Quayn Cursistenportal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Quayn Cursistenportal"

Transcriptie

1 1 Introductie op de nieuwe Quayn Cursistenportal Datum: 16 maart 2019 Tekst: Allard Bijlsma adviseur Leren & Lesgeven Quayn is een product van: De Rode Planeet bv onderdeel van de Iddink Group Wij zijn te bereiken via:

2 2 [1] Eerste blik op de nieuwe cursistenportal Quayn heeft zich de afgelopen jaren bewezen als uitstekende optie voor summatief toetsen en de laatste jaren hebben scholen het ook ontdekt als hét platform voor formatief toetsen. Zie bijvoorbeeld op het adres (zoek op Quayn ) voor voorbeelden van formatief gebruik in scholen. Recentelijk zien we dat Quayn ook steeds meer de basis wordt voor het aanbieden digitale leerstofblokken, waarbij helemaal niets meer bevraagd wordt. Quayn ontsluit dan leerstof of een leervideo en slaat deze actie op binnen de analyses. Voorbeelden zijn video s van SchoolTV en delen van stercollecties van VO-Content. Toetsen die in Quayn worden beheerd kunnen gebruikers online afnemen via Quayn zelf, maar ook offline (via WinToets), afdrukken naar papier of exporteren naar apps als Kahoot, Socrative en Quizlet. Analyses zijn te exporteren naar Excel, RTTI-Online en WinToets (voor door analyseren en exports). Quayn is het enige toetssysteem dat al deze opties aan boord heeft. Instellingen hoeven zo op maar één plek itembanken en toetsen te beheren, maar kunnen wel op meerdere platformen en devices afspelen. De huidige Cursistenportal bleek steeds vaker niet echt geschikt voor alle veranderingen op het gebied van formatieve toetsing. We hebben daarom in 2018 besloten de portal te vervangen door een nieuwe versie. Die is inmiddels klaar en is half maart 2019 uitgerold. Voor het ontwerp hebben we een hierin gespecialiseerd bureau ingeschakeld. Ook hebben we gebruikersonderzoek, onder leerlingen en studenten, voor de interface uitgevoerd. Enkele kenmerken van de nieuwe omgeving: Een volledig nieuwe homepagina, waar cursisten alle informatie en links vinden naar klaarstaande en al afgenomen eindtoetsen, oefentoetsen en leerprojecten.

3 3 Een agenda waarin alle door de docent ingeplande toetsen in een dag-, week- en maandview bekeken kunnen worden. Docenten kunnen bij het inplannen ook aangeven hoe ver tevoren een toets aangekondigd moet worden, zodat leerlingen daarvoor kunnen gaan leren. Een beter overzicht van het gemaakte werk, voor het terugzien van alle vragen en antwoorden, statistieken, analyses en een optie een toets nogmaals te bekijken (reviewmodus). Elke optie kan door de docent aan- en uitgezet worden.

4 4 Instellingen kunnen bij Mededelingen hun eigen RSS-feeds opnemen. Denk aan roosterinformatie of het laatste schoolnieuws. Wordt geen enkele feed gekozen, dan krijgt de cursist bij elke opstart een leer- of toetstip te zien. In de vroegere portal bleef dit onderdeel vaak leeg. Instellingen kunnen een eigen naam opgeven voor de portal (bijvoorbeeld: de naam van de school), voor Mededelingen een ander woord kiezen (bijvoorbeeld: Roosterwijzigingen of Leertips) en cursisten kunnen straks uit meer talen kiezen dan de huidige talen Nederlands en Engels. We gaan de portal later dit jaar verder uitbreiden met analyses over langere periodes en meer gepersonaliseerde analyses. Hierbij werken we nauw samen met andere onderdelen binnen de Iddink Group. Het ligt in de planning leerlingen vanuit Magister ELO straks een SSO-link te geven naar de persoonlijke analyses binnen Quayn, na afloop van een afgenomen toets vanuit de Magister Agenda. Idem voor het leerplatform magister.me. Volg hiervoor de informatie bij deze applicaties.

5 5 [2] De nieuwe Home-pagina Opstarten Het opstarten van Quayn gebeurt door de cursist zoals het voorheen ook ging. Via een persoonlijke inlognaam en wachtwoord kan men binnen komen. De inlog-url van de instituuts-omgeving is niet gewijzigd. Er hoeven dus geen links te worden aangepast. Het startscherm verschijnt: Uitleg bij de diverse onderdelen: Titel omgeving. Zelf in te stellen via Quayn Beheer Instellingen. Terug naar Quayn. Ben je hier gekomen als docent via Quayn, dan kun je rechts bovenaan met Naar beheeromgeving, teruggaan naar Quayn. Een cursist ziet deze tekst niet. Linker menu: snelmenu in icoonvorm. Klik op de drie streepjes voor een menu in woorden en nogmaals daarop om weer naar de icoonweergave te gaan. Blauw welkomst vak. Is standaard voorzien van je inlognaam. Te voorzien van een leertip. Een RSSfeed hiervoor is zelf in te stellen via Quayn Beheer Instellingen. Quayn biedt al een standaard tiplijst met elke week een nieuwe leer- of toetstip. Mededelingen. Titel van dit vak is zelf in te stellen via Quayn Beheer Instellingen. Meerdere RSSfeeds zijn hiervoor zelf in te stellen via Quayn Beheer Instellingen. Je gaat naar een uitgebreidere tekst en doorklikmogelijkheid via Bekijk alle mededelingen.

