Onderzoeksplan Universiteit Twente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoeksplan Universiteit Twente"

Transcriptie

1 Onderzoeksplan Universiteit Twente 19 april 2016 Aanleiding Universiteit Twente (UTwente) krijgt regelmatig de vraag hoe de inzet van ehealthtechnologieën de reguliere zorg kan verbeteren en optimaliseren. Vanuit de praktijk ontvangt Minddistrict ook vaak verzoeken om informatie over het gebruik van het platform ter verbetering van zorgprocessen van bijv. huisartsengroepen. In het meeste ehealth-onderzoek ligt de nadruk op de effectiviteit van de technologie volgens verschillende uitkomstmaten: klinisch (bijv. verbetering van gezondheid en welzijn), gedragsmatig (bijv. verbeteren van zelfmanagementvaardigheden), of organisatorisch (bijv. kostenbesparing). Dit onderzoek wordt gedomineerd door de klassieke opvatting van medisch onderzoek, waar gerandomiseerde en gecontroleerde trials (randomized controlled trials, of RCT s) de gouden standaard zijn voor het meten van effect. In dit type onderzoek ontvangt de ene groep deelnemers een interventie en de andere groep de reguliere zorg. Uitkomsten worden vervolgens achteraf met elkaar vergeleken. Echter, een van de belangrijkste kenmerken van ehealth is dat mensen eeb technologie naar eigen inzicht kunnen gebruiken. Dit betekent dat verschillende gebruikers de technologie op even zoveel verschillende manieren kunnen gebruiken met betrekking tot de frequentie van gebruik, het gebruik van (combinaties van) verschillende onderdelen van de technologie en het al dan niet afronden van een interventie. Klassieke evaluatiemethodes geven dan ook geen informatie over hoe en waarom de technologie heeft bijgedragen aan het behandelresultaat en hoe de technologie het welzijn of een gezondere leefstijl ondersteunt. Daarnaast geven dergelijke evaluaties weinig informatie over hoe we technologie en de implementatie gericht kunnen verbeteren. Voor dergelijke vragen zijn nieuwe en geavanceerde onderzoeksmethodes nodig. Onderzoeksvragen en hypothesen Op basis van vragen uit de praktijk van de POH-GGZ, Minddistrict en relevant eerder onderzoek wil Universiteit Twente de volgende onderzoeksvragen beantwoorden:

2 Wat zijn de voorspellers voor adherentie en uitval aan de interventie? Met andere woorden, kunnen we het login-gedrag en het gebruik van de verschillende onderdelen van het platform benutten om het aantal dagen tot de volgende login of uitval te voorspellen? En hoe kunnen we de kans op uitval verkleinen? Hoe beïnvloedt de responsiviteit van de behandelaars de adherentie door de cliënten? Een van de belangrijkste uitdagingen in de evaluatie van ehealth is dat veel gebruikers stoppen met het gebruiken van technologie. Dit wordt ook wel de Law of Attrition 1 (wet van uitval) genoemd. Echter, tot op heden weten we nog maar weinig over de momenten waarop gebruikers stoppen met het gebruik van ehealthtechnologieën. Wel weten we dat meer gebruikers uitvallen wanneer hen wordt gevraagd om de 1 Eysenbach, G. (2005). The law of attrition. Journal of medical Internet research, 7(1), e11. 1 tot dan toe geleerde vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven 2. Ook weten we dat we het gebruik van een technologie kunnen stimuleren door persuasieve prompts in te zetten. Hierbij valt te denken aan het geven van feedback (beloningen, suggesties, herinneringen etc.) of het aanbieden van sociale ondersteuning 3. Overige hypothesen zijn: 1. Adherentie aan een technologie wordt voorspeld door het gebruik in de eerste weken, waarbij: a. Intensief gebruik van verschillende (meerdere) onderdelen van een interventie een hoge mate van adherentie voorspelt; b. Laag-adherente gebruikers zich onderscheiden van hoog-adherente gebruikers in de intensiteit van gebruik en het benutten van de verschillende onderdelen van de technologie; c. De eerste vier weken van het gebruik van een technologie bepalend zijn voor het verloop van de daaropvolgende weken.

