift en Tafel 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! VOORBEREIDING Begroeting en aanvangswoord. Hoe onmisbaar zijn je ogen! Elke dag begint er mee. Je slaat

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 27 04 2014 Begroeting Om de Eerste van ons allen die uit de dood is opgestaan dankbaar te gedenken zijn wij hier samen in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Vandaag staat

Nadere informatie

Eet en leef door Christus

Eet en leef door Christus PAROCHIE HERZELE HOUTEM Feest van het Heilig Sacrament 17 en 18 juni 2017 Eet en leef door Christus Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Refr. Wij willen samen vieren de daden van de Heer,

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 Genade verkondiging: Joh 3: 16-17 16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17 God

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

145:2,5. Mat11: :1,2 Opw: : :1-4 Zegen 425:1. Gedicht KND

145:2,5. Mat11: :1,2 Opw: : :1-4 Zegen 425:1. Gedicht KND 1/2 145:2,5 2/2 145:2,5 1/2 145:2,5 2/2 145:2,5 1. Toen Jezus uitgesproken was en de twaalf leerlingen zijn opdrachten had gegeven, trok hij weer verder om in hun steden onderricht te geven en er het

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor 29 maart 2018 Witte Donderdag Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd Annie Vallotton 1 voorganger ambtsdrager organist : ds. Jacqueline Geertse

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Zie jij mensen in armoede staan?

Zie jij mensen in armoede staan? PAROCHIE HERZELE HOUTEM 3 de zondag van de Advent 10-11 december 2016 Zie jij mensen in armoede staan? Intredelied: Omdat hij niet ver wou zijn (ZJ 105, 1-2) Omdat Hij niet ver wou zijn is de Heer gekomen.

Nadere informatie

De oprechte dienaar. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Eenendertigste zondag door het jaar 4-5 november Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2)

De oprechte dienaar. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Eenendertigste zondag door het jaar 4-5 november Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM Eenendertigste zondag door het jaar 4-5 november 2017 De oprechte dienaar Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart

Nadere informatie

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Welkom in deze viering waarin wij met elkaar luisteren naar woorden die ons aanzetten tot nadenken over ons zelf en over klaar staan voor de ander. Wij komen

Nadere informatie