6 6 [ je kunt nauwkeurig welke feeds je wilt tonen en ook waar ] [ zo maar twee mogelijke titels van Mededelingen ] Resultaten. Hier komen alle resultaten op gemaakte projecten binnen. Bovenaan staat de meest recente. Je gaat naar een totaallijst via Bekijk alle resultaten. Toetsen. De vier meest recent ingeplande toetsen staan hier. Je gaat naar een totaallijst via Bekijk alle toetsen. Of een project een toets is, stel je in bij het aanmaken of wijzigen van een Planning. Oefenen. De vier meest recent ingeplande oefentoetsen staan hier. Je gaat naar een totaallijst via Bekijk alle oefeningen. Of een project een oefentoets is, stel je in bij het aanmaken of wijzigen van een Planning. Leren. De vier meest recent ingeplande leerstofprojecten staan hier. Je gaat naar een totaallijst via Bekijk alle leerstof. Of een project een leerstoftoets is, stel je in bij het aanmaken of wijzigen van een Planning. Kalender. Rechts is de dag-agenda in beeld. Toetsen die enkel voor die dag zijn ingepland zijn hier afgebeeld. (oefen)toetsen die voor meerdere dagen staan ingepland, staan bovenaan de agenda afgebeeld. Klik op Bekijk de kalender voor een totaaloverzicht van alle planningen, met ook een week- en een maandagenda. Tip: zet bij voorkeur alleen eindtoetsen in de agenda, anders wordt hij snel erg vol. Profielfoto. Elke gebruiker kan links onderaan een eigen foto of avatar tonen. Alleen de cursist ziet die. In te stellen door op dit icoon of op de foto te klikken (om te wijzigen).

7 7 Wachtwoord wijzigen. Net als in de huidige portal, kan een cursist ook hier het eigen wachtwoord wijzigen. Alleen de cursist ziet die. Uitloggen. Dit kan ook via de profielfoto-optie, helemaal links onderaan het scherm. Hieronder zie je wat je ziet als je geen pasfoto hebt gekozen. Opmerkingen bij onderdelen Bladeren dag-agenda Via de twee bladerknoppen kan een dag vooruit en achteruit worden gebladerd. Wil je een week- of maandoverzicht; ga dan naar de kalender. Kleurgebruik agenda. Elk type toets heeft een eigen kleur: Toetsen, oefenen en leren Rood= Toets (schriftelijke overhoring, toets, proefwerk, examen) Geel= Oefentoets (diagnostische toets, oefenexamen, oefentoets) Blauw= Leerstoftoets (cursus, diashow, enquête, leerstof, podcast, videoles, vragenlijst)

8 8 Opvulling vakken. Zijn in een vak geen vier onderdelen aanwezig zijn, dan wordt de rest van het vak omgeven door een stippellijn. Ook een vak dat geheel leeg is, wordt wel weergegeven via deze lijn. Cijfer op een toets Bij Resultaten kan een cursist direct zien hoe hij/zij op een toets heeft gescoord. Het is aan de docent om via Planningen aan te geven of geen cijfer of een letter moet worden getoond. De cursist kan via Bekijk alle resultaten naar de statistieken, analyses en de reviewmodus (mits ingesteld).

9 9 Taal wijzigen. Via de uitlog/profielknop, links onderaan, is te wisselen tussen een Nederlandse en een Engelse weergave van de Cursistenportal. In de loop van 2019 wordt het aantal talen hier uitgebreid.

10 10 [3]: Mededelingen en leer- en toetstips In de huidige cursistenportal hadden we al de mogelijkheid via een in te stellen RSSfeed eigen nieuws en mededelingen door te geven aan cursisten. We zagen in de praktijk dat dat niet altijd gebruikt werd en dat dit vak vaak leeg bleef. We hebben de mogelijkheden hierbij nu uitgebreid en zorgen er tevens voor dat het vak nooit meer leeg is. Nieuwe situatie: Oude situatie: Instellen via Beheer Alleen de beheerder van Quayn kan de volgende instellingen plegen. Dat gebeurt via: Quayn Beheer Overig. Kun je daar zelf niet bij, bespreek dit dan met je Quayn-beheerder. Tip: stuur hem of haar ook de url van dit artikel door. Vervanging door het woord Home. Dit is de naam van de Cursistenomgeving. Plaats hier de naam van uw instelling en voeg typ iets als Toetsportaal. Tip: vervang dit eenmalig. Bespreek dit intern.