3 2. Technologieën met een vast beoogd gebruik scoren beter in adherentie dan interventies waarbij het gebruik vrij te bepalen is. 3. Hoog-adherente gebruikers onderscheiden zich van laag-adherente gebruikers door het gebruik van een combinatie van onderdelen van een technologie, in plaats van het gebruik van enkele onderdelen. 4. Hoog-adherente gebruikers onderscheiden zich van laag-adherente gebruikers door het gebruiken van andere onderdelen van de interventie. Wat levert onderzoek naar deze vragen op? Het huidige onderzoek levert ons meer inzicht in de belangrijke momenten voor adherentie en uitval aan ehealth-technologieën en de voorspellers daarvoor (zie ook de hypothesen). Tevens leveren dergelijke analyses aanknopingspunten voor het gericht inzetten van persuasieve prompts, teneinde de adherentie aan ehealth technologieën en de kwaliteit van online therapie te vergroten. Daarnaast levert het onderzoek het volgende op: Verbetering/onderbouwing behandelprotocollen voor online/blended behandelen. Betere afstemming van interventie op het gebruik door cliënten. Inzicht in de bijdrage van feedback van behandelaren voor cliënten op therapietrouw, en aanbevelingen voor het vormgeven en timen van feedback voor de POH-GGZ. Het onderzoek levert op zichzelf geen direct inzicht in de redenen voor uitval of voorkeuren van de gebruikers. Deze vallen buiten de scope van het huidige onderzoek. Mocht daar behoefte toe bestaan, kan het onderzoek worden uitgebreid met kwalitatief onderzoek onder gebruikers, om redenen voor uitval en voorkeuren in kaart te brengen. Het logdata-onderzoek kan hierbij als input dienen voor de vragen die worden gesteld aan de deelnemers. 2 3 Kelders, S. M., Bohlmeijer, E. T., & Van Gemert-Pijnen, J. E. (2013). Participants, usage, and use patterns of a webbased intervention for the prevention of depression within a randomized controlled trial. Journal of medical Internet research, 15(8), e172.

4 Oinas-Kukkonen, H., & Harjumaa, M. (2009). Persuasive systems design: Key issues, process model, and system features. Communications of the Association for Information Systems, 24(1), Welke gegevens zijn nodig voor dit onderzoek? Om antwoord te geven op deze vragen willen we de retrospectieve logdata analyseren van cliënten in de eerste lijn die gebruik maken (of gemaakt hebben) van het platform. Met logdata bedoelen we gegevens over het gebruik van Minddistrict, zoals het tijdstip van login, het gebruik van de verschillende onderdelen van het platform door individuele gebruikers en het al dan niet afronden van de sessies binnen een module. Deze gegevens zijn geanonimiseerd en niet te herleiden naar individuele personen. Tevens bevatten deze gegevens geen informatie over de inhoud van berichten en dagboeken die bijgehouden worden. Alleen gegevens met betrekking tot de datum en tijdstip waarop een bericht is verstuurd of gelezen, of wanneer de cliënt gegevens in een dagboek heeft gezet worden gebruikt voor analyse.

5 Mogen we deze gegevens gebruiken? Om deze retrospectieve, geanonimiseerde logdataset te analyseren zijn de volgende artikelen uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens van belang: Omdat de logdata zijn geanonimiseerd en op zichzelf niet te herleiden zijn naar identificeerbare, natuurlijke personen, gaat het hier niet om persoonsgegevens en mag de retrospectieve dataset gebruikt worden voor de analyses. Artikel 16 De verwerking van persoonsgegevens* betreffende iemands godsdienst of levensovertuiging, ras, politieke gezindheid, gezondheid, seksuele leven, alsmede persoonsgegevens betreffende het lidmaatschap van een vakvereniging is verboden behoudens het bepaalde in deze paragraaf. Hetzelfde geldt voor strafrechtelijke persoonsgegevens en persoonsgegevens over onrechtmatig of hinderlijk gedrag in verband met een opgelegd verbod naar aanleiding van dat gedrag. * Persoonsgegeven: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon Artikel 23 lid 2 Het verbod om persoonsgegevens als bedoeld in artikel 16, te verwerken* ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek of statistiek is niet van toepassing voor zover: a. het onderzoek een algemeen belang dient. b. de verwerking voor het betreffende onderzoek of de betreffende statistiek noodzakelijk is, c. het vragen van uitdrukkelijke toestemming onmogelijk blijkt of een onevenredige inspanning noodzakelijk is, d. bij de uitvoering is voorzien in zodanige waarborgen dat de persoonlijke levenssfeer van de betrokkene niet onevenredig wordt geschaad. * Verwerken: Elke handeling of elk geheel van handelingen met betrekking tot persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige andere vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van gegevens

6 Wanneer we de logdata in een volgende stap willen koppelen aan gegevens over bijv. leeftijd, geslacht of andere variabelen, zijn de gegevens wel te herleiden naar identificeerbare natuurlijke personen. Echter, omdat het om wetenschappelijk onderzoek gaat, is de uitzonderingsbepaling van artikel 23 lid 2 van de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. Gezien de onderzoeksvragen dient het onderzoek algemeen belang: het verbeteren van online en blended behandelingen in de GGZ. Daarnaast is de dataset van dusdanige omvang dat de door de UTwente gebruikte methodes voor data-analyse noodzakelijk zijn. 3 Er is een grote inspanning nodig om alle gebruikers retrospectief om consent te vragen, terwijl de persoonlijke levenssfeer van de gebruikers door het onderzoek niet onevenredig wordt geschaad. Op grond van deze artikelen en na overleg met een jurist van de UTwente hierover, is het onzes inziens geoorloofd om de retrospectieve logdata te analyseren. Tevens heeft de Commissie Ethiek van de faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) van de UTwente beoordeeld dat het onderzoek voldoet aan de regels en normen die zijn vastgelegd in de facultaire Regeling voor Ethiek en Onderzoek. In een latere fase zouden wij (in overleg met de zorggroepen) deze logdata willen koppelen aan bijv. demografische gegevens van de gebruikers. Dataopslag Uiteraard zullen wij deze gegevens op een beveiligde server binnen de UTwente opslaan volgens de gestelde regels en eisen met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek. Tijdsinspanning Zorggroepen Omdat de logdata reeds verzameld is, worden er geen aanvullende acties verwacht van de

7 zorggroepen en vraagt dit onderzoek om een beperkte inspanning. Wel is waardevol om de resultaten van de logdata- analyses te bespreken met betrokken zorgverleners, bijv. tijdens een werkoverleg of individuele interviews. Samen kunnen we dan kijken hoe we de gevonden resultaten kunnen verklaren vanuit de zorgpraktijk, en wat de resultaten betekenen voor de inzet van een behandelplatform in de reguliere zorg. Dit is een tijdsinvestering van max. 2 uur per zorgverlener en is optioneel. Floor Sieverink, MSc. (promovenda) & prof. dr. Lisette van Gemert-Pijnen Center for ehealth and Wellbeing Research ( Universiteit Twente, Enschede Anne Cloostermans, MSc. Minddistrict, Amsterdam 4

Privacyreglement van Stichting 070Watt;

Privacyreglement van Stichting 070Watt; Privacyreglement van Stichting 070Watt; Stichting 070Watt treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd zijn hiermee

Nadere informatie

Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens

Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens Inhoudsopgave 1. Considerans... 3 2. Begripsbepaling... 3 3. Omschrijving van de sector en toepassingsgebied...

Nadere informatie

Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens

Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens Inhoudsopgave 1. Considerans...3 2. Begripsbepaling...3 3. Omschrijving van de sector en toepassingsgebied...4

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

Privacyreglement Opleiding en Onderzoek Van Montfoort Holding b.v.

Privacyreglement Opleiding en Onderzoek Van Montfoort Holding b.v. Privacyreglement Opleiding en Onderzoek Van Montfoort Holding b.v. Aanhef Mr. dr. A van Montfoort, directeur Van Montfoort Holding b.v. te Woerden. Overwegende dat het voor het verzorgen van opleidingen,

Nadere informatie

Privacyreglement/ Geheimhouding

Privacyreglement/ Geheimhouding / Geheimhouding Autoschadetraining.nl B.V. en Ecarr Inleiding Autoschadetraining.nl B.V. hecht veel waarde aan zorgvuldigheid met betrekking tot klantgegevens, klanten moeten ervan op aan kunnen dat gevoelige,

Nadere informatie

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacy proof organisatie? Okkerse & Schop Advocaten biedt u een juridische Privacy QuickScan

Privacy proof organisatie? Okkerse & Schop Advocaten biedt u een juridische Privacy QuickScan Privacy proof organisatie? Okkerse & Schop Advocaten biedt u een juridische Privacy QuickScan TOEPASSELIJKHEID Wet Bescherming Persoonsgegevens Vraag 1 Vraag 2 Verwerkt 1) u persoonsgegevens 2) voor uitsluitend