11 11 [ deze opties zijn beschikbaar sinds de update van de nieuwe Cursistenportal ] Vervanging van het woord Mededelingen. Dit is de naam van het blokje, rechts van het midden. Tip: vervang dit eenmalig. Bespreek dit intern. [ Zo maar twee mogelijke vervangingen van het woord Mededelingen ] Instellen van de RSSfeeds. Er kunnen twee RSSfeeds worden aangewezen. Voor de leertips: geef tevens aan of ze in het blauwe vak getoond moeten worden en/of tussen de mededelingen. Let op: wordt niets opgegeven (default), dan haalt Quayn elke week een nieuwe leertip op via het adres: Deze leer-en toetstips richting zich op jongeren van circa jaar. Voor de mededelingen: toon hier roosterwijzigingen of het laatste nieuws van de eigen instelling Let op: wordt niets opgegeven (default), dan haalt Quayn elke week een nieuwe leertip op via het adres: én het laatste Quayn nieuws via

12 12 Deze leer-en toetstips richten zich op jongeren in de leeftijd van circa jaar. Tip: via het (gratis) aanmaken van een eigen WordPress-account, kan vrij eenvoudig zelf een feed worden ingericht. [ in bovenstaande lijst is de titel gewijzigd en komen regel 1, 3 en 4 uit de feed en regel 2 uit de feed ]

13 13 [4]: Resultaten en feedback We hebben rond dit onderwerp qua opties (nog) weinig veranderd aan de Cursistenportal van Quayn. Wel hebben we de diverse mogelijkheden wat ruimer neergezet nu. De afgelopen zeven jaar hadden we hier steeds nieuwe functionaliteit aan toegevoegd, zonder daar de userinterface op aan te passen. De nieuwe versie oogt weer logisch en fris. We hebben de portal nu tevens gereed gemaakt voor een reeks van vernieuwingen, waar we later dit jaar mee zullen komen. We willen Quayn neerzetten als dé ideale omgeving voor zowel summatieve toetsing (voor een cijfer) als meer formatieve mogelijkheden voor leren en oefenen. Wat is er na afloop van een toets te zien in de nieuwe Cursistenportal: Na het inloggen kan de cursist direct op de startpagina zien welke projecten hij/zij heeft afgerond en wat hij/zij aan mogelijke cijfers daarop heeft behaald. In de huidige portal moet een cursist daarvoor eerst naar een tabblad gaan. Via Bekijk alle resultaten springt de cursist naar het totaaloverzicht. Met de optie Bekijk info kunnen daar mogelijke overzichten en analyses bij de uitslag worden opgevraagd. Klik na het openklappen van een resultaatregel, op de juiste knop onder het overzicht. De inplanner van de toets bepaalt wat de cursist daar kan en mag zien. Dit kan ook later alsnog worden ingesteld, bijvoorbeeld nadat de open vragen zijn nagekeken en/of feedback aan de uitslag is toegevoegd.

14 14 [ hier heeft de toetsplanner bepaald wat de cursist na afloop te zien mag krijgen ] Wil je terug? Klik dan op Verberg info. Je kunt deze keuzes zien, maar ook maar een paar of zelfs geen: Resultaat bekijken: zie welke vragen je goed of fout had. Zie mogelijk commentaar dat de docent je teruggeeft. Analyse: zie hoe je gescoord hebt per deelonderdeel. Statistiek: zie hoe je gescoord hebt ten opzichte van alle cursisten in jouw groep. Je kunt niet zien wie hoe heeft gescoord. Toets inzien: bekijk de hele toets nog eens en zie wat je goed en fout had. [ je kunt hier: geen, 1, 2, 3 of 4 knoppen aantreffen. Hier zie je ze alle vier ] [ als een docent feedback heeft achter gelaten, dan is het feedback-icoontje bij Resultaat bekijken blauw. Klik erop om de feedback te kunnen zien ] Resultaat bekijken De cursist ziet alle vragen, het juiste antwoord, het gegeven antwoord, behaalde punten en mogelijk door de docent teruggeven feedback.

15 15 Analyse Voor twee metadatavelden kan hier tegelijk een deelanalyse worden opgevraagd. In onderstaande toets waren vragen bij drie paragrafen aanwezig. Per paragraaf is te zien hoe goed er is gescoord. Statistiek Allerlei cijfermatige uitslagen kunnen hier worden ingezien. Cursisten kunnen ook zien hoe goed ze gescoord hebben binnen de gehele groep.

16 16 Toets inzien Deze optie opent de gehele toets nog een keer, maar nu kan de cursist zien wat er per vraag goed of fout was. Mogelijk commentaar, dat misschien tijdens het toetsen niet werd getoond, kan nu alsnog worden ingezien. Doel is dat de cursist hier kan leren van zijn/haar fouten en voor een mogelijk nog volgende toets kan zien wat er nog eens goed bestudeerd moet gaan worden. Let op: Gebruikers van de koppeling Magister-Quayn, kunnen nog geen gebruik maken van deze mogelijkheden. Zowel Magister als magister.me hebben het plan in de loop van 2019 een zogenaamde SSO-koppeling naar de Quayn Cursistenportal te bouwen, zodat ook vanuit Magister en magister.me cursisten na afloop naar hun eigen analyses kunnen springen.