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder:

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Datum: 19 september 2018 Van: stichting Welzijn Capelle, 010 707 49 00 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Privacy reglement / Geheimhouding

Privacy reglement / Geheimhouding Privacy reglement / Geheimhouding Frans Hoevenaars / Thea van Zevenbergen Dit document is het privacy reglement van Anchore 2 B.V. Het is een onderdeel van het kwaliteitshandboek.. Anchore 2, Kijk vooruit

Nadere informatie

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 Titel : Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch

Nadere informatie

Wat je altijd al moest weten over privacy

Wat je altijd al moest weten over privacy Wat je altijd al moest weten over privacy Kenniscarrousel Sociaal Domein Maartje Vinke en Paul Post 1 Regio Gooi en Vechtstreek Wat is privacy? 2 Regio Gooi en Vechtstreek Wat is privacy? Voor het gemeentelijk

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde

Nadere informatie

Privacyreglement Auto huren op Curacao

Privacyreglement Auto huren op Curacao Privacyreglement Auto huren op Curacao We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch document. Jammer.

Nadere informatie

Monitor @Work. Reglement bescherming persoonsgegevens SKB

Monitor @Work. Reglement bescherming persoonsgegevens SKB Monitor @Work Reglement bescherming persoonsgegevens SKB Amsterdam, maart 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding...2 2 De gouden regels... 2 3 Begripsbepalingen... 3 4 Toepassingsbeleid... 4 5 Verwerking van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

Privacyreglement & klachtenregeling

Privacyreglement & klachtenregeling Privacyreglement & klachtenregeling Begrippenkader In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; CVD REGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS 2017 (gebaseerd op MO model privacyreglement) 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven:

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS Pagina 1 juni 2016 Algemene bepalingen a. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon, in dit geval de hulpzoekende;

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam

Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam 1. Begripsbepalingen De Wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh

Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de onderneming : Thuiszorg Naborgh; de wet : de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en vanaf mei 2018

Nadere informatie

PROTOCOL. Onze vereniging

PROTOCOL. Onze vereniging PROTOCOL Algemene verordening gegevensbescherming Onze vereniging protocol Avg Senioren Politie Twente (2) 1. Inleiding en begripsbepalingen Binnen Onze vereniging, verder te noemen ONZE VERENIGING, wordt

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener Versie:

Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Francy Peeters- op het Roodt handelend onder Praktijk Gewoon IK!, Kvk nummer:

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

Persoonsgegevens Recht op privacy Verantwoordelijkheid en zorg

Persoonsgegevens Recht op privacy Verantwoordelijkheid en zorg SEZO.Privacyreglement Persoonsgegevens Recht op privacy Verantwoordelijkheid en zorg Privacyreglement Ten behoeve van een goede en correcte dienstverlening van SEZO zijn persoonsgegevens noodzakelijk.

Nadere informatie

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam;

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Privacyreglement Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Overwegende Dat het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg tot

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Artikel 1 BEGRIPPEN. In dit reglement wordt verstaan onder:

PRIVACYREGLEMENT. Artikel 1 BEGRIPPEN. In dit reglement wordt verstaan onder: PRIVACYREGLEMENT Artikel 1 BEGRIPPEN In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Tieneke Meijer handelend onder de naam Coach10. Praktijk voor lichaamsgerichte (psycho)therapie, psychosociale

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Nicole de Lange handelend onder Praktijk Your Power, Kvk nummer: 69528152, te Zandkamp 33, Hattem De wet: de

Nadere informatie

PROTOCOL. Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag

PROTOCOL. Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag PROTOCOL Algemene verordening gegevensbescherming Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag protocol Avg VGHP v1.0.11-05 1. Inleiding en begripsbepalingen Binnen de Vereniging van Gepensioneerden

Nadere informatie

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik Privacyreglement Privacyreglement Artikel 1. Bereik 1.1 Dit reglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Het is eveneens van toepassing op

Nadere informatie

Persoonsgegeven: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegeven: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Begrippenlijst Persoonsgegeven: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben op de

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener VERSIE 1.0_

Privacyreglement NFG hulpverlener VERSIE 1.0_ Privacyreglement NFG hulpverlener VERSIE 1.0_25.05.218 Pagina 1 van 9 1.1 Begripsbepalingen In dit regelement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Kim Franssen handelend onder de Prikkel, praktijk voor

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding en doel Iedereen heeft recht op de bescherming van zijn of haar persoonlijke gegevens. Dit privacyreglement is opgesteld op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en beschrijft

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

Privacy Statement Libracoaching

Privacy Statement Libracoaching Privacy Statement Libracoaching Algemene bepalingen Dit is de privacy statement van Libracoaching Libraocoaching is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Wanneer u als cliënt persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding Privacyreglement respecteert de privacy van cliënten en de gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Dit privacyreglement

Nadere informatie

Art. 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder:

Art. 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: Privacyreglement Aan-Bod Loopbaancoaching Art. 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: a. de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid 1.1.01 20160122 Artikel 1 1.1 Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Nadere informatie

Reglement privacybescherming van gegevens van cliënten. MEE Rotterdam Rijnmond

Reglement privacybescherming van gegevens van cliënten. MEE Rotterdam Rijnmond Reglement privacybescherming van gegevens van cliënten MEE Rotterdam Rijnmond November 2015 De bestuurder van MEE Rotterdam Rijnmond besluit, in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens ingevoerd

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens en vanaf mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG);

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens en vanaf mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Privacyreglement - De Groep #Zorgdichtbij 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de Groep: Een groep van aan elkaar gelieerde ondernemingen dat onder toepassing van de bepalingen van

Nadere informatie

Dit is de privacyverklaring voor relaties van Easys Horeca B.V. handelend onder de naam Eazis Music & Systems (verder Eazis).

Dit is de privacyverklaring voor relaties van Easys Horeca B.V. handelend onder de naam Eazis Music & Systems (verder Eazis). PRIVACYVERKLARING Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Reikwijdte en doelstelling van het reglement 2.1 Reikwijdte 2.2 Doel 3. Verzamelen en verwerken van persoonsgegevens 3.1 Verzamelen 3.2 Verwerken 3.3 Bijzondere

Nadere informatie

Privacyreglement PASS-Jobcoaching

Privacyreglement PASS-Jobcoaching Privacyreglement PASS-Jobcoaching Inleiding PASS-Jobcoaching is een re-integratie en jobcoachorganisatie. Bedrijfsgegevens De VOF en BV, PASS-Jobcoaching, gevestigd te 5705BZ Helmond aan de Lagedijk 14,

Nadere informatie

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant Privacyreglement Financieel Bureau Brabant 1. Inleiding Met ingang van 1 september 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Een persoonsgegeven is elk gegeven betreffende

Nadere informatie

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD CVD REGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS CLIENTEN 2018 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Gedragscode Bescherming Persoonsgegevens

Gedragscode Bescherming Persoonsgegevens Gedragscode Bescherming Persoonsgegevens Adviesbureau Peddemors VOF Wierden Vastgesteld op 01 mei 2018 Overwegende dat Adviesbureau Peddemors VOF ten behoeve van de vervulling van de door haar uit te voeren

Nadere informatie

Algemeen privacyreglement Stichting Lareb

Algemeen privacyreglement Stichting Lareb Algemeen privacyreglement Stichting Lareb Versie datum 2-12-2016 Inhoudsopgave 1 Begripsbepalingen... 3 2 Bereik... 3 3 Doel... 4 4 Veranwoordelijkheid voor het beheer en aansprakelijkheid... 4 5 Rechtmatige

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Partijen: A. De politie, het district., hierna te noemen "politie"; B..., hierna te noemen

Nadere informatie

Persoonsgegevens en gegevensverwerking binnen Stichting Jeugd en Jongeren Midden-Holland

Persoonsgegevens en gegevensverwerking binnen Stichting Jeugd en Jongeren Midden-Holland Persoonsgegevens en gegevensverwerking binnen Stichting Jeugd en Jongeren Midden-Holland Uitgangspunten privacybeleid Hoewel gegevens zeer waardevol kunnen zijn is het belangrijk dat de gegevens en de

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Begripsbepalingen. Privacyreglement Dapper Kindercoaching

Privacyverklaring. 1. Begripsbepalingen. Privacyreglement Dapper Kindercoaching Privacyverklaring Dapper Kindercoaching hecht waarde aan de privacywetgeving. Persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt, in overeenstemming met de Algemene Verordening

Nadere informatie

Degene op wie een Persoonsgegeven betrekking heeft. Dit kan de bewoner of diens naaste of gemachtigde zijn.