17 17 [5]: De (nieuwe) agenda In de oude portal kon een cursist op de homepage zien welke toetsen er voor vandaag, voor morgen en voor de rest van de week voor hem/haar open en/of klaar stonden. Je kon echter niet zien op de zaterdag wat er voor de komende maandag stond ingepland of nog verder in de toekomst. Ook toetsen die je vanaf vandaag t/m volgende week mocht gaan maken, zag je daar niet in terug. We hebben daarom een aparte agendamodule ingebouwd, waar cursisten meer informatie kunnen zien over wat er vanaf nu tot misschien ver in de toekomst staat ingepland. De cursist kan ook terug in de tijd kijken, zo van wanneer heb ik die oefentoets ook weer gemaakt over. en dan daar nog eens in kijken wat er goed en fout was, omdat er volgende week een proefwerk staat gepland over hetzelfde onderwerp. En dan daarvoor de review-versie opvragen vanuit Resultaat. Bladeren in de dag-agenda op Home Deze verkorte agenda-versie is te vinden op de startpagina. Via de twee bladerknoppen kan een dag vooruit en achteruit worden gebladerd. Wil je een week- of maandoverzicht; ga dan naar de kalender. Rondkijken in de tab Agenda Hier heb je een keuze uit een dag-agenda (rechts) en een week- en maandagenda (boven). Er kan door de tijd worden gescrold via de pijltjesknoppen. Klik op een gekleurd vlak voor informatie bij deze ingeplande toets. Indien aangebracht is ook de totaal te verwachten werktijd onder Duur te bekijken. Kleurgebruik agenda. Elk type toets heeft een eigen kleur: Toetsen, oefenen en leren. Klik op een item en er wordt verdere informatie bij deze toets getoond.

18 18 Rood= Toets (schriftelijke overhoring, toets, proefwerk, examen) Geel= Oefentoets (diagnostische toets, oefenexamen, oefentoets) Blauw= Leerstoftoets (cursus, diashow, enquête, leerstof, podcast, videoles, vragenlijst) Extra in agenda Blokjes bovenaan de agenda: deze toetsen beslaan meerdere dagen. Advies is bij oefentoetsen, deze niet zichtbaar te maken in de agenda, als ze bijvoorbeeld een maand of een jaar open moeten staan; de agenda vervuilt anders sterk. Zet in dat geval geen vinkje bij In agenda. Cursief: dit betekent dat deze toets in de toekomst ligt. Bij het inplannen in Quayn, kun je aangeven hoeveel dagen tevoren de cursist deze toets ingepland moet zien. Geef hiervoor een getal op bij Herinnering.

19 19 [6]: De (nieuwe) default skin Als gebruikers niet zelf het uiterlijk van de Quayn Webplayer aanpasten bij het inplannen van een project, dan werd de afgelopen zeven jaar elke toets getoond in dit uiterlijk: Met het uitkomen van de nieuwe Cursistenportal hebben we een nieuwe skin ontworpen, die aansluit bij de kleurstelling binnen de nieuwe portal: Nieuw is hierin ook het Quayn-logo, dat getoond wordt voor de naam van het project.

20 20 Het staat elke gebruiker vrij van deze default-instelling af te wijken. Bij het inplannen van toets kan op het tabblad Inlog een andere skin dan de default skin worden gekozen: Hieronder voorbeelden in WinToets en Blauw.

TOETSEN AFNEMEN BINNEN MAGISTER 5.6

TOETSEN AFNEMEN BINNEN MAGISTER 5.6 TOETSEN AFNEMEN BINNEN MAGISTER 5.6 Een WinToets kan in de ELO van het online cijfer- en administratiepakket Magister [SchoolMaster Iddink] worden afgenomen. Om een toets te koppelen, doorloopt u bij elke

Nadere informatie

Stappenplan van itembank naar analyse

Stappenplan van itembank naar analyse Online toetsen en examineren met Quayn juli 2018 1 Stappenplan van itembank naar analyse In dit document laten we u in algemene zin zien, hoe u van een itembank een project maakt en online afneemt. [Items

Nadere informatie

Quayn en WinToets Toetsen bij de methode Mixed [ ThiemeMeulenhoff ]

Quayn en WinToets Toetsen bij de methode Mixed [ ThiemeMeulenhoff ] Quayn en WinToets Toetsen bij de methode Mixed [ ThiemeMeulenhoff ] Deze handleiding laat zien hoe u toetsen downloadt en hoe u deze in WinToets en Quayn kunt plaatsen en gebruiken. Blijven er vragen over,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Magister Meta Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Meta 2 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 4 2.1 Land/regio 4 2.2 Datum/tijd 4 Hoofdstuk 3 Meta-installatie 6 Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 9

Nadere informatie

Quayn. een must zijn voor elke voonderwijsinstelling? Voorjaar Allard Bijlsma Questionwise bv. Online toetsen en leren met Quayn 2016

Quayn. een must zijn voor elke voonderwijsinstelling? Voorjaar Allard Bijlsma Questionwise bv. Online toetsen en leren met Quayn 2016 Quayn een must zijn voor elke voonderwijsinstelling? Voorjaar 2016 Allard Bijlsma Questionwise bv Online toetsen en leren met Quayn 2016 31-5-2016 Toetsing en examinering de politiek en digitaal toetsen

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.1 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Quayn voor toetsen in de cloud

Quayn voor toetsen in de cloud Quayn voor toetsen in de cloud Samenwerken aan de bouw van itembanken, afnemen en uitgebreide analyses Allard Bijlsma zomer 2013 De Rode Planeet bv Questionwise bv Online toetsen met Quayn 2013 11 6 2013

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014 HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6 STATUS VERSIE 1 AUTEUR Definitief S.V. Sariowan DATUM 16 december 2014 KENMERK 20141211.Instr ouders M6.001 2014 OVER-Y College INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Digi-Trainer

Handleiding Digi-Trainer Handleiding Digi-Trainer Docent Niveau: mbo Datum: 20-1-2011 Versie: 1.5 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. De homepage... 6 3.1 Eerste gebruikersgroep aanmaken... 7 3.1.1 Groep aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.0 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Handleiding Magister App Leerlingen

Handleiding Magister App Leerlingen Handleiding Magister App Leerlingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Meta... 2 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat... 2 2.1 Land/regio... 2 2.2 Datum/tijd... 2 Hoofdstuk 3 Meta-installatie... 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. Hoofdstuk 3 Meta-installatie. Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. Hoofdstuk 3 Meta-installatie. Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta Meta voor Hoofdstuk 1 Introductie Meta Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 4.1 Starten 4.2 Inzien gegevens

Nadere informatie

Leerlab Arrangeren Digitale Content Leren 2020/BYOD Locatie H/V team VLC Barneveld

Leerlab Arrangeren Digitale Content Leren 2020/BYOD Locatie H/V team VLC Barneveld Hilversum Adaptive learning In deze workshop gaat u als deelnemer zelf aan de slag met gedifferentieerd leren m.b.v. een ELO. Na een korte algemene introductie gaat u uiteen in twee groepen, MVT en zaakvakken.

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta

Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta Hoofdstuk 1 Introductie Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 2 4 2.1 Land/regio 4 2.2 Datum/tijd 4 Hoofdstuk 3 -installatie Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit 4.1 Starten 6 9 9 4.2 Inzien gegevens 11 4.3 Navigatie

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2.

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2. Hoofdstuk 1 Agenda Hoofdstuk 2 3 9 2.1 Algemeen 10 2.2 Huiswerk 10 2.3 Aantekening 14 2.4 Aanwezigheid 14 2.5 Opdracht 17 2.6 Studiewijzer 17 2.7 Historie 18 2.8 Opgaven 18 Index 19 Hoofdstuk I Agenda

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

SchoolMaster BV 25 september 2015. www.magister6.nl 1 van 20

SchoolMaster BV 25 september 2015. www.magister6.nl 1 van 20 www.magister6.nl 1 van 20 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen met 2-staps authenticatie... 4 2.1. Software token... 4 3. Vandaagscherm... 5 3.1. Vandaag (Afsprakenlijst)... 5 3.2. Berichten... 5 4. Agenda...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. Hoofdstuk 3 Meta-installatie. Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta.

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. Hoofdstuk 3 Meta-installatie. Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta. Meta Hoofdstuk 1 Introductie Meta Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 4.1 Starten 4.2 Inzien gegevens 4.3

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda...

Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda... Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 4 Inloggen... 4 Vandaagscherm... 5 Mijn gegevens... 6 Agenda... 7 Aanwezigheid... 8 Cijferoverzicht... 9 Berichten

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

25 oktober Leerling-ouder app

25 oktober Leerling-ouder app Leerling-ouder app Copyright 2018 Somtoday. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, magneetdiskette (floppy disk),

Nadere informatie

Brandweeracademie handleiding demo Manschap A juni korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER

Brandweeracademie handleiding demo Manschap A juni korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER 1 Inloggen Ga naar https://elo.brandweer.nl. Log in met de volgende gegevens: Inlognaam: deelnemerma01 (je kunt ook kiezen voor deelnemerma02,

Nadere informatie

Cambium College Handleiding 1. Handleiding SOMtoday ELO ouders

Cambium College Handleiding 1. Handleiding SOMtoday ELO ouders Cambium College Handleiding 1 Handleiding SOMtoday ELO ouders Cambium College Handleiding 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Nieuws... 4 3. Rooster... 5 4. Huiswerk... 6 5. Cijfers... 7 6. Vakken...

Nadere informatie

Specifiek voor ouders

Specifiek voor ouders Specifiek voor ouders Ouders hebben een apart account om de gegevens van de kinderen te bekijken. De schermen met bijbehorende functionaliteiten zijn, op een paar zaken na, hetzelfde als bij leerling.

Nadere informatie

Een itembank van een uitgever gebruiken

Een itembank van een uitgever gebruiken 1 Een itembank van een uitgever gebruiken Een itembank is een grote verzameling van items/vragen. Het is een soort bronbestand, waaruit telkens andere toetsen samengesteld kunnen worden. Sommige uitgeverijen

Nadere informatie

Specifiek voor ouders

Specifiek voor ouders Specifiek voor ouders Ouders hebben een apart account om de gegevens van de kinderen te bekijken. De schermen met bijbehorende functionaliteiten zijn, op een paar zaken na, hetzelfde als bij leerling.

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Leefbaarheid. Een buurtonderzoek

Leefbaarheid. Een buurtonderzoek Leefbaarheid Een buurtonderzoek Introductie Hoe leefbaar is jouw gemeente? En wat zijn de verschillen tussen de buurten in jouw gemeente? In deze opdracht gaan we dit onderzoeken. Dit doen we door zelf

Nadere informatie

Handleiding Magister 5 voor ouders. Versie Michaelcollege

Handleiding Magister 5 voor ouders. Versie Michaelcollege Handleiding Magister 5 voor ouders Versie Michaelcollege Het Michaelcollege gebruikt voor de leerling-administratie het programma Magister. Dit programma stelt ook leerlingen en hun ouders in staat via

Nadere informatie

Huiswerk plannen in Magister

Huiswerk plannen in Magister Huiswerk plannen in Magister Op het Montessori College Twente werken we met de digitale agenda in Magister. Je kan de digitale agenda van Magister op twee manieren benaderen: 1. Via het internet en dan

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Starten met Magister 6

Starten met Magister 6 Starten met Magister 6 Om de vorderingen van uw zoon/dochter te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. Magister 6 op uw computer of laptop U logt in via de startpagina van de website van het

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda...

1. Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda... 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 4 Inloggen... 4 Vandaagscherm... 5 Mijn gegevens... 6 Agenda... 7 Aanwezigheid... 8 Cijferoverzicht... 9 Leerlingvolgsysteem...

Nadere informatie

Handleiding Magister

Handleiding Magister Handleiding Magister Graaf Engelbrecht gebruikt voor de leerling-administratie het programma Magister. Dit programma stelt ook leerlingen en hun ouders in staat via internet de cijfers en de agenda van

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Magister 6 handleiding GGCA. Voor leerlingen en ouders

Magister 6 handleiding GGCA. Voor leerlingen en ouders Magister 6 handleiding GGCA Voor leerlingen en ouders 1. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 3 Inloggen... 3 Vandaagscherm... 3 Mijn gegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Planning (werkorder en/of activiteiten planning Easy-work) Planning versie V1.0.13 Easy-work versie 610 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische

Nadere informatie

FMP360 Online. Frequently Asked Questions (FAQ)

FMP360 Online. Frequently Asked Questions (FAQ) FMP360 Online Frequently Asked Questions (FAQ) Inhoud FAQ Plan Info... 3 Hoe kan ik een order aanmaken... 3 Hoe kan ik een order plannen op een buitendienst medewerker... 3 Wat betekenen de kleuren in

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

Instructie Zermelo. Inhoud

Instructie Zermelo. Inhoud Instructie Zermelo Inhoud Instructie voor het inloggen in Zermelo...2 App...2 Ouders en leerlingen in Zermelo...3 Het bekijken van je rooster...4 Het rooster van een collega of leerling bekijken...5 Zoek

Nadere informatie

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders Magister 6 handleiding Voor leerlingen en ouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 3 Inloggen... 3 Vandaagscherm... 3 Mijn gegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen Socrative Doel Meningsvorming / Kennis toetsen Tool die door docenten gebruikt kan worden om studenten tijdens de les antwoord te laten geven op vragen of stellingen. Korte beschrijving Fase van ervaringsleren

Nadere informatie

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1 Info Tracs Backend Info Tracs v.. - Handleiding v. Inhoud Info Tracs backend... Login... Backend... Overzicht... Albums... 5 Het Albums overzicht scherm... 5 Het Album toevoegen scherm... 6 Het Wijzig

Nadere informatie

Instructie. Gebruikershandleiding portal

Instructie. Gebruikershandleiding portal Instructie Gebruikershandleiding portal 18 juni 2015 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 2 Dashboard... 3 3 Persoonlijk Profiel... 4 4 Berichten... 5 4.1 Een bericht beantwoorden... 5 5 Rooster...

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER 6

HANDLEIDING MAGISTER 6 BONAVENTURACOLLEGE HANDLEIDING MAGISTER 6 OUDERS/VERZORGERS Inhoud Inleiding... 2 Inloggen... 2 De Tour... 3 Vandaag scherm ouders / verzorgers... 4 Agenda scherm... 5 Aanwezigheid scherm... 5 Cijferoverzicht

Nadere informatie

Handleiding RotsRadio Airtime

Handleiding RotsRadio Airtime Handleiding RotsRadio Airtime RotsRadio maakt gebruik van Airtime, een systeem waarmee een groep gebruikers een radiostation kan onderhouden. Met je eigen inloggegevens kan je inhoud toevoegen aan RotsRadio.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 VOOR OUDERS Op het Stedelijk Dalton College gebruiken we het programma Magister. Daarmee kunnen de leerlingen en de ouders via internet de behaalde cijfers en de absentie bekijken.

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

Jufmelis.nl. -uitleg klasabonnement -

Jufmelis.nl. -uitleg klasabonnement - Jufmelis.nl -uitleg klasabonnement - Starten met jufmelis.nl Inloggen Ga naar de website: www.jufmelis.nl. Als u op de startpagina bent, klikt u op inloggen. Er verschijnt een scherm waar u uw e-mailadres

Nadere informatie

WIS Academie Manager - Handboek docent -

WIS Academie Manager - Handboek docent - WIS Academie Manager - Handboek docent - versie 19 december 2012 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Tabblad Home... 3 3. Tabblad Academie-aanbod... 4 4. Tabblad Conferentie Aanbod... 5 5. Tabblad Mijn Academie...

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Handleiding SGL-MAGISTER Ouderavond SGL.MAGISTER.NET

Handleiding SGL-MAGISTER Ouderavond SGL.MAGISTER.NET Handleiding SGL-MAGISTER Ouderavond SGL.MAGISTER.NET Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Ouders... 3 Ouderavond... 3 1. Personeel kiezen... 3 2. Dagdeel... 4 3. Samenvatting... 5 2 Ouders Ouders hebben een

Nadere informatie

Magister 6 handleiding

Magister 6 handleiding Magister 6 handleiding Voor leerlingen en ouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerling en ouders... 3 Inloggen... 3 Vandaagscherm... 4 Mijn gegevens... 5 Agenda... 6

Nadere informatie

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kunnen het rooster, de aanwezigheid

Nadere informatie

Magister Reitdiep College Applicatiebeheer

Magister Reitdiep College Applicatiebeheer Magister Reitdiep College Applicatiebeheer Ouderaccount Magister De ontwikkelingen bij Schoolmaster (de maker van ons schooladministratiepakket) blijven niet stil staan. Er is organisatorisch en technisch

Nadere informatie

Magister blijft op dit moment leidend voor wat betreft roosterwijzigingen!

Magister blijft op dit moment leidend voor wat betreft roosterwijzigingen! Beste leerling, Vanaf nu kun je je actuele rooster ook bekijken via het Zermelo Portal. Het Zermelo Portal is een online website met jouw rooster inclusief roosterwijzigingen, lokaalwijzigingen, activiteiten

Nadere informatie

Leerling- en ouderapp

Leerling- en ouderapp Leerling- en ouderapp Copyright 2017 SOMtoday. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, magneetdiskette (floppy disk),

Nadere informatie

Het examen wordt op een chromebook afgenomen. Wanneer je het chromebook opstart zie je het volgende openingsscherm:

Het examen wordt op een chromebook afgenomen. Wanneer je het chromebook opstart zie je het volgende openingsscherm: Beste student, Binnenkort heb je een digitaal tentamen in RemindoToets, het toetssysteem van de Universiteit Utrecht. Lees onderstaande instructies voor de afname van het tentamen goed door. Vooraf aan

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda...

Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda... Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 4 Inloggen... 4 Vandaagscherm... 5 Mijn gegevens... 6 Agenda... 7 Aanwezigheid... 8 Cijferoverzicht... 9 Berichten...

Nadere informatie

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders van het

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders van het Magister 6 handleiding Voor leerlingen en ouders van het Introductie In Magister 6 is alle belangrijke informatie te vinden, zoals cijfers, rooster, aanwezigheid en digitale leeromgeving. Deze handleiding

Nadere informatie

Specifiek voor ouders (o.a. ouderspreekavond)

Specifiek voor ouders (o.a. ouderspreekavond) Specifiek voor ouders (o.a. ouderspreekavond) Ouders hebben een apart account om de gegevens van de kinderen te bekijken. De schermen met bijbehorende functionaliteiten zijn, op een paar zaken na, hetzelfde

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Verdere vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan de administratie of onder magister@heemlanden.nl. Print hier een afdrukbaar PDF exemplaar>>>

Verdere vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan de administratie of onder magister@heemlanden.nl. Print hier een afdrukbaar PDF exemplaar>>> Handleiding Magister lokaal Docent/Mentor LvLwooiV1.013 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe Magister versie. Vele gelukkige gebruikers zijn u al voor gegaan. Maar waarom nu eigenlijk alweer iets

Nadere informatie

EDUMATIC. Handleiding bij het gebruik van Edumatic mei Hogeschool VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia

EDUMATIC. Handleiding bij het gebruik van Edumatic mei Hogeschool VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia EDUMATIC Handleiding bij het gebruik van Edumatic mei 2015 Hogeschool VIVES Dienst Onderwijs Onderwijsmedia Inhoud 1. Vooraf... 3 2. Hoe kan ik op Edumatic?... 3 3. Hoe ziet een Edumatic-publicatie er

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Hieronder beschrijven we hoe men toegang krijgt tot het systeem en hoe de verschillende onderdelen gebruikt kunnen worden. - Inloggen 2.

Hieronder beschrijven we hoe men toegang krijgt tot het systeem en hoe de verschillende onderdelen gebruikt kunnen worden. - Inloggen 2. Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze scholen. In Magister kan het rooster, de aanwezigheid en

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Quick Guide

Gebruikers Handleiding Quick Guide Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.0 Versie: 1.1 Datum: 18 maart 2010 Auteur(s): M.H.M. van het Bolscher B.A. Kooy M.J.R. Verbiesen R. Scheffer Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3

Nadere informatie

Handleiding BeSocialEasy

Handleiding BeSocialEasy Handleiding BeSocialEasy Het inlog scherm. Voeg hier je emailadres en wachtwoord in dat je per mail ontvangen hebt. Na inloggen kom je in het hoofdmenu terecht. Zoals je ziet heeft BeSocialEasy 5 tabbladen

Nadere informatie

Magister. Inleiding. Eerste keer inloggen

Magister. Inleiding. Eerste keer inloggen Magister Inleiding Op het Nova College maken we gebruik van Magister als Cursisten Informatie Systeem. In deze applicatie wordt alle informatie van een cursist geplaatst. Als docent gebruik je Magister

Nadere informatie

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015 Handleiding Webportal Schooljaar 2014-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Stap 1: Inloggen op webportal... 4 Stap 2: het vandaag-scherm... 5 Stap 3: de agenda... 5 Stap 4: Cijfers... 7 Stap 5: Aanwezigheid...

Nadere informatie

Handleiding Digi-Trainer

Handleiding Digi-Trainer Handleiding Digi-Trainer Studenten Niveau:mbo Datum: 20-1-2012 Versie: 1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Inloggen... 4 3 De homepage... 6 4 Het oefenen van een vak... 8 5 De nulmeting... 9 5.1 Inleveren...

Nadere informatie

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders Magister 6 handleiding Voor leerlingen en ouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 3 Inloggen... 3 Vandaagscherm... 4 Mijn gegevens... 5 Agenda...

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl

Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl Inhoud Inleiding Portfolio-site.nl... 2 Wat zijn competenties en indicatoren... 2 Waarom Taken... 2 Portfolio-site.nl... 2 Aan de slag... 3 Inloggen met Entree schoolaccount...

Nadere informatie

Handboek voor Mijn Rooster Mobiel. Auteur: Ruud Uters Datum: september 2014 Revisiedatum:

Handboek voor Mijn Rooster Mobiel. Auteur: Ruud Uters Datum: september 2014 Revisiedatum: Handboek voor Mijn Rooster Mobiel Versie : 1.1 G:\Applicatiebeheer\Paralax\Rosta r- CAS\Handleiding\Handleiding_Web client_cas.doc Pagina 1 Auteur: Ruud Uters Datum: september 2014 Revisiedatum: 19-09-14

Nadere informatie

RELEASE NOTES. Bij het aanmaken van openingstijden (beschikbaarheid) is een Help file met uitleg toegevoegd.

RELEASE NOTES. Bij het aanmaken van openingstijden (beschikbaarheid) is een Help file met uitleg toegevoegd. RELEASE NOTES Release 11 mei 2015: Termen aanpasbaar (meta data) Verschillende termen zoals Objecten en Activiteiten zijn nu aan te passen naar u eigen terminologie. Zien bovenstaande. Via Configuratie,

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Stap voor stap een itembank aanmaken

Stap voor stap een itembank aanmaken Stap voor stap een itembank opzetten Januari 2016 1 Stap voor stap een itembank aanmaken Een project aanmaken in Quayn doet u in een aantal stappen: 1. Een nieuwe itembank aanmaken 2. Vraag aanmaken 3.

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Het huisje is het aan de slag scherm. Dit kun je zien als startpagina van Learnbeat.

Het huisje is het aan de slag scherm. Dit kun je zien als startpagina van Learnbeat. LWEO Adapt/Learnbeat is een platform met vele mogelijkheden en functies. Hier vind je een korte omschrijving van deze functies en waar je deze functies kunt vinden. De menubalk: Via de menubalk links in

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn portfolio?

Hoe maak ik mijn portfolio? Hoe maak ik mijn portfolio? Handleiding bij het aanmaken en invullen van het eportfolio voor medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche Het eportfolio wordt beschikbaar gesteld door het Expertisecentrum

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Oefentoetsen. Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen

Oefentoetsen. Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen Oefentoetsen Hoe werkt u met Oefentoetsen Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen Noordhoff Uitgevers bv

Nadere informatie

Het kunnen maken van acties is een belangrijk onderdeel binnen CRMcorner. U kunt acties aanmaken via:

Het kunnen maken van acties is een belangrijk onderdeel binnen CRMcorner. U kunt acties aanmaken via: Instructiekaart: Gebruik Acties. Kaartnummer: 08 Versie: 1005 Inleiding: Het kunnen maken van acties is een belangrijk onderdeel binnen CRMcorner. U kunt acties aanmaken via: - De stamkaarten en het icoontje

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor ouders en leerlingen

Handleiding Magister 6 voor ouders en leerlingen Handleiding Magister 6 voor ouders en leerlingen Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via internet toegang tot Magister, het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kan het rooster, aan- en

Nadere informatie

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders Installatie Silverlight Om te kunnen werken met Magister is het nodig dat Silverlight op de computer is geïnstalleerd. Het is goed mogelijk dat Silverlight al op uw computer staat: er zijn meer programma

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december Gebruikers Handleiding Quick Guide

Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december 2011 Gebruikers Handleiding Quick Guide Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3 3. Afspeellijsten... 4 4. Berichten... 5 4.1. Nieuw bericht toevoegen...

Nadere informatie

Project afdrukken via WinToets

Project afdrukken via WinToets Project afdrukken via WinToets Oktober 2015 1 Project afdrukken via WinToets Als u toetsen maakt binnen Quayn kunnen deze online afgenomen worden. U kunt vanuit Quayn projecten afdrukken via WinToets.

Nadere informatie