Degene op wie een Persoonsgegeven betrekking heeft. Dit kan de bewoner of diens naaste of gemachtigde zijn. Privacyverklaring Joods Hospice Immanuel hecht veel waarde aan de bescherming van de Persoonsgegevens van haar bewoners en/of naasten, vrijwilligers, medewerkers en andere relaties. In deze privacy verklaring

Nadere informatie

Privacyreglement Betaalbaar mooier, botox en injectables. Betaalbaar mooier. Woenselsestraat 356a EG Eindhoven. Telefoon

Privacyreglement Betaalbaar mooier, botox en injectables. Betaalbaar mooier. Woenselsestraat 356a EG Eindhoven. Telefoon Privacyreglement Betaalbaar mooier, botox en injectables Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen... 2 Artikel 2. Reikwijdte... 3 Artikel 3. Informatieverstrekking... 3 Artikel 4. Doel van de gegevensverwerking...

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Het betreft hier

Nadere informatie

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Diagnostisch Centrum DiaSana

Diagnostisch Centrum DiaSana Inhoudsopgave Voorwoord 2 Begrippenlijst 3 Kenmerken van de verwerking van persoonsgegevens 4 Artikel 1: Doel van de gegevensverwerking 4 Artikel 2: Voorwaarden voor rechtmatige verwerking 4 Artikel 3:

Nadere informatie

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld.

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld. Privacyreglement Inleiding: Ouders en kinderen van SPEL moeten er van op aan kunnen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met wat hij/zij aan een professional vertelt en dat er niets buiten hem/haar om gebeurt.

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Chodsky Pes Club Nederland

Chodsky Pes Club Nederland Chodsky Pes Club Nederland Inleiding Chodsky Pes Club Nederland hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacy statement willen wij u een heldere en transparante informatie

Nadere informatie

Algemene- en Account-voorwaarden GoodMoovs

Algemene- en Account-voorwaarden GoodMoovs Algemene- en Account-voorwaarden GoodMoovs 1. Algemene Voorwaarden GoodMoovs Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op het verstrekken van persoonsgegevens door de Deelnemer aan ecarconnect als

Nadere informatie

Privacyreglement De Rijnhoven

Privacyreglement De Rijnhoven Privacyreglement De Rijnhoven Doel 1. Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de Wet Clientrechten bij

Nadere informatie

Privacyreglement versie 1.2, d.d

Privacyreglement versie 1.2, d.d Privacyreglement versie 1.2, d.d. 20-2-2018 Dit reglement is van toepassing binnen Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) te Doetinchem en wordt aan cliënten en medewerkers verstrekt bij de start van

Nadere informatie

Privacyreglement Psycholoog Arnhem

Privacyreglement Psycholoog Arnhem Privacyreglement Psycholoog Arnhem 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement www.psychologenpraktijk-arnhem.nl De hulpverlener, Trudie Willemsen handelend onder Psycholoog

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: AVG: de Europese Verordening: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Uitvoeringswet: De uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

Privacyreglement - SYMBUS B.V.

Privacyreglement - SYMBUS B.V. Privacyreglement - SYMBUS B.V. Symbus hecht groot belang aan de bescherming van Persoonsgegevens van opdrachtgevers, klanten, medewerkers en relaties. Wij handelen daarbij conform de Verordening (EU) 2016/679

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Voor leerlingen en medewerkers. Stichting Fioretti Teylingen

PRIVACYREGLEMENT. Voor leerlingen en medewerkers. Stichting Fioretti Teylingen PRIVACYREGLEMENT Voor leerlingen en medewerkers Stichting Fioretti Teylingen Vastgesteld door de directie op 31 januari 2018 Goedgekeurd door de Raad van Toezicht op 10 april 2018 Goedgekeurd door de GMR

Nadere informatie

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) 1. Begripsbepaling 1.1. Persoonsgegevens Alle gegevens die herleidbaar zijn tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Zorggegevens

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener Versie:

Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Bouwien van Halsema de Vries handelend onder Praktijk de Vogels voor psychosociaal

Nadere informatie

FACTSHEET VERWERKINGSREGISTER

FACTSHEET VERWERKINGSREGISTER Inleiding Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR (EN)). Deze verordening brengt een aantal grote veranderingen

Nadere informatie

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT 1 Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT VOOR DE VERWERKING VAN KLANTGEGEVENS Treedt in werking: d.d. 1 maart 2017 2 1. Begripsbepalingen 1. Impuls Kindercampus: de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden

Nadere informatie

Dit reglement is van toepassing op iedere verwerking van persoonsgegevens van betrokkene en van Stichting De Paarse Pelikaan, gevestigd te Hilversum.

Dit reglement is van toepassing op iedere verwerking van persoonsgegevens van betrokkene en van Stichting De Paarse Pelikaan, gevestigd te Hilversum. Privacy Reglement Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met de verwerking van persoonsgegevens van cliënten van Stichting De Paarse Pelikaan. Paragraaf 1 - INLEIDENDE BEPALINGEN

Nadere informatie

Reglement privacybescherming cliënten MEE Zuid-Holland Noord

Reglement privacybescherming cliënten MEE Zuid-Holland Noord Reglement privacybescherming cliënten MEE Zuid-Holland Noord INHOUDSOPGAVE Inleidende bepalingen 2 Algemene bepalingen: doel, inhoud en toezicht 3 Verstrekken van persoonsgegevens en toegang tot de registratie

Nadere informatie

29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE

29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE 29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ======== ===== * Begripsbepaling en 29:1:1 * Reikwijdte 29:1:2 * Beheer van de persoonsgegevens 29:1:3 * Doelstellingen

Nadere informatie

Privacybeleid Schutse Zorg Tholen

Privacybeleid Schutse Zorg Tholen Privacybeleid Schutse Zorg Tholen 1 2. Inhoudsopgave Inhoud 2. Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Begrippenlijst... 4 3. Kenmerken van de verwerking van persoonsgegevens... 5 Artikel 1 Doel van de gegevensverwerking...

Nadere informatie

Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling

Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP daaraan

Nadere informatie

privacyreglement Dit reglement is voor Adhesive Bonding Center B.V. 1. Aanhef Vaartweg PD Lelystad ( verder te noemen school) 2.

privacyreglement Dit reglement is voor Adhesive Bonding Center B.V. 1. Aanhef Vaartweg PD Lelystad ( verder te noemen school) 2. 1. Aanhef Dit reglement is voor Adhesive Bonding Center B.V. Vaartweg 81 E 8243 PD Lelystad ( verder te noemen school) 2. Definities Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Autisme Spiegel, Marijkelaan 2, 3851 RN Ermelo, adres:

Autisme Spiegel, Marijkelaan 2, 3851 RN Ermelo,  adres: Privacy Reglement Autisme Spiegel (2018) Autisme Spiegel 25-5-2018 Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet op behoorlijke en

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam

Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam Versie 3.0 Vastgesteld 24-2-2015 Evaluatiedatum 1-3-2017 Houder Servicebureau, Adviseur beleid en kwaliteit Privacyreglement Combiwel versie 3.0 Pagina 1 van

Nadere informatie

Privacy Reglement CCN

Privacy Reglement CCN Privacy Reglement CCN Inhoud Castle Craig en uw privacy... 2 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Reikwijdte... 3 Artikel 3. Doel... 3 Artikel 4. Grondslag van de verwerking... 4 Artikel 5.

Nadere informatie

Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP); Burgerlijk Wetboek, boek 7: (overeenkomst inzake geneeskundige behandeling (WGBO);

Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP); Burgerlijk Wetboek, boek 7: (overeenkomst inzake geneeskundige behandeling (WGBO); Privacyreglement Kraamfaam Inleiding Kraamfaam heeft ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar cliënten een reglement opgesteld, houdende de regels voor Kraamfaam voor de registratie van

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).. en het onderwijs Pascalle van Eerden Julius Duijts 1 3 Algemeen De AVG wordt van kracht op 25 mei 2018 Van toepassing op verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Buurtzorg Nederland

Privacyreglement Buurtzorg Nederland Privacyreglement Buurtzorg Nederland 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Bijzondere persoonsgegevens: gegevens

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT MYMICROZOO.COM

PRIVACY STATEMENT MYMICROZOO.COM PRIVACY STATEMENT MYMICROZOO.COM MYMICROZOO INLEIDING A. Via de website www.mymicrozoo.com biedt MyMicroZoo (hierna te noemen: MMZ ) tests aan om de bacteriën in uw darmen te analyseren. De analyses worden

